Digidexo.com

livet etter overgangsalderen

Livet etter overgangsalderen

Livet etter overgangsalderen


Tiden i en kvinnes liv etter overgangsalderen er kjent som post-overgangsalder, eller opphør av månedlige perioder i minst ett år. Selv om noen helsemessige problemer ofte oppstår, ifølge The Jubilee Rapporter undersøkelsen, 65 prosent av post-menopausale kvinner sa livet faktisk bedre etter overgangsalderen. Årene etter overgangsalderen trenger ikke å være en oppskrift for depresjon, sier Midlife New Life forfatteren Judith Wills. Hun oppfordrer kvinner til å utvikle "et forhold til hva som støtter oss nå."

Post-Menopause Fysisk helse

Etter overgangsalderen, kvinner må innse muligheten for flere helsemessige bekymringer, på grunn av mangel eller nedbremsing av østrogenproduksjonen. Ett av problemene kvinner trenger å fokusere på er osteoporose, som kan heve bekymring om benbrudd, spesielt hoftebrudd, en ledende komplikasjon av aldring. Et annet problem kan være en sterkere sannsynligheten for hjerte-relatert sykdom.

Opprettholde postmenopausale Helse

Livsstilsvalg kan forbedre en postmenopausal kvinnens helse. "Ditt liv etter overgangsalderen kan være like aktiv og tilfredsstillende som det har vært, kanskje enda mer," sier Bindiya Ananthakrishnan, MD, OB-GYN på Mount Auburn Hospital i Cambridge, Massachusetts. "Men det er viktigere enn noensinne å fokusere på en sunn livsstil. Kvinner må trene daglig, opprettholde et balansert kosthold, og hvis de røyker, bør de stoppe. De bør også fokusere på å bo på en sunn vekt, noe som kan være en utfordre etter overgangsalderen. "

Hetetokter eller nattesvette

Mange kvinner opplever hetetokter og nattesvette, selv etter overgangsalderen. De varierer i alvorlighetsgrad, fra mildt ubehagelig til alvorlig. Drikkevann isvann, eliminere behandlet sukker og kutte ned på karbohydrater kan hjelpe. For ekstra komfort, kle seg i lag. Om natten, holde rommet like kul som din partner vil tillate, og slitasje naturlig bomull nattøy.

Fordeler med Post-overgangsalder

De fleste kvinner har frihet etter de når postmenopausal tiden av sitt liv. De trenger ikke å kjøpe pads eller tamponger lenger. De trenger ikke å bekymre deg for å bli gravid, og dette kan forbedre deres sexliv. Deres barn er generelt vokst, slik at de er i stand til å nyte nye aktiviteter, inkludert reise.

Mental og Emosjonell postmenopausale Helse

Finn mentalt utfordrende aktiviteter for å holde hjernen skarp og fokusert. Postmenopausale kvinner trenger ikke å gi etter for uskarpt tenkning. Aktiviteter som gruppe spill, besøke historiske steder, lesing og ord eller tall spill er bra for sinnet. Omgi deg med mennesker du er glad i og liker å være rundt. Opprettholde din sans for humor og latter hver sjanse du får. Sosiale aktiviteter vil gjøre deg i stand til å opprettholde et positivt syn og forebygge ensomhet.

Hvordan Regain brystvev etter overgangsalderen

Hvordan Regain brystvev etter overgangsalderen


Mange kvinner blir selvbevisst om størrelsen på brystene sine etter overgangsalderen. Som østrogen reduserer mengden av brystvev avtar også. Mange kvinner akseptere redusert brystvevet som en realitet i livet etter overgangsalderen. Men for noen kvinner, har en redusert mengde brystvev er foruroligende. For kvinner som er spesielt opptatt av hvor mye brystvev de har, en rekke behandlinger og terapier er tilgjengelige for å øke mengden av brystvev etter overgangsalderen.

Bruksanvisning

•  Snakk med din lege om hormonbehandling (HRT). Med HRT, er syntetiske hormoner administreres for å erstatte noen av de hormonene som kroppen ikke lenger produserer på grunn av å ha gjennomgått overgangsalder. HRT kan gjenopprette hormonelle nivåer nærmere hva de var før overgangsalderen, og dermed øke brystvevet.

Styrk brystmuskulaturen. Styrke din pectoral muskler vil øke sin størrelse. Selv om dette ikke vil føre til økt brystvev, vil det føre til simulering av økt brystvev fordi muskelen under brystvevet vil ha vokst. Push-ups, dips og benkpress øvelser er noen eksempler på øvelser som fungerer brystmuskulaturen.

opp i vekt hvis du er undervektig. Brystvev er stort sett fettvev, så å være undervektig etter overgangsalderen vil forverre tap av brystvev. Hvis du er undervektig, opp i vekt ved å spise mer kalorier enn du forbrenner. Du kan beregne antall kalorier som du forbrenner på en dag ved å legge den mengden kalorier som du forbrenner gjennom trening til din basal metabolic rate (BMR). Du kan manuelt beregne for BMR eller bruke en kalkulator. (Se Resources.) Sørg for at noen ekstra mat du spiser består av ekstra deler av sunn, næringsrik mat, i motsetning til tomme kalorier.

Hvorfor kvinner mister sexlysten etter overgangsalderen?

Menopause er den tiden av en kvinnes liv når hennes s eggstokkene slutter å produsere egg eller egg og perioder bli sjeldnere og til slutt slutte å skje. Med overgangsalderen kommer avtagende produksjon av hormoner som påvirker sexlysten. Menopause er en naturlig forekomst i livet til en kvinne, samt tap av sexlyst i forbindelse med nedgangen i hormoner.

Symptomer

Endringene i kroppen til en kvinne som kommer som et resultat av angrep av menopause er mange. Mens noen symptomer på overgangsalder er hyggelig, for eksempel opphør av menstruasjonssyklusen, andre symptomer er ganske irriterende. Symptomer på overgangsalder inkluderer: tap av sexlyst, hukommelsestap, tørrhet i skjeden, vektøkning, inkontinens, hetetokter, hjertebank, og humørsvingninger. Depresjon er en annen ubehagelig symptom på overgangsalder.

Årsaker

Årsakene til at kvinner mistet sin sexlyst etter overgangsalder er fordi ulike hormoner som produseres under menstruasjon ikke lenger blir skapt inne i kvinnens kropp. Østrogen, hormonet som forårsaker høyere følsomhet for berøring og stimulering under seksuell aktivitet, opphører å bli produsert så mye som det var under menstruasjon. Hormonet som holder sexlysten høy, progesteron, også erfaringer redusert produksjon etter menopause. I tillegg til testosteron hormon som øker sexlysten og fører til at kvinnens skjede blir våt når vekket også opphører å være produserer som det var før overgangsalderen. Kombinasjonen av redusert produksjon av disse tre hormoner er det som forårsaker tap av en kvinnes sexlyst etter overgangsalder.

Behandling

Hormon erstatning terapi kan gis for å bekjempe nedgang på sexlyst som resulterer som en naturlig symptom på overgangsalder. Østrogen kosttilskudd kan tas, men legene anbefaler at mange hormon erstatning terapi bør gjøres i forbindelse med andre hormon erstatning terapi for å forhindre bivirkninger som kreft, hjerteinfarkt, slag og blodpropp.

Andre rettsmidler

Ytterligere rettsmidler for tap av sexlyst opplevd etter overgangsalderen kan gjøres uten medisiner. Naturlig kosttilskudd kan hjelpe noen kvinner, mens andre kvinner arbeider med å styrke sine intime relasjoner for å bringe tilbake gnist av en sunn sexlyst. Siden overgangsalderen ofte oppstår i pensjonisttilværelse år av en kvinnes liv, mange par bekjempe de negative virkningene av overgangsalderen på sexlysten ved venturing ut på romantisk get-aways.

Betraktninger

Det er vanlig for kvinner å oppleve en lavere sexlyst når de går gjennom overgangsalderen; så det er verken en sykdom eller en grunn til panikk. Hormonbehandling er unødvendig for fortsatt helse, men effektivt kan bekjempe en redusert sexlyst. En lege vil foreskrive et hormon erstatning tilpasset den enkelte pasient basert på hennes medisinske historie.

Hva kan forårsake livmor blødning etter overgangsalderen?

Menopause er det stadium i livet der en kvinne ikke lenger ovulates og ikke har en månedlig menstruasjon. De fleste kvinner anta at dette er slutten av livmor blødning av alle slag, og ikke lenger trenger å lager feminine forsyninger. For noen er dette nøyaktig, men andre kan oppleve livmor blødning etter overgangsalderen fra tid til annen. Årsakene til PMB, eller postmenopausal blødning, varierer og kan variere i alvorlighetsgrad. Behandling for livmor blødning etter overgangsalderen kan være så liten som justere hormoner eller kan resultere i kirurgi.

Hormonbehandling

Delta i hormonbehandling og normal svingning av hormoner hos postmenopausale kvinner er de vanligste årsakene til livmor blødning etter overgangsalderen. Blødning av denne typen anses som "unormale" hvis det skjer mellom 6 måneder og et år etter perioder har stoppet helt. Kvinner som har vært å ta hormoner for mindre enn et år er vanligvis observert for en periode (noen måneder opp til ett år, avhengig av hver legens praksis) for å se om blødningen stopper som kroppens hormonnivåer justere.

Overflod av Endometriet

Slimhinnen i livmoren, kalt endometrium, fortsetter å utvikle seg selv etter overgangsalderen. Kvinner som bruker hormonbehandling i sine postmenopausale år er mer sannsynlig å utvikle en endometrium som er overgrodd og har tyknet i områder. Når en slik fortykning finner sted, er blødning mulig. Noen ganger en forvokst endometrium er assosiert med livmorkreft, men dette er ikke alltid tilfelle.

Unormal livmor Vekster

Post-menopausal uterin blødning kan være et resultat av vekster som ligger i livmoren, slik som fibroider og polypper. Når kvinner opplever periodisk spotting eller "flekker" som ikke krever tung feminine beskyttelse, kan det noen ganger tyde på at polypper er til stede. Større fibroider som enten kan være godartet eller ondartet kan forårsake blødning som kan beskrives som en "flow", i stedet for bare flekker. Leger kan bruke ultralyd teknologi for å diagnostisere polypper eller fibroids som bidrar til PMB.

Livmorkreft

Postmenopausal livmor blødning kan være et tegn på at kreft er tilstede i livmoren. Denne type kreft, kalt livmor- eller endometrial cancer, forekommer i cellene i livmorslimhinnen. Kvinner som opplever blødning etter overgangsalderen og økt utflod og smerter i bekkenet bør konsultere sin lege for videre testing. Endometriebiopsier kan oppdage kreftceller, mens ultralydundersøkelser vil avdekke om det er noen uvanlige svulster eller andre vekster i livmoren.

Behandling

Den vanligste formen for behandling for livmor blødning er en justering av en kvinnes hormontilskudd. Prøver en ny merkevare av hormoner eller øke eller redusere doseringsnivåer kan være alt som trengs for å stoppe PMB. Kvinner som ikke tar hormoner kan kreve ytterligere diagnostiske tester for å finne årsaken til blødningen. Sonohysterography er en type ultralyd som ser på Slimhinnen og vil vise unormalt. Dilatasjon og utskrapning kan være et alternativ for noen kvinner som opplever kraftige blødninger.

Godartede svulster og brystkreft Sårhet etter overgangsalderen

Menopause er en del av den normale aldringsprosessen for alle kvinner. Denne fasen av livet markerer slutten på fruktbarhet som kroppen slutter å produsere det kvinnelige hormonene østrogen og progesteron. De påfølgende hormonsvingninger kan føre til merkbare endringer i form, tekstur og følsomhet av brystene.

Ømhet

Mange kvinner opplever ømhet, smerte, ømhet, ubehag og hevelse i brystene i overgangsalder. Mesteparten av tiden er dette forårsaket av en hormonell ubalanse av østrogen og progesteron. For de fleste kvinner denne ømhet avtar vanligvis etter noen få år.

Svulster

Enhver gruppe av celler som danner en klump i brystet kan bli referert til som en tumor. De fleste brystsvulster er ikke kreft, men anses godartet.

Typer

Det er tre hovedtyper av godartede brystsvulster: fibrocystic klumper, fibroadenomas og papillomer. De fleste kvinner i fruktbar alder har ett eller flere av disse typer av godartede svulster. Disse svulstene er uvanlig hos kvinner etter overgangsalderen med mindre de tar hormoner.

Betraktninger

Godartet brystsvulster sjelden føre bryst sårhet eller ømhet. De fleste fibrocystic klumper vil forsvinne av seg selv etter overgangsalderen.

Advarsel

Det er umulig for en kvinne på ethvert stadium av livet for å skille mellom en godartet og kreft klump i brystet hennes. Bryst selvbevissthet bør fortsette etter overgangsalderen og noen merkbar endring i utseende eller følelse av brystene bør diskuteres med en kvalifisert lege for riktig diagnose.

Funksjon av Eggstokkene etter overgangsalderen

Etter overgangsalderen slutter kvinnens eggstokker er ikke lenger produserer østrogen, i hvert fall ikke noen betydelig beløp. Når den er tilstede, er østrogen gunstig for en kvinnes helse. Når østrogen er ikke lenger produseres, hun er i fare for å utvikle osteoporose og hjertesykdom. Mangel på østrogen påvirker også hennes hud og hår, og ikke på en god måte. Men etter menopause eggstokkene er fortsatt i stand til å produsere det mannlige hormonet testosteron, som kan omdannes til østrogen gjennom en prosess som kalles aromatization.

Androgenesis

Produksjon av testosteron eller mannlige androgener kalles androgenesis. Når dette skjer i løpet av post-menopause, er dette viktig fordi disse androgener positivt påvirke humør, fysisk aktivitet, libido og bentetthet og, til en viss grad, gjøre opp for tapet av østrogen. Imidlertid kan for mye testosteron forårsake mannlige egenskaper til å utvikle.

Betydning

Ifølge The Wall Street Journal, som siterer en rapport som dukket opp i Lancet og skrevet av Mayo Clinic forskere, er en kvinne tilbøyelige til å leve lenger hvis eggstokkene ikke er fjernet før eller etter overgangsalderen, og bemerker at å fjerne eggstokkene kan øke en kvinnes risiko for osteoporose (bensykdom porøs) og resulterende benbrudd og hjertesykdom. Noen leger mener friske eggstokker bør fjernes hvis en kvinne gjennomgår en hysterektomi fordi dette vil forebygge risikoen for eggstokkreft. Men andre leger er uenige og mener at eggstokkene er nødvendig på grunn av fordelene og beskyttelse de råd til en kvinne i løpet av hele sitt liv, inkludert post-menopause. Som en kvinne aldre, vil eggstokkene redusere sin hormonproduksjon, men vil fortsatt produsere noen hormoner, selv etter overgangsalderen, ifølge Revirgination.net.

Expert Insight

Holde eggstokkene er gunstig og oppveier risikoen, melder American Journal of Obstetrics & Gynecology, som var grunnlaget for The Wall Street Journal artikkel. Risiko og fordeler ble bestemt etter å ha studert 10.000 kvinner. De 80 år gamle kvinner i studien som ikke har eggstokker var på mye høyere risiko for å ha eller ha hatt et hjerteinfarkt, og selv dø av det. Disse kvinnene var også mer sannsynlig å opprettholde et beinbrudd enn de som hadde sine eggstokkene.

Effekter

Mayo Clinic forskere rapporterte høsten 2008 at å fjerne eggstokkene før fylte 45 øker en kvinnes risiko for å dø i løpet av de neste 30 årene med 70 prosent hvis hun ikke bruker hormonerstatnings narkotika. Hvis eggstokkene fjernes senere i livet, ifølge en studie publisert i Obstetrics & Gynecology, er en kvinnes risiko for tidlig død likevel økt. Dr. William H. Parker, klinisk professor i obstetrikk og gynekologi ved Universitetet i California, Los Angeles School of Medicine, påpeker i WSJ artikkelen at disse dataene flyr direkte i ansiktet av tidligere medisinsk tro at å fjerne kvinnens eggstokker ville forlenge hennes liv.

Betraktninger

Den bekymring med eggstokkene, selvfølgelig, særlig i forhold til eldre kvinner, er utbruddet av ovarialcancer, som ofte er vanskelig å løse. Det er raskt voksende, og symptomene er ofte vage, slik at en lege kan gå glipp av noe som gjør den riktig diagnose på et tidlig stadium. Noen symptomer på eggstokkreft er vage, men vedvarende luftsmerter, tung eller lengre perioder (hvis du fortsatt menstruerer), blødning mellom perioder og en forstørret eggstokk, som kan bli oppdaget under en bekken eksamen, ifølge Monlezun.com. Noen ganger kan en ovarial tumor vil forårsake svelling og ubehag i bukhulen på grunn av det fluid som produseres av tumoren

Profylaktisk fjerning

Selv gamle eggstokkene tilby en tjeneste. De fortsetter å produsere små mengder østrogen og adrogens i 10 år eller mer etter utbruddet av overgangsalder, ifølge Natural-progesterone-advisory-network.com. Selv om eggstokkene ikke gjøre som de gjorde før overgangsalderen, holde dem intakt kan hjelpe en kvinne å opprettholde helsen hennes som hun aldre. Hvis du har en hysterektomi og har sunne eggstokker, ikke umiddelbart enig i fjerning av dem fordi forebyggende eller "forebyggende" fjerning av eggstokkene ikke støttes av de fleste leger.

Fødsel etter overgangsalderen

Menopause er slutten av menstruasjonssyklusen. Det indikerer også slutten for eggløsning og fruktbarhet. De fleste kvinner går gjennom overgangsalder på slutten av 40-tallet til tidlig 50-tallet. For de fleste kvinner, betyr menopause slutten av barnefødsel. Men takket være medisinsk vitenskap, har reproduksjonsteknologier gjort det mulig for kvinner i 70-årene for å bære et barn til termin. Mens postmenopausal graviditet (PMP) er kontroversielt, og tilbyr en måte for kvinner å få barn senere i livet.

Historie

Den første vellykkede in vitro fødselen var i England i 1978. Fem år tidligere den første in vitro befruktning skjedde, men embryoet bare overlevd et par dager. Barn født av in vitro fertilisering blir ofte kalt "test tube babyer", som selve befruktningen foregår i et glassfat. Faktisk, "in vitro" er latin for "i glass."

Funksjon

In vitro fertilisering er den eneste metoden som gjør at postmenopausale kvinner å bli gravide og føder. In vitro innebærer å plassere eggceller med sædceller utenfor livmoren. Denne prosedyren skjer i en klinikk eller laboratorium innstilling. Hvis befruktning skjer, utvikler et embryo. Embryoet blir deretter overført til livmoren eller livmor av kvinnen som skal bære fosteret. Når en kvinne går gjennom overgangsalderen, slutter kroppen hennes produsere egg for befruktning, men hennes livmor er fortsatt funksjonell, så hun er i stand til å bli gravid ved hjelp av alternative reproduktive metoder.

Betraktninger

Fordi kvinner som har gått gjennom overgangsalderen ikke lenger produserer egg, er et egg donor nødvendig. Mange fruktbarhetsklinikker verve tjenestene av friske, unge kvinner som donerer egg via et kirurgisk inngrep. Eggene blir deretter brukt av folk som ønsker å ha en baby. Med donert egg, har kvinnen bære barnet ingen biologisk eller genetisk tilknytning til fosteret. Sperm brukes til å befrukte eggene kan komme fra kvinnens mannlige partner eller fra en sæddonor. Mange sædbanker er tilgjengelige for å hjelpe infertile par eller postmenopausale kvinner har et barn.

Fordeler

Den viktigste fordelen med in vitro er at en kvinne kan ha en baby i alle aldre, selv etter overgangsalderen. Å føde etter overgangsalderen gir også en kvinne flere alternativer i å avgjøre når eller om du vil ha et barn. Mens noen mennesker er mot postmenopausale svangerskap, juridisk kvinner har rett til å bruke alle befruktning tilgjengelig.

Advarsel

In vitro fertilisering er et svært kostbart medisinsk prosedyre. Kostnadene varierer fra $ 10,000 til $ 20.000 per prosedyre. I mange tilfeller har fremgangsmåten virker ikke første gang, slik at påfølgende prosedyrer er nødvendig.
En annen mulig problem er flere fødsler. For å øke sjansene for en full-term graviditet, leger vanligvis implantere flere embryoer, og det er mulig at mer enn en vil overleve. Det er imidlertid ingen garanti for at in vitro fertilisering vil fungere i det hele tatt.

Hvordan takle livet etter en hysterektomi

En kvinne kan ha en hysterektomi for en rekke årsaker, enten det er på grunn av fibroids, kreft, kroniske smerter, endometriose, blødninger eller andre faktorer. Det er en livsforvandlende kirurgi, men det er mulig å takle livet etter en hysterektomi.

Bruksanvisning

Klargjør for menopause symptomer etter en hysterektomi. Disse symptomene kan være mer alvorlig enn naturlig overgangsalder symptomer.

Snakk med legen din for å finne ut om hormonbehandling er riktig for deg og hva slags du bør ta. Hormonbehandling er en vanlig resept som erstatter tapt østrogen og lindrer virkningene av overgangsalderen.

Kjenn dine alternativer når det gjelder hormonbehandling. Du kan ta oral østrogen piller eller ikke-muntlige produkter som patcher, geler, vaginale kremer og tabletter. Disse anses tryggere enn muntlige behandlinger siden de har en noe lavere risiko for hjerneslag.

Vær oppmerksom på at sexlivet kan endres etter en hysterektomi. Noen kvinner har ingen endring, noen kvinner finne sex for å være mer tilfredsstillende og noen finner at de har liten eller ingen opphisselse. Dette er mulig å behandle med hjelp for en lege. Hvis samleie er smertefullt, kan dette være på grunn av fjerning av livmorhalsen og forkorting av vagina. Skiftende posisjoner kan hjelpe.

Søk hjelp fra lege hvis du opplever depresjon, noe som er vanlig etter en hysterektomi på grunn av endring av hormoner i kroppen og måten en kvinne ser på seg selv. Dette er mulig å behandle, så bør du oppsøke lege så snart som mulig dersom du merker symptomer.

Unn vaginal tørrhet med et smøremiddel eller vaginal fuktighetskrem for å forhindre ubehag, irritasjon eller smerte under samleie.

Tung periode etter overgangsalderen

Kraftig blødning etter overgangsalderen er ikke normalt og er et medisinsk problem. Når du begynner overgangsalder, har hormonet østrogen reduseres betydelig og stopper menstruasjonssykluser. Derfor tar kraftig blødning sted etter at du har blitt diagnostisert med overgangsalder er ikke fra en menstruasjon og bør rapporteres til legen din.

Menopause Stages

Overgangsalder har tre stadier: perimenopause, overgangsalder, og post-menopause. Under perimenopause, eggstokkene fortsatt produserer nok østrogen til å fortsette å produsere menstruasjonssykluser. I de fleste tilfeller vil disse syklusene være uregelmessig, forårsaker lette, tunge, lange eller korte menstruasjonen. Kraftig blødning i denne fasen av overgangsalder er vanlig. Under overgangsalderen, har nivåene av østrogen redusert nok til å stoppe menstruasjonssykluser. Blødning i denne fasen er ikke vanlig, og er vanligvis forårsaket av hormon uregelmessighet. Post-menopause er den fasen av overgangsalder som markerer 12 måneder savnet menstruasjonssykluser. Denne fasen fortsetter gjennom hele livet. Alt blødning i denne fasen er unormal.

Livmor Vekster

I overgangsalderen scenen, noen kvinner utvikler livmor polypper. Forskere er ikke sikker på hva som forårsaker disse, men de har funnet ut at utviklingen av dem er knyttet til hormonelle faktorer, ifølge Mayo Clinic. Polypper er pære-lignende utvekster som stikker inn i livmoren fra livmorslimhinnen. Livmor polypper kan være på størrelse med sesamfrø, men kan vokse så store som golfballer. De er generelt benigne, og i noen tilfeller kan krympe på egenhånd.

Dysfunksjonelle livmor blødning

Dysfunksjonelle livmor blødning står for 40 prosent av uregelmessige blødninger tilfeller hos kvinner over 40 år, ifølge Medline Plus. Denne type blødning kan være forårsaket av ubalansen av hormonene østrogen og progesteron i overgangsalderen. Symptomer på dysfunksjonelle livmor blødning er blødning fra skjeden (noen ganger tung), hetetokter, humørsvingninger, ømhet i skjeden og hirsutisme (hann-mønster hårvekst).

Hypothalmic Årsaker

Hypothalmic dysfunksjon stammer fra et problem i hypothalamus i hjernen. Hypothalamus controsthe hypofysen, og hypofysen kontroller binyrene, eggstokkene (som kontrollerer produserer østrogen) og skjoldbruskkjertelen. Årsaker til hypothalmic dysfunksjon er anoreksi, blødning, bulimi, svulster, hodeskade, underernæring, stråling, kirurgi og for mye jern inntak.

Spesielle hensyn

Mange andre problemer kan forårsake blødning i overgangsalderen, men de er sjelden livstruende. Noen har cyster på eggstokkene, livmor fibroids, livmorhals eller livmorkreft, vaginal atrofi og atrofi av livmor.

Hvordan å miste Belly Fat etter overgangsalderen

Som mange kvinner vet, kan overgangsalder føre til vektøkning rundt midten delen. Økende vekt i overgangsalderen er ikke en uvanlig ting og mange ganger, ekstra magefett er et av de stedene som den ekstra vekten er lagret. Men ved å følge noen enkle prinsipper, buk fett kan gå tapt etter overgangsalderen. Her er hvordan du gjør det.

Hvordan å miste Belly Fat etter overgangsalderen

Øvelse fleste dagene i uken. For å miste magen fett, må du opprette en kalori underskudd, eller brenne mer kalorier enn du forbruker. En av de beste metodene for å gjøre dette er trening. Tar sikte på å gjøre tre dager med kardiovaskulær trening og tre dager med styrketrening. Prøv å gjøre hver økt 30-60 minutter i lengde. Målet for en moderat intensitet. Du bør bryte en svette og pulsen bør øke.

Miste magen fett ved å følge prinsippene om riktig ernæring. Referere til USDA er mypyramid stedet for en personlig sunn spising program. Husk også at du må forbruke mindre kalorier enn du spiser for å miste noen form for kroppsfett. Tar sikte på å opprette en daglig kalori underskudd på 500 kalorier for å miste 1 kilo kroppsfett per uke. Dette vil bidra til å redusere magefett.

Tren kjerne og magemuskler. Selv om det er umulig å "spot train" et område, er det mulig å hjelpe din innsats sammen med trening målområder. Gjør ab øvelser tre ganger ukentlig. Utføre kjerne styrke øvelser så vel som Yoga eller Pilates.

Hint

  • Ikke overse styrketrening. Muskler forbrenner kalorier og fett.
  • Rådfør deg med lege før du begynner et treningsprogram.

Menstrual symptomer etter overgangsalderen

Symptomer på menstruasjon som tretthet, irritabilitet oppblåsthet og blir ofte referert til som premenstruelt syndrom. Hormonelle svingninger er ansvarlig for symptomer på premenstruelt syndrom, og kan også føre til lignende symptomer etter overgangsalderen. Mens hormonerstatningsterapi kan behandle noen av symptomene ved menopausen, kan bruken av østrogen etterligne noen symptomer på å ha en periode.

Oppblåsthet

Oppblåsthet er et symptom som kan oppstå som en del av premenstruelt syndrom og kan opptre etter menopause som en bivirkning av østrogenbehandling.

Irritabilitet

Lave nivåer av østrogen etter overgangsalderen kan forårsake irritabilitet, noe som er vanlig under kvinners menstruasjon.

Vektøkning

Etter overgangsalderen, kan kvinner oppleve vektøkning som følge av væskeretensjon som kan ligne vektøkning under menstruasjon.

Ømme bryster

Kvinner som bruker hormonbehandling etter overgangsalderen kan oppleve symptomer på ømme bryster som ligner på menstruasjons ømme bryster.

Hodepine

Hodepine er en vanlig menstruasjons symptom, og kan også oppleves etter overgangsalderen på grunn av hormonsvingninger.

Redusert libido

Manglende interesse for sex oppstår ofte under kvinnens menstruasjonsperioden, og er vanlig etter overgangsalderen på grunn av lave nivåer av østrogen.

Fatigue

Utmatting er et symptom på menstruasjon som også kan oppstå under menopause som et resultat av hormonelle og metabolske endringer.

Smertefull sex etter overgangsalderen

Smertefull sex etter overgangsalderen


Tørrhet i skjeden og tynning av vaginal veggene i overgangsalderen kan øke friksjonen under samleie, og kan føre til smerter.

Lindring fra vaginal tørrhet kan innebære bedre kommunikasjon med sin partner, en endring i medisinering, hormonbehandling eller en kombinasjon av behandlinger.

Smøremidler

Vannbasert glidemiddel kan gi midlertidig lindring fra vaginal tørrhet ved å tilføre fuktighet og redusere friksjon forårsaket under samleie. Unngå olje og petroleumsbaserte smøremidler, som kan havnen bakterier som kan føre til en vaginal infeksjon.

Østrogen Kremer

Østrogen kan brukes direkte til vaginalområdet i form av en krem ​​som er påført topisk. Kremer øke blodgjennomstrømningen når de er brukt til vagina. Den økte blodstrømmen bidrar til å øke følsomheten som kan føre til lettere orgasmer.

Vaginal Setter

Vaginal østrogen kan også bli administrert i en vaginal tablett eller en ring som er satt inn i vagina. Østrogen frigjøres sakte og absorberes gjennom skjedeveggen.

Hormon kremer og innsatser kan brukes i forbindelse med over-the-counter smøremidler for å lette system av smertefulle kjønn etter menopause.

Hormonbehandling

Østrogennivået faller under overgangsalderen, noe som fører til vaginal vev å bli tynnere og tørrere. Denne smerten kan variere fra mildt ubehagelig å ekstremt smertefullt.

Hormonbehandling, ofte referert til som HRT, kan bidra til å redusere symptomer som fører til smertefull sex etter overgangsalderen.

Medisiner

Noen medisiner, for eksempel kaldt og allergi medisiner, noen antidepressiva og anti-østrogen medisiner, kan senke sexlysten og forårsake vaginal tørrhet. Legen kan være i stand til å foreskrive en mindre tørking alternativ eller komme med forslag for å lindre tørr skjede.

Kommunikasjon

Mangel på opphisselse kan også føre til tørrhet i skjeden som kan forårsake smertefulle sex etter overgangsalderen. Menopausal kvinne bør diskutere måter å øke opphisselse, slik som utvidet forspill og hyppigere seksuell aktivitet, med sin partner.

Varighet av østrogenbehandling etter overgangsalderen

Varighet av østrogenbehandling etter overgangsalderen

Identifikasjon

Post-menopause er en periode i en kvinnes liv som oppstår når menstruasjonen har stoppet for over et år. Menopause er et stadium som oppstår rett før dette tidspunktet, hvor kroppens hormonsystem gjennomgår en serie av endringer. Når post-overgangsalder begynner, avtar kroppens produksjon av østrogen hormoner så mye som 40 til 60 prosent, mens progesteron produksjonen synker til nær null. Reduksjonen av østrogen og progesteron-nivåer i systemet utgjør alvorlige helserisiko som kvinner alder. Som et resultat av disse hormonell ubalanse, kvinner blir mer utsatt for å utvikle brystcancer, urininkontinens, kardiovaskulær sykdom og osteoporose. For kvinner som har hatt sine livmoren fjernet, er østrogenterapi en vanlig behandlingsforløp som brukes for å hindre at sannsynligheten for at disse risikofaktorer. Hormonterapi er tilgjengelig i en rekke forskjellige produktformer, hvorav noen inkluderer tabletter, crèmes og injeksjoner.

Funksjon

Per juli 2002 kvinner Health Initiative gjennomført en statlig støttet 15 år forskningsprogram for å undersøke effekten av hormonbehandling på kvinners helse. Anbefalinger fra denne studien adressere helserisiko involvert med østrogenbehandling. Helserisiko inkludert hjerte-og karsykdommer og brystkreft. Som et resultat av disse funnene, til bruk av østrogenterapi behandle menopausale og post-menopausale tilstander anbefales bare når det er absolutt nødvendig, og for et spesifikt identifisert formål. Behandlingsmetoder bruker lavest mulig dosering beløp for så kort varighet periode som mulig utgjøre minst risiko i forhold til utvikling av ytterligere komplikasjoner. Det er ikke uvanlig for østrogenbehandling skal startes i overgangsalder før fylte 60 år Etter fylte 60, de potensielle risikoene øke etter hvert som kroppen gjennomgår etter menopause effekter.

Betraktninger

Fordelene med østrogenbehandling behandling etter overgangsalderen kan oppveier risikoen, vurderer den høye forekomsten av osteoporose og hjerte-og karsykdommer som forekommer blant kvinner som er 60 år gammel og eldre. Østrogenterapi behandling for kvinner som har en livmor blir vanligvis administrert sammen med en eller annen form av progesteron terapi for å redusere risikoen for endometrial-relatert kreft. I noen tilfeller kan et syndrom som kalles østrogen dominans oppstå der overskytende mengder av østrogen er til stede i systemet. Denne tilstanden kan øke kvinners risiko for å pådra brystkreft, hjerte-og karsykdommer og osteoporose når progesteron nivåene er på null. Enhver form for hormonbehandling bør være en del av en koordinert behandling tilnærming som tar kosthold og livsstilsfaktorer i betraktning.

Hva er fordelene med prevensjon etter overgangsalderen?

Overgangsalder er opphør på de månedlige menstruasjon for tolv måneder. Etter fylte 40, er sjansene for en kvinne naturlig å bli gravid er redusert med femti prosent. Også etter denne alderen, kan mensen bli uregelmessig og vanskelig å forutsi, også kjent som perimenopause.

Metoder

Det finnes ulike typer prevensjon, for eksempel p-piller, barrierer og injeksjon. Den mest effektive form for prevensjon er en hysterektomi. Denne prosedyren innebærer hel eller delvis fjerning av de kvinnelige kjønnsorganer. Dette er en permanent inngrep. Barriere prevensjonsmidler som kondomer beskytter mot overføring av kjønnssykdommer.

Orale prevensjonsmidler

P-piller, når det tas på riktig måte, kan være 99% effektiv i å hindre en uønsket graviditet. Fordi den månedlige perioden kan være ustabil under perimenopause, kan eggløsning fortsatt forekomme, noe som gjør prevensjon en nødvendighet.

Barrierer

Barriere prevensjon, for eksempel kondom eller pessar, blokkere sædcellene fra å befrukte egget. De bidrar også til å forhindre seksuelt overførbare sykdommer.

Cancer Prevention

P-piller som inneholder en lav dose av hormoner kan bidra til å forhindre utvikling av eggstokkreft, livmorhals, og livmorkreft.

Etter overgangsalderen

Noen symptomer på overgangsalder som hetetokter og vaginal tørrhet er noen ganger til stede før, under og etter overgangsalderen og kan lindres ved å ta p-piller.

Hvordan å miste vekt selv etter overgangsalderen

Hvordan å miste vekt selv etter overgangsalderen


Dette er ikke den typiske vektkontroll artikkelen. Jeg har lest hundrevis av disse artiklene om å miste vekt og de er alle det samme: spise riktig og trene. Jeg er helsekost dronningen og jeg får rikelig med mosjon. Så hvorfor har jeg så mye problemer med å miste vekt? Jeg er postmenopausal og jeg kan si det, uten tvil, klamrer kroppen min til hver trevl av fett for å lage materialet jeg gi så voldsomt som en tiger klynger seg til et stykke rått kjøtt. Dette er ikke en generell artikkel, er det bestemt. Her er det bestemt måte at jeg endelig å miste vekt. Jeg håper det fungerer for deg.

Hvordan å miste vekt selv etter overgangsalderen

Etter overgangsalderen, bremser en kvinnes metabolisme ned. Du kan fungere ganske godt på mindre drivstoff, så enkelt er det. Trist men sant. Så det første du trenger å gjøre er å spise mindre. De kaller dette "del kontroll." Hvordan kan du spise mindre og ikke være sulten? For meg, min egen versjon av Zone Diet, opprinnelig utviklet og fremmet av Barry Sears, ser ut til å fungere. I denne dietten, spiser du en kombinasjon av karbohydrater, fett og proteiner til hvert måltid, og dette etterlater deg fornøyd, redusere mat cravings. Karbohydrat kommer primært fra frukt og grønnsaker, må fettet være "god" fett, og proteinet må være lav-fett. (For å finne ut mer om sonen diett gå til http://www.zonediet.com/?CATAdReferrer=RSM .) The Zone Diet er ikke low-carb. Det redefinerer karbohydrater. Men jeg spiser mer korn karbohydrater enn det som er anbefalt på denne dietten.

Jeg tenker på de fleste korn karbohydrater nå som "dyrt", som betyr jeg kan ikke bruke mye av min carb inntak på dem. Så jeg spiser svært få korn og ingen poteter. Av korn mener jeg ris, pasta, brød, frokostblandinger, kjeks, etc. Jeg spiser også noen matvarer som inneholder sukker, unntatt som en sjelden godbit. Trikset for å tillate deg selv en og annen sukker godbit er å stoppe etter en liten del. Jeg spiser litt brød hver dag, fordi jeg tror kroppen trenger korn, men, og dette er veldig viktig, jeg bare spise 100% spiret korn brød. Jeg bekjenner at jeg er ikke sikker på hvorfor akkurat, men kroppen behandler spiret korn annerledes enn raffinert korn. At hele klamrer-til-alle-shred-of-tilgjengelige-fett stakere syndrom oppstår ikke med spiret brød. På helsekostbutikk, er jeg i stand til å finne spiret korn tortillas, engelsk muffins, kjeks og andre produkter som hjelper tilfredsstille det brød craving. (Men ikke gå ut og spise et brød av spiret korn brød. To skiver om dagen er rimelig.)

Den karbohydrater du forbruker på Zone Diet er frukt og grønnsaker, med mer grønnsaker enn frukt, og også bønner og belgfrukter. Forskning hva som menes med gode fettstoffer, som inkluderer olivenolje, avocado og nøtter (også mutter Butters). Merk at disse fett har kalorier, så du må moderere hvor mye du spiser (som del kontroll ting igjen). Men du trenger ikke å ta med noen gode fettet med hvert måltid for å være "i sonen". Den siste delen av Zone Diet er protein, som kan være magre meieriprodukter eller soyaprodukter, fisk eller magert kjøtt. (Barry Sears fraråder å spise egg, men jeg er vegetarianer og jeg elsker de eggene.) Så, for eksempel, her er en typisk dag for meg. Frokost er en kopp kaffe, tre cashewnøtter (fett), en kube av fettfattig ost (protein), og en halv honningmelon (carb). Lunsj er en stor salat med salat, tomat, agurk, oliven, oregano (carb), olje og eddik dressing (fett), og fetaost drysset sjenerøst på toppen (protein). Middag er en skive av spiret hvete brød (carb) med en vegetarisk burger og sennep (carb og protein), coleslaw (mer carb pluss fett i dressing), tomatsalat (carb), stekt Portobello sopp (carb), majones på veggie burger (fett), og en skive ost på vegetarisk burger (protein). Jeg har ofte litt frukt senere på kvelden for å ta kanten av sukker cravings. Når jeg snack, jeg spiser en frukt / veggie, 3 eller 4 mandler, og et lite stykke ost (for å oppfylle alle matvarer for å være i sonen). Ved første, spise i henhold til sonen diett var vanskelig, men som jeg ble vant til det, jeg gjorde virkelig slutte å ha cravings for mer mat. Jeg får full ganske raskt nå. Selv om det ikke er lett, er det mulig for meg å si til meg selv, "du er ferdig, trenger du ikke å spise lenger nå."

Jeg drikker aldri kalorier. Jeg holder meg til vann, kaffe og te (vanligvis alle koffeinfri). Jeg unngår fruktjuice fordi, selv om det har store vitaminer og mineraler, har det mye kalorier. Det er bedre å få disse vitaminer og mineraler fra hele frukter og grønnsaker. Jo mer vann du kan drikke den bedre. Jeg gjør ikke kullsyreholdige drikker, men jeg antar at hvis det hjelper deg ut, kan du bruke diett brus for å hjelpe deg å opprettholde din diett. Hvis jeg gjør drikke litt fruktjuice som en godbit, spiser jeg et par mandler og et lite stykke ost til å være i sonen.

Som for øvelsen del, vel det er virkelig viktig for helse, men ikke nødvendigvis hva som vil hjelpe deg å miste vekt. Trening er viktig som vi blir eldre for å beskytte hjertet helse, lindre stress, redusere faren for diabetes (for å enten forhindre utbruddet eller leder en eksisterende diabetiker tilstand), og for mange, mange andre helsemessige årsaker. En fersk studie rapporter, men at trening ikke nødvendigvis at du skal gå ned i vekt. En grunn til dette er at det øker appetitten! Hvis du ikke trener regelmessig så ja, starter en øvelse programmet vil hjelpe deg å miste vekt. Hvis du allerede trener regelmessig deretter øke din trening kan ikke nødvendigvis bidra med vekten. Ideelt sett bør du være trener nok til å heve en svette for en time om dagen. Men seriøst, hvem har tid til det? Jeg går i 30-40 minutter hver morgen. Jeg virkelig gjøre. Religiøst. Men jeg er ikke flink til styrketrening (løfte vekter, etc.), som også er viktig for helsen. Mitt forslag er at du konsultere legen din eller annet helsepersonell og utforme en hensiktsmessig øvelse plan som vil fungere for deg, så hold deg til den. Det er ingen vits i å lage en øvelse plan som er for ambisiøs, fordi du ikke vil gjøre det. Og du trenger ikke å delta i et treningsstudio hvis du ikke har råd til det. Jeg sier det igjen: lage en plan som fungerer for deg.

Den dystre sannheten om administrere din vekt etter overgangsalderen er at du må gjøre permanente endringer i livsstilen din, særlig matvaner. Det er ingen vei tilbake. Du må spise mindre og finne måter å være fornøyd med dette. Husk at i sosiale situasjoner, er det ikke handler om mat. Det er mer om mennesker. Husk at du ikke trenger å gjøre barna spise de samme tingene du gjør for å nyte et måltid sammen. Husk at det er greit å jukse nå og da, men gjør det med måte. Og holde drikke det vannet.

Hint

  • Husk å drikke mye vann.
  • Ta alltid kontakt med helsepersonell for nøyaktig helseinformasjon.

Hva er Tegn og symptomer på livmor Fibroids etter overgangsalderen?

Fibroidtumorer, som er generelt noncancerous vekster i og / eller rundt livmoren, kan likevel forårsake betydelige problemer for en kvinnes helse etter menopause; hennes generelle, samt gynekologiske, helse kan påvirkes. Fibroidtumorer, men plagsomme, er vanligvis ikke farlig.

Pain

Fibroidtumorer kan føre til bekkensmerter og smerter under samleie. Avhengig av plasseringen av en svulst, kan avføring bli smertefullt også. En kvinne med fibroid tumor (er) kan lide av korsryggen, muligens på grunn av trykket på indre organer, og plassering av tumor (e).

Urin Symptomer

Kvinner med fibroidtumorer som fester seg til livmorveggen nær blæren kan oppleve urinveisproblemer; disse kan omfatte problemer med vannlating eller hyppigere vannlating. Dette skjer fordi fibroid tumor, som det blir større, begynner å trykke på blæren.

Etter overgangsalderen

Et viktig poeng å gjøre er at fibroidtumorer vokser raskest i løpet av en kvinnes reproduktive år, fordi hun produserer østrogen. Etter overgangsalderen, kan kvinner oppleve en krymping av sine fibroidtumorer. Menopause betyr at reproduktive hormoner, inkludert østrogen, er synkende; fordi fibroidtumorer trives på østrogen, betyr dette svulstene vil avta i størrelse.

Risikoen for kreft

Det er svært sjelden at fibroidtumorer vil bli kreft. Det er fortsatt en meget fornuftig idé for kvinnen og hennes gynekolog for å holde et tett øye på fibroid (e) og sørge for at denne endringen ikke finner sted. De fleste tumorer utvikles fra et enkelt glatt muskelcelle (monoklonal, eller kommer fra en enkelt klon).

Kvinner har høyere risiko

Livmor fibroids skje i omtrent 70 prosent av kvinner før 45 år; lag 25 prosent av hvite kvinner og 50 prosent av svarte kvinner utvikler symptomer som indikerer tilstedeværelse av fibroids. Kvinner med høy body mass index er mer sannsynlig å utvikle livmor fibroids; Men kvinner som har født og som røyker sigaretter synes å ha beskyttende faktorer, og de er mindre sannsynlighet for å utvikle livmor fibroids.

Hvordan behandle PCOS etter overgangsalderen

Polycystisk ovariesyndrom, er forårsaket av hormonell ubalanse som fører til en opphopning av testosteron og insulinresistens. Under overgangsalderen, er problemet forverres. Styring av PCOS etter menopause bør gjøres ved å kontrollere symptomene.

Hvordan behandle PCOS etter overgangsalderen

Overvåk blodsukkernivået. Polycystisk ovariesyndrom innebærer en økning av androgen-nivåer. Dette er mannlige kjønnshormoner at kvinnen også har. Dette fører til problemer med nivåene av insulin og kan føre til diabetes.

Reduser fettinntaket og trene regelmessig. På grunn av endringer i hormonnivået etter overgangsalderen fettstoffer som kalles triglyserider kan øke og føre til høyt blodtrykk og økt risiko for hjerte-og karsykdommer.

Ta Vitamin E. Fare for håravfall og mannlig mønster skallethet øker så tar vitamin E og andre nødvendige tilskudd vil bidra til å kontrollere problemet.

Lag et system for kontroll av PCOS. Ta kosttilskudd som The Insulite PCOS System som inkluderer urte kosttilskudd rettet mot symptomene.

Gå til en reproduktiv endokrinolog. En reproduktiv endokrinolog er en lege som kan behandle PCOS og i sine symptomer på en best mulig måte.

Hint

  • For noen kvinner over 50 år Laparoskopisk bilateral salpingo-ooforektomi kan være et alternativ som er en liten operasjon som fjerner eggstokkene og egglederne som åpner for kontroll av hormonell ubalanse og fjerning av cyster.
  • PCOS er utviklet før overgangsalderen, men symptomene vedvarer godt aftr menopause så riktig omsorg bør tas for å unngå komplikasjoner.

Hudens elastisitet etter overgangsalderen

Hvis du menopausale du har sikkert lagt merke til en rekke endringer som skjer både inne og ute. Noen av disse er velkomne, men mange er det ikke. En ting du kanskje har lagt merke til er tørrere, mer rynkete hud som ikke ser ut til å "sprette" tilbake i form som det en gang gjorde. Dette er fordi menopause forårsaker redusert hormonproduksjon påvirker østrogen i særdeleshet. Denne reduksjonen i østrogen er direkte relatert til utseendet på huden din, så vel som dens elastisitet.

Hva er Elastisitet?

Muligheten av huden til "sprette" tilbake er kjent som elastisitet. Den elastisitet eller bøyelighet av huden skyldes to proteiner som kalles kollagen og elastin i dermis eller nedre lag av huden. Disse to stoffene danner fibre som holder huden sammen og gir den fleksibilitet.

Menopause Effects

Når du kommer overgangsalder produksjonen av kjønnshormoner synker. Tap av østrogen er direkte relatert til tap av hudens elastisitet. Som kvinners helse America forklarer det, "Østrogen synes også å øve sterk innflytelse på aldring av huden. Østrogen reseptorer finnes i huden, og studier viser at østrogen øker aktiviteten av hudfibroblaster, celler som produserer kollagen. Kollagen er binde vev som legger '' fedme '' til huden, gir det struktur, tone, og tykkelse. Det hjelper å holde fuktigheten i huden ved å sikre produksjonen av hyaluronsyre og syre mukopolysakkarider. "

Manifestasjoner

Tap av elastisitet etter menopausen har mange manifestasjoner. Du kan legge merke til, for eksempel at når du klemme huden på oversiden av hånden eller kinnet ditt som huden ikke gjenvinne ikke sin form umiddelbart. Du kan også observere forandringer i huden din slik som flere rynker og en hengende utseende. Huden kan se tynnere på grunn av fallende østrogennivå.

Hormonbehandling

Forskning viser at hormonbehandling kan bidra til å holde opprettholde elastisiteten i huden. . MG Shah og HI Maibach ved University of California, San Francisco, School of Medicine har observert at "østrogen ser ut til å hjelpe i forebygging av hudens aldring på flere måter Dette reproduktive hormon hindrer en nedgang i huden kollagen hos postmenopausale kvinner, aktuell og systemisk østrogenterapi kan øke hudens kollageninnhold og derfor opprettholde hudtykkelse. I tillegg har østrogen hudens fuktighet ved å øke sure mukopolysakkarider og hyaluronsyre i huden og eventuelt vedlikeholde stratum corneum barrierefunksjon. talg nivåene er høyere i postmenopausale kvinner som får hormonerstatnings terapi. rynking av skinnet kan også ha nytte av østrogen som et resultat av virkningen av hormonet på de elastiske fibre og kollagen. "

Forebygging / løsning

Overveldende, løsningen på tap av elastisitet etter overgangsalderen er etterfylling av hormonet østrogen. Dette kan oppnås ved oralt inntak eller topisk via lav-dose østrogen kremer. Forskning viser et gjennomsnitt på 48 prosent mer kollagen i huden av kvinner som gjennomgår østrogenbehandling som sammenlignet med kvinner som ikke gjør det.

Hvis du ikke ønsker å bruke hormon utskiftninger, det er bevis for at kosttilskuddet Lutein gir fordeler til aldrende hud som økt hydrering, elastisitet og lipid fylling. Andre mer naturlig middel for å opprettholde hudens elastisitet inkluderer forbruker Omega 3 fettsyrer, Wakame tang og opprettholde en diett som er høy i frisk frukt og grønnsaker og lite animalske produkter som kjøtt og melk.

Hvordan nyte livet etter å ha fått en Hemorrhagic Stroke

Ifølge Verdens helseorganisasjon, rundt 17 millioner mennesker verden over dør hvert år av hjerte- og karsykdommer og hjerneslag. Gjenlevende et hjerneslag er bare halvparten av kampen. Lære å nyte livet igjen er der slaget er vunnet. Jeg kan fortelle deg at det er verdt all innsatsen fordi jeg overlevde et slag, og jeg er takknemlig for å være i live.

Bruksanvisning

Hvordan nyte livet etter å ha fått en Hemorrhagic Stroke

•  Bli med i en støttegruppe. Det er lokale støttegrupper i ditt samfunn som består av mennesker akkurat som deg-slagrammede. Spør legen din for å anbefale en gruppe som ligger på ditt lokale helseinstitusjon. Kontakte American Stroke Association å lage en forbindelse og få et gratis abonnement til Connection magazine.

Journal din historie. Det er et sted hvor jeg har gått for så mye mer støtte enn jeg fikk noe annet sted, og det er The aneurisme og AVM støtteområdet, sponset av University of Georgia.
Det hjelper å snakke om slag og dele dine erfaringer med andre. Du har gjennomgått en traumatisk hendelse i livet ditt, og du trenger å snakke om det. Du er i live, det er en lykkelig slutt, men i øyeblikket, kan du føle noe annet. Alle slagrammede sliter på et tidspunkt i gjenopprettingsprosessen.

Den Aneurysm og AVM støtteområdet har tusenvis av fortellinger som er skrevet av folk som deg og meg som har lidd hemoragisk slag, og de svarer og støtter hverandre. Området er internasjonalt, og du kan selv sammenligne behandlinger til de i andre land.

Finn en lege som er følsom for restitusjonsprosessen. Hvis legen din ikke bruke tid til å lytte til dine bekymringer, finne en annen lege. Legen til pasient forholdet bør være en pleie en og er kritisk i gjenopprettingsprosessen. Legen min var aldri for opptatt til å godta mine telefonsamtaler. Slik støtte er avgjørende.

Sett av tid til å gro. Ikke slå deg opp under utvinning perioden. Det er for enkelt å legge skylden og tukte deg selv for din manglende evne til å oppnå selv de minste oppgaver. Tar en dusj var vanskelig for meg, som jeg ofte glemte å ta av meg klærne før klatring i dusjnisje. Latterlig som det kan høres, den skadde hjernen spiller fryktelige triks på hukommelsen. Selv om det kanskje aldri helt tilbake, det gjør bli bedre over tid.

Rest, deretter hvile litt mer. Jeg kan ikke understreke viktigheten av å hvile nok. Alle ting krever tid å helbrede og hvile prosess hastigheter healing. Gjennom vedvarende hvileperioder, begynner hjernen å regenerere seg selv og hodepinen visne, minnene tilbake og healing begynner. Du kan også finne deg selv å le litt mer når du har hatt en god lur. Jeg vet jeg gjorde.

Belønn dine prestasjoner uansett hvor liten. Jeg husker første gang jeg var alene hjemme etter mitt hjerneslag. For en førti-noe år gammel, kan dette ikke fremstår som en milepæl, men det var første gang på åtte måneder at jeg var alene. Jeg hadde ikke brenne ned huset, selv om jeg fortsatt var å glemme å slå av komfyren. Jeg fikk ikke gå i nærheten av ovnen fordi jeg husket at jeg noen ganger har glemt å slå den av. Det var et stort gjennombrudd for meg. For å feire, øses jeg en stor bolle med iskrem og spiste den ute i frisk luft. Lære å navigere gjennom kortsiktige minne tap har gjort livet mitt lettere, og jeg feire den vellykkede navigering, både store og små.

Tips og advarsler

  • Avfinne seg som du vil være annerledes etter hjerneslag. Hvordan kunne du lider en hjerne angrep og tilbake til hverdagen? Det er bare ikke mulig å tenke at livet ikke vil bli endret for alltid. Jeg anser min hjerneslag som en velsignelse. Jeg mistet det meste av min korttidshukommelse, og jeg kan ikke huske halvparten av de tingene som jeg pleide. Sammen med det, jeg mistet alle de tingene som jeg stresset over veldig. Jeg er en lykkeligere person nå fordi jeg ikke kan huske momentan distraksjoner i livet mitt. Innse at folk som elsker og bryr seg om du er så glad for at du er i live, vil de være villige til å akseptere den nye deg med alle de feil og mangler som er inkludert.
  • Evaluere livet ditt for å finne ut hva som har forårsaket din hjerneslag. Røyke? Du bør søke hjelp til å slutte umiddelbart. Høyt kolesterol? Ta medisiner eller endre kostholdet. For de som liker meg, sunne, glade førti-somethings som opplever et slag ut av ingenting, det var en arvelig gen gjennom mitt DNA. Hvis noen i din familie har en historie med slag eller aneurismer, vil en enkel blod evaluering avgjøre om du er i faresonen. Jeg visste aldri. Jeg kunne ha hatt forebyggende kirurgi i stedet for radikal hjernekirurgi og nesten sudden death. Jeg er en av mindre enn 5% av befolkningen som overlever en sprukket hjernestammen aneurisme-en massivt hjerneslag.

Tegn og symptomer på Ovarian cyster etter overgangsalderen

Tegn og symptomer på Ovarian cyster etter overgangsalderen


Fordi eggstokkene ikke produserer egg etter overgangsalderen, de fleste cyster på eggstokkene som vises på denne tiden er godartet, og ingenting å bekymre seg for. Men det er fortsatt en liten sjanse for at de kan være kreft, så det er viktig å oppsøke lege ved utviklingen av visse symptomer.

Store Symptomer

Magesmerter og ryggsmerter kan bety cyster på eggstokkene har utviklet. Ikke være i stand til fullt ut å tømme blæren, samt en følelse av trykk som ligger i blæren og rektum er også bekymringer. Imidlertid kan disse symptomene oppstår også for mange andre grunner, så det er viktig å få testet.

Bekken Symptomer

En følelse av press på bekkenet er et annet symptom, som følge av cyster på eggstokkene å fylle opp med væske. Smerte vanligvis ikke følge dette med mindre cyster har sprukket, og slipper væske i buken.

Menstruasjons Symptomer

Menstrual uregelmessigheter av noe slag vanligvis bety noe ikke er riktig, og kan være et tegn på eksisterende cyster på eggstokkene.

Tips

Hvis testing bekrefter tilstedeværelsen av cyster på eggstokkene, bør en CA-125 blodprøve gjøres. Denne testen er spesielt for postmenopausal; det er ikke så nøyaktig i pre-menopausal. Hvis resultatene er normale, og det er ingen andre tegn på kreft cyster, mesteparten av tiden cystene vil forsvinne på egenhånd. Hvis, derimot, er testen ikke er normal og cyster er kreft, kan de fjernes gjennom kirurgi. Dette er en effektiv måte å helt eliminere kreft, så lenge som den er fanget tidlig nok.