Digidexo.com

Rettigheter for eldre på aldershjem

Rettighetene til eldre i aldershjem

Eldre folk ikke overgi sine rettigheter når de kommer inn en eldrebolig. Uansett om det er et sykehjem, en assistert levende sentrum, en senior statsborger leilighet eller et hospice, er det viktig for eldre (og deres familier) å kjenne sine rettigheter og hva du skal gjøre hvis disse rettighetene blir krenket.

Retten til Høflighet og verdighet

Som upersonlig som en pensjonisttilværelse anlegget kan virke, bør omsorgspersoner husk at det er beboerens hjem. Alle innbyggere har rett til å bli behandlet som individer. De bør kalles ved sitt rette navn eller kallenavn de velger. Mat skal serveres på en riktig måte og aktiviteter må ikke fornærme bosatt verdighet.

Beboere kan klage på omsorg de får eller ikke får uten frykt for represalier. Disse klagene skal behandles innen rimelig tid og bosatt bør varsles når den klagen er adressert av de riktige myndigheter.

Frihet fra misbruk

Beboere bør være trygg på at deres behov blir møtt. De har også rett til å være fri for psykisk og / eller fysisk misbruk, herunder bruk av unødvendige fysiske begrensninger. Samtale lysene skal være innen rekkevidde, og bør bli besvart omgående. Beboere skal ha nok tid til å spise og ta vare på fysiske behov og får hjelp med disse behovene på en riktig måte. Hvis det trenges begrensninger for pasientsikkerhet, bør de sjekkes regelmessig og fjernes i henhold til reisebyråer og lokale retningslinjer.

Retten til privatliv

Pleiere kan ikke dele bosatt informasjon mindre det er nødvendig for å gi forsvarlig omsorg. Når du gir personlig pleie, må dører og gardiner være lukket for å unngå eksponering og besøkende må bli bedt om å forlate. Resident poster skal lagres forsvarlig og kastes på riktig måte. Beboere har rett til personlige eiendeler og ektepar har rett til privatliv.

Retten til å ta avgjørelser

Beboere har rett til å ta del i beslutningsprosessen for deres omsorg. De kan se deres medisinske og finansielle poster. De kan nekte omsorg --- inkludert mat, medisin og medisinske prosedyrer --- hvis de velger. De kan velge og endre omsorgspersoner som de ønsker. De kan (eller kanskje ikke) delta på gudstjenester og andre arrangementer som de velger.

Overgrep

Hvis en person bosatt eller hennes familie føler noen av disse rettigheter er blitt krenket, bør de ta de riktige trinnene. Ved mistanke om alvorlig fysisk, mental, følelsesmessig eller økonomisk misbruk, ring politiet eller lokale sosiale tjenester. Avgifter og / eller søksmål kan bli arkivert. For mindre alvorlige bekymringer, bør den eldrebolig ansatte og administrasjon. Ansatte kan bli irettesatt eller sparken og venner og / eller familiemedlemmer kan forbys kontakt med beboeren.

Spill å spille for eldre med Memory Tap

Spill å spille for eldre med Memory Tap


Som senior statsborger, spill og aktiviteter er ikke bare morsom, men kan også være funksjonelle og forbedre livskvaliteten. Visse spill og aktiviteter er nyttige for å dele latter, liming samt stimulere og trene hjernen. Bruk minne spill for å hjelpe eldre forbedre deres kognitive evner.

Kryssord

Kryssord er spill for folk i de fleste aldre til å spille. Disse oppgavene er gunstig for å øke ordforrådet og oppmuntrende mental årvåkenhet. Trekk ut en ordbok sammen med noen kryssord og ha det gøy. Disse oppgavene er også morsomt når det gjøres som en gruppeaktivitet med to eller tre personer. Du kan også holde et kryssord konkurranse der flere grupper konkurrerer om å se hvem som kan fullføre kryssord først. For konkurranser, bruk en enkel oppgave som tar ikke mer enn 10 minutter å fullføre.

Puslespill

For å spille fotopuslespill, skiller gruppen av eldre inn i to grupper. Ta et bilde av hver gruppe og forstørre bildet på et kopierings til størrelsen på en vanlig papir. Skjær bilde i flere biter, noe som gjør et puslespill. Gi hver gruppe sitt bilde puslespill og instruere gruppen for å fullføre puslespillet. Den første gruppen som fullfører puslespillet vinner en liten premie.

Spelling Bee

Stave bier er ideelle for bruk av kognitive evner. Samle en gruppe av eldre og gi hver senior en fargerike stykke bygging papir. Har de eldre sitte i stoler som er plassert i en enkelt linje vendt mot fronten av rommet. Starter på den ene enden av linjen, gi en senior en stave ord. Hver gang en senior staver ordet feil, legger han sin farge-kort i en kurv. Den siste senior resterende vinner stavekonkurranse. Denne aktiviteten fungerer også med matte multiplikasjon spørsmål.

Minne

En god måte for eldre å forbedre sine minne ferdigheter er ved å jobbe med flash-kort. Disse kortene er tilgjengelig som forhåndslagde spill for språk, sekvensering, matching, grammatikk og ordforråd. En nyttig spill å spille med to og to flashcards er minne. For å spille minne, først blande kortene, så legg dem med forsiden ned på et bord i selv rader. Den første spilleren svinger over to kort på jakt etter et matchet par. Fortsett med spillet før matche alle kortene. Spilleren med flest par vinner spillet.

Vekttap mat for eldre kvinner

Vekttap mat for eldre kvinner


Vekttap hos eldre kvinner kan være problematisk. Først, det er bare ikke så lett å gå ned i vekt. Og fra et medisinsk perspektiv, kan vekttap hos eldre kvinner også føre til muskel tap; uten muskler, kan en eldre kvinne bli skrøpelig og miste henne mobilitet. Åpenbart er det viktig at eldre kvinner snakker med sine helsepersonell om noen plan for å gå ned i vekt for å sikre at de gjør det på en fornuftig måte. For mange vil en bit av øvelsen kombinert med de rette vekttap matvarer hjelpe dem å oppnå sine mål og opprettholde god helse.

Redusere Fat

Ernæringsfysiologer og leger er enige om at en diett lav på fett er bra for å miste vekt og holde den av. Velg magert rødt kjøtt: grille en London Broil snarere enn en mørbrad marmorert med fett. Nyt en kyllingbryst i stedet for en drumstick, og grill den eller broil det i stedet for å steke den. Velg magre meieriprodukter. Kok med rapsolje, solsikkeolje eller jordnøttolje (olivenolje er bra, men den ryker ved en forholdsvis lav temperatur).

Ikke så mye sukker

Kutte ned på raffinert sukker og stivelse er en annen god strategi for eldre kvinner som ønsker å slippe noen vekt. Bruke kunstig søtningsmiddel i te; pep opp hele korn frokostblanding med fersk frukt i stedet for sukker; spise brun ris og hele korn brødet.

Rikelig med kalsium

En rekke studier viser at kalsium i kosten kan hjelpe eldre kvinner redusere deres nivå av kroppsfett og gå ned i vekt eller holde den av. Det finnes en rekke av kalsium-rik mat å velge mellom: magre meieriprodukter (fettfri melk, fettfattig yoghurt), fruktjuice med kalsium lagt, og grønne grønnsaker (bok choi, brokkoli, grønnkål, spinat) kan være akkurat den riktige tingen å hjelpe til med vekttap.

Sunn Snacking

Snacks kan være en katastrofe for en eldre kvinne som prøver å gå ned i vekt. Velg riktig mat, skjønt, og snack kan faktisk være gunstig. For eksempel kan kvinner som ikke har en allergi nyte en håndfull peanøtter eller peanøttsmør på en selleri pinne som gode kilder til vitaminer og mineraler, samt fiber. Trenger du noe søtt? Ha en liten skål med sukker-fri pudding laget med fettfri melk for ekstra kalsium.

Krydre ting opp

Forbedre smaken av mat med krydder og krydder som legger smak uten å legge salt, sukker eller kalorier. Avhengig av fatet, gran det opp med løk, pepperrot eller parmesan ost. Og kanel lagt til mat kan ha en rekke positive konsekvenser: det fremmer bedre hukommelse, hjelpemidler i reduksjon av kolesterolnivået og bidrar til å kontrollere blodsukkeret og bekjempe fedme.

Den beste råd om å miste vekt for eldre kvinner

Vekttap kan være tøft for enhver kvinne, men det kan virke spesielt vanskelig for kvinner siste 40 år ofte kalt "middelaldrende spredning," vektøkning er antatt av mange kvinner å være en del av å bli eldre og går gjennom kroppen endringer som menopause. Denne vekten ofte kan oppnås rundt magen, og denne typen magefett er spesielt farlig fordi det hever risikoen for hjerte-og karsykdommer, diabetes og kreft. Mens det er vanskelig, kan miste vekt i 40-årene og utover gjøres.

Øvelser

Kvinner vanligvis pleier å være mindre aktiv etter overgangsalderen enn de var før, som er en årsak til vektøkning. Den gode nyheten er at selv en liten øvelse går en lang vei. En studie publisert i Journal of American Medical Association i 2007 foreslo at bare 75 minutters trening i uken kan ha en innvirkning på den generelle helsen til postmenopausale kvinner ved å redusere omkretsen av midjen sin.

Økt intensitet i treningsøktene kan ha en gunstig rolle i å vinne Ardenneroffensiven, spesielt når det gjelder å holde fettet bort fra midsection. Aerobic øvelser er spesielt nyttig for å trimme magefett. En studie utført ved Fred Hutchinson Cancer Research Center i Seattle viste at overvektige, post-menopausale kvinner i aerobic treningsgrupper hadde mistet mellom 3.4 til 6.9 prosent av sin buk fett innen ett år av programmet.

Diet

Kvinners metabolisms tregere etter hvert som de blir eldre. Deres forbrenningen tregere om lag 10 prosent for hvert tiår etter at de fyller 40. Dette betyr at eldre kvinner trenger å konsumere mindre mat, selv om deres mål er bare for å opprettholde vekten. Madelyn Fernstrom, Ph.D., direktør ved University of Pittsburgh Medical Center (UPMC) Vekt Management Center og knytte direktør for UPMC Nutrition Center i Pittsburgh, sier at dette betyr å spise 100 færre kalorier om dagen for kvinner siste 40 år bare for å opprettholde sin vekt.

På grunn av denne grunn, kvinner utover 40 år må være ekstra nøye med å telle kalorier og spise fornuftige måltider. Ett område som kan kutte ned på lett er fett; en god rettesnor for eldre kvinner er å ha fett utgjør bare 20 til 35 prosent av sine daglige kalorier. I stedet for fett, bør eldre kvinner fokusere på mer frukt og grønnsaker, og på å få fett fra kilder som nøtter og oliven.

Hormonbehandling

Mens hormonbehandling (HRT) er nyttig for mange post-menopausale kvinner, bruker den som en vekt-tap strategi anbefales ikke. Tester som prøver å vise en kobling mellom HRT og vekttap har hatt begrensede resultater, og det er betydelige helserisikoen forbundet med HRT.

Beste måtene for eldre å miste Belly Fat

Som mennesker alder, har de en tendens til å få vekt og akkumulere fett rundt midsection. Når eldre er overvektig, de opplever større risiko for sykdom og sykdom, inkludert diabetes, hjertesykdom, hjerneslag og kreft. Ekstra pounds rundt midten minsker lunge og lungefunksjon. Men det er ikke for sent for seniorer å kaste pounds og miste buk fett. Disse buk-fett-kampene tips oppmuntre et sunt kosthold og livsstil for seniorer.

Trening

Den beste måten for eldre å miste magen fett er å utøve. Det er viktig å øke kroppens stoffskifte. Du kan øke hastigheten på stoffskiftet ved å legge kardiovaskulær trening til rutine. Brenn fett ved løping, sykling, turgåing og svømming. Vektbærende øvelser som styrketrening, pilates og yoga øker muskelmasse. Muskelmasse forbrenner kalorier på en raskere hastighet og brenner fett celler. Det er en øvelse myte at sit-ups og crunches alene vil redusere mage fett.

Reduser Fat

Reduser inntaket av kolesterol og fett i kostholdet ditt. Den største synderen i vektøkning (spesielt rundt midten) er trans fett (som øker LDL kolesterol). Velg magert kjøtt som kalkun eller fisk. Unngå høy-fett kjøtt som biff og orgel kjøtt. Øke HDL (bra) kolesterol ved å spise enumettet fett, som for eksempel avokado og olivenolje.

Ta Kosttilskudd

Naturlig kosttilskudd også regulere blodsukkeret (insulin) nivåer. Økt insulin nivåer bidra til magefett. Produksjonen av DHEA, et naturlig hormon som finnes i binyrene, bremser ned når folk alder. Legg en DHEA supplement til kosthold for å opprettholde normale insulin nivåer. Chromium picolinate og sink også regulere blod-sukker nivå. Du finner disse kosttilskudd i helsekostbutikker eller apoteker. Sjekk med en lege før du tar kosttilskudd (spesielt hvis du tar reseptbelagte medisiner). Noen medisiner kan forårsake bivirkninger hvis de tas med kosttilskudd.

Øke løselig fiber

Legg mer løselig fiber til kosthold. Fiber bryter ned fettceller og hjelper til med vekttap. Start dagen med å spise havregryn, en god kilde til løselig fiber. Fiber kan også bli funnet i havrekli, hele korn brød, brun ris, frukt og grønnsaker, nøtter og frø, og tørkede bønner.

Er det normalt for eldre blodtrykk å kjøre litt høy?

Er det normalt for eldre blodtrykk å kjøre litt høy?


Ifølge Mayo Clinic, høyt blodtrykk utvikles vanligvis i løpet av en lang tidsperiode, og påvirker de fleste til slutt. På grunn av dette aspekt av hypertensjon, er det vanlig for eldre menneskers blodtrykket lesing å være litt høy.

Typer

Den vanligste typen av høyt blodtrykk, kalles primær hypertensjon, hvor det ikke er noen kjent årsak til økning av blodtrykket. Primær hypertensjon står for over 90 prosent av tilfellene ifølge Mayo Clinic, og har en tendens til å utvikle seg sakte over flere år.

Alder er en risikofaktor

The Mayo Clinic sier at alder er en av de vanligste risikofaktorer for å utvikle høyt blodtrykk.

Årsaker

Som mennesker alder, arteriene mister elastisitet og er mindre i stand til å imøtekomme endringer i blodstrømmen, slik som plutselige endringer. Dette åreforkalkning bidrar til hypertensjon.

Betydning

Ifølge den amerikanske Association of pensjonert mennesker, har du en 90 prosent sjanse for å utvikle høyt blodtrykk senere i livet, selv om blodtrykket er normalt i en alder av 55 år.

Advarsel

Som du alder, bør du få deg blodtrykket kontrolleres oftere og konferere med legen din dersom det blir gjennomgående høyere. Jo eldre du blir, jo viktigere er det å redusere risikofaktorer knyttet til høyt blodtrykk, inkludert røyking, høyt alkoholforbruk og for mye salt i kosten, sier Mayo Clinic.

Om kontaktlinser for eldre voksne

Om kontaktlinser for eldre voksne


Eldre voksne kan møte noen utfordringer når det kommer til bruk av kontaktlinser. Mange mennesker over 40 år har presbyopi, der øynene ikke kan fokusere på nært hold. I tillegg kan øyelokkene sag og tørre øyne setter inn. Disse faktorene presentere problemer, men eldre voksne kan fremdeles bruke kontaktlinser.

Presbyopi

For eldre voksne som lider av presbyopi, bifokale linser er tilgjengelige. De fungerer akkurat som bifokale briller, med to krefter på ett objektiv - en for å korrigere fjern visjon og den andre for å korrigere nærsynet. Imidlertid er multifokale kontaktlinser mer vanlig foreskrevet. De har en rekke fullmakter, ligner progressive briller.

Tørre øyne

Tåreproduksjon avtar med alderen, mer for kvinner etter utbruddet av overgangsalder. Men hydra linser er nå tilgjengelig. De er laget av Hydrofile (vannelskende) materialer som kan redusere ubehag forbundet med iført den vanlige typen kontaktlinser med tørre øyne.

Myke linser

Eldre voksne kan oppleve at myke linser laget av silikon hydrogel kan gi dem bedre syn helse. Disse objektivene tillater opp til opptil seks ganger mer oksygen til hornhinnen, og de også redusere tørking effekter. Myke linser er tilgjengelig i daglig eller utvidet slitasje.

Expert Insight

Det er best å besøke øyelegen for en grundig synsundersøkelse før de bestemmer seg for hvilken type kontaktlinser. Han vil gi deg råd om hva som vil fungere for dine øyne, gitt deres tilstand og helse.

Måltider for eldre

Måltider for eldre


Å spise sunt er viktig for vekst og utvikling i alle faser av livet, og de eldre er ikke noe unntak. På grunn av flere endringer som skjer med aldring, eldre er i faresonen for en rekke ernæringsmessige mangler, og mange av disse kan lett behandles med en sunn, balansert kosthold.

Dietary behovene til eldre

Elements viktige i dietten til eldre inkluderer mat rik på protein og vitamin B12. I følge Diet kanal nettsted, bør den gjennomsnittlige topp voksen ta i 1,0 til 1,25 gram protein pr 2.2 pounds (1) kilogram kroppsvekt pr dag. Siden kroppens evne til å absorbere vitamin B12 avtar med alderen og vitamin B12 er funnet i mange typer av kjøtt, for å fokusere på matvarer omfatter lever, oksekjøtt, fisk, kylling, svinekjøtt, og egg. Disse matvarer, sammen med valnøtter, avokado og frø, er høy i omega-3 fettsyrer, som alle bidrar til å forbedre hjernens funksjon og redusere betennelser.

Den senior kosthold kan også bommer på kalsium, vitamin D, vitamin B6 og riboflavin. Siden kalsium og vitamin D arbeide sammen for å lage sterke ben, er det viktig å få disse anbefalte doser hver dag. Mat rik på kalsium, vitamin D, vitamin B6 og riboflavin inkluderer bananer, yoghurt, kylling, spinat, befestet frokostblandinger, melk, bønner, fisk og helkorn.

Ting å se

Salt tilsettes til mat for å forbedre smaken. Mens natrium er et grunnleggende behov for den menneskelige kropp, for mye kan lage høyt blodtrykk og hjertesvikt, spesielt hos eldre. Som følelsen av smak og lukt nedgang med alderen, er det vanlig for eldre å legge ytterligere mengder av natrium til kostholdet. Gode ​​substitutter for salt som forbedrer smaken inkluderer curcumin, Mrs. Dash® saltfrie krydder, og andre urter og krydder.

Et annet element å se på kosthold eldre er vitamin A. Selv om mange seniorer ta inn mindre enn de anbefalte mengder per dag, er kosttilskudd ikke sannsynlig nødvendig, fordi med alderen leveren behandler denne vitamin i mindre grad, noe som gjør den daglige Kravet mindre. Ifølge emedicine.medscape.com, er vitamin A et fettløselig vitamin, noe som gjør toksisitet en bekymring hvis inntak enn stoffskiftet.

Sample Måltider

Nutrition.com.sg antyder en gjennomsnittlig dag måltid plan kan starte med en frokost med en kopp kokt havregryn med 1 ss av hvetespirer og en banan. En midmorning snack kan være en bolle med bønne ostemasse med sirup og 6 gram av ren fruktjuice. Lunsj kan være en bolle med kylling sopp noodle soup, 1/2 kopp wokkede spinat og ett glass vann. For en ettermiddag snack kan du nyte en sardin bun med te etter eget valg, og til middag 3 gram av dampet fisk, 1/2 bolle med brønnkarse suppe, en bolle med ris og vann. På slutten av dagen, før sengetid, har tre eller fire hel-hvete crackers og en kopp Milo, Horlicks eller Ovaltine tilsatt melkepulver.

Trening

Ifølge nutrition.com, kan trening bremse effektene av aldring, samt gjøre deg se og føle deg yngre. Trening sammen med et sunt kosthold holder skjelettet sterkt, øker muskelstyrke og bidrar til å opprettholde balanse og stabilitet. Velge en aktivitet du liker vil ikke bare gjøre treningen mer morsom og spennende, men vil også hjelpe deg å forbrenne kalorier.

Andre faktorer

Mange andre faktorer som påvirker kvaliteten av en eldre persons måltider. Endringer i livsstil, sosiale og økonomiske overganger og medisinske forhold bidrar til om en senior har råd eller har tilgang til mat han eller hun trenger for å opprettholde et sunt kosthold. Ekstra innsats er viktig når du velger matvarer som er best for optimal helse.

Hvordan forberede lett å tygge Foods for eldre

Hvordan forberede lett å tygge Foods for eldre


Når du har dine egne tenner, er du i stand til å tygge maten uten problem, og du er i stand til å spise omtrent noe mat du ønsker. Når du er en senior som bærer proteser, eller en senior som har mistet tennene sine og aldri erstattet dem, tygger visse matvarer kan være vanskelig, om ikke umulig. Personer med dette problemet kan være mangler essensielle næringsstoffer når de eliminere visse matvarer fra kostholdet. Hvis du er en omsorgsperson med ansvaret for å ta vare på en eldre person som har problemer med å tygge, kan du ønsker å vite hvordan å forberede lett å tygge mat for ham.

Hvordan forberede lett å tygge Foods for eldre

•  Forbered frukt til frokost eller dessert for eldre person å få litt fiber og vitamin C i deres system. Bruk en ostehøvel til å rive et eple eller pære for denne personen. Hvis pære er overmoden, mos pære med en gaffel i stedet. Tjen most frukt i løpet kremet cottage cheese eller yoghurt. Havregryn er en annen næringsrik frokost mat. For å gjøre havremel lettere å tygge, sette en halv kopp tørr havregryn i en blender å slipe det ned. Koker bakken havregryn som du ville vanlig havregryn. Sluttresultatet vil være havregryn med en kremet tekstur som ikke trenger å tygges.

Kontroller suppe for en eldre person. Suppe er en effektiv måte å sette en rekke vitaminer, mineraler og fiber i et senior kosthold. Legg myk hvit ris til suppe, eller liten pasta, og tilsett hakket squash til suppe for kalsium og vitamin A, og hakkede tomater uten hud for ekstra vitamin A og vitamin C. Hvis personen du er mat for likes gulrøtter, sette noen i suppen ved grating en gulrot med en ostehøvel. Du kan også sette poteter i suppen for kalium.

Grind kalkun, kylling, svinekjøtt eller oksekjøtt så de eldre person iført proteser kan godt spise disse protein matvarer med et minimum av å tygge. Hvis senior har ingen reelle eller kunstige tenner, gi ham kjøtt fra en krukke som er laget for babyer. Gjør potetmos og bland kjøttdeig eller jarred barnemat inn i dem. Fukt mat med brun saus. Du kan også koke hermetisert grillmat bønner for denne personen, mos dem og tjene dem med over potetmos.

Hint

  • Når du legger grønnsaker til suppe, sørge for at de er veldig myk ved å koke dem for en lengre periode.

Ernæring Evalueringsverktøy for eldre

Ernæring Evalueringsverktøy for eldre


Opp til 81 prosent av eldre pasienter står i fare for utilstrekkelig ernæring, en rapport i RNJournal.com stater. Ernæringsmessig vurdering er nøkkelen til tidlig oppdagelse, aggressiv intervensjon og gode resultater. Objektive tester som involverer kliniske, biokjemiske og antropometriske testing er mer kompliserte og ofte mindre nøyaktig for alderen klienter. Blant de mange evalueringsverktøy, fem er vist til lett og pålitelig måte å måle og forutsi ernæringsmessige problemer hos eldre.

Mini Nutritional Assessment

Mini Nutritional Assessment Tool (MNA) inkorporerer fysisk undersøkelse, antropometriske tiltak og spørsmål for å fastslå en persons risiko for ernæringsmessige problemer. Fysiske tegn på underernæring som tynt hår, lett blåmerker og hud manifestasjoner er kombinert med andre funn for å identifisere mangler i en eldre person ernæringsstatus. Skårer oppnådd identifisere de med høy risiko for underernæring.

Mini Nutrition Assessment - Short Form

Mini Nutritional Assessment - Short Form (MNA-SF) er en pålitelig og effektivt verktøy. En kortere versjon av Mini Nutritional Assessment, tar det fire minutter å fullføre de seks spørsmålene. I MNA-SF, kalv omkrets i stedet for BMI (body mass index) måling kan bli brukt. Spørsmålene spør om inntak, Matinntak, reseptbelagte medisiner, mobilitet og samtidige sykdommer.

Ernærings Form for eldre

Den NUFFE, eller Nutritional Form for eldre, har 15 elementer. Blant dem er historie, kosthold og en generell vurdering som vurderer personens evne til selv-feed, blant andre hensyn. I en studie sitert i RNJournal.com som brukes og skapte dette verktøyet for eldre i-pasienter, økt påvisning av ernæringsproblemer resulterte. Dette i sin tur økt pasient henvisninger og generelle tilfredshet mens det redusert antall infeksjoner og lengder av oppholdet på sykehus.

Resident Assessment Instrument

Mange sykehjem bruke Resident Assessment Instrument (RAI) for å fastslå ernæringsmessige problemer i sine beboere. Denne metoden bruker nåværende vekt og høyde, noen historie med vekttap og kvaliteten og kvantiteten av inntak observert ved fastsettelse av beboerens potensial for underernæring. RAI startes når beboeren tas opp, og de som anses i fare omtales på en gang for riktig lege, sykepleier og kosttilskudd intervensjoner.

Ernærings Helse Screen

Den ernæringsmessige helse Screen verktøyet brukes av familiemedlemmer og helsepersonell til å oppdage endringer i ernæring. Spørsmål besvares ja eller nei, og svar blir lagt sammen for å avsløre en samlet poengsum. Med 10 spørsmål, tar det bare noen minutter å få resultater. Summer på 6 eller høyere indikerer en høy risiko for underernæring. Familier ved hjelp av dette verktøyet, som har samtale vekkende spørsmål, kan lære mye.

Måltid ideer for eldre

Måltid ideer for eldre


De eldre har ofte ikke spise så godt som de burde. Ernæring behov endres over tid, og mange av de eldre står fast i en spise brunst. Det er viktig for deres generelle helse, men at enkelte kosttilskudd endringer finner sted, slik som forbruker mer kalsium og mindre fett. Planlegger måltider for å inkludere mer melk, enkelte grønnsaker og magre proteiner vil hjelpe eldre å leve et sunt liv.

Protein

En av de viktigste næringsstoffer for eldre er protein. Enkelt sagt, senior behov for å konsumere ca en 1/2 gram protein per kilo kroppsvekt. En eldre kvinne veier 120 pounds bør spise 60 gram protein per dag. En tunfisk sandwich til lunsj gir ca 40 gram i ett måltid. Grillet laks eller kylling er gode kilder til protein til middag. En biff kan også gi protein, selv om rødt kjøtt bør spises i moderate mengder. Erter, nøtter og egg kan også tilby protein.

Dairy

Meieriprodukter er nødvendig hos kvinner som sine kalsium nivåer har en tendens til å slippe etter overgangsalderen. Menn bør spise 1 til 1,5 kopper meieriprodukter, mens kvinner bør få minst 2 kopper. Drikk melk med hvert måltid og legge ost til din kylling, en salat eller noe annet som det smaker godt med. Å spise brokkoli med middagen er også en utmerket kilde til kalsium. En kopp yoghurt som snacks mellom måltidene bidrar til å øke melkeinntaket for dagen.

Grønnsaker

Velg et bredt utvalg av vegetabilske farger for å få mest mulig ut av hver enkelt. Mørke grønne, bladrike grønnsaker ikke bare gi vitaminene A, C, D og K, men også næringsstoffer som folat og jern. De kan også være en ekstra kilde til kalsium. Gule og oransje grønnsaker, for eksempel gulrøtter og squash, tilby andre viktige næringsstoffer, som vitamin C, beta karoten, kalium og lykopen, som inneholder antioksidanter. Koble opp forskjellige grønnsaker til hvert måltid. For eksempel, hvis du hadde gulrøtter i går kveld, velger spinat eller brokkoli i kveld. Du kan til og med tjene mer enn én farge på et enkelt måltid for å øke inntaket.

Korn

Karbohydrater kan være farlig hvis du spiser for mange av de såkalte dårlige karbohydrater, slik som raffinert sukker, hvitt mel og hvit ris. De eldre skal bytte over til hele korn når det er mulig å unngå de dårlige karbohydrater. Hele korn tilby flere næringsstoffer og fiber enn bearbeidet mel fordi fullkorn beholder næringsstoffene tapt i behandlingen. Fullkornspasta er en utmerket erstatning for de typiske "hvite" nudler når du gjør spaghetti eller andre pastaretter for måltidet. Bruk en helkornbrød å lage smørbrød til lunsj og toast til frokost. Frokostblandinger bør også være laget med hele korn.

Balanse

Spise riktig som vi alder innebærer å gjøre måltider som inneholder en kombinasjon av alt vi trenger. Gjør grillet laks for protein og server med brokkoli for vitaminer og kalsium, fullkorn ris og et glass melk. Grillet kylling kan også erstatte som en utmerket kilde til protein. Et egg salat eller tunfisk sandwich på grovbrød med et glass melk og noen gulrøtter gjør en utmerket lunsj for eldre. Å spise riktig mat som du alder hjelper kroppen å absorbere alt som det er behov for som stoffskiftet og fordøyelsessystemet både tregere. Et sunnere kosthold kan også hjelpe kroppen din bekjempe sykdom på grunn av aldring.

Jern-rik mat for eldre

Jern-rik mat for eldre


Ifølge en artikkel publisert av American Family Lege i 2000, utbredelsen av anemi øker med alderen. Dette er hovedsakelig på grunn av tilstedeværelsen av kroniske sykdommer som påvirker jernstatus og den vanlige bruk av medikamenter. Mange medikamenter interferere med absorpsjonen av jern, som fører til redusert jernlagre i kroppen. Pensjonister bør konsumere en rekke jern-rik mat for å opprettholde tilstrekkelige lagre av jern.

Kjøtt og sjømat

Heme jern er en type jern som bare finnes i kjøtt av dyr. Denne spesielle form for jern blir bedre absorbert enn ikke-heme jern som finnes i andre matvarer. Innmat er spesielt høy i jern. Biff, kalkun, skinke og kylling også gi heme jern. Noen sjømat valg kan også gi jern. Reker, sardiner, østers, kamskjell, tunfisk og muslinger er noen sjømat alternativer ofte nytes av seniorer. Spise moderate mengder kjøtt og sjømat er ofte alt som er nødvendig for å opprettholde tilstrekkelige jernlagre. Vegetarianere kan ha en vanskeligere tid fordi de ikke bruker kilder til heme jern.

Frukt og grønnsaker

Mange frukt og grønnsaker gir ikke-heme jern, jo mindre absorberbare type jern. Mørkegrønne bladgrønnsaker, poteter, erter og snittebønner er gode vegetabilske kilder til jern. Frukt rik på jern inkluderer svisker, vannmelon, jordbær, rosiner, dadler og fiken. Sviske saft og tørket frukt som aprikos og fersken er også høy i jern. Vegetarianere behov for å sikre at de inntar en rekke jernrike frukter og grønnsaker, fordi de ikke skaffe jern fra animalske kilder.

Korn

Hele korn og beriket korn er gode kilder til ikke-heme jern. Mange produsenter berike deres kornvarer med jern, fordi dette er en av de næringsstoffer som oftest går tapt under behandlingen. Hvite og hele hvete brød, beriket pasta, ris, havre og kli frokostblandinger og kremen av hvete er vanlige korn kilder at det amerikanske Røde Kors anser som jern-rik mat.

Annet

Tørkede erter, bønner og linser er jern-rik mat kilder også. Egg, særlig eggeplomme, er også gode kilder til jern. Selv om de er gode kilder til jern, eggeplommer inneholder også kolesterol, som ofte er et vederlag for eldre individer. The American Heart Association anbefaler å begrense inntaket av eggeplommer for å opprettholde sunne kolesterolet. Instant frokost shakes er ofte beriket med jern, noe som gjør dem til et utmerket valg for eldre som har problemer med å spise fast føde eller foretrekker å spise mindre måltider.

Sunt kosthold for eldre

Eldre mennesker lider av effektene av aldring, inkludert osteoporose, benbrudd, muskelsmerter og forstoppelse. En diett for eldre er utviklet for å bidra til å forhindre disse forholdene og selv bremse de negative effektene av aldring.

Spis frukt og helkorn

En diett rik på hele korn, frukt og grønnsaker vil sikre at du får en rekke vitaminer og mineraler. Forbruker en antioksidant rik diett vil også redusere de negative effektene av aldring. Vitaminer A, E og C reduseres frie radikaler i legemet. Antioksidant rike kilder inkluderer grønn te, blåbær, appelsiner og mandler.

Sikre en god kalsiuminntak

Som vi alder, våre bein mister kalsium og er mer utsatt for brudd og osteoporose. For å sikre et tilstrekkelig inntak av kalsium, drikke melk og spise andre magre meieriprodukter. Soy melk er en god erstatning for de som er laktoseintolerante. For at kroppen skal absorbere kalsium, trenger den tilstrekkelig nivå vitamin D. I tillegg til å holde musklene sterke og energi opp, eldre mennesker trenger å konsumere protein og vitamin B-12. Kilder til protein er magert kjøtt, nøtter og bønner. For vitamin B-12 spise laks, albacore tunfisk og flyndre.

Spis Fiber å bekjempe forstoppelse

Siden kalori behov nedgang som vi alder, kan forstoppelse bli et problem. Et fiberrikt kosthold kan korrigere denne tilstanden. Gode ​​kilder til fiber er bakken linfrø, bønner, havre, hele korn og appelsiner. Et fiber diett bidrar også til å redusere kolesterol ved å absorbere fett i tarmen som de passerer gjennom legemet.

Fettsyrer Ease aches og smerter

Smerter og plager er en annen vanlig tilstand. Essensielle fettsyrer (omega-3) som finnes i laks, linfrø, valnøtter og avokado holde leddbånd smøres og redusere betennelser.

Kalium bidrar til å kontrollere blodtrykket

For å opprettholde god blodtrykket nivåer, forbruker kalium. Kalium finnes i bananer og appelsinjuice. Også prøve å bruke lav-salt eller saltfrie krydder når smakstilsetning i mat for å holde saltinntaket med anbefalte nivåer.

Vitamin A bidrar syn, men pass opp

En overdose av vitamin A er giftig for kroppen så holder innenfor anbefalte doser er viktig. For menn, 1000 milligram per dag og for kvinner 800 milligram om dagen er tilstrekkelig. Vitamin A er nødvendig for å opprettholde godt syn, hud og hår.

Ernæring tips for eldre

Ernæring tips for eldre


Ettersom vi blir eldre, noen ganger blir det vanskeligere å opprettholde god ernæring. Fysiske begrensninger kan komme i veien for å handle for og forberede sunne måltider. Restriktive dietter, vanskeligheter tygge eller svelge mat eller tap av appetitt kan redusere din nytelse av å spise. Imidlertid kan riktig ernæring energi din kropp og sinn og hjelper kroppen din å forhindre eller gjenopprette fra sykdommer og skader lettere. Med noen få enkle teknikker kan du maksimere ernæring, og hjelper deg å opprettholde din uavhengighet og forbedre din generelle livskvalitet.

Øk fiber inntaket

Fiberrik mat kan hjelpe deg å føle fyldigere lenger, forebygge forstoppelse, og kan hjelpe deg med å administrere høyt kolesterol. Frisk frukt, grønnsaker og bønner er gode kilder til fiber. Prøv å inkludere en kilde for fiber i hvert måltid.

Inkluder helkorn

Hele korn brød, pasta og kornprodukter gi mer næring per porsjon enn sine raffinerte "hvit" kolleger, og vil også bidra til å opprettholde blodsukkeret ditt, og gir deg mer energi. The National Institute on Aging anbefaler å bruke hele korn for å gjøre opp minst halvparten av det daglige korn inntak. Hele korn er en annen god kilde til fiber.

Forbedre Flavor

Appetitt og smakssansen begynner å avta etter hvert som vi blir eldre. Velge mer smaksrik mat eller finne sunne måter å legge til smaken kan hjelpe deg å nyte å spise igjen. Noen eksempler på naturlige smaksforsterkere er sitron eller andre fruktjuicer, urter, krydder, eddik eller olivenoljer, som også kan flavored.

Ta vare på dine Bones

Som vi alder, begynner kroppen å reabsorb kalsium fra skjelettet, forlate oss utsatt for brudd, i henhold til Cedars-Sinai Medical Center. For å motvirke tap av beinmasse, sørg for å inkludere mat rik på kalsium og vitamin D i kosten, slik som melk, ost, yoghurt og grønne greener. Legen din kan hjelpe deg å avgjøre om du bør også ta kalsium og vitamin D-tilskudd.

Hold deg hydrert

Dehydrering er et vanlig problem for eldre, ifølge helpguide.org, fordi kroppens evne til å regulere væske avtar med alderen og vår følelse av tørst kan bli sløv. Bor hydrert kan bidra til å avlaste forstoppelse og redusere urinveisinfeksjoner, så helpguide.org anbefaler å drikke vann hele dagen.

Prøv en Soft Diet

Hvis du har problemer med å tygge eller svelge, kan det være lurt å diskutere fordelene med en myk eller flytende diett med legen din. Hun kan anbefale noen sunne alternativer, som for eksempel flytende måltid erstatning vibrering og andre myke alternativer for å hjelpe deg å opprettholde et tilstrekkelig inntak av kalorier og næringsstoffer. Andre sunne myke alternativene inkluderer smoothies laget av fersk eller frossen frukt, dampede grønnsaker, ris og yoghurt eller cottage cheese, ifølge helpguide.org.

Gratis Dental Care for eldre i Boston

Gratis Dental Care for eldre i Boston


Riktig tannpleie er viktig for total helse i alle aldre. Kostnaden for besøk bør ikke være uoverkommelige for eldre eller noen med lav inntekt. Boston, Massachusetts, har mange muligheter for tannbehandling til redusert pris. Enten du søker jevnlige besøk eller øyeblikkelig hjelp, er det muligheter for å imøtekomme selv de uten tannlege forsikring. Gratis tjenester er sjeldne, men mange praksiser tilbyr rabatterte priser, betalingsplaner og glideskalaer for å gjøre tannpleie rimelig.

Undervisningspraksis

Boston er hjem til mange dental skoler. Undervisning klinikker tilbyr en rekke tjenester, inkludert geriatrisk tannbehandling. Alle dine tannarbeid skal utføres av kvalifisert pre-doktorgradsstudenter og sjekket av fakultetet.

Tufts tannklinikker ved Tufts University School of Dental Medicine
1 Kneeland St.
Boston, MA 02111
617-636-6828

Harvard Dental Center ved Harvard School of Dentistry
188 Longwood Ave.
Boston, MA 02115-5888
617-432-1434

BU School of Dental Medicine ved Boston University Henry M. Goldman School of Dental Medicine
930 Commonwealth Ave.
Brookline, MA 02215
617-358-1000

Redusert-Cost Practices

Dr. Dental er en tannlegepraksis som spesialiserer seg på å tilby rimelige behandlinger for pasienter i alle aldre. En evaluerende Besøket starter på $ 25. Tolv steder i Massachusetts gjøre å finne en lokal praksis praktisk.

45 Maverick Square
East Boston, MA 02128
617-567-3800

373 Broadway
Chelsea, MA 02150
617-887-0600

315 Centre St.
Jamaica Plain, MA 02130
617-524-5400

Klinikker

Hvis pendle til din nærmeste tannlege skolen er vanskelig eller hvis kostnadene er fortsatt for høyt, bør du vurdere å forske lavinntekts klinikker i ditt område. Mange tilbyr betaling planer om et behov basis.

The Dorchester Hus Multi-servicesenter
1353 Dorchester Ave.
Dorchester, MA 02122
617-288-3230

Fenway Helse
1340 Boylston St.
Boston, MA 02215
617-927-6127

Den Dimock Senter
55 Dimock St.
Roxbury, MA 02119
617-442-8800

Betraktninger

MassHealth tilbyr en rekke dekning alternativer for søkere alderen 65 år og eldre med lav inntekt. Flere planer kombinere Medicaid og MassHealth planer for full helse dekning der mange dental praksis blir rimelig. Påfør på nettet eller ring MassHealth kundeservicesenter på 1-800-841-2900.

Forskjeller i boformer for eldre

Forskjeller i boformer for eldre


Levende alternativer for eldre varierer og kan tilpasses med eldre personens behov i tankene. Å ha valg på hvordan han kan leve som han aldre kan berolige en eldre person at han vil være så behagelig som mulig og leve livet som han velger. En eldre person kan endre hennes levende alternativer som hennes aldrende utvikler og nye behov for omsorg presentere seg selv.

In-Home Assistance

Pensjonister kan bo hjemme med helse hjelpemidler som kommer inn for å gi dem omsorg. Pensjonister kan også redesigne sine hjem for å ha handikappede tilgang. Pleiere kan arbeide med par så lenge de trygt kan bo i hjemmet. Hospice sykepleiere tjener selv de terminalt syke og døende pasienter som ønsker å forbli i sitt eget hjem så lenge som mulig.

Hjem Providers

Hjem leverandører er familier som er villige til å ta vare på folk som ikke er knyttet til dem. De ledende liv med hjem leverandører i en state-godkjent hjemme og mottar omsorg fra dem. Til gjengjeld hjemmet leverandører mottar et stipend for å arbeide med senior. Hjem leverandører er vanligvis kontrakt for et år av gangen.

Assisted Living Apartments Designet for eldre

Leiligheter som er designet for eldre har fasiliteter for funksjonshemmede, slik at de eldre kan flytte rundt komfortabelt. Den eldre person får også omsorg fra ansatte som reagerer på nødanrop og sjekk om den enkelte på stedet. Personalet kan også bistå med alt fra leger avtaler til matlaging eller shopping, hvis behovet være.

Sykehjem

Folk som trenger tung pleie på grunn av helsemessige problemer og nedgang i mobiliteten ofte bor i sykehjem. Der kan de ha rundt-the-clock bemanning og sykepleie til alle tider. Sykehjem kan bli kostbart på grunn av kostnadene for bemanning og drift av anleggene.

Omsorg for eldre med demens

Introduksjon

Omsorg for en eldre person med demens presenterer en rekke utfordringer fordi manifestasjonen av denne medisinsk tilstand varierer fra person til person.
Demens er definert som en gruppe av symptomer som følge av en progressiv tap av hukommelse og intellektuell fungering som er alvorlige nok til å forstyrre personens evne til effektivt å utføre daglige gjøremål. Når du tenker på demens, oftere enn ikke, har du sannsynligvis forbinder det med Alzheimers sykdom. Imidlertid er Alzheimers bare én type av primær demens. Det er andre faktorer, blant annet genetikk, skader, infeksjoner og sykdommer som kan føre til demens.
Demens er progressiv og uhelbredelig.

Tre grunnleggende prinsipper

Det er tre grunnleggende prinsipper for å hjelpe deg å ta vare på en eldre person med demens. De er struktur, enkelhet og konsistens. Men enda viktigere enn disse prinsippene er det underliggende grunnlag av respekt, vennlighet og tillit at du må utvikle med den personen du har omsorg for for å gjøre prosessen effektiv og mer behagelig for dere begge.
Den primære prinsippet om omsorg er struktur. Hvis du tenker på det, for alle våre liv vi utsettes strukturere. Som spedbarn og barn, ble struktur påtvunget oss av våre foreldre. Som voksne, vi strukturert våre liv for å takle kravene til arbeid og oppdra en familie. Struktur for eldre hjelper dem i å gå om deres daglige liv. For eksempel, få personen opp på omtrent samme tid hver dag og gjør at de er badet og kledd er en form for grunnleggende struktur. Og, mens deres minne kan bli forverret, kan repetisjon at resultatene fra struktur fungere som et anker som holder deres oppmerksomhet og bidrar få sitt samarbeid.

Struktur betyr ikke at hver dag er satt i stein, minutt for minutt. Hva det betyr at den grunnleggende strømnings av hver dag er lik den før det, og vil være lik den dagen etter den.
Det neste prinsippet er enkelhet. Det er viktig å gi de enkelte enkle oppgaver, en om gangen, med enkle retninger, slik at det du forventer er lett å forstå og dyktig. For eksempel, i stedet for å si: "Ditt rom trenger å bli plukket opp," sier du, "Please sette håndklær på gulvet på badet kurv." Det er en spesifikk oppgave knyttet til ett bestemt element.
Ikke behandle personen med demens som et barn. Behandle personen med respekt, empati og tålmodighet. Husk at funksjonsnivået varierer fra individ til individ og fra dag til dag. Forstå dette kan bidra til å unngå frustrasjon og konflikt.
Konsistens fungerer fordi repetisjon fungerer. På sykehuset sykepleiere er opplært til å "reorientere" forvirrede pasienter. Hvis personen mener det er 1985 du bare minne dem om og om igjen at det er 2009. Hvis personen ringer deg ved feil navn du bare korrigere dem hver eneste gang. En annen måte å holde en person orientert til annen er å ha en stor klokke i rommet og en oppslagstavle med dag og dato i en fremtredende plassering.
Konsistens omfatter også spise regelmessig og går på toalettet med jevne mellomrom. Mange eldre får ikke tilstrekkelig ernæring eller hydration og dette gjør deres demens verre. Det er nødvendig å tilby mat i en form de kan tolerere og nyte. Sørg for at de har rikelig med vann eller annen drikke tilgjengelig, slik at de kan tar slurker med væske ofte. Etablere et mønster av å bistå personen på toalettet for å minimere ulykker. De eldre har problemer med inkontinens ikke forårsaket av demens, men på grunn av begrenset mobilitet, sykdom og tap av tone til blæren og tarmer. Bruken av en voksen beskyttende undertøyplagg slik som Depends eller spesielle putene kan hjelpe til med problemet med inkontinens.
Viktigst, medisiner må gis på en konsekvent tidsplan. Dette er for å sikre at medisinen er tatt som foreskrevet og oppnår den aktuelle blodnivå i kroppen. Dette er spesielt viktig med hjerte- og anti-anfall medisiner.

Miljøverndepartementet

Først sørge for at eldre person miljøet er trygt både for ham og for ham. En vanntett madrass pad vil gå langt i å holde ulykker fra å ødelegge hans seng. Alltid holde sin rullator eller stokk i armene nå. Hvis badet er langt fra soverommet hans, vurdere å bruke en natt kommode. Sørg for at gulvet er sikker og fri for hindringer. Bruk en dusj stol for bading. Holde en beholder med vann eller annen drikke for hånden vil oppmuntre ham til å drikke tilstrekkelig væske. Hvis personen er forvirret mesteparten av tiden, må du gi ut hans medisiner for ham så han ikke glemmer å ta dem eller ta for mange.
I forhold til rommet hans, sørg for at det er tilstrekkelig opplyst og er lys og trivelig. Ingen gjør det bra i et dystert miljø. Hold verdifulle elementer i vanlig skue slik at personen kan ha glede av dem. Gi personen med elementer som er nødvendig for ham å delta i aktiviteter han nyter, for eksempel bøker for lesing eller strikkepinner og garn.
Trening og fysisk aktivitet er svært viktig for alle eldre voksne. Det bidrar til å opprettholde muskel tone og bedrer blodsirkulasjonen. Selv en kort spasertur utenfor kan hjelpe stemningen av en pasient med demens.
Endelig inkludere ham i livet ditt og oppmuntre andre familiemedlemmer til å samhandle med ham. Sett av tid som er strengt for ham, slik at du kan kreve tid for deg selv når du trenger det.

Konklusjon

Husk at demens og den resulterende oppførsel er ikke den personens feil. Hun er ikke å gjøre ting å irritere eller sinne deg. Hennes oppførsel er et resultat av forverring av hennes mentale tilstand og ikke en overlagt handling.
Mest eldre har akseptert sin dødelighet og vet de kommer til å dø av noe. Men ikke eldre voksne ikke frykter døden så mye som de frykter demens, miste kontrollen over sine liv og blir plassert på et sykehjem.
Den beste måten å ta vare på en eldre person med demens er med vennlighet og medfølelse. Møte hver dag med humor og forståelse. Behandle den personen som en velkommen og positive aspekter av livet ditt, ikke en byrde. Viktigst, ta vare på deg selv slik at du kan ta vare på henne.

Hjelp for eldre med Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom er landets nest vanligste nevrodegenerative lidelsen bak Alzheimers, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Den Parkinsons sykdom Foundation påpeker at ca 1 million amerikanere lider av tilstanden, som vanligvis utvikler seg etter fylte 65. Mens Parkinsons ikke reduserer forventet levealder, minker ofte livskvalitet. Forstå sykdommen, så vel som dens utfordringer og behandling vil hjelpe i omsorgen for eldre med Parkinsons sykdom.

Forståelse Parkinsons

Utbruddet av Parkinsons sykdom, en kronisk og progressiv neurologisk forstyrrelse, er oftest preget av rystelser som etter hvert vokser i frekvens og alvorlighetsgrad. Ifølge Dana Foundation, til utviklingen av Parkinsons fører videre og mer uttalte symptomer, inkludert problemer med å starte bevegelser, langsomme bevegelser og muskelstivhet. Disse symptomene føre til problemer med å gå, snakke, skrive og andre dagligdagse aktiviteter, og senere, seniorer med Parkinsons sykdom ofte opplever angst og depresjon.

Utfordringer

Symptomene på Parkinsons gjøre det vanskeligere å utføre tidligere enkle oppgaver som personlig stell, matlaging og rengjøring et hjem. Tap av evner og uavhengighet resultat i frustrasjon, depresjon og sinne for seniorer som lider av sykdommen. Søvnproblemer fører til tretthet, som resulterer i ytterligere komplikasjoner. Levodopa og andre medikamentelle behandlinger for Parkinsons kan gi slike bivirkninger som kvalme, svimmelhet, uregelmessig hjerterytme, humørsvingninger og ytterligere tap av muskelkontroll.

Behandling og pleie

"Det er viktig for familiene til personer med Parkinsons sykdom for å hjelpe dem forbli så uavhengig som mulig", ifølge American Parkinson Disease Association (APDA). Den APDA anbefaler å gjøre hjemmet lett å navigere, godt organisert og fri for rot; etablere brede gangveier uten å snuble farer, som for eksempel kaste tepper; og omfatter produkter og hjelpemidler spesielt utviklet for personer med Parkinsons sykdom. Gi nøye overveielse til klær og sko for både komfort og enkel dressing. Sammen med medikamentell behandling, god ernæring, har regelmessig mosjon og fysisk terapi vist seg effektive i å hjelpe seniorer 'takle symptomer på Parkinsons sykdom. "Målene for medisinsk behandling og allierte helse terapi er å redusere symptomene og maksimere funksjonsevne i mennesker som lever med Parkinsons sykdom," ifølge "The Comfort of Home for Parkinsons sykdom. En guide for omsorgspersoner"

Mentale aktiviteter for eldre

Mentale aktiviteter for eldre


Over tid, som den menneskelige hjernen tar på utallige biter av informasjon for å utvikle minner og levetids ferdigheter, viser orgel evnen til å kontinuerlig lære, tilpasse, ReWire seg og vokse nye nerveceller til å imøtekomme nye stimuli. Akkurat som musklene atrofi og forfall på grunn av manglende bruk, kan mennesker oppleve demens, tap i motorikk og hukommelse som hjernen aldre og psykisk skikkethet ignorert. Ved jevnlig engasjerende i 10 til 20 minutters mentale treningsøktene, kan du forbedre hjernens prosesseringshastighet og kognitive funksjoner over tid. De i sine gyldne år bør vurdere disse mentale aktiviteter for å øke sin hjernekraft og beskytte seg mot kognitiv svikt.

Fritid

Fritidsaktiviteter som lesing eller Sudoku-spill er gode måter å innlemme mentalt engasjerende øvelser for eldre i deres hverdag. Mentalt utfordrende fritidsaktiviteter hjelpe eldre menn og kvinner opprettholde sin mental klarhet og redusere deres risiko for demens. En studie fra 2003, ledet av Dr. Joe Verghese av Albert Einstein College of Medicine i New York, fant at regelmessig deltar i fritidsaktiviteter som for eksempel dans og spille brettspill eller et musikkinstrument resulterte i en lavere risiko for demens. Verghese sa av studiens resultater som kognitiv aktivitet kan virke mot utbruddet av demens ved å øke en persons "kognitiv reserve," styrke forbindelsene mellom hjerneceller eller oppmuntre nye nettverk i hjernen.

Meditasjon og Focus

Praktisere meditasjon og øvelser som hjelper deg med å fokusere er effektive mentale aktiviteter som vil hjelpe deg å beholde muligheten til å regjere i dine vandrende tanker godt inn i alderdommen. Gjennom bruk av daglige pusteøvelser, meditasjon teknikker og anerkjennelse av forstyrrende tanker tidlig, de eldre kan trene sitt sinn til å fokusere på enkelt tanker, spore sine skritt til originale tanker og konsentrere seg om oppgaven.

Motsatte Hands

Ett prøvd-og-sann metode for å forbedre den mentale behendighet av eldre prøver deg på å være ambidextrous. Ved å bruke din "svakere" hånd, til den hånden som du ikke vanligvis skrive med, gjøre dagligdagse oppgaver som å pusse tennene, knappe knapper eller arbeider en datamus, ser hjernen din på situasjonen på en helt annen måte og lærer en ny ferdighet. Dette mental trening skaper nye nerveforbindelser samtidig styrke gamle, og det er en stor mental trening for eldre, fordi det er noe de kan gjøre hver dag, på egen hånd og hvor de er.

Aktiviteter for eldre menn

Aktiviteter for eldre menn


For eldre menn, bringer pensjonering om en rekke utfordringer. Opprettholde fysisk helse kan oppnås gjennom trening, men å holde mentalt skarp er like viktig. Pensjonert menn møter også spørsmål om egenverd når de plutselig finner seg selv uten de oppgaver som de en gang ble holdt ansvarlige. Det er en variert liste over aktiviteter senior menn kan bruke for å takle disse problemene.

Trening

Turgåing er en av de enkleste aktiviteter senior mann kan delta i fordi det kan gjøres hvor som helst og det eneste utstyret du trenger er en komfortabel par joggesko. Det kan senke blodsukkernivå, blodtrykk og redusere kroppsfett hos eldre menn. Svømming er en annen lav effekt aktivitet ideell for pensjonister. Det gjør at eldre menn til å styrke og tone sine organer uten fare for bein og ledd at høy-effekt trening kan gi. Sykling tilbyr aerobic fitness fordeler som kan reversere effekten av aldring som leddgikt, høyt blodtrykk, depresjon og astma. Ifølge Western Australian Department of Transport, de over 60 år som sykler på en jevnlig basis er mindre sannsynlig å få hjerteinfarkt.

Spillet Spille

Spill er en måte for eldre menn å nyte selskapet av andre pensjonister, for ikke å nevne sine barnebarn. Spill som involverer strategi bidra til å holde sinnet kvikk og skarp. Tenk tradisjonelle brettspill som backgammon, sjakk, dam og Scrabble. Puslespill er en annen måte å utøve sinnet, slik som kryssord, ord jumbles og puslespill. Kortspill som hjerter, pinochle og poker gir en mulighet til å få gutta sammen for noen bonding tid. Bingo er et klassisk spill for seniorer som tilbyr en sjanse til å komme seg ut av huset for noen lavkost gøy hvis en lokal menighet eller kommunal gruppe arrangerer en ukentlig Bingo kveld.

Hobbyer

Hobbyer er en måte å fordrive tiden, være aktive og hindre kjedsomhet. De kan også hjelpe seniorer koble til ting de gjorde som barn. Eldre menn har utallige hobbyer til rådighet avhengig av deres interesser. Hvis de liker å jobbe med hendene, er det trearbeid, kunst og håndverk og modellering. Modellering kan være alt fra å bygge biler og skip fra byggesett til å gjøre ting som vaser og figurer fra leire til å bygge og fly modell raketter. Hvis man liker å samle, hobbyer inkluderer stempel, mynt og baseball kort å samle. Det er hobbyer for eldre menn så forskjellige som matlaging, maling og hagearbeid.

Frivillighet

En av de vanskeligste tingene for en eldre mann å forholde seg til ved pensjonering er følelsen han ikke lenger er nødvendig. Tanken på hengende rundt huset hele dagen uten ansvar kan være deprimerende. En måte å unngå det på er gjennom frivillighet. Frivillige er alltid nødvendig, og det er en mengde måter å gjøre det. Lokale menigheter og grupper i samfunnet trenger alltid hjelp med sine prosjekter. Kontakt din lokale Lions Club, Rotary Club og Knights of Columbus å se whatâ € ™ s tilgjengelig. Hvis byen har et frivillig ambulansekorps eller brannvesenet, er sjansen de kunne bruke en ekstra hånd. Hvis det er en politisk, sosial eller miljøsaken du er lidenskapelig om, gir pensjonering en mulighet til å engasjere seg. Dette kan være alt fra stuffing konvolutter til å gjøre telefonsamtaler for å hjelpe ut på det lokale suppekjøkken.