Digidexo.com

store forstørrelsesglass

Hvordan finne et stort forstørrelsesglass

Hvordan finne et stort forstørrelsesglass


Personer som trenger forstørrelse assistanse for lesing formål og velger å ikke ha dyre reseptbelagte lesing briller eller forstørrelsesglass laget for dem gjennom en optiker, kan forskning online spesialitet nettsteder for å finne forstørrelsesglass av ulike forstørrelse styrker. Store forstørrelsesglass briller kommer i ulike former, for eksempel rund eller et ark lignende rektangel, og glass eller plast linser foredle til forskjellige styrker. Dette hjelpemidler forbrukeren i å lindre unødvendige belastningen på øynene og videre makuladegenerasjon. Ideell for eldre eller personer med synsproblemer, kan forstørrelsesglass briller bli funnet og kjøpt gjennom online forskning.

Hvordan finne et stort forstørrelsesglass

Velg den type store forstørrelsesglass du ønsker å kjøpe. Side forstørrelsesglass kommer i ulike forstørrelses styrker --- fra to ganger til 4 ganger originalteksten størrelse --- og de foredle en hel bærbar eller telefonboken side samtidig. Stå luper, med justerbare armer, holde store forstørrelsesglass på deres ender og foredle en side opp til fire ganger sin opprinnelige tekststørrelse, avhengig av avstanden glasset er stasjonert bort fra dokumentet. Stand forstørrelses forlate den enkeltes hender fri til å justere dokument og slå sider også.

Forskning på nettet for selskapet nettsteder som produserer eller spesialiserer seg på forstørrelsesglassprodukter, som for eksempel bigmagnify.com eller seeitbigger.com. Disse spesialiserte nettsteder har ofte et bredt utvalg av store forstørrelsesglass produkter tilgjengelig i varierende størrelser og noen tente produkter for bedre visning. Skriv ned navn, garantier og spesifikasjoner av noen merker av forstørrelsesglass som er riktig styrke, type og størrelse montering.

Sjekk nettbutikker, som for eksempel Amazon.com, for noen spesifikke merker og modeller av interesse som ble funnet av tidligere forsker gjennom produsenter. Konkurransedyktige eller rabatterte priser, ut av produsentens veiledende pris, kan være tilgjengelige gjennom større online retail nettsted. Ring lokale apotek for å sjekke om den spesifikke forstørrelses merkevare og modellnummer er gjennomført i butikken. Dette kan noen ganger netto forbrukeren ekstra besparelser på produktet eller unngå fraktkostnader for samme merke av forstørrelsesglass.

Kontroller at den valgte forstørrelsesglass produktet er dekket av en produsent garanti, uansett hvor den er kjøpt, i tilfelle av en feil linse effekt. Spør om elementet kan returneres eller byttes hvis den ikke gir riktig visuelt hjelpemiddel. Hvis et søk av online nettsteder eller over-the-counter apotek kilder bevise mislykket, ringe en lokal optiker som du selv velger å be om informasjon om tilgjengelige reseptbelagte produkter.

Hint

 • Søk på online generelle detaljhandel nettsteder innenfor enten en "Helse og skjønnhet" produkter seksjon eller en "kontor" produkter seksjon for store forstørrelsesglassprodukter.

Forstørrelsesglass Varianter for Reading Avispapir

Forstørrelsesglass Varianter for Reading Avispapir


Leseglede trenger ikke å bli et ork når du blir eldre og det blir vanskeligere å lese at liten skrift. Du vil bli overrasket over alle forstørrelsesglasset varianter for lesing avispapir tilgjengelig i dag. Du kan velge et forstørrelsesglass som er best egnet til slik du er vant til å lese avisen, om du holder den i hendene eller lese den mens det er flatt på et bord.

Helsides Magnifiers

En helsides forstørrelsesglass som sitter direkte over hele siden av boken kan brukes til å lese aviser også. Denne typen forstørrelsesglass kan du lese et stort område av gangen uten å måtte flytte enheten fra setning til setning, som du gjør med en mindre forstørrelsesglass. Helsides forstørrelsesglass kan også kjøpes med tilbehøret av en innebygd lys, som tilbyr perfekt belysning for lesing. Disse leser hjelpere er tilgjengelig i ulike størrelser og ulike grader av forstørrelse for å passe individuelle behov.

Dome Magnifier

En annen type lesing forstørrelsesglass er kuppelen. Tilgjengelig i alle forskjellige størrelser og ulike forstørrelser, dome luper ligne en paperweight og kan brukes som en på toppen av skrivebordet. Forstørrelsesglasset ligger direkte på avispapir og du skyver den langs papir som er flatt på et bord som du leser. Selv dome forstørrelsesglass kan brukes til alle typer av avispapir lesing, de fungerer godt for de mindre jobbene til Phone Book Slå-ups eller lese e-post.

Lommeformat Magnifiers

Reading forstørrelses tilbys også i lommeformat, slik at du kan ta den med deg uansett hvor du kan gå. De har, med eller uten LED lys og noen ganger opp til størrelsen av et kredittkort. En annen type ligner en linjal som du kan legge over siden av en avis å lese 03:57 forstørret linjer samtidig. Disse kommer i alle størrelser, slik at de kan skli inn i vesken eller lommeboken.

Håndholdte Magnifiers

En håndholdt forstørrelses må holdes med en hånd og fokusert i riktig høyde over avispapir. Disse kommer i ulike størrelser og ulike forstørrelser, og noen tilbyr den innebygde lys. En håndholdt lupe bånd opp en hånd som du leser og kan være problematisk når det brukes i lengre tid siden du hele tiden må prøve å holde visningen i riktig høyde.

Hands-Free Magnifier

Den elektriske forstørrende lys, som er omtrent på størrelse med en bordlampe, har forstørrelses betrakteren på enden av en lang arm som er leddet på en svivel. Den lar deg plassere forstørret betrakteren over avispapir i riktig høyde og plassering for lesing. En fjærlåsen holder den på plass. Hånden frie forstørrelses har et lys på den, noe som fungerer godt for lesing. De er også solgt for å gjøre håndverk, for eksempel needlepoint og strikking, der du ikke har en ekstra hånd fri til å holde et forstørrelsesglass. Det fungerer for både lese avisen på bordet eller holde papiret i hendene.

Forstørre Briller

Forstørre briller er tilgjengelig i de fleste apotek og kjøpesentre. De kommer i mange forskjellige forstørrelser og kan være den enkleste av alle å bruke når du leser avispapir. De kan gå hvor som helst med deg og de holder hendene fri mens du leser.

Instruksjoner for hvordan du legger på Stick-On forstørrelsesglass

Instruksjoner for hvordan du legger på Stick-On forstørrelsesglass


Hvis du bruker briller, men fortsatt har en hard tid å se bestemte bokstaver eller ord, kan lesing bli stressende og vanskelig. Noen kan oppleve problemer når du leser på nært hold, men synes de er lett i stand til å se lenger unna selv mens iført briller. I stedet for å måtte kjøpe forskjellige briller for å lese, stick-on forstørrelsesglass gjør seende enda enklere. Siden de er lette å fjerne, kan du bruke dem etter behov uten å bruke ekstra penger på nye briller.

Instruksjoner for hvordan du legger på Stick-On forstørrelsesglass

•  Tørk av briller og linser med rent, varmt vann.

•  Tilsett en liten mengde varmt vann til innsiden av linsene. Hold glassene med linsene vendt mot bakken slik at vann ikke trenger ut.

Plasser stick-on objektiver med den buede siden nærmest den nederste kanten av rammen. Når begge forstørrelses stick-ons er satt inn i objektivet, bør de være ca 2 1/2 inches hverandre for optimal lese bruk.

Pat rammer og linsen med en lofri håndkle for å fjerne overflødig vann og la dem lufttørke grundig i ca 12 timer.

Overvåke forstørrelsesglass enheter

Overvåke forstørrelsesglass enheter


Større skjermer på en monitor eller skjerm kan hjelpe deg med å skjelne detaljer bedre. Fra mobiltelefoner, TV-skjermer, laptop og dataskjermer, er det mange produkter ut i markedet som kan hjelpe deg justere størrelsen på dataskjermen, i henhold til dine behov. Kjenn dine alternativer i forstørrelses displayet og velge en som passer best til din livsstil og budsjett.

Programvare

For bærbare og stasjonære datamaskiner, finnes det måter å forbedre visningen av skjermen detaljer via installert programvare eller tastatursnarveier. Hvis du har en PC og bruker en nettleser som Mozilla Firefox, Apples Safari eller Microsoft Internet Explorer, taste Ctrl (kontroll), etterfulgt av "+" vil forstørre tekst-skjerm på en nettside. Installeres programvare som forstørrelsesglass Pro og Seelt Magnifier justerer bildet og teksten vises i sanntid uten omstart.

Mobile Phone Magnifiers

Mobiltelefoner har en begrenset størrelse og skjermoppløsning, noe som gjør det vanskeligere å lese detaljer og tekst. Tilbehør som en mobil skjermforstørrer kan festes på toppen av mobiltelefonens skjerm, mye som hvordan boken forstørrelsesglass er brukt, for å forstørre visningen av telefonen. Du skyver den på toppen av enheten inntil forstørrelses delen passer over hele skjermen. Du kan enkelt ta den av når du ikke bruker den, siden det gjør mobiltelefonen litt mer plasskrevende enn vanlig.

TV Luper

TV forstørrelses er justerbare plastpaneler som er plassert foran TV-skjermene. Få et stykke som passer størrelsen på din TV-skjermen, slik at visning vil være uavbrutt. Noen TV forstørrelses også dobbelt så anti-refleks paneler. Du kan skyve forstørrelsesglasset i fronten av enheten. Det er ikke nødvendig å skru eller permanent feste noe til TV-apparatet. Forstørrelses makt er omtrent dobbelt av den opprinnelige TV-skjermens størrelse.

Dataskjerm Magnifiers

Forstørrelsesglass for bærbare og stasjonære dobbel som UV ray blokkere, antirefleks paneler som også forstørre visningen på datamaskinens skjerm. Som mobiltelefonen og TV-luper, du bare skyver plastpanelet foran skjermen og justere til det som er mer behagelig for dine seervaner. Det er spesifikke enheter for CRT og flatskjermer for en bedre passform over skjermen. Dataskjerm forstørrelses vanligvis feste til toppen av skjermen, og kan forstørre opp til to ganger skjermens vanlig skjerm.

Hvordan varme opp vann med et forstørrelsesglass

Hvordan varme opp vann med et forstørrelsesglass


Energi fra sola, kjent som solenergi, kan utnyttes og brukes for termisk energi, eller varme. Selv om folk er ofte avhengige av termisk solenergi til å varme bassenger og selv hele boliger eller bedrifter, kan du også bruke den til mindre applikasjoner. Hvis du er i et avsidesliggende sted eller på annen måte ønsker å varme vann med et forstørrelsesglass, kan du stole på solenergi for en trygg og praktisk metode for å utnytte solenergi.

Bruksanvisning

•  Forbered en beholder for å holde vannet. Selv om andre materialer som plast og tre kan fungere, er kobber det beste valg, da det er en bedre varmeleder enn de fleste andre materialer og mindre utsatt for korrosjon. Den smalere en beholder du bruker, jo raskere vil vannet varmes opp. For tube-formet containere, må du forsegle bunnen for å skape en solid base før du fyller med vann.

Fyll beholderen med vann.

Plasser beholderen i et område utenfor med direkte utsikt over solen.

Flytt på forstørrelsesglasset over toppen av beholderen, plassert på en direkte vinkel fra solen gjennom forstørrelsesglasset til beholderen. Du kan plassere på forstørrelsesglasset rett over toppen av vannet eller rette den mot beholderen dersom du bruker kobber eller en lignende metall. Varmer opp røret i dette tilfellet ville lede varme hurtigere og resultere i vanntemperaturen øker raskere.

Hold forstørrelsesglasset på plass før vannet når den ønskede temperatur.

Tips og advarsler

 • Man kan bruke mer enn en lupe på samme tid, og dette vil resultere i oppvarming av vannet fortere.

Hvordan Grasiøst blir eldre

Når noe aldre, modner det, og modningsprosessen er en mer stadium i denne vakre reise i livet. Aldring grasiøst krever kreativ tenkning for å finne nye måter å nyte reisen. Telle dine aldring tegn som velsignelser, fordi de mener at du fortsatt er i live. Du kan sutre om å bli eldre, eller du kan akseptere at du er som en fin flaske vin som blir bedre med alderen.

Bruksanvisning

Prøv ut en stilig ny hårklipp som aksentuerer grå. Legg en moteriktig lue eller trendy ball cap til garderoben hvis håret ditt er tynning. Å få en hårklipp eller ny lue kan gjøre deg se og føle deg yngre.

Kjøpe noen dollar-store forstørrelsesglass hvis øynene dine trenger en hjelpende hånd. Forfengelighet kan være en barriere mellom deg og at første par lesebriller, men butikker har et bredt utvalg av ungdommelig, morsomme og fargerike rammer. Begynne å samle forstørrelsesglass for å bruke som garderobe tilbehør.

Trening for å unngå vektøkning. Inviter noen venner og gå en lang tur, og siden ler brenner ekstra kalorier, sørg for å invitere dine morsomste venner. Bli med i et treningsstudio eller bare legge litt arbeid i noen sosial aktivitet, som ballroom dancing.

Minn deg selv daglig for å akseptere at stadig eldre betyr subtile endringer i kroppen din. Disse endringene kan enten stress du ut, eller du kan smile og si: "Jeg er fortsatt leve!"

Hold et grasiøst Økende Eldre journal. Skriv ned din frykt og engstelse om stadig eldre. Lese gjennom dem ofte, sjekke for å være sikker på at du tar de nødvendige skritt for å arbeide gjennom dem.

Tips og advarsler

 • Finn aldersspesifikke sosiale grupper i ditt område. Boomers og Beyond er ett samfunn gruppe som møtes månedlig. Hvis du ikke kan finne en nær deg, starte ditt eget samfunn av aldrende venner.
 • Frivillig din tid på et sykehjem. Sprer glede til våre eldre som bor i sykepleie anlegg vil føle hjelpe deg til å føle ungdommelig.
 • Sjekk med din lege før du begynner på et treningsprogram

Hvordan Do forstørrelsesarmaturer arbeid?

Hvordan Do forstørrelsesarmaturer arbeid?


Luper gjennomsyre hele verden i ulike størrelser og former, og har applikasjoner som spenner fra relativt mondene - la oss si, noe som gjør ellers vanskelig å lese magasinet tekst stor nok til å skjelne - til vitenskapelig dyp - for eksempel å bringe utrolig langt -bort elementene i universet i klart fokus og slik at folk kan se mikroskopiske organismer. Luper fungerer takket være de enkle prinsippene for optisk fysikk.

Forstørrelsesglass i menneskelige bestrebelser

I tillegg til å gjøre lesing lettere fra funksjonelt utvide ordene på utskrevne sider, forstørrelsesglass utvide menneskets forståelse av naturen ved å tillate folk å se i stor detalj hva de ellers ikke ville se i det hele tatt. Forstørrelseslinse av et kraftig mikroskop avslører utseendet på ørsmå bakterier og til og med virus. Forstørrelses linser i astronomiske teleskoper råd fantastiske bilder av fjerne planeter, galakser og andre himmellegemer. Fuglekikkere og andre naturforskere nyte forbedrede utsikten over sine mål ved hjelp av kikkert. Hver av disse instrumentene tar nytte av de samme grunnleggende forstørrelsesglass som finnes i håndholdte enheter, og skiller seg først og fremst i deres arrangement og makt.

The Physics of forstørrelsesarmaturer

Et forstørrelsesglass er en konveks linse. Convex betyr buet utover, som undersiden av en skje eller kuppelen i en sportsarena. Det er det motsatte av konkav eller buet innover. Et objektiv er noe som gjør at lysstrålene å passere gjennom den og bøyer, eller refracts, dem som de gjør det. Et forstørrelsesglass bruker en konveks linse fordi disse objektivene føre lysstråler å konvergere, eller kommer sammen.

Bildedannelse

Et forstørrelsesglass, i kraft, triks øynene dine til å se hva som ikke er det. Lysstråler fra objektet inn glasset i parallell, men brytes av objektivet, slik at de møtes når de kommer ut, og lage en "virtuelt bilde" på netthinnen i øyet. Dette bildet ser ut til å være større enn selve objektet på grunn av enkel geometri: Øynene dine spore lysstrålene tilbake i rette linjer til den virtuelle image, som er fjernere fra dine øyne enn objektet er, og dermed vises større.

Se ressursen for en interaktiv demonstrasjon av denne prosessen.

Oppdagelser og oppfinnelser

Forstørrelseslinse er en kritisk del av moderne teknologi. Uten den, ville du ikke være i stand til å dra nytte av kameraer, se filmer på en skjerm eller bruke gadgets slik som nattsynbriller som er avgjørende i enkelte militære operasjoner. Går tilbake til begynnelsen av det 17. århundre, Galileo montert den første teleskop, og oppdaget tidligere ukjente funksjoner i jordens måne og nærliggende planeter, og avslørte også at Jupiter har flere måner av sine egne.

Hvordan velge riktig forstørrelsesarmaturer

Som vår øyne alder, blir det vanskelig å se små ting klart. Det beste alternativet for å velge korrigerende øye-slitasje er å konsultere en kvalifisert og lisensiert optometrist for en øyeundersøkelse. Men mange velger å kjøpe pre-laget korrigerende forstørrelsesglass briller for mindre synskorreksjon på grunn av den lave kostnaden av reseptfrie lesebriller. Luper er tilgjengelig på de fleste apotek og kjøpesentre.

Hvordan velge riktig forstørrelsesarmaturer

Trekk 35 fra din alder og plassere et desimaltegn mellom resten. For eksempel, hvis du er 45 resten er 10 så start med et objektiv som har en forstørrelse kraft 1.0.

Sett glassene på, og hvis det er et diagram tilgjengelig, lese kartet med briller. Hvis det er ingen kart tilgjengelig, vil noen lesestoff holdt i en avstand på 12 til 17 inches bidra til å finne den riktige riktige forstørrelsesglass.

Hvis diagrammet eller lesestoff er fremdeles uklare, velge neste makt forstørrelse og se om teksten eller diagrammet er mer tydelig. Gjenta denne prosessen til teksten ikke er uklare på det laveste forstørrelse.

Hint

 • Velge mer enn en forstørrelse for å utføre ulike oppgaver. For eksempel kan du velge en sterkere forstørrelse for intrikate arbeid enn nødvendig for generelle oppgaver som å lese. Sjekk briller for feil som bobler i glassene, riktig passform og komfort før du kjøper.
 • Planlegge en synsundersøkelse minst en gang hvert annet år. Synsproblemer kan være forårsaket av øyesykdommer slik som glaukom, som krever medisiner for å kontrollere.

Hvordan kan jeg fortelle du hva strøm forstørrelse Mine briller er?

Hvordan kan jeg fortelle du hva strøm forstørrelse Mine briller er?


Brilleglass er bestemt av resepter som er satt sammen av en øyelege, basert på hva slags blindhet du måtte ha og hva slags linser kan hjelpe deg med å se ordentlig. Det finnes en rekke måter å fortelle hva forstørrelses din brilleglass er, basert på den foreskrevne opplysninger.

Reseptbelagte Letters

Legens resepter for briller er skrevet på en bestemt måte, slik at når du vet hva disse reseptene mener, kan du bestemme forstørrelsen kvaliteter av brillene dine. Brevet foran en rekke tall og flenger på resept vil være R og L, står for høyre og venstre. Følgende nummer vil avgjøre forstørrelsen av objektivene som trengs for hvert øye, men det er viktig å vite hvilke øye gjelder hvilke tall, slik at du vet om det er ett objektiv med en sterkere forstørrelses kvalitet.

Reseptbelagte Numbers

Etter bokstavene er tall, som er neste anelse om forstørrelsen evne til dine briller. Det første tallet måler din lang-eller nærsynthet. Disse tallene varierer i 0,25 trinn opp og ned. Disse tallene kan også være forskjellig for hvert øye. Det andre tallet måler din astigmatisme, eller formen på øynene dine for å matche formen på linsene. Disse tallene går opp i 0,25 trinn. Hvis du ikke har astigmatisme, øynene dine er så rund som en tennisball.

Det endelige antallet på resept kalles Legg til. Dette er ekstra hjelp for de som fyller resept for å justere linsene over tid.

Oversettelse til Forstørrelse

For å finne ut forstørrelsen av hvert objektiv, må du halvere det andre nummeret på hver ligningen og deretter legge den til det første nummeret. Dette vil gi deg det optikere kaller den "beste visjon sfære." Da må du ta det tallet og legge den til på Legg til nummer, og gir deg forstørrelse for hver linse. Disse tallene stiger trinnvis ved 0,25, der 0 er uten forstørrelse. Forstørrelse er ofte annerledes i hvert objektiv som ett øye trenger ofte mer hjelp enn den andre. Men du nå kan finne ut hva resept for briller ville være hvis forandret til forstørrelsesglass.

Hvordan bruke en Reading Forstørrer

Hvordan bruke en Reading Forstørrer


En leser forstørrelsesglass kan gjøre en enorm innvirkning på din evne til å lese materiale med mindre anstrengelse. Enten du trenger kun et forstørrelsesglass tidvis for liten skrift, eller du trenger en for det meste av trykt materiale, ved hjelp av et forstørrelsesglass på riktig måte kan redusere belastningen på øynene dine og gjøre leseopplevelse mye mer behagelig.

Hvordan bruke en Reading Forstørrer

•  Velg et forstørrelsesglass som passer best til dine behov. Noen er hånd-holdt med et håndtak, mens noen er flat som et ark, og kan legges over en hel side. Andre forstørrelses er plassert på et stativ mens noen er mer portabel og kan henge rundt halsen. Plukk opp flere, og prøve dem ut i butikken for å se hvilke føles mest behagelig og passer ditt formål (for eksempel lese prislapper i en butikk kontra å lese en avis hjemme).

Kontroller at du har tilstrekkelig lys. Mange forstørrelses kommer med en innebygd lyskilde som du kan slå på. Hvis forstørrelses ikke har dette, sørg for at du leser i et godt opplyst område.

•  Plasser forstørrelses rett på arket eller trykksaker og flytte den mot deg sakte fram utskriften begynner å bli uklart.

Flytt forstørrelses tilbake mot arket eller trykksaker. Fortsett å bevege verktøyet nærmere og lenger fra ansiktet ditt til du finner posisjonen som gjør print lettest synlig for deg.

Ta pauser fra å lese etter behov. Hvis du kommer til å være å lese i lang tid, kan du fortsatt trenger en pause selv om du bruker et forstørrelsesglass. Selv folk med sunt syn kan oppleve belastningen på øynene etter lange perioder med lesing.

Hvordan velge Forstørrelse av lesebriller

Ifølge Mayo Clinic, er presbyopi manglende evne til å lese eller gjenkjenne objekter som er nær deg, for eksempel under lesing. For mange kan dette problemet bli korrigert med reseptfrie briller som kan kjøpes på mange narkotika og varehusene. Disse lesebriller bruke forstørrelsesglass for å gjøre objektene nær leseren større, og dermed gjør dem lettere å skille. Det finnes flere forskjellige styrker av forstørrelseslesebriller og det er viktig å finne den styrke som er riktig for en bestemt person.

Hvordan velge Forstørrelse av lesebriller

Finn en skjerm eller kiosk som selger reseptfrie lesebriller. Disse kan bli funnet på mange stoffet butikker eller kjøpesentre, som Walmart og Target.

Prøv på et par lesebriller til lavest styrke, som ifølge Mayo Clinic begynner på 1,00 forstørrelse og fortsetter opp til 4,00.

Se på et objekt som er ca 14 til 16 inches bort fra deg. Mange av skjermene som bærer reseptfrie lesebriller vil ha et øye diagram tilgjengelig for deg å lese. Hvis ikke, finn en nærliggende skjerm eller lesestoff som du kan teste brillene på.

Fortsett å prøve på briller av forskjellige styrker til du finner den som fungerer best for deg.

Prøv på forskjellige stiler av rammer på det aktuelle forstørrelsesnivå. Se etter et par lesebriller som passer godt og appellerer til din spesielle smak.

Hint

 • Unngå selv diagnostisering presbyopi. Denne tilstanden bør diagnostiseres av en profesjonell. Denne profesjonelle kan deretter bestemme om du trenger briller eller hvis over-the-counter lesebriller vil fungere for deg.
 • Snakk med en profesjonell øye lege hvis du opplever kvalme, hodepine eller trette øyne ved iført reseptfrie lesebriller. Du kan kreve et par vanlige briller som bedre passer din øyets bestemt optisk sentrum.

Om Ultrasounds

Om Ultrasounds


Når det kommer til å se inne i kroppen, er ultralyd maskin revolusjonerende. Før ultralyd ble til legene var bare i stand til å se innsiden av kroppen gjennom kirurgi. Denne enheten er i dag ikke bare brukes for diagnostisk testing, men er nå brukes for behandling. Vi har kommet en lang vei fra de tidlige dagene av første utviklingen av ultralyd. Finn ut hva slags ultralydundersøkelser blir brukt og til hvilke formål.

Historie

Doktor Karl Theodore Dussik av Østerrike skrev først om medisinsk ultralyd i 1942 Professor Ian Donald of Scotland først utviklet teknologien for Ultralyd i 1950. Det ble imidlertid ikke until1964 da professor Stuart Campbell i England åpnet den første fullt utstyrt ultralyd enhet. Hans område av studien, sammen med Dr. James Willock-tallet, var placentography og Cephalometry. Med ultralyd råd fant de at de kan måle størrelsen av placenta under hele tiden av drektighetsperioden. I 1975, i Landmark papir i London, rapporterte han at diagnosen ryggmargsbrokk var mulig ved hjelp av ultralyd enheten. I 1982 begynte Campbell undersøke bruken av enheten for å oppdage kreft i eggstokkene, svangerskapsforgiftning og eggstokkene follikulær utvikling.

Funksjoner

Ved hjelp av 20 000 eller flere vibrasjoner av lydbølger per sekund, vil teknikeren plassere en enhet som kalles en svinger på kroppen din. Flytting av den over området som ønsker å vise den sender disse bølgene inn i kroppen. Lydbølgene spretter av vev i kroppen. Bølgene sprette tilbake til svingeren og er registrert. Den registrerte informasjonen er umiddelbart konvertert til bilder på skjermen. Disse lydbølgene er på en frekvens høyere enn hva mennesker kan se,

Typer

Ultrasounds er også kjent under navnet sonograms. Dette diagnostiske enheten kommer i forskjellige typer.

Abdominal ultralyd: Dette er den mest vanlige bruken av ultralyd brukes for å se et ufødt barn. Svingeren er plassert på belling av en gravid kvinne. På en 3,5 til 5 MHz frekvens lydbølgene blir internt pulses for å få et bilde av babyen. Denne metoden brukes vanligvis når kvinnen er 12 uker eller mer gravid.

Vaginal ultralyd: For graviditeter mindre enn 12 uker vaginal ultralyd brukes vanligvis. En sonde er forsiktig plassert inne i kvinnens vagina. Denne metoden gjør at teknikeren å ta en nærmere titt på livmoren. Det er spesielt viktig hvis det er behov for å få en lyd av babyens hjerteslag. Den vaginal ultralyd vil være i stand til å plukke opp lyden av hjerteslag, hvis fosteret er minst seks uker gamle.

Doppler ultralyd: Hvor Abdominal og vaginal ultralydundersøkelser bruke frekvensen av puls lydbølger-Doppler benytter kontinuerlige seg. Den Doppler-ultralyd er utført på samme måte som den abdominale en. Imidlertid er hensikten å vise bevegelsen av blod gjennom spesielle fartøy. En vanlig bruk av det er å overvåke strømmen av blod mellom uterus til placenta. Aktiviteten av blodstrømmen gjennom babyens navlestreng er en annen grunn til å bruke Doppler ultralyd.

Lytte til babyens hjerterytme: Med en frekvens på 2MHz og bruk av en Sonocaid også kjent som en håndholdt bærbar Doppler, kan en medisinske feltet ekspert "plukke opp" lyden av babyens hjerterytme.

3D og 4D ultralyd. På slutten av 1990-tallet 3D ultralyd ble tilgjengelig for mainstream medisinsk bruk. Men fordi de er mye høyere i pris de ikke er utbredt. 3D-bilder er råvarer for å vise en mer naturtro bilde. 4D-bilder viser babyen i "real time" og la tekniker eller lege for å studere aktiviteten i pre-nyfødte barnet. Mens 2D bruker en serie med tynne skiver av bilde-3D og 4D-bilder bruker tusenvis av skiver bilder om gangen.

Potensiell

Så tidlig som i 2002 ble det medisinske feltet var i utviklingen av en ny type av ultralyd-enhet. Dette var ikke bare å identifisere problemer, men å løse dem. Dr. Lawrence Crum, førsteamanuensis teamleder for Smart Medical Systems Team for National Space Biomedical Research Institute (NSBRI), sier at, "med høy intensitet fokusert ultralyd (HIFU), øker vi amplitude av ultralyd. Istedenfor dispergere ultralyd i en fan-lignende ordning, som gir deg indre bilder, fokuserer vi på ultralyd som et forstørrelsesglass. " Dette er gode nyheter. Ultralyden blir økt i intensitet og produserer varme inne i kroppen. Med en stor nøyaktighet unngår det skadelig god vev og bare fokuserer på dårlig vev som svulster.

Forebygging / løsning

Det finnes andre sykdommer og problemer som du ikke ville tenke en ultralyd ville være i stand til å oppdage. Disse inkluderer Unormale milt, leverkreft, gallestein, cyster eller unormal vekst i leveren eller bukspyttkjertelen. Den ultralyd-enheten har vist seg å være en svært nyttig i det medisinske feltet.

Hvordan Desinfiser hodelus

Hvordan Desinfiser hodelus


Tusenvis av barn i året er smittet med hodelus, slik desinfeksjon av hodelus en milliard-dollar industri. Kontraherende hodelus er lett gjennom infiserte luer, kammer, klær og sengetøy. Når et barn er smittet, sjansene er gode for at en eller flere personer i husholdningen har blitt infisert også. Med litt tålmodighet og oppmerksomhet på detaljer, kan du kvitt ditt hjem og familie av lus.

Hvordan Desinfiser hodelus

•  Sett på et par gummihansker før du berører barnets hår. Juster et sterkt lys over hodet for å inspisere hele hodebunnen, bak ørene og halsen. Bruk et forstørrelsesglass for å se egg eller små lus mer tydelig. Identifisere tilstedeværelsen av hodelus ved å søke etter nymfer (ung lus), nits (egg) og lus. Selv om bare ett egg, lus eller nymfe er til stede, er umiddelbar behandling anbefales.

•  Har barnet kle av klærne og legg dem i en vaskemaskin eller plastpose. I et badekar eller dusj, vask barnets hår med vanlig sjampo og tørt hår til litt fuktig. Ikke bruk balsam eller en sjampo / balsam på håret. Deretter behandle infeksjonen med lus sjampo. Følg instruksjonene på flasken nøye og la løsningen på hodebunnen og håret i minst 10 minutter. Skyll som anbefalt, så håndkle tørt. Sett inn håndkleet i plastposen med de andre infiserte elementer.

Når hodelus smitter et familiemedlem, er sjansen stor for at andre i familien kan bli smittet også. Anbefalingen er å behandle alle, inkludert sengetøy, klær i kurven, håndklær og hatter. Behandle hver person i henhold til og ikke bry deg om kjæledyr. Dyr og mennesker ikke overføre hodelus. Etter behandling, inspisere hodebunn, nakke og områdene rundt ørene. Saktegående og døde lus kan være kjemmet ut av håret ved hjelp av nit kam. Vask nit kam grundig med lus sjampo som å ikke reinfect hvert familiemedlem.

ikke vaskes håret i minst 2 dager etter behandling for å tillate at lusene å dø. Etter 7 dager, reinspect hodebunnen, ører og nakke for røde nupper eller bevegelige lus. Retreat håret dersom hodelus ikke har blitt utryddet. Ikke behandle et barn under en alder av 2 år med medisinert sjampo. Bruk en nit kam og ta kontakt med familie utøveren for trygge alternativer for spedbarn og småbarn.

Hint

 • Hodelus er lengre enn bredt, som dette (-) og vises hvite-grå. Lus er raske løpere, og hoppe lange avstander, men ikke fly. En nit (egg) er bare dette lenge (-) og kan være hvit eller brun-gul i fargen. Den nit er tett festet til akselen av håret, noe som gjør det vanskelig å vaske ut med sjampo. Bruk fin tann nit kam til å fjerne disse lim-lignende Teardrops fra håret.
 • Spør en familie lege før behandling av et spedbarn eller småbarn med noen medisinert sjampo.

Om Mann Hårtap

Om Mann Hårtap


Mannlig hårtap er et sørgelig problem for mange menn. Mens det er ikke uvanlig for menn å oppleve noen hårtap som de blir eldre, er det de store hårløse flekker som forårsaker mest bekymring. Flere medisinsk-godkjente behandling for hår restaurering er tilgjengelig, og hver bør være grundig undersøkt før du starter et kurs for behandling.

Typer

Mann mønster baldness (MPB), kjent i det medisinske miljøet som androgenetic alopecia, forårsaker over 95% av hårtap hos menn, ifølge American Håravfall Association. MPB oppstår når et biprodukt av testosteron som kalles dihydrotestosteron (DHT) gjør at hårsekkene å krympe. Over tid krympet follikler slutte å produsere hår. Hårtap starter vanligvis på forsiden av hodet, med håret linjen viker til det bare er en ring av håret rundt en skallet flekk på toppen av hodet. Follikler i andre deler av hodet er vanligvis ikke påvirket av DHT, selv om noen uheldige menn vil til slutt miste alle håret.
En rekke andre faktorer føre til hårtap ikke relatert til MPB. De omfatter allergier, autoimmune problemer, stress, sykdom, kirurgi og selv stramme frisyrer, som for eksempel mais rader. Et stort antall legemidler kan også utløse mannlig hårtap, inkludert blodfortynnende og medisiner som brukes til å behandle høyt kolesterol, epilepsi, depresjon, fordøyelsesproblemer, glaukom, høyt blodtrykk og hjerteproblemer. Kjemoterapi forårsaker ofte skallethet, selv om hårvekst vanligvis gjenopptas etter behandlingen avsluttes.

Funksjoner

En hudlege kan gi råd om det beste løpet av behandling for ditt tilfelle av hårtap. Omfanget av hårtap vil bli notert og gitt et nummer basert på Norwood Scale, en billedlig chart leger bruker for å betegne graden av hårtap. Du vil bli spurt om din medisinske og familiens historie, som MBP er en arvelig tilstand. Hudleger bruker en spesiell forstørrelsesglass, kalt en densitometer å se på hodebunnen og hårsekkene og finne ut hvor mye folliklene har krympet.

Betraktninger

Finasteride brukes til å behandle forstørre prostata kjertler, har også en annen fordel: det fører til hårvekst ved å senke DHT nivåer. Stoffet selges under merkenavnene Propecia og Proscar. Du må ta dette stoffet i omtrent tre måneder før du merker ny hårvekst. Hvis du ikke opplever ny vekst etter et år med å ta stoffet, vil ytterligere bruk sannsynligvis ikke føre til hårvekst.
Minoxidil, selges under merkenavnet Rogaine, ble opprinnelig brukt til å behandle høyt blodtrykk og ble også observert å anspore hårvekst. Minoxidil krem ​​påføres problemområder daglig. Stoffet bremser håravfall og kan føre til vekst i skallet områder, men fungerer bare hvis den brukes daglig og ser ikke ut til å fungere ganske så vel som finasterid.
Flere typer kirurgi for mannlig hårtap er tilgjengelig. En hårtransplantasjon er den vanligste formen for kirurgi, og kan gi gode resultater hvis det utføres av en dyktig kirurg. Under en hårtransplantasjon, er strimler av sunne hårsekker fjernes fra baksiden av hodet og plassert på skallet områder. Fordi disse hårsekkene er resistente mot DHT, vil de vokse enda når den plasseres på et tidligere lede området. Denne operasjon er kostbar og krever at transplantasjon av flere follikler å gjøre en forskjell i utseende.
Skalp reduksjon gjør håravfall mindre synlige ved å fjerne løs hud og skyve områder med hår tettere sammen. Tissue ekspansjon kan være nødvendig før en skalp reduksjonen utføres. Små bobler plassert under hodebunnen blir gradvis oppblåst, forårsaker en del av huden til å løsne.

Effekter

Hårtap er mer enn et kosmetisk problem og påvirker yrkesvalg og mellommenneskelige relasjoner. For år, balding menn tydde til å skjule hårtap ved å bære en tupé eller gre den gjenværende håret over skallet flekk, verken som var estetisk tiltalende alternativer i mange tilfeller. Behandlingstilbud i dag tilbyr muligheten til å ta tak i problemet når det først begynner og er knapt merkbart. Behandling av hårtap på sitt tidligste stadium tilbyr den beste muligheten for å bremse eller stoppe håravfall.

Advarsel

Det er mange selskaper som tilbyr hårvekst behandlinger som bare ikke gjør det de lover. Den amerikanske Håravfall Association anbefaler at alle som vurderer en bestemt medisin, krem ​​eller prosedyre diskutere det med en lege først, og bare bruke produkter og medisiner som er godkjent av Federal Drug Administration.

Hva er polarisert lys?

Du er sannsynligvis mest kjent med polarisert lys i form av polariserte solbriller. Disse moderat high-end briller filtrerer ut lys og reduserer gjenskinn, og er svært populær blant sportsfiskere og andre vannbaserte fagfolk fordi de gjør det lettere å se gjennom og rundt vannet selv når det er sol. Hvis du har et par polariserte solbriller, de sannsynligvis synes å fungere nesten som magi. Faktisk er imidlertid de bare tillater polarisert lys for å dekke i øynene.

Funksjoner

Polarisert lys er lys som har blitt filtrert for å fjerne en del av de lysbølger som utgjør den. Lysbølger er både vertikal og horisontal. Polarisert lys har bare vertikale eller bare horisontale bølger.

Effekter

Polarisert lys kan brukes til flere formål. Det er lett å se etter den, slik at den kan brukes til å filtrere lys for solbriller og beskytte øynene fra skadelige stråler fra solen. Det er også brukt i mikroskop for å gjøre deler av en rekke planter mer synlige og lettere å studere.

Funksjon

Når lyset har blitt polarisert, har det bare én form av bølge i det i stedet for to. Polarisert lys blir opprettet ved hjelp av polariserte glass, som bare tillater at en type av bølge av lys å passere gjennom linsen. For eksempel, de fleste polariserte solbriller blokkere de "horisontale" bølger av lys og la de "vertikale" seg til å passere gjennom. Hvis du plasserer to polariserte linser på toppen av hverandre og rotere dem før filtrene er vinkelrett på hverandre, vil du være i stand til å blokkere alt lys fra å passere gjennom.

Fordeler

Polarisert lys kan være svært gunstig. Ikke bare er det lettere på øynene enn ufiltrert lys, men det kan faktisk tillate deg å se gjennom gjenskinn på vannet. Dette gjør at noen seg polariserte linser for å vise sjøliv eller søke etter andre elementer under overflaten av vannet uten å faktisk går i vannet. Også gir polarisert lys mer "dybdesyn" når du undersøker ting under et mikroskop eller bare et forstørrelsesglass fordi ulike ting absorberer eller reflekterer ulike mengder av polarisert lys.

Misforståelse

Mange tror at polarisert lys vil gjøre sine øyne tryggere fra solen. Selv om dette er korrekt, betyr det ikke at det er trygt å se direkte på solen mens iført polariserte solbriller. Du kan fortsatt alvorlig skade øynene dine selv om solen ikke kan føle at det brenner øynene dine som det ville gjort hvis du hadde på seg vanlige solbriller eller ingen beskyttelse i det hele tatt.

Advarsel

Polarisert lys kan være svært nyttig, men kvaliteten på linser som du har på deg vil ha en stor innvirkning på hvordan øynene dine føler hele dagen. En dårlig polariserende linse faktisk kan gjøre det svært vanskelig å se, og bruke det eller bruker det kan resultere i alvorlige belastningen på øynene. Før du endrer noen opthamological enheter som du eier, ta kontakt med en øyelege for å forsikre deg om at du er riktig omsorg for dine øyne.

Definisjon av en rutinemessig synsundersøkelse

En rutinemessig øye eksamen er en omfattende undersøkelse av innsiden og utsiden av hvert øye. Det er viktig å få en full eksamen hvert år, spesielt hvis du trenger briller eller kontaktlinser. Det finnes en rekke tester som er involvert, og legen vil avgjøre om hver og en er nødvendig basert på din alder og medisinsk historie.

Medical History

En fullstendig medisinsk historie er vanligvis tatt før noen tester er utført. Dette er ofte gjort av en tekniker før du ser legen. Det er viktig å liste noen øyeproblemer som du har hatt i det siste, samt andre helsemessige forhold. Optikeren vil vurdere din personlige og familiens historie når gjennomføre øyet eksamen.

Synsskarphet Test

Den synsskarphet komponent av en synsundersøkelse måler hvor godt du kan se forskjellige størrelser gjenstander på en viss avstand. Dette gjøres vanligvis ved å lese bokstaver på et skilt på tvers av rommet. Hver linje av bokstaver blir mindre og avgjør hvorvidt du trenger korrigerende linser. Hvis du ikke kan lese bokstavene på egen hånd, vil legen prøve forskjellige objektiver å bestemme din resept.

Brytning

Legen må måle krumningen av øyet for å se hvordan lyset er bøyd når den passerer gjennom linsen. Denne testen er kun utføres når korrigerende linser er nødvendig, og gjøres vanligvis under testing ulike objektiver for å bestemme din resept. Den korrekte brytning vil resultere i et skarpere bilde.

Perimetri Test

Den perimetri test måler synet. Dette gjøres ved å fokusere ett øye i midten av en stor antenne samtidig som dekker det andre øyet. Parabolen er dekket med små lys som blinker i forskjellige steder. Du vil klikke på en knapp hver gang du ser et lys. Denne testen viser legen noen blinde flekker som du kan ha i din perifere felt.

Color Vision

Mange mennesker kan ikke forstå at de ikke ser fargene riktig. Fargeblindhet er testet ved å se på kortene som inneholder et antall blant fargede prikker. En person med total fargeblindhet ikke vil være i stand til å skjelne hvilket som helst tall fra resten av bakgrunnen. Noen med bare delvis fargeblindhet vil kunne se noen av tallene, og som vil avgjøre hvilken farge begrensninger hun har.

Fysisk Eye eksamen

Legen vil se på øynene dine direkte under den fysiske delen av øyet eksamen. Han vil sjekke øyet muskler ved å ha du beveger øynene dine som instruert. Legen vil også undersøke utsiden av øyet med et forstørrelsesglass for å se etter noe unormalt. Den tredje delen av den fysiske eksamen innebærer å sjekke netthinnen. Dette kan gjøres ved å strekke elevene og ser direkte på netthinnen. Noen leger nå bruker maskiner for å ta et bilde av netthinnen som kan lagres for sammenligning på senere eksamener.

Glaukom Test

Den glaukom testen utføres ved å kontrollere trykket i hvert øye. Det finnes flere ulike måter å teste trykket. Det mest vanlige er å måle reaksjonen til et drag av luft. Dette er smertefri og krever ingen bedøvelse. Andre metoder krever et instrument for å direkte berøre øyet og lammende dråper er gitt før denne testen er gjennomført.

Historien om lesebriller

Historien om lesebriller


Lesebriller er nå standard billettpris for mange som trenger et løft for å se den utskrevne siden, dataskjerm eller andre småting. Dette tilbehøret har blitt så populært og enkelt å lage at de vanligvis kan bli funnet på noen narkotika butikken rack for så billig som $ 2 per par. Det var ikke alltid tilfelle; det tok mye tid og eksperimentering for dem å utvikle seg til det de er i dag.

Trenger

I den store sammenhengen ting, trenger lesebriller ikke har en veldig lang historie i det hele tatt. De var ikke engang tenkt på eller nødvendig fordi de fleste folk ikke engang kunne lese eller skrive i første omgang. De hadde ingen grunn til, slik at de ikke skulle ut av deres måte å lære hvordan.

Monks

Munker, som var å lese og skrive lengre enn den gjennomsnittlige person, er kreditert med å komme opp med den første form for lesebriller i ca 1000 e.Kr. De brukte biter av gjennomsiktig polert kvarts, delt i to, som produserte et forstørrelseseffekt. Munkenes øyne ville gå ille som de ble eldre, spesielt siden de gjorde mye av sin lesing og skriving mens bøyd over i mørklagte rom.

Tidlig utvikling

Som munker spilte rundt med forstørrelses steiner, fant de ut de mindre steinene ville faktisk produsere en mer intens forstørrelse enn større funn. De oppdaget også kvarts trengte ikke å bli kuttet nøyaktig i to for å produsere en forstørrelseseffekt.

Forstørrelsesglass

Ved 1200-tallet, italienske glassmakers tok lesebriller til neste nivå. To runde, små forstørrelsesglass briller ble hektet sammen med en hengsel og holdt foran øynene. Hengselet og rammen av de forstørrelsesglass ble vanligvis laget av tre, metall eller kobbertråd.
Men folk hadde fortsatt å holde linsene manuelt opp til ansiktet. Ved 1600-tallet, noen var å feste linsene til hodet med bånd løkker bak ørene.

Rammer

De mest grunnleggende lese glass rammer rammet scenen på 1700-tallet, med justerbare utvidelser på templene som holdt glassene i ansiktet. Den lorgnett, som betyr "nese pincher," kom inn i bildet av 1800-tallet. Disse har en liten spenne som perches glassene oppå nesen. Flere stiler, farger og masseproduksjon av alle typer rammer fulgt av midten av 1900-tallet, noe som gjør en rekke lesing briller lett tilgjengelig og utrolig billig.

Hvordan å lese i Low Light

Det er noe uenighet om hvorvidt lesing i dårlig lys er ansvarlig for noen langsiktig visjon skade, men det kan sikkert føre til slitne øyne. Interessant lesing i sterkt lys kan også være skadelig. Hvis du liker å lese i en avslappende, svakt opplyst rom, er det noen teknikker du kan bruke for å unngå belastning på øynene og mulige langsiktige skader.

Hvordan å lese i Low Light

•  Vær oppmerksom på din øyehelse ved å planlegge regelmessige avtaler med en optiker. The American Optometric Association anbefaler årlige besøk for barn under 18 år, og besøk hver 1 til 2 år fra alderen 18 til 60 som anbefalt av øyelege. Etter 61 år, bør folk få øynene undersøkt minst årlig.

Bruk lesebriller hvis de gjør utskriften mer leselig. Disse trenger ikke å være reseptbelagte linser. Mange bruker "forstørrelsesglass" lesebriller tilgjengelig fra narkotika butikker for å bidra til å redusere belastningen på øynene. De kommer i en rekke styrker. Eksperimenter med det som føles mest komfortabel.

•  Øk styrken lesebriller jevne hvis nødvendig. Over en alder av 35, mange synes de blir gradvis langsynt, noe som betyr at det er vanskelig å fokusere på nært hold objekter, for eksempel en bok eller dataskjerm. Hvis du liker å lese i dårlig lys, kan du redusere belastningen på øynene betydelig ved å bruke lesebriller.

Bruk en leselampe som gjør at rommet for å forbli i lav ambient belysning, men dirigerer et lite basseng av lys til siden.

Blunk ofte for å holde øynene smøres. Det kan være en tendens til å stirre stivt på siden i svakt lys. Tørre øyne vil bidra til belastningen på øynene.

Ta hyppige "eye pauser" når du leser eller skriver i svakt lys. Den 20-20-20 metoden er anbefalt av American Optometric Association. For hver 20 minutter lesing, se ca 20 meter i 20 sekunder. Dette bidrar til å holde musklene rundt øyet avslappet.

Stå opp og få flytte minst en gang i timen. Tar en kort spasertur, fortrinnsvis i naturlig lys, vil hjelpe alle musklene bli smidig ved å øke blodgjennomstrømningen. Belastningen på øynene ofte resulterer i hodepine fra innsnevret blodtilførselen til hodet og ansiktet.

Hint

 • Se etter bøker i stor skrift for å gjøre lesing lettere. Bibliotekene har ofte en hel del av stor-trykte bøker.
 • Unngå alt som forårsaker belastningen på øynene, som å lese i dårlig lys, hvis du er diabetiker, hypertensjon eller har noen kjente øyesykdommer.

Tegn og symptomer på katarakt

Tegn og symptomer på katarakt


En grå stær er en uklarhet i øyet linse, noe som fører til tåkesyn. Det er en svært vanlig tilstand. I en alder av 80, vil én av to personer utvikle grå stær. Noen mennesker har en katarakt i bare ett øye, andre i begge. Katarakt er ikke smittsom og ikke kan spre seg fra det ene øyet til den andre. Det er veldig viktig å ha regelmessige øye eksamener, selv om du ikke bruker briller. Når oppdaget, kan en katarakt fjernes med en forholdsvis enkel operasjon.

Symptomer

Det vanligste symptomet på en katarakt er tåkesyn. Hvis katarakt er stor nok, vil du merke det uten en formell diagnose. Du kan også legge merke til at fargene ikke ser så lyst som de pleide, eller frontlys lamper virke for lyse. Mange eldre mennesker med grå stær har nattblindhet. Kvaliteten av deres nattsyn reduseres dramatisk. Noen opplever også dobbelt syn på ett eller begge øyne.

Detection

Øyelege kan oppdage tidlige tegn på grå stær før visjon blir merkbart uskarpt. Dette gjøres gjennom en synsundersøkelse. En standard eksamen begynner med en synsskarphet test (lese et øye diagram). Deretter vil legen plassere strekke dråper i øynene dine og undersøke dem med et forstørrelsesglass. Endelig, vil legen måle trykket inni øyet ved hjelp av et instrument som kalles en tonometer.

Typer

Det store flertallet av grå stær er relatert til aldring. Men det er andre omstendigheter som kan forårsake grå stær. Hvis du har hatt andre typer øye kirurgi, kan du være i faresonen for å utvikle en sekundær katarakt. Traumatiske grå stær kan oppstå som følge av skade øyet. Hvis du har vært utsatt for stråling, kan du utvikle strålings grå stær. Noen barn er enten født av trivelige grå stær, eller utvikle dem senere i barndommen. Disse typer av katarakt kan eller ikke kan påvirke synet. Hvis de gjør det, må de fjernes gjennom øyekirurgi.

Behandling

Hvis du har veldig mild grå stær, lysere belysning og et par briller kan være nok til å forbedre din visjon. Imidlertid, er den bare effektiv langtidsbehandling kirurgi. Det finnes to hovedtyper av kirurgi brukes til å fjerne grå stær. Phacoemulsification kirurgi, også kjent som lite snitt, innebærer at kirurgen å gjøre et snitt på siden av hornhinnen. En probe blir deretter satt inn, som bryter opp den grå stær ved hjelp av ultralydbølger. Brikkene blir deretter suges ut av øyet. Med ekstrakapsulær kirurgi, er snittet større, slik at den katarakt kan fjernes som et enkelt stykke.

Risiko

Som alle typer kirurgi, er grå stær kirurgi ikke uten risiko. Noen mennesker kan utvikle en infeksjon etter øyekirurgi. Den beste måten å forhindre dette på er å vaske hendene regelmessig og ikke røre øynene. Det er også en liten sjanse for netthinneavløsning, som er økt hvis du har andre øyesykdommer, som for eksempel nærsynthet. Total, skjønt, er katarakt kirurgi en av de sikreste og mest effektive operasjoner du kan ha. For de fleste fordelene med klar visjon oppveier risikoen.

Behandling av katarakt

Behandling av katarakt


En katarakt er en uklarhet av linsen i øyet. En katarakt kan være svært liten med liten effekt på din evne til å se eller kan være store eller sentralt, hindre din visjon. Ifølge National Eye Institute, de fleste grå stær er aldersrelatert, men barn kan bli født med medfødt grå stær. Grå stær kan utvikle etter øyet traumer (skader, over-eksponering for sollys og ultrafiolette stråler) eller strålebehandling for øyet. Sekundære katarakter kan utvikle seg fra foregå øyekirurgi, andre øyesykdom (glaukom), diabetes og medisiner (for eksempel kronisk bruk av steroider).

Forebygging / konservativ behandling

Det er ingen ikke-kirurgisk behandling for grå stær, men National Eye Institute og Mayo Clinic disposisjon risikofaktorer som kan kontrolleres ved å bruke solbriller for å beskytte øynene fra ultrafiolett lys, opprettholde riktig vekt, kontrollere diabetes og avslutte røyking og drikking. I tillegg kan du minimere effekten av små eller tidlig grå stær. Hvis du bruker briller, bør du sørge for at din resept er gjeldende. Gi tilstrekkelig belysning og bruker forstørrelsesglass for å lese eller fine arbeidet kan også maksimere din visjon.

Kirurgi

I det siste, ble katarakt rutinemessig igjen på plass for å "modnes" inntil synet ble markert svekket, men nyere kirurgiske teknikker nå tillate tidligere kirurgisk reparasjon og færre bivirkninger. The National Eye Institute beskriver to kirurgiske prosedyrer i dag brukes for grå stær. Phacoemulsification (phaco) er den nyere teknikk. Phaco utnytter mikro-instrumenter og et meget lite innsnitt i siden av hornhinnen. Kirurgen setter en ultra-lyd-probe inn i snittet og benytter lydbølger til å emulgere (bryte opp) til katarakt, og resten av linsen, som deretter suges fra øyet. I ekstrakapsulær tilnærming, gjør kirurgen et lengre snitt i kornea og fjerner katarakt intakt og deretter fjerner de resterende linse ved utsuging.

Intraokulært Lens Implantasjon

Med enten teknikk for kirurgisk reparasjon, kan du ha en intraokulær linse (IOL) implantert. Denne plast linse passer permanent i øyet og fungerer som din naturlige linse, med fokus lys. Segre og Hadrill i «All About Vision 'notat at det er forskjellige typer IOLs å velge mellom. Monofokale linser korrigere synet for bare én distanse, så du må kanskje bruke briller for noen oppgaver. Multifokale linser kan korrigere synet på flere avstander, noe som reduserer behovet briller. Premium-linser (som regel ikke betalt av Medicare eller forsikringer) kan korrigere for presbyopi (langt sightedness) og astigmatisme (forvrengt syn). Du kan ikke være en kandidat for IOL hvis du har øyesykdom eller kirurgisk traume. Uten en linse implantatet, må du bære en kontaktlinse eller briller for å bytte ut objektivet.