Digidexo.com

syklus kvinner bipolar lidelse

Kvinner & Bipolar lidelse

Kvinner er mer sannsynlig at lider av bipolar lidelse enn menn, og de har ulike symptomer og erfaringer med sykdommen. Menns og kvinners anatomi er forskjellige, og derfor er det bare naturlig at de opplever denne lidelsen på ulike måter.

Graviditet

Kvinner med bipolar lidelse har mye å vurdere før du blir gravid. Mange av medisiner foreskrevet for bipolar lidelse kan ha en skadelig effekt på helsen til barnet. En psykiater kan velge å ha moren stoppe hennes medisiner eller bytte til en som har mindre risiko for å skade den voksende fosteret. I tillegg bipolare kvinner er mye mer sannsynlig at lider av fødselsdepresjon, spesielt hvis medisinen er stoppet.

Kjønn

Alle mennesker som lider av bipolar lidelse vil oppleve svingninger i deres sex-stasjoner (en økning i løpet av mani og reduseres under depresjon). Kvinner, spesielt, kan utvikle usikkerhet fra denne og ha følelsen av verdiløshet når de er for deprimert til å ha sex. Partnere kan ikke alltid være forståelse, og kan faktisk miste interessen under eller etter episoder. Seksuell dysfunksjon kan også være en bivirkning av antidepressiva, som kan legge til disse usikkerhet.

Bipolar Premenstruelt syndrom

Kvinner med bipolar lidelse opplever mer intense symptomer på PMS - kjent som bipolar premenstruelt syndrom. Bipolare kvinner har en tendens til å være mer irritabel, irrasjonell og følelsesmessig enn andre kvinner under menstruasjon. Symptomer på PMS er ikke bare verre, men de har også en tendens til å vare lenger. I noen tilfeller, kan PMS faktisk være en utløser for mani, og depresjon. Medisiner tatt for å behandle bipolar lidelse kan noen ganger behandle dette problemet, men dessverre er dette ikke alltid tilfelle.

Fornærmende relasjoner

Bipolare kvinner er mye mer sannsynlig å inngå og bo i fornærmende relasjoner. Kvinner ofte skylde seg selv for overgrep på grunn av sin lidelse, og de tror kanskje at noe de gjorde under en episode provosert misbruket. Fordi de anser seg ansvarlig, de oppholder seg i forholdet og ta på seg ansvaret for å gjøre det arbeidet. Uansett hva som skjer under en deprimert eller manisk episode, ingen kvinne fortjener å bli mishandlet eller misbrukt.

Hormonbehandlinger

Østrogen kan brukes til behandling av bipolar forstyrrelse hos kvinner. Selv om de fleste østrogentilskudd ikke er betraktet som sikre nok til å brukes på grunn av dette alene, kan kvinner som tar østrogen medisinske grunner oppleve at symptomene bedres dramatisk. Prevensjon er en form for østrogen som kan bidra til å lindre symptomene på bipolar lidelse. Nøye planlegging for graviditet er viktig for kvinner med bipolar lidelse, så noen form for prevensjon er viktig selv uten den ekstra fordelene.

Urter for bipolar lidelse

Urter for bipolar lidelse


Bipolar lidelse, kjent som manisk depressiv lidelse, er en invalidiserende psykisk lidelse preget av ekstreme humørsvingninger fra høy (manisk) til lav (depressiv). Typiske medisiner foreskrevet for bipolar lidelse inkluderer litium, antidepressiva, anti convulsants, stemningsstabiliserende, antipsykotika og benzodiazepiner. Men hvis du er ute etter en mer naturlig behandling, eller selv noe å supplere reseptbelagte medisiner, er det flere urte alternativer å tenke.

Johannesurt

Johannesurt har fått mye beryktet for sin antidepressiv effekt. Heldigvis, i henhold til Psych Central, er dette beryktet støttet av en god mengde forskning, mye av det i Tyskland, hvor det faktisk er et reseptbelagt legemiddel. Ifølge iHerb, studier utført av WE Muller og R. Rossol (1994) og WE Muller, S. Kasper, HP Volz, et al. (1997) tyder på at johannesurt var i stand til å heve nivået i hjernen kjemikalier i forbindelse med bipolar lidelse, mens flere andre studier har vist johannesurt å eie eiendommer på lik linje med mange av dagens reseptbelagte antidepressiva.

Ginseng

Ginseng har lenge vært brukt til å forbedre helse og å øke energi og kan være nyttig for folk som lider av de fysiske symptomene på tretthet og slapphet forbundet med depressive syklus av bipolar lidelse. En studie utført i Tyskland av C. Siegl og HJ Siegl (1979) foreslo at ginseng kan bedre mental funksjon i de områder av konsentrasjon, mestring evne, hukommelse og oppmerksomhet, mens en annen studie utført av I. avkall, L. Kayasseh og JJ Staub (1981) viste at ginseng forhøyet generelle følelsen av velvære hos kvinner.

Svart cohosh

Klaseormedrue, også kalt svart snakeroot og squaw rot, er en nervesystemet og beroligende. Brukt tradisjonelt av mennesker med autoimmune og gynekologiske lidelser, har det også blitt brukt for sine beroligende egenskaper til moderat applaus av personer med bipolar lidelse. Men ifølge "Bipolar lidelse for Dummies" av Candida Fink og Joe Kraynak, har det ikke vært noen reelle bevis tilbudt at klaseormedrue er effektive i lettelser symptomene på bipolar lidelse, og hvis brukt lang sikt, kan det forårsake alvorlige leverskader.

Ginkgo Biloba

Ginkgo biloba er antatt å øke blodstrømmen til hjernen og er vanligvis markedsført som en behandling for minne forbedring og demens, inkludert Alzheimers sykdom. Det har også vist seg, i noen tilfeller, for å forbedre symptomer på depresjon etter 8 til 12 ukers bruk. Ifølge "Bipolar lidelse for Dummies" egenskapene til denne medisinsk urt blir nå undersøkt for sin effektivitet som en stemning enhancer.

Valerian

Valerian root har en sterk beroligende effekt på sentralnervesystemet og er dermed vanligvis brukes som sovemiddel, rolige nerver og behandle hodepine. Det er for tiden gjenstand for pågående studier som til dens effekt på bipolare og andre stemningslidelser med ganske positive resultater. Ifølge Health Center, har disse kliniske studier antydet at Valerian rot er virkelig effektive i å lindre symptomer på angst, nervøsitet, depresjon, rastløshet og mild til moderat humørsvingninger.

Advarsel

Det bør bemerkes at de mest effektive og utprøvde behandlinger for bipolar lidelse er reseptbelagte medisiner du får fra din mentale helse utøveren. Selv om urter kan være effektive i lettelser symptomene på bipolar lidelse, bør du aldri ta dem hvis du allerede tar reseptbelagte medisiner av noe slag, som alvorlige og farlige interaksjoner kan oppstå. Selv hvis tatt uten reseptbelagte medisiner, kan disse urter fortsatt har alvorlige bivirkninger. Aldri ta noen urt eller urte supplement uten å konsultere med legen din.

Tegn på bipolar lidelse hos kvinner

Tegn på bipolar lidelse hos kvinner


Bipolar lidelse, også kjent som manisk-depressiv sykdom, er en type depresjon som rammet en person vil vise ytterpunktene i temperament --- fra høyeste høyt til lavest lav. Men å se tegn på bipolar lidelse hos kvinner kan være vanskelig fordi folk er ofte raske til å skrive disse humørsvingninger av som hormonelle endringer.

Manisk Mood

Når en kvinne er overgangen til en manisk tilstand du kanskje merke til at hennes holdning vil bli sterkt forhøyet. Hun kan virke unormalt chipper og utgående. Men ifølge National Institute of Mental Health, en kvinne med bipolar lidelse kan også vise maniske humørsvingninger som lett kan synes å være PMS. For eksempel vil mange kvinner blir lett irriterte eller grinete når de er manisk.

Depressiv Mood

Ofte, depressive humørsvingninger er lettere å gjenkjenne hos kvinner så manisk humørsvingninger. En deprimert kvinne noen ganger klager over å være unormalt engstelig. Hun kan også søke etter en mening med livet hennes som hun prøver å takle følelser av tomhet. Videre kan hun tilbaketrekning og mister interessen for å gjøre det meste. Dette er særlig sett av en kvinnes partner når hun plutselig og avviser bestemt henne partnerens seksuelle tilnærmelser.

Manisk Behavior

Mens maniske stemninger kan være vanskelig å kjenne igjen, maniske oppførsel er det ikke. Kvinner opplever en manisk episode vil ofte vise uberegnelig og ulogiske oppførsel. For eksempel, noen kvinner vil max ut en hel kredittkort i ett kjøpesenter binge. Andre vil hoppe over arbeidet med å starte på en ny personlig prosjekt. Noen kvinner vil engasjere seg i spontane seksuelle møter med fremmede, eller vil være ukarakteristisk interessert i sex. Maniske kvinner vil også oppleve problemer med å sove, vil snakke raskt og blir lett distrahert.

Depressiv Behavior

Når en kvinne blir deprimert hennes atferd endringer er vanligvis merkbar for alle nær henne. Disse endringene inkluderer hyppige klager av å være trøtt eller utslitt, konsentrasjonsvansker og tenke klart, irritabilitet eller endringer i spise- og søvnvaner. Mens disse typer endringer kan være synonymt med en kvinnes månedlige syklus, er en periode med atferd som varer lenger enn to uker noe å ta notis av.

Svingninger

Bipolar lidelse manifesterer seg i en rekke forskjellige måter. Noen kvinner med sykdommen vil oppleve lengre perioder med mani eller depresjon, mens andre vil drive bare kort mellom de to, tilbringer mesteparten av tiden følelsen veldig normalt. Imidlertid kan bipolar lidelse i noen grad blitt alvorlig og er ofte en levetid tilstand. Hvis du mistenker at noen har sykdommen er det viktig å tilby emosjonell støtte og alltid rapportere selvmordstrusler mot en terapeut eller beredskapsteam.

Kvinner Alkoholikere og bipolar lidelse

Personer med bipolar lidelse kan noen ganger slå til alkohol som en form for selvmedisinering. Selv om det kan virke som det er å hjelpe til å begynne med, alkoholisme faktisk gjør situasjonen mye verre. Kvinner med bipolar lidelse som henvender seg til alkohol har større risiko for alvorlige komplikasjoner enn menn med samme lidelse.

Frekvens

Kvinner med bipolar lidelse er langt mer sannsynlig å bli alkoholikere enn menn med bipolar lidelse. Ifølge en artikkel i Psychology Today, kvinner med bipolar lidelse er sju ganger større sannsynlighet for å bli alkoholiker enn andre kvinner, mens bipolare menn er bare tre ganger mer sannsynlig enn andre menn. Dette kan være et resultat av det faktum at kvinner er allerede mer sannsynlig enn menn for å bli alkoholikere.

Promiskuitet

Kvinner som har drukket kan begynne å handle promiskuøse som følge av svekket dømmekraft i forbindelse med alkohol. I tillegg kan kvinner med bipolar lidelse viser tegn til promiskuitet under mani. Som et resultat av kvinners alkoholikere som også er bipolar tendens til å engasjere seg i risikabel seksuell atferd oftere enn andre kvinner. Ikke bare er de setter seg selv i fare for seksuelt overførbare sykdommer og uønsket graviditet, men de er også i fare for å bli utsatt for seksuelle overgrep.

Fysisk misbruk

Alkoholisme og bipolar lidelse begge satt kvinner har større risiko for å bli fysisk mishandlet av sin betydelige andre. Fylla, setter en kvinne alkoholiker selv i fare. I tillegg, mens deprimert, kan følelser av verdiløshet føre bipolare kvinner til å gå inn eller bo i en fornærmende forholdet, føler at de er uverdige eller ute av stand til å finne noe bedre. Dessverre betyr dette at kvinnelige alkoholikere med bipolar lidelse er på et høyere risiko for misbruk.

Mental Helse

Alkohol kan forårsake permanent skade, og krymping i hjernen når misbrukt. Kvinner lider denne skaden oftere og raskere enn menn. Alkohol forverrer også symptomene på bipolar lidelse og forstyrrer behandling. Siden det allerede er skader på hjernen fra bipolar lidelse, kan skadene fra langvarig alkoholbruk få alvorlige konsekvenser for bipolar kvinne, inkludert uopprettelig hjerneskade, alvorlige humørsvingninger og psykose.

Behandling

Vanligvis alkoholisme assosiert med bipolar lidelse kan rettes ved å behandle bipolar lidelse selv siden alkoholisme er et symptom på sykdommen. Medisinering spesielt bidrar til å redusere behovet for å drikke. Siden alkohol forstyrrer de fleste bipolare medisiner, er det viktig at drikke stopper før du starter noen medisiner. Kvinner alkoholikere kan også ha nytte av å besøke et rehabiliteringssenter eller poliklinisk alkohol utvinning program for å hjelpe frigi hold at alkohol har på dem.

Bipolar lidelse symptomer hos kvinner

Bipolare lidelser har kroniske humørsvingninger som viktigste symptom. Forskerne vet ikke nøyaktig hva som forårsaker bipolare lidelser, men ulike faktorer kan bidra til denne psykiske lidelser, inkludert hormonelle endringer og hjernens kjemi endringer. Symptomene er forskjellige med hver kvinne, om en ungdom eller voksen, på grunn av disse varierende biokjemikalier.

Mani

Høyder av bipolar er utstilt ved høye nivåer av energi, følelser av optimisme og eufori. Under den maniske fasen, har en kvinnelig selvtillit og er ofte svært produktiv.

Depresjon

Det er lows i bipolar lidelse. Med depresjon, kvinner føler seg trist, kan gråte uten grunn og sove for mye, men likevel føler deg sliten.

Hypomani

En bipolar lidelse er kjent som bipolar type 2. I denne lidelse, har personen hypomanisk istedenfor maniske episoder. Med hypomani, det er mindre ekstreme høyder.

Rapid Cycling

Hos kvinner med rask sykling, symptomer på mani og depresjon raskt alternere. Hver fase kan vare noen timer eller dager.

Blandet State

En blandet episode har manisk og depressive symptomer på samme tid. Kvinner som opplever dette kan føle seg trist, men også har mye energi.

Hvorfor er Bipolar lidelse kalt en sykdom?

Bipolar lidelse er psykisk sykdom der nervecellene i hjernen ikke klarer å overføre signaler. Det er en sykdom av nevrotransmittere.

Mani

Personen med bipolar lidelse er lidelse som han eller hun opplever maniske høyder. Disse høyder kan inkludere hensynsløs atferd som shopping, gambling eller sex. Personen med bipolar lidelse er syk og dette er grunnen til at han eller hun ikke trenger så mye søvn eller mat.

Depresjon

Denne typen depresjon kan være like ille eller verre som vanlig depresjon. Personen kan miste interessen for hans eller hennes aktiviteter og kan trenge mer eller mindre søvn og mat. Uansett hva tilfellet, er deres kroppens syklus i en tilstand av avbrudd.

Medisinering

Akkurat som med andre sykdommer, er den beste behandling for bipolar lidelse medisinsk intervensjon. En trenet psykoterapeut kan sette den bipolare pasienten på antipsykotika og stemningsstabiliserende som forhåpentligvis vil lindre symptomene på sykdommen.

Prosenter

Bipolar lidelse er tenkt å påvirke 1 til 2 prosent av befolkningen. Når man tar i betraktning bipolar spektrum lidelse, en mindre alvorlig manifestasjon av sykdommen, er tallene enda høyere. I dette tilfelle er det tenkt at 3,7 prosent av det verdensomspennende befolkningen lider av sykdommen.

Epidemiologi

Som det fremgår, er bipolar depresjon preget av tilstander av mani, depresjon, blandede tilstander og hypomani, en mildere form for mani. Bipolar I lidelse er klassifisert av tilstander av mani og depresjon, mens Bipolar II lidelse er klassifisert av statene hypomani og depresjon. Bipolar jeg er like vanlig hos menn og kvinner, og Bipolar II er mer vanlig hos kvinner.

Hva er Rapid-Cycling Bipolar lidelse?

Bipolar lidelse er en tilstand i hvilken pasientens humør kan variere fra en ekstrem, energi fylt manisk tilstand til en lav, depressiv tilstand. Selv om disse stemninger kan vare i måneder av gangen før du går fra den ene til den neste, opererer rask sykling subtype på en annen, raskere syklus.

Bipolare Moods

Mange mennesker kan ha milde humørsvingninger som oppstår på grunn av livshendelser. Det er ikke unormalt å føle deg mer energi på noen dager enn andre. For dem diagnostisert med bipolar lidelse, kan en strømførende humør vare i flere uker på et nivå som kan forstyrre viktige livsfunksjoner. En pasient i en manisk humør kan fordype seg i svært fysisk eller seksuell aktivitet, ta del i flere prosjekter på en gang, og kan være spesielt utsatt for sentralstimulerende stoffer som koffein eller kokain.

Den depressive tilstand kan være like kraftig. Pasientene kan finne seg selv med spesielt lav energi, motvillige til å fullføre de flere prosjekter eller delta i daglige funksjoner. Søvn kan også bli et problem. I den depressive tilstand, kan pasientene sove i lange perioder i løpet av dagen, og har problemer med å sove gjennom natten. Denne stemningen kan påvirke en pasient til et punkt av selvmords betraktninger. Nesten 10 til 15 prosent av pasientene faktisk komplett selvmord.

Rapid Cycling

Den raske sykling bipolar subtype er beskrevet av DSM-IV som en pasient som har minst fire stemningsepisoder innen 12 måneder. Episodesvingninger kan skje i løpet av uker, dager, eller i sjeldne tilfeller, en 24-timers periode. Maniske episoder ikke vare så lenge som de depressive episoder med raske sykkel pasienter. Rask sykling ikke nødvendigvis skje i en mønstret mote; de raske humørsvingninger kan skje på ulike intervaller.

Risikofaktorer

10 til 20 prosent av bipolare pasienter er av denne subtype. Dem diagnostisert kan ha flere raske sykkel perioder tidligere i sine sykdommer. Kvinner har en tendens til å bli diagnostisert mer med rask sykling bipolar lidelse enn menn. Diagnose skjer vanligvis i slutten av tenårene.

Opptenningsved Theory

Som med bipolar lidelse, er det en rekke teorier, men det er ingen entall årsak til rask sykling. Den "opptenningsved" teori tilsier at visse triggere er mer følsomme for rask sykling bipolar lidelse enn andre. Vesentlige hendelser i livet som et dødsfall i familien - eller mindre arrangementer som en fremdriftsplan endring - kan sette av en rask sykling episode. Teorien tilsier også at etter hvert som tiden går, hurtig syklus lider bli enda mer følsom for disse triggere.

Biorhythms

Biologiske rytmer er også en mistenkt årsak til rask sykling bipolar lidelse. Den naturlige døgnrytme av mennesker tilsier at vi har en tendens til å være søvnig om natten og mer våken i løpet av dagen. Pasienter med rask sykling pleier å ha rytmer som er "off", muligens forårsake forstyrrelser. Et annet aspekt av denne teori antyder at - hvis biorhythms ikke forårsaker rask sykling - de kan bidra til lengden av episodene.

Retningslinjer for menn med bipolar lidelse

The National Institute of Mental Health viser at bipolar lidelse har to forskjellige funksjoner: mani og depresjon. Mens bipolar lidelse blir vanligvis tydelig i ungdomsårene, kan det vises i din barndom og påvirke deg gjennom hele span av livet ditt; dette gjelder for både menn og kvinner. Imidlertid vil de fleste menn begynner sin erfaring i forbindelse med bipolar med mani, mens kvinner vil normalt første erfaring depresjon. Forstå bipolar lidelse, hvilke typer og behandlinger tilgjengelig kan gjøre leve med bipolar håndterbare.

Symptomer

Hvis du er mann og tror du kan ha bipolar lidelse, bør du vurdere symptomene som kan eksistere i forhold til humør og hvordan du får fungere i livet.

The National Institute of Mental Health heter det at humørsvingninger ofte begynne når du føler altfor opprømt, glad og at du kan erobre noen feat. Humørsvingninger kan være ledsaget av å ta stor risiko med penger eller handlinger, og en reduksjon i søvn. Du kan også føle at du har et mangfold av ideer som kan dukke inn i hodet på en gang, som du ikke kan kontrollere. Du kan gjøre impulsive ting eller ta på seg mer enn du kan håndtere, sikker på at du kan utrette mer enn normalt. For menn med allerede stressende jobber eller som arbeider i svært fysiske felt, kan denne type beslutninger skape stressrelaterte helseproblemer, samt føre til fysiske skader når kroppen er skjøvet utover sine evner. Disse maniske episoder kan vare i en uke eller lenger.

Ved den motsatte ende av spekteret, kan det oppstå depresjon som varer i mer enn to uker. I motsetning til de maniske perioder, i depresjon fasen av bipolar vil du merke en følelse av tap, tomhet eller en manglende interesse for vanlige aktiviteter, inkludert sex. Du kan også føle at du ikke kan konsentrere seg, kan ikke fatte vedtak eller kan begynne å tenke på selvmord.

Legg merke til at det er noen menn med bipolar lidelse som har blandede episoder, som er preget av dager med maniske følelser, samt anfall av depresjon. Det er også viktig for deg å være klar over at det finnes stadier av bipolar lidelse der vil du føle deg helt normal, uten maniske eller depressive tilstander overhodet.

Typer av bipolar lidelse

Bipolar lidelse eksisterer i forskjellige former, og hver av disse former kan påvirke hanner og hunner. Av denne grunn din psykolog eller psykiater kan diskutere bipolare spektrum lidelser som er knyttet til bipolar lidelse, men har varierende symptomer. For eksempel presenterer bipolar I manisk depressiv, normal og / eller blandede episoder, mens de med bipolar II har hypomaniske episoder, med de ekstreme maniske episoder karakterisert ved bipolar I. Den primære forskjell mellom disse to typer av bipolare er at de med bipolare Jeg kan oppleve perioder med psykose, mens de med bipolar II vil ikke.

Cyclothymic lidelse eller bipolar III, er en mindre syklisk stemning lidelse som omfatter perioder med hypomani og depresjon. I bipolare humør III sykluser er kortere enn som vist i mennesker med bipolar I eller II, og de er blandet. Bipolar IV foreligger når du tar reseptbelagte legemidler ment å adressere depresjon, som forårsaker maniske episoder. Bipolar V beskriver personer som lider av depressive episoder og har også en historie i familien av bipolar lidelse. Og til slutt, hvis du har perioder med mani, men ikke opplever depresjon, så du kan ha bipolar VI.

Behandlinger

Typiske medisiner foreskrevet for behandling av bipolar lidelse og bipolar spektrum lidelser inkluderer antidepressiva, stemningsstabiliserende, antipsykotiske medikamenter og / eller kombinasjoner av disse medikamentene. Disse reseptbelagte legemidler brukes i forbindelse med terapi. For de med ekstreme symptomer, til sykehusinnleggelse stabilisere humørsvingninger kan være nødvendig.

Det er viktig å forstå at fysiske problemer kan påvirke hvor godt noen medisiner for bipolar lidelse arbeid, og legen kan ha å overvåke deg i løpet av noen uker for å se hvordan medisiner fungerer for deg som enkeltperson. Hvis de ikke fungerer som forutsatt, kan legen endre deretter resept for deg før en er funnet som passer dine behov og løser dine spesielle symptomer. I tillegg, hvis du er en mann som tar noen medisiner for noen alvorlig sykdom, som for eksempel hjertesykdom, høyt blodtrykk eller diabetes, for eksempel, bør du fortelle legen din om disse medikamentene før du starter medisiner for å behandle bipolar lidelse, som kombinasjonene av medisiner kan ha alvorlige bivirkninger.

Kontras Forskning: Er Bipolar lidelse arvelighet?

Kontras Forskning: Er Bipolar lidelse arvelighet?


Menn og kvinner i alle aldre, raser, etniske grupper og sosiale klasser like lider av bipolare lidelser. Bipolar lidelse påvirker om lag 5,7 millioner voksne amerikanere. Ifølge The National Bipolar Foundation, kan inntil en tredjedel av de 3,4 millioner barn og unge med depresjon i USA opplever den tidlig debut av bipolar lidelse.

Fakta

Mer enn to tredjedeler av bipolar lider har minst én nær slektning som lider av sykdommen eller alvorlig depresjon. Men Greg Simon, MD, en psykiater og forsker ved Group Health Cooperative i Seattle, sier at genetisk kobling betyr ikke nødvendigvis at en bipolar forelder eller to vil produsere en bipolar barn.

Genetikk vs Environment

Genetikk bidra med opp til 80 prosent av utviklingen av bipolar lidelse og de resterende 20 prosent skyldes miljøagenter og arrangementer.

Statistikk

Ifølge psychcentral.com, noen kan ha en genetisk sårbarhet for utvikling av bipolar, men det betyr ikke fordømmer personen til slutt å utvikle det.

Symptomer

Bipolar lidelse symptomer inkluderer depresjon, følelse av håpløshet, selvmordstanker, endret søvnmønster og tap av interesse for aktiviteter som tidligere var hyggelig.

Typer

Det finnes to hovedtyper av bipolare lidelser: Bipolar I og bipolar II lidelser.

Alternative behandlinger for bipolar lidelse

Alternative behandlinger for bipolar lidelse


Bipolar lidelse er en nedbrytende tilstand som kan påvirke alle områder av en persons liv. Den rammer 1 av hver 83 mennesker i USA. Den ukjent opprinnelse og prosesser som ligger innenfor den lidelsen har sett tradisjonelle behandlingsmodeller utvikle seg gjennom årene. Alternative behandlinger som fungerer for å eliminere sannsynligheten for bivirkninger, mens forsterkende kroppens evne til å de-intensivere symptomer assosiert med sykdommen.

Identifikasjon

Tradisjonelle behandlingsmetoder for bipolar lidelse bære behandling av ulike stadier med to sett av narkotika. Antidepressiva og antipsykotika brukes til å behandle manisk og depresjonsepisoder, mens stemningsstabiliserende medisiner brukes under vedlikeholdsfaser. Litium er også en velkjent behandling, men potensielle bivirkninger, og mulige blodforgiftning, begrenser dens bruk i de med visse fysikalske forhold. Alternative behandlinger for bipolar lidelse har variert, både i narkotikabruk og teknikk. Elektrosjokk, biofeedback metoder og magnetisk terapi er noen av teknikkene som er i bruk. Uavhengig av tilnærming som brukes, forblir psykoterapi et motstykke behandlingsmetode, for å gi de nødvendige klimaendringer ferdigheter i å håndtere sykdommen.

Funksjoner

En ubalanse i de kjemiske prosesser i hjernen står for mye av symptomene utstilt ved de med manisk depressiv lidelse. Regulatoriske prosesser som er ansvarlige for nevrotransmitter nivåer og utveksling er sagt å være feiltenning, forårsaker ubalanser i hele hjernen. En del av dette problemet er knyttet til en persons døgnrytme, som fungerer som en intern kjemisk klokke. For mye av en nevrotransmitter, og ikke nok av en annen kaster av de naturlige rytmer. Som et resultat av pinealkjertelen - en hovedkomponent i det circadiane syklus - feil i dens frigivelse av melatonin. Melatonin er et hormon som påvirker aktiviteten i kroppen. Uregelmessige nivåer av dette hormonet i kroppen sies å spille en stor rolle i å forårsake de "oppturer og nedturer" oppleves av de med bipolar lidelse.

Funksjon

Psykoterapi spiller en betydelig rolle i behandling av bipolar lidelse. Manisk-depressive episoder kan ha en ødeleggende effekt på en persons evne til å takle hverdagslige stressfaktorer. Alternative psykoterapeutiske metoder kan brukes i forbindelse med behandlings medisinering. Meditasjon, transpersonlig psykoterapi og energipsykologi har ulike måter der pasienter kan lære å takle og håndtere, humør sykluser. Dette er kognitiv-baserte terapier som arbeider for å redefinere seg selv som det er relatert til bipolar tilstand. Denne tilnærmingen forsøker å gi pasientene en sterkere følelse av kontroll over sine humørtilstander.

Typer

Anti-krampaktige medisiner, for eksempel Depakote, er en mye brukt alternativ i behandling av bipolar lidelse hvor det er en rask sykling av humørsvingninger. Resultatene viser anti-krampaktige medisiner for å være mer effektive enn litium i å redusere symptomer. Omega-3 fettsyrer har vist seg effektive i å stabilisere stemninger, og i å øke lengden av tid i remisjonsperioder.

I tilfeller der pasienter er non-respondere på medisinering og psykoterapi, har elektro-krampaktige terapi bidratt til å redusere intensiteten av manisk-depressive episoder. Magnetisk skanning resonance imaging er en annen teknikk for bruk ved medisinering behandlinger mislykkes. Denne fremgangsmåten bruker en bestemt frekvens magnetisk, kalt ekko-planar, som er produsert av en MR-maskin. Forskere ønsker å opprette en miniatyrisert versjon for å gjøre magnetiske behandlinger mer praktisk for pasientbruk.

Betraktninger

Enkelte kosttilskudd er rapportert å lindre symptomer assosiert med bipolar lidelse. Deres anvendelse som en alternativ behandling er basert på spesifikke mineralmangel i kroppen som kan bidra til de kjemiske ubalanser som finner sted i hjernen. Omega-3 fettsyrer, Sam-e, er johannesurt og urte kosttilskudd alle nevnt som mulige behandlinger som hjelper med å redusere symptomer på depresjon og stabiliserende humørsvingninger. Disse er ikke ment å erstatte foreskrevet medisiner, spesielt i tilfeller av akutt bipolar lidelse. Bivirkningene er mulig når tatt med reseptbelagte medisiner.

Homøopatisk behandling av bipolar lidelse

Homeopatiske behandlinger for bipolar lidelse varierer i henhold til de ledsagende symptomer. Løsningene vil også avhenge av om du er mann, kvinne, barn eller tenåringer. Homeopati tilbyr et trygt og effektivt alternativ til tradisjonelle medisiner.

Platinum Metallicum

Hvis du opplever psykiske symptomer som inkluderer gråt, gråt, svekket tenkning, apati og likegyldighet, er dette homøopatisk behandling av bipolar lidelse indikert. Hodepine, rykninger øyelokk og summende lyder i ørene er andre symptomer som kan bli hjulpet med denne homeopatisk behandling.

Agaricus muscarius

For å bruke dette midlet, må du ha flere av symptomene på bipolar lidelse, først og fremst mental depresjon, lathet, forvirring, disinterest i arbeids, lesevansker hvor den typen synes å svømme, rykninger i øyelokkene og unaturlig sult.

Fosfor

Bruken av fosfor indikeres når slim er til stede i morgen, er sinnet konsumert med frykt og skrekk og usikre og usikker. Hvis du er rastløs og lett ergerlig, vurdere bruken av fosfor.

Krokus Sativus

Crocus Sativas indikeres hvis du opplever mani, hvor du synger og ler, opplever vrangforestillinger, hallusinasjoner og har en plutselig sving fra mani til melankoli.

Betraktninger

Dette er bare noen av de homøopatiske behandlinger for bipolar lidelse. Bruke rette finder levert av ABC Homeopati (se Ressurser) vil hjelpe deg å avgjøre om disse rettsmidler er riktig for deg. Bruken av en behandling på et tidspunkt er foreslått for å sikre den valgte rette er en for deg.

Symptomer og behandling av pasienter med bipolar lidelse

Bipolar lidelse er ofte vanskelig å fastslå, men å vite symptomene og årsakene til lidelsen kan hjelpe med tidlig diagnose og behandling.

Hva er bipolar lidelse?

Bipolar lidelse er en psykiatrisk problem preget av maniske endringer i humør og atferd. Hver person med bipolar lidelse bruker ulike mengder tid i hvert trinn, men det er mest farlig når stemningen sykluser er i rask endring. Noen ganger kan både manisk depressive og trinn skje på samme tid og forårsake det som kalles en blandet tilstand.

Hva er årsaken til bipolar lidelse?

Ifølge National Alliance på psykiske lidelser, de fleste leger mener at bipolar lidelse er forårsaket av en kjemisk ubalanse i hjernen. Behandling for depresjon og visse medisiner er også kjent for å utløse sykdommen.

Manisk fase Symptomer

Bipolar lidelse er egentlig en kombinasjon av oppturer og nedturer. Den maniske fasen er når en person er ekstremt optimistisk og energisk, men også uvøren (med penger eller seg selv). Depresjonen fasen innebærer angst, intens trøtthet, problemer med å spise og selvmordstanker.

Medisiner

Bipolar lidelse er behandlet med en rekke medisiner, hvorav de fleste konsentrerer seg om å stabilisere pasienten og deres stemninger. Leger bruker ulike kombinasjoner av antidepressiva, stemningsstabiliserende som litium og beslag medisiner som kalles antiepileptika.

Psykiatri

Mange leger anbefaler konstant behandling fra en psykiater. De kan overvåke behandlingen, korrigere eventuelle problemer medisiner og gi pasienter en stikkontakt for å bekjenne sine følelser og forklare sine oppturer og nedturer.

Å leve med noen som har bipolar lidelse

Bipolar lidelse er også kjent som manisk-depressiv forstyrrelse og i henhold til DSM-IV, bipolar lidelse er kjennetegnet ved multiple forekomster av mani eller blandete episoder, samt depressive episoder. Bipolar lidelse effekter både menn og kvinner og kan være veldig skummelt hvis du ikke vet hva du kan forvente eller hva du skal se etter når du bor sammen med noen som har en bipolar lidelse.

Maniske episoder

Maniske episoder er ofte preget av mangel på søvn, økt tale, forkortet oppmerksomhet span og ekstrem optimisme eller grandiose adferd. Du vil merke at personen vil også bli irritabel og kan selv begynne kamper. Den lidende ofte engasjerer seg i hensynsløs atferd som overforbruk eller å være hyper til poenget med å ha saker. Under mani, vil du ikke være i stand til å kontrollere den personen eller bare stoppe atferden.

Hypomani

Hypomani er en mildere form for mani at mange mennesker med Bipolar lidelse erfaringer mellom de mer alvorlige episoder av mani og depresjon. I disse tider, din kjære vil fortsatt ha følelser av begeistring og høy energi; men vil de kommer over som å være i godt humør vs. en faktisk manisk episode. Under hypomani, kan dårlige beslutninger fortsatt gjøres, og disse episodene kan fortsatt føre til en alvorlig depresjon eller en full manisk episode.

Depressive perioder

Depressive episoder for en person med bipolar lidelse er annerledes enn de er for de med vanlig depresjon. De vil snakke saktere; de vil ha skyldfølelse, og de kan ha psykotisk depresjon, der de mister kontakten med virkeligheten, mens deprimert. Den bipolar person vil sove mer og kan selv få vekt i løpet av en alvorlig depressiv episode.

Blandede Episodes

En blandet episode er akkurat det, det er en blanding av både mani og depresjon. Det kan være vanskeligere å fortelle når man som skjer fordi det vil være angst, irritabilitet og svært høy energi, men en svært mutt stemning. Blandede episoder kan være en mer farlig tid i forhold til mani og depresjon; på grunn av blandingen, og du vil ønske å se din kjære en tettere fordi sjansen for selvmord faktisk øker i denne perioden.

Andre sykdommer som kan eksistere

Personer med bipolar lidelse mange ganger utvikle rusmiddelproblemer. Du kan se en økning i drikkevann eller prøver stoffer pasienten ville aldri har prøvd før. Angstlidelser og sosiale fobier kan være til stede også, slik som din kjære har øyeblikk av ikke ønsker å forlate huset av frykt for pinlige selv eller deg. Ikke bare det, men ifølge National Institute of Mental Health, migrene, hjertesykdom og diabetes er vanlig blant mennesker med bipolar lidelse.

Risikofaktorer

Andre risikofaktorer for mennesker med bipolar lidelse er at den kan kjøre i familier. Barn med en forelder eller søsken med bipolar lidelse er mer sannsynlig å utvikle sykdommen i forhold til barn hvor sykdommen ikke er til stede i familien. Dessuten kan din kjære savner mer tid fra jobb, og han har en større sjanse for å bli innlagt på sykehus på grunn av uorden.

Graviditet tips til Woman med Bipolar lidelse

Bipolar lidelse, også kalt manisk-depressiv sykdom, rammer 2,6 prosent av den amerikanske voksne befolkningen (5,7 millioner voksne), ifølge National Institute of Mental Health. Det fører til alvorlige humørsvingninger fra svært høy energi til svært lav depresjon. Det har vært mye debatt om risikoen bipolar lidelse presenterer for gravide angående medisinering, fødselsdefekter og postpartum depresjon.

Rusmidler under svangerskapet

Graviditet retningslinjer for kvinner som ikke lider av bipolar lidelse er strenge; medisiner er vanligvis motet med mindre legen sier noe annet. Bipolare graviditeter er en helt annen historie fordi bipolar lidelse er vanligvis kontrollert med medisiner. The Food and Drug Administration rapporterer at de fleste psykofarmaka kan være skadelig for fosteret. Risiko for fosterskader er vanligvis i første trimester, og mange helsearbeidere ikke foreskrive disse medisiner under svangerskapet, ifølge HealthyPlace.com, en online bipolar samfunnet.

Antikonvulsive medisiner er stemningsstabiliserende og brukes til å behandle bipolar lidelse. Noen studier har vist at antiepileptika valproinsyre (Depakote) og carbemazepine (Tegretol) kan føre til fosterskader som for eksempel fysiske misdannelser og ryggmargsbrokk. Andre medisiner som kan sette et foster i fare er Trileptal, Neurontin, Lamictal og Topimax. Men om du vil fortsette medisinering vil variere med hver kvinne, og det bør diskuteres med legen hennes.

Litium, som brukes til å behandle bipolar lidelse, regnes som trygt under svangerskapet, men det er en liten risiko for noen sjeldne misdannelser som Ebsteins anomali, som er en hjertefeil, ifølge HealthyPlace.com.

I noen tilfeller kan kvinner som går ut av sine medisiner utgjøre skade på deres foster. En 2007 studie i American Journal of Psychiatry fant at kvinner som sluttet å bruke stemningsstabiliserende under svangerskapet brukte mer enn 40 prosent av sin graviditet i en sykdom episode, ifølge en artikkel fra Health.com. En sykdom episode, eller en stemning episode, er en periode med en intens følelsesmessig tilstand, enten ivrige eller ekstremt trist, ifølge National Institute of Mental Health.

Fødselsdepresjon

Kvinner uten bipolar lidelse ofte lider av fødselsdepresjon, eller baby blues. Men bipolare kvinner er på et mye høyere risiko; det kan skje i 25 prosent til 40 prosent av bipolare svangerskap, ifølge en studie i American Journal of Psychiatry.

Gravide kvinner med bipolar lidelse bør diskutere medisinering alternativer med legen sin i god tid før fødselen for å finne en sunn behandling når babyen er født.

Amming og bipolar lidelse

Amming mens på medisiner er en annen heftig debattert tema og en bekymring for gravide. Det er blitt vist at antidepressiva utskilles i morsmelk, men beløpet er så lite at det ikke synes å utgjøre en risiko for barn som ammes. HealthyPlace.com anbefaler at kvinner velger antidepressiva som har blitt studert for deres effekter på spedbarn som fluoksetin (Prozac), sertralin (Zoloft) og paroksetin (Paxil). Det er også anbefalt å ikke amme hvis du tar litium, ifølge HealthyPlace.com.

Effekter av bipolar lidelse på hjernen

Effekter av bipolar lidelse på hjernen


Bipolar lidelse er en psykiatrisk lidelse som er preget av humørsvingninger mellom depresjon og mani. Noen mennesker har overveiende maniske symptomer, mens andre har hovedsakelig depressive. Symptomer inkluderer alvorlig mani, hypomani, normal humør, mild depresjon og alvorlig depresjon i varierende sykluser og varigheter. Bipolar I, en alvorlig form med rask sykling, kan omfatte psykotiske symptomer som hallusinasjoner og paranoid oppførsel.

Utøvende funksjon

Utøvende funksjon gir evnen til å tenke, planlegge og handle hensiktsmessig. Forskere (Altshuler et al.) Ved Institutt for psykiatri og Biobehavioral vitenskap ved UCLA studert menn med psykiske lidelser, og de med bipolar sykdom hadde betydelig svekkelse av utøvende funksjon og verbal hukommelse. Nedskrivning varierte fra ingen i en liten gruppe til alvorlig i en annen gruppe.

Ytterligere Cognitive Impairment

Kognitiv svikt forstyrrer evnen til å resonnere. I "Psychiatry Times," Glahn og Velligan av Institutt for psykiatri ved University of Texas Health Science Center rapporterer at 75 prosent av pasienter med bipolar lidelse scoret lavere enn friske personer i fire tiltak av kognitive evner, inkludert muligheten til å fokusere oppmerksomheten, administrere utføre funksjon, og beskrive og beholde langsiktig minner. Nedsatt hukommelse var lik blant dem som fikk behandling (litium) og de som ikke gjorde det, noe som tyder på at det er den lidelsen heller enn den behandlingen som er ansvarlig for kognitiv svikt.

Gray Matter

Grå materie er funnet i store deler av hjernen og inneholder fungerende nevroner (nerveceller) som styrer informasjonsflyten inn og ut av hjernen. Science Daily rapporterer om en studie i Madrid, ledet av Gregorio Maranon, hvor forskerne brukte MRI for å studere til volum av grå substans (nerveceller) hos både friske mennesker og de med psykotiske episoder i barndommen eller ungdomsårene. Resultatene viste at de med bipolar lidelse, schizofreni og noen andre psykoser hadde mindre grå materie i hjernen. Age of symptomdebut korrelert med spesifikke områder der tap av grå materie var mer uttalt.

N-acetylaspartate

Science Blog rapporterer om en studie ved San Francisco VA Medical Center, der forskere, ledet av Raymond Deicken, MD, fant at personer med bipolar lidelse har progressiv skade på visse områder av hjernen. De overvåket en viktig kjemisk (aminosyren N-acetylaspartate eller NAA) i hippocampus-området i hjernen, og funnet at en reduksjon i nivåer av NAA korrelert med varigheten av sykdommen. Et lavt nivå av NAA antyder at det har vært skade på nerveceller, svekke hjernefunksjon. Lignende funn er vanlig i Alzheimers sykdom og andre nevrodegenerative sykdommer, slik som multippel sklerose.

Nevrotransmittere

Nevrotransmittere er stoffer som bærer impulser fra en nervecelle til en annen. En studie publisert av Imperial College i London i forbindelse med National Institutes of Mental Health rapporterer at endringer i balansen av nevrotransmittere er spesifikke for bipolar sykdom. Glutamat (en aminosyre) nivåer øker med bipolar sykdom. Balansen av kjemikalier var svekket i områder av hjernen som er nødvendig for høyere nivåer av kognitiv funksjon. Forskerne fant at legemidler som vanligvis brukes til å behandle bipolar sykdom (valproat, litium) har en tendens til å snu denne ubalansen, redusere symptomer.

Karbamazepin behandlinger for bipolar lidelse

Karbamazepin, også markedsført under merkenavnet Tegretol, er en stemning stabilisator brukes til å behandle bipolar lidelse. Bipolar lidelse er en psykisk lidelse preget av humørsvingninger fra depresjon til farlig overelation kjent som mani. Karbamazepin og andre stemningsstabiliserende regulere kjemikalier i hjernen for å gi pasientene en mer konsekvent og selv sinnstilstand.

Slik fungerer det

Karbamazepin reduserer mengden av elektrisk aktivitet i hjernen, noe som er grunnen til at medikamentet kan også brukes til å behandle medisinske tilstander som epileptiske anfall, ifølge MedlinePlus. Pasienter vanligvis ta medisiner minst to ganger om dagen, ofte opp til fire ganger daglig. Karbamazepin kommer i vanlige piller, utvidet-release tabletter eller kapsler, tyggetabletter og flytende. Medisinen kan ta noen uker for å oppnå full effekt.

Forholdsregler

Noen mennesker bør ikke ta karbamazepin for bipolar lidelse, ifølge MedlinePlus. Pillene kan redusere effekten av andre medisiner som p-piller eller plaster. Andre medisiner foreskrevet til bipolare pasienter som Xanax eller Prozac kan samhandle med karbamazepin og krever overvåking. Gravide og ammende kvinner bør ikke ta medisiner, så vel som de som bruker eller nylig tok en MAO-hemmer hemmer.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger som krever rask legehjelp er mulig for bipolare pasienter som bruker karbamazepin, ifølge Medline Plus. Selvmordstanker eller planer kan forekomme blant bipolare lider selv når du tar medisinen riktig. Andre mulige alvorlige bivirkninger inkluderer følgende: forvirring, tap av kontakt med virkeligheten, brystsmerter, gul hud eller øyne, og synsproblemer. Allergisk reaksjon er også mulig, spesielt blant asiatiske pasienter.

Vanlige bivirkninger

Det er noen bivirkninger vanlige blant karbamazepin brukere, men disse er vanligvis ikke livstruende, ifølge MedlinePlus. Vanlige bivirkninger omfatter følgende: kvalme, oppkast, hodepine, tretthet, svimmelhet og ustøhet. Andre mulige bivirkninger er som følger: angst, hukommelsesvansker, diaré, forstoppelse, halsbrann, munntørrhet og ben smerter.

Kostnad

Fra august 2009 ble mange doser av karbamazepin i sin generisk form solgt på drugstores og dagligvarebutikker på ca $ 4 per resept. De fleste forsikringsselskaper dekker hele eller deler av kostnaden av medisinen, selv om enkelte finansielle ansvar avhenger av helsevesenet plan. Pasient assistanse programmer er tilgjengelig for lav inntekt og uforsikrede pasienter. De som tar 100-mg utvidet-release karbamazepin tyggetabletter for bipolar lidelse kan forvente å betale ca $ 23 for 180 piller, mens merkevarer Tegretol XR koster ca $ 110 for 180 100 mg piller.

Symptomer på Bipolar lidelse hos menn

Bipolar lidelse er en medisinsk tilstand som kalles en depressiv lidelse. Det påvirker hjernens kjemi og funksjoner. Fordi den gjør det, har det ulike resultater avhengig av den enkelte. Alminnelighet av bipolar lidelse tvers av pasienter, er at det er preget av episoder av mani og depresjon. Måten disse pasientene handle, føle eller tenke er alle avhengige av hvilken type bipolar lidelse, hjernens kjemi, og pasientens kjønn.

Mania Symptomer

De maniske episoder av bipolar lidelse stille ut følgende symptomer: hyperaktivitet, opptrer impulsivt, konsentrasjonsvansker, racing tanker, oppblåste selv meninger, overdreven snakke, og mindre behov for søvn

Symptomer på depresjon

De depressive episoder av bipolar lidelse utstillings følgende symptomer: følelsen trist, engstelig, håpløs, eller negativ for en betydelig periode, problemer med å huske eller konsentrere seg om ting, vanskelig å gjøre valg, mangel på glede for vanlige aktiviteter, spise og sove endringer mønster og selvmordstanker.

Assosierte symptomer

Ifølge forskning som gjøres tilgjengelig gjennom den amerikanske Library of Medicine og National Institute of Health, vil menn med bipolar lidelse oftere har problemer med - og viser tegn på - rusmisbruk, spesielt under maniske episoder.

Effekter

Atferdsmønstre og humørsvingninger symptoma av bipolar lidelse er ofte oppfattes galt av menn for å være en karakterbrist eller tegn på svakhet, resultatet av noe som fører færre menn til å forfølge riktig diagnose og behandling.

Misforståelse

Bipolar lidelse oppstår like ofte hos menn som det gjør hos kvinner.

Rapid Cycling

Rapid cycling bipolar lidelse (symptomatisk preget av fire eller flere manisk-depressive episoder inntreffer innen ett år) er mer vanlig hos menn enn det er hos kvinner.

Diagnostisering av Kombinasjon Bipolar lidelse 1 & 2

Diagnostisering av Kombinasjon Bipolar lidelse 1 & 2


Diagnostisering av bipolare lidelser kan bli vurdert av en utdannet mental helse profesjonell. En omfattende evaluering vil omfatte spørsmål om pasientens nåværende symptomer, historie (inkludert familie data) og humør mønstre. Det er ikke sannsynlig at en pasient vil presentere både bipolar I-forstyrrelse og bipolar II forstyrrelse som det er noen tydelige forskjeller mellom de typer av mani funnet i hver. Vanligvis er pasienter diagnostisert med den ene eller den annen i stedet for en kombinasjon av bipolar lidelse 1 og 2. Men i løpet av bipolar sykdom er det mulig at bipolar II forstyrrelse kan til slutt utvikles til bipolar I-forstyrrelse hvis behandlingen er forsinket.

Manisk episode

Evaluering av mani inkluderer jakt etter symptomer som en oppblåst følelse av selvtillit, rask og presset tale, subjektiv opplevelse av racing tanker, forhøyet energinivå, redusert behov for søvn og engasjement i høyrisikoaktiviteter som for eksempel overdreven gambling, seksuell aktivitet eller økte utgifter. Disse symptomene er alvorlige nok til å blande seg inn i den enkeltes funksjonsnivå og / eller forårsaker betydelig ubehag eller problemer i sosiale relasjoner eller familie life.These symptomer er rapportert som unormal, uvanlig og er lett identifiserbare i minst en uke eller mindre hvis sykehusinnleggelse er nødvendig for å sikre pasientens sikkerhet.

Hypoman episode

Identifikasjon av hypomane symptomer inkluderer erkjenner oppblåst selvbilde, forhøyet stemning, redusert behov for søvn, racing tanker og presset tale. Imidlertid hypomaniske symptomene er mindre alvorlig natur og kan identifiseres dersom til stede i minst fire dager. Hypomane symptomer vanligvis ikke føre til at nivået på verdifall som er typisk for en full blåst manisk episode. Hypomane symptomer er løst raskere og med mindre inngrep enn maniske symptomer.

Alvorlig depressiv episode

Anerkjennelse av alvorlig depresjon kan skyldes symptomer som kronisk trist og tom humør, isolasjon fra familie og venner, sover for mye eller for lite, appetitt / vektøkning eller tap, overdreven skyldfølelse og / eller selvmordstanker. En alvorlig depressiv episode kan forårsake betydelige dysfunksjon og sikkerhet bekymringer. Disse episodene kan være spesielt risikabelt i bipolare lidelser når pasienter kommer ned fra en manisk eller hypoman humøret svinger.

Bipolar I lidelse

Diagnostisering av bipolar I lidelse krever at en trenet profesjonell vurdere presenterer symptomer, psykisk helse historie og mønster av stemningsepisoder. Bipolar I-forstyrrelse er diagnostisert når det er en forekomst av minst en manisk episode. Mania inkluderer symptomer på oppblåst selvbilde, grandiositet, lite eller ingen søvn, irritabilitet, uro, høy risikoatferd og kan omfatte psykotiske symptomer som auditive eller visuelle hallusinasjoner. Minst en innleggelse på sykehus er sannsynlig i løpet av levetiden til et individ med bipolar I lidelse.

Bipolar II Disorder

Diagnostisere bipolar II lidelse krever at en trenet profesjonell skille mellom en hypomani og mani inkludert hvorvidt en person har lidd en alvorlig depressiv episode. Bipolar II lidelse oppstår når tilbakevendende depressive episoder er til stede med hypomane episoder. Stemningen skifter syklus raskere og er vanligvis mindre alvorlig enn det de opplevde med bipolar I lidelse. Symptomer kan vanligvis håndteres på poliklinisk basis.

Kognitiv terapi for Bipolar lidelse / manisk depresjon

Kognitiv terapi for Bipolar lidelse / manisk depresjon


Omtrent 2,3 millioner amerikanere lider av bipolar lidelse, ifølge 2003 poster fra Abbott Laboratories. Bipolar lidelse, også kalt manisk depresjon, kan føre ofre til narkotika og alkohol misbruk eller selvmord. Kognitiv terapi ofte brukes til å avlaste noen av effektene av denne tilstanden.

Bipolar lidelse / manisk depresjon

Bipolar lidelse eller manisk depresjon, er en mental sykdom som kan gjøre selv den minste problemet virke som slutten av verden. En person med bipolar lidelse går inn i en tilsynelatende uunngåelig syklus av negative tanker som forårsaker ekstreme følelsesmessige utbrudd som perioder med forferdelse eller anfall av raseri.

Kognitiv terapi

Kognitiv terapi har som mål å roe en person som lider av de negative effektene av bipolar lidelse ved å forårsake ham til å tenke seg ut av depresjon. Talsmenn hevder at alle kan forebygge og reversere depresjon.

Slik fungerer det

En terapeut instruerer pasientene å huske årsaken til de negative tankene som førte til depresjon og instruerer dem til å kontrollere irrasjonalitet. Ved å anerkjenne disse tankene og stoppe negativitet før det begynner, kan positive ideer begynne å erstatte de dårlige.

Historie

Teorien om kognitiv terapi har vært brukt i tusenvis av år, og kan dateres tilbake til Buddha. Buddha lærte sine etterfølgere å overvåke sin tenkning og lære å kontrollere negativitet. Dr. Aaron Beck forbedres og introduserte denne teorien til den moderne psykisk helse-feltet.

Suksess

Mens kognitiv terapi kan stoppe depresjon før det begynner eller kan avta milde anfall, det vanligvis ikke vil fungere av seg selv for å kurere depresjon. Midt i en ekstrem form, kan det virke nær umulig å trekke gjennom. I dette tilfelle kan medikamenter eller intensiv behandling være nødvendig.

Medisiner for bipolare lidelser som ikke påvirker Sex Drive

Det er mange medisiner foreskrevet for psykiske lidelser som inkluderer uønskede seksuelle bivirkninger som impotens og redusert libido. Det finnes andre, men som ikke har noen seksuelle bivirkninger i det hele tatt, og andre enn faktisk øke libido.

Hormoner og signalstoffer

Seksuell funksjon omfatter mer enn bare kjønnsorganene; hormoner og signalstoffer påvirke kjønnsorganene også. Testosteron er viktig å sexlyst, som er hjernens dopamin og serotonin sendere som øker sexlysten og hemmer det hhv. Siden depressive lidelser (inkludert bipolar lidelse), samt medisiner som behandler dem, påvirker disse nevrotransmittere, de også påvirke sexlysten.

Antidepressiva

Serotonin noradrenalin reopptakshemmere (SNRI), selektive serotoninreopptakshemmere (SSRI), og antipsykotika er tre klasser av legemidler som brukes til å behandle slike psykiske lidelser som bipolar lidelse.

SNRI

Buproprion (Wellbutrin) er et SNRI som bekjemper depressive episoder og reduserer risikoen for maniske episoder. Det er ingen kjente seksuelle bivirkninger av dette stoffet, men tørr munn, forstoppelse, hodepine og søvnløshet er vanlig. Venlafaksin (Effexor) er en annen SNRI som lindrer depressive symptomer raskt med færre bivirkninger og kan tas sammen med andre medisiner. Den vanligste av venlafaksin er bivirkninger er kvalme, hodepine, tretthet, tørr munn, svimmelhet, søvnløshet og angst. Utløsning problemer har blitt rapportert i 12,5 prosent av pasientene, mens impotens er rapportert i bare seks prosent av folk.

SSRI

Noen SSRI har en tendens til å forårsake forsinket orgasme hos menn og nedsatt sexlyst hos kvinner. Fluvoksamin (Luvox) og citalopram (Celexa) er to SSRI som sannsynligvis vil ha noen seksuelle bivirkninger; et gjennomsnitt på fire prosent av pasientene på disse medikamentene opplever erektil dysfunksjon og / eller nedsatt libido. Mer vanlig, pasienter opplever kvalme, tretthet, hodepine, søvnløshet, svetting og munntørrhet som et resultat av å ta dette stoffet.

Antipsykotika

Aripiprazol (Abilify) har seksuelle bivirkninger som inkluderer sexlyst endringer, erektil dysfunksjon og priapisme, eller en smertefull ereksjon som ikke vil gå bort. Dette gjelder også for klozapin (Clozaril, FazaClo) og risperidon (Risperdal). Olanzapin (Zyprexa) er et antipsykotisk som brukes til behandling av schizofreni og bipolar lidelse. Dens fleste bivirkninger inkluderer døsighet, tørr munn, vektøkning og økt appetitt. Mindre vanlige bivirkninger omfatter økninger og reduksjoner i libido, impotens og utløsning problemer. Quetiapinfumarat (Seroquel) brukes til behandling av schizofreni og bipolar lidelse med vanlige bivirkninger inkludert munntørrhet, døsighet, hodepine og agitasjon. Økninger og reduksjoner i sexlyst, og impotens har bare blitt rapportert av to prosent av pasientene; Dette er sant av ziprasidon hydroklorid (Geodon), samt.

Litium

Litium, et naturlig forekommende element, påvirker ikke sexlyst direkte; litiumsalter er vanligvis foreskrevet i forbindelse med antidepressiva. Blant bivirkningene er skjelving, tørst, økt eller hyppig vannlating, diaré, oppkast, døsighet, muskelsvakhet og koordinasjonsproblemer.

Antiepileptisk

Det er visse anticonvulsion medisiner som er vellykket blir foreskrevet for bipolar behandling i tillegg. Lamotrigin (Lamictal) er et antiepileptikum (AEC) og stemningsstabilisator brukes til behandling av bipolar lidelse, samt epilepsi. Bivirkninger inkluderer en økt sexlyst, samt vaginal irritasjon.