Digidexo.com

sen vekst jenter

Thyroid Symptomer hos Boys

Hypotyreose oppstår når skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok hormoner. Den rammer oftest kvinner over 50, men det kan også påvirke unge gutter. Hvis venstre ubehandlet, kan hypotyreose forårsake en myriade av helseproblemer.

Symptomer

Oftest gutter med hypotyreose har de samme symptomene som voksne med tilstanden som tretthet, muskelsmerter og vektøkning.

Vekst

Siden de riktige veksthormoner ikke blir produsert, gutter med hypotyreoidisme tendens til å være kortere enn normalt.

Dental

Hormoner som produseres av skjoldbrusk påvirke tennene også, så gutter med hypotyreose vil oppleve sen vekst av sine permanente tenner.

Pubertet

Pubertet er forsinket for gutter berørt med denne tilstanden. Deres stemmer vil ta lengre tid å endre, og de vil dukke opp som barn mens deres jevnaldrende er i endring til unge voksne.

Hjernefunksjon

Gutter vil hypotyreose vil oppleve noen mental svekkelse hvis den ikke behandles. De riktige hormoner som bidrar til å utvikle utøvende funksjon vil bli savnet.

Prolotherapy Healing

Prolotherapy Healing


Prolotherapy er en ikke-kirurgisk teknikk som fører til ny ligament vev til å vokse i områder hvor det har blitt svak. Den brukes som en behandling for artritt; rygg- og nakkesmerter; carpal tunnel syndrom; sene og ligamentskader og isjias. Prolotherapy injeksjoner stimulere leddbånd og sene vekst ved å fremme en betennelses healing respons. Teknikken er å få fordel som en primær behandling, og medhjelper for en rekke muskel- skade og lidelser.

Teknikk

Etter å lokalisere kilden for skade eller svakhet, injiserer en prolotherapist en sukkervann (dekstrose) oppløsning inn i leddbånd- eller sene der den kobles til benet, noe som fører til en lokal betennelsesrespons på stedet. Betennelse er en beskyttende respons som stimulerer helbredelse ved å øke strømmen av blod og næringsstoffer til målområdet. Denne flyt av blod og hjelper til næringsstoffer vev for å reparere seg selv.

Flere behandlinger over flere uker er vanligvis anbefales. Prolotherapy er ansett som et alternativ behandling ikke er dekket av de fleste forsikring planer.

Studieresultater

I 2003, en var studie utført ved Institutt for Biometri ved University of Kansas Medical Center for å fastslå effekten av druesukker prolotherapy på artrose med eller uten fremre korsbånd (ACL) slapphet. Resultatene i tidsskriftet Alternative Therapies state tat de druesukker behandlet knær "avdekket en statistisk signifikant forbedring" i verdier knyttet til "smerte, hevelse, felles fleksjon og felles slapphet."

Historie

Prolotherapy fått navnet sitt fra det latinske ordet "prolo", som betyr sprer. Dette navnet ble gitt til terapi av George S. Hackett, MD basert på hans oppfatning at teknikken "vil stimulere produksjon av nye bindevev og benceller som vil styrke sveisen av fibrøst vev og ben for å stabilisere leddforbindelsen (der bein og ligament møtes) og permanent eliminere funksjonshemming. "

Ifølge AltMD.com, er teknikken basert på en eldgammel teknikk som brukes av Hippokrates å behandle sårede soldater. Snarere enn en dekstroseoppløsning, Hippokrates satt en varm poker inn skadde felles, som, som man skulle tro, forårsaket en inflammatorisk respons.

Sen fysisk utvikling i ungdomsårene

Ungdomstiden er en følsom tid, spesielt for de som går gjennom puberteten senere enn normalt. Sen fysisk utvikling i ungdomsårene er ikke uvanlig, og vanligvis er det ingen grunn til bekymring. Av og til, men det kan tyde på underliggende medisinske problemer.

Normal utvikling

Normal fysisk utvikling innebærer en vekst sprute i både høyde og vekt. Denne veksten er ledsaget av de vanlige tegn på pubertet, som brystkreft vekst og utbruddet av menstruasjonssyklusen hos jenter, og senking av stemmen og økning i kroppshår hos gutter. Denne fysiske utvikling er en viktig milepæl i menneskelig vekst, bidrar til å forberede kroppen for mulig gjengivelse.

Symptomer på Late Development i binner

Normalt fysiske symptomer på pubertet begynner å vise seg fra alderen 10 til 12, eller til og med så tidlig som 8 år hos kvinner. Den primære symptom på sen fysisk utvikling i ungdomsårene er forsinket pubertet, som er tydelig hvis en jente har vist noen tegn til brystutvikling, og har ennå ikke begynt hennes menstruasjonssyklus etter alder 13. Jenter som viser brystvekst på gang, men ikke menstruere for fem år også anses å ha sen fysisk utvikling.

Symptomer hos menn

Gutter som har forsinket pubertet opplever ikke testikkel vekst i en alder av 14, har ikke kjønnshår ved alder 15 og har genital vekst som tar mer enn fem år.

Årsaker

Forsinket fysisk utvikling i ungdomsårene kan være relatert til kromosomfeil, diabetes, anemi eller unormale hormonnivåer. Det kan også kjøre i familier, ifølge Familydoctor.org online artikkelen, Pubertet: Hva kan man forvente når barnet går gjennom puberteten.

Behandling

Hvis symptomene er alvorlige, kan en lege kjøre blodprøver, gjøre en X-ray for å observere bein modenhet eller mindre vanlig, kjøre en MR eller CT scan. Når årsaken er bestemt, vil riktig behandling begynne, med mindre forsinket vekst er arvelig. Hormonbehandling eller kirurgi er mulige behandlingsalternativer.

Menneskelig vekst Stages

Menneskelig vekst Stages


Fra barndom til voksen alder, er menneskelig vekst og utvikling en fascinerende prosess. Studier om de ulike stadier av fysisk og mental vekst har ført til viktige vitenskapelige oppdagelser. Forstå stadier av vekst spiller en nyttig rolle i foreldrerollen, medisinsk behandling og hverdagsliv.

Identifikasjon

Humant vekst er forårsaket av celledeling. Ifølge doktor Paul Kaplowitz, sjef for Division of Endicronology ved Virginia Commonwealth University School of Medicine, "barn vokse seg større fordi cellene i hele kroppen forstørre og deretter dele for å danne to celler. Så hver av disse cellene forstørrer og deler igjen." Denne cellevekst stimuleres av humant veksthormon, som utskilles av hypofysen i hjernen. Dette hormonet stimulerer økning i høyde, fordeling av kroppsfett og utvikling av bein og muskler.

Typer

Det finnes to typer av menneskelige vekststadier: fysiske og psykiske. Fysiske vekst stadier beskrive endringer i kroppsmasse og bein utvikling. En vekstskjema, for eksempel, er en modell av fysisk vekst. Under overgangsperioder, endringer i fôring og sove mønstre vanligvis lagt merke til. Mental vekst og utvikling er studert hovedsakelig av psykologer. Fysiske stadier av menneskelig vekst vil alltid være ledsaget av språklige, emosjonelle og sosiale utvikling, og for å virkelig forstå vekstprosessen, er begge disse tatt hensyn til.

Barndommen

Menneskelig vekst stadier generelt følger et mønster som korresponderer med faget alder. Erik Erikson, en psykolog som bodde og arbeidet i hele det tjuende århundre, skissert åtte stadier av menneskelig utvikling.

Den første fasen er barndom, som varer fra fødsel til atten måneder. I denne fasen, utvikler barnet seg raskt fra en helt avhengig og hjelpeløs nyfødt til en (vanligvis) gange og relativt autonom pjokk. I form av fysisk utvikling, dette stadiet vitner mest vekst. Det endokrine systemet i særdeleshet går fra knapt fungerer hos den nyfødte, til å være fullstendig og aktiv i atten måneder gamle.

Under den andre fasen, kalt Early Childhood (atten måneder til tre år), vitner vesentlige endringer i språkutviklingen. Mens den gjennomsnittlige 18-måneders-gamle kan bare si en håndfull av ord, kan en tre år gammel danner setninger.

Den tredje fasen, kalt Play Age (3-5 år) innebærer videre språklig utvikling, og etter alder fem gjennomsnittlig barnet vet ca 2000 ord.

The School Age barn (seks til tolv år) fortsetter å raskt øke i høyde og vekt, og i denne alderen de sterkeste påvirkning på barnet endring fra foreldrene og nærmeste familie til utenfor peer grupper.

Pubertet og oppvekst

Pubertet og ungdomstid varer vanligvis fra alderen 12-18. Tenåringen vil gå gjennom noen viktige biologiske endringer (slik som menstruasjonssyklusen og brystutvikling for jenter, og stemmen blir dypere og økt kroppshår for menn). Hormoner er viktig på dette stadiet, og økt tilstedeværelse av østrogen og testosteron kan føre til atferdsendringer.

Voksenlivet

Når kroppen har gått gjennom puberteten, ingen vesentlige cellevekst occurs.Both kvinner og menn opplever en nedgang i østrogen og testosteron (henholdsvis), og kvinner som regel inn menopause rundt en alder av femti. Erikson betegner de tre stadier av voksenlivet som ung voksen alder (18-35), Midt Voksenlivet (35-55 eller 65), og sen voksenlivet (55/65 til døden).

Tidlige tegn på veslevoksne puberteten hos jenter

Puberteten, den tiden i livet da et menneske blir fysisk i stand til seksuell reproduksjon, begynner vanligvis hos jenter i alderen 9 og 12. veslevoksne puberteten begynner tidligere enn normen og kan ha langvarige konsekvenser, både fysisk og følelsesmessig. Årsakene er ikke alltid kjent, men behandlinger er tilgjengelige.

Symptomer

Symptomer på veslevoksne puberteten hos jenter kan være fysisk og følelsesmessig. Ytre eller fysiske tegn kan være at hun utvikler kjønnshår og hår under armene. Brystene kan utvikle tidlig. Rask vekst i høyden kan forekomme, og hun kan utvikle akne. Jenter noen ganger utvikle en mer moden kroppslukt og kan begynne menstruasjon. Hun kan bli humørsyk som følge av skiftende hormoner eller bli mer aggressive.

Årsaker

For mange jenter er det ingen medisinsk grunn for veslevoksne puberteten. De bare starte tidligere enn sine jevnaldrende. For andre, kan den bli utløst av et område i hjernen som kontrollerer hypofysen kalles hypothalamus. Hormoner er utgitt som forteller eggstokkene til å begynne å jobbe. Andre årsaker kan spores tilbake til et problem for eksempel en hjernesvulst eller hodeskade. I noen tilfeller kan en infeksjon som hjernehinnebetennelse, eller et problem med skjoldbruskkjertelen eller eggstokkene føre starten av puberteten på en veslevoksen alder.

Diagnose

Selv om fysiske tegn kan være utad synlig for deg, vil legen gjøre en undersøkelse, og vil trolig bestille urin og blodprøver som vil måle nivåene av kjønnshormoner tilstede for å bekrefte tilstanden. Tar en X-ray jentas hånd og håndledd kan brukes til å avgjøre om knoklene er modning for fort. En MR eller ultralyd, kan pålegges å tillate observasjon av blodårer, vev og organer i kroppen.

Behandling

Etter diagnose, stoppe forkant av veslevoksne puberteten er målet for behandlingen. Dersom et underliggende problemet ble oppdaget gjennom testing, og deretter behandling av det problemet, slik som en tumor, stopper vanligvis progresjon av puberteten. I situasjoner hvor ingen årsak er funnet, er behandling av tidlig utviklet pubertet hormonbehandling å redusere nivåene av kjønnshormoner. Dette stopper effektivt fremme av puberteten og i noen tilfeller kan reversere den.

Betraktninger

Behovet for å behandle veslevoksne puberteten kan ikke være selvinnlysende. Et barn utvikler betydelig foran hennes kolleger kan føle unormal og har en følelse av ikke å passe inn. Erting og mobbing kan føre til ytterligere følelsesmessig stress. Barnet er ikke følelsesmessig rustet til å håndtere endringene brakt videre av puberteten. Rask vekst som skjer for tidlig kan til slutt forlate jenta dramatisk kortere enn hennes potensial som vekstspurten også stopper tidlig og barnet er i stand til å fange opp.

Hvordan beregne BMI for jenter

Et barns høyde og vekt endrer seg raskt mellom 2 og 19, så mange faktorer - fra livsstil til hormoner - påvirker denne balansen. En måte å sørge for at et barn er i god helse er å beregne sin Body Mass Index (BMI). Dette forholdet mellom høyde og vekt gjør at foreldre og leger til å måle hvorvidt barnet er den ideelle vekten for hans eller hennes høyde og aktivitetsnivå. Imidlertid er denne prosessen beregnes litt annerledes for jenter enn det er for gutter. Her er hvordan du skal beregne en jente BMI for et mer nøyaktig bilde av hennes generelle helse.

Hvordan beregne BMI for jenter

Beregne BMI for jenter

Mål barnets høyde og vekt. Med barnet stående mot en flat overflate slik som en vegg og stå på et flatt gulv uten tepper, bruke en standard målebånd for å måle fra gulvet til toppen av barnets hode mens hun står rett, bruker ingen sko eller hår tilbehør. Vei barnet bruker så nøyaktig en skala som mulig - helst en digital skala - mens hun er iført minimal klær og ingen sko.

Beregn BMI ved hjelp av en standard formel gang en nøyaktig høyde og vekt er oppnådd. Først, firkantet høyde måling i inches. For eksempel, hvis barnet er 36 inches i høyden, multiplisere 36 med 36. Deretter deler barnets vekt ved squared høyde nummeret. Deretter multiplisere resultatet med 703. Så, ville formelen leses slik: vekt / høyde squared x 703.

Bruk en BMI vekst diagram å plotte ditt barns BMI ifølge hennes alder. Veksten diagrammet vil avgjøre hva persentil barnets BMI faller inn for hennes alder. Den persentil utvalg for sunn vekt og BMI er fra 5 prosent til 85 prosent, med mindre enn fem prosent være undervektig og mer enn 85 prosent overvekt. Et barn som har BMI faller inn i den 95. persentilen eller høyere for hennes alder regnes som overvektige.

Hint

  • Legekontoret skala er vanligvis den mest nøyaktig måling av vekt, så hvis barnet har vært til legen ganske nylig bare ringe og be om hennes nyeste vektmåling. Ikke få panikk hvis ditt barns BMI setter henne i en persentil ansett usunn eller mindre enn ideell for hennes alder. Vurdere andre faktorer, som for eksempel barnets bygge, aktivitetsnivå og spisevaner. For eksempel kan et barns BMI registrere seg i en "overvekt" persentil, men det kan være på grunn av det faktum at hun har bygget en god del muskelmasse fra sportslige aktiviteter.
  • Ditt barns BMI vil trolig endre seg raskt - kanskje enda mer enn én gang fra år til år - som hun vokser. Hvis du har spørsmål om ditt barns BMI, snakke med barnets barnelege om måter du kan hjelpe henne dempe usunne vaner, som å spise junk food og får lite mosjon. Selv små endringer i hennes aktivitetsnivå kan drastisk påvirke hennes BMI.

Bryst Vekst Disorder

Hvis du har en vekst lidelse som betyr at du ikke vokser i samme takt som andre som er på din alder. Det er en standard vekstskjema som legen vil sjekke for å finne ut om du er over gjennomsnittet, gjennomsnittlig eller under gjennomsnittet. En vekstforstyrrelser kan resultere i mange ting, blant annet mangel på bryster eller utviklings brystene for tidlig.

Når Hormoner Act Up

Kjertlene i kroppen produserer hormoner, som er kjemiske budbringere. Større mengder av hormoner produseres når du skriver inn i puberteten. Disse hormonene be endringene i kroppen din, som for eksempel utviklings bryster og kjønnshår eller senking av stemmen din.

Forsinket eller for tidlig Pubertet

Det du har forsinket eller sen pubertet, betyr dette at kroppen og hormonelle endringer som skal ha skjedd ikke har. Noen barn opplever for tidlig pubertet, noe som betyr at deres hormoner har sparket i tidligere enn de burde ha.

Ofte sett

Den vanligste bryst vekst lidelse sett hos barn yngre enn 12 år er en ensidig bryst masse som tilsvarer asymmetrisk bryst utvikling. Ett bryst vanligvis utvikler tidligere enn den andre, men brystene som regel ende opp med å være symmetrisk, ifølge EMedicine.com.

Typer

Andre bryst vekstforstyrrelser inkluderer Athelia, noe som betyr fravær av brystvorter; amastia, som er fravær av brystvevet; polymastia, som er et ekstra bryst og polythelia, som er et ekstra nippel.

Hanner

Hanner kan ha en brystvekst forstyrrelse kalt gynekomasti, noe som får dem til å utvikle bryst. Overdreven østrogen hos menn kan stimulere mannlige bryst vekst. Under puberteten, kan en ubalanse av hormoner føre til mannlig brystkreft vekst. Når menn blir eldre, kan deres testosteron produksjonen synker og brystvekst forekomme.

Barn Vekst av Percentile

Barn Vekst av Percentile


Svært få ting mystifisere, forvirre og bekymre foreldre så mye som deres baby vekst ved persentilen. Foreldre uendelige stirre på diagrammer og prøve å finne ut om deres babyens utvikling er normal eller hvis de er for korte, for tynn eller for tung. La oss ta en titt på vekstprosentiler for å se hva de viser oss, hvordan de kan være nyttig og klare opp noen populære misoppfatninger.

Betydning

Leger bruker pediatriske vekstkurver for å sjekke hvordan en baby vekst sammenlignet med andre babyer på samme alder og kjønn. Begynnelsen ved fødselen, de plotte målingene på et diagram og tilordne persentiler til denne veksten. For eksempel vil en baby som faller i kategorien gjennomsnitt bli tildelt 50 prosent og 50 prosent i vekt høyde.

Funksjon

Persentil sammenligning tillater leger å avgjøre om det kan være et problem med en baby helse. Hvis et spedbarn plutselig faller av diagrammet i vekt, kan det tyde på at han har noen form for underliggende helseproblem som må undersøkes grundig.

Typer

Gutter og jenter er målt ved ulike diagrammer siden deres vekst mønstre pleier å variere som er eldre barn og de under 3. hodemål er også plottet på et annet diagram som er vekst og vekt når barna blir eldre.

Betraktninger

Persentil vekst er bare én faktor som leger bruker til å skjelne noen form for medisinsk eller utviklingsspørsmål i en baby eller barn. Mønstre som faller utenfor rekkevidden av "normal" er ikke nødvendigvis et problem hvis de ikke blir ledsaget av noen andre problemer.

Misforståelse

Å ha en lav eller høy persentil av vekst er vanligvis ikke et problem hvis barnet ditt forutsigbart holder seg innenfor samme persentil. Leger blir bekymret når en baby vekst "glipper" eller begynner å avvike i diagrammet. Det er visse aldre når det er normalt for en baby eller lite barn til å justere sin vekst.

Betyr Østrogen påvirker bryst vekst?

Østrogen påvirker bryst vekst, og senere i livet, mangel på det har også betydning for brystvev, og ikke på en slik god måte. Mangelen på østrogen vil påvirke formen og størrelsen på brystene dine.

Hormoner Kick In

Når en jente går gjennom puberteten, hennes hormoner, inkludert østrogen, frispark inn. Hennes brystene begynner å utvikle og hun begynner å vokse kjønnshår.

Orale prevensjonsmidler

Når en kvinne tar p-piller, som inneholder østrogen, kan dette gjøre henne brystene øker i størrelse på grunn av væskeretensjon forårsaket av østrogen.

Fettcellene

Østrogen har en direkte innvirkning på adipose (fett) celler. Østrogen gjør ikke cellene større, men gjør et større antall celler.

Virkningen av østrogen og progesteron

Under en kvinnelig menstruasjonssyklus, stimulerer østrogen veksten av melkekanalene i brystene. Østrogen produseres av eggstokkene de første to ukene (eller deromkring) av menstruasjonssyklusen. Når østrogennivået øker, som legger til rette for eggløsning i midten av syklusen. Hormonet progesteron overtar i løpet av andre halvdel av syklusen og stimulerer dannelsen av melkekjertlene. Brystene kan endre seg i størrelse og følelsen nærmere kvinnen får henne menstruasjon. Brystene kan hovne opp, bli øm og vond å ta på. Dette er forårsaket av hormoner østrogen og progesteron, ifølge Medicalcenter.osu.edu.

Tap av østrogen

Østrogennivåene reduseres drastisk under (og etter) menopause. Uten østrogen, blir bindevevet i brystet uelastisk og dehydrert. Brystet, som ble utformet for å produsere melk, begynner å miste sin form og krymper på grunn av mangel på østrogen. Dette er hva som forårsaker sagging brystene.

Hvordan kan jenter opp i vekt?

Jenter blir mer involvert i idrett og sportslige aktiviteter som kan bety at de må opp i vekt for å kvalifisere for enkelte vektklasser. Selv når den forannevnte ikke er tilfelle, kan piker ønsker bare å være i stand til å fylle ut klærne bedre gjennom små mengder av vektøkning. Som mange kvinner er generelt mer kjent med vekttap taktikk stedet for å legge pounds, få litt kunnskap om vektøkning for jenter spesielt kan være nødvendig.

Typer

Det er bare to store måter å få vekt og de er gjennom fett og muskler. Du kan si at du ikke bryr seg hva slags vekt du legger på så lenge du har noen, men å velge hvilken som er riktig for deg kan ha noen ekstra fordeler. Det er fordeler med å få fett vekt og muskel vekt for å vippe nålen på vekten.

Time Frame

Vektøkning bør iverksettes med en varig mentalitet. Langsom og jevn økning av kalorier i løpet av 7 til 10 dager vil hjelpe kroppen din tilpasse seg de ekstra næringsstoffer. Du bør øke kaloriinntaket til mellom 500 og 1000 flere kalorier daglig enn din nåværende gjennomsnittlige daglige kosthold for å begynne å legge vekt. Du bør få vekt sakte, ikke overgå mer enn 4 pounds en uke for å opprettholde god helse og å tillate huden din tid til å strekke samtidig minimere strekkmerker.

Practices

Spise fem på seks måltider om dagen, inkludert snacks mellom de tre hovedmåltider vil hjelpe deg å få fart på stoffskiftet. Dette vil bidra til å holde deg frisk og gi deg flere sjanser til å snike i den sårt trengte kalorier i kostholdet ditt. Å ha statister som sauser, glasurer, dressing, sirup og saus kan bidra til å legge til kalorier sømløst. Du kan også vurdere å ha melk, shakes, smoothies eller juice med dine måltider i stedet for vann.

Betraktninger

Gå til treningsstudio og løfte noen vekter vil bidra til å legge til noen muskel til kroppen din. Fordelene ved å legge skjeve muskel vekt til kroppen din er at muskelmasse bidrar til å forbrenne mer fett og er tyngre enn fett for å få formål. På den annen side, bør du også vurdere din kroppstype når du skal avgjøre hvilken type muskel gevinst du vil. Hvis du vet at du vil bulk opp som Incredible Hulk når du løfter vekter, så bør du vurdere å få sunt fett vekt. Sunt fett vekt kan oppnås ved å forbruke sunt fett som de som kommer fra melk, fisk og nøtter.

Advarsel

Sørg for at hvis du har tenkt på å få muskel vekt på at du spiser nok magre proteiner for å støtte deres sunn frisk, vekst og funksjon. Du må også sørge for at du får mellom sju til ni timers søvn hver kveld som en voksende jente. Å drikke 64 oz. av ikke-koffeinholdige væsker er fremdeles nødvendig for at riktig fuktighet. Du bør alltid konsultere lege før eventuell ny diett og treningsprogram.

Hvordan å få vekt naturlig for jenter

Hvordan å få vekt naturlig for jenter


Hvordan en jente kan få vekt raskere er ikke ofte et problem, men det er gyldig. Grunnene for å ville få vekten kan variere; noen ønsker å få muskler til å konkurrere idrettslig, noen ønsker å oppmuntre pubertet skal begynne, noen føler at de er undervektige og opplever problemer på grunn av det. Uansett årsak, er det mulig for en jente eller ung kvinne til å få praktisk og naturlig, uten å stole på enorme mengder mat eller kosttilskudd.

Hvordan å få vekt naturlig for jenter

Gain Vekt health

•  Vent til puberteten. Noen jenter kan ønske å få vekt for å "fylle ut" kroppen sin som noen av deres venner kan ha hatt skje. Dessverre, vil økende vekt ikke oppmuntre starten av puberteten og den resulterende vektøkning er usannsynlig å lande der det er ønsket.

•  Spis godt. Fokuset på å spise riktig er ofte knyttet til vekttap. Men etter et balansert kosthold kan oppmuntre vektøkning i en person som kroppen forbereder seg på vekst. Hvis du legger riktig drivstoff for kroppen din, vil den være klar for riktig vekst og gevinster som vil være håndterlig i fremtiden.

Bygg muskler. Øke mengden av lean protein i et balansert kosthold kan føre til muskel gevinst. Legge vekt-trening øvelser regelmessig kan også forbedre muskel. Muskel vil legge til vektøkning og gi en tynn, passe figuren.

Hint

  • Når det gjelder vektløfting, de fleste kvinner ikke trenger å bekymre deg om "bulking opp som menn", fordi kvinnekropper ikke er bygget for å få store mengder muskel. Det ville ta mye arbeid å bulk opp som mannlige vektløftere.

Bedre ernæring og menneskelig vekst

Bedre ernæring og menneskelig vekst er nært knyttet. Ernæringsmessige faktorer påvirker fosterets utvikling, ungdom seksuell utvikling, og voksen høyde og vekt. Menneskelige vekstrater og nivåer variere over hele verden og gjennom historien, delvis basert på ernæring fra hver kulturens tilgjengelige matkilder.

Typer

Flere typer menneskelig vekst er knyttet til ernæringsmessige faktorer. Disse inkluderer spedbarns utvikling, hjernen og nervesystemet utvikling, gjennomsnittlig høyde på å nå voksen alder, i en alder av kjønnsmodning og vekst i overdreven bulk eller fedme.

Historie

Selv om menneskelig høyde er knyttet til ernæring samt genetiske faktorer, har høyde ikke økt jevnt gjennom historien. Menneskelig høyde har variert rundt om i verden, og er avhengig av mat ernæring, samt økonomiske faktorer, inkludert hvor mye innsats må bli brukt til å skaffe mat, kulturelle faktorer som hvor mye tid som blir brukt stresset eller engasjert fysisk aktivitet, og miljøfaktorer som alvorlighetsgraden av vintre. Økonomisk historiker Richard Steckel ved University of Ohio rapporterer at i 1800, var de Cheyenne indianerne trolig den høyeste mennesker i verden med en gjennomsnittlig mannlig voksen høyde på 5 meter, 10 inches høy - det samme som gjennomsnittlige amerikanske menn i dag. Steckel sier også at nordeuropeere var i gjennomsnitt nesten tre inches høyere i det 11. århundre enn i begynnelsen av det 18. århundre.

Misforståelse

Høyde og vekt er gode indikatorer på ernæring hos spedbarn og barn. Imidlertid er større ikke nødvendigvis alltid bedre. Ifølge Verdens helseorganisasjon spedbarn og barn vekstkurver, brysternærte barn er i gjennomsnitt mindre enn kunstige formel-matet spedbarn og barn. Imidlertid er breastfeeding ernæringsmessig overlegen formel og gir mange flere helsemessige fordeler. Amme bidrar mindre til vekst av høyde og vekt, men mer å veksten av nevrologiske systemer. Veksten er ikke alltid bra hos voksne, enten: amerikanernes gjennomsnittshøyde har plateaued, men de er nå vokser ut i stedet for opp. Amerika er verdensledende på fedme, med over 30 prosent av den voksne befolkningen klinisk overvektige, ifølge data fra Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling.

Betydning

Forholdet mellom ernæring og menneskelig vekst er spesielt viktig i barndom og tidlig barndom. Ifølge Fakta for Life - en publikasjon av FNs barnefond, Verdens helseorganisasjon, FNs organisasjon for utdanning vitenskap og kultur og andre - amming alene gir tilstrekkelig ernæring for spedbarn inntil fylte seks måneder. Fakta for Life rapporterer at regelmessig vektøkning fra tilstrekkelig ernæring "er det viktigste tegnet på at et barn vokser og utvikler seg godt." Underernæring svekker kroppens immunitet mot sykdom, og mer enn halvparten av alle dødsfall blant barn over hele verden er forbundet med underernæring.

Betraktninger

Uriktig ernæring, i stedet for enkle feilernæring, kan føre til alvorlige helseproblemer. Tidlig debut av pubertet hos jenter er knyttet til betydelig økt risiko for brystkreft. Forskere ved Harvard School of Medicine rapport at økt inntak av animalsk fett og redusert inntak av grønnsaker i kvinnelig barndommen fører til raskere vekst av seksuell utvikling, herunder tidligere utbruddet av menstruasjon.

Time Frame

Ifølge Fakta for Life, forholdet mellom ernæring og menneskelig vekst begynner før unnfangelsen. Riktig mors ernæring før og gjennom graviditet hjelpemidler i riktig, sunn fostervekst. Dette forholdet fortsetter til en persons siste årene av livet. Elders tendens til å miste høyde på grunn av osteoporose, en tilstand av bentetthet tap knyttet delvis til utilstrekkelig inntak av vitamin D og kalsium. Elders ofte også miste farlige mengder vekt, fordi redusert appetitt eller vanskeligheter i tygge eller fordøye føre til mangelfull ernæring.

Bivirkninger av Senna Pod teblader

Senna, med det botaniske navnet Cassia senna eller Cassia angustifolia, er en urt som vanligvis brukes som et avføringsmiddel. Den antrakinon i senna samhandler med bakterier i fordøyelseskanalen, noe som fører til tarm sammentrekninger. Senna er inkludert i kommersielle avføringsmidler som Ex-Lax Lett Natur og Fletchers Castoria og kan kjøpes i enkelte helsekostbutikker i flytende ekstrakt, tørket pods, tørkede blader eller kapsler. De tørkede pods eller tørkede blader kan være brygget til en te. Folk bør være forsiktige med å bruke senna fordi noen bivirkninger kan være farlig. Det bør kun tas i små mengder og ikke brukes i mer enn 1 uke.

Vanlige bivirkninger

Den vanligste bivirkningen forbundet med senna bruk er diaré. Ingrediensen er potent og noen mennesker opplever diaré selv med små mengder. Senna fører vanligvis mild ubehag i magen. Når det tas i store mengder, Senna også kan føre til kvalme og alvorlig magekramper. Urin kan slå rødlig eller brunlig mens du tar Senna. I tillegg kan sedvanlig bruk av avføringsmidler, inkludert Senna, føre til avhengighet, noe som betyr at folk har en tendens til å bli forstoppet når de ikke bruker avføringsmiddel.

Betraktninger

Senna kan forverre visse medisinske lidelser, inkludert Crohns sykdom, divertikkelsykdom, kolitt, magesår og gastrointestinal kreft. Personer med hjertesvikt eller nyresykdom heller ikke bør bruke Senna.

Expert Insight

En sak fra Gulhane School of Medicine i Ankara, Tyrkia, rapporterte senna-indusert hepatitt hos en eldre pasient som vanligvis tok Senna til behandling av kronisk forstoppelse. Etter avsluttet senna bruk, opplevde han en langsom og progressiv nedgang i bilirubin og leverenzymer, som er en positiv effekt. Personer med leversykdom bør ikke ta Senna.

Ekstra effekter Side

Langvarig bruk av Senna kan forårsake osteomalasi, eller svekkelse og oppmykning av bein, og artropati, en type progressiv leddsykdom. Det er også forbundet med kakeksi, en lidelse med symptomer på vekttap, muskelsvinn, tretthet og svakhet. Langvarig bruk av Senna kan forstyrre elektrolyttnivåer, spesielt redusere kalium til farlig lavt nivå. Reversibel finger og tå clubbing, eller utvidelse, kan forekomme.

Advarsel

I Guyana i 2009, to jenter i alderen 3 og 5, døde etter inntak av tre stoffer: Senna pod te, til medisinering Lomotil stoppe den resulterende diaré og deretter bush te. Dødsfallene syntes å være forårsaket av en kombinasjon av Senna overdose og Lomotil, noe som kan føre til ytterligere dehydrering og elektrolyttforstyrrelser, potensielt farlige for små barn.

Achilles sene skader hos barn

Akillessenen er den største sene i kroppen. Ligger i hælen, det er oppkalt etter en figur i gresk mytologi som eneste sårbarhet var hans hæl. Selv om akillessenen i seg selv ikke er spesielt sårbare --- kan den tåle opp til 1000 pounds av kraft --- det er en av de vanligst skadede sener i kroppen. Skade på akillessenen er forårsaket av en rekke forskjellige tilstander. Den vanligste akillessenen skade hos barn, men er Achilles senebetennelse.

Årsaker til senebetennelse

Senebetennelse refererer til betennelse i akillessene. Det kan være forårsaket ved å delta i aktiviteter som forårsaker betennelse, som for eksempel å kjøre uten å varmes opp, eller kjører på en skråning, for eksempel opp en trapp eller på en høyde. Bøye leggen for iherdig eller ofte er også en årsak til senebetennelse. I tillegg til disse vanlige årsaker, noe som resulterer i senebetennelse hos både barn og voksne, barn er utsatt for en type kalt sene enthesis. Enthesis er forårsaket av vekst spruter, noe som resulterer i inflammasjon av hælen.

Symptomer

Symptomer assosiert med senebetennelse, og / eller andre sene skader, er smerter i hælen. Smerten kan begynne enten under eller etter trening. Til tider kan smerte synes å begynne tilfeldig; dette tyder på at enthesis er årsaken. Smerten kan være vedvarende og kronisk (tilstede hele tiden) eller sporadisk (kommer i korte støt, spesielt etter trening). I tillegg til hæl smerter, hvis felles og hælbenet er hovne og beinet føles svak, da senebetennelse er den mest sannsynlige diagnosen av seneskade.

Behandling

Behandling for de fleste sene skader, inkludert Achilles senebetennelse, er å begrense bevegelse av senen. Dette kan gjøres ved å hvile, avstå fra aktivitet, iført en sport brace, eller en kombinasjon av disse tiltakene. Over-the-counter kan også anbefales smertestillende medikamenter (NSAIDs, eller ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler) til å behandle smerte som senen er healing.

Andre årsaker til akillessene paind

I tillegg til senebetennelse, er det tre andre store Achilles seneskader som forekommer i barn. Den første, kalt calcaneal apophysitis, kalles av repeterende muskelspenninger. Dette repetitive strain forårsaker stress på veksten plate av hælen, og skader akillessene. En stress brudd --- en hårfestet brudd i ankelen --- kan også forårsake smerter i hælen som kan forveksles for akillessene smerte. Til slutt, en tilstand som kalles plantar fasciitt oppstår som et resultat av seg utilbørlige sko, der vevet langs hælen bein blir betent, forårsaker smerte i hælen og akillessenen.

Forebygging

Det er flere tiltak som kan iverksettes for å unngå Achilles sene skader hos barn. Barn bør alltid bære komfortabelt, riktig montering sko, spesielt når du trener. Varmer opp og stretching, av foten, leggen, og ben, er viktig før du kjører eller gjør annen trening. Når oppgaven er utført, bør barna gradvis øke tempoet og intensiteten i sine sportslige aktiviteter. Endelig en skikkelig nedkjølt anbefales etter trening.

Om Forhøyet MSAFP og fosterets vekst

MSAFP, eller mors serum alfa-feto protein, er screening utført på kvinner vanligvis mellom 14. og 22. svangerskapsuke. Denne diagnostiske testen brukes til å kontrollere nivåer av alfa-feto protein som er produsert av fosteret 'leveren, og til slutt kommer inn i morens blodbanen. Testen er gjort ved å ta en blodprøve fra mor og sjekke nivåene og bedømme resultatene i henhold til alder, rase, vekt og svangerskapslengde.

Betydning

Nivåene av MSAFP screening resultater er kategorisert som lav, normal og forhøyet. Noe i tillegg til normal indikerer ikke nødvendigvis et problem, men heller at ytterligere diagnostisk testing, vanligvis oppfølging ultralyd og fostervannsprøve anbefales. En forhøyet resultat kan skyldes en multippel graviditet, en feilberegnet forfallsdato, nervesystem defekter, nevralrørsdefekter, et problem med fosterets bukveggen lukkes ordentlig eller med sene svangerskapskomplikasjoner.

Typer

Sene svangerskapskomplikasjoner som en forhøyet MSAFP lesing kan indikere inkluderer tidlig fødsel, blødning og intrauterin veksthemming. Med intrauterin veksthemming, vil svangerskapet bli sett nærmere, vanligvis ved å følge opp med regelmessige ultralydundersøkelser.

Time Frame

Mens MSAFP testen er vanligvis utført mellom 14. og 22. uke av svangerskapet, vil tidspunktet for testen hjelpe til nøyaktigheten av funnene. Generelt er de fleste leger mener at testen er mest nøyaktig når det gjøres mellom 16. og 18. uke.

Betraktninger

For mer nøyaktige resultater, vil de fleste leger foretrekker at MSAFP test gjøres som en del av en trippel skjerm, som inkluderer å se på østriol og hCG (humant chorion gonadotropin) nivåer. Dette gir en klarere, mer pålitelig indikasjon på mulige problemer.

Fordeler

Fordelen med å ha en MSAFP test utført, særlig som en del av en trippel skjerm, er at det er en ikke-invasiv test som ikke utgjør noen trussel mot mors eller fosterets helse og kan indikere om en risikofylt fostervannsprøve er nødvendig. Hvis forhøyede nivåer indikerer et mulig problem med en vekst hos fosteret, kan svangerskapet overvåkes nøye.

Menneskelig Vekst og utvikling Aktiviteter

Menneskelig Vekst og utvikling Aktiviteter


Menneskelig vekst og utvikling skjer raskt i løpet av de første åtte årene. Før hennes tredje bursdag, vil et typisk barn doble hennes høyde ved fødselen og firedoble sin fødselsvekt, ifølge Utdannings Encyclopedia. I løpet av denne tiden, barna også lære å sitte, krype, gå og kjenne foreldre og andre slektninger. Som barn blir eldre utvikler de motoriske ferdigheter som hjelper dem til å bevege seg rundt og gjøre andre aktiviteter. Deres språk og kognitive evner bedre, og de er bedre i stand til å samhandle med voksne. Du kan oppmuntre denne utviklingen med ulike aktiviteter.

Brutto motoriske ferdigheter

Grovmotoriske ferdigheter innebærer kroppens store muskler. De hjelper barn å opprettholde balanse, løpe, hoppe og fange og kaste baller. Disse ferdighetene kan forbedres med klatring, dribbling en ball og gjøre ting som innebærer å koordinere store muskler. Dette kan være så enkelt som å sette ballonger i samme farge inn i en bestemt kurv. Også, kan du oppmuntre barn til å kjøre rundt uten å stange borti hverandre, eller å gå en vei ved å tråkke på murstein av en bestemt farge.

Finmotorikk

Finmotorikk involverer bevegelse av de små musklene, vanligvis i samarbeid med øyet, slik som hånd-øye-koordinasjon, fot-øye-koordinasjon, fingerferdighet og evne til å fokusere på et objekt. Aktiviteter som rullende leire inn baller eller lange ruller, rive papir i fine strimler, threading perler, knappe skjorter og fingermaling hjelp i å forbedre motoriske ferdigheter.

Trening

Fysisk trening styrker barns muskler og bein, regulerer blodtrykket og kolesterolnivået i blodet, og også bidrar til å hindre overvekt. Trening har også blitt rapportert å øke hjernens funksjoner som hukommelse og konsentrasjon.

Tenker Skills

Du kan bidra til å skjerpe et barns sinn. Involver barnet tre år eller fire i spill som passer en kort eller bilde med sin identiske "tvilling". Samle elementer i varierende tall, for eksempel tre lys, fem blyanter og syv kopper. Be barnet ditt å samle identiske elementer og telle dem som hun plukker hvert opp. Samle elementer eller bilder av gjenstander som kan sorteres i grupper, som for eksempel leker, dyr, gutter og menn, jenter og kvinner, kopper og glasses.Then be barnet å navngi og sortere elementer som han spiser med, bilder av dyr, hanner og hunner, og så videre.

Andre aktiviteter

Voksne kan opprettholde og også fremme vekst og utvikling, til en viss grad, med aktiviteter som å løse oppgaver og gåter; spille minne spill, hjernetrimmere og ord-building spill; og lære nye språk.

Har Jenter slutte å vokse ved 18?

Har Jenter slutte å vokse ved 18?


Menneskelig utvikling er en bemerkelsesverdig reise som begynner med en enkelt celle, og avsluttes med en fullvoksen voksent menneske. Mens mange aspekter av utvikling er den samme i både jenter og gutter, er det også viktige forskjeller.

Typer

Mange forskjellige typer vekst forekommer under menneskelig utvikling: vekst i høyde, vekt, hjerne størrelse eller modning av det reproduktive system, f.eks. Ikke alle typer av veksten sammenfallende eller forekommer med samme hastighet på samme tid i løpet av utviklingen. Veksten i hjernestørrelse er raskest mellom 0 og 10 år, for eksempel, mens modningen av det reproduktive systemet skjer under puberteten og ungdomsårene.

Funksjon

Ifølge en 1996 artikkel i American Journal of Human Biology, jenter nå sitt fulle høyde ved alder 18 til 19, mens guttene kan fortsette å vokse høyere for et par år etterpå. Siden både jenter og gutter har allerede gått gjennom puberteten, har jentene også oppnådd reproduktiv modenhet ved denne alderen.

Betraktninger

Mens jenter vokser litt (hvis i det hele tatt) i form av fysisk vekst utover 18 år til 19, kan hjernen fortsette å utvikle og modne i tidlig voksen alder. Som nevnt i en 1998 studie i American Journal of Psychiatry, selv om størrelsen på hjernen er ikke lenger i endring, fortsetter hjernens utvikling gjennom ungdomstiden inn i voksenlivet, og dette gjelder for både jenter og gutter.

Tidlig pubertet hos jenter

Puberteten inntreffer vanligvis i jenter i alderen mellom ti og fjorten. Tidlig på settet kalles veslevoksne puberteten.

Symptomer

Veslevoksne puberteten presenterer med de samme fysiske og følelsesmessige endringer som puberteten på en eldre alder. Det første tegnet er vanligvis brystutvikling, etterfulgt av offentlig hårvekst og kviser.

Ulemper

Det er vanligvis ingen langvarig effekter til veslevoksne puberteten. Den største bekymringen er at tidlige vekst spruter kan føre til å være kortere enn gjennomsnittet som voksen.

Årsaker

Syttifem prosent av veslevoksne puberteten tilfeller ikke har noen underliggende medisinsk årsak. På settet er utløst av hormoner. I de fleste tilfeller, bare begynner hypofysen produsere hormoner ved en tidligere alder enn gjennomsnittet. I svært sjeldne tilfeller kan en svulst i hypofysen eller hypothalamus være å klandre.

Behandling

Behandling, om nødvendig er mulig. Hvis en svulst er ikke den underliggende årsaken, kan hormoner forskrives til midlertidig utsette på settet av puberteten.

Side Effects

Bivirkninger av hormoner er minimal. Når medisinen er stoppet, vil puberteten starte igjen som normalt. Mens på hormoner, hyppigere kontroller med en lege er nødvendig å overvåke vekst og hormonnivåer.

Support

De fleste barn synes det er vanskelig å bli vurdert annerledes. Hvis din datter opplever tidlig pubertet, være ærlig og åpen med henne om hva som skjer. Pass på å la henne handle hennes alder, ikke en alder hun ser ut.

Bryst Vekst Myter

Det finnes en rekke myter om kvinners bryster. Noen av disse "felles kunnskap" myter tilstand når en kvinnes bryster begynner og slutter å vokse, hvor store de er sannsynlig å få og forholde bryst vekst til en kvinnes høyde og alder. Selv om det kan være en nugget av sannhet i noen av disse, mange av dem savner sannheten ved miles.

Bras forårsake kreft

Iført en bra er mythically ment å låse i bryst vekst og forårsake kreft. Brystene vil vokse med eller uten BH, og iført en bh som passer ordentlig er sannsynlig å gi støtte for sirkulerende blod og lymfe.

Stretch Marks

En annen myte er at hvis en jente får strekkmerker på grunn av brystene vokser de vil aldri forsvinne. Strekkmerker er tårer i de dypere lag av huden, og med tiden de strikke sammen og visne før de er ikke merkbar.

Høyde

Det er en annen myte som hevder kvinners bryst slutte å vokse når kvinnen når hennes fulle høyde. En kvinne slutter å få høyere noen år etter sin første periode, men brystene kan vokse godt inn i 20-årene.

Trening Bras

Opplæring bras er ment å "lære" brystene hvordan å vokse. En trening bh gir støtte og hjelper blodsirkulasjonen, men brystene vil vokse på egenhånd med eller uten en.

Sovestilling

Det er en vanlig myte som sier at jenter som sover på deres side vil utvikle ujevne bryster. En kvinnes bryster er ikke berørt av hennes sovestilling, og faktisk hun sannsynligvis beveger seg mens hun sover for å holde opp blodstrømmen til brystene hennes.

Hva er Senna Leaf?

"En rekke populære avførende produkter bestående fenolftalein som en viktig ingrediens har blitt tatt av fra markedet etter rapporter om at stoffet ble funnet å ha noen kobling med kreft", sier Urter 2000. Siden da har legemiddelfirmaer brukt Senna som sitt viktigste ingrediensen. Senna vil hjelpe hvis du lider av forstoppelse.

Fakta

Senna Leaf er allment kjent som senna eller Alexandrian Senna, og dens vitenskapelige navn er Cassia angustifolia. Senna har vært brukt siden det 9. århundre av arabiske leger som et avføringsmiddel og har vært kjent som "rensende urt." "Bare bladene og pods av gras er terapeutisk nyttig," sier Urter 2000. Senna blir ofte tatt som en te, kapsler, tabletter eller flytende ekstrakt.

Fordeler

Senna fungerer som et avføringsmiddel og brukes primært for forstoppelse, preoperativ rensing og vekttap, og kan også hjelpe med hypertensjon. Senna kan også brukes som et anti-inflammatorisk, for cellulær regenerering, og for å behandle anal sprekker og hemorroider. Som en lime, kan senna brukes til å behandle akne, ringorm og andre hudlidelser.

Dosering

Ta Senna med andre urter som fennikel, kanel, ingefær og peppermynte for å unngå intens mage kramper og magesmerter. Bruk Senna pods for en mer mild effekt, ifølge Mountain Rose Herbs. Urter 2000 anbefaler å ta fire Senna kapsler med tre kanel kapsler og et fullt glass med melk for å se raskere resultater og for å unngå elektrolyttmangel. Som en te, bør to kopper drikkes daglig. En daglig dose på 10 til 60 mg Senna er anbefalt for voksne og halv doser er anbefalt for barn i alderen seks og opp.

Identifikasjon

Senna er en busk som vokser opp til tre meter høy og har lysegrønne stilker. Sammen med delikate grå-grønne blader, produserer senna avlange frø pods. Urfolk til tropisk klima i Nord-Afrika, Senna også vokser i India, Pakistan, Egypt og Sudan.

Advarsler

Drikk åtte 6-oz kopper vann sammen med Senna for å unngå dehydrering. Senna bør ikke tas for mer enn 10 dager uten en periode med hvile for å opprettholde helse. Alvorlig reduksjon i kaliumnivå kan føre til døden, og kan oppstå med langvarig bruk av Senna. Snakk med legen din for å sikre at det ikke er noen legemiddelinteraksjoner. Hvis du er gravid eller ammer, bør du bare bruke Senna etter legens tilsyn. Langvarig bruk kan også føre til unormale kolorektal vekster som kan føre til kreft.