Digidexo.com

mørke flekker rundt øyne

Hvorfor har jeg mørke sirkler rundt øynene mine?

Mørke ringer under eller rundt øynene er forårsaket av utette kapillærene, ifølge Darkcircles.net. Øyne sirkler er sammenlignbare med et blåmerke. Når hemoglobin brytes ned, det som gjenstår er en blå-svart farge, som er det du ser. Hvis, for eksempel, blir du truffet i øyet, traumatizes dette blodkar. Blod lekker ut og gjennomsyrer området rundt, og det er der misfarging oppstår. Men noen mennesker har mørke ringer uten fysiske traumer blir gjort til området rundt øyet. Noe av dette skyldes genetikk, men andre faktorer kan spille en rolle i å skape mørke sirkler.

Medisiner, vitamin K-mangel, Dehydrering

Visse medisiner kan gjøre området rundt øyet ser mørk. Medisinene som er mest sannsynlig til å føre til mørke sirkler er de som utvider blodkar, ifølge Docshop.com. Mørke ringer kan utvikle seg dersom du er dehydrert, eller hvis du er mangelfull i vitamin K.

Allergier

Hvis du er en allergi lidende, er du tilbøyelig til å utvikle mørke sirkler. Faktisk er mørke ringer regnes som en av symptomene på allergi. Mørke flekker vises rundt øynene på grunn av histamin reaksjoner. Videre, hvis du lider av allergi kan du bli rubbing og graving på og rundt øynene som vil ytterligere forverre den mørke sirkler.

Hevelse og tretthet

Hevelse (ødem) kan oppstå hvis du lider av allergi, og dette vil be utviklingen av mørke sirkler. Fatigue kan også resultere i mørke sirkler. Å være sliten ikke nødvendigvis føre til mørke ringer; Men hvis huden din er blekere enn normalt på grunn av trøtthet, og du ikke føler deg bra, vil de mørke flekker dukke opp mer enn de normalt gjør, ifølge Darkcircles.net.

Underliggende betingelser

Mørke ringer rundt øynene kan være en indikasjon på at du har en sirkulasjons problem eller nyre eller leverfunksjonsfeil, ifølge Docshop.com.

Alder og Tynning Skin

Når vi blir eldre, gjør huden vår ikke har så mye fett og kollagen som det en gang gjorde. Vår hud faktisk blir tynnere. Disse faktorene kombinert gjør blodårene under våre øyne mer tydelig, ifølge Mayo Clinic. Alle kan få mørke ringer, men de kan være mer tydelig på en eldre person.

Congestion

Hvis stoppes opp nesen fra en forkjølelse eller bihulebetennelse, kan dette gjøre mørke ringer mer merkbar. Venene som drenerer til dine øyeepler ned til nesen blir utvidet og mørkere når lunger oppstår.

Too Much Sun

Jo mer sol du får, desto mer uttalt dine mørke sirkler kommer til å være. Soling øker produksjonen av pigment (melanin) i huden og gjør den mørke sirkler enda mørkere.

Hvordan lage den mørke flekker i ansiktet Disappear

Mørke flekker og urenheter i ansiktet er vanligvis et resultat av økt melatoninnivået forårsaket av for mye soling. Mens mange mennesker utvikler disse typer flekker med alder, kan de ofte vises i yngre mennesker også, og skaper stygge blemmer som genererer en følelse av selvbevissthet. Det finnes en rekke behandlinger du kan benytte for å bidra til å redusere synligheten av mørke flekker på ansiktet ditt, noen ganger også gjøre dem forsvinne helt.

Bruksanvisning

•  Drikk rikelig med vann på en jevnlig basis for å skylle giftstoffer fra kroppen som kan føre til hud urenheter og mørke flekker.

Dab ren sitronsaft på en bomullsdott og gni saften over skavanken. La den tørke i tjue minutter før du skyller rent. Sitronsaft inneholder naturlige blekemidler som trygt kan lysne huden.

Skjær en potet i to og gni innsiden av potet over din mørke flekker. Det sure natur potet gir naturlig hud bleking som kan redusere forekomsten av mørke flekker.

Snakk med legen din om å få en resept for tretinoin krem. DAB en liten mengde tretinoin krem ​​på fingeren din og bruke den til mørke flekker i ansiktet. Unngå kontakt med øyne og munn.

Påfør solkrem før du går utendørs og bære et bredt rimmed lue for å unngå mørkere eksisterende flekker eller etablering av nye flekker.

Tips og advarsler

  • Noen mørke flekker kan være en indikasjon på hudkreft og bør analyseres av legen din bare for å være på den sikre siden.
  • Aldri kuttet mørke flekker fra huden din, da dette kan føre til smertefulle arr langt verre enn de mørke flekker.

Slik fjerner mørke flekker på huden med laser

Mørke flekker kan vises på områder av huden der eksponering for solen er vanlig, slik som ansikt og hender. Disse mørke flekkene er ufarlig, men kan fjernes for å holde huden ser ungdommelig og frisk. Ved hjelp av en laser for å fjerne mørke flekker kan gjøres ved en dermatologisk kirurg med erfaring i bruk av en laser for å fjerne mørke flekker og andre hud misfarging. Den dermatologiske kirurg bestemmer hvilken type laser vil være den mest effektive for pasientens hudtype, selv om en Nd: YAG laser er mest brukt i disse tilfellene. Operasjonen kan gjøres på legekontoret, og pasienten kan forlate rett etter at den er ferdigstilt.

Bruksanvisning

•  Vask området av huden med mørk flekk med en ikke-såpe rensemiddel. Tørk huden med et mykt håndkle.

Legg pasienten ned på operasjonsbordet. Sett et par beskyttelsesbriller over pasientens ansikt.

Påfør en kjølespray til området på huden der den mørke flekken er plassert.

Plasser Nd: YAG laser probe mot den mørke flekken. Juster innstillingen til "defokusert" for overfladisk fordampe huden.

Aktiver laser å levere en lang pulset utbrudd av laserlys gjennom sonden og inn på mørk flekk til å fordampe huden.

6. Sitt pasienten opp og fjerne briller. Påfør solkrem til og rundt den mørke flekken. Sende pasienten hjem.

Hvordan Fade mørke flekker på svart hud

Fjerne mørke flekker fra afrikansk-amerikansk hud er gjort i nesten samme måte som du ville andre typer hudfarge, men på grunn av pigmentforskjeller, forsiktighet må utvises. Bleking av huden kan føre til misfarging og selv mild arrdannelse som kan tiltrekke seg mer oppmerksomhet enn de mørke flekker gjorde, men det finnes metoder du kan bruke for å redusere og selv gjøre flekkene forsvinner uten å forlate slike misfarging bak.

Bruksanvisning

•  Unngå mørke flekker ved å begrense eksponering for solens skadelige stråler. Påfør alltid solkrem før du går ut og vurdere en bredbremmet hatt hvis du planlegger å tilbringe dagen i solen. Soling kan mørkere stedene du allerede har, så unngå mørkere dem og skape nye flekker.

Påfør en fading krem som inneholder hydroquinine. Hydroquinine kremer og vasker, som finnes over disk i de fleste drugstores, er designet spesielt for å fjerne mørke flekker og jevne ut huden misfarging. De kan imidlertid tørke ut huden og forårsake arrdannelse etter lengre tids bruk.

Fukt en bomullsdott med ufortynnet sitronsaft og bearbeid tips til din flekker. La den sitte på huden din i tjue minutter, deretter vaske den ren med varmt vann og såpe før klappe huden tørr. Gjenta denne prosedyren inntil to ganger om dagen til flekker falme. Vær forsiktig så du ikke får saften på huden rundt; Ellers kan det lette huden og trekke oppmerksomhet til området.

Snakk med hudlege om Microdermabrasion, som Interesserte bort det øverste laget av huden, og kan hjelpe til med reduksjon av uønsket arrdannelse, kviser og mørke flekker. Det kan også føre til mindre arrdannelse.

Tenk gjennomgår kjemisk peeling. Som microdermabrasion, kjemisk peeling fjerner det øverste laget av huden, reduserer arr, mørke flekker og urenheter, men de ofte føre til misfarging av huden som er langt mer avskrekkende enn de mørke flekker selv.

Tips og advarsler

  • Mange behandlinger, for eksempel microdermabrasion og kjemisk peeling, er utformet for å hjelpe folk med lysere hud pigmentering; leger, derimot, har utviklet lavere grad programmer som kan være nyttig for folk med mørkere hud.

Hva er årsaken til Lille mørke flekker på Peaches Fra en Peach Tree?

Hva er årsaken til Lille mørke flekker på Peaches Fra en Peach Tree?


Peaches er ikke bare deilig; de er også gode kilder til fiber, kalium, niacin, og vitamin A og C. Bare husk at det er viktig å inspisere fersk fersken før du kjøper eller spiser dem. Små mørke flekker på huden viser som regel at en fersken har en bakteriell eller soppinfeksjon. Ikke alle slike infeksjoner forårsake alvorlig skade, men noen kan holde frukten modner, eller gjør det uegnet til å bevare ved frysing eller hermetisering.

Bakteriell Spot

Bakteriell spot, også kalt svart flekk, viser seg som små, kantete mørke flekker på huden. De fleste av en fersken med bakteriell spot kan fortsatt bli spist, siden kjøttet er bare påvirket opp til en dybde på rundt en fjerdedel av en tomme. Imidlertid kan bakteriell flekk holde frukten modner eller kan skape et nettverk av sprekker i huden, der en sopp kan smitte kjøttet. Unngå å kjøpe grønne fersken som allerede har en rekke steder.

Fersken Skurv

Soppen som forårsaker fersken skabb kan bli gjenkjent av den lille, runde, mørk grønn til svarte flekker som vises nær stammen slutten av fersken. Hvis bare noen få diskrete flekker er til stede på en fersken som er moden eller nesten moden, er det trygt å kjøpe, selv om berørte kjøtt må skjæres bort før den spises. Imidlertid, fersken med skorpedannelse er ikke egnet for å bevare, fordi huden ikke vil gli av lett når frukten blir dyppet i varmt vann.

Brown Rot

Soppen som forårsaker brun råte vises først som en liten, rund, brun-farget flekk som forstørrer og til slutt fører til at hele frukten å råtne. Riper fersken er mer utsatt; brun råte kan vises etter en grønn fersken har blitt brakt hjem og begynner å modnes. Infisert frukt kan smitte andre frukt, så det er best å kvitte seg med en infisert fersken umiddelbart. Brun råte kan lett infisere en fersken hvis huden har blitt sprengt av lesjoner fra bakteriell spot eller fersken skabb.

Rhizopus Rot

Rhizopus råte fører til en liten brun flekk å vises på en fersken hud; det kan skilles fra brun råte fordi stedet er litt nedsunket og huden glir lett. Rhizopus råte sprer seg raskt, og snart vil dekke hele fersken, sammen med en hvit form som dekker overflaten av fersken og kan spre seg til andre frukter. Skal kastes smittet frukt på raskt.

Ulike måter å fjerne røde årer og mørke flekker fra ansiktet

Røde årer og mørke flekker i ansiktet er distraherende funksjonene som kommer med alder og soleksponering. De kan fjernes gjennom en rekke hud-foryngelse prosedyrer, slik som kjemisk peeling, lys, laser og andre energibasert terapi for å produsere et klarere hudfarge.

Røde årer

Røde årer er også kjent som "edderkopp årer" fordi de er vanligvis tynn og vises i klynger. De vanligvis vises i bena, men kan også dukke opp i ansiktet ditt. De blir vanligvis behandlet med sklerose, som ikke krever noen anestesi. En skleroserende løsning, vanligvis saltvann blir injisert inn i de røde blodårer, noe som får dem til å gå i oppløsning og svekkes over tid.

Sclerotherapy kan svi litt og fører til at huden din midlertidig å bli rød og oppvokst. Senere området kan vises mørbanket. Det tar opptil en måned for å se hele effekt og redusere forekomsten av røde årer. Men du vil sannsynligvis nødt til å gå til legen minst to ganger, om en måned fra hverandre, som en del av denne type terapi å fullstendig eliminere de røde årer.

Nyere behandlinger for edderkopp årer involverer bruk av lasere, som sender pakker med intense lyset i venene. Som skleroterapi, det tar tid for venene å falme. Selv om en laser krever ikke bruk av nåler, er det ikke helt smertefritt. Området vil være ganske varm under øktene, som varer opptil 20 minutter. Din helsevesenet leverandør vil gi kjøling for å holde deg komfortabel. Opp til fem behandlinger blir vanligvis nødvendig for å fullstendig eliminere de røde blodårer. Laser-terapi bivirkninger kan inkludere rødhet og hevelse og en misfarget område som varer i opptil to måneder. Det er en fare for brannskader hvis lasere brukes feil.

Mørke flekker

Mørke flekker på ansiktet ditt, vanligvis et resultat av soleksponering, kan fjernes med laser eller lysterapi eller en kjemisk peeling.

Kjemisk peeling bruker stoffer som fenol, trikloreddiksyre og AHA fruktsyre for å fjerne misfarging. En kjemisk peeling er vanligvis utført i et legekontor, og anestesi er ikke nødvendig fordi kjemisk peeling forårsaker bare en liten stikkende følelse, selv om legen din kan forskrive en beroligende for å hjelpe deg å slappe av. Etterpå kan du ha litt smerte og hevelse, og huden vil se rød og flassende. Huden din vil leges i løpet av en uke til 10 dager.

Opplevelsen av å ha laser eller lys behandlinger for å fjerne mørke flekker ligner edderkoppen-vene terapi.

Uansett behandling du velger for enten røde årer eller mørke flekker, anbefaler American Society of Plastic Surgeons at du starter et regime av flittig og absolutt solbeskyttelse for å unngå ujevn pigmentering, særlig i løpet av det første året etter noen av disse prosedyrene.

Hvordan bli kvitt rødhet og mørke flekker på ansiktet

Hvordan bli kvitt rødhet og mørke flekker på ansiktet


Rødhet og mørke flekker på ansiktet ditt kan være et slag for selvtilliten. Selv kosmetikk kan hjelpe skjule disse hud problemer, de er på ingen måte en permanent løsning. Hvis du ønsker å sette ned sminke og føler seg godt om ansiktet ditt igjen, bør du vurdere søker behandlinger som vil rydde opp din rødhet og flekker.

Bruksanvisning

•  Identifiser årsaken. Rødhet og mørke flekker kan være forårsaket av en lang liste over ting, fra akne og eksem til allergiske reaksjoner, tørrhet og til og med autoimmun sykdom. Legen din kan hjelpe innskrenke roten av din hud problemer, men vær oppmerksom på at det kan ta litt tid å spikre ned det nøyaktige problemet.

Hold deg til behandlingen. Den nøyaktige behandlingsregimet du følger, vil avhenge av hva som forårsaker rødhet og mørke flekker, men sørg for å følge den planen legen din utvikler seg for deg å unngå en annen oppblussing av tilstanden din. Mulige behandlinger inkluderer over-the-counter eller reseptbelagte aktuelle behandlinger, antibiotika og medisiner for autoimmune tilstander.

Vurdere en spesialist. Hvis rødhet vedvarer, eller hvis noen din rødhet og mørke flekker er forårsaket av arrdannelse, kan det hende du trenger hjelp fra en hudlege eller plastisk kirurg. Disse legene kan bruke dermabrasions, kjemisk peeling, laser behandlinger og andre mer invasive behandlinger for å forbedre tilstanden til huden din.

Tips og advarsler

  • Hvis du har mistanke om en allergi kan være årsaken til rødhet, eliminere de produktene du bruker i ansiktet ditt en etter en for å se om du kan isolere den skyldige.
  • Visse hudsykdommer, som rosacea, kan bli forverret av hva du spiser og drikker. Legen din vil informere deg om eventuelle kosttilskudd retningslinjer du bør huske på.

Mørke flekker på Face Treatment

Melasma er en tilstand som forårsaker hyperpigmentering, eller mørkere hud. Melasma kan forekomme hvor som helst på ansiktet, inkludert kinnene, over den øvre leppe, nese, hake og panne. De mørkere-fargede flekker kan variere fra tan til dyp brun. Melasma utvikler oftere hos kvinner enn menn. Disse hudforandringer er assosiert med hormonelle endringer som for eksempel graviditet, bruk av p-piller eller hormonsubstitusjonsbehandling. Andre årsaker kan være eksponering for sollys og bruk av medisiner som forårsaker følsomhet for sollys eller kosmetikk.

Krem Behandlinger

Azelainsyre krem ​​kan bremse melasma og stoppe produksjonen av pigment som gjør huden mørkere. Hydrokinon er en annen behandling. Hydrokinon, selv om, blokkerer den kjemiske prosess som skaper melanin. Det fjerner pigment fra huden.

Solkrem Behandlinger

Bruk solkrem daglig. Solkrem er ekstremt viktig - selv på overskyete dager eller innendørs - fordi sollys på ubeskyttet hud kan utløse mer melasma. Velg et produkt med en solfaktor (SPF) på 15 eller mer, og gir beskyttelse mot UVA og UVB stråler. De to ingredienser, titan og sinkoksyd, blokk sollys fra å trenge inn i huden. Bruk solkrem når du kjører eller sitter ved siden av et vindu. Fortsett å bruke solkrem selv etter melasma klarner å hindre at tilstanden gjenoppstå.

Kjemiske behandlinger

Prøv kjemisk peeling hvis melasma ikke falmer med andre behandlinger. Påføres huden, disse flytende løsninger skaper en mild kjemisk forbrenning som ligner på solbrenthet. Den brente laget vil flasse av, og ny hud vil forbli. Kjemisk peeling kan variere i styrke. Glykolsyre er den mildeste stoffet. Du kan også prøve microdermabrasion eller laser kirurgi.

Outcome

Misfarging av huden vil falme etter flere måneders behandling. For kvinner som utvikler mørke flekker under svangerskapet, vil det forsvinne etter at de føder. Mørkere hud kan forsvinne etter hormoner stabilisere eller om medisiner som prevensjon blir stoppet. Noen ganger, skjønt, patcher vil aldri forsvinne.

Mørke flekker på Legs

Mørke flekker på Legs


Vår hudens utseende forteller en virkelig historie for mange av oss. Enhver type misfarging normalt kan ha en rekke forskjellige fysiologiske årsaker, og bør bli diagnostisert av en dyktig dermatolog.

Solar Lentigos

Solar lentigos er et resultat av skade på våre hudens melanocytter, som er de epidermal cellene som produserer melanin. Når disse cellene tar i for mye soling, vil uansett melanin vi har i vår hud utvikle hyperpigmentering (brune flekker).

Skin Cancer

Brune flekker som vises på områder som er utsatt for sollys kan være forårsaket av hyperpigmentering, men også kan tyde på hudkreft. Den vanligste typen hudkreft, ifølge www.medicinenet.com er basalcellekreft, som forekommer i mer enn 90 prosent av tilfellene.

Melanom

Melanom er en type hudkreft som aggressivt og raskt sprer seg til forskjellige organer i kroppen. Med melanomer vil hudforandring har ujevne grenser til det og synes asymmetrisk. Av og til kan det også være noen blødning av lesjonen selv.

Kaposis Sarkom

Kaposis sarkom er en annen type kreft som ofte går hånd i hånd med HIV eller AIDS. Den presenterer som mørke flekker på huden (bena og lysken, blant andre steder), og kan ofte være smertelig hovne. Ifølge American Cancer Society, er HIV / AIDS den vanligste årsaken til Kaposis sarkom i USA.

Vanlige diagnostiske prosedyrer

Ifølge Mayo Clinic, de to vanligste diagnostiske prosedyrer for ulike hud misfarging er enten visuell hud inspeksjon eller en hud biopsi. En hudbiopsi er ofte gjøres under lokalbedøvelse.

Hva er årsaken til mørke flekker?

Genetiske Traits

Mørke flekker kan være arvelig som fødselsmerker. Flekkene er teknisk betraktet hudlesjoner også betegnes "føflekker." Disse mørke flekker er litt hevet på huden, og kan variere i farge fra mørk brun til en rødlig fargetone.

Hudproblemer

Hyperpigmentering, den vitenskapelige betegnelsen på mørke flekker, kan være forårsaket av hudinfeksjoner og selv akne. Under graviditet, kvinner kan utvikle hud flekker som melasma fra endringer i hormoner og produksjonen av melanin i kroppen. Andre forhold, som for eksempel seborrhea keratose eller fregner, kan føre til brune flekker på huden. Økte nivåer av melanin vil også føre til mørkere flekker på huden. En tilstand som kalles akne vulgaris forårsaker mørke flekker å utvikle seg i områder i ansiktet, ryggen og brystet.

Medisiner

Noen av hormonpillene at gravide kvinner blir gitt vil endre hormonnivået og forårsake mørke flekker. Estrogents, sulfonamider og tetrasykliner er også vist å føre til mørkere hud i flekker. Estrogents er steroider gitt som p-piller, og brukes i hormonbehandling for kvinner. Sulfonamider funksjon som antibakterielle midler, og tetracykliner benyttes som antibiotika.

Sollys

Ultrafiolett lys kan skade huden over tid. Ultrafiolett eksponering kan føre fregner og ephelides, som er store tan-fargede flekker på huden. UV-lys vil også føre til stede mørke flekker å spre seg og vokse i allerede berørte områdene. En solkrem med SPF 15 er anbefalt når UV-eksponering er forventet.

Hvordan Heal jeg mørke flekker på My Elbow?

Hvordan Heal jeg mørke flekker på My Elbow?


Mørke flekker på albuene oppstå fra tørr, død eller grov hud. Mens tilstanden kan være skjemmende, er det enkle og effektive måter å behandle de patcher, noe som resulterer i en myk og jevn hudtone.

Exfoliating

Exfoliating albuene vil hjelpe med mørke flekker forårsaket av døde eller grov hud. Den enkleste og mest effektive måten er å bruke en loofah eller kroppsbørste mens du dusjer. Den milde daglig peeling av området vil gradvis mørket patch og myker noen tørr, grov hud.

Lime eller sitronsaft

En naturlig rette for mørke flekker på albuene er å lette huden med lime eller sitronsaft. Ta en lime eller en sitron og bruke saften til området. La den sitte i ca 30 minutter, og skyll med varmt vann.

Moisturizing

Mørke flekker oppstår vanligvis fra en mangel på riktig fuktighet. En enkel metode for å innføre mer fuktighet til huden din er å bruke fuktighetsgivende kroppssåpe når bading, fulgt opp med en fuktighetsgivende bodylotion når du er ferdig.

Hvordan kontrollere ansikts mørke flekker

Hvordan kontrollere ansikts mørke flekker


Ansikts mørke flekker kalles også pigmentflekker, leverflekker og sol lentigines. De pleide å være tenkt å være forårsaket av leverproblemer, derav navnet, men nå er ofte forbundet med photodamage fra overflødig sollys. Ifølge Mayo Clinic, disse plassene er ufarlige, men kan nød folk som de er knyttet til aldring. Det er vellykkede måter å behandle disse aktuelle lesjoner.

Bruksanvisning

•  Hold ut av direkte sol under den lyseste delen av dagen når solen står rett over hodet. Dette er når de ultrafiolette stråler er den sterkeste og mest skadelige. Forskere har endret sine anbefalinger for å nå inkludere litt tid utenfor hver dag uten solkrem for at huden vår skal kunne produsere vitamin D viktig for helsen.

Bruk en hatt og solkrem hvis du vet du kommer til å bli utsatt for mange timer med sollys. Selv om det ikke vil endre hud misfarging du allerede har, vil det hindre deg fra å få mer i de samme områdene.

Påfør aktuell tretinoin krem (retinsyre). Ifølge New England Journal of Medicine, forskere etter en dobbeltblind studie konkluderte med at "aktuell 0,1 prosent tretinoin forbedrer både klinisk og mikroskopiske manifestasjoner av leverflekker ... (og) disse lesjonene ikke tilbake i minst seks måneder etter behandlingen opphører. " Se legen din for en resept.

Bruk laser behandlinger. Det er faktisk flere former nå: Medlight C-6 laser, Lumenis en IPL, Fraxel Laser og Lumenis Ultrapulse Encore. Hver av disse bruker ulike former av lys å skrelle hudens øverste lag. De er effektive, men kostbare behandlinger, alt fra $ 500 til $ 2000 per besøk, og kan også skade de lavere lag av huden.

Prøv naturlige kremer som inneholder ekstrakt fra mutteren grasrot som er kjent for å lette huden uten skurring av syrer. Vitenskapelige studier er fortsatt mangler på denne behandlingen, men det er fortsatt brukes i land som India og Filippinene hvor plantemedisin er allment akseptert.

Små mørke flekker på Face & hodebunn

Små mørke flekker på Face & hodebunn


Små, mørke flekker i ansiktet og hodebunnen kan være forårsaket av genetiske eller miljømessige forhold, som for eksempel eksponering for solen. I noen tilfeller kan disse plassene krever medisinsk behandling for å fjerne dem.

Fregner

Fregner er en vanlig type brun flekk som kan vises på ansiktet og hodebunnen, så vel som eventuelle andre deler av kroppen. Ifølge Nemours Foundation, er de bare en samling av pigment celler som forårsaker at området av huden til å være mørkere enn de områder som omgir disse celler.

Føflekker

De fleste mennesker har føflekker som kan vises hvor som helst på kroppen, inkludert ansiktet og hodebunnen, ifølge National Institutes of Health. Føflekker er en vekst forårsaket av en klynge av celler som kalles melanocytter. De fleste føflekker er harmløse, men noen kan utvikle seg til en type kreft som kalles melanom.

Age spots

The National Institute on Aging rapporter at aldersflekker (også kalt "leverflekker" selv om de ikke har noe å gjøre med leveren) er et resultat av gjentatt og langvarig eksponering for solen. De oftest vises på ansiktet eller hender.

Akne Arr

Akne er en vanlig hudlidelse som rammer 80 prosent av alle mennesker på et eller annet tidspunkt, ifølge National Institutes of Health. Akne arr kan vises som lyse eller mørke flekker på huden eller hodebunnen.

Ringorm

I motsetning til sitt navn, er ringorm ikke forårsaket av ormer, men er i stedet en soppinfeksjon i huden. Den kan infisere mange ulike deler av kroppen, og når det påvirker skalp det kalles tinea capitis, ifølge National Institutes of Health. Det kan føre til bare flekker, så vel som små mørke flekker i hodebunnen.

Behandlinger

Utseendet til fregner, pigmentflekker og akne arr kan alle bli minimert ved å begrense eksponering for sol eller iført solkrem når du er utendørs. Føflekker kan fjernes kirurgisk av en hudlege, som kan være nødvendig hvis de synes å være kreft. Ringorm kan behandles med en soppdrepende medisiner foreskrevet av lege.

Hvordan bli kvitt Aldring Mørke flekker i ansiktet

Hvordan bli kvitt Aldring Mørke flekker i ansiktet


Alder flekker, også kalt leverflekker, er mørke flekker på huden forårsaket av for mye soling. De vanligvis dukker opp i ansiktet, brystet, ryggen av hender, armer, føtter og skuldre. Alder flekker oppstår vanligvis senere i livet, men kan dukke opp i yngre mennesker som tan ofte. Alder flekker kan forebygges, falmet eller fjernet.

Bruksanvisning

•  Hold ut av solen eller bruke solkrem for å hindre at flere pigmentflekker i ansiktet og for å beholde nåværende alder flekker fra mørkere.

Bruk en blekeløsning, slik som hydrokinon, på forsiden. Bruk hydrokinon på lys hud, ikke mørk hud. Gjelde for pigmentflekker i ansiktet hver kveld. Få en resept fra lege eller hudlege for hydrokinon.

Få en resept på alpha hydroxy acid gel, beta hydroxy acid gel eller Retin A fra hudlege. Påfør gel eller Retin A til ansiktet ditt hver natt, som dekker pigmentflekker. Hold deg til en nattlig regime i seks måneder og se lightening av store pigmentflekker og forsvinningen av små flekker.

Få en kjemisk peeling fra en kvalifisert estetiker. Prøv en alpha hydroxy syre peeling, som innebærer å bruke en mild syre i ansiktet og deretter la huden til å helbrede. Forvent skallet å falme pigmentflekker.

Se hudlege for å permanent fjerne pigmentflekker. Vær forberedt for henne å bruke en skalpell til å kutte vekk en alder spot, bruke en elektrisk nål for å fjerne den eller bruke en laser til å fjerne det. Forvent disse metodene for å forlate et arr eller en hvit flekk. Vet at laser behandlinger involverer minst smerte og den raskeste helbredende tid.

Hva er årsaken til mørke flekker på Knees?

Mørke flekker eller misfarging av knærne, er en vanlig hud problem. De mørke flekker kan vises for et bredt spekter av årsaker. I noen tilfeller er det friksjon. Andre årsaker er aldring, genetikk, medisinske forhold, eller bivirkninger av medikamenter. I de fleste tilfeller mørke flekker på knærne er ikke alvorlig, selv om misfarging kan være lite attraktivt for noen mennesker. Mens mørke flekker er vanligvis godartet, er det en god idé å ha flekker sjekkes av legen din.

Aldring og genetikk

En årsak til mørke flekker på kroppen er overdreven soling, rapporterer Mayo Clinic i sin artikkel "Age spots (leverflekker.)" De mørke flekker ta år å utvikle og forekommer bare på områder som er utsatt for sol. Disse mørke flekker skje hvis du bruke shorts ofte og ikke bruke solkrem for å beskytte mot UVA og UVB stråler. Det ultrafiolette lyset øker produksjonen av melanin, pigment som gir huden farge. The Mayo Clinic rapporterer også at som en person aldre, produserer han eller hun også mer melanin. Genetikk spiller en rolle i hud misfarging også.

Friksjon

En av de vanligste årsakene til mørke hudområder er friksjon rapporterer "Dermatologi Answers" delen av Leger Lounge nettside. Ved å knele, gjør du knærne grov og tørr, og dette fører til mørke områder. Grove stoffer mot huden kan også føre til misfarging.

Dårlig Skin Care

Hvordan du behandler huden din også påvirker farge og tekstur på huden. Døde hudceller kan bygge opp på huden og forårsake misfarging. Ved hjelp av en børste, loofah, eller skrubb på kroppen hjelper slough off slik oppsamling av død hud. Ved å bruke en fuktighetskrem jevnlig hjelper også å holde huden på knærne fuktig. Tørr hud kan også føre til mørke flekker.

Medisinske tilstander og medisiner

Det er noen helsemessige problemer som kan føre til endringer i pigmentering. For noen kvinner, graviditet fører til misfarging av huden på grunn av svingninger i hormonelle nivåer, rapporterer "11 Vanlige hudforandringer under graviditet" artikkel om Ask Dr. Sears hjemmeside. Disse pigment endringer kan forekomme hvor som helst på kroppen, inkludert knærne. Det er også mange legemidler som har de mulige bivirkninger av misfarging av huden. Et slikt stoff er tetracyklin, rapporterer Mayo Clinic i sin artikkel Tar dette antibiotika "Tetracyclin (oralt)." - Som brukes til behandling av akne, blant andre forhold - kan føre til mørkere hud.

Hvordan bli kvitt mørke flekker på Knees

Hvordan bli kvitt mørke flekker på Knees


En av de vanligste områdene hvor mørke flekker oppstår er på knærne. Dette er fordi den delen av huden blir brukt ofte, og derfor lider av tørr hud og friksjon, bemerker Bli Gorgeous nettside. Knærne lagre en overflod av død hud og vev har en tendens til å mørkne raskere enn andre områder. Regelmessig eksfoliering kan bidra til å forhindre dette problemet, men hvis det allerede er mørke flekker på knærne, er det mange remedier du kan prøve å fjerne dem.

Bruksanvisning

Rettsmidler

•  Ta en skive sitron og gni det på de mørke flekker. La sitronsaft på huden i 15 minutter, og deretter forsiktig bearbeid juice for å fjerne det fra knærne. Denne metoden vil bidra til å lette huden og fjerne døde hudceller. Friske celler vil da være i stand til å vokse.

Massasje sennep olje inn i huden og la virke i 10 minutter. Skyll av med lunkent vann. Sennep olje vil arbeide for å bringe tilbake den naturlige hudfarge med sine anti-bakterielle egenskaper. Næringsstoffene det gir vil eliminere døde hudceller.

Mix 1/2 ts. av lime juice med 1 ts. kokosolje. Bruk denne blandingen til de mørke flekker på knærne og la den være der i 15 minutter. Suge blandingen av huden med et håndkle. Denne blandingen vil arbeide for å øke hudens motstand mot kjemikalier og andre skadelige elementer. Kokosolje er en naturlig hud bleacher, og denne metoden vil arbeide for å fjerne døde hudceller.

Slik fjerner mørke flekker fra Acne on Black Skin

Slik fjerner mørke flekker fra Acne on Black Skin


Melanin er pigment som gir huden brun farge. Akne arr er hyper-pigmenterte områder som har en opphopning av melanin. Det er lett å overstimulate melaninproduksjonen i en person av farge og forårsake mørke flekker å dukke opp. Disse bassengene konsentrert melanin vanligvis skje etter en acne blusse opp. Men det er skritt for å hjelpe lindre mørke flekker på mørkere hudtoner og tiltak for å bidra til å forhindre mørke flekker fra reoccurring.

Bruksanvisning

•  Rens ansiktet med en ansiktsvask som inneholder salisylsyre. Salisylsyre vil kjemisk slough av døde hudceller, øker celleomsetningen og fremskynde arr healing. De fleste salisylprodukter behandlinger er tilgjengelig i 2 prosent styrke på ditt lokale apotek. Hvis en mer potent dose av aktuelle salisylsyre er nødvendig for sta akne arr, ta kontakt med hudlege.

Bruk en kosmetisk blekemiddel på de mørke stedene for å jevne ut huden din tone. Bruk en hydrokinon aktuell krem ​​som har kortison for å behandle mørke flekker. Hydrokinon bidrar diffundere sterkt pigmenterte flekker og redusere dannelsen av melanin på huden. De fleste hydrokinon formler er tilgjengelige over disk på 2 prosent til 4 prosent konsentrasjoner og vise betydelig suksess for kvelden ut huden. Kortison bidrar til å lindre tørrhet og kløe at hydrokinon medisin kan forårsake.

Spør din hudlege om laser behandlinger. Laser behandlinger brenne bort mørke flekker på huden din ved hjelp av en pulserende lys som vil bryte opp melanin oppbygging. Du vil trenge en rekke laser behandlinger over det berørte området fordi mørke flekker på mørkere hud har en tendens til å være mer spenstig. Hudlege vil avgjøre hva slags laser skal brukes til å redusere sjansen for over-peeling og blødninger, noe som kan resultere i blemmer og mulig arrdannelse.

Tips og advarsler

  • Konsekvent bruke solkrem når du går utendørs, og bruke en med solfaktor 15 eller mer. Melanin er en viktig komponent i kroppens forsvar mot soleksponering. Imidlertid kan dette forsvaret manifestere seg som mørke flekker og en ujevn hudtone.
  • Hindre acne fra forming. Rengjør ansiktet regelmessig med en ansiktsvask som inneholder benzoylperoksid. Benzoyl peroxide vil tørke opp og fjerne kviser, og dermed minske sjansen for det danner mørke flekker.

Hjem rette for mørke flekker i pannen

Hjem rette for mørke flekker i pannen


Mørke flekker i pannen kan være forårsaket av pigmentflekker, arr fra å bryte kviser eller fregner som har vokst mørkere. Mørke flekker som ser ut som føflekker, men har ujevn kant, bør bli sett på av legen din for å utelukke hudkreft. Hjem rettsmidler er tilgjengelige for å visne utseendet på mørke flekker på pannen din.

Hjem Rettsmidler

Påfør sitronsaft til de mørke flekker på pannen din. Sitronsaft har sure egenskaper som bidrar til å lette, og skrelle bort det ytterste laget av huden. Suge en bomullsdott i sitronsaft og gjelder for mørke flekker to ganger om dagen i seks til åtte uker.

Gni en skive rødløk på mørke flekker to ganger om dagen i seks til åtte uker. Løken har samme peeling effekt som sitron på grunn av sin syrlig innhold.

Påfør aloe vera juice til mørke flekker. Aloe vera inneholder helbredende ingredienser som kan bidra til å forynge huden og forårsake mørke flekker å falme. Påfør to ganger om dagen i en måned.

Påfør lakserolje til de mørke områdene på pannen. Bruk en bomullsdott å bruke den. Lakserolje trenger dypt inn i huden og har anti-inflammatoriske ingredienser som kan redusere synligheten av mørke flekker. Hold lakserolje vekk fra øynene dine.

Påfør en pepperrot løsning på mørke flekker. Riv en fire-tommers-lange pepperrot og bland i en fjerdedel kopp cider eddik. La blandingen sitte i en dekket beholder for to uker, risting daglig. Etter to uker, sil blandingen og holde dekket i kjøleskapet. Påfør en liten mengde i de mørke flekker og la virke i fem minutter, og skyll av. Påfør tre ganger om dagen, og resultatene bør sees innen en uke eller to.

Bland to spiseskjeer med cider eddik og to spiseskjeer av løk juice. Påfør blandingen til mørke flekker i pannen, ved hjelp av bomullsdotter. Påfør blandingen daglig i én til to måneder, eller til du begynner å se resultater. Løk og eddik inneholder sure egenskaper som kan falme mørke områder.

Hvis noen programmer forårsake rødhet eller irritasjon i huden, slutte å bruke umiddelbart. Noen hudtyper er mer følsomme for visse aktuelle løsninger. Diskuter med legen din eller hudlege noen mistenkelig ser mørke flekker på ansiktet eller andre steder på kroppen din.

Slik fjerner mørke flekker på huden

Slik fjerner mørke flekker på huden


Noen hudtyper er utsatt for mørkere flekker. Aldring rammer de fleste hudtyper med det som kalles "pigmentflekker". Ingen liker å se mindre enn sitt beste, så her er noen måter å håndtere disse uønskede mørk hud flekker og flekker.

Bruksanvisning

•  Lær om hva som forårsaker mørke flekker på huden. Tyrosinase (et kobberholdig enzym) regnes som den skyldige i klatter og flekker sett på overflaten av huden (ofte kalt leverflekker eller solflekker). De fleste av disse stedene er forårsaket av solen, aldring, hormonelle problemer, leverproblemer, dårlig hudpleie eller sterke kjemikalier.

Du har hørt dette før, men holde seg ute av solen! Eller slitasje en sterk SPF solkrem og en lue.

Trening og et godt kosthold virkelig hjelper tilstanden til huden vår ved å opprettholde god leveren helse, fjerner giftstoffer og forbedre blodsirkulasjonen. En godt balansert kosthold forbedrer funksjonen av alle organer og reduserer skade av frie radikaler som vi blir eldre.

•  Bruk produkter med hydrokinon som er en inhibitor tyrosinase. Du kan kjøpe det over disk på 2% og høyere prosenter på resept.

Prøv å bruke aktuell vitamin C. Det fungerer for noen, og det kan ikke skade deg på noen måte.

Glykolsyre vil fjerne de overfladiske lag av huden og kan hjelpe slites bort brune flekker. Det er både over-the-counter og reseptbelagte produkter tilgjengelig. Du kan nyte en glykol ansikts på din lokale spa.

•  Noen av disse behandlinger kan bli anvendt i kombinasjon. Mer alvorlig misfarging kan trenge behandling av hudlege med lasere eller andre mer aggressive metoder. Sjekk alltid med din hudlege når du er i tvil.

Tips og advarsler

  • Hvis du oppdager flekker av hud som ikke er normal og kjent, alltid sjekke med legen din. Det er mange mindre hudproblemer som kan behandles enkelt. Men du vil aldri overse alt som kan være mer alvorlig. Noen svært uskyldige hudutslett kan være et viktig tegn på en farlig kreft mens noen virkelig stygge manifestasjoner kan være bare mindre. Ikke gjett og ikke vente. Har legen din sjekke det ut for å være sikker!

Hva gjør mørke flekker Mean i en bentetthetsmåling?

Hva gjør mørke flekker Mean i en bentetthetsmåling?


En bentetthetsmåling, også kalt en DXA scan, kan bidra til å avgjøre om en person er i fare for osteoporose, en sykdom som forårsaker bein å bli svakere og mer lett ødelagt. Den benytter røntgenstråler for å bestemme hvor mange mineraler, slik som kalsium, er det i en del av benet. Mørke flekker kan indikere hvor benet er mindre tett og inneholder mindre kalsium.

Bentetthetsmåling

En bentetthetsmåling fungerer som en X-ray, ta bilder av bein, vanligvis ryggrad og hofte. Mindre maskiner kan måle tettheten av bein i håndledd, ankler eller føtter, men en sentral scan som ser på ryggrad og hofte er vanligvis den mest nøyaktige på å oppdage lav beintetthet. Skanningen er smertefri og eksponerer en person til en forsvinnende liten mengde stråling, ca 1 / 10th av hva en vanlig X-ray ville forårsake.

Mørke flekker

Mørke flekker på en bentetthetsmåling kan tyde på steder der benet er mindre tett. Dette kan skyldes osteoporose eller andre faktorer. Noen typer bein kreft, kalt osteolytiske kreftformer, kan også føre til mørke flekker å dukke opp på et bein scan, fordi de også redusere tettheten av benet.

Resultater

Vanligvis vil legen gi resultatene av en bentetthetsmåling som to tall, en T-score og en Z-score. Den T-score priser pasientens bentetthet sammenlignet med beintetthet av en sunn 30-åring. En T-score mellom 1 og -1 regnes som normalt, men en T-score som er mellom -1 og -2,5 indikerer lav bentetthet som ikke er alvorlig nok til å bli diagnostisert som osteoporose. En T-score lavere enn -2,5 indikerer osteoporose. Den Z-score, på den annen side, kan de viktige pasientens ben tetthet sammenlignet med noen av samme alder. Den T-score er mer nyttig for å diagnostisere osteoporose, men Z-score kan finne ut om det er en annen underliggende tilstand som forårsaker eller bidrar til mangel på bentetthet.

Osteoporose

Mørke flekker på en bentetthet skanning kan være en indikasjon på osteoporose, men det er opp til legen å få denne diagnosen, vanligvis ved hjelp av en T-score fra bein scan. Osteoporose fører knoklene blir skjøre og bryte lettere. Det påvirker både menn og kvinner, men er mer sannsynlig å påvirke kvinner. Osteoporose forekommer ofte uten symptomer før bein blir så svak et brudd oppstår. Brudd i hofte og ryggrad er spesielt problematisk og kan føre til livslange konsekvenser som problemer med å gå.

Behandling

Hvis det er mørke flekker på bentetthetsmåling og / eller en pasient mottar en lav T-score, kan en lege diagnostisere osteoporose. Bisfosfonater, medisiner som bidrar til å bygge beintetthet, er den vanligste behandlingen for osteoporose. Hormoner kan også hjelpe med osteoporose, men bisfosfonater er mye mer effektive og brukte. Vanligvis bisfosfonater er tatt for inntil fem år for å sikre sunne bein.