Digidexo.com

slik fungerer stemmebåndene

Hvordan fikse Heshet i stemmebåndene

Hvordan fikse Heshet i stemmebåndene


Heshet, til tross for sin sak, har mange behandlinger. Du må først finne ut hvor mye det påvirker livet ditt, før du går å ha den behandlet. Hvis det er konstant og forstyrrer andre ting, bør du definitivt bli sett av en lege eller en otolaryngologist. En otolaryngologist er en stemme spesialist og vil hjelpe deg med å identifisere den behandling som fungerer best for deg.

Bruksanvisning

•  Planlegge en avtale med din fastlege. Årsaken til heshet kan skyldes sykdom. Hvis det ikke er det, kan legen din henvise deg til en otolaryngologist, som er en lege som har spesialisert seg på tale og språk. Du bør se en otolaryngologist, hvis heshet vedvarer i over tre uker.

Ha stemmebåndene undersøkt. Noen ganger lesjoner, som kan være godartet eller kreft, vokser på stemmebåndene og forstyrre tale - gjør du høres hes. Det kan også være cyster, polypper eller knuter på stemmebåndene. Undersøkelse av stemmebåndene er gjort flere forskjellige måter, inkludert å bruke et speil, fiberoptiske instrumenter, og noen ganger en spesiell belysning.

Treat cyster, polypper og knuter slik at din otolaryngologist antyder. Dette kan gjøres gjennom mikrokirurgi, og i kombinasjon med taletrening. Behandlingen vil være avhengig av årsaken til heshet. Mange pasienter rett og slett avstå fra å snakke for en periode for å la sine stemmer til å helbrede.

Hvilke funksjoner av stemmebåndene?

Hvilke funksjoner av stemmebåndene?


Mellom luft fra lungene og formen på leppene, stemmebåndene er en viktig komponent i å produsere tale og sang. Den medisinske termen for stemmebåndene er "stemmebåndene" - på grunn av sine funksjoner i puste og snakke. Når en eller begge stemmebåndene ikke fungerer som den skal; breathy tale og choking kan forekomme.

Deler av stemmebåndene

Den stemmebåndene består av brusk, og muskler dekket med et lag av mucosa. Musklene er 2/3 av de stemmebåndene og opprette to folder i form av en V.

Producing Sound

En funksjon av stemmebåndene er å vibrere luften som kommer opp fra lungene for å danne lyd. Foldene blir brakt sammen og vibrere av tilbakevendende laryngeal nerve. En annen nerve flytter hver vokal fold. Stemmebånd lammelse skjer når nerve ikke fungerer ordentlig, og foldene kan ikke flytte.

Hindrer Kveles

En annen funksjon av stemmebåndene er å kontrollere svelger maten i halsen fra munnen. Når stemmebåndene ikke fungerer som den skal; choking kan oppstå på grunn av foldene ikke la mat pass: Dette er ofte referert til som stemmebånds immobilitet.

Kontroll Air

Den tredje funksjonen av stemmebåndene er å kontrollere mengden luft sendes til og løslatt fra lungene. Når luften kommer inn i lungene, fold muskler åpne opp i form av en V. Vocal Fold Immobilitet er når stemmebåndene ikke åpne riktig, forårsaker uregelmessig pust og talevansker. Ensidig Vocal Fold Immobilitet er når bare én av de to folder ikke beveger seg riktig for å utføre pustefunksjoner. Bilateral Vocal Fold Immobilitet er når begge fold musklene ikke fungere fullstendig.

Foods God for stemmebåndene

Når du vurderer hva du skal spise og drikke for å hjelpe din stemmebåndene, er det et sikkert kort, vil du se en lengre liste over matvarer som du bør faktisk unngå. Likevel er det visse matvarer som vil holde halsen og stemmebåndene sunt. Såvidt væsker går, er vann anses som svært bra for halsen og stemmebåndene mens melk er mot produktive.

Helkorn

Hele korn matvarer inneholder vitamin A, C og E og disse spesielle næringsstoffer hjelpe stemmebåndene. Næringsstoffene hjelpe reparere eventuelle liten skade på stemmebåndene samt styrke dem mot skader. Vitamin A hjelper celler regenerere mens vitamin C bidrar til å forbedre immunforsvaret i kroppen som gjør det enklere å bekjempe infeksjoner som en sår hals. Vitamin E er en antioksidant som beskytter cellemembraner og øker kroppens immunsystem.

Kylling, fisk og mandler

Kylling, fisk og mandler alle tjene så høyt protein matvarer som vil drivstoff kroppen din og holde stemmebåndene fungerer bra. Disse matvarer er bra for stemmebåndene, så lenge de ikke er tjent med tunge krydder. Krydret mat vil øke syre i magen og at syre kan stige opp gjennom spiserøret og skade stemmebåndene.

Frukt og grønnsaker

Frukter, for eksempel epler, er bra for stemmebåndene fordi de er høy i protein, samt vitamin A og C. Gule grønnsaker er også bra for stemmebåndene. Grønne grønnsaker bør unngås når du forbereder en tale eller en forestilling som de kan føre til at du bloat og bli gassy.

Honning

Honning er bra for halsen fordi stoffet inneholder naturlige antibiotiske egenskaper som vil holde stemmebåndene sunnere. Noen mennesker tror te med honning er bra for stemmebåndene, men for maksimal effektivitet, unngå te som koffein som finnes i teblader vil føre til stemmebåndene til constrict.

Fakta om stemmebåndene

Når noen bruker sin stemme til å synge eller snakke, stemmebåndene vibrerer mer enn 100 ganger per sekund som luft blir presset opp gjennom luftrøret, eller luftrør. Stemmebåndene er faktisk to glatte musklene som ligger i strupehodet, også kjent som stemmen boksen.

Voice Produksjon

Vibrasjoner i stemmebåndene, eller stemmebåndene, som de er mer nøyaktig kalles, skaper lyden av stemmen din, Variasjonene hørt i peopleâ € ™ s stemmene er knyttet til lengden og spenning av stemmebåndene. Når du etterligne en annen stemme, tvinge deg stemmebåndene til å handle deretter. Når du snakker i en lav, dyp stemme, er du forkorte og avslappende stemmebåndene. Når du snakker i en high-pitched stemme, er du strekke og stramme snorene.

Vocal Cord Damage

Stemmebåndene er muskler, og som sådan, de er utsatt for press når det brukes for mye eller misbrukt. For eksempel, noen svært kjente vokalister. slik som Julie Andrews, har opplevd smertefulle knuter som dannet på sine stemmebåndene som følge av slike overgrep. Disse knuter må fjernes kirurgisk; og selv etter operasjonen, kvaliteten på performerâ € ™ s stemme og stemmebåndene selv kan aldri fullt igjen på grunn av arrvev som dannes på ledningene.

Vocal Cord gjenoppbygging og reparasjon

The University of Delaware har jobbet på en svært lovende forskningsprosjekt. Forskerne prøver å konstruere erstatning stemmebånd vev for å erstatte eller reparere vevet som har blitt herdet og arrete ved kirurgi. En metode de utforsker er å injisere et geléaktig materiale i den arrete vev for å øke sin elastisitet. I et annet eksperiment, prøver de å gjenskape og danner vev som kan erstatte skadet vev i snorene.

Throat Cancer

Strupekreft kan påvirke stemmebåndene, samt strupehodet og andre deler av halsen. Folk som røyker og drikker med regularitet er å sette seg på en høy risiko for denne typen kreft. Symptomene på strupekreft inkluderer high-pitched puste; hoste opp blod; inflammasjon av halsen, eller klumper; langvarige og smertefulle sår hals; problemer med å svelge; tap av stemme, eller heshet; og uforklarlig vekttap. Heldigvis, hvis fanget tidlig denne typen kreft er om lag 90 prosent kureres. Hvis ikke fanget og kreften har spredning, er sjansene for en full gjenoppretting er slank.

Hvordan Heal Anstrengte stemmebåndene

Hvordan Heal Anstrengte stemmebåndene


Anstrengte stemmebånd forlate deg høres hese sammen med å ha en smertefull sår hals. Folk ofte stamme sine stemmebåndene skriker på arrangementer som konserter. Hvis du holde foredrag, gjøre mye for offentlige taler eller synge for et levende du er også i fare. Healing anstrengte stemmebånd krever litt hvile og en noen hjemme rettsmidler for å hjelpe deg å komme tilbake til det normale igjen.

Hvordan Heal Anstrengte stemmebåndene

•  Unngå å snakke når det er mulig. Når du må snakke gjøre det på et lavt volum. På denne tiden stemmebåndene trenger all den tid av de kan få for å helbrede. En tørr slette bord kan brukes til å hjelpe deg å kommunisere uten å snakke.

•  Drikk åtte kopper vann eller mer i løpet av dagen. Vann vil holde halsen fuktig og vil også bidra til å berolige dine betente stemmebåndene.

Kok en kopp vann og kaste i et stykke ingefær rot. La vannet koke med ingefær i 10 minutter, deretter fjerne roten og tilsett 2 tsps. honning til din ingefær te. Nipp til dette sakte for å berolige dine stemmebåndene. Lag en kopp tre ganger daglig eller oftere etter behov for smerte.

Ta en kopp vann til å koke og deretter plassere den på lav til middels varme. Legg i noen dråper eukalyptus olje og rør. Hold et håndkle over hodet og plassere ansiktet 12 inches fra potten av vann. Pust inn og pust ut i noen minutter. Gjør dette tre ganger om dagen for å hjelpe fukte ledninger.

avstå fra å røyke og drikke alkohol eller koffein før stemmebåndene er grodd. Også unngå å spise tørket mat eller kornete matvarer som kan være vanskelig å svelge. Varm suppe er en god mat å spise når healing anstrengt ledninger.

Hint

  • Hvis stemmebåndene er fortsatt anstrengt etter syv dager med behandling og hvile se legen din, ettersom det kan være en underliggende problem.

Slik fungerer det: skinny Switch Secret

Slik fungerer det: skinny Switch Secret


The Skinny Switch Secret diett fremmet av Rob Nevins lover at du kan gå ned i vekt mens de spiser all den maten du ønsker. Dietten innebærer ikke piller eller pulver eller andre kosttilskudd, men i stedet er avhengig av et konsept kalt kalori skiftende.

Unngå Sult

De fleste dietter innebære dramatiske reduksjoner i kaloriinntak, noe som resulterer i fett brenning av og en høyere metabolisme; men når kroppen tilpasser seg lavere inntak, bremser det metabolismen og sparer fett. Kalori-skiftende konseptet innebærer å blande opp antall kalorier som forbrukes hver dag, unngå sult-modus.

Metode

Rob Nevins 'Skinny Switch Secret er en av en rekke kalori-skiftende planer. Disse planene oppfordre deg til å spise en konsekvent antall kalorier hver dag i en måned. Den neste uken, du senker målet antall kalorier for å konsumere, men i stedet for å spre dem ut jevnt over uken, spiser du 300 mer en dag, deretter 500 mindre den neste. Dette kalles også sikk sakk slanking.

Advarsel

Ifølge Dr. Ira Rubenstein, er kalori skiftende bare en annen gimmick og fungerer ikke på lang sikt. "Forutsatt at du gjenopptar normal spising etter en kalori skiftende diett, vil du få vekt og lagre fett i celler som ikke vil ønske å gi det opp neste gang," sa han.

Slik unngår du at Vocal Knuter

Slik unngår du at Vocal Knuter


Stemmebåndene vibrerer å produsere lyd. Noen ganger, på grunn av ulike faktorer, knuter danner på stemmebåndene. Disse hovne vekster stivne med tiden og er ofte smertefullt, noe som gjør det vanskelig for deg å snakke og synge. Du kan føle deg som om du hele tiden må klarne strupen og stemmen din høres hes. Du kan unngå visse faktorer for å minske sjansene for å utvikle vokale knuter. Som en siste utvei, er vokal knuter ofte kirurgisk fjernet.

Slik unngår du at Vocal Knuter

En skriking og roping ofte føre stemmebånd traumer og kan til slutt føre til dannelse av knuter. Mind hvor ofte du er skrikende og hvor lenge, hvis du går til en rekke konserter eller spill. Kutt ned din vokal volum for å unngå skade på stemmebåndene. Drikke varm te med honning hvis du finner du er spesielt hes etter en natt med skriking for å hjelpe berolige halsen.

Kutt ned på røyke sigaretter eller slutte helt. Røyking hver dag kan irritere stemmebåndene og forårsake knuter å danne.

Sjekk din koffein og alkohol inntak. Å drikke for mye koffein eller drikke alkohol på daglig baser kan irritere stemmebåndene og forårsake knuter å utvikle.

Unngå sterke røyk og kjemikalier og andre slike luftbårne irritanter som støv. Konstant eksponering for dem kan gjøre stemmebåndene hovne opp og føre til nodule formasjon.

Hint

  • Drikk rikelig med vann for å holde halsen hydrert.
  • Det er visse medisinske tilstander som er uunngåelig at det samme kan irritere stemmebåndene og føre til dannelse av knuter på dem. Hypotyreose (når skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok hormon) kan irritere stemmebåndene, som kan kroniske allergier og sure oppstøt.

Slik unngår du at laryngitt

Sangere, foredragsholdere og andre som er avhengige av deres stemmer for å tjene sitt brød og smør vet en ting eller to om omsorg for deres stemmer. Du kan ta et par triks fra dem for å hindre laryngitt slik at du alltid bli hørt høyt og tydelig.

Bruksanvisning

Ikke røyk, og unngå passiv røyking også. Røyk kan tørke ut din hals og inflame stemmebåndene.

Hold deg hydrert ved å drikke rikelig med vann. Væsker hjelpe tynne slimet i halsen din, hindrer behovet for å klare det.

Hold deg unna alkohol og koffein.

Unngå å tømme halsen, noe som kan irritere svelg og føre til hevelse av stemmebåndene.

Ikke overforbruk din stemme ved å rope eller synge høyt.

Hold deg unna syke mennesker. Mange tilfeller av laryngitt er forårsaket av infeksjon, så praktisere god hygiene ved å vaske hendene ofte.

Hvordan virker Cambridge Diet fungerer?

Bakgrunn

The Cambridge Diet er en av de lengstlevende flytende-baserte dietter i historien. Det ble opprettet i 1970 av Englands Cambridge University. Da som nå, mange kvinner bruker Cambridge Diet "krasjer diett", fordi dens væske-basert mat gjør at kroppen raskt skur "vann vekt." Mens Cambridge Diet kan fungere, bør det bare brukes på kort sikt (hvis i det hele tatt).

Slik fungerer det

Hvis du er på Cambridge Diet, spiser du 3 shakes om dagen. Cambridge shakes kommer i ulike smaker, fra sjokolade til eggedosis. Hver shake kommer i enten 2 stiler: Original eller Food for Life. The Original har 31 g protein og ca 110 kalorier, mens Food for Life shake inneholder 51 g protein og 140 kalorier. Hvis du spiser 3 shakes om dagen, vil du forbruke 430-800 kalorier (avhengig av stilen av shakes).

Positivt og ulemper

Mange mennesker mister vekt på Cambridge Diet, fordi det skjærer så mange kalorier. Men ofte folk ikke kan opprettholde det på lang sikt, på grunn av sin strenge kalori begrensning. Dette kalori begrensning betyr bør du ikke trene, fordi du har for få kalorier for energi. The Cambridge Diet fratar brukere av godt avrundet ernæring, slik som antioksidanter og næringsstoffer de får fra frukt, grønnsaker og helkorn. I den endelige analysen, er Cambridge Diet ansett som risikabelt og usunn av det medisinske fellesskapet (se Ressurser).

Hvordan virker en blodtrykksmansjett fungerer?

Hvordan virker en blodtrykksmansjett fungerer?

Blood Pumping System

Hjertemuskelen pumper blod til alle deler av et organ som gir livreddende oksygen og næringsstoffer. En blodtrykksmansjett måler trykket som utøves av blodet på veggene av blodkar. Blodtrykksmåleren har flere sammenhengende deler: ablack nylon blære eller arm band, den tilkoblede rør, blodtrykksmåler meter og pumping pære og ventilenheten.

Slik fungerer det

Blæren er pakket rundt den øvre del av armen og festes med borrelås. Det har rør og en ventil som er også forbundet med en måler eller lese måleren. Når blodtrykket pære er jobbet med et tastetrykk eller manuelt pumpes, sender den ut luft forbi ventilen og gjennom slangen. Den tvungen luft bevirker at blodtrykksmansjett å blåse opp, noe som skaper press på armen og blodkar.

Resultatet av Innsnevring

Innstramm cuff kutter blodstrømmen i armen midlertidig. Når mansjetten til slutt frigjør luften, gjenopptar blodet flyter igjen og legen overvåker strømningen. Trykket skapt kunstig bidrar til å bestemme hastigheten ved hvilken hjertet arbeider ved å måle flyten av blod og registrere det på måleren.

De registrerte numre

Måleren inneholder tallene ved hvilken blodet begynner å strømme, si 120, og at tallet representerer den maksimale utgangstrykk av hjertet, referert til som det systoliske lesing. Med andre ord, det er den høyeste arterielle trykket lesning under en kontraksjon av den venstre ventrikkel i hjertet. Som trykket er sluppet ut på armen, lytter legen med et stetoskop mot venene til det ikke er mer lyd. At antallet deretter --- eksempelvis en 80 diastolisk --- viser trykket av hjertet i en avslappet tilstand.

Hjem Test Pekere

Mange teste sin egen blodtrykket hjemme fordi sannere opplesninger kan komme fra å unngå "legekontoret angst." Punkter å huske på når du tar blodtrykket tall er: bli rolig sittende, pakk den øvre delen av en naken arm, hvile armen nær hjertet nivå med ingen snakker. En foreløpig avlesning kan gjøres på begge armer og at resultatet av den høyere avlesning blir brukt. Personer med tilbakevendende helseproblemer som en dårlig hodepine som ikke vil forlate, svimmelhet eller nauseousness, en langvarig neseblødning eller tåkesyn skal måle blodtrykk og rapportere tallene til en lege.

Slik Cure lenge Hikke

Sjansene er du har opplevd hikke, kjent medisinsk som singultus. Singultus er avledet fra det latinske ordet "singult", som kan oversettes som prosessen med å fange pusten mens gråt. Den irriterende lyden av hikke oppstår når mellomgulvet ufrivillig kontrakter, noe som resulterer i en rask pust. Under denne prosessen stemmebåndene lukke opp, skape hikke lyd. I de fleste tilfeller, hikke gå bort på egenhånd. Men det er mulig for deg å lide av en kronisk tilfelle av hikke.

Bruksanvisning

Behandling

•  Du kan prøve å kurere hikke på egen hånd. En rekke metoder finnes for å dempe denne tilstanden, inkludert følgende: Drikk vann. Fyll et glass til randen med lunkent vann. Sett en ren klut over glasset. Svelg vann gjennom duken.

Ta en skje med sukker. Plasser sukker på tungen og la den sitte der til det smelter i munnen.

Bruk sitrus matvarer. Konsumere en sitron eller en appelsin eller suge på en sitron dynket i bitter.

Pust inn og pust ut i en papirpose. Plasser pose over nesen og munnen. Gradvis puste inn og ut gjennom munnen fem ganger.

Sitte i en stol med rett rygg. Trykk deg mot baksiden av stolen. Legge armene i kors over brystet og bøye seg fremover så langt du kan. La kroppen slappe av. Gradvis presse armene som om du prøver å presse luften ut av kroppen din. Etter exhaling, hold pusten i opptil 10 sekunder og så la gå. Forbli bøyd over og gjenta fem ganger, deretter gradvis sitte opp.

Se legen din hvis hikke vare mer enn to dager. Se også lege hvis hikke hindrer pusten din eller forstyrre med spising.

Legen kan anbefale medisiner for vedvarende hikke. Noen medisiner som har vist seg å behandle hikke inkluderer baklofen, klorpromazin, haloperidol, og antiepileptika.

Få en spesialisert massasje. Hvis carotis sinus, som finnes i halsen rett under kjeven din, blir massert, kan det hjelpe lindre hikke problem. Ikke prøv denne metoden på egen hånd. Har legen din utføre en carotis sinus massasje.

Du kan ha et tynt, bøyelig rør som kalles en nesesonde inn i nesen og ned i magen. Røret bidrar til å avlaste trykket i magen. Hvis dine hikke stoppe, er røret tas ut umiddelbart, og ingen andre tiltak er nødvendig.

Hint

  • Vedvarende hikke kan føre til andre forhold, inkludert utmattelse, dehydrering, uregelmessig hjerterytme, og vekttap.

Hvordan Metformin fungerer?

Metformin

Metformin er en muntlig antidiabetisk medisin som brukes til å behandle type 2 diabetes, den ikke-insulinavhengig type. Diabetes oppstår når kroppen ikke bruker insulin som normalt, så det kan ikke kontrollere nivået av sukker i blodet naturlig. Kroppen forbrenner sukker for energi og overskudd ubrente sukker er dumpet tilbake i blodet. Metformin kan være foreskrevet alene eller i kombinasjon med andre diabetiker medisiner.

Slik fungerer det

Metformin bistår i å senke blodsukkernivået ved å stimulere bukspyttkjertelen, det organ som skaper insulin i kroppen. Ved type 1 diabetes, har bukspyttkjertelen sluttet å produsere insulin, slik at Metformin ikke fungerer for denne typen diabetes. Metformin senker nivået av sukker tilgjengelig fra kostholdet. Når blodsukkeret er for lavt, produserer leveren sukker for å legge til blodet. Når blodsukkeret er ute av kontroll, mister leveren dens evne til å avføle de blodsukkernivået og vil pumpe sukker i blodet, selv når sukkernivået er høyt. Metformin bidrar til å undertrykke produksjonen nivået av sukker i leveren. Ved å senke blodsukkernivået, hjelper Metformin kroppen reagerer på sin egen insulinproduksjon. Dette fremmer brenning av sukker, slik at blodsukkernivået kan stabilisere seg på et normalt nivå.

Trening og kosthold

Metformin bør ikke stoles på som eneste behandling for type 2 diabetes. Det er best å kombinere medisiner med mosjon og gode kostvaner. En diabetiker kosthold er en sunn fornuft kombinasjon av karbohydrater, protein og fiber. Candy bør være begrenset eller helt kuttet ut av dietten. Unnlatelse av å trene og spise riktig kan føre til ukontrollerte blodsukkernivået. Kalorireduksjon, vekttap og drikke rikelig med vann kan bidra til å gjøre Metformin mer effektiv. Metformin er ikke en form for insulin og ikke skaper insulin. Det bør ikke bli brukt i stedet for insulin behandlinger.

Advarsel

Noen av de vanligste bivirkninger av Metformin inkluderer abdominal oppblåsthet, gass, tap av matlyst, metallisk smak i munnen og oppkast. Disse oppstår vanligvis i de første par ukene av å ta medisiner. Tar Metformin med mat bidrar til å redusere kvalme og diaré. Ta alltid foreskrevet dose. Ta på en vanlig tidsplan for å unngå manglende doser. Dersom noen bivirkninger verre enn de som er beskrevet her vises, kontakter du din omsorg leverandøren umiddelbart.

Hvordan virker Polydent fungerer?

Hvordan virker Polydent fungerer?

Bakgrunnsinformasjon

Proteser, eller falske tenner, må rengjøres akkurat som vanlige tenner. Men fordi du ikke kan børste dem uten potensielt løsner dem eller mangler mat fast mellom tannkjøttet og tennene, trenger du en protese renere å gjøre jobben. Polident, opprettet i 1931, er for tiden den mest populære protese renere i USA.

Problemløsning

Polident er bra for flere grunner. Det fjerner mat og annet rusk fra proteser. Men i motsetning til børsting, soaking protesene i Polident dreper også bakterier. Uten Polident, kan pusten lukter i en svært kort periode av tid, selv om du pusser proteser regelmessig.

Slik fungerer det

Polident kaller sin cleanser en "brusende løsning." Dette betyr at Polident tablett skaper tusenvis av små bobler som beveger seg over overflaten av protesene, og når de passerer over overflaten, fjerne smuss, matrester og bakterier. Fordi protesene er rene, de ikke lenger lukter. Akkurat som vanlig børsting, må du bruke Polident minst en gang om dagen, og helst mer enn en gang, for å holde tennene rene og pusten frisk.

Hvordan Tale Bokser fungerer?

The voice box, også kjent som strupehodet, gjør det mulig for folk å snakke, rope eller synge. Dette settet med musklene i halsen også styrer pitch og tonekvalitet.

Anatomy

Stemmebåndene utgjør den sentrale funksjonell enhet av stemmen boksen, ifølge Vocal Focus. Dette paret av muskulære folder, smøres med et belegg av slimete, strekker seg på tvers av luftveiene i halsen som kalles luftrøret.

Funksjon

The voice box skaper lyd som luft strømmer forbi sin stemmebåndene for å gjøre dem vibrere mot hverandre. Stemmebåndene kan strekke eller kontrakt, ved hjelp av andre små muskler knyttet til dem, for å endre tonehøyde av vibrasjonen.

Stilling

Den oppadgående eller nedadgående plassering av stemmen boksen endrer tonale kvaliteter av tale eller sang. Spenning i musklene i halsen, for eksempel, hever ofte strupehodet for å skape en anstrengt lyd. Pushing strupehodet unaturlig nedover kan rane en stemme av resonans i en stor plass.

Hvordan får prostata fungerer?

Hvordan får prostata fungerer?

Hva er prostata?

Prostata er en liten valnøtt størrelse kjertel som er funnet hos menn. Nippelen ligger direkte under blæren og foran endetarmen. Prostata er spesielt viktig for den mannlige reproduksjonsprosessen. Den er også en av de vanligste områdene for menn for å utvikle kreft.

Sperm Flytende produksjon

Det at hovedrolle prostata spiller i menneskekroppen er å produsere mye av væsken som ledsager sædceller under utløsning. Denne væsken er svakt alkalisk for å hjelpe sperm overleve mot den høye surhet av vaginalkanalen. Den alkaliserende hjelper nøytralisere syren, som hjelper sædcellene overleve lenger. Prostata væske er også det som gir sæd sin melkeaktig farge.

Sperm Transport

Prostata også inneholder 30 prosent glatt muskelvev. Dette muskelvev hjelper drive sperm ut av penis under utløsning. Dette effektivt transporterer spermier, samt den forutgående væske, fra prostata og testikler og ut av legemet.

Slik fungerer det

Prostata fungerer ved hjelp av androgener, bare referert til som mannlige hormoner. Den viktigste av disse hormonene er testosteron, dihydrotestosteron mer spesifikt. Utskillelsen av dette hormon i legemet bidrar til å regulere prostatafunksjon, så vel som holder prostata fungerer på riktig måte.

Issues

Den vanligste problemet som kan avbryte prostata evne til å fungere er utvidelse. Nesten alle menn ved fylte 70 opplever noen utvidelse. Hvis det prostates blir for store, kan det blokkere urinrøret, noe som gjør det vanskelig å urinere og forårsake noe ubehag. Prostatakreft er en annen vanlig problem. Faktisk i 2004 ble 189 075 menn diagnostisert med prostatakreft. I samme år 29 002 mennesker døde av prostatakreft.

Slik prosjektet Your Voice med sår hals

Slik prosjektet Your Voice med sår hals


En sår hals er ofte den første av flere symptomer å ankomme. Men når stemmen din er avgjørende for arbeidet, det er aldri en god tid til å komme ned med en sår hals. Ofte begynner stemmen å fade ut mens halsen er sår. De samme irritanter som påvirker halsen også påvirke stemmen. Det er et par ting du bør gjøre i forberedelsene til prosjektet stemme for å komme gjennom en viktig dag.

Bruksanvisning

Hvil stemmen din med vokal stillheten så lenge du kan fra det øyeblikket du får syk til den dagen av presentasjonen. Enten synger, snakker, ler, hoster eller hviske, å tvinge stemmebåndene lager lyd mens betent er svært skadelig. Denne skaden kan være permanent og smertefull. Ideelt sett trenger din stemme fem dager med hvile.

Bytt fra kaffe til varm te, gjerne ingefær-te, som er bra for halsen. Drikk te med honning rett før du begynner å bruke stemmen til å smøre og varme opp stemmebåndene. Hvis du føler tykt slim i halsen, legg sitron til din te. De snerpende kvaliteter av sitron vil hjelpe klare det.

Unngå kjente årsaker til kroppen din til å produsere overflødig slim, som for eksempel appelsinjuice og meieriprodukter, mens du har en sår hals. Dette vil hindre funksjon av stemmebåndene. I stedet, holde hydrert ved å drikke rikelig med vann oppbevares i romtemperatur.

Ta pauser i løpet av din tale eller presentasjon, hvis det er mulig. Drikke varm ingefær te med sitron for å hjelpe lindre skaden som blir gjort og holde stemmen fra å gå helt ut. Hvis du ikke kan ta pauser, må du nippe vann og varm te under presentasjonen; ellers kan du miste stemmen din før du er ferdig.

Push luft gjennom stemmebåndene ved hjelp av magemusklene mens du snakker i stedet for å belaste musklene i halsen å rope. Dette oppnås best ved å puste lavt, som om du trekker luft inn i magen, deretter stramme magemusklene for å presse luften ut igjen som du snakker. Dette vil gi din stemme størst mulig lyd mens du setter minst mulig belastning på stemmebåndene.

Bruk lave toner for å hjelpe stemmen din bære uten å rope. Lavere toner i stemmen tendens til å være enklere å få tilgang med en sår hals og er mindre taxing, så hold deg til den nedre delen av vokal register hvor stemmen resonerer i brystet.

Unngå å hoste og tømme hals. Begge er voldelig nok til å forverre symptomene dine, og dermed forkorte tiden du vil være i stand til å bruke stemmen din med en sår hals. I stedet bruker pastiller, varme væsker og hostesaft. For å klarne strupen under presentasjonen, nipper til varm te med sitron er et langt bedre valg.

Hvordan virker Johannesurt fungerer?

Hvordan virker Johannesurt fungerer?

Generell oversikt

Johannesurt (latinsk navn: Hypericum perforatum) er en gul blomst plante som blomstrer i slutten av juni. Det er allment kjent som en medisinsk urt som har vært brukt i en rekke sykdommer siden antikken. Gjennom historien har johannesurt blitt brukt til å behandle psykiske lidelser, nevrologiske sykdommer, brannskader, og mindre sår. Blomstertopper og petals av gras blir gjort om til tabletter, kapsler, pulver, og te. De selges i apotek og helsebutikker. Foreløpig er urten brukes til å behandle mild til moderat depresjon, angst og søvnløshet.

Slik fungerer det

To store vitenskapelige studier på effekten av Johannesurt har funnet ut at det er nyttig i behandling av mild til moderat depresjon og angst. Imidlertid har urten vist seg ineffektive i behandling av alvorlig depresjon. Den aktive komponenten i Johannesurt er hypericin, som finnes i bladene og blomstene av planten. Når det kommer til mildere former for depresjon, Johannesurt fungerer på samme måte til tradisjonelle depresjon og angst medisiner i SSRI (selektive serotoninreopptakshemmere) klasse som sertralin. Det fungerer i utgangspunktet ved å hemme serotonin reuptake, som i stor grad antas å forårsake nevrologiske lidelser. I tillegg, på grunn av sin anti-inflammatorisk egenskaper, urten brukes til å behandle mindre brannskader og kutt.

Bivirkninger og interaksjoner

På grunn av sin kraftige anvendelse som et legemiddel for behandling av en rekke lidelser, har St. John surt potensiale til å forårsake flere uønskede bivirkninger og interaksjoner når det brukes i forbindelse med andre medikamenter. Bivirkninger inkluderer svimmelhet, hudutslett, hodepine, tørr munn, urolig mage, tretthet og rastløshet. Johannesurt bør alltid brukes under veiledning av en lege, spesielt hvis det er tatt med andre medisiner. Urten reagerer med flere forskjellige typer medisiner som forårsaker dem til å miste sin effekt. Johannesurt bør ikke tas sammen med antidepressive medisiner, immundempende medisiner, HIV medisiner, p-piller, digoksin, teofyllin, warfarin, loperamid og reserpin. Johannesurt bør heller ikke brukes av kvinner som er gravide eller kan bli gravid.

Slik holder du Voice Sunn

Slik holder du Voice Sunn


Enten du er en sanger som gjør et levende sang for et publikum, eller et opphold-at-home mor som tidvis bruker stemmen hennes for å få henne til barna i kø, ta vare på stemmen din er viktig. Det er imidlertid noen vanlige misoppfatninger om hvordan man best kan ta vare på stemmen din.

Bruksanvisning

sove å gjenopprette stemmebåndene. Din stemme, som resten av kroppen din, trenger søvn for å reparere seg selv, spesielt etter mye bruk. Sørg for at du får nok søvn for å holde stemmen i sunn form.

Smør leppene med vann. Drikke mye vann er et must for å oppnå og opprettholde en sunn stemme. Kroppen er laget av over 70 prosent vann, og for å holde stemmen god form, har du å holde det fuktig. Dette vil også hjelpe kroppen din å produsere spytt sekreter er nødvendige for å holde stemmebåndene smøres. Drikk minst 64 oz. vann eller alkoholfrie, ikke-koffeinholdige væske hver dag.

Hold stemmen din sunn ved å bo borte fra usunn mat. Mat som er gjennomvåt i saus, som spagetti, og selv fet mat kan føre til uregelmessigheter i vokalproduksjon. Unngå melkeprodukter før en hendelse når du vil bruke stemmen mye, som det forårsake hyper produksjon av slim.

Unngå misbruker stemmebåndene av røyking, inntak av overskytende alkohol, roping eller skriking. Røyking øker sjansene for kreft, og stimulerer veksten av polypper på stemmebåndene. Roping kan føre til stemmen din til å bli hes, noe som kan føre til å miste evnen til å snakke midlertidig.

Strekk stemmen din før du gjør tung aktivitet. Enten du synger eller snakker i en lengre periode, varmer opp stemmen din er avgjørende for å holde det sunt. Sangere bør øve skalaer i stigende og synkende rekkefølge mens omfatter enkle sanger. Hvis du ikke synge, bare la stemmen din til å komme ut på en nær hviske; øke volumet til en nær rope med en dyp pust. Trykk luften fra blender når exhaling for bedre kontroll.

Tips og advarsler

  • Bruk en mikrofon når du må snakke til en stor folkemengde for å bevare stemmen din. Floss tennene daglig for å holde munnen fri for bakterier som kan skade halsen.
  • For ultimate stemmen helse, besøke en otolaryngologist regelmessig for å fange potensielle problemer tidlig.

Slik unngår du at Heshet

Slik unngår du at Heshet


Du vet du haver et mildt tilfelle av heshet når stemmen din høres unormalt under taler. Din stemme er sannsynlig å høres anstrengt eller skurrende når du lider av heshet. Heshet er vanligvis forårsaket av stemmebånd belastning og kan lett forebygges ved å unngå visse aktiviteter.

Bruksanvisning

•  Slutte å røyke så snart som mulig. Røyking er den fremste årsaken til heshet i både menn og kvinner. Når du slutter å røyke, er din talestemmen sannsynlig å gå tilbake til det normale.

Hold deg godt hydrert. Hvis halsen er tørr, så du kan utvikle heshet. Drikk rikelig med vann hele dagen. Også, unngå å drikke noen av stoffene som inneholder alkohol eller koffein.

Hold stemmen nivå. Høyt snakker og roping kan føre en person til å bli hes. Prøv å ikke snakke for høyt eller for ofte for å unngå heshet.

Sjekk din diett. Noen mennesker opplever at visse matvarer vil utløse en episode av heshet. Krydret mat har blitt funnet å forverre stemmebåndene.

Slutt å snakke hvis du er hes. Hvis du vil fortsette å gjøre dette vil forverre tilstanden. Hvis du må snakke, snakke med lav stemme og holde samtaler kort.

Tips og advarsler

  • Å bli utsatt for passiv røyking kan også føre til en person til å bli hes. For å unngå dette, holde seg borte fra røykfylte klubber og barer.
  • Du kan få profesjonell hjelp hvis du opplever heshet. Noen mennesker finner vokal trening nyttig.
  • Noen former for heshet er ikke forebygges. Dette er tilfellet for lider av laryngitt.

Slik holder du Throat Clear

Slik holder du Throat Clear


Det skrapete, irriterende følelse i halsen er en opphopning av slim, som kan påvirke din evne til å snakke og puste hvis den forblir ubehandlet. Årsaken til halsproblemer spenner fra allergi, røyking og et kaldt til de mer alvorlige helsemessige bekymringer av bihulebetennelse, influensa og strep hals. Kroppen krever kontinuerlige mengder væske for å holde seg hydrert og holde stemmebåndene klar av slim, og drar nytte av varme væsker for å løsne opp buildup. I tillegg til beroligende hals behandlinger, det også anbefales å unngå aktiviteter som kan svekke halsen og forverre irritasjon.

Bruksanvisning

•  Drikk varme, koffein-fri urte te flere ganger i løpet av dagen for å hindre tørrhet som irriterer halsen. Legg 1-2 ss. honning til teen, som honning har beroligende egenskaper ved belegg i halsen.

Drikk 8 oz. vann hver to til tre timer for å holde seg hydrert. Å drikke vann hele dagen holder halsen smurt, og reduserer sannsynligheten for slim fra hviler på stemmebåndene. Legg en skive sitron, lime eller agurk til vann pitcher hvis du ikke liker smaken av vanlig vann fra springen.

Unngå koffeinholdige drikker. Koffeinholdige drikker, inkludert brus, svart te og kaffe er vanndrivende som gir lite fuktighet og øker urinering. Det sure kvaliteten på kaffe og brus kan irritere halsen, og bør unngås for å redusere belastningen på stemmebåndene.

Bruk en luftfukter. Varme og kul-tåke luftfuktere forbedre nivået av fuktighet i luften, og hindrer slimhinnene tørker ut og blir irritert. Vask ut luftfukterens reservoar med varmt vann hver dag for å hindre bakterier fra å vokse, noe som kan påvirke allergier og forverre hals symptomer.

Unngå røyking. Røyking reduserer luftrøret din evne til å utvise fremmedlegemer fra slim, og fører til en rallende hoste kjent som røykhoste. Cilia, bittesmå hairfibrene i luftrøret, begynner å gro når du avstå fra røyking, og forbedrer fjerning av fremmedlegemer fra halsen din.

Bruk en luftrenser i hjemmet ditt. Luftrensere rense luften for allergener som har en tendens til å irritere dine allergier. Bytt luftrenser filter månedlig for å sikre at det fortsetter å rense luften i stedet for å omfordele allergener.