Digidexo.com

rooibois te for fordøyelsen

Er Agurk frø Bad for fordøyelsen?

Er Agurk frø Bad for fordøyelsen?


Agurker er en populær grønnsak forberedt og spist på mange måter over hele verden. Det er myter rundt forbruker agurker og fordøyelsesproblemer, men agurk er en sunn, næringsrik tillegg til noen diett. Selv om deres frø er litt vanndrivende, fremme urin flyt og stimulerende nyrene å tømme avfall og fettavleiringer fra kroppen, er agurker ikke direkte relatert til dårlig fordøyelse.

Fordøyelses Effects

Agurker inneholder et stoff som heter curcurbatacin, som noen ganger kan føre dem til å ha en bitter smak når forekommer i høye konsentrasjoner. Mer av denne forbindelsen er vanligvis funnet i frøene og skinn enn kjøtt av agurk. Curcurbatacin kan også føre til et fenomen som agurk burp i enkelte mennesker, forårsaker dem til å rape mer enn vanlig. Dette kan vanligvis unngås ved peeling og seeding agurker før du spiser. Noen frø selskaper har utviklet varianter med lavere nivåer av curcurbatacin, merking disse variantene burpless. Agurk burp, mens irriterende og noen ganger ubehagelig, ikke alvorlig påvirke fordøyelsen.

Næringsverdi

Høyt innhold av vitamin C og A, agurker gi flere mineraler som for eksempel magnesium, kalium og silika. De er også høy i folat, mangan og molybden - mindre, men viktige næringsstoffer. Disse grønnsakene er høy i kosttilskudd fiber, en betydelig hjelpemiddel for fordøyelsen og regularitet.

Vanndrivende Effekter av frø

Agurk frø er litt vanndrivende, noe som bidrar til å fremme urin flyt og stimulerer nyrene til å skylle avfallsstoffer og fettavleiringer fra kroppen. Diuretika kan handle for å dehydrere kroppen, men agurker 'høyt fuktighetsinnhold gjør dette ingen bekymring.

Annen bruk av frø

Agurk frø brukes også helhetlig å behandle bendelorm infeksjoner og er kjent for å ha en regenerativ effekt på huden.

Stenfrie Agurker

For de som ikke kan tolerere effektene av curcurbatacin, stenfrie varianter av agurk finnes, og slike frø er tilgjengelig fra mange ulike frø selskaper. Stenfrie agurker er også tilgjengelig i de fleste dagligvarebutikker.

Plante enzymer for fordøyelsen og galleblæren

Plante enzymer for fordøyelsen og galleblæren


Fordøyelsesenzymer bryte ned partikler av mat for kroppen å bruke som energi. Leveren og bukspyttkjertelen er ansvarlig for å produsere fordøyelsesenzymer, i henhold til klinisk sykepleier konsulent Phyllis Balch er "Resept for Nutritional Healing". Personer med fordøyelsen og galleblæren lidelser kan ønske å ta supplerende fordøyelsesenzymer for å bedre opptaket av mat næringsstoffer og lette fordøyelsesbesvær. Plantebaserte enzymer skiller seg fra andre fordøyelsesenzymer i at de ikke er avledet fra en dyrekilde.

Papain

Den papaya frukten inneholder et enzym kalt papain. Ifølge Balch, papain bryter ned fett, karbohydrater og protein molekyler. Papain hjelpemidler i galleblæren helse og fordøyelseskanal helse. Galleblæren er ansvarlig for oppbevaring av galle som produseres av leveren. Personer som har galleblæren lidelser eller som ikke lenger har en galleblæren kanskje ikke har nok lagret galle for å fordøye fett lett. Papain bidrar til å fordøye fett og reduserer arbeidet i galleblæren. Dette enzymet er tilgjengelig i tyggetabletter som tas til hvert måltid.

Bromelain

Ifølge University of Maryland Medical Center, er enzymet bromelain finnes i ananas og er ofte brukt til å behandle dårlig i Sør- og Mellom-Amerika. Bromelain er et proteolytisk enzym, noe som betyr at det bryter ned protein molekyler. Den fordeler bromelain gir for å hjelpe halsbrann og fordøyelseskanal opprørt er forbedret når det kombineres med et fordøyelses blanding. Siden bromelain ikke fordøye fett, har det liten nytte for de med galleblæren sykdommer. Imidlertid kan bromelain bidra til å redusere betennelse i hele kroppen når den tas på tom mage. Bromelain er tilgjengelig i kapselform i helsekostbutikker.

Lipase

Lipase og andre isolerte enzymer ble ofte solgt fra animalske kilder, men er nå ofte laget av plantekilder, ifølge University of Maryland Medical Center. Supplere din diett med lipase er spesielt nyttig for de som har en begrenset eller ikke-fungerende galleblære eller for de med cøliaki eller Crohns sykdom. Lipase er tilgjengelig i kapsel og tablett form. Barn bør ikke supplere med lipase eller følgende enzymer mindre regissert av en kvalifisert helse-utøveren.

Amylase

Fordøyelsesenzym amylase normalt utgitt i munnen og tarmene. Det er ansvarlig for å bryte ned karbohydrater. Supplere med plantebasert amylase gjør maten som skal predigested i magen for enklere absorpsjon i tarmen. Amylase forbedrer fordøyelsen av måltider som inneholder mye karbohydrater som brød, pasta, ris eller sukker. Amylase er ofte funnet i fordøyelsesenzymer blander og må tas med mat for å hjelpe på fordøyelsen.

Protease

Protease bryter ned proteiner og er vesentlig for fortsatt fordøyelses helse, ifølge Balch. Ufordøyd protein i tarmkanalen er forbundet med lekk tarm-syndrom, noe som gjør det mulig for matpartikler å unnslippe tarmen og inn i blodbanen. Protease er tilgjengelig i isolert form og i fordøyelsesenzymer blander.

Hvordan bruke Primrose olje for å hjelpe til med fordøyelsen

Hvordan bruke Primrose olje for å hjelpe til med fordøyelsen


Hvis du trenger hjelp med fordøyelsen, vurdere å bruke primrose oil til å behandle din tilstand. Primrose olje har vært brukt i tusenvis av år for å behandle en rekke plager inkludert forstoppelse, diaré og mageproblemer.

Bruksanvisning

•  Øke regularitet. Primrose olje fungerer som en naturlig leder for sunn fordøyelse ved å regulere avføring. Både forstoppelse og diaré svare på primrose olje.

Tal til en klarert herbalist før du bruker den. Primrose formler varierer, og hvis du ser etter formler som er spesielt utformet for å forbedre fordøyelsen, er du på rett spor.

Kombiner Primrose olje med andre behandlinger for en mer balansert effekt. Mens Primrose olje alene kan gi resultater, studier viser at kombinerte metoder ofte fungerer best og kan hjelpe deg å holde seg frisk lenger. Trene regelmessig, siden inaktivitet eller inkonsekvent trening har vist seg å redusere sunn fordøyelse. Spis en godt balansert, sunt kosthold. Matvarer som inneholder fiber har lenge vist seg å gjøre underverker for fordøyelsen.

Bruk fire kapsler eller tabletter. Det er aktuelle former for Primrose olje, hvorav de fleste er vant til å hjelpe en rekke hudsykdommer, som eksem og akne. For fordøyelses problemer, inge formler er best.

Hold til en vanlig doseringsplan. Følg produsentens anvisninger for bruk og være sikker på ikke å fjerne seg fra dem med mindre din herbalist har utpekt en annen tidsplan for deg, basert på dine egne behov.

Tips og advarsler

 • Vurder å bruke primrose olje for kjæledyret ditt, men ikke uten først å snakke med din veterinær. Noen katter og hunder har blitt behandlet for magesyke med Primrose olje.
 • Snakk med legen din dersom du har opplevd fordøyelses problemer for mer enn en uke. Dette kan være et tegn på noe mer alvorlig, som nattlysolje ikke kan være i stand til å behandle.

Natural Healing for fordøyelsesproblemer

Natural Healing for fordøyelsesproblemer


Mange fordøyelsessykdommer blir forverret av en usunn livsstil og kan behandles med naturlige midler. Enkle endringer i kosthold og trening sammen med visse kosttilskudd kan lindre symptomer på fordøyelsessykdommer. Fordøyelsesforstyrrelser oppstå av en rekke grunner, men trolig er på grunn av dårlig diett og inaktivitet. Endre kosthold, trene og legge kosttilskudd kan lindre fordøyelsessymptomer.

Sikkerhet

Det er viktig å konsultere med din lege før du starter en ny diett eller fysisk aktivitet regime, eller legge noen kosttilskudd. Hvis du er på visse medisiner, kan det være interaksjoner som contraindicate urte kosttilskudd. Kosttilskudd kan forstyrre din medisinering, noe som gjør det mer eller mindre effektivt. Også, gjøre forskning på eventuelle tillegg du planlegger å ta. FDA regulerer ikke kosttilskudd, og du kan ikke ta nøyaktig hva som er på flasken.

Herbal rettsmidler

Ulike urter kan tas avhengig av fordøyelseskanal uorden utstilt. For fordøyelses treghet, kan en fordøyelsesstimulerende være nøkkelen til lindring. Vanligvis urter som stimulerer fordøyelsessystemet er bitter, så heldigvis mange av disse urtene kan tas i form av en te. Fordelen med en te over en pille form er at kroppen lettere absorberer te. Urter brukes for fordøyelses stimulering inkluderer løvetann, ryllik og klaseormedrue. Hvis det er symptomer på gassen deretter urter som einer, mynte og rosmarin kan brukes som en aksent koking. Andre favoritter med flere bruksområder inkluderer ingefær, lavendel, marshmallow og Valerian.

Probiotika

Probiotika er levende organismer, gode bakterier som er nødvendige for å fremme en sunn tarm. Probiotika er "gode bakterier" og hjelper fordøyelsen prosesser. Probiotika finnes i matvarer som yoghurt eller andre kosttilskudd på en naturlig mat butikk. Probiotika er nyttig i å gjenopprette normal tarmflora er nødvendig for fordøyelsen, spesielt etter å ha tatt antibiotika. Disse mikroorganismer som bidrar til å behandle fordøyelsessykdommer som diaré, irritabel tarmsyndrom og andre tarminfeksjoner.

Enzymer

Enzymer er molekyler som er laget av kroppen, men også kan være fått fra kosttilskudd eller hele matvarer. Enzymer for å bryte ned maten til næringsstoffer som kan bli absorbert av kroppen. Matintoleranse noen ganger oppstå fra en mangel på enzymer som er nødvendige for å bryte ned mat, slik som laktoseintoleranse. Bromelain er et enzym som finnes i ananas som bidrar til å bryte ned proteiner og lindre kolitt.

Fiber

Kostfiber bidrar til fordøyelsen helse. Hver person trenger minst 30 gram fiber per dag. Fiber er et ufordøyelig polysakkarid som legger bulk til avføringen, og hjelper å trekke ut kolesterol fra blodet. Fiber bidrar til å stimulere tarmen bevegelser og eliminere giftstoffer som kan sikkerhetskopieres i fordøyelseskanalen. Fiber bør forbrukes i form av frukt, grønnsaker og bønner, men kan inntas gjennom kosttilskudd som psylliumskall og Cascara Sagrada.

Status av mat enzymer i fordøyelsen og metabolisme

Enzymer er avgjørende for fordøyelsen. De bryter større mat molekyler til mindre molekyler som kroppen absorberer som næringsstoffer. Menneskekroppen produserer vanligvis de fleste av fordøyelsesenzymer vi trenger, men de er også til stede i rå mat. Ulike enzymer å fordøye ulike typer mat. Lipase, for eksempel, fordøyer fett mens protease fordøyer protein og amylase bryter ned stivelse.

Mangler

Mange mennesker mangler et bestemt enzym nødvendig å fordøye bestemte matvarer. Folk som er laktose intolerant, for eksempel, ikke kan fordøye melk eller melkeprodukter. Sukker og andre karbohydrater føre til problemer for folk som er galaktose eller fruktose intolerant.

Gastrointestinale problemer

Gastrointestinale problemer oppstår når det ikke er nok enzymer for å skikkelig bryte ned mengden eller typer matvarer forbrukes. Den typiske amerikanske dietten består av kokt og bearbeidet mat, som inneholder kun små mengder av aktive enzymer. Fordøyelse må da oppnås ved kroppens enzymer alene. Dette kan føre til redusert næringsopptak samt oppblåsthet, diaré, forstoppelse, kramper og halsbrann, ifølge Nutraceuticals World. Det kan også være en medvirkende faktor til depresjon, trøtthet, attention-deficit / hyperactivity disorder, matt hud og for tidlig aldring, ifølge Better Nutrition magasinet.

Kosttilskudd

Mange enzym kosttilskudd er på markedet i dag. Matvarer kan også brukes til å hjelpe fordøyelsen. Rå mat er naturlig rik på enzymer, spesielt når det spises kort tid etter at de er høstet. Avocado er rik på lipase, enzymet som fordøyer fett. Miso, en gjæret soyabønne produkt og gode smaksforsterker, er også rik på enzymer, så lenge det ikke er kokt. Peppermynte te, fersk ingefær og djevelens klo også kan fungere som en digestive hjelpemiddel og er ofte brukt til å lindre fordøyelsesbesvær.

Fordøye Beans

Den menneskelige kroppen ikke produserer enzymer for å fordøye bønner og noen andre komplekse karbohydrater. Bakterier i nedre tarmen bruke sine egne enzymer for å mate på ufordøyde partikler. Gasser er et biprodukt av denne prosessen.

Amming Fordeler

Morsmelk inneholder ikke bare de riktige proporsjonene av protein, karbohydrater og fett, inneholder den også fordøyelsesenzymer som ikke finnes i formelen. Dette kan være grunnen til at barn som får morsmelk har færre tarm problemer enn flaske-matet spedbarn, ifølge Odyssey magazine.

Mat å forbedre fordøyelsen

Mat å forbedre fordøyelsen


Fordøyelsen kan bli påvirket av hvilke typer mat du spiser. Enkelte matvarer er mer sannsynlig å forbedre fordøyelsen og resultere i regelmessig avføring, mens andre kan føre avfallet til enten å bygge opp eller løsne for tidlig. Forbruker mat som inneholder fiber er nøkkelen til sunn og regelmessig fordøyelse, ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse.

Frukt

Frisk og tørket frukt kan bidra til å forbedre fordøyelsen. Forbruker minimum 2 kopper av frisk eller tørket frukt hver dag kan gjøre en persons avføring mer konsekvent og komfortable, ifølge American Academy of Family Physicians. Frukt har også et høyere vanninnhold enn andre matvarer, som kan hjelpe fordøyelsen fordi den smører fast avfall og hindrer den fra sikkerhetskopiering i tarmen.

Grønnsaker

Spise minst 2 1/2 kopper av friske grønnsaker hver dag kan fremme sunn funksjon av fordøyelsessystemet, ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse. Grønnsaker inneholder vanligvis karbohydrater og fiber, to naturlig forekommende stoffer som gjør avføring mer solid og lettere å slippe.

Korn

Hele korn, slik som brød, brun ris og kli frokostblandinger, pleier å ha en høy andel av fiber og er en av de beste mat grupper for å forbedre fordøyelsen, sier American Academy of Family Physicians. Kvinner vanligvis trenger rundt 25 gram fiber hver dag, mens menn krever litt mer, rundt 38 gram hver dag. Hele korn fungere bedre for fordøyelsen, fordi de ikke blir behandlet, slik at kroppen er mer rustet til å passere dem gjennom fordøyelsessystemet. Hvitt brød og ris er behandlet og kan inneholde kunstige ingredienser som treg fordøyelse.

Belgfrukter

Belgfrukter som bønner og erter inneholder mer fiber enn andre proteinkilder, som kjøtt, fjærfe eller fisk. Belgfrukter har som regel to typer fiber: løselig og uløselig. Løselig fiber bryter ned og myker under fordøyelsen, mens uløselige fiber holder sin opprinnelige tekstur. The fiber i belgfrukter kan forbedre fordøyelsen fordi det bidrar til fast avfall mer flytende bevegelser gjennom fordøyelseskanalen.

Suppe

Buljong-baserte supper kan forbedre fordøyelsesprosessen på grunn av mengden av væske i dem, i henhold til American Academy of Physicians familien. Spise mat med høyt vanninnhold kan hjelpe fordøyd solid mat gjør sin vei gjennom fordøyelseskanalen mer jevnt og raskt. Hvis maten er fordøyd sakte, er det mer sannsynlig å bli støttet opp og forårsake forstoppelse eller hard, smertefulle avføringer.

Hjem rettsmidler for fordøyelsessystemet Cleansing

Fordøyelsessystemets viktigste funksjoner er å fordøye mat, fjerner giftstoffer og eliminere avfall. Men hvis fordøyelsessystemet ikke fungerer godt, du føler deg trøtt og syk og er mer utsatt for sykdommer som irritabel tarm syndrom, gallestein og virusinfeksjoner, bare for å nevne noen. Rensing fordøyelsessystemet med hjem rettsmidler er en måte å spyle bort skadelige avfallsstoffer og få organene i fordøyelsessystemet fungerer optimalt igjen. Ikke bare vil du føle deg bedre, men du vil bli sunnere også.

Drikke

The American Dietetic Association anbefaler en person drikke på lease 8 kopper væske hver dag. Dette inkluderer vann og vannbaserte drikker som urtete og juice. Unngå brus, annet koffein og alkohol også bidrar til å holde fordøyelsessystemet sunt. Væsker hydrat kroppen og levere væsker som trengs for å skape gastrisk juice og andre fordøyelsesvæsker som galle. Vann lindrer forstoppelse ved å legge mer vann innhold til avføring. Vannet beveger seg også avfall gjennom fordøyelseskanalen og ut av anus. En ren kolon hjelper alle organene i fordøyelseskanalen. Ifølge artikkelen "Hvordan maten er fordøyd" på Ellie Helkorn hjemmeside, hvis avføring ikke fjernes regelmessig, kan kolon reabsorb noen av giftstoffer.

Spis Fiber

Fiber er en svært viktig næringsstoff for fordøyelsessystemet. The fiber holder fordøyelseskanalen kjører. The Mayo Clinic artikkelen "forstoppelse" råder en person å spise 20-35 gram fiber hver dag for fordøyelsen helse. High-fiber matvarer som frukt og grønnsaker legge bulk til et måltid, og dette gjør en person føler seg fullere. Dette kutter ned på overspising. Fiber gir også volum til fekal materialer slik eliminering er enklere. Matvarer er de beste kildene til fiber, men en fiber supplement kan også tas hvis fordøyelseskanalen er svak. Ved å spise nok fiber hver dag kan du bidra til å forhindre forhold som forstoppelse.

Utøve hver dag

Ifølge "forstoppelse" artikkel, stimulerer øvelse kolon aktivitet. Faktisk blir trening alle musklene i bevegelse, inkludert de i fordøyelsessystemet som bruker muskelsammentrekninger å presse maten ned sammendraget kanalen. Artikkelen «Vær aktiv på din måte" på Federal Citizen Information Center nettside rapporter at trening er vist å forebygge sykdommer som diabetes og hjertesykdommer. Enhver type trening er gunstig for fordøyelseskanalen fordi fysisk bevegelse brenner fett. Trening hjelper en person miste vekt og fjerner giftige stoffer som ofte lagret i fett. For råd om valg av et godt treningsprogram, ta kontakt med en godkjent personlig trener eller legen din.

Hvordan lage en urte-te for Fordøyelse

Hvordan lage en urte-te for Fordøyelse


Jeg vet ikke om deg, men når jeg har et stort måltid, vet jeg egentlig ikke føler at stor etterpå. Jeg er trøtt, svak og jeg føler virkelig full. All energien kroppen min har forlatt blir brukt for fordøyelsesprosessen, og det ser ut til å suge livet ut av meg.

Heldigvis har jeg lært at det er visse urter der ute som hjelper til med fordøyelsen. Enhver urt som har bitre egenskaper, for eksempel løvetann blad (som kan være ganske sterk) eller kamille (som har milde bitre egenskaper) er stor for fordøyelsen. De bitre rektorer i disse plantene bidra til å stimulere fordøyelsesenzymer juice. Når konsumert før, under og / eller etter et stort måltid, kan det virkelig bidra til å holde energien oppe, fordi det hjelper fordøyelsessystemet gjøre jobben sin enda raskere.

Jeg har en favoritt-te blanding som jeg nå for å hjelpe min fordøyelsen. Denne blandingen inneholder urter som er lett tilgjengelig for meg. Jeg plukker løvetann blader på våren og forsommeren, og la dem tørke for å bruke året rundt. I tillegg til å ha en mild bitter handling, kan kamille også bidra til å lette magesmerter og kramper. Peppermynte og peppermynte er inkludert for å hjelpe smaken blanding, lette flatulens og bidra til å kontrollere eventuelle muskelspasmer.

Denne oppskrift er skrevet ved hjelp av enklere metode, hvilket innebærer at målingen beregnes i "deler". Bare å velge en måling, slik som en teskje eller en spiseskje til bruk i stedet for "deler". Så hvis du velger en teskje og ingrediens leser "to deler peppermynte", vil du legge til 2 ts. peppermynte til blandingen.

Bruksanvisning

•  Ta litt tid til å finne den høyeste kvalitet urter du kan. Hvis du er i stand til å plukke og tørke din egen, gjøre det. Hvis ikke, finne en pålitelig kilde i ditt område. Du kan også bestille online. Sjekk under Ressurser for en link til min favoritt leverandør, Mountain Rose Herbs.

Kombiner alle ingrediensene i en liten bolle. Rør forsiktig med en tresleiv.

Overføring til en lufttett beholder, for eksempel en krukke eller en plastboks container. Cover og oppbevares på et kjølig, mørkt og tørt sted.

Når du er klar til å drikke, helle en kopp kokende vann over 1 ts. av urten. Det kan være lurt å bruke en tesil for å gjøre det enklere. Du kan ha en kopp før måltidet, ett under og / eller en etter.

Tips og advarsler

 • Sørg for å se en lege hvis du er i en mye smerte, eller hvis du har symptomer som alvorlig halsbrann eller magesmerter.
 • Rådfør deg med lege før du tar noen av disse plantene, bare for å sørge for at det er trygt.

Hvordan bruke Kopping terapi for å bedre fordøyelsen

Kopping er en gammel kinesisk terapi som behandler ulike sykdommer og lidelser, inkludert fordøyelse problemer. Det innebærer å plassere oksygenmangel briller langs spesifikke meridian linjene på kroppen for å hjelpe healing.

Hvordan bruke Kopping terapi for å bedre fordøyelsen

Finn et hederlig utøver, fortrinnsvis gjennom henvisninger. Fortell ham hvor problemet ligger slik at utøveren kan bestemme hvilken meridian linjene trenger oppmerksomhet. I dette tilfellet er kopping å hjelpe fordøyelsen utført rundt navlen eller andre områder langs magen.

Velg en terapi. Vurdere de ulike metodene som brukes for å oppnå sugekraft. For eksempel, noen former av velving avhengige av brann, mens andre ganske enkelt å bruke en sugeinnretning. Spør din lege om hun vil bruke flash kopping eller flytte kopper.

Påfør essensielle oljer. Når prosedyren er ferdig, kan du merke rødhet på huden din, noe som indikerer at opplaget har steget til overflaten. Umiddelbart anvende analgetika eller essensielle oljer for å hjelpe absorpsjon inn i vevet som omgir det behandlede området.

Gjør oppfølgingskontroller i henhold til dine behov. La magen bestemme hvor ofte du bør gå. Du kan finne at én økt per uke er nødvendig, mens andre kan bare bruke det en gang i måneden. Ideelt sett vil fordøyelsen forbedre til et punkt som du trenger bare planlegge sporadiske vedlikeholds økter.

Hvordan bruke Twisting Poses i Yoga for å bedre fordøyelsen

Fordøyelse begynner med å tygge maten grundig og tar deg tid til å spise. Dette høres gammeldags, og det er: yoga og ayurveda dateres tilbake 2000 og 5000 år, henholdsvis. Som søster fag, kan de hjelpe dagens folk bruke de klassiske yogastillinger (asanas) for å bidra til å forbedre digestion.Ayurveda mener Agni brann i magen hjelper oss til å fordøye maten. High Noon er når Agni den sterkeste. Av den grunn er det største måltidet spist midt på dagen, og lettere måltider til frokost og middag. Ama, eller giftstoffer, antas å hope seg opp i kroppen hvis maten ikke er digested.Twisting asanas wrings ut de indre organer, og bidrar til at maten flytte fra tynntarmen til tykktarmen. Den ilocecal ventilen er på høyre side: å forbedre fordøyelsen, alltid vri til høyre først, deretter til venstre.

Bruksanvisning

•  Ligg flatt på ryggen med føttene flatt og hip-bredde hverandre på matten. Pass på at knærne er over anklene. Flytt begge knærne til høyre, stabling bena, slik at dine knær, ankler og føtter er stablet. Utvid høyre arm sammen med deg ut til siden, slik at baksiden av høyre skulder er flat på matten. Drapere venstre hånd over bena og snu hodet mot høyre. Hold i fem på åtte åndedrag. Gjenta til venstre side. Rest.

Fortsett til Jathara Parivartanasana, en aktiv liggende vri. Forbli liggende flatt på ryggen og legg armene ut til sidene, slik at håndflatene er forankret på gulvet. Utvid bena rett opp, bøye hælene og bringe de indre kantene av føttene sammen. Tegn i nedre magemusklene for å stabilisere korsryggen.

Senk bena til høyre som du snur hodet for å se venstre side. Pust ut og ta bena tilbake til utgangsposisjonen, og trekke bena til venstre som du slår hodet mot høyre. Fortsett i 10 til 12 runder, opprettholde virkningen av å trykke håndflatene i gulvet og holde de lavere abs engasjert. Rest.

Rull opp for å sitte i en variant av Marichyasana C fra First Series, Ashtanga yoga. Sitt på hoftene og forlenge bena rett ut foran deg. Root din venstre hæl i gulvet som du bøyer høyre kne og plasser høyre fot på matten. Høyre kne skal være over ankelen.

Ta med din høyre hånd bak deg, plassere håndflaten til gulvet (på fingertuppene hvis du ikke kan flate hånden). Utvid din venstre arm, og bøye i albuen, krysser den over høyre kne. Forlenge ryggraden fra sitteknutene gjennom kronen av hodet, og flytte brystet til høyre. Motstå vri med venstre arm. Hold brystet godt løftet og sentrum av lav tilbake fremover. Forbli for fem på åtte åndedrag. Gjenta for venstre side. Rest.

Tips og advarsler

 • For noen vridning asana, er det viktig å forlenge ryggraden først før du flytter inn i vri.
 • Hvis du har nakke eller lav rygg skader, arbeide med en sertifisert yoga lærer som har opplæring i skadehåndtering. Unngå dypt kronglete positurer mens hun var gravid, eller hvis du har diaré eller irritabel tarm syndrom.

Hvordan forbedre fordøyelsen for Kids

Dessverre, i dagens raskt, fastfood samfunnet, mange barn lider med vanlige fordøyelses plager som forstoppelse eller diaré. Barn og foreldre må være proaktive for å kontrollere og vedlikeholde en sunn fordøyelseskanal. Noen endringer i kostvaner kan gjøre underverker for å forbedre barnets fordøyelses plager.

Hvordan forbedre fordøyelsen for Kids

•  Drikk rikelig med vann. Kroppen bruker mye vann for å fordøye maten. Sørge for at barna har rikelig mengder vann forbedrer kroppens evne til å fordøye maten effektivt. Mangel på tilstrekkelig vann kan føre til forstoppelse.

Spis saktere og tygge maten bedre. Fordøyelsesprosessen starter i munnen. Riktig tygging og spytt / mat samhandling begynner prosessen med å bryte ned maten i fordøyelige absorberbare stykker. Jo saktere maten kommer inn i systemet, jo lettere er det for en barne kroppen å fordøye det. Wolfing ned en bestilling av burger og pommes frites på rekordtid bare tjener til å overbelaste barnets system og tregere fordøyelsen.

Øk mengden av frukt, grønnsaker og helkorn. Barnet ditt vil mest sannsynlig protestere så vær forberedt. Frukt og grønnsaker har den sårt tiltrengte fiber for å hjelpe barnets kropp å flytte mat sammen. Mer fiber, kombinert med en økt vanninntak forbedrer fordøyelsen.

Oppfordre barna til å spise naturlig mat. Overdrevet bearbeidet mat er næringsstoff mangelfull og bindende. De er lastet med salter, fett og sukker. For mye bearbeidet mat tjener til å bremse barnas fordøyelsesprosessen. Holde seg borte fra dem så mye som mulig.

Redusere størrelsen av måltider, men øke frekvensen. Å spise hyppige små måltider gir en barne kroppen å fordøye mat på et regulert kontinuerlig basis. Mindre måltider legge mindre av en belastning på fordøyelseskanalen enn på svært stort måltid.

Hint

 • Utdanne barna om fordøyelsesprosessen. Et lite utdanning går langt når det kommer til ungene gjør de riktige kosttilskudd valg. Ved å gjøre de riktige valgene kan barna ta en leder roll i å håndtere og forbedre sin fordøyelsen helse.
 • Hvis barnet ditt er lidelse med fordøyelsesproblemer utover en sporadiske anfall av forstoppelse eller diaré, planlegge et besøk til barnelege. Det er bedre å være safe than sorry.

Hva gjør Acidophilus Gjør til fordøyelsen?

Hva er Acidophilus?

Acidophilus er en bakterie som kalles en probiotiske som forekommer naturlig i fordøyelseskanalen. Den eksisterer ikke bare i tarmen, men også i meieriprodukter og miljø. Acidophilus letter kroppens bruk av essensielle fettsyrer og vitamin K, men sine krav til berømmelse er å hjelpe syntetisere B-vitaminer.

Fordøyelse

Probiotika, som acidophilus, forbedre fordøyelsen ved å hjelpe normalisere tarm transittid --- bremse i tilfelle av diaré og påskynde i tilfelle av forstoppelse. Gary W. Elmer, professor i medisinsk kjemi ved Universitetet i Washington og medforfatter av "The Power of Probiotika," sier mekanismene for hvordan probiotika handling er fortsatt ikke helt forstått. Imidlertid indikerer han at bevis viser probiotika forseggjort enzymer som hjelper fordøye mat, mye på den måten at tarmbakterier hjelper fordøyelsen.

Blokkering patogener

Acidophilus holder også bort patogene bakterier. Det slår ut dårlige bakterier ved å opprettholde en pH-nivå i tykktarmen som er ugjestmilde til sykdomsfremkallende organismer. Elmer legger probiotika også kan produsere produkter, slik som Actic syre, hydrogenperoksid, og protease-enzymer, som gjør miljøet ugunstige for veksten av patogener.

Balanserer Effekter av antibiotika

Siden antibiotika ødelegge den normale beskyttende flora i fordøyelseskanalen, eller i det minste kaste dem ut av balanse, etterlater dette systemet sårbart for smitte. Så mens du er på antibiotika, bør du også vurdere å konsumere acidophilus, som vil hjelpe balansere fordøyelses miljø.

Hvordan forbedre fordøyelsen med kosttilskudd

Hvordan forbedre fordøyelsen med kosttilskudd


Effektiv fordøyelse er avgjørende for god helse, men mange mennesker lever med fordøyelsesproblemer i mange år, tenker at det er noe annet de kan gjøre. Men det er mange måter å forbedre fordøyelsen, og ved hjelp av kosttilskudd er en av dem. Lær måter å hjelpe fordøyelsen med kosttilskudd ved å følge disse trinnene.

Hvordan forbedre fordøyelsen med kosttilskudd

•  Ta vitamin C eller quercetin. Disse kosttilskudd fungere som antihistaminer og lette betennelser i fordøyelseskanalen. Vitamin C hjelper også mage-tarmkanalen til å kvitte seg med giftstoffer som produseres under fordøyelsen.

Bruk probiotika for å holde fordøyelseskanalen sunt. Acidophilus, Bifidobacteria og Lactobaccillus er generelt ansett som den beste av disse "gode" bakterier. Disse symbiotiske mikrober å fordøye mat som kroppen ikke kan, og holde de "dårlige" bugs som bebor din gut fra å vokse ut av kontroll. Se etter dem i pilleform på helsekostbutikker.

Legg til enzymer som lipase, protease og amylase til måltider. Enzymer er naturlig produsert av kroppen, men ta dem som kosttilskudd kan bidra til å gi leveren din et løft. Også prøve Koenzym Q10 å øke enzymer og hjelpe dem gjøre jobben sin.

Dryss linfrø over maten for å lette forstoppelse. Dette smakløst supplement beroliger også betente tarmen.

Prøv peppermynteolje for smertefulle gass og oppblåsthet, og spise ingefær for sporadisk kvalme.

Hint

 • Probiotika er også til stede i yoghurt. Hvis du ønsker å få dem på den måten i stedet for i pilleform, bare sørg for at det er økologisk yoghurt med kulturer lagt etter pasteurisering.
 • Hvis dine fordøyelsesproblemer ikke løser med gjør-det-selv-behandlinger, bør du oppsøke lege.

Hva er definisjonen på fordøyelsen?

Hva er definisjonen på fordøyelsen?


Fordøyelse er definert som blandingen av mat etter at det har blitt tygget og svelget med fordøyelsessafter. Mat-beveger seg langs fordøyelseskanalen og er delt opp i større molekyler av mat, som i sin tur blir deretter brutt ned videre som den holder i bevegelse langs. Fordøyelsesprosessen vesener i munnen og er ferdig i et organ som kalles tynntarmen.

Betydning

Fordøyelse er en av de mest betydningsfulle jobber som kroppen din må gjennomføre for å holde seg friske. Når du spiser mat eller drikke væske, hva du er inntak er ennå ikke i en form som kroppen kan bruke som energi. Mat og drikke må behandles som det var i mye mindre former før de næringsstoffene kan bli absorbert inn i blodet og spres til celler i hele kroppen din. Fordøyelse oppnår denne viktige oppgaven.

Funksjoner

Den menneskelige fordøyelsessystemet er sammensatt av en hul organ etter hverandre som praktisk talt er koblet som en lang og forvridning rør som strekker seg fra munningen til anus. Dette er kjent som fordøyelseskanalen og består av munnen, spiserøret, magen, små og store tarm, rektum og anus. Hver av disse utfører en bestemt jobb. Fordøyelseskanalen er foret med slimhinner, som hjelpemidler i fordøyelses arbeid. Glatte muskler linje fordøyelseskanalen som bidrar til å bryte mat opp og flytte den sammen til neste kryss. Den leveren og bukspyttkjertelen er to organer som produserer fordøyelsessafter og sender dem til tarmkanalen, mens galleblæren lagrer disse juice til de skal brukes.

Funksjon

Når maten tygges opp eller svelget fordøyelsen begynner. Mat som er svelget kommer inn i spiserøret, som er en lang, hul, muskulær røret som forbinder til magen under den. En struktur som kalles lavere esophageal sphincter sitter på grensen mellom spiserøret og magen. Det fungerer som en slags ventil, avslappende som mat tilnærminger for å tillate det tilgang til magen og deretter lukke igjen. En gang i magen fordøyelsen starter for alvor. Magen lagrer mat og væske, blander det med fordøyelsesenzymer juice som den produserer, og deretter tømmer denne blandingen inn i tynntarmen. Det mat og væske brytes ned og næringsstoffer begynner å bli absorbert gjennom tarmveggen, og transporteres til andre deler av kroppen. Det gjenværende produkt går inn i tykktarmen eller kolon. Det er hva som kunne ikke bli fordøyd og det forblir der inntil den er utstøtt fra kroppen gjennom endetarmen ved hjelp av tarmbevegelse.

Time Frame

Tiden det tar å fordøye et måltid avhenger av personen. For en normal sunn voksen tar det mellom 24 og 72 timer. Når du har spist det tar 6 til 8 timer for maten å passere gjennom magen og inn i tynntarmen. Elimineringen av ufordøyd maten starter etter 24 timer og fullstendig eliminering av hele måltidet kan ta flere dager. I magen, karbohydrater tilbringe minst mulig tid fordi de kan brytes ned raskere enn proteiner og fett, som forblir der lengst.

Betraktninger

Fordøyelseskjertlene spille en viktig rolle i fordøyelsen. De første de som går til å fungere er plassert i munnen og blir kalt spyttkjertlene. De produserer spytt som har enzymer som med en gang gå til arbeid på stivelse. Disse enzymene påskynde de kjemiske reaksjonene som forekommer i løpet av fordøyelsen. Den mageslimhinnen inneholder fordøyelses glands som produserer syre og et enzym med protein. Den tykke lag av slim som strøk magen holder disse sure juice fra faktisk går gjennom mageslimhinnen. En gang ut av magen maten møter opp med enzymer høflighet i bukspyttkjertelen og leveren. Leveren gjør galle, som er effektive på fett. De kombinerte virkninger av alle disse kjemiske reaksjoner fordøye mat og væsker.

Mat fordøyelsen

Fordøyelsen starter tidlig

Prosessen med fordøyelsen begynner kort før mat selv kommer inn i kroppen. Når noen lukter eller ser mat som virker deilig, antatt reaksjoner i hjernen føre til at munnen til å produsere ekstra spytt, eller "vann". Dette vanning av munnen hjelper forberede seg innkommende næring.

Fordøyelsen i munn og svelg

Når mat kommer inn i munnen, er det umiddelbart under begynnelsen faser av fordøyelsen. I de fleste tilfeller, er maten tygges før du forlater munnen; denne prosessen bruker en skjære, knusing og skjære bevegelse av tennene til å male mat i små, lett håndterbare biter. Når maten er revet fra hverandre, er det blandes med spytt, en væske som inneholder enzymene er spesielt utformet for å begynne å bryte ned visse matvarekomponenter. Den tungeskinnene mat frem og tilbake for den mest grundige tygging og blanding med spytt, ruller da maten til en liten kule kjent som en "bolus". Når maten er klar til å forlate munnen, presser tungen bolus mot baksiden og en reflekshandling midlertidig stenger luftveiene, vipper tungen oppover og sender bolus i spiserøret. En bølge av kraftige muskelsammentrekninger tvinge bolus nedover til den kommer i magen.

Magesekken er sentrum for Fordøyelse

Hoved organ i fordøyelsessystemet, er magesekken hvor mye av fordøyelses handlingen finner sted. Når bolus - eller mat, hvis det ble svelget hel - kommer inn i magen, er det møtt med en kaustisk blanding av enzymer, spytt, slim og saltsyre (HCl). Denne blandingen, som er kjent som magesaft, begynner å bryte ned den mat på et kjemisk nivå, og er meget effektiv. For å hjelpe til i prosessen, men sterke kontraksjoner av muskelveggen ofte kjerne mat og tilsett en mekanisk komponent til prosessen med å bryte mat fra hverandre. Mat generelt holder seg i magen for to til fire timer, etter som tiden er det en ugjenkjennelig lim med omtrent samme konsistens som en tykk milkshake. Som dette punktet er nådd, kontraksjoner av veggen i magesekken presse maten ut og inn i tynntarmen.

Tynntarmen Utfører flere funksjoner

Når den pastalignende mat kommer inn i tynntarmen, det er blandet med galle og andre kjemikalier som ytterligere bryte ned eventuelle gjenværende materiale på et molekylært nivå. Tynntarmen bruker kraftige muskelkontraksjoner, omtrent som de av spiserøret, for å presse det meste fordøyd mat gjennom lengden av tarmen, en prosess som kan ta så lenge som 24 timer. Som maten beveger seg langs, millioner av ørsmå hår som "fingre" som kalles villi suge næringsstoffer ut av maten og injisere dem inn i blodet. Sirkulasjonssystemet beveger næringsstoffer til cellene i kroppen, og deretter tar opp avfallsmaterialet og returnerer det til tarmen.

Tykktarmen er den siste komponenten

Etter mat har fullført sin trek gjennom tynntarmen er det, for alle praktiske formål, helt fordøyd. Tynntarmen tømmes eventuelle gjenværende, ufordøyelige partikler til tykktarmen, hvor avfallet fra både tynntarmen og sirkulasjonssystemet oppsamles. Tykktarmen er benyttet samme muskelsammentrekninger som brukes av tynntarmen og spiserøret for å skyve avfallet saken sammen, å gjenvinne eventuell gjenværende vann eller fuktighet, og den tømmes i tarmen, hvor den venter inntil det kan slippes ut på et passende tidspunkt.

Hvorfor fordøyelsen av stivelse og glukose er nødvendig

Hvorfor fordøyelsen av stivelse og glukose er nødvendig


Kroppen bryter ned komplekse mat molekyler i mindre og enklere molekyler slik at de kan lett bli absorbert inn i systemet vårt. Den viktigste sluttprodukt med fordøyelse og absorpsjon er glukose, siden det er den primære drivstoffet i kroppen. Stivelse, som er et komplekst karbohydrat, er også brutt ned til glukose for å gi energi og utføre mange andre funksjoner.

Fordøyelsen av stivelse

Hvert organ i fordøyelseskanalen utfører en rekke tiltak for å bryte ned stivelse til glukose molekyler. Først den gjennomgår en serie av kjemiske og fysiske reaksjoner i munnen (med hjelp av enzymet ptylin) før den blir svelget ned til magen. Magen, som produserer forskjellige syrer og juice, bryter det ned ytterligere og konverterer den til kymus. Den kymus er skjøvet inn i tynntarmen og bukspyttkjertelen, hvor enzymet amylase opptrer på den, og konverterer den til enkle glukosemolekylene.

Energiproduksjon

Glukose er den primære drivstoff for våre celler. Blodet sirkulerer glukose til cellene kontinuerlig slik at de bryter det ned og frigjøre energi. Den sentrale nervesystemet trenger spesielt et minutt til minutt smidig av glukose fra blod, siden hjernen ikke lagrer glukose i noen form. For å opprettholde kroppens prosesser en effektiv måte, bør blodsukkernivåene ved enhver tid ligge mellom 70 til 120 milligram per desiliter.

Energy Storage

Overskudd av glukose er lagret i leveren som glykogen for senere bruk av en prosess kjent som glykogenesen. Glykogen er også lagret i hjertemuskelen som skal brukes i en nødsituasjon for energiproduksjon. Overflødig glukose er også omdannes til fett og lagres i fettvev gjennom lipogenese. Denne lagret fett er senere å bli brukt for mindre hurtig bruk.

Glukose Produkter

Vi trenger også små mengder glukose for viktige roller i stoffskiftet. Våre DNA (deoksyribonukleinsyre) og RNA (ribonukleinsyre) er syntetisert ved hjelp av glukose. Antigener, med ansvar for ulike blodtypene, er også laget av glukose (glykoproteiner). Ammende mødre trenger også overflødig glukose for å produsere laktose. Ikke-essensielle aminosyrer som kreves for forbrenningen også utlede deres strukturer fra glukose og dets metabolitter.

Advarsel

Blodsukkernivået bør overvåkes jevnlig for å forebygge og kontrollere diabetes, som rammer 7,8 prosent av befolkningen. Ukontrollerte diabetes kan føre til hjerte-og karsykdommer, koma og død.

Kjemisk fordøyelsen av fett

Kjemisk fordøyelsen av fett


Diett fett eller lipider er komplekse organiske forbindelser bestående av karbon, hydrogen og oksygen. Ofte finnes i smør, kjøtt eller matoljer, disse fett er den mest konsentrerte energikilden i vårt daglige kosthold. Siden de ikke oppløses i vann, de er ikke lett brytes ned i mage-tarmkanalen. Det tar lengre tid for disse fett å fordøye enn karbohydrater eller proteiner.

Generelt Fordøyelse

Den menneskelige mage kan inneholde 1,2 liter (ca. 2,6 pints) av væske. De fordøyelsessafter består primært av saltsyre og kan oppløse metall. Mageslimhinnen celler kan ikke tolerere disse sure forhold for lang og må erstatte seg raskt. Hvert minutt, 500.000 mageslimhinnen celler dør og nye erstatte dem (hele magen fôr erstatter seg selv hver tredje dag). Når en organisme dør, mage brister og syrene begynner den endelige nedbrytning av legemet som den faktisk øyer seg under forråtnelse prosessen.

Fat Fordøyelse

Bile (som er utskilt av galleblæren), og enzymet lipase (funnet i tynntarmen) brudd fett ned i fettsyrer og glycerol. Fat fordøyelsen begynner med handlingen av galle, som emulgerer klumper av fett inn i tusenvis av fettdråper. Denne prosessen gjør at lipase for å begynne sitt enzym handling og til slutt bryter ned fettstoffer til fettsyrer og glycerol. Lipase utspring i bukspyttkjertelen og fungerer i tynntarmen som det fordøyer fett. Fett er ikke vannløselig, men sine sluttprodukter --- glyserol og fettsyrer --- vil oppløses i vann, slik at kroppen lett kan absorbere dem.

Fett i blodet

Det tar 10 til 15 minutter for de strukturer i tynntarmen til å absorbere fett i kroppen. Når det, lymfe-og blodkarene absorbere fettsyrer og glyserol i lymfesystemet, som deretter renner inn i blodet. Her kan fettsyrer oksyderes for energi i muskelcellene eller lagres i fett adipose celler. Legemet foretrekker glukose i stedet for fett som en energikilde, men den kan omdanne bare omtrent 5 prosent av det absorberte fett til glukose, slik at en betydelig del av størknet fett lagres i adipose eller fettceller. Leveren absorberer glukose eller bryter det ned til energi.

Fett som Næringsstoffer

Betegnelsen "fett" refererer til lipid-materiale som er fast ved romtemperatur (68 grader Fahrenheit). Lipid-blandinger som er flytende ved denne temperatur er oljer. Vanligvis hardhet av fettet reflekterer andel av mettede fettsyrer som er til stede. En hardere fett som en hard ost eller smør inneholder mer mettede fettsyrer enn en ost eller margarin oppslag

Fett inneholder generelt en kaloriverdi som er to ganger den av karbohydrater. Hjertesykdom er forbundet med store fettinntak; overflødig fett er bosatt i forekomster langs blodårene og kan forårsake hjerteinfarkt. Ofte fordøyelsen konverterer overflødig karbohydrater og proteiner til fett for lagring.

Fat serverer fem formål som et næringsstoff: Det gir en energikilde, gir smak til ens kosthold, gir grunnleggende strukturelle komponenter til cellene, gir fettsyrer, og bærer de fettløselige vitaminene A, D, E og K.

Fett i Humans

Når fettet er blitt brutt ned i glyserol og fettsyrer i fordøyelsessystemet, rekombinerer de igjen i kroppen. De frigjøre energi i respirasjon og lagres ofte som kroppen fett under huden, vanligvis rundt lårene, magen, rumpe og indre organer. Fettet gir en energireserve, kan beskytte indre organer mot fysisk skade.

Hva er mekaniske og kjemiske fordøyelsen?

Hva er mekaniske og kjemiske fordøyelsen?


Mekanisk fordøyelse forbereder mat for kjemisk fordøyelse, ifølge Hellolife.com. Protein og fett er betydelig vanskeligere for kroppen å fordøye enn karbohydrater. Komplekse enzymer er nødvendig for å fordøye fett og proteiner gjennom kjemisk fordøyelsen, ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse. Prosessen med kjemiske fordøyelsen er regulert av fordøyelses hormoner som gastrin, sekretin, Cholecystokinin, ghrelin og PeptideYY.

Betydning

Mekanisk fordøyelsen er det første trinnet av fordøyelsesprosessen, ifølge Hellolife.com. Mekanisk fordøyelsen tar førsteplassen i munnen når maten tygges av våre tenner. Mekanisk fordøyelse innebærer å bryte matpartikler ned til mindre partikler. Dette gjør det enklere for fordøyelsessafter å bryte ned matpartikler. Kjemisk fordøyelse begynner også i munnen hvor enkle sukkerarter er brutt ned av spytt.

Betraktninger

Mat er behandlet på tre måter - fordøyelse, absorpsjon og eliminering - ifølge Hellolife.com. Det er åtte fordøyelsesenzymer som spiller en rolle i kjemisk fordøyelsen: nukleasefritt, protease, kollagenase, lipase, amylase, elastase, trypsin og chemotrpsin. Mest fordøyd molekyler absorberes gjennom tynntarmen, ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse.

Time Frame

Prosessen med kjemisk og mekanisk fordøyelse tar mellom 24 og 72 timer, i henhold til Hellolife.com. Matrester i magen for mellom seks og åtte timer der enzymer bryter maten ned og mat er kjernet av magemusklene gjennom mekaniske fordøyelsen.

Funksjon

Etter at maten forlater munningen det utbreder seg gjennom spiserøret til magen, ifølge Hellolife.com. Proteiner blir digerert primært i magen av fordøyelsesenzymer. Mat beveger seg fra ett organ til det neste gjennom peristaltikk, når musklene presse mat fra et organ til et annet - en form for mekanisk fordøyelse. Mat deretter inn i tynntarmen der de fleste næringsstoffene absorberes. Maten blir så ført til tykktarmen der flertallet av vannet absorberes og avfall lagres. Tykktarmen er i stand til å holde fordøyd matavfall for flere dager.

Størrelse

Den menneskelige tarmsystem er ca 30 meter lang, ifølge Thinkquest.org. Dette er omtrent fem ganger høyden av en gjennomsnittsperson.

Morsomme fakta

Omtrent en halv liter spytt produseres hver dag, ifølge Thinkquest.org. Voksne magene menneske kan holde litt over en halv gallon av materiale. Omtrent åtte liter mat strømme gjennom fordøyelsessystemet hver dag.

Fordøyelsen av en nyre bønne

Karbohydrat Fordøyelse

Kroppen begynner å fordøye kidneybønner det øyeblikk du begynner å tygge dem. Enzymer som finnes i spytt begynner å bryte ned stivelse i nyre bønne, en fordøyelig karbohydrat. Stivelsen fortsetter å bli fordøyd etter at du svelge. Bukspyttkjertelsaft omdanner stivelse til maltose, og deretter tynntarmen fortsetter å konvertere maltose. Enzymer som finnes på tynntarmen fôr endre maltose til glukose molekyler, lett absorberes i blodet og fraktet til leveren, hvor det vil bli lagret for kroppens energibehov. Kidneybønner er også svært høy i fiber, som ikke er fordøyelig. En kopp kokte kidneybønner inneholder mer enn 45 prosent av det anbefalte daglige inntaket av fiber. Fiber kommer i to former, oppløselige og uoppløselige, og nyrebønner har begge typer. Som det uoppløselige fiber går gjennom tarmen, vil det oppløses i vann og danner en gel-lignende myk substans.

Protein Fordøyelse

Ikke bare kidneybønner inneholder karbohydrater, de er også en god kilde til protein. En kopp kokte kidneybønner gir mer enn 15 g protein, i overkant av 30 prosent av det daglige anbefalte verdien. Protein er fordøyd litt annerledes fra karbohydrater. Protein fordøyelsen begynner i magesekken, hvor enzymer i magen saft begynne å bryte ned proteinmolekyler. Enzymer fra tynntarmen og bukspyttkjertelen fortsetter å bryte ned proteinmolekyler til mindre molekyler til å bli aminosyrer. Tynntarmen kan bære disse aminosyrer i blodet over hele kroppen til å bygge opp celleveggene og andre deler av cellen.

Forbedre Kidney Bean Fordøyelse

Kidney bønner inneholder en sukkeanrops oligosakkarider som forårsaker flatulens fordi de fordøyes av bakterier i tykktarmen, som produserer gass som et biprodukt. Soaking tørre kidneybønner før matlaging dem vil gjøre dem lettere å fordøye og produsere mindre luft i magen. Det finnes to metoder for soaking tørre bønner. Den første er å måle ut 2 til 3 kopper vann per tørre bønner, og bringer dem til en byll i en panne. Dekke pannen etter å fjerne den fra varmen og la bønnene stå i to timer. Alternativt, suge tørre bønner i 2 til 3 kopper vann per kopp bønner og la bønnene å suge fra 8 til 12 timer. For begge metodene, avløp soaking vannet av bønnene og skyll dem i rent vann før matlaging. Nyre bønner må alltid bli konsumert kokt, ikke rå, ukokt som nyrebønner inneholder et høyt nivå av en potensiell toksin kalt fytohemagglutinin. Kokeprosessen reduserer dette nivået dramatisk, noe som gjør dem en trygg og sunn mat å spise.

Hvordan du kan forbedre Fordøyelsen Helse

Hvordan du kan forbedre Fordøyelsen Helse


Utmerket fordøyelseskanal helse er avgjørende for din generelle helse og velvære. Enkle endringer i ditt daglige liv kan føre til en stor forbedring i kvaliteten på fordøyelsen helse.

Hvordan du kan forbedre Fordøyelsen Helse

Forbedre Fordøyelsen Helse

Velg ferske, økologiske matvarer i stedet for hermetisk eller eske matvarer som inneholder sterke konserveringsmidler og svært lite næringsstoffer eller vitaminer. Kombiner kokte og rå matvarer, for eksempel en frisk salat og dampede gulrøtter, å innlemme nødvendige og livsviktige enzymer for riktig fordøyelse.

Opprettholde en 80/20 tilnærming når du spiser måltider. Slutt å spise når du føler at magen din er 80 prosent full. Overspising under måltider hemmer fordøyelsen og svekker fordøyelsessystemet. Dette skaper vanskeligheter i assimilere konsumert mat til energi.

Tygg maten sakte og grundig med omsorg og omtanke til hver bit. Husk at det første og viktigste steget til riktig fordøyelse og bedre fordøyelsen helse begynner i munnen.

Prøv å spise måltider med spisepinner. Selv om dette kan virke frustrerende i begynnelsen, i tid vil du justere og lære å manøvrere mat med letthet og vil forbruke måltider sakte og ta mindre biter. Å spise med spisepinner styrer spise tempo og bite størrelse, og tvinger deg til å spise med mer oppmerksomhet.

Ta fordøyelsesenzymer med hvert måltid for å forbedre fordøyelsen helse. Fordøyelsesenzymer forbedre nærings utvinning fra maten du spiser og hjelpemiddel i forebygging av oppblåsthet, gass og fordøyelses nød.

Bruk eple cider eddik i salater som en prebiotisk som vil mate sunn mikroflora å forbedre riktig fordøyelse.

Inkluder bakken linfrø måltider i dine daglige måltider. Dryss det som topping på yoghurt, salater og annen rett av måltidet. Ground linfrø olje er en rik kilde til Omega-3 fettsyrer, samt en utmerket kilde til kostfiber.

Øvelse daglig for å øke bevegelse i tarmer og forbedre fordøyelsen helse. Daglig aktivitet forbedrer den naturlige rytmen i fordøyelsessystemet og bistår i å flytte maten gjennom fordøyelsessystemet.

Forskning alternativ helse metoder for å bedre fordøyelsen helse online. Besøk respektert alternativ medisin utøveren Dr. Andrew Weil hjemmeside for innovative alternative metoder for å bedre fordøyelsen helse og kosttilskudd forslag (se Ressurser nedenfor).

Hint

 • Vurdere å ha magesyre (HCl) nivåer testet. Livsstilsvaner, dårlig kosthold og aldring kan bidra til feilaktig magesyre nivåer og høy syre nivåer i blodet. Uriktig magesyre nivåer kan føre til alvorlige fordøyelsesplager og feil fordøyelse.