Digidexo.com

gallestein barn

Hva som forårsaker gallestein hos barn?

Galleblæren er et lite organ som lagrer galle før kroppen er klar til å bruke den for fordøyelsen. Når galle er nødvendig, galleblæren frigjør det i tarmen. Galle er produsert av leveren og hjelper til med fettfordøyelsen. Det består av vann, fett, salter, proteiner, bilirubin og kolesterol. Gallestein vanligvis form når kolesterol stivner, men gallestein kan også dannes fra herdet bilirubin. Gallestein er mer vanlig hos voksne, men barn også noen ganger få gallestein. Vanligvis barn som utvikler gallestein har ingen spesiell grunn eller underliggende tilstand ansvarlig for gallestein formasjoner; imidlertid flere faktorer og forhold øke risikoen for gallestein formasjoner hos barn. I tillegg, de barna som har foreldre som har hatt gallestein er mer sannsynlig å utvikle gallestein selv.

Blood Cell Unormalt

Barn med unormale røde blodceller kan utvikle gallestein. Hemolytisk anemi (spherocytosis) er et problem som oppstår når røde blodlegemer brytes ned for fort og deretter cellenes hemoglobin endres til bilirubin. Bilirubin hoper seg opp i galleblæren og kan danne gallestein.

Andre underliggende forhold

Barn med cystisk fibrose og sigdcelleanemi noen ganger utvikle gallestein. Dessuten kan barn med nedsatt immunforsvar være en større risiko for å utvikle gallestein. Svekket immunsystem, kan forekomme som et resultat av sykdommer, som HIV, eller kreftbehandlinger, slik som kjemoterapi.

Fysiske forhold

Overvektige barn har større sannsynlighet for å utvikle gallestein. Dessuten kan barn som har hatt flere abdominal kirurgi eller en rygg skade være mer utsatt for å utvikle gallestein.

Intravenøs ernæring

Barn som har vært på en materør for en lengre periode er på et høyere risiko for å utvikle gallestein. Intravenøs feedings påvirke flyten av galle ved å bremse den ned, noe som kan fremme dannelsen av gallestein. Ifølge University of Maryland, om lag 40 prosent av personer som har fått intravenøs feedings utvikle gallestein.

Symptomer

Et barn som har gallestein kan oppleve intense smerter i øvre høyre side av magen og ryggen. Smerten kan oppleves når som helst, men det ofte følger måltider som inneholder fettete matvarer. Barn med gallestein kan også oppleve kvalme og / eller oppkast.

Diagnose og behandling

Gallestein kan påvises via ultralyd. Den eneste effektive behandlingen for gallestein er å fjerne galleblæren (kolecystektomi). Galleblæren er fjernet laparoskopisk under narkose. Siden galleblæren eneste funksjon er å lagre galle, er det ikke en viktig del av fordøyelsessystemet. Uten en galleblæren, vil gallen bare flytte direkte fra leveren til tarmene.

Gallestein symptomer hos barn

Gallestein symptomer hos barn

Galleblæren er et lite organ som holder galle. Det ligger like under leveren og sammen med bukspyttkjertelen og leveren gjør opp galle systemet. Disse organene hjelpe produsere og lagre galle og enzymer som hjelper kroppen å bryte ned fett i leveren. Gallestein er mer vanlig hos voksne, men barn kan utvikle dem. Mens noen barn kan utvikle gallestein, ifølge Seattle Children Hospital, barn med arvelig blodproblemer, fedme eller en familiehistorie med gallestein er på et høyere risiko. Gallestein er faste partikler som dannes i gallen og kan variere i størrelse fra så liten som et sandkorn til så stor som en golfball. Mens de fleste gallestein er ikke symptomatisk og ikke skape problemer, hvis det er mange av dem eller en stor en, kan det føre til ubehag.

Magen Pain

Ifølge eMedicine Helse, smerter i øvre høyre side av magen er det vanligste symptomet av gallestein hos barn. Smerter forbundet med gallestein vil intensivere etter at barnet spiser en fet måltid fordi fettet i maten fører til at galleblæren til kontrakt. Den intensiverte smerter kan vare i flere timer, og vil vanligvis gå bort av seg selv. Imidlertid vil smerten komme tilbake med hver galleblæren angrep.

Ryggsmerter

Siden ungdommer er i stand til å finne sin smerte enklere, kan de klage over ryggsmerter eller skuldersmerter. Dette vil bli ledsaget av smerter i øvre høyre mageområdet.

Kvalme

Hvis gallestein flytte ut av blæren, kan de forårsake blokkering i hvilket som helst av de kanaler som forbinder til galleblæren, bukspyttkjertelen eller leveren. Dette kan føre til at barnet har en følelse av kvalme og i noen tilfeller oppkast. Hvis oppkast fortsetter over en lengre tidsperiode, kan det føre til barnets kropp bli dehydrert. Mer væske enn normalt skal konsumeres for å holde kroppen riktig hydrert.

Fever

En feber er kroppens naturlige måte å si at noe er galt. Det kan skje når som helst på kroppen kjemper en infeksjon og kan også være et tegn på at en gallestein er årsak til et problem et sted i kroppen. Den feber vil vanligvis være ledsaget av andre symptomer, og hvis barnet er mistenkt for å ha gallestein, kan en ultralyd utføres av en lege for å bekrefte tilstanden og på riktig måte å behandle den.

Gulsott

Gulsott er en gulaktig farge på øyne og hud. Dette er forårsaket av høye nivåer av bilirubin i blodet. Bilirubin utskilles i galle, så hvis gallestein blir et problem, er det kan gjøre barnets hud har en gulaktig fargetone som også vises i det hvite i øynene.

Gallestein hos barn

Gallestein er vanligvis en voksen problem, men barn kan noen ganger utvikle gallestein. Gallestein kan forårsake alvorlige smerter og krever medisinsk intervensjon.

Dannelse

Gallestein dannes når galle som lagres i galleblæren stivner til faste masser som kan være svært liten eller så stor som en golfball. Dette er mest sannsynlig til å skje når gallen inneholder store mengder bilirubin, salter eller kolesterol.

Årsaker

Gallestein er mer sannsynlig hos barn som er overvektige, de som har røde blodlegemer abnormaliteter som sigdcelleanemi og de barna som har en familiehistorie med gallestein.

Symptomer

Barn med gallestein vil føle smerter i øvre eller høyre mageområdet. Smertene kan stråle ut til ryggen og kan være verre etter å ha spist mat som inneholder fett. Barnet kan også føle seg kvalm og kan kaste opp.

Diagnose

Gallestein kan diagnostiseres ved hjelp av en ultralyd.

Behandling

Den eneste vellykket behandling for gallestein er fjerning av galleblæren.

Sykdommer relatert til overvekt hos barn

Childhood fedme kan føre til alvorlige helsemessige forhold. Et barn anses for å være overvektige når vekten hennes er betydelig mer enn den normale vekten for hennes høyde og alder. Childhood fedme kan være et resultat av overspising, inaktivitet, genetikk eller en kombinasjon av disse forholdene.

Identifikasjon

Et barn anses å være overvektig hvis hans body mass index (BMI) er større enn den 85. persentilen når plottet på Centers for Disease Control and Prevention (CDC) vekstkurver. Et barn anses for å være overvektige hvis hennes BMI er større enn 95-persentilen når plottet på CDCs vekstskjema. Barn som er sju år eller yngre, og som regnes som overvektige bør sikte på å opprettholde sin vekt i løpet av årene, slik at deres høyde og vekt etter hvert kan balansere ut. Eldre barn kan ta sikte på å miste ett til to pounds per uke ved å spise en kalorifattig diett.

Metabolske forstyrrelser

Barn som er overvektige er mer utsatt for å utvikle insulinresistens. Insulinresistens kan forekomme som en del av metabolsk syndrom, eller det kan føre til type 2 diabetes. Barn som har metabolske sykdommer som insulinresistens, metabolsk syndrom og type 2 diabetes har større risiko for senere å utvikle alvorlige forhold som hjertesykdom, nyresykdom, og vaskulære problemer.

Luftveisproblemer

Barn som er overvektige er også mer sannsynlig å oppleve pusteproblemer. De kan ofte oppleve kortpustethet ved fysisk anstrengelse. Noen kan utvikle astma, noe som kan være livstruende i alvorlige tilfeller. Også overvektige barn er mer sannsynlig at lider av obstruktiv søvnapné, som setter dem i større fare for fremtidige hjerteproblemer.

Cardiovascular Disease

Høyt blodtrykk er også en bekymring for overvektige barn. Bære ekstra vekt legger mer belastning på hjertet og kan føre til at blodtrykket til å være høyere enn normalt. Over tid kan høyt blodtrykk føre til alvorlige skader på hjertet og dets arterier og fartøy. Også overvektige barn har økt risiko for å lide av høyt kolesterol nivåer. Overflødig kolesterol i blodet kan skape blokkeringer som kan føre til hjerteproblemer som hjerteinfarkt.

Andre sykdommer

Barn som er betydelig overvektige er mer utsatt for å utvikle leversykdom. De er også mer sannsynlig å utvikle gallestein, som kan gjøre det nødvendig fjerning av sine gallbladders.

I tillegg kan fedme utløse puberteten til å begynne tidligere enn normalt.

Overvektige barn er mer sannsynlig at lider av spiseforstyrrelser på et tidspunkt, og kan også avtale med psykiske problemer som angst og depresjon.

Hvordan behandle gallestein med alternative løsninger

Galleblæren er svært viktig, ettersom den lagrer og skiller ut galle, en væske laget i leveren din, inn i tynntarmen, slik at maten kan bli skikkelig fordøyd. Når det er for mye kolesterol i gallen, er resultatet gallestein. Gallestein begynner som små, harde, frø-lignende formasjoner, men gradvis vokse inn i større store "steiner" som holder seg inni galleblæren kanal. Du kan få en gallestein eller et stort antall av dem. Årsaker til gallestein er overvekt, kosthold og arvelighet. Vanlige symptomer på gallestein er smerter i øvre høyre delen av magen, kvalme, oppkast og smerter som ser ut til å bli verre når du prøver å flytte eller inhaleres for dypt. Legen din kan avgjøre hvorvidt du har gallestein ved å gjøre en ultralyd på magen eller utføre en OCG eller muntlig cholecystogram, som innebærer å gi deg jod piller og gjør en X-ray. Legen kan foreslå kirurgi, men hvis du ønsker å søke alternative løsninger for å hjelpe bli kvitt dine gallestein, her er noen alternativer du kan utforske.

Hvordan behandle gallestein med alternative løsninger

En vurdere å bli vegetarianer, siden animalsk fett, som øker risikoen for å utvikle gallestein, vil da være borte fra kostholdet ditt. Personer som spiser mest grønnsaker er mindre sannsynlig å få gallestein. Spis matvarer, slik som hele korn, friske frukter og grønnsaker. Tidvis kan du spise fet fisk som makrell eller laks, siden de hjelper i å senke sjansene for å få steiner, men hvis du ikke ønsker å legge fisk til menyen din, bare ta fiskeolje kosttilskudd, som tilbyr de samme fordelene.

Ta alfalfa tabletter for å hjelpe rense leveren din. 1000 mm i tablettene bør tas med et glass varmt vann to ganger daglig. Dette bør bare gjøres for en to dagers periode, men det bør bidra til å lette symptomene dine. Ikke ta alfalfa er du er allergisk mot alfalfa, gravid eller ammer, prøver å bli gravid, diabetiker eller lider av lupus eller andre autoimmune sykdommer.

Prøv hydroterapi for å skylle bort dine gallestein. Drikker 10 til 12 august-oz. glass vann daglig kan bidra til å redusere galle sekreter. Bruke destillert vann.

Vurdere å prøve Quebra Pedra kapsler for å bidra til å løse problemet. Quebra Pedra kommer fra blomster, blader og røtter av et tre som er innfødt til Amazonas. Urten blir trukket ut og brukes til medisinske formål. Du bør ikke ta denne urten er at du er gravid eller ammer, prøver å bli gravid, diabetiker, lider av hjertesykdom eller er på reseptbelagte diuretika eller medisiner for hjertesykdom og høyt blodtrykk. Dosering avhenger av det enkelte produkt du bruker.

Spør en homeopathic utøveren som rette kan hjelpe med å bli kvitt gallestein. Noen vanlige homøopatiske midler brukes til å behandle gallestein inkluderer Calcarea carbonica, Lycopodium, Podopyllum, Nux vomica, Barberis vulgaris, Dioscorea, Chelidonium majus og Colocynthis. En utøver kan matche riktig bøte med din bestemt sett av symptomer, samt fortelle deg de riktige styrker og doseringer til å ta. Homeopatiske midler har ingen bivirkninger eller interaksjoner.

Hint

  • Disse midler bør ikke brukes til barn.
  • Alltid konsultere legen din før du bruker noen alternativ løsning.

Galleblæren symptomer hos barn

Barn kan oppleve en galleblæren angrep når galleblæren blir betent. Denne betennelse oppstår når strømmen av galle i cyctic kanal er blokkert av en gallesten. Denne tilstanden kalles kolecystitt. Noen ganger denne tilstanden oppstår etter at et barn har hatt en viral eller bakteriell infeksjon.

Plutselig innsett

En galleblæren angrep begynner plutselig uten advarsel.

Pain

Barnet vil vanligvis opplever smerte i øvre høyre side av magen. Smerten vil nå sitt høydepunkt etter 15 til 60 minutter og forblir vedvarende til angrepet er over. Smerte kan også bli følt i skulder og rygg.

Fever

Barn som opplever en galleblæren angrep vil noen ganger har feber. Ifølge Merck Manuals Online Medical Library (se Ressurser), en tredjedel av dem som har et angrep har feber på over 100,4 grader Fahrenheit.

Kvalme

Barn kan føle seg kvalm under en galleblæren angrep.

Time Frame

En galleblæren angrep kan være over om noen timer eller kanskje siste to-tre dager. Vanligvis er de fleste angrep vare i løpet av en uke.

Behandling

Mange ganger ingen behandling er nødvendig. Hvis problemet vedvarer, kan operasjon være nødvendig å enten fjerne gallestein eller hele galleblæren.

Hvordan vite om du passerer en Gallestein

Hvordan vite om du passerer en Gallestein


En liten organ som ligger under leveren, samler galleblæren og galle lagrer laget av leveren. Bile bistår i fordøyelsen av vann og avfalls fett å flytte ut av kroppen. Av og til, krystalliseres galle i galleblæren, danner små steiner laget av salter, kolesterol og bilirubin (pigment som gir galle sin farge). De fleste gallestein passere gjennom tarmen med fast avfall uten noen symptomer, mens andre, på grunn av størrelsen, kan sette seg fast i trange deler av fordøyelsessystemet, forårsaker smerte. Granskes dine avføring er den eneste sikre måten å finne ut om du har passert en gallestein.

Hvordan vite om du passerer en Gallestein

Ikke skylle toalettet etter at du passerer fast avfall.

2 Sett på beskyttelseslatexhansker.

Løft massen av avføring inn i den gamle sil.

sile gjennom avføringen for små steiner. Disse gallestein kan være så liten som et knappenålshode eller så stort som en fjerdedel. De kan også være svart, brun eller mørk grønn i fargen.

Skyll noen steiner du finner en plass i lukket beholder. Ta denne beholderen til din neste medisinsk avtale for å bekrefte at steinene er gallestein.

Flush resterende avføring og kast latekshansker trygt, vekk fra barn eller kjæledyr.

Rengjør sil med et blekemiddel og vann, og deretter vaske hendene med såpe og vann.

Hint

  • Rådfør deg med helsepersonell for å bestemme risiko for, eller tilstedeværelse av, gallestein. Risikoer inkluderer høy-fett dietter, å være kvinne eller overvekt. Gallestein kan være plassert med en ultralyd eller en CT scan.
  • Hvorvidt du forventer å passere en gallestein, hvis du opplever noen smerter, bør du søke øyeblikkelig medisinsk hjelp.
  • Ikke bruk sil til andre formål etter at du har brukt den til å se etter gallestein.

Sigdcelleanemi hos barn

Sigdcellesykdom hos barn oppstår når barn arver trekket fra begge foreldre. Hvis arvet fra bare en av foreldrene, vil barnet har sigdcelle egenskap. Det vil ikke resultere i manifestasjon av sykdommen i barnet, men det kan føre til problemer senere i livet som barnet vokser opp og har barn av sine egne. Moderne teknologi, heldigvis, og tilbyr en rekke alternativer for å bedre livskvaliteten for de som arbeider med sigdcelleanemi.

Fakta

Sigdcelleanemi er en lidelse der kroppens røde blodlegemer er formet unormalt. Snarere enn friske runde røde blodceller, cellene er sigdformet; selvsagt, er at kilden til navnet. Dette arvelig tilstand - til stede ved fødselen dersom arvet - kan forårsake alvorlig infeksjon, smerte, anemi og organskade. Alvorlighetsgraden av disse bivirkningene av sykdommen kan variere avhengig av hvilken type sigdcelleanemi barnet har. Noen former manifest som mild, mens andre barn befinner seg ofte på sykehus.

De fleste som lider av sigdcelleanemi i USA er African American; Men East indisk, Midtøsten og Middelhavet folk er også mer tilbøyelig mot sigdcellesykdom enn folk i andre ancestries.

Nyfødte kan bli vist ved fødselen gjennom en enkel blodprøve. Denne evnen til å diagnostisere og gi tidlig behandling kan de fleste sigdcelle lider å leve rimelig normalt og sunt liv.

Typer

Det finnes ulike former for sigdcelleanemi som fastsettes basert på hva gener barnet arver fra sine foreldre. Sigdcelleanemi, også kjent som hemoglobin SS sykdom, oppstår når hver av foreldrene bidrar med en sigdcelle-genet. Et barn som arver en sigdcelle genet fra en av foreldrene - sammen med en annen type unormal genet fra den andre forelderen - kan utvikle hemoglobin S beta talassemi eller hemoglobin SC sykdom. Hvis bare én av foreldrene bidrar en sigdcelle gen - mens den andre går ned en normalt gen - barnet vil ha sigdcelle egenskap. Dette betyr at unggutten vil ikke lider av sykdommen, men han kan gi det videre til sine egne barn. Hvis begge foreldrene har den egenskap, noen avkom har en 25 prosent sjanse for å arve sigdcelleanemi. Hvis en av foreldrene har den egenskap, og den andre har sigdcelleanemi, oddsen for overføring av sykdommen videre til sine barn gå opp til 50 prosent.

Opptreden av sigdcelle

Normalt de røde blodlegemene bærer oksygen i hemoglobin; det består av alfa- og beta-kjeder. I tilfelle av sigdcelleanemi, arver barnet to sigdcelle gener for hemoglobin-betakjede. Den sigdform av de røde blodceller får dem til å sette seg fast i blodkar og blokkere blodstrømmen. Vev ikke får nødvendig oksygen, og barnet kan oppleve smerte på grunn av blokkeringen. Disse C-formede celler har en kortere levetid på 10 til 20 dager sammenlignet med de 120 dager en frisk rød blodcelle bor. Denne raske omsetning fører til anemi (lavt antall røde blodlegemer) hos barnet.

Komplikasjoner

Den type sigdcelleanemi barnet har arvet bestemmer mulige komplikasjoner og deres alvorlighetsgrad. De vanligste problem barn med sigdcelleanemi stri med er anemi. Et mulig problem er aplastisk krise, hvor benmargen forsinker produksjonen av røde blodceller som fører til alvorlig anemi. Andre problemer inkluderer akutte bryst syndrom, hjerneslag på grunn av blodkar blokkering og hevelse i føtter og hender kjent som daktylitt. Sigdcelleanemi kan også bidra til generalisert smerte, leddskader, gallestein, øyeskade, nyreskader, leggsår og forsinket vekst hos barnet.

Behandling

Det er kun en kur for sigdcellesykdom; det er en benmargstransplantasjon. Selvfølgelig, dette er risikabelt og komplisert, og vanligvis bare anbefalt for barn som har alvorlige komplikasjoner. Sjansen for avvisning - selv fra en "lav risiko" matchet donor - er alltid til stede.

De fleste barn med sigdcelleanemi er behandlet ved hjelp av andre metoder som ikke kurere sykdommen, men de bedre livskvalitet med sigdcelleanemi. Penicillin brukes til å avverge mulige infeksjoner og smertestillende medikamenter administreres hvis kronisk smerte er et problem. Røde blodlegemer blir stimulert med tilskudd av folsyre. Regelmessige blodoverføringer kan bli tilbudt barn som opplever mer alvorlige komplikasjoner. Flere medisiner og behandlinger blir undersøkt.

Emergency Medical Symptomer

Hvilken som helst av de følgende symptomer hos et barn med sigdcelleanemi krever en umiddelbar besøk til legevakten: brystsmerter, puste problemer, tretthet, feber over 100 grader Fahrenheit, svimmelhet, hodepine, magesmerter, mage hevelse, gulsott, alvorlige blekhet, synsforandringer, kramper, svakhet, delvis lammelse, nummenhet, sløret tale eller bevisstløshet.

Fedme problemer hos barn

Fedme blant barn har blitt et stort problem i USA. Ikke bare kan barndommen fedme fortsette inn i voksen alder, men overvektige barn vil også bære på depresjon og lav selvfølelse som kommer med fedme. En rekke helsemessige problemer som normalt er forbundet med voksen alder forekommer hos overvektige barn, og er direkte forårsaket av fedme. Fedme kan bekjempes med en kombinasjon av kosthold og mosjon.

Hjertesykdom

Overvektige barn har ofte mange av advarselen tegn på hjertesykdom. I noen tilfeller barn har hjerter som ligner på personer i 40-årene. Sjansene for å utvikle livstruende hjertesykdom er mye høyere hos overvektige barn fordi deres hjerter er fortsatt i prosessen med å utvikle og kan utvikle alvorlige skader som kan bo sammen med barnet for hans eller hennes liv.

High Blood Pressure

Høyt blodtrykk hos overvektige barn har vært langsomt økende. Hjerneslag er en svært reell fare for barn og forskerne forventer at hjerneslag vil begynne å skje oftere blant barn. Uheldigvis er det ingen konsistent lesning som indikerer høyt blodtrykk hos barn og leger vil måtte mer nøye forutsi hva en tilstrekkelig blodtrykksmåling er for en bestemt barn basert på hans eller hennes kjønn, alder og høyde.

Diabetes

Det finnes to typer diabetes: Type 1, der kroppen ikke produserer insulin, og type 2, der kroppen kan ikke riktig bruke insulinet den produserer. Type 2 kan bli brakt videre av fedme og blir nå diagnostisert hyppig blant overvektige barn. Diabetes kan føre til øyeproblemer, nevropati, hjerte, nyre og hudproblemer. Diabetes kan også føre til hjerneslag. Fedme gjør type 1 diabetes verre for barna ved å gjøre det vanskeligere for kroppen å bruke insulin, forårsaker en farlig tilstand som kalles dobbel diabetes, betyr at de har både type 1 og type 2.

Self-Esteem

Overvektige barn er ofte fornærmet og ertet av andre barn for deres fedme. Studier i 1998 viste at barn som var overvektige ble invitert sjeldnere til sosiale sammenkomster. Barn som er overvektige har ofte en vanskelig tid å delta i idrett, som er et felles sosialt arrangement. Fedme kan føre til kronisk depresjon og suicidale tendenser senere i livet.

Andre problemer

Overvektige barn kan utvikle andre helseproblemer som leddsmerter, søvnløshet, nedsatt energi, beindeformiteter, leddgikt, astma, hofteproblemer, gallestein, fettlever, alvorlig hodepine, savnet menstruasjonsperioder og stemningslidelser. Mange av disse forholdene, som redusert energi, leddproblemer og astma, redusere et barns vilje til trening, noe som ytterligere bidrar til fedme.

Tegn og symptomer på galleblæren problemer hos barn

Mens problemer forbundet med galleblæren er sjelden hos barn, nesten 50 prosent av barna har gallestein. Mange av dem - mellom 80 prosent og 90 prosent - har ingen symptomer. Det er ikke uhørt for steiner å eksistere i 10 år eller mer uten å vise noen ytre tegn, spesielt hvis de er små. Imidlertid kan selv små steiner i små barn forårsake problemer. Omtrent 40 prosent av tilfellene oppstår hos barn yngre enn 11.

Gallestein

Symptomene for gallestein hos barn etterligne de av andre gastrointestinale problemer, bortsett fra smerter i et bestemt sted. Noen lett forveksles symptomene er fylde eller gass, frysninger og skjelvinger, feber, kvalme, oppkast og halsbrann. Med gallestein, vil det imidlertid være en alvorlig smerte plassert på høyre side av barnets over-midtre buk. Smerten vil ofte forverres under eller umiddelbart etter måltider eller mens du tar dype åndedrag, og det kan noen ganger virke å flytte til høyre skulderblad.

Bile Duct Obstruksjon

Hvis gallestein er små nok, kan de bevege seg fra barnets galleblæren og blokkere kanalen som fører fra leveren til tynntarmen. Det kan også blokkere kanalen som fører til bukspyttkjertelen. I begge tilfeller er nødvendig behandling. Symptomene vil være lik tegn på gallestein; Men barnet også vil vise tegn til gulsott (gulfarging av hud og det hvite i øynene), og vil passere leire-farget avføring.

Cholesterolosis

Cholesterolosis er en sykdom av galleblæren forårsaket av innskudd av kolesterol i makrofager submukosale i barnets galleblæren. Det er oftest funnet hos voksne, men det er stadig dukker opp hos ungdom. Det forekommer hos jenter i puberteten, potensielt forårsaket av økt østrogennivå, og hos barn som har en familiehistorie med kolecystitt (betennelse i galleblæren veggen). Symptomene ligner på gallestein, inkludert plasseringen og alvorlighetsgraden av smerte sammen med oppkast og en intoleranse overfor fet mat.

Diagnose

Hvis du mistenker at barnet ditt har en galleblæren problem, vil barnelege må kjøre flere tester. Disse inkluderer abdominal røntgen, CT og ultralyd. Noen ganger små (under 3 mm) gallestein vil ikke dukke opp på disse testene. I det tilfellet, vil blodprøver tas for å bestemme om det er en forhøyet antall hvite blodlegemer.

Behandling og forebygging

Gallestein hos voksne kan være forårsaket av ulike faktorer, men hos barn, er arvelighet oftest nevnt som en årsak. Hvis gallestein ikke ofte bry barnet, er ingen behandling nødvendig. Dersom barnet har gjentatte angrep, men da barnelege kan anbefale å fjerne galleblæren.

Lead Paint forgiftning hos barn

Lead Paint forgiftning hos barn

Eksponering til å lede i små barn kan føre til fysiske og psykiske forstyrrelser, selv om barnet utsettes for bare en liten mengde bly. Barn under 6 år har en økt risiko for skade fra blyforgiftning siden deres hjerner og kropper er i rivende utvikling. The Mayo Clinic rapporterer at gjentatt eksponering for bly øker risikoen for giftige blyforgiftning.

Symptomer

Barnet kan ikke oppviser symptomer på blyforgiftning inntil mengden av bly i kroppen når et farlig nivå. Når nivået av bly i blodet hans øker, kan han bli irritabel og synes det er vanskelig å konsentrere seg. Fysiske symptomer kan omfatte redusert appetitt, vekttap, magesmerter, oppkast og forstoppelse. I tillegg kan barnets hud vises blek.

Paint

Så mange som 4 millioner hjem i USA kan utgjøre en betydelig risiko for blyforgiftning til barn, ifølge Centers for Disease Control (CDC). De fleste av disse husene ble bygget før 1978 da bly-basert maling ble utestengt. Som den gamle malingen flak og forverres, kan føre partikler bli luftbårne, å sette små barn i hjemmet i fare for innånding.

Nyfødte

Nyfødte er ikke unntatt fra blyforgiftning hvis deres mødre ble utsatt for bly i løpet av svangerskapet. I tillegg til moren inhaling bly maling støv, hennes risiko for å føde et barn med blyforgiftning øker hvis hun røyker, melder CDC i heftet "Forebygging av blyforgiftning hos små barn." (Se Resources.)

Tilleggseksponeringsrisiko

Foruten eksponering for sigarettrøyk og gammel maling, barn står overfor en økt risiko for blyforgiftning fra andre kilder. Jord i meter av renoverte boliger kan bære økt bly nivåer og barn bør ikke leke der jord kan være forurenset. Gamle bly vannrør er en kilde til bekymring, og vann som brukes til drikke eller i tilberedning av mat bør bare komme fra det kalde vannet kranen siden varmt vann kan overføre mer bly partikler.

Diagnose

Bly akkumuleres i et barns blod ved gjentatt eksponering. CDC rapporterer at det ikke er trygt blod føre nivå (BLL) og anbefaler å teste et barn på 1 år og igjen når han snur 2. Testen for bly består av et stikk til barnets finger. En BLL høyere enn 10 mikrogram per desiliter er farlig.

Tonisk-kloniske anfall hos barn

Tonisk-kloniske anfall hos barn


Tonic-kloniske, eller grand mal, kramper forekommer hyppigst hos små barn. Beslagene vanligvis føre barna til å miste bevisstheten, jord seg selv og bevege seg ukontrollert i flere minutter. Foreldre og andre omsorgspersoner må forstå hvordan å holde barn trygt under en tonic-kloniske anfall og vite når du skal søke medisinsk hjelp utover førstehjelp for et barn som har hatt et anfall.

Årsaker

Alle tonisk-kloniske anfall oppstår når en stor del av nettverket av synapser som sender elektriske signaler over, og fra hjernen feil. Årsaken til dette utbredt feil varierer fra person til person, og den spesifikke årsaken til en enkelt tonic-kloniske kanskje aldri fant frem. Leger klassifisere anfall uten kjent årsak som "idiopatisk". Anerkjent årsaker til tonisk-kloniske anfall inkluderer høy og raskt stigende feber (dvs. feberkramper), epilepsi, hjerneskade, infeksjoner, hjerneslag, nyresvikt, hjernesvulster, elektrolyttforstyrrelser, underernæring og alkohol eller narkotika overdose, eller akutt tilbaketrekning.

Prevalens

Statistikk utarbeidet av Epilepsy Foundation viser at barn er mest utsatt for idiopatisk, epileptiske og feberkramper. Av de 300.000 amerikanere som lider av en første anfall hvert år, 120.000 er barn yngre enn 18 år, mens så mange som 100.000 er barn yngre enn 5 år som opplever en febril anfall. Noen 45.000 barn under 15 år får diagnosen epilepsi hvert år, men ikke en eneste av disse barna lider tonisk-kloniske anfall. The Epilepsy Foundation påpeker at tonisk-kloniske anfall forekommer hyppigst hos barn yngre enn 10 år gammel.

Aura

Før utbruddet av et anfall, kan et barn klager over matvarer smaker eller lukter morsomt, blir svimmel eller ha tåkesyn. Leger kategorisere disse sensoriske endringer, samt milde hallusinasjoner, som "aura". Når et barn utvikler en aura, foreldre og omsorgspersoner må begynne å gjøre forberedelser for forekomsten av et anfall. Beslaget kan ikke forebygges, men barnet skal, om mulig, bli flyttet til et privat sted fritt for gjenstander som kan forårsake skade.

Anfall Symptomer

En tonic-kloniske anfall har to distinkte faser. I løpet av kort --- vanligvis mindre enn et minutt - tonic fase, et barn vil pusten langsomt og kan til og med slutte å puste. Dersom barnet gjenopptar puste etter beslaget, ingen resuscitative tiltak er nødvendig. Barnet vil også bli stiv til poenget med stivhet og vil nesten alltid gå ut. Tapet av muskelkontroll kan føre til et barn tisser eller avføring på seg selv.

Den kloniske fasen av et anfall er preget av raske, skarpe sammentrekninger av forskjellige muskler. Et barn kan bite tungen eller innsiden av munnen hans. Dette kan fortsette i to eller tre minutter, med krampetrekninger bevegelser blir mindre hyppige og mindre alvorlig som tonic fase passerer. Barnet kan forbli bevisstløs i flere minutter etter at han har sluttet å gripe.

Post-Anfall Symptomer

Et barn vil vanligvis ikke husker hva som skjedde med ham under en tonic-kloniske anfall og vil nesten alltid være trøtt, svak og forvirret når han kommer til bevissthet. Generell svakhet kan vare i opptil to dager, og barnet kan klage over hodepine etter et anfall.

Førstehjelp

The Epilepsy Foundation advarer sterkt foreldre og omsorgspersoner unna å sette inn objekter i et barns munn under en tonic-kloniske anfall. Alt plassert i et gripe barnets munn med den hensikt å holde luftveiene åpne eller hindre biteskader er en kvelningsfare. Den beste metoden for å beskytte et barn under en tonic-kloniske anfall er å posisjonere ham på hans side, løsne noen tettsittende klær, kjempe mot trangen til å holde ham og sørge for munnen er uten hindringer --- ved å sette fingrene, hvis det er nødvendig. Utføre eneste redning puste hvis han ikke har gjenopptatt puste på egen hånd når den kloniske fasen har gått. Til slutt, som Epilepsy Foundation råder, "Vær betryggende og støttende når bevisstheten tilbake."

Søker Medical Care

Foreldre eller omsorgspersoner bør søke medisinsk behandling for alle barn som nettopp har opplevd sin første tonic-kloniske anfall. Et barn med en historie med anfall bør se en lege hvis hans anfall varer lenger, eller bli mer alvorlig enn vanlig, hvis han opplever nye symptomer som oppkast eller hårtap, eller om han har mer enn ett anfall i rask rekkefølge.

Uttrekkbar Beslag hos barn

Uttrekkbar Beslag hos barn


Et anfall er unormal elektrisk aktivitet i hjernen. Barn kan få anfall av mange grunner. Noen anfall er kortvarige eller utføres kun én gang. Dette kan være et resultat av en akutt sykdom eller traumer til hjernen. Noen forhold, som for eksempel epilepsi, manifest i repeterende eller langvarig seizures.The behandling for anfall avhenger av den underliggende årsaken, eller etiologi. Anfall som ikke er lett kontrollert med krampestillende medisiner er kalt "uttrekkbare" anfall.

Definisjon

Beslag, også kjent som kramper, oppstår når elektrisk aktivitet i hjernen går galt. Normalt styrer nervesystemet kroppens funksjoner som muskelbevegelser og tankeprosesser med elektriske impulser som reiser opp og ned nervefibre. Noen ganger er disse signaler feilfunksjon, forårsaker ufrivillige bevegelser eller en endring i nivået av bevissthet. Et anfall kan vare bare noen få sekunder, eller den kan bli forlenget. Hvis et anfall ikke stopper i løpet av få minutter, kan det utvikle seg til status epilepticus, en livstruende tilstand.

Symptomer

Det finnes mange typer anfall, avhengig av hvilke deler av hjernen er involvert i unormal elektrisk aktivitet. Partielle anfall omfatter bare én del av hjernen. Disse kramper kan være svært kort --- noen sekunder --- og barnet kan ikke miste bevisstheten. Generaliserte anfall involverer begge sider av hjernen og således manifest symptomer hos mange forskjellige kroppsdeler. Kramper kan være stirrer staver, krampetrekninger i armer og ben, smatting med leppene, øynene darting gjentatte ganger til den ene siden, og mer, avhengig av hvilke deler av hjernen som er involvert.

Årsaker

Det er mange årsaker til anfall, men hos barn, anfall oppstår ofte med feber ("feberkramper"). Andre årsaker kan være infeksjoner, hodeskade, hjerne misdannelse, hjernesvulster, medisiner og metabolske ubalanser i kroppen. Fordi det første året av livet er en tid med rask vekst hjernen, babyer har en høyere risiko for kramper enn eldre barn. Til tider kan årsaken til et anfall ikke være tydelig, selv med en grundig medisinsk arbeid-up ("idiopatisk anfall"). Barn som har to eller flere anfall uten feber i et år kan bli diagnostisert med "epilepsi."

Diagnose

Pediatriske nevrologer er leger spesialtrent til å diagnostisere anfall hos barn. En viktig del av denne diagnosen er observasjon av symptomer. Tester kan også bidra til å finne årsaken. En EEG (elektroencefalogram) registrerer hjernebølgemønstre for å finne ut om det er noen unormal elektrisk aktivitet i hjernen. En spinalpunksjon, eller Spinal Tap, bidrar til å bestemme om det er en infeksjon i sentralnervesystemet. MR eller CT skanner både produsere bilder av hjernen for å finne ut om det er noen misdannelser, svulster eller blødning i hjernen.

Behandling

Ikke alle beslag krever behandling. Feberkramper som oppstår under en sykdom er vanligvis ikke behandles. Behandlinger avhenge av årsaken og hyppighet av anfall. Antiepileptika er medisiner som styrer anfall. Det er mange medikamenter i denne klasse som har forskjellige handlinger i hjernen. Medisinen er vanligvis valgt basert på den typen anfall (fokal eller generalisert). Andre behandlinger kan omfatte kirurgi eller en ketogen diett.

Uttrekkbar beslag

Uttrekkbar anfall er en lekmann sikt lengre, gruppert eller hyppige anfall som er vanskelig å stoppe. Det er ikke en medisinsk diagnose. Det er muligens et teleskopord, eller blandet ord, som kombinerer de medisinske vilkårene "ildfast" (som betyr dårlig kontrollert anfall) og "vanskelige" (som betyr ukontrollerbare anfall). Den medisinske betegnelsen "vanskelige anfall" er definert av Mayo klinikken som "manglende besvarelse minst to aktuelle antiseizure medisiner." Enten vanskelige, ildfast eller trekkes tilbake, slike anfall, ifølge Mayo Clinic, "har en invalidiserende effekt på livskvalitet."

Prognose

Mens det er ingen direkte kur for anfall, mange barn med anfall har et godt utfall og vokse sine anfall som deres hjerner utvikle og modne. Ofte er resultatet avhengig av årsaken til anfallene. Noen barn er i stand til å bli opprettholdt anfallsfrie med antiepileptika og til slutt avvent medisiner. Noen krever mer frodig behandling og tettere oppfølging, flere forsøk og høyere doser av flere medisiner, men selv disse barna kan være i stand til å leve et normalt liv som deres hjerner vokse og utvikle seg.

Botox & Barn lider med Cerebral Parese

Botox & Barn lider med Cerebral Parese


Unormalt stramme muskler vise seg å være et vanlig symptom på cerebral parese, en nevrologisk lidelse som hindrer kroppen bevegelse og muskel koordinering. Cerebral parese kan være forårsaket av fosterskader, fødselskomplikasjoner eller alvorlige skader påført i løpet av de første årene av livet. De spastiske muskler forårsaket av CP kan gjøre hverdagen vanskelig. Flere cerebral parese behandlinger finnes for å redusere disse problemene. Noen ganger ulike behandlingstilbud kan slås sammen til ett cerebral parese behandlingsplan. Botox terapi er en av disse behandlingsalternativene.

Botox Therapy

Botox terapi er ofte forbundet med kosmetisk medisin, men botox terapi fordeler også personer med CP. Botox kommer fra botulinum toxin type A, en bakterie som forårsaker matforgiftning. Botox virker ved å blokkere overføring mellom nervesystemet og musklene, forårsaker musklene til å slappe av. Botox terapi kan være nyttig for personer med stramme muskler fører til funksjonsproblemer, smerte eller misdannelser som vanskelig gangart eller hip fortrengning.

Prosedyre

Leger administrere botox behandling gjennom injeksjoner. Injeksjonene kan bli gjort til flere små og store muskler. Områder på overkroppen som botox kan være nyttig inkluderer skuldre, albuer og håndledd, mens områder på underkroppen som kan ha nytte av botox terapi inkluderer hofter, knær og ankler. Leger kan gi pasientene en lammende middel før injeksjoner for å bidra til å redusere smerte på injeksjonssteder. Ifølge Cerebral Parese Source, effekten av botox injeksjoner vanligvis ca fire måneder. Når injeksjoner slites av, kan et nytt sett av injeksjoner kan være nødvendig.

Fordeler

Botox terapi kan bidra til å forbedre et barns selvtillit ved å la ham bli mer selvstendig. Den avslappede muskler opprettet av botox behandling kan gjøre omsorgsoppgaver, for eksempel dressing og fôring, enklere å gjøre. I tillegg kan de avslappede muskler redusere smerte forårsaket av spastiske muskler og også forbedre balansen. For fysioterapeuter som arbeider med barn, botox injeksjoner gi terapeuten en økt bevegelsesutslag å jobbe med.

Advarsel

For mye botox kan være dødelig. Botox-injeksjoner kommer i 50-unit og 100-unit ampuller. Ikke på noe tidspunkt bør barnet bli injisert med mer enn 400 enheter av botox, ifølge Institute of Child Development. The Institute of Child Development indikerer også enkeltmuskler bør ikke injiseres med mer enn 50 enheter hver. Neste rekke injeksjoner bør ikke gis før tre måneder er gått.

Betraktninger

Ifølge Cerebral Parese Source, er botox behandling mest effektive hos barn under 6 år eller yngre. I denne alderen barnets kropp er fremdeles under utvikling, slik at botox injeksjoner til å ha en mer permanent virkning på kroppen. For eksempel kan motta botox injeksjoner i hoftene forhindre hip fortrengning. Fysioterapi kan hjelpe barn få maksimal nytte av botox behandling gjennom intens stretching.

Milepæler i emosjonell utvikling hos barn

Milepæler i emosjonell utvikling hos barn

Mest alle er kjent med begrepet "forferdelig toere." Et barn som er 2 år gammel går gjennom følelsesmessige utvikling som kan forvandle en lille elskling i en vanskelig, tantrum kasting, Wild Child. Alle barn går gjennom følelsesmessige utviklingsstadier, selv om noen barn kan gå gjennom dem raskere enn andre, og etappene kan være mer uttalt.

Spill

Spille hjelper i et barns følelsesmessige utvikling. Når du spiller med andre barn, et barn lærer hvordan de skal samhandle, dele, bli tålmodig og kommunisere. Et barn lærer om regler, konflikt og hvordan problemer løses når han spiller med andre. Etter hvert som barna blir eldre de blir mer atskilt fra sine foreldre når de får en følelse av selvtillit. Dette kan være en frustrerende tid fordi alt er nytt for dem. Det tar tid for et barn å lære å kontrollere følelsesmessige utbrudd.

Det første året

Når en baby er 2 eller 3 måneder gammel, begynner han smilende, viser nød og uttrykker glede. Når han er 3 eller 4 måneder gammel vil han uttrykke interesse, overraskelse, frustrasjon, glede og smerte. Fra alderen 4 måneder til 9 måneder, vil et barn utvikle en konkret tilknytning til sin primære omsorgsperson. Han vil også vise sinne, frykt og kan uttrykke skyhet. Babyen viser glede, utvikler en sans for humor og er veldig i stand til å protestere. Når et barn nærmer seg alderen 1, kan han utvikle fremmed angst. Barnet vil ikke la en fremmed plukke ham opp og kan også nekte å se på henne. Den år gamle vil være hengiven, overbevisende, nysgjerrig og noen ganger redd og andre ganger protesterer.

Det andre året

Etter den tid en baby fyller 18 måneder, han har et helt arsenal av emosjonelle uttrykk, herunder raserianfall, som kan bli ganske lidenskapelig. En 2-åring kan være veldig vennlig, mild, følelsesmessig balansert, rolig, kjærlig, anerkjennende og entusiastiske, og deretter om den gangen han blir 2 1/2, blir han lett frustrert, rituelle, kaster passer uten noen åpenbar grunn, skrikene , er usikker, spent, stiv og eksplosiv.

Den tre år gamle

Etter den tid barnet fyller tre han har roet seg litt og er i stand til å tolke intonasjoner og ansiktsuttrykk. Han er vennlig nok en gang, interessert i følelsene til andre barn, har blitt rolig og virker trygt. Den 3-åringen er ivrig etter å behage og lett oppfyller. Han begynner å holde sine følelser og frustrasjoner under kontroll. Men når han snur 3 1/2 han er tilbøyelig til å være engstelig, sjefete og usikre. Han vil ikke adlyde og er egenrådig. Han kan være veldig inkonsekvent i sine handlinger.

The Four-Year-Old

En 4-åring viser en klar personlighet og har, nok en gang, bli følelsesmessig balansert, sikker og rolig. Hun elsker noe nytt, samt spenning og opplevelser og er i stand til å vise sympati og bekymring. Halvveis gjennom hennes fjerde året kan hun begynne å oppføre i det ekstreme. Hun hater ting, hun elsker ting, hun kan skryte og overdriver og kritiserer og sjefer folk rundt. Det 4-åringen kan forbanne og kan begynne å lyve. Hun utvikler et vedlegg til den overordnede av det motsatte kjønn.

The Five-Year-Old

Den fem år gamle vokser opp og er følelsesmessig uttrykksfull. Han er selvbegrensende, noe som betyr at han beskytter seg fra overstimulering. Han er vanligvis sikker, glad og ser ut til å nyte livet. Seks måneder senere, kan han bli kranglete og nekte å adlyde. Han kan ha utbrudd av sinne og uttrykke sjalusi over sine klassekamerater. Den 5-åringen kan være svært hengiven og deretter svært fiendtlig innstilt. Han kan bli svært krevende og eksplosiv som han søker uavhengighet fra sine foreldre.

Vanskeligheter med en svært emosjonell barn diagnostisert med sanseintegrasjon

Vanskeligheter med en svært emosjonell barn diagnostisert med sanseintegrasjon


Dysfunksjon av sanseintegrasjon, også kjent som Sensory Processing Disorder, oppstår når et barns hjerne misreads informasjon mottatt fra sansene. Som det er en nevrologisk dysfunksjon, trenger barn ikke konsekvent opplever de samme symptomene eller vise de samme egenskapene fra den ene dagen til den neste. Følelsesmessige utbrudd som synes å dukke opp uten forvarsel er vanskelig å håndtere, men foreldre og lærere til barn med DSI kan lære å gjenkjenne symptomer og unngå triggere.

Tactile dysfunksjon

Barn med DSI enten frykt og avsky touch eller begjærer det. Noen takler ikke følelsen av visse stoff teksturer, vind og regn mot huden, rørende gjenstander eller til og med noen som står nær dem. Andre ikke legger merke berøring med mindre det er intens.

Øredysfunksjon

Dysfunksjon av sanseintegrasjon fører til at enkelte barn til å miste balansen enkelt og opplever frykt for høyder, faller og raske bevegelser. Andre barn elsker høyder, konstant bevegelse, spinning og aktiviteter som kan anses som farlig. Noen synes ukoordinert, dekk lett og har problemer med å lære dansetrinn.

Proprioceptiv dysfunksjon

Mange barn med DSI har problemer med å kontrollere muskler og ledd. Dette resulterer i å bruke for mye kraft, for eksempel slamming dører, spille for grovt, stomping, svingende bena når du sitter og bryte leker. Noen skjærer tenner og tygger på uspiselige elementer.

Oral Input Dysfunction

Barn med dysfunksjon av sanseintegrasjon er ofte kresen eaters som er svært følsomme for smak, teksturer og temperatur av mat. Noen foretrekker tørt mat, mens andre bruker store mengder krydder og krydder. Noen har en hard tid å svelge og tygge mens andre tygge på upassende gjenstander som hår, negler og klær.

Lukte dysfunksjon

Noen barn med SPD ser ut til å ha en altfor forståelsesluktesans, mens andre synes å mangle en. De mer følsomme for lukt kan nekte å spise eller være rundt noe som lukter ille for dem, blir kvalm ved koking eller hygiene lukt. Andre er ofte ute av stand til å legge merke til forskjeller i lukt.

Visual Input Dysfunction

Barn med Sensory Processing Disorder kan bli plaget av sterkt lys, forvirre venstre og høyre, blir lett distrahert og reversere bokstaver og ord. De har en hard tid å finne elementer, gjenværende fokusert på oppgavene, bedømme avstand og skrive bokstaver og tall på riktig måte.

Auditiv-Language Processing Dysfunction

Lignende ord høres det samme til barn med DSI, og de ofte ikke kan skille forskjeller mellom stemmer og lyder. Skingrende, plutselige og høye lyder ofte bry dem, og de har problemer med å filtrere ut bakgrunnsstøy. De har en hard tid å sette tanker i ord, lesing muntlig og snakke tydelig. Noen er sinte, plaget eller skremt av lyder andre ikke legger merke til. Andre ikke legger merke til lyder, kan ikke høre hvor de kommer fra, foretrekker høy lyd, og må ha ting gjentatte til dem ofte.

Sosiale, følelsesmessige og regulatoriske Dysfunksjoner

Barn med dysfunksjon av Sensory Integration kan ikke regulere sult, tørst eller nivå av stimulering. De har ofte forstoppelse og diaré, humørsvingninger og åndedrett eller puls som er for fort eller for sakte. Noen er svært følsomme for varme og kalde temperaturer, mens andre ikke synes å føle dem. De er impulsive, ikke kan håndtere endringer i rutine, og har en hard tid å komme overens med andre.

Hip problemer hos barn

Hip problemer hos barn


Den vanligste hip problem hos barn er utviklings hofteleddsdysplasi eller DDH. Det påvirker babyer og små barn. Ifølge Lucille Packard Children Hospital, DDH skjer en gang i hver 1000 fødsler. Tilstanden utvikler seg i livmoren eller i løpet av barnets første leveår. Det er en mye mer vanlig forhold i jenter enn gutter. Forholdet mellom femur og hofteskålen påvirkes på den ene eller begge hofter. DDH kan være mild eller alvorlig avhengig av barnet og situasjonen. Hvis det er mildt, er barnets hofte i leddet, men kan bli forstuet ganske enkelt. Det kalles ustabil hofteleddsdysplasi. Hvis DDH er alvorlig, kan hip være helt eller delvis ut av ledd, som kalles subluksasjon.

Årsak

Legene kan ikke forklare hvorfor hofteproblemer forekommer hos barn. Noen ganger, senene rundt leddene er løs, noe som kan være arvelig. Andre ganger kan barnets stilling i livmoren eller etter fødselen påvirker dannelsen av hofteleddet. Stress er satt på hoftene om babyen er seteleie under fødselen, noe som motvirker normal utvikling.

Symptomer

Du kan ikke merke noen symptomer fordi noen barn ikke kan oppleve noen smerte. Imidlertid kan barnets ben og rumpe ser annerledes ut. Dette kan ikke være merkbar før han begynner å gå. Barnet ditt kan ha en svak halting hvis en hip påvirkes av DDH. Han kan svaie eller vralte når han går hvis tilstanden påvirker begge hofter. Imidlertid kan det være vanskelig å oppdage noe unormalt under bevegelse dersom begge hofter er helt forstuet.

Diagnose

Tidlig diagnose av hofteproblemer hos barn er viktig for å unngå store problemer. Barnelege tidlige helsen er det viktigste verktøyet for å diagnostisere DDH. Har babyen din vist så tidlig som mulig, spesielt hvis hun var seteleie, eller hvis du har en familiehistorie med hofteproblemer. Legen vil bruke tester som Barlows test eller Ortolani manøver for å oppdage om babyens hip beveger seg upassende.

Behandling

Behandling av hofteproblemer hos barn varierer avhengig av alvorlighetsgrad og alder på barnet. Du må kanskje sette to eller tre bleier på barnet ditt til enhver tid. Hvis dette ikke fungerer, det er en spesiell sele som kalles en Pavlik sele som kan brukes i flere måneder. Dette holder hoftene på plass. Hvis barnet ditt er eldre, vil legen bruke røntgen for å se om hip er stabil. Legen kan anbefale en stående program for å hjelpe hofte utvikle riktig.

Kirurgi

Eldre barn kan gjennomgå en operasjon for å behandle hofteproblemer. Det er gjort under narkose. Kirurgen flytter hip forsiktig og bestemmer om det kan settes tilbake i stikkontakten. De bruker Gjennomlysning, som er en X-ray system, for å se bekken og hofte bein mens de stiller opp. Barnet har å bære en cast fra livet til tå for å holde hofteleddet på plass til vevet stramme.

Barne Personlig pleie Aktiviteter

Barne Personlig pleie Aktiviteter


Det er klart barna er ikke født med kunnskap om hvordan å holde seg ren, så det er viktig for foreldre, lærere eller mentorer til å ta på seg ansvaret for å lære dem god hygiene. En daglig rutine kan bli etablert og forsterket når barna er små, slik at de sunne vaner for å bli andre natur. Betydningen av personlige Grooming kan være stresset via morsomme aktiviteter som spill, håndverk og sanger, mens hjemme eller i en skolesammenheng.

Tannpuss Aktiviteter

Egget eksperiment, der et egg er nedsenket i eddik og venstre til den blir myk og gul, er en som mest dramatisk demonstrerer hvordan tennene kan bli forfalt. Barn kan også dytte et hull i huden av et eple og se utviklingen over en uke; relatere bruning punktering til et hulrom. Øv ved hjelp av god tann børsting teknikker ved å børste huden på eple. Bøker som "The Berenstein Bears gå til tannlegen" kan også minne barna gode pussevaner på en underholdende måte.

Håndvask Aktiviteter

Håndvask er et element av hygiene at barn ofte vil hoppe. Aktiviteter som dekker barnas hender i glitter, ber dem om å vaske den av og deretter undersøke stedene der glitter er fortsatt til stede vil hjelpe barna visualisere problemområder og fokus på rengjøring hver del av deres hender. Eller for en større gruppe barn, gi ett barn en håndfull av konfetti eller papir firkanter som Da har alle barna riste hverandres hender i 30 sekunder "bakterier."; barnet med "bakterier" skal gi litt papir til hvert barn han håndhilser på, og disse barna skal da levere dem til barn de håndhilse. Diskutere når Håndvask er viktig: etter bruk av toalettet, hoste eller nysing.

Hår-børsting Aktiviteter

Har barna tegne ansiktene deres på papir plater og gi dem garn for å legge til så håret. Mens limet tørker, snakke om hva som skjer når håret ikke er tatt vare på. La dem demonstrere unbrushed hår på papptallerkener. Vis barna hvordan de skal bruke en børste forsiktig slik at den ikke trekker eller såret. Gi dem børster med myk bust til å øve på hverandre. Pass på at hvert barn har sin egen børste og forklare hvorfor hårbørster er en vare de ikke bør dele.

Personlig pleie for eldre barn

Selv barn som er godt forbi den alderen da de må ha hjelp grer håret, kan personlig stell være et problem. Eldre barn vil være mer mottagelig for en diskusjon om personlig hygiene enn å spille en grooming spill eller gjør et håndverk. Snakk med dem om å bruke deodorant, vaske ansiktene deres, og holder føttene tørre. Vurdere fører en følsom diskusjon om kulturelle forskjeller vedrørende hygienepraksis, og om utøvelse følsomhet mot ens jevnaldrende for å unngå teasing om akne eller kroppslukt.

Symptomer på MS hos barn

Symptomer på MS hos barn


Ifølge Barnesykehuset i Boston, nesten 450.000 mennesker lever med multippel sklerose i USA og Canada. Det er et bredt utvalg av symptomer, noe som gjør MS vanskelig for legen å diagnostisere. Symptomene kan være svært nær de av andre forhold, og de kan også endre seg dramatisk mellom hvert barn. Det hele avhenger av hvor skaden oppstår i barnets sentralnervesystem.

Spinal Cord

Ifølge University of California i San Francisco, kan barnet oppleve nummenhet, prikking og en følelse av svakhet eller tetthet hvis myelin i hennes ryggmargen ble skadet.

Brain

Hvis barnet ditt skadet hans lillehjernen, kan hans symptomer er manglende koordinering eller problemer med å balansere.

Visjon

Barn med MS kan også oppleve øyeproblemer, som ukontrollerte bevegelser eller dobbelt syn. De kan også plutselig mister sin visjon.

Balanse

Klossethet eller svakhet er vanlige bivirkninger for barn med multippel sklerose. Noen har også svimmelhet, og har problemer med å gå og balansere.

Andre vanlige bivirkninger

Det er også vanlig for de som er rammet av sykdommen for å oppleve tretthet, sløret tale, blæren kontroll problemer, tremora, stivhet eller nummenhet til deres kroppsdeler.

Kognitiv

Noen barn kan bli rammet av mild til alvorlige kognitive svekkelser. Dette inkluderer problemer med å betale oppmerksomhet, huske ting og konsentrere seg. Skolearbeidet kan påvirkes.

Hvordan behandle et barns migrene

Hvordan behandle et barns migrene


Migrene er smertefull hodepine som kan oppstå i en liten prosentandel av barn. Hvis barnet ditt har får migrene, skal du ønsker å finne ut måter å gi dem lindring fra smerte som de føler under en migrene.

Hvordan behandle et barns migrene

•  Snakk med legen din om måter du kan behandle ditt barns migrene. Dette er spesielt viktig siden noen migrene medisiner ikke er anbefalt for bruk på barn.

Gi dem en over-the-counter smertestillende. Ibuprofen eller paracetamol kan gi noen lettelse for barnet.

Spør legen din for en resept. Det er visse medisiner som kan være foreskrevet som kan hindre barnet fra å ha en migrene. En lege kan gi barnet antidepressiva eller antihistaminer som en måte å stoppe migrene.

La barnet å hvile. Når en migrene oppstår, ta henne inn i et stille og mørkt rom. La henne legge ned inntil migrene går, kan det ta bare 15 minutter til en halv time for hennes tilstand å forbedre.

Se barnets kosthold. Det er visse matvarer som er kjent for å bringe om migrene. Vanlige migrene triggere er sjokolade, ost, pølser og brus.

Hold deres stressnivået lavt. En svært stresset barnet kommer til å ha flere episoder av migrene.

Hint

  • Hvis barnet ditt lider av migrene om natten, kan barnelege anbefale en beroligende å hjelpe barnet sove.
  • Hvis kvalme følger med migrene, kan en lege foreskrive noe for å gjøre opp barnets mage også. Migrene har en tendens til å forårsake både kvalme og oppkast.