Digidexo.com

høy psa ved infeksjon

Faktorer som øker PSA

Faktorer som øker PSA


Prostata-spesifikt antigen (PSA) er et protein som er produsert av prostatakjertelen. Noen studier har vist en sammenheng mellom høyere nivåer av PSA og prostatakreft eller godartet vekst. Mens PSA-test ikke direkte korrelerer med tilstedeværelse av prostatakreft, er det brukt som en screening-metode for påvisning. Det er noen faktorer som øker PSA, både naturlige årsaker og forhold knyttet til tilstedeværelsen av kreft eller godartet vekst.

Age

PSA øker naturlig med alderen. Dette skyldes i stor grad den naturlige veksten av prostatakjertelen over en manns liv. Prostatakreft, som er mer utbredt i eldre menn, produserer også et høyere nivå av PSA.

Løp

Kaukasiske menn har et høyere nivå av PSA enn asiatiske eller afrikanske-amerikanske menn. Men afrikansk-amerikanske menn har en høyere forekomst av prostatakreft og dødelighet på grunn av prostatakreft, muligens på grunn av manglende forebygging screening.

Stoppe Medisinering

Visse medisiner kan redusere nivået av PSA. Physicians justere denne variable ved å multiplisere det detekterte nivå av PSA ved en standard nummer. Stoppe tar medisiner kan ha motsatt effekt av å forårsake PSA nivåer å stige. Snakk med legen din om PSA nivåer hvis du slutter å ta Proscar, Avodart eller andre medikamenter som påvirker mannlige hormoner.

Infeksjon

Infeksjoner i prostatakjertelen eller urin organer kan føre til en økning i PSA. Prostatitt, eller betennelse i prostatakjertelen, forårsaker en økning i PSA. Denne infeksjonen er ofte forårsaket av tilstedeværelsen av bakterier og kan behandles med antibiotika. En urinveisinfeksjon (UVI) kan også føre til en økning i PSA. Denne infeksjonen er forårsaket av bakterier og kan behandles med antibiotika. En blodprøve kan ikke gi en nyttig PSA lesing for mer enn seks måneder etter en UTI.

Godartet vekst

Godartet vekst av vev i prostatakjertelen kan føre til en økning i PSA. Kjent som benign prostatahyperplasi (BPH), kan veksten av prostatakjertelen forekommer naturlig som menn alder. Forhøyede nivåer av PSA grunn BPH kan også oppdage en ondartet kreft.

Seksuell aktivitet

Seksuell aktivitet, herunder samleie eller utløsning, kan føre til en økning i PSA-nivå. Menn som vil bli testet for PSA-nivå bør avstå fra seksuell aktivitet i flere dager før testen for å få en nøyaktig lesing.

Prostate Cancer

Tilstedeværelsen av prostatacancer kan føre til at PSA-nivå til å stige. Et høyt nivå av PSA, men ikke nødvendigvis er en indikasjon på prostatakreft. Forskere fortsette å studere og diskutere bruk av PSA-test. PSA-test fortsatt produserer falske-positive og falske-negativer. Den PSA-testen brukes i forbindelse med andre tester for å bestemme nærværet av kreft.

Bromelain for infeksjon

Bromelain for infeksjon


Bromelain er kombinasjon av enzymer som bryter ned protein (proteolytiske enzymer) som er laget av stammen og frukten av ananas. I århundrer har det vært brukt til terapeutiske formål, herunder behandling av infeksjoner.

Betennelse

En av de vanligste kjennetegn ved infeksjon er tilstedeværelsen av vev inflammasjon. The University of Maryland Medical Center rapporterer at bromelain er effektiv som en anti-inflammatorisk agent, noe som kan bidra til å redusere smerte av infeksjon.

Reseptbelagte Antibiotika

The National Institute of Health rapporterer at bromelain kan øke antibiotika absorpsjon. Dette kan teoretisk øke den samlede effekt av de antibiotika som brukes i behandling av infeksjon.

Tilgjengelighet

Bromelain selges som et kosttilskudd og er allment tilgjengelig i både kapsel og tablett form.

Advarsel

I tillegg til sin anti-inflammatoriske egenskaper, kan bromelain også utøve en antikoagulerende effekt på blodet. Som sådan bør bromelain ikke tas for å behandle infeksjon hvis en person tar antikoagulerende medisiner som warfarin.

The Future

The University of Maryland Medical Center bemerker at det ikke er noen bevis for at bromelain kan faktisk utøve antibakterielle og antivirale effekten av sine egne. Men forskning har ikke blitt gjennomført, som i 2009, for å bekrefte disse effektene.

Hva er normalt prostata PSA?

Prostata-spesifikt antigen (PSA) er et protein som produseres i prostatakjertelen. Små mengder av PSA er normalt finnes i menns blod. PSA blood test brukes til å screene for prostatakreft, fordi jo større grad av PSA er i blodet, jo mer sannsynlig er det at kreft er tilstede. Men PSA-test ikke skille mellom prostatakreft og noncancerous faktorer som kan påvirke PSA-nivå. Bare en biopsi kan diagnostisere prostatakreft.

Hva PSA nivåer indikerer

PSA-nivåene er målt i nanogram per milliliter (ng / ml). Ifølge National Cancer Institute, mens høyere PSA nivåer er korrelert til en større forekomst av prostatakreft, er det ingen absolutt normal eller unormal PSA-nivå.
Om lag 15 prosent av menn med PSA nivåer under 4 ng / ml vil ha prostatakreft.
For nivåer mellom 4 og 10 ng / ml, er det en 20 til 30 prosent risiko for prostatakreft.
Mellom 10 og 20 ng / ml, er risikoen 50 til 75 prosent, og det stiger til 90 prosent når PSA-nivåer går over 20 ng / ml.

Hva påvirker PSA nivåer

Mens prostatakreft øker vanligvis PSA-nivå som finnes i blodet, kan andre faktorer gjøre det så bra. PSA nivåer normalt stige med alderen. Benign prostatahyperplasi (BPH), en noncancerous forstørrelse av prostata vanlig i eldre menn, fører høyere PSA nivåer; jo større er prostata, er den høyere PSA. Infeksjoner eller betennelser i prostatakjertelen vil heve PSA nivåer.

Andre faktorer som kan føre til PSA-nivåer for å være lav, selv når kreft eksisterer. De omfatter visse medisiner, urte kosttilskudd rettet mot prostata helse og utløsning i løpet av to dager med testing.

Hvem er høyest risiko for prostatakreft

Ifølge American Cancer Society, risikofaktorer for prostatakreft inkluderer alder, rase, plassering og slektshistorie.
• Alder er den største risikofaktoren. To tredeler av alle tilfeller av prostatakreft forekomme hos menn 65 år eller eldre.

• afro-amerikanske menn har større risiko for prostatakreft enn andre raser, og er mer sannsynlig å bli diagnostisert på et avansert stadium. Asiatisk-amerikanske og latino menn har de laveste prisene på prostatakreft.

• Prostatakreft er mer vanlig i Nord-Amerika, Australia, deler av Europa og Karibia, og mindre vanlig i Asia, Afrika, Mellom-Amerika og Sør-Amerika.

• Å ha en far eller bror med sykdommen dobler risikoen. Tre eller flere slektninger med prostatakreft, eller slektninger diagnostisert yngre enn 55 år, noe som ytterligere øker risikoen.

• Et kosthold rikt på rødt kjøtt eller fete meieriprodukter og lite frukt og grønnsaker kan også være knyttet til en høyere forekomst av prostatakreft, men dette er fortsatt under utredning.

Fordeler og ulemper av PSA-test

Det er uenighet om hvorvidt nytten av screening oppveier risikoen og smerte av oppfølgings diagnostiske tester og behandling.

Det mest positive med PSA-test er at den kan oppdage kreft på et tidlig stadium, da det kan lettest bli kurert. Men det er ikke 100 prosent nøyaktig. Det skiller ikke mellom prostatakreft og noncancerous svulster, eller andre faktorer som kan øke PSA nivåer. Det resulterer i både falske positiver (når kreften ikke er til stede) og falske-negativer (med utsikt over tilstedeværelsen av kreft.) Falske-positive føre til stress og bekymring, og mange menn gjennomgå biopsier, med bivirkninger som kan omfatte smerter, infeksjoner og blødning. Falske-negativer bety at noen tilfeller av prostatakreft vil bli savnet.

I tillegg kan PSA-test ikke fastslå hvor aggressiv et tilfelle av prostatakreft kan være. Noen tilfeller av prostatakreft vokser så sakte at de aldri kan forårsake symptomer eller problemer i løpet av en manns liv. Tidlig påvisning av disse langsomt-voksende kreftformer kan resultere i behandlinger så som kirurgi eller strålings med bivirkninger som kan alvorlig påvirke livskvalitet.

Av denne grunn, anbefaler American Cancer Society sterkt at menn tar beslutninger om screening basert på tilgjengelig informasjon samt diskusjoner med sine leger.

I 2008 anbefalte US Preventive Services Task Force mot rutinemessig screening for menn i alderen 75 år eller eldre, fordi de vil trolig dø av andre årsaker før bukker under for en sakte progresjon prostatakreft.

Statistikk Om prostatakreft

Etter hudkreft, er prostatakreft den vanligste kreft å påvirke amerikanske menn, ansvarlig for om lag 10 prosent av kreftrelaterte mannlige dødsfall.
The American Cancer Society anslått ca 192 280 nye tilfeller av prostatakreft i 2009, og 27 360 dødsfall.

Vedlegg Sprengning Symptomer

Vedlegget er en smal, dead-end slange festet til begynnelsen av tykktarmen. Det antas at en tilstand som kalles blindtarmbetennelse oppstår når området kobler vedlegg og tykktarm (cecum) blir blokkert. Dette fører til at tillegget blir betent og infisert av bakterier, som kan føre til sin ruptur.
En annen teori er at tillegget brister først, forårsaker en bakteriell infeksjon. En sprukket blindtarm kan føre til peritonitt, en farlig infeksjon i mageslimhinnen og bekken. En utbruddvedlegg kan føre til ulike komplikasjoner og død hvis ikke raskt behandlet.

Abdominal smerte og ømhet

Sterke magesmerter oppstår med både blindtarmbetennelse (en betent blindtarm) og en utbruddvedlegg. Du vil normalt føle smerten fra et utbruddvedlegg over hele området av magen som hele mageslimhinnen blir betent. Hvis du trykker på magen, vil du føle smerte som du slipper trykket. Spesielt hos barn 2 år og yngre, kan magen vises hovne.

Fever

Etter blindtarmen din har sprukket, er kroppen i full beredskap for å avverge bort bakteriell infeksjon. En feber er et tegn på at kroppen din forsøker å beskytte seg mot bakterier. Med en utbruddvedlegg, kan bakterier spre raskt, fører til en uvanlig høy feber som kan overstige 104 grader Fahrenheit.

Tap av appetitt

På grunn av stress blir plassert på det området av kroppen ved infeksjon og sin nærhet til magen området, vil du ikke føler for å spise. Det er best å ikke spise eller drikke noe hvis du opplever magesmerter som kan være fra en utbruddvedlegg eller blindtarmbetennelse fordi operasjonen vil trolig være nødvendig for å fjerne plagsom vedheng.

Kvalme / oppkast

Hvis infeksjonen sprer seg fra utbruddvedlegg til magen, kan en følelse av kvalme eller stadium av oppkast oppstå på grunn av stress på magen. Hvis tarmen blir blokkert, kan musklene ikke lenger fungere riktig å passere dens innhold. Flytende og gass begynne å bygge opp i tarmen og produsere en hevelse i magen som utløser kvalme og oppkast.

Trang til å urinere / forstoppelse

Fordi den infiserte vedlegg ligger nær blæren og anus, kan du føle deg mye ubehagelig press i området. Det kan føles som om du hele tiden trenger å gå på do.

Diaré

Infeksjon sprer seg til mage eller tarm kan utløse et anfall av diaré. Avføring kan inneholde en slim-lignende stoff som produseres av vedlegg, som noen mener kan føre til blokkering som begynner symptomene på blindtarmbetennelse. Avføring fra tykktarmen er kan være en mulighet som årsak til hindringen.

Pneumokokk meningitt og Strep Treatment

Pneumokokk meningitt er en tilstand karakterisert ved infeksjon eller betennelse i hjernehinnene, membraner som beskytter ryggmargen og hjernen. Behandlingen av sykdommen involverer typisk adressere nærvær av strep bakterier.

Fakta

Pneumokokk hjernehinnebetennelse resultater fra infeksjon med Streptococcus pneumoniae bakterier, ifølge US National Library of Medicine.

Innledende behandlinger

The National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag rapporterer at rask behandling er avgjørende for positive resultater for hjernehinnebetennelse forårsaket av streptokokker eller andre bakterier. Initial behandling innebærer vanligvis bruk av generelle antibiotika inkludert ceftriaxone.

Resistente bakterier

I noen tilfeller, strep bakterier vise motstand mot innledende antibiotika behandlinger. I slike tilfeller kan legene bruke medisiner rifampin eller vancomycin, ifølge US National Library of Medicine.

Andre behandlinger

Noen personer med bakteriell meningitt krever drenering av infiserte bihuler, ifølge ninds. I noen tilfeller, hevelse og økt trykk i hjernen nødvendig behandling med systemiske kortikosteroider.

Betraktninger

US National Library of Medicine bemerker at selv med behandling, vil om lag 20 prosent av personer med pneumokokk meningitt dø, mens en annen 50 prosent vil oppleve betydelige langsiktige helseeffekter.

Sykdommer hos spedbarn forårsaket av Black Mold

Sykdommer hos spedbarn forårsaket av Black Mold

Hva er Black Mold?

Black mold (Stachybotrys chartarum) er forårsaket av vannskader eller overdreven fuktighet inne i en bygning. Men ifølge Mayo Clinic, er enda svart mold ikke skadelig for mennesker med mindre det kan sees med det blotte øye.

Er Black Mold Farlig?

Eksperter hevder at mens sykdom fra mold er mulig og selv vanlige, mye av det som har skylden på muggsopp (inkludert svart mold) er ikke støttet av vitenskapen.

For eksempel Ray Sahel, MD, forfatter av flere medisinske bøker for legfolk og en ekspert på naturlig rettsmidler, sier at "den publiserte litteraturen i denne forbindelse er av særlig dårlig kvalitet og burde ikke være lettelse på som vitenskapelig gyldig ... for nå . "

The Centers for Disease Control (CDC) sier: "Det er svært få rapporter som toxigenic muggsopp funnet inne boliger kan føre unike eller sjeldne helsemessige forhold ... Disse kasuistikker er sjeldne, og en årsakssammenheng mellom tilstedeværelsen av toxigenic mugg og disse forholdene har ikke blitt bevist. "

Imidlertid har CDC erkjent svart mold kan forårsake lungeblødning hos barn. For eksempel, i 1997, i området i Cleveland hvor lungeblødning var å drepe nesten en tredjedel av babyer, CDC oppkalt svart mold som årsak.

Sykdommer forårsaket av Black Mold

Former er godt kjent for å forårsake sykdom enten ved å sette i gang en allergisk reaksjon, ved infeksjon, eller ved frigjøring av irritasjons biprodukter. De med allergier, astma, en undertrykt immunsystem eller lungesykdom; eldre; gravide; og små barn er mest utsatt for sykdommer forårsaket av mold. Til tross for en og annen skremmende nyhetsartikkel, ifølge Mayo Clinic, disse symptomene - selv hos spedbarn - er vanligvis milde allergiske reaksjoner. Likevel, noen ganger symptomene er dødelig.

Behandling

Vanligvis består behandling av barnet beveger seg bort fra det område hvor støpeformen befinner seg. Dette kan bety bare sperring bruk av et enkelt rom, eller det kan bety å flytte ut av et helt hus. Black mold kan renses, og når den er helt fjernet, er det ingen grunn til barn og foreldre kan ikke vende tilbake til sine hjem.

Dersom alvorlige bivirkninger har forekommet, er det sannsynlig at barnet allerede på sykehuset. Men hvis du har mistanke om babyens negative helsemessige symptomer kan være forårsaket av svartsopp, bør du rådføre deg med barnelege umiddelbart.

Hvordan identifisere Cellulitus

Hvordan identifisere Cellulitus


Cellulitt bokstavelig talt betyr "inflammasjon av cellene." I praksis derimot, refererer det spesielt til akutte hudinfeksjoner, vanligvis forårsaket når opportunistiske bakterier invadere en pause i huden. Cellulitt er vanlig og forekommer i 2 til 3 prosent av befolkningen hvert år. Det er generelt ikke alvorlige, men komplikasjoner som gassgangren kan være dødelig. Følgende trinn viser hvordan du kan identifisere cellulitt.

Hvordan identifisere Cellulitus

•  Skaff pasientens sykehistorie, spesielt i forhold til en fersk skade eller kirurgi ved infeksjon nettstedet. Vanlige presentere klager innbefatte lokal smerte og hevelse. Inkubasjonstiden er avhengig av den bestemte forårsakende organismen.

Undersøk infeksjonen fysisk. Appelsinhud infeksjoner er varm, rød, hoven og øm. Grensene er vanligvis ikke kraftig merket eller forhøyet. De lokale lymfeknuter kan også bli smittet.

Gjennomføre generell laboratorietester. Den hvite blodceller er forhøyet i 42 prosent av appelsinhud tilfeller, og C-reaktivt protein og SR ofte er forhøyet også.

Utfør et gram flekk fra en nål aspirasjon av bløtvevet. Dette kan være nyttig hos immunsupprimerte pasienter for å bestemme et kurs i behandling. Den utløsende organismen kan også trenger å bli dyrket i pasienter med frysninger og høy feber, noe som indikerer bakteriemi. Disse prosedyrene er sjelden gjort i ukompliserte tilfeller av appelsinhud og diagnosen er normalt gjort klinisk.

Bruk imaging studier for å utelukke andre muligheter som for eksempel fasciitt eller osteomyelitt. Ultralyd kan også bli brukt for å evaluere nåværende pussdannelse og lede en nål aspirasjon.

Som behandler lymfødem?

Lymfesystemet fjerner overflødig væske fra kroppens vev og dumper dem i store vener for å sikre væskebalansen. Når det lymfatiske system er skadet ved infeksjon, kirurgi eller strålingsterapi, væsker bygge opp i forskjellige deler av kroppen, og forårsaker en tilstand kjent som lymfødem.

Identifikasjon

En lymfødem terapeut er opplært til å gi et sett av tiltak som kalles komplett decongestive terapi (CDT) for å bedre lymfatisk flyt og redusere væskeansamlinger. Disse utøverne er sertifisert av Lymphology Association of North America.

Bakgrunn

LANA sertifisering er tilgjengelig for kvalifiserte sykepleiere (RNS), ergoterapeuter (OTS), sertifiserte ergoterapi assistenter (Cotas), fysioterapeuter (PTS), fysioterapi assistenter (Ptas), leger (MDS), leger av osteopati (DOS) , leger av kiropraktikk (DC), massører (MTS), og sertifiserte atletisk trenere (ATCS).

Utdanning

Håper lymphedema terapeuter må fullføre 135 timer med CDT kurs bestående av teoretisk undervisning og praktisk trening.

Erfaring

Etter endt CDT kurs arbeid, må en profesjonell akkumulere ett års CDT hands-on erfaring før kvalifisert for sertifisering.

Sertifisering

Den lymfødem terapi sertifisering eksamen er streng. LANA gir et omriss av eksamen innhold og ressurser for å forberede for test-taking på sin hjemmeside.

Hva er årsaken til piping i brystet?

Hva er årsaken til piping i brystet?


Tungpustethet er en high-pitched, plystring-type lyd som oppstår mens puste - typisk når noen puster ut. Når ganer for luft begrense, er tungpustethet resultatet. Det kan være forårsaket av en rekke respiratoriske problemer. Tungpustethet er et kjennetegn symptom på astma, men det kan være en indikasjon på andre sykdommer.

Lungebetennelse

Lungebetennelse oppstår når lungene blir betent og irritert, vanligvis ved infeksjon. Dette kan føre til tungpustethet og hoste, og oppstår ofte etter en forkjølelse eller sykdom. Normalt hoste er vanskelig nok å hoste opp slim og kan oppstå med feber i tillegg. På grunn av betennelser og infeksjoner i lungene, kan det være vanskelig for pasienten å puste, noe som fører til konstant eller intermitterende tungpustethet. Pasienter bør oppsøke lege umiddelbart for riktig behandling.

Astma

Astma kan føre til tungpustethet også. Faktisk er det den vanligste årsaken til tilbakevendende tungpustethet. Det er viktig å legge merke til at personer kan ha astma og ikke vise tegn på tungpustethet - er det ofte et symptom på astma, men ikke alltid. Hvis du er tungpustethet på grunn av diagnosen astma, følg etablert astma behandling protokollen. Det er på tide å se helsepersonell hvis du begynner tungpustethet og mistenkt astma på grunn av andre symptomer som kortpustethet, tetthet i brystet, hoste eller problemer med å sove.

Common Cold

Forkjølelse kan føre til tungpustethet når brystet blir overbelastet. Dette er forskjellig fra lungebetennelse. Kulde og tungpustethet vil gå bort på egenhånd så lenge pasienten får masse hvile og drikke rikelig med væske. Tungpustethet er forårsaket av lunger, men det er ingen store betennelse eller irritasjon i lungene. Imidlertid kan en kald slå seg til lungebetennelse; tungpustethet som fortsetter i lang tid bør sjekkes ut av lege.

Bronkitt

Bronkitt er betennelse langs bronkiene - røret som bærer luft frem og tilbake til lungene. Bronkitt følger ofte en innledende kald eller virus hvis det anses akutt og vil løse selv, du kan hoste i flere uker. Kroniske tilfeller av bronkitt - kronisk betennelse og irritasjon i bronkiene - er forårsaket av røyking, luftforurensning, støv og giftige gasser på arbeidsplassen. Kronisk bronkitt anses alvorlig. Symptomer omfatter hoste, piping i brystet, kortpustethet, tretthet og ubehag i brystet.

Kreft

Selv usannsynlig, kan tungpustethet være forårsaket av en svulst eller annen form for kreft i luftveiene. Dette er en sjelden sak og finnes oftest hos pasienter som røyker eller snuser. Siden tungpustethet er et vanlig symptom på røykere, er det mange ikke søker behandling, og innser ikke at de har lungekreft før det har nådd et avansert stadium. Symptomene kan utvikle seg fra tungpustethet å hoste opp blod eller brystsmerter.

Klassifiseringer av menneske Parasitter

En rekke parasitter som ligger innenfor vårt miljø kan potensielt forårsake alvorlige og dødelige helsefare. Funnet innenfor en rekke miljøer rundt om i verden, er disse organismer påvirker forskjellige systemer i kroppen. Helsefarer kan være alt fra kløe sensasjoner til døden. De fire hovedkategorier av parasitter som kan skade menneskekroppen består av protozoer, leddyr, trematodes og nematoder.

Protozoer

Organismer som tilhører protozoer familien er encellede og svært bevegelige. Denne bevegeligheten gjør det enkelt for dem å reise gjennom kroppens munnhulen og bosette seg i andre organsystemer. De fleste av de organismer som er forbundet med denne familien påvirker tarmkanalen og blodsystemet. Vanligste parasittene vil bruke kroppens innvoller som deres habitat og innmating av kroppen. Disse organismene står for de fleste menneskelige relaterte sykdommer. Organismer som finnes innenfor protozoer familie forårsake sykdommer som malaria, sovesyke og trichomoniasis.

Leddyr

Virvelløse dyr som besitter en exoskeleton tilhører leddyr familien. Virvelløse leddyr også besitter vedheng som strekker seg fra deres exoskeleton. Noen leddyr som en krabbe, reker og hummer er ufarlig for mennesker og populær i amerikansk mat. Hoved helsefare involverer leddyr er overføring av sykdommen. Leddyr fungere som vektorer og kan overføre sykdom, spesielt blodsugende leddyr som lever av blod. Blodsugende leddyr søke husdyr og er potensielt dødelig for andre dyr. Flått, en annen leddyr arter kan medføre alvorlige lammelser hos mennesker. Andre vanlige symptomer på anthropoid parasitt infeksjon inkluderer feber, hudirritasjoner og problemer med å puste.

Trematodes

Trematode parasitter infiserer tarm og blod systemer i kroppen. Ved infeksjon, vil kløe, hevelse og smerte føre. Den viktigste formen for infeksjon oppstår fra kontakt med infisert vann. Ved eksponering, vil parasitten kommer inn i kroppen gjennom hudlesjoner. Infeksjonsrater er høyere for svømmere, så mye slik at den vanligste trematode infeksjon er dermatitt, eller svømmere kløe. Reaksjonen av huden til den parasittiske avføring og eggene forårsaker kløe. Andre vanlige systemer av trematode parasitt infeksjoner inkluderer hematom, diaré og granulomer infeksjoner

Nematoder

Nematoder består av en gruppe av rundorm som er så like i utseende at det er vanskelig å skille en orm for en annen. Det er over 20.000 arter identifisert som en nematode i dag. Disse ormene angripe tarm og sirkulasjons-systemer samt organ vev. Parasittene kan angripe dyr og plantearter. Noen, slik som hjerteorm, angripe hjertekamrene.

Definer Herpes Zoster

Herpes zoster, også kjent som helvetesild, oppstår ved infeksjon med varicellazoster-virus, som også forårsaker vannkopper. De viktigste symptomene på herpes zoster er smerter og rødt utslett med blemmer.

Varicella-zoster virus

En innledende infeksjon med varicella-zoster-virus (VZV) fører til vannkopper. Viruset går deretter latent i noen nerveceller, og en gjentakelse forårsaker herpes zoster; helvetesild påvirker det meste personer over 50 år og de med svekket immunforsvar.

Pain

Det første symptomet av helvetesild er smerte, som ofte kan være alvorlige. Dette skjer langs banen av nerve påvirkes av reaktivering av viruset.

Utslett

Et utslett vises langs banen av samme nerve etter smerte utvikler, ifølge Mayo Clinic. Noen mennesker opplever ingen utslett eller bare en svært mild utslett, noe som kan gjøre tilstanden mer vanskelig å diagnostisere.

Komplikasjoner

Helvetesild kan føre til en tilstand som kalles postherpetisk nevralgi (PHN). PHN kan føre til kroniske smerter lenge etter at viral utslettet har forsvunnet.

Behandling

Herpes zoster behandles først og fremst ved bruk av antivirale midler (acyclovir, valacyclovir, famciklovir) og kortikosteroider, med smertestillende midler.

Forebygging

The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) anbefaler bruk av helvetesild vaksine for voksne over en alder av 60. Det reduserer ens sjansene for å utvikle helvetesild samt PHN.

Hva er Probiotiske Acidophilus?

Probiotiske Acidophilus er et kosttilskudd som antas å hindre skadelige bakterier fester seg til veggene i mage og fra å reise inn i kroppens lymfesystem. Probiotiske Acidophilus brukes også til å styrke immunforsvaret og redusere stress på fordøyelses og tarmsystemet.

Acidophilus

Acidophilus er en naturlig forekommende bakterier som finnes i kroppen. Acidophilus produserer friske biprodukter som beskytter mage, tarm og reproduksjonsområdet fra skadelige bakterier.

Probiotika

Probiotika har blitt kalt de "gode bugs." De inneholder visse sunne bakterier som kan bekjemper skadelige bakterier og hjelper på fordøyelsen. Studier har vist at probitics rydde opp i skjeden og blæren infeksjoner i tillegg til å lindre irritabel tarm og reisediaré.

Bruksområder

Probiotiske Acidophilus brukes for mage-og blæreinfeksjoner, for behandling av irritabel tarm-sykdom, og for å forebygge diaré. De kosttilskudd er også brukt til å bekjempe eksem og andre hudlidelser. Mange tar kosttilskudd for å øke deres immunsystem.

Fordeler

Probiotiske Acidophilus beskytter kroppen på flere måter. Den erstatter vennlige bakterier som ofte blir utarmet ved infeksjoner, eller fra bruken av antibiotika. Det forbedrer immunforsvaret og letter noen allergiske reaksjoner.

Hjelp For laktoseintoleranse

Probiotiske Acidophilus produserer enzymet laktase, noe som bidrar til kroppen å fordøye melkesukker (laktose). Folk som ikke klarer å produsere laktase er sagt å være laktose intolerant. De kan ikke fordøye melkeprodukter. Probiotiske Acidophilus sies å hjelpe laktoseintolerante personer fordøye melkeprodukter rik på laktose.

Vitamin K

Probiotiske Acidophilus produserer vitamin K. Vitamin K-mangel kan føre til leverskader og mageonde. De på en streng diett, de som konsumerer alkohol i overkant, bulimi, mennesker med cystisk fibrose, og de som har hatt mageoperasjon er i faresonen for en vitamin K-mangel.

Kosttilskudd

Probiotiske Acidophilus kosttilskudd er lett tilgjengelig i mange former. De kan tas i pulverform eller flytende form. De kommer også i tabletter og kapsler. Det anbefales at Probiotiske Acidophilus supplemnets bli tatt opp til en time før et måltid og på tom mage.

HIV milde symptomer

Tidlig påvisning av HIV-viruset kan øke betydelig behandlingstilbud og redusere spredningen av HIV / AIDS. Fra barn til heterofile og homofile personer som kan ha vært utsatt for viruset, er testing viktig og bør oppnås umiddelbart. For en fullstendig liste over tidligfase, middels og sent i prosessen HIV symptomer, kontakt lege. Det følgende er en oppsummering av milde HIV symptomer med informasjon om tidlig, midt og sen infeksjon. Mens listen gitt her er korrekt og up-to-date, er det ikke omfattende, og bør ikke tas som eneste kilde for HIV / AIDS informasjon.

Tidlige symptomer

Tidlige symptomer på HIV kan variere, men ved infeksjon mange pasienter beskriver en utbruddet av influensa-lignende symptomer som feber, hodepine, sår hals, hovne lymfekjertler og utslett. Disse tidlige symptomene kan vedvare i en periode på to til fire uker. I løpet av denne perioden, vil immunsystemet sakte komme under angrep, og til slutt se en nedgang i T-hjelpeceller (CD4 lymfocytter) som resultat.

Hvite blodlegemer

Hvite blodceller brukes for å bekjempe virus-og bakterieinfeksjoner i kroppen. Imidlertid, når immunsystemet blir utsatt som et resultat av HIV-viruset, hvite blodceller blir færre i antall. Over tid (ca åtte til ni år), blir immunforsvaret så beseiret og kompromittert at et økt antall milde symptomer oppstå som kroppen ikke klarer å bekjempe HIV-viruset og den hvite blodlegemer synker mer og mer.

Milde symptomer

Ifølge Mayo Clinic, milde symptomer inkluderer hovne lymfeknuter (ofte en av de første tegn på HIV-infeksjon), diaré, vekttap, feber, hoste og kortpustethet. Disse symptomene merke en betydelig reduksjon av immunceller og fremme av HIV-viruset. Ettersom HIV-virus fortsetter å bryte ned immunsystemet, ødelegge T-celler, og å skape muligheter for infeksjon, vil milde symptomer fortsette å påvirke legemet.

Sluttfasen av HIV

Den endelige fasen av infeksjonen gir den mest signifikante uttømming av immunsystemet og total utvikling av viruset. Ifølge Mayo Clinic, symptomene vanligvis starter 10 år etter smitte, og kan inkludere soaking nattesvette, risting frysninger eller feber høyere enn 100 Fahrenheit (38 Celsium) i flere uker, tørr hoste og kortpustethet, kronisk diaré, vedvarende hvite flekker eller uvanlige lesjoner på tungen eller i munnen, hodepine, uklart og forvrengt syn og vekttap.

AIDS

I siste fase av infeksjonen, har HIV-viruset utviklet seg til AIDS og kroppen er på sitt mest svekket tilstand. Mange av de symptomer som oppstår er et resultat av opportunistiske infeksjoner. Andre symptomer er vedvarende, uforklarlig tretthet, hevelse i lymfeknuter i mer enn tre måneder, og vedvarende hodepine. Det er viktig å merke seg at noen av disse symptomene er assosiert med kreft som er vanlig i løpet av sent stadium HIV.

Forskjellen mellom HIV positiv og HIV negativ

HIV-sykdom fortsetter å spre seg over hele verden. Det er viktig at vi er klar over dets egenskaper, inkludert markører for infeksjon. Før du går inn et intimt forhold, er HIV kunnskap og forståelse avgjørende for å forbli sykdomsfri. En av de viktigste betingelsene for å beskrive en etablert HIV-infeksjon er "HIV positiv", men "HIV negative" betyr ikke nødvendigvis ingen infeksjon er til stede. Følgende vil utforske akkurat hva disse to begrepene egentlig mener.

Fakta

For det første er det nødvendig å definere differansen mellom HIV-eksponering og HIV-infeksjon. Eksponering betyr ganske enkelt at et individ er blitt utsatt for HIV-viruset. Det betyr ikke nødvendigvis at den enkelte vil bli smittet med viruset, men fortsatt eksponeringer øke sjansene for infeksjon.

Ved infeksjon, vil kroppen gjenkjenne inntrengeren og kjempe tilbake. Kroppens reaksjon infeksjon mekanisme produserer antistoffer til å bekjempe viruset, og det er tilstedeværelsen av disse antistoffer som bekrefter at et individ har blitt infisert. Tilstedeværelsen av HIV-spesifikke antistoffer i en persons blod definerer og at personen som "HIV positiv", som betyr han bærer også HIV-viruset, og han kan spre det til andre mennesker. "HIV-negative" betyr kroppen har ikke produserte antistoffer mot viruset.

Betraktninger

Når en person er HIV negativ, betyr det vanligvis at personen er sykdomsfri. Det finnes imidlertid et unntak. Når en HIV-infeksjon er etablert, tar det kroppen opp til seks uker for å produsere antistoffer mot viruset. Det er mulig for en person å være HIV negativ med en aktiv infeksjon hvis det infeksjoner oppstod i løpet av noen uker, og kroppen har ennå ikke produsert antistoffer.

Hvordan vet min status Do?

En HIV-status - positive eller negative - er lett å finne ut, og det innebærer en enkel blodprøve. Resultatene er vanligvis tilgjengelig i noen få dager. Det er også en oral test, som innebærer ingen nåler. Teknikeren bare vattpinner kinnet vev, som er smertefri. Resultater finnes i så lite som 20 minutter.

Fordeler

Å vite status - og status for din seksuelle partner - er viktig for å unngå smitte. Sikrere kjønn med bruk av kondom blir viktig med en person som er HIV-positive eller med noen hvor status ikke er kjent.

Misforståelse

Å være hiv-positiv betyr ikke en individuell er utad syke; han kan synes å være helt frisk. Uten en HIV-antistofftest, kan han ikke engang at han bærer viruset og kan spre den til andre. Bare en test vil bekrefte en status. HIV overfører via sæd, vaginal væske og blod. Det er ikke spres gjennom spytt og svette. Foruten kjønn, er den mest vanlige overførings kjøretøyet delte nåler.

Forebygging

Hivstatus kunnskap er nøkkelen til å hindre spredning av HIV-sykdom og for å forebygge sykdom med dem som allerede er smittet. Selv om det er ingen kur ennå, har lovende behandlinger forsinket utbruddet av alvorlig sykdom.

Ascaris lumbricoides Sykdommer

Ascaris lumbricoides Sykdommer


Ascaris lumbricoides (ofte kalt rundorm) er en parasittisk orm som, ifølge National Institute of Health, hadde smittet ca 1 milliard mennesker over hele verden som i 2010 (se referanse 1). Videre er det en svært smittsom parasitt; egg kan komme inn i kroppen via forurenset mat eller vann og uvaskede hender som passerer dem fra forurenset grunn til munnen. Dette er ikke en godartet parasitt; det fører til at sykdommen ascariasis, som ubehandlet er dødelig på grunn av multippel organsvikt. NIH tilbyr veiledning for å hindre angrep, og sier at behandlinger er tilgjengelige.

Konstant lett feber

Ved infeksjon, vil en konstant lavgradig feber dukke opp. Dette kan lett feildiagnostisert som en forkjølelse eller en virusinfeksjon. Den riktige fremgangsmåten for diagnose er en blodprøve og en krakk analyse for å påvise tilstedeværelse av egg eller ormer.

Eosinofil pneumoni

Eosinofil lungebetennelse er et annet utfall av rundorm infestation. På grunn av irritasjon i lungene når larvene flytte fra lungene til intestinem, oppstår væske buildup, og lungebetennelse kan stille inn. Lungebetennelse kan være alvorlige.

Blod i sputum

Dette er en annen typisk tegn på parasittangrep. Som larvene for, kan de bryte opp kapillærer, forårsaker fluid fra luftrøret til å inneholde blod. Dette kan bli feildiagnostisert som tuberkulose eller andre sykdommer som forårsaker lignende symptomer

Perforert tarmen

Hvis angrep blir alvorlig, er en perforert små eller store tarmen mulig fra ormer spiser gjennom tarmveggen. Dette er livstruende fordi dette betyr tarminnholdet lekker inn i bukhulen. Symptomene er alvorlige magesmerter og en generell følelse av ubehag. Hvis venstre ubehandlet, vil den smittede til slutt dø av multippel organsvikt.

Forebygging og behandling

NIH anbefaler forebyggende tiltak. Ikke drikk vann som ikke er kokt eller sterilisert, siden det kan inneholde levende egg. NIH sier videre at behandling er lett tilgjengelig med narkotika Albendazole eller mebendazole.

Hva er bivirkningene av en hjerne aneurisme?

En hjerne aneurisme kan sprekke plutselig, ofte uten advarsel. Selv om det er mulig å komme seg fra en aneurisme, kan det være noen bivirkninger etter utvinning.

Identifikasjon

En cerebral (eller hjernen) aneurisme oppstår når det er hevelse av et blodkar vegg inne i hjernen. Disse vanligvis danne der karveggen er svakest, hvor arteriene i hjernen grenen.

Betydning

En av de mest betydningsfulle tegn på at en aneurisme har sprukket er en plutselig innsettende en alvorlig hodepine. Når den har sprukket, lekker blod ut av blodåren inn i rommet rundt hjernen. Dette bevirker at trykket og skader i hjernen. Døden kan bli resultatet hvis medisinsk hjelp ikke er umiddelbart tilgjengelig.

Effekter

En aneurisme som ikke har sprukket kan ikke forårsake noen negative effekter. Når den har sprukket, er risikoen for død stor. Pasienter som overlever den første brudd har en 45 prosent risiko for død innen en måned etter bruddet oppsto. Halvparten av de overlevende kan ha varig hjerneskade.

Effekten av behandlingen

Mange bivirkninger er mulig med medisiner som brukes til å behandle aneurismer. Disse inkluderer blodkoagulerende problemer og allergiske reaksjoner.

Effekter av kirurgisk intervensjon

Kirurgi kan utføres før en aneurisme brudd eller en gang en aneurisme har sprukket. Operasjonen kan kompliseres ved infeksjon, blødning eller en reaksjon på anestesi. Hjernen kan også opprettholde en skade under operasjonen som har varige effekter.

Long-Term Treatment

Mange mennesker som opplever en aneurisme ruptur kan trenge pågående behandling. Dette kan omfatte tale terapi, fysioterapi og ergoterapi.

Hva Urter eller kosttilskudd er bra for sunn lungene?

Lungene er organer som er ansvarlige for utveksling av gasser som oksygen og karbondioksyd i kroppen. Forurensende stoffer som smog, sigarettrøyk, og hverdagslige kjemikalier kan føre til redusert lungefunksjon, som kan tilstander som astma og influensa. Heldigvis finnes det en rekke urte og kosttilskudd som kan bidra til å beskytte lungefunksjon og gi symptomlindring ved infeksjoner.

Urte kosttilskudd

Mullein er blant de hyppigst anbefalte urter for luftveislidelser. Ifølge WebMd.com, kan de alkaloider i mullein har evnen til å bekjempe influensa og de bakterier som forårsaker infeksjon i lungene. Mullein har vært brukt i århundrer, og regnes som trygt som et tilsetningsstoff av FDA, ifølge NaturalStandard.com. Andre mulige indikasjoner for mullein omfatter astma og bronkitt.

Mullein kan tas i supplement form eller som te. For å gjøre en beroligende te, tilsett 1 ss. av tørkede blader til en kopp kokende vann, bratt i 10 minutter og belastning. Den anbefalte dosen av mullein for behandling av luftveislidelser er 2-3 kopper te eller 1-2 droppersful av skjær to-tre ganger daglig.

Horehound er et annet populært middel for luftveislidelser. Pastiller og godteri laget av horehound har blitt brukt som et naturlig hostemedisinen i århundrer. Ifølge AltMD.com, har horehound slimløsende egenskaper som gjør det nyttig i behandling av astma, hoste, sår hals, og forkjølelse. Selv om bruken i hoste drops har blitt forbudt av FDA siden 1989, European-laget pastiller som Ricola som inneholder urten er tilgjengelig i USA, ifølge Medline Plus.

Andre urte kosttilskudd som kan være nyttig i å opprettholde en sunn lungefunksjon inkluderer lakris, glatte alm, og bukkehornkløver.

Vitaminer og mineraler

I tillegg til en daglig multivitamin kan enkle næringsstoffer tas hver for seg for deres evne til å beskytte lungefunksjonen.

Vitamin E er blant de mest potente antioksidanter av vitamin verden. Det fungerer ved å ta opp residens i cellemembraner og skjerming lungeceller fra skade forårsaket av forurensende stoffer som smog og røyk. Ifølge MotherNature.com, røykere tar vitamin E har halvparten av risikoen for å utvikle lungekreft sammenlignet med de som ikke tar tilskudd. Den anbefalte dosen av vitamin E tilskudd er 600 IE daglig.

Vitamin C er en annen vitamin med potente antioksidantegenskaper. Ifølge Harvard.edu at personer som inntar 200 mg vitamin C daglig scoret bedre lungekapasitet tester enn de som tar høyere eller lavere doser av supplement på. Mens sitrusfrukter er en utmerket kilde til vitamin C, acerola kirsebær og guava er den beste maten kilden til vitamin, ifølge NutritionData.com.

Andre næringsstoffer med potensial lunge styrke egenskaper inkluderer vitamin A, vitamin D og selen.

Sikkerhetshensyn

Urter og kosttilskudd kan endre måten enkelte medisiner påvirker kroppen. For å unngå uønskede interaksjoner, snakk med legen din før du legger et supplement til din lunge helse regime.

Hva er Echinacea Purpurea?

Hva er Echinacea Purpurea?


Echinacea purpurea er en av de mest populære urter, få oppmerksomhet de siste årene for sin effektivitet i å bekjempe infeksjoner. Denne nyttige anlegget er innfødt til USA, hvor den ble brukt av innfødte folkeslag og tidlige innvandrere likt. I hagen, kan dette hardfør plante med høye rosa blomster være et velkomment tillegg.

Plant Fakta

Echinacea purpurea er en blomstrende urt av Aster familien. Planten forekommer naturlig i hele det østlige USA og så langt vest som Colorado og Texas. Vanlige navn inkluderer solhatt, østlige Purpursolhatt og snakeroot. Echinacea er en prærien plante, og trives i hager og åkre over hele USA. Det er i dag oppført som truet i Florida, og er på den truet liste for Michigan.

Fordeler med Herb

Echinacea purpurea har en lang historie med medisinsk bruk. Innfødte brukte den til å behandle sår hals, tannpine, betennelse og hoste, og å kle sår og behandle infeksjoner. Moderne vitenskap anerkjenner fordelene med echinacea som en immun booster. I en studie fra 1997, forskere ved Institutt for indremedisin, Universitetet i California i Irvine Medical Center at Orange viste at Echinacea purpurea ekstrakter forbedret immunforsvar av hvite blodceller i både friske personer og personer med kronisk utmattelsessyndrom.

Hvordan ta den Herb

Den viktigste indikasjonen for echinacea er å hjelpe kroppen igjen i de tidlige stadier av infeksjon. Det er spesielt nyttig for sår hals, forkjølelse og andre luftveisinfeksjoner. Urten fungerer best når det tas ved første tegn på sykdom. Echinacea kan tas i te, tinktur (alkohol ekstrakt av planten) eller kapselform. Roten er den delen mest brukte, men noen naturmedisinere vil bruke stilkene, blader og blomster i tillegg. Echinacea er vanligvis brukt for korte perioder av gangen, fra noen dager til noen uker, når bekjempe infeksjon eller for forebygging av tilbakevendende infeksjoner. Det er liten fordel å ta denne urten for "immun støtte" i fravær av nåværende eller truende sykdom.

Kontraindikasjoner og forsiktighetsregler

Echinacea er ikke forbundet med toksisitet på kort eller lang sikt. Fordi urten synes å øke immunaktivitet, er de med autoimmune tilstander noen ganger beskjed om å unngå det. Som med andre urter, supplement eller medisiner, bør pasientene følge nøye med på deres reaksjoner og avslutte stoffet dersom det oppstår uønskede bivirkninger. Hvis en infeksjon utvikler seg, ta kontakt med din primære omsorg lege umiddelbart. Tegn på progresjon inkludere en ny eller stigende feber, økt tretthet, og - i tilfelle av sår - røde linjer som oppstår ved infeksjon, og økt rødhet, varme eller puss på stedet av skader. Vennligst ta kontakt med en herbalist, naturopathic utøveren, eller annen naturmedisin profesjonelle for ytterligere veiledning i bruk av denne urten.

Hage

Echinacea purpurea er tolerant av tørke og dårlig jord, og foretrekker lyse sol og godt drenert sted. Det er en staude som selv frø sjenerøst, og nye planter vil vokse ved foten av fjorårets planter. Blomstene vare godt inn i høst og tiltrekke sommerfugler, honningbier og andre nyttige insekter til hagen. Denne urten kan dyrkes i de fleste områder av USA, og er lett å vedlikeholde på en naturlig eller organisk hage.

Hvordan unngå Snorking Med en bihulebetennelse

Hvordan unngå Snorking Med en bihulebetennelse


Noen ganger med en bihulebetennelse, vil du utvikle en ny snorking vane. Du er sliten, i smerte og ønsker å få en god natts søvn. Heldigvis finnes det behandlinger der ute som kan bidra til å holde deg fra snorking med en bihulebetennelse, og få en god natts søvn.

Bruksanvisning

•  Ta alle reseptbelagte legemidler helt som foreskrevet av legen din. Herding infeksjonen vil til slutt stoppe snorking. Du kan også ta over-the-counter decogestants for mer lettelse også.

Hev hodet på senga av fire inches. Dette kan bidra til å redusere mengden av slim drenering ned i halsen og blokkerer din nese passasjer.

Bruk en nasal / sinus skyll. Disse er designet for å skylle tunge slim og rusk ut av nesen. Skylling kan få noen lettelse under en infeksjon.

Plasser en nasal dilator stripe på neseryggen. Dette åpner neseborene og kan lette snorking. Noen har til og med en mentol duft som kan produsere clearing av nese og bihuler, mens fysisk åpne nesegangene.

Sleep på din side. Dette bidrar til å holde musklene i nakke og hals i innretting. Siden de gjør ekstra arbeid fordi du er overbelastet, kan dette bidra til å lette snorking ved infeksjoner i tillegg.

Har et varmt bad eller dusj. Hot fuktig luft hjelper drenere slim ut av bihulene.

Rødlig misfarging av huden

Rødlig misfarging av huden


Rødlig misfarging av huden kan bety noe i det hele tatt, eller det kan signalisere en umiddelbar tur til legevakten. Fødselsmerker eller solbrenthet, for eksempel, vanligvis har få om noen helsemessige konsekvenser, selv om kosmetisk kirurgi bemerker at enkelte fødselsmerker kan indikere potensielle øye eller hjernen problemer. Rødhet fra allergiske reaksjoner eller giftbitt, på den annen side, kan varsle om en potensielt kritisk helseproblem som krever en lege omsorg.

Årsaker

Huden kan vise en rødlig misfarging for en rekke eller grunner. Noen mennesker faktisk har slike misfarging fra fødselen. Fødselsmerker kan oppstå når floker av blodkar like under huden låne den overliggende huden en rosa eller rød farge. Midlertidige misfarging kan oppstå når huden møter irritanter, som i bleieutslett, solbrenthet, insektbitt eller allergiske reaksjoner som eksem. Sykdommer som påvirker huden eller dens blodkar, for eksempel rosacea eller bakterielle infeksjoner, kan også føre til rødlig misfarging.

Skjemaer

Rødlig misfarging av huden kan ta mange former, avhengig av årsaken eller alvorlighetsgraden av den underliggende sykdommen. Fødselsmerker kan vises som store klatter i ansiktet, halsen eller overkroppen, ifølge Cosmetic Surgery. En solbrenthet vanligvis manifesterer seg som en rosa-rød området beskriver udekket huden området utsettes for sollys. Insektbitt og allergiske reaksjoner kan føre til hevelse samt rødhet. Rosacea forårsaker en rødlig marmorering eller en "edderkopp vein" mønster i ansiktet, ifølge Mayo Clinic. Infeksjoner som kviser eller sår kan ta på en rødlig nyanse ved infeksjon stedet, mens rødhet forårsaket av betennelse kan ledsage kløe eller blæredannelse av huden.

Indikasjoner

Noen hud misfarging, for eksempel fødselsmerker, kan ikke ha andre enn emosjonelle seg for folk følsomme om sitt utseende implikasjoner, mens noen midlertidige misfarging som solbrenthet vil løse seg selv uten medisinsk behandling. I noen tilfeller kan imidlertid en rødlig misfarging indikerer et betydelig problem som krever medisinsk oppmerksomhet. Allergiske reaksjoner og enkelte biter som edderkopp biter kan ha livstruende konsekvenser, slik at eventuelle symptomer som oppstår fra disse årsaker bør varsle den lidende å få hjelp umiddelbart.

Behandlinger

Moderne kosmetiske og medisinske teknikker kan henvende rødlig hud misfarging på en rekke måter. Laser terapi, for eksempel, kan falme fødselsmerker over en periode på flere programmer. Lasere kan også behandle misfarging forårsaket av rosacea. Antibiotika kan bidra til å få kviser og andre infeksjoner under kontroll, mens du fjerner kilden til en miljøirritasjons kan stoppe rødhet fra dermatitt. Når medisinsk behandling ikke virker helt eller raskt nok til å passe pasienten, kan concealers og andre kosmetiske produkter dekker rødhet og redusere selvbevissthet.

Betraktninger

Noen rødlig hud misfarging falmer ikke selv etter naturlige healing, har laserbehandling eller andre alternativer kjøre sine kurs. Fødselsmerker vedvarende inn i voksenlivet, for eksempel sjelden forsvinne helt. Rødhet som ikke krever eller svare på legehjelp kan føre lider av misfarging av huden til å søke en kosmetisk løsning i stedet.