Digidexo.com

blodtrykksmedisin,svimmelhet

Hvordan Motvirke Svimmelhet

Hvordan Motvirke Svimmelhet


Svimmelhet, eller svimmelhet som det ofte kalles, er en medisinsk tilstand som kan være farlig hvis det fører til besvimelse eller faller; ellers er det ikke nødvendigvis et problem. Det kan behandles og noen ganger hindres, eller det kan være en midlertidig situasjon som vil klare seg selv. Avhengig av årsaken, er det ulike måter å motvirke svimmelhet.

Hvordan Motvirke Svimmelhet

•  Beveg deg sakte, og holder på til noe i nærheten hvis du føler deg svimmel. Se etter møbler å lene seg på mens du går til en stol eller seng. Sitte eller ligge ned umiddelbart, holder fortsatt til du føler deg bedre og unngå raske bevegelser.

Stopp i flere minutter etter å komme opp fra en stol eller seng. Bruk en stokk for balanse hvis nødvendig. Fall-bevis hjemmet ditt ved å fjerne området tepper eller utsatt elektriske ledninger, og bruke sklisikre matter på badet, sier MayoClinic.com.

Sjekk med fastlegen din om årsaken til din svimmelhet. Diskuter med legen din muligheten for at beroligende midler, antihistaminer, anti-anfall medisiner, beroligende midler eller blodtrykksmedisin kan forårsake svimmelhet. Spør om du kan ta medisiner som Antivert for å bekjempe din svimmelhet. Diskutere muligheten for at hodepine forårsaker din svimmelhet, og i så fall be om hjelp med den tilstanden.

Besøk en øre, nese og hals lege for å eliminere en mulig mellomøret infeksjon. Få spesielle manøvrer for å stabilisere mellomøret hvis du har en infeksjon eller betennelse som krever dette. Disse manøvrer involverer en prosedyre hvor legen eller fysisk terapeut manøvrer stillingen av hodet for å behandle svimmelhet. Legen jolts pasientens hode frem og tilbake flere ganger for å fjerne øregangen.

Unngå stress og angst. Følg gjennom med psykoterapi hvis anbefalt av legen din.

Spis riktig, og ikke hopp over måltider. Unngå fet mat, kunstige søtstoffer og overflødig sukker eller salt. Drikk minst åtte glass vann om dagen for å holde deg hydrert, og unngå koffein og tobakk.

•  Gjør de anbefalte øvelsene to ganger daglig i balanse og bytte stilling for å unngå eller motvirke svimmelhet. Dette er også referert til som benign posisjonell vertigo. Start med å se opp og deretter ned sakte og deretter raskere minst 20 ganger. Følg ved å slå fra den ene siden til den andre sakte og deretter raskere 20 flere ganger, ifølge "Øre, nese og hals Associates av NY"

Do hode øvelser som bøyer hodet fremover så bakover med øynene åpne til svimmelhet forbedrer. Følg ved å gjøre øvelsen med øynene lukket. Snu hodet fra side til side flere ganger.

skuldertrekning skulderen din og deretter slå til hver side minst 20 ganger. Kaste gjenstander på gulvet, og plukke dem opp en etter en, antyder "Øre, nese og hals Associates av NY"

Endring fra sittende til stående stilling, og deretter gjøre det motsatte. Gjør det med øynene åpne i starten, og så igjen med øynene lukket.

Hint

  • Pass på å sjekke med legen din før du endrer måten du tar medisiner eller ta over-the-counter medisiner for å motvirke svimmelhet.

Mulige årsaker til svimmelhet

Mulige årsaker til svimmelhet


Svimmelhet er urovekkende. Det er to forskjellige typer av svimmelhet. Det kan være at du føler deg ør. Dette er når du føler deg svak, og at du kan besvime. Du kan til og med føle seg litt kvalm. En annen form for svimmelhet er når du opplever svimmelhet. Dette er forskjellig fra følelsen ør-du føler som om de tingene rundt deg er i bevegelse, selv om du ikke er. Du kan føle deg som om du er spinning eller hvirvlende.

Angst

Stress påvirker kroppen på mange forskjellige måter. Ifølge eMedicine Helse, fører stress ofte til angst. Hvis du lider av stress og angst ofte, kan du føle deg svimmel. En av de viktigste grunnene til at folk føler seg svimmel, er at de ikke får nok blod til hjernen. Hvis du har panikk eller angst angrep, ofte pusten din er ikke konsistent. Det fører til svimmelhet og desorientert.

Lavt blodsukker

En annen mulig årsak til svimmelhet er lavt blodsukker, også kalt hypoglykemi. Ifølge Linda J. Vorvick, MD, oppstår lavt blodsukker når for mye insulin frigjøres i blodet, eller glukose i kroppen din er brukt opp for raskt. Dette fører til utallige symptomer, inkludert svimmelhet. Dette kan skje hvis du spiser feil type mat, eller ikke spiser nok mat.

Medisinering

Ifølge WebMD, har medisinering ofte bivirkninger som svimmelhet. (Referanser 3) Dette er spesielt tilfelle når du tar sedativa, antidepressiva, antibiotika eller blodtrykksmedisin. Medisiner kan forårsake svimmelhet ved å bevirke dehydratisering, eller ved å endre kjemikalier i hjernen. Beroligende og beroligende midler vil føre til svimmelhet hvis du prøver å være for aktiv etter å ha tatt dem.

Sykdom

Forkjølelse eller influensa er ofte ledsaget av svimmelhet. Denne type svimmelhet er vanligvis mer av det ør variasjon. Mens du lider av en sykdom, er resten den beste måten å unngå å bli svimmel. Også, drikke rikelige mengder med væske er nyttig, som sykdom kan også føre til dehydrering.

Slik Cure Svimmelhet og Vertigo

Slik Cure Svimmelhet og Vertigo


Svimmelhet refererer til en generell ør tilstand mens vertigo er følelsen av at et rom er spinning. Vertigo lider tidvis føler kvalm eller har problemer med å gå. Lær måter å lette disse symptomene og stoppe dem fra å komme tilbake. Følg disse forenklede fremgangsmåten for å lindre symptomer.

Slik Cure Svimmelhet og Vertigo

•  Legg ned umiddelbart hvis du opplever enten vertigo eller svimmelhet. Hvis du ofte opplever disse symptomene, forebygge svimmelhet og vertigo av stigende sakte fra din seng eller stol. Står for fort kan føre til en blodstrøm tilstrømning til hodet og utløse disse symptomene.

Begrens alkoholforbruk eller redusere den helt hvis du lider av svimmelhet og vertigo. Alkohol kan gjøre disse symptomene betydelig verre eller være den viktigste årsaken til svimmelhet.

•  Spis noe. Noen ganger blodsukker kan dyppe altfor lavt og føre til at du føler deg ør eller som om rommet er spinning. Forbered på forhånd ved å pakke sunne, høyt kalori snacks hvis din svimmelhet er ofte forårsaket av lav glukose.

Gjør en avtale med en fysioterapeut eller lege for å finne årsaken til din svimmelhet eller vertigo. Visse reseptbelagte narkotika medisiner kan forårsake svimmelhet eller svimmelhet som en bivirkning. Legen kan måtte endre dosen eller foreskrive nye medisiner for å lindre disse symptomene.

Årsaker til svimmelhet og forvirring

Årsaker til svimmelhet og forvirring


Svimmelhet oppstår ofte når en person står opp for fort eller spinner rundt i en sirkel. Imidlertid kan kronisk eller alvorlig svimmelhet og forvirring i fravær av spinning eller stå opp raskt være en ødeleggende tilstanden. Svimmelhet kan ha mange ulike årsaker, for eksempel en ørebetennelse eller svimmelhet. I noen tilfeller er svimmelhet forårsaket av et mye mer alvorlig tilstand som for eksempel hjerneslag.

Dehydrering

Dehydrering er en varmerelatert sykdom som ofte fører til svimmelhet og forvirring. Ifølge University of Maryland Medical Center, barn og voksne over 60 år har en økt risiko for å utvikle dehydrering. Denne alvorlige tilstanden oppstår når kroppen mister vitale væsker og viktige elektrolytter. De vanligste årsakene til dehydrering er oppkast, diaré og overeksponering mot varme og sol. Dehydrering symptomer er svimmelhet, ørhet, forvirring, tørste, sjelden vannlating, økt hjertefrekvens, munntørrhet, tørre slimhinner, tørr hud og tretthet. Barn som blir dehydrert kan utvise symptomer som unnlatelse av å produsere tårer, tørr munn, unnlatelse av å urinere, høy feber, slapphet, irritabilitet og hud som forblir hevet når klem.

Vertigo

Vertigo er en vanlig årsak til svimmelhet og forvirring. Benign posisjonell vertigo er forårsaket av en indre øret forstyrrelse og er mest merkbar etter endring hodeposisjoner raskt. Denne tilstanden er forårsaket av løsner kalkavleiringer i det indre øret, som flyter i røret av øret sende hjernen blandede signaler på posisjonen av personens hode forårsaker svimmelhet. Den primære symptom forbundet med benign posisjonell vertigo inkluderer en spinnende følelse, som vanligvis er forårsaket av en rask hodebevegelser eller vippe hodet oppover. Andre symptomer kan ledsage svimmelhet, inkludert oppkast og synsforstyrrelser.

Inner Ear infeksjon

En indre øret infeksjon kjent som labyrinthitis er en årsak til svimmelhet i mange mennesker. Denne tilstanden oppstår vanligvis etter at noen har vært syk med en øvre luftveisinfeksjon eller en ørebetennelse. Labyrinthitis forårsaker det indre øret blir betent og irritert, noe som kan forårsake svimmelhet, kvalme, oppkast, tap av balanse, hørselstap på ett øre, øresus og vanskeligheter med å fokusere øynene. De som drikker tungt, røyker, er under stress eller som har vært syke har økt risiko for å utvikle labyrinthitis.

Nevrologiske årsaker

I sjeldne tilfeller kan svimmelhet og forvirring være forårsaket av alvorlige nevrologiske tilstander. Hjerneslag, multippel sklerose eller MS og blødninger i hjernen kan alle forårsake alvorlig svimmelhet. Alvorlige forhold som disse vanligvis har flere symptomer som blir ukoordinert, sløret tale, synsforstyrrelser og ansikts nummenhet. Hvis du eller noen du kjenner har kraftig svimmelhet kombinert med noen av disse symptomene, bør du oppsøke lege eller oppsøke akutt medisinsk behandling umiddelbart.

Longus Colli & Svimmelhet

Longus Colli & Svimmelhet


Selv om svimmelhet er en av de vanligste årsakene til et besøk til legen, er det en vanskelig symptom å definere, noe som kan gjøre diagnosen vanskelig også. Det er mange tilstander som kan forårsake forskjellige typer av svimmelhet, men cervical ("relatert til halsen") ryggraden dysfunksjon forbundet med de dype nakkebøyesener er en av de mindre kjente seg.

De dype nakke flexors omfatter longus colli og longus capitus muskler. Ifølge Joel Johnston, DC og Mark A. King DC, disse musklene "spille en sentral rolle i cervicalcolumna forhold" og "blir ofte oversett som en kilde til bevegelsesapparatet dysfunksjon." Dysfunksjon i bevegelsesapparatet kan være en årsak til svimmelhet klager kjent som svimmelhet og ulikevekt.

Symptomer

Lider av vertigo oppleve følelsen av spinning eller verden spinner rundt dem. Vertigo kan oppstå i akutte anfall eller som en konstant lavt nivå følelse. Ulikevekt lider føler off-balanse, som om de blir trukket til side og kan velte.

Diagnose

Vertigo av livmorhals opprinnelse må skilles fra andre tilstander som forårsaker svimmelhet, som Ménières sykdom. En test for cervicogenic vertigo er den roterende krakk test, hvor pasienten dreies fra side til side på en roterende krakk mens legen holder hodet i stilling.

En lege kan teste for cervicogenic ulikevekt ved hjelp Hautant test. I denne testen holder sittende pasient armene rett ut med håndflatene vendt ned og øynene lukket. Legen klokker for drifting av armene til den ene siden.

Behandling

Cervicogenic vertigo og ulikevekt kan bli behandlet av en kiropraktor.

I en 1991 studie av Fitz-Ritson fikk pasienter med post-traumatisk (skade påførte) cervicogenic vertigo manipulerende, myofascielle (fibrøs vev som skiller ulike lag av vev) og rehabiliterende kiropraktisk behandling med en 90 prosent suksessrate.

Movement Correction

En viktig del av behandlingen er deteksjon og korrigering av feil bevegelsesmønstre som involverer cervicalcolumna. Den nakkesøylen begynner ved bunnen av halsen, og er bygget opp av syv virvler med åtte par cervikale nerver.

Ubalanse i aktivitet mellom de dype nakke flexors og øvre nakke extensors er årsaken til disse feilaktige bevegelsesmønstre, som inkluderer livmorhals fleksjon, sitte-til-stativ, puste og svelge.

Stretching eller hemme den stramme eller hyperaktive øvre nakke extensors og tilrettelegging av de dype nakke flexors med hands-on teknikker eller subkortikale øvelser er måter kiropraktorer bruker for å rette opp disse ubalansene.

Løsning

Hvis du lider av svimmelhet som passer kategoriene av ulikevekt eller vertigo, snakk med legen din om muligheten for livmorhals opprinnelse og kiropraktisk behandling.

Migrene Svimmelhet Symptomer

Migrene Svimmelhet Symptomer


Migrene vanligvis opplever andre symptomer på toppen av sitt hodepine, svimmelhet og er en av de mest vanlige. Svimmelhet og vertigo er ikke det samme symptom, men begge kan medføre svakhet, tretthet og kvalme. Når folk er svimmel, føler de svake, som om de kan passere ut. Når folk opplever svimmelhet, rapporterer de ubalanse og følelse av bevegelse; denne følelsen har en tendens til å vare lenger enn svimmelhet, som er kortvarig.

Identifikasjon

Migrenepasienter kan oppleve øye, hode eller nakke, sammen med svimmelhet, vertigo, plutselig tretthet, svakhet, aura og lydfølsomhet på utbruddet.

Diagnose

Ingen diagnostiske tester for migrenerelatert svimmelhet er tilgjengelig. Klinisk historie er den beste determinate av fremtidige episoder.

Migrene Forebygging / behandling

Flere medikamenter kan hjelpe til å forebygge migrene, inkludert kalsium-kanal-og betablokkere, for eksempel Verapamil, som hindrer sammentrekning av arteriene og øke oksygenstrømmen. Leger anbefaler at pasienter tar migrene eller smerte medisiner så snart de opplever noen symptomer. Forskrevne legemidler er sumatriptan (dvs. Imitrex) og naratriptan (dvs. Amerge). Ny på markedet er Treximet, som kombinerer sumatriptan med naproksen natrium, et anti-inflammatorisk medikament som ligner ibuprofen.

Andre metoder for forebygging

Ikke alle utløser migrene kan unngås. Menstruasjonssykluser, hormonsvingninger, selv plutselige, høye lyder eller endringer i været kan bringe på migrene. Men unngå disse vanlige triggere: lyse eller blendende sollys; mangel på søvn eller en endring i søvnmønster; visse matvarer, som alkohol (spesielt rødvin), bearbeidet kjøtt, fermenterte oster, sjokolade, koffein, aspartam og MSG; og sterk lukt eller røyk. Også unngå stress så mye som mulig. Innse at konserter og andre høyt hendelser kan utløse migrene, samt situasjoner som kan forårsake reisesyke, for eksempel tema-park rides, båtturer, eller til og med riding på baksiden av et kjøretøy.

Self-Care på Home

Drikk rikelig med vann og spise regelmessig for å hindre svimmelhet oppstår. Regelmessig hvile er viktig. Stiger sakte til en stående posisjon vil bidra til å opprettholde likevekt. Vær forsiktig når klatring eller synkende trinnene og holde på rekkverket; bruke en rullator eller stokk hvis du føler deg ustø. Ta dype åndedrag og holde seg rolig hvis du opplever stress eller angst. Oppsøk oppmuntring fra andre, inkludert kjære og / eller en profesjonell rådgiver. Hvis svimmelhet vedvarer, bør du oppsøke lege.

Alternativ behandling for Svimmelhet

Svimmelhet er en følelse av svimmelhet vanligvis ledsaget av en spinnende følelse. Personen kan føle at rommet snurrer rundt mye som de er på en merry-go-round. Dersom svimmelhet vedvarer, kan det føre til fall eller besvimelse siden personen blir ubalansert. Hvis du har hyppige svimmelhet, bør du råde helsepersonell, som de kan være i stand til å foreskrive en behandling for deg.

Naturlige behandlinger for Svimmelhet

Unn svimmelhet med en blanding av salt, eddik, sennep, nacho ost, pepper og cayenne blandes i like deler til en kopp vann, ifølge Natural hjem rettsmidler. Drikker denne blandingen forbedrer blodsirkulasjonen, som i sin tur fjerner hode og gjør personen føler jevn. En annen løsning for å prøve er sitronsaft, salt, pepper og vann.

Bland honning med eple cider eddik for en svimmelhet behandling. Hvis du spiser yoghurt, bland appelsin, sitron og mandarin skreller inn i yoghurt og spiser yoghurt. Din svimmelhet bør snart forsvinne.

Hvis du ikke føler du kan spise, prøve å drikke kamille eller peppermynte te å avlaste svimmelhet. Du kan også drikke ren ingefær juice eller blande ingefær juice med honning for en svimmelhet behandling.

Livsstil behandlinger for Svimmelhet

Sett deg ned og plassere hodet mellom knærne til spinning sensasjon begynner å avta. Alternativt, hvis noen er tilgjengelig for å hjelpe deg å ha den personen dekke ørene med hendene og deretter langsomt slipper ørene. Hvis du er alene, kan du prøve å puste så sakte og så dypt som mulig. Den dype pust bidrar til å gjenopprette karbondioksid balansen i kroppen din forårsaker svimmelhet å avta. En annen metode for å avlaste svimmelhet er å presse huden mellom øyenbrynene.

Et annet hensyn er å huske at visse kroppsbevegelser kan utløse en svimmel. For noen mennesker, kan dette være på jakt opp; for andre kan det være plutselige bevegelser, for eksempel å få opp for fort eller snu for fort. Hvis du får hyppige svimmelhet, prøv å unngå brå bevegelser og holde øynene fokusert rett foran deg så mye som mulig.

Kosthold og medisiner

Visse matvarer kan føre til svimmelhet hos noen mennesker. Hvis du får svimmel rett etter spising, holde en matdagbok slik at du husker hva du spiste. Hvis du finner ut at hver gang du spiser en bestemt mat du får en svimmel spell kort tid etterpå, bør du vurdere å eliminere at mat fra kostholdet ditt.

Medisiner, både over disk og reseptbelagte, kan forårsake svimmelhet til bestemte personer. Hvis du synes du har svimmelhet ofte etter å ha tatt medisinen din, informere helsepersonell slik at hun kan endre din medisin til noe som ikke har som bivirkning for deg.

Hvordan håndtere Svimmelhet

Hvordan håndtere Svimmelhet


Når svimmelhet streik, kan du føle deg som om noen har dratt teppet ut fra under deg, slik at du klarer å få saldoen. Din følelse av balanse kommer fra signaler om at det indre øret, øyne og sensoriske nerver sender til hjernen. Hvis en av disse systemene ikke fungerer korrekt, føler deg svimmel. Følg disse trinnene for å håndtere svimmelhet.

Hvordan håndtere Svimmelhet

Flytt tregere. Plutselige endringer i holdning kan føre til hypotensjon eller blodtrykksfall for raskt, slik at du føler deg svimmel.

drikke. Svimmelhet kan være et symptom på dehydrering. Hvis været er varmt eller du har vært syk, vil sjansene for lider av dehydrering økning.

Se på din bruk av koffein, alkohol og tobakk. Overforbruk av noen av disse stoffene begrenser blodårene, noe som kan gjøre deg svimmel.

Besøk en medisinsk faglig for pågående episoder av svimmelhet. Svimmelhet er et symptom, ikke en sykdom. Du må finne ut hva svimmelhet er et symptom på: inner spise lidelser, arytmier, perifer neuropati og hypoglykemi er noen av mulighetene.

Spørsmål om noen nye medisiner kan være relatert til din følelse svimmel. Medisiner inkluderer bivirkninger, som kan inkludere svimmelhet. Rådfør deg med lege eller apotek før du stopper medisinering. En brå stopper for medisiner kan være farlig.

Gjør ditt hjem tryggere hvis du lider av kronisk svimmelhet. Bruk verne barer eller en stokk for å stabilisere deg og sikre tepper slik at du ikke snuble i dem.

Hint

  • Mange tilstander assosiert med aldring er svimmelhet som et symptom.
  • Oppsøk akutt behandling for noen med som føler svimmel og lider av en hodeskade, høy feber, stiv nakke, kramper, brystsmerter eller endring i syn eller tale.

Hva er et hjem rette for Svimmelhet?

Svimmelhet kan være forårsaket av en rekke medisinske tilstander og situasjoner, og kan føre til at du har symptomer som uskarpt syn, svimmelhet og en følelse av spinning. Å være svimmel sjelden krever medisinsk behandling, og symptomene ofte løse på egen hånd eller med bruk av hjem rettsmidler. Ifølge Mayo Clinic og National Library of Medicine, hjem rettsmidler for svimmelhet inkluderer gjør visse kosttilskudd og endringer i livsstil.

Væsker

Svimmelhet kan være forårsaket av dehydrering eller en ubalanse av salter i blodet ditt, og nipper til en sportsdrikk som Gatorade kan bidra til å rehydrere deg med riktig balanse av væske.

Rest

Hvis du kan, legg deg ned med bena hevet over hodet ditt, eller hvis du ikke klarer å legge seg ned, legge hodet mellom knærne kan fremme blodstrøm til hjernen og redusere følelser av svimmelhet.

Slow Movement

Ta vare for å få opp langsomt fra sittende eller liggende ved å senke en av bena på en gang, og deretter følge med resten av kroppen din.

Skylling

Svimmelhet kan reduseres ved å skylle bihulene med en saltoppløsning påføres med en neti pott eller misting flaske. Dette kan skylle slim ut av nesegangene når du har en kald eller bihulebetennelse.

Personlige vaner

Redusere eller eliminere mengden av koffein, alkohol og sigaretter som du bruker kan redusere svimmelhet ved å forbedre flyten av blod gjennom kroppen din.

Stress Management

Svimmelhet kan være forårsaket av stress, og ved hjelp av stress management teknikker hjemme som meditasjon og pusteteknikker, yoga eller tai chi, massasje eller akupunktur eller soaking i et varmt bad med eteriske oljer kan redusere symptomene.

Om Menopause med svimmelhet og kvalme

Om Menopause med svimmelhet og kvalme


En kvinne som når neste nivå av kvinnelighet kan fryde seg i å si farvel til rotet og smerte av hennes månedlige menstruasjon. Nå sier hei til overgangsalderen, et nytt kapittel i en moden kvinne livssyklus. Ingen flere tamponger, ikke mer oppblåsthet, ikke mer premenstruelt syndrom (PMS). Dessverre er denne nye endringen ikke uten ubehag, inkludert svimmelhet og kvalme.

Menopause

Mens er gresk for månedlig, og pausis betyr stoppe. Dette er den tiden i en kvinnes liv når eggstokkene produserer mindre østrogen og progesteron. Disse to hormonene er avgjørende for reproduksjon, så når en kvinne slutter å produsere dem, vil kroppen forandre på subtile måter. Ifølge The North American Menopause Society, oppstår overgangsalderen når en kvinne går 12 måneder uten menstruasjon.

Svimmelhet

Menopause symptomer vil ikke være den samme for hver kvinne. Dawn M. Olsen i overgangsalder A til Z sier litt svimmelhet relatert til menopause symptomer er forårsaket av endringer i blodårene i nervesystemet på grunn av lavere østrogennivå. Symptomer som hetetokter og migrene kan føre til svimmelhet og vertigo. Noen kvinner sliter med depresjon, irritabilitet, frustrasjon, humørsvingninger og angst, som alle kan forårsake anfall av svimmelhet.

Hvis en menopausal kvinne lider av leddgikt i halsen eller nakkesøylen, kan arteriene som går opp på baksiden av halsen som fører til hjernen blir komprimert og innsnevre strømmen av blod bærer hormoner. Dette vil også føre til svimmelhet.

Kvalme

Kraftig svimmelhet kan skape en følelse av svaiende, fallende eller spinne, som kan forårsake kvalme. Tilstanden blir verre med bevegelse. Menopausal tretthet forårsaket av søvnløshet og nattesvette kan skape en slags reisesyke.

En reduksjon i østrogen, hormonet primært ansvarlig for fettfordelingen hos kvinner, kan føre til anfall av kvalme. Progesteron, et betydelig hormon som produseres av eggstokkene, er viktig i balansering elektrolytter og sukker. Reduserte nivåer av dette hormon i overgangsalderen kan skape en ubalanse i prosessen, noe som fører kvalme.

Forsiktighetsregler

Det er ikke en god idé å automatisk anta et symptom som svimmelhet er forbundet med overgangsalderen, sier Dr. JoAnn Manson, sjef for forebyggende medisin ved Brigham and Women Hospital. Det kan være en ikke-relaterte tilstand, som en tumor, eller en bivirkning av andre midler, inkludert blodtrykk medisin og med østrogenbehandling.

Hvis du blir svimmel mens du kjører, sykle, krysset en gate, gå ned trapper eller ved hjelp av en kniv mens matlaging, kan du skade deg selv eller noen andre. Alvorlige tilfeller av svimmelhet eller kvalme kan kreve medisinsk behandling.

Tips

Hvis du føler deg svimmel, ligge ned før den passerer. Hold deg godt hydrert og ikke hoppe måltider. Svimmelhet og kvalme symptomer på overgangsalder kan føre til tap av matlyst, men hvis du ikke mottar de riktige kalorier og næringsstoffer for energi, vil du bare forverre symptomene dine.

Hva er årsakene til svimmelhet hos eldre?

Hva er årsakene til svimmelhet hos eldre?


Svimmelhet er et vanlig problem blant eldre mennesker. Svimmelhet som oppstår hos eldre vanligvis varer lenger enn hos yngre mennesker, og kan ha flere årsaker. Det blir ofte nødvendig å søke medisinsk behandling for vedvarende eller invalidiserende svimmelhet.

Identifikasjon

Svimmelhet er beskrevet som en hvirvlende følelse eller en følelse av tap av balanse. Svimmelhet kan være mer fremtredende når bøyd over eller når du står opp raskt.

Vertigo

Vertigo kan være en årsak til svimmelhet hos eldre. Øvelser kjent som Brandt-Daroff manøvrene er ofte utført i tre uker eller mer for å lindre symptomene på svimmelhet. Medisiner som antihistaminer kan lindre svimmelhet, men kan være sederende.

Ménières syndrom

Ménières syndrom kan påvirke mennesker over 50 og ofte fører til en brølende i ørene, en nedgang i hørsel og svimmelhet. Én behandling for Menieres syndrom er en injeksjon av medikamenter direkte inn i trommehinnen.

Sentral Svimmelhet

Sentral svimmelhet kan forekomme etter en hendelse som et slag som involverer hjernestammen og lillehjernen, og kan også komme foran andre farlige forhold. Personer som lider av denne typen svimmelhet ofte opplever kvalme, svimmelhet og illusjoner av bevegelse for en lang periode.

Betraktninger

Svimmelhet kan være et tegn på en mer alvorlig medisinsk tilstand. Konsultere legen din dersom du opplever pågående eller invalidiserende svimmelhet å få en riktig diagnose.

Hva er årsakene til Svimmelhet Når jeg helle over?

Mange mennesker opplever svimmelhet når du lener deg over. Ifølge University of California, San Francisco, vil nesten 40 prosent av voksne oppleve noen svimmelhet eller balanseforstyrrelser minst én gang i sitt liv.

Identifikasjon

Svimmelhet kan best beskrives som en hvirvlende eller spinnende følelse i hodet. Svimmelhet rammer flere kvinner enn menn, og kan øke med alderen.

Ménières sykdom

Ménières sykdom er en tilstand som kan skyldes en ubalanse av væske i det indre øret. Symptomene på Ménières sykdom kan være svimmelhet, brølende i ørene, hørselstap og en følelse av fylde i ørene.

Benign paroksysmal posisjons Vertigo

Benign paroksysmal posisjonsvertigo, eller BPPV, er en tilstand som fører til svimmelhet eller vertigo ved bytte posisjoner av hodet. Det er spesielt merkbart når du ligger nede eller lener seg over. Dette er en vanlig form for vertigo og generelt svarer godt til behandling.

Nevrologiske årsaker

Noen nevrologiske tilstander kan forårsake svimmelhet mens du lener deg over. Disse kan inkludere migrene hodepine, hjernesvulster, slag, TIA (forbigående iskemiske angrep) eller multippel sklerose. Disse forholdene kan føre til ekstreme anfall av svimmelhet og ubalanse.

Betraktninger

Mens sporadiske svimmelhet er et vanlig problem, kan vedvarende svimmelhet være et tegn på en alvorlig tilstand. Det er viktig å konsultere legen din dersom du har vedvarende svimmelhet mens du lener deg over.

Hva er årsakene til gulsott & Svimmelhet?

Hva er årsakene til gulsott & Svimmelhet?


Gulsott er en gul farge i hud, slimhinner og øyne fra bilirubin eller pensjonert røde blodlegemer som ikke er kassert av leveren. Svimmelhet kan ha flere ulike årsaker og er vanligvis relatert til gulsott.

Amming Gulsott Årsaker

Ifølge US National Library of Medicine, kan spedbarn utvikle amming gulsott i løpet av den første uken av livet på grunn av utilstrekkelig inntak av morsmelk.

Barndom Gulsott Årsaker

Barn kan utvikle gulsott fra malaria, hepatitt eller hemolytisk anemi. Medfødte lidelser som Gilbert syndrom, Dubin-Johnson syndrom eller Rotor syndrom kan føre til gulsott hos barn.

Voksen Gulsott Årsaker

Voksne kan utvikle gulsott fra alkoholisk leversykdom, kreft i bukspyttkjertelen, hepatitt og blokkerte gallegangene.

Vertigo Svimmelhet Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, er vertigo en falsk følelse av spinnende bevegelse eller svimmelhet som kan være forårsaket av betennelse i det indre øret, Ménières sykdom eller migrene. En godartet vekst på vestibular nerve eller raske endringer i bevegelse som en berg og dalbane eller fly tur kan forårsake svimmelhet.

Andre årsaker til svimmelhet

Svimmelhet kan være forårsaket av fall i blodtrykk, utilstrekkelig blod utgang fra en persons hjerte eller angstlidelser. Hyperventilering kan forårsake svimmelhet å utvikle.

Hva er årsakene til svimmelhet i en eldre mannlig?

Svimmelhet er en mer konsekvent og vanlig problem hos eldre menn sammenlignet med den yngre befolkning. Det kan være mange årsaker til svimmelhet hos eldre menn som ikke finnes hos yngre individer. Nesten hver årsak til svimmelhet blant eldre menn er assosiert med en forstyrrelse av øret eller hjernen.

Otologic Svimmelhet

Otologic svimmelhet er forårsaket av en tilstand som kalles benign paroksysmal posisjonsvertigo, der det indre øret akkumuleres rusk. I en alder av 80, er 50 prosent av svimmelhet på grunn av dette problemet, ifølge Svimmelhet-og-Balance.com.

Sentral Svimmelhet

Hjernerelaterte forhold som parkinsonisme, beslag og andre nevrologiske lidelser kan også føre til svimmelhet og vertigo.

Proprioseptive Problemer

Vitamin B12-mangel, diabetes, perifer neuropati og cervical spondylose kan også føre til svimmelhet blant eldre menn.

Medisinering

Eldre pasienter er vanligvis på flere legemidler. Visse typer legemidler, inkludert antiepileptika antihypertensiva, beroligende medisiner og legemidler for parkinsonisme kan gi bivirkninger som svimmelhet.

Medisinske tilstander

Hjertesykdommer, hypotensjon og lavt blodsukker, som er vanlig blant eldre menn, kan føre til svimmelhet.

Equilibrium & Svimmelhet

Svimmelhet er en tilstand som kan påvirke kroppens likevekt og balanse. Hvis vedvarende, kan svimmelhet være en ødeleggende tilstand som påvirker mange aspekter av en persons liv. Daglige aktiviteter - som å kjøre bil eller går - kan være vanskelig hvis likevekten er opprørt.

Identifikasjon

Svimmelhet er beskrevet som en følelse av hvirvlende eller en spinnende følelse i hodet. Dette kan føre til forstyrrelser i vår likevekt og balanse, indre øret symptomer og til og med gastrointestinale symptomer som kvalme.

Årsaker

Noen årsaker til svimmelhet som kan påvirke likevekt er hjerneslag, mellomørebetennelse, vertigo, reisesyke, hjernesvulst og Ménières sykdom. Bruk av visse medisiner kan også påvirke likevekt og forårsake svimmelhet. Noen av disse medikamentene er diazepam og promethazine.

Symptomer

Noen av symptomene forbundet med svimmelhet kan være tap av balanse, kvalme og oppkast. Av og til er svimmelhet assosiert med et fall i blodtrykket og kan føre til besvimelse.

Diagnostiske tester

For å finne årsaken til svimmelhet, kan en lege bestille en tilt bord test, en MR og en CT scan. En fysisk undersøkelse kan hjelpe legen avgjøre om svimmelhet er et resultat av en ørebetennelse eller andre viral tilstand. Ved mistanke om en infeksjon, kan legen ta en prøve av væske i øret for studien.

Betraktninger

Svimmelhet som forstyrrer kroppens likevekt kan være et resultat av en alvorlig medisinsk tilstand. Konsultere legen din dersom du opplever vedvarende svimmelhet som påvirker balansen eller evnen til å utføre daglige oppgaver.

Hva er årsakene til eldre Svimmelhet og tap av bevissthet?

Hva er årsakene til eldre Svimmelhet og tap av bevissthet?


Svimmelhet er et vanlig problem blant eldre mennesker. Når svimmelhet oppstår med et tap av bevissthet, kan det være et tegn på en alvorlig underliggende medisinsk tilstand.

Identifikasjon

Svimmelhet er følelsen av hvirvlende i hodet. Svimmelhet kan forekomme alene eller sammen med kvalme. Til tider kan folk lider et tap av bevissthet (også kjent som mørkla) etter en periode med svimmelhet.

Sentral Svimmelhet

Sentral svimmelhet kan oppstå etter et hjerneslag eller kan det komme før en alvorlig tilstand som involverer hjernestammen og lillehjernen. Denne typen svimmelhet er ofte en advarsel tegn på en mer alvorlig hendelse som kommer.

Epileptisk Vertigo

Beslag generelt ikke forårsake svimmelhet før tap av bevissthet. Imidlertid kan epileptisk vertigo føre en person til å oppleve korte, intense spinnende opplevelser før du mister bevisstheten. Denne tilstanden responderer vanligvis godt til medisinering.

Diagnostisk testing

Mens det er ofte vanskelig å finne årsaken til svimmelhet, er det visse diagnostiske tester som kan utføres. Hos eldre pasienter som opplever svimmelhet med et tap av bevissthet, kan en elektroencefalogram bidra til å få en riktig diagnose.

Betraktninger

Svimmelhet er vanlig i eldre voksen alder og ofte går udiagnostisert. Dersom tap av bevissthet oppstår også, er det viktig å søke medisinsk behandling for å finne årsaken. Dette kan være et symptom på en alvorlig medisinsk tilstand.

Botemidler for oppkast og svimmelhet

Botemidler for oppkast og svimmelhet


En rekke forskjellige betingelser kan føre til oppkast og svimmelhet, mage inkludert skader, infeksjoner eller irritasjon; indre øret problemer; hjerneskader og sykdommer; lave blod-jernnivåer og lav blod-oksygennivå. Hvis du lider av langvarig oppkast og svimmelhet symptomer, sørg for å søke legehjelp, som avanserte behandlinger kan være nødvendig. Ellers er det flere over-the-counter kurer og hjem rettsmidler som kan hjelpe.

Rest

Selv om det høres for enkelt til å være sant, er hvile en bevist hjem rette for oppkast og svimmelhet. Ifølge Hurtig Care, fysisk anstrengelse og bevegelse øke følelsen av kvalme (eller din tilbøyelighet til å kaste opp), mens liggende eller sittende ned vil hjelpe bosette dem.

Ingefær

Ingefær, fra den asiatiske ingefær anlegget, er en effektiv naturlig middel for oppkast og svimmelhet. Ifølge hjem rettsmidler, ta det i kapselform er den raskeste måten å føle sin gunstige effekter.

Hvetekim

Hvetespirer er en melet næringsmiddel laget av embryoene av hvete korn. Ifølge hjem rettsmidler, kan du lage en kur for oppkast og svimmelhet ved å blande to teskjeer av hvetespirer i et glass varm melk. Det rette fungerer også godt for gravide kvinner lider form morgenkvalme.

Tea

Drikker svart te med knust ingefær kan lindre kvalme, ifølge hjem rettsmidler. Andre gode te alternativene inkluderer peppermynte og kamille.

Stikkelsbær

Stikkelsbær er rødlig eller gulaktig-grønne bær (fra stikkelsbær anlegg), som er lastet med vitamin C og A. Ifølge hjem rettsmidler, kan du gjøre en effektiv kvalme og svimmelhet rette ved å dyppe cirka fem gram stikkelsbær i vann over natten (du kan også legge inn noen korianderfrø). I morgen, siler bort fruktene (og frø), og den gjenværende væsken er din kur. Ifølge ovenfor kilden, kan du legge i litt sukker hvis du ikke liker smaken.

Søte væsker

Ifølge Hurtig Care, sukkerholdige væsker er bedre for lindrende magen enn vanlig vann eller andre sukkerfrie væsker. Noen alternativer er flatskjerm soda (fordi bobler kan føre til irritasjon), lav-sure fruktjuicer (som eplejuice) og selv popsicles.

Rehydrerende Solution

Hvis oppkast fortsetter iherdig for over én dag, kan det være lurt å prøve å ta en over-the-counter rehydrating løsning. Ifølge Hurtig Care, er disse løsningene designet for å etterfylle væske kroppen din har tapt. De vanligvis kommer i pulverisert form, og består i hovedsak av elektrolytter og karbohydrater.

Antihistaminer

For oppkast og svimmelhet som er knyttet til øre problemer, kan det være lurt å prøve å ta noen antihistaminer, spesielt Cyclizine og meclizine. Ifølge Hurtig Care, kan disse over-the-counter narkotika hjelpe frigjøre øret passasjer (kjent som labyrinter) og avlaste motion-indusert sykdom, svimmelhet og oppkast.

Hjelp for Svimmelhet

Hjelp for Svimmelhet


Svimmelhet kan være forvirrende og frustrerende å forholde seg til. Svimmelhet kan være forårsaket av en rekke ting, for eksempel dehydrering, oppkast, sykdommer som forkjølelse eller influensa, eller til og med visse medisiner. Lære å hjelpe rette svimmelhet kan gjøre hele forskjellen i å hjelpe deg med å håndtere problemet neste gang du har en svimmel.

Hjelp for Svimmelhet

•  Kjøp en fersk ingefær rot fra din lokale helsekost butikk. Forsikre ingefær er fast og frisk. Bryt av en liten bit av det; om det gjør en ren snapping støy så det er på sitt ferskeste, mens hvis den er myk og / eller bløt prøve å finne en annen.

Skyll root under kaldt vann, så skrelle den med en potetskreller. Skjær den i tynne skiver, ca ½ cm tykk, lengde-messig, slik at du har lange skiver av ingefær som sluttresultat.

Kok en kopp destillert vann i ca fem minutter på middels varme, deretter kaste i tre skiver av din ingefær og dekke. La sitte på middels varme i ytterligere fem minutter.

Hell vann, med skiver, i en kaffekopp nøye. Ta en sitron og skjær et lite stykke ut av det, og presse saften av skive i teen din. La te kult før det er din foretrukne temperatur. Tygge på biter av ingefær left i te å ytterligere hjelp med svimmelhet.

Hint

  • For å bidra til å lindre svimmelhet enda mer, kan du prøve å ligge eller sitte ned etter at du drikker te, og legg en kald klut over pannen.
  • Noen ganger svimmelhet kan være forårsaket av feil næring eller sult, som blodsukker og energinivå er lavt. Hvis du oppdager at du ikke har spist noe i løpet av de siste fire-fem timer, prøver å spise noe protein rik, som en hardkokt egg eller en halv kopp mandler, og drikker en kopp juice.
  • Duftende oljer kan hjelpe behandle svimmelhet også. Populære de å prøve er lavendel, rosmarin, ingefær og basilikum. Du kan snuse dem fra flasken, eller for mer avslapping, kaste tre eller fire spiseskjeer i et varmt bad og suge inn duften.
  • Hvis du har alvorlig svimmelhet som vedvarer, kontakt lege umiddelbart, da det kan være et tegn på en alvorlig helseproblem.
  • Hvis din svimmelhet presenterer seg selv etter et høyt fall eller slag mot hodet, kontakt lege, som hodeskader som presenterer med svimmelhet kan være et tegn på en mer alvorlig innvendig skade.

Fysiske årsaker til svimmelhet

Fysiske årsaker til svimmelhet


Svimmelhet er et vidt begrep for ulike fornemmelser som svimmelhet, ustøhet, tap av balanse og svimmelhet, eller en spinnende følelse, ifølge Mayo Clinic. Mens svimmelhet kan være foruroligende og noen ganger ødeleggende, det vanligvis ikke indikerer en livstruende tilstand. Det er mange mulige årsaker til svimmelhet, inkludert fysiske og psykiske grunner; mens noen mennesker kan oppleve svimmelhet grunn mentale tilstander slik som angst lidelser, de fleste årsaker til svimmelhet er et resultat av en fysisk problem.

Brain Disorders

Alvorlige nevrologiske tilstander som hjerneslag, hjerneblødning, hjernesvulst eller multippel sklerose kan føre til at du opplever en type svimmelhet som kalles vertigo. I tillegg kan hodepine og migrene gjøre deg svimmel. Det er viktig å huske at hvis du opplever svimmelhet som følge av en alvorlig forstyrrelse i hjernen, vanligvis, vil du også oppleve flere nevrologiske symptomer som tap av balanse, syn og tale endringer og ansikts nummenhet og svakhet.

Inner Ear Problemer

Indre øret infeksjoner kan føre til at du føler deg vedvarende svimmelhet sammen med kvalme, oppkast og balanse problemer i flere dager. Ménières sykdom, eller en tilstand hvor mye væske akkumuleres i det indre øret kan også føre til at du opplever svimmelhet som varer alt fra en halv time til flere timer. Akkurat som med indre øret infeksjoner, folk som har Ménières også lider av flere symptomer som balanseproblemer og øresus, ifølge MedlinePlus.

Hjertesykdommer

Problemer knyttet til hjertet kan også føre til svimmelhet. Hjertesykdom kan hindre hjertet i å pumpe ut tilstrekkelig blodstrøm som fører til følelse av å besvime eller ør, ifølge Mayo Clinic. Noen hjertesykdommer som forårsaker svimmelhet inkluderer hjerteinfarkt, arytmi (uregelmessig hjerterytme) eller en unormal hjerterytme hvor hjertet slår for fort eller for sakte.

Unormal blodtrykk

Å ha unormale blodtrykket-høy eller lav kan forårsake svimmelhet. Hvis du har veldig høyt blodtrykk, kan dette føre til skader på hjernen, som igjen kan føre til at du opplever svimmelhet, ifølge eMedicineHealth. Tilsvarende, hvis det er en nedgang i blodtrykket etter stående eller sittende opp for brått, kan du også føle deg svimmel, ør eller svak, ifølge Mayo Clinic.

Medisiner bivirkninger

Flertallet av reseptbelagte legemidler liste svimmelhet som en potensiell bivirkning, ifølge eMedicineHealth. Men noen medisiner er mer sannsynlig å få deg til å føle deg svimmel; for eksempel anti-anfall medisiner, beroligende midler og sedativa tendens til å gjøre at du føler deg ustø. Blodtrykk medisiner som senker blodtrykket betydelig kan gjøre deg svimmel eller ør. Legemidler som forårsaker dehydrering som diuretika kan gjøre deg svimmel også. Hvis et stoff er årsaken, når du slutter å ta stoffet svimmelhet går unna.

Hvordan redusere Svimmelhet Symptomer

Hvordan redusere Svimmelhet Symptomer


Det er mange årsaker til svimmelhet. Føler svimmel er resultatet av en utilstrekkelig mengde blod komme til hjernen. Dette kan skje på grunn av et plutselig fall i blodtrykket eller står opp for raskt, eller en av mange helsemessige forhold. En ubalanse i det indre øret kan også føre til svimmelhet, så det er best å oppsøke lege for å finne ut hvorfor du opplever det.

Hvordan redusere Svimmelhet Symptomer

•  Få en fysisk. Hvis svimmelhet du opplever er forårsaket av et helseproblem for eksempel en indre øret ubalanse eller vertigo (svimmelhet ledsaget av et spinnende følelse), vil legen forskrive en behandling plan for å bidra til å rette problemet.

Få opp sakte og unngå plutselige endringer i posisjon. Fra et lavt sittende stilling er det best å stå sakte og vent noen sekunder før du flytter slik at blodet å sirkulere skikkelig. Hvis du blir liggende nede, rulle over til siden og sitte opp i noen minutter før du prøver å stå. Står opp for å raskt kunne føre til at du føler deg svimmel eller besvimer. Når du forsøker å stå, holde på noe for støtte i tilfelle du trenger å sitte ned igjen.

Spis noe næringsrik. Lavt blodsukker kan føre til et angrep av svimmelhet; et lett måltid vil vanligvis løse dette problemet. Hoppe over et måltid er ofte årsaken til svimmelhet eller svak kvalme hos pasienter med lavt blodsukker.

Få en moderat mengde trening. Trening øker blodstrøm og sirkulasjon. Dårlig sirkulasjon kan føre til anfall av svimmelhet samt kulde i nedre ekstremiteter. En rask spasertur i 10 til 20 minutter om dagen vil bidra til å få ting i bevegelse.

Drikk rikelig med væske, spesielt når det er varmt ute. Dehydrering kan forårsake svimmelhet, kvalme og hodepine.

Hint

  • Når du begynner å føle deg svimmel sitte ned og ta en pause; dette kan være kroppens måte å fortelle deg at du er overexerting selv. Hvile, spise en matbit og ta ting sakte når du går tilbake til normal aktivitet. Disse tipsene vil bidra til å redusere symptomene på svimmelhet.