Digidexo.com

dopamin matvarer

Matvarer som stimulerer dopamin produksjon

Matvarer som stimulerer dopamin produksjon


Dopamin er et signalstoff (et kjemisk stoff som finnes i hjernen) som er viktig for nervesystemet å fungere fullstendig. Det er forbundet med bevegelse, glede, oppmerksomhet og læring, og stemningen regulering. Visse matvarer har blitt funnet å stimulere produksjonen av denne kjemikalie, som i sin tur gir deg mer energi, mer motivasjon og bidrar til å opprettholde en mer positiv sinnstilstanden.

Frukt

Epler inneholder quercetin, en antioksidant som har vist seg å bidra til å forhindre neurodegenerative forstyrrelser i hjernen ved å stimulere produksjon av dopamin, i henhold til MedHelp.com. Bananer er en god kilde til tyrosin, en aminosyre som nevroner slå inn noradrenalin og dopamin. Både noradrenalin og dopamin er viktige i hjernens minne, årvåkenhet, motivasjon og konsentrasjon funksjoner. Jordbær og blåbær også stimulere dopaminproduksjon. Vannmelon juice er full av vitaminer, inkludert vitamin B6 som at kroppen bruker til å produsere signalstoffene serotonin, melatonin og dopamin. Appelsiner og grapefrukt er begge fulle av vitamin C, en viktig ingrediens i produksjonen av noradrenalin. En diett høy i vitamin C kan resultere i mindre følelser av nervøsitet, irritabilitet og depresjon.

Protein

Proteiner er høy i aminosyrer, som bidrar til å regulere dopaminproduksjon. Disse omfatter fisk som er lett fordøyelig protein som er rike på høykvalitets essensielle fettsyrer inneholdende i tillegg til mange spornæringsstoffer og lave nivåer av kolesterol og mettet fett. Anbefalt fisk ved MedHelp inkluderer laks, stripete bass, makrell, tunfisk, sardiner, regnbueørret og kveite. Kylling, kalkun og egg er rike på protein og øke noradrenalin og dopamin nivåer i kroppen. Kylling er også en god kilde koenzym Q10 (Co Q10) "som øker energigenererende potensial av neuroner" i kroppen ifølge MedHelp. Rå, friske eggehviter inneholder høye nivåer av tyrosin som gjør kalkun. Cottage cheese har ikke den samme fettinnhold som harde oster, men inneholder protein som kan øke humør og energinivå. Bønner er en annen god proteinkilde som øker dopamin nivåer som er yoghurt og erter. Frø og nøtter som mandler, gresskarfrø og solsikkefrø øke dopamin og noradrenalin nivåer når det spises regelmessig.

Hvetekim

Hvetekim er en god kilde for fenylalanin, en essensiell aminosyre i hjernen og blodplasma som kan omdannes til tyrosin som kroppen bruker å skape dopamin, i henhold til MedHelp.

Grønnsaker

Enkelte grønnsaker inneholder betain, en naturlig forekommende aminosyre som også fungerer som en antidepressant. MedHelp rapporterer at rødbeter er en spesielt god kilde til Betaine. Denne aminosyren stimulerer produksjonen av SAM-e (S-adenoslmethionine), et stoff som kroppen ikke kan klare seg uten. SAM-e er "direkte relatert til produksjonen av visse hormoner," ifølge MedHelp, inkludert dopamin og serotonin.

Hva er den beste måten å øke dopamin i hjernen?

Hva er den beste måten å øke dopamin i hjernen?


Dopamin og noradrenalin er både eksitatoriske nevrotransmittere som er viktige i din årvåkenhet, motivasjon, hukommelse og konsentrasjon. Dopamin har flere funksjoner i hjernen og har en innvirkning på din atferd, kognisjon, motivasjon, viljestyrte bevegelser, humør, søvn, læring og oppmerksomhet. Når hjernen din produserer nok dopamin, føler deg glede, lykke, og noen ganger eufori. Det finnes noen måter å øke dopamin nivåer i hjernen; den metoden som er best avhenger av hva som fungerer for deg og hvordan kroppen din reagerer på teknikkene.

Trening

Ifølge en studie, "Exercise Reduserer oksidativt stress og betennelser og gjenoppretter Nedsatt Dopamin D1 Receptor Funksjon i gamle rotter," publisert i American Journal of Physiology: Nedsatt Physiology i 2007, kan trening bidra til å øke dopamin nivåer. Studien, utført av leger fra hjerte og nyre Institute ved University of Houston funnet ut at trening kan ikke bare øke dopamin nivåer, men kan også gjenopprette dopamin reseptor funksjoner hos eldre rotter.

Aerboic øvelse er det mest vanlig øvelse som kan utføres for å øke dopaminnivåer. Aerob trening kan også bidra til å forhindre tilfeller av depresjon - som er noen ganger forårsaket av en kjemisk ubalanse og lave dopamin nivåer - ved å øke dopamin nivåer.

Mat

Det er visse matvarer som også kan naturligvis øke dopamin. Rødbeter inneholder aminosyren betain, som er et antidepressivt middel. Ifølge en studie publisert i American Journal of Clinical Nutrition i 2007, fungerer betain som en stimulerende i produksjonen av S-adenosylmethionine eller SAM-e. Den sam-e er knyttet til produksjon av hormoner slik som serotonin og dopamin. En studie med tittelen "Essential Amino Acids påvirke Interstitiell Dopamin metabolitter i Anterior Piriform Cortex av Rats" publisert i Journal of Nutrition i 1999, viser også at mat rik på visse aminosyrer kan bidra til å øke dopamines. Bananer er gode kilder til tyrosin, som er en annen type aminosyre. Dens nerveceller blir til dopamin og noradrenalin. Ost er en anerkjent form for protein mat. Den samme undersøkelse tyder på at proteiner, som er sammensatt av aminosyrer, kan også hjelpe til med produksjonen av dopamin og noradrenalin. Kylling inneholder også proteiner som fremmer økning i nivåene av de eksitatoriske nevrotransmittere, dopamin og noradrenalin. Det er også en stor kilde til koenzym Q10 (Co Q10) som også øker energigenererende potensialet i visse nerveceller. Bønner og belgfrukter er næringsrike proteiner som kan øke din helse, samt nivåer av dopamin. Annet kjøtt, ost, fisk, egg og sjømat er høy i protein, er næringsrik, og er alle dopamin-boosters. Endelig kan vannmelon hjelpe. Saften fra en vannmelon er fettfri og full av vitaminene A, B6 og C. Vitamin B6 er brukt av kroppen i produksjonen av signalstoffer som melatonin, serotonin og dopamin. Vitamin C derimot, forbedrer immunforsvaret samtidig ivareta kroppen mot frie radikaler.

Kosttilskudd

Ifølge American Journal of Psychiatry, kan ta vitamintilskudd også bidra til å øke dopamin nivåer. Inkluder vitamin B12, folsyre (vitamin B9), omega-3 fettsyrer og vitamin B6 i kosttilskudd. The American Journal of Psychiatry i 1997 publisert en studie med tittelen "Folat, vitamin B12 og homocystein i Major Depressive Disorder", som viste at mangler i disse vitaminene er vanlig hos de som er deprimerte.

Hvordan behandle Dopamin Deficiency

Hvordan behandle Dopamin Deficiency


Dopamin er et signalstoff som er ansvarlig for overføring av signaler mellom nervecellene i hjernen. Det er et kjemisk stoff som er naturlig produsert av kroppen din; og er nødvendig for å hjelpe hjernen til å kontrollere kroppens bevegelser. Hvis kroppen din slutter å produsere dopamin du kan ende opp med Parkinsons sykdom, som kan påvirke din evne til å utføre kontrollerte bevegelser.

Dopamin er ansvarlig for normal funksjon av din nytelse system. Det frigjøres når du opplever ting som er behagelige, som å forelske seg, eller å ha sex.

Hvis du har lave nivåer av dopamin kan du føle deg deprimert, har et tap av motorisk kontroll, erfaring cravings, handle i tvangs måter, oppleve en lav sexlyst, og har en begrenset oppmerksomhet span og en manglende evne til å fokusere.

Hvordan behandle Dopamin Deficiency

Hvordan øke Dopamin

•  Gå til legen din og be henne om du trenger å ta medisiner for å øke mengden av dopamin i systemet. Dette kan være nødvendig hvis du har lavt dopaminnivåer eller Parkinsons sykdom.

Spør legen din om en resept medikament kalt L-dopa, som kan gis som supplement til lave dopaminnivået i hjernen. Parkinson-pasienter mister nevroner som inneholder dopamin, og som et resultat kroppen produserer mer dopamin-reseptorer på andre nerveceller. L-DOPA stimulerer dopamin-reseptorer selv når dopamin nevroner mangler.

Be legen din om å ta reseptbelagte amfetamin. Amfetamin øker nivået av dopamin. Et eksempel på en resept amfetamin er Adderall.

Spør legen din om du er en kandidat for et stoff som heter deprenyl som øker butikkene av dopamin i systemet og bremser utviklingen av Parkinsons sykdom.

Spis mat som øker dopamin nivåer som mandler, avokado, bananer, meieriprodukter, lima bønner, gresskarfrø og sesamfrø.

Spis matvarer som er rike på antioksidanter som beskytter dopamin-bruker nerveceller fra frie radikaler. Tre antioksidantvitaminer er beta-karoten, vitamin C og vitamin E. De finnes i fargerike frukter og grønnsaker med lilla, blå, rød, oransje og gule nyanser.

Unngå matvarer som sukker, mettet fett, kolesterol og raffinerte matvarer som forstyrrer riktig hjernens funksjon og utarme dopamin nivåer.

Hint

  • Ikke bruk ulovlige stoffer som kokain og ecstasy som øker dopamin. De er farlig for helsen din.

Hvordan Forbedre Dopamin Produksjon

Dopamin er et hormon som har en rekke funksjoner i kroppen. Den styrer humør og kognitive funksjoner, og senket nivået vil produsere følelser av depresjon og redusere libido. Hvis du ikke tar vare på deg selv ved å spise riktig og trene, kan det hende at dopamin nivåer slipp, og du vil føle deg verre. Heldigvis, det er visse skritt du kan ta for å forbedre dopamin produksjon naturlig. Når du begynner å spise sunt og kutte ut stress utløser, bør hormonnivåene normaliseres.

Hvordan Forbedre Dopamin Produksjon

Be legen din om å bytte antidepressiva hvis du for tiden tar disse medikamentene. Antidepressiva har den uheldige bivirkning av å senke dopamin produksjon, forårsaker du å miste evnen til å konsentrere seg og gjør at du føler deg svak.

Slutt å spise matvarer som hemmer dopamin produksjon. Noen eksempler på matvarer for å unngå å inkludere koffein, alkohol og fett. Begynne å spise sunn, naturlig mat som frukt og grønnsaker.

Spis mat som er høy i tyrosin og protein. Epler er spesielt godt å spise siden de inneholder en bestemt antioksidant som øker dopamin nivåer. Bananer er en stor kilde til en aminosyre som hjelpemidler dopaminproduksjon. Kylling og belgfrukter er en god kilde til protein som er også lav i fett.

Ta tyrosin kosttilskudd daglig, som kan kjøpes på nettet eller i helsekostbutikker. Tyrosin vil hjelpe kroppen produserer dopamin. Omega-3 kosttilskudd også forbedre dopamin produksjon.

Oppgave daglig i minst en time per dag. Gjør cardio som hever pulsen vil hjelpe deg å produsere dopamin, blant andre sunne hormoner. Få mer søvn, siden kroppen din produserer veksthormoner og dopamin i store mengder under dyp søvn. Du kan ta melatonin kosttilskudd om natten, hvis du har problemer med å gå i dvale. Melatonin er naturlig og mye tryggere å bruke enn farmasøytiske sovepiller.

Hint

  • Leve en sunn livsstil vil bidra til å stabil dine dopamin nivåer.
  • Bare bestille piller fra anerkjente nettbutikker eller besøk din lokale helsekost butikk.

Vitaminer for Dopamin

Vitaminer for Dopamin


Dopamin, en nevrotransmitter, er produsert i flere områder av hjernen. Dens funksjon har viktige roller i kognisjon og adferd, blant annet oppmerksomhet, humør, søvn, hukommelse, læring, motivasjon og viljestyrte bevegelser. Uten tilstedeværelse av dopamin, en person kan ikke fungere normalt, så det er viktig å spise en godt balansert kosthold som inneholder alle næringsstoffer og vitaminer som er viktig for tilstedeværelsen av dopamin.

Aminosyre

Aminosyrer er til stede i mange matvarer som inneholder protein. Matvarer med protein og aminosyrer øke dopamin nivåer og bekjempe depresjon. Foods å spise inkluderer cottage cheese kylling, egg,, ost, yoghurt og nøtter.

Antioksidanter

Antioksidanter inneholder noen ganger kjemikalier som kan konverteres direkte til dopamin. Matvarer som inneholder mye antioksidanter beskytter nevroner som bruker dopamin mot skader fra frie radikaler. Tre viktige antioksidantvitaminer er vitamin C, vitamin E og beta-karoten. Matvarer med antioksidanter for å spise er bananer, avokado, epler, rødbeter, mandler, lima bønner, gresskarfrø, sesamfrø og meieriprodukter. Vannmelon er også stor fordi den inneholder vitamin B6. Også se etter noe frukt eller grønnsak som har en gul, oransje, rød, lilla eller blå fargetoner.

Fatty Acids

Fettsyrer øker reseptorer for dopamin. Mange fisk er rik på fettsyrer, som tunfisk, laks, makrell, sardiner, kveite og stripete bass. Mat som inneholder protein, for eksempel rødt kjøtt og fjærfe, også øke dopaminreseptorer i hjernen.

Matvarer og vitaminer for en alkoholiker

Matvarer og vitaminer for en alkoholiker


Utvinne fra alkoholisme er en prosess, og hvis du spør noen som har gått gjennom det, vil du høre det føles ikke bra. Du eller noen du kjenner kan være opplever symptomer på depresjon, angst, eller flere fysiske forhold som rystelser. En ernæring plan fokusert på bestemte matvarer og vitaminer kan bedre symptomene på utvinning.

Depresjon og Seratonin Nedbryting

En høy-protein diett, inkludert komplekse karbohydrater kan lindre symptomer på depresjon. Proteiner inneholder aminosyrer, essensielle hjernen for å skape dopamin og noradrenalin, økende årvåkenhet. Komplekse karbohydrater, som hele korn, vil forbedre tryptofan og serotonin nivåer. Vitamin C og St. John surt hjelpemiddel i absorpsjon av aminosyrer, og for å opprettholde MAO (MAO) nivåer i hjernen.

Angst

Magnesium og B-kompleks vitaminer hjelper musklene slappe av og gi en beroligende energi til å oppveie tretthet. Matvarer som er høy i B-vitaminer er også bra for angst: mørkegrønne og bladgrønnsaker som spinat og grønnkål, hele korn, fisk og egg. Unngå stimulerende stoffer, som øker angst: sigaretter, koffein (kaffe, brus, svart og grønn te), og sukker er alle vanlige sentralstimulerende midler som vil gjøre folk føler seg engstelig.

Tremors

Sentralstimulerende stoffer som koffein og nikotin kan forårsake skjelvinger, men skjelvinger kan også være et symptom på kroppslig tretthet og overtimulation. En diett rik på aminosyrer, magnesium og vitamin B kan hjelpe med rystelser eller skjelving, som kan kalsiumtilskudd. Linfrøolje har også blitt anbefalt for vibrering og rystelser; og kombinert med en vitamin-rik, godt balansert kosthold, kan lindre disse symptomene. Tremors er ikke bare et resultat av alkoholabstinens, men kan også være et tegn på en mer alvorlig nevrologisk problem; snakke med legen din om rystelser.

Mat som utløser frigjøring av dopamin

Mat som utløser frigjøring av dopamin


Dopamin er en neurotransmitter i hjernen er ansvarlig for regulering av kroppens bevegelser, genererer følelser av nytelse, å styre mengden av informasjon i hjernen, og hjertestimulering. Hvis kroppen mangler dopamin, er dens bevegelser mindre kontrollert. Hvis kroppen har for mye dopamin, vil det ha ukontrollerbare bevegelser som rykk, rykninger, eller repeterende bevegelser. Ifølge MedHelp.com., Måten vi spiser påvirker utviklingen av nevrotransmittere og visse matvarer kan utløse frigjøring av dopamin.

Frukt

Frukt som epler og bananer er gode matvarer som utløser frigjøring av dopamin. Bananer inneholder en aminosyre som kalles tyrosin, som er det viktigste middel til hjernen for å produsere dopamin. De brune flekker på banan inneholder den høyeste mengden av dopamin. NaturalBuy.com forklarer at å legge bananer til en diett kan hjelper behandle symptomer på depresjon. Epler inneholder en antioksidant kalt quercetin. Quercetin arbeider for å bevare dopamin nivåer i kroppen ved å beskytte dopamin celler fra å bli ødelagt. Andre frukter utløse frigjøring av dopamin er blåbær, tyttebær, svisker og jordbær.

Proteiner

Spise mat høy i aminosyrer vil utløse frigjøring av dopamin. Proteiner holder en aminosyre som heter tyrosin som utløser frigjøring av dopamin etter inn i kroppen. Dopamin er funnet i matvarer som for eksempel mandler, ost, kylling, fisk og annen protein som inneholder Omega 3 fettsyrer. Meieriprodukter som ost, melk og yoghurt inneholder protein. Svarte bønner, kikerter, lima bønner, og fava bønner er alle kilder til rike protein matvarer som vil hjelpe utløser dopamin. Egg er en kilde for protein og inneholder kolin, som er et vitamin som bidrar til å øke konsentrasjonen og hukommelse. Mandler er nøtter lastet med protein, men bør spises i moderate mengder, fordi de kan føre til vektøkning og hodepine.

Sjokolade

Sjokolade inneholder fenylalanin, som er en essensiell aminosyre som blir til tyrosin. The University of Maryland forklarer at tyrosin er en byggestein for signalstoffet som utløser dopamin. Den stimulerende middel i sjokolade er i kakao og større mengder av tyrosin er funnet i mørk sjokolade. I sjokolade, vil fettet fra melken også utløse dopamin fordi det er et melkeprodukt. Mørk sjokolade inneholder mange antioksidanter, men for mye kan skade leveren og føre til vektøkning. Ifølge Chocolate.org, inneholder sjokolade fenylalanin som er relatert til aminosyrer. Fenylalanin øker aktivitet og har vist seg å lindre depresjon i 60 prosent av deprimerte pasienter.

Mat som øker dopamin produksjon

Mat som øker dopamin produksjon


Dopamin er en neurotransmitter som finnes i hele kroppen i nervesystemet og hjernen. Dopamin har vist seg å øke følelsen av velvære, glede, tilknytning til andre og hjelpemiddel i integrering av dine tanker og følelser. Det er også en av de tre signalstoffer som er involvert i "bekjempe eller flight" reaksjon, som er en øket fysiologisk reaksjon på en oppfattet trussel. Den "fight or flight" reaksjon øker vår adrenalin og andre hormoner som hjelpemiddel i vår overlevelse i farlige situasjoner. Dopamin kan heves naturlig i kroppen ved å spise visse matvarer.

Fisk og kosttilskudd

Fisk, for eksempel laks, tunfisk, og et utvalg av andre fisk, enten kokt eller rå tjente som i sushi, inneholder høye nivåer av proteiner. Proteiner hjelpe til å øke dopaminnivåer naturligvis fordi de er omdannet til aminosyren tyrosin, som deretter videre bearbeides for å skape dopamin. Å ta kosttilskudd i tillegg, slik som vitamin B6 og L-Phenylalanin, også øke dopamin produksjon i kroppen din.

Frukt og grønnsaker

Noen av de beste frukt og grønnsaker som øker dopamin produksjonen i kroppen er: epler, paprika, vannmelon, mørkegrønne grønnsaker og rødbeter. De vitaminer som finnes naturlig i disse frukter og grønnsaker middel i produksjonen av dopamin i kroppen ved å gi de nødvendige kjemikalier for aminosyre-produksjon.

Kylling og soyaprodukter

De høye nivåer av protein som finnes i kylling, soyaprodukter og ost kan øke dopamin nivåer i kroppen. Protein er en grunnleggende byggesten for aminosyrer som produserer dopamin. Konsumere mat som er høy i protein, men lite mettet fett er den sunneste måten å gi kroppen din med de proteinene den trenger for å øke dopamin nivåer.

Matvarer som hjelper deg å slutte å røyke

Matvarer som hjelper deg å slutte å røyke


Røykeslutt er ingen enkel oppgave. Et sunt kosthold og riktig valg av matvarer kan gjøre prosessen mye enklere. Visse matvarer og drikke smaker bedre til røykere enn andre, ifølge en studie utført av Duke University psykolog F. Joseph McClernon, PhD. Disse inkluderer koffein en alkoholholdige drikkevarer og kjøtt. Andre matvarer og drikkevarer, slik som de som inneholder grønnsaker og meieriprodukter har en tendens til å gjøre røykerom smak verre.

Meieriprodukter

Matvarer og drikkevarer som inneholder melkeprodukter er ofte foreslått å hjelpe en person slutte å røyke. Enzymene igjen i munnen etter å ha spist melkeprodukter reagere kjemisk med røyk. Denne kjemiske reaksjonen produserer en ubehagelig ettersmak. Grunnen til at dette skjer er fortsatt det forskes.

Unngå koffein

Koffein er rapportert å forårsake røyke å smake bedre ifølge en 2009 studie utført av Duke University på et utvalg av røykere. Forskere mener surhet av koffeinholdige drikker som kaffe og brus kan bidra til dette fenomenet. Mat og drikke som har sure egenskaper forårsake smaksløker å forsure raskere enn de som ikke gjør det.

Grønnsaker

En økning i grønnsaksinntak er ofte foreslått av medisinske fagfolk for de som prøver å slutte å røyke. Spise grønnsaker bidrar til å holde en persons hender og munn okkupert ligner på hvordan en sigarett holder munn og hender opptatt under røyking. Den fysiske handling røyking er lik plukke opp og spise et stykke av mat.

Grønnsaker vil også hjelpe en person slutte å røyke fordi de er knyttet til sunnere vaner. Andre typer matvarer, for eksempel de som inneholder store mengder fett, blir ofte ansett som trøstemat og kan føre til en person som røyker til å ha et sterkere ønske om å røyke.

Unngå alkohol

Ønsket om å røyken er ofte økt hvis en røyker bruker alkohol. Ifølge 2009 Duke University studie på effekten av nikotin og røyking på diett, ble nikotin funnet å hjelpe motvekt depressive effekten av å drikke alkohol. Nikotin og alkohol både føre til kroppen for å produsere økte mengder dopamin, som er en kjemisk hjernen produserer når den registrerer nytelse. Derfor anbefaler mange medisinske fagfolk senke alkoholinntaket når du prøver å slutte å røyke.

Betraktninger

Røyking er en stor risiko for din helse og øker sannsynligheten for å pådra en rekke kreftformer og sykdommer. Tillegg av et sunt kosthold til din livsstil plan vil hjelpe deg i å slutte. Hvis du trenger mer hjelp å utvikle en slanking og treningsprogram for å hjelpe deg å slutte, må du kontakte legen din.

Mat som øker dopamin

Mat som øker dopamin


Dopamin er en neurotransmitter som finnes i hjernens sentrale og perifere nervesystem. Dopamin påvirker hukommelsen, bevegelse, kognisjon, glede og belønning. Redusert dopamin har vært knyttet til ADHD, avhengighet, depresjon og Parkinsons sykdom. Fordi vår hjerne bruker næringsstoffer fra mat til å produsere signalstoffer, kan en ubalansert kosthold forårsake lavt dopamin nivåer, dermed skaper kaos på vår personlighet og atferd. Heldigvis, for å innlemme visse vanlige matvarer i kostholdet ditt kan gi hjernen nok byggeklosser produsere tilstrekkelig dopamin.

Mandler

Mandler inneholder fenylalanin, en essensiell aminosyre som er nødvendig for produksjonen av dopamin. Rå mandler er den beste kilden siden de er ubehandlet og lavere i natrium enn røkte eller saltede mandler. Tidlig på ettermiddagen, så mange folk begynner å føle seg mentalt svak, kan mandler være en smart snack som kan øke mental klarhet.

Sjokolade

Sjokolade er ikke bare deilig; den inneholder også fenylalanin, en aminosyre som er avgjørende for fremstilling av dopamin. Denne kombinasjonen av smak og næringsverdi kan bidra til å heve sjokolade status fra skyldig nytelse til en skyldfølelse-fri nytelse. Selvfølgelig, på grunn av dens sukker-og fettinnhold, modere fremdeles nødvendig. Mørk sjokolade med minst 70 prosent kakao har den høyeste konsentrasjonen av dopamin-bygningen fenylalanin.

Bananer

Tyrosin er en annen aminosyre som er nødvendig for produksjonen av dopamin. Fullpakket med andre næringsstoffer i tillegg, bananer er en utmerket kilde til tyrosin, som bidrar til å øke dopamin nivåer. Høy i kalium, bananer også er bra for hjerte og muskler vedlikehold, og de inneholder 16 prosent av USDA anbefalte daglige inntaket av kostfiber. Om sommeren, frosne bananer lage sunn popsicles.

Egg

Fenylalanin er bare ett av ni aminosyrer egg gir. Egg er også en av de få matvarer til naturlig inneholder vitamin D. Og egg er en allsidig proteinkilde, med endeløse oppskrift muligheter. Siden dopamin nivåer slipp under søvn, trenger hjernen en boost av fenylalanin i morgen. Så men de er forberedt, kan egg være en smart måte å starte dagen og øke dopamin nivåer første om morgenen.

Fisk

Fisk er en god kilde til omega-3 fettsyrer, som hjelpemiddel hjernens utvikling og funksjon. Disse fettsyrene er nødvendig for å bygge neurotransmittere, slik som dopamin. Fisk er også lav i mettet fett og kolesterol. Dypvannsfisk som makrell, laks, tunfisk, kveite, ørret og sardiner har de høyeste mengder av omega-3 fettsyrer.

Epler

Epler er høy i to kraftige antioksidanter, quercetin og polyfenoler. Disse antioksidanter hjelper til å opprettholde dopamin nivåer ved å beskytte dopamin celler fra skade. Av alle epler, Red Delicious og Nord-Spy skryte av den høyeste mengden av antioksidanter. For å få den beste ernæringsmessige verdien av epler, er det viktig ikke å skrelle dem; huden har fem ganger så mange polyfenoler som finnes i kjøttet. Epler kan blandes inn med mest all slags mat. For eksempel kan du prøve å legge skiver til en kalkun sandwich eller kuber til hele hvete pannekaker.

Jordbær

Som alle bær, er jordbær fullpakket med næringsstoffer og fiber. Og det er ingen overraskelse at de inneholder høye nivåer av vitamin C, en felles antioksidant. Men jordbær er også høy i fenol antioksidanter som antocyaner og ellagitanninene. Disse antioksydanter beskytte dopamin celler mot skade. På grunn av dem kan spise jordbær hjelpe øke hjernens dopamin nivåer. Men ofte mindre i størrelse, har økologiske jordbær er funnet å være høyere på antioksidanter, ifølge en studie publisert i den elektroniske journal "PLoS One." Du kan prøve jordbær med et dryss av kanel eller som en søt tillegg til en spinat salat.

Hvordan Naturligvis Erstatt Dopamin & Endorfiner

Hvordan Naturligvis Erstatt Dopamin & Endorfiner


Dopamin og endorfiner er signalstoffer som påvirker humøret, og er ofte under-produsert hvis du lider av depresjon eller angst. Selv om medisinen kan tas for å skape en kjemisk balanse, kan du bistå i balanse ved å gjøre mindre kost- og trenings justeringer for å utløse en økning i dopamin og endorfin nivåer. Alltid legen din før du endrer din diett eller ta vitamintilskudd for å bestemme dens sikkerhet.

Bruksanvisning

•  Øk latter. Latter utløser frigjøring av endorfiner, reduserer stress og styrker immunforsvaret, ifølge American Dietetic Association.

Spis endorfin-frigjørende matvarer. Sjokolade og krydret mat promotere utgivelsen av endorfiner, noe som fører til følelser av eufori. Spicy Peppers er en utmerket kilde for å øke endorfin nivåer som de lure kroppen til å tro at hjernen trenger kjemisk lettelse fordi munnen er i brann.

Spis å øke dopamin nivåer. Øke forbruket av mandler, bananer og avokado å stimulere utgivelsen av stemningen som øker signalstoffet dopamin. Meieri, lima bønner, gresskarfrø og sesamfrø også øke dopamin nivåer. Spis minst 2 ½ kopper grønnsaker daglig for å opprettholde daglige vitaminer og mineraler, ifølge American Dietetic Association.

Reduser koffein. Selv om koffein midlertidig hastigheter opp nevrotransmisjon, raskt senker det og kan forverre depresjon, ifølge "Depresjon for Dummies".

Ta vitamintilskudd. Vitamintilskudd kan bidra til å gi kroppen din med viktige næringsstoffer som trengs for å opprettholde generelt god helse. Vitamin C og vitamin E kan bidra til å forbedre humøret, og selv om mange vitamintilskudd inneholde opptil 1000 mg C-vitamin, får de fleste av dine daglige vitaminer fra frukt og grønnsaker. Ta en multivitamin daglig, eller som anvist av legen din.

Tren regelmessig. Få minst 30 minutter med kraftig trening for å øke utskillelsen av endorfiner i hjernen, ifølge Mayo Clinic. Løping, rask gange, anstrengende husarbeid og hagearbeid er alle arbeids intense aktiviteter som øker dine endorfin nivåer.

Hvordan naturligvis øke dopamin nivåer

Hvordan naturligvis øke dopamin nivåer


Dopamin er et naturlig hormon som produseres i den menneskelige hjernen som spiller en viktig rolle i å regulere humøret, følelser, evne til å håndtere stress, angst og søvnmønster. Dopamin nivåer også forbedre beslutningsevne og kontroll cravings. Relatert til mengden av glede noen menneskelige erfaringer, høyere dopamin nivåer kan være gunstig i å utvikle sosiale ferdigheter. Mens over-the-counter kosttilskudd er populære, kan du øke dopamin nivåer naturlig.

Bruksanvisning

•  Ta med modne bananer som en del av ditt daglige kosthold. Som en banan modnes, det produserer dopamin kinin, et naturlig forekommende form av dopamin. Selv små brune områder på frukt indikerer blåmerker, disse delene inneholder også de høyeste nivåene av dopamin.

supplere din diett med matvarer rike på antioksidanter. Frie radikaler lavere dopaminnivået i kroppen, og antioksidanter eliminere frie radikaler. De fleste grønnsaker og frukt inneholder noen antioksidanter, med røde bønner, blåbær, tyttebær, artisjokker, svisker og jordbær topping listen.

Reduser inntaket av sukkerholdig mat og mettet fett. Ikke bare vil disse produktene redusere dopaminnivåer i blodet, vil mettet fett tette blodårene og øke risikoen for hjertesykdom. Du kan fortsatt nyte din favoritt mat, men kuttet ut så mye sukker som mulig og erstatte olivenolje eller annen flerumettet olje i matlaging.

Bytt til koffeinfri kaffe og redusere alkoholholdige drikker til en eller færre per dag. Koffein øker signalstoffene i hjernen og øker serotonin midlertidig, men etter pigg, dopamin nivåer synke. Folk som lider av depresjon bør unngå koffeinholdige kaffe. Likeledes, begrenser alkoholsignalfunksjon og skaper en falsk følelse av sikkerhet som brukeren kommer til å være avhengig av.

Pakk en håndfull rå mandler eller solsikkefrø for din morgen pause i stedet for å spise en candy bar. I tillegg, dryss sesamfrø på salater og smørbrød for en jump-start til dopamin nivåer.

Kjøp naturlig aminosyre kosttilskudd for å få en dopamin boost. Tilgjengelig på helsekostbutikker eller på nettet, disse produktene har en konsentrert dose av aminosyrer som finnes naturlig i en sunn hjerne.

Tips og advarsler

  • Ikke ta noen kosttilskudd før konsultere med helsepersonell. Mange naturlige og urte kosttilskudd har interaksjoner med medisiner og skape komplikasjoner med noen tilstander og sykdommer. Det er viktig å være sikker på at noen supplement du tar er trygt for deg.

Naturlige måter å senke Dopamin

Dopamin er en av de fire store nevrotransmittere i hjernen, de andre tre er serotonin, norepinefrin og GABA. Dopamin er involvert i regulering av humør og også med glede-søker aktiviteter. For eksempel bruker illegale rusmidler øker dopamin tilgjengelighet i hjernen og er innblandet i vanedannende atferd. Det er flere måter å øke dopamin, men det finnes også noen naturlige måter å senke dopamin også.

Koffein Intake

Inntak av koffein fungerer mye på samme måte som mange amfetaminstoffer i at det øker dopaminnivået i hjernen. Virkningene av koffein på dopamin er mye mindre enn for amfetamin, men en av de naturlige måter å senke dopamin er å unngå denne ingrediens. Koffeinholdige drikker som brus, kaffe, te og energidrikker bør alle unngås for å redusere dopamin nivåer.

Lakris Ingredient

En studie publisert i 2008 av Dr. Jae-Pil Jeon og seks andre forskere konkluderte med at en viktig ingrediens i produksjonen av lakris, isoliquiritigenin (ISL), faktisk blokkerer hjernens produksjon av dopamin. Mens forskerne oppgir at deres studie har viktige implikasjoner for kokainavhengighet, synes isl å være en naturlig måte å senke dopamin generelt og for mange andre vanedannende atferd.

Omega-3 fettsyrer

Mens mat som inneholder omega-3 fettsyrer kan være bra for helsen ved å redusere risikoen for hjertesykdom og andre lidelser, en naturlig måte å senke dopamin nivåer er å redusere inntaket av mat med høyt omega-3 fettsyrer. Forskning i både dyr og menneskemodeller har vist at en reduksjon i omega-3 nivåer supplerer serotonin, men også senker dopaminnivåer. Eksempler på matvarer som inneholder mye omega-3 inkluderer valnøtter og noen fisk, inkludert makrell og ansjos.

Hvordan øke dopamin i hjernen

Dopamin er et signalstoff som har forskjellige funksjoner, som spiller en viktig rolle i hvordan mennesker reagerer på kokain, nikotin, alkohol og amfetamin. Dopamin har en avgjørende rolle i det sentrale nervesystemet, som er ansvarlig for hvordan hjernen mottar, behandler og tolker innkommende sensorisk informasjon som smak, lukt, lyder og press på huden. For mye dopamin og hjernen vil høre stemmer, og du vil begynne å hallusinere. Lave nivåer av dopamin vil resultere i kroppen din ikke er i stand til å bevege seg, depresjon, avhengighet og cravings. Det er enkel måte å øke dopamin nivåer.

Bruksanvisning

•  Øk inntaket av bananer, fisk, mandler og vannmeloner. Disse matvarer er en god kilde til aminosyren tyrosin, et mineral som hjelpemidler i kroppen fungerer normalt. Disse er bare noen av de matvarer som hjelper til å produsere tyrosin, som deretter omdannes til dopamin og noradrenalin, noe som resulterer i økte dopaminnivåer.

Øvelse daglig for å få ikke bare fysiske, men psykiske fordeler. Øvelsen vil øke energinivået og optimalisere humøret. Serotonin og noradrenalin er assosiert med forhøyet stemning, som er knyttet til økte dopaminnivåer.

Reduser inntaket av matvarer som inneholder mye sukker, kolesterol og mettet fett. Disse matvarer vil føre til lav dopamin, som arbeider mot målet ditt. Unngå kaffe, siden dette gir en midlertidig forhøyet stemning, og da vil føre til at du krasjer.

Ta dopamin forløpere. Dette er aminosyrer hjernen bruker for å produsere dopamin. Noen ganger kan en moderne kosthold gir ikke nevrotransmittere med nok dopamin nivåer og stress tapper dopamin. Dopamin kosttilskudd øke dopamin naturlig fordi de inneholder tyrosin, som er det som produserer dopamin.

Urter som Nedre dopamin nivåer

Ideelt sett, serotonin og dopamin mot balansere hverandre. Når serotonin nivåer er forhøyet, vil dopaminnivået reduseres. Når dopamin nivåer er forhøyet, er serotoninnivået redusert. Høyden og nedgangen i disse nivåene kan endres på grunn av sykdom, spenning og stress. De kan også bli påvirket av medisiner, vitaminer og kosttilskudd.

Hvorfor bruke urter til lavere dopamin nivåer?

Når dopamin-nivåer er forhøyet eller senket på grunn av temporære omstendigheter, er det normalt. Vanligvis vil nivåene jevne ut som forholdet avtar, men når høye dopaminnivåene vedvarer, kan det føre til at hjernen til å oppfatte virkeligheten på en forvrengt riket. Dette kan føre til økt aggresjon og risikotaking. I dette tilfellet, med urter som lavere dopaminnivåer, kan være et tryggere alternativ.

Hev Serotonin, Nedre Dopamin

Urter som øker serotoninnivået, og dermed lavere dopaminnivåer, kan bli funnet på økologiske helsekostbutikker, og noen kan dyrkes i egen hage.

Havre halm, som er funnet i havremel, kan også brukes som en te.

Roten av burdock, en type tistel, kan brukes i en te, eller stilken av anlegget kan tilberedes og spises.

Løvetann kan brukes i te, eller tilberedt i mat. Det gir en generell følelse av velvære som vil øke serotoninnivået og lavere dopaminnivåer.

Ginseng er solgt av roten, og kan brukes i en drikk såsom kaffe, eller tilsettes til mat som et krydder.

Klaseormedrue er en plante som vokser i de østlige og sentrale deler av USA. Denne urten kan brukes i en te eller i matlaging.

Urter i supplerende form

Saint Johannesurt, havre halm, burdock, ginseng, løvetann og de fleste urter som kan redusere dopamin nivåer ved å heve seratonin, kan også bli funnet i en pille, krem ​​eller pulverform. De fleste av disse urte kosttilskudd, har lagt ingredienser for å bevare eller regulere konsistensen av urten. Når vi leter etter urte kosttilskudd i pilleform, sørg for at det ikke er noen tilsatte ingredienser som vil bryter nytten av urten.

Urter som øker dopamin nivåer

For å senke dopamin nivåer, vil du ønsker å holde seg borte fra urter og matvarer som naturlig heve dem. Omega-3 fiskeoljer tas i høye doser og L-Tiamin finnes i grønn te kan øke dopamin nivåer. Fava bønner, drue frø, gingko biloba og furu bark, også alle har evnen til å heve dopamin nivåer, og bør unngås.

Forholdsregler når Senking dopamin nivåer

Urter og kosttilskudd som brukes til lavere dopaminnivåer kan ha positive og negative effekter på hjernen og hvordan reseptorene reagerer på visse stimuli. De kan også ha en negativ effekt på dagens foreskrevet medisiner. Før du endrer din nåværende medisinering rutine, eller før du prøver en urt eller supplement til lavere dopaminnivåer, er det best å søke råd fra en medisinsk eller alternativ medisin profesjonell.

Hva er årsakene til forhøyet Dopamin?

Hva er årsakene til forhøyet Dopamin?


Dopamin er en kjemisk produseres naturlig i legemet som har mange funksjoner i hjernen. Dette kjemikaliet gir følelser av nytelse sentralt til belønningssystemet. Dopamin også påvirker både motor og tenkning områder av hjernen.

Fakta

Nivåer av dopamin kan ha en rekke forskjellige effekter. Svært lave nivåer av dopamin kan føre til Parkinsons sykdom og konsentrasjonsvansker. Dersom nivåer av dopamin er høy, blir du energi og spent, og veldig høye nivåer kan føre til mistenksomhet og paranoia.

Rusmisbruk

Forhøyede nivåer av dopamin er ofte forbundet med avhengighet. Stimulerende midler som kokain endre strømmen av neurotransmittere, slik som dopamin. Frigjøring av dopamin fører til en følelse av å være "høy" følt av den rusavhengige.

Nikotin

Sigarettrøyking er en form for avhengighet. Nikotin i sigaretter stimulerer "feel good" respons på dopamin i hjernen, som fører til et sug etter mer sigaretter og en trang til å føle seg bra igjen.

Stress

Dopamin er en del av den menneskelige "fight or flight" respons. Når du forbereder deg til å møte en stressende situasjon, nivåer av dopamin blir forhøyet.

Mat

Visse matvarer heve naturlige nivåer av dopamin. Eksempler inkluderer bananer, melkeprodukter, gresskarfrø, mandler og avokado.

Matvarer som hjelper PMS

Matvarer som hjelper PMS


Dessverre, de fleste kvinner opplever noen form for premenstruelle symptomer (PMS) i løpet av de dagene før menstruasjonen. Smerten av kramper, hodepine, ømhet, oppblåsthet og en myriade av andre symptomer er, for det meste, ufarlig. Men noen kvinner oppleve så mye ubehag at de ikke kan være i stand til å fungere normalt, med forsvunnet dager med skole eller arbeid. Før du prøver drastiske tiltak som for eksempel Downing en dobbel dose av ibuprofen, prøve noen endringer i kostholdet ditt som kan bidra til å bekjempe symptomene på PMS.

Kalsium

Konsumere ekstra kalsium for å holde oppblåsthet og humørsvingninger i sjakk. Foruten å være viktig for bein helse, kan dette mineralet også hjelpe PMS symptomer. Det har blitt bevist at kvinner som opplever mye premenstruelle smerter og ubehag kan ha et lavere nivå av kalsium i blodet i løpet av dagene som leder opp til sine perioder. Tar et kalsiumtilskudd kan bidra til å holde disse symptomene under kontroll. Du kan også få kalsium fra maten du spiser. Velg meieriprodukter som er lav i fett, som yoghurt, fettfattig ost og skummet melk. Grønnsaker som brokkoli og grønnkål inneholder også kalsium. Sjekk også ut etikettene på matvarene når du surfer på matbutikk. Noen matvarer - som visse juice og frokostblandinger - har ekstra kalsium lagt inn.

Grønnsaker

Spis grønnsakene dine. Du vet at de er viktige, men visste du at de kan bidra til å avlaste dine PMS-symptomer? Fiberrik mat og grønnsaker som brokkoli faktisk binder seg til østrogen, bidrar til å eliminere ekstra østrogen og opprettholde hormonnivåer. Piggen i østrogen før mensen er det som forårsaker mange av symptomene, spesielt humørsvingninger.

Magnesium

Hvis du føler for å gråte og skrike uken før mensen, gi deg selv en serotonin boost. Serotonin er "feel good" kjemisk i hjernen. Når dette etterslep, kan du føle deg engstelig eller deprimert. Magnesium, et mineral som finnes i mange ulike matvarer, er tenkt å bidra til å regulere serotonin. Får litt ekstra magnesium kan ha samme effekt som å få ekstra kalsium. Det kan bidra til å øke stemningen og hindre at noen oppblåsthet. Matvarer som inneholder magnesium er peanøtter, brun ris, cashewnøtter, laks, gresskar frø og mange andre deilige valg.

Kalium

Få ekstra kalium for å hindre vann oppbevaring. Mangel på kalium kan føre til muskel kramper, så pass på at du får nok kunne holde kramper til et minimum. Spis mat som bananer og tyttebær å få fylle.

Vitamin B6

Øk vitamin B6 inntaket. Mange tar tilskudd av vitamin B6 for sin evne til å forbedre nervesystemet helse og opprettholde nivåene av dopamin, samme kjemiske som gjør at du føler deg bra etter en god treningsøkt. Forskningen på om det hjelper PMS symptomer er blandet, men mange kvinner har hatt suksess med det. Du kan finne B6 i matvarer som kikerter, laks, kyllingbryst, havregryn, bananer og mer.

Te

Brygge en varm kopp te. Bare den varme og beroligende smaken av en urte-te er beroligende i seg selv. Men hvis du velger en te som inneholder urter som kamille eller Valerian, kan det være ekstra potent. Disse te ingredienser hjelpe lindre angst og irritabilitet med milde sedative egenskaper. Varmen fra den varme te kan også hjelpe lindre kramper og muskelsmerter. Bare sørg for at du velger en urte-te, i stedet for svart eller grønn. Svart og grønn te inneholder koffein, noe som kan gjøre kramper verre og føre til nervøsitet.

Hvordan måle Dopamin

Hvordan måle Dopamin


Dopamin fungerer som både en nevrotransmitter og et hormon i kroppen din og er en av en kategori av slike molekyler som er kjent som katekolaminer. Det er forbundet med et bredt spekter av aktiviteter i kroppen din, inkludert motorisk kontroll, angst og motivasjon (eller som American Psychological Association beskriver det, følelsen av "ønsker"). Dopamin er vanligvis målt ved blodprøve.

Bruksanvisning

•  Gjør en avtale for en katekolaminer test. Legen din kan trekke blodet for disse testene på stedet eller han kan henvise deg til en annen lab.

Klargjør for blodprøve. Stress, trening og visse matvarer og medisiner kan forstyrre testresultatene. Din lege eller laboratoriet vil fortelle deg hva aktiviteter, mat og medisiner for å unngå og hvor lenge før testen.

Ta testen og få resultater. Dopamin er knyttet til adrenalin og nivået av adrenalin i blodet er tatt som en indikasjon på dopamin-målinger. Målet antall er 20 nanogram per milliliter. Gitt de varierte rolle dopamin spiller i kroppen din, gjør en unormal test ikke klart tilsvare ett bestemt tilstand. Legen din vil arbeide med å utvikle neste trinnene basert på dine andre symptomer.

Tips og advarsler

  • Følg retningslinjene pre-test tett for å få de mest nøyaktige resultater.
  • Av og til er en urin test gjort for å måle katekolaminer.
  • Denne testen innebærer å trekke blod fra en vene, vanligvis i armen eller hånden. La din lege eller laboratoriet beskjed på forhånd dersom du har problemer med nåler eller se blod.

Matvarer som øker Energy & Mental Årvåkenhet

Matvarer som øker Energy & Mental Årvåkenhet


Studenter ofte spiser mat rik med "hjernekraft" mens forbereder tester, tenker at visse matvarer vil gi dem noe overmenneskelige krefter. Sannheten er, er det mange typer mat som øker energi og mental årvåkenhet, men det er ingen magi involvert. Den beste måten å dra nytte av mat for økt mental årvåkenhet er å spise et sunt kosthold hele året. De langsiktige effektene av å spise mat rik på energi, næringsstoffer og antioksidanter er langt mer effektiv enn overspising under finalen.

Karbohydrater

Karbohydrater er den biologiske navn for sukker. Det finnes to hovedtyper av sukker - enkle og komplekse. Enkle sukkerarter er funnet i desserter og sodavann i form av glukose. Disse matvarer føre til en rask økning i blodsukkeret, og også et plutselig fall. Fallet kan la mange mennesker føler seg mer trøtt enn før. For en energi boost spise komplekse sukker, som de føre til at blodsukkeret til å øke gradvis, og effekten avtar også av etter hvert. Eksempler på komplekse karbohydrater er korn, korn, pasta og naturlig fruktsukker.

Kaffe

Kaffe er vanligvis det første de fleste tenker på når de ønsker å vekke deres nivå av årvåkenhet. "En rekke viktige studier har vist at kaffe kan gjøre deg mer våken og selv øke læringsevne og krefter resonnement", sier Martha McKittrick, en registrert kostholdsekspert med New York-Presbyterian Hospital. Fire av disse studiene er listet coffeescience.org/alert, som er oppført under Referanser.

Fisk

Fisk inneholder protein og omega-3 fettsyrer. Protein hjelper deg å holde full lenger enn gjør karbohydrater. Protein i fisk inneholder en aminosyre som kalles tyrosin, noe som fører til en økning i produksjonen av nevrotransmittere dopamin og noradrenalin. Disse kjemikaliene føre til en økning i mental årvåkenhet og energi. Omega-3 fettsyrer øke energi og er også bra for å senke kolesterolet.

Nøtter

Nøtter er rike på vitaminer; slik som E, biotin, omega-3 og omega-6-fettsyrer, så vel som antioksidanter. Nøtter også gjøre stor snacks hele dagen. Du kan holde dem for hånden i vesken for en rask og sunn matbit på jobb. Prøv mandler, peanøtter, cashewnøtter, paranøtter og pekannøtter. Unngå å spise stekt og over-saltede nøtter, fordi steking blir kvitt de vitaminer og antioksidanter, og natrium forårsaker høyt blodtrykk og væskeretensjon.

Foods høy i Dopamin Boosters

Foods høy i Dopamin Boosters


Dopamin er et signalstoff som hjelper hjernen din lære og kontrollerer frivillig bevegelse. Dopamin kan ikke bli funnet i matvarer, men det er en aminosyre som heter tyrosin som kan hjelpe hjernen din produserer mer dopamin. Denne forbindelsen er funnet i matvarer som ost, biff og tofu.

Soyaprodukter

Soyaprodukter som tofu eller ristet soya nøtter inneholder aminosyren tyrosin som kan hjelpe hjernen produserer dopamin. Soya er også en viktig ingrediens i flere vegetariske produkter som veggisburgere eller faux kjøtt. Disse gir dopamin fordeler uten den høye fett fra kjøtt kilder til tyrosin som biff eller provolone.

Cottage Cheese og yoghurt

Dette lav-fett, er høy-protein ost vanligvis finner på medisinske ekspertenes "må spise" mat lister. Den har høyere proteininnhold enn andre harde og myk ost som Parmesan og Comte. Ost er en av de mest perfekte mat for tyrosin - faktisk aminosyren er oppkalt etter det greske ordet for ost: ". Tyro" Yoghurt er en annen sunn måte å få proteiner som inneholder aminosyrer fra et meieri produkt uten mye av fettet som osten ofte inneholder.

Bananer

Disse super sunn frukt inneholder mye mer enn kalium. Bananer er også en kilde til tyrosin. I hjernen, er dette tyrosine aminosyren at hjernens nerveceller blir til forbindelsene nor-adrenalin og dopamin. Disse nevrotransmittere hjelpe til med fysisk bevegelse samt årvåkenhet, konsentrasjon og hukommelse.