Digidexo.com

aseptisk teknikk

Hva er aseptisk teknikk og hvorfor er det viktig i mikrobiologi?

Hva er aseptisk teknikk og hvorfor er det viktig i mikrobiologi?


Bakterier kan leve i praktisk talt alle beboelige sted på jorden. De kan være både gunstig og skadelig for andre organismer, avhengig av den stamme av bakterier. Microbiology er studiet av mikroskopiske organismer, slik som bakterier. Aseptisk teknikk må brukes i mikrobiologi for å unngå forurensing av bakterieflora.

Definisjon

Aseptisk teknikken er en metode som anvendes for å holde mikroorganismer fra å vokse i et område. Den kan også forhindre spredning av en mikroorganisme fra ett område til et annet.

Metoder

Aseptisk teknikk innebærer å bruke bare forurenset utstyr og væsker. Det innebærer sterilisering med en maskin eller passerer gjennom en flamme, i henhold til Rice University Biology avdeling. Prepackaged sterile produkter er også tilgjengelig.

Utstyr

Eksempler på utstyr som brukes i en aseptisk teknikk omfatter engangs sterile petriskåler til å holde bakteriekulturer, sterile kultur rør, engangs pipetter og et sterilt skap for å hindre at forurenset luft fra å komme i kontakt med bakterier som studeres.

Viktig

Hvis aseptiske prosedyrer ikke følges, eller en forurensning, for eksempel hår kommer i kontakt med kulturer, kan en bakteriell mutasjon oppstå, som kan unøyaktige resultater. Metodene manual for anvendt mikrobiologi ved Rice University viser at unnlatelse av å bruke og vedlikeholde aseptisk teknikk kan gjøre eksperimenter bortkastet tid. Mer alvorlig, kan det resultere i overføring av bakterier til andre områder og øke risikoen for infeksjoner sprer seg, ifølge National Health Service i Storbritannia.

Prinsippene for aseptisk teknikk i et operasjonsrom

Kirurgisk asepsis, eller aseptisk teknikk, er designet for å bli kvitt sykdomsfremkallende mikroorganismer fra områder eller objekter. Det er også brukt til å holde områder og gjenstander fri for mikroorganismer. Kirurgisk asepsis krever flere forholdsregler enn medisinsk asepsis. Aseptisk teknikk er ofte brukt i kirurgi, fødsel og forløsning, i prosedyrer som involverer punktering av huden, når hudens lag blir penetrert av kirurgiske inngrep eller brannskader, og i løpet av prosedyrer som innebærer å sette gjenstander inn normalt sterile kroppens hulrom. Det er ni prinsipper som må følges for å hindre mikroorganismer fra å infisere en såret under operasjonen.

Sterile felt

Det første prinsippet av kirurgisk asepsis sier at alle materialer i et sterilt felt må være sterile. Alle objekter som er lagt til din sterile feltet må også være sterile. Hvis du putter hendene i det sterile feltet, må de dekkes ved bruk av sterile hansker teknikk og hansker bør også begynne i steril innpakning.

De andre prinsippet sier at en steril barriere som har blitt kompromittert av punkteringer, tårer eller fuktighet har å bli vurdert forurenset. Hvis et sterilt felt har blitt satt opp, og det er et uhell revet, kan åpningene tillate mikroorganismer å invadere og forurense.

Sterile Borders

Den tredje prinsippet sier at når en pakke er åpnet, er en 2,5 cm (1 tomme) ramme rundt kanten anses unsterile. For eksempel, mange prosedyrer inneholde oppsett av steril emballasje som er åpnet før sterile hansker brukes. I løpet av denne tiden 1 tomme unsterile grensen er den eneste delen som kan bli berørt.

Den fjerde prinsipp fremgår det at bordene drapert som en del av et sterilt felt anses steril bare ved bordet nivå. Derfor tabellen beina, undersiden av bordet, eller noen hyller under bordet nivå er å anse unsterile.

Sterilitet Spørsmål

Den femte prinsippet undersøker spørsmål eller tvil. Den sier at hvis det er noen spørsmål eller tvil om objektets sterilitet, bør objektet anses unsterile.

Den sjette prinsippet sier at sterile mennesker og gjenstander bør bare komme i kontakt med sterile felt, og usteriliserte mennesker og gjenstander bør bare komme i kontakt med usteriliserte områder, for eksempel 2,5 cm grensen.

Bevegelse og synsfelt

Den syvende prinsipp at bevegelse rundt eller i det sterile feltet stater må ikke gå på akkord eller forurense det sterile feltet. Mens du utfører prosedyrer som krever et sterilt felt, er det viktig å huske på at riktig steril teknikk må alltid følges.

Den åttende prinsippet sier at noe ut av ditt synsfelt eller under midje nivået anses forurenset og unsterile. For eksempel, dersom et objekt er falt under livet, er det ikke lenger er sterilt. Baksiden av kroppen, som er ute av ditt synsfelt, er også vurdert unsterile. Derfor bør du aldri slå tilbake på din sterile felt og bringe alle tabeller som trengs i prosedyrer opp til midjen.

Air Eksponering

Den niende og siste prinsippet om kirurgisk asepsis sier at en steril objekt eller felt kan bli forurenset ved langvarig eksponering til luft. Mens du utfører en steril prosedyre, bør man holde seg organisert og fullføre prosedyren så raskt som mulig.

Aseptisk teknikk & Sår Dressing

Rengjøring og dressing en alvorlig såret hindrer skikkelig overdreven blodtap og reduserer risikoen for infeksjon. Når omsorg for et sår i en aseptisk miljø, for eksempel et sykehus, unngå sekundær infeksjon tar høyest prioritet. Sekundær infeksjon oppstår ofte på grunn av feil rengjorte instrumenter som brukes til å behandle et sår. Må grundig sterilisere alle verktøy som benyttes, så vel som sårbandasjen.

Aseptisk Rengjøring

Ifølge Environmental Media Services, aseptisk vare på et sår krever fjerning av dressing tidligere plassert på såret fordi bakterier kan avle og føre videre smitte. Løsne den gamle dressing, men ikke ta det helt. Vask hendene til albuen i varmt vann og såpe i 10 sekunder, ta på vernehansker og fjerne bandasjen. Bruk en steril bomullsdott og tang for å rense såret og fjern eventuelle fremmedpartikler. Bruk aldri hendene for å fjerne ethvert objekt.

Sår Dressing

CETL anbefaler å undersøke den gamle dressing før du kasserer det å fastslå tilstanden i såret. For eksempel, undersøke for pus eller uvanlige blødninger. Hvis blodet har en lys rød farge, indikerer det skade på en arterie. Pus indikerer infeksjon eller mortifikasjon av såret. Rengjør overflødig væske fra såret og tørk det. Etter at såret er tørket, påfør dressing og gjøre pasienten komfortabel. Inspisere det med jevne mellomrom, og erstatte den når den blir synlig skitten.

Fastsettelse og behandling av infeksjon

Hvis området rundt såret ser rød eller hoven, eller hvis det renner puss, har infeksjon allerede satt i. Ta en kultur av væsken og sende det for diagnose. Ikke bruk etylalkohol eller andre antiseptiske midler før du skaffer en prøve, som de vil drepe bakteriene. Du må vite hva slags infeksjon har oppstått for å behandle det.

Aseptisk Rengjørings Teknikker

Aseptisk Rengjørings Teknikker


Aseptisk rengjøring refererer vanligvis til rengjøring og skape sterile miljøer i et sykehus eller annen medisinsk setting. Fordi så mange pasienter utvikle infeksjoner i sykehus, riktig rengjøring teknikker er avgjørende mot å hindre unødvendig pasient død. Feilaktig rengjøring prosedyrer for selv svært enkle prosedyrer, som å sette inn en IV, kan få alvorlige konsekvenser.

Sepsis

Sepsis er en tilstand der en person som utvikler alvorlige blod og vev infeksjon. I et sykehus, i hvilket en pasient sannsynligvis vil ha andre komplikasjoner samtidig som sepsis, kan dette resultere i en svært høy dødelighet. I tidligere tider, ble rollen av mikroorganismer i infeksjonen ikke godt forstått, men i dag, legges det stor vekt på å opprettholde aseptiske forhold i kliniske omgivelser, eller tilstander hvor mikroorganismer blir fjernet, for å redusere frekvensen av pasientens død på grunn av sepsis.

Håndvask

Vaske sine hender er en viktig del av å opprettholde en tilstand av asepsis. Det er viktig å hindre at bakterier fra overføring fra en person til en annen, og hendene er en primær metode for bakterie overføring. Selv om spesifikke protokoller variere fra ett anlegg til et annet, er det anbefalt at klinisk personell vaske når hendene er synlig skitten, før og etter å ha berørt en pasient, før eventuelle inngrep, og etter fjerning hansker. Basis håndvask innebærer vasking med varmt vann og antibakteriell såpe i minst 15 sekunder, så vel som å fjerne smykker som kan felle mikroorganismer. Kirurger har mer intense håndvasking prosedyrer og må bruke en kraftigere antibakteriell såpe og skrubb under fingerneglene. Pasienter oppfordres også til å vaske hendene ofte for å opprettholde asepsis.

Kirurgisk Asepsis

Opprette en aseptisk miljø inne i en kirurgisk rom er ekstremt viktig, ikke bare for å hindre overføring av bakterier, men også fordi folk kan ha mange ufarlige bakterier mens på huden, noe som kan føre til sepsis hvis det kommer inn i kroppen. Mange kjemikalier benyttes for å fremstille et kirurgiske området på en pasients kropp for å hindre denne type infeksjon. Klorhexidin, hexachlorophene, jod og jodoforløsninger er alle kjemikalier som brukes til å rense et område for kirurgi, selv om enkelte kjemikalier er mer egnet til andre for visse områder av kroppen på grunn av hudens følsomhet.

Rengjøring Verktøy

Noen medisinske verktøy er utformet for ikke å bli berørt på livsviktige poeng, og er dermed naturlig aseptisk. De fleste verktøy, men krever rengjøring. Alkoholbaserte rengjøringsprodukter og antibakterielle vattpinner er egnet for mange overflater, for eksempel rengjøring skuffer. Det finnes en rekke måter å rengjøre verktøy og utstyr, for eksempel kjemikalier, gass, varme eller stråling. Noen teknikker er mer egnet enn andre for en bestemt type av utstyr som følge av størrelse, kompleksitet av deler eller materialtype.

Problemer med Aseptisk Practice

Selv om viktigheten av renslighet, behovet for sterile medisinske instrumenter og rollen av mikroorganismer i infeksjon er mye bedre forstått i dag enn tidligere, er det fortsatt mange problemer og dårlig forståelse av hvordan å beskytte pasienter. To studier i 1983 og 1996 viste en stor variasjon i sykehuspraksis. For eksempel; ansatte kan ikke vaske hendene ofte nok eller prosedyrer som, mens tilsynelatende ufarlig, ikke følger aseptisk praksis, for eksempel re-sette inn en IV nålen etter det rørte sengetøy. Personalet kan også stole for mye på elementer som sterile hansker, som, selv nyttig, ikke er en helt pålitelig metode for å hindre overføring. I tillegg er det mange situasjoner hvor det aseptiske prosedyrer er ikke nødvendig, men et sykehus kan ha en protokoll, som angir den generelle forståelse av aseptisk teknikk er ikke godt forstått i praksis.

Hvordan aseptisk forberede en IV medisinering

Hvordan aseptisk forberede en IV medisinering


Denne guiden vil fortelle deg hvordan du aseptisk forberede en IV medisinering for pasientbruk.

Bruksanvisning

•  Vask hendene med såpe eller et rensemiddel.

Plasser hetteglass med narkotika og IV væske bag inn i laminær luftstrøm hette.

Rens toppen av hetteglasset med en spritserviett å desinfisere hetteglasset.

Rens port av IV væske bag oppføring desinfisere.

Åpne sprøyten du trenger og trekke stempelet tilbake til 75% av det totale volumet du trenger, for eksempel trekke 15 ml av luft inn i sprøyten hvis du trenger 20 ml av narkotika.

Åpne nål og skru kanylen på sprøyten før det er koselig.

Hold sprøyten og kanylen slik at den skrå kanten av nålen er oppe.

Pierce hetteglasset med nålen i en 45 graders vinkel, vil dette hindre 'kjerneboring', eller bryte av en bit av gummiproppen og la det gå inn i stoffet.

Trykk forsiktig stempelet på sprøyten, og legger luften inn i hetteglasset. Dette skaper et overtrykk i flasken. Presse så mye luft inn i hetteglasset som du kan, da, og pass på at nålen er under nivået av stoffet i hetteglasset, la trykket i hetteglasset kraft narkotika inn i sprøyten. Gjenta prosessen inntil all luften er ute av sprøyten, og mengden av legemiddel må er i sprøyten. Trykket alene vil ikke være tilstrekkelig til å tvinge hele dosen i. Trekk stempelet tilbake til ønsket dose med fingrene.

Trekk sprøyten og nålen ut av hetteglasset og pierce IV væske bag, å være sikker på å få nålen helt inne i havnen. Vær veldig forsiktig med å stikke hull på utsiden av posen. Portene er vanligvis forsterket, men hvis du tvinger nålen inn i posen, er det veldig lett å pierce utsiden av posen, noe som gjør at du starte på nytt.

Trekk sprøyten og kanylen rett ut av posen. Cap posen og lever det av gårde til sykepleier for å administrere det til pasienten.

Tips og advarsler

 • Aldri berør innsiden av sprøyten, eller lengden på stempelet, bare håndtere helt på slutten av den.
 • Du ønsker å avstå fra å berøre eventuelle områder som vil bli angitt av nål eller kommer i kontakt med stoffet, for eksempel toppen av hetteglasset, havnen i posen, etc.
 • Du må bruke en luftstrøm hette for å sikre asepticness.
 • Aseptisk teknikk betyr ikke at varen er steril, det betyr at den har minst antall mikrober som kan oppnås.

Fjerning av Central line Prosedyrer

Fjerning av Central line Prosedyrer


Når et sentralt venekateter settes inn på noen vene områder, for eksempel lårbens, subclavia og interne vena jugularis sider, kalles det en sentral linje. Disse enhetene er foretrukket hos voksne og barn som ikke har noen perifer tilgang og i de som krever langsiktig intravenøs tilgang. Den subklavikulær rute har vært den foretrukne rute i mange år og gir pasienten størst mobilitet. Fjerning og stell av sentrale linjer er gjort av en sykepleier akkreditert for å gi intravenøs medisinering. Aseptisk teknikk brukes på innføringsstedet for å redusere sjansene for infeksjon til pasienten.

Fjerning av Central line Prosedyrer

Vask hendene og Don hanskene før midt fjerning og forklare prosedyren til pasienten. Klargjør dressing pakken ved sengen før posisjonere pasienten, og slå av alle infusjoner.

•  Plasser pasienten i Trendelenburg eller liggende stilling.

Fjern sutur holder i sentralt venekateter og samtidig sikre at det ikke tilfeldigvis vandrer ut. Kontroller at alt sutur materiale er fjernet.

Be pasienten om å holde pusten som kateteret er fjernet, og umiddelbart dekke området med steril kompress og press.

Dekk området med okklusjonstape mens pasienten fremdeles holder pusten, deretter flytte pasienten.

Dokument i fremdriften bemerker klokkeslett, dato, tilstand og type kateter når sentrallinjen ble fjernet. Figur tilstanden til pasientens hud, slik som tilstedeværelsen av hevelse, rødhet eller utladning.

•  holde bandasjen på plass 24 til 72 timer, i henhold til hvor lang tid kateteret på plass.
Observere pasienten for tegn og symptomer på blødninger, luftemboli eller infeksjon av nettstedet.

Hvordan trene for sondeernæring

Hvordan trene for sondeernæring


Tube foring er betegnelsen som vanligvis brukes for prosessen med å gi ernæring og / eller medisiner direkte til magesekken eller tarmen. Avhengig av pasientens tilstand, alder og andre faktorer, kan foringsrøret være nødvendig for den kortere eller lengre perioder. Nødvendige nærings-elementer blir innpodet gjennom en nasogastrisk sonde, som trer nesen og utbreder seg gjennom halsen og spiserøret til magen eller øvre del av tynntarmen; eller gjennom en perkutan endoskopisk gastronomy kateterenhet som kalles en PEG-rør, som er kirurgisk implantert gjennom bukveggen inn i magen. Grundig tube-fôring opplæring av dyktige fagfolk forbedrer pasientutfall og reduserer sannsynligheten for komplikasjoner på grunn av menneskelige feil.

Hvordan trene for sondeernæring

•  Gjør deg kjent med fôring sett utstyr og den menneskelige anatomi involvert. Vask hendene og ta på hansker. Bruk en dummy eller pasient å øve rengjøring snittet området om matingen er gjort gjennom en PEG tube. Forstå om du skal administrere fôring gjennom et åpent eller lukket system. Åpne refererer til formelen som blir administrert fra en sprøyte eller beholder med en åpen topp. Et lukket system bruker en ferdigfylt beholder med slange festet.

Lær å suge og inspisere mageinnhold med 60 ml sprøyte, og teste pH. Lær å inspisere, lagre og blande fôring formel med sterilt vann om nødvendig. Øv aseptiske teknikker, for eksempel håndvask, skiftende sterile hansker og tørke toppen av formel beholder med alkohol før du åpner den. Praksis montering og fylling av mater reservoaret, hvis det er nødvendig, og å koble den til den nasogastrisk rør eller PEG.

Lær den riktige temperatur ved hvilken for å administrere formelen og sikker metode for å bringe den til denne temperatur. Gjennomgang instruks om varigheten av fôring, posisjonering pasienten og næringsposen, og hvordan du justerer dråpetakt eller betjene infusjonspumpe hvis man har blitt bestilt.

lære og praktisere hvordan du rengjør og administrere nasogastrisk eller PEG tilgangssted, inkludert hvordan og hvor ofte å skylle den for å hindre tilstopping eller forurensning og hvordan å lukke og feste enheten ved mating er ferdig. Praksis overvåking og registrering av pasientdata relatert til røret foringsprosessen, slik som inntak og utgangsmengder.

Hint

 • Sørg utpekt profesjonell hjelp er tilgjengelig for 24-timers assistanse eller flere instruksjoner.
 • Vet hvilke symptomer og tegn, for eksempel forsinket ventrikkeltømming, feber eller redusert urinmengde, krever å kontakte primærhelsetjenesten eller andre utpekte profesjonell.
 • Marker hvor materøret kommer inn i kroppen for å sikre at det ikke har blitt løsnet av pasienten hoste eller annen atferd. Juster om nødvendig.
 • Henge hver fôring løsning ikke lenger enn fire til seks timer for å unngå svinn eller bakteriell forurensning.
 • Skyll slangen som anbefales for å unngå tilstopping.
 • Ikke bruk formel forbi sin utløpsdato.
 • Ikke bland medisiner med ernærings fôring formel eller med andre medisiner.
 • Ikke la pasienten til å hvile på mindre enn 30 grader under administrasjon av sondeernæring og for 30 til 60 minutter etter fôring for å redusere risikoen for aspirasjon eller oppgulp.

Test for kryptokokkmeningitt

Kryptokokkmeningitt er en soppinfeksjon som påvirker hjernehinnene som ligger i hjernen og ryggmargen. Det er forårsaket av soppen Cryptococcus neoformans, som vanligvis finnes i skitt og fugl avføring. Overføring skjer fra innånding og ikke spres gjennom menneske-til-menneske kontakt. Tester tilgjengelig for Cryptocuccus hjernehinnebetennelse inkluderer cerebral spinal væske (CSF) kultur, CSF flekken, Cryptococcus antigen test og bildediagnostikk.

CSF Culture

Den oppnås fra lumbalpunktur (aspirasjon av fluid ved hjelp av en nål og aseptiske teknikker i den nedre del av ryggen) prøve sendes til laboratoriet for et CSF-kultur. I laboratoriet blir prøven plasseres i en skål med en kulturmedium og observert å se om noen bakterier, sopp eller virus vokse på fatet. Hvis unormal vekst er til stede, er veksten observert under et mikroskop for å fastslå om det er Cryptococcus neoformans.

CSF Stain

En CSF flekken bruker prøve av spinalvæske hentet fra spinalpunksjon for å finne ut hva slags infeksjon som forårsaker problemene. Ved hjelp av en glass-slide, prøven er utflytende og en flekk er brukt. En laboratorieteknikere undersøker lysbildet under mikroskop for å fastslå om bakteriene er gram positive (lilla) eller gram negative (rosa). Gram flekker kan avgjøre om den enkelte er positivt for Cryptococcus hjernehinnebetennelse.

Cryptococcus Antigen Test

Et antigen test for Cryptococcus meningitt kan utføres ved bruk av enten CSF eller blodserum. Antigenet test blir utført for å lokalisere spesifikke proteiner produsert av Cryptococcus neoformans. Ifølge Mayo Clinic, er antigen test positiv i flere CSF-prøver enn serumprøver.

Imaging Studies

Helsepersonell kan foreslå en computertomografi (CT) scan eller magnetisk resonans imaging (MRI) skanning av hodet hvis laboratorieprøver resultatene er positive for Cryptococcus hjernehinnebetennelse. Disse imaging alternativer kan oppdage hvis utslettet er plassert på hjernen og hvor langt sykdommen har kommet.

Risikofaktorer

Personer med ervervet immunsvikt syndrom (AIDS), diabetes og lymfom er utsatt for å pådra Kryptokokkmeningitt. Disse medisinske forhold påvirker en persons immunsystem, noe som øker risikofaktor for kontrahering sykdommer. Ifølge MedlinePlus, oppstår Cryptococcus hjernehinnebetennelse i 5 av 1 million mennesker.

Behandling

Den første linjen av behandling for Cryptococcus hjernehinnebetennelse er med amfotericin B, en medisin administreres gjennom en intravenøs linje. Amphotericin B kan benyttes i kombinasjon med 5-flucytosin. En annen medisiner foreskrevet for å bekjempe denne soppinfeksjon kalles flukonazol, men dette er bare effektiv i høye doser. Amphotericin B er kjent for å forårsake sjenerende og / eller alvorlige bivirkninger, inkludert feber og frysninger, nyreskade. Når Cryptococcus hjernehinnebetennelse oppstår på nytt, kan muligheten for motstand oppstår når langvarig behandling er nødvendig.

Dressing Endre Protokoller

Dressing Endre Protokoller


Sykehus i USA har akseptert de universelle forholdsregler for sykdomskontroll. CDC har skrevet protokoll for behandling av pasienter med smittsomme sykdommer som HIV og hepatitt B. Universal forholdsregler forblir konsistente over hele landet.

Institusjoner vedta grunnleggende bandasjeskift og aseptisk (uten bakterier) teknikker i henhold til sin egen protokoll. Merke eller type utstyr som brukes i stedet for teknikk utgjør forskjellen i protokollen mellom institusjoner.

Grunnleggende Protocol

De lege ordre når og hvordan dressinger skal endres. Sykepleieren registrerer datoen og klokkeslettet på hvert nytt dressing for å etablere en tidsramme for sårheling.

Etter fjerning og deponering av eksisterende dressing, rense såret i henhold til behandlingsplan.

Tørk såret og påfør vaselin rundt kantene.

Påfør steril kompress på såret pakking lett.

Dekk med gasbind eller transparent film. Bruk tape som tolereres av pasienten.

Kvitt deg med alt rusk og vask hendene.

Aseptisk

Samle forsyninger som trengs for rengjøring, behandling og dressing såret. Sterile elementer bør åpnes før gloving.

Vask hendene med antibakteriell såpe.

Avhende skitne dressinger ved å plassere dem i riktig avfallscontainer og fjern beholderen fra pasientens rom.

Vask hender og hanske.

Rense såret og bruke noen behandling er nødvendig.

Påfør dressing.

Fjern alt rusk og vask hendene.

Infeksiøs

Universal forholdsregler ta opp bekymringene til overføring av smittsomme sykdommer gjennom blod og kroppsvæsker som inneholder blod, spytt, vaginale sekreter, urin og tarmen og sårvæske (væske).

Aseptisk teknikk brukes for smittevern. Før du går inn pasientens personell kle seg i en kjole, maske og hansker som en del av en isolasjonsprosedyre. Materiale brukt på såret og skitne dressinger, blir kastet i en markert farlig bag.

Etter å ha forlatt pasientrom ansatte bør være forsiktig med å røre noe før de har vasket hendene.

Skin Tears

En hud tåre er en skade på pasientens hud når det river. Det er vanlig i sykehjems innstillinger. Protokollen for å behandle huden tårer i sykepleie anlegg bør inneholde en dressing som inneholder en kontinuerlig rensing behandling.

Tilstrekkelig bandasjen skal dekke såret, slik at bakterier ikke kan bevege seg gjennom materialet.

Bandasjen skal absorbere eventuelle væsker uten å lekke gjennom.

Pasienten bør få den riktige mengde av løsninger og medisiner mot såret for å gi komfort.

Sterile strips skal ikke brukes på hud tårer fordi de ikke beskytter såret mot infeksjon.

Hvordan behandle Limb-Truende Frostbite

Frostskader resultater fra frysing av vevet i ekstreme kulde. Det forekommer ofte i fjellklatrere, soldater og de hjemløse. Frostbite er den mest alvorlige formen for de kalde-induserte skader. Mildere former inkluderer grøft foten, Pernio og frostnip.
Etter eksponering for temperaturer subfreezing, iskrystaller dannes i vevet og forårsaker skade på cellemembraner med påfølgende celledød.
Frostbite kan være lem truende og i ekstreme tilfeller amputasjon av lem kan være nødvendig. Behandling av frostskader kan deles inn i prehospitale intervensjoner og sykehusbehandling.

Bruksanvisning

•  Få pasienten til et varmt miljø. Fjern våte klær. Bruk av pad eller splint på berørte lem vil minimere skader mens pasienten blir overført til et sykehus. Unngå å gå på frostskadet føtter.

Rewarm de forfrosne vevet hvis det ikke er mulighet for refreezing før de når sykehuset. Oppnå rewarming ved å plassere det berørte området i varmt vann. Ikke bruk varmt vann. Ikke gni frostskader områder, da dette kan føre til ytterligere skade vev.

Fortsett tining når pasienten har nådd sykehuset. På dette punktet vevet blir rødt, sprøtt og myk å ta på. Smerten vil nå begynne å forverres så passende smertestillende medikamenter (vanligvis opioider) skal administreres. Påfør klumpete dressing til det berørte området og heve lem for å redusere ødem. Daglig hydroterapi bør gjøres for å bedre utvalg av bevegelse.

Gi en stivkrampe skudd. Stivkrampe er en velkjent komplikasjon av frostskader.

Administrer blodfortynnende. Intravenøs heparin sammen med en intravenøs "clot buster" (vevsplasminogenaktivator eller tPA) skal brukes. Frostskade kan være forbundet med blodproppdannelse i det påvirkede vev.

Bruk antibiotika tidligst tegn på infeksjon. Stafylokokker, streptokokker og Pseudo arter er mest hyppige mikroorganismer. Topiske antibiotika kan forårsake oppbløting og bør unngås.

Påfør aktuell aloe og bruke oral ibuprofen. Begge disse medikamentene vil begrense betennelsen i forbindelse med frostskader.

Bruk hyperbar oksygenbehandling som en tilleggsbehandling for å forbedre blodsirkulasjonen og fremme helbredelse av frostskadet vev.

Call for en kirurgisk konsultasjon. Frostbite kan kreve langsiktig sårpleie, hydroterapi, vev debridement, fjerning av eschars og muligens forsinket amputasjon. Tidlig kirurgisk konsultasjon bør søkes.

Hint

 • Oppretthold aseptisk teknikk ved sårbehandling. Unngå okklusjon. Hold sår åpen etter hydroterapi for å la dem tørke før du bruker noen dressing.
 • Unngå bruk av ovner, ovner eller ild til rewarm frostskadet vev.

Hvordan forberede sterile produkter for TPN

Hvordan forberede sterile produkter for TPN


Total parenteral ernæring (TPN) er en medisinsk metode som brukes for å hjelpe mennesker som er rammet med alvorlige fordøyelsesproblemer som et forsøk på å avverge feilernæring. TPN s består av en pasient-spesifikke formel av karbohydrater, fett, proteiner, vitaminer og mineraler. Pasientene får TPN er gjennom intravenøs administrasjon. Fordi TPN største injiseres direkte inn i blodstrømmen, er det viktig at de er fremstilt og administrert i en aseptisk eller steril måte. Mens sykehusapotekteknikere eller sykepleiere forberede TPN-tallet under ledelse av en lisensiert apoteket, finnes det metoder for å følge for å sikre sterilitet hjemme.

Bruksanvisning

•  Skaff pasientspesifikke beregninger for den foreskrevne TPN. Disse beregningene må gjøres av en autorisert farmasøyt som jobber med pasienten. TPNs er medisinske løsninger som trenger å bli dosert korrekt for å tilveiebringe riktig ernæring for pasienten.

Velg de riktige basisløsninger, tilsetningsstoffer og sprøyter for å gjøre TPN. Dobbeltsjekk medisiner for å sikre at de samsvarer med de utvalgte for formelen.

Få kledd for å gå inn i området for laminær hette. I denne rekkefølgen, ta på deg skoovertrekk, panser og ansiktsmaske. Grundig vask hendene i tretti sekunder og tørk dem av. Sett din kappe på og gå i nærheten av laminær hette.

Ta på deg sterile hansker aseptisk ved å ikke berøre fingertuppene for å holde dem sterile. Spray hendene med steril alkohol og legg ut dine narkotika inne i laminær hette. Plasser løsning pose og medikamenter i midten av hetten, slik at de er i området av god luftgjennomstrømning.

Tørk av toppen av narkotika ampuller og løsning bag-porter med en spritserviett. Bruk en egen vattpinne for hvert element. La alkohol tørke før du tegner ut væske.

Bruk aseptisk teknikk for å utarbeide de nødvendige mengder av stoffet for å møte den nødvendige formelen. Trekke tilbake dine sprøyter for å demonstrere hvor mye stoff du putter inn i pose med løsningen.

Sett opp Baxa compounder om nødvendig. Store sykehus vil bruke denne maskinen til mekanisk legge mengden av medisiner til hver TPN å fremskynde prosessen når de fyller mange TPNs.

Tips og advarsler

 • Enhver pasient som krever en TPN vil typisk få sine medisiner fra et sykehusapotek. Noen sykehjem vil få formlene fra en farmasøyt og gjøre sine egne TPNs.
 • Aseptisk teknikk er viktig å holde en pasient så sunt som mulig. Øve utilstrekkelig aseptisk teknikk kan utsette en pasient til alvorlige infeksjoner.

Tuberkulinprøve Vs. Insulinsprøyte

Tuberkulinprøve Vs. Insulinsprøyte


Et utvalg av sprøyter og nåler brukes til å injisere medikamenter. Tuberkulin og insulinsprøyter er små sprøyter med fine nåler. De brukes til å injisere medikamenter under huden.

Moderne Sprøyter

Nåler kan være permanent festet til sprøyter eller krever montering. Kanyletykkelse angir bredden av nålen. Nåler nummererte med en høy måler er den tynneste.

Injeksjoner

Fremgangsmåten for anvendelse av en sprøyte er lik uansett hvilken sprøyten er brukt. Aseptisk teknikk er viktig. Kvitt deg med sprøyten og kanylen sikkerhetsmessig forsvarlig etter bruk.

Tuberkulin Sprøyter

Tuberkulin sprøyter holde opp til en halv til én kubikkcentimeter av væske. De brukes til å administrere medisiner og utføre en tuberkulose test kalt en PPD. Sprøyten er markert i trinn på 0,01 cc. Needles er ofte 26 eller 27 gauge i diameter og 1.2 til 5.8 tommer i lengde.

Insulin sprøyter

Insulin sprøyter kommer i en tredjedel, den ene halvdelen, og en kubikkcentimeter størrelser. De er preget av enheter insulin. En en kubikkcentimeter sprøyte kan holde opp til 100 enheter insulin. Insulin nåler er svært fine og fleksible. De spenner 29-31 måler i diameter og fra 5/16 tommer til 1/2 tommer i lengde

Sikkerhet

Det er viktig at folk som administrerer injeksjoner få passende opplæring. Sprøyter og nåler må aldri bli delt eller gjenbrukes. Flere lokalsamfunn har steder for sikker deponering av brukte sprøyter og nåler. Sjekk med din lokale helsestasjon.

Luer Lock sprøyte Hub tips

Luer Lock sprøyte Hub tips


Moderne plastsprøyter kan kjøpes med nåler på plass eller nåler og sprøyter kan kjøpes separat. Noen nåler har et enkelt knutepunkt som skyves inn på spissen av sprøyten; de også noe lett gli av sprøyten, slik som i prosessen med uncapping nålen. Luer lock sprøyter krever en kompatibel nål som hub vendinger på tuppen av sprøyten og låses på plass.

Kompatibilitet

Når du bruker en luer-lås sprøyte, sørg for å bruke en kompatibel nål. Hvis du bruker en nål med en enkel hub som er designet for å gli over på tuppen av sprøyten, kjent som en "slip-fit" sprøyte, vil du ikke få sikker lås av luer lock design.

Vedlegg Technique

For å feste kanylen til sprøyten, bare plassere nålenav på tuppen av sprøyten og vri forsiktig på fat av sprøyten i klokkens retning inntil den er sikker. Pass på å bruke aseptisk teknikk - når fester sprøyten, hold nålehetten enten ved den delvis pakket pakken eller av plast dekker som gjenstår etter å ha brutt forseglingen.

Lekkasjefri Fitting

Ikke bare er Luer lock sprøyter utformet for å bo trygt festet, de også er designet for å være lekkasje gratis. For å få dette sikker passform, sørg for å feste nålen tett til sprøyten.

Tilpassede Luer Lock Systems

Mange tilpasninger har blitt designet for luer lock system. Ulike selskaper, for eksempel VitaNeedle, også tilpasse Luer-Lock-nåler og sprøyte systemer for unike behov.

Hvordan Mix Marcaine for en On-Q Pump

Hvordan Mix Marcaine for en On-Q Pump


Marcaine (bupivicaine) er en av mange lokale bedøvelsesmidler som kan brukes i ON-Q® Pain Buster pumpe. Men ifølge Drugs.com, "Blanding Marcaine med andre lokalanestetika anbefales ikke på grunn av utilstrekkelige data vedrørende klinisk bruk av slike blandinger." Pain pumper er vanligvis fylt i operasjonsstuen eller sykehusapotek.

Bruksanvisning

Utfør denne prosedyren i et kontrollert miljø mens iført standard renrom gear, inkludert labfrakk eller kirurgisk kappe, maske, lue, skoovertrekk og hansker, og opprettholde aseptiske teknikker.

Ordne forsyninger og utstyr på den sterile arbeidsflate innen rekkevidde slik at minimum bevegelse er nødvendig. Har resepten tilgjengelig i nærheten for enkel referanse uten behov for håndtering.

Åpne en alkohol tørk pakke, fjerne tørke og rengjøre toppen av en ampulle med Marcaine.

Koble en 18-gauge nål til en 60 ml sprøyte.

Fjern kanylehetten og trekke sprøytestempelet for å fylle tønna med luft til foreskrevet volum av Marcaine.

Legg sprøyten med Marcaine. Sett nålen inn i ventilen toppen. Holder hetteglasset i den ene hånden og sprøyten i den andre, heve begge samtidig til vertikal posisjon og injisere all luft fra sprøyten inn i hetteglasset (dette øker trykket i hetteglasset og gjør det enklere å fylle sprøyten).

Trekk nålen sakte fra hetteglasset før spissen er godt under nivået på væsken i ampullen og trekk sakte på sprøytestempelet for å fylle tønna til foreskrevet nivå. Trekk nålen ut av hetteglasset. Hev sprøyten til vertikal og trykke ned stempelet veldig forsiktig til en snaut væskedråpe vises på spissen (dette fjerner eventuelle luftbobler). Kontroller volum og justere etter behov. Bytt kanylebeskyttelsen og legg den fylte sprøyten ned på sterile arbeidsflate.

Legg pumpekammeret. Fjern lokket fra pumpen fyll port og legge den på sterile arbeidsflate for senere bruk. Fjern avkortet kanylen fra sprøyten. Koble sprøyten sikkert til fylleåpning. Trykk ned sprøytestempelet til alt innholdet blir levert inn i pumpen.

Hvis andre elementer enn Marcaine er foreskrevet, feste en ny nål (for å unngå krysskontaminering av multidose hetteglass) til samme sprøyte. Fortsett med påfyllingen til ønsket volum er nådd i pumpen.

Sett fylleåpning lokket godt.

Etikett den fylte pumpe og holde ved romtemperatur i 24 timer, eller ved 2-8 ° C i 3 dager. Hvis en eller annen grunn ikke pumpen brukes av da, kast pumpen.

Returner alle ubrukte forsyninger og utstyr til lagring. Kast engangsutstyr, tomme hetteglass og søppel på riktig måte.

Slik unngår du at en urinkateter å bli trukket ut

Urin kateterisering utføres for å overvåke urin utgang, lindre akutt hindret blære, eller rett og slett for å gjøre livet lettere for en pasient som har problemer ambulerer til toalettet. Det er en invasiv fremgangsmåte og som sådan er ikke uten komplikasjoner. En komplikasjon er at utilsiktet fjerning av kateteret, noe som kan være smertefull for pasienten og til og med forårsake fysisk traume. Etter disse trinnene vil bidra til å unngå dette unødvendig smerte og ulempe.

Bruksanvisning

•  La en profesjonell, ved hjelp av riktig aseptiske teknikker, for å plassere urinkateter i pasienten.

Dobbelt sjekke at ballongen ved kateterspissen har blitt blåst opp fullt ut med den medfølgende sprøyte med saltvann. Dette blåses opp inne i blæren for å hindre at kateteret fra å gli tilbake gjennom urinrøret.

Tape urinoppsamlingsrøret til pasienten ved hjelp av medisinsk kvalitet båndet, slik at en viss slakk mellom enden av urinrøret og taping punktet for å redusere belastningen på ballongen. For kvinner, tape slangen til pasientens ben. For menn, tape slangen til pasientens mage for å redusere stress på bakre urethra (som kan føre til strikturdannelse).

Hang vedlagte urinoppsamlingspose på et trygt sted lavere enn pasientens blære, vanligvis på siden av pasientens seng. Plasser posen slik at det ikke er utløst over eller sparket av sin hengende sted ved et uhell. Sørg også for at urinen samling røret henger ikke ned i noen trafikkerte områder, som kan føre til forviklinger.

Vær forsiktig når du flytter pasienten. Det bør være tilstrekkelig slakk mellom urinoppsamlingspose og pasientens urinrøret for å unngå å slite på tapet punkt eller kateterspissen ballongen.

Tips og advarsler

 • Før plassering av kateteret, sikre den faglige tester at ballongen blåses opp og tømmes helt uten lekkasjer.
 • Dersom pasienten lider av en svekket mental status eller på annen måte er forvirret, kan det være nødvendig å benytte myke votter eller myke begrensninger når pasienten er alene, slik at han ikke trekker på sin egen kateter i et forsøk på å løsne den.
 • Urin kateterisering kan føre til infeksjon hvis ikke skikkelig vedlikeholdt. Katetre bør skiftes minst hver 2 til 4 uker av opplært personell.

Hvordan Rekonstituer et sterilt produkt

Hvordan Rekonstituer et sterilt produkt


Med den hensikt å bli brukt for behandling av medisinske tilstander eller sykdommer, må sterile legemiddelprodukter rekonstitueres med aseptisk teknikk for å sikre at de forblir steril før administrering. I et sykehusapotek innstilling, blir sterile medisiner rekonstituert av sertifiserte teknikere som jobber i laminære strømnings hetter som gir sterile luftstrøm over produkt ampuller. I en hjemme-innstillingen, kan du bruke lignende aseptisk teknikk verktøy for å holde sterile legemidler så ren som mulig for pasienten som får medisinen.

Bruksanvisning

•  Vask hendene og armene opp til albuene med såpe i minst 30 sekunder. Etter skylling, må du bruke et rent håndkle for å tørke av.

Sett ut dine sterile legemidler. Hvis du bruker pulverisert intravenøse medisiner, for eksempel antibiotika Vorikonazol, vende av plasthetteglass topper. Hvis sterile produktet kommer til å bli administrert oralt, for eksempel muntlig flytende form av antibiotika Azithromycin, skru av flasken toppen og la den opp ned i friluft.

Tørk av ampulle topper og fortynningsmiddel bag porter eller hetteglass med sterile spritservietter. Bruk kun én spritserviett per element for å sikre at alle elementene bli steril.

Sjekk hvert hetteglass eller flaske for rekonstituering. Disse bør indikere hvor mye væske som er nødvendig for å rekonstituere stoffet til riktig konsentrasjon for dosen din. Hvis disse instruksjonene ikke er oppført, kan du ringe apoteket hvor du fikk medisiner fra. Rådføre apoteket for riktig mengde fortynningsmiddel.

Fest en 18-gauge nål til slutten av sprøyte. Hold blandingspose i venstre hånd. Sett sprøyten inn i bagen sin port og begynne å trekke ut den nødvendige mengden av væske. Treffer ved siden av sprøyten å samle eventuelle luftbobler som kan ha kommet inn i sprøyten.

Sett nålen inn i midten av proppen i en 45-graders vinkel. Dette vil hjelpe deg til ikke å kjerne hetteglasset, som er når en liten del av gummiproppen faller inn i hetteglasset selv.

Trykk forsiktig fortynningsmiddel til medisinering hetteglasset. Hvis du rekonstituere en oral medisin, rett og slett skyte væsken i flasken åpningen.

Vri hetten tilbake på en oral medisin flaske eller sette en ampulle segl på en pulverisert intravenøs medisinering hetteglass. Rist medisiner til pulveret er fullstendig oppløst.

Tips og advarsler

 • Som du arbeider med de sterile legemidler, ikke passere over toppen av noen hetteglass eller flaske med armene etter at du har sterilisert det med en spritserviett. Tillat ren luft til kontinuerlig å strømme inn på toppen av produktet.

Hvordan lære noen til å ta en Accu-Chek

Hvordan lære noen til å ta en Accu-Chek


Accu-Chek er en blodsukkermåler som brukes av pasienter med diabetes. Accu-Chek hevder å levere resultater fem sekunder etter at strimmelen er fylt. Det lover også bedre resultater på første forsøk i motsetning til mange andre skjermer som ikke klarer å presentere en lesning på første forsøk, som fører til bortkastede lansetter og smertefull resticking. Bekvemmeligheten av Accu-Chek gjør utdanne diabetes pasienter på bruken mye enklere for helsepersonell.

Hvordan lære noen til å ta en Accu-Chek

•  Lær aseptisk teknikk ved å informere pasienten om å vaske hendene og å utnytte ubrukte sterile Lancing enheter for hver blodsukkernivå sjekk.

Informere pasienten at blodet er vanligvis tatt fra fingrene til å kontrollere blodsukkeret.

Fortell pasienten å bruke en bomullspinne dekket i rubbing alkohol til området som vil bli stukket, og gni i en ytre sirkelbevegelse for videre sterilisering.

Informer pasienten ikke tar på sterile området for å hindre forurensning.

Fortell pasienten å la området tørke helt før du stikker i huden.

Be pasienten om å stikke fingeren med en blodprøvetaker med rask, direkte press etterfulgt av umiddelbar tilbaketrekking.

Råde pasienten til å tørke bort den første show av blod med steril kompress og forklare at nivåene av den første blod kan endres ved å blande med alkohol fra aktuell sterilisering.

Vis pasienten hvordan du bruker den andre show av blod til tuppen av teststrimmelen på skjermen. Vis pasienten Accu-Chek enhetens indikator som forteller pasienten når nok blod har blitt påført.

Rett pasienten til å plassere apparatet på et flatt underlag, og å vente på skjermen for å vise en blodsukkernivå.

Uttrykk viktigheten av riktig forkaster alt biologisk materiale som brukes i å skaffe og rengjøring blod, slik som brukes Lancing enheter og blodige gasbind. Fortell pasienten at alle materialer skal kastes umiddelbart, utilgjengelig for barn og kjæledyr og ikke igjen på steder hvor folk kan sette seg fast med forurensede Lancing enheter.

De viktigste årsakene til en UTI

En urinveisinfeksjon, eller UTI, er infeksjon av noen del av urinveiene, som består av nyrene, urinlederne, urinblæren og urinrøret. The National Nyre og Urologiske Diseases Information Clearinghouse stater at de fleste urinveisinfeksjoner er forårsaket av bakterier som kalles Escherichia coli eller Staphylococcus aureus. Den mest vanlige typen er cystitt, en infeksjon i urinblæren. De kan også ta form av pyelonefritt, en infeksjon i urinlederne og nyrer. UVI har mange årsaker, hvorav noen er forebygges og noen er uunngåelig.

Seksuell aktivitet

Hos unge, premenopausale kvinner, har seksuell aktivitet forårsaket UVI. Denne risikoen øker når det er flere partnere. Sæddrepende middel og membran bruk, uavhengig av om sex skjer, øker muligheten for å utvikle en UTI. Kroppens vev kan bli irritert eller litt revet under sex, noe som øker mottakelighet for infeksjoner.

Urin katetre

Urinkatetre, satt inn i blæren, er også en kilde til UVI. Når som helst et fremmedlegeme innføres i legemet er en risiko for infeksjon. Aseptisk teknikk utført under sterile betingelser er nødvendig ved innføring av et urinkateter for å redusere risikoen for uti. Slimhinnen i blæreveggen kan bli forstyrret av en urinkateter, og gir en mulighet for organismer å kolonisere.

Kjønn

Kvinner er mer utsatt enn menn til UVI på grunn av nærhet av urinrøret til anus. I tillegg, er urinrør hos kvinner mye kortere, slik at blæren blir oftere involvert. Unge menn har en tendens til å få UVI sjeldnere enn kvinner i en sammenlignbar alder fordi prostatakjertelen har sekreter som begrenser bakterievekst. Legens Desktop Reference påpeker at eldre menn er i faresonen fordi med økende alder, har en tendens til prostatakjertelen for å forstørre og komprimere urinrøret, noe som gjør fullstendig tømming av blæren vanskeligere.

Urinretensjon

Urinretensjon er svikt å fullstendig tømme blæren av all urin. Urin er et vekstmedium for bakterier, og jo lenger det forblir i blæren de lengre mikroorganismer har til å kolonisere i urinveiene. Urinretensjon kan være ufrivillig, for eksempel skade på nervecellene som pådrar blæremuskelen, eller frivillige, som venter lengre perioder for å urinere. Blæren er en muskel som strekker seg til å holde et større volum av urin. Når det er strukket utover sin kapasitet, svekker blæremuskelen og kan ikke klarer å trekke seg sammen ordentlig. Følgelig vil noe forbli urin i blæren.

Unnlatelse av å drikke tilstrekkelige mengder væske øker også risikoen for å utvikle en UTI. Når mindre væske er tatt inn, er mindre urin produsert, slik at frekvensen av vannlating avtar. Urinering bidrar til å vaske ut eventuelle bakterier som kan være i urinveiene.

Hvordan bruke en BD Autoguard

Hvordan bruke en BD Autoguard


Venepunksjon er prosessen med å skaffe intravenøs tilgang for det formål av medikamenter eller fluid administrering. Denne fremgangsmåten er vanlig innenfor sykehus og prehospital helsevesenet. En vanlig komplikasjon av denne prosedyren, nålestikk, innebærer omsorgsperson. En pinne med en forurenset nål kunne overføre AIDS, hepatitt og andre blodbårne patogener. BD Autoguard kateter er utstyrt med en patentert trykknapp nål-skjerming system som trekker nålen og flash kammeret i et beskyttende dekke. Dette sikkerhetsmekanismen har vist seg i forstudier for å redusere nålestikkskader med over 90 prosent.

Bruksanvisning

Vask hendene grundig med varmt vann og såpe. Ta hensyn til områder som kan skjule bakterier, for eksempel håndledd og spiker senger. Etter hånd hygiene teknikker er kritisk når forbereder å utføre en venøs tilgang teknikk.

Don et par engangshansker og annen personlig verneutstyr som kreves av protokollen.

•  Fjern det beskyttende plastdeksel fra nålen ved hjelp av en kort rett bevegelse bort fra legemet av kateteret.

Undersøk alle sider av nål og kateter. Kast kateter og nål i en egnet beholder for skarpe gjenstander, hvis det finnes noen defekter.

Ta tak i kroppen av kateteret i din dominerende hånd med tommelen på den ene siden og langfingeren på den andre siden. Plassere nålen over området med skråkant pekte oppover.

Utfør venepunksjon på ønsket område. Se etter blod avkastning i flash kammer av BD Autoguard. Blodet avkastning er et tegn på at du har riktig kommet inn i venen.

Senk Autoguard enheten og fremme det ca 1/8 tommer. Dette er for å sikre at kateteret er på en sikker måte inne i venen.

Hold flash kammeret fortsatt og nøye avansere kateteret av nålen og inn i venen. Ikke fjern nålen fra enden av kateteret.

Press like over venepunksjon området med den ikke-dominante hånd. Trykk på knappen på den øverste delen av nålen, som nålen når enden av kateteret. Denne handlingen vil trekke nålen og flash kammeret inn i beskyttende dekke. Trykk på knappen en gang til, hvis nålen ikke umiddelbart trekke tilbake.

Kast enheten i en beholder for skarpe gjenstander.

Connect IV slange eller injeksjonsadapteren til enden av kateteret. Frigjøre trykket ovenfor venipunkturen stedet og sikre at kateteret og slangen i henhold til protokollen.

Tips og advarsler

 • Kast alle ubeskyttede nåler i en beholder for skarpe gjenstander.
 • Følg alltid aseptisk teknikk når du utfører en venepunksjon.
 • Straks melde nål-pinner til riktig personell.
 • Kun kvalifiserte leger bør utføre venepunksjon og prosedyrer.
 • Aldri sett inn nålen inn i kateteret.

Hvordan Test Tekstiler for Mikrober

Hvordan Test Tekstiler for Mikrober


Mikrober slik som bakterier og sopp, kan forårsake forringelse og lukt i tekstilmaterialer, så vel som hudirritasjoner på personen i kontakt med dem. Mange tekstilprodusenter nå bruke en antimikrobiell finish og behandling overført til tekstiler for å bidra til å forhindre vekst på mikrober. Det er imidlertid nødvendig laboratorietesting på de antimikrobielle tekstiler for å sikre at utførelsen og / eller behandlinger arbeider, og at det ikke er noen forringelse i tekstilmaterialet.

Bruksanvisning

Agar Diffusion Method

•  Inokuler en agarplate med bakterier og Inkuber platen i 24 timer.

•  Sett et stykke tekstil direkte på overflaten av agar-plate. Inkuber agar plate på nytt i 24 timer.

Undersøk plate for en hvilken som helst mikrobiell vekst. Tekstiler som er behandlet eller som inneholder et antimikrobielt middel bør ikke vise bakteriell vekst på tekstil. Det bør være en stor sone av inhibering på plate (dvs. beveger bakteriene inn i agaren og bort fra tekstilmaterialet).

Celle Suspension Test

Direkte plassere bakterier overført til tekstiler selv. Du kan bruke en petriskål uten agar for denne metoden.

Vent i 24 timer og skyll bakterier fra stoffet ved hjelp av destillert vann i et prøverør eller beger. Overfør den bakterielle løsningen på en agar plate, og inkuber i 24 timer.

Tell antall kolonier som har dannet på tekstil innenfor 24-timers periode. Hvis det antimikrobielle finish eller behandlingen virker på tekstil, vil du se en nedgang i antall bakterier. En økning i bakterievekst antyder at det antimikrobielle og behandling er ikke effektive.

•  Gjenta denne fremgangsmåten på forskjellige temperaturer slik som varme, kulde, fuktig og tørt, for å sikre mangel på bakterievekst i forskjellige miljøer.

Fuktighet Chamber for soppvekst

Inokuler et stykke av tekstil med sopp inokulum og sted i et fuktighetskammer satt til 90 prosent fuktighet. Kontroller at du setter prøven på et stykke fuktig vermiculite.

9. Inkuber tekstil i 28 dager ved en temperatur på 20 grader Celsius.

Undersøk tekstil for eventuelle soppvekst. Du kan undersøke med det blotte øye, som soppvekst kan visuelt sett.

Tips og advarsler

 • Praktiserer alltid sikkerheten i et laboratorium innstilling eller med laboratorieutstyr. Sørg for at du bruke vernehansker og øve aseptiske teknikker når du arbeider med bakterier.