Digidexo.com

silikon hydrogel bryst

Oxygen Flow GP Vs. Silikon Contact Lens

For øynene dine til å nyte optimal helse, de trenger å puste oksygen. Mens gamle kontaktlinser gjorde det vanskelig for oksygen til øyet, gasspermeable (GP) kontakter og nye silikon kontakter oppmuntre sunn oksygenstrømmen.

Tradisjonelle Myke Kontakter

Fordi gamle myke kontakter ble laget av plast - som sperret oksygen til øyet - og vann - som raskt tørket ut - de ga ofte wearers tørre, ubehagelig øyne.

Gass permeable kontakter

Siden 1970-tallet har gass permeable kontakter med silikon vært i bruk, slik at oksygen å passere gjennom linsen.

Silikon Hydrogel Kontakter

Mange myke kontakter blir nå laget med oksygen-permeable silikon. Dette betyr at de har et lavere vanninnhold - siden vann ikke lenger å være den primære oksygenbærer for øyet - resulterer i mindre dehydrering.

Forskjell i oksygenpermeabilitet

Moderne silikon hydrogel kontakter er en kamp for gass permeables når det kommer til oksygen, fordi de tillater øyet å få seks-syv ganger mer oksygen enn tidligere myke kontakter.

Den største forskjellen

Hovedforskjellen mellom gass permeable og silikon kontakter er at silikon myke kontakter fortsatt bruke litt vann for å overføre oksygen til øyet - som betyr at de fortsatt dehydrerer over tid - mens gass permeable kontakter har ingen plagsom vanninnhold.

Ulemper av Hydrogel Kontaktlinser

Ulemper av Hydrogel Kontaktlinser


Hydrogel kontaktlinser, også kjent som myke kontaktlinser, består av superabsorberende, sammenhengende polymerer. Som i 2010, er det to hovedtyper av disse objektivene på markedet: tradisjonell eller HEMA linser, som inneholder den sammensatte 2-hydroksyetylmetakrylat og silikon hydrogel linser, som bruker silikon i stedet. Begge typer hydrogel linser har fordeler framfor sine hardt kolleger, kjent som RGP (stive gass permeable) kontaktlinser. Men de har også flere ulemper.

Vanskelig å håndtere

Ifølge Jorge E. Roldan, da han var i Department of Biological Sciences ved Louisiana Tech University i 2003, hydrogel kontakter har lav mekanisk styrke, noe som betyr at de ikke kan lett tåle bruk av krefter utenfra. Så når du prøver å plukke opp en hydrogel linsen med fingrene, vil det ofte midlertidig miste sin form, og i et worst-case scenario, kan det rive. Dette gjør dem betydelig mer vanskelig å håndtere i forhold til sine harde motstykker. Håndtere problemer føre til at innsetting og fjerningen av hydrogel kontaktlinser å ta lengre tid og kan også føre til at du tilfeldigvis miste en linse.

Luftgjennomtrengelighet Begrensninger

Mens silikon hydrogel linser har en tendens til å oppnå tilstrekkelig luft permeabilitet, de tradisjonelle hydrogel varianter ikke. Ifølge en 2004 artikkel av Robert B. Steffen og Kevin P. McCabe i Contact Lens Spectrum, er et vanlig problem med tradisjonelle hydrogel linser at de ikke slipper inn nok luft. Dette kan føre til at kontakter og øynene føles tørr etter lange perioder (hele dagen), og i verst tenkelige scenarier, kan føre til hornhinneødem. Ifølge Innvista, er hornhinneødem kroppens respons til overdreven tørrhet i øyne og er forbundet med den soaking av hornhinnen med væsker. Disse væskene kan føre til uklart syn, glorier rundt lys, og smerter i øyet.

Forurensning Issues

Silikon hydrogel kontaktlinser, til tross for sin høye nivåer av luft permeabilitet, fungerer dårlig når det gjelder forurensning, og er mer sannsynlig å forårsake infeksjon enn sine tradisjonelle kolleger. Ifølge Robert B. Steffen og Kevin P. McCabe sin 2004 artikkel i Contact Lens Spectrum, mulige problemer som kan oppstå ved forurensning av silikon hydrogel linser inkluderer dannelsen av førsteklasses epiteliale bueformede lesjoner (sel), som er splittelser i øyets epitel, og kontaktlinserelaterte papillær konjunktivitt (CLPC), en tilstand hvor den tynne vevet kalles conjunctiva sveller i de hvite deler, eller sclera, av øyet, ifølge E. Lawrence Bickford artikkel på The EyeCare Connection.

Sterilisering Krav

Ifølge et dokument revidert i 1999 (School of Optometry, University of Missouri-St. Louis), hydrogel kontaktlinser krever sterilisering kjemikalier som er mer komplekse og dermed dyrere enn det som kreves for harde kontaktlinser. Silikon hydrogel kontakter i særdeleshet krever en spesialisert-og dyre-overflatebehandling eller belegg i orden for dem å opprettholde sin moistness.

Farene ved bryst Implantater i kvinner 40 år og eldre

Ifølge American Society for Aesthetic Plastic Surgery, er brystforstørrelse operasjon den mest populære kosmetisk kirurgi i USA, med mer enn 350.000 operasjoner utført hvert år. Av disse er 95.000 gjort på kvinner 40 år eller eldre. Kvinner over 40 år kan velge å ha brystforstørrelse eller rekonstruktiv kirurgi for å korrigere bryst volum etter graviditet, omforme bryst på grunn av de naturlige effekter av aldring, eller for å gjøre brystene forholdsmessig og symmetrisk for å forbedre selvtilliten.

Historie

Brystforstørrelse og bryst rekonstruktiv kirurgi ved bruk av silikon-fylt bryst implantater ble først gjennomført i 1963, med de første saltvann fylt implantater introdusert i 1965. Populære silikon-baserte implantater ble begrenset av US Food and Drug Administration i april 1992 etter rapporter om kvinner som hevder at implantatene var farlig for deres helse og ansvarlig for autoimmune sykdommer. I 2000 godkjente FDA saltvann fylt implantater, finne dem trygge og effektive for bruk i brystforstørrelse og bryst rekonstruktiv kirurgi. Etter omfattende testing og forskning, ble silikonimplantater trygt av FDA, og ble gjeninnført i 2006.

Typer

Brystimplantater kan deles inn i to kategorier: silikonimplantater og saltvann implantater. Silikon implantater er laget av et silikongummiskall og fylt utelukkende av silikongel, mens saltvann implantater har den samme silikongummi skall, men er fylt med en steril saltoppløsning. Silikon gel implantater har en følelse som er nærmere naturlig brystvev, og kan se mer naturlig, men silikon brudd er vanskeligere å oppdage og implantater er vanskeligere å erstatte. Brudd som oppstår i saltvann implantater er nesten øyeblikkelig synlig ved tømming av brystet. Selv om silikon implantater anses fast volum, er saltvann implantater forsegles med en ventil, og kan tilby justerbart volum, noe som gir mulighet for postoperativ justering av størrelse.

Risiko

Fordi implantater kan skjule visningen av brystvev, kan de potensielt forsinke diagnostisering av brystkreft. Det er kritisk for kvinner over 40 å ha årlig mammografi, men de med implantater kan kreve spesielle visninger mammografi. Det anbefales at kvinner over 40 med silikon brystimplantat gjennomgå MR bryst screening for å redusere sjansen for implantat ruptur tre år etter sin operasjon, og deretter hvert annet år. Ifølge en studie utført av National Cancer Institute, kvinner med brystimplantater har høyere risiko for luftveier og kreft i hjernen, selv om koblingen er uklart, og har også en forhøyet risiko for å utvikle bindevevssykdommer, som for eksempel revmatoid artritt.

Advarsel

Kirurger bør varsles under konsultasjon av eventuelle medisiner eller andre legemidler som tas regelmessig for å forhindre uønskede bivirkninger under eller etter operasjonen. Kvinner som gjennomgår hormonbehandling for behandling av overgangsalder, kan ha økt risiko for utvikling av blodpropp under eller etter brystforstørrelse operasjon, ifølge American Society for Aesthetic Plastic Surgery. For å redusere risikoen for blodpropp, kan spesielle elastiske strømper være nødvendig før, under og etter operasjonen, kan eller anti-clotting medisiner være nødvendig. Under operasjonen, kan benyttes kompresjonsinnretninger for å opprettholde normal sirkulasjon.

Betraktninger

Ifølge en studie utført ved Vanderbilt University Medical Center, ble resultatene av som publiseres i 2003, kvinner som er over 40 år og mottar brystimplantater har en økt risiko for selvmord. Mens klar årsak er ukjent, forskere spekulerer i at kvinner som gjennomgår brystforstørrelse operasjon har høyere forekomst av kroppen-image misnøye enn den generelle befolkningen; noen kan selv lider av en alvorlig tilstand som kalles Dysmorfofobi. I tillegg kan de ha urealistiske forventninger om utfallet av operasjonen eller de kan oppleve postoperativ komplikasjon som kan føre til fysisk ubehag eller en nedstemthet. Det er foreslått kvinner 40 år eller eldre kan ha nytte av et omfattende mental-helse evaluering før bryst-styrking kirurgi.

Bifokale Contact Lens Information

Bifokale Contact Lens Information


Kontaktlinser er medisinsk utstyr som brukes til å rette opp en rekke synsproblemer. De er tilgjengelige på resept bare, og må monteres av en kvalifisert optiker eller øyelege. Bifokale kontaktlinser brukes til å behandle pasienter som har synsproblemer forårsaket av mer enn én betingelse. Dette inkluderer ofte vanskeligheter med å se objekter på avstand kombinert med vanskelig å lese eller vise objekter på nært hold.

Funksjon

Bifokale kontaktlinser kan fungere i en av tre forskjellige måter. Sette linser fungerer som vanlige progressive briller. Linsen er delt i to, med en nær resept langs bunnen og en langt resept på toppen. Brukere må flytte blikket opp eller ned for å endre resept. Cocentric objektiver har en resept i sentrum av linsen for visning ting close-up, mens resten av linsen gjør at seerne til å se langt stedene. Monovision objektiver gi brukerne en annen resept for hvert øye, en for nær visning og en for langt.

Fordeler

Bifokale kontaktlinser tilbyr en rekke fordeler. De fleste betydelig, de tillater bifokale brillebrukere å forbedre sin visjon uten bruk av briller. Dette kan tillate brukere å være mer aktiv, og ikke bekymre deg for å miste eller bryte sine linser. Bifokale linser er også en praktisk måte å kombinere vanlige briller og separate lesebriller. Personer som har problemer med bifokale linser kan ha en enklere tid med kontaktene på grunn av ulike teknologier tilgjengelig med disse objektivene.

Ulempene

Til tross for deres skyld, bifokale kontaktlinser har også noen ulemper som brukere bør vurdere. De ofte tar tid å venne seg til, uansett hvilken type linse er valgt. De med monovision objektiver kan oppleve problemer med dybdesyn, noe som kan føre til problemer med å kjøre bil eller utføre andre aktiviteter. Endelig kan kontaktlinser være dyrere enn briller over tid. Dette gjelder spesielt for de som velger endagslinser, eller ofte mister eller ødelegger sine linser.

Typer

Det finnes en rekke forskjellige materialer som brukes for å gjøre disse linser. Den mest brukte er silikon eller myk plast. Et annet alternativ er en rigid gass permeable (GP) linse. GP linser har en tendens til å være mindre komfortable på grunn av deres stivhet. Denne stive kvalitet gjør dem et godt materiale for bruk med sette linser, som det bidrar til linsen på plass. Disse linsene er tilgjengelig i lang slitasje eller engangs varianter og må tas ut og rengjøres hver kveld. Bifokale kontakter laget av silikon hydrogel kan bæres trygt i opptil 30 dager uten fjerning eller rengjøring.

Betraktninger

De fleste kontaktlinser eller brillebrukere er gode kandidater for bifokale linser, men bare en øyelege kan bekrefte dette. Bifokale kontakter er en felles løsning på aldersrelatert presbyopi, eller problemer med å lese elementer på nært hold. De kan også brukes av de med blandede resepter, eller med ulike resepter i hvert øye. De med astigmatisme, store pupiller, eller svært dårlig syn ikke kan være gode kandidater for disse objektivene.

Hvor ofte bør du få Contact Lens Eye Måling?

Hvor ofte bør du få Contact Lens Eye Måling?


Ca 36 millioner mennesker i USA bruker kontaktlinser, med 80 prosent av dem iført myke linser daglig. Kontaktlinser synsundersøkelser inkludert målinger anbefales en gang i året. På det meste, bør du ikke gå lenger enn to år mellom målingene. Personer med diabetes, kan en familie historie av øyesykdommer eller dårlig helse må ha sine øyne så på oftere. Synsundersøkelser for kontaktlinser er annerledes enn for briller og bruke ulike tester for riktig linsetilpasning.

Kurvatur og størrelse måling

Kontaktlinse målinger er vanligvis tatt årlig. De er nødvendige fordi en objektiv ikke passer alle. For eksempel kan krumningen i øyet være for bratt eller flat. Øye leger måle øyets overflate og kurvatur med et instrument som kalles en keratometer. Den keratometer bestemmer hvor buet øyets overflate er og analyserer lysrefleksjoner fra hornhinnen din. Målingen blir brukt til å bestemme den kurve og størrelsen av kontaktlinsen. En corneal topografi kan også gjøres for å analysere den måten som lys projiseres inn i øyet reiser. Dette vil gi svært spesifikke detaljer om øyets overflateegenskaper. Hornhinnen topographer prosjekter lysstråler inn i øyet. En flatekart av øyet blir deretter produsert av maskinen, som viser de forskjellige konturer og målinger av øyet.

Elev Måling

Legen kan bruke en linjal eller kort for å måle eleven. Disse har forskjellige elev størrelser på dem og holdes ved siden av øyet for å finne ut hvilken er den beste match til øyet måling. Det er også automatiserte instrumenter for å måle elev størrelse. De er mye mer presis og kan også måle de vertikale og horisontale diameter på elevene.

Tåreproduksjon

Kontaktlinse beslag kan også omfatte en vurdering av tåreproduksjon. Legen vil sette inn et lite stykke papir under nedre øyelokk. Øynene blir holdt lukket i fem minutter, deretter legen fjerner papiret. Hvis du har tørre øyne, vil det ikke være mye fuktighet på stripe. I stedet for å bruke denne metoden, legen kan gjelde øyedråper eller en papirstrimmel som inneholder fluorescein fargestoff til tåre lag på øyet for å vurdere hvor lang tid det tar for dine tårer til å fordampe. Hvis øynene dine er for tørre eller du ikke gjør en tilstrekkelig mengde av tårer, kan kontaktlinser ikke være løsningen for deg. Du kan også være foreskrevet kontaktlinser med silikon hydrogel materiale som er bedre for tørre øyne.

Lens Fit

Helsen til hornhinnen er også en viktig faktor i kontaktlinsemåle eksamener. Etter at du er utstyrt med kontaktlinser, vil du bli gitt en prøve par. Du må gå for et nytt besøk for å vurdere om måling og resept er riktige. En biomicroscope vil foredle hornhinnen og vev for å vise øyelegen endringer som kan være forårsaket av bruk av kontaktlinser. Instrumentet brukes også for å avgjøre om en prøve par kontaktlinser passer riktig ved å evaluere bevegelse og justering av linsen på øyets overflate. Dette instrumentet vil også bli brukt til årlige kontaktlinse avtaler.

Night & Day Kontakt Problems

Night & Day Kontakt Problems


LASIK er en permanent løsning på synsproblemer, men ikke alle mennesker er gode utsikter for operasjonen på grunn av øyet forhold eller bekostning av kirurgi. Hva er alternativene for de som trenger kontinuerlig 20/20 syn, men kan ikke ha LASIK? Teknologien for kontakter har økt dramatisk de siste årene, noe som gjør kontakter et levedyktig alternativ for nesten alle. En av disse forbedringene er i å gjøre lengre kontinuerlig slitasje kontakter både trygg og komfortabel for et stort flertall av wearers. Natt og Dag kontaktlinser er eksempler på denne nye teknologien.

Silikon hydrogel

Dagens utvidede Døgnlinser silikon hydrogel linser, og er en betydelig forbedring i forhold til tidligere forsøk på døgnlinser. Silikon lar i dramatisk mer oksygen enn tidligere hydrogel formuleringer. Siden hornhinner trenger oksygen for å holde seg frisk, hjelper denne forbedringen beskytte helsen i øyet. Silikon hydrogel linser inneholder også mindre vann enn tidligere formuleringer, slik at de ikke tørker ut så lett når slitt i lengre perioder.

Natt og dag Lenses

Natt og dag linser er laget av CIBA Vision og har vært FDA godkjent for kontinuerlig bruk av opp til 30 dager. De er ikke lenger tilgjengelige og har blitt omformulert litt og selges under navnet AirOptix Night and Day Aqua. Det er flere AirOptix formler, hvorav de fleste er godkjent for seks dager med kontinuerlig bruk, men bare AirOptix Natt og Dag kan brukes i 30 dager.

Utvidet slitasje Lens Egnethet

Men mens døgnlinser er egnet for de fleste kontaktlinsebrukere, de er ikke egnet for dem alle. Det er noen linse design, krumninger og diametre som ikke er lett tilgjengelig, og tilpassede objektiver kan ikke være egnet for overnatting slitasje. Ifølge CIBA Vision, ca 2/3 av wearers er i stand til å nå de maksimalt 30 dager med kontinuerlig bruk, mens 80 prosent er i stand til å nå en viss grad av utvidet slitasje. Hvis du har hatt problemer med linsene før eller du har allergi, kan du ikke være en kandidat for utvidet kontinuerlig bruk. Din øyelege vil anbefale en maksimal linse iført periode som passer for deg.

Infeksjon Risiko

AirOptix Night and Day linser har også en høyere risiko for øyeinfeksjon enn dagslinser. Fra 3 til 5 prosent av wearers utvikle minst ett tilfelle av infiltrerende keratitt, en infeksjon som fører til smerte og mulig synstap. Behandlingen kan kreve opp til en uke med antibiotika øyedråper. Andre bivirkninger er objektiv ubehag, lokk irritasjon og øyekatarr.

Alvorlige bivirkninger

En liten (0,18 prosent) antall brukere utviklet en alvorlig korneal infeksjon, med 1/5 av de tilfeller som resulterer i en permanent reduksjon i synet. Risikoen for hornhinnen magesår i brukere øker for røykere. Venstre ubehandlet, hornhinnen magesår kan føre til arrdannelse og tap av syn.

Hvordan du rengjør Acuvue Oasys

Acuvue Oasys er en linje av disponibel kontaktlinser laget av silikon hydrogel, et materiale som gir mer oksygen til øynene dine og beholder mer fuktighet enn tradisjonelle myke linser laget av hydrogel polymerer (myk plast). Du bør rengjøre og desinfisere Oasys linser hver gang du fjerner dem for å hindre opphoping av skadelige bakterier.

Hvordan du rengjør Acuvue Oasys

•  Vask hendene med såpe og vann, og pass på å få dem helt rene. Tørk dem med en myk klut, og pass på at fingrene er fri for lo eller fuzz.

Cup hånden din litt og plassere Oasys linse i midten av håndflaten.

Klem tre eller fire dråper av flerbrukskontaktlinseløsning på hver side av linsen. Ved hjelp av pekefingeren på den ledige hånden, gni forsiktig av linsen på hver side i ca 10 sekunder.

Plasser linsen i den aktuelle delen av din kontaktlinseetui. Fyll tilfelle med frisk oppløsning og lukke lokket tett. Gjenta med den andre linsen, og tillate dem å ligge i minst fire timer.

Hint

  • Skyll aldri linsene med vann fra springen - det inneholder urenheter som kan skade linsene og forårsake en øyeinfeksjon.

Hva er en Toric Lens?

En torisk linse er en spesiell type av myke eller stive gass permeable (RGP) kontaktlinser utformet for å korrigere astigmatisme, en tilstand som forårsaker uskarpt eller forvrengt syn. Toriske linser er dyrere enn vanlige kontaktlinser.

Funksjon

Personer med astigmation har uregelmessig formet hornhinner eller linser som hindrer lyset fra å fokusere riktig på netthinnen. Toriske linser bidra til å kompensere for at irregularlity.

Identifikasjon

Toriske linser er laget av de samme materialene som vanlige, sfæriske kontaktlinser, enten myk gel-lignende plast for myke kontakter eller mer rigid plast for RGP linser.

Design

Sfæriske linser har samme kraft gjennom linsen og rotere fritt på øyet. Toriske linser har to ulike krefter og har en spesiell utforming som holder dem fra å rotere på øyet. De er vanligvis tyngre ved bunnen for å holde linsene i ro.

Typer

Toriske kontakter kan være ikke-disponibel, endags, farget og multifokale versjoner. Flere produsenter gjør silikon hydrogel toriske linser for utvidet slitasje. De tillater mer oksygen til øyet enn konvensjonelle linser.

Betraktninger

Toric linser er dyrere på grunn av sin spesielle design og fordi utøvere vanligvis trenger mer tid til å passe linsene riktig.

Hva er kontinuerlige bruke kontaktlinser?

Kontinuerlig bruk kontaktlinser er designet for å brukes i lengre perioder av gangen. I dette aspektet, de skiller seg fra disponibel kontaktlinser, som er revet bort etter en dag eller så.

Tidsplan

Hvor lang tid du bruker kontinuerlig bruk kontaktlinser varierer i henhold til individuelle resepter, vanligvis kjører i syv dager til en måned. Du trenger ikke å rengjøre dem eller ta dem ut i løpet av den tiden.

Fordeler

Det først og fremst fordelen av kontinuerlig bruk kontaktlinser er evnen til å våkne opp midt på natten og fortsatt ha perfekt syn.

Erstatning

Skadelige avsetninger tendens til å bygge seg opp på Døgnlinser over tid. Følgelig må de bli fjernet og erstattet med nye når de ikke lenger er effektiv eller øynene blir rød eller irritert.

Fremskritt

Tidlig kontinuerlig bruk kontaktlinser var forholdsvis tykk og ubehagelig. Nyere objektiver er laget av silikon hydrogel og liknende, slik at oksygen til bedre gjennomsyre øynene.

Farene

Kontinuerlig bruk kontaktlinser har en større risiko for infeksjon og andre vanskeligheter. Følgelig bør du sjekke med din øyelege regelmessig mens du bruker dem og rapportere eventuelle ubehag eller utvikling.

Forskjellen mellom silikonhydrogelteknologi Kontaktlinser og myke kontaktlinser

Forskjellen mellom silikonhydrogelteknologi Kontaktlinser og myke kontaktlinser


Et vanlig problem for kontaktlinsebrukere er tørre øyne. Kontaktlinser bli tørr og øyets oksygentilførselen er kuttet av, noe som resulterer i trette øyne. Men silikon hydrogel kontaktlinser tilby forbedringer på tradisjonelle myke linser som holder øynene fra tørking.

Myke Kontakter

Jevn myke kontaktlinser er laget med plast, noe som ikke tillater oksygen å komme i øynene. Ekstra vann i linsene feeds oksygen til øynene, men dette vannet forsvinner som i dag bærer, forårsaker linser for å dehydrere.

Tørre øyne

Når myke kontaktlinser med høyt vanninnhold mister vann over tid føles bæreren kløe og ubehag av tørre øyne.

Silikon hydrogel linser

Silikon hydrogel kontaktlinser er laget med hydrogel i stedet for plast, slik at seks ganger mer oksygen til øyet enn med vanlige myke kontakter.

Comfort

Fordi silikon hydrogel kontaktene tillater øyet å puste oksygen, har de ikke bære så mye vann - noe som betyr at de ikke dehydrerer så lett som vanlige myke linser. Dette øker hele dagen komfort for brukeren.

Øyeinfeksjon

Silikon hydrogel kontakt også redusere risikoen for øye infeksjon, siden deres lave vanninnhold hindrer bakteriell oppbygging.

Mest Toric Kontakt Brands

Toric kontaktlinser riktige synsproblemer på grunn av astigmatisme, en tilstand karakterisert ved en hornhinne som ikke er helt sfærisk, forårsaker lys treffer øyet annerledes og gjør visjon litt uskarpt. Mens gasspermeable kontakter er stive og omforme øyet, myke, toriske kontakter også korrigere mild astigmatisme. Etter settling på myke kontakter, er den endelige avgjørelsen hvilket merke av kontaktene du ønsker å bruke.

Acuvue

Acuvue er den hyppigst forskrevne merkevare av kontaktlinser. Deres toriske kontakter, Acuvue Oasys og Acuvue Advance for Astigmatism, har stabilitetssoner som holder kontaktene dine i posisjon. Acuvue kontakter har også UV-beskyttelse, en synlighet fargetone som gjør det enkelt å finne linsene når du slipper dem, og en liten 1-2-3 trykt på siden av kontaktene slik at du enkelt kan fortelle når de er inne-ute. Acuvue Advance kontakter for astigmatisme kan brukes daglig i to uker, og krever rensing og lagring hver kveld, mens Acuvue Oasys kontakter - ofte foreskrevet for personer med tørre øyne - kan brukes daglig i to uker eller kontinuerlig i seks dager og netter- -an lett valg for alle som ikke liker å rengjøre kontakter hver dag.

Proclear

Proclear toriske kontakter tilby komfort for lange dager på slitasje, så de holder seg fuktig med PCTechnology. Ved å innlemme phosphorylcholine molekyler - som finnes i kroppens cellemembraner - inn i deres makeup, de tiltrekker seg vann og forbli våte i over 12 timer. Deres overflater motstå protein og lipid innskudd som forårsaker irritasjon og infeksjon, og har de et materiale som kalles omafilcon A som øker komforten og hydrering. De har også en synlig fargetone, noe som gjør det lett å få øye på dem når droppet. Disse kontaktene er daglig slitasje, og bør byttes ut månedlig.

SofLens

SofLens tilbyr daglige slitasje kontakter for astigmatisme samt toriske kontakter som kan brukes kontinuerlig i syv dager og netter. Disse kontaktene har en patentert design, Lo-Torque, som holder dem komfortable og i posisjon. De har også en blå synlighet fargetone for håndtering.

Fokus

Fokus toriske kontakter er daglig slitasje kontakter med en månedlig erstatning syklus, men Focus begynte også å tilby de første daglige toriske kontakter som du erstatte med et nytt par hver dag. Dagsaviser er det mest hygieniske form for kontaktlinse, og redusere risikoen for infeksjon på øyet, og de er fordelaktig for personer som misliker å rense sine kontakter.

Air Optix

Air Optix for Astigmatism er spesialdesignet for pusteevne og komfort. For optimal øye helse, øynene dine trenger å puste oksygen, og Air Optix kontakter er laget med silikon hydrogel - et vanlig materiale i moderne myke kontakter - som gjør at øynene dine til å puste naturlig. Disse kontaktene også hindre en oppbygging av proteiner og lipider som kan forårsake øyeinfeksjoner. De er ment for daglig slitasje og erstattet hver måned, eller de kan brukes kontinuerlig, dag og natt, for opp til seks dager.

Kan du ta naps med myke kontaktlinser?

Kan du ta naps med myke kontaktlinser?


Hvis du bruker kontaktlinser, er sjansen stor for at du vil sovne med linsene i øynene dine. Når du våkner, vil øynene dine være tørr og linsene vil ofte være vanskelig å fjerne.

FDA godkjent

Edward S. Bennett, direktør for GP (gass permeable) Lens Institute ved University of Missouri-St. Louis College of Optometry sier at kontaktlinsebrukere kan sove eller lur i FDA godkjente linser. Disse objektivene må utpekes som utvidet slitasje og den enkeltes øyelege må tyde på at det er trygt for brukeren å gjøre det.

Tre typer kontaktlinser

De tre typer kontaktlinser er gass gjennomtrengelig, harde linser og myke linser.

History of Linser

I 1981 godkjente FDA noen kontaktlinser i inntil 30 dager med kontinuerlig bruk. Det endret sin rapport til syv dager fordi så mange infeksjoner ble rapportert. Mange øye omsorg leger, men fortsatt nødvendig sine pasienter til å ta ut linsene før du skal sove.

Dagens døgnlinser

Silikon hydrogel og andre nye materialer som brukes til å gjøre noen myke kontaktlinser tillate mer oksygen til hornhinnen.

Infeksjoner

Selv med de siste innovasjoner innen kontaktlinser, flere infeksjoner er fortsatt mulig i døgnlinser. Øvrige linser skal kastes når det angitte tidspunktet er nådd.

Hva er fordelene med Acuvue Oasys Hydraclear?

Hva er fordelene med Acuvue Oasys Hydraclear?


Acuvue Oasys linser inneholder Hydraclear Plus, en agent vist seg å hjelpe linser holde på fuktigheten for mer komfortabel slitasje. Oasys linser er godkjent for pasienter med astigmatisme og tørre øyne.

Design

Acuvue Oasys linser er laget for å redusere øye tørrhet i kontaktbrukere som er utsatt for lange arbeidsdager, dårlig luftsirkulasjon, hyppig bakken eller luften reise og andre miljøfaktorer som forårsaker trøtte, tørre øyne, ifølge Medical News Today.

Holde på fuktighet

Oasys er varemerkebeskyttet Hydraclear Plus gir fuktighetsrikt agenter, noe som minsker behovet for re-wetting øyedråper, ifølge Acuvue.

Comfort

Pustende materialer, for eksempel silikon hydrogel, tillate oksygen å passere gjennom linsene og nå øynene. Silikon hydrogel er et glatt materiale som gir 98 prosent av tilgjengelig oksygen å trenge gjennom, i henhold til Acuvue.

Solbeskyttelse

Disse kontaktlinser inneholder det høyeste nivået av UV-A / UV-B beskyttelse tilgjengelig, ifølge LASIK senter Medical Group. De beskytter øynene mot 96 prosent av UV-A-stråler og 99 prosent av UV-B-stråler.

Spesialfunksjoner

Oasys linser er farget lyseblå, for å gjøre dem lettere å få øye på i et linseetui eller hvis den faller, og har et spesielt merke som angir om objektivet er innsiden ut ..

Utvidet Wear

Oasys linser er godkjent for forlenget bruk (opp til seks netter på rad og sju sammenhengende dager) av US Food and Drug Administration, ifølge Medical News Today. Linser bæres bare av dagen, og som er lagret om natten kan bli brukt i opp til to uker før trenger utskifting.

Hva er den nyeste typen kontaktlinser?

Hva er den nyeste typen kontaktlinser?


Ifølge Mycontactlenses.org, nesten 40 millioner amerikanere velger å bruke kontaktlinser i stedet for briller for å korrigere sin visjon. Kontaktlinser har kommet enormt fra deres første forestilling i 1508 av Leonardo di Vinci til sin første etableringen i 1887 av en tysk glassblåser heter FA Muller. Kontaktlinseteknologien fortsetter å utvikle seg som produsenter finne nye måter å forbedre passform, komfort og synskorreksjoner.

Breatheable Contact Lens

I desember 2008 godkjente FDA silikon hydrogel linser som gir betydelig mer oksygen til hornhinnen, noe som gjør objektivet mer behagelig å ha på og redusere sjansen for øyeinfeksjoner.

UV beskyttelse

En silikon hydrogel materiale, senofilcon A, blir brukt til å produsere kontaktlinser som absorberer skadelige ultrafiolette stråler.

Nærsynt og langsynt

Kontaktlinser er nå tilgjengelig for mennesker med prebyopia, en aldersrelatert øyelidelse som påvirker evnen til å fokusere på nært hold. I tillegg er det bedre "multifokale" kontaktlinser for folk som krever alle tre synskorreksjoner: nær, mellomtoner og fjern visjon.

Myke toriske linser for astigmatisme

Personer med astigmatisme, en visjon tilstand forårsaket av en unormalt-formet hornhinnen, kan nå bruke myke kontaktlinser med myke toriske linser.

Kontakter for Keratokonus

ClearKone er en ny kontaktlinse laget for folk med keratokonus, et øye tilstand der hornhinnen tynner og buler over tid og til slutt blir en kjegleformet.

Hvordan å sove med Contact Lens

I år tidligere, sov i kontaktlinser forbudt av optikere. Dette var fordi eldre kontaktlinser ikke tillot tilstrekkelige mengder av oksygen gjennom til øynene. I 1981 godkjente FDA visse typer kontaktlinser for overnatting slitasje. Disse linsene er referert til som "utvidet slitasje" kontaktlinser. Noen optikere likevel anbefale at du fjerner dine kontaktlinser før sove, uavhengig av type du bruker. Hvis du ønsker å sove i kontaktlinser, er det noen trinn du kan følge for å holde øynene dine så friske som mulig.

Hvordan å sove med Contact Lens

•  Sørg for at kontaktlinser er hensiktsmessig å sove på. Hvis du har standard daglig slitasje kontaktlinser, bør du ikke sove i dem. Hvis du har utvidet slitasje kontakter, kan du sove i dem. Utvidet slitasje kontakter er vanligvis laget av silikon hydrogel, som gir mer oksygen gjennom til øynene dine. Du kan også sove i kontinuerlig slitasje kontaktlinser, som tillater spesifikke gasser å trenge gjennom linsene.

Snakk med din optiker om din plan for å sove i dine kontaktlinser. Det finnes ulike typer kontaktlinser på dagens marked. Din optiker kan forskrive en disponibel merke som er bedre til rette for overnatting slitasje. Vanligvis kan du bruke disse kontaktlinser for en til to uker før du kaster dem bort.

Rengjør kontaktlinser etter sove i dem. Hvis du sover i dine kontaktlinser, kan du være mer utsatt for øyeinfeksjoner. Regelmessig rengjøring vil holde infeksjoner i sjakk. Dette er enda mer viktig hvis du ikke har linser. Bruk en egnet kontaktlinserensevæske.

Bruk over-the-counter re-wetting dråper for å gjenopprette fuktighet til øynene om morgenen. Sover i linsene kan tørke dem ut, forlater øynene følelsen kløen og irritert.

Følg optikeren rens instruksjoner om slitasje. Hvis du har disponibel kontaktlinser og sove i dem, må du erstatte dem nøyaktig i henhold til legens instruksjoner. Ikke prøv å forlenge livet ved å bære dem lenger enn du burde. Du er allerede å sette ekstra stress på dem ved å sove i dem.

Hint

  • Vær oppmerksom på hvordan øynene dine føler etter å ha sovet i dine kontaktlinser. Hvis de føler seg irritert eller anstrengt, fjerne dem før du går i dvale.

Hvilken type kontaktlinser er best for dine øyne?

Velge den beste kontaktene for øynene dine er en subjektiv avgjørelse fordi alle typer kontaktlinser har sine egne fordeler. Vurdere dine syns omsorgsbehov - for eksempel hvor forsiktig du er i ferd med å rense kontaktene dine, og om du har tørre øyne - vil hjelpe deg med å velge par kontakter som passer deg best.

Hygiene

Engangsbruk kontakter er det mest hygieniske type kontaktlinser, som brukeren setter på et nytt par hver dag og disponerer dem som natt. Gjør du det hindrer en opphopning av bakterier og proteiner som kan forårsake øyeinfeksjoner.

Contact Lens Care

Kontaktlinser som ikke krever daglig desinfisering er engangsbruk kontakter og utvidet slitasje kontakter. Men utvidet slitasje kontakter, slitt over natten i opptil en uke, utgjøre en høyere risiko for øyeinfeksjon enn andre kontakter.

Vision Acuity

Gass-permeable kontakter, som er stive, opprettholde sin form bedre enn myke kontakter, som ofte resulterer i skarpere syn.

Comfort

Mens gass-permeable kontakter krever en justering periode før de er behagelige å ha på grunn av sin stivhet, myke kontakter er vanligvis komfortabel fra starten.

Tørre øyne

Tradisjonelle myke kontakter laget av plast innlemme vann som gir øynene dine med oksygen, men disse kontaktene tørke raskt og kan forverre tørre øyne. Nye silikon hydrogel kontakter og gass-permeable kontakter har liten eller ingen vanninnhold, slik at øynene dine til å puste naturlig uten dehydrerende.

Hvorfor trenger kontakter til å absorbere fuktighet?

Kontaktlinser trenger ikke alltid å absorbere fuktighet, ettersom ikke alle kontakter har et vanninnhold. De som innlemme vannet begynne å absorbere fuktighet fra øyet som de tørker ut over tid, men grunnen til disse kontaktene har et vanninnhold er ikke for fuktighet i det hele tatt.

Oxygen

For optimal øye helse, øynene dine trenger å puste oksygen. Fordi tradisjonelle myke kontakter blokkere oksygen til øyet, de innlemme vann oksygene øynene dine.

Tradisjonelle Myke Kontakter

Problemet med tradisjonelle myke kontakter er at når deres vannforsyning går ut, absorberer de fuktighet fra øynene, noe som resulterer i tørre øyne.

Silikon Hydrogel Kontakter

Nye silikon hydrogel kontaktene er laget med en oksygen-gjennomtrengelig materiale, slik at øynene til å puste oksygen slik at kontaktene krever et lavere vanninnhold. Men over tid disse kontaktene fortsatt dehydrerer.

Gass-permeable kontakter

Gass-permeable kontakter har ingen vanninnhold. De tillater oksygen å flyte naturlig for øyet, og i motsetning til myke kontakter, har de ikke absorberer fuktighet fra øyet.

Comfort

Uten fuktighet, vil dine myke kontakter ikke sitte komfortabelt på øyet og kan føles klissete. Imidlertid gass-gjennomtrengelige kontakter - skjønt opprinnelig ubehagelig på grunn av deres stivhet - blir lett å bære på tross av deres mangel på vann, for disse kontakter ikke iboende trenger fuktighet.

Hva skjer hvis kontaktlinser er laget for tykk?

Hva skjer hvis kontaktlinser er laget for tykk?


Kontaktlinser, som briller, er korrigerende linser for øyet, med den store forskjellen er at kontaktene er slitt direkte på hornhinnen. Mekanikken ved hvilken syn korrigeres er den samme, men i slike tilfelle når linsene er for tykt, for tynt eller på annen måte misfitted for brukeren, vil de ikke er riktig syn som de er ment for. En mer inngående titt på hvordan øyet fungerer, grunnleggende syn problemer og hvordan korrigerende linser hjelpe fikse disse problemene vil forklare hvorfor.

Hvordan øyet fungerer

Vision er en vitenskap av lys og objektiver svært lik et kamera. Fordi øyet er en sfære, har det både konvekse (peker ut) og konkav (peker på) linser. Lett kommer inn i øyet gjennom cornea, den konvekse linsen på forsiden av øyet. Den lyset brytes eller bøyes, og fokusert på netthinnen på baksiden av øyet på samme måte som en kameralinsen fokuserer lys på filmen platen. Bildet projiseres opp ned når den treffer netthinnen, akkurat som bildene vises opp ned på film av et kamera. Vi ser bilder som høyre side opp fordi netthinnen er foret med nerveceller som endrer lysstrålene til signaler som behandles av hjernen som bilder med riktig side opp.

Felles syn problemer og deres årsaker

Synsproblemer har utallige årsaker, men de fire vanligste er nærsynthet, langsynthet, presbyopi og astigmatisme. Nærsynthet eller nærsynthet, er resultatet av et øyeeple blir for lang. Nærsynte folk kan se close-up, men deres visjon er uskarpt på objekter i det fjerne. Hypermetropi er langsynthet, forårsaket av et øyeeple blir for kort. I dette tilfellet, kan folk se objekter langt unna, men ikke nære. Presbyopi ofte oppstår som øyeeplet aldre og mistet muligheten til å skifte fokus fra nært til fjernt, noe som resulterer i problemer med å se både nær og fjern. Og til slutt, er astigmatisme er forårsaket av en hornhinne som er uregelmessig formet, noe som resulterer i forvrengt syn.

I hver av de fire grunnleggende synsproblemer, er uskarpt eller forvrengt syn forårsaket av lysbølger ikke klarer å fokusere på riktig punkt på netthinnen. Når øyeeplet er for kort, lysbrytning til et samlingspunkt bak netthinnen, en langstrakt øyeeplet resulterer i et samlingspunkt foran netthinnen, en uregelmessig hornhinne resultater i lys konvergerende på ulike punkter og når linsene ikke lenger endre form til skifte fokus fra nært til fjernt som i presbyopi, lys ikke lenger møtes på ett sted på netthinnen og gjenstander på ulike avstander vil være uskarpt.

Hva er kontaktlinser?

Kontaktlinser er plater slitt på øyeeplet over iris og elev å korrigere vanlige synsproblemer. Objektiver kan være myk eller hard, farget eller klar, engangs eller utvidet slitasje, gass permeable eller silikon hydrogel. I USA, er kontaktlinser klassifisert som medisinsk utstyr, og kan ikke kjøpes uten resept fra en lisensiert optiker eller øyelege. Som briller, må kontaktene være foreskrevet for å passe hver bruker, og for å sikre en riktig passform, vil mange målinger tas. En keratometer vil måle kurven på hornhinnen for å sørge for at kontaktene er vinklet riktig; Hvis ikke, kan det bli skadet kornea. Tear film produsert av øyet er målt til å sørge for at øyet er fuktig nok for kontakter, og en biomicroscope måler helsen til hornhinnen og bestemmer hvor mye kontaktene flytte med hver blink. Målinger er gjort flere ganger fordi kontaktene kan stramme som de er slitt og trenger ofte justeringer.

Hvordan Kontaktlinser Fix synsproblemer

Kontaktlinser er formet i henhold til synet problemet de er ment å korrigere. Objektiver bygd for å korrigere nærsynthet er konkave, eller tynnere på midten enn i kantene. Denne formen bøyer lyset bort fra midten av linsen og beveger navet opp til hvor den konvergerer på netthinnen. Det motsatte er tilfelle for objektiver bygget for å korrigere langsynthet. Disse linsene er konveks, eller tykkere ved midten enn langs kantene. Denne formen bøyer lyset mot linsen sentrum og presser det sentrale tilbake til netthinnen. Fordi presbyopi er en kombinasjon av begge problemene, må linser tillater både fjern og nær korreksjon og så er bygget med begge former i ett objektiv. Disse er referert til som bifokale eller multifokale linser.

I tilfelle av astigmatisme, er toriske linser spesielt laget for å romme hvert enkelt hornhinnen, fordi uregelmessigheten varierer fra person til person. Toriske linser vil være tykk og tynn som trengs for å gjøre den samlede hornhinnen glatt og jevn, og de er vektet på bunnen eller bygget med tynne kanter øverst og nederst for å sikre at de holder seg på plass på øyet.

Feil Kontaktlinser Spesifikasjoner

Hvorvidt kontaktlinser er bygget for å korrigere nærsynthet eller langsynthet, presbyopi eller astigmatisme, er tykkelsen på linsen en indikator på resept styrke. Hvert par av korrigerende linser er foreskrevet for å justere for den enkeltes øyne styrke, og vil ha en bestemt diopeter nummer, eller, lys-bøyefasthet, tilsvarende. En sterkere resept har en høyere diopeter nummer, noe som betyr at objektivet må bøye lys mer for å gjøre lyset konvergerer på rett sted på netthinnen for å gi klart syn, og linsene er proporsjonalt tykk. Hvis et objektiv er for tykk, vil ikke lyset bøyes i riktig vinkel for å korrigere synet, og andre problemer kan også føre til, som for eksempel hodepine, slitne øyne og tåkesyn.

Hvor lenge skal jeg ha Toric kontaktlinser?

Rekke brukstid

Toriske linser kommer i en rekke av slitestyrke former, fra daglig forbruksmateriell til 30-dag slitasje.

Pusteevne av silikon hydrogel

Men bare noen merker av silikon hydrogel toriske linser kommer i en 30-dagers slitasje produktet. De er mer behagelig for noen mennesker fordi de tillater mindre dehydrering. Merk at ikke alle merker av silikon hydrogel toriske linser kan brukes i 30-dager.

Bottom Line

Spør din øyelege hvis du trenger å begrense antall timer du bære din toriske kontaktlinser hver dag og hvis linsene han har foreskrevet er av den 30-dagers variasjon. Følg øyet legens anbefalinger fremfor alt annet.

Hvordan man kan sammenligne Toric Kontaktlinser

Hvordan man kan sammenligne Toric Kontaktlinser


Toriske kontaktlinser hjelpe folk opplever astigmatisme å se klart uten briller. Med så mange merker og typer tilgjengelig, sammenligne toriske linser og deres funksjoner er viktig å hjelpe deg å velge den beste optikken for synet ditt omsorgsbehov.

Myk vs Rigid gass permeable (RGP)

Fastleger holde formen bedre enn myke kontaktlinser når den plasseres på hornhinnen, noe som resulterer i skarpere syn. Selv om de fleste kontaktlinsebrukere ikke merke en forskjell, noen velger fastleger enn myke linser bare i tilfelle. De fleste pasienter som opplever mild astigmatisme, men velger ofte myke linser fordi deres behov for astigmatiske korreksjon er mindre ekstrem.

Varighet av Wear

Dailies eller linser må kastes etter bruk. De fleste myke torics er tilgjengelig i daglige varianter, men multifokale torics er generelt ikke. Annenhver uke objektiver kan brukes hver dag i to uker, men må være grundig rengjort og lagret i sanitærvæske hver kveld. Tenk silikon hydrogel linser hvis du planlegger å bruke toriske linser for en 30 dagers periode. Som annenhver uke linser, må disse monthlies være skikkelig rengjort og lagret etter hver bruk.

Pris

Toriske linser koster mer enn andre linsetyper fordi de er vanskelige å produsere og ta mer tid å riktig passform. Den faktiske linser koster mer også. Noen merker tilbyr post-i rabatter for å kompensere høye kostnader. Shoppe rundt for å finne et merke og forhandler som passer ditt budsjett og gir best valuta for pengene.