Digidexo.com

muskelsvinn sykdommer

Muskelsvinn sykdom

Muskelsvinn sykdom


Muskelsvinn sykdom, også kalt muskeldystrofi, føre til at musklene i kroppen til å gradvis forsvinne, slik slapp hud og bein. Slike sykdommer påvirker mange barn og voksne hvert år, og de kan få alvorlige konsekvenser ikke bare dine nivåer av fysisk aktivitet, men din evne til å leve et vanlig liv og delta i daglige aktiviteter som mater deg, omsorg for dine barn eller navigere verden generelt . Kjenne tegn, symptomer og årsaker til muskelsvinn sykdommer kan hjelpe deg med å identifisere problemet og håndtere den effektivt.

Årsak

Muskelsvinn er forårsaket av en feil i muskel metabolisme. Musklene produsere proteiner, som har bestemte oppgaver som gjør musklene funksjonen. Som du alder, og noen ganger på grunn av en genetisk lidelse, begynner musklene å produsere færre proteiner. Når dette skjer, slutter musklene fungerer som effektivt og rasjonelt, og over tid kan begynne å bli svekket, eller kaste bort.

Symptomer

Muskelsvinn sykdom starter med en generell svakhet i de berørte musklene. Det kan være lokalisert eller den kan omfatte alle muskler. Du kan føle deg trøtt og svak. I noen tilfeller kan muskelsvinn også påvirke ditt hjerte og lunger. I disse tilfellene fagene begynner å oppleve åndedretts nød og kan ha koronar episoder eller hjerteinfarkt. Besvimelse kan også forekomme.

Typer

Det finnes mange forskjellige typer muskel sløse sykdommer. Noen er mulig å behandle, mens andre er genetisk og kan bli redusert, men ikke stoppet. Sarcopenia er en generalisert, aldersrelatert form av muskelsvinn. Det kan bli forsinket eller stoppet helt ved hjelp av en øvelse diett utviklet for å motvirke musklenes naturlig tendens til å bli svekket som kroppen aldre. Imidlertid er andre former for muskelsvinn sykdommen ikke så lett håndteres. Duchenne muskeldystrofi (DMD) påvirker hver eneste muskel i kroppen. Symptomer manifesterer så tidlig som to år, og fagene sjelden lever i 30-årene, fordi hjertet og lungene atrofi i løpet av sykdommen. Becker muskeldystrofi (BMD) manifesterer seg i ungdomsårene eller tidlig voksen alder, med konsentrasjoner i hofter, bekkenregionen, lår og skuldre. Det er til slutt noen innvirkning på hjerte og lunger, men dette har en tendens til å forekomme svært sent i utviklingen av sykdommen og pasienter ofte leve for å være middelaldrende eller eldre. Limb-Girdle muskeldystrofi (LGMD) påvirker skuldre og hofter, effektivt å begrense bruken av lemmer over tid. Steinert sykdom påvirker hvordan musklene svarer, med forekomst av en betydelig forsinkelse i muskelsammentrekninger og slipp som fag alder. Denne sykdommen kan ta 50 eller 60 år å utvikle, og kan manifestere seg i nyfødte eller ligge uoppdaget inntil oppvekst eller voksen alder, avhengig av alvorlighetsgraden.

Aldring og muskelsvinn sykdom

De fleste muskel sløse sykdommer blir stadig mer problematisk og alvorlig over tid. Imidlertid, noen, som Steinert sykdom, er medfødt og kan påvises ved fødselen. Nesten alle former, inkludert den naturlige progresjon av muskelsvinn, vil uttrykke seg tydeligere hvis fagene vedta en stillesittende livsstil som de blir eldre. Sengeliggende eldre mennesker ofte utvikler muskel sløse sykdommer i stor grad fordi de rett og slett ikke har evne eller mulighet til å utøve musklene og beholde muskler tone.

Advarsel

Hvis du mistenker at du eller en elsket en kan ha en muskelsvinn sykdom, ikke vente å få det diagnostisert. Dette er sykdommer som ikke vil bli bedre over tid når ubehandlet, og jo lenger du venter med å håndtere sykdommen eller tilpasse din livsstil for å bevare muskelfunksjon, jo vanskeligere vil det være å bremse, stoppe eller gjenopprette fra sykdommen.

Muskelsvinn hos barn

Muskelsvinn hos barn


Muskelsvinn kan være forårsaket av en rekke nevromuskulære sykdommer. Muskeldystrofi og spinal muskelatrofi er to av de mest vanlige. Disse nevromuskulære sykdommer kan oppdeles i mer spesifikke lidelser som fører til muskelsvinn som et resultat av litt forskjellige prosesser. Til tross for mindre forskjeller, de er alle preget av svekkelse og herjer i muskelvev. Muskelsvinn er progressiv i naturen og omfanget av degenerasjon er ofte uforutsigbar. Selv om mange muskelsvinn sykdommer er trege starten, mange er tydelig og ødeleggende for enkeltpersoner i hele barndommen.

Nevromuskulær sykdom

For muskelsvinn skal skje, må abnormiteter være til stede i visse systemer i kroppen. Nevromuskulære sykdommer inkluderer en bred samling av sykdommer og de oppstår som følge av nedskrivning av sentralnervesystemet eller perifere nervesystemet. Disse store systemer i kroppen omfatter hjernen og ryggraden og nervemuskel veikryss, perifere nerver i lemmene og motoriske nerveceller i ryggmargen. Disse nervecellene er også kjent som motor og stafett nevroner.

Typer

Muskelsvinn sykdommer varierer i form og alvorlighetsgrad sterkt. Hos barn tråder av muskeldystrofi sannsynlig å bli sett er Duchenne muskeldystrofi, Emery-Dreifuss muskeldystrofi og myotonic muskeldystrofi. Duchenne muskeldystrofi symptomene er vanligvis sett i alderen mellom 2 og 6; Emery-Dreifuss muskeldystrofi er tydelig etter alder 10, og myotonic muskeldystrofi kan begynne i tenårene.

Årsaker

Muskelsvinn hos barn skyldes recessive defekte gener som er overlevert fra foreldre til avkom, eller en til stede som et resultat av en tilfeldig mutasjon. Utfallet av defekte gener som er til stede, varierer og verdifallet forårsaket av dem vil diktere alvorlighetsgraden av muskelsvinn, og den måte på hvilken den forekommer. Generelt er defekten i genene forårsake muskelsvinn ved ugunstig å påvirke eller hemme syntesen av proteiner - direkte eller indirekte. I sjeldne tilfeller, det defekte genet fører til degenerasjon av motoriske nerveceller i ryggmargen. Følgelig nerveimpulser fra hjernen ikke er i stand til å bli sendt ned motoriske nevroner i muskelceller, som forårsaker at muskelen til å svekkes og avfall. Ifølge forskning utført ved University Hospital of Columbia og Cornell, denne type sløse påvirker rundt fire i hver 100.000 mennesker.

Symptomer

Symptomer assosiert med muskelsvinn variere med sykdommen. Barn som lider av muskelsvinn sykdommer kan ofte bli født floppy og svak, forårsaker fôring og pusteproblemer. Dersom skiltene ikke vises ved fødselen, kan symptomene bli oppdaget senere. Disse symptomene hos barn inkluderer generell svakhet og økende svakhet i musklene rundt kroppen. Luftveisproblemer og hjertesvikt er også assosiert med muskelsvinn.

Behandling

Avhengig av årsaken til muskelsvinn, vil behandlingen være forskjellig. For alle former for muskelsvinn, er nevron skade den viktigste årsaken. Som i 2010, er det ingen kur eller metode for behandling for å bekjempe dette, så støttende omsorg brukes til å behandle tilstanden. Dette vil omfatte fysioterapi, oksygen gitt å puste i perioden etter fødselen og potensielt kirurgi. Muskeldystrofi har heller ingen kur, så fysioterapi er ansatt for å gjøre det mulig barn til å opprettholde muskelstyrke og funksjon. Assistert pusting og bruk av en rullestol er også metoder som kan anvendes avhengig av hvor avansert tilstanden er.

Er Testosteron nyttig for ømme muskler?

Er Testosteron nyttig for ømme muskler?


Testosteron er det naturlig forekommende hormonet ansvarlig for beinmasse, fettfordeling, sexlyst og muskelmasse. Det er også ansvarlig for utseendet av sekundære mannlige egenskaper som ansiktshår og en barsk stemme. Hos menn er det produsert i testiklene og hos kvinner i eggstokkene. Når musklene er ømme eller skadet, bruker kroppen testosteron til å bygge større celler over skaden, noe som resulterer i muskelvekst. En testosteron supplement kan fremskynde denne prosessen.

Skjemaer

Testosteron i syntetisk form er et anabole steroid. Den er tilgjengelig som en injeksjon, i tablett, krem ​​eller gel form, som patcher og selv som tiden utgivelsen pellets under huden. Men i de fleste land er det bare lovlig når foreskrevet av en lege.

Fordeler

Testosteron hastigheter muskelvekst og øker muskel bulk. Ved å blokkere stresshormonet kortisol, som gjør musklene føles sår, letter testosteron raskere utvinning tid etter hard trening og tillater mer intens trening. Det er et nyttig verktøy for kroppsbyggere og profesjonelle idrettsmenn og kvinner.

Andre fordeler

Testosteron er ofte foreskrevet for menn med lav sædkvalitet eller de som lider av muskelsvinn sykdommer som AIDS. Postmenopausale kvinner kan være foreskrevet testosteron for å gjenopprette sin libido og det reduserer risikoen for osteoporose.

Bivirkninger

Oven normale nivåer av testosteron kan produsere alarmerende bivirkninger som akne, væskeretensjon og ukontrollerbare raseri. Kvinner kan oppleve vektøkning, hodebunn skallethet og en dypere stemme. Overflødig testosteron hos menn kan føre til at prostata for å forstørre eller en sovende kreft til å bli ondartet og i ekstreme tilfeller atrofi av de mannlige kjønnsorganer.

Advarsel

Anabole steroider er klassifisert som prestasjonsfremmende midler og bruken er bannlyst av de fleste sportslige organer. I likhet med andre legemidler, kan de være vanedannende, og hvis en illegal kanskje ikke hva de er annonsert til å være. I en nylig rettssak (2009) ble det funnet at en on-line apotek ble dispensing veterinær steroider ment for storfe til sine menneskelige kunder.

Nerveskader og Muscle Ligament Forringelse Sykdommer

Nerveskader og Muscle Ligament Forringelse Sykdommer


Sykdommer som involverer nerveskader og muskel og ligament forverring inkluderer motor neuron sykdommer (MNDS) og perifere nevropatier. Disse sykdommer er generelt progressiv, dvs. de vanligvis forverres over tid.

Motoriske nervecellen sykdommer er de som ødelegger motoriske nerveceller, nervecellene som styrer musklene, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag (ninds). Nervesignalene ikke gjennomføre riktig og musklene begynner å svinne hen. Den muskel forverring fører til forkorting og stivhet av sener og leddbånd.

MNDS kan være arvelig lidelser eller ervervet, sier ninds. Det antas at miljøgifter og virus kan spille en rolle i utviklingen av MNDS.

Perifere nerver er de som overfører informasjon til og fra hjernen og ryggmargen til resten av kroppen. Perifere nevropatier forvrenge og forstyrre disse sendingene som oppstår nerveskader. Den nerveskader også resulterer i forringelse av muskler og sener, så vel som kronisk smerte, nummenhet og tap av funksjon.

Det er mange forskjellige årsaker til perifere nevropatier, og mer enn 100 typer har blitt identifisert.

MND: Amyotrofisk lateral sklerose (ALS)

Amyotrofisk lateral sklerose (ALS), også kjent som Lou Gehrigs sykdom, er en dødelig tilstand. Mange leger også referere til ALS som motor neuron sykdom. I ALS, progressiv nerveskader og muskel forverring kommer til å påvirke livsviktige funksjoner som pust, tygge og svelge.

MNDS: Progressive bulbar Parese og Pseudobulbar Parese

Progressive bulbar parese, eller progressiv bulbar atrofi, refererer til en tilstand som påvirker den oppsvulmede delen av hjernestammen. Hjernestammen kontrollerer livsviktige funksjoner som pusting og svelging, men denne sykdommen også påvirker beina.

Pseudobulbar parese påvirker evnen til å tygge, snakke og svelge. Det påvirker også de ansiktsmusklene.

MNDS: Primær lateral sklerose (PLS) og Progressive muskelatrofi

Primær lateral sklerose (PLS) innebærer degenerasjon av nervene som kontrollerer frivillig bevegelse. Det rammer vanligvis først bena og utvikler seg til manglende kontroll og forringelse av musklene i bagasjerommet, armer og deretter hjernestammen.

Progressiv muskelatrofi er en MND som forårsaker muskelsvinn i hendene og deretter underkroppen.

MNDS: spinal muskelatrofi (SMA) og postpoliosyndrom (PPS)

Spinal muskelatrofi refererer til en klynge av tilstander som involverer nerveskader i ryggmargen og muskelsvinn det meste i ben og armer, men kan påvirke de som er involvert i å puste, svelge og snakke. Werdnig-Hoffman sykdom, SMA type II, Kugelberg-Welander sykdom, Fazio-Londe sykdom, Kennedy sykdom og medfødt SMA med arthrogryposis er alle former for SMA.

Post-poliosyndrom (PPS) påvirker polioskadde mange år etter restitusjon. Sykdom, skade, aldring eller vektøkning antas å utløse nerveskader, ifølge ninds. Dette nerveskader fører til progressiv muskel og ligament forverring.

Perifere nevropatier grunn av skade og sykdom

Fysiske skader kan ofte forårsake betydelig nerveskader som fører til muskel og ligament forverring.

Systemiske sykdommer er sykdommer som påvirker hele kroppen. Disse ofte resultere i nerveskader og muskelsvinn. Alkoholisme, blod og karsykdommer, kreft, kronisk betennelse, diabetes, hormonelle ubalanser, nyresykdommer, belastnings-, giftstoffer og vitaminmangel er alle eksempler på disse ervervet perifere nevropatier.

Perifere nevropatier grunn av infeksjoner eller autoimmune tilstander

Mange bakterier og virus kan angripe nerve vev, sier ninds. Diptheria, Epstein-Barr, herpes simplex, herpes varicella-zoster, hiv og Lyme sykdom kan alle føre til nerveskader og muskel og ligament forverring.

Noen bakterier og virus utløse autoimmune tilstander som resulterer i nerveskader.

Gulillan-Barre syndrom og kronisk inflammatorisk demyeliniserende polynevropati (CIDP) er eksempler på inflammatoriske tilstander som kan skade nerver.

Arvet perifere nevropatier

Noen perifere nevropatier er forårsaket av genetiske mutasjoner eller spesifikke gener som er gått ned. Den vanligste er en gruppe av arvelige perifere nevropatier kjent som Charcot-Marie-Tooth sykdom.

Muskelsvinn Tilstand og behandling

Muskelsvinn forhold, også kjent som muskelatrofi forhold, kan være symptomer på underliggende sykdommer og kan også være forårsaket av immobilitet. Uansett hva årsaken kan være, er det flere muligheter når det gjelder behandling av muskelatrofi.

Amyotophic lateral sklerose

Amyotophic lateral sklerose (ALS), også kjent som Lou Gehrig sykdom, er en medisinsk tilstand der nervecellene som styrer frivillige muskelbevegelser blitt syk og slutte overføring av meldinger og impulser til musklene i kroppen. Etter hvert som sykdommen forverres, musklene blir svakere og begynner å nappe, inntil bevegelige armer, ben eller andre deler av kroppen er umulig. Til slutt musklene som støtter hjertet og lungene slutter å fungere, noe som gjør det vanskelig eller noen ganger umulig å puste uten kunstig støtte. Ifølge National Library of Medicine, påvirker ALS om én av 100.000 mennesker, og 10 prosent av tilfellene er forårsaket av genetiske defekter, mens resten har ingen kjent årsak.

Dessverre er det ingen kur for ALS, men det finnes medisiner som kan hjelpe noen som lider av sykdommen. Riluzol er et stoff som kan hjelpe ALS pasientene lever lenger, men det er ikke i stand til å stoppe utviklingen av sykdommen. Diazepam er tatt for å kontrollere spastiske bevegelser og spasmer, mens amitriptylin er foreskrevet for å hjelpe i tilfeller der pasienten har problemer med å svelge sitt eget spytt. Daglig fysisk terapi er vanligvis en del av behandlingen, og så er bruk av tannregulering. Kunstige pustemaskiner er noen ganger brukt til å forlenge livet, som er fôring rør for å hindre underernæring og overdreven vekttap.

Muskeldystrofi

Muskeldystrofi (MD) er et begrep som brukes for å definere en gruppe av arvelige sykdommer som forårsaker muskel forringelse eller svekkelse. I noen MD sykdommer, er alle musklene berørt, mens andre bare bestemte grupper av muskler som er berørt. Alvorlighetsgraden av symptomer og prognose varierer også blant MD sykdommer; noen er relativt overkommelig og langsom framdrift, mens andre fremgang ganske raskt og føre til dødsfall.

Som med ALS, har ingen behandling for å kurere MD blitt oppdaget. Symptomlindring inkluderer bruk av bukseseler og holde aktiv. Inaktivitet i noen med MD faktisk kan tillate musklene å svekkes raskere. Kortikosteroider er foreskrevet for å holde MD pasienter som kan gå og bruke noen muskler som har blitt berørt. Kirurgi noen ganger kan gjøres på rygg eller ben for å gjøre å bruke dem mye enklere.

Langsiktig Immobilitet

Som nevnt tidligere, er ikke alle muskelsvinn tilstander forårsaket av andre sykdommer eller forstyrrelser, men heller av immobilitet eller perioder med liten eller ingen bevegelse. Muskelsvinn, også kalt muskelatrofi, er vanlig hos eldre mennesker på grunn av deres reduksjon i arbeidet og mosjon. Pasienter som er sengeliggende også kan oppleve muskelatrofi hvis de ikke klarer å bevege seg eller nekter å flytte.

Heldigvis er muskelatrofi skyldes inaktivitet og immobilitet reversibel i de fleste tilfeller. Personer med atrophied muskler begynne å trene med en fysioterapeut for å gjenvinne gradvis evnen til å bevege seg og trene på egenhånd. Noen terapeuter bruker smertefri elektrisk stimulering for å få en reaksjon fra en muskel eller muskelgruppe hvis pasienten har en svært vanskelig tid på å gjøre musklene arbeid.

Forhold som forårsaker muskelsvinn

Forhold som forårsaker muskelsvinn

Lammelse

Lammelse er midlertidig eller permanent tap av muskel, nerve og skjelett kontroll i visse områder av kroppen på grunn av ryggskade, hjerneslag eller andre ødeleggende forhold. Personer som er gjengitt paraplegic (lam fra livet og ned) og quadriplegic (lam fra halsen og ned) er på en høy risiko for moderat til alvorlig muskelsvinn. Muskel forringelse oppstår som et resultat av å være tilpasset og / eller seng bundet med ingen evne til å bevege ens egne vedheng. Forverringen er vanligvis mest alvorlige i armer og ben, som lammet enkeltpersoner er ikke i stand til å utøve disse lemmer uten hjelp av en annen person. Effektene av muskelsvinn kan bremses av flittig fysioterapi av fagfolk og trente familiemedlemmer.

Muskeldystrofi

Muskeldystrofi (eller MS) er en gruppe genetiske sykdommer som kan ha katastrofale effekter på kroppens muskulatur systemer begynner fra tidlig barndom og varige gjennom helheten av voksenlivet. Det er over to dusin former for MS, med alle av dem har spesifikke funksjoner og alders onsets spesielt til hver enkelt. Vanlige symptomer er stadig mer svekkede muskler, muskelkramper, pusteproblemer og hjerteproblemer. Selv om det ennå ikke er en kur for MS, kombinasjoner av medikamentell behandling, ortopedisk kirurgi og fysioterapi er noen av metodene som brukes for å bidra til å forsinke sløse og degenerasjon av berørte musklene.

Utvidet Bed Rest

Utvidet sengeleie som følge av koma, høy risiko graviditet eller annen langsiktig invalidiserende sykdom er en topp årsak til muskel avfall og forverring. I mobile mennesker, musklene begynner å kaste bort på grunn av mangel på mosjon og protein inntak. Å være begrenset til å ligge over lengre tid (mer enn to uker) uten å gå, løfte eller bøye armer og ben kan føre til samme type muskel sløse (atrofi) paraplegics og quadriplegics lider. Men hvis sengen resten er ikke permanent bør man være sikker på å konsultere med en lege for anbefalinger om trygge mosjon planer strukturert for å hjelpe gjenvinne og opprettholde tapt muskelmasse.

Nevromuskulære sykdommer

Nevromuskulære sykdommer


Ifølge Medline Plus, er nevromuskulære sykdommer forårsaket av nevroner forverrede eller bryte ned. Når nervecellene svekkes, musklene mister sin tilknytning til nervesystemet og til slutt bryte ned eller blir svake. Noen av de vanligste symptomer assosiert med nevromuskulære sykdommer er rykninger, smerter, smerter, kramper, og felles problemer. Noen av de mest vanlige nevromuskulære sykdommer inkluderer amyotrofisk lateral sklerose, muskulær dystrofi, myasthenia gravis, spinal bulbar muskulær atrofi og Parkinsons sykdom.

Muskeldystrofi

Medline Plus forklarer at muskulær dystrofi refererer til en gruppe av lidelser som gjør musklene svake. Over tid vil disse lidelser årsak muskelvev å svekkes. Ifølge Mayo Clinic, symptomer på muskeldystrofi omfatter muskelsvakhet, mangel på koordinasjon, progressive ødeleggende, hyppige fall store kalv muskler, problemer med løping eller hopping, og mild mental retardasjon. Muskeldystrofi er forårsaket av en genetisk mutasjon.

Amyotrofisk lateral sklerose

Ifølge Mayo Clinic, amyotrofisk lateral sklerose (ALS) fører til ekstrem muskelsvakhet og til slutt resulterer i døden. Lou Gehrig sykdom er den vanligste navnet for ALS. Omtrent 1 til 3 personer ut av hver 100.000 mennesker over hele verden har sykdommen. Mesteparten av tiden leger ikke vet hva som forårsaker ALS. En av de første tegn på ALS er muskelrykninger, sløret tale, og svake ekstremiteter.

Myasthenia Gravis

Ifølge Mayo Clinic, myasthenia gravis fører til hurtig tretthet og svakhet av kroppens frivillige muskler. Den primære årsaken bak myasthenia gravis er forbindelsen mellom nerver og muskler bryte ned. Myasthenia Gravis ikke har noen behandling, men det finnes måter å lindre symptomer assosiert med sykdommen. Omtrent to av 10.000 mennesker har myasthenia gravis, og sykdommen er mer utbredt blant kvinner under 40 år og menn over 60 år.

Spinal bulbar muskelatrofi

Ifølge National Institute of Health, spinal bulbar muskelsvinn gir lavere motoriske nerveceller gradvis forverret. Dette resulterer i muskelsvakhet, Leamus, og muskelatrofi og rygg bulbar muskelatrofi bare skje hos menn. Ifølge MDA.org, oppstår spinal bulbar muskelatrofi blant voksne mellom 30 og 50 oftest. Spinal bulbar muskelatrofi er en nevromuskulær sykdom som utvikler seg svært langsomt i løpet av tiår.

Parkinsons sykdom

Ifølge Mayo Clinic, er Parkinsons sykdom også en sykdom som utvikler seg langsomt like spinal bulbar muskelatrofi gjør. Den første og mest vanlige tegn på Parkinsons sykdom er rystelser i en persons hånd. Det er foreløpig ingen kur for Parkinsons sykdom, men det finnes medisiner som kan bidra til å lindre symptomene. Andre symptomer på Parkinsons sykdom inkluderer slow motion, stive muskler, nedsatt kroppsholdning eller balanse, tap av automatiske bevegelsen, tale endringer, og demens. Parkinsons sykdom er forårsaket av mangel på dopamin, et kjemikalie som eksisterer i hjernen. Mangel på dopamin oppstår når hjerneceller som normalt produserer dopamin blitt svekket eller dø.

Motor Neuron Sykdommer alternativ behandling

Motor Neuron Sykdommer alternativ behandling


Motor neuron sykdommer (MND) er en gruppe av nevrologiske lidelser som avbryter overføring av signaler fra hjernen til reseptorene i hjernestammen og ryggmargen. Amyotrofisk lateral sklerose (Lou Gehrig sykdom) er den vanligste MND. Det finnes ingen spesifikk behandling for MND, ifølge The National Institute of nevrologiske sykdommer og slag. Selv om det er ingen kur for MND, noen alternative behandlinger er effektive i behandling av symptomer.

Fysioterapi

Fysioterapi og rehabilitering kan hjelpe MND pasienter bedre holdning, hindre felles immobilitet og treg muskelatrofi, ifølge ninds.

Trening

Lav-effekt trening slik turgåing, svømming og sykling kan styrke musklene og forbedre kardiovaskulær helse hos pasienter med MND. Tøyningsøvelser redusere muskelkramper og bidra til å forhindre muskelkramper, ifølge Mayo Clinic.

Ergoterapi

Ifølge Mayo Clinic, er ergoterapi brukes til å hjelpe pasienter med MND lære å bruke hjelpemidler (som sperreortopedi rullestoler) for å håndtere symptomene.

Speech Therapy

Snakke og svelge bli vanskelig i senere stadier av MND. Tale terapi brukes til å forbedre muskel koordinering av munnen og tungen, ifølge BBC Health.

Ernæring

Når MND påvirker musklene som er involvert i å svelge, bør kostholdet endres for å gjøre å spise lettere for pasienten, ifølge Mayo Clinic. Forbruker lett å svelge mat reduserer risikoen for kvelning eller inhalering matrester ned i lungene.

Rådgiving

MND ikke direkte svekke pasientenes personlighet, minne eller annen kognitiv funksjon. Men MND pasienter ofte bli deprimert eller engstelig som de mister kroppsfunksjoner, ifølge Mayo Clinic. Psykologisk rådgivning hjelper pasienter takle sine følelser om sykdommen.

Sykdommer som kan føre til migrene hodepine

Sykdommer som kan føre til migrene hodepine


Ifølge Mayo Clinic, sytten prosent av kvinner og seks prosent av menn opplever migrene. Migrene kan vare 4-72 timer forårsaker kvalme, oppkast og alvorlig følsomhet for lys og støy. Migrene kan være forårsaket av mat, hormonelle endringer, stress, medisiner, eller en eksisterende sykdom. Det er vanskelig å behandle en pasient med ko-eksisterende forhold, fordi enkelte medikamenter kan utløse symptomer på den andre tilstanden. Det er viktig å snakke med legen din om alle sykdommer, slik behandling kan være effektiv.

Betydning

Epilepsy er en tilstand som fører til muskelkramper når grupper av nerveceller i hjernens utladning på samme tid. Personer med epilepsi er mer tilbøyelige til å ha migrene enn folk uten sykdommen. Både migrene og epilepsi andel felles kjennetegn på hyperaktivitet i hjernen og nervesystemet. Migrene og epilepsi har også sammenfallende unormalt av serotonin, som overfører nervesignaler. Skarpe lys og støy kan utløse et epileptisk anfall, samt migrene. Medisinering må arbeide for begge forholdene eller medisinering vil sette av annen tilstand. Divalproex (Depakote) er et stoff som hjelper epilepsi og migrene.

Effekter

En annen sykdom forbundet med migrene er Raynauds fenomen, som er en spastisk tilstand som påvirker de små blodårene i tærne og fingre. Kald, stress og følelsesmessige situasjoner føre til at blodkarene seg sammen, kutte av sirkulasjon. Migrene er mer vanlig hos personer med Raynauds fenomen. Studier tyder på en direkte sammenheng mellom migrene og Raynauds fordi folk som lider av migrene har mer følsomhet for endringer enten fysiske eller emosjonelle. Migrene medisiner kan intensivere Raynauds fenomen bringe på angrep. Biofeedback er effektivt med pasienter som må lære å gjenkjenne signaler i kroppen og unngå situasjoner som bringer på begge forholdene.

Teorier / Spekulasjoner

Det kan være en sammenheng mellom mennesker med depresjon og migrene. Ifølge psykologi i dag, mennesker med depresjon er mer sannsynlig å lide en migrene. Det er også sant at migrenepasienter er mer sannsynlig at lider av depresjon. Migrene er også vanlig hos mennesker som lider av bipolar lidelse. Studier viser en kobling mellom serotonin, depresjon og migrene.

Typer

Diabetes, hjertesykdom, irritabel tarmsykdom, Crohns sykdom og revmatoid artritt er alle sykdommer forbundet med migrene. Fordi disse sykdommer er vanlig, kan det være en tilfeldighet at en pasient har begge. Studier viser imidlertid at disse sykdommene kan bringe på migrene.

Advarsel

Fordi studiene er mangelfulle, er det vanskelig å si om en sykdom som forårsaker migrene direkte. Noen sykdommer er vanlige, og derfor kan en person ha sykdommen og migrene uten tilknytning. Den store bekymringen for leger behandler sykdommen og migrene. For eksempel kan personer med hjertesykdom ikke ta de fleste medisiner for migrene, og noen medisiner kan bringe på en migrene.

Metabolske sykdommer hos barn

Metabolske sykdommer hos barn


Noen metabolske sykdommer kan være både ødeleggende og dødelig hos barn. Noen kan behandles, men flere har ingen behandling eller helbredelse. Forstå disse sykdommene vil bidra til å gi en idé om hva du skal se etter når det kommer til ditt barns helse. Rådfør deg med barnelege hvis barnet presenterer noen av disse tegn eller symptomer.

Sykdommer

Wilson sykdom er en sykdom som fører til at kroppen for å beholde kobber, som kan være giftige. En liten mengde kobber er nødvendig for å holde seg friske, men organskade kan være forårsaket av kobber oppbygning i organer som hjernen, øyne, lever og andre organer. Tay-Sachs er en sykdom som vanligvis vises i de første månedene av livet som forårsaker oppblåsthet av nerveceller forårsaket av et fettstoff som heter gangliosid. Leukodystrophy er en gradvis degradering av hjernens hvit substans.

Årsaker

I et friskt organ, er kobber filtreres ut av blodet i leveren, og frigjøres i mage-tarmkanalen. En mutasjon i ATP7B genet fører til leveren for å være ute av stand til å behandle kobber ved en normal hastighet, forårsaker en oppbygging av kobber som til slutt går gjennom blodstrømmen til andre organer. Tay-Sachs er forårsaket av et lite aktiv beta-hexosaminidase A, noe som letter fordelingen av fettmaterialer. Dette fører til fet materialer for å bygge opp og skade nerveceller. Leukodystrophy er forårsaket av en abnormitet i hvordan myelin nerve isolator prosesser eller forbrenner kjemikalier som utgjør den.

Symptomer

Kobber oppbygging kan forårsake en hoven lever, gulsott og lett blåmerker. Bygg-up i nervesystemet kan forårsake problemer med å snakke, muskelstivhet og endringer i atferd. Tay-Sachs sykdom kan føre til et barn å gå blind, muskelatrofi, demens og beslag. Tay-Sachs sykdom kan også føre til lammelser. Leukodystrophy fører til en gradvis forekomst av symptomer som tap av kropps tone, tale, syn og hørsel.

Behandlinger

Wilson sykdom krever livslang vedlikehold av kobbernivået i kroppen. Sink blir brukt til å forhindre absorpsjon av kobber, og stoffer som Cuprimine brukes til å fjerne kobber allerede i kroppen gjennom nyrene. Det er i dag ingen behandling tilgjengelig for Tay-Sachs sykdom. Krampeløsende medisiner brukes for å forebygge anfall, og noen barn krever en materøret. Behandling av leukodystrophy innebærer tale og fysioterapi, og forskning viser lovende for benmargstransplantasjon som behandling.

Risikofaktorer

De med en familie historie av Wilson sykdom har større risiko for å få det. De som har leversykdom eller unormale leverprøver er også en økt risiko fordi en unormal leveren ikke kan være i stand til å filtrere kobber også. Forskere har funnet de som er av østeuropeisk eller jødisk anstendig er en større risiko for Tay-Sachs sykdom. Et barn som har foreldre både bærer det muterte genet har en 25 prosent sjanse for å ha Tay-Sachs ifølge ninds. Leukodystrophy er en arvelig lidelse som setter de med en familie historie av leukodystrophy i fare.

Sykdommer i kjønnsorganer

Sykdommer i kjønnsorganer


God helse er et mål at hver person bør strebe etter. Problemer kan imidlertid med den reproduktive system som seksuelt overførbare sykdommer gjør dette målet vanskelig. Forstå hva symptomene du skal se etter med disse sykdommene kan bidra til å identifisere behovet for å søke medisinsk hjelp og eventuelt behandling.

Hva er en seksuelt overførbar sykdom?

En seksuelt overførbar sykdom (STD) er en type sykdom som påvirker den reproduktive system. Kjønnssykdommer spres via kroppsvæsker som blod, cervical mucus, sperm og spytt.

Chlamydia

Chlamydia er en sykdom som infiserer genital spor slik som i vagina, og urinrøret. De første tegn på denne sykdommen er subtile, slik som kramper og en svak utflod, som er grunnen til de fleste som har klamydia er ikke klar over at de har det. Symptomer på denne reproduksjonssykdommer vil øke og, i løpet av tre uker, kan bli mer merkbar. De vanligste symptomene på klamydia er smertefull vannlating, konstant utflod, magesmerter og smertefullt samleie.

Gonoré

Gonoré er en type reproduktive sykdom som også påvirker genital spor. Når en person som er utsatt for sykdommen, symptomene oppstår vanligvis i løpet av 10 dager. Imidlertid er det vanlig for en person å ikke vise noen tegn på sykdommen før måneder etter eksponering. De vanligste tegn og symptomer på Gonoré er en tykk utflod som er enten regn eller blodig, smertefull vannlating, trang til å urinere ofte og smerter under samleie.

Genital Herpes

Genital herpes er forårsaket av herpes simplex virus, og utvikler seg på kjønnsorganene av hanner og hunner. Denne sykdommen er svært smittsom og kan lett spre seg til andre, selv uten en aktiv utbrudd. De første tegn på denne sykdommen er smerter eller prikking i underlivet. Flere dager senere, vil små røde nupper vises. Det er ikke uvanlig for disse humper å slå inn åpne sår, spesielt hvis personen smittet med genital herpes har vært spent i området. Humper vil etter hvert sive og deretter danne en skorpe. Når et utbrudd oppstår, er tiden fra de første støt til skorpedannelse vanligvis flere uker. I løpet av denne perioden, kan personen oppleve influensalignende symptomer som hodepine, feber og tretthet. Han kan også oppleve smertefull vannlating.

Advarsel

Hvis en person har mistanke om at han kan ha en reproduktiv sykdom, er det svært viktig at han oppsøke lege for å teste så raskt som mulig.

Ved hjelp av Dopamin å behandle sykdommer

Dopamin er en del av en klasse av stoffer i kroppen som regulerer mange funksjoner, blant annet humør, appetitt og en følelse av velvære. En nevrotransmitter, er det viktig for funksjonen til alle kroppssystemene. For mye eller for lite dopamin er en medvirkende årsak til sykdommer som Parkinsons, enkelte psykiatriske lidelser, avhengighet og ADHD.

Dopamin og Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom er en kronisk, progressiv neurodegenerativ bevegelsesforstyrrelse. Skjelvinger, stivhet, langsomme bevegelser, dårlig balanse og problemer med å gå er karakteristiske primære symptomer på Parkinsons. Det finnes ingen kur i dag, men en form for dopamin kalt L-dopa er den beste behandling for å kontrollere symptomene.

Bivirkninger kan være kvalme, spesielt tidlig i behandlingen, lavt blodtrykk og unormale bevegelser. Langsom dosejustering og tar medisiner med mat kan redusere disse effektene, og å bruke laveste effektive dose kan hindre eller forsinke visningen av motorisk dysfunksjon.

Dopamin og andre forhold

Denne medisinen brukes til behandling av hjerte-og blodstrømningsproblemer i sjokk (reduksjon av blodtilførsel til alle deler av kroppen) forårsaket av et hjerteinfarkt, nyresvikt, alvorlig skade eller hjertesvikt. Dopamin handler raskt for å øke blodstrømmen fra hjertet, heve en slippe blodtrykket og øke urin flyt.

Dopamin er også involvert i en rekke psychatric lidelser. Antipsykotiske medikamenter er dopamin-senkende medisiner som benyttes for behandling av både psykoser og schizofreni så vel som bipolare lidelser og alvorlig depresjon.

Dopamin og Alzheimers

Alzheimer-pasienter er kjent for å oppvise forminskede nivåer av dopamin og andre nevrotransmittere. Forstyrrelser i disse nivåene påvirker atferd, følelser, appetitt og mange andre systemer i kroppen. De noncognitive aspekter ved demens er vanligvis knyttet til serotonin og dopamin fordi disse nervesystemer mest direkte påvirker humør, følelsesmessig balanse og psykose. Pågående forskning tyder medisiner som endrer dopamin nivåer og overføring kan lindre noe av stemningen og emosjonelle balanse problemer som rammer Alzheimers pasienter.

Dopamin og andre rusmidler

Det finnes en rekke medikamenter kontraindisert i kombinasjon med dopamin. De inkluderer MAO-hemmere som vanligvis brukes til å behandle depresjon samt tricylcic antidepressive medisiner. Også kontra er medisiner som brukes til å behandle høyt blodtrykk og enkelte medisiner som brukes til å behandle hjertesykdommer. All bruk av dopamin bør overvåkes nøye av legen din og du bør gjøre et poeng av å fortelle ham eller henne om alle andre medisiner du tar.

Dopamin i kroppen

Som mange andre neurotransmittere, har dopamin flere forskjellige funksjoner. Det spiller en avgjørende rolle i arbeidet i det sentrale nervesystemet og hjelper kroppen til å fungere optimalt. Det er også knyttet til hjernens komplekst system av motivasjon og belønning, og dermed spiller en rolle i avhengighet. Dopamin er syntetisert av hjernen, som også styrer de nivåer og hastigheten for overføring i hver enkelt person.

Sykdommer som forårsaker perifer nevropati

Ved skade på nerver av oppstår det perifere nervesystem, er det ofte et tap av følelse eller et tap av motorisk funksjon i visse deler av kroppen. Denne skade og påfølgende reaksjon er kjent som perifer neuropati. Det er flere årsaker til denne tilstanden, inkludert mange sykdommer og sykdomsrelaterte infeksjoner.

Arvelige sykdommer

Sykdommer som er genetisk overført eller gitt videre gjennom familien kan føre til perifer nevropati.
Charcot-Marie-Tooth sykdom rammer ca ett i 2500 personer, noe som gjør den til en av de vanligste arvelige nevrologiske lidelser i USA. Denne sykdommen påvirker direkte perifere nerver og fører til tap av normal bruk av vedheng. Dejerine-Sottas sykdommen er forårsaket av genmutasjoner eller duplikasjoner, og vanligvis resulterer i lider bli rullestol-bundet. Medfødt hypomyelinating nevropati presenterer ved fødselen og varierer i alvorlighetsgrad. Det er en motor-sensorisk neuropati og er symptomatisk lik spinal muskulær atrofi. Familiær Amyloidotic Polynevropati er en gruppe av lidelser forårsaket av mutasjoner på kromosom 18. Den presenterer i voksen alder og ofte fører til mange sykdommer, inkludert perifer neuropati. Friedreichs ataksi resulterer i forringelse av nervevev i ryggmargen. Dette påvirker muskel bevegelse av armer og ben. I tillegg nerver bli fratatt sin Insular dekking (myelin skjede), som forårsaker perifer neuropati.

Systemiske sykdommer

Sykdommer som påvirker hele kroppen blir ofte referert til som systemiske sykdommer. Lidelser som anses systemisk inkluderer metabolske forstyrrelser og endokrine lidelser.
Diabetes er en livslang sykdom med kronisk høye blodsukkernivået. Diabetes mellitus (type 1) er en ledende årsak til perifer neuropati i USA. Nyresykdommer slik som uremia (kronisk nyresvikt) kan føre til unormalt høye mengder av giftige stoffer i blodet. Dette overskuddet kan gi alvorlig skade nervevev og forårsake perifer neuropati. Sykdom i skjoldbruskkjertelen (hypotyreose) er forårsaket når skjoldbruskkjertelen gjør en utilstrekkelig mengde skjoldbruskkjertelen hormon.
Hudkreft og godartede svulster kan gjennomsyre eller påføre skadelig press på nervefibrene. I tillegg kan utvikle tumorer direkte fra nervevev celler.

Inflammatoriske sykdommer

Kronisk betennelse forårsaker perifer neuropati når hevelse fører til direkte eller indirekte nerveskader. I tillegg bærer kronisk inflammasjon ned bindevev, noe som fører til skader og infeksjon av nervefibre.
Sykdommer som forårsaker kroniske betennelser og bindevev skade inkluderer følgende:
Spedalskhet er forårsaket av en organisme, men hvordan den er under kontrakt er ofte vanskelig å fastslå. Den presenterer med skjemmende hud misdannelser og progressiv svekkelse. Nerveskader slutt fører perifer neuropati. Revmatoid artritt fører til betennelse i leddene og omkringliggende vev. Det kan også påvirke andre organer. Sarkoidose er en sykdom hvor unormalt vev utvikler seg i organer i kroppen. Når dette skjer, oppstår hevelse i lymfeknuter, lunger, lever, øyne, hud eller andre vev.
Nevropati kan også skyldes betente blodkar. Disse lidelser omtales som alvorlige vaskulitter.

Autoimmune sykdommer

Når en autoimmun sykdom oppstår, er det fordi kroppens immunsystem svar er feil. Normalt bidrar til immunsystemet beskytte kroppen mot skadelige stoffer. I stedet for å beskytte kroppen mot skadelige inntrengere, angriper immunsystemet skadelige og sunne stoffer likt. Den resulterende aktiv respons fører til ødeleggelse av friskt vev og celler. Når nerver og nerveceller er skadet, oppstår perifer neuropati.
Guillain-Barre syndrom oppstår når kroppens forsvarssystem feilaktig tror nervesystemet å være farlig. Denne ødeleggelsen av vitale muskel-kontrollerende nervene forårsaker perifer neuropati. Systemisk lupus erythematosus (lupus) kan påvirke huden, ledd, nyrer og andre organer. Den rammer ni ganger så mange kvinner som menn, og årsakene er ukjent. Symptomene varierer for hvert enkelt tilfelle. Sjøgrens syndrom har ødeleggelsen av spytt og tårekjertler. I tillegg, det påvirker andre deler av kroppen, slik som nyrer og lunger. Årsaken er ukjent, og det forekommer oftest hos kvinner i alderen 40 til 50. humant immunsviktvirus (HIV) er en seksuelt overført sykdom som gradvis ødelegger immunsystemet. AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome) er den siste og mest alvorlige fasen av HIV, og forårsaker alvorlige skader på immunsystemet.

Infeksjoner

Infeksjoner som forekommer i forbindelse med andre sykdommer kan resultere i perifer neuropati.
Helvetesild (også kjent som Herpes zoster) ofte presenterer som en hud utslett på den ene siden av kroppen. Dette utslett vil presentere med blemmer, og ofte skjer i en stripe-lignende mønster. Denne sykdommen presenterer hos voksne og stammer fra viruset som forårsaker vannkopper. Viruset (vanligvis latent i systemet i årevis etter et tilfelle av vannkopper) er aktiv og angriper nervefibre. Infeksjon med HIV eller fullt utviklet AIDS er også assosiert med perifer neuropati. På grunn av HIV / AIDS 'iført ned av immunsystemet, bakterielle og virale infeksjoner blir mer truende og mer vanlig; mange av disse er forbundet med perifer neuropati. Syfilis er en seksuelt overførbar infeksjonssykdom primært påvirker voksne i alderen 20 til 29. Symptomene på sykdommen varierer med stadium av sykdommen, men det ofte presenterer med unormale hudreaksjoner på kjønnsorganene.

Urin betingelser og sykdommer

Hvor urin tilstander og sykdommer er bekymret, er det tre hovedtyper som kan oppstå. Ingen er helt forebygges, men livsstilsendringer og bevissthet kan redusere risikoen. Vær også oppmerksom på symptomene tidlig og gå til legen din for den raskeste og beste resultatet.

Betydning

Ikke avvis urin symptomer som uviktig eller ufarlig. De kan klare seg på egen hånd, men medisinsk behandling anbefales. Hva synes å være milde betingelser kan vokse til noe alvorlig eller indikere en mer alvorlig underliggende årsaken.

Inkontinens

Den manglende evne til å kontrollere lekker urin fra blæren, urininkontinens, er pinlig og varierer i alvorlighetsgrad fra person til person. Mens noen lekkasje av og til, andre opplever tyngre episoder av utgivelsen. Inkontinens kan være forårsaket av press, som hoster eller nyser, på blæren svekket av fødsel eller prostata problemer. Du kan også oppleve en plutselig trang etterfulgt av ukontrollert utslipp. Denne varianten innebærer en underliggende medisinsk problem som urinveisinfeksjon, slag eller sentralnervesystemet, blant andre. Hvis blæren er skadet eller hvis du har andre relaterte nerveskader, kan du være i stand til å fullstendig tømme blæren, som fører til kontinuerlig lekker. Legg merke til at urininkontinens er et symptom ikke er en sykdom i seg selv.

Urinveisinfeksjon

De fleste urinveisinfeksjoner (UVI) involverer urinrøret eller urinblæren, de lavere urinveier. Ikke alle viser symptomer, men noen har en sterk trang til å urinere, brenning med vannlating og skyet urin. Influensalignende symptomer --- feber, kvalme, frysninger --- sammen med øvre rygg eller side smerte kan tyde på en nyre infeksjon. Urinveisinfeksjoner er forårsaket av bakterier inn i urinveiene. Bli behandlet umiddelbart hvis du har en urinveisinfeksjon. Ubehandlet, kan infeksjonen spre seg til og permanent skade nyrene. Vanligvis vil en enkel runde av antibiotika raskt ta vare på infeksjonen.

Blod i urinen

Å se blod i urinen kan være sjokkerende, men det er ikke alltid problematisk. Trening og aspirin både kan bidra til brutto hematuri, synlig blod. Mikroskopisk hematuri er blod i urinen som kun er synlig under et mikroskop. Om du kan se det eller ikke, ta det opp. Synlig blod i urinen forårsaket av trening eller visse medisiner vil vanligvis klare seg på egen hånd. I alle andre tilfelle må en underliggende årsak som skal bestemmes og behandlet. Noen mulige årsaker UTI, nyrestein, nyre skade eller sykdom, kreft eller en forstørret prostata.

Forebygging

Inkontinens er ikke forebygges, men du kan redusere risikoen ved å unngå urin irritanter som koffein og enkelte matvarer, spise rikelig med fiber for å unngå forstoppelse som en inkontinens faktor, og mosjon. Redusere risikoen for UTI ved å drikke rikelig med vann, tørke forfra og bakover for å unngå bakteriespredning fra anal området og unngå parfymerte feminine produkter som pads eller Douches, da disse kan irritere urinrøret. Redusere risikoen for noen av de underliggende årsakene til blod i urinen ved å forbedre din livsstil: slutte å røyke, opprettholde en sunn vekt og spiser en overflod og utvalg av frukt og grønnsaker. En sunn livsstil er din beste krenkelser mot noen urin tilstand eller sykdom.

Sykdommer som forårsaker bentap

Hva er Bone Loss?

Bentap er den raske nedbrytning av gamle benmaterialet før ny benmateriale blir produsert. Bones er fulle av mineralforekomster og består av kalsium. Kalsium og andre materialer er brutt ned i løpet av bein som åpner for nyere og friskere innskudd til fornyet styrke og tetthet. Men med bein tap, er styrke og pålitelighet av bein tapt, og de blir svake og sprø, noe som kan føre til en rekke helseproblemer, inkludert gjentatte brudd og sprekker.

Sykdommer som forårsaker bentap

Det er flere sykdommer som forårsaker tap av beinmasse, inkludert osteoporose, anorexia nervosa, hyperparathryodism, revmatoid artritt og cøliaki sykdommer.
Ifølge Mayo Clinic, osteoporose forårsaker bein å svekke og bli utsatt for brudd og pauser. Osteoporose skaper hull eller porer i benet derved forårsaker tap av strukturell integritet.

Anorexia nervosa er en spiseforstyrrelse i et individ som forsøk på å opprettholde en kroppsvekt som er lavere enn normalt, og gir ikke legemet med de nødvendige mengder næringsstoffer og proteiner. Mangelen av kalsium og næringsstoffer fører til tap av benstyrke og tetthet. Hyperparathyrodism er en medisinsk tilstand der skjoldbruskkjertelen skaper overskudd av skjoldbruskkjertelen hormon. Hormonet fører til en rekke kropp og helseproblemer, inkludert redusert høyde, tretthet, leddsmerter, muskelsvakhet og tap av bein samt bensmerter og sprekker i lengre bein i kroppen.
Revmatoid artritt er en sykdom som forårsaker betennelse i bein ledd og vev rundt dem. Det kan også føre til trøtthet, muskelsmerter, smerter i kroppen, generelle kroppen svakhet og ekstrem stivhet. I denne sykdommen, kan legemet feil aspekter og deler av benene som bakterieceller og angriper dem, og dermed forårsaker bentap og benskjørhet.

Som definert av National Digestive Diseases Information Clearinghouse, er cøliaki en sykdom som ødelegger tynntarmen og hemmer kroppens opptak av næringsstoffer. Lider kan ikke behandle gluten, et protein fra brød. Cøliaki er en autoimmun sykdom - kroppens immunsystem angriper seg selv ved en feiltakelse. På grunn av den skade på tynntarmen, er kroppen i stand til å absorbere kalsium som er nødvendig for utviklingen av bein. Cøliaki lider kan vise tegn på bentap.

Bone Loss Treatment

Bentap behandles via forebygging ved å vedta en diett med store mengder kalsium. Matvarer som ost, melk, fisk, mandler og grønnsaker anses kilder til kalsium. Vitamin D er foreslått for bentap lider også. Andre metoder foreslått for bentap inkluderer trening, lavt inntak av alkohol og medisiner som behandler den aktuelle sykdommen.

Reproduksjon system sykdommer

Den menneskelige reproduktive system er, på makronivå, et todelt system som består av de mannlige og kvinnelige kjønnsorganene. Den mannlige reproduktive system består hovedsakelig av testiklene, varebiler deferens, prostata, sædblærene og urinrøret. Den kvinnelige reproduktive system består av eggstokkene, egglederne, livmor, livmorhals og vagina. Både mannlige og kvinnelige reproduksjonssystemet er underlagt en rekke forhold.

HPV

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), humant papillomavirus (HPV) er den vanligste formen for seksuelt overførbare sykdommer (STD) og rammer kvinner og menn. Det infiserer vanligvis huden eller slimhinnene, og er ofte asymptomatiske. I noen tilfeller kan kjønnsvorter oppstå som et resultat av HPV. Den største bekymring angående HPV er at noen stammer kan forårsake kreft i livmorhalsen. CDC rapporterer også at immunsystemet er i stand til å tømme virusinfeksjon fra kroppen i ca to år i 90 prosent av tilfellene.

Chlamydia

En annen vanlig seksuelt overførbar sykdom er klamydia. Ifølge CDC, ble det rapportert mer enn 1 million tilfeller av klamydia i 2006 Det kan påvirke både menn og kvinner. Smitteoverføring skjer ved seksuell kontakt med en smittet person. Den er forårsaket av en bakterie, Chlamydia trachomatis, og er vanligvis asymptomatisk. Det kan føre til infertilitet hos kvinner ved å skade reproduktive organer. Hos menn, kan infeksjonen forårsake en utladning fra penis. I tillegg til HPV og klamydia, andre seksuelt overførbare sykdommer som påvirker den reproduktive system inkluderer gonoré, syfilis, herpes og trichomoniasis.

Kreft

Cancer er en sykdom hvor cellene i en bestemt del av kroppen vokse i en unormal hastighet. Det kan være forårsaket av en rekke faktorer, blant annet virusinfeksjoner, genetisk predisposisjon, eksponering for giftstoffer og eksponering for stråling. Både menn og kvinner kan utvikle kreft som påvirker deres reproduktive systemer.

Kvinnelige reproduktive Kreft

Kvinner som utvikler en reproduktiv kreft er mest sannsynlig å utvikle livmorhalskreft, livmorkreft, eggstokkreft eller vulva kreft. Livmorhalskreft oppstår når cellene i livmorhalsen vokse med en ukontrollerbar hastighet og forårsake svulster. De fleste kvinner utvikler dysplasi (forstadier til celleforandringer) først. Livmorkreft er forårsaket av celleforandringer i indre slimhinnen i livmoren, noe som fører til ukontrollert cellevekst. Flertallet av eggstokkreft tilfeller er "epiteliale celle svulster." Disse er tumorer som utvikler seg fra de overflateceller av eggstokkene. Vulva kreft er unormale celle vekster som oppstår på de ytre genitalia.

Mann reproduktiv kreft

To av de vanligste typene av reproduktiv kreft at menn utvikler er prostatakreft og testikkelkreft. Prostatakreft oppstår når unormale celler vokse ukontrollert og en svulst utvikler på prostatakjertelen. Prostatatumorer, som med de fleste kreftformer, kan metastasere (spredning) til andre deler av kroppen. Testikkelkreft kreft er ondartede vekster som utvikler seg i testikkelvevet. De to formene for testikkelkreft er nomas (sakte voksende) og Nonseminomas (hurtigvoksende). Ifølge National Cancer Institute, er testikkelkreft hyppigere blant yngre og middelaldrende menn.

Ulike Sykdommer i sirkulasjonssystemet

Sirkulasjonssystemet inkluderer hjerte, blodkar (arterier og vener), og blodet som sirkulerer inne. Sykdommer i sirkulasjonssystemet oppstå på grunn av dårlig kosthold, sykdom eller genetiske defekter, eller de kan skyldes ukjent opprinnelse.

Koronarsykdom

Koronarsykdom oppstår når arteriene som leverer oksygenrikt blod til hjertet er blokkert av kolesterol buildup.

Takykardi

Takykardi oppstår når pulsen er over 100 slag per minutt. Den usikre versjonen av takykardi har to typer: supraventrikulær takykardi (forekommer i atriene) og ventrikkeltakykardi (forekommer i ventriklene).

Revmatisk hjertesykdom

Revmatisk hjertesykdom er en komplikasjon som følge av revmatisk feber, som antennes bindevev og, i prosessen, ødelegger hjerteklaffer. Symptomer på denne komplika ta flere tiår å dukke opp, fra 10 til 30 år etter kontrahering feberen.

Giant Cell arteritt

Giant celle arteritis oppstår når den indre fôr av blodårene blir betent. Denne tilstanden forekommer oftest i templene av hodet.

Høyt kolesterolnivå

Høyt kolesterolnivå oppstår når low-density fett bygge opp i blodet på grunn av en høy-fett diett, mangel på mosjon, høyt alkoholforbruk og ulike sykdommer som lever-eller nyresykdom.

Sykdommer som forårsaker lavt kalium

Kalium Basics

Kalium er et mineral kroppen benytter for sunn nyrefunksjon. Det leder strøm i kroppen og regnes som en elektrolytt. Andre elektrolytter inkluderer klorid, kalsium og natrium. Kalium anvendes for hjerte funksjonalitet og brukes for bevegelse av den glatte og skjelett-muskler. Kaliumnivå kan variere og skape problemer uansett. For mye kalium er en tilstand som kalles hyperkalemi. Ikke nok kalium er en tilstand som kalles hypokalemi. Kaliumnivåer er påvirket av inntaket av natrium og fysiske funksjoner som svetting, absorpsjon, diaré og oppkast.

Sykdommer som forårsaker lavt kalium - Primær aldosteronisme

Hypokalemi er tilstanden hvor nivåene av kalium er for lav i kroppen. Ifølge Mayo Clinic, er kaliumnivå normalt vurdert rundt 3 til 4 milliekvivalenter per liter. Lave nivåer er målinger under 2,5 milliekvivalenter. Hypokalemi kan føre til tretthet, kramper av muskler, unormal hjerterytme og forstoppelse.

Hypokalemi kan være forårsaket av diaré, nyresvikt, oppkast, vanndrivende, avføringsmidler og tilstand som kalles primær aldosteronisme. Denne tilstanden er når binyrene skaper et overskudd av hormonet aldosteron. Dette hormonet fører til at kroppen mister kalium og holde på natrium. Denne tilstanden kan føre til høyt blodtrykk.

Andre sykdommer

Spiseforstyrrelser og kronisk nyresvikt er også sykdommer som forårsaker lavt kalium. Bulimia nervosa består av overspising og purging, hvor en person spiser store mengder mat og deretter kaster det opp. Anorexia nervosa er når en person har usunn selv syn på seg selv og mener seg å være overvektige, og derfor ikke spiser. Spiseforstyrrelser inkluderer bulimia nervosa, anorexia nervosa og overspising. Spiseforstyrrelser føre til underernæring som kan forårsake lave nivåer av kalium.

Kronisk nyresvikt er tap av nyrene evne til å filtrere giftstoffer fra blodet. Som nyrene svikter, kroppen begynner å bygge opp giften, og overskudd av væske i blodet. I tillegg til tap av kalium, kan kronisk nyresvikt forårsake høyt blodtrykk, anemi, kvalme, vekttap og tretthet. Kronisk nyresvikt kan være forårsaket av diabetes, urinveisobstruksjon, nyresykdommer og hypertensjon.

Fire Fighter Sykdommer

Fire Fighter Sykdommer


Brannslokking er en farlig yrke. Brannmenn setter sine liv i fare bare å slukke branner og redde liv i prosessen. Brannmenn også sette sitt liv i fare fordi de er utsatt for sykdommer som det handler om brannslukking gjør dem utsatt for å få.

Hjertesykdom

Koronar hjertesykdom står for 45% av dødsfallene blant brannmenn på vakt i følge artikkelen "legevakt og dødsfall av hjertesykdom blant brannmenn i USA" i New England Journal of Medicine i mars 2007 Hvorfor er dette tilfelle? De mulige svarene er fysisk anstrengelse, nødresponser og farlige oppgaver. Disse tingene påvirker også arbeidstakere i andre høyt stress yrker. Andre forklaringer på den høye frekvensen av hjertesykdom er eksponering for røyk og kjemikalier, fysisk anstrengelse på grunn av håndteringen av tungt utstyr og materialer, understreker varmen fra en brann årsaker, psykiske stressfaktorer og den lange, uregelmessige arbeidstiden. Uansett årsak, er hjertesykdom den hyppigste dødsårsaken blant brannmenn.

Parkinsons sykdom

En annen sykdom utbredt blant brannmenn er Parkinsons sykdom. Dette kan være fordi brannmenn er utsatt for kjemikalier og andre giftstoffer. Når disse giftstoffer brenner sammen, er skade på nervesystemet mulig. Forekomsten av Parkinsons sykdom, som er en sykdom i nervesystemet, er betydelig høyere blant brannmenn enn i befolkningen generelt. En artikkel om dette er "Prevalens av Parkinsons sykdom blant brannmenn," i 4. mai 1990, utgaven av Neurology.

Kreft

Brannmenn er en større risiko for å utvikle fire ulike typer kreft enn befolkningen generelt. Mann brannmenn er to ganger så stor risiko for å utvikle testikkelkreft. Brannmenn har også en betydelig høyere rate av non-Hodgkins lymfom og prostatakreft (for mannlige brannmenn) enn den generelle befolkningen. De er en større risiko for å komme ned med myelomatose, en kreft i benmargen. Disse funnene er i november 2007-utgaven av Journal of Occupational and Environmental Medicine.

Sykdommer Funnet Med Lymfadenitt

Sykdommer Funnet Med Lymfadenitt


Lymfadenitt er den medisinske betegnelsen som brukes for å beskrive en betent lymfeknute. Siden noen av de 600 lymfeknuter i menneskekroppen kan bli forstørret på grunn av sykdom, innebærer diagnose å skille mellom lokalisert lymfadenitt forårsaket av en stedsspesifikk infeksjon og generalisert lymfadenitt utløst av en infeksjon påvirker hele kroppen. Dette er fordi det er mange smittsomme, autoimmune og ondartede sykdommer funnet med lymfadenitt.

Infeksjoner

Flere bakterielle og virale infeksjoner produsere hovne lymfekjertler på stedet av infeksjon. En av de mest vanlige årsaker til forstørrede cervikale lymfeknuter i halsen er Strep hals forårsaket av en invasjon av Streptokokker bakterier. Mononukleose, også kjent som "kyssesyken", påvirker også lymfekjertler på halsen. Sårinfeksjoner kan også føre til lokaliserte lymfadenitt, slik som Bartonella, mer kjent som katt scratch feber. En tann infeksjon eller abscess, resulterer ofte i hovne lymfekjertler i nærheten av stedet for infeksjon.

Toksoplasmose

Dette er en parasittisk sykdom som produserer generalisert lymfadenitt skyldes eksponering for Toxoplasma gondii. Mens denne parasitten smitter mange dyr, inkludert mennesker, det først og fremst er rettet mot kattedyr. Dette er grunnen til at denne sykdommen er ofte forbundet med å komme i kontakt med avføringen til en infisert huskatt ved rengjøring søppel boksene. Imidlertid, spise infisert kjøtt er mer vanlig modus for overføring av sykdommen.

Kreft

Ulike lymfomer opprinnelse i lymfesystemet og sprer seg til mange lymfeknuter, inkludert Hodgkins sykdom og hårcelleleukemi. Det er imidlertid også mulig for andre cancertyper til å metastasere, og spredd seg til lymfeknuter hvor som helst i legemet.

Autoimmune sykdommer

Mange sykdommer som kompromittere immunfunksjon er kjent for å forårsake lymfadenitt, inkludert reumatoid artritt, lupus, sarkoidose, humant immunsviktvirus (HIV) og ervervet immunsvikt syndrom (AIDS).

Tuberkulose

Tuberkulose er en smittsom sykdom forårsaket av Mycobacterium tuberculosis. Selv om denne sykdommen i første omgang rettet mot lungene, det ofte sprer seg til å invadere andre områder av kroppen, inkludert lymfeknutene i nakken og brystet. Dette skjer når de invaderende bakterier haik på spesialiserte immunceller i lungene kalles dendrittiske celler, som reiser til andre deler av kroppen til å samhandle med andre immunceller. Resultatet er dannelse av knuter som kalles granulomer.

Organiske Støv Sykdommer

Også kjent som yrkes lungesykdommer, disse lidelsene er eksempler på sykdommer som finnes med lymfadenitt som først påvirke lungene og deretter spredd seg til lymfeknuter i brystet. Som tuberkulose, er organisk støv sykdom karakterisert ved dannelse av granulomer i lungevev. Imidlertid er utviklingen av granulomer forårsaket av langvarig eller kronisk innånding av organisk støv i stedet for en infeksjonssykdom. Eksempler på organiske støv sykdommer inkluderer silikose og berylliosis.