Digidexo.com

rottegift forgiftning symptomer

Giftig Mold forgiftning symptomer

Det finnes mange typer av mold; de fleste er ufarlige. Men det er noen former som kan vokse i ditt hjem og utgjør farlig helserisiko for deg og din familie. Disse har blitt kalt "giftig muggsopp", selv om formene selv er ikke giftig. De produserer metabolitter som produserer giftstoffer som kalles mykotoksiner. Mykotoksiner er en alvorlig helserisiko. Flere giftige mold forgiftning symptomer kan føre til kreft, hjerteproblemer, kronisk bronkitt, lærevansker og mer.

Farligste Molds

Stachybotrys chartarum og Chaetomium er de farligste formene. De fører til alvorlige sykdommer som for eksempel multippel sklerose, blødende lungene eller autoimmune sykdommer.

Muggvekst

Mold vokser i fuktige områder som inneholder oksygen og noe å mate på. I boliger, disse stedene er bad, fuktige kjellere, kjøleskap drypptrau eller hvor det har vært en lekkasje rørleggerarbeid; det farligste stedet er i gulv og vegger.

Psykiske symptomer

Symptomer på giftig mugg forgiftning er mange, og kan også være symptomer på annen lidelse. Du kan ha mer enn ett symptom. Psykiske symptomer er angst, hukommelsestap, personlighetsforstyrrelser og humørsvingninger.

Fysiske symptomer

I likhet med de mentale symptomer, kan de fysiske symptomene forårsakes av toksiske mugg forgiftning eller ved andre forstyrrelser. Disse symptomene er skjelving, sår hals, hoste, rektal blødning, neseblødning, magesmerter, hodepine og smerter i ekstremiteter.

Beskyttelse

Beskytte et hjem mold krever reparere eventuelle vann problemer raskt, se etter vann flekker, holde fuktighetsnivået lavt og holde sprinkleranlegg fra treffer ytterkledning av ditt hjem. For små områder av mold, er det anbefalt å rengjøre med blekemiddel og vann; for store områder, bør en giftig mold ekspert kontaktes.

Borsyre Forgiftning Symptomer

Borsyre er en kjemisk forbindelse som anvendes i et bredt spekter av husholdningsstoffer, som strekker seg fra insektmidler til førstehjelp og kosmetiske forbindelser. Denne forbindelse er meget giftig og kan føre til symptomer på en hvilken som helst del av legeme som den er kommet i kontakt med.

Borsyre Definert

Borsyre er en forbindelse (dets kjemiske sammensetning er H3BO3) som brukes i brannsikring forbindelser, emalje, sement og kosmetikk. Dette er en farlig kjemikalie som kan forårsake død. Hyppig eksponering kan forårsake "kronisk" borsyre forgiftning og hvis en person har svelget noe med dette kjemikaliet, vil han utvikle "akutt" borsyre forgiftning.

Identifikasjon

I bransjer som insekt og gnager utryddelse, er borsyre en ingrediens i mort pulver og gnager og maur plantevernmidler. Andre bransjer som bruker borsyre er malingsprodusenter, fotografi kjemiske produsenter og glassfiberprodusenter. Ifølge Healthline, er denne forbindelsen fortsatt brukes i noen øyevaskere, antiseptiske midler og medisinert pulver. I det kosmetiske og hudpleieindustrien, er borsyre brukes i noen hudvann og astringenter.

Symptomer

Ifølge Pesticide Action Network og Healthline, anmeldt av Dr. Eric Perez, Department of Emergency Medicine, St. Luke-Roosevelt Hospital Center, New York, New York, symptomer på borsyre som vises på huden inkluderer irritasjon, en eksfoliativ ( peeling) utslett, en lys rød (erythermatous) utslett som ser "beefy" rødt på håndflatene, fotsålene hans, pungen og rumpe og blemmer. Luftveis forgiftning symptomer inkluderer irritasjon av luftveiene og respirasjonsdepresjon (bremset puste) hvis han har pustet pulverform av giften.

Symptomer Fortsatt

Den Pesticide Action Network og Health både stat som gastrointestinale symptomer inkluderer magesmerter, diaré, blå-grønn oppkast og lav eller ingen urinproduksjon. Sentralnervesystemet symptomer er slapphet og hodepine (selv om disse ikke vises i alle forgiftning offeret), rykninger muskler i ansiktet, ben, armer, hender og føtter og kramper. Andre symptomer kan være feber og nyresvikt.

Førstehjelp Behandlinger

Den Pesticide Action Network anbefaler at for hudirritasjon symptomer, bør offeret fjerne henne tilsølte klær og skyll huden hennes, vask deretter med såpe og vann. Når dette er gjort, bør hun bli sett umiddelbart av en lege for vurdering og behandling. For luftveissymptomer borsyre forgiftning, bør hun umiddelbart fjernet fra det forurensede området og tatt inn den friske luften. Igjen, bør hun bli sett av en lege. For gastrointestinale symptomer, bør hun helt skylle munnen og bli sett av en lege for behandling. For sentralnervesystemet og nyrene involvering, bør offeret bli sett av en lege slik medisinsk-angitte behandlingen kan startes med en gang.

Aspirin Forgiftning Symptomer

Aspirin forgiftning kan skje etter at noen tar en veldig stor dose, eller kan utvikle seg gradvis etter lave gjentatte doser. Fordi en gjennomsnittlig voksen må ta over 30 tabletter på en gang å ha aspirin forgiftning, er denne type forekomst mindre vanlig enn gradvis aspirin forgiftning.

Førstegangs akutt forgiftning Symptomer

Hvis noen tar en svært stor mengde av aspirin på en gang, kan han utvikle akutt aspirin forgiftning. De første symptomene er magesmerter, urolig mage, kvalme og oppkast. Det kan også være rask pust, øresus og svetting.

Andre akutt forgiftning Symptomer

Hvis forgiftning er mer alvorlig, kan flere symptomer oppstår. Disse inkluderer forvirring, svimmelhet, tretthet, hyperaktivitet, svimmelhet og forbigående døvhet.

Alvorlig akutt forgiftning Symptomer

Mer alvorlige tilfeller av akutt aspirin forgiftning kan føre til pustevansker, ødelagt muskelvev, nyresvikt, kramper og koma.

Kronisk Aspirin Toxicity

Symptomer på kronisk aspirin toksisitet, som følge av langsiktig aspirin-bruk, kan presentere hvert som forvirring, døsighet, tretthet, svimmelhet, lavt blodtrykk og lav grad av feber.

Kronisk forgiftning Alvorlige symptomer

Mer alvorlige symptomer på kronisk aspirin forgiftning inkluderer kollaps, væske i lungene, hallusinasjoner, melkesyreacidose, lav blod oksygen nivå, rask hjerterytme, rask pust, kortpustethet, beslag og hjernen hevelse.

Melamin Forgiftning Symptomer

Melamin er mest brukt i dekorative laminater som granitter og benkeplater. Selv om det ikke er godkjent av Food and Drug Administration, har melamin blitt brukt som et filter for å øke proteininnholdet i enkelte matvarer. Melamin er et hvitt krystallinsk pulver, fri for lukt, som består av nitrogen og karbon.

Symptomer

Symptomer på melamin forgiftning er blod i urinen, irritabilitet, tegn på nyre infeksjon, lite eller ingen urin og høyt blodtrykk.

Melamin Forskning

Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO), har forskning på laboratorie forsøksdyr vist at dyr matet melamin dietter kreftfremkallende tendenser. Kreftfremkallende tendenser er destruktive reaksjoner som resulterer i symptomer og tilstander som kan føre til kreft.

Forgiftning komplikasjoner og behandling

Ifølge WHO, de vanligste melamin forgiftning komplikasjoner er nyrestein i begge spedbarn som inge skjemt morsmelkerstatning med melamin, og dyr av melamin test studier. Behandling kan inkludere urinalkalinisering (en terapi brukes til å behandle akutt forgiftning), infusjon av væsker, korrigering av syre-base-forstyrrelser og elektrolytt, peritoneal dialyse hemodialyse eller kirurgisk fjerning.

Skadelig for miljøet

Ifølge Melamin DMS, da sendes inn i vannet via jord, vann eller luft, er virkningen av melamin minimal.

Food and Drug Melamin Testing

The Food and Drug Administration-laboratorium tester produkter som kan inneholde melamin som pulverisert morsmelkerstatning og dagbok holdige matvarer eller ingredienser.

Metangass Forgiftning Symptomer

Luktfri metangass produseres fra noen enkle situasjoner som vanligvis finnes rundt hjemmet. Potting jord i en plastpose, rotting mat i ditt kjøkken og kloakk drenering problemer er bare noen av årsakene til metangass utviklings i ditt hjem. Det er også en primær gass som brukes i blandingen til oppvarmingsformål. Dette naturgass kan også sive inn i ditt hjem gjennom kjellere. Symptomene ligner på det du opplever med influensa.

Hodepine

Hodepine er ofte det første tegnet på metangass forgiftning. I 1937, en skole i New London, Texas blåste opp når metangass ble antent av gnist fra en arbeider verktøy. Denne eksplosjonen drepte minst 300. lærere og skolebarn hadde hodepine i dagene før hendelsen. Dette var det eneste symptomet at de overlevende rapportert etter ser tilbake i tid før eksplosjonen. Metangassen hadde bygget opp og gikk ubemerket på grunn av mangel på noen andre helseplager.

Hjertebank

Hjertebank er ett av symptomene som er forårsaket av metangass. Dette er det ubehagelig følelse som hjertet slår hurtig, ut av sekvensen, eller unormalt på annen måte. Folk som opplever dette symptomet fra eksponering til denne gassen vil ofte bli gitt en friskmeldt etter at de får medisinsk hjelp.

Kognitiv

Uoppmerksomhet, dårlig dømmekraft og hukommelsestap er tegn på metangass forgiftning. Jo mer du er utsatt for denne gassen, de mer dominerende disse symptomene blir. Folk som opplever disse symptomene er ofte ikke klar over at dette skjer før noen gjenkjenner dette i dem og peker den ut.

Svimmelhet

Svimmelhet og fogginess er et symptom på metangass eksponering eller forgiftning. Disse symptomene vanligvis vises og forverre mer tid du bruker på det stedet som havner denne gassen. Når tilbringe tid borte fra dette miljøet vil symptomene forsvinne. Denne foreteelse er vanlig med denne type forgiftning.

Motor Coordination

En reduksjon i motorisk koordinasjon ofte forekommer etter å ha blitt utsatt for metangass. Det kan dukke opp på subtile måter som en normalt uvanlig antall tilfeller av knocking over tingene rundt hjemmet. Slippe ting mer enn vanlig, og selv bumping inn i ting i et miljø du er bruk for.

Influensalignende symptomer

Mental uro slapphet og ubehag er ofte symptomer som er tilstede i dagevis uten en forklaring. Dette er også symptomer man opplever med influensa så mange ganger folk holde seg hjemme og hvile, som selvsagt kommer til å gi dem mer eksponering og forverre symptomene.

Tylenol Forgiftning Symptomer

Tylenol og andre medisiner som inneholder den aktive ingrediensen, paracetamol, er svært trygge når de tas i godkjente doser. Tatt i høye doser, men enten enkeltvis eller som mindre mengder over tid, vil de forårsake leverskader. I de mest ekstreme tilfellene, kan resultatene være dødelig.

Hva er Tylenol?

Den aktive ingrediensen i Tylenol er paracetamol. Paracetamol er også tilgjengelig generelt, og er en ingrediens i mange over-the-counter medisiner, for eksempel kalde medisiner, med kjente merkenavn som Benadryl, Actifed, excedrin, Contac, Sudafed, Robitussin, Vicodin, Vicks Nyquil og mange flere.

Symptomer

Paracetamol er et meget trygt stoff, men det kan føre til alvorlige, og med dødelig, leverskade hvis de tas i en enkelt dose for stor, eller på et høyt nivå over en forlenget tidsperiode. I alvorlige tilfeller en pasient kan trenge en levertransplantasjon for å overleve. Infeksjon eller overdreven bruk av alkohol kan forverre de skadelige effektene av paracetamol overdose på leveren.

Når noen tar en overdose av paracetamol, kan det ta opptil 24 timer for symptomer skal vises. Disse symptomene er kvalme, oppkast, generell følelse av uvelhet, som ikke klarer å spise eller å ha en dårlig appetitt, og magesmerter. Pasienten kan miste bevisstheten, og kan ha problemer med å puste.

Motgift

Det er en motgift til paracetamol forgiftning, kalt N-acetylcystein (NAC), men det fungerer best når det gis innen åtte timer forbruk av piller. Det er derfor viktig at alle som mistenkes for paracetamol overdose bør behandles så raskt som mulig --- og før utbruddet av symptomene, da det kan være for sent.

Få medisinsk hjelp umiddelbart.

Doser

Du må ta mye av paracetamol piller for å oppnå en toksisk effekt i en enkelt dose. Hvis man Vekt 150 pounds, ville en skadelig dose være omtrent 30 325 mg piller, mens en dødelig dose ville være sannsynlig å være rundt 40 piller av samme størrelse. Som angitt ovenfor, men hvis man tar mindre høye doser over en tidsperiode, kan til slutt oppnå samme nivå av kumulativ toksisitet som i en enkelt massiv en. Du bør være spesielt oppmerksom på muligheten for at du kan ta flere doser av paracetamol i ulike medikamenter samtidig --- er det viktig å lese ingredienslistene nøye.

Forholdsregler

Det amerikanske Food and Drug Administration anbefaler at alle som regelmessig bruker mer enn tre alkoholenheter per dag bør unngå å ta paracetamol. Også:
• Hold paracetamol i barnesikre beholdere og holde dem lukket og utilgjengelig for barn til alle tider.
• Aldri ta mer enn den anbefalte dosen
• Ikke ta mer enn én medisiner som inneholder paracetamol, med mindre legen din forteller deg. Lese ingredienslister på produktene som du bruker for å være sikker.

Mold Forgiftning Symptomer

Mold forgiftning kan skje med hvem som helst. Mold som er farlig for menneskers helse, også kjent som svart mold eller giftig mold, kan være potensielt dødelig over tid og bør rettes opp så snart som mulig. Det er noen symptomer å se opp for, og det du ser disse symptomene i deg selv eller i dine familiemedlemmer, søke medisinsk hjelp umiddelbart.

Pustevansker

Personer som lider av mold forgiftning kan ha vanskeligheter med å puste eller åndenød.

Hodepine

Hodepine er et vanlig symptom på svart mold forgiftning, spesielt hvis hodepinen vare mer enn tre dager.

Svimmelhet

Hvis du eller dine familiemedlemmer føler svimmelhet som ikke går bort etter 10 minutter, kan det være en svart mold problem i ditt hjem eller miljø.

Tretthet

Svart mold problemer kan føre folk til å føle ekstrem tretthet.

Minneproblemer

Personer utsatt for farlig mugg kan ha minne opphører og vansker med korttidsminnet. Dette kan skje plutselig.

E. coli forgiftning symptomer

Escherichia coli (E. coli) bakterier som normalt lever i tarmen og vanligvis ikke gi noen symptomer. Imidlertid kan visse stammer av E. coli forårsake svært alvorlige sykdommer og anses patogener.

Bakterien

Spesifikke stammer som O157: H7 kan forårsake gastrointestinal sykdom som kan etterfølges av organsvikt, særlig nyrer.

Onset

Symptomene på E. coli O157: H7 infeksjoner begynner vanligvis tre til fire dager etter å ha blitt utsatt for bakterier. Imidlertid kan utbruddet perioden variere fra en dag til over en uke.

Kurs

En infeksjon av E. coli O157: H7 er vanligvis selvbegrensende og forsvinner i løpet av ca en uke hos pasienter med et sunt immunsystem. Men dette kan belastningen være livstruende hos pasienter med nedsatt immunforsvar.

Progresjon

Diaré er det vanligste symptom på E. coli-infeksjoner. Det er vanligvis mild, men kan bli alvorlige og blodige hos immunsupprimerte pasienter. Andre symptomer inkluderer magesmerter, kvalme og oppkast.

Komplikasjoner

Hemolytisk uremisk syndrom er den vanligste komplikasjon av en E. coli-infeksjon. Denne tilstanden er en form av nyresvikt som forårsaker unormal nedbryting av blodceller i kroppen.

Cinnamon Olje Forgiftning Symptomer

Cinnamon Olje Forgiftning Symptomer


De bruker for kanel olje varierer fra plantevernmidler og parfyme ingrediens til mat smakstilsetning og mer. Det har også blitt brukt av ungdom som rekreasjonsbruk, og det kan føre til at noen uønskede bivirkninger. Ifølge American Association of Poison kontrollsentre (AAPCC), var det mer enn 500 tilfeller av kanel forgiftning rapportert i 2008 (alt fra stort sett mindre til moderat alvorlighetsgrad). Reaksjoner kan variere, avhengig av hvorvidt oljen ble inntatt, inhaleres eller påføres på huden. Uansett, må kanel å være i en svært konsentrert form til å generere noen signifikante effekter.

Hud- og / eller Oral Irritasjon

Når en konsentrert versjon av kanel olje påføres direkte på huden, noen opplever irritasjon, inkludert varme, rødhet og renner. Det beste middel for en hudreaksjon til kanel, ifølge AAPCC, er å grundig vaske området med såpe og vann. Når du arbeider rundt kanel olje, anbefaler US Environmental Protection Agency iført en langermet skjorte, lange bukser, sokker, sko og kjemikaliebestandige hansker.

Hvis personen får i seg den konsentrerte kanel olje, kan han oppleve munnsår og sår langs tungen, hevelse i lepper og en brennende følelse. Etter behandling, hvis tilstanden vedvarer, symptomene kan vanligvis løses ved å fjerne kanel fra personens kosthold.

Rapid hjertefrekvens

Kanel olje forgiftning kan påvirke det kardiovaskulære systemet, forårsaker en rask hjerterytme og forsterke styrken av hjertets pulseringer. Det vil føles som hjertet er påskynde uten noen åpenbar, naturlig grunn (ingen trening, frykt, stress eller angst). En normal hjertet slår 60 til 100 ganger i minuttet; en rask puls vil øke beats per minutt over 100, potensielt opp til 400 slag per minutt.

Kortpustethet og Svimmelhet

Ligner påvirker hjertefrekvens, kan for mye kanel olje også påvirke respirasjon. Luftveissymptomer omfatter innsnevring av lungene, forårsaker den berørte personen å puste mer i et forsøk på å få mer luft. Den akselererte respirasjon kan høres ut som panting. På grunn av mangel på luft, kan den enkelte oppleve svimmelhet. HMS-datablad (HMS) for kanel olje advarer mot utvidet eksponering, noe som kan føre til svimmelhet og dobbeltsyn.

Facial Flushing

Etter inntak av for mye kanelolje, kan en person opplever forandringer i blodtilførsel. En økning i blodet fører til flushing. Resultatet av rødhet i et område av ansiktet kan også være ledsaget av en oppvarming ende følelse.

Kvalme

HMS-datablad for kanel olje lister opp flere mulige bivirkninger av inntak av en konsentrert mengde kanel olje. Bivirkninger fra inntak er diaré, oppkast og kvalme. Mens oljen reiser gjennom fordøyelseskanalen, kan en brennende følelse føles i munnen, bryst, mage og endetarmsområdet.

Symptomer på forgiftning hos mennesker

Symptomene på human forgiftning variere vidt, avhengig av den spesifikke type av giftig stoff som er blitt forbrukt eller inhalert. Medisinsk fagpersonell kan best behandle tilfeller av forgiftning hvis de vet hva slags gift har blitt svelget eller inhalert. Noen av de mer allment-diagnostisert årsaker til forgiftning hos mennesker omfatter Salmonella, kvikksølv, alkohol og karbonmonoksyd.

Telltale tegn på forgiftning

The National Ag Safety Database lister opp en rekke varselsignaler som nesten alltid peker til forgiftning av noe slag. Disse inkluderer en uvanlig lukt på pasientens pust; uvanlige flekker eller lukt på pasientens klær; kjemiske eller narkotika beholdere som står tett på hånden og ikke i sitt vanlige lagringssted; og en eller flere av følgende symptomer uten annen åpenbar utløsende agent: tretthet, kvalme, oppkast, magesmerter, irritabilitet, atferdsendringer, redsel, siklende og svetting.

Salmonella Symptomer

Salmonella forgiftning er en av de vanligste former for matforgiftning, matforgiftning, men kan også være forårsaket av andre typer bakterier, så vel som virale og parasittiske midler. Symptomdebut fra salmonella forgiftning er vanligvis ganske plutselig og kan begynne i løpet av timer for å spise forurenset mat, men kan opptre i opptil tre dager senere. Symptomer er sannsynlig å være kvalme, oppkast, diaré, magesmerter, feber, hodepine og generell svakhet.

Mercury Symptomer

Kvikksølvforgiftning kan oppstå som følge av inhalering elementært kvikksølv eller ved å spise mat --- spesielt fisk --- som har blitt forurenset med kvikksølv. Inhalasjon av elementært kvikksølv, som kan finnes i glass termometre, fluorescerende lyspærer, gamle fyllinger og elektriske brytere, er svært alvorlig, og nesten sikker på å forårsake en plutselig innsettende symptomer. Disse kan omfatte pustevansker, en hacking hoste, metallisk smak i munnen, oppkast og tannkjøtt som er betent og muligens blødning. Forbruket av kvikksølvforurenset mat kan utløse slike symptomer som skjelving, bevegelsesvansker, hukommelse og synsproblemer, nummenhet eller smerter i ulike deler av kroppen, og beslag.

Alkohol Symptomer

De tidligste tegn på alkoholforgiftning er vanligvis kvalme og oppkast, noe som sannsynligvis vil bli etterfulgt av ett eller flere av følgende symptomer: mental forvirring, problemer med å våkne, uregelmessig pust, bevisstløshet, blek eller blålig hudfarge, liten reaksjon på smertefulle stimuli og beslag.

Karbonmonoksid

Carbon-kullos-forgiftning symptomer kan inkludere kortpustethet, mild hodepine og / eller kvalme, svimmelhet og ørhet. Hvis du mistenker at denne formen for forgiftning, fjern den skadde vekk fra kilden til karbonmonoksid og tilkalle medisinsk hjelp umiddelbart.

Hva å gjøre

Det viktigste du skal gjøre i tilfelle noen forgiftning er å ringe for medisinsk nødhjelp. Hvis pasienten viser eller du ser tegn til at toksinet ble inntatt, og du har tilgang til et brekkmiddel, slik som sirup av Ipecac, gir dette til pasienten ved dosering anbefalt på pakken å fremkalle brekninger. Dette er et mål å bli tatt først etter hjelp er tilkalt.

Rottegift og dens effekt på spedbarn

Rottegift og dens effekt på spedbarn


Rotter er et helse-fare i miljøet. Men å ødelegge disse skapningene kan ofte innebære giftige kjemikalier.

Sykdommer gjennomført av Rats

Ifølge University of California Delstaten Integrated Pest Management, de vanligste sykdommer spres ved rotter er tyfus, trikinose (en parasitt), salmonellose (en type matforgiftning), og ratbite feber. Andre sykdommer er leptospirose (en sjelden bakteriesykdom) og byllepest.

Organiske Rottegift: Koumariner og Indandiones

Koumariner er stoffer som finnes naturlig og i trygge beløp i jordbær, aprikos, kirsebær, lavendel, selleri og kanel, hvis dette produsere er frisk og uberørt. Kjemikaliene hjelpe planten til å frastøte insekter. Imidlertid kan koumariner være farlig. Bønder oppdaget disse giftstoff når deres fe spiste rotting høy og døde uforklarlig blødning. Koumariner er kraftige blodfortynnende kjemikalier som ikke tillater blodet å koagulere. Den minste scratch er potensielt dødelig fordi sår fortsetter å blø ukontrollert. Noen ganger, leger bruker coumarins som medisin som må overvåkes nøye. Warfarin, en kumarin, er foreskrevet som en antikoagulant for å hindre blodpropper som kan føre til hjerteinfarkt. Den kjemiske brukes også som en felles rottegift til å drepe mus og rotter. Det er en akkumulere og treg giften som forårsaker gnagere å dø av indre blødninger. Warfarin, ifølge University of Illinois - Urbana / Champaign Carle Cancer Center, tar 48 timer å ta effekt hos mennesker. Problemer med warfarin kan omfatte hudutslett og hud nekrose (hud død), diaré, hepatitt, magesmerter og kvalme. Nyere studier fra University of Chicago har funnet ut at warfarin fører til blødende hjerne slag.
Indandiones også fungere på samme måte som coumarins med antikoagulerende egenskaper. Gravide kvinner bør ikke ta indandiones og coumarins fordi kjemikaliene føtale anomalier.

Rottegift: uorganiske Gift

Thallium-sulfat er et tungt metallsalt, på grunn av sin giftighet, som bare er solgt for profesjonell skadedyrkontroll bruk. Den kjemiske har blitt utestengt som en rottegift i USA siden 1972, men er fortsatt i bruk i underutviklede land. August 2005-utgaven av den indiske Journal of Occupational and Environmental Medicine sier at thallium sulfat er et biprodukt av kull, Smelteverk (hovedsakelig bly og sink) sement, og kadmium produksjon. Forgiftning symptomer inkluderer skader på nervesystemet, anoreksi (alvorlig vekttap), og hjertesykdommer. Gul fosfor er en etsende kjemisk og skader alle kroppens organer som den berører. Sink fosfid er mindre korrosivt, men kan skader lungene.

Rottegift: anfallsutløsere

Crimidine, stryknin, og natrium fluroroacetate og fluroracetamide er anfallsutløsere. Kjemikaliene handle på hjertet og nervesystemet gjennom hjerte arytmi og avbrudd i puste. Ifølge informasjon fra University of Missouri, kan så lite som 15 mg stryknin drepe et barn.

Advarsel

La trente plantevernmiddel arbeidstakere bruker giftstoff for å eliminere rotter. Ikke forsøk å diagnose eller behandle mistanke om forgiftning på egen hånd. Ethvert tilfelle av faktisk eller mistenkt forgiftning krever umiddelbar profesjonell medisinsk intervensjon. Ta et barn som du mistenker for inntak forgifter til legevakten.

Iron giftighet Symptomer

Jern, et viktig næringsstoff, hjelper kroppen distribuere oksygen, produsere energi og opprettholde et sunt immunsystem. Imidlertid kan en opphopning av jern i kroppen være skadelig.

Beskrivelse

Jern er en komponent av røde blodceller som bistår med å levere oksygen til kroppens vev. Uten oksygen, kan kroppens organer ikke fungere riktig. Kosttilskudd jern kommer i to former: heme jern, som finnes bare i kjøtt, og nonheme jern, som finnes i melkeprodukter og planteføde.

Hemokromatose

Hemokromatose, også kjent som jernoverskudd, er en lidelse som griper inn i kroppens evne til å bryte ned jern og resulterer i et overskudd av jern i kroppen. Hemokromatose er vanligvis genetisk, men kan også skyldes gjentatte blodoverføringer, sjeldne stoffskiftesykdommer eller fra overforbruk av kosttilskudd jern. I tillegg er hemokromatose mer utbredt hos menn enn hos kvinner, fordi menn ikke opplever jern tap som kvinner gjør med menstruasjon.

Hemochromatosis Symptomer

Symptomer på hemokromatose inkluderer en forstørret lever, leddsykdom, tap av kroppshår, pigment i huden, amenoré, impotens og apati. Infeksjon kan også være et symptom som bakterier trives på jernrikt blod.

Iron Poisoning

Iron forgiftning er forårsaket av overforbruk av jernrike kosttilskudd. Barn er spesielt utsatt siden jern er foreskrevet som en barnelege eller prenatal supplement for behandling av anemi. Noen forskere er bekymret for at voksne kan bli utsatt for jern forgiftning siden så mange matvarer på markedet er beriket med jern.

Iron forgiftning symptomer

Symptomer for jern forgiftning er kvalme, oppkast, sjokk, leversvikt og skader på tarmen.

Hvor lenge må matforgiftning Symptomer Siste?

Symptomer

Typisk mat forgiftning symptomer kan starte alt fra timer til 48 timer etter å ha spist en berørt mat. En av de første symptomene kan være et hode eller vondt i magen, som deretter utvikler seg til oppkast eller diaré. Disse symptomene streik raskt og sterkt og er ofte ledsaget av smerter i kroppen og frysninger eller feber. Diaré forårsaket matforgiftning kan noen ganger være blodig. Hvis symptomene vedvarer i mer enn 24 timer eller personen kan ikke holde på væske, eller mer enn én person i familien er berørt, søker medisinsk behandling.

Behandling

Den viktigste behandling er å gjenopprette tapt væske til kroppen. Diaré og oppkast fører til en person til å bli dehydrert svært raskt, særlig i små barn og eldre eller personer med nedsatt immunforsvar. Utvannet juice, søtet te eller elektro forbedret vann er alle gode alternativer for en person med matforgiftning. Drikk væske minst hver time eller annenhver time for å holde fra dehydrerende. Når matvarer kan holdes nede, vanlig, ikke-fettete matvarer som tørre kjeks og lette supper er de beste alternativene. Kokt kyllingbryst eller magert kjøtt kan også spises med måte.

Varighet

Hvor lenge matforgiftning symptomer siste vil avhenge av kilden til forurensning og hvor mye som ble inntatt. Skalldyr og andre typer sjømat er lett bedervelige, spesielt ved romtemperatur eller i varmt vær. Hvis personen med matforgiftning bare spiste en liten mengde, for eksempel en bortskjemt reker, vil matforgiftning symptomene forsvinne i løpet av en dag. Men det finnes mange typer matforgiftning, for eksempel salmonella eller botulisme, som kan ta opp til fire dager til flere uker å forsvinne helt. Reisende som lider av diaré fra lokal mat krever antibiotika og bør se forbedring innen en uke. Igjen, bør noen symptomer på matforgiftning som varer mer enn en dag bli behandlet av en lege.

Forebygging

Det har ofte blitt sagt at forebygging er den beste medisin. Aldri spise noe kjøtt eller sjømat som har en ubehagelig "off" lukt. Fisk og skalldyr bør ha liten eller ingen lukt når frisk. Majones spoils raskt, så butikken majonesbaserte potet eller egg salater i en kjøligere eller kjøleskap og bare fjerne dem for servering. Når du reiser til destinasjoner med tvilsom vannet, eller mens camping, bare drikke kokt eller flaskevann. Puss tennene med kokt eller flaskevann også. Ikke godta isen i brus og bare spise kokte grønnsaker eller frukt du kan skrelle. Å ta disse forholdsreglene kan beskytte deg mot matforgiftning.

Hva er en metallisk smak i munnen et symptom på?

Å ha en metallisk eller stygg, bitter smak i munnen kalt smaksforstyrrelser. Behandling av denne tilstanden hjemme inkluderer forbruker sitron juice, nellik, kanel, natron eller saltvann.

Gum Disease

En metallisk smak er en kjent symptom av tenner og tannkjøtt. Gingivitis (tannkjøttsykdom), nedbrytningen av tannarbeid og dårlig munnhygiene kan presentere dette symptom.

Metal Poisoning

Bly eller kvikksølv forgiftning symptomer kan føre til en metallisk smak i munnen; kobber toksisitet kan kvalme, diaré og oppkast. Med blyforgiftning, en blå-grå linjen danner langs tannkjøttet, sammen med metallisk smak.

Medisiner bivirkninger

Mange medikamenter har en metallisk smak som en bivirkning, slik som Capoten, som brukes til behandling av høyt blodtrykk; litium, som brukes til å behandle bipolar lidelse; og Biaxin, et antibiotikum.

Prenatal Drugs

Kvinner som tar prenatal vitaminer, antibiotika og antidepressiva kan oppleve en metallisk smak i munnen.

Hormon svingninger

Når østrogennivået svinge, kan en metallisk smak i munnen noen ganger oppstå.

Behandlinger

Behandlinger for metallisk smak i munnen inkluderer pust mints, pusse tennene og skraping tungen etterpå, og blande en teskje salt i vann for en munn skyll.

Sun Poisoning Tilstand & symptomer

Sun forgiftning, også referert til som Soleksem, oppstår i individer som er følsomme for ultrafiolett (UV) stråling. Ultrafiolett lys er produsert av solen og kommersielle solsenger.

Utslett

Sun forgiftning fører ofte røde utslett å bryte ut etter intens eksponering for UV lys. Utslett varierer mellom pasienter, men vanligvis inkluderer kløe, rødhet, hevelse og dannelse av små, røde nupper.

Andre symptomer

Noen solen forgiftning pasienter lider også med hodepine, kvalme og frysninger.

Behandling

Søn forgiftning symptomer vanligvis klare opp uten noen medisinsk behandling. Symptomene varer vanligvis ca tre dager.

Medisiner

Søn forgiftning utslett kan behandles med antihistaminer eller kortison kremer for å lindre kløe og hevelse.

Risikofaktorer

Mens solen forgiftning kan påvirke noen, kvinner er mer sannsynlig å utvikle sykdommen enn menn. Sun forgiftning er også mer sannsynlig å påvirke individer yngre enn 30 og fair-skinned folk i nordlige klima.

Forebygging

Enkeltpersoner kan redusere risikoen for sol forgiftning ved gradvis å øke sin eksponering til solen i løpet av våren og forsommeren. Sensitive personer bør begrense soleksponering og bruke solkrem før du går utenfor.

Blyforgiftning symptomer hos barn

Blyforgiftning er en farlig tilstand som er vanskelig å oppdage. Personer med høye nivåer av blyforgiftning kan virke sunne selv om de ikke er det. Flertallet av bly forgiftning symptomer ikke møter opp til ekstremt høye nivåer av bly er i blodet. Det finnes ulike måter barn kan være forurenset i tillegg mange symptomer på forurensning.

Fysiske symptomer på høynivåer

Fysiske symptomer på høye nivåer av bly forgiftning inkluderer magesmerter preget av oppkast, kvalme, diaré, kramper og forstoppelse. Barn kan også oppleve vekttap, hodepine, muskelsvakhet og tretthet.

Symptomer på lavere nivåer

Barn med lavere nivåer av blyforgiftning kan ikke vise alle de fysiske symptomene på høyt nivå blyforgiftning. De kan imidlertid være mindre i størrelse enn andre barn deres alder, har lærevansker og kan oppleve en nedgang i IQ.

Atferds Symptomer

Atferdsmessige symptomer på blyforgiftning inkluderer hyperaktivitet, lærevansker, en nedgang i interessen for å spille, irritabilitet, manglende appetitt, hukommelsesproblemer, forsinkede reflekser og aggressivitet.

Forebygging

Har barnet ditt testet av legen din årlig de første tre årene av sitt liv, og etter ditt hjem går gjennom noen renovering. Har hjemme evalueres for å se om det er noen bly maling fare, hvis ditt hjem ble bygget før 1978.
Har du en EPA profesjonell evaluere hagen din, spesielt hvis barna bruker mye tid ute og leker i søla. Sørg for at barna bruke sko utenfor, rent av deres leker når de er ferdig, og dekker bakken med sand eller mulch hvis skitt inneholder høyere nivåer av bly.

Hva du skal gjøre

Ta barnet til legen umiddelbart hvis barnet ditt viser noen symptomer, eller hvis de har vært utsatt for høye nivåer av bly. Legen din vil teste barnet ditt til å se hvilket nivå av bly er i blodet. Barnelege vil gi deg råd om hvordan du kan redusere bly nivåer hvis testene avslører en over normal rating. Han vil gi deg en resept hvis det er behov for å bli behandlet. Han vil ringe helseavdelingen hvis nivået er ekstremt høyt, og de vil inspisere hjemmet ditt og hjelpe deg å finne kilden til ledelsen.

Tegn og symptomer på Weed Killer Poisoning

Ugressmiddel, eller plantevernmidler kan være potensielt farlig for mennesker hvis de er innånding eller svelging. Kjemikaliene som er spesielt farlig inkluderer pyrethins, carbamates, organophospates og paradichlorobenzenes. De kan også være irriterende for øynene og huden. De kan også ha negative effekter på luftveiene og nervesystemet. Potensielt kan luke killer forgiftninger være dødelig hvis den ikke behandles raskt.

Pyretrin Forgiftning Symptomer

Pyrethin forgiftning kan føre til pustevansker. Personer utsatt for pyrethrins begynner ofte nysing og hoste kort tid etter innånding. Hvis det blir på huden, kan irritasjon forekomme. Huden kan bli rød og betent. Huden kan klø eller være smertefullt. I store mengder pyrethrin forgiftning kan føre til kramper og føre til koma.

Karbamatforbindelser eller Organophosate Forgiftning Symptomer

I utgangspunktet kan denne typen forgiftning forårsaker rennende øyne og overflødig spytt. Pustevansker forekommer ofte. Personer som er berørt av disse giftstoff noen ganger opplever kvalme, oppkast, diaré og magekramper. I tillegg kan de negler og leppene blir blå. Den Peerson kan utvikle en hodepine og føler både svimmel og svak. De kan også oppleve angst, kramper og eventuelt skli inn i koma. Organophosphate er spesielt farlig fordi det kan være lett absorberes gjennom huden og forårsake lammelser og død i løpet av kort tid.

Paradichlorobenzene Forgiftning Symptomer

Denne typen forgiftning kan også forårsake pusteproblemer og hoste. Det kan føre til hodepine, svakhet og uklar tale. Innsiden av munnen kan ha en brennende følelse. Kvalme og magesmerter kan også forekomme. Oppkast og diaré noen ganger følge.

Mulige varige effekter

En alvorlig forgiftning kan føre til varige effekter som kan forårsake alvorlige problemer over tid. Noen individer opplever tilbakevendende utslett. Andre utvikler anemi eller koagulasjonsforstyrrelser. Alvorlig forgiftning kan føre til varige lammelser eller hjerneskade. Poison innånding kan føre til luftveisproblemer som emfysem eller astma. Problemer som gulsott kan påvirke leveren og nyresvikt kan muligens føre.

Behandling

Vask den kjemiske av ansiktet og øynene med vann i minst 15 minutter. Ringe etter hjelp hvis symptomene begynner å skje. Enten ringe 9-1-1 eller National Poison Control Center på 1-800-222-1222. Hvis du blir tatt med til sykehuset, bringe luke killer container med deg. Sykehusbehandling kan omfatte medisiner for å håndtere symptomene, IV væsker, hud vask og ventrikkelskylling, som er en prosedyre som brukes til å vaske ut det indre av magen.

Blyforgiftning Symptomer

Blyforgiftning Symptomer


Blyforgiftning har alvorlige effekter på menneskers helse, atferd og utvikling. Funnet i bly-basert maling, jord nær trafikkerte veier eller nabolag med mye renovering, noen gamle eller importerte leker, drikkevann i hus med blyrør og andre kilder, er bly en myk, tung, giftig metall. I nabolag blir omfattende renovert, er makt sliping av bly maling forårsaker en alarmerende epidemi av blyforgiftning hos barn som følge av forurenset jord. (I New Orleans, for eksempel lekeplasser i hele byen ble funnet med bly nivåer opp til 30 ganger den amerikanske grensen for trygg ledelse i jord, som fører til forhøyet blodblynivåer hos barn i hele nabolagene rundt disse parkene.) Jord nær travle gater hvor bly fra bensin ble avsatt i flere tiår er også ofte sterkt forurenset. Noen bly forgiftning symptomer - for eksempel forstoppelse, dårlig appetitt, og irritabilitet - forekomme hos voksne og barn, men bly er mest giftig for babyer og barn, fordi det skader å utvikle nervesystemet. Viktigst er symptomene på lavt nivå blyforgiftning hovedsak undetectable-- barnet kan ha en lavere IQ enn hvis de ikke var bly-eksponert, eller mer akademisk vanskelighetsgrad, aggresjon eller følelsesmessige problemer, for eksempel. Mens alvorlig, disse symptomene ofte ikke er knyttet til blyforgiftning. Det er derfor viktig å ha barn i eldre byer blod testet for bly på sitt årlige fysiske eksamen. Blodblynivåer over 5 mikrogram per desiliter har blitt assosiert med redusert IQ; alle nivå over dette i et barn er grunn til bekymring, selv om mer ekstreme symptomer på blyforgiftning er fraværende.

Blyforgiftning i graviditet

Bly lagres i en gravid kvinnes bein kan slippe inn i blodet hennes, der den krysser placenta til fosteret og konsentrerer seg i sitt bein, lever og hjerne. Blyforgiftning i svangerskapet er innblandet i lav fødselsvekt, for tidlig fødsel, dødfødsel og abort. For å redusere risikoen for blyforgiftning, bør gravide spise en kalsium-rik, godt balansert kosthold og spise hyppige, små måltider. Bly er lettest absorberes på en tom mage.

Symptomer hos barn

Blyforgiftning hos barn fører til en rekke symptomer som kan være vanskelig å diagnostisere. Barn som lider blyforgiftning er ofte apatiske og klønete, eller kan være aggressiv eller hyperaktiv. Blyforgiftning påvirker barnas utviklings nervesystem, forårsaker forsinket utvikling, lærevansker, tap av ferdigheter tidligere lært, senket IQ og dårlig vekst. Andre symptomer er hørselshemmede, anemi, nyreproblemer og magesmerter. Jo yngre barnet når de utsettes, jo verre effektene av blyforgiftning. Veldig små barn kan være i fare for å spise flak av bly-basert maling og støv i hus bygget før 1977, da bly-basert maling ble forbudt i USA.

Symptomer hos voksne

Voksne som lider av blyforgiftning kan oppleve fysiske og psykiske symptomer. Blyforgiftning senker fruktbarhet og kan føre til impotens. Hodepine, leddsmerter, muskelsmerter, tretthet og tretthet eller svakhet er ytterligere tegn på blyforgiftning. Det kan i tillegg føre til søvnproblemer, vekttap, svimmelhet, høyt blodtrykk, og hukommelses- og konsentrasjonsproblemer. Unngå blyforgiftning i hjemmet innebærer å holde huset veldig rent å minimere mengden av støv pustet inn, vaske hendene før du spiser og spise et sunt kosthold. Unngå å bruke vann fra varmtvanns rør for matlaging, fordi bly oppløser raskest i varmt vann.

Alvorlig blyforgiftning

Symptomer på alvorlig blyforgiftning indikere øyeblikkelig legehjelp er nødvendig. Ofre for alvorlig blyforgiftning kan kaste opp, miste sin følelse av balanse, lider anfall eller falle inn i en døs eller koma. En blå tone noen ganger vises på tannkjøttet og under neglene. Puste i bly-forurenset støv - for eksempel ved sliping av gammel maling - å sette munnen på bly leker og andre små gjenstander eller spise mat forurenset med bly støv kan forårsake alvorlig blyforgiftning. Medisinske personalet kan utføre tester for å vurdere bly i blodet.

Forhold og symptomer på blyforgiftning

Selv om bly forekommer naturlig i jordskorpen, kan bare en liten mengde bly buildup i kroppen føre til alvorlig helserisiko. Blyforgiftning skjer når bly akkumuleres i kroppen i løpet av en tidsperiode fra måneder til år. Høy bly nivåer kan også være dødelig. Kjenne symptomer på blyforgiftning og forstå alvoret bly eksponering kan ha - spesielt hos barn - kan hjelpe deg å beskytte din familie og deg selv fra blyforgiftning.

Risikogrupper

Spedbarn og barn under seks år er i den største risikogruppen for blyforgiftning. Ungdommer ofte tygge maling chips med bly på dem eller de får hendene forurenset med bly støv og deretter sette dem i munnen. I tillegg er deres utviklings organer absorbere bly lettere og deres hjerner og nervesystem er mer følsomme for skader. På grunn av dette, skader forårsaket er mer alvorlig enn det ville være for eldre barn eller voksne. Barn som lever under fattigdomsgrensen eller i gamle boliger er i større fare for å spise bly maling chips, fordi bly i malingen ikke ble utestengt før 1978, og i mange tilfeller, bly maling er fortsatt ikke fjernet i lavere inntekt boliger lokalsamfunn . Voksne med høy risiko for blyforgiftning er de som har bly amalgam i tennene eller de som arbeider i et miljø der det er bly støv, for eksempel et hus remo, en farget glass maker eller en møbel refinisher.

Kilder av blyforgiftning

Blyforgiftning kan stamme fra forurenset grunn. Bosatte bly partikler fra olje eller maling er de største årsakene til forurensing av jord og jord kan holde forurenset i mange år. Selv i dag, motorveier og enkelte byområder har problemer med bly forurenset jord. Husholdningenes kilder til blyforgiftning inkluderer vann fra springen hvis du har blyrør, messing våtromsinnredning eller kobberrør sluttet med bly. Den største husstand føre kilde, men er bly-basert maling brukes i hus, barneleker og husgeråd. Bly-basert maling er forbudt i USA, men det er fortsatt brukes i mange andre land. Bly brukes også i mange kosmetikk og tradisjonelle medisiner fra India og andre land i Sør-Asia.

Symptomer hos barn

Symptomer på blyforgiftning hos barn inkluderer irritabilitet, tap av matlyst, vekttap, treghet eller mangel på energi, magesmerter, oppkast, forstoppelse, blekhet og tilstedeværelsen av lærevansker. Nyfødte babyer kan også ha bly forgiftning symptomer. Bremset vekst og lærevansker kan bli lagt merke til selv i babyer, og noen ganger disse symptomene fortsetter gjennom barndom og utover.

Symptomer hos voksne

Mengder bly for lav til å gi symptomer på forgiftning kan fortsatt ha langsiktige risikoer, som kan føre til høyt blodtrykk og mental tilbakegang. Smerter, nummenhet eller prikking i hender og føtter, muskelsvakhet, hodepine, magesmerter, hukommelsestap, humørforstyrrelser og tretthet er alle tegn på blyforgiftning hos voksne. Symptomer som er vanskeligere å legge merke til er redusert sædkvalitet eller unormale sædceller hos menn og spontanabort eller for tidlig fødsel hos gravide kvinner.

Komplikasjoner

Forhøyede nivåer av bly i blodet kan føre til flere helseproblemer. Anemi, redusert muskel og bein vekst, hørselsskader, lærevansker, nervesystemet og nyreskader, dårlig muskel koordinering og tale, språk og atferdsproblemer hos barn kan alle være forårsaket av høye nivåer av bly i blodet. For voksne, de komplikasjoner som anemi, grå stær, skade på mannlige kjønnsorganer, fordøyelsesproblemer, høyt blodtrykk, hukommelse og konsentrasjonsproblemer, muskel og leddsmerter, nerveforstyrrelser og graviditet komplikasjoner for kvinner.

Relief fra Sun Poisoning

Relief fra Sun Poisoning


Søn forgiftning resultater fra en alvorlig solbrenthet. Offeret blir dehydrert; tilstanden kan være livstruende. Symptomer er feber, frysninger, kvalme, svimmelhet, rask puls og pust, svimmelhet, tretthet og hodepine. Sjokk og tap av bevissthet kan oppstå. De mest sårbare tidligere har hatt alvorlig solbrenthet, har veldig lys hud eller bruker medisiner som øker fotosensitivitet. Noen medisinske tilstander kan gjøre deg mer sårbar. Selv noen kosmetikk kan gjøre deg mer sårbar. Flere hjem rettsmidler vil bidra til å lindre pasientens smerte og hastighet helbredelse.

Behandle solbrenthet Internt

Det første trinnet er å ta aspirin for å redusere smerte og betennelse. Aspirin er en antiflammatory stoffet, og det fungerer på mange solbrenthet og sol forgiftning symptomer. Aspirin er mindre stressende for leveren og nyrene enn ibuprofen eller paracetamol. Ta den innen 24 timer for å bli solbrent for best effekt.

Umiddelbart begynner å presse væske. Vann er bra, og sportsdrikke og frukt eller grønnsaksjuice vil bidra til å levere tapte elektrolytter. Fremme helbredelse og redusere betennelse med kosttilskudd tatt to til tre ganger om dagen i fem dager etter å bli brent. Ta 1000 mg vitamin C, 400 IE vitamin E, 15 mg betakaroten, og en til to kapsler av omega-3 tilskudd eller en til to spiseskjeer (eller om lag tre kapsler per teskje) av linfrøolje. I tillegg, 500 mg hver av kalsium og magnesium, og homøopatiske kosttilskudd som Beroliger, eller Beroliger Forté, vil bidra til å lindre smerte og kløe og roe de jangled nerver av solbrenthet pasienten og hjelpe ham sove.

Behandle solbrenthet Eksternt

Suge i 15 minutter om gangen i badene i lunkent eller kaldt vann. Temperaturene bør ikke være isete eller ekstremt kaldt. Gjør dette så ofte som ønskelig. De bad vil lindre huden og senker kroppstemperaturen. Ikke bruk badeoljer eller salter, men legger havremel, te, Epsom salter eller natron vil berolige den brenne og klø. Følg bad med anvendelser av aloe vera, kulturmelk, te eller eple cider eddik. Du kan selv gjøre en lotion ved å kombinere noen av disse ingrediensene.

Bruk over-the-counter aktuell bedøvelse for ekstra hjelp med smerte og kløe. Noe med en første ingrediens slutter med "Caine", slik som benzocaine og lidokain, vil være en smerte og kløe stillende.

Se for unrelieved Symptomer

Det er normalt å oppleve noen svimmelhet, kvalme eller tretthet med noen alvorlig solbrenthet. Hvis disse fortsetter, ta kontakt med en medisinsk faglig. Også, hvis det er en temperatur på over 103 grader F, noen tegn på sjokk eller tap av bevissthet, gå til legevakten eller andre medisinske anlegg.