Digidexo.com

svimmel kvalme og hodepine

Hva er årsakene til Sudden Kvalme & Hodepine?

Hva er årsakene til Sudden Kvalme & Hodepine?


Plutselig kvalme med hodepine har mange mulige årsaker. Mange av disse årsakene, som kullosforgiftning eller et slag, kan være dødelig, slik at disse symptomene ikke bør ignoreres.

Forgiftning

Matforgiftning, kullosforgiftning, kjemisk forgiftning eller svelger en overdose av medisiner vil bringe på kvalme og hodepine veldig plutselig, ifølge University of Maine.

Altitude

Reiser til et område med en mye høyere høyde enn den enkelte blir brukt til kan bringe på høydesyke, også kjent som akutt høydesyke. Symptomene er forårsaket av mangel på oksygen, ifølge Family Doctor.org.

Nevrologiske årsaker

Noen problemer i hjernen kan føre til plutselig, alvorlig hodesmerter så ille at det kan føre til kvalme og oppkast. Disse inkluderer de mange typer av migrene, men også sjelden tilstand av et blodkar svelling og deretter sprengning hjernen, kalt en aneurisme.

Injury

Hjernerystelse eller et slag mot hodet kan ikke umiddelbart føle smertefullt. Plutselig hodepine, kvalme og svimmelhet kan komme timer senere.

Advarsel

Plutselig kvalme og hodepine er ledsaget av manglende koordinering, tap av syn eller en hengende på den ene siden av ansiktet kan være et hjerneslag eller TIA ("drypp"), ifølge American Heart Association, og er en medisinsk nødsituasjon.

Menopause kan gi kvalme?

Overgangsalder, den naturlige slutten av menstruasjon hos kvinner, er oftest assosiert med hetetokter. Imidlertid er kvalme en sjelden, men ikke uhørt, effekt. Ifølge Dr. JoAnn Manson, professor i medisin ved Harvard Medical School, på Everyday Health nettsted, "Kvalme er ikke et typisk symptom på overgangsalder... Selv om det er mer vanlig enn tidligere realisert."

Perimenopause

Kvalme er mer vanlig i stadier før overgangsalderen. Det er utløst av en progesteron mangel på både premenopausale og postmenopausale kvinner. Dette kvalme, som forekommer i morgen mye som morgenkvalme, kan være forbundet med visse stivelsesholdige matvarer, koffein og meieriprodukter.

Hormon-mangel

Ifølge Dr. Joseph Collins, på nettstedet ditt Menopause Type, "I min erfaring, menopause-relaterte kvalme og hodepine er ofte knyttet til en progesteron mangel." Det kan være fordi progesteron motsetter handlingen av prostaglandiner, stoffer som øker smerte og betennelse symptomer som hodepine og kvalme.

Medisiner og kosttilskudd

Sjekk med legen din hvis du tar medisiner, da disse kan forstyrre med overgangsalder og forårsake kvalme. Høyt inntak av jern og sink kan også føre til kvalme i overgangsalderen.

Behandling

Selv om det er medisiner, inkludert hormonbehandling, for kvalme, naturmidler, som ingefær, anbefales og hjelpe kvitt kvinner av følelsen av å være kvalm.

Endring i kosthold

Eliminere krydret og fet mat, samt rødt kjøtt, kan lindre kvalme i overgangsalderen.

Hvordan bli kvitt Motion Kvalme

Hvordan bli kvitt Motion Kvalme


Reisesyke rammer mange som reiser i fly, tog, biler eller båter. Noen mennesker får reisesyke på karneval ritt som Ferris hjul eller berg-og dalbaner. Når det indre øret, øyne og kropp sender blandede sensoriske signaler til hjernen, noe som ofte skjer ved langvarig raske bevegelser, blir hjernen forvirret. Denne forvirringen fører til kvalme, svimmelhet, hodepine og kald svette forbundet med reisesyke.

Bruksanvisning

Velg et sete der bevegelse er glattere eller minsket. For eksempel passasjerer på øverste dekk på et cruiseskip er langt mindre sannsynlighet for å føle den vuggende bevegelse av bølger enn dem ned nedenfor. Passasjerer i forsetene av biler ofte ikke får så kvalm som de i ryggen.

Fokuser på et punkt i avstand snarere enn nære objekter under flytting. Stirrer ut i horisonten hjelper øynene dine se hva du går mot, matchende kroppens følelse av bevegelse. Hvis du fokuserer på nære objekter som telefonstolper, vil øynene dine registrere en ekstremt rask bevegelse, noe som utløser reisesyke.

Du må ikke røyke eller drikke alkohol før du reiser. Begge aktivitetene kan forverre kvalm følelser forbundet med reisesyke.

Spis lett og unngå krydret, fet eller fet mat for å kutte ned på kvalme. Prøv nipper på vann eller ingefærøl for å lindre kvalmen.

Unngå lesing mens du flytter. Hvis øynene dine bo fast på et stasjonært objekt mens kroppen registrerer bevegelse, vil reisesyke oppstår fra sensoriske uenighet.

Prøv urtemedisiner som ingefær eller peppermynte te. Både ingefær og peppermynte hjelp bosette kvalm mager.

Kjøp en over-the-counter rette. Hverdagsantihistaminer har vist seg å redusere effekten av reisesyke. Akupressur armbånd øke presset på en bestemt region av håndleddet kjent som hjerteposen 6. Tilhengere av disse armbåndene si trykket bidrar til å lindre følelser av kvalme.

Hvordan behandle barn Sunburns

Hvordan behandle barn Sunburns


Det er aldri morsomt å ha en solbrenthet, spesielt når du er en gutt. Mange av oss ansette beskyttende tiltak for å unngå solbrenthet, men det er ikke alltid mulig å unngå det helt, i så fall vil du trenger å vite hvordan å behandle barnas solforbrenning. Les videre for å lære hvordan å behandle barnas solforbrenning.

Hvordan behandle barn Sunburns

Ta barnet fra solen ved første tegn på overeksponering. Dekk huden med løstsittende lag med bomull klær hvis du ikke klarer å finne skygge, eller når han må gå tilbake til solen.

Kjør en kjølig bad for barnet ditt å lindre smerten og trekke litt varme ut av huden. Mens en dusj kan være den mest praktiske løsning, kan spray av vann være smertefullt på rå, tett hud på solbrenthet. Soaking i et kjølig bad med kolloidalt havremel eller natron lagt til det kan være veldig beroligende.

Påfør våte kluter eller pakk barnet ditt i et vått håndkle, ark eller skjorte, hvis du ikke har tilgang til et badekar. Når du er på stranden kan det være vanskelig å finne en kar, men vann og håndklær er i overflod.

Hold barn hydrert. En solbrenthet ofte ledsages av kvalme og hodepine, som begge er forårsaket av den dehydrerende arten av solbrenthet. Pass på at barn drikker nok væske eller indulging i isen spretter å erstatte væske. Gir en kul og rolig sted å hvile kan også bidra til å lindre hodepine og kvalme.

Sett Calamine lotion eller talkum på det berørte området for å absorbere noe av varmen.

Bruk en fuktighetskrem eller fuktighetskrem som inneholder aloe vera etter solbrenthet kjøler ned litt. Den lotion ikke bare vil mykgjøre solbrent hud, men aloe er også en naturlig helbredelse produkt som reduserer svelling og smerte. For ekstremt smertefulle solbrenthet, kjøp og bruk en fuktighetskrem som også inneholder en aktuell bedøvelse.

Gi barnet barne over-the-counter smertestillende, ved hjelp av doseringsanvisningen på pakken, for å hjelpe med den verste av smerte.

dekke små blemmer bare hvis de vil bli komprimert eller gnis av barnets klær. Bruk et løst gasbind bandasje, men gjelder ikke salve eller krem ​​under.

Rapport barnets solbrenthet på hans neste besøk med barnelege. Selv om det ikke var alvorlig nok til å behandle, er det viktig at legen har en rekord på soleksponering betydelig nok til å forårsake celleskader. Det vil gi barnelege en hodet opp for å holde et øye med eventuelle nye og uvanlige hudlesjoner.

Hint

  • Oppsøk lege hvis barnet ditt solbrenthet er en dyp rød eller har blemmer større enn størrelsen på en krone. Dette kan tyde på en annengrads forbrenning som trenger videre behandling enn det som kan gis hjemme. Likeledes, søke medisinsk hjelp hvis barnet ditt er svimmel eller desorientert, som hun kan lide av sol forgiftning i tillegg til en dårlig solbrenthet.

Hvordan redusere Svimmelhet Symptomer

Hvordan redusere Svimmelhet Symptomer


Det er mange årsaker til svimmelhet. Føler svimmel er resultatet av en utilstrekkelig mengde blod komme til hjernen. Dette kan skje på grunn av et plutselig fall i blodtrykket eller står opp for raskt, eller en av mange helsemessige forhold. En ubalanse i det indre øret kan også føre til svimmelhet, så det er best å oppsøke lege for å finne ut hvorfor du opplever det.

Hvordan redusere Svimmelhet Symptomer

•  Få en fysisk. Hvis svimmelhet du opplever er forårsaket av et helseproblem for eksempel en indre øret ubalanse eller vertigo (svimmelhet ledsaget av et spinnende følelse), vil legen forskrive en behandling plan for å bidra til å rette problemet.

Få opp sakte og unngå plutselige endringer i posisjon. Fra et lavt sittende stilling er det best å stå sakte og vent noen sekunder før du flytter slik at blodet å sirkulere skikkelig. Hvis du blir liggende nede, rulle over til siden og sitte opp i noen minutter før du prøver å stå. Står opp for å raskt kunne føre til at du føler deg svimmel eller besvimer. Når du forsøker å stå, holde på noe for støtte i tilfelle du trenger å sitte ned igjen.

Spis noe næringsrik. Lavt blodsukker kan føre til et angrep av svimmelhet; et lett måltid vil vanligvis løse dette problemet. Hoppe over et måltid er ofte årsaken til svimmelhet eller svak kvalme hos pasienter med lavt blodsukker.

Få en moderat mengde trening. Trening øker blodstrøm og sirkulasjon. Dårlig sirkulasjon kan føre til anfall av svimmelhet samt kulde i nedre ekstremiteter. En rask spasertur i 10 til 20 minutter om dagen vil bidra til å få ting i bevegelse.

Drikk rikelig med væske, spesielt når det er varmt ute. Dehydrering kan forårsake svimmelhet, kvalme og hodepine.

Hint

  • Når du begynner å føle deg svimmel sitte ned og ta en pause; dette kan være kroppens måte å fortelle deg at du er overexerting selv. Hvile, spise en matbit og ta ting sakte når du går tilbake til normal aktivitet. Disse tipsene vil bidra til å redusere symptomene på svimmelhet.

Hvordan bruke lipodrene

Selv om den amerikanske Food and Drug Administration opprettholdt sin beslutning om å forby efedrin alkaloider i august 2006 (se Ressurser), er vekt-tap supplement lipodrene selges på nettet i formuleringer som inneholder ephedra ekstrakt. Ephedra er en sterk stimulerende at selv om det kan øke din metabalism, kan forårsake slike livs threating komplikasjoner som hjerneslag eller hjerteinfarkt (se Advarsler). Andre ingredienser i lipodrene (koffein, sitrus aurantium og Phenylethylamine) har stimulerende egenskaper som kan være vanskelig for noen mennesker å håndtere.

Hvordan bruke lipodrene

•  Ta kontakt med helsepersonell før du tar lipodrene. Personer med kroniske helseproblemer, som nylig har hatt operasjon eller en sykdom, kvinner som er gravide eller ammer, og folk som trenger å unngå koffein er ikke kandidater for vekt-tap pille. Gjennomgå med legen din noen resept eller over-the-counter narkotika du tar, samt urter og naturlige kosttilskudd, for å se om deres ingredienser kan reagere når den kombineres med lipodrene.

begynner med en liten dose. Den maksimale mengden av lipodrene du bør ta per dag er fire piller. Hvis du er følsom for koffein, start med en pille etter frokost den første dagen. Overvåke hvordan du føler for et par dager. Bo med en pille for en stund hvis du føler deg relativt OK. Hvis du føler deg fin, begynne å ta en ny pille etter lunsj. Det er bedre å holde fast med den laveste dosen som du trenger, enn å skyve kroppen å absorbere maksimalt hver dag.

Start regimet på en helg. Kroppen din trenger et par dager å bli vant til lipodrene. Tar det mens du har fri fra jobben gir deg sjansen til å hvile hvis du føler deg svimmel eller har hodepine.

Unngå koffeinholdige drikker som te, kaffe og brus. Lipodrene inneholder koffein, sammen med citrus aurantium og fenyletylamin, noe som, i henhold til fett brenner Referanse nettsted (se Resources), opptre lik amfetamin. I legfolk premisser, inneholder lipodrene nok av sentralstimulerende midler. Drikke koffein med det kan gjøre deg nervøs, irritabel eller ør.

Følg anbefalt dosering retningslinjer på flasken. Ikke overstige fire piller per dag. De sentralstimulerende midler som lipodrene inneholder kan gjøre deg syk eller gjøre ditt hjerte rase hvis du misbruker den supplement.

Ta den første dosen etter frokost hver morgen. En solid frokost kan minimere bivirkninger som kan være strengere hvis du tar lipodrene på tom mage. Sunne karbohydrater som hel-drain frokostblandinger, toast, pannekaker og vafler er bra for å absorbere kosttilskudd.

•  Ta andre pille for dagen etter 16:00 Noen brukere på Nicemuscle.com (se Resources) har rapportert at lipodrene forårsaket søvnløshet eller problemer med å sovne. Skikkelig hvile er nødvendig for din generelle helse samt vekttap.

Exercise. Hundrevis av selskaper har lovet mirakel piller som vil få deg ned i vekt uten trening, men ingen har vist seg å være en permanent løsning. Daglig mosjon er ideell for langsiktig helse. Hvis du ikke kan trene hver dag, gjør det et mål å trene på et moderat tempo tre ganger per uke, og gradvis øke intensiteten på treningsøktene.

Spis et sunt og balansert kosthold. Paring god ernæring og mosjon sammen forbli de viktigste måtene å opprettholde en sunn kroppsvekt. Unngå overdrevet å spise junk mat og de som er stekt eller høy i karbohydrater, salt, sukker og fett.

Spis tre måltider per dag. Ha en sunn snack mellom frokost og lunsj og en annen mellom lunsj og middag. Lipodrene er ment å undertrykke appetitten, men du fremdeles må spise, selv om det er en mindre del at det du vanligvis spiser. Skipping måltider kan hemme vekttap, som stoffskiftet vil avta å spare kalorier hvis kroppen din tror det er sultne.

Drikk åtte til ti glass vann per dag. Vann er viktig for hydrering, til et annet viktig element vekttap. Det spyler også systemet for toksiner. Holde kroppen renset mens du tar lipodrene er en god idé fordi det kan bidra til å redusere bivirkninger av sentralstimulerende buildup.

Seponer lipodrene hvis du opplever bivirkninger som er alvorlige eller oppleves ubehagelig. Disse inkluderer, men er ikke begrenset til, svimmelhet, hodepine, kvalme, oppkast, uklart syn, hjertebank og høyt blodtrykk. Flere personer som brukte lipodrene lagt ut på Nicemuscle.com at de opplevde moderat til alvorlig hårtap.

Hint

  • Den amerikanske Federal Trade Commission utstedt en advarsel om ephedra ekstrakt som sagt å overskride anbefalt dose kan føre til hjerteinfarkt, hjerneslag, et anfall eller død. Personer med hjerte-eller skjoldbrusk sykdom, høyt blodtrykk, diabetes og grønn stær, som er utsatt for hodepine, lider nedbrutt utvidelse, eller har hatt krampeanfall eller en historie med depresjon eller annen psykiatrisk tilstand (eller hvis disse forholdene kjøre i familien) bør konsultere en med en lege før du tar noe med efedrin.

Vekttap med efedrin

Å forbedre sin vekttap eller å kaste pounds raskt, vil folk tidvis nå av en medisin for å hjelpe dem med å nå sine mål. Efedrin er et slikt medikament. Opprinnelig brukt i gammel kinesisk medisin som en diaphoretic og febernedsettende, ble de terapeutiske egenskapene til stoffet ikke oppdaget av vestlige leger for århundrer. I disse dager, er efedrin en vanlig komponent i flere medisiner og brukes til å behandle brystet lunger, hypotensjon og som en appetitt suppressant.

Funksjon

Efedrin er lik i funksjon til Adrenalin ved inntak. Det forårsaker bronkial muskler å ekspandere, slik at mer oksygen og øker blodtrykket i hele kroppen. Den har også evnen til å fremme termotilblivelsen i kroppen, eller øke indre energi og varme. Dette fører til en økning i basal metabolic rate, forårsaker kroppen til å forbrenne mer kalorier uten å aktivt engasjere seg i noen form for fysisk aktivitet. Den eneste måten å gå ned i vekt er å bruke mer kalorier enn du forbruker. Behovet for ekstra energi fører kroppen din til å gå i dybden av fettreservene for å holde kroppen i gang, og som et resultat vekten reduseres.

Produkter

I USA, efedrin produkter er lett tilgjengelig over disk i de fleste stoff butikker og helsekostbutikker. Selges under en rekke navn og tilgjengelig som slankepiller, drikke og barer, produktene markedsføres som en sikker-brann måte å kaste pounds, bygge muskler eller forbedre idrettslige prestasjoner. Produktene inneholder ofte andre stoffer, slik som koffein for å øke den totale effekt. Dessverre, dette øker også sjansene for å oppleve en negativ reaksjon.

Bivirkninger

Noen medisiner du tar kan ha mulige bivirkninger og efedrin er intet unntak. Selv om mange mennesker bare oppleve mindre eller ingen bivirkninger, er det mulig å bli svimmel, kvalm, nervøs, rastløs eller irritert når du tar efedrin. I tillegg mange mennesker har problemer med å sove og utvikle hodepine med langvarig bruk. Hvis du opplever hevelse i ansiktet, har problemer med å puste, eller utvikle en plutselig utslett etter å ha tatt efedrin, kan du søke akutt legehjelp så er du sannsynligvis opplever en allergisk reaksjon på medisinering.

Bivirkninger av Acai Berry kolon renser

Bivirkninger av Acai Berry kolon renser


Den acai berry rens kosthold har flere varianter. Ifølge Science Daily, noen mennesker mister vann vekt, men Acai Berry kolon renser ikke er et effektivt verktøy for varig vekttap og har noen ubehagelige bivirkninger.

Vekttap

Det er ingen forskning som støtter at acai berry hjelper med varig vekttap, men når du er på rens kan du gå ned i vekt som en bivirkning. En rens expells alle bygget opp av avfall slik som standard, gjør acai rens du gå ned i vekt på kort sikt.

Kvalme og hodepine

Acaiberrycleanse.com advarer om at kvalme og hodepine kan oppstå hvis kroppen blir dehydrert. Kvalme kan føre til at du blir svimmel, har magekramper og føre til oppkast.

Oppkast og diaré

Den acai berry rens vil kvitte kroppen for giftstoffer og overflødig avfall. Det oppnår dette ved å tømme ut tarmer og tykktarm. Science Daily sier at å ta acai kosttilskudd vil forårsake mild til alvorlig diaré og oppkast. For å unngå dehydrering, drikke mye vann når du er på rens. Dehydrering vil føre til en ubalanse av elektrolytter i kroppen.

Bivirkninger av Nifedical

Nifedical XL er en reseptbelagt medisin som vanligvis brukes til behandling av ulike forhold, inkludert hypertensjon (høyt blodtrykk) og flere typer brystsmerter (for eksempel angina). Medisinen kommer i utvidet-release tablettform. Forlenget-frigjøring betyr at legemidlet frigjøres langsomt og jevnt med tiden. Som med alle typer av medisiner, er det noen mulige bivirkninger som er forbundet med Nifedical XL.

Vanlige bivirkninger

Det er noen bivirkninger som er svært vanlig knyttet til Nifedical XL. Generelt er disse bivirkningene er små og ingen grunn til alarm, da de har en tendens til raskt å avta etter hvert som legemet tilpasser seg til legemidlet. Imidlertid bør bivirkningene forverres eller nøle, kan lege være nødvendig. Disse bivirkningene er kvalme, utmattelse, hodepine, væskeansamling, forstoppelse og hevelse.

Mulige bivirkninger

Det finnes ulike andre bivirkninger som er også mulig, men ikke så vanlig som de nevnte seg. Disse bivirkningene er kramper i bena, dårlig fordøyelse, magesmerter, angst, nervøsitet, rødming, svakhet, søvnløshet, døsighet, tørr munn, diaré, gass, generell kroppssmerter og impotens.

Alvorlige bivirkninger

Noen mennesker kan også oppleve alvorlige bivirkninger som følge av Nifedical XL. Dersom en person opplever potensielt skadelige bivirkninger av medisinen, bør de umiddelbart slutte å bruke det og få medisinsk hjelp. Noen av disse bivirkningene er midlertidig å være blind, lavt blodtrykk symptomer (som føler ør eller svimmel og passerer ut), hjerteinfarkt, brystsmerter, ekstrem væskeansamling eller hevelse, har en hard tid puste, paranoia, depresjon og mannlige brystforstørrelse (kjent som gynekomasti).

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner kan også være tegn på alvorlige Nifedical XL bivirkninger. Dersom en person har allergiske reaksjoner på Nifedical XL, bør de umiddelbart søke medisinsk hjelp. Noen tegn på mulig allergisk reaksjon inkluderer tungpustethet, unormal hevelse, uvanlig utslett, kløe og bryte ut i elveblest.

Mindre vanlige bivirkninger

Det er flere bivirkninger som kan resultere fra Nifedical XL, som er ganske sjelden. De fleste som bruker medisiner ikke opplever disse bivirkningene, som inkluderer senket sexlyst, hevelse i ansiktet, feber, overdreven svetting, hårtap, hetetokter, vondt i ryggen, gikt, vektøkning og migrene. Mennesker som opplever disse sjeldne bivirkninger bør konsultere sin lege umiddelbart.

Tegn og symptomer på heteslag

Det er veldig varmt og fuktig, og du tar en spasertur. Plutselig du føler deg svimmel, kvalm og tørst. Dette er varsels tegn på at du kan ha heteslag. Kroppens temperatur skal være ca 98,6 F (37C). Ubehandlet, heteslag kan gå videre til en farlig heteslag hvis din kjernekroppstemperaturen stiger til en usunn nivå på 104 F (40c), ifølge Mayo Clinic. En heteslag er en alvorlig medisinsk nødstilfelle. Det kan kreve intravenøs væske (IV) for å hjelpe kroppen din rehydrere og unngå skader på vitale organer eller hjernen, eller kan føre til døden.

Tegn og symptomer

Forekomsten av heteslag er mer utbredt i varme klima der luftfuktigheten er høy. Heteslag skjer når du ikke drikker nok væske. Som kroppen din blir for varm kan du se blek ut, føler deg svimmel eller føler en hodepine kommer på. Som det utvikler seg, kan du utvikle en lavgradig feber. Tretthet setter inn. Blodtrykket senkes. "Heteslag betyr at dine vitale organer ikke får nok blod. Med mindre blod tilgjengelig vil du føle deg ør og svak. Andre symptomer er kjølig, blek, klam hud," advarer Bill Gottlieb, forfatter av alternative kurer.

Ingen forhåndsvarsler

Selv om det kan ta tid å bli så drastisk dehydrert, advarselen tegn på heteslag skje plutselig. Ett minutt du er i bevegelse om energisk og i neste øyeblikk huden føles varmt og fuktig. Ansiktet reddens. Den første gangen det skjer, kan du bli forvirret av dine symptomer, tenker du har blitt syk på grunn av noe du spiste. Men behandle symptomene for heteslag bør ta deg velkommen lettelse.

Behandling av heteslag

Det første du må gjøre er å finne et skyggefullt sted å hvile eller få inne en kjølig sted hvis du kan. Air condition hjelper kjøle deg ned, men du kan rebound enda raskere hvis du bruker kaldt komprimerer, is eller kaldt vann til huden din. En våt kul håndkle rundt halsen eller på pannen hjelper. Hvis du er i en situasjon der du ikke kan gå inn, dousing selv med vann hjelper kjølig ned kroppen din. Når du får heteslag, er kroppen din kjører ut av elektrolytter. Drikk kaldt vann eller et fluidum med elektrolytter i den, for eksempel Gatorade. Ligg flatt på ryggen og heve bena høyere enn hjertet. Hvis du ikke føler lettelse på 30 minutter, søke medisinsk hjelp.

Risikofaktorer

Små barn, babyer, eldre og overvektige mennesker er på et høyere risiko for heteslag og er mest utsatt, ifølge Mayo Clinic. Likene av små barn er ikke utviklet nok til å effektivt regulere temperaturen i ekstreme værforhold. Voksne over 65 år som tar ofte foreskrevet medisiner som har bivirkning av dehydrering er også mer utsatt for heteslag. Fedme gjør også en person utsatt for varmen. Ifølge Mayo Clinic, "Bære overvekt kan påvirke kroppens evne til å regulere temperaturen og føre til at kroppen til å beholde mer varme."

Forebygging

Bruk sunn fornuft. Drikk mye vann og unngå koffeinholdige drikker, som de dehydrerer kroppen. I varmt vær, ha på deg løstsittende klær som holder deg kjølig og bære en lue. Bruk en paraply hvis du må gå noen avstand. Hold ut av solen i varmen av dagen. Hvis du er utendørs og virkelig føles varmt og klissete, splash ansiktet med vann. Få håret våt og baksiden av nakken din. Ikke vær flau for å sprøyte vann på klærne eller tåke ansiktet med vannflasken. For mange som har opplevd heteslag en gang, kan det skje igjen. Flytende mineraltilskudd kan tas daglig hvis du må jobbe eller spille utendørs under varmere tider av året, ifølge alternative kurer. Kosttilskudd som inkluderer magnesium, kalsium og mangan er vannbaserte og hjelpe til med rehydrering. Bland en halv teskje av mineralene i fire gram vann tre ganger om dagen.

Forebygging av heteslag

Heteslag er forårsaket av langvarig eksponering for varme omgivelser mens du arbeider eller spiller uten tilstrekkelig inntak av væske. Varme slag kan føre til en rekke problemer, inkludert økt kroppstemperatur, kvalme, svimmelhet, mental forvirring og selv koma. For å hindre heteslag, kjenne sine symptomer, og være klar over sine risikofaktorer for å beskytte deg selv og dine kjære.

Risikofaktorer

Heteslag risikoen øker med alderen, og eldre er spesielt utsatt, særlig de med kroniske sykdommer eller tilstander som høyt blodtrykk, hjertesykdommer og diabetes. Overdreven bruk av alkohol eller narkotika øker også risikoen, som kroppen er ofte allerede dehydrert under slike forhold. Kronisk eksponering for høy varme og høy luftfuktighet situasjoner øker også risikoen, som for de som arbeider på manuell arbeidskraft jobber, enten inne eller ute. Alltid bære eller gi tilstrekkelig væske i slike situasjoner.

Hydrate

Drikk mye vann når været er varmt, enten du er inne å se på TV eller utenfor nyter den friske sommerluften. Prøv å drikke minst 64 gram vann hver dag, mer hvis du trener eller arbeider utenfor. Men prøv å ikke drikke mer enn en liter til en gallon og en halv av vann på en daglig basis uten å ta ekstra multivitaminer, som overflødig vann forbruk igler ut viktige næringsstoffer, vitaminer og mineraler fra kroppen. Unngå iskalde drikker, som ifølge CDC kan forårsake magekramper. Sukkerholdige og alkoholholdige drikkevarer kan gjøre at du mister kroppsvæsker, og vil ikke hjelpe deg å holde deg hydrert.

Kjøl deg ned

Ta en pause fra varmen med en kjølig bad eller dusj, spesielt hvis du ikke har aircondition. Fans bidra til å flytte luft rundt og har en avkjølende effekt på huden din, men de vil ikke hindre heteslag hvis temperaturen er over 100 grader, når de bevegelige luften er fortsatt varmt. Prøv å gjøre hagearbeid og husarbeid i tidlig morgen eller kveld, når temperaturen er lavere, og om mulig, gå til en luftkondisjonerte bibliotek eller kjøpesenter for noen lettelse. Noen byer har utpekt varme lettelse shelters i varmt vær. Ring din lokale helsestasjon for informasjon om ekstreme temperatur situasjoner i ditt område.

Klær

Slitasje lette og lyse klær som puster, som bomull eller lin. Klær bør være loose- passende å forbedre luftstrømmen. Beskytt hodet mot varme ved å bære en bredbremmet hatt eller bære en paraply for å tilby konstant skygge. Wear SPF solbeskyttelse med minst en 15 vurdering for å beskytte huden din. Beskytt øynene mot sterkt gjenskinn ved å bruke solbriller.

Symptomer

Lær å gjenkjenne symptomer på potensiell heteslag. De viktigste symptomer, men er ikke begrenset til en rask hjerterytme og rask, overfladisk pust. Du kan føle deg svimmel eller erfaring kvalme og hodepine. Forvirring eller irritabilitet er også vanlig. En person som lider av heteslag kan være ute av stand til å svette, slik at huden din kan enten være varm og tørr eller fuktig. Blodtrykket kan stige eller falle, noe som fører til besvimelse eller bevisstløshet. Hvis du føler at du eller en du er glad i eller venn opplever symptomer på heteslag, og du har forsøkt hydrering og kjøling med ingen forbedring, søke akutt medisinsk hjelp umiddelbart.

Vertigo Relatert til en Cruise

Vertigo Relatert til en Cruise


Vertigo er en forutsetning at resultatene fra en indre øret lidelse. Symptomene inkluderer en følelse av spinnende, hodepine og kvalme. Den konstant bevegelse av et cruiseskip kan føre til sak vertigo.

Årsak

Den vanligste årsak til svimmelhet er reisesyke, ifølge Merck.com. Reisesyke oppstår når det indre øret er spesielt følsomme for spesifikke bevegelser, for eksempel svaiende eller rocking.

Symptomer

En person som opplever vertigo på et cruise vil ofte føle seg svimmel, kvalm, ubehagelig og off-balanse. Av og til kan vertigo føre til oppkast og uvanlige øyebevegelser.

Mal de Debarquement syndrom

Mal de Debarquement syndrom er en bestemt type svimmelhet som oppstår etter avgang en cruise. Ved retur til land, utvikler en person med MDD en svaiende sensasjon og svimmelhet som kan vare i mange dager til mange år.

Medikamentelle behandlinger

Transderm Scop er en skopolamin patch som er tilgjengelig på resept; når den brukes bak øret åtte timer før du tar fatt på et cruise, kan det hindre svimmelhet. Andre medikamentelle behandlinger inkluderer Dramamine, Benadryl og Meclizine.

Forebyggende teknikker

For å hindre utbruddet av vertigo på et cruise, anbefaler CruiseCritic.com tilbringe så mye tid på dekk som mulig, ved hjelp av horisonten for å opprettholde likevekt. En person utsatt for svimmelhet kan også velge et cruise som tilbringer mesteparten av tiden ved kai ved en port.

Hvordan behandle Vertigo Med Massage Therapy

Vertigo er en medisinsk tilstand som fører deg til å føle deg ut av balanse, svimmel, kvalm og liker du å spinne. Denne tilstanden kan behandles med massasje terapi av en lisensiert massasje terapeut. Avhengig av hvor alvorlig svimmelhet er, kan det også være nødvendig å ta medisiner. Før du starter noen form for massasje eller fysioterapi, snakke med legen din.

Bruksanvisning

Finn den Bai Hui punkt på midten av hodet. Dette punktet er på baksiden av hodet, på apex mellom ørene. Når man ser på baksiden av hodet, bør tommelen hviler i midten med pekefingrene være på tuppen av hvert øre. Trykk lett i en nedadgående og ytre bevegelse med tommelen. Bai Hui punktet er det viktigste punktet for hodepine, svimmelhet, høyt blodtrykk, smerter i øyet, irritabilitet og mer.

Plasser pekefingrene på Qiao Yin punktet som ligger bak øret ved midtpunktet av kurven i øreflippen. Massere dette punktet med pekefinger i en langsom sirkelbevegelse, trykke forsiktig i ett til to minutter. Masserer dette punktet vil hjelpe lindre smerte i øret, nakkesmerter og stivhet, hodepine og øresus som alle bidrar til vertigo symptomer som svimmelhet og kvalme.

Finn Feng Chi poenget med tommelen. Dette punktet er på bunnen av håret linje på hver side av halsen. Plasserer tommelputer på den myke sted på hver side av midt muskel med hendene innpakning hodet over ørene. Gni tommelen med lett press for 2:59 minutter sakte. Massasje på dette punktet vil hjelpe lindre nakkesmerter og stivhet, hypertensjon, nummenhet, ryggsmerter og skuldersmerter. Nakkesmerter og stivhet bidra til symptomer på svimmelhet.

Masser Xin Shu punktet ligger på øvre del av ryggen. Finn dette punktet ved å telle vertebra ned fra undersiden av halsen. Telle fem vertebra ned og finner den myke muskler mellom ryggraden og skulderbladene. Tommel pads bør være flatt på dette stedet med håndflatene av hendene hvile rett under should bladene. Ved hjelp av tommelen, massere dette punktet forsiktig i 1-3 minutter i en langsom opp og ytre bevegelse. Massasjeterapi på dette punktet av ryggen hjelper blodsirkulasjonen, gir næring til hjerte og bidrar til å lindre angst, uro, irritabilitet og hjertebank.

Flytt til foten området for å massere det neste punktet på kroppen for å behandle symptomene på svimmelhet. Dette punktet kalles Tai Xi punkt og kan finnes ved å pakke hånden oppå foten med tommelen mellom Achille sin sene og den indre ankelen. Massere dette punktet i ett til tre minutter med lett trykk og en sirkulær tommelbevegelse. Dette vil bidra til å behandle svimmelhet, tinnitus, søvnløshet og hodepine forbundet med svimmelhet.

Tips og advarsler

  • Alvorlig vertigo bør behandles av en medisinsk faglig. Snakk med legen din for å finne riktig behandling for din tilstand.

Slik fastslår du hvilken Ear er berørt med Vertigo

Vertigo er en følelse av bevegelse når du er helt i ro som kan gjøre fører til kvalme og hodepine. Ørene dine primært styre din følelse av balanse og bevegelse, så hvis skaden oppstår til begge ørene kan du finne deg selv offer for vertigo. Finne hvilket øre problemet stammer fra er avgjørende i å diagnostisere og behandle problemet. Heldigvis trenger diagnose teknikker eksisterer for å finne ut hvilket øre problemet stammer fra. En lege kan hjelpe deg med å finne problemet med noen raske undersøkelser.

Bruksanvisning

Be legen om å kjøre en enkel hørselstest. Hørsels testene er nyttig når du prøver å diagnostisere eventuelle problemer med øret, inkludert et problem som resulterer i svimmelhet. Hvis en av dine ører har problemer med hørsel, er det en god indikasjon på at problemet kan være fra innsiden som øret. Dette er også den mest ikke-invasiv måte å sjekke for skader i øret.

Ha lege sjekk for eventuelle perforeringer på trommehinnen. Blødning fra øret er vanligvis et godt tegn på en skadet trommehinne. Skarp smerte følger også blødning med en skadet trommehinne. En perforert trommehinne kan være et tegn på en dypere problem som en infeksjon. Indre øret infeksjoner noen ganger føre til svimmelhet. Leger er i stand til å observere eventuelle skader på trommehinnen ved hjelp av et instrument som kalles en otoskop. En otoskop er en spesiell lupe vant til å se inni øret.

Bruk en otoskop for å sjekke for eventuelle fremmedlegemer i øregangen. Et fremmedlegeme setter unødig press på trommehinnen, noe som resulterer i symptomer på svimmelhet. Fjerne fremmedlegemer er ofte den raskeste og enkleste måtene å løse vertigo. Hvis objektet var årsaken til vertigo symptomer, vil fjerne objektet stoppe vertigo.

Sjekk øregangen for pus eller andre utslipp, da dette kan være et tegn på en indre øret infeksjon. Igjen er otoskop det beste verktøyet for å finne eventuelle utslipp; om du ikke ønsker å stikke en bomullsdott i øret når lider av svimmelhet, eller hvis du mistenker at du kan ha en ørebetennelse.

Tips og advarsler

  • Sittende i et stille, mørkt rom kan bidra til å lette symptomene på svimmelhet. Vertigo kan forårsake oppkast og siden walking kan være vanskelig under svimmel, kan det være lurt å holde et lite søppel bin nærheten for nødhjelp.
  • Ikke bruk noen form for kjøretøy når du lider av svimmelhet. Spør en venn eller et familiemedlem til å ta deg til sykehuset hvis du tror en lege besøk er nødvendig.

Acai Berry rens bivirkninger

Acai Berry rens bivirkninger


Acai bær ser ut som store blåbær, og kommer fra palmetrær i Sør- og Mellom-Amerika. Acai berry rens diett har fått mye oppmerksomhet i media som en populær kjepphest kosthold, og selv utløste flere forskningsprosjekter for å utforske den foreslåtte mirakel mat. Dusinvis av acai bær renser er tilgjengelig, noen med rapporter om ubehagelig bivirkninger, og andre med ingen bivirkninger. Forskere har bevist at - mens noen mennesker mister vann vekt - de renser er ikke et effektivt verktøy for varig vekttap.

Diaré og oppkast

Den Acai Berry rens viktigste funksjon er å rense kroppen for giftstoffer og overflødig avfall. Den gjør dette ved å tømme ut tarmer og tykktarm. Tar ulike acai kosttilskudd kan forårsake mild til alvorlig diaré og oppkast. Fordi kosttilskudd kan fungere som et avføringsmiddel, kan de føre til at du blir dehydrert, noe som kan føre til kvalme og hodepine. Hvis du opplever noen av disse bivirkningene, er det best at du slutter å ta supplement og søke råd hos din lege. Hvis ignorert, kan diaré og oppkast også føre til ubalanse av elektrolytter i kroppen.

Kvalme og hodepine

Tar acai rens kan også føre til hodepine og kvalme. Disse kan være forårsaket av dehydrering. Det er fire typer hodepine, vaskulær, muskel sammentrekning, trekkraft og provoserende. Kvalme kan føre til at du blir svimmel, har magekramper og føre til oppkast.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner oppstår når kroppen reagerer negativt på allergener, enten berørt, inhalerte eller fordøyd. Hvis du er allergisk mot bærene, kan du oppleve elveblest, hevelse, pustevansker, svimmelhet og tretthet. For enkelte individer, kan førstegangsreaksjoner være mild og fortsatt bruk kan føre til mer alvorlige reaksjoner. Allergiske reaksjoner kan oppstå innen minutter etter først å ta et supplement eller kan bryte ut flere timer senere - selv en dag senere. Hvis du er allergisk mot andre bær, snakke med legen din før du tar supplement som du kan også være allergisk mot acai bær. Hvis du får en allergisk reaksjon på bær søke legehjelp umiddelbart.

Vekttap

The American Dietetic Association rapporterer at det ikke er forskning å støtte at acai berry hjelper med vekttap, men folk har gått ned i vekt som en bivirkning av å ta tilskudd. Det er mest sannsynlig at vekttap er vann går tapt på grunn av vitaminavføringsmiddel egenskaper som det renser tarmene og tykktarm.

Økte Antioxidant Levels

Texas AgriLife forskere har nylig gjennomført et forskningsprosjekt om Acai Berry blir absorbert av kroppen når det spises. Den bær er et næringsstoff tett frukt og studien viste resultatene av betydelig høyere nivåer av antioksidanter i kroppen etter å ha blitt konsumert. Forbruker bær i kosttilskudd kan øke antioksidantnivå, som hjelper kroppen å bekjempe sykdom.

Bruk av Adderall

Adderall er et reseptbelagt medikament som brukes for behandling av ADHD (attention-deficit hyperactivity disorder). Adderall er også brukt til å behandle narkolepsi (en søvnforstyrrelse som fører til søvnsyklus for å aktivere ofte og plutselig). Adderall er klassifisert som et sentralstimulerende som påvirker sentralnervesystemet og er foreskrevet i tablettform for daglig oral forbruk.

Dosering

Ta Adderall nøyaktig slik det var foreskrevet. Ikke endre, hoppe eller gå glipp av en dose av Adderall. Hvis du glemmer å ta Adderall, ta den så snart du husker det. Hvis du er innenfor fire timer av din neste planlagte dose av Adderall, hoppe over dosen og bare ta det regelmessig planlagt Adderall dose. Ikke doble opp på Adderall dosering, da dette kan føre til en overdose oppstår. Symptomer på Adderall overdose inkluderer skjelvinger, rastløshet, influensalignende symptomer, muskelsmerter eller rykninger, trøtt eller deprimert, diaré eller oppkast, ustøhet eller rask hjerterytme og pustevansker. Søk nødstilfelle medisinsk hjelp hvis du føler at du opplever en Adderall overdose.

Adderall bruk: ADHD

Den mest vanlige bruk av Adderall er for behandling av ADHD, en lidelse assosiert med en manglende evne til å fokusere eller følge med og impulsiv, hyperaktiv oppførsel. ADHD kan føre til en rekke komplikasjoner, som fører til manglende evne til å opprettholde sysselsetting, dårlig akademisk bakgrunn og kan alvorlig svekke sosiale relasjoner. ADHD er diagnostisert i 8 til 10 prosent av barn, noe som gjør den til en av de mest gjenkjennelige lidelser overfor barn. ADHD, hvis ubehandlet, kan vedvare inn i voksen alder.

Adderall Bruk: Narkolepsi

Adderall er også foreskrevet for behandling av narkolepsi, en lidelse som fører til at søvnsyklusen for å bli aktivert plutselig. Narcoleptic atferd er utstilt gjennom plutselig sovner mens du utfører normale daglige aktiviteter. Narkolepsi kan være farlig fordi det kan komme plutselig, selv når du kjører bil eller bruk av tunge maskiner. Det viktigste symptomet på narkolepsi er EDS (overdreven søvnighet på dagtid). Andre symptomer på narkolepsi inkluderer manglende evne til å snakke, hallusinasjoner eller mangel på muskeltonus.

Bivirkninger: Alvorlig

Noen bivirkninger av Adderall anses alvorlig og krever øyeblikkelig legehjelp. Hvis du opplever en ujevn hjerterytme eller føler ditt hjerte hjertebank eller økt, få hjelp med en gang. Også Søk øyeblikkelig hjelp dersom du føler deg ør, svimmel eller har en forhøyet blodtrykk eller erfaring uklart eller dobbelt syn. Adderall kan føre til at du føler deg engstelig eller har konsentrasjonsvansker. Det er viktig at du søker legehjelp hvis du opplever depresjon etter å ha tatt Adderall.

Bivirkninger: mild til moderat

Av og til er Adderall assosiert med milde til moderate bivirkninger, som inkluderer svimmelhet, søvnproblemer, tørr munn, vektsvingninger (gevinst eller tap) og tap av matlyst. Adderall er også assosiert med seksuelle bivirkninger, impotens eller problemer med å oppnå orgasme. Oppkast, kvalme og hodepine anses milde til moderate bivirkninger av Adderall også. Hvis du opplever noen av disse bivirkningene, er det viktig at du la legen din vite. Han må kanskje justere dosen av Adderall.

Interaksjon

Noen medisinske tilstander kan interferere med effektiviteten av Adderall, eller bruk av Adderall kan forverre visse medisinske tilstander. Det er viktig at du deler med legen din fulle medisinske historie før du tar Adderall, og ikke ta Adderall hvis du har en historie med hjertesykdom, hypertensjon (høyt blodtrykk), eller hvis du lider av en overaktiv skjoldbruskkjertel uten først å snakke med legen din. Tar Adderall kan også forverre glaukom, eller forverre tilstanden av angst eller depresjon. Ikke ta Adderall hvis du er gravid eller ammer, eller planlegger å bli gravid uten først å diskutere det med legen din.

Advarsel

Ikke forbruke fruktjuice eller noe frukt som inneholder vitamin C samtidig som du tar din dose av Adderall. Vitamin C kan føre til mindre av medisiner for å bli absorbert inn i systemet ditt. Vent minst én time før du spiser vitamin C etter å ha tatt Adderall. Det er viktig at du tar Adderall tidligere i dag, som en senere administrasjon av denne medisinen kan føre til at du har problemer med å sove. Vær forsiktig betjene maskiner eller kjøre bil mens du tar Adderall, som denne medisinen kan svekke dømmekraften din.

Hva er Uprima?

Hva er Uprima?


Uprima er en nyere impotens stoffet som utløser hypothalamus i hjernen. Det fremmer produksjonen av dopamin, et kjemikalie som bidrar til å utvikle ereksjoner. Dette er forskjellig fra andre erektil dysfunksjon medisiner som påvirker muskler og blodårer i penis. Den viktigste ingrediensen i Uprima er apomorfin.

Omtrent

Uprima er et medikament du ta gjennom munnen. Det oppløses under tungen og absorberes direkte i blodbanen.

Studier

Ifølge impotence-guide.com, studier viser at de fleste menn som tar Uprima oppleve en posisjon reaksjon innen 15 minutter. Mer enn 60 prosent av deltakerne i en annen studie sa at deres langsiktige impotens tilstand bedret seg vesentlig.

Varighet

Uprima kan tas rett etter et måltid uten å miste effektivitet. Stoffet trer i kraft i løpet av sju minutter.

Forholdsregler

Du bør ikke ta Uprima hvis du er på andre medisiner som anti-depressiva som kan samhandle med dopamin, hjernen kjemiske. Kvinner bør barn eller menn uten en avmakt problem ikke ta det også.

Side Effects

Uprima er vanlige bivirkninger er svimmelhet, kvalme og hodepine. De er vanligvis milde og varer ikke lenge. Noen mennesker kan også oppleve lavt blodtrykk.

Advarsel

Hvis du føler deg syk, oppleve en racing hjerterytme, har brystsmerter eller føler deg svimmel, stoppe seksuell aktivitet. Ring legen din umiddelbart.

History of Anestesileger

History of Anestesileger


Anestesiologi er en voksende feltet av medisin. Før midten av 1800-tallet kirurgi ble utført med ingen effektive smerte management teknikker. Som kirurgi og vitenskap slet med å finne nye metoder for å hjelpe pasienten å takle smerte, relevansen av anestesiologi vokste og anestesileger nå bidra til mange ulike aspekter av medisin.

Ancient Anesthesia

I gamle tider da en operasjon for å bli utført var det ingen klinisk bevist medikament for å bedøve en pasient. Den mest primitive formen for å kontrollere smerte under operasjonen var å gi pasienten noe å bite på, og har flere andre folk holde ham nede. Alkohol var en av de første kjemiske bedøvelsesmidler. En pasient vil bli gjort for å konsumere alkoholholdige drikker inntil han ble beruset nok til å passere ut. Senere, opium, eller klut dynket i kjemikalier som produserte giftige gasser ble brukt til å gjengi en pasient bevisstløs. Selv med disse metodene, ville kirurger utfører komplekse og tidkrevende prosedyrer har flere assistenter til stede for å holde en pasient bør bedøvelsen slites av.

Kjemisk Anesthesia

På midten av 1800-tallet mer effektive former for bedøvelse ble oppdaget. Ether var den ledende bedøvelse av valget for mange leger. Den kjemiske kjent som kloroform ble også gjenkjent som et effektivt middel til å gjengi en pasient bevisstløs. Problemet med kloroform eller eter var at røyk en pasient måtte inhalere var giftig og puster for mye kan være dødelig. Lystgass, i dag kjent som "lystgass", ble brukt av tannleger til å indusere en meningsløs eller svimmel emosjonell tilstand som sløvet pasientens følsomhet for smerte. Etter andre verdenskrig vitenskapen om anestesiologi blomstret som leger søkt å perfeksjonere sikrere og mer effektive måter de bedøve pasienter under smertefulle prosedyrer.

Utviklingen av Anestesiologi

Ved slutten av det nittende århundre fleste medisinske eksperter enige om at eter var sikrere enn kloroform. Således eter ble den primære operasjons bedøvelse og ble administrert nesten utelukkende. Den viktigste metode for administrering av eter var å holde en fuktet fille som inneholder den kjemiske over pasientens nese og munn, og dermed tvinge dem til å inhalere dampen før de ble bevisstløs. Ether var så lett å administrere at oppgaven ble vanligvis utført av sykepleiere.
Omsider forståelse for ulike helsemessige forhold og behandlinger utviklet seg og nye kirurgiske prosedyrer som aldri før hadde vært forsøkt kan gjøres ved bruk bedøvelse. Ettersom etterspørselen etter helsepersonell som var godt bevandret i praksis av bedøvelse pasienter vokste, ble organisasjoner viet til å forstå og forbedre bedøvelse medisin dannet.

Nye metoder

Som innen anestesiologi utviklet nye stoffer erstattet eter og bedøvelse er nå tryggere og mer effektiv enn de var tidligere. Sikrere gasser og stoffer kan brukes av utdannede anestesileger til å gjengi en pasient bevisstløs uten de potensielt skadelige bivirkninger av eter slik som kvalme av hodepine. Noen moderne bedøvelsesmidler inkluderer narkotiske tiopenton natrium. Tiopenton natrium er en intravenøs medikament som kan gjengi en pasient bevisstløs innen 30 sekunder. Andre moderne bedøvelsesmidler omfatter gasser som halotan, enflurane, methoxyflurane og cyclopropane. Moderne anestetika avslutte pasientens blodstrøm raskt og tillater mottakere av mindre kirurgiske prosedyrer for å bli sluppet ut på samme dag prosedyren utføres. Forbedrede anestetiske administrering av anestesi teknikker tillater å styre doseringen av et bedøvelsesmiddel og opprettholde sikrere nivå av kjemikalier inn i pasientens kropp.

Moderne Anestesileger

I dagens medisinske miljøet en anestesilege gjør mer enn å administrere smertelindring under operasjonen. Anestesileger jobber med pasienter etter kirurgi for å bidra til å overvåke og kontrollere innlegget kirurgisk smertebehandling. Dette kan omfatte administrasjon av smertelindring via intravenøse enheter eller smertestillende medikamenter. De kan også hjelpe til med å kontrollere smerte under fysioterapi eller utvinning programmer. Anestesileger kan tilby rådgivning til pasienter både før og etter operasjonen for å forklare prosedyrer og for å avgjøre om pasienten er sannsynlig å oppleve noen negative reaksjoner på bedøvelse. Noen anestesileger er spesialister på end-of-life omsorg, og kontrollere smerte for dødssyke pasienter.

Om stiv nakke

Om stiv nakke


Nakkestivhet er et vanlig problem for mange mennesker, fordi det kan være forårsaket av sportsaktiviteter, sitter ved en pult hele dagen og snakker i telefonen uten headset. Når du ikke tar deg tid til å strekke på musklene, justere posisjonering eller beskytter nakken med en støttende pute mens du sover, kan du utvikle nakkesmerter, som kan utvikle seg videre til nakkestivhet. Når du har nakkestivhet, kan det være vanskelig å bevege hodet fra side til side, slik at det virker negativt inn på din mobilitet.

Betydning

Nakkestivhet kan påvirke din mobilitet samt humøret. Når nakkemusklene blir så stramt at du ikke kan bevege hodet fra side til side, kan du være i stand til å komme ut av sengen, for å gå på jobb og å kjøre. I tillegg kan smerte og mangel på mobilitet føre til at du blir frustrert, stresset og sint.

Symptomer

Når du har nakkestivhet, kan du oppleve en rist følelse når du prøver å snu hodet. Hvis du var i en ulykke og erfaren whiplash, kanskje du har midlertidige eller langsiktige nakkeproblemer. Noen ganger du kanskje har hovne kjertler, feber, hodepine eller kvalme sammen med nakkestivhet. Det er også vanlig å ha en kriblende eller skarp smerte som starter ved nakken og reiser nedover ryggen din.

Årsaker

Vanligvis levator scapula er muskelen forbundet med en stiv nakke. Noen ganger årsaken til nakkestivhet er rett og slett sover i en vanskelig posisjon i løpet av natten. Når du har leddene i en posisjon for en lengre periode, kan de bli stiv og verkende. En annen årsak er leddgikt, og fallulykker. Mer alvorlige årsaker er fra sykdommer som influensa, polio og hjernehinnebetennelse.

Forebygging / løsning

Hyppig stretching som ruller nakken fra side til side kan hindre halsen fra å bli stiv mens du sitter ved skrivebordet på jobben. Massasje og akupunktur kan også hjelpe målrette spesifikke muskler som har blitt knyttede og stramt. Hvis du spiller sprek sportsbil, vil du kanskje ta god tid off slik at musklene kan helbrede. Hvis du har vært i en ulykke, bør du følge legens ordre og finne ut om rehabilitering, slik at du kommer tilbake til tidligere tilstand av mobilitet. Stive nakker er vanlig, men noen ganger alt nakken din trenger er tid og avslapping for å gå tilbake til det normale.

Advarsel

Det kalde været kan påvirke musklene og få dem til å begrense enda mer, noe som kan stramme nakken din videre. Også, hvis du ikke har en skikkelig pute å støtte nakken, du vil mest sannsynlig fortsette å oppleve en stiv nakke når du våkner. Når du har en stiv nakke sammen med hovne kjertler, feber, kvalme eller hodepine, er det best å gå til en lege for å utelukke eventuelle alvorlige sykdommer som hjernehinnebetennelse.

Er Progesteron Knyttet til Migrene?

Progesteron er et hormon som utskilles under menstruasjon som forbereder en kvinnes livmor for en potensiell embryo. Hvis egget ikke blir befruktet, progesteron nivåer slipp, som fører til hormonelle svingninger som kan forårsake migrene.

Betydning

Østrogen og progesteron er forskjellige i måten de forbereder en kvinnes kropp. Østrogen fører celler å formere seg og lagre fett, som fører til vektøkning, oppblåsthet, spenning, humørsvingninger, kvalme og hodepine.

Funksjon

Progesteron motvirker østrogen, reduserer hevelser og forbedrer humøret, noe som betyr at lave nivåer av progesteron kan føre til migrene på grunn av økt østrogen triggere.

Identifikasjon

Menstrual migrene oppstår før, under og etter menstruasjon, med symptomer på aura (lys eller varme opplevelser) og kvalme ofte forut for migrene. Menstrual migrene er forårsaket av skarpe endringer i østrogen og progesteron.

Effekter

Hormoner indusere opplevelser av smerte, påvirker de endokrine og nervesystemet. Endringer i østrogen og progesteron føre serotoninnivået for å minske, noe som fører til hovne og utvidede blodårer som fører til hjernen, noe som resulterer i migrene.

Forebygging / løsning

Migrene kan behandles gjennom hormonbehandling, til betablokkere og antidepressiva redusere utbruddet av symptomene, mens smertestillende og betennelsesdempende medisiner kan lindre symptomene.