Digidexo.com

acetyl l-carnitine

Hva er acetyl l carnitine?

Karnitin er en aminosyre. Actyl L-carnitin er en form av carnitin. Kroppen er naturlig i stand til å produsere nok karnitin å oppfylle sine behov. Imidlertid kan visse forhold hindre produksjonen. Disse forholdene omfatter genetiske defekter, visse medisiner som reduserer karnitin nivåer (for eksempel Depakene og Dilantin) samt sykdommer som påvirker leveren, nyrene eller hjernen. Actyl L-karnitin kan tas som et kosttilskudd; Men sjekk med legen din før du legger dette tillegget.

Funksjon

Acetyl L-karnitin spiller en viktig rolle i kroppens normale funksjon. Det er ansvarlig for transport av fettsyrer i hjertets mitokondrier, slik at de kan produsere energi. I individer som har mangelfulle mengder av karnitin, kan cellenes mitokondrier ikke være i stand til å motta fettsyrer i tillegg.

Diabetisk nevropati

Nevropati refererer til nerveskader. Det kan påvirke de lemmer og organer. Nevropati kan oppstå som en komplikasjon av diabetes hos personer med dårlig kontrollert blodsukker. Ifølge en studie publisert i Diabetes Care fra American Diabetes Association, acetyl L-karnitin kan hjelpe lindre diabetisk nevropati smerte og kan bidra til å regenerere nervefibrene. Denne studien ble gjort på Wayne State University School of Medicine.

Alzheimers sykdom

Ifølge forskere ved Geriatrisk Research Group i Italia, kan acetyl L-karnitin være litt nyttig for de med Alzheimers sykdom, spesielt når det brukes sammen med andre behandlinger. Forskerne vet ikke endelig vet hvordan det fungerer for disse pasientene. Imidlertid kan det fungere ved å være en etterligner av hjernen kjemiske acetylkolin. Alzheimers pasienter har vanligvis lavere enn normale nivåer av acetylcholin. Mer forskning på dette området er nødvendig for å gi avgjørende bevis.

Bivirkninger

Du kan oppleve bivirkninger fra acetyl L-karnitin. Hvis du har en allergisk reaksjon som elveblest, kløe, hevelse i hender, hals eller ansikt, pustevansker eller tetthet i brystet, slutte å ta det umiddelbart og oppsøke lege. Andre mulige bivirkninger inkluderer aggresjon, depresjon, forvirring, følelse altfor aktiv eller opphisset (mani), kvalme eller oppkast.

Advarsler

Før du legger til en acetyl L-karnitin supplement til din daglige diett, er det best å diskutere det med legen din, spesielt hvis du har visse faktorer, som for eksempel høyt blodtrykk og hjerte-eller blodkar sykdom. I tillegg, sjekk med legen din dersom du er gravid, planlegger å bli gravid eller ammer. Du må også fortelle legen din om noen av de aktuelle medisiner du tar, inkludert over-the-counter medisiner eller kosttilskudd samt eventuelle allergier mot medisiner.

L carnitine Vs. Acetyl l carnitine

I en verden av ernæring, bodybuilding og fitness, aminosyrer har en spesiell plass. De forbedrer metabolske funksjoner, bygge muskler, og bidra til den mekanismen som brenner fett. Mange av disse aminosyrene er markedsført i produkter på spesialforretninger, men noen ganger er det vanskelig å si mellom ulike produkter med samme navn, som L-carnitine og acetyl L-karnitin.

Hva er karnitin (L-karnitin)?

Ifølge National Institutes of Health Office of Kosttilskudd, karnitin, også kjent som L-karnitin, spiller en stor rolle i energiproduksjon. Aminosyren "transporterer langkjedede fettsyrer til [cellulære] mitokondrier, slik at de kan oksyderes (" brent ") for å produsere energi." L-karnitin transporterer også giftstoffer ut av mitokondriene. Den aminosyre som finnes i muskelvev, lever, hjerte og hjerne.

Leveren og nyrene produsere denne aminosyre. Overskudd utskilles i urinen. Friske mennesker som har en godt avrundet kosthold sjelden trenger kosttilskudd. De som lider av nyre-og leverproblemer trenger å konsultere sine leger om bruk av L-karnitin. De på visse medisiner for beslag og skjoldbrusk forhold bør også oppsøke lege om bruk av L-karnitin.

Bruker for L-karnitin

Utenfor L-karnitin funksjoner i muskel og orgel, har aminosyren blitt studert for mulige terapeutiske effekter på mannlig infertilitet. L-carnitin er blitt vist å forsterke effekten av Sildenafil (Viagra), og dermed hjelpe til erektil dysfunksjon. Kronisk utmattelsessyndrom og hypertyreose er også forhold som L-karnitin kan ha en gunstig effekt. L-karnitin blir også sett på for effekter på hjertesykdom og blodsirkulasjon, tretthet på grunn av kreft kjemoterapi og fordeler for dem som lider av nyre plager og HIV / AIDS.

Hvor får vi L-karnitin?

Vi syntetisere karnitin i kroppen vår, eller vi kan få det fra fra rødt kjøtt, melk og noen korn. Vi kan også få aminosyren fra kosttilskudd.

Hva er Acetyl L-karnitin?

Acetyl L-karnitin er den acetylerte form av L-karnitin. Denne formen av L-karnitin er lettere tilgjengelig for kroppen, som det absorberer inn i tynntarmen, og passerer gjennom blod-hjerne-barrieren mer effektivt. Denne formen for karnitin er ofte brukt til å behandle karnitin mangler.

Acetyl L-karnitin har blitt studert inngå for eiendommer som kan ha nytte dem som lider av Alzheimers sykdom. Aminosyren har også blitt studert for mulige effekter på Peyronies sykdom og diabetisk nevropati.

L-karnitin, acetyl L-karnitin og egnethet

Både L-carnitine og acetyl L-karnitin har blitt markedsført for sine fordeler til bodybuilding, fysiske prestasjoner og vekttap. Den Amazon.com produktbeskrivelsen for IDS Acetyl L-karnitin kapsler hevder at produktet "Forbedrer immunsystemets funksjon. Forbedrer hormonnivåer. Forbedrer humør."

Men ifølge NIH, "tjue års forskning finner ingen konsistent bevis for at karnitin kosttilskudd kan forbedre trening eller fysisk ytelse hos friske individer ..."

Acetyl-L-karnitin Fordeler

Acetyl-L-karnitin er karnitin variasjon. Karnitin, en ammoniumforbindelsen syntetisert fra aminosyrer, er avgjørende i kroppens stoffskifte prosessen; det hjelper kroppen omdanne fett til energi. Kroppen din produserer naturlig karnitin i leveren og nyrene. Noen mennesker kan ha lave nivåer av karnitin grunn av noen medisiner eller en tilstand som angina eller nyresykdom.

Fordeler

Ifølge University of Maryland Medical Center, kan acetyl-L-karnitin å behandle angina symptomer, forutsatt at tillegget er brukt i forbindelse med tradisjonell medisinsk behandling. Dette tillegget kan også hjelpe de med diabetisk nevropati, mannlig infertilitet og Peyronies sykdom.

Misforståelse

Acetyl-L-karnitin er ofte brukt for vekttap og å forbedre ytelsen i sport og trening. Men ifølge University of Maryland Medical Center, bevis som støtter disse påstandene mangler.

Dosering

Det finnes ingen standard dosering for dette tillegget. Hvis du tar acetyl-L-karnitin for en bestemt medisinsk tilstand, snakk med legen din om dosen du bør bruke. En typisk dose for en voksen person er 1000 til 3000 mg daglig. Gi aldri dette tillegget til barn unntatt under tilsyn av lege.

Identifikasjon

Acetyl-L-carnitin kan tas i form av et supplement. Kroppen din kan vanligvis produsere mengden karnitin den trenger fra ditt daglige kosthold. Naturlige kilder til carnitine omfatte rødt kjøtt (spesielt lam), meieriprodukter, peanøttsmør, tempeh, fisk, fjærkre, asparges, avokado og hvete.

Bivirkninger

Acetyl-L-carnitin kan forårsake diaré med en dose på 5000 mg eller mer. Andre bivirkninger er sjeldne, men kan inkludere utslett, kroppslukt og økt appetitt. I tillegg, hvis du tar noen andre medisiner, snakk med legen din før du bruker dette tillegget. Acetyl-L-karnitin kan samhandle med andre medisiner.

Hvordan øke Energy & Metabolism i Mitokondrier

Hvordan øke Energy & Metabolism i Mitokondrier


Mitokondriene er tilstede i alle levende celler. De forbrenne oksygen du puster inn og næringsstoffene i maten for å produsere adenosintrifosfat (ATP), drivstoff kroppen din krever for å opprettholde livet. Økning av metabolsk funksjon av mitokondrier akselererer den energimengde som produseres og kan redusere effektene av aldring. En 2002 dyrestudie på mitokondrienes funksjon og struktur rapportert i "PNAS" ion 19 februar 2002, tyder på at to kosttilskudd, acetyl-L-carnitine og alpha lipoic syre, "omvendt alders forbundet nedgang i nervøs, hjerte, visuell og auditive systemer, samt generelle effekter på motivasjon og fysisk styrke. " Disse næringsstoffene er til stede i matvarer i minimale mengder, men er tilgjengelig som kosttilskudd.

Hvordan øke Energy & Metabolism i Mitokondrier

•  Spis mat er kjent for å ha høye antioksidantnivåer, for eksempel frisk frukt og grønnsaker, hele korn, nøtter og frø, for å beskytte mot mitokondrie skader fra frie radikaler. Omega-3 fettsyrer som finnes i marine kilder, som for eksempel makrell, sild, sardiner, Albacore tunfisk og laks, og i planteføde, som linfrø, valnøtter, soyabønner og rapsolje, bygge mitokondrie membraner, ifølge Omega Science Institute.

Ta supplerende acetyl-L-carnitine og alpha lipoic syre for å redusere og reversere mitokondrie nedgang, øker stoffskiftet, og forbedre energi og kognitiv funksjon, foreslår National Toxicology Program, rapportering på en 2004 studie. Disse kosttilskudd er tilgjengelig i helsekostbutikker.

Konsumere mer resveratrol å forbedre mitokondriefunksjon og energi, anbefaler 15. desember 2006 utgaven av "Cell". Dyreforsøk på mus behandlet med resveratrol produsert økt aerob og fysisk kapasitet, forbedret insulinresistens og gir beskyttelse mot fedme. Resveratrol er en fytokjemikaliene (plante avledet) som aktiverer SIRT1 (sirtuin) genet. I kombinasjon, resveratrol og SIRT1 optimalisere mitokondrienes funksjon. Resveratrol finnes i matvarer som peanøtter, rødvin, druer, blåbær, bringebær, morbær og tyttebær.

Trening for å øke antall mitokondrier. Intervalltrening, utført ved å innlemme deler av økt hastighet eller intensitet i din aerobic trening, øker metabolismen og øker mitokondrienes funksjon og effektivitet. Styrke trening øker muskelstørrelse, metabolsk rate og antallet mitokondrier er tilstede i cellene. Det øker også mitokondrieenergiproduksjon og hjelpemidler vektreduksjon, ifølge Dr. Mark Hyman.

Hint

  • Flertallet av studiene fullført per januar 2011 er gjennomført med dyr. Inntil flere studier på mennesker har blitt evaluert, ikke innlate seg på et kurs av egenbehandling basert på ovenstående informasjon uten å søke profesjonell hjelp.
  • Rådfør deg med helsepersonell før inkludert ekstra kosttilskudd i din vitamin og mineral diett for å hindre interaksjoner med medisiner eller negativt påvirke eventuelle eksisterende medisinske problemer. For eksempel kan alpha lipoic syre i høye doser øke følsomheten for insulin, indusere hypoglykemi og intensivere diabetes medisiner. Ta dette tillegget med mat.

Juvenon Ingredienser

Juvenon er et kosttilskudd som ble utviklet ved University of California som kombinerer antioksidanter og en energi øker komponent for å bidra til å forsinke aldringsprosessen av individuelle celler i kroppen.

Fakta

De to viktigste Juvenon ingrediensene er acetyl-L-karnitin (ALC), som er den primære antioksidant, og alfa-liponsyre (ALA), som er den sekundære antioksidant. Juvenon inneholder også biotin, kjent som vitamin B7, kalsium, og en liten mengde fosfor. Flere andre komponenter er oppført på ingredienslisten er for det meste fyllstoffer, konserveringsmidler og emballasje agenter.

Funksjon

Acetyl-L-carnitin er en naturlig aminosyre som overfører fett og konverterer den til energi. Det er en type av cellulær drivstoff for kroppen, og bidrar også til å beskytte og å gjenopprette nervefunksjonen. Alpha lipoic syre er et essensielt næringsstoff som hjelper konvertere maten vi spiser til energi, regulerer stoffskiftet og fjerne giftige stoffer fra individuelle celler. Biotin er et essensielt næringsstoff som produseres i tarmen som hjelper til å danne legemet og prosess fettsyrer. Fosfor er et mineral tilstede i hver eneste celle i kroppen og er viktig for sunn cellemembraner og metabolisme. Fosfor tiltrer med kalsium for å hjelpe produsere sterke bein og tenner. Funksjonen av kalsium i Juvenon er å hjelpe til med transport av kjemikalier over cellemembraner.

Effekter

Tar Juvenon som kosttilskudd vil hjelpe kroppen til å bedre konvertere mat til energi, og dermed øke stoffskiftet. Juvenon bidrar også til å beskytte kroppen mot frie radikaler og kvitte seg med giftstoffer som kan ha inngått i kroppen gjennom luften pustes inn, ved å spise usunn mat eller av hverdagens stress.

Beløp

Den Juvenon ingredienser listen fastsetter at Juvenon inneholder 100 prosent av de daglige verdier av biotin, som er 300 mcg; 15 prosent av daglige verdier av kalsium; , og 12 prosent av de daglige verdiene av fosfor per porsjon størrelsen av to tabletter. Juvenon inneholder også 1000 mg av acetyl-L-carnitine og 400 mg av alpha lipoic syre per porsjon. Juvenon anbefaler å ta to tabletter per dag, med mat, for best resultat.

Fordeler

Noen av fordelene med å ta Juvenon som kosttilskudd inkluderer en økning i energinivå, bedre minnefunksjon og mer avslappet søvn. Du kan også legge merke til et mer ungdommelig utseende i både hud og hår.

Minne og Focus Styrking Supplements

Minne og Focus Styrking Supplements


Minnefremmende kosttilskudd er nootropics eller smarte narkotika. Disse stoffene gi ulike fordeler, blant annet bedre hukommelse, fokus, planlegging, beslutningstaking, resonnering og problemløsning. Ifølge NCCA, studier pågår for de ulike kosttilskudd og de oppførte fordelene er mangelfulle. Noen av disse kosttilskudd kan forstyrre andre medisiner og forårsake mindre problemer, for eksempel gastrointestinale uro, slik at pasienter må diskutere kosttilskudd med legen sin før bruk.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba kommer fra frøene av den kinesiske ginkgo treet. Ifølge National Center for komplementær og alternativ medisin, behandles det en rekke plager i det siste, fra astma til tinnitus. Dagens bruk inkluderer minne ekstrautstyr, Alzheimerâ € ™ s og andre psykiske forhold.

Omega-3

Blant andre bruksområder, folk ta Omega-3 fatty acid for forebygging av svekket hukommelse og utvinning av depresjon. Den består av flerumettede fettsyrer oppnådd fra fisk og grønnsaker, men det meste fisk. Ta dette i kontrollerte doser; det kan samhandle med andre medisiner og forårsake gastrointestinale uro.

Soya Lecithin

Soya, fra soyabønner, er en vanlig mat, men du kan også ta det som et supplement i form av kapsler eller tabletter. Det er nyttig i behandling og forebygging av flere forhold, fra hukommelsesproblemer til hetetokter.

Acetyl L-Carnitin

L-Carnitin er en aminosyre som er tilstede i de fleste celler i kroppen. Det bidrar til å beskytte hjernecellene mot forringelse, og til slutt beskytter minne.

L-Theanine

L-Theanine er en aminosyre inneholdes i teblader. Det gir en beroligende effekt og forbedrer mental årvåkenhet. Det frigjør også nevrotransmittere i hjernen, bedre hukommelse og læringsevne.

Vinpocetin

Vinpocetin bidrar til å forbedre fokus og hukommelse. Ifølge opplysninger om Drugs.com, er dette tillegget ikke for pasienter som er gravide, ammende, senil eller eldre. I tillegg er det ikke for de med cerebral hypertensive kriser eller hjerteproblemer.

Kolin

Kolin påvirker acetylkolin signalstoffet i hjernen, som er ansvarlig delvis for intelligens, humør og hukommelse. Kolin behandler også forhold, inkludert bipolar depresjon, leversykdom, hepatitt, Alzheimerâ € ™ s og noen nevrologiske lidelser.

Huperzine

Huperzine er et alkaloid fra Huperzia serrata anlegget. Dens viktigste bruksområdene er behandling av Alzheimerâ € ™ s sykdom og å forbedre hukommelsen.

Kosttilskudd for Energy & Aging

Kosttilskudd for Energy & Aging


Et mangfold av kosttilskudd er tilgjengelig for å hjelpe kroppen som det aldre, inkludert de formulert for spesifikke bekymringer som menopause, bein og tenner helse, øye helse, immunsystemet og for forebygging av sykdommer som Alzheimers. Kosttilskudd for å øke energi gjennom hele arbeidsdagen eller før en treningsøkt er også tilgjengelig, som er kosttilskudd som øker energi og samtidig bekjempe aldringsprosessen.

Supplements For Aging

Mange kosttilskudd er tilgjengelig for aldring health. Noen inneholder vitamin C, vitamin E, kalsium med vitamin D og klaseormedrue. Ifølge Delicious levende nettside artikkelen "5 Viktige Supplements For Aging Well," 400 IE vitamin E daglig kan bidra til å styrke immunforsvaret, forebygge grå stær og bidra til forebygging av hjertesykdom, diabetes, kreft og Alzheimers. 500 til 1000 mg vitamin C bidrar til å øke immunforsvaret, hjelper kroppen absorbere jern, bidra til tannkjøtt og tenner helse og fremme helbredelse av sår. Kalsiumtilskudd med vitamin D holde bein og tenner sterk og bidra til å forhindre brudd og osteoporose. 600 til 1200 mg kalsium om dagen bør tas avhengig av kostholdet. Klaseormedrue er vanligvis foreskrevet som remifemin med 40 mg daglig. Det reduserer menopause-relaterte hetetokter, nattesvette og milde humørsvingninger.

Supplements For Energy

Tretthet, mangel på restorative søvn, dårlig kosthold, stress, depresjon og «mangel på karbohydrater drivstoff" kan alle påvirke energi i løpet av dagen, ifølge All Star Helse nettstedets informasjon om energitilskudd. Å øke energi før trening prøve thermogenic sentralstimulerende midler, som er kosttilskudd som øker kroppens stoffskifte, noe som resulterer i kroppen brenner mer kalorier og øke kroppens energinivå. Synephrine, eller bitter oransje, har en effekt på kroppens lik effekten av efedrin, en utestengt substans, uten de negative virkninger på hjertefrekvensen eller blodtrykket. Syhephrine kosttilskudd øke metabolismen og kalorier brent, derfor økende energi. Sportsdrikker, energi geleer, energibarer og rister, og johannesurt er blant de mange andre former for energitilskudd.

Supplements for Energy and Aging

Ginkgo biloba, acetyl l carnitine og koenzym Q10 er tre anti-aldring kosttilskudd som også øke energinivået, ifølge Simply Anti Aging nettside artikkelen "Styrking Energy Over 40." Ginkgo biloba er en gammel kinesisk urtemedisin som hjelper blodstrømmen til hjernen, noe som bidrar til mental yteevne og energinivå. Acetyl l carnitine og koenzym Q10 er både naturlig forekommende stoffer som allerede produseres av kroppen. Kroppen gjør mindre av både som den alderen; derimot, kan kosttilskudd hjelpe gjenopprette disse stoffene til kroppen, hjelpe mental funksjon og energinivå. Som kroppen aldre, kan få nok av disse stoffene fra mat være problematisk, så legger kosttilskudd bidrar til å hindre en nedgang i mental funksjon og energinivå. Alle tre av disse kosttilskudd er bra for hjertet.

Bivirkninger av acetyl-L-karnitin

Acetyl-L-karnitin er også kjent som ALC, l-acetyl-karnitin og acetylcarnitine. Det er et molekyl som forekommer naturlig i lever, nyre og hjerne. Den er også tilgjengelig som kosttilskudd. Acetyl-L-karnitin er brukt for aldersrelatert kognitiv reduksjon, og for en rekke andre helsehensyn. Bivirkninger er sjeldne, men kan forekomme, og det kan være legemiddelinteraksjoner.

Definisjon

Ifølge Maimonides Medical Center, er acetyl-l-karnitin like i form av L-karnitin, en aminosyre. Det har også funksjoner som ligner på L-carnitin, som for eksempel å være nyttig i den metaboliserende av mat til energi. Acetyl-l-karnitin er en del av acetyl-gruppen som bidrar til produksjonen av neurotransmitteren acetylkolin, et krav for mental funksjon.

Fordeler / bruksområder

Den Maimonides Medical Center rapporterer at det er fordeler ved å bruke acetyl-l-karnitin i behandling av aldersrelatert kognitiv svikt; vitenskapelige data har vist pålitelige og relativt konsekvent betydelig helsegevinst i dette området. Acetyl-l-karnitin har også vist noen fordeler i behandlingen av Alzheimers sykdom, Downs syndrom, depresjon (for eldre), fibromyalgi, levercirrhose, type 1 diabetes, type 2 diabetes, erektil dysfunksjon (i kombinasjon med L-karnitin) og makuladegenerasjon (når det brukes med fiskeolje).

Bivirkninger

Ifølge PeaceHealth, ved bruk av acetyl-L-karnitin, bivirkninger er uvanlig, men noen kan forekomme. Bivirkninger, inkludert en økning i appetitt, kvalme og oppkast, agitasjon, hudutslett og kroppslukt er rapportert.

Interaksjoner

PeaceHealth rapporterer at visse interaksjoner kan oppstå når du tar acetyl-l-karnitin. Interaksjoner har forekommet med Cisplatin, Didanosine, Paclitaxel og Stavudine. Noen interaksjoner kan føre til behovet for å øke inntaket av acetyl-L-karnitin.

Doser

Den Maimonides Medical Center rapporterer at de fleste forskning som involverer acetyl-l-karnitin anbefaler bruk av 500 mg tre ganger daglig. Noe forskning har brukt to ganger dette beløpet for gode resultater. Acetyl-l-karnitin nivåene er kjent for å avta med stigende alder. Det er imidlertid ikke et essensielt næringsstoff, og derfor forekommer ingen sann mangel.

Advarsel

The Food and Drug Administration (FDA) vurderer alle urter, vitaminer og mineraler for å være kosttilskudd; de er ikke underlagt den samme kvalitetskontroll som reseptbelagte medisiner. Noen kosttilskudd kan samhandle med reseptbelagte medisiner. Rådfør deg med legen din før du legger et nytt supplement til kosthold.

Fordelene og bivirkninger acetyl-L-karnitin

Fordelene og bivirkninger acetyl-L-karnitin


Karnitin finnes naturlig i rødt kjøtt og meieriprodukter, samt noen planteføde. Dens grunnleggende funksjon i kroppen er å bistå transport av fett inn i mitokondriene - mini ovner inni cellene - hvor det omdannes til energi. Ifølge University of Maryland Medical Center, hjertet, muskler, hjerne og sperm avhengige av L-carnitin til energi. Som i 2010, er acetyl-L-karnitin stadig mer populært som et kosttilskudd.

Kognitiv funksjon

Fordi carnitin er lagret i hjernevev og brukes av hjernen for å omdanne fett til energi, noen mennesker tror at inntak av acetyl-L-karnitin oralt vil forbedre hjernefunksjonen. Studieresultatene er lovende. Pasienter med mild kognitiv svikt og mild Alzheimers sykdom opplevd forbedring i deres kognitive funksjon da de tok mellom 1,5 og 3,0 gram acetyl-L-karnitin daglig, ifølge en studie fra 2003 publisert i tidsskriftet International Clinical Psychopharmacology. I 2010, forskere ved Senter for Cell nevrobiologi og neurodegenerering Forskning ved University of Massachusetts ga supplement til friske voksne uten demens som en del av en ernæringsmessig formel. Ifølge deres artikkel i Journal of Nutrition, Health & Aging, disse voksne viste forbedret mental yteevne på tester.

Vitality

Acetyl-L-karnitin er kjent rolle i å konvertere fett til energi har vakt stor interesse for bruk som et vekttap verktøyet. L-karnitin ble funnet å redusere kroppsfett og øke muskelmasse i en studie av menn og kvinner over en alder av 100, "L-karnitin behandling reduserer alvorlighetsgrad av fysisk og mental utmattelse og øker kognitive funksjoner i Centenarians." Selv om slike studier generere mye interesse for potensialet av acetyl-L-karnitin som en atletisk supplement, har de fleste undersøkelser i dette emnet ikke vist klare fordeler for friske mennesker, ifølge Linus Pauling Institute ved Oregon State University.

Heart Health

Acetyl-L-karnitin har en beskyttende funksjon i hjertemuskel, så vel som i hjernen og andre muskler i kroppen. Ifølge en studie fra 2006 publisert i The FASEB Journal med tittelen, "Tilbakeføring av mitokondriell Defekter Før Iskemi Beskytter Aged hjerte," eksperimenter på dyr viser at hjertemuskelen er bedre i stand til å tåle tap av oksygen på grunn av blodpropp når acetyl-L D-carnitin er gitt før en hjertehendelse.

Sperm Motilitet

Et annet område der kroppen lagrer L-karnitin er bitestikkelen hos menn, røret som huser sperm som de forfaller. I bitestikkelen, sperm tilegne seg evnen til å svømme og å befrukte egg. Noen forskere har antydet at hvis en mann er mangelfull i L-karnitin, vil hans sperm mangler bevegelighet. Flere studier, inkludert en 2007 studie publisert i Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition på virkningene av ernærings karnitin, tyder på at inntak av acetyl-L-karnitin som et supplement forbedrer sperm motilitet og forbedrer mannlig fruktbarhet.

Bivirkninger

Physicians 'Desktop Reference tyder på at folk tar mer enn 500 mg av acetyl-l-karnitin daglig noen ganger utvikle fordøyelseskanal opprørt, søvnløshet og irritabilitet. The Linus Pauling Institute ved Oregon State University påpeker at acetyl-L-karnitin har ingen rapporterte toksiske effekter. Unngå noen kosttilskudd som inneholder D-karnitin, imidlertid. Denne formen for karnitin er ikke bioaktive, men det gjør blokkere absorpsjon av den reelle L-karnitin, og kan la deg følelsen svak eller trøtt. Snakk med legen din dersom du lider av høyt blodtrykk, diabetes, nyresykdom, vaskulær sykdom, skrumplever, eller hvis du er i tvil om å ta acetyl-L-karnitin.

Former carnitine

Former carnitine


Menneskekroppen produserer carnitin i leveren og nyrene med det formål å konvertere fett til energi. Vanligvis er det nok karnitin for å møte kroppens behov. For folk som har mangler, er det næringsstoffet supplerende karnitin foreskrevet som behandling. Flere former for carnitine eksisterer; forskjellige former, er angitt for forskjellige forhold.

L-karnitin

L-carnitin representerer den enkleste form av carnitin. Det er markedsført som et vekttap produkt, men det er ingen vitenskapelig dokumentasjon som støtter bruken av den, ifølge University of Maryland Medical Center. Det har blitt vist å redusere fettmasse og øke muskelmassen i tillegg til å redusere tretthet. Disse resultater kunne føre til vekttap som en bivirkning. En annen bruk av denne form av carnitin er å øke antall spermier. Studier tyder på at menn med lav sperm teller har lave nivåer av karnitin. Noen ytterligere studier på bruk av L-karnitin for kronisk utmattelsessyndrom rapport positive effekter, men bevisene er ikke klart.

Acetyl-L-karnitin

Acetyl-L-karnitin er i form av carnitin i forbindelse med forbedret hjernefunksjon og nervesystemet. Noen studier viser at det kan redusere smerte og øke følelsen av å skadede nerver i kroppen. Det kan også bidra til å regenerere nerveskader, men det er ingen vitenskapelige bevis for den evnen. Hovedinteressen for denne formen er behandling av Alzheimers sykdom. Beviset er blandet med hensyn til evnen av acetyl-L-karnitin å bremse utviklingen av sykdommen. Noen pasienter har vist bedring, eller deres nedgangen har bremset når du tar denne formen for karnitin.

Propionyl-L-carnitine

Studier bruke propionyl-L-karnitin med hensyn til hjerte-og vaskulære problemer. Personer med angina rapport redusert smerte etter å ha tatt dette skjemaet. Noen studier tyder på en reduksjon i symptomer på hjertesvikt og en økning i evnen til å utøve eller delta i aktiviteter som krever fysisk anstrengelse etter hjertesvikt. Perifer vaskulær sykdom resultater fra nedsatt blodtilførsel til bena. Propionyl-L-karnitin produserer resultater for denne sykdommen ved å redusere smerte og øke evnen til å gå avstander. Grunnlaget for alle disse bruksområdene er en økning i muskel energi.

Fôr Kilder

Visse matvarer inneholder høye konsentrater av alle former for karnitin. Disse mat inkluderer rødt kjøtt, spesielt lam og meieriprodukter. Alle kilder med karnitin er fisk, fjærfe, peanøttsmør, hvete, asparges og avokado.

Hva er årsaken til carnitine mangel?

Hva er årsaken til carnitine mangel?


Karnitin er en aminosyre som produseres i leveren og nyrene og lagret i hjerte, hjerne og muskler. I utgangspunktet, det hjelper kroppen å omdanne fett til energi. Hvis kroppen ikke kan produsere eller lagre nok karnitin, kan resultatet være myoglobinuri, hypoglykemi, kardiomyopati, leversykdom, muskel nekrose og hyperammonemi med muskelsmerter, tretthet og forvirring.

Dårlig Intake

Karnitin-mangel kan føre bare en mangel på karnitin i kosten. Vanlige årsaker til dårlig inntak er kjepphest dietter, langsiktig intravenøs fôring eller manglende tilgang til riktig ernæring.

Enzym mangel

Visse enzymmangel, som for eksempel karnitin palmitoyltransferase mangel, methylmalonicaciduria, propionicacidemia og isovalericacidemia vil resultere i en manglende evne til å metabolisere carnitin.

Karnitin Leak

Kroppen din kan lide av en karnitin-mangel hvis du har en arvelig tilstand der karnitin er lekket fra nyretubuli.

Sykdom

Karnitin-mangel kan oppstå som en sekundær tilstand til en annen sykdom eller tilstand. Alvorlig leversykdom, ketose, store brannskader, diurese, alvorlig diaré, claudicatio intermittens, angina og sepsis kan alle føre til en mangel i karnitin.

Kirurgi eller medisinsk prosedyre

Major kirurgi i mage-tarmkanalen, kan føre til en carnitin-mangel, som kan hemodialyse.

Medisinering

Tar antikonvulsiv stoffet valproat eller hiv / aids narkotika zidovudin kan føre til en mangel i karnitin.

L carnitine Informasjon

L-karnitin har vært knyttet til en rekke helsemessige fordeler de siste årene. Disse fordelene spenner fra idrettsprestasjoner til vekt og fett tap. Mens det virker lovende, trenger mer forskning må gjøres.

Funksjon

L-carnitin er en aminosyre som er syntetisert i leveren fra to separate aminosyrer, lysin og Methonine. De aller fleste, 98 prosent, av alle carnitine ligger i skjelettmuskulatur vev. L-karnitin skyttel langkjedede fettsyrer i mitokondriemembranen som skal brennes som energi.

Kilder

L-carnitin kan oppnås med et rødt kjøtt, avokado og meieriprodukter, slik som melk og ost. Ekstra former inneholder høyere mengder av L-karnitin. Disse kosttilskudd kan kjøpes i tabletter, kapsler og pulver.

Energiproduksjon

L-karnitin øker energi ved å brenne triglyserider og sparsom glykogen for hardere anstrengelse. Fett er vanligvis uutnyttede og kan gi en perfekt drivstoff kilde under lav til moderat trening eller aktiviteter. Uten L-karnitin, ville fettsyrer har problemer med å nå mitokondrie-membran.

Forskning

Forskning har vært mangelfulle når man skal avgjøre L-karnitin er supplerende fordeler. JP Krabbe, i 1996, konkluderte med at supplerende L-karnitin er uselessas ekstra L-karnitin utskilles. MH Williams rapporterte at L-karnitin var ubrukelig som en ergogentic supplement. Men mange supplerende brukere rapporterer gunstige effekter.

Helserisiko

L-karnitin kosttilskudd er solgt over-the-counter. På 3g eller mer, kan L-karnitin oppkast, kvalme og diaré. Mer alvorlig helserisiko ta beslag i forbrukere med et anfall lidelse. Muskel svakhet kan være tilstede i uremiske pasienter.

Betraktninger

Sjekk alltid med legen din før du starter noen kosttilskudd. Selv om kroppen din ikke bruker L-karnitin for å forbrenne fett, er forskning usikker på sin effektivitet.

Hva er fordelene med N-acetyl-L-cystein?

"NAC er den pre-aceylized form av den enkle aminosyren cystein," i henhold til DCnutrition hjemmeside. N-acetyl-L-cystein, eller NAC, er rapportert å være en av de beste former for cystein, i henhold til Smart-Publications.com. NAC er funnet i alt protein, men bare i små mengder. Det er mange helsemessige fordeler ved å bli sanket fra å ta ekstra tilskudd av N-acetyl-L-cystein.

Begynnelsen

Den første oppdagelse om N-acetyl-L-cystein var at det var i stand til å bryte opp slim i lungelidelser som bronkitt. Ifølge Smart-Publications.com, har NAC evnen til å øke glutathione nivåer i kroppen og for å hindre skader forårsaket av høye doser av paracetamol.

Kolitt

Ifølge en studie i The World Journal of Gastroenterology, har N-acetyl-L-cystein vist seg å redusere mange av symptomene på folk som har sårdannelse kolitt, en form for inflammatorisk tarmsykdom med mange ubehagelige symptomer. Før denne oppdagelsen ble pasienter med ulcerøs kolitt behandlet med legemiddelet Mesalamine.

Anti-aging

Det er mange vitaminer, mineraler og ansikts kremer som er rapportert å gjøre oss leve sunnere, lengre og ser flott ut på veien. Folk lever lenger, og hvis vi lever lenger, vi ønsker å føle og se vårt aller beste. N-acetyl-L-cystein kan forbedre mange immunforsvaret samt kognisjon hos eldre og er under studier i sin rolle for å forebygge og behandle Alzheimers sykdom, ifølge Smart-Publications.com.

Mercury fjerning

Vi vet at det å spise fisk er sunt for oss av mange grunner, blant annet sin høye konsentrasjon av omega-3 fettsyrer. Men de fleste av oss er bekymret for farene ved kvikksølv i stor fisk. I henhold til Smart-Publications.com, har N-acetyl-L-cystein evnen til å fjerne overskudd av kvikksølv fra kroppen.

Hjerteproblemer

N-acetyl-L-cystein er blitt vist å ha hjerte-relaterte helsefordeler. Det kan senke homocystein i blodet. Det tilbyr også beskyttelse når LDL kolesterol oksiderer i blodet, ifølge Smart-Publications nettside. Selv om det absolutt ikke er sunt å røyke, kan NAC bedre blodgjennomstrømningen i røykere.

Hva er de helsemessige fordelene av l carnitine?

L-carnitin er en ikke-essensiell aminosyre, noe som betyr at det forekommer naturlig i kroppen, og trenger ikke å bli supplert gjennom kosten. Men tilskudd av L-karnitin gi visse helsemessige fordeler, spesielt for hjerte-problemer. Folk også ta disse kosttilskudd for energi øker. L-carnitin forekommer naturlig i kjøtt-og meieri-produkter.

Heart Health

Leger oftest anbefaler L-karnitin kosttilskudd for hjerte-relaterte problemer, som det fremgår av Digital Naturopath hjemmeside. Se Resources for en liste over kliniske studier som viser effekten av denne aminosyren.

Kolesterol

En studie publisert i en 2009 utgave av American Journal of Clinical Nutrition viser at L-karnitin kosttilskudd redusere low-density lipoprotein kolesterol - den såkalte "dårlige" kolesterolet - blodet hos personer med type 2 diabetes.

Demens

Nevrokirurg Russell L. Blaylock, i sin bok "helse og ernæring Secrets," bemerker at studier tyder på L-karnitin bremser og selv reverserer noen typer demens, inkludert Alzheimers sykdom.

Andre aldringsproblematikken

Alders forbundet lidelser som depresjon, nedsatt kognisjon og redusert mental årvåkenhet kan være delvis på grunn av L-karnitin-mangel, ifølge en gjennomgang av studier av Juvenon, en helse supplement produsent forbundet med University of California i Berkeley.

Energy Booster

Fordi den viktigste funksjonen til L-karnitin er å hjelpe kroppen til å brenne fett til energi, er L-karnitin kosttilskudd ofte tatt for energi øker, selv om en gjennomgang av studier ved Vanderbilt University viser at kliniske resultatene er entydige.

Er L carnitine trygt?

Seksti millioner amerikanere er overvektige, de fleste av dem prøver å gå ned i vekt. L-karnitin er et trygt kosttilskudd som kan øke stoffskiftet og hjelpe med vekttap mål.

Hva det er

L-carnitin er en aminosyre som forekommer naturlig, og hjelpemidler i prosessen med å omdanne fett i kroppen. Det fungerer ved transport av fettsyrer i celler, nærmere bestemt til mitokondriene.

Slik fungerer det

L-karnitin fungerer ved å øke din energi og brenner triglyserider (fett lagres i kroppen laget av overflødige kalorier, sukker og alkohol) slik at kroppen til å forbrenne mer fett samtidig øke styrke og utholdenhet.

Dosering

The National Institute of Dietary Guidelines Helse for amerikanerne foreslår de fleste voksne får nok L-karnitin fra enten kroppens naturlige produksjon eller gjennom et sunt kosthold som inneholder lite fett melk, frukt, korn og grønnsaker. For vekt-tap mål, er 3 gram per dag som en passende dose.

Helserisiko

Mens effekten er ikke livstruende, kan symptomene er oppkast, kvalme, diaré, kramper og noen ganger en kroppslukt som lukter fisk. I sjeldne tilfeller, vanligvis når du tar mer enn anbefalt kvote, folk rapporterer muskelsvakhet og kramper i de som har et anfall lidelse.

Drug Interaction

L-karnitin har vist seg å ha en negativ reaksjon når det tatt med noen antibiotika, spesielt foreskrevet for pågående behandling av urinveisinfeksjoner. Men disse interaksjoner ikke er livstruende, slik at medikamentkombinasjon resulterer i lave nivåer av carnitin i kroppen, men ingen sykdommer ble rapportert som et resultat av dette.

Effektiv og Sikker

Studier av National Institute of Health har ikke vist noen store bivirkninger eller skader forårsaket så lenge tatt i moderate mengder. Hvorvidt det er effektive i å fremme vekttap, det avhenger av den totale diett forbrukes mer enn tilsetningen av L-carnitin som en måte til å gå ned i vekt.

Hva er fordelene med carnitine?L-carnitin, eller karnitin, er en forbindelse som er av avgjørende betydning for kroppen for å produsere energi. Karnitin er også anerkjent fett brenner som virker direkte på den delen av cellen som brenner fett i kroppen. Det har blitt brukt til å behandle flere plager i både reseptbelagte og supplement form, og er generelt ansett som trygt for de fleste bruk.

I kroppen

L-carnitin er avledet fra både L-lysin og metionin aminosyrer. Det er i hovedsak produsert i lever og nyrer, men det kan finnes både i skjelett og kardiale muskler. Det kan også bli funnet hvor som helst i kroppen som bruker fettsyrer som kosttilskudd drivstoff.

Fordeler

Karnitin kosttilskudd, og derivater av L-karnitin, har blitt brukt av medisinske fagfolk til å behandle flere plager. L-carnitin er brukt til behandling av angina pectoris, hjerteinfarkt, hjertefeil, Alzheimers sykdom, diabetes, hyperthyroid og HIV-infeksjon.

Noen studier har antydet at L-karnitin kan hindre nedgang i både energiomsetning og hukommelse. Den forebyggende evne karnitin for å opprettholde energiomsetningen er en grunn til at karnitin har blitt valgt som et vekttap hjelpemiddel.

Bivirkninger

Normale nivåer av karnitin vanligvis ikke har noen bivirkninger, men hvis karnitin nivåer blir forhøyet det kan være noen bivirkninger. Søvnløshet, oppkast, kvalme, hodepine, diaré og en tett nese er noen av de mindre alvorlige bivirkninger. Alvorlige bivirkninger inkluderer rask hjerterytme, økt blodtrykk og feber.

L-carnitin bør ikke tas av personer som har lav eller grenseskjoldbrusk nivåer, fordi carnitin har vist seg å forringe funksjonen av thyroid hormon.

Kosttilskudd

Karnitin kosttilskudd er den beste måten å legge carnitin i kosten. Den foreslåtte dose er 500 til 1000 mg daglig. Kosttilskudd kan finnes i kapsler, pulver og tabletter. For hver form doseringen er konsistent, og det anbefales at kosttilskudd er tatt med mat.

Mat

Mens folk flest generelt spiser nok karnitin i sitt daglige kosthold, kan mat kilder rik på karnitin også bli lagt inn i kostholdet for å øke karnitin nivåer. Karnitin kan finnes i mange matvarer, men rødt kjøtt som okse og lam er de beste valgene for å legge karnitin i kosten. Fisk, fjærkre og melk også er gode karnitin kilder.

N-acetyl Carnosine for Katarakt

N-acetyl Carnosine for Katarakt


Den vanligste behandlingen av aldersrelaterte katarakt kirurgi, som har mulighet for komplikasjoner. Russisk forsker Mark Babizhayev, MA, Ph.D., og hans forskerteam utviklet alternativ behandling av øyedråper bruker den aktive ingrediensen i N-acetyl Carnosine (NAC). NAC behandler katarakt med den anti-oksidant L-karnosin.

Årsak

Ifølge Mayo Clinic, er aldersrelaterte katarakter på grunn av nedbrytningen av strukturen av proteinfibre i linsen i øyet. De brutt ned fiber klumpe seg sammen, noe som fører til uklarhet i linsen karakteristisk for grå stær. The Mayo Clinic antyder at skader skapt av frie radikaler kan være ansvarlig for prosessen som fører til utvikling av grå stær hos eldre.

Anti-oksidanter

Frie radikaler er ustabile molekyler som forårsaker celleskader ved å stjele elektroner fra omliggende molekyler i en kjedereaksjon som skaper flere frie radikaler og mer skade. Antioksidanter er stoffer som antas å redusere celleskader forårsaket av frie radikaler.

NAC og Can-C

Babizhayev selskap, Innovate Vision Products Inc. (IVP), har verdensomspennende patenter for behandling av senil katarakt med NAC. Varemerkebeskyttet navnet på NAC formel utviklet av selskapet er Can-C. Innovative Vision produkter har kontorer i Moskva og i New Castle, Delaware.

Funksjon

Ifølge International Anti-Aging Systems.com, behandler NAC grå stær ved å levere den anti-oksidanter L-Carnosine til kammer (væske Området rundt objektivet) i øyet. Dette beskytter strukturelle linse proteiner fra frie radikaler.

Potensiell

Innovative Vision produkter gjennomført en randomisert, placebokontrollert studie av 49 pasienter med diagnosen senil katarakt. Den ofte siterte studien observerte effekten i 26 emner av å ta NAC øyedråper to ganger per dag over en periode på enten seks måneder eller to år med evaluering ved seks måneders mellomrom.

Ifølge studien, etter seks måneder, ble synsskarphet forbedret med 7 til 100 prosent i 90 prosent av NAC-behandlede øynene, med 88,9 prosent viser 27-100 prosent forbedring i gjenskinn følsomhet.

Forsiktighetsregler

Følgende uttalelse av David Wong, Scientific Committee formann, ble utgitt av det britiske Royal College of Øyeleger:

"Bevisene for effektiviteten av N-acetyl-Carnosine øyedråper er basert på erfaring på et lite antall tilfeller utført av en russisk forskerteam. Hittil har forskningen ikke blitt bekreftet, og resultatene kopiert av andre. Den lange -term effekt er ukjent. Vi føler ikke kunnskapsgrunnlaget for sikkerheten på noen måte er tilstrekkelig til å anbefale bruk. Mer forskning er nødvendig. "

Betydningen av Acetyl Coenzyme A Nedbrytning Pathway

Acetyl koenzym A er en metabolitt mellomprodukt i de biokjemiske prosesser som skjer i det menneskelige legeme. Acetyl CoA kommer fra ulike sykluser inkludert glykolyse, fettsyreoksidasjon og bryte ned av aminosyrer. Acetyl CoA er en viktig bidragsyter til lipidbiosyntese.

Nedbryting

Nedbrytning av acetyl-CoA resultater i acetat + ATP + koenzym A. ATP er en form for energi som brukes i kroppen til å lage bindinger mellom molekyler. Acetat er et derivat av eddiksyre. Koenzym A er et enzym som bidrar til å akselerere bindingsdannelse mellom molekyler, avhengig av hvordan gunstige reaksjonen er i kroppen.

Acetat

Acetat er avledet fra eddiksyre i kroppen. Formålet acetat er å donere en acyl-gruppe til et annet molekyl for å gjøre acetyl CoA. Ubrukt acetate blir filtrert gjennom nyrene og skilles ut gjennom urinen.

Koenzym A

Koenzym A, i likhet med mange enzymer, blir brukt til å utføre en reaksjon i kroppen. Det unike med enzymer er at de er gjenbrukbare. Dette betyr at hvis legemet har nok energi i form av ATP og acetat, kan reaksjonen gå videre til å gjøre produktet Acetyl CoA.

Foods høy i carnitine

Foods høy i carnitine


Karnitin, eller L-karnitin som det også kalles, er en vitaminlike stoff som er viktig for kroppen å produsere energi. Karnitin er også en fett brenner og er blitt sammenlignet med en "fett pendel som skyttel fettet direkte inn i en del av cellene som brenner fett ut av kroppen." Mens du tar karnitin kosttilskudd, 500 til 1000 mg daglig, er virkelig den beste måten å legge til ekstra karnitin til kosthold, er det matvarer som er høy i carnitine innhold som er også gunstig.

Bruksområder

Det er viktig å merke seg at karnitin forekommer naturlig i to former, D-og L-formen. Mens de er isomerer, eller speilbilder av hverandre, er bare L-carnitin fordelaktig for menneskekroppen.

L-karnitin er mest anbefalt å behandle folk som har enten primære eller sekundære karnitin mangler. Dette er et problem som er felles for streng vegetarisme og veganisme.

L-carnitin kan også anvendes som et supplement supplement av medisinske fagfolk til å behandle hjerteanfall, hjertesvikt, angina pectoris, Alzheimers sykdom og HIV-infeksjon, men ved bruk av L-karnitin er fremdeles under pågående undersøkelser for disse sykdommer.

Det er også mulig at L-carnitin kan hindre fallet i energimetabolisme og hukommelse. Studier på rotter har vist bruk for disse forholdene så lovende. Dette er grunnen til at mange mennesker prøver L-karnitin som et vekttap hjelpemiddel.

Karnitin Identifikasjon

Proteinkilder som kjøtt, fisk, fjærkre og melk er matvarer med høyest carnitine innhold. Men rødt kjøtt gir den høyeste mengden av karnitin - ca 60-180 mg per porsjon. En god regel å følge hensyn karnitin innhold er at rødere en kjøtt er, jo mer karnitin innhold har.

Meieriprodukter inneholder også karnitin. Dette er imidlertid som regel i form av myseproteinet.

Det er relativt få grønnsaker som inneholder noe karnitin.

Kjøtt Liste

Velg kjøtt som biff, som har 81 mg carnitine per hver 3 oz., Eller kjøttdeig som har 81 mg per 3 oz. porsjon.

Svinekjøtt har 24 mg carnitine per porsjon, mens kanadiske bacon har 20 mg.

Fisk, torsk spesielt, inneholder 5 mg carnitine per 3 oz. servering.

Kyllingbryst inneholder 3 mg carnitine per porsjon for hver 3 oz.

Dairy

Melk har den største innhold av karnitin i meieri-gruppen. Den har 8 mg per porsjon for hver 8 oz. Iskrem, for en 4 oz. servering, eller ½ kopp, inneholder 3 mg karnitin, mens amerikansk ost har bare 1 mg carnitine per ever 1 oz.

Grønnsaker

Grønnsaker generelt ikke gjør gode kilder karnitin. Det finnes imidlertid to grønnsaker som inneholder små mengder av carnitin.

Avokado har den største karnitin teller i vegetabilsk mat gruppen, med 2 mg per 1 medium avocado. Seks spyd av asparges, eller ½ kopp, inneholder 0,2 mg karnitin.

Bivirkninger av N-acetyl L Cysteine

N-acetyl L Cysteine, kjent som NAC for kort, er et reseptbelagt legemiddel som brukes til å løsne slim i personer med tilstander som emfysem eller bronkitt. Som tilfellet er med reseptbelagte legemidler, kan NAC forårsake en rekke milde til alvorlige bivirkninger basert på den aktuelle personen.

Identifikasjon

N-acetyl L-Cystein er ansett som en mukolytisk middel, fordi det forstyrrer disulfidbindinger i slim som gjør det lettere å drive ut fra lungene. Det hjelper også å opprettholde en forsvarlig og sunt immunrespons system. N-acetyl L Cysteine ​​er hyppig brukt hos personer som lider av lungebetennelse, bronkitt, cystisk fibrose og andre brystforhold. Denne medisinen er også brukt som en motgift for paracetamol overdose. Annen bruk av NAC bør bestemmes av legen din.

Sjeldne bivirkninger

Brukere av N-acetyl L Cysteine ​​har fått følgende bivirkninger i sjeldne tilfeller: hodepine, oppkast, kvalme, pustevansker, tetthet i brystet, magesmerter, svimmelhet og munntørrhet. Selv om sjeldne, ikke nøl med å oppsøke lege umiddelbart hvis noen av de foregående bivirkninger oppstår. Disse bivirkningene kan være et tegn på en mer alvorlig tilstand.

Vanlige bivirkninger

Vanlige bivirkninger som kan oppstå som følge av regelmessig med N-acetyl L Cysteine ​​inkluderer urolig mage, mild magesmerter, halsbrann, hoste, feber og følelser av økt appetitt. Selv om mindre alvorlige enn andre bivirkninger, alltid kontakter legen din dersom noe fra den forrige listen intensivere eller oppstå på en konsistent basis. Regelmessig forekommende vanlige bivirkninger kan signalisere et alvorlig problem.

Legemiddelinteraksjoner

N-acetyl L Cysteine ​​kan reagere sterkt med nitroglyserin og metoklopramid. Sørg for å konsultere en komplett liste over legemiddelinteraksjoner før du bruker dette produktet. Å gi legen din den beste muligheten for trygt forskrivning dette produktet, alltid fullt avsløre din nåværende og tidligere bruk av narkotika og medikamenter.

Advarsel

Unngå bruk av N-acetyl L Cysteine ​​hvis du har en historie med magesår. Alltid nøye følge din resept og aldri endre dosen størrelse eller varighet av bruk anbefales. I økte doser, blir mulighetene for de ovennevnte bivirkninger som større. Drøfte sikkerheten av dette produktet hvis gravid eller ammer med legen din. Ikke overstige en dose på 6 gram per dag uten legens samtykke.