Digidexo.com

blodpropp gravid leggkrampe

Tegn for blodpropp i bena

Evnen til å koagulere blodet er et viktig aspekt av kroppens evne til å helbrede seg selv. Men noen ganger blodpropper oppstår inne i kroppen. Interne blodpropp i bena kan føre til hjerteinfarkt, slag og dødsfall. Å vite faresignalene er den beste måten å forhindre en blodpropp i beinet fra snu dødelig.

Hevelse

Når en blodpropp former i beinet begynner benet å svelle. Det første du sannsynligvis vil legge merke til er at det ene benet er større enn den andre, på grunn av væskeansamlinger i området. Hevelse kan være forårsaket av andre problemer, imidlertid, og er ikke et klart tegn på en blodpropp.

Økt Pain

En blodpropp kan starte med en liten, knapt merkbar smerter i beinet. Over tid kan smerten øke, til slutt til et punkt som det ikke lenger kan ignoreres. Smerten trolig vil bli lokalisert. Hvis du føler lokalisert smerte i beinet som øker på denne måten, se en lege umiddelbart.

Varme og Rødhet

En blodpropp i beinet vil føre til at området blir svært varm å ta på. Hele området også kan bli rød. Hvis dette skjer, blir blodpropp blir verre og du bør gå til nærmeste legevakten umiddelbart.

Kramper

Et annet tegn på en blodpropp er leggkramper. Kramper kan slå inn intens, bankende smerte og bli følt i leggmuskelen. Kramper kan forsterke når du bøyer foten. Leggkramper kombinert med andre advarsel skiltene er en alvorlig symptom som bør sjekkes så snart som mulig.

Misfarging

I en alvorlig blodpropp, kan misfarging forekomme. Området som er rødt, varmt og smertefullt kan begynne å miste noe av sin farge. Huden kan begynne å se hvite eller blå. Blodpropp kan være dødelig. Aldri ignorere symptomer.

Evista Vs. Boniva

Hos personer 50 år og eldre, vil én av to kvinner og en av fire menn har osteoporose-relaterte brudd. Selv om osteoporose kan oppstå i alle aldre, oppstår bentap raskest i post-menopausale kvinner, som er når Evista og Boniva blir ofte foreskrevet. Hvordan sammenligne disse to medisinene gjør?

Osteoporose

Osteoporose er en tilstand der bein er svake og porøse og kan bryte enkelt. Det er preget av lav benmasse og forverret vev. Omtrent 10 millioner amerikanere har osteoporose, og er åtte millioner av disse er kvinner.

Evista

Evista tas daglig, med eller uten mat, og når som helst på dagen. Det er ikke et hormon eller et østrogen, men det er kalt en østrogen agonist / antagonist. Dette betyr at det fungerer i din kropp to forskjellige måter. I bein, medisinen etterligner østrogen, noe som bidrar til å redusere bentap, og i brystene, den blokkerer effekten av østrogen. Dette bidrar til å redusere risikoen for brystkreft. Det betyr ikke behandle kreft allerede diagnostisert.

Boniva

Boniva er et stoff som hjelper tregere cellene som hjelpemiddel i bentap, og i mange kvinner, bidrar også omvendt bein loss.Boniva tas kun en gang i måneden, i stedet for hver dag. Det må tas i morgen, med vann og ingen mat for en time etterpå. Kvinner er ikke ment å ligge i en time etter å ha tatt Boniva å redusere risikoen for mage og esophageal problemer.

Side Effects

Noen bivirkninger av Evista inkluderer en noe høyere risiko for dannelse av blodpropp, hetetokter, leggkramper, leddsmerter og hevelse. Disse trenger ikke skje på alle kvinner som tar medisiner, men er kjente bivirkninger denne medisinen kan forårsake. Kvinner som har en historie med hjerteinfarkt eller hjerneslag har en høyere risiko for hjerneslag hvis de tar Evista, så dette bør diskuteres med legen din før du tar medisinen.

Boniva kan føre til problemer med å svelge, halsbrann, diaré og mageproblemer. Kvinner som har hatt nyresykdom eller lavt kalsiuminnhold i blodet bør ikke ta dette legemidlet og trenger å diskutere andre alternativer med sine leger.

Sammenligning

Mens både Evista og Boniva brukes til å behandle osteoporose hos postmenopausale kvinner, kan Evista redusere risikoen for brystkreft, mens Boniva kan være lettere å ta på grunn av sin gang i måneden dosering. For kvinner som har problemer med å huske sine daglige medisiner, kan dette være en ekstra fordel av Boniva. Hvis en person ikke kan avstå fra å ligge ned etter å ha tatt medisiner, kan Evista være et bedre alternativ for henne. Fordi det er risiko og fordeler med hver av disse medikamentene, bør du diskutere dem begge med legen din for å se hvilken som er best for deg.

Passing Blodpropper mens gravide

Passing Blodpropper mens gravide


Graviditet fører til mange endringer for en kvinne. En bekymring for graviditet er å utvikle blodpropp. Ifølge healthandnutritiontips.net, blodpropp er dyp venetrombose, noe som betyr at blodet har slått sammen og dannet en blodpropp.

Spotting

Når du er gravid, sjekk etter blod hver gang du går på do. Hvis du opplever blodstrøm, se å se hva farge og konsistens er. Hvis du har noen lette flekker av blod, kan det bare være normal spotting. Hvis blodet er mørkt og tykk, kan du bli passerer blodpropp.

Harmløs

Hvis du opplever clotting, roe ned og huske at blødning i svangerskapet er normalt.

Lege

Hvis du er gravid og tror at du har normal spotting, nevne det til legen din ved neste besøk. Hvis du føler deg som om nivået av blødning er ikke normal, ring din lege.

Kraftig blødning

Hvis du er gravid og følelses kramper, eller ser propper og du blør tungt, gå til nærmeste legevakt så snart som mulig.

Abort

Kraftige blødninger og blodpropp kan være et tegn på at noe er galt. Du kan bli opplever tegn på spontanabort. Dette er en alvorlig medisinsk tilstand som må tas opp med en gang.

Hva er årsakene til Leg Cramps mens gravid?

Gravide i andre og tredje trimester ofte opplever leggkramper. De oppstår ofte om natten mens du sover, og kan være ganske smertefullt. Men det finnes en rekke alternativer for å hjelpe forebygge eller lindre leggkramper under graviditet.

Årsaker

Ifølge Mayo Clinic Guide til graviditet, er det tenkt at trøtthet, lav sirkulasjon og væskeopphopning har skylden for leggkramper under graviditet. I tillegg plasserer livmoren press på venene, arterier og nerver, og kan bidra til leggkramper.

Trening

Bidra til å forhindre leggkramper under graviditet med regelmessig trening og uttøyning. Turgåing og svømming er lav eller ingen effekt former for kardiovaskulær trening som bidrar til å forhindre leggkramper.

Føl Stretch

Gjør øvelser for å strekke på ben og kalv muskler for å lindre kramper. Prenatal yoga er utmerket for å forbedre sirkulasjonen og arbeider ut The Kinks.

Behandling

Prøv støtte slangen å bedre blodsirkulasjonen. Hvis du tilbringer mye tid på føttene, ta pauser og heve bena. Få prenatal massasje eller bruke en varmepute. Ta et varmt bad med Epsom salter. Ta av høye hæler og handel dem for leiligheter eller joggesko.

Advarsel

Hvis kramper vedvarer, økning i alvorlighetsgrad, og hvis det er noen hevelse eller rødhet, ta kontakt med din fødselslege umiddelbart. Gravide kvinner har større risiko for blodpropp i venene som følge av hormonelle og sirkulasjons endringer under svangerskapet.

Årsaker til leggkramper

Årsaker til leggkramper


Under en etappe krampe, leggmuskelen trekker seg plutselig uten forvarsel, noe som resulterer i umiddelbar smerte og ofte den ufrivillige krampetrekning av beinet eller foten. Selv om det er vanskelig å finne årsaken til hver krampe, kan noen kjente triggere være årsaken sporadisk eller kroniske beinet kramper episoder. Nesten alle lider en eller flere leggkramper på et tidspunkt i livet, men noen opplever hyppige kramper som kan føre til såre beinmuskulaturen.

Time Frame

Mange leggkramper skje om natten, ofte som du bare sovnet eller om morgenen før du er helt våken. Andre leggkramper oppstå under anstrengende fysisk aktivitet, spesielt i varmt vær eller umiddelbart etter at du har fullført treningen og sette seg ned å slappe av.

Helse

Noen fysiske forhold kan øke forekomsten av beinet kramper. Ifølge MayoClinic.com, er en kvinne mer sannsynlig at lider av en etappe krampe om hun er gravid, og pasienter med diabetes har en økt risiko for kramper. De som lider av arteriosklerose (åreforkalkning) kan oppleve redusert blodtilførsel til bena og hyppige kramper.

Fysisk

Konkurrerer i anstrengende fysisk aktivitet kan bringe på en etappe krampe, spesielt hvis leggmusklene er utmattet fra øvelsen. Alternativt kan langvarig sitting redusere blodtilførselen til beina og sette i gang en krampe.

Dehydrering

Ikke drikke en tilstrekkelig mengde vann for å erstatte væske kroppen din expends kan bringe på en kramper episode. I tillegg, diaré som varer lenger enn 24 timer, kan føre til dehydrering og kramper. Hold rikelig med friskt vann på hånden og nippe det hele dagen for å redusere risikoen.

Diet

Spise en godt balansert kosthold kan redusere beinet kramper hvis kroppen din er mangelfull i kalsium, kalium og magnesium. En multivitamin som inneholder disse tre mineraler kan redusere beinet kramper i de som finner det vanskelig å spise sunt til hvert måltid.

Skade

En ryggskade som fører til press i korsryggen del av ryggraden kan gi leggkramper som blir gradvis verre jo lenger du stå eller gå. Hyppige pauser og heve føttene kan hjelpe. Se legen din dersom leggkramper la musklene dine sår eller hvis det oppstår oftere enn en gang i uken.

Remedy

Drikk rikelig med væske i løpet av dagen og ta en multivitamin for å supplere din ernæring. Ta deg tid til å strekke leggmusklene forsiktig før og etter hard trening og bruke varme kompresser på anbud beinmuskulaturen for å lette en krampe. Når en natt krampe streik, ta tak i bunnen av foten og trekk forsiktig tærne mot deg for å oppmuntre din kalv muskler til å forlenge og slappe av. Bruk milde massasje for å oppmuntre til en etappe krampe å slappe av.

Hvordan bli kvitt Night leggkramper

Ufrivillige sammentrekninger som skjer i quadriceps, kalver og hamstring områder av benet forårsake nattlige eller natt leggkramper. De kan være svært smertefullt og ubehagelig, skjer for bare noen få minutter av gangen eller på og av hele natten. Årsaker til dette kan være rastløse ben syndrom, reseptbelagte stoffet bivirkninger, tretthet, graviditet, elektrolyttforstyrrelser, dehydrering og overvekt. Det er mange ting du kan gjøre for å bidra til å lette symptomene og redusere episoder av leggkramper.

Hvordan bli kvitt Night leggkramper

•  Drikk nok vann. Siden dehydrering kan være en medvirkende faktor til nattlige leggkramper, sørge for at du får nok vann i løpet av dagen. Prøv å drikke en 8 oz. glass vann hver tredje time hele dagen opp til sengetid, slik at giftstoffer kan spyles fra musklene.

Prøv hestekastanje. Denne urten kommer fra et tre som stammer fra Balkan og har vært vanlig å behandle saker der det er utilstrekkelig blodstrømmen til venene i bena. Følg produsentens dose instruksjon. Konsultere legen din før du tar hestekastanje hvis du er gravid eller ammer, har lever-eller nyreproblemer eller tar noen reseptbelagte medisiner.

•  Få i badekaret. En beroligende suge i et varmt bad, før du går til sengs vil bidra til å slappe leggmusklene og hjelpe deg med å sovne. Legg mineralsalter til vannet for mer lettelse.

Påfør varme til området av benet som er berørt. Du kan sette en varmepute på det i noen minutter for å hjelpe musklene slappe av. Men, ikke sette innstillingen for høy eller la puten på beinet for lenge eller det kan føre til brannsår. Hvis du ikke har en varmepute, suge noen vaskekluter i varmt vann, vri ut og bruke dem til krampe.

Nipp til en kopp vendelrot te. Denne urten er avledet fra en staude som er innfødt til deler av Asia og Europa, og er godt kjent som en naturlig beroligende. Drikk en kopp vendelrot te før sengetid for å hjelpe slappe av musklene og redusere forekomsten av leggkramper. Snakk med legen din før du tar vendelrot hvis du er gravid, ammer, har epilepsi eller er på reseptbelagte medisiner. Ikke kjør hvis du tar vendelrot, som det kan gjøre deg døsig.

vurdere å ansette noen akupressur. Dette innebærer å stimulere visse meridian punkter på kroppen din ved å legge press på dem for å behandle spesifikke forhold og fysiske problemer. For å lette leggkramper, presse eller legge trykk på overleppen.

Ta en kalsium-magnesium supplement ved sengetid. Mangler i disse næringsstoffene kan utløse leggkramper. Ta et daglig tilskudd på kveldene skal bidra til å redusere beinet kramper.

Hint

  • Søke lege evaluering dersom leggkramper er en normal foreteelse å finne ut om de er på grunn av en mer alvorlig medisinsk tilstand. Pass på at du ikke tynge bena med tepper, da dette kan forverre leggkramper.

Tegn og symptomer på en blodpropp i beinet

Tegn og symptomer på en blodpropp i beinet


En blodpropp former i en av de dype venene i kroppen kalles dyp venetrombose (DVT). Propper dannes når venøs blodstrøm er blokkert. DVT oftest skjer i leggene, lårene, eller bekken, men kan forekomme i andre dype vener (f.eks, i armen). Hvis blodet koagulere bryter av (embolus) fra veggen av en blodåre, og vandrer til lungene, kan dette skape en livstruende lungeemboli (PE).

Årer

Når musklene som omgir årer flytte, presse de venen. Den klemvirkning fører blod til å strømme gjennom enveisventilene, som beveger blod mot hjertet, og dermed hindre tilbakestrømning og blodansamling. Årer er delt inn i to forskjellige grupper; overfladiske vener, og dype vener. Overfladiske årer ligge like under overflaten av huden. Blood beveger seg gjennom de overfladiske vener, deretter inn i de dype venene. Dypere årer ligge mellom større muskler, nærmere de dype strukturer i kroppen, slik som bein.

Dyp venetrombose & Blodpropper

Når det er pooling av blod, uansett grunn, er det potensiale for en blodpropp å danne. Blodpropper kan dannes i hvilken som helst type av venen. Denne tilstanden i overfladiske vener er tromboflebitt. Dette er forskjellig fra DVT og ikke så alvorlig. Små blodpropper som forårsaker dyp venetrombose mange ikke gi symptomer. Kroppen er vanligvis i stand til å bryte ned disse klumper på egen hånd, uten langsiktige virkninger. Det er den større DVT som helt eller delvis blokkerer blodstrømmen i en blodåre som forårsaker symptomer.

Tegn og symptomer på blodpropp

Når en DVT er til stede det er ofte ledsaget av:
• smerte
GO
• misfarging;
• hevelse
GO
• ømhet
GO
• ledning-følelse blodåre (vene vil føle deg som en ledning)
GO
• og feber.
Dersom blodproppen ligger i bekkenet, kan det ikke være noen symptomer.

Advarsel Om Blodpropper

Dersom blodproppen har reist til hjertet eller lungene, dette er en emergent situasjonen. Hvis du har blitt diagnostisert med en DVT, eller mistenker at du har en DVT, og du opplever noen av følgende symptomer, kontakt søke akutt legehjelp:
• kortpustethet;
• vanskeligheter med å puste;
• rask pust;
• brystsmerter;
• hoste opp blod
GO
• følelser av å hindre undergang.
Handle raskt, da situasjonen kan forverre seg raskt, og tap av bevissthet kan utvikles.

Behandling av dyp venetrombose

Hvis du er diagnostisert med en DVT eller PE, vil helsepersonell plassere deg på blodfortynnende. Den første behandlingen er intravenøs (IV) medisinering av blodfortynnende. Etter flere dager med behandling, vil du bli byttet til muntlig medisiner som Coumadin (warfarin) eller injeksjoner som Lovenox. Din helsepersonell vil bestemme varigheten av behandlingen.

Risikofaktorer for dyp venetrombose

De med risiko for DVT er folk WHO
• er inaktive;
• gjenoppretter fra kirurgi
GO
• er over 60 år
• har arvet forhold som forårsaker hypercoagulability (økt tendens til å levre seg)
GO
• har nylig hatt et barn, vært gravid, eller er gravid
GO
• er overvektig
GO
• har åreknuter
GO
• har kreft
• er hormonbehandling (f.eks p-piller eller hormon erstatninger).

Forebygging av dyp venetrombose

Opprettholde mobilitet for å forhindre blodpropp. Hvis du er inaktiv i lengre tid, for eksempel i et fly, stå opp og bevege seg rundt flyet.

Wear sekvensielle kompresjonsstrømper, hvis foreskrevet av legen din; disse bistå med venøs retur.
Dehydrering kan føre til en tilstand av hypercoagulability; i varmt vær, øke væskeinntaket. Gravide kvinner kan også bli dehydrert raskt; er det viktig for dem å opprettholde adekvat hydrering.

Hva er årsaken til nattlige leggkramper?

Hva er årsaken til nattlige leggkramper?


Du er i dyp søvn da, plutselig, opplever du et fryktelig smertefull etappe krampe som smekker deg rett ut av fredelige slummer. Leggkramper kan være forårsaket av en rekke sykdommer eller tilstander, ifølge Mayo Clinic. I tillegg, hvis kroppen din er kort på visse mineraler, som anses elektrolytter, kan dette føre til leggkramper. De nødvendige mineraler inkluderer kalsium, natrium, magnesium og kalium. Langdistanseløpere noen ganger opplever leggkramper mot slutten av sitt løp fordi kroppene deres har blitt utarmet av disse mineralene gjennom løperens svette.

Graviditet

Jo lenger sammen du får i svangerskapet, og jo større du blir, jo mer sannsynlig er det å oppleve leggkramper, som trolig vil slå om natten, ifølge Babycenter. Det er ikke noe fasitsvar på hvorfor gravide kvinner opplever leggkramper, men det er trolig på grunn av det faktum at kvinnen er bærer ekstra vekt og hennes ben muskler er rett og slett sliten. Leggkramper kan bli forverret av det økte presset at din voksende livmoren setter på blodkar. Disse fartøyene transportere blod fra bena til hjertet og til nerver som fører fra bagasjerommet tilbake til bena. Noen leger tror ikke at mangel på kalsium har betydning for leggkramper mens andre er uenige. Pass på at du får nok kalsium inn i systemet ditt, for din skyld, og fosteret og i tilfelle at kalsiummangel spiller en rolle i leggkramper.

Flat Feet eller Dialyse

Hvis du har flate føtter, trenger føttene ikke tilstrekkelig, eller noen, arch. Hvis du er flatt skudd, kan dette føre til smerter og betennelse i leddbånd i fotsålene. Denne tilstanden kalles plantar fasciitt. Andre utfall kan være bunions, leddgikt i ankelen eller foten, Achilles senebetennelse, shin splittelse og leggkramper.
Pasienter som gjennomgår nyredialyse ofte klager over nattlige leggkramper.

Diuretika eller diabetes

Diuretika, eller vanndrivende medisiner, som noen mennesker finner dem ved å hjelpe kroppen å kvitte seg med natrium (salt) og vann og gjøre nyrene legge mer natrium i urinen. Natrium griper vann fra blodet og dette reduserer nivåene av væske i blodårene, noe som reduserer presset på veggene i blodårene dine. Imidlertid kan diuretika utarme kaliumnivået i kroppen din, noe som kan resultere i leggkramper. Ifølge Diabetes Information Library, folk som har diabetes og som tar insulin som et resultat kan ha lave nivåer av kalium, som, som nevnt ovenfor, kan føre til leggkramper. Videre kan underskudd i natrium og magnesium oppstå i diabetes og også dette fører til leggkramper.

Growing Pains

Noen barn er plaget av nattlige leggkramper, ifølge Diabetes Information Library. Disse kramper forårsaker ved voksesmerter og kan oppleves av barn både med og uten diabetes.

Perifer karsykdom

Perifer arteriell sykdom oppstår i arteriene i beina og bekkenet. Hvis du har fot eller tå sår som leges svært sakte eller ikke vil gro i det hele tatt, eller hvis du har kramper i bena og smerter og en markert nedgang i temperaturen på foten eller leggen, i forhold til resten av kroppen din eller til det andre benet, kanskje du har denne tilstanden, ifølge American Heart Association.

Parkinsons sykdom

Personer som har Parkinsons sykdom blir ofte rammet av leggkramper, ifølge Mayo Clinic. Parkinsons er en gradvis utvikling av sykdom som først manifesterer med en knapt merkbar tremor i bare én hånd. Parkinsons oppstår når hjernen er mangelfull i den kjemiske messenger dopamin. Selv om det ikke har blitt fastslått hvorfor dette skjer, hjernecellene i Parkinson-pasienter som produserer dopamin blitt svekket eller dø.

Thyroid Disease eller Addisons sykdom

Ifølge Mayo Clinic, kan en underactive skjoldbruskkjertelen, som kalles hypotyreose, føre til nattlige leggkramper. Addisons sykdom er ifølge Medterms.com, en feil i binyrene som kan ha blitt forårsaket av blødning, tuberkulose av binyrene, ødeleggelse av cellene i hypofysen eller fysisk traume til binyrene. Lider av denne tilstanden kan være plaget med leggkramper og andre bivirkninger.

Prenatal Tegn for blodpropp i bena

Gravide har økt risiko for å utvikle blodpropp i bena, fordi blodstrømmen reduseres hastigheten under svangerskapet. Det antas at legemet endres også den normale koaguleringsevne under graviditet for å redusere mengden av blodtapet under levering.

Statistikk

Inntil 2 av 1000 kvinner vil utvikle en blodpropp under graviditet eller kort tid etter fødselen.

Symptomer og tegn

Hevelse i beina er et vanlig symptom under svangerskapet. Men hvis hevelsen er ledsaget av smerter eller ømhet, misfarging eller uvanlig varme på ett sted, indikerer at en mulig blodpropp.

Diagnose

Hvis du tror du kan ha en blodpropp, se fødselslege umiddelbart. Legen vil bestille en ultralyd av beinet for å bekrefte diagnosen.

Heparin

Heparin er et medikament trygt å bruke under graviditet og er ofte foreskrevet for å forhindre propper eller stoppe dem fra å bli større. Hvis medikamentet kan hindre klump fra å få større, vil legemet ha mer tid til å re-absorbere det.

Risikofaktorer

Du er på en økt risiko hvis du er over 35 år, overvektige, har en familiehistorie med blodpropp, og hvis du gjennomgå et keisersnitt. Cesareans øke risikoen fordi bevegelsen er redusert, slik at propper.

Tegn og symptomer på en tidlig abort & Blodpropper

En spontanabort er et tap av fosteret som oppstår i løpet av de første 24 ukene av svangerskapet - utover dette punktet, er det som kalles foster død eller dødfødsel. Vanligvis en av de første tegn på en forestående abort er vaginal blødning, spesielt hvis denne blødningen er veldig tungt eller du passerer blodpropp.

Betydning

Ifølge nettstedet til den britiske helse bil selskapet Bupa, spontanaborter er mest sannsynlig til å skje i løpet av de første 12 ukene av svangerskapet. Dette skjer ofte fordi det er problemer med fosteret som ville ha forhindret den fra å vokse og utvikle seg normalt.

Symptomer

Symptomer på en spontanabort inkluderer vaginal blødning og menstruasjonslignende kramper. Noen kvinner har vaginal spotting eller blødning under en normal graviditet, men det gjenstår vanligvis lys. Blødning som inneholder klumper eller gråaktig faststoff vev er mer sannsynlig å være på grunn av en abort.

Identifikasjon

Vaginal blødning eller spotting kommer i forskjellige farger. Brown blod indikerer blodet er gamle, som kan skje med en savnet spontanabort. Rødt blod er nylig; hvis det er mye av det du bør gå til legevakten. Rosa og lys brun både bety at det er ikke mye blod. Grå eller gulaktig blodpropp er ofte fostervevet.

Advarsler

Hvis du er gravid og opplever vaginal blødning, ringe legen din umiddelbart. Hvis du vet at du miscarrying, bør du også ringe legen din hvis du passerer noen store blodpropper.

Prognose

Omtrent halvparten av kvinner som opplever vaginal blødning tidlig i svangerskapet bære barnet til termin, ifølge nettsiden til Shands Healthcare i Florida. Kvinner som abortere er vanligvis i stand til å få barn i fremtiden.

Hvordan Test for Blodpropper

Hvordan Test for Blodpropper


Blodpropper begynner vanligvis i bena, men kan også dannes i andre områder av kroppen, som for eksempel armer og hjerte. Hvis disse klumper flytte fra sin opprinnelige posisjon, kan de bevege seg gjennom kroppen en inn i lungene. Selv om mange tilfeller av blodpropp er ikke dødelig, dersom ikke diagnostisert og behandlet på en riktig måte, kan de få alvorlige helsemessige konsekvenser.

Bruksanvisning

•  Få en Venografi. Denne testen er en smule kompleks og invasiv, men kan brukes til å detektere propper og blokkeringer forårsaket av klumper på ethvert punkt i armer og ben. Under testen blir et kateter innført i en vene enten i foten eller ankelen, og et fargestoff injiseres deretter, slik at blodkaret mer synlig før røntgen er tatt.

Motta en ultralyd. Dette er en ikke-invasiv test som er nøyaktige for diagnostisering av blodpropper bak kneet eller i låret, men ikke i områder under kneet. Under testen kalles en enhet en transduser blir brukt til å avgi høyfrekvente lydbølger direkte over venen mistenkt for å inneholde blodklumpen. Bølgene blir så reflektert tilbake til enheten og oversatt til et bevegelig bilde på skjermen.

gjennomgå en MR. På grunn av bekostning av denne testen, er det generelt reservert for pasienter med spesielle omstendigheter, slik som gravide kvinner, eller de som nyrer kan ikke være i stand til å håndtere det fargestoff som brukes i andre tester. Under en MR, er kraftige magnetfelt og radiobølger brukes til å produsere bilder av bestemte områder av kroppen, bidra til å påvise blodpropper i disse områdene.

Motta en blodprøve. De brukes for pasienter som har opplevd mer enn ett problem med blodpropp eller som har en familiehistorie med dem. Disse testene hjelpe finne eventuelle genetiske avvik i blodet som kan avgjøre en clotting problem som krever livslang behandling med blodfortynnende medisiner.

gjennomgå en lunge angiografi. Denne testen er vanligvis lagret som en siste utvei og brukes når andre tester har ikke klart å påvise blodpropp. Dette er på grunn av høy risiko forbundet med prosedyren. Det er en test som har vist seg nøyaktig for detektering av blodpropp i lungene, og blir utført ved innføring av et kateter i en stor vene, vanligvis i lysken, som deretter er skrudd inn i pulmonære arterier og gjennom hjertet. Et fargestoff injiseres deretter inn i kateteret, og røntgenbilder tatt som fargestoffet går gjennom arteriene, inn i lungene.

Kan jeg likevel bli gravid hvis jeg har Menstrual Clotting?

Menstruasjons clotting skjer når de antikoagulantia i systemet kan ikke holde tritt med mengden blod som tapt. Vanligvis i mensen, dette er forårsaket av kraftig blødning eller uregelmessige sykluser som er sent eller for nær hverandre. Dette vil ikke påvirke din evne til å bli gravid.

Bli gravid

Mindre tilstanden som forårsaker blodpropp stopper du også eggløsning, vil du kunne bli gravid. Conception kan bare skje hvis du har eggløsning, og noen kvinner som opplever problemer med sine menstruasjonssykluser ikke har eggløsning. Det første skrittet for å bli gravid selv om du har blodpropp i løpet av din menstruasjonsblødning (de første 2-7 dagene av menstruasjonssyklusen) er å finne ut om du har eggløsning. Dette kan bli undersøkt av gynekolog ved hjelp av blodprøver brukes til å sjekke hormonnivået eller ved en midcycle ultralyd. Hvis årsaken til menstruasjons blodpropp er ingenting annet enn en tung syklus, kan det være lurt å bruke over-the-counter tiltak for å se om du har eggløsning. De fleste apoteker selger ovulation Predictor kits. Disse måler dine luteiniserende hormon nivåer, som overspennings i tiden rundt eggløsning. En annen måte å teste for LH støt er ved bruk av en basal termometer. Lett tilgjengelig i de fleste butikker, basal termometre er sensitive elektroniske termometre. Hver morgen vil du ta temperaturen før du får ut av sengen. Under eggløsningen, vil temperaturen stige betraktelig. Dette er en indikator på eggløsning.

Grunner for Clotting

Flere medisinske tilstander kan forårsake blodpropp. For det meste er de godartet, men de kan være livstruende, så det er best å ha din gynekolog sjekke eventuelle tilfeller av blodpropp, spesielt hvis de er kombinert med kraftige blødninger, smerte eller feber. De vanligste årsakene til utseendet av blodpropp i løpet av en menstruasjonssyklus er: abort, livmor fibroids, hormonelle svingninger, endometriose og obstruksjon av menstruasjonsblod.
Under en spontanabort (naturlig graviditet tap før 20 uker), vil en kvinne ofte passere blodpropp, blø tungt, har dårlige smerter og kan også passere vev. Degenerasjon av livmorslimhinnen som forårsaker dette. Livmor fibroids er noncancerous svulster som vokser inne i livmorveggen (endometrium). Disse svulstene kan føre til kraftige blødninger og blodpropp å passere gjennom skjeden. Svingninger i hormonene østrogen og progesteron kan forstyrre menstruasjonsblødning og bryte ned av livmor vegger. Dette kan resultere i en unormal mengde av blodtap eller koagulering. Siste, livmor polypper, som er pære-formet vekster i livmoren, kan forårsake blodpropp å danne ved hindrer livmor og forårsaker blod å bli stivnet eller blodpropp før passerer ut gjennom livmorhalsen.

Hva gjør du for natten leggkramper?

Hva gjør du for natten leggkramper?


Leggkramper kan angripe tilsynelatende ut av intet og ødelegge en god natts søvn. De begynner det meste i leggmuskelen og trekk strammere og strammere til du er i enorme smerter. Hvis du opplever denne smertefulle tilstanden, bør du vite at de kan skje med hvem som helst, og det er ingen, definitiv årsak. Men det finnes måter å håndtere dem, slik at du kan komme tilbake til å sove i fred.

Spis Kalium

En mulig kobling som det amerikanske National Library of Medicine siterer som årsak til natten leggkramper er en mangel på kalium. Spesielt utbredt hos gravide kvinner, kan en kaliummangel resultere i smertefulle leggkramper som har varige effekter. Den enkleste måten å bekjempe dette problemet er å spise en banan daglig. Men hvis du er allergisk mot, eller rett og slett misliker bananer, kan du ta en kalium eller multivitamintilskudd for å få den daglige anbefalte dosen.

Massasjeteknikker

Hvis du noen gang våknet midt på natten til sviende smerten av en natt tid etappe krampe, så vet du at det er ikke mye du føler for å gjøre annet enn å vred seg i smerte. Men hvis du tenker raskt, kan du hodet av benet krampe og stoppe eventuelle ettervirkninger. Når du begynner å føle muskelen stramme, bøye oss ned og ta tak i leggen med en hånd og begynne å elte den. Mens du gjør dette, kommer ned med den andre hånden og ta tak i foten av benet som blir berørt. Trekk ballen av foten slik at det er så nær din shin som mulig, derfor strekke ut leggmuskelen. Dette bør stoppe krampe umiddelbart.

Is og Heat

Hvis du har hatt en etappe krampe og finner ut at den neste dagen du har problemer med å gå eller føler rest smerte, prøv glasur benet til du kjenner at smerten avtar. Veksle mellom en ispose for å døyve smerte og en varmepute for å slappe av i musklene. Du kan også ta en smertestillende for å bidra til å håndtere smerten. Dersom kramper skje ofte, si mer enn en gang i måneden, nevne det til legen din og han kan se etter andre risikofaktorer som kan gjøre deg susceptable til natten leggkramper.

Årsaker til nattlige leggkramper

Årsaker

Nattlige leggkramper kan påvirke noen, men enkelte grupper er utsatt for denne tilstanden. Visse forhold duket for nattlige leggkramper å følge. Noen av disse forholdene omfatter å være stillesittende, sittende eller stående i en stilling over lengre tid, vitaminmangel, dehydrering og visse sykdommer. Ikke forveksle nattlige leggkramper med rastløse ben syndrom selv om begge forekommer om natten. Restless legs syndrom gjør bena bevege seg og sparke mens nattlige leggkramper er en krampe i leggen. Krampe manifesterer seg som en "charley horse" eller en kjedelig verke som regel i leggene, føttene eller tær.

Risikofaktorer

Gravide kvinner løpe denne risikoen på grunn av den økte vekten i magen fra barnet. Andre potensielle risikofaktorer inkluderer altfor øve seg selv når du trener eller gjør daglige gjøremål. En annen gruppe mennesker i fare er de som allerede lider av foten og ankelen plager. Noen medisiner 'bivirkninger kan være nattlige leggkramper, så la legen vite om du plutselig utvikle dette symptomet etter å ha tatt en ny medisin.

Stillesittende

Når man sitter mesteparten av tiden, trenger musklene i bena, leggene og føttene ikke jobbe så mye som de burde. Dette fører til at musklene å stive opp og deretter når man slapper av i søvn musklene vike for rykninger og nattlige kramper. Prøv beinøvelser, for eksempel stasjonær sykling, før sengetid for å hindre nattlige leggkramper fra start (se Ressurser nedenfor).

Dehydrering

Kroppen trenger vann for å fungere fullstendig. Vann hydrater muskelgrupper og hjelper dem til å fungere optimalt. Ikke konsumere nok vann vil føre til at musklene til å dehydrere og innsnevre. Når kroppen hviler i dvale, de innsnevrede musklene løsne og forårsake nattlige leggkramper. Drikk åtte til ti glass vann om dagen for å forebygge eller lindre dehydrering. Mange væsker som kaffe faktisk dehydrerer kroppen videre på grunn av koffein og andre ingredienser i produktet.

Sykdom

Noen sykdommer som diabetes og Parkinsons sykdom kan føre til nattlige leggkramper som en bivirkning. Fortell legen din dersom dette er tilfelle, fordi han kan foreskrive medisiner for å lindre leggkramper. Noen over skranke produkter kan hjelpe også, men sjekk med din lege for mulige interaksjoner før du legger noen form for medisin til din diett.

Pre-Menopause Blodpropper

I pre-menopause (perimenopause), hormoner bli ujevn, forårsaker uregelmessige blødninger og til og med blodpropp. Synet av blodpropp i perimenopause kan være skremmende, men de fleste årsakene til blodpropp i perimenopause er godartet - og behandles. Det viktigste er å ha tilstanden forårsaker dem diagnostisert og behandlet raskt.

Hva er Pre-overgangsalder?

Pre-menopause er medisinsk betegnet som perimenopause. Det er to til åtte års overgangs før overgangsalderen. Hormonet østrogen, som er ansvarlig for driften av eggstokkene, menstruasjonssyklus og eggløsning, begynner å gradvis avta i perimenopause, forårsaker menstruasjonssyklusen å bli mer sporadisk. Dette fortsetter gjennom perimenopause, inntil østrogen synker nok til å fullstendig stoppe menstruasjon, og dermed begynner overgangsalder. Menopause oppstår vanligvis mellom 45 og 55, med perimenopause starter i slutten av 30-årene eller begynnelsen av 40-årene.

Hva er Blodpropper?

Blodpropp er en normal forekomst i menstruasjon og perimenopause. Normalt disse blodpropper, som varierer i farge (lys rød til mørk rød), er til stede når blødningen er tung; de kan vises som én eller mange. Kroppen din produserer normalt antikoagulanter å holde blodet fra clotting. Men når du blør tungt, disse antikoagulanter er ikke gitt ut raskt nok, forårsaker litt blod å koagulere.

Hvordan Blood Propper Form

Siden det er fortsatt nok østrogen sirkulerer i hele kroppen din i perimenopause, vil menstruasjonssykluser være aktiv. Men ditt nivå av østrogen vil stige og synke spontant. Dette kan føre til uregelmessig menstruasjonsblødning, som kan være tung eller lett og inneholder blodpropper. Varierende hormonnivåer som forårsaker kraftige blødninger kan bremse kroppens frigjøring av antikoagulantia, som vil føre til blodpropp.

Årsaker

En vanlig årsak til blodpropp i perimenopause foruten hormonelle ubalanser er spontanabort. Siden du kan fortsatt bli gravid i perimenopause, kan du risikere å ha en spontanabort. Når en abort foregår, kan du passere blodpropp, eller grå klumper av vev. Når abort er fullført, vil den kraftige blødninger og blodpropp stoppe. En annen årsak til blodpropp er livmor fibroids, godartede utvekster som dannes i livmorslimhinnen. De kan fremstå som en eller mange, og kan ikke alltid gi symptomer. Kvinner med livmor fibroids kan oppleve mer blødning enn en normal menstruasjonsblødning. Andre årsaker er endometriose og dysfunksjonelle livmor blødning (uforklarlig livmor blødning).

Behandlinger

Hvis blodpropper er forårsaket av en hormonell ubalanse, kan p-piller balansere hormonnivået. For fibroids, kan behandlingen omfatte mannlige hormoner (androgener) eller en progestin-frigjørende spiral (intrauterine enhet), som kansellere ut effekten av varierende østrogen og krympe fibroids.

Pain Relief for gravide

Pain Relief for gravide


Mens gravid, vil du møte en rekke smerter og plager som du aldri har opplevd før. Fra en enkel ryggsmerter til magekramper og muskelsammentrekninger, vil du oppdage at du ofte plaget av smerter i en eller annen form, og desperat etter å finne en måte å stoppe smerten. Dessverre, mens gravid du er begrenset til den type medikamenter som du kan ta, men noen er trygge. Foruten medisin, kan du finne annen smertelindring som lindrer verkende kropp i en overgangs og stressende tid i livet ditt.

OTC medisin

Hvis du er den typen person som automatisk kommer mot medisinskapet når smertene treff, så bør du vite hvilke typer over skranke medisiner som er aktuelle for bruk av gravide kvinner. Mens du kan stole på ibuprofen, aspirin eller naproxen når du har smerter mens ikke gravid, bør du vite at disse legemidlene ikke anbefales for gravide å ta. Den inneholder NSAID smertestillende midler som kan være farlig for en venter kvinne. I stedet holde seg til paracetamol og følger vanlige doseringsanvisning. Hvis smertene ikke avtar, snakk med legen din om reseptbelagte medisiner som du potensielt kan bruke.

Varme og Massasje

Ved hjelp av varme og massasje er to måter du kan unngå å ta medisiner mens du er gravid. Mens svært varme temperaturer er generelt ikke anbefales, da de kan farlig øke kjernetemperaturen, oppvarming badekar eller dusj til 100 grader og under er fine. Sørg for at du tar pauser hver ti eller tjue minutter for å gi kroppen en sjanse til å kjøle seg ned. Et boblebad kan være veldig avslappende for rygg og ben smerter. Hvis du foretrekker en massasje, se inn en massør som spesialiserer seg på prenatal massasje. De har spesielle tabeller bygd for å huse en gravid kvinnes voksende kroppen slik at hun kan nyte smertelindring i komfort.

Nutritional Supplements

Når du er gravid, kan du oppleve ødeleggende leggkramper i midten av natten, og kan ha varige bivirkninger for dager etterpå. Dette er forårsaket av en kaliummangel. Kalium regulerer muskler sammentrekninger, som betyr at hvis du ikke får nok, kan du oppleve smertefulle muskelspasmer som oftest oppstår i leggmuskelen. Å sørge for å ha tilstrekkelig ernæring gjennom et balansert kosthold og kosttilskudd er viktig å avlaste at midt på natten smerte. Legen din kan også foreskrive en frittstående kalium supplement for å avverge at kramper. Hvis det skjer, må du sørge for å begynne masserer leggmuskelen umiddelbart for å slappe av i musklene, slik at du kan gå tilbake til å sove.

Graviditet og Blodpropper

Graviditet og Blodpropper


Under graviditet, kroppens blodpropper lettere på grunn av endringer i blodsirkulasjonen. Ifølge PregnancySurvey.com, dette resulterer i gravide kvinner å være en større risiko for å utvikle blodpropp. Hvis du er gravid, bør du være klar over hvilke typer og symptomer på blodpropp, samt måter å hindre dem fra å inntreffe.

Typer

Gravide kvinner vanligvis opplever blodpropp i ben eller bekken-området. Av og til, disse blodpropper bryte av og reise til lungene og forårsake en livstruende medisinsk tilstand.

Symptomer

Symptomer på blodpropp i bena inkluderer huden blir blek og kjølig å ta på. En del av benet kan også være øm og hoven. Du kan legge merke til røde striper over årer, og gåing vil trolig være smertefullt.

Risikofaktorer

Selv om alle gravide har en økt risiko for å utvikle blodpropp, det er visse faktorer som øker risikoen. Disse faktorene inkluderer fedme, lange perioder med sengeleie eller inaktivitet og en genetisk predisposisjon for blodpropp.

Behandling

Hvis blodpropper dannes under svangerskapet, er kvinnen vanligvis gitt en antikoagulerende medisiner. Denne medisinen virker å tynne blodet og forhindre at blodet levrer seg.

Forebygging

Selv om blodpropp kan ikke alltid være forebygges, er det visse ting du kan gjøre for å redusere risikoen under graviditet. Viktigst, være så aktiv som legen din tillater. Vær bevisst på tegn og symptomer på blodpropp og snakke med din lege umiddelbart hvis du tror du har en. Sørg også for at legen er klar hvis du har en familiehistorie med blodpropp.

Graviditet og økt risiko for utvikling Blodpropper

Under graviditet, blodpropp lettere enn vanlig, å sette gravide kvinner i en større risiko for å utvikle blodpropp, ifølge American Society of Hematology. Økt blodpropp under graviditet oppstår fordi kroppen prøver å minimere tap blod i forberedelse til fødselen.

Typer

Gravide kvinner er spesielt utsatt for dyp venetrombose, som er blodpropp i ben eller bekken-området, og lungeemboli, som oppstår når en blodpropp reiser til lungene.

Symptomer

Symptomer på blodpropp omfatter hevelse, rødhet og ubehag i leggen, kortpustethet, skarpe brystsmerter, levende puls og svette.

Risikofaktorer

Gravide kvinner er mer sannsynlig å utvikle blodpropp hvis de er på sengeleie, er overvektige, har lange perioder uten aktivitet eller har en familiehistorie med blodpropp, ifølge American Society of Hematology.

Komplikasjoner

Blodpropp under svangerskapet kan føre til sene aborter, dødfødsler, svangerskapsforgiftning, for tidlig fødsel, morkakeløsning og dårlig fostervekst, March of Dimes rapporter.

Testing

The March of Dimes anbefaler gravide kvinner testes for blodpropp hvis de har en familiehistorie med blodpropp eller en historie med svangerskapskomplikasjoner.

Hvordan å reise med bil mens gravide

Reise komfortabelt mens gravid kan være en utfordring, men å være gravid bør ikke bety plassere livet på vent. Her er noen enkle måter å holde seg komfortabel mens du tar en biltur mens gravid. Reise i bilen mens hun var gravid. Gravid reise

Bruksanvisning

Pack sunne, bærbare snacks og drikkevarer for veien.

Bruk komfortable klær og sko som lar deg strekke og flytte. Hvis mulig, fjerne eller løsne skoene dine.

Ta med en pute og planlegger å hvile når ikke kjører.

Bruk toalettet rett før du reiser.

Minn ditt reisefølge at du trenger å gjøre hyppige stopp, sannsynligvis hver 90 minutter til 2 timer, om ikke oftere.

Mens på en rasteplass, gå rundt, strekke og bruke toalettet.

Hold føttene forhøyet når den ikke kjører. Det vil bidra til å redusere leggkramper og hevelse.

Når du sitter, strekke på armer og ben hvert 30. minutt for å holde blodet flyter.

Tips og advarsler

  • Hvis du er utsatt for åreknuter, prøve seg fødselspermisjon støtte truse slangen.
  • Sørg for at legen er klar over dine reiseplaner og har gitt deg tillatelse til å forlate byen.
  • Husk å holde hydrert.
  • Spise snacks hver 2 timer vil avverge kvalme.
  • Unngå sandaler som ikke tilbyr mye bue støtte.

Grunner for en periode mens gravide

Kvinner vil ofte oppgir å ha en periode mens de er gravide. Noen ganger blødning oppstår under svangerskapet som ligner en periode. Årsakene bak blødningen varierer fra normal, milde bivirkninger av svangerskapet til mer alvorlige årsaker.

Årsaker

Noen kvinner opplever det som kalles blødningen. Dette skjer i løpet av de første fem til ti dager etter unnfangelsen. Andre årsaker til blødning under svangerskapet inkluderer spotting, abort og blodpropper i morkaken.

Betraktninger

Kvinner kan faktisk ikke har sin periode mens hun var gravid. "Først av alt, det hjelper å innse at siden hormoner i svangerskapet helt hindre eggløsning, er blødningen ikke virkelig en menstruasjon," sier Marjorie Greenfield, MD

Identifikasjon

Kvinner kan ikke alltid være i stand til å identifisere når deres siste dato for menstruasjon var, spesielt når du tar p-piller. Dette kan ofte føre til forvirring og lede til antagelsen om at blødning under svangerskapet er forårsaket av en menstruasjonssyklus.

Time Frame

Blødning som oppstår under svangerskapet kan være forvirrende siden "mye av blødning at kvinner erfaring sammenfaller med samme tid som de vanligvis se deres menstruasjonssyklus hver måned, slik at de naturlig nok anta at det er deres periode," ifølge www.thelaboroflove.com .

Betraktninger

Spotting under svangerskapet regnes som normalt. Hvis du opplever blødninger, spesielt når ledsaget med magesmerter, bør du kontakte lege for videre analyse og behandling.