Digidexo.com

zoloft mao hemmer

Er Bupropion en MAO-hemmer?

Er Bupropion en MAO-hemmer?


Buproprion er ikke en MAO-hemmer. Ifølge Mayo Clinic, er det ikke trygt å ta bupropion innen 14 dager etter at en MAO-hemmer. Det kan føre til anfall. Informer legen din om eventuelle MAO-hemmere du kan ta hvis du ønsker å begynne bupropion behandling.

Bupropion Definition

Bupropion er foreskrevet for behandling av depresjon, værsyke, og som en smoking cessation hjelpemiddel. Bupropion tilhører medisinsk klassen av antidepressiva. Det fungerer ved å hemme reopptak av dopamin og noradrenalin. Disse er forbundet med nevrotransmittere humør stabilisering.

Bupropion medisiner

Bupropion er tilgjengelig under merkenavnene Wellbutrin, Buproban, Budeprion, og Zyban.

MAO-hemmere

MAO-hemmere er en klasse av medisiner som kan behandle depresjon. MAO-hemmere blokkerer enzymet monamine oxidase, hindrer det fra metabolizing signalstoffene dopamin, neuropinephrine, og serotonin.

MAO-hemmer medisiner

Merkenavn av MAO-hemmer medisiner inkluderer Nardil, Marplan, Parnate, og Emsam. Emsam er et depotplaster mens de andre er muntlig piller.

Konklusjon

Bupropion ikke tilhører klassen av MAO-hemmere. Det er viktig å ikke forveksle denne utmerkelsen som det er utrygt å ta de to typer piller sammen.

Hvordan å behandle depresjon med MAO-hemmer medisiner

Hvordan å behandle depresjon med MAO-hemmer medisiner


Monoaminoksidasehemmere, også kjent som MAO-hemmere, er antidepressive legemidler som brukes spesielt for å behandle depresjon. MAO-hemmere har en tendens til å være svært kraftig, med potensial for alvorlige bivirkninger, og er vanligvis bare foreskrevet når andre typer antidepressiva ikke er effektive. Din mentale helse profesjonell skal hjelpe deg å avgjøre om du tar MAOI medisiner er den beste måten å behandle depresjon.

Bruksanvisning

Unn depresjon med MAOI medisiner

•  Ta kontakt med din mentale helse profesjonell til å avgjøre om du bør behandle depresjon med MAO-hemmer medisiner. Vanligvis, MAO-hemmere, som Marplan, Nardil og Aurorix er foreskrevet når trisykliske antidepressiva er ineffektiv. Mens MAOI medisiner er vanligvis ikke forskrives til pasienter som aldri har vært på alle typer antidepressiva før, er denne praksisen blir mer vanlig.

Være kjent med risikoen forbundet med å ta MAOI medisiner. Bivirkninger inkluderer hypertensjon, angst, høyt blodtrykk, hallusinasjoner og respiratorisk depresjon. MAO-hemmere kan forårsake uønskede reaksjoner på de fleste andre medisiner - spesielt SSRI antidepressiva - samt mange typer som mat, for eksempel ost, lever og vin.

Prøv nyere typer MAOI medisiner, for eksempel Emsam (selegilin) ​​og moklobemid, som er mildere og kan være foreskrevet i en patch skjema. Dette kan bidra til å eliminere mange av de bivirkninger som kan oppstå i mage-tarmkanalen, som for eksempel uheldige reaksjoner på mat og gjær nivåer i magen. Det er noen spørsmål, men som til effektiviteten av disse patch medisiner.

Unngå enhver type kald medisin eller smertestillende midler mens de tar et MAOI medisiner, på grunn av muligheten for en uheldig reaksjon, slik som hyperaktivitet, eksitabilitet og øket blodtrykk. Naturlige kosttilskudd som brukes til å behandle depresjon, slik som johannesurt, kan gi alvorlige og potensielt farlige bivirkninger også.

Vær forsiktig når du justerer doseringen av MAOI medisiner eller prøver å avvenne deg ut av MAO-hemmere. Abstinenssymptomer kan være ganske alvorlig, med depresjon eller til og med selvmordstanker dukker opp i løpet av de første 24 timer etter seponering av legemidlet. Pass på at du er under strengt oppsyn av din fastlege eller annet helsepersonell før du slutter å ta MAOI medisiner.

Hint

  • Mens MAO ble spesielt utviklet for å håndtere mer alvorlige tilfeller av depresjon, ble det oppdaget at disse antidepressiva er også svært effektive i å hjelpe folk til å slutte å røyke.

Er Toprol en MAO-hemmer?

Toprol er et stoff som behandler angina og blodtrykk, og hjerteinfarkt. Det tilhører en gruppe legemidler som kalles betablokkere. Betablokkere påvirker blodsirkulasjonen gjennom arterier og vener. De gjør dette ved å blokkere virkningen av det sympatiske nervesystemet, som deretter bremser ned pulsen. Betablokkere er ikke MAO-hemmere, og dermed er Toprol ikke en MAO-hemmer.

MAO-hemmere

Monoamin oksidase (MAO-hemmere) er en klasse av antidepressiva som pleide å være foreskrevet mye mer enn de er i dag. De handler på enzymet moniamine oksidase ved å hindre den fra å bryte ned nevrotransmittere. Toprol er ikke en av disse medikamentene. Noen MAO-hemmere inkluderer Nardil og Parnate.

Toprol vs. MAO-hemmer bivirkninger

Toprol har ikke de samme bivirkninger som MAO-inhibitorer. Dets bivirkninger kan omfatte nedskrivning av tenkning og reaksjonstid, diaré, tretthet, kvalme og depresjon. Du bør ikke blande Toprol med alkohol som det forverrer virkningene.
MAO-hemmere bør ikke blandes med alkohol. MAO-inhibitorer, så vel, forårsake en økning av aminosyrere tyramin fordi det vanligvis er metabolisert av MAO at MAO-inhibitor stopper. Dermed tyramin verdiene øker i blodet. Mat som inneholder tyramin, som ost og vin (noe alderen eller gjæret), øker nivået til det punktet at blodtrykket øker vesentlig (og potensielt farlig).

Toprol og MAO-hemmere

Toprol og MAO-hemmere kan samhandle med hverandre. Samspillet av de to kan føre til svimmelhet eller hypotensjon ved henstand. Dette er fordi de noen ganger har en additiv effekt med hverandre i tappe katekolamin. Når kroppen ikke har nok catecholamine, er det ofte en vertigo, svimmelhet, eller besvimelse effekt.

Advarsel

Toprol har ikke blitt ryddet for å brukes under graviditet. På den måten er det ligner på MAO-hemmere, som de heller ikke er etablert for å være trygt for gravide kvinner.

Andre likheter

Mens Toprol og MAO-hemmere er ikke i samme klasse av narkotika, de har noen andre likheter. De er både alvorlige medisiner, kun tilgjengelig via resept, og bør overvåkes nøye for effekter og interaksjoner.

Er Cymbalta en MAO-hemmer?

Er Cymbalta en MAO-hemmer?


Cymbalta er en anti-depressive medisiner som kommer fra SNRI klassen. Cymbalta er ikke en MAO-hemmer, og det er viktig å forstå begge klasser av narkotika for å sikkert og effektivt bruke anti-depressiva.

SNRI Definition

SNRI står for serotonin og noradrenalin reopptakshemmere. SNRI holde serotonin og noradrenalin fra å bli absorbert for å øke sine nivåer i hjernen.

MAOI Definition

MAOI står for monoaminoksidasehemmer. MAO-hemmere øke nivåene av serotonin, noradrenalin og dopamin ved å holde dem fra å bli brutt ned.

Bivirkninger

Både MAO-hemmere og SNRI kan føre til følelser av kvalme, tretthet, forstoppelse, diaré, tørr munn, seksuelle problemer, tåkesyn, rastløshet og svetting. Graden og utbredelsen av disse bivirkningene varierer avhengig av den enkeltes kropp kjemi.

Advarsler

Cymbalta og MAO-hemmere bør ikke tas sammen. Vente 14 dager etter å ha tatt en MAO-hemmer før du starter Cymbalta, og vente i fem dager etter å ha tatt Cymbalta før du starter en MAO-hemmer.

Merker

Populære merkenavn for anti-depressiva i MAOI klassen er Nardil, Parnate, Marplan og Emsam. Populære SNRI inkluderer Cymbalta, Effexor og Effexor XR.

Er Xanax en MAO-hemmer?

Er Xanax en MAO-hemmer?


MAO (monoaminoksidase-hemmere) er en klasse av medisiner som brukes til å behandle depresjon. Benzodiazepiner er en klasse av medisiner som behandler angstlidelser, kramper, og muskelspasmer. Selv om de har noen klasser tilstand overlapper hverandre, de skiller seg på virkningsmekanismen. Xanax er ikke en MAO-hemmer. Den tilhører benzodiazepin klassen legemidler.

Xanax

Xanax er merkenavnet for medisinering alprazolam. Xanax er foreskrevet for å behandle angst og panikklidelser. Ifølge MedlinePlus, kan medisinen også anvendes for å behandle agorafobi, depresjon, og premenstruelt syndrom.

Benzodiazepiner

Benzodiazepiner forbedre handlingene til signalstoffet gamma-aminosmørsyre (GABA). Dette bremser GABA påvirket nevron aktivitet i reseptorer forbundet med stress og sedasjon.

Benzodiazepin medisiner

Merkenavn av Benzodiazepinforbindelser medisiner tilgjengelig inkluderer Valium, Ativan og Librium.

MAO-hemmere

MAO-hemmere behandle depresjon ved å blokkere et nervesystem kjemisk enzym kalt monoaminoksidase. At enzymet er dermed forhindret fra metabolizing stemningsstabiliserende nevrotransmittere serotonin, dopamin og noradrenalin.

MAO-hemmer medisiner

Merkenavn av MAO-hemmer medisiner tilgjengelig i USA inkluderer Nardil, Marplan, Emsam, og Parnate.

Konklusjon

Selv om Xanax kan anvendes til behandling av depresjon, er det ikke i klassen av MAO-hemmere. Xanax påvirker en helt annen kropp kjemisk enn MAO-hemmere.

MAO-hemmer Foods

MAO-hemmer Foods


Monoaminoksidasehemmere (MAO-hemmere) er stoffer som gjør at enzymet tyramin å hope seg opp i kroppen din, noen ganger med ubehagelige og til og med livstruende utfall. Tyramin skjer mye i planter og dyr, og kommer inn i kroppen gjennom hva du spiser og drikker, så hvis du tar en MAO-hemmer, bør du justere kostholdet ditt for å minimere inntaket. Dette er grunnleggende retningslinjer; for en detaljert liste over kosttilskudd restriksjoner, bør du oppsøke helsepersonell for eksempel en lege eller registrert kostholdsekspert.

Matvarer for å unngå

Mange matvarer som er en del av vår normale menyen er plagsom for de som er på MAO-hemmere. Tyramin økninger i mat som de blir eldre, så generelt, unngå alt som er i alderen, gjæret, tørket, syltet eller overmoden (inkludert rester som har vært i kjøleskapet i flere dager).

Høyt på mange lister over matvarer for å unngå er noen amerikanske favoritter. Blant dem er alkohol (inkludert brennevin og øl, selv alkoholisk øl er fortsatt gjæret), pølser (inkludert bologna, pepperoni og pølser), alderen og blå oster (inkludert Roquefort, Gorgonzola og brie), syltet sild, tofu (og noe annet laget av soyabønner, inkludert soya og teriyaki sauser), surkål, rosiner, kaviar og selv avokado.

Noen matvarer som er stifter i andre retter, men relativt uvanlig i den gjennomsnittlige amerikanske kostholdet også faller inn under denne kategorien, inkludert koreansk kimchi, japansk miso, Indonesisk reker lim og kjøtt eller gjærekstrakter (Marmite og Bovril i Storbritannia og Vegemite i Australia).

Foods i Moderasjon

På en lav-tyramin kosthold kan du nyte begrensede mengder av slike godbiter som: (. Opp til 3 oz per uke) noe mat eller drikke som inneholder koffein, sjokolade, rømme, amerikansk ost, en til to 4-oz. glass rød- eller hvitvin per dag (unntatt Chianti) og ikke mer enn to 12-oz. flasker øl per dag.

Foods til Enjoy

En tyramin-diett består hovedsakelig av frisk frukt og grønnsaker (utelate avokado og papaya), ferskt kjøtt, fjærkre og fisk (ingen leveren), ferske oster (for eksempel kremost, cottage cheese og ricotta), meieriprodukter (melk og is krem), stivelse (pasta, ris og korn), tørket erter og bønner og peanøttsmør. Når du spiser ute, se etter ingredienser i matvarer som ellers er akseptabelt. Dette kan være brød, kjeks eller gryteretter laget med alderen ost. At cheeseburger høres uskyldig nok, men sørg for å spørre hva slags ost er på den.

Angående en av USAs favoritt mat, The National Center for Biotechnology Information rapporter, via PubMed, at "pizza fra store kjede kommersielle uttak er trygge for konsum med MAO-hemmere. Imidlertid må det utvises forsiktighet hvis du bestiller pizza fra mindre utsalgssteder eller gourmet pizza kjent inneholde alderen oster. " Nøkkelen til å redusere tyramin i kostholdet ditt ser ut til å være å kjøpe fersk, koker frisk og spise fersk.

Er Zoloft en MAO-hemmer?

Er Zoloft en MAO-hemmer?


Zoloft (sertralin) og MAO-hemmere (også kalt MAO-hemmere eller monoaminoksidasehemmere) er i to forskjellige klasser av medisiner som brukes til å behandle psykiske lidelser. Ifølge Mayo Clinic, MAOI medisiner var de første antidepressiva som skal brukes, og kan dateres tilbake til 1950-tallet.

MAOI Fakta

MAOI medisiner som isokarboksazid, selegilin, tranylcypromin eller phenelzine arbeid ved å hemme monoamin oksidase (et enzym), påvirker dine noradrenalin, dopamin og serotonin. Dette gjør at disse nevrotransmittere å holde seg på høye nivåer i hjernen; dermed heve humøret.

Zoloft Fakta

Zoloft tilhører en familie av medisiner som kalles SSRI (serotonin reopptakshemmere) som hemmer reabsorpsjon av serotonin i hjernen; dermed, noe som resulterer i høyere serotoninnivåer og forbedret humør.

Bruk

MAO-hemmere er foreskrevet, ofte når andre anti-depressiva har mislyktes, til å behandle depresjon.
Zoloft kan være foreskrevet for en rekke forhold, blant annet depresjon, angstlidelser, PTSD (posttraumatisk stresslidelse), PMDD (premenstruelle dysphoric lidelse) og OCD (obsessive compulsive disorder).

MAOI bivirkninger

Bivirkninger inkluderer urolig mage, forstoppelse, diaré, kvalme, tretthet, hypotensjon (lavt blodtrykk), svimmelhet, munntørrhet, vektøkning, økt appetitt, muskelrykninger, søvnproblemer, redusert vannlating, tretthet, svakhet, rastløshet, skjelving / skjelving og økt svette.

Zoloft bivirkninger

Bivirkninger inkluderer søvnløshet, endret appetitt, søvnighet, svimmelhet, forstoppelse, ubehag i magen, tørr munn, lav sexlyst og seksuell dysfunksjon.

Advarsel

Begge antidepressiva kan utgjøre en risiko for alvorlige bivirkninger.
MAO-hemmere kan samhandle med matvarer, drikkevarer og andre medisiner (inkludert noen over-the-counter meds og vitaminer). Snakk med legen din om alle dine begrensninger for å unngå en potensielt alvorlig interaksjon.
Zoloft kan føre til selvmordstanker, særlig hos unge voksne og barn.

Hva kan jeg spise med en MAO-hemmer?

Hva kan jeg spise med en MAO-hemmer?


Dersom legen har forskrevet en monoamin oksidase (MAO) hemmere, vil du trenger for å eliminere mat med høyt tyramin fra kostholdet ditt, eller risikere en farlig heving av blodtrykket.

Tyramin

Ifølge Mosby legebok, er tyramin en aminosyre som finnes hovedsakelig i alderen kjøtt, alderen oster, og matvarer og drikkevarer som inneholder gjær.

Eat Fresh

Ifølge Ohio State University Medical Center, er den beste tommelfingerregel å spise mat som er friske.

Frukt og grønnsaker

Mest alle friske, frosne eller hermetiske frukter og grønnsaker er trygge, selv om du bør unngå avokado, bananer og fava bønner.

Kjøtt og Fisk

Spis fersk kjøtt og fisk i motsetning til de som er eldre, røkt eller gravet. Vær forsiktig med spillet, selv om den er fersk.

Koffein

Små mengder av koffeinholdige drikker er akseptable.

Alkoholholdige drikker

En og annen 4-8 gram av hvit eller rød vin (ikke Chianti) eller to gram av brennevin er greit, men unngå øl og andre alkoholholdige drikker, inkludert blandede drinker.

Er Picamilon en MAO-hemmer?

Behandlet som et reseptbelagt legemiddel i Russland, er Picamilon solgt i USA som et kosttilskudd.

History of Picamilon

Alt-Union Scientific Research Institute av Sovjetunionen først utviklet Picamilon på slutten av 1960-tallet. Klinisk bruk av Picamilon startet i 1980.

MAO-hemmere

Monoaminoksidase (MAO) inhibitorer forhindre nedbrytning av naturlige aminer i nervesystemet. Visse ingredienser i Johannesurt kan fungere på samme måte.

MAO-hemmere Indikasjoner

MAO-inhibitorer generelt bidra til behandling av klinisk depresjon og angst, men kan også brukes i migrene forebygging eller Parkinsons sykdom. Eksempler er: fenelzin (Nardil), tranylcypromin (Parnate), og isokarboksazid (Marplan).

Natur Picamilon

Picamilon er merkenavnet for natrium N-nikotinyl-gamma-aminobutyrate. Det er en kombinasjon av GABA (gamma-aminosmørsyre) og nikotinsyre (eller nikotinsyre), en B-vitamin.

Picamilon Virknings

Når den krysser blod-hjerne-barrieren, er picamilon hydrolysert til GABA og niacin. Den frigjorte GABA teoretisk frembringer en anti-angst virkning. Den frigjorte niacin øker blodåre utvidelse, noe som kan bidra til å behandle migrene

Betraktninger

Mens forskjellige i sin natur, MAO-hemmere og Picamilon har noen lignende effekter. Merk imidlertid at effekten av Picamilon manifesterer ganske raskt, både på grunn av synergi mellom niacin og GABA-molekyler og det faktum at den krysser blod-hjerne-barrieren.

Hva er et Mao inhibitor?

Som den første klassen av narkotika utvikles for behandling av depresjon, monoaminoksidasehemmere (MAO-hemmere) har den lengste historien blant alle antidepressive medisiner. Introdusert i 1950, MAO-hemmere tillate visse nevrotransmitter nivåer for å holde seg forhøyet i hjernen og dermed forsterke stemninger av depresjon pasienter som bruker dem.

Bruk

MAO-hemmere er vanligvis anerkjent for den kraftige medisinske innflytelse de har i behandling av depresjon. Mindre er kjent at MAO-hemmere har en særlig effektivitet når det er foreskrevet i behandling av atypisk depresjon (a major depresjon subtype kjennetegnet ved evnen til å oppleve en lightening eller oppløftende av humør som respons på en positiv situasjon eller hendelse). Tilsvarende effekt har også blitt demonstrert av MAO-hemmere når det brukes i arbeidet med å slutte å røyke.

Funksjon

MAO-hemmere forstyrrer den normale aktiviteter av monoamin oksidase, et enzym som er ansvarlig for metabolizing, eller bryte ned, monoamine nevrotransmittere. Disse senderne er igjen ansvarlig for nedbryting av spesifikke nerveceller som brukes til å aktivere vitale funksjoner i sentralnervesystemet, inkludert serotonin, dopamin, noradrenalin og adrenalin. Psykiatrisk forskning har vist disse nevronene å bli assosiert med depressive episoder. Så ved å hemme evnen til monoamin oksidase å forbrenne monoamine nevrotransmittere, MAO-hemmere til slutt hindre metabolizing av disse CNS nevroner forlate dem i overflod. I høyere konsentrasjoner, disse CNS nevroner endre systemet i seg selv; og det er endring av nervesystemet (som indusert av MAO-hemmer) som er kreditert med den observerte reduksjonen i depresjonssymptomer.

Typer

Det er tre typer av irreversible MAO-hemmer narkotika foreskrevet for behandling av depresjon med godkjenning av Food and Drug Administration.

Fenelzin (Nardil, Nardelzine) er vanligvis foreskrevet som et antidepressivt medikament som kan brukes som en anti-angst og anti-panic middel. Det er ansett for å være svært effektive i behandling av klinisk depresjon, men er motvillig foreskrevet gitt potensiale for skadelige bivirkninger og diett interaksjoner.

Det samme gjelder for tranylcypromin (Parnate, Jatrosom), en annen MAO som virker både som et antidepressivt middel og anti-angst medikamenter i behandlingen av angst og humørforstyrrelser.

Likeledes, isokarboksazid (Marplan) er en MAO-hemmer som brukes til å behandle depresjon, angst og panikk lidelser, inkludert de som inkluderer agorafobi som en komorbid tilstand.

Depressive betingelser

Det er bare én type selektiv-irreversibel MAO-hemmer stoffet tilgjengelig for de som lider av depressive tilstander: Selegilin (l-deprenyl, Eldepryl, Zelapar). Selv om dette stoffet kan være foreskrevet for å behandle depresjon, er det først og fremst brukes til å behandle Parkinsons sykdom og senil demens. Godkjent av FDA i 1996, er det den eneste MAO-hemmer som har depot, snarere enn oral administrering i form av en patch.

Advarsel

MAO-inhibitorer bære potensial til å interagere negativt, selv letalt, med noen kost stoffer. Dette er spesielt tilfelle med matvarer som inneholder tyramin eller medisiner som inneholder sympatomimetiske midler, som for eksempel adrenalin-lignende medisiner som amfetamin og albuterol. Den orale administrering av de fleste MAO betyr at medikamentet kommer inn i mage-tarmsystemet, noe som forverrer denne reaksjon; har imidlertid nyere transdermal administrasjon av plasteret MAOI vist seg å redusere faren for MAO-hemmer og kosttilskudd interaksjoner.

Bivirkninger av MAO-hemmere

MAO-hemmer er en forkortelse for monoaminoksidasehemmer. Disse medikamentene blir brukt til å behandle mental depresjon ved å blokkere en viss kjemisk i kroppens nervesystem. Noen vanlige merkenavn av MAO-hemmere er Marplan, Nardil og Parnate. Selv om disse medikamentene kan være nyttig for noen mennesker, er det viktig å være klar over alle de mulige bivirkninger. Vurdere nøye dine MAOI behandlingstilbud med legen din. Følg alle doseringsanvisningen nøye.

Milde bivirkninger

Du kan oppleve noen milde bivirkninger når du tar en MAO-hemmer. Disse kan omfatte tåkesyn, redusert vannlating, en senket libido, svimmelhet, økt appetitt, hodepine, tretthet, muskelrykninger, økt svette, kvalme, rastløshet, tretthet, svakhet, hodepine, skjelving og søvnløshet. Mindre vanlige bivirkninger kan omfatte frysninger, munntørrhet, forstoppelse og en redusert appetitt.

Alvorlige bivirkninger

Se legen din umiddelbart hvis du opplever mer alvorlige bivirkninger fra medisiner. Disse bivirkningene kan omfatte hallusinasjoner, kramper, kjølig, klam hud, kraftig svimmelhet, uregelmessig eller hurtig puls, muskelstivhet, et høyt eller lavt blodtrykk og problemer med å puste. Du kan også oppleve brystsmerter, stiv nakke, forstørret elever og øynene dine kan bli mer følsom for lys. Du kan også oppleve selvmordstanker.

Allergiske Reaksjoner

Få øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis du opplever en allergisk reaksjon på medisiner. Tegn på en allergisk reaksjon kan omfatte elveblest, utslett, en tetthet i brystet, pusteproblemer eller en hevelse i munn, lepper, tunge eller generell ansiktet. Fortell legen din hvis du har noen allergier før du tar medisinen.

Legemiddelinteraksjoner

MAO-hemmere kan reagere med andre medisiner du tar. Før du legger til noen nye medisiner, sørg for å diskutere noen av de aktuelle medisiner du tar, samt noen urte kosttilskudd eller andre over-the-counter kosttilskudd. Noen legemidler som kan reagere med MAO-hemmere inkluderer appetittdempende midler, amfetamin, kokain, høyt blodtrykk medisiner, medisiner for astma eller andre pusteproblemer, medisiner for forkjølelse, bihuleproblemer eller allergier, trisykliske antidepressiva, diabetes medisiner, bupropion, karbamazepin og andre MAO-hemmere.

Pre-eksisterende forhold

Informer legen om eventuelle sykdommer du har, samt familiens sykehistorie. Noen pre-eksisterende forhold kan utelukke deg fra å ta en MAO-hemmer. Disse forholdene omfatter alkoholmisbruk, diabetes, angina, alvorlig hodepine, astma, bronkitt, epilepsi, hjerte, nyre eller leversykdom, psykisk sykdom, Parkinsons sykdom, høyt blodtrykk, en overaktiv skjoldbruskkjertel og PCC (feokromocytom). I tillegg opplyse legen din om du er gravid eller ammer; Barnet ditt kan bli skadet av disse medikamentene.

Andre hensyn

Unngå visse elementer i kostholdet ditt mens du tar MAO-hemmere. Visse matvarer kombinert med medisinen kan resultere i plutselig høyt blodtrykk. Disse inkluderer overdrevne mengder koffein (som finnes i kaffe, te og sjokolade), alkohol (så vel som alkoholfritt øl eller vin), og hvilken som helst mat med et høyt innhold tyramin. Disse matvarer inneholder alderen oster, fava bønner, syltet eller røkt kjøtt, noe gjæret kjøtt, surkål, fjærkre, fisk og overmoden frukt.

MAO Enhancers og deres virkninger på Serotonin

MAO Enhancers og deres virkninger på Serotonin


Monoaminer er organiske forbindelser som finnes i hjernen. De viktigste medlemmer av familien monoamin-neurotransmittere er dopamin, noradrenalin og serotonin. Når hjernen har en mangel av disse nevrotransmittere, kan stemningslidelser og depresjon føre. Lave nivåer av serotonin, i særdeleshet, har vært knyttet til depresjon. Legemidler kjent som monoamine forsterkere kan øke nivåene av serotonin i hjernen og gi lindring til mennesker som lider av stemningslidelser. De store klasser av monoamine enhancers er monoaminoksidasehemmere (MAO-hemmere), selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI), tri-syklisk antidepressiva (TCA) og en ny eksperimentell behandling kjent som Lu AA24530.

MAO-hemmere

MAO-hemmere arbeide for å øke konsentrasjonen av serotonin, dopamin og noradrenalin i hjernen ved å blokkere den mekanismen som bryter ned disse nevrotransmittere. Oksydase er proteinet er ansvarlig for bevegelse av nevrotransmittere ut av cellene i hjernen. Ved å blokkere eller hemme, dette proteinet, serotonin og andre "feel good" nevrotransmittere får lov til å forbli i cellene lengre, noe som kan forbedre depresjon. MAO-hemmere forbedre monoamines ved å hemme deres sammenbrudd. To ofte foreskrevet MAO-hemmere er Parnate og Nardil. Folk tar MAO-hemmere bør ikke spise mat som inneholder aminosyren tyromine, for eksempel alderen oster og rødvin, fordi kombinasjonen med MAO-hemmer kan føre til plutselige toppene i blodtrykket.

SSRI

SSRI ble utviklet på 1980-tallet spesielt for å målrette signalstoffet serotonin. SSRI blokkere gjenopptak av serotonin i hjernecellene, og dermed gir en høyere konsentrasjon av nevrotransmitteren til å forbli i en lengre tidsperiode. Fordi SSRI målrette bare serotonin, de har færre bivirkninger enn MAO-hemmere. Paxil og Prozac er to populært SSRI.

TCA

TCA fungerer som SSRI, bremse opptaket av serotonin av nerveceller. TCA også handle på noradrenalin, imidlertid, og har mer ubehagelige bivirkninger. Tørr munn og forstoppelse er to av de vanligste rapporterte ubehagelige effekter. Amitriptylin og trazodon er to eksempler på TCA.

Lu AA24530

Lu AA24530, en ny klasse av narkotika blir utviklet av H. Lundbeck A / S og Takeda Pharmaceutical Co Ltd, viser løfte som en behandling for depresjon i kliniske studier. Den modulerer en rekke serotoninreseptorer og faktisk synes å øke serotonin, dopamin og noradrenalin i hjernen, i stedet for bare å hemme deres re-absorpsjon. Denne sanne monamine enhancer ser også ut til å være godt tolerert av pasientene i kliniske studier.

Betraktninger

Mens alle disse monoamin forsterkere er blitt vist å øke nivået av serotonin i hjernen, noe arbeid på de andre neurotransmittere, så vel, forårsaker varierende grader av bivirkninger. SSRI er dagens første linjen av behandling for serotonin forbedring, med TCA og MAO-hemmere vanligvis er reservert for andre og tredje linjer av depresjon terapi.

Hva er MAO-hemmere?

Ifølge Insight Journal, en MAO-hemmer (monoaminoksidasehemmer) er et medikament som brukes til å behandle depresjon, sosial angst, agorafobi, panikkangst og border personlighetsforstyrrelse.

Eksempler

Klassen av MAO-hemmere inkluderer Nardil, Parnate, Marplan, Aurorix, Manerix, Moclodura, selegilin, Eldepryl, Emsam, nialamid Marsilid, Iporzid, Ipronid, Rivivol, Propilniazida, iproklozid og Toloxatone.

Modes of Action

MAO-hemmere stafett signaler mellom nerveceller og regulere kroppens funksjoner. Når nevrotransmittere sende meldinger til hjernen, blir de absorbert av monoamin-oksydase, og hvis for mange absorberes på en gang, blir ubalansert hjernen. MAO-hemmere virker ved å balansere denne prosessen.

Forskrivning informasjon

MAO-hemmere er sjeldnere foreskrevet enn andre antidepressiva som selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI), fordi de har mange alvorlige interaksjoner med både mat og medisiner.

Mat Interactions

Matvarer som inneholder tryptofan kan forårsake hypertensive kriser (hjerte festet, hjerneslag) hos pasienter som tar MAO-hemmere. Sjokolade, alkohol, alderen viner, fisk, surkål, kjøtt, gjær, soya, litt ost, soya og bearbeidet kjøtt bør heller ikke bli fortært når du tar MAO-hemmere.

Legemiddelinteraksjoner

Rusmidler som andre antidepressiva i SSRI klassen samt mange over-the-counter kulde medisiner bør ikke tas ved bruk av MAO-hemmere.

Side Effects

De mest vanlige bivirkningene er søvnløshet, munntørrhet, svimmelhet, et fall i blodtrykket når du står, forstoppelse, svakhet og seksuelle bivirkninger.

Relora bivirkninger

Relora er et kosttilskudd som bidrar til å håndtere stress og overspising relatert til stress. Det har vært noen negative bivirkninger rapportert med bruken.

Identifikasjon

Relora er laget av en patentert blanding av planteekstrakter. Relora bidrar til å redusere stress uten sederende bivirkninger. Det er en helt naturlig kosttilskudd, og kan være gunstig i appetitt kontroll.

Legemiddelinteraksjoner

Det er viktig å fortelle legen din dersom du tar andre medisiner før du tar Relora. Disse medikamentene er Xanax, Buspar, Zoloft, Paxil eller Prozac. Dette er viktig for å unngå farlige interaksjoner.

Vanlige bivirkninger

Følgende er vanlige bivirkninger som kan oppstå ved bruk av Relora. De er munntørrhet, hodepine, kvalme, allergiske reaksjoner og gastrointestinale ubehag.

Graviditet Forholdsregler

Relora er ikke anbefalt for kvinner som er gravide, som sikkerhet for Relora er ukjent. Det er også ukjent om Relora utskilles i morsmelk, så det er ikke anbefalt for bruk av ammende mødre.

Advarsel

Fortell legen din før du tar Relora hvis du har blitt diagnostisert med depresjon, alvorlig angst eller andre psykiske lidelse, eller hvis du tar en MAO-hemmer resept.

Typer Depresjon Medisiner

Depresjon er en psykisk helsetilstand preget av triste eller ulykkelige følelser for lange perioder av gangen. Klinisk depresjon fører til betydelige utfordringer i dag-til-dag-aktiviteter. Flere ulike typer medisiner brukes til å behandle depresjon. Medisinen er foreskrevet basert på pasientens behov og legens anbefalinger.

Trisykliske antidepressiva

Trisykliske antidepressiva inkluderer følgende medisiner: Adapin, Anafranil, Asendin, Elavil, Norpramin, Pamelor, Sinequan, Tofranil, Surmontil og Vivactin. Trisykliske antidepressiva hindre hjerneceller fra reabsorbing noradrenalin, serotonin og dopamin for fort. Kroppen frigjør disse kjemikaliene for å fremme en følelse av velvære.

SSRI / SSNRI

SSRI medisiner inkluderer Celexa, Lexapro, Luvox, Paxil, Pexeva, Prozac, Rapiflux og Zoloft. SSNRI medisiner inkluderer Cymbalta, Effexor og Pristiq. Selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI) jobber ligner trisykliske antidepressiva, men bare re-absorpsjon av serotonin opphører. Selektive serotonin noradrenalin reopptakshemmere (SSNRI) treg både re-absorpsjon av serotonin og noradrenalin. Ifølge Drugs.com, SSRI og SSNRI antidepressiva generelt har mindre uønskede bivirkninger og trisykliske antidepressiva.

MAO-hemmer

MAO-hemmere inkluderer Eldepryl, Marplan, Parnate og Zelapar. MAO-hemmere arbeid ved å hindre monoxamine oxidase kjemisk fra arbeid i sentralnervesystemet. MAO kjemikalier redusere mengden av serotonin, norepinefrin og dopamin i hjernen. Men hvis MAO kjemiske er blokkert, vil disse kjemikaliene nivåer holde høy og resultere i en lykkeligere stemning.

Benzodizeprines

Benzodizeprines inkluderer Alprazolam, Niravam og Xanax. Benzodizeprines øke aktiviteten av gamma-amino-smørsyre, som har en beroligende virkning på sentralnervesystemet.

Bupropions

Bupropins inkluderer Alpenzin, Budeprion og Wellbutrin. Bupropions bremse re-absorpsjon av dopamin og noradrenalin, som hjelper enkeltpersoner opprettholde en lykkeligere stemning.

Atypiske antipsykotika

Atypiske antipsykotika inkluderer Abilify, Invega, Seroquel og Zyprexa. Mest atypiske antipsykotika målrette serotonin og dopamin-reseptorer.

Kronisk depresjon Medisinering

Kronisk depresjon Medisinering


Klinisk depresjon er en treatable tilstand. Depresjon kan være en kronisk tilstand som stemningsepisoder har en tendens til oppstår på nytt, og kan variere fra mild, moderat til alvorlig. Eldre medisiner kan være like effektive som nyere og mye brukt antidepressiva. Snakke med en lege kan hjelpe deg med å finne ut hvilke medisiner som passer for deg. Prøving og feiling kan være nødvendig for å maksimere nytte i behandlingen.

Selektive serotoninreopptakshemmere

Ved hjelp av en selektiv serotonin reuptake inhibitor (SSRI) er vanligvis det første valget for behandling av depresjon. SSRI er billig med mindre bivirkninger enn noen eldre medisiner. SSRI omfatte medisiner som Prozac, Lexapro, Celexa, Luvox, Paxil og Zoloft.

Trisykliske antidepressiva

Tar en trisykliske antidepressiva kan være et alternativ for kronisk deprimerte pasienter som har symptomer ikke responderer på behandling med SSRI. Trisykliske inkluderer noen av de første antidepressiva som var tilgjengelige, slik som Elavil, Sinequan, Pamelor og Tofranil.

Monoaminoksidasehemmere

Ved hjelp av en monoaminooksidasehemmer (MAO-hemmer) for kronisk depresjon er vanligvis det siste alternativet. Dette skyldes ubehagelige bivirkninger og spesielle kosttilskudd restriksjoner mens du tar medisinen. MAO-hemmere kan ikke tas sammen med visse over-the-counter kulde medisiner. MAO-hemmere omfatte medisiner som Marplan, Nardil og Parnate.

Andre Antidepressiva

Tar et antidepressivum som ikke passer inn i disse klassifiseringssystemer er et annet alternativ. For eksempel, Wellbutrin, Cymbalta, Remeron, Serzone, Desyrel og Effexor er alle medisiner som kan vurderes i en klasse for seg og har vært effektiv i noen pasienter diagnostisert med kronisk depresjon.

Andre faktorer

Behandling av depresjon er vanligvis vellykket. Men noen mennesker med kronisk depresjon ikke opplever lindring av symptomer ved å ta disse medisinene. Ved hjelp av en stemning stabilisator eller antipsykotisk medisinering som en booster til antidepressiva kan være nødvendig.

HPA Behandling for Atypisk depresjon

For millioner av mennesker, er depresjon en langvarig trussel mot deres liv. Det er minst et dusin forskjellige typer depresjon, med dusinvis av forskjellige undertyper av hvert å ha blitt klassifisert som godt. Behandling for noen klassifisering av depresjon har kommet en lang vei siden tidlig bruk av psykiatriske medisiner, og er svært viktig for livskvaliteten for lider. En rekke ulike behandlingstilbud eksisterer, slik at leger å tilpasse behandling basert på den enkelte, for å finne den behandlingsalternativ som fungerer best for dem.

Atypisk depresjon

Atypisk depresjon er den vanligste typen av depresjon. DSM-IV, en manual for å klassifisere psykiske lidelser, krever at en person bli klassifisert som "deprimert" om personen har et problem med komfort spising, forsove, føler tungt eller blytung, og ha følelsen av å bli avvist ofte i mellommenneskelige relasjoner. Atypisk depresjon er en undertype av alvorlig depressiv lidelse, en lidelse der personen kan ha hyppige episoder av alvorlig depresjon som varer i to uker eller mer. Hva gjør atypisk depresjon den vanligste undertype av MDD er at mennesker som har det kan føle seg lykkelig etter - eller se frem til - glade hendelser.

HPA System

HPA (hypothalamus-hypofyse-adrenal) system er en endokrin nettverk i hjernen som opprettholder stressrelatert homeostase, prosessen i kroppen som regulerer stabiliteten i slike systemer. De fleste individer med depresjon har kjemiske nivåer i hjernen som er ubalanserte, og leger er i stand til å behandle depresjon ved hjelp av metoder som endrer HPA-systemet for å stabilisere disse kjemikalier.

MAO-hemmer

MAO-hemmere (MAO-hemmere) var noen av de første antidepressiva. De er ganske effektive, men legene har en tendens til å bruke dem som en siste utvei fordi de har potensielt dødelige interaksjoner med andre medisiner og med enkelte matvarer. De er spesielt effektive i behandlingen av atypisk depresjon, imidlertid, og kan finne en bredere anvendelse ved behandling av denne bestemte klassifisering av depresjon enn andre grupperinger. Eksempler på MAO-hemmere omfatter narkotika Neuralex, Drazine, Cantor og deprenyl.

Trisykliske antidepressiva

En annen klasse av narkotika, har trisykliske antidepressiva vært mye ute av bruk på grunn av nyere klasser av legemidler som er generelt ansett for å være mer effektive. De er fortsatt brukes til å behandle visse lidelser, men med alvorlig depressiv lidelse å være en av de mest vanlige bruksområder. Eksempler på trisykliske inkluderer Elavil, Vivactil, Insidon og Prondol.

SSRI antidepressants

Selektive serotonin reopptakshemmere, bedre kjent som SSRI, var den mest brukte rekke antidepressiva på begynnelsen av det tjueførste århundre. Serotonin er hjernens "feel-good" hormon, forårsaker følelser av eufori og bekjempe depresjon naturlig. SSRI inhiberer reopptak av serotonin, noe som betyr at mer forblir serotonin i hjernen enn normalt ville være til stede for å bidra til å hindre depressive symptomer utvikler seg. Flere underklasser av hemmende stoffer finnes også, og kan brukes i forbindelse med SSRI for å redusere gjenopptak av flere andre hormoner i hjernen slik som dopamin, noradrenalin og noradrenalin. Vanlige SSRI inkluderer Paxil, Zoloft, Prozac og Cipralex.

Hvordan å behandle depresjon med SSRI medisiner

Hvordan å behandle depresjon med SSRI medisiner


Selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI) er den hyppigst foreskrevet type antidepressiva i USA. Mens SSRI medisiner ble utviklet primært for å behandle depresjon, kan den også brukes for tvangslidelser, spiseforstyrrelser, panikk og angst lidelser, kroniske smertesyndromer og irritabel-tarm syndrom. Ved å nøye veiing alternativene med din mentale helse profesjonell, kan du effektivt behandle depresjon med SSRI medisinering.

Bruksanvisning

Unn depresjon med SSRI medisiner

Be din mentale helse profesjonell om å ta en SSRI medisiner for å behandle depresjon er det riktige valget for deg. SSRI medisiner, inkludert Zoloft, ****, Lexapro og Celexa er blant de mest forskrevne legemidler i verden, med millioner av pasienter som bruker dem i USA alene.

Lær risiko og bivirkninger ved bruk av SSRI medisiner for å behandle depresjon. Bivirkninger inkluderer seksuell dysfunksjon (redusert seksuell stasjonen, erektil dysfunksjon og manglende evne til å nå orgasme), munntørrhet, forstoppelse, diaré, kvalme, mareritt, vekttap eller gevinst, svimmelhet og tretthet. Merk at disse symptomene oppstår vanligvis i de første ukene, som kroppen blir vant til å behandle medisinen.

Se for en negativ reaksjon på å ta SSRI medisiner, som kan materialisere seg som økt følelse av depresjon og selvmord. Hvis dette skjer, bør du kontakte din mentale helse profesjonell umiddelbart. Du kan bli bedt om å avvikle medisiner eller justere dosen.

Begynn en øvelse diett når du behandler din depresjon med SSRI medisinering. Det er mange naturlige måter å heve serotoninnivået i hjernen på samme måte oppnås ved SSRI antidepressiva, inkludert yoga, tai chi, tøyningsøvelser og gåing. I tillegg, daglig eksponering for sollys øker også serotoninnivået, så trene utendørs hvis du kan.

Fortsett med forsiktighet hvis du bestemmer deg for å justere eller slutte å bruke SSRI medisiner for å behandle depresjon. Dette kan resultere i alvorlige abstinenssymptomer, kjent under samle seponering syndrom, som inkluderer en avkastning på deprimerte og selv suicidale følelser. Doser bør reduseres gradvis over noen uker for å redusere denne effekten.

Hint

  • SSRI medisiner har også blitt brukt til å behandle tidlig-utløsning problemer, med en 60 prosent suksessrate.
  • Kombinere MAO-hemmer og SSRI antidepressiva kan føre til serotonergt syndrom, som er preget av et overskudd av serotonin i hjernen. Vær oppmerksom på at det kan være dødelig i ekstreme tilfeller.

Behandling for Imipramine-Resistant Depresjon

Imipramin (Tofranil) er en trisykliske antidepressiva foreskrevet for å behandle store depresjoner, oppmerksomhetsforstyrrelse og andre mentale tilstander. Mens effektive for mange mennesker, kan imipramin ikke fungere for alle typer depresjon. Heldigvis finnes det mange behandlingsalternativer for imipramin-resistent depresjon, noen av som inkluderer SSRI og SNRI medisiner, sentralstimulerende midler og urtemedisiner som johannesurt.

Vanlige Antidepressiva

Selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI) er den hyppigst foreskrevne klasse av antidepressiva. Ifølge JoinTogether.com, en i 10 amerikanske kvinner tar en SSRI som Zoloft eller Prozac. Legemidler i denne klassen arbeidet ved å hindre reopptak av serotonin - et signalstoff som påvirker humøret, appetitt og andre funksjoner. SSRI er ansett som den første linjen i behandling av depresjon, fordi de er minst sannsynlighet for å forårsake bivirkninger.

SNRI er lik SSRI ved at de påvirker nivået av serotonin i hjernen. I tillegg har de selektivt målet noradrenalin, en nevrotransmitter innblandet i stemningslidelser som depresjon. Legemidler i denne klassen inkluderer Effexor, Cymbalta og Pristiq. Atypiske antidepressiva som Wellbutrin og Remeron kan være effektive når SSRI og SNRI har mislyktes. Selv om deres virkningsmekanismen ikke er godt forstått, de synes å gi lindring av depresjon for noen pasienter.

Medisiner fra MAO-hemmer, kan trisykliske antidepressiva eller antipsykotika klasser også være foreskrevet for å behandle imipramin-resistent depresjon.

Ukonvensjonelle behandlinger

I tillegg til serotonin og noradrenalin, dopamin-nevrotransmitteren er antatt å spille en rolle i noen former for depresjon. Ifølge Biopsychiatry.com, sentralstimulerende midler øker dopaminnivåer og kan være nyttig i behandling av depresjon når det er forårsaket av dopamin insuffisiens eller dysfunksjon. Fordi de kan føre til avhengighet, er sentralstimulerende midler generelt ansett som en siste utvei for behandling av depresjon.

Tramadol er et annet alternativ for behandlingsresistent depresjon. Den har både opiater og SNRI egenskaper, noe som gjør det dobbelt effektiv i behandling av enkelte former for depresjon. Mens dette to-lags tilnærming kan fungere godt for noen mennesker, er tramadol ikke ofte foreskrevet for behandling av depresjon på grunn av risikoen for avhengighet og misbruk.

Herbal rettsmidler

Johannesurt er blant de mest populære urte rettsmidler for depresjon. Ifølge NewHope.com, er det like effektivt som SSRI medikamenter ved behandling av mild til moderat depresjon, ofte med færre bivirkninger. Fordi det ikke er regulert av FDA, anskaffe en gjennomgående høy kvalitet kilde av urten kan være utfordrende. Når du kjøper Johannesurt, velge produkter standardisert til å inneholde en bestemt mengde av den aktive alkaloid hypericin.

5-HTP (5-hydroxytryptophan) er et annet naturlig alternativ for behandling av depresjon. Avledet fra griffonia simplicifolia anlegget, er 5-HTP en serotonin forløper tenkt å fungere ved å øke produksjonen av signalstoffet i hjernen. Mens bevisene for 5-HTP er ikke like sterk som for johannesurt, er det fortsatt en topp-selger urtemedisin mot depresjon, vekttap og andre serotonin-relaterte forhold.

Andre urtemedisiner populære for deres potensielle humør-brighte effekter inkluderer SAM-e, DHEA og koreansk ginseng.

Advarsel

Kosttilskudd kan endre måten enkelte medisiner påvirker kroppen. For å unngå uønskede interaksjoner, snakk med legen din før du prøver en urtemedisin mot depresjon. Hvis din depresjon symptomene blir alvorlige, eller du har tanker om selvmord eller selvskading, kontakt lege umiddelbart.

Major Depresjon Fakta

Major Depresjon Fakta


Major depresjon er den vanligste formen for psykisk lidelse i vestlige samfunn. Det øker i alle aldersgrupper - særlig i tenårene - og forekommer i alle samfunn og samfunnssektorer.

Årsaker

Depresjon kan være forårsaket av traumatiske hendelser som jobb tap, skilsmisse eller død av en kjær. Klinisk depresson innebærer vedvarende symptomer som varer i flere uker. Dersom symptomene på sorg og ulykkelighet fortsette i måneder eller år, det heter alvorlig depresjon. Major depresjon kan oppstå uten noen åpenbar grunn på grunn av kjemiske hjerne ubalanser eller genetiske defekter.

Symptomer

Major depresjon er en alvorlig type depressiv lidelse. Dens symptomer er følelser av ekstrem tristhet, tap av interesse for hverdagslivets aktiviteter, tap av matlyst og søvnløshet eller hypersomni .. En majorly deprimert person er irritabel, trukket tilbake og kan ha selvmordstanker. Symptomene kan være episodisk, eller fortsette uavbrutt over livsløpet.

Behandling

Depresjon behandles med antidepressive legemidler som endrer nivåene av hjernen nevrotransmittere, særlig serotonin og norephinephrine. De mest brukte legemidler er Prozac, Paxil og Zoloft som hemmer reopptak av serotonin. Trisykliske medikamenter som Elavil og Tofanil og MAO-hemmere er også brukt. Psykoterapi er en effektiv behandling i noen tilfeller brukes alene eller i kombinasjon med medikamenter.