Digidexo.com

brystkreft hårete tunge

Pasientinformasjon på en svart tunge

Svart tunge, også kjent som svart, hårete tunge, ser stygg, men betyr ikke en alvorlig medisinsk problem. Denne overvekst av misfargede tunge celler reagerer vanligvis til bedre oral hygiene.

Beskrivelse

Sort, oppstår hårete tungen når papiller, de små hevet fremspring som preger overflaten av tungen. Normalt disse papiller skur over tid, men papiller som ikke klarer å kaste kan vokse unaturlig lang og bli misfarget, ifølge Mayo Clinic.

Symptomer

Svart, hårete tunge kan faktisk vises brun eller gul i stedet for svart, mens presentere en grov eller furry tekstur. Dårlig ånde, kan en metallisk smak eller brekke følelse også forekomme.

Årsaker

Puster gjennom munnen, unnlatelse av å pusse både tenner og tungen, røyking og visse medisiner eller munnskyllevann kan forårsake svart tunge.

Behandling

Tannpuss og tanntråd etter måltider, unngå tobakk og ha regelmessige tannlege helsen kan alle bidra til å løse eller forebygge svart tunge.

Betraktninger

I de fleste tilfeller kan enkelt hjemme behandling bli kvitt denne ufarlig, hvis pinlig, tilstand. Men hvis en foreskrevet medisiner fører til svart, hårete tunge, en lege bør konsulteres før du stopper doseringen.

Hva er årsakene til et belegg på tungen?

Hva er årsakene til et belegg på tungen?


Det er tre typer belegg tungen - hvit tunge, gul tunge og svart, hårete tunge. Alle oppstå av forskjellige grunner. Ifølge Mayo Clinic, alle er vanligvis midlertidige, ufarlige tilstander.

Hvit Tongue

Et hvitt belegg oppstår når de små humper på tungen, kjent som papiller, bli betent. Betennelse skjer vanligvis på grunn av dehydrering, feber, puster gjennom munnen eller røyking. Matrester, bakterier og døde celler deretter få fast mellom hoven papiller og skape hvitt belegg.

Gul Tongue

Et gult belegg på tungen er også forårsaket av betennelse i papiller, som deretter samle gule bakterier. Røyking, puster gjennom munnen, dehydrering og feber alle føre til at papiller å bli betent.

Svart, Hårete Tongue

Svart, hårete tunge er preget av svart eller brun misfarging av tungen, sammen med en hårete eller furry belegg. Svart, hårete tunge er ufarlig. Ifølge National Institutes of Health, det noen ganger oppstår hos personer med AIDS.

Årsakene til svart, hårete tunge inkluderer dårlig munnhygiene og overdreven bruk av medisiner som inneholder bismuth, som Pepto-Bismol. Andre årsaker omfatter bruk av antibiotika, som kan forandre den normale bakterieinnhold i munnen. Heavy tobakksbruk er også en årsak.

Behandling av hvit tungen

Børsting tungen kan hjelpe bli kvitt hvit tungen. Drikke mye vann og spise crunchy matvarer - for eksempel epler, brokkoli eller popcorn - kan også bidra til å fjerne den hvite rusk fra tungen. Røykere bør slutte å røyke.

Behandling av Yellow Tongue

For gul tunge, Mayo Clinic anbefaler en hjemmebehandling involverer skånsom børsting av tungen med en løsning av en del hydrogenperoksyd og fem deler vann. Gul tungen kan indikere et problem med leveren eller galleblæren, selv om det er sjelden.

Behandling av svart tunge

Å pusse tennene og tungen to ganger om dagen er anbefalt behandling for svart, hårete tunge.
Hvis belegg på tungen av enhver type vedvarer i mer enn syv til 10 dager, bør du oppsøke lege eller tannlege.

Svart Tongue Disease

The National Organization for sjeldne diagnoser (NORD) sier svart hårete tunge (også kjent som svart tunge og lingua nigra) er en svært sjelden og ufarlig tilstand. Selv om sort tungen kan ha en skjemmende utseende, det vanligvis går unna på egen hånd uten behandling.

Beskrivelse av svart tunge

Sort tungen er karakterisert ved sin mørke brun eller sort misfarging og farget utseende langs overflaten av tungen. Tungen kan også vises hårete eller furry. Godartet tilstand kan føre til dårlig ånde og en metallisk smak i munnen. Noen mennesker med svart tunge kan ha en trang til å kneble.

Hvor svart tunge Utvikler

Svart tunge vanligvis oppstår når utstikkere på tungen som heter papiller (som inneholder smaksløkene) blir lengre og forsømmelse å felle som de er designet til. Denne oppsamlingen gjør tungen vises furry eller hårete. Den misfarging assosiert med tilstanden skyldes opphopning av bakterier, rusk og andre organismer.

Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, er ofte usikker den eksakte årsaken til svart tunge. Mulige triggere omfatter utilstrekkelig munnhygiene, den freqeunt bruk av tobakk, og munnskyllevann som inneholder peroxide, mentol eller trollhassel.

I tillegg, kan medikamenter som Pepto-Bismol som inneholder vismut (et mineral som har gunstige effekter i tarmkanalen) og endringer i mengden av orale bakterier eller gjær etter bruk av antibiotika bidra til svart tunge.

Behandling

Selv om svart tunge vanligvis går sin gang og går bort naturlig, kan det være lurt å kontakte lege eller tannlege hvis du er bekymret for utseendet på tungen eller hvis symptomene fortsetter i mer enn 10 dager, selv om du pusser tennene og tungen to ganger per dag.

I de fleste tilfeller medisinsk behandling for svart tunge er ikke nødvendig.

Forebygging

Regelmessig praktisere god munnhygiene (pusse tenner og tungen etter måltider og tanntråd minst en gang om dagen) og eliminere mulige triggere som medisiner som inneholder bismuth hjelp middel svart tunge.

The National Institute of Health sier en næringsrik diett kan også bidra til å forhindre svart tunge.

Det er også viktig å se dine tannleger regelmessig for muntlige eksamener og profesjonelle rengjøringer.

Sørg for å rådføre seg med legen din før du slutter å ta noen reseptbelagte medisiner.

Bivirkninger av Penicillin VK

Penicillin VK er et antibiotikum som vanligvis brukes til å behandle bakterielle infeksjoner. Det fungerer ved å forstyrre celleveggen av infeksjonsfremkallende bakterier, som da vil dø. De fleste begynner å føle seg bedre snart etter start penicillin, men det er viktig å fullføre alle foreskrevne medisiner slik at infeksjonen ikke kommer tilbake.

Gastrointestinale bivirkninger

Noen personer som tar Penicillin VK kan oppleve mild diaré, urolig mage kvalme og oppkast, men disse er ikke grunn til bekymring. Imidlertid rapporterer alvorlig eller vedvarende diaré med legen din.

Orale bivirkninger

Irritasjon i halsen og munnen kan resultere fra å ta Penicillin VK. En annen kjent bivirkning er å utvikle en svart, hårete tunge. Dette er ingen grunn til bekymring.

Hud bivirkninger

I sjeldne tilfeller kan folk tar Penicillin VK merke at deres hudlesjoner bli verre, eller de kan oppleve uvanlige blåmerker eller blødning. Kvinner kan merke vaginal irritasjon eller kløe. Disse bivirkningene kan tyde på et problem og bør rapporteres til legen din.

Andre alvorlige bivirkninger

Andre bivirkninger av penicillin som bør rapporteres til legen din inkluderer feber, frysninger, en vedvarende sår hals og blodig urin eller avføring. Disse bivirkningene kan tyde på et problem som krever medisinsk behandling.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner på Penicillin VK er alvorlig fordi folk kan raskt gå inn i sjokk. Tegn på en allergisk reaksjon inkluderer hevelse i ansiktet eller munnen, hvesing, tetthet i brystet, elveblest og pustevansker. Søk medisinsk hjelp hvis du opplever en allergisk reaksjon.

Grunner for et belegg på tungen

Grunner for et belegg på tungen


A "hårete" eller belegg på tungen er et ganske vanlig problem, vanligvis ikke forbundet med en alvorlig sykdom eller sykdom. Tungen øverste lag har et belegg, av og til kalt en biofilm, som består av keratin, og en opphopning av bakterier, mugg, slim og rester av mat. Keratin sin fibrøse strukturelle proteiner tjene som beskyttende døde celler, sikring nye celler som de er dannet. En viktig komponent av hår, hud, negler og tenner, er keratin det samme materialet som dannes på hendene når du utvikle hard hud. Selv om en belegg på tungen er vanligvis ufarlig, kan den ville rekke mikroorganismer som lever på det være potensielle patogener, forårsaker infeksjon og halitosis (dårlig ånde).

Årsaker

Forekomsten av furry, hårete, hvit, gul, brun eller svart tunge er direkte relatert til mengden av keratin samlet seg på en persons tungen. Når du spiser, er keratin vanligvis slått av og svelget, og like mye er gjengitt. Når nok keratin ikke er fjernet ved å spise, akkumuleres det, å forstyrre balansen og resulterer i en farge eller belegg tungen. Ifølge American Academy of Oral & Maxillofacial Pathology (AAOMP), kan drikke varm drikke, røyking og andre irritasjoner forårsake økt keratin produksjonen. Et belegg på tungen kan vises hvit, gul, brun eller svart; fargen er et resultat av ulike bakterier som skaper pigmenter under oppveksten. En hvit tunge, noen ganger kalt trøske, kan være forårsaket av en overvekst av gjær (Candida) i munnen, ofte assosiert med astma, diabetes eller medisiner. Betennelse i papiller (smaksreseptorer) på grunn av dårlig oral hygiene, dehydrering eller røyking kan også skape et hvitt belegg på tungen. Gult tungen er resultatet av en bakteriell inflammasjon som frigjør et gult kjemikalie inn i papiller. Svart eller brun tungen er forårsaket av en overvekst av bakterier, noe som gir tungen en mørk, furry utseende. Hårete tunge er en mer alvorlig form for belegg på tungen fordi det skaper langstrakte, hår-lignende keratin anslag på smaksløkene.

Behandling

God munnhygiene er den beste måten å kontrollere belegg tungen. Vanlig fjerning av akkumulerte keratin, organismer og bakterier i betydelig grad redusere belegget. En tunge skraper, kan slikkepott eller bomullspinner brukes daglig for å holde tungen frisk og rosa. Fysisk fjerning av misfarget, øverste laget av tungen reduserer sykdomsfremkallende bakterier og graden av halitosis. Eliminere vaner som irriterer tungen (som å spise tortilla chips eller drikker varme drikker) hjelper også. Kort pusse tungen med en svak kombinasjon av natron, 3 prosent hydrogen peroxide og vann kan også utrydde belegg på tungen; Men for å forhindre irritasjon, ikke la løsningen på tungen i mer enn 15 sekunder. Tongue skraping løsner døde, stinky, keratinized celler, noe som gjør mer rom for vekst av nye celler.

Advarsler

Selv om det er vanligvis ufarlig, noen ganger en belagt tunge indikerer tilstedeværelse av en alvorlig medisinsk problem. Hvis du har hvite flekker, striper eller prikker på tungen, er det viktig å rådføre seg med en lege eller tannlege. Hvite flekker eller lesjoner på tungen, kinn eller tannkjøtt kan være et tegn på leukoplakia, en forløper til kreft i munnhulen. Leukoplaki er vanlig blant vanlige røykere og tobakksbrukere. Hårete leukoplakia-- smertefri, fuzzy, hvite flekker på sidene av en tunge - kan være et tidlig varsel tegn på HIV-infeksjon. Leukoplakia kan også oppstå etter en benmargstransplantasjon eller i en person med et svekket immunsystem. Hvite striper eller prikker på tungen, leppene, kinnene eller tannkjøtt kan tyde på lichen planus, en inflammatorisk sykdom som kan forårsake kløe og smertefulle sår i munnen. Gul tungen kan være en indikasjon på tuberkulose, sure oppstøt, fordøyelsesbesvær, malabsorpsjonssyndrom, og lever eller galleblæren problemer. Kanadiske leger som arbeider i Bolivia rapportert en sammenheng mellom belagt tunge og tyfoidfeber. Etter å ha praktisert tungen skraping og god munnhygiene, søke medisinsk hjelp dersom en belagt tunge varer i mer enn to uker, eller hvis det er ledsaget av smerte eller hevelse.

Medisinske forhold som påvirker Tongue

Medisinske forhold som påvirker Tongue


Ifølge MotherNature.com, er en normal og sunn tunge korall rosa i fargen og er like grov som et stykke sandpapir. Imidlertid er den normale tungen også en attraktor av alle typer bakterievekst, og kan indikere sykdomsmanifestasjoner av kroppen. Hvis en person opplever langvarig tungen misfarging som ikke går bort med vanlig oral hygiene, bør personen søke en medisinsk undersøkelse av en kvalifisert lege så snart som mulig.

Hvit Tongue

Ifølge WrongDiagnosis.com, kan et hvitt belegg, patch eller flekk på tungen være en indikasjon på flere forskjellige interne plager og sykdommer. Noen av de sykdommer som kan være forårsaket av en hvit tungen er keratosis pharyngis, hvite klumper stede på mandlene, candidiasis, meslinger, dehydrering, betennelse i mandlene eller munnen lidelse leukoplakia.

Gul Tongue

Ifølge Dr. Alan Carr fra Mayo Clinic, gule tunger er generelt ufarlige, midlertidige problemer. Forstørret støt eller papiller, på tungen overflate forårsaket av bakterier i munnen svinger tunger gul. Imidlertid, i henhold til WrongDiagnosis.com, kan et gult tungen være en indikator som gulsott er til stede i kroppen.

Black & Hairy Tongue

The Mayo Clinic sier at en svart og hårete tunge er en kort, ufarlig tilstand som etterlater en mørk, buskete utstilling som er rett og slett et overflødig bakteriell overvekst. Medisinsk behandling er vanligvis ikke nødvendig for en svart, hårete tungen.

Sår Tongue

Såre tunger kan resultere fra akutt trauma til tungen, slik som biter tungen, slipe tennene eller utvikle tunge sår, men kan også være en indikasjon på mer alvorlig sykdom lur i kroppen. Ifølge WebMD.com, noen mulige skjulte sykdommer som kan manifestere en sår tunge er diabetes, anemi og kreft i munnhulen.

Betraktninger

Når en person opplever en hvit tungen sammen med andre symptomer, bør han se en lege for å finne årsaken til den doble symptomer. Ifølge WrongDiagnosis.com, er det mange forskjellige medisinske tilstander som påvirker tungen og forskjellige områder av kroppen. For eksempel kan abdominal smerte ledsaget av en hvit tungen bety at lupus eller Epstein-Barr-viruset er tilstede. Et barns hvit tunge som er ledsaget av unormal hårvekst kunne indikere tilstedeværelse av HIV eller AIDS. Tilstedeværelsen av en hvit tungen sammen med unormalt redusert vannlating kan indikere dehydrering eller utvikling av lupus.

Hva ville gjøre Tongue bli svart?

Hva ville gjøre Tongue bli svart?


Svart, hårete tunge refererer til en ufarlig medisinsk tilstand preget av en mørk, furry vekst på tungen. En overvekst av bakterier forårsaker vanligvis svart, hårete tunge, ifølge Mayo Clinic. En rekke faktorer kan føre til bakterievekst.

Funksjoner

Svart, hårete tunge oppstår når papiller, små utstikkere på tungen, blir lengre i stedet for Shedding. Avlange papiller gi tungen en furry utseende. Bakterier og rusk da samle seg på papiller, snu tungen svart, brun eller gul.

Medisiner

Antibiotika kan føre til svart, hårete tunge, siden de påvirker de sunne bakterier i munnen. Legemidler som inneholder bismuth, inkludert Pepto-Bismol, kan også føre til at det i tillegg til munnskyllevann og astringents.

Andre årsaker

Dårlig munnhygiene, puste gjennom munnen og tobakksbruk kan også føre til svart, hårete tunge, ifølge Mayo Clinic.

Behandling

Utøve god munnhygiene hvis du har svart, hårete tunge. I tillegg reduserer bruken av tobakk. Snakk med legen din før du stopper reseptbelagte medisiner eller hvis svart, betyr hårete tungen ikke gå bort. Antibiotika kan noen ganger være nødvendig å behandle denne tilstanden, ifølge Medline Plus.

Tongue Sykdommer

Tongue Disease

Tungen er en muskel, og blir brukt til å bevege maten for å hjelpe til i prosessen med å tygge og svelge. Den har smaksløker som tillater oss å smake på hva vi spiser. Det kan også signalisere et helseproblem. En sunn tunge har en litt rosa eller rødlig fargetone og en litt humpete underlag, mens en syk tungen kan være belagt, misfarget eller smertefull.

Glossitt

Glossitt er en tilstand der tungen er hoven og skifter farge. Ifølge US National Library of Medicine, er glossitis forårsaket av bakterier eller virus-infeksjoner, eksponering for irritanter og allergiske reaksjoner på enkelte munnhygiene produkter som tannkrem og munnvann. Det kan også være arvelig. En godartet tilfelle av glossitis er geografisk tunge, noe som fører til et kart-lignende utseende av tungen. Symptomer inkluderer tunge ubehag, sårhet eller brennende følelse og ulike størrelser lyse røde flekker på tungen overflate,

Macroglossia

Macroglossia er normalt forårsaket av økningen av vev på tungen, i henhold til Drexel University College of Medicine. Denne tilstanden er en vanlig funksjon i medfødte lidelser som Ned eller Beckwith-Wiedemann syndrom. Macroglossia kan også bli kjøpt opp av traumer eller svulster. Symptomer inkluderer high-pitched pusting, snorking, spiseproblemer og tunge utvekst.

Oppsprukket Tongue

Ifølge netwellness.org, en spaltet tunge, noe som er synligheten av sprekker eller dype riller på overflaten av tungen, er ganske vanlig, og kan klassifiseres som bare en tunge variant av enkelte medisinske myndigheter. Men for noen mennesker, kan en oppsprukket tunge være et tegn på infeksjon eller underernæring.

Hårete Tongue

En hårete tungen er på grunn av en samling av keratin på toppen av tungen, som gir fjæren en lodden eller hårete utseende. Det er flere årsaker til hårete tunge. For eksempel kan en svart hårete tunge skyldes antibiotikabruk som for eksempel penicillin, dårlig munnhygiene eller røyking. Det kan også føre til dårlig ånde og en brennende følelse. For å redusere hårete tunge, foreslår Mayo Clinic praktisere bedre munnhygiene, slutte å røyke og å eliminere bruken av vismut-baserte medisiner.

Leukoplaki

Leukoplaki er når en hvit eller grå flekk vises på tungen. Det kan også vises på innsiden av kinnet eller på munn gulvet. Denne tilstanden kan være forårsaket av oral irritasjon for eksempel kroner eller fyllinger, overdreven bruk av tobakk, og i sjeldne tilfeller kreft i munnhulen. Det er også en sjelden form for leukoplaki, kalt hårete leukoplaki, der pelskledde, hvite flekker vises på tungen. Dette er ofte forårsaket av en feil fungerende immunsystem og er vanligvis sett i HIV eller AIDS-relaterte saker. Du kan bli kvitt leukoplakia ved å eliminere kilde til irritasjon, kutte ned eller kutte ut bruken av tobakksvarer og bruke en antiviral medisin.

Tegn på sykdom i menneske Tongue

Tegn på sykdom i menneske Tongue


Tungen kan være et nyttig organ når diagnostisere ulike plager. De fleste leger automatisk sjekke tunger under en generell kontor besøk, og du kan enkelt se på tungen for å holde orden på din helse. Noen tunge uregelmessigheter kan være forårsaket av allergiske reaksjoner, tunge røyking eller bivirkninger av medisiner, mens andre kan være et tegn på sykdom.

Sårhet og hevelse

En sår eller hoven tunge kan tyde på sykdom. Såre tunger er verk og følsom og ofte ledsages av en bitter smak, tørr eller manglende smak i munnen. Hovne tunger er de som er forstørret og klønete. En betent tunge og omkringliggende slimhinner kan være et tegn på stomatitt - betennelse av slimete foring av strukturer i munnen. Andre sykdommer ofte preget av en sår og hoven tunge er hjerte, hjerne eller tarm lidelser og de som angriper blodårer eller kroppsvev.

Utslett og kløe

En kløende tungen, eller en som er belagt med et utslett, kan tyde på sykdom. Ta hensyn til kløe eller utslett på tungen. Det kan være tegn på en infeksjon i kroppen din.

Misfarging

Misfarging av tungen kan indikere en hvilken som helst av et antall sykdommer. Tunger kan utvikle hvite flekker, hvite flekker eller et hvitt belegg, som kan være tegn på en autoimmun sykdom. Rød eller betent tunger kan være et tegn på blodmangel. Svart, hårete tunger kan være et tegn på klovsyke gingivostamitis. Tunger som er blå eller blek kan tyde lunge-eller hjertesykdom eller anemi. Tunger som er mørke, med gråsort-blå, brune eller svarte pigmenter, kan tyde melanom, eller hudkreft. Glossitt, eller en betent, rød tunge, kan være et tegn på HIV eller kroniske tilstander av hjertesykdom eller diabetes. Tunger som blir røde og humpete, som et jordbær, kan tyde på toksisk sjokksyndrom. Strawberry tungen kanskje også tegn på Kawasakis sykdom, som påvirker lymfeknuter. Furry tunger, som synes å ha et lag med pels eller hår på dem, kan tyde på gastrointestinal sykdom. Misfarging av tungen kan også være et tegn på kreft.

Sår og støt

Sår og humper på tungen er andre potensielle tegn på sykdom. Sår kan være et tegn på tuberkulose.

Andre symptomer

En hoven, smertefull og brennende tunge kan tyde glossodynia, også kjent som brennende munn syndrom. Det kan være et symptom på diabetes. En svak tungen også kan være et tegn på diabetes, så vel som alkoholisme og multippel sklerose. To flere symptomer som kan tyde på sykdom er en liten tunge tungen og en nummen eller kriblende tungen, kjent som parestesi.

Hva er de helsemessige fordelene av Tongue Børsting?

Hva er de helsemessige fordelene av Tongue Børsting?


Gjennom hele livet, har du sannsynligvis hørt mye om fordelene med å pusse tennene. Men det du kanskje ikke vet, er at det er også viktig å pusse tungen hver dag. Tungen er et arnested for bakterier, som kan angre alt det harde arbeidet du har lagt inn på Pearly hvite. Det er mange helsemessige fordeler til tunge børsting, som alle kan gå en lang vei mot god oral helse.

Eliminering av dårlig ånde

Dårlig ånde kan være vanskelig å stri med, og noen ganger alle munnskyllevann og skylles i verden kan ikke hjelpe. En enkel løsning er å pusse tungen, noe som eliminerer bakterier som kan forårsake dårlig ånde. Grunnen til at dette fungerer over børsting eller vasker er at du pusser tungen røttene ut bakterier som bygger seg dypt i tungen vev og smak knopper, trives i fuktige, mørke, våte omgivelser av munnen din.

Tannråte Reduction

Uansett hvor mye du pusser tennene, du fremdeles kan legge merke til en overdreven mengde av forfall på tennene. Dette forfallet kan være et resultat av bakterier som reiser til Pearly hvite fra tungen, til tross for den beste tannpuss eller skylling. Du kan rette dette ved tungen børsting. Du kan også demme opp for gingivitt og andre tannkjøtt relaterte sykdommer ved å redusere mengden av bakterier i munnen fra tungen.

Redusert Oral soppinfeksjoner

Børsting tungen kan også redusere tilstanden kjent som brun hårete tunge. Det kan noen ganger være et resultat av en fungal infeksjon, eller som væsker fra å drikke kaffe eller soda i overskudd. Børsting eller skraping tungen kan bidra til å fjerne disse partiklene fra tungen området og få bakterier ut av munnen din som kan utvikle seg til en full-blåst soppinfeksjon.

Strep Throat Forebygging

En annen helsegevinst av skraping eller pusse tungen er forebygging av bakterier som reiser fra munnen, og tungen området spesielt, ned i halsen din. Dette kan føre til strep hals og andre forkjølelseslignende symptomer i halsen området fra bakterier som kom fra tungen. Børsting tungen er spesielt effektiv når den brukes sammen med et anti-bakterielle munnvann produkt.

Hvordan bli kvitt en hvit tungen

Mens det er mange årsaker til hvit tunge, de fleste årsaker til det er på grunn av mangel på skikkelig munnhygiene og kan lett korrigeres. Hvit tungen kan også manifestere seg som hvite flekker på tungen, en hårete hvit tungen, eller en hårete hvitt belegg på tungen.

Bruksanvisning

•  Finn ut om din type hvit tungen skyldes av dårlig hygiene eller noe mer alvorlig som trøske eller tungen kreft. Mens dårlig hygiene eller trøske kan rettes opp, må tungen kreft konsulteres gjennom en onkolog.

Bruk tungen skrape to ganger om dagen før du pusser tennene. Begynn i ryggen eller base av tungen din og gå videre. Gjenta denne prosessen opp til fire ganger for å frigjøre så mye rusk som mulig fra foldene av tungen.

Børst tennene som du regelmessig ville. Etter å pusse tennene prøve og børste tungen også. Ikke bruk for mye press som dette er unødvendig. Pensle så lenge du kan uten å skyve brekningsrefleksen for langt.

Skyll munnen med en alkoholbasert munnen vask. Alkohol vil bidra til å drepe bakterier bygge opp i foldene av tungen. Dette bygger opp av bakterier er den vanlige årsaken til hvit tunge.

Slutte å røyke. Røyking fører til smak knopp betennelse og fører også til dehydrering i munnen. At kombinasjonen gir spredning av bakterier som ellers ikke ville bli gitt en sjanse til å vokse i en ikke-røyker.

Spis sunn mat som ikke-sukker yoghurt og grønnsaker minst en gang om dagen. Yoghurt (helst usøtet) vil bidra til å gjenopprette balansen av bakterier og sopp i munnen som vil redusere mengden av hvit tungen stede. Å spise rå grønnsaker skrubber av mat akkumulering, bakterier og rusk på tungen.

Tips og advarsler

  • Kontakt lege hvis hvit tungen ikke går bort etter gjentatte forsøk. Du kan ha en mer alvorlig tilstand.
  • Tongue sår, tunge flekker, hårete tunge, og andre farger på tungen kan være en annen tilstand som også kan kreve medisinsk konsultasjon.

Symptomer på et belegg på tungen

En i det vesentlige ufarlig tilstand, belagt tungen, kan være forårsaket av skader på overflaten av huden med varme drikker eller mat, eller kan utløses ved bruk av tobakkprodukter. Symptomene på en belagt tunge er ikke smertefullt eller farlig.

Fakta

En belagt eller en hårete tungen er en tilstand som rammer voksne menn og kvinner. For det meste, er det ufarlig, forårsaker mer forlegenhet enn noe annet. Alles tunge produserer keratin. Det virker som en form for beskyttelse for toppen av tungen. Når tungen produserer keratin raskere enn det er slitt bort, dette fører til en opphopning av keratin på toppen av tungen. Dette er årsaken til belagte tungen. Symptomer inkluderer en flott hvit frakk på toppen av tungen, en brun eller gul pels, dårlig ånde og hår på tungen.

Hvit Coating

Det første symptomet som varsler folk flest at de har belegg på tungen er et lyst hvitt belegg på toppen av tungen. Dette hvite belegg kan dekke hele tungen fra baksiden til spissen. Den hvite belegg er bygget opp keratin som samler seg på overflaten av tungen. Det er ikke smertefullt, men det er rart å se og kan alarm pasienten som ser den for første gang.

Mørkere Coating

En gang en person med et belegg på tungen ser i speilet og ser ikke et hvitt belegg. I stedet ser hun en gul eller brun belegg på tungen. Det er et symptom av belagt tungen hvori keratin bygge opp er blitt oversvømt av naturlig forekommende bakterier i munnen. Bakteriene har en gul eller brun pigment som farger keratin. Bakteriene er ikke skadelig, og det er heller ikke dette symptom på belagte tungen.

Bad Breath

Noen mennesker med belagt tungen oppleve dårlig ånde som et symptom. Dette er forårsaket av matrester og bakterier bli fanget i keratin bygge opp på tungen. Disse partikler og bakterier også kan føre til en stygg smak i munnen. Dette symptomet, men sosialt upraktisk, er også ufarlig.

Hair

Hvis noen som har belegg på tungen opplever en enda tyngre oppbygging av keratin, så han kan oppleve symptom på en hårete tunge. Keratin samler seg på smaksløkene på en måte som gjør at tungen ser ut som om det er dekket av pels eller hår. Hårete tunge er en mer alvorlig tilfelle av belagt tungen. Det kan være en mer oppskakende syn enn et belegg på tungen, men det er fortsatt en ufarlig tilstand.

Hvordan behandle hypertensjon Mens Breastfeeding

Hypertensjon er definert som en forhøyet nivå av blodtrykket hos en person. En kvinnes blodtrykk er litt forhøyet i tre til fem dager etter levering av et barn, men vanligvis går tilbake til normale nivåer kort tid etterpå. Kvinner som ammer og har hypertensjon kan ha mer problemer med å produsere nok melk til barnet sitt. Men hvis du er sykepleier, er det flere reseptbelagte legemidler som er trygt for deg å ta for å behandle høyt blodtrykk. I tillegg kan du ta noen stress-reduserende tiltak for å bidra til å senke blodtrykket.

Bruksanvisning

•  Start et treningsprogram. En postpartum mor kan gjøre enkle ting som å ta en tur med barnet i vognen eller tar 5 til 10 minutter hver dag til å gjøre stretching og yoga øvelser. Til slutt legger økt cardio og vekt trening kan også bidra til å redusere stress og kan hjelpe en mor mister noen "baby vekt" og redusere hennes forhøyet blodtrykk.

Fortsett å ta prenatal vitaminer. I tillegg til fordelene babyen vil motta fra dem som du sykepleier, den ekstra vitamin C og E vil bidra til å redusere høyt blodtrykk også.

Hold deg til et sunt kosthold. Unngå svært fet og salt mat, og spise en godt balansert kosthold med frukt, grønnsaker, korn og proteiner. Men holde seg unna noen grønnsaker som kan forårsake babyen å være gassy (blomkål, kål, retter tunge i løk eller hvitløk) fordi de passerer gjennom morsmelken.

Ta kontakt med legen din om trygge hypertensjon medisiner for å ta mens du ammer. Adalat er Procardia, Lopressor, Inderal eller aldomet ofte foreskrevet av leger til å behandle høyt blodtrykk etter fødsel. Medikamentet blir foreskrevet i en vanlig dose (vanligvis én til to ganger om dagen i en pilleform), og fortsettes inntil blodtrykket kan lettere kontrolleres uten bruk av medisiner.

Ta deg tid hver dag til å sitte og slappe av alene. Selv om det er bare fem minutter, ta deg tid til å ta en pause for å sette seg ned, ta et bad eller lese en bok eller et blad. Å gi kropp og sinn nok hvile regelmessig vil bidra til å redusere stressnivået og til slutt bidra til å redusere blodtrykket.

Tips og advarsler

  • Alltid konsultere med en medisinsk faglig før du starter noen reseptbelagte legemidler, spesielt når sykepleier eller gravid.

Vibramycin bivirkninger

Medicinenet.com forklarer at Vibramycin er et stoff som brukes til å behandle bakterielle infeksjoner. Det vil bare kjempe bakterielle infeksjoner og ikke virale infeksjoner som en forkjølelse eller influensa. Snakk med legen din før du bruker Vibramycin, som det er mange milde til alvorlige bivirkninger forbundet med stoffet som kan være skadelig for kroppen din.

Side Effects-Gastrointestinal

Mens du tar Vibramycin, gastrointestinale bivirkninger er ganske vanlig. Drugs.com sier at bivirkningene er diaré, oppkast, kvalme eller urolig mage, brenning eller sår i halsen, irritasjon i halsen, svelgeproblemer og svart og hårete tunge. Andre milde til alvorlige gastrointestinale bivirkninger er anoreksi, betennelse i tykktarmen og hevelse av tungen. Mange av disse avtar etter pasienter slutter å bruke dette stoffet.

Bivirkninger-Dermatologic / Overfølsomhet

Som forklart av drugs.com, dermatologiske bivirkninger inkluderer høy følsomhet for sollys, forårsaker at huden brenner lett, kløe og svie i huden (muligens på hals og ansikt) og avskalling av huden. Selv om sjeldne, utslett og spiker misfarging er også mulig. Overfølsomhets problemer kan føre til serumsyke og perikarditt og hevelse under huden.

Bivirkninger-Nervous System / Hematologic

Ifølge drugs.com kan nervesystemet bivirkninger være svært alvorlig. Pasienter som tar Vibramycin har opplevd høyt blodtrykk inne i kraniet som har forårsaket tap av syn. I ett tilfelle, en eldre pasient som var sunt utviklet en alvorlig hodepine og kastet opp i løpet av 15 minutter for å ta Vibramycin. Mer vanlige nervesystemet bivirkninger inkluderer svimmelhet, tretthet, hukommelsestap, og i sjeldne tilfeller, nerve lammelser.

Allergisk reaksjon

Som med mange legemidler, er det en sjanse for at de som tar Vibramycin kan få en allergisk reaksjon. Drugs.com forklarer at symptomer på en allergisk reaksjon inkluderer alvorlig utslett, elveblest, pustevansker, brystsmerter, uvanlig heshet, blodig avføring, mørk urin, redusert vannlating, feber, frysninger og alvorlig og vedvarende diaré og hodepine. Andre alvorlige symptomer er magesmerter, kramper, leddsmerter, vaginal irritasjon, svakhet, uvanlige blåmerker og blødninger og endringer i synet.

Ytterligere bivirkninger

Andre vanlige bivirkninger som er rapportert av drugs.com som anemi, reduksjon i blodplater i blodet, svikt i benmargen til å lage hvite blodceller og endringer i kolesterol. I sjeldne tilfeller har pasienter rapporterte en senking i blodsukkeret og en økning i nitrogen i blodet. Dette er mest sannsynlig at doserelatert. Okulære bivirkninger kan være dobbelt syn, optisk plate hevelse og mulig tap av syn, sier drugs.com.

Hvordan diagnostisere en Black Tongue

Hvordan diagnostisere en Black Tongue


Svart tungen kan være forårsaket av mange forskjellige ting, blant annet å røyke tobakk, blir alvorlig dehydrert eller tar visse antibiotika. Selv de som er bakenforliggende årsaker bak tilstanden, er det til slutt forårsaket av for mye bakterier eller gjær som vokser i munnen. I løpet av denne tilstanden, små papiller anslag, som normalt slites bort, vokser i stedet inn fargede bakterie anslag. Selv om konseptet kan være skummelt, er tilstanden ikke skadelig for helsen, og kan lett diagnostiseres og behandles.

Bruksanvisning

•  Se på tungen i speilet. Sort tungen er gjenkjennelig merket hva som synes å være en tynn, sort belegg av håret på baksiden av tungen, men kan også være andre farger, deriblant gul, grønn eller brun. Selv om det faktisk er en bakteriell overvekst, er det noen ganger kalt "svart, hårete tunge" fordi veksten ser ut som små hår.

Lag en liste over dine andre symptomer, som i noen tilfeller kan omfatte en brennende følelse på tungen, en kiling på taket av munnen, og noen ganger kvalme eller en gagging tilstand. Svart tunge fører også til dårlig ånde, som er det vanligste symptomet.

Besøk din tannlege eller lege. De kan lage en lyd diagnose basert på dine symptomer og årsaker til den betingelse at du har engasjert nylig.

behandle tilstanden med behandling anbefalt av legen din, som mest sannsynlig vil omfatte kraftig børsting tungen når du pusser tennene, eller bruke en tungeskrape. Svart tungen er ikke en infeksjon, og ikke behandles med antibiotika eller andre medisiner.

Hint

  • Svart hårete tunge er sjelden hos friske mennesker. Bad munnhygiene er fellesnevneren i de diagnostisert med denne tilstanden.
  • Svart tungen er mer utbredt i visse grupper av mennesker, inkludert menn, personer som bruker intravenøse medikamenter og de som er HIV-positive.

Farene ved røyke pipe tobakk

Farene ved røyke pipe tobakk


Det finnes ingen sikre metoder for å hindre negative helseeffekter av å bruke tobakksvarer. Røyke en pipe kan være like farlig for helsen til en røyker som å røyke en sigarett. I tillegg fører rør røyk helseproblemer til de som kan puste inn den andre hånden.

Kreft i munnhulen

Ifølge American Cancer Society, pipe røykere er svært utsatt for ulike typer av oral cancer. Pipe røyk inneholder de samme skadelige kjemikalier som sigaretter, inkludert det vanedannende stoffet nikotin. Pipe røk har en tendens til å bli holdt i munnen til røkeren heller enn dypt inhalert, og dette fører til forlenget eksponering av kjemikalier til munnhulen. Pipe røykere har en økt risiko for å utvikle kreft i lepper, tunge, munn, svelg og spiserør.

Lung Cancer

Selv om mange pipe røykere ikke dypt inhalerer røyk, litt røyk uunngåelig kommer i lungene. Den dypere en røyker inhalerer, jo høyere er risikoen for å utvikle lungekreft. Passiv røyking slippes ut av et rør røyker kan inhaleres av andre i nærheten, noe som øker risikoen for å utvikle lungekreft.

KOLS

Dr. Jay Adlersberg med WABC-TV i New York City, sier i en 2010 historie som pipe røykere er i faresonen for å utvikle en lunge tilstand som kalles kronisk obstruktiv lungesykdom. KOLS, noe som kan føre til døden, blir ofte sett på de som røyker rør på en vanlig, langsiktig basis.

Gum Disease

Ifølge CVS Caremark, pipe røykere står overfor økt risiko for tap av tenner og tannkjøttsykdom. Pipe røyk kan også forårsake forstadier til kreft til å utvikle seg i munnen. Røyke en pipe kan føre til en tilstand som kalles hårete tunge. Dette skjer når cellene av tungen ikke faller av og regenerere normalt, slik at støt som blir svart på grunn av misfarging fra røyk.

Hvordan virker Røyking påvirker munnen?

Hvordan virker Røyking påvirker munnen?


I gamle svart-hvitt filmer, er det vanlig å se hovedpersonen røyke en stor sigar eller en lang slank sigarett. Disse tegnene er sexy, glamorøs, rik og smart. Deres hud er klar og tennene hvite. Det virker som om deres tobakk vane gjort dem mer attraktive. Men dette er skildring bare en Hollywood illusjon. I virkeligheten kan røyke erodere en persons utseende, spesielt ved munningen.

Innånding av tobakk tærer på munningen av en røyker. Hvordan? Tobakk inneholder katatoniske stoffer som ødelegger celler og vev i det menneskelige legeme, nikotin som begrenser blodårer og sukker (billige kjeder) som forårsaker tannråte. Alle sammen, de stoffer i tobakk erodere munnen over tid som et individ jevnlig røyker. Dette erosjon settes til en rekke forhold.

Den beste måten å beskrive en langsiktig røyker munn, er at det ser ut som en gul rotting pit. Røyking forårsaker dårlig ånde, tenner flekker, økt risiko for hull i tennene, sprukne og blødende lepper, bentap, munn sår, krympende tannkjøtt, hårete tunge, leukoplaki og kreft. Normalt vil alle disse betingelser utvikler seg over tid. Med hver toke, tobakk gradvis slitt bort en røyker munn før den enkelte kan ha behov for medisinsk intervensjon.

Med dagens teknologi, kan røykere har en tendens til et flertall av effektene av røyking. Fra tyggegummi til tennene whiteners og stråling, kan røykerne kjempe tilbake. Imidlertid er reisen vanligvis lang, komplisert og kostbart.

Fakta om munnvann

Munnvann er oftest kjøpt og brukt til å bekjempe pinlig halitosis. Men munnvann er mer enn bare en god maske for en lunsj hvitløk fest. Munnvann inneholder aktive ingredienser som er et flott supplement til tannpuss og vanlige tannlege helsen.

Historie

Den mest anerkjente over-the-counter munnvann, Listerine, ble opprinnelig oppfunnet som et kirurgisk antiseptisk i 1879 av Dr. Joseph Lawrence og Jordan Lambert. Det ble først solgt som en generell munnvann produkter i 1914.

Typer

Mouthwashes kan kjøpes i tre grunnleggende varianter: antiseptisk, fluor skyll eller kombinasjon. Antiseptisk munnskyllevann er formulert for å bidra til å bekjempe bakterier som forårsaker dårlig ånde. De kan også brukes for å behandle tannsykdommer slik som gingivitt, en sykdom i tannkjøttet. Fluor skyllinger er ment å hjelpe til med å forebygge tannråte. Kombinasjonsmunnskyllevann, som navnet tilsier, er utformet for å minimalisere tannråte og holde pusten frisk.

Fordeler

Alle vet hvor viktig det er å pusse tennene og periodiske dental eksamener, men regelmessig bruk av munnvann kan gi ekstra fordel for god munnhygiene. En daglig skylling kan komme inn i vanskelige å nå områder som en tannbørste ofte savner. Det kan drepe lukt-bakterier og hindre bakterier som fører til tannråte.

Advarsel

Alkohol ingredienser i munnskyllevann har vært mistenkt for å bidra til kreft i munnhulen. Imidlertid har det vært ca 10 case-studier utført i løpet av de siste 30 årene, som alle klarte å endelig koble produktet til en hvilken som helst form for kreft i munnhulen. Men en bivirkning som kalles "black hårete tunge" kan skyldes overforbruk av antiseptisk munnskyllevann.

Fun Fact

I løpet av de brøl '20s, ble munnvann produkter også brukt som behandling for tørr hodebunn, som etterbarberingsvann og til og med som en form for skjønnhet cleanser.

Hva Er Black Tongue?

Som navnet antyder, er svart tungen en tilstand hvor overflaten av tungen mørkner. Svart hårete tunge er en lignende tilstand, der mørke, hår-lignende utvekster vises på tungen. Selv upraktisk, er tilstanden ufarlig.

Andre navn

Svart tunge kalles noen ganger brun tungen. Glossophytis er den korrekte medisinske betegnelsen på svart hårete tunge.

Hvem er i faresonen?

Alle kan få svart tunge, men tilstanden er mest vanlig hos eldre og folk som er syke, spesielt de som tar mye medisiner.

Årsaker

Dårlig kosthold, dårlig munnhygiene og antibiotika all forårsake svart tunge. Svart hårete tunge er som regel forårsaket av et overskudd av bakterier eller gjær i munnen, men noen ganger årsaken ikke kan fastslås.

Symptomer

I tillegg til misfarging, kan svart tunge gi tørr, dårlig ånde og en ubehagelig smak i munnen.

Behandling

Svart tunge forårsaket av antibiotika kan forbedres ved å stoppe eller endre medisiner. Riktig kosthold, drikkevann, spise rå grønnsaker, avslutter tobakksprodukter og praktisere god munnhygiene er alle anbefalt for behandling av svart tunge.

Guide til antibiotika for tannpine

Tann smerter egentlig kan være ganske ødeleggende. Faktisk er det noen ganger anses å være mer opprivende enn fødsel. Til sammensatte problemet, mange tannpine har ingen rask løsning overhodet. Smertestillende medikamenter, enten resept eller over-the-counter, kan dekke opp smerte, men det er nødt til å komme tilbake i løpet av noen dager eller timer. Antibiotika er ganske vellykket på behandling av tannpine, men det kan noen ganger ta dager før noen lettelse er filt. Når det gjelder behandling av de fleste typer tannpine permanent, men antibiotika er vanligvis det beste alternativet.

Penicillin

Den mest kjente og foretrukne antibiotika for behandling av tannpine som har utviklet seg som et resultat av en tanninfeksjon, har penicillin blitt brukt i tannbehandling siden andre verdenskrig. Avledet fra en type mold, er det svært få bivirkninger forbundet med bruk av penicillin, med bare milde rapporter om kvalme, oppkast, diaré og svart hårete tunge. Disse symptomene vanligvis opphøre etter at pasienten slutter å bruke penicillin. Det er også viktig å merke seg at noen typer av infeksjoner har vokst enten delvis eller fullstendig motstandsdyktig mot penicillin. I disse tilfeller er behandling med penicillin fåfengt.

Amoxicillin

Amoxicillin, en modifisert versjon av penicillin, ble utviklet for behandling av penicillin-resistent infeksjon og bakterier. Den mest brukte antibiotika i odontologi i dag, er det også brukes hos pasienter som er allergiske mot penicillin og er ofte foreskrevet til pasienter som aldri har brukt noen form for antibiotika i det siste. Imidlertid er det mange flere bivirkninger forbundet med anvendelse av amoksicillin enn penicillin. De vanligste bivirkningene av amoxicillin inkluderer kvalme, oppkast, diaré, svart hårete tunge, hudutslett, gulsott, tann misfarging, hyperaktivitet, uro og søvnløshet. Overdosering kan føre til nyresvikt, krystalluri og interstitiell nefritt.

Clindamycin

Sjeldnere brukt enn både penicillin eller amoxicillin, er klindamycin brukes til å behandle infeksjoner som er et direkte resultat av penicillin eller amoxicillin-resistente bakterier. Det er flere bivirkninger som er rapportert hos brukere av klindamycin, men noen av dem kan være ganske alvorlig. Disse bivirkningene er kvalme, oppkast, diaré, magesmerter, pseudomembranøs kolitt, dermatitt og leukopeni. Overdosering av klindamycin kan førte til kramper og depresjon.

Hva Antibiotika vil ikke behandle

Selv om forskjellige antibiotika har vist seg effektive mot en rekke infeksjoner og typer av bakterier, er de ikke effektive mot tannpine som er forårsaket av irreversibel pulpitt. I disse tilfeller er den eneste behandling langvarig administrering av analgetika.