Digidexo.com

add hos kvinner

Symptomer på ADD hos voksne kvinner

Fordi ADD mangler hyperaktivitet ADHD, mange kvinner med ADD gå gjennom livet uten noen gang å bli diagnostisert. Voksne kvinner er ofte diagnostisert med ADD bare etter deres barn er diagnostisert med atferdsforstyrrelse. ADD symptomer kan gjøre en voksen kvinne kommer over som selvopptatte, vimsete og ubesluttsom. Lær mer om symptomene på ADD hos voksne kvinner.

Focus Problemer

Voksne kvinner som lider av ADD har ofte problemer med å fokusere på én ting i lange perioder av gangen. De finner det også vanskelig å konsentrere seg om gjentatte eller kjedelige gjøremål som rengjøring.

Disorganisering

Binner med ADD har vanligvis problemer med å organisere sine levende og arbeidsrom. De kommer ofte over så slurvete og spredt.

Vante Tardiness

Voksne kvinner med ADD har vanligvis en veldig dårlig følelse av tid, noe som får dem til å kjøre sent på jobb, sosiale arrangementer og planlagte avtaler.

Emosjonelt Sensitive

ADD kvinner har en tendens til å være ekstremt følsomme for kritikk, følelsesmessig ladet og lett opprørt. Disse trekkene vanligvis forverres i perioder med hormonelle endringen, for eksempel PMS og overgangsalder.

Social Problems

Voksne kvinner med ADD har ofte problemer med å koble med andre på et sosialt nivå. De plumper ut ting uten å tenke, glemmer navn og har en tendens til å være stille ut når andre snakker.

Lav selvfølelse

Symptomene på ADD hos voksne kvinner vanligvis føre til et mønster av svikt, noe som fører til kvinnelige ADD lider å ha lav selvfølelse.

Om ADD symptomer hos kvinner

ADD symptomer hos kvinner kan ofte gjøre en kvinne synes uorganisert, rotete, eller selvopptatte. Det er ikke uvanlig for en kvinne med ADD å gjøre det til voksenlivet uten å bli diagnostisert. Fordi ADD mangler hyperaktivitet ADHD, er det mindre forstyrrende i et klasserom miljø og ikke så lett plukket opp av foreldre og lærere. Kvinner med ADD kan finne hverdagen frustrerende og overveldende.

Problemer Fokusering

Kvinne med ADD har ofte problemer med å fokusere på en oppgave for en lengre periode.

Uorden

Kvinne med ADD har ofte problemer med å organisere sine hjem og arbeidsmiljø. De skaper ofte hauger å prøve og skape organisasjon.

Overfølsomhet

Kvinne med ADD er ofte overfølsom for støy, berøring og lukt. Fylte steder kan være overveldende.

Sedvanlig Lateness

Kvinner med ADD har ofte en dårlig følelse av tid som ofte gjør dem sent til arbeid og andre arrangementer.

Lav selvfølelse

Symptomene på ADD ofte resultere i et mønster av feil som kan føre til lav selvfølelse i kvinne med ADD som går tilbake til barndommen.

Problemer med å slutt Prosjekter

Kvinner med ADD ofte ta på seg for mye og ikke klarer å fullføre prosjekter fordi de er overveldet og har dårlige organisatoriske ferdigheter.

Hyper-Fokusering

Attention Deficit Disorder er vanligvis forbundet med en mangel på oppmerksomhet, men kvinner med ADD har muligheten til hyper-fokus på prosjekter som de er interessert i med fantastiske resultater. Den kreative hjernen til en kvinne med ADD kan hjelpe henne utføre oppgaver på en unik måte.

Tegn og symptomer på multippel sklerose hos kvinner

Multippel sklerose (MS) er strengt tatt ikke en kvinnesykdom, men det påvirker ofte kvinner. Vedtak om prevensjon, fruktbar og hormonbehandling kan påvirke symptomer hos kvinner. Mens kvinner ikke har et annet sett av symptomer, kan de se en økning eller reduksjon i symptomer som sine hormoner svinge. Kvinner er også mer sannsynlig å ha en tidligere debut av symptomer enn menn og dermed kan få tidligere diagnoser.

Historie

MS ble først beskrevet klinisk i 1868 av Dr. Jean-Martin Charcot ved Universitetet i Paris. Så sent som på 1920-tallet, ble det antatt at menn kontrakt MS oftere enn kvinner. Det skyldes i hovedsak kvinner som led av MS blir feildiagnostisert som å ha "hysteri" --- noen ganger subjektive natur av symptomene blir forsterket av det faktum at fakkel-ups i kvinner kan følge deres menstruasjonssyklus.

Time Frame

Kvinner er oftest diagnostisert med MS i løpet av sine fertil år, og ofte blir diagnostisert under eller etter svangerskapet. Hormoner knyttet til graviditet kan sette sykdommen i remisjon, spesielt i løpet av tredje trimester, men postpartum perioden kan utløse symptomer. Studier av progestin og østradiol håper å vise de beskyttende kvaliteter av kvinnelige hormoner mot MS-symptomer. Hormon svingninger funnet i fertil år bringe symptomer i forkant og skynde diagnose.

Betraktninger

Mens kvinner kan oppleve en bedring av symptomer sent i svangerskapet, svangerskapet i seg selv kan forverre visse symptomer. Problemer med gange og balanse kan bli forverret av den ekstra vekten av svangerskapet og skiftet i en kvinnes tyngdepunkt. Eksisterende blære og tarmproblemer kan også forverres under graviditet. Tretthet kan være et problem også. Graviditet er ikke vist, men å påvirke den generelle sykdomsforløpet.

Risikofaktorer

Som med mange autoimmune sykdommer, er kvinner diagnostisert med MS omtrent dobbelt så ofte som menn er. I tillegg hvite er dobbelt så sannsynlig at kontrakten MS enn folk av farge. Hvite kvinner med skandinavisk avstamning bor over den 37. parallell (grovt sett fra sørlige Virginia til San Francisco og nord), i alderen 20 til 40 med en familie historie av MS er mest sannsynlig at kontrakten sykdommen. Mens tidlig-utbruddet MS er enda mer sannsynlig å påvirke kvinner enn menn (ca 12:57), er sen-utbruddet MS mer sannsynlig å påvirke menn.

Kjønnsrelatert forskning

En 2006 Mayo Clinic studie viste at selv om MS ikke regnes som en arvelig sykdom, menn er mer sannsynlig enn kvinner til å overføre sykdommen til sine barn. En 2007 studie ved universitetet i Oxford, derimot, viste at menn og kvinner passere på sykdommen på omtrent samme hastighet. En studie ved Wayne State University i 2006 viste at kvinner har høyere nivåer av et protein forbundet med skaden MS årsaker og at testosteron har nervecellene kvaliteter. Kvinner har også en høyere rate av omsetningen for de cellene som reparerer skader forårsaket av MS. Studier fortsette å se på rollen av hormoner i å påvirke og behandling av MS.

Lave testerone symptomer hos kvinner

Testosteron er produsert av kvinnens eggstokker og binyrer. Vanligvis frembringer en kvinne omtrent 10 prosent av mengden av testosteron laget av et menneskes legeme. Lavt testosteron hos kvinner er vanligvis på grunn av en hormonell ubalanse.

Identifikasjon

Testosteron er produsert av en kvinnes kropp sammen med østrogen og progesteron. En kvinne produserer mindre testosteron som hun aldre, og dette kan føre til symptomer på grunn av utilstrekkelige hormonnivået i kroppen.

Betydning

Den mest betydningsfulle symptom på lavt testosteron hos en kvinne er lav libido. Andre symptomer inkluderer ofte tretthet, depresjon, tørrhet i skjeden, smertefulle samleier, hetetokter og økt fett i buken.

Årsaker

Lavt testosteron hos kvinner kan være forårsaket av diabetes, fedme, høyt blodtrykk, sykdom i hypofysen og overforbruk av p-piller. Den naturlige aldringsprosess kan også føre til mindre produksjon av hormoner østrogen og progesteron, så vel som testosteron.

Naturlig behandling

Dr. John R. Lee er en Harvard-utdannet lege som har skrevet flere bøker om lavt testosteron hos kvinner. Lee rapporterer at en av de mest effektive behandlinger for denne tilstanden er ved hjelp av en naturlig progesteron krem ​​i minst seks måneder. Dette vil øke progesteron i kvinnens kropp, og i sin tur vil øke testosteron produksjonen. Kremen er gnidd inn i huden og absorberes av kroppen.

Tilleggsbehandling

Progesteron krem ​​bør brukes i minst seks måneder. Hvis symptomene er fortsatt ikke løst, deretter en naturlig testosteron booster kan bli prøvd. Naturlig testosteron behandlinger er tilgjengelig fra compounding apotek, og Lee anbefaler at bare disse behandlingene brukes. Syntetisk testosteron tilskudd anbefales ikke på grunn av potensielle ubehagelige bivirkninger.

Muskeldystrofi og hjerteproblemer hos kvinner

Muskeldystrofi og hjerteproblemer hos kvinner


Muskeldystrofi (MD) er en lidelse som forårsaker muskler til å svekke, bryte ned og etter hvert bli erstattet av fettavleiringer, ifølge University of Alabama i Birmingham. Kvinner er sjelden påvirket av sykdommen.

Historie

En helseproblem som vanligvis forbindes med MD hos kvinner er hjertesykdom, men hjertet og andre ufrivillige muskler er ikke alltid berørt, forklarer University of Washingtons Rehabilitation Medicine avdeling.

Hjerte Rhythm

Kardiomyopati, eller en forstyrrelse av rytmen av hjertet, er den vanlige resultat av skade på hjertet fra muskeldystrofi hos kvinner. Lungeproblemer noen ganger følge med skade på hjertet, som funksjon av de to organene henger nøye sammen.

Time Frame

Hjerteproblemer som følge av muskeldystrofi hos kvinner, ifølge Ohio State University Medical Center, oppstår vanligvis i slutten av tenårene eller i begynnelsen av 20-tallet.

Tester

Studier som elektrokardiogram og blodprøver blir ofte forespurt av leger av kvinnelige pasienter med MD å vurdere skader på hjertet muskler. Kvinner som ikke har kontrakt sykdommen, men er bærere av MD bør også gjennomgå rutinemessig testing for skade på hjertet.

Ledelsen

Hjerteproblemer knyttet til muskeldystrofi er ofte elektrisk. The University of California i Davis sier hjertet dysfunksjoner kan behandles med en pacemaker.

Har goji juice Hjelp med fruktbarhet hos kvinner?

Et bær som vokser i Himalaya i Kina, goji bær, og dens resulterende juice, bidrar til å forbedre fruktbarheten hos både menn og kvinner, om enn noe indirekte i noen tilfeller. Disse dager, mange faktorer - Miljø, autoimmune problemer, kromosomavvik, og en rekke av kjemiske faktorer - kan redusere fruktbarheten. Talsmenn peker på studier som viser goji juice reserver disse negative faktorene og gjør kvinner mer fruktbare.

Å hjelpe kvinner med å hjelpe menn

I en rundkjøring måte, er det blitt funnet at goji juice kan hjelpe kvinner med deres fruktbarhet ved å hjelpe menn. En studie oppført på nettstedet goji.co.za (Wang Y et al gjort i 2002) fant at juice har antioksidantegenskaper som forbedrer sperm teller for menn. Som et resultat av mennenes koner så forbedringer i sine fruktbarhetsrater.

Flere faktorer til Aid Fertility

Nettstedet gojijuices.net lister opp en mengde studier som peker til fordelene av goji juice. En spesielt, funnet på det amerikanske National Library of Medicine og National Institutes of Health nettsted (ncbi.nlm.nih.gov) viste at goji juice bidratt til å redusere tretthet i testpersoner. Selv om ikke en direkte link til å forbedre fruktbarheten, det er godt kjent at trøtthet øker infertilitet hos kvinner. Ikke bare er kroppen mindre i stand til å bli gravid, men blir utslitt og trøtt reduserer en kvinnes ønske og evne til samleie.

En annen av studiene på dette området (gjort ved Institutt for Patofysiologi i Beijing Medical University) pekte opp den positive virkningen av goji på høyt blodtrykk. Dette er enda en skade for kvinners fruktbarhet. Hvis en kvinne lider av høyt blodtrykk under svangerskapet, kan det føre til svangerskapsforgiftning og høyt blodtrykk, som begge kan føre til for tidlig fødsel og høyere spedbarnsdødelighet. Så, hvis du er gravid og blodtrykket begynner å gå opp, sjekk med din fødselslege om bruk av goji som et middel for å redusere den.

Et annet aspekt av goji juice som hjelper med fruktbarhet er dens anti-aging egenskaper. I en studie gjort i 2008 av Raymond Chang og Kwok-Fai fant at goji har et bredt spekter av positive virkninger på menneskekroppen. Ved å gjenopprette den generelle helsen til kvinner, deres fruktbarhet forbedrer også, og hvor lenge de forblir fruktbare (menopause er forsinket) er økt. Også forbedringer i immunsystemet er enda en positivt element i prosessen med å hjelpe kvinner med deres fruktbarhet.

Høye mengder av testosteron hos kvinner

Høye mengder av testosteron hos kvinner kan være forårsaket av hormon lidelser, visse medisinske tilstander og bruk av steroider. Negative helseeffekter av høye mengder testosteron hos kvinner kan inkludere masculinization, økt risiko for hjertesykdommer og visse typer kreft og menstruasjonsproblemer. Symptomene på høyt testosteron kan dempes ved medisinske behandlinger, inkludert medisiner og kirurgi.

Medisinske årsaker

Medisinske årsaker til høye mengder av testosteron hos kvinner inkluderer polycystisk ovariesyndrom (PCOS), binyrene dysfunksjon eller hypofysen svulster.

Utvendige Symptomer

Høye mengder av testosteron kan forårsake hirsutisme, som er veksten av overflødig hår på ansikt, armer, bryst og ben, eller alopesi, som er tap av hår og kan ligne det av mannlig mønster skallethet.

Interne Symptomer

Leversykdommer, inkludert leverkreft er et symptom av høye mengder av testosteron som skyldes bruk av steroider i menn.

Gynekologiske Symptomer

Gynekologiske symptomer på høye mengder testosteron inkluderer uregelmessig eller savnet perioder, infertilitet og en forstørret klitoris.

Fysiske bivirkninger

Ifølge Mayo Clinic, kan høye nivåer av testosteron hos kvinner føre til høyt blodtrykk og kolesterol, fettstoffer leversykdom og søvnapné.

Mentale bivirkninger

Testosteron i store mengder kan føre til personlighetsendringer som aggresjon, økt seksuell lyst og følelser av konkurranseevne.

Advarsel

Plutselige, alvorlige forandringer i blodsukkernivåer er mulig når store mengder av testosteron er tatt i form av steroider eller hormonbehandling, noe som kan være livstruende for kvinner med diabetes.

Lav Testosteron hos kvinner

Testosteron i kvinners funksjoner for å fremme interessen for seksuell aktivitet og bidrar til å gjøre seksuelle aktiviteten mer fornøyelig. Årsakene til lavt testosteronnivå hos kvinner inkluderer hormonelle endringer etter fødsel og overgangsalder, sykdommer som diabetes og medisiner som cellegift og prevensjon. Kvinner med lavt testosteronnivå kan dra nytte av bruk av medisinske behandlinger for å redusere problematiske symptomer.

Libido

Kvinner med lavt testosteronnivå kan ha lav eller ingen interesse i seksuell aktivitet (libido), noe som er vanlig etter fødsel og i overgangsalderen.

Vaginal tørrhet

Vaginal tørrhet er et symptom på lavt testosteron hos kvinner og kan føre til vanskeligheter med seksuell aktivitet, egenomsorg og hygiene.

Smertefulle samleier

Lavt testosteronnivå kan føre til problemer med å opprettholde seksuell opphisselse og kan føre til smerter ved samleie for kvinner.

Anorgasmia

Manglende evne til å ha orgasmer under seksuell aktivitet er et symptom på lavt testosteronnivå hos kvinner.

Osteoporose

Ifølge Mayo Clinic, kan lavt testosteron være en faktor i utviklingen av osteoporose hos kvinner.

Psykologisk

Kvinner med lavt testosteronnivå kan oppleve depresjon eller misnøye spesielt hvis seksuelle problemer knyttet til lavt testosteron er til stede.

Forebygging / løsning

Behandlinger for lavt testosteronnivå hos kvinner inkluderer patcher, aktuelle salver og medisiner, og kan løse symptomer, men anbefales ikke for gravide eller ammende kvinner eller kvinner med leversykdom.

Slik Lavere Testosteron hos kvinner

En ubalanse av testosteron hos kvinner kan ha bivirkninger, for eksempel unaturlig hårvekst i ansiktet eller brystet. Det kan også påvirke fordelingen av fett og muskler i hele kroppen, fører til tynt hår og forårsake sterk svetting. Men disse symptomene er toppen av isfjellet. Testosteron overbelastning kan også føre til brystkreft eller eggstokkreft. Det er derfor viktig å holde en kvinnes testosteronnivå så nær normalt som mulig.

Slik Lavere Testosteron hos kvinner

Gjør endringer i kostholdet. Ifølge nettstedet for naturlige hormoner, en måte å bidra til å bringe østrogen og testosteron tilbake i balanse er å fokusere på å øke østrogennivået. Dette kan gjøres ved å spise mat som er østrogen-rike, inkludert soyaprodukter, frukter som epler og kirsebær og korn som alfalfa, ris og hvete.

Få sukker og karbohydrat forbruk under kontroll. Ifølge Virginia Hopkins Health Watch, kan overskytende i enten området faktisk arbeide for å opprettholde et hormon ubalanse.

•  Tren regelmessig. Virginia Hopkins Health anbefaler trener ikke mindre enn fire ganger i uken. Inkluder øvelser som fokuserer tungt på teknikker som reduserer stress, slik som yoga eller pilates. Unngå vekttrening hvis testosteronnivå er for høyt som det kunne resultere i uønsket overflødig bulk.

Se på en helt naturlig tilnærming, for eksempel inntak av plante østrogen som det som finnes i klaseormedrue. Husk imidlertid at mens disse urtene kan midlertidig erstatte tapt østrogen, gjør de ingenting for å hjelpe kroppen produsere ny østrogen. Andre urter, for eksempel macafem, inneholder ikke østrogen, men arbeide for å hoppe starte kroppens evne til å gjengi det som er tapt.

Velg en holistisk medisin rute som akupunktur. Prosedyren innebærer innsetting av tynne nåler inn i bestemte områder av kroppen for å åpne sine naturlige energibanene. I tilfelle av hormonell ubalanse, vil fordelen være todelt, slik at kroppen for å produsere høyere nivåer av østrogen og samtidig redusere testosteronnivåene.

Tenk hormonbehandling (HRT). Hormon erstatning har vært brukt i årevis for å hjelpe kvinner oppnå balanse med østrogen, testosteron og progesteron, ifølge Medline Plus. Imidlertid, i noen tilfeller, blir det et spørsmål om å utveksle et problem for en annen. Noen kvinner blir mer utsatt for kreft, spesielt kreft i bryst, eggstokker og livmor. I tillegg kan finne den riktige balansen ta tid, og man kan lide av en rekke bivirkninger, inkludert søvnløshet, nattesvette og hjerte arytmi.

Hint

  • Å finne noen trent trygt i akupunktur kan være vanskelig avhengig av område av landet der du bor.

Årsaker til overdreven hårvekst hos kvinner

Noen ganger hunner begynner å legge merke hårvekst på steder der de ikke vil at håret til å vokse. Noen ganger hårvekst er ledsaget av akne, uregelmessig menstruasjon og vektøkning. Hvis dette skjer med deg, snakk med legen din.

Testosteron

Den viktigste årsaken til overdreven hårvekst hos kvinner (også kalt hirsutisme) er for mye testosteron. Testosteron er et mannlig produsert hormon. Når kvinner har for mye av dette hormonet, de ofte opplever uønsket hårvekst.

Medisinske tilstander

En av de viktigste medisinske årsaker til overdreven hårvekst hos kvinner er polycystisk ovariesyndrom (PCOS). Det finnes andre medisinske årsaker, for eksempel en svulst på binyrene eller ovariene, men de er ikke så vanlig. En annen mulighet er Cushings syndrom.

Andre årsaker

Noen ganger overdreven hårvekst hos kvinner er en del av deres genetiske makeup, som utelukker noen hormonelle ubalanser. Fordi det er mange årsaker, vil du ønsker å finne ut hvorfor du vokser uønsket hår før du reversere eller fjerne den.

Medisinering

Enkelte reseptbelagte medisiner føre til overdreven hårvekst hos kvinner. Testosteron, anabole steroider, dehydroepiandrosteronsulfat og danazol er noen av de medisiner som kan bringe på overdreven hårvekst hos kvinner, ifølge Medline Plus (et datterselskap av National Institute of Health).

Behandling

Du kan finne flere måter å fjerne uønsket hår, noen dyrere enn andre. Bleking vil lysne håret, noe som gjør det mindre merkbar. Du kan fjerne hår ved plukker, voksing eller barbering. Andre alternativer som er effektive, men også kostbare, inkluderer elektrolyse og laser hårfjerning.

Symptomer på Thyroid sykdom hos kvinner

Skjoldbruskkjertelen regulerer stoffskiftet. Hypotyreose er svært vanlig hos kvinner, og kan oppdages med en blodprøve. Når oppdaget, er behandlingen svært vellykket. Tegn og symptomer varierer; snakke med legen din hvis du tror du har en skjoldbrusk tilstand.

Apati

Redusert energi er et av de mest vanlige symptomer på lavt skjoldbrusk-funksjon. Trøtthet og tretthet vedvarer til tross for tilstrekkelig søvn.

Cold Intoleranse

En manglende evne til å tåle kulde kan indikere hypotyreose. Hvis du er ofte kald når andre ikke, bør du vurdere å se din lege.

Muskelsmerter, stivhet og kramper

Muskelsmerter er ofte forbundet med lav skjoldbrusk; symptomer kan være alvorlige.

Forstoppelse

Kronisk forstoppelse kan være forårsaket av lav skjoldbrusk; fordøyelsen blir bremset på grunn av tilstanden, og forstoppelse er resultatet.

Vektøkning

Hypotyreose kan forårsake uforklarlig vektøkning. Den letargi og lavenergi assosiert med tilstanden kan øke i vekt, også.

Hår og hudproblemer

Hår og hudproblemer er et vanlig symptom på dårlig skjoldbrusk funksjon. Hårvekst og olje sekresjon påvirkes av skjoldkjertelhormon, og funksjonsfeil kan føre til hårtap, blek hud og lett blåmerker.

Hva er årsaken til Hormonell ubalanse hos kvinner?

Hva er årsaken til Hormonell ubalanse hos kvinner?

Grunnleggende

Kvinner stadig tåle endringer i hormonbalansen i hele sin levetid. Fra tidlig ungdom til sene stadier av overgangsalderen, den skjøre balansen mellom østrogen og progesteron skift og kvinner opplever milde til ødeleggende bivirkninger. En rekke kjertler frigjør hormoner i henhold til miljø, liv-scenen og genetiske faktorer. Behandling av hormonelle ubalanser i kvinner varierer og ofte bærer sitt eget sett med bivirkninger som spenner fra kreft til hjertesykdom og depresjon. Ifølge leger ved Mayo Clinic, en av de største årsakene til hormonell ubalanse hos kvinner i alle aldre er stress, som kan behandles naturlig i de fleste tilfeller. Mens hormonene svinger naturlig gjennom en kvinnes liv, vil senket stressnivå bidra til å minimalisere virkningene.

Oppvekst

I tillegg til begynnelsen av menstruasjonssyklusen, noe som fører til sitt eget sett av hormonelt induserte endringer i kropps, nesten 1 prosent av unge piker lider av amenoré, eller kjertelforstyrrelser. Genetikk ofte er årsaken til sykdommen, noe som kan føre til egg å være unormal. Anoreksi og bulimi kan føre til unormale hormonbalansen. Overdreven trening og ekstremt lav kroppsvekt kan skape en ubalanse som stopper menstruasjonssyklusen helt. En underaktiv skjoldbruskkjertel, svulster på hypofysen og tidlig overgangsalder også er vanlige årsaker til hormonell ubalanse hos yngre kvinner.

Middelaldrende

Kvinner i midten alder, 20-45, kan oppleve hormonell ubalanse fra en rekke kilder. Spiseforstyrrelser, hypertyreose og stress kan påvirke den skjøre balansen og er vanligvis behandles med kosthold, mosjon og medisiner. Cervical lidelser og sykdommer som livmorkreft, unormal cervical mucus og eggløsningsforstyrrelser spille ødeleggelse med hormoner. Når en lege kan fastslå noen åpenbar årsak gjennom livsstils spørsmål, kan hormonell ubalanse hos middelaldrende kvinner kontrolleres gjennom en enkel spytt test eller ved mer dyptgående blodprøver.

Menopause

De fleste tenker på overgangsalder og aldring når man diskuterer ubalanse i hormoner og de resulterende bivirkninger. Hetetokter, humørsvingninger og nattesvette er vanlige samtaleemner blant eldre kvinner. Mangelen på eggløsning forårsaker en ubalanse som kroppen til slutt justeres til. Vektkontroll, trening, alternative urteterapi, avspenningsteknikker og resept hormonbehandling (HRT) er vanlige behandlinger som brukes for å redusere bivirkningene av menopausal hormonubalanse.

Miljø

Miljømessige påvirkninger som luft-og vannforurensning kan bidra til unaturlig hormon ubalanser i kvinner. En diett tung i bearbeidet mat, kombinert med en endring i livsløpet, kan bidra til en allerede delikat balanse mellom østrogen og progesteron. Høyt stressnivå forårsaket av arbeid, familie og personlige krav, sammensatte eventuelle eksterne faktorer som bidrar til hormonelle ubalanser.

Urter som øker testosteron hos kvinner

Urter som øker testosteron hos kvinner


Kvinner trenger testosteron akkurat som de trenger østrogen og progesteron. Som kvinner alder, våre hormoner tendens til å komme ut av balanse. Hvis vi har for mye av det ene og for lite av annet, våre systemer komme ut av kilter. For mye testosteron er ikke gunstig fordi det kan føre til håravfall og andre maskuline egenskaper, men noen er nødvendig for kvinner å ha et tilfredsstillende sexliv.

Maca

Den ideelle måten å behandle testosteronmangel hos kvinner er gjennom nonestrogenic urter, for eksempel maca, som inneholder ingen hormoner. Maca er en plante som er innfødt til Peru. Den dyrkes i Andesfjellene, og har blitt brukt i tusenvis av år av peruanere. Det antas å øke styrke og utholdenhet, øke libido og balansere hormoner, ifølge naturlig progesteron-østrogen-supplements.com.

Nonestrogenic Urter

Den gode ting om nonestrogenic urter er at de balanserer testosteronnivå hos kvinner så vel som østrogen. Dette oppnås ved å nære de hormonelle kjertler, som deretter drive mer effektivt.

Phytoestrogenic Herb

Noen anser klaseormedrue å være et godt supplement for kvinner med hormonelle ubalanser; Imidlertid bør det bemerkes at klaseormedrue er en phytoestrogenic urt. Den fytoøstrogener er svært lik østrogen. Klaseormedrue vil øke østrogennivået og gjør dette ved å levere noen av de manglende østrogen hormoner. Hvis du ty til klaseormedrue, vil kroppen din være mindre sannsynlig å produsere østrogen på egen hånd, noe som vil resultere i en ytterligere reduksjon i hormonnivået, ifølge naturlig progesteron-østrogen-supplements.com.

Horny Goat Weed

Bispelue er en annen urt som øker testosteronnivået, ifølge naturlig urte-remedies.net.

Sarsaparilla

Testosteron og progesteron produksjonen antas å bli forfremmet av urten sarsaparilla, som inneholder steroide saparins som antas å etterligne aktivitetene menneskelige hormoner.

Effekten av økt testosteron hos kvinner

Selv om testosteron er vanligvis referert til som det mannlige hormonet, kvinner har det, men i mye lavere mengder enn menn gjøre. Legen din kan forskrive testosteron kremer hvis du har problemer med seksuell funksjon, eller dine testosteronnivå kan naturligvis være høyere enn normalt. Ifølge National Library of Medicine og Mayo Clinic, effekter av økt testosteron hos kvinner omfatter endringer i fysisk utseende og humør.

Acne

Du kan merke en økning i mengden eller alvorlighetsgraden av akne på ansiktet, bryst og rygg som følge av økt testosteron.

Genital Endringer

Hevelse kan oppstå i underlivet som følge av økt testosteron og kan føre til klitoris for å forstørre og bli mer følsom.

Hårvekst

Vekst av håret ditt kan være raskere enn normalt og kan oppstå på steder der du aldri hadde hår, og gir deg en skjegg eller bart.

Økt libido

En økning i din libido er en effekt av økt testosteron hos kvinner, noe som kan være mentalt vanskelig å håndtere.

Mood Endringer

Du kan oppleve plutselige endringer i humøret, spesielt en økning i følelser av sinne, utålmodighet og konkurranseevne.

Voice

Din stemme kan utdype å høres ut som en mann er hvis du har økte nivåer av testosteron i en lang periode av tid.

Grunner til økt testosteron hos kvinner

Grunner til økt testosteron hos kvinner


Det er flere årsaker til økt testosteron hos kvinner. For noen er det en bivirkning av en annen tilstand som påvirker eggstokkene eller kjertler som produserer hormoner i kroppen. Andre kvinner frivillig øke testosteron nivåer med piller eller injeksjoner i håp om å øke muskelmasse eller sexlysten.

Polycystisk ovariesyndrom

Den vanligste årsaken til økt testosteronnivå hos kvinner er polycystisk ovariesyndrom (PCOS). Dette kan føre til en økning i ansikts hårvekst og en tendens til fett å samle seg rundt magen. PCOS kan også påvirke fruktbarheten.

Eggstokkreft

Eggstokkreft påvirker evnen av eggstokkene å produsere østrogen og andre kvinnelige hormoner og kan føre til en økt produksjon av mannlige hormoner, som testosteron. Dette er en mindre effekt av ovariecancer i forhold til de andre risikoer assosiert med seg, slik som spredning av cancer til andre organer eller til og med død.

Medfødt binyrebarkhyperplasi

Medfødt adrenal hyperplasi er en genetisk tilstand som påvirker kroppens evne til å produsere visse hormoner. I jenter, kan dette føre til en økning i mannlige hormoner, blant annet testosteron. Venstre ubehandlet, vil tilstanden fortsetter i voksen alder og fører til økt testosteron. Denne tilstanden er vanligvis diagnostisert i barndommen og behandling fortsetter gjennom en kvinnes hele livet.

Fedme

Av grunner som er i stor grad ukjent, kan fedme øke nivåene av testosteron hos jenter og kvinner, selv om det ser ut til å redusere nivåene av testosteron hos menn. I en studie publisert i Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism i 2006, fant forskerne at unge kvinner som var overvektige hadde testosteronnivå opp til ni ganger de av unge kvinner med gjennomsnittlig vekt.

Medisinering

Noen kvinner velger å ta legemidler som øker deres testosteronnivå, i håp om at det vil bidra til å øke deres sex stasjoner eller deres muskelmasse. Dette er en kontroversiell terapi og den fulle effekten av kunstig øke testosteron er fortsatt ukjent, men i enkelte kvinner kan det føre til en økt risiko for hjertesykdom. Det kan også ha ubehagelige bivirkninger, som for eksempel uønsket ansiktshår.

Løsninger for høyt testosteron hos kvinner

Testosteron er produsert i eggstokkene og binyrene av kvinner. Høye testosteronnivå hos kvinner har en tendens til å forårsake en rekke problemer. Forhøyede nivåer av denne mannlige synonymt hormonet kan føre til overdreven ansikts hår, økt muskelmasse, waistline kroppsfett og voksen angrep acne. Den vanligste årsaken til dette testosteron økning i kvinner er Polycystisk ovariesyndrom. Denne lidelsen fører til flere cyster som follikler til å hope seg opp i eggstokkene. Den eggstokk begynner å produsere og utskille store mengder av testosteron.

Livsstilsendringer

Implementering av endringer i livsstilen din effektivt kan redusere høye testosteronnivå. Lav risiko endringer inkluderer å redusere stressnivået og følge en sunn spising diett. Kvinner med testosteron ubalanser har nå gått ned i vekt ved å følge en lav karbohydrat / diabetiker spise plan. Legge frukt, salat, fisk, fjærkre og nøtter til kosthold kan bidra til å redusere testosteronnivå. Forbruker stekt, sukkerholdig og fet mat bidra til testosteron øker og vektøkning. Øve stress reduksjon teknikker, som yoga og meditasjon, kan være svært gunstig. Ved å kombinere disse praksis med regelmessig mosjon og et balansert kosthold vil bidra til å forbedre din generelle kvaliteten på helse.

Naturlig rettsmidler

Alternativ medisin er en effektiv måte å behandle forhøyet testosteronnivå trygt og naturlig. Denne fremgangsmåten innebærer liten eller ingen risiko, med forskjellige behandlinger som benyttes for behandling. Urtemedisiner effektivt behandle testosteron ubalanser ved kilden. Disse alternativene er enkle å følge, og kostnadseffektivt. To typer som brukes for behandling er phytoestrogenic og ikke østrogen urter. Phytoestrogenic urter (ex: klaseormedrue) inneholder plante produsert østrogen. De hjelper til å lindre ubalanser ved å innføre ytterligere hormoner i kroppen. Ikke østrogen urter (ex: macafem) inneholder ikke østrogen egenskaper. De stimulerer naturlige hormonproduksjonen med nærende endokrine og hypofysen. De balansere testosteron naturlig ved å stimulere kroppen til å produsere sine egne hormoner.

Hva er årsakene til hetetokter hos kvinner?

Du nyter hvert sekund av din sommerdag mens du nipper til en kopp kaffe, og, "Oh no !!" Den velkjente, men plutselig, intens følelse av en varm følelse i nakken, ansiktet og krage bein ødelegger øyeblikket. Kanskje nå ditt hjerte begynner å slå raskere og deretter svette starter. Du umiddelbart gjenkjenne det som en varm flash. Men hva som forårsaker hetetokter hos kvinner?

Menopause

Hetetokter er vanligvis forårsaket av effekten av hormonelle endringer som følge av overgangsalderen hos kvinner. En redusert grad av østrogen påvirker hypothalamus, som er den del av hjernen som er ansvarlig for å styre søvn og noen ganger referert til som kroppens termostat. Dette fører til at kroppen for å føle den varme følelse ofte referert til som en varm flash.

Reseptbelagte legemidler

En rekke reseptbelagte legemidler som antidepressiva eller anti-angst medisiner kan også forårsake hetetokter. Anti-kreft legemidler og osteoporose forebyggende legemidler har vist seg å produsere hetetokter og nattesvette fordi de fungerer delvis som anti-østrogen agenter.

Mat og kosthold

Mange matvarer og drikke kan provosere hetetokter. Disse omfatter alkohol, koffein i kaffe eller te, overskytende sukker, viss meieri og kjøttprodukter og matvarer beriket med varmt krydder. Disse elementene rangerer blant de beste aggravators av alvorlige hetetokter. Videre hetetokter ofte blusse opp når kvinner drikker vin eller alkoholholdige drikker. Kvinner går gjennom overgangsalder kan kontrollere sin sannsynlighet for å ha hetetokter ved å være oppmerksom på sine dietter.

Badstuer og badestamper

Badestamper og badstuer, mens du slapper av, er også aktive triggere i forårsaker hetetokter. Lessening eksponeringstid kan redusere sjansene for å ha hetetokter.

Dusj og bad

Varm dusj og varme bad utvilsomt føle deg fantastisk. Likevel, de heve kroppstemperaturen. Som badestamper og badstuer, bør disse luksus bli moderert eller unngås av kvinner som er utsatt for hetetokter.

Romtemperaturer

Varmt rom kan føre til mindre søvn om natten, utløser hetetokter og nattesvette. Hot sengetøy kan ha samme effekt. Det er best å holde rommet ditt så kul som er behagelig, fjerne et lag eller to av gulvbelegg fra sengen for bedre komfort og en redusert sjanse for hetetokter.

Testosteron bivirkninger hos kvinner

Selv om ordet "testosteron" er vanligvis forbundet med menn, kvinner også produsere en liten mengde av dette hormonet. En kvinnes eggstokker og binyrer utsondre testosteron, og selv om de kvaliteter i forhold til en mannlig er mye mindre, er det en kritisk hormon for kvinner. Ifølge den nordamerikanske Menopause Society (2005), kvinnelige testosteron topper vanligvis i en alder av 20, deretter stadig synker som en kvinne nærmer 40. Testosteron er nødvendig for normal kvinnelig vekst og utvikling.

Kroppsfett nivåer

Som kvinner tilnærming midten alder og menopause, mange klager over økt kroppsfett, spesielt rundt magen. Også referert til en "visceralt fett", denne dypt nivå fett former rundt organer som ligger i mageområdet. Ifølge en Rush University Medical Center 2009 studie, er dette fettet ansett som en større risikofaktor enn fett på andre områder, og bidrar til økt hjertesykdom og arteriosklerose. Undersøkelsen viste kvinner som var innen seks år før eller etter menopause å ha en økende grad av "aktiv" testosteron, som korresponderer med en økning i denne dype nivå kroppsfett.

Bentetthet

Kvinner som har nådd eller er forbi overgangsalderen kan ha lavere bentetthet, og kjøre risikoen for osteoporose. Legge testosteron til hormon-replacement therapy for postmenopausale kvinner kan ha en positiv effekt på bentetthet. En studie av prins Henriks Institute of Medical Research fant at "hos postmenopausale kvinner, var mer effektive i å øke beinmineraltetthet i hoften og lumbalcolumna enn østradiol implantater alene behandling med kombinert østradiol og testosteron implantater."

Sex Drive

Redusert kvinnelig libido etter menopause også kan skyldes lavere testosteronnivåer. I 2004 BioSante Pharmaceuticals Inc. (BPA) gjennomførte en dobbel-blind studie av narkotika "LibiGel," beregnet for kvinner. Dette stoffet hevder at målt lave doser av testosteron kan forbedre kvinnens libido. Studien fant at kvinner som bruker plasteret hadde en "... statistisk signifikant økning i seksuell aktivitet."

Kolesterol

Ifølge American Menopause Society, muntlig testosteron behandlinger føre til lavere HDL nivå hos kvinner. HDL er det "gode" kolesterolet som transporterer kolesterol til leveren din, som deretter excretes det som galle. HDL er avgjørende for kardiovaskulær helse, som det motvirker handlingene LDL kolesterol, som regnes som "dårlig", siden LDL innskudd kolesterol i blodårene dine. Lave HDL-nivåer bidrar til risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag.

Mulige testosteronbehandling Risiko

Testosteron behandlinger også bære noen sjeldne men rapporterte bivirkninger. Noen av disse er alvorlige, for eksempel en økt risiko for blodpropp, beslag og hepatitt. Kvinner som tar DHEA kosttilskudd (Dehydroepiandrosteron) bør nevne dette til sin lege før du starter noen behandling med testosteron. Kvinner bør la legen vite om alle reseptbelagte og over-the-counter narkotika de tar før du starter noen testosteron terapi.

Tegn og symptomer på hormon ubalanse hos kvinner

Det er flere tegn og symptomer på hormon ubalanser i kvinner. Ikke alle er svært merkbar; mange av dem kan gå på i år uten å være nok av en plage å forårsake en kvinne å søke legehjelp. Dessverre, ignorerer tidlige tegn og symptomer på hormon ubalanse vil ikke gjøre problemet forsvinne. Egentlig er det farlig å la hormon ubalanse fortsette ukontrollert.

Årsaker til hormon ubalanser

De tre vanligste faktorene i hormonell ubalanse er alder, miljø og genetisk predisposisjon. Hvis du er en post-menstrual kvinner som har en familiehistorie med hormon problemer, eller hvis du har vært utsatt for store mengder miljøforurensning, slik som smog og plantevernmidler, bør du se din medisinske leverandøren for testing. For de som ikke faller inn i disse gruppene, vel vitende om andre tegn og symptomer på hormon ubalanse kan hjelpe deg til å bedre sjansene dine for tidlig deteksjon.

Mood Endringer

Legger merke til at du plutselig skifte i humør? Har du lider av bouts av depresjon eller panikkanfall? Betyr irrasjonell frykt eller angst kvele deler av livet ditt som du brukte til å nyte?

Selv om disse vanlige symptomene er ofte avvist som PMS, kan de være tidlige tegn på hormonelle ubalanser. Hvis du finner disse symptomene skaper et problem i livet ditt, eller de er kombinert med andre symptomer, kontakt lege testing for hormonell ubalanse.

Ukontrollerbar Vekt Endringer

Mens de fleste mennesker opplever en liten mengde vektøkning når de blir eldre, kan ukontrollerbare svingninger i vekt være en indikator på alvorlige helseproblemer. Hvis du finner ut at du ikke kan kaste ekstra pounds eller du opplever en ekstremt nedsatt stoffskifte, kan du bli lider av virkningene av en hormonell ubalanse. Hvis problemet vedvarer, kan testing bekrefte tilstedeværelse av forhøyet østrogen nivåer eller unormalt lave nivåer av progesteron.

Migrene og hukommelsestap

Et vanlig tegn på hormonell ubalanse hos kvinner er en migrene hodepine. Disse smertefulle angrep kan være nok til å gjøre deg uføre ​​i flere timer eller til og med en hel dag. Hukommelsestap, et annet symptom på hormon ubalanse, er ofte forbundet med dette symptomet, noe som resulterer i den egentlige årsaken til problemet Elgar oppdagelse.

Allergier og auto-immune sykdommer

Fordi hormonell ubalanse påvirker så mange systemer i kroppen din, avslører det ofte seg selv i form av allergiske reaksjoner eller astma. Kroniske allergier kan utvikle seg til auto-immune sykdommer som lupus. Auto-immune lidelser forlate kroppen utsatt for en rekke andre helseproblemer fordi de lavere kroppene deres naturlige immunitet og forsvar mot sykdom og smitte.

Skjoldbrusk problemer

Skjoldbruskkjertelen utgivelser hormoner som styrer stoffskiftet. Kvinner med hormonelle ubalanser kan oppleve en tilstand som ligner på hypotyreose som et resultat av deres kroppens kjemisk ubalanse. Denne tilstanden viser seg ofte i redusert sirkulasjon, noe som resulterer i ekstremiteter av kroppen blir kaldt å ta på.

Advarsler

Hvis du tror du kan være i faresonen for hormon ubalanse eller du opplever noen av disse symptomene, snakk med din medisinske leverandøren og bli testet for hormonubalanse. Andre helserisiko, slik som kreft og hjertesykdom, er assosiert med hormon ubalanse, så søk tidlig oppdagelse og behandling.

Testosteron symptomer hos kvinner

Lav libido og nedsatt seksualdrift er symptomer kvinner kan oppleve når testosteron nivået synker i den kvinnelige kroppen, ifølge USA Today helse Scout.com. Og som kvinner alder, og gå gjennom overgangsalder, alle sine hormonnivået reduseres, blant annet testosteron. Imidlertid kan andre symptomer på lavt testosteronnivå oppleves som godt.

Testosteron

Testosteron (mannlig dominerende kjønnshormonet, som er medvirkende i utviklingen av mannlige kjønnsorganer) er også et hormon som finnes i kvinner. Men dens rolle i kvinnelig seksualitet tar baksetet til en kvinnelig hovedsake hormoner: østrogen og progesteron. Men selv om testosteron spiller ikke så fremtredende rolle hos kvinner som det gjør menn, er det fortsatt virkninger kvinnelig seksualitet ved å bidra til å påvirke seksuell lyst og pågangsmot.

Alders Induced Symptomer

Som en kvinne aldre, hennes hormonnivået begynner å avta. Og ifølge University of Michigan Health System, er nedgangen i hormonet testosteron i aldring kvinner betydelig. Faktisk er testosteron nivået av en 50 år gammel kvinne halvparten av hva hun hadde av testosteron når alderen 25. Dette dramatisk reduksjon i testosteronnivå kan produsere seksuelle symptomer som et resultat (tap av libido og seksuell stasjonen).

Lav Libido Symptom

Ifølge University of Michigan Health System (UMHS), er over 40 millioner kvinner anslås å lide av lav libido (seksuell lyst). Og mens noen av disse kvinnene lider dette symptomet skyldes andre forhold som depresjon, trøtthet eller stress, andre lider symptomet på grunn av de reduserer nivåene av testosteron i kroppen.

Sex Symptom Study og løsning

I en studie utført av University of Michigan Health System (UMHS), fase to prøve av studien indikerte at bruk av testosteron patch var gunstig i å øke lav libido blir opplevd av kvinnelige deltagerne på grunn av lavt testosteronnivå.

Men mens testosteron patcher kan være gunstig i å øke testosteronnivå (og libido) i den kvinnelige kroppen, bør det utvises forsiktighet i forhold til doseringsnivå av plasteret brukes, ifølge UMHS, siden høyere testosteron doser kan produsere uønskede maskuline bivirkninger som overflødig kroppshår.

Lav Sex Drive Symptom

Noen kvinner med fallende testosteronnivå er fortsatt interessert i sex mentalt, men de merker en markant fysisk nedgang i deres kjøre for det. Denne fysiske stasjonen nedgangen kan skyldes lavere testosteronnivå, akkurat som lav libido (seksuell interesse). Og ifølge Mayo Clinic, kan sexlysten nedgang være knyttet til hormonelle endringer som kvinner opplever i overgangsalderen.

Andre Testosteron Symptomer

Hvis en kvinne opplever for mye testosteron i kroppen, og nivået av den er for høy, kan hun lider av følgende symptomer: akne, hirsutisme (for mye hår på kroppen), så vel som humør og personlighetsforandringer.