Digidexo.com

symptomer på sprukket silikon

FDA: Hva er farene ved silikon?

FDA: Hva er farene ved silikon?


Silikon brystimplantat har vært en langvarig bekymring for kvinner vurderer brystimplantater. I 1992, US Food and Drug Administration (FDA) trakk silikon brystimplantat som en godkjent materiale for operasjoner på grunn av klager fra "hundretusener av kvinner" i henhold til nettstedet nå (now.org) sier at de hadde lidd ulike sykdommer etter oppleve lekkasje eller brudd på en silikon bryst implantat. I 2006 uttalte FDA at silikon gel-fylt bryst implantater var trygge å bruke.

Ruptur eller Deflasjon

Fordi silikon implantater er sammensatt av en tykk gel, hvis implantatet skjer for å sprekke, vil mye av gelen kan holde seg innenfor kapselen. Men noen ganger kvinner kan oppleve en litt redusert størrelse av deres bryst, en uregelmessig bryst form, herdet klumper rundt implantatet, prikking, hevelse, svie eller nummenhet. Denne type brudd kalles en symptomatisk brudd fordi det viser symptomer.

Ruptur uten symptomer

Ifølge FDA, er det mulig å ha noen symptomer assosiert med et sprukket silikon implantat. Denne type brudd er kjent som en lydløs ruptur. Ikke engang en lege vil kunne oppdage en sprukket implantat av en undersøkelse. Den eneste måten å vite sikkert om et silikonimplantat har faktisk sprukket er å få en MR-undersøkelse. FDA anbefaler å ha en MR-undersøkelse utført tre år etter operasjonen og deretter hvert annet år.

Migrasjon

Når silikon lekker ut av implantatet, kan silikon migrere eller gjøre dets vei mot andre deler av kroppen. Granulomer, eller herdet klumper av silikon, kan det danne seg i brystkassen og andre vev i områder som silikon har migrert til. Dette skjer noen ganger i brystvevet, bryst vegger, armer eller armhulen områder. I noen tilfeller har silikongel migrert til leveren. Fjerning av gelen kan vise seg å være vanskelig for kirurger og i noen tilfeller kan det ikke være i stand til å bli fjernet i det hele tatt.

Kapselkontraksjon

Når brystforstørrelse operasjon skjer, er det vanlig for arrvev å danne rundt implantatet seg selv. Når dette imidlertid arrvevet begynner å presse implantatet kan det forårsake problemer. Fire forskjellige graderinger av kapselkontraksjon er anerkjent av leger med karakteren fire være den mest smertefulle og implantatet blitt svært vanskelig. Det er fortsatt ukjent hvorfor kapselkontraksjon oppstår. I noen tilfeller er en annen operasjon er nødvendig for å korrigere kontraktur.

Symptomer på en Silicone Gel bryst implantat Rupture

Symptomer på en Silicone Gel bryst implantat Rupture


Symptomer på en silikon implantat ruptur variere fra person til person. Noen kan bli syk og utvikle fybromyalgia, mens andre vil ikke engang klar over deres implantat sprukket før de har det erstattet år senere. Det viktigste du kan gjøre er å være observant på eventuelle endringer i generelle helse, og for å få brystimplantater screenet ofte å sikre at de er intakte.

Fibromyalgi

Ifølge FDA forskning, har kvinner med silikon implantater sprukket eller lekker kan utvikle fibromyalgi, som er en smertefull og invalidiserende sykdom.

Silent Rupture

Det er meget mulig, hvis ikke mer vanlig, for å ha en stille brudd, der kvinnen ikke opplever noen symptomer i det hele tatt.

Silikon Lekkasje

Når en silikon implantat lekkasjer, kan den lekkende silikon bevege seg mot arrvevet kapsel, et tykt lag av arrvev som bygger seg opp rundt implantatet etter operasjonen. Hvis silikon beveger seg mot arrvev, vil det være inneholdt der, og ikke vil gå noe annet sted.

Advarsel

Det er mulig for den silikon å lekke utsiden av arrvev kapselen og migrere inn i andre deler av kroppen, slik som lymfeknutene under armen og viktige organer som lunger.

Nøkkel Symptomer

Hvis en kvinne er silikon gel implantatet ryker, kan det føles mindre full eller flatere, og kan bule hvor bruddet er. Dette kan være ledsaget med smerter eller ømhet, hevelse, nummenhet, brennende eller prikk.

Akupunktur for ruptured Disc Pain

Siden november 1997 har National Institutes of Health (NIH) uttalt at bevis eksisterer for å støtte fordelene med akupunktur i korsryggsmerter. Pasienter med sprukket plate smerte kan oppsøke akupunktur for å forbedre livskvaliteten.

Hva er plater?

Plater er fleksible, geleaktig materiale funnet mellom ryggvirvlene eller rygger, fungerer som støtdemperen av ryggraden. Med alderen, de blir utsatt for slitasje.

Symptomer

Sprukket eller skiveprolaps resultater fra plater 'ytre dekker seg ut. En plate som presser mot en nerve forårsaker skarp, skyting smerter fra korsryggen gjennom baken og beina (isjias). Platen problemer kan forårsake nummenhet, prikking og svakhet i bena, melder Chris Woolston på AHealthyMe.com.

Akupunktur Behandling

Akupunktur ikke løser ødelagte skiver, men som en konservativ ikke-kirurgisk behandling, det hjelper pasienter håndtere smerte og opprettholde bevegelighet.

Akupunktur Fordeler

Ifølge Mayo Clinic, kan akupunktur sin smertelindrende fordeler kommer fra utgivelsen av endorfiner, kroppens naturlige smertestillende, og på grunn av porten kontroll teori av smerte, som foreslår at smerte kan bli blokkert i nervesystemet av opplevelser av nålene på huden.

Betraktninger

Et akupunkturprogram har som mål å gjenopprette normalitet til kroppens energibalanse ved å benytte en kombinasjon av "akupunkturpunkter,» melder drkalyani.com. Bruken av nålen er bare ett av de hjelp av akupunkturbehandling.

Kosthold for hjernen aneurismer

Når en blodåre i hjernen danner en bule, det kalles en aneurisme. Vanligvis er disse forårsaker skade og gir ingen symptomer, men sprukket aneurismer kan være og ofte er dødelig. Livsstil påvirker sjansene for å utvikle en hjerne aneurisme, og følge en diett som kontrollerer blodtrykket kan redusere risikoen.

Kontakt lege

Snakk med legen din. Før du endrer kostholdet ditt, sørg for at du møter dine behov. En diett for å hindre hjernen aneurisme er generelt et sunt kosthold, så sjansene er legen din vil bli glad for å vite at du velger sunn mat.

Cut Out Alcoholo

Redusere alkoholforbruket. Ifølge Mayo Clinic, stordrikkere er i faresonen for å utvikle en hjerne aneurisme.

Helkorn

Spis rikelig med hele korn. Ifølge National Institutes of Health, spise seks til åtte daglige porsjoner av korn bidrar til å holde blodtrykket på spare nivåer. Serverings eksempler inkluderer en brødskive, en unse av tørr kornblanding eller en halv kopp kokt pasta, ris eller kornblanding.

Grønnsaker og frukt

Spis rikelig med grønnsaker og frukt. National Institutes of Health anbefaler 04:56 porsjoner av hver hver dag. Serverer størrelser inkluderer en kopp bladrike grønnsaker, en middels stor frukt og en halv kopp med frukt eller grønnsak juice (uten tilsatt sukker).

Meieri og Fats

Begrense meieriprodukter og fett. Ifølge National Institutes of Health, bør 02:58 daglige porsjoner med hvert nok. Serverer størrelser inkluderer en kopp melk eller yoghurt, 1,5 oz. ost, 1 ts. av vegetabilsk olje og 2 ss. av salat dressing.

Protein

Inkluder magert kjøtt og nøtter. Strebe etter 6 oz. av magert kjøtt hver dag og 4-5 porsjoner av nøtter hver uke. Porsjoner av nøtter inkluderer 2 ss. peanøttsmør, 1/2 oz. av frø (de faller inn i mutteren gruppen) og 1/2 kopp kokte tørre bønner og erter.

Sukker

Begrense sukker til fem porsjoner i uken. Serverings eksempler inkluderer 1 ss. sukker, 1 ss. syltetøy, 1/2 kopp sorbet og en kopp lemonade.

Bryst klump etter brystforstørrelse

Bryst klump etter brystforstørrelse


Mayo Clinic i Rochester, Minnesota, rapporterer at brystforstørrelse har blitt en av de mest populære typer kosmetisk kirurgi blant kvinner i USA. Prosedyren er utformet for å forbedre brystene ved å plassere implantater under brystvevet eller brystmuskulatur-om resultatet har potensial til å produsere klumper rundt brystet området. Enhver potensiell klump bør undersøkes, men noen er en normal del av helbredelsesprosessen.

Typer

To former for implantater er brukt; saltvann og silikon, som begge har et ytre skall silikon. Silikon implantater er fylt med en tykk, seig silikongel og saltvann implantater består av et tynnere, saltholdig væske. Ruptur av en av disse typer implantater vil føre til en tydelig endring i utseendet og følelsen av brystet. "En sprukket silikon brystimplantat kan til slutt føre til brystsmerter eller endringer i kontur eller formen på bryst," skriver Dr. Molly Walsh, en plastisk kirurg ved Mayo Clinic. Et slikt brudd kan tolkes som en klump på brystet.

Undersøkelse

Kvinner som har gjennomgått brystforstørrelse bør spørre sin kirurg for å få hjelp med å bestemme forskjellen mellom implantatet og brystvev, deretter gjennomføre en månedlig selvransakelse. "Trykk hardt innover på kantene av brystimplantater å føle ribbeina under, sjekke for eventuelle klumper eller ujevnheter," antyder Mentor Corporation, en produsent av brystimplantater. "Men vær forsiktig med å manipulere (dvs. squeeze) ventilen på implantatet overdrevet, noe som kan føre til ventil lekkasje og gjøre bryst implantat deflate." Selskapet antyder at eventuelle nye klumper bør vurderes av en lege.

Identifikasjon

Mens noen klump er grunn til bekymring og bør testes, Dr. Howard Rosenberg, en kosmetisk kirurg i Mountain View, California, sier at noen klumper, spesielt nylig etter operasjonen, kan være ubetydelig. Disse kan være betennelsesreaksjoner til oppløse sting, arrvev, en liten ansamling av blodpropper som etter hvert vil bli erstattet av arrvev eller en infeksjon eller abscess. Igjen, bør det understrekes at en klump på brystet bør betraktes med mistenksomhet og vurderes av lege.

Forskning

The National Cancer Institute rapporterer at betydelig forskning har blitt utført evaluere potensielle forholdet mellom brystkreft og brystimplantater. Funnene tyder på en redusert risiko for kreft blant dem med implantater. "De fleste har vist at risikoen for utvikling av brystkreft er mindre blant kvinner med implantater sammenlignet med kvinner uten implantater. I flere av studiene, størrelsen på den reduserte risikoen var så mye som 50 prosent til 60 prosent, "sier instituttet.

Risiko

The American Society of Plastic Surgeons sier at risiko og mulige komplikasjoner etter brystforstørrelse kirurgi inkluderer arrdannelse, blødning (hematom), infeksjon, en økning eller reduksjon i brystvorten sensasjon, en opphoping av hardt arrvev rundt implantatet, implantat lekkasje eller brudd, rynkete hud på toppen av implantatet, generell risiko forbundet med anestesi, vedvarende smerte og muligheten for ytterligere kirurgi.

Sprukket Colon Symptomer

Divertikulitt, også kjent som en sprukket tykktarm, oppstår når små områder av vev (sekker) bule i tykktarm og brast og erverve infeksjon. Individuelle sekker er kjent som diverticulum, og mer enn ett sac er identifisert som diverticula-. Som en person aldre, musklene langs tykktarmen blir hardere og det tar mer press for å eliminere avfall. Sprekker i muskelvegger tillate sekker vev til å bule fra tykktarmen fra de interne pressure.The poser som utvikler deretter betegnes diverticula. Det er mest vanlig å oppleve diverticula- nær enden av colon - et område som kalles sigmoid kolon. Personer over 50 år er mer sannsynlig at lider av diverticula. Hvis en lege har mistanke om en person kan ha diverticula, kan en rekke diagnosetester utføres som kan inkludere barium røntgen, CT scan, ultralyd og koloskopi. Behandlinger inkluderer diett endringer, inkludert fiber, mutter og frø restriksjoner. En lege kan også foreskrive mer hvile, eller anti-krampaktig medisiner for å lindre smerte. Oral antibiotika kan være foreskrevet for milde symptomer på divertikulitt. Mer alvorlige symptomer kan kreve mindre fiber dietter for å begrense mengden av avfall som reiser gjennom tarmen, og muligens operasjon hvis en persons kropp ikke reagerer på antibiotika. Ifølge Mayo Clinic, bare om lag 25 prosent av personer lider av noen symptomer assosiert med divertikulitt.

Pain

På grunn av det faktum at kolon smalner der diverticula har dannet, smerter og magekramper - typisk opplevd i nedre venstre området av magen - kan oppstå når du passerer avføring gjennom tarmen. Smerten kan være momentant og alvorlig, eller det kan være mild og komme og gå. Ømhet i magen kan også være et symptom på diverticula.

Fever

En feber over 100 grader Fahrenheit som fortsetter i mer enn to dager i kombinasjon med andre symptomer kan være et tegn på diverticula. Personer som lider av en feber på over 101 grader som også har en dårlig respons på oral antibiotika kan tas opp til sykehuset for intravenøs væske og antibiotika.

Kvalme

Urolig mage, oppkast, kvalme og mulig abscess i bekkenområdet er alle symptomer som kan led divertikulitt.

Diaré

Oppleve mer hyppig avføring som er løs i konsistensen og også lider større buktrykket og tarm lyder kan oppstå som symptomer på divertikulitt. Et individ kan lide av ufullstendig evakuering av avføring og føler intenst press for å gå igjen umiddelbart etter eliminere avføring. Enkeltpersoner kan også lider av inkontinens for avføring med divertikulitt.

Blødning

Blødning i tykktarmen kan oppstå når fartøyene brudd i diverticula; Det kan forekomme i flere dager eller kan være intermitterende. Passerer blodpropp fra tykktarmen som er røde, eller rødbrun-farget er også en mulig symptom på divertikulitt. Passerer blod eller blodpropper kan skje med eller uten individet lider av smerte.

Obstruksjon

Mer enn en hendelse av divertikulitt kan føre til arrdannelse og herdning av musklene langs tykktarmen og tykktarmen, noe som gjør det vanskelig for å passere avfall og dermed resultere i avfallet hindrer kolon passasje.

Tegn og symptomer på en sprukket galleblæren

Tegn og symptomer på en sprukket galleblæren


Galleblæren problemer som gallestein eller galleblærebetennelse (betennelse i galleblæren) kan, hvis den forblir ubehandlet, føre til en sprukket galleblæren. Ifølge University of Maryland Medical Center, cirka 10 prosent av akutte kolecystitt pasientene opprettholde en sprukket galleblæren. Hvis venstre ubehandlet, kan en sprukket galleblære være dødelig. Hvis du har noen av symptomene, komme til lege så snart som mulig for å unngå smitte.

Magesmerter

Sterke smerter er til stede i øvre høyre del av magen i noen tid før de galleblæren brudd. Smerten kan spre seg fra magen til ryggen og høyre skulder, brystet, eller til venstre side av overkroppen. Opprivningsanordningen av galleblæren faktisk kan lindre smerter hos pasienter, som ofte betyr en forsinkelse i å søke medisinsk hjelp. Dette kan føre til komplikasjoner, for eksempel infeksjon. Hvis du har sterke smerter i høyre del av magen, høyre skulder og rygg, bør du oppsøke lege så snart som mulig.

Kvalme og oppkast

Kvalme og oppkast kan være symptomer på en sprukket galleblæren. Disse symptomene, hvis paret med magesmerter, bør sjekkes ut av en lege umiddelbart.

Redusert appetitt

Et tap av matlyst kan betegne en sprukket galleblæren. Kontakt legen din hvis appetitten har sunket dramatisk, og du opplever andre mulige symptomer på en sprukket galleblæren.

Fever

Ifølge University of Maryland Medical Center, feber og frysninger påvirker rundt en tredel av mennesker med ødelagte galleblærer. Søk medisinsk hjelp hvis du har feber og frysninger ledsaget av noen av de andre symptomene. En sprukket galleblæren kan være dødelig hvis den forblir ubehandlet.

Symptomer på en sprukket Tongue

Sprukket tungen er en tilstand som er merket ved hjelp av spor eller sprekker i tungen. Tilstanden har også flere andre navn, slik som scrotal tungen, furet tunge, lingua plicata og fjær tungen. I de fleste tilfeller er folk født med det, men det kan ikke bli veldig merkbar før de blir eldre. Selv om det kan være irriterende eller skjemmende, er sprukket tungen vanligvis betraktet som ufarlig.

Symptomer

De mest åpenbare symptomer på tungen er sprukket sprekker eller spor i overflaten av tungen. I noen tilfeller kan tungen vises rynket fremfor sprakk. Hvis du har denne tilstanden, kan du legge merke til mange forskjellige spor i tungen, eller du kan ha en fremtredende groove som går nedover midten av tungen og har andre spor som strekker seg fra den i forskjellige retninger.

Ubehag

Vanligvis vil sprakk tungen forårsaker ingen negative effekter foruten utseendet av spor i tungen. Men du kan oppleve noe ubehag når du spiser krydret mat. Dette skjer når krydret eller høy syre matvarer eller drikker gjør sin vei inn i dype spor i tungen, produsere en brennende følelse. I tillegg kan bakterier vokse i svært dype spor, og ørsmå biter av mat kan bli sittende fast der. Resultatet av dette kan være illeluktende ånde og / eller infeksjoner i munn, inkludert de som er sopp i naturen.

Årsaker

Oftest er folk født med sprukket tunge, og årsaken er ofte ukjent i disse tilfellene. Ifølge Online mendelsk arv i Man (OMIM), kan det være genetisk i naturen. Sjeldnere, infeksjoner eller ernæringsmessige mangler føre til en sprukket tungen. Tilstanden er også mer sannsynlig å oppstå på personer med visse helsemessige forhold, for eksempel Down syndrom - en kromosomfeil - og Melkersson-Rosenthal syndrom - som påvirker nervesystemet, forårsaker lammelse og hevelse i ansiktet. Tilstanden er også mer sannsynlig å bli diagnostisert hos personer som har geografisk tunge, som er preget av bare flekker på tungen.

Diagnose

Selv om du kanskje legge merke til sprekker eller spor i tungen, det er ingen måte å være sikker på om du har sprukket tungen uten å se en medisinsk faglig. Vanligvis diagnostiserer en tannlege tilstanden under en rutinemessig tannundersøkelse. Noen mennesker i utgangspunktet spørre sine tannleger til å undersøke sine tunger fordi de opplever ubehag i området. Ifølge eMedicine.com, sprakk tungen vanligvis påvirker 5 prosent eller færre av mennesker i USA.

Forebygging / løsning

Det er ingen kjent måte for å forebygge eller behandle sprakk tungen. Tilstanden varer vanligvis en levetid. Hvis du har tilstanden og opplever ubehag ved å spise eller drikke, unngå matvarer som skaper størst problemer. Også, praktisere god tungen hygiene kan bidra til å forhindre infection.This kan være så enkelt som å kjøpe en tunge skraper og rengjøring tungen med det på en daglig basis. Tongue skrapere kan vanligvis finnes i dental hygiene i drugstores og supermarkeder.

Sprukket trommehinne Symptomer

Sprukket trommehinne Symptomer


Trommehinnen, eller trommehinnen, holder bakterier ut av det indre øret og vibrerer til aide i høringsprosessen. En sprukket trommehinne kan være forårsaket av en øreinfeksjon, plutselige trykkendringer, høye lyder eller fremmedlegemer.

Symptomer på Rupture

Som trommehinnen brister, kan du føle en plutselig, skarp smerte. Drenering, eventuelt inkludert blod, kan være til stede. Hvis bruddet skyldes infeksjon, kan en følelse av lindring merkes. Noen ganger er det ingen symptomer.

Symptomer etter Rupture

Ear ubehag og midlertidig hørselstap kan være til stede etter at trommehinnen brister, ifølge University of Michigan Health System. Svimmelhet er også mulig, sammen med ringing i øret.

Symptomer på Komplikasjoner

De fleste sprukket trommehinnene leges uten behandling, ifølge Mayo Clinic, men komplikasjoner kan oppstå. Hvis du har feber, vedvarende øresmerter eller hørselstap som ikke blir bedre, kan det hende du har en infeksjon eller annen komplikasjon som må behandles.

Behandling

Holde vannet ut av øret mens det er healing. Ikke legg noe inn i øret, og unngå kraftig blåser nesen mens trommehinne helbreder. Legen din kan forskrive antibiotika, og kirurgi kan være nødvendig hvis hullet ikke gro skikkelig.

Advarsel

Ring legen din dersom du mistenker at din trommehinnen har sprukket. Hvis du har symptomer på en komplikasjon etter et brudd, kontakt lege.

Sprukket blindtarm Symptomer

Sprukket blindtarm Symptomer


Blindtarmbetennelse er en betennelse og infeksjon i vedlegg. Hvis en infiserte tillegg ikke blir fjernet i tide, kan det briste som en følge av den bygget opp trykk inne. En sprukket blindtarm kan skje så snart som 24 timer etter de første blindtarmbetennelse symptomene begynner.

Pain

Blindtarmbetennelse symptomene vanligvis begynne med sterke smerter i området rundt navlen og da vanligvis beveger seg mot nedre høyre del av magen hvor vedlegget er plassert. Vanligvis starter smerten av mild og blir stadig mer alvorlig og skarpere som tiden går. Vedlegget kan sprekke innen 24 timer etter symptomdebut - enkeltpersoner kan føle en utgivelse av smerter og press som vedlegg brudd. Det er viktig å kontakte helsepersonell umiddelbart hvis dette skjer.

Andre symptomer

Sterke magesmerter er ikke den eneste symptom. Andre vanlige symptomer assosiert med en sprukket blindtarm inkluderer følelser av kvalme ledsaget av sporadisk oppkast, tap av appetitt og en mild, kjedelig feber som vises kort tid etter at de første symptomene på smerte og kvalme.

Sprekker

Under selve rupturing av tillegget, noen kan oppleve en kort lessening av smerte. Men kort tid etterpå slimhinnen i bukhulen begynner å bli betent og infisert (som kalles peritonitt) og smertene begynner å bli verre igjen. Igjen, ta kontakt med helsepersonell hvis du opplever dette sett av symptomer.

Senere symptomer

Etter oppstår sprukket blindtarm, kan personen oppleve andre symptomer. Noen av disse symptomene er alvorlige fordøyelsesproblemer, kroppsfrysninger, feber, oppkast, kvalme, skjelvinger eller skjelvinger, og appetitt tap. Disse symptomene er vanligvis ledsaget av den nevnte intense mageverkende.

Advarsel

En sprukket blindtarmbetennelse krever medisinsk (kirurgisk) behandling. Hvis du opplever moderat til alvorlig magesmerter som stadig har økt i intensitet og ikke komme og gå, har feber, frysninger, kvalme eller oppkast, kan du kontakte helsepersonell umiddelbart.

Sprukket Disc Symptomer

Mellom beina i ryggraden er avrundede plater med en tøff wirestrømpen og geleaktig væske inne. Disse platene absorbere sjokk for ryggraden, men av og til er skadet, forårsaker dem til å herniate eller ruptur.

Identifikasjon

En plate er identifisert ved de to bein i ryggraden er det mellom. Ryggraden er delt inn i forskjellige seksjoner, inkludert cervical, thorax, korsryggen og sacrum. En plate som ligger mellom fjerde og femte lumbale bein i ryggraden er identifisert som L4-L5 plate.

Typer

Den knuste platen selv sjelden fører til smerte. I stedet er det platen presser mot nervene som forårsaker smerte. Dette kan føre til smerter, nummenhet og kribling hvor nerven strekker seg, slik som benet eller armen.

Diagnose

Basert på dine symptomer, kan legen din bestille en CT scan eller MR for å diagnostisere alvorlighetsgraden av platen problemer.

Behandling

For å lindre symptomene på en sprukket plate, leger ofte foreskrive fysioterapi, smertestillende medikamenter og andre smerte-management teknikker, for eksempel steroidinjeksjoner eller kirurgisk behandling.

Betraktninger

Smerter, nummenhet og prikking som følge av sprukket plate presser mot en nerve kan være et tegn på langsiktig nerveskader, og legen din kan anbefale mer aggressiv behandling, som for eksempel kirurgi.

Sprukket Brain aneurisme Symptomer

En uoppdaget hjerne aneurisme, som ikke gir symptomer, kan brekke eller sprekke og forårsake plutselige, alvorlige nevrologiske symptomer. Hvis pasienten er klar over hennes potensial for å utvikle en aneurisme, kan hun ta forholdsregler, for eksempel å endre sin livsstil og iverksette gode helsevaner.

Aneurisme

En hjerne aneurisme er en forstørrelse av en arterie i hjernen; et parti av blodåreveggen har svekkes over tid, forårsaker utvidelse av dette til å utvikle seg og vokse. Aneurismer generelt utvikle nær grener av arteriell hjernesystemet og kan vokse inn i ulike formasjoner. Disse er de "saccular" eller "berry" aneurisme; den "fusiform" aneurisme; den "gigantiske" aneurisme og "traumatisk" aneurisme. Pasienten kan vise symptomer før en hjerne aneurisme brudd; dette skjer i ca 40 prosent av aneurisme diagnoser.

Symptomer

Hjernen aneurismer er vanligvis asymptomatisk før det sprekker; når dette skjer, utvikler pasienten en plutselig, alvorlig ("verste hodepine i mitt liv"), nakkesmerter, mulig kvalme og oppkast. Han kan miste bevisstheten. Dersom lekket blod begynner å migrere inn i spinalvæsken, vil han oppleve smerte, ofte alvorlig, i korsryggen og beina hans. Igjen, avhengig av størrelsen på aneurisme og blødning, kan andre symptomer inkluderer tunge øyelokk og endret mental status (han kan bli ganske sløv).

Flere Symptomer

Symptomer kan også omfatte problemer med å flytte en kroppsdel ​​(hjerneslag symptomer) minsket følelse i noen del av kroppen, tåkesyn og / eller beslag. Fordi bruddet i aneurisme er så plutselig og uventet, gjør pasienten og hans familie / venner ikke vet hva som skjer. Alle disse symptomene er livstruende, og det er viktig at han får til legevakten umiddelbart for behandling.

Implikasjoner

Hvis offeret røyker, er under et høyt nivå av stress, lider av genetisk høyt blodtrykk, åreforkalkning (åreforkalkning), eller om hun tar p-piller, hun er økt risiko for en aneurisme. Hvis hun lider en sprukket aneurisme, kunne hun ha et slag eller utvikle et hematom (blodpropp i hjernen).

Brain Damage and Death

Avhengig av hvor lang tid det tar å få en diagnose av en sprukket hjerne aneurisme, kan pasienten begynne å lide varig hjerneskade. Hvis hans brudd var stort nok, eller om det var en blodpropp i aneurisme, kunne han lider av et slag, som vil skade hjernevevet. I tilfelle av en blodpropp som vokser inne i hjernen eller mellom hjernen og dura (slitesterk foring som dekker hjernen), hjernevev kan bli irritert, noe som kan føre til skade av hjernevev og celler som omgir hematom. Hvis pasienten ikke får umiddelbar legehjelp og akuttbehandling, kunne han dø.

Symptomer på en sprukket abdominal aortaaneurisme

Symptomer på en sprukket abdominal aortaaneurisme


Den abdominale aorta er den største blodkar i kroppen. Det ligger mellom mellomgulvet og bekken, der den deler seg i to mindre årer i bena. En abdominal aneurisme oppstår når veggene i blodkaret bli forstørret. Dette er vanligvis forårsaket av åreforkalkning, eller åreforkalkning. Arteriosklerose kan føre til veggene i abdominal aorta å svekke. Blod passerer gjennom aorta bevirker det svekkede område for å bli overbelastet og oppblåst med blod. En sprukket abdominal aorta er en livstruende nødsituasjon. Dessverre, abdominale aortaaneurismer er tause i naturen og produsere noen symptomer før de kan briste. Men når aneurisme har sprukket, er det fire symptomer som kan varsle pasienten og legen at dette har skjedd.

Smerte

Det første symptomet på sprukket abdominal aortaaneurisme, AAA, er smerte. Smerten er plassert i brystet i området av membranen, og stråler til baksiden. Smerte forbundet med sprukket abdominal aortaaneurisme pulserer som hjertet forsøker å pumpe blod gjennom karet. Pasienten kan beskrive en ripping eller rive følelse i magen.

Tap av bevissthet

Tap av bevissthet er også en indikasjon på en sprukket abdominal aortaaneurisme. Tapet av bevissthet er vanligvis etterfulgt av smerte, som beskrevet ovenfor - selv om det kan oppstå plutselig og uten forvarsel.

Indre blødninger

En person med en sprukket abdominal aortaaneurisme er blødning internt. Frysninger, skjelving, tretthet og svimmelhet er de vanligste problemene forbindes med indre blødninger. I tilfelle av en sprukket aortaaneurisme, kan bukhulen fylles med blod og dønninger.

Død

Plutselig død er ofte den eneste symptom på en sprukket abdominal aortaaneurisme. En obduksjon vil bekrefte diagnosen i dette tilfellet.

Behandling

Sprukket abdominal aortaaneurisme behandles umiddelbart etter kirurgi og blodoverføring. Operasjonen innebærer å fjerne den knuste delen av aorta og sy den sunne aorta sammen igjen. Denne operasjonen er svært delikat, og innebærer å åpne hele magen fra brystbenet til bekkenbeinet. Gjenopprettingsprosessen er lang. Ifølge Merck Manual, er sjansene for å overleve denne operasjonen er dystre på 50 prosent.

Sprukket cervikalskive Symptomer

Sprukket cervikalskive Symptomer


En sprukket cervical plate eller herniated plate, kan bokstavelig talt være en smerte i nakken, spesielt uten riktig diagnose. Skivebrokk- kan føre til en rekke symptomer som kan forstyrre daglige aktiviteter.

The Cervical Disc

Cervical plater ligger i ryggraden mellom hver ryggvirvel. Disse platene fungerer som støtdempere fordi gel (nucleus pulposus) finnes i dem absorberer smerte, ofte hindrer sterke smerter i ryggen.

Disc Damage

Som du alder, den ytre tildekking av cervical platen bryter ned og støtdemping avtar med tiden. På grunn av dette sammenbrudd, kan nucleus pulposus lekke ut, noe som resulterer i en brokk eller sprukket plate.

Herniated Disc Årsaker

En sprukket plate oppstår når kjernen pulposus væsken begynner å trykke på nerveender i ryggsøylen. Nerver er kroppens smertereseptorer, så når dette skjer, kan du føle moderat til alvorlig ubehag i hele kroppen din.

Symptomer

Den knuste platen i seg selv kan ikke føre til at du smerte; faktisk er det mange som ikke legger merke til ryggsmerter når en plate brudd. I stedet milde symptomer på en herniated cervical plate inkluderer prikking eller arm nummenhet, smerter som stammer fra overarmen ned til fingerspissene, og vanskeligheter med å sitte. Personer med en herniated plate noen ganger kan forvirre disse symptomene med carpal tunnel syndrom.

Alvorlige symptomer

Alvorlige symptomer inkluderer kramper i armer, muskelspasmer, ischias (skarpe smerter som stråler ut fra baken ned til kalvene), manglende evne til å kontrollere tarm og blære bevegelser, vanskelig gangart og problemer med motorikken. Disse krever øyeblikkelig legehjelp. Med både moderat og alvorlig smerte, kan bare en lege diagnostisere en herniated plate.

Behandling

For milde sprukket plate tilfeller kan en lege foreskrive anti-inflammatoriske medisiner som Tylenol eller Advil. For sterke smerter, oral steroider som Celebrex vanligvis foreskrevet, men ofte for en ukes tid. I tillegg, hvis brokk vedvarer, kan kirurgi bli et alternativ.

Sprukket Blære Symptomer

Sprukket Blære Symptomer


En sprukket blæren er en meget alvorlig skade som kan oppstå på flere måter. Bilulykker, en alvorlig fall eller et heftig slag mot mageområdet kan bringe det videre, som boks skader påført under bekkenkirurgi. Flere symptomer vil vanligvis følge med tilstanden, som kan begynne mild men da eskalere lenger blæren fortsatt sprukket. De fleste reparasjoner må gjøres kirurgisk og så raskt som mulig.

Suprapubisk Pain

Smerte er en av de viktigste symptomer på en sprukket blæren. Smerten vil være suprapubic, eller i sentrum av den nedre del av buken. Smerten vil ofte begynne ved en mildere nivå, men vil raskt utvikle seg i løpet av en kort tidsperiode, ofte til en utålelig nivå. Smerten vil være konstant. Ømhet i det samme området vil ofte komme før eller følge med smerte.

Blære distensjon

Blære distensjon, som er manglende evne til å urinere, er et annet tegn på at blæren kan brytes. Hvis en blære fungerer normalt, kan en person urinere på vilje og fullstendig tømme blæren. Når en blære er sprukket, kan urinen bli holdt unaturlig og unormalt uten personens kontroll.

Hematuri

En sprukket blære kan også resultere i hematuri, som er blod i urinen. Leger kan vanligvis merke et problem avhengig av farge og mengde blod og under hvilke stadium av vannlating skjer det: i begynnelsen, midten eller slutten. Med en sprukket blære, vil blodet bli tilført gjennom urinering. Det vil også være så mange som å være lett fanges av det blotte øye, snarere enn som trenger et mikroskop som med andre hematuri.

Hevelse

Områder i nedre torso kan også bli hovne fra et sprukket blære. Disse områdene er sannsynlig å inkludere baken og perineum, som er bekkenbunnen omgitt av kjønnshår bue i front, halebenet i ryggen og hipbones på hver side. Menn kan også finne seg selv med en hoven pung fra et sprukket blære.

Shock

Fordi en sprukket blære er så traumatisk og ofte livstruende, kan den personen som lider av en gå inn i sjokk. Noen tegn på sjokk inkluderer en ekstremt rask hjerterytme, også kjent som takykardi, og et ekstremt lavt blodtrykk, også kjent som hypotensjon.

Tegn og symptomer på en sprukket trommehinne

Tegn og symptomer på en sprukket trommehinne


Trommehinnen er en membran som beskytter midtre og indre øret mot infeksjon og miljømessige faktorer. Når et hull tårer i membranen, oppstår et brudd i trommehinnen. Et trommehinnen brudd kan være forårsaket av en indre-ørebetennelse, endringer i lufttrykket, for eksempel på et fly, eller et slag mot siden av hodet.

Pain

Smerten av en sprukket trommehinne er skarp når det først skjer, men det vanligvis avtar raskt. Miljøfaktorer, slik som kulde og vind, kan forårsake smerter etter den første bruddet, og en infeksjon fører også smerte. Hvis en infeksjon er til stede, reduserer smerte når trommehinne avløp. Brudd som oppstår på grunn av et slag mot hodet kan forårsake smerte fra skade i hodet og den ytre delen av øret.

Infeksjon

Infeksjon kan oppstå hvis det er ingen beskyttelse for trommehinnen før det gror. Pus eller blod renner fra øret når en infeksjon er til stede. Hvis trommehinnen ikke leges, kan pasienten oppleve kronisk ørebetennelse, som kan føre til hørselstap. En patch er noen ganger brukt til å beskytte det indre og mellomøret mens et brudd leges.

Hørselstap

En sprukket trommehinne kan føre til hørselstap i noen tilfeller. Hørselstap kan ikke være omfattende, men skader kan oppstå på den skjøre bein i øret når den beskyttende membranen er revet. Denne typen hørselstap er vanligvis forbigående, og hørsel kommer tilbake når ruptur helbreder.

Øresus

Tinnitus, eller øresus, skjer med en sprukket trommehinne. Dette kan høres ut som en summende lyd når ingen annen lyd er tilstede eksternt. Ringer, summende, klynking, tikker eller nynner er hvordan pasienter oppfatter tinnitus.

Vertigo

Vertigo er noen ganger sammenlignes med svimmelhet, men tilstanden er faktisk en bestemt følelse av bevegelse når du står stille. Pasientene føler seg som om de er spinning mens de ennå. Dette symptomet av en sprukket trommehinne kan påvirke deres evne til å stå opp eller gå uten hjelp.

Kvalme

Vertigo fra en sprukket trommehinne kan føre til svimmelhet i noen tilfeller. Den susete kan bli så sterk at pasienten føler seg kvalm og kan til og med kaste opp som resultat. Dette symptomet klarner opp når trommehinnen leges.

Tegn på silikon bryst Implant Rupture

Tegn på silikon bryst Implant Rupture


Hvorvidt silikon bryst implantater utgjør en helse sikkerhetsrisiko for kvinner har vært gjenstand for debatt i mange år. I tillegg kan det være veldig vanskelig å si om du har selv hatt en ruptur. Dette kalles en "stille brudd," selv om noen kvinner har symptomer. Heldigvis er det ingen vitenskapelige bevis på at silikonimplantater, når sprukket, forårsake noen alvorlig helserisiko.

Tegn på Rupture

Dessverre har de fleste kvinner ikke merke hvis deres silikon bryst implantat har sprukket. Dette er fordi silikon lekkasjer sakte. Av denne grunn, mange plastiske kirurger anbefaler å ha en MR gjort hvert 3. år etter at du får silikonimplantater. Noen kvinner har symptomer, men. Disse kan inkludere en endring i formen eller størrelsen på brystene dine, klumper i brystet, herding, smerte, hevelse, eller andre uvanlige opplevelser. Hvis du mistenker at du har et brudd, ikke får en mammogram, ettersom kompresjon av brystet kan føre til mer av silikon å lekke ut.

Årsaker til Rupture

Oftest, årsaken til bruddet er fortsatt ukjent. Implantater vare et gjennomsnitt på 10 år, så noen ganger de sprekke på grunn av alder. Andre ganger, det er skade gjort til implantatet under implantasjon prosessen. Noen ganger traumer til brystet får dem til å sprekke, eller de kan briste under en mammografi, når brystet komprimeres. For å behandle et brudd, er implantatet kirurgisk fjernet og erstattet.

Scar Tissue

Kroppen reagerer på implantatet ved å danne en arrvev skall rundt det. Vanligvis, forblir arrvev myk. Hvis det er et brudd, kan det silikon bo inne i arrvev skallet, hindrer det fra å lekke inn i kroppen. Når det skjer, vil mer arrvev form rundt lekker silikon. Denne nye arrvev vil trolig bli vanskelig og smertefull, forvrenge formen på bryst.

Lekkasje

Dersom silikon ikke er fanget av arrvev skall, kan det lekke inn i det omkringliggende området, og å reise seg til andre deler av kroppen, inkludert lymfeknuter. Det kan ikke fjernes fra disse områdene, og de langsiktige helseeffekter er ikke kjent. Av denne grunn, dersom et brudd forekommer, implantater skal fjernes så snart som mulig.

Betraktninger

Selv om det ikke er vitenskapelig bevis for at silikon fra ødelagte brystimplantater er årsaken til noen store helseproblemer, studier av FDA viser at kvinner som har lidd av lekker silikon implantater er mer sannsynlig å bli diagnostisert med smertefulle sykdommer som fibromyalgi.

Problemer med silikon brystimplantat

Siden utviklingen av silikonimplantater, har det vært mange spørsmål om sikkerheten av slikt materiale blir satt inn i kroppene til kvinner. I 1992 bruk av silikonimplantater ble forbudt av Food and Drug Administration (FDA). Ifølge FDA, ble forbudet opphevet i 2006 på grunn av omfattende studier utført på sikkerheten til silikon. Foreløpig bare to selskaper produserer silikonimplantater, og begge er overvåket for sikkerhetstiltak. Mens bruken av silikonimplantater har blitt ansett som trygge, det er fortsatt problemer som kan oppstå.

Produkt Produsenter

De to selskapene er ansvarlige for produksjon av silikonimplantater for kvinner er Allergan Corp og Mentor Corp Begge selskaper har en begrenset garanti på sine implantater. Det er viktig å huske på at silikonimplantater har en levetid på ca 10 år. Tatt i betraktning at implantater er en type kosmetisk kirurgi, kan forsikringen ikke dekker operasjon for å fjerne eller erstatte implantater bør de være defekt.

Bryst Endring

Når du bestemmer deg for å motta brystimplantater, vil størrelsen på implantatet slutt endre din normalt brystvev. Som kroppen aldre, vil den form og tekstur av brystene endrer seg. Ifølge Mayo Clinic, hvis brystene utvikle endringer på grunn av implantater, kan det hende du trenger ytterligere kirurgi for å korrigere dine bryster. Også, hvis du skulle bestemme seg for å fjerne implantatene, brystene dine vil aldri bli den samme.

Mulig lekkasje

Hvis silikon implantat skal sprekke, ville silikon gel lekke inn ditt bryst og basseng der. Dette ville gjøre deteksjon av en lekkasje vanskelig å skjelne. Når en saltvann implantat ryker, vil du legge merke til på grunn av deflasjon av brystet ditt. Den eneste måten du kan finne ut om din silikonimplantat sprukket ville være med en avbildning test av lege.

Kapselkontraksjon

I noen kvinner som får implantater, kan en forekomst som kalles kapselkontraksjon utvikle. Ifølge Mayo Clinic, når du har kapselkontraksjon, vil implantatet utvikle arrvev rundt det - det er, vil implantatet blir innkapslet av arrvev og til slutt vil bli innsnevret. Som et resultat, kan du utvikle smertefulle symptomer og mulige disfiguration av brystet ditt. Bare kirurgi kan rette opp eventuelle skader som følge av denne tilstanden.

Risiko

I sjeldne forekomster, er det mulig å utvikle et hematom (blodansamling) i ditt bryst. Hvis dette skjer, vil du trenger kirurgi for å fjerne hematom. Til tider kan det oppstå en infeksjon i brystet hvis kroppen din avviser implantatet. Kirurgi er nødvendig å fjerne implantatet og rense ut infeksjon i brystet. Når du får silikonimplantater, kan brystene dine være litt ut av balanse. Hvis dette skjer, vil plastisk kirurg gjennomføre ytterligere kirurgi på brystene for å justere dem. Tap av brystvorte og bryst sensasjon kan oppstå med brystene, samt utvikling av brystsmerter.

MS Leg smerte symptomer

Multippel sklerose, forkortet til MS er sykdom som påvirker hjernen og ryggmargen. Selv om symptomene varierer med hver enkelt, vanligste symptomene er smerter eller problemer med benbevegelser som gåing. Leg smerte er et generelt uttrykk for å beskrive en hvilken som helst ubehag i den ene eller begge ben.

Beskrivelse

MS er en autoimmun sykdom, hvilket betyr at kroppens immunsystem er aktiv, og som et resultat, angriper sine egne celler. I tilfelle av MS, angriper immunsystemet i sentralnervesystemet, som er sammensatt av hjernen og ryggmargen. Mer spesifikt, MS påvirker nervecellene evne til å kommunisere med hverandre. I dag er det ingen kur for MS og prognosen er vanskelig å forutsi som den enkeltes erfaring med sykdommen er forskjellig.

MS-symptomer

Vanlige symptomer på MS omfatter nummenhet, smerter i armer eller ben, problemer med å bevege armer eller ben, utydelig tale, skjelving i bena eller armene, svakhet i bena eller armene, synstap, dobbeltsyn, nedsatt oppmerksomhet, redusert hukommelse , tretthet, hørselstap, svimmelhet, forstoppelse, inkontinens, hyppig vannlating og avføring lekkasje.

MS Treatment

Medisiner kan gis for å bremse utviklingen av sykdommen og for å kontrollere symptomene. I tillegg, fysioterapi, logopedi, ergoterapi, planlagte treningsprogrammer, god ernæring, og hjelpemidler, for eksempel rullestoler, kan hjelpe pasienter leve bedre med MS.

Leg Pain

Den vanligste årsaken til smerter er fysiske skader. For eksempel, sklir og faller, overforbruk og andre benet muskelskader kan føre til ømhet i bena. Ryggskader kan også føre til isjias, en skyting smerte nedover beina. Frakturer, som er knust eller sprukket bein, forstuinger og stammer er de vanligste formene for beinskader. Leg smerte kan også være et symptom på sykdom. For eksempel personer med dyp venetrombose eller DVT for kort, opplever kroniske smerter i låret og leggen.

Expert Insight

Enhver vedvarende smerter bør diskuteres med en medisinsk faglig. Men få øyeblikkelig hjelp hvis beinet eller beina blir hovne, har du feber, forverrer smertene med aktivitet eller bevegelse.

Hvordan identifisere symptomer på blindtarmbetennelse

Blindtarmbetennelse er en tilstand som er et resultat av en inflammasjon av blindtarmen, som er en liten pose som er festet til en del av tykktarmen. Mens tillegget ikke synes å tjene noen behov i kroppen, hvis det blir hovent eller betent, kan det føre til en rekke dangers.An blindtarmbetennelse angrep resultater fra ukjente årsaker. Det kan være et resultat av blokkering av vedlegg med avføring fra tarmen, noe som kan føre til infeksjon og betennelse. Uansett, når blindtarmen blir betent, fyller det med puss og kan revne, noe som vil føre til infeksjon i mage cavity.Learning å identifisere og gjenkjenne symptomer på blindtarmbetennelse gjør at rask behandling og bidrar til å hindre komplikasjoner, for eksempel peritonitt eller tarm hindringer.

Hvordan identifisere symptomer på blindtarmbetennelse

•  Betal umiddelbar oppmerksomhet til eventuelle smerter som stammer nær navlen, deretter strekker seg mot høyre nedre del av magen. Symptomene kan starte med en mild følelse av skarpe, jabbing smerter, eller en generell bankende, men vil forverres og bli vedvarende. Se for smerter som øker med pust, bevegelse, hoste eller andre aktiviteter.

Vær årvåken for voksende følelse av kvalme eller oppkast. Ulike personer kan oppleve det ene eller det andre, eller noen ganger også begge deler.

ta temperaturen. Ofte infeksjon fører til en økning i temperaturen. At økningen kan være lavgradig, men som øker infeksjons, kan temperaturen overstiger 101 grader Fahrenheit.

Watch for abdominal hevelse, noe som indikerer de senere stadier av blindtarmbetennelse. Hevelsen kan være øm eller firma, og vil produsere smerter ved berøring.

Hint

  • Vær oppmerksom på eventuelle endringer i følelse eller smerter i magen, og ikke ta sjanser. En sprukket blindtarm er en alvorlig tilstand som kan føre til komplikasjoner.
  • Unngå å spise eller drikke noe hvis du mistenker at du kan ha blindtarmbetennelse. Behandling av et sprukket vedlegg vil kreve operasjon, noe som vil kreve anestesi.