Digidexo.com

sorte prikker håravfall

Hvordan bli kvitt sorte prikker på falske tenner

Hvordan bli kvitt sorte prikker på falske tenner


Hvis du har en delvis bro eller full proteser, har du falske tenner. Akkurat som andre tenner, falske tenner må rengjøres, skrubbet og desinfisert. Falske tenner kan bli farget, akkurat som alt annet. Koffein og nikotin kan føre til svarte prikker vises på falske tenner. Tannleger anbefaler bløtlegging og desinfisering av falske tenner. Børsting dem med en protese børste og en renseløsning vil hjelpe bli kvitt flekker. Animatedteeth.com sier at du bør ikke bruke en vanlig tannbørste på falske tenner, da dette kan skrape dem, forårsaker fremtidig misfarging.

Bruksanvisning

Slipp en protese løsning tablett i en liten bolle og fyll med kaldt vann.

Bløt falske tenner i gebiss løsning for minst en halv time, desinfisere og sterilisere dem.

Fjern de falske tennene fra gebiss løsning, skyll dem med kaldt vann.

Scrub de falske tenner med en protese børste og protese lim eller mild håndsåpe. Pass på at du skrubbe området der de svarte prikker. Skyll tennene.

Hell en teskje natron på falske tenner og skrubb området som er farget, og skyll dem under kaldt vann.

Bland en teskje av klorin med 10 teskjeer vann i en liten bolle.

Bløt falske tenner i blekemiddel i 20-30 minutter, og skyll med kaldt vann. Dette vil bidra til å fjerne flekker eller misfarging.

Hint

  • Ikke bruk tannkrem eller eddik på falske tenner, så det er kjemikalier i både produkter som kan ripe falske tenner.
  • Hvis du bruker blekemiddel på dine falske tenner, animatedteeth.com anbefaler å skylle dem svært grundig med vann, som noen av blekemiddel kan irritere eller skade tannkjøttet. Soaking din falske tenner i blekemiddel kan føre til at rosa plast som brukes på proteser for å lysne i fargen over tid. I tillegg animatedteeth.com advarer om at soaking dine falske tenner i et blekemiddel løsning kan korrodere metallkomponenter.

Tegn og symptomer på Håravfall hos barn

Den amerikanske Håravfall Association (Ahla) sier at hårtap hos barn (pediatrisk alopecia) står for tre prosent av alle besøk til barneleger kontorer nasjonalt. Tegn og symptomer er oftest alarmerende plutselig.

Normal Håravfall

Menneskelig hår vokser i gjennomsnitt seks inches per år. Vanligvis er 100 til 120 hårstrå skur i løpet av en dag, og er stadig erstattet av ny vekst.

Infeksjon

Soppinfeksjon tinea capitis (ringorm i hodebunnen) er den vanligste årsaken til plutselig hårtap hos barn. Symptomer inkluderer bare flekker der håret har brukket av ved hodebunnen, sorte prikker og kløe. Det blir behandlet med anti-soppmidler.

Sykdom

Alopecia areata, en autoimmun sykdom, som forårsaker plutselig håravfall --- ofte over natten --- resulterer i glatte flekker på et barns hode. Alopecia totalis forårsaker plutselig og fullstendig skallethet. Hudleger kan forskrive medisiner for å undertrykke immunsystemet og stimulere hårvekst; disse vil imidlertid ikke hindre fremtidige hårløse flekker.

Kjemoterapi

Mange kjemoterapi medisiner føre til hårtap, noen innen et par uker etter det første kurset av behandling. Hår kan vises på et barns pute, eller komme ut når du børster håret hennes.

Emotional Impact

The American Academy of Dermatology slår fast at "de følelsesmessige aspektene ved å leve med hårtap kan være utfordrende." Foreldre bør gi trygghet til sine barn lider av hårtap.

Hva er årsakene til en rund flekk av Håravfall?

Hva er årsakene til en rund flekk av Håravfall?


Flekkvis hårtap (alopecia) kan være forårsaket av flere faktorer. I noen tilfeller kan håret vokse tilbake på egen hånd, og i andre tilfeller kan det hende du må bruke en aktuell løsning å aide i gjenvekst.

Hormonell

Hormonell ubalanse på grunn av forhold som graviditet, polycystisk ovariesyndrom, overgangsalder og diabetes kan føre til plutselig håravfall i en patch formasjon.

Sykdommer

Sykdommer og ekstrem stress kan føre til håravfall eller tynning kalles telogen effluvium. Denne formen for hårtap vanligvis klarner opp så snart anfall av sykdom eller stress er over.

Soppinfeksjoner

Soppinfeksjoner i hodebunnen kan føre til permanent hårtap. Denne infeksjonen kalles tinea capitis. Tinea capitis vises som runde, flekkvis håravfall med skalaer og sorte prikker.

Traction

Iført trange frisyrer som skjøte fletter eller cornrows kan få håret til å trekke for hardt fra hodebunnen. Denne typen trekkraft hårtap, hvis venstre ubehandlet, kan det føre til permanent hårtap.

Kjemiske brannsår

Ved hjelp av kjemiske relaxers og perms feil kan føre spesifisert alopesi med arrdannelse (arrdannelse hårtap). Det Håravfall skjemaer fra kjemikaliene blir igjen på hodebunnen for lenge.

Hva er årsaken til Sudden skallethet hos barn?

Skallethet er ikke eksklusivt for eldre menn og kvinner. Den amerikanske Håravfall Association, opprettet for å gi støtte til og bygge bevissthet om medisinske årsaker og emosjonelle effekter av hårtap hos menn, kvinner og barn, sier at hårtap hos barn (pediatrisk alopecia) står for 3 prosent av alle besøk til barneleger 'kontorer nasjonalt. Mens plutselig håravfall i patcher eller over hele hodebunnen kan være alarmerende, kan mange tilfeller behandles effektivt, og hårvekst kommer tilbake.

Anatomy of the Hair

Våre hår består av en follikkel, som er under hudens overflate i dermis; og skaftet, som er over hudens overflate. Vekst, som oppstår i hårsekken, gjennomsnitt seks inches per år. Vanligvis er 100-120 hårstrå kaster daglig, stadig erstattet av ny vekst.

Infeksjon

Den vanligste årsaken til plutselig hårtap hos barn er en soppinfeksjon i hodebunnen kalles tinea capitis (ringorm i hodebunnen). Ifølge MedLineHelp, er det mest vanlig hos barn, men kan påvirke ungdom og voksne også. Symptomer inkluderer bare flekker der håret har brukket av ved hodebunnen, sorte prikker og kløe.

Barn med mindre irritasjoner på deres hodebunnen, dårlig hygiene eller langvarig fuktighet i hodebunnen er mer utsatt for smitte. Det er også smittsom, overføres ved direkte kontakt med noen med infeksjon eller ved å dele luer, børster og kammer med en infisert barnet. Infeksjonen behandles med orale anti-fungal medisiner; noen ganger aktuelle medisiner anbefales også.

Alopecia areata

Alopecia areata, en autoimmun sykdom der kroppen angriper hårceller, forårsaker et plutselig tap av hår --- ofte over natten --- resulterer i glatte hårløse flekker på et barns hode. Det kan være arvelig. Ifølge American Academy of Dermatology, 20 prosent av dem som har alopecia areata har en slektning med det. Selv om det kan påvirke alle i alle aldre, barn er mest utsatt. Den amerikanske Håravfall Association sier at 1 av 1000 barn er berørt og at fem prosent av disse vil utvikle alopecia totalis, noe som fører til fullstendig skallethet så raskt som over natten eller i løpet av flere dager til flere måneder.

En lege diagnoser alopecia areata ved å undersøke hodebunnen og utelukker andre årsaker. Det finnes ingen kjent kur --- sykdommen kan forsvinne i måneder eller år, og så dukke opp igjen. Hudleger kan bruke reseptbelagte medisiner for å undertrykke immunsystemet og stimulere hårvekst; dette arbeidet vil ikke hindre fremtidige hårløse flekker fra å vende tilbake, men kan hjelpe hårvekst avkastning til eksisterende hårløse flekker, og til og med hele hodet i tilfeller av alopecia totalis.

Kjemoterapi

Mange kjemoterapi medisiner føre til hårtap, noen så raskt som innen et par uker etter det første kurset av behandling. Foreldre er klar over dette bivirkning av behandling, og dermed kan bidra til å forberede sine barn for den følelsesmessige virkningen av deres forestående hårtap.

Emosjonelle Betraktninger

The American Academy of Dermatology slår fast at "de følelsesmessige aspektene ved å leve med hårtap kan være utfordrende, spesielt i et samfunn som anser hår som et tegn på ungdom og god helse." Det fortsetter med å si at de fleste årsaker til hårtap, inkludert alopecia areata, ikke påvirker et barns generelle helse og trenger ikke forstyrre deres daglige aktiviteter eller generelle lykke.

Typer vorter hos barn

Vorter er svært vanlig hos barn. Faktisk, vil nesten halvparten av alle barn har en vorte på enkelte punkt. De kan vokse eller bare vises --- uansett, sjansene er de er ikke farlig med mindre de kommer i veien. Du kan ha en lege fjerne dem eller bruke en over-the-counter behandling.

Årsaker

De fleste vorter er forårsaket av human papilloma virus. Det kan være smittsom fra person til person.

Felles Vorte

Barn får vanlige vorter på hender eller fingre. De er rett og slett harde, grove støt som reises. De kan se nesten ut som en kvise, men er oftest hudfarget.

Plantar vorte

Plantar vorter danner på såler av barnas føtter og ser nesten ut som hard hud eller liktorn, men de vil ofte ha sorte prikker på overflaten. De kan være ubehagelig på grunn av plassering og ofte trenger umiddelbar fjerning på grunn av ubehag.

Flat Wart

Flate vorter danner på barnas ansikter. Mens de er oftest ikke hevet, kan de være.

Komplikasjoner

Vorter ikke --- som hovedregel --- slå seg til kreft eller noe annet som ville sette barnet i fare. Den største klagen er at vortene gjøre barn føler selvbevisst.

Behandlinger / Solutions

Mens det er over-the-counter løsninger som du kan bruke, hvis du ser en lege, kan hun velge å fryse vorten for å fjerne den eller fjerne den med en skalpell, avhengig av størrelse og plassering.

Årsaker til sår hodebunn

Årsaker til sår hodebunn


Sårhet i hodebunnen kan være forårsaket av en rekke tilstander og sykdommer. En enkel spenningshodepine kan gjøre hodebunnen føles ubehagelig. Av og til, en sopp som ringorm eller parasitter som hodelus føre til at hodebunnen til å bli sår. Sjelden, er hodebunnen sårhet forårsaket av kroniske tilstander, sykdommer eller autoimmune sykdommer.

Muskelkontraksjon Hodepine

Muskelkontraksjon hodepine er forårsaket av stress og spenning. Kronisk hodepine på grunn av muskel sammentrekning kan føre til hodebunnen for å føle sår, selv til det punktet hvor det gjør vondt å gre eller børste ens hår. Muskelkontraksjon hodepine avtar vanligvis etter pasientenes stress er lette.

Tinea capitis (Ringorm)

Tinea capitis er en smittsom soppinfeksjon ofte kalles ringorm i hodebunnen. Personer med mindre hodebunnen skader, dårlig hygiene eller konstant våte scalps er i faresonen for å pådra denne infeksjonen. Symptomer kan inkludere bare flekker; kløe, pussfylte sår; betente lesjoner; og små, sorte prikker. Leger bruker anti-fungal medisiner til å behandle ringorm.

Hodelus

Hodelus er vingeløse parasitter som lever i håret og mate ut av små mengder av vertens blod. Lus bitt kan forårsake kløe og hodebunn sårhet. Hodelus er mest vanlig blant barn 3 til 12 år gamle. Symptomer inkluderer skrape; humper og sår på hode og nakke; og lus egg festet til håret. Over-the-counter, rids lus-drapet sjampo i hodebunnen av disse smertefulle parasitter.

Giant Cell arteritt

Denne tilstanden, relatert til polymyalgia rheumatica, fører til betente blodårer i hodebunnen, hode og nakke. Denne betennelsen fører til hevelse og ømhet på grunn av overdimensjonerte celler blokkerer de tynne blodårene i overkroppen, spesielt arteriene i tempelområdet på hver side av hodet. Bortsett fra sårhet, symptomer er tretthet, feber og dårlig matlyst. Leger bruker ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner og kortikosteroid medisin for å behandle kjempecellearteritt.

Pemfigus

Pemfigus er et paraplybegrep for en gruppe av autoimmune sykdommer som forårsaker smertefulle blemmer i hodebunnen, hud og slimhinner. Pemphigus forårsaker hudceller for å skille fra hverandre og fluid fyller de atskilte områder for å gjøre blemmer. Det finnes flere typer av denne sykdommen, hver med sine egne symptomer og diagnose. Leger bruker immundempende og antibiotika for å behandle pemfigus.

Lupus

Kutan lupus erythematosus er en form for lupus begrenset til betennelse i hud og hodebunn. Symptomet oftest observert er en hevet, avrundet, smertefulle utslett i hodebunnen, ansiktet og halsen. Andre lupus symptomer inkluderer verkende, hovne ledd; sår; anemi; og langvarig feber. Forskere er ikke sikker på hva som forårsaker lupus, men de vet at det innebærer en kombinasjon av arvelig trekk, miljø og hormoner. Leger behandle lupus med anti-inflammatoriske medisiner.

Psoriasis

Psoriasis er en kronisk hudsykdom som fører til flekker av betent, kløende eller sår hud dekket med sølvfargede skjell. Psoriasis oppstår ofte i hodebunnen, knær og albuer, men det kan oppstå hvor som helst på kroppen. Leger behandler psoriasis med aktuell krem, lysterapi og systemaimmunterapi medisiner.

Hvordan avlaste Sår hodebunn

Hvordan avlaste Sår hodebunn


Det er lett å la sår hodebunn krype opp på deg. Ved første, du bare føler sporadisk kløe. Snart du prøver å motstå trangen til å klø i offentligheten. Du har utviklet en form for eksem under håret på hodet. Avhengig av årsaken, kan en sår hodebunn får stadig verre før det føles som hodet ditt brenner. For å unngå dette scenariet, kan du prøve en av flere mulige løsninger på de fleste hodebunnen infeksjoner og irritasjoner.

Dealing with Infeksjoner

Behandle en infeksjon med antibiotika eller soppdrepende applikasjoner. En av de viktigste årsakene til hodebunnen infeksjoner er ringorm. Huden på hodebunnen vil sannsynligvis synes å ha sorte prikker og skrelle bort. Dette er en svært smittsom utslett. Du kan gi den til noen andre hvis han gjorde for mye kontakt med hodet eller med lue eller noe annet som du putter på hodet. Bruk over-the-counter produkter som ketokonazol å fjerne infeksjonen.

Endre Sjampoer

Endre sjampo for å fjerne årsaken til sår hodebunn og se problemet forsvinner av seg selv. Mange sjampo inneholder et kjemikalie som kalles natrium laureth sulfat. Dette er ingrediens i de fleste sjampoer som genererer bobler som løfter smuss og fett fra hårsekkene slik at de vasker bort når du skyller håret. Denne kjemiske fjerner også den nødvendige oiliness av huden din og gir deg en tørr, kløende hodebunn. Bytt til en shampoo som bruker en mildere versjon av denne ingrediens eller unnlater å bruke den helt.

Bruk oljer

Masser hodebunnen og håret med en av de mange oljer som har helbredende egenskaper. Oljer laget av lavendel eller rosmarin inneholder spesielle antibakterielle stoffer som kan eliminere det som er irriterende hodebunnen. Du kan lage din egen ved bløtlegging lavendel og rosmarin blomster i varmt vann med havregryn. Sil denne væsken og bruke den resulterende olje å skylle håret og massere hodebunnen. Bruk kamille for samme effekt.

Frigjøre håret

Knytte håret for hardt kan irritere hårsekkene i en slik grad at mindre utbrudd bryte ut rundt baser av ditt hår. La deg håret ned eller barbere det bort for en stund. Du kan se at sårhet går unna.

Hva er farene ved den Kissing Bug Beetle?

Triatomines, mer kjent som kyssing bugs, fikk sin dagligdags navn på grunn av stedet hvor de oftest bite sine ofre: nær leppene eller i munnen. Disse feilene er tiltrukket av lys, varme (likene av mennesker eller dyr), hud lukt og karbondioksid pustet ut av mennesker. De vil krype på eller ved siden av dine lepper, vil nummen området og vil begynne å suge blod. Etter å tilfredsstille sin sult, vil de gjøre sitt fornødne på såret, kan muligens føre til en svært dødelig sykdom kjent som Chagas sykdom.

Chagas sykdom

Også kjent som amerikansk trypanosomiasis, er Chagas sykdom forårsaket av en parasitt som er anskaffet primært gjennom avføringen til kyssing bug. I sin begynnelse stadier, vil Chagas sykdom manifestere seg med influensalignende symptomer, og kan utvikle seg til hjertesvikt på grunn av hjerterytmeforstyrrelser eller dilatert hjerte. Selv ikke en dødelig sykdom i de fleste utviklede land, vil om lag 20 til 30 prosent av infiserte individer utvikler ødeleggende og muligens livstruende medisinske problemer.

Allergiske Reaksjoner

Enkelte individer kan være allergisk mot spyttproteiner injisert ved bitt av kyssing bug. De allergier kan variere fra moderat til alvorlig, avhengig av den individuelle toleranse for disse proteinene. Reaksjonene kan omfatte hud, luftveier og gastrointestinale symptomer. I sensibiliserte individer, kan symptomene være mer alvorlig og kan føre til døden. Sensibilisering kan oppstå etter å ha mottatt flere biter. Det er for øyeblikket ingen immunterapi tilgjengelig for sensibiliserte individer.

Geografiske steder

Disse feilene kan finnes først og fremst i deler av Mexico og Mellom-og Sør-Amerika. Men det finnes også 12 forskjellige typer kyssing bugs i USA. Chagas sykdom er en stor helse bekymring i Sentral- og Sør-Amerika, der 14.000 mennesker dør av det hvert år, ifølge Centers for Disease Control and Prevention.

Unngå Kissing Bug

Riktig vedlikehold av din stue er nødvendig for å holde denne feilen unna. Fordi disse feilene mate etter solnedgang, er det viktig å sjekke inne i huset ditt i løpet av kvelden. Disse feilene er semi-lett å få øye på siden de er ikke små, som måler alt fra 1 til 3 cm. Pass på at det ikke er noen hull på skjermer, og at de ligger tett i dører og vinduer. Sjekk også din seng for noen tegn til disse feilene før du sovner. Sjekk for å finne ikke bare feil, men deres avføring i tillegg (som er små brune eller sorte prikker).

Hvordan Ignorer Eye flytere

Hvordan Ignorer Eye flytere


Gradvis innsettende øye floaters er en normal del av aldringsprosessen, spesielt hos personer over 50 år, ifølge Mayo Clinic nettsiden. Folk som er nærsynt og unge kan oppleve denne visjonen forstyrrelse også. Floaters ofte fremstå som grå eller sorte prikker i synsfeltet. De kan også se ut som spindelvev eller strenger som beveger seg når du beveger øynene. Ignorerer disse floaters er ikke vanskelig, spesielt hvis du får en visjon checkup og forsikringer om at det ikke er noen alvorlige problemer tydelig under eksamen.

Bruksanvisning

•  Besøk din øyet lege for å få en sjekk hvis du er bekymret for flytere. Motta forsikring om at synet ditt ikke er i fare hjelper deg å bli bedre i stand til å ignorere dem.

Se på personen, objektet eller syn og fokus på det i stedet for øyet flytere. Prøver å se direkte på flytere får dem til å flytte ut av synsfeltet og holder dem ytterste i tankene dine.

Vri øynene dine et annet sted hvis du er ute på en blå himmel eller en lys vegg. Øye floaters er mest tydelig når du ser på en vanlig, lys bakgrunn.

Tips og advarsler

  • Prøv å ikke tenke på de øye floaters hvis du fikk en synsundersøkelse, og ble fortalt at alt er i orden. Fokusere oppmerksomheten på dem er frustrerende og gjør at du legger merke til dem mer.
  • Blinker og andre øyebevegelser føre til øye floaters å komme og gå.
  • Ring legen din umiddelbart hvis du har en plutselig innsettende mange øye floaters, se lysglimt sammen med dem eller mister sidesynet. Dette kan være et tegn på en frittliggende netthinnen eller andre synsproblemer som krever umiddelbar behandling.

Hvordan vet jeg når en Plantar vorte fjernes

En plantar vorte er en vorte på undersiden av foten som er forårsaket av en virusinfeksjon. Plantar warts kan være veldig sta og motstandsdyktig mot behandling, avhengig av størrelse og behandlingsmetodene du bruker. Så hvordan kan du fortelle når en plantar vorte fjernes? Se etter flere tegn.

Bruksanvisning

•  Vask hendene med såpe og vann før og etter å ha undersøkt foten din. Humant papillomavirus (HPV) som forårsaker plantar warts spres lett ved å trykke på vorte og deretter berøre andre deler av huden din.

Undersøk plantar-vorteområdet. Ser du noen sorte prikker? Små svarte prikker, som faktisk er klumpete blodkar, ofte vises i en plantar vorte. Hvis du ikke ser noen svarte prikker, kan plantar vorte være borte.

Se på normale linjer og rygger i huden på føttene. Er de glatt og uavbrutt? I så fall er det mulig plantar vorte er fjernet. Hvis man i stedet ser en hump eller en sirkel avbrytelse av mønsteret av linjer, kan plantar vorte fremdeles være der.

Trykk forsiktig på plantar-vorteområdet. Føler du noen smerter eller ømhet? Hvis ikke, kan plantar vorte være borte. Også, med vellykket behandling, bør du føler ingen smerte eller ømhet når han går.

Hint

  • Hvis du er usikker på om din vorte er fjernet, bør du oppsøke lege. Vorter kan være vedvarende og kan trenge medisinsk behandling for vellykket fjerning.

Hva er årsakene til Prikking og kramper i føttene?

Hva er årsakene til Prikking og kramper i føttene?

Ifølge National Institutes of Health (NIH), prikking, kan kramper føtter signalisere en alvorlig medisinsk tilstand. Dersom endringer i vaner og vekttap ikke lette disse følelsene, kan du vurdere å utforske andre årsaker og løsninger med legen din.

Sirkulasjon

Diabetisk nevropati stammer fra redusert blodtilførsel fører til nerve død, som kan forårsake prikking og kramper i føttene. Sykdommer og infeksjoner som forårsaker betennelse i blodårer (kalt vaskulitt) trigger arrvev formasjon i skip, forstyrrer blodsirkulasjonen og fører til prikking og kramper i underekstremitetene.

Entrapment

Ifølge Merck Medical Library, kan revmatoid artritt av ankelen føre tarsal tunnel syndrom. Press fra nærliggende hevelse triggere prikking i føttene. Holde føttene forhøyet kan lette symptomer, men en lege kan foreslå kirurgi i kroniske tilfeller.

Skade

Parestesi og kramper fra traumatisk nerve komprimering kan utvikle umiddelbart etter en ulykke med ryggmargsskader eller brukket ben og føtter. Arrvev rundt nerver og leddgikt i ryggsøylen eller føtter kan utløse unormale fornemmelser og muskelspasmer år senere, forklarer NIH.

Ernæring

Kalsium er viktig for muskelsammentrekninger og nerveoverføring. Kalsium mangler kan forårsake muskelkramper og kribling, men kan signal nyresvikt, vitamin D-mangel, og hypoparathyroidisme (nedsatt funksjon av biskjoldbruskkjertelen), i henhold til NIH.

Hormoner

Forstyrrelser i hormonnivået kan føre til hovne føtter og ankler, legger press på nervene. Hevelse også griper inn i blodstrømmen til musklene, noe som resulterer i kramper fra melkesyre buildup og dårlig oksygenering.

Hva er årsakene til Prikking i venstre arm?

Hva er årsakene til Prikking i venstre arm?


Når det oppstår prikking i armen din, enten det er venstre eller høyre arm, kan det være grunn til parestesi, noe som betyr at du opplever unormale følelser i huden, for eksempel prikking eller svie og kløe. Parestesi er generelt resultatet av perifer nerveskade.

Nevrologisk System

The Mayo Clinic forklarer at nerveskader kan forårsake perifer neuropati, signalisert av prikking og nummenhet. Nerveskade kan være et resultat av infeksjon, skade, eksponering for giftstoffer og metabolske problemer. Diabetikere ofte lider av nerveskader.

Betraktninger

Kribling i armen kan være forårsaket av en subluxated første ribbe, som er referert til som torakal utløps et syndrom. Når dette skjer, kan det nerve og arterie i halsen bli klemt, forårsaker diffuse kribling i stedet prikking i en bestemt del av armen, ifølge Chriopractic-help.com. Dette er beskrevet som en dermatomal mønster.

Eksempel

Et eksempel på dermatomal mønsteret er når du føler prikking i overarmen på siden og kanskje også i nedre arm. Dette kalles C5 dermatome og kan føre til svake biceps og deltoid muskler samt tennisalbue hvis den ikke behandles.

Neck Nerver

En irritert hals nerve fører til at huden din til å bli veldig følsom. Til slutt armen kan bli nummen.

Leddene

Leddene i halsen må flytte for å holde seg friske. Hvis noe skjer som fikser disse leddene, og de er ikke lenger bevegelig, sulter dette brusk av næringsstoffer og oksygen og giftige avfallsstoffer bygge opp. Avfallsprodukter irritere nerve i nakken, noe som fører arm kribling.

Leddgikt eller skiveutglidning

Hvis du har leddgikt og endringer forekommer i underarmen som følge av denne tilstanden, kan dette resultere i smerter i armen samt kribling. Prikking i venstre eller høyre arm kan også være et resultat av en skiveutglidning i ryggen.

Prikking Leg Pain

Unormale nerve opplevelser beskrevet som stikking, prikking og andre lignende følelser er kjent som parestesi. Denne tilstanden er vanligvis forårsaket av nerveskade eller press. Leg prikking og smerte er en form for parestesier. Denne tilstanden kan være en indikasjon på nedsatt blodstrøm samt nerveirritasjon. En rekke problemer kan bidra til denne tilstanden. De omfatter sitter for lenge, helvetesild og plakk bygge opp forårsaket av kolesterol i blodet. Legen din kan hjelpe deg med å finne ut om det er en alvorlig medisinsk tilstand som forårsaker smertefulle, kriblende ben.

Migrene Hodepine

Migrene er hodepine som ofte ledsaget av lysfølsomhet, oppkast og kvalme. Mange mennesker bare føle smerte av denne type hodepine på den ene siden av hodet. Migrene kan bidra til kriblende ben i et individ.

Herniated disk

En herniated disk, også kjent som en skiveutglidning legger press på nervene som finnes i ryggsøylen. Presset på nervene som fører til bena kan bidra til kriblende ben smerter. En X-ray kan brukes til å finne ut om du har en herniated disk.

Diabetiker perifer nevropati

Diabetiker perifer neuropati er en nevrologisk lidelse der nerver er skadet på grunn av sykdommen diabetes. Denne lidelsen kan føre kriblende ben smerter.

Svulster

Svulster kan utvikle seg på og rundt nervene. De kan også påvirke blodstrømmen til visse deler av kroppen. Svulster kan forårsake kriblende ben smerter i en person.

Multippel sklerose

Multippel sklerose (MS) er en sykdom som angriper det sentrale nervesystemet til en person. Den sentralnervesystemet omfatter nervene i ryggraden som er koblet til legg nerver. Siden nervene i ryggsystemet påvirkes av MS denne sykdommen, kriblende ben har vært assosiert med multippel sklerose.

Medisinering

Visse medisiner kan bidra til kriblende ben smerter. Hvis du har observert at din foreskrevet medisiner som forårsaker prikking i bena gå til legen din. Be om at han justere medisin dosering, så den kriblende forsvinner.

Nødhjelp og Prikking

Ring 911 umiddelbart hvis du opplever prikking tid etter at du har hatt et hode, rygg eller nakkeskade. Du kan ha skadet nervene i ryggmargen. Hvis du opplever prikking ledsaget av svakhet, sløret tale, problemer med å gå eller lammelse gå til legevakten så raskt som mulig. Du har kanskje opplevd et slag. Hvis du er usikker på hva som forårsaker din prikking, bør du oppsøke lege for å finne årsaken.

Fakta om Prikking Fingers

Fakta om Prikking Fingers


Prikking fingre er et symptom som kan være forårsaket av flere ulike medisinske tilstander. Også kjent som Paresthesias, kan kriblende fingre ofte beskrives som en prikkende følelse eller lammende eller brennende følelse. Noen av de forhold som kan forårsake prikking fingrene er Carpal Tunnel Syndrome, multippel sklerose eller frostskader. Hvis du finner deg selv opplever en lammende følelse eller prikking i fingrene, sjekk med legen din.

Effekter

Hvis symptomene gå ukontrollert av en lege, kan hånden bli fullstendig lammet eller mister all følelse. Vanlige bivirkninger omfatter nummenhet, prikkende og brennende.

Typer

Medisinske tilstander som kan forårsake prikking fingrene inkluderer Carpal Tunnel, diabetisk nevropati, multippel sklerose, panikklidelse, og Perifer neuropati.

Identifikasjon

Advarsel tegn er en sensasjon lik den i hånden din å sovne eller gå nummen. Du kan også føle en prikkende eller brennende følelse, som om hendene ble presset mot pinner og nåler. Prikking fingre eller tap av følelsen kan ofte være svært smertefullt.

Potensiell

Uten riktig behandling av en medisinsk faglig, kan hendene og nerver har langsiktige skader. Det er veldig viktig å søke medisinsk behandling så snart som mulig dersom du opplever noen av slags prikking i huden.

Forebygging / løsning

For å hindre prikking fingre og andre symptomer relatert til denne medisinske tilstanden, unngå ensformig arbeid. Hvis det ikke kan gjøres, må du huske å bruke riktig holdning når du sitter ved et skrivebord, og pass på å ikke bruke for mye press når du bruker hender og fingre. Du kan også gjøre hånd øvelser i løpet av dagen for å holde dem smidige og fleksible. Leger anbefaler folk som har opplevd prikking fingre eller symptomer på Carpal Tunnel å bære splinter å holde håndleddene immobilisert.

Hvordan avlaste forbrenningen og Prikking Feet

Det er en rekke ting du kan gjøre for å lindre disse to følelsene til du kan få det sjekket ut. De fleste er ganske enkelt og tar ikke mye mer enn et enkelt produkt for å få noen lettelse.

Hvordan avlaste forbrenningen og Prikking Feet

•  Gjør en avtale med en lege. En brennende eller prikkende følelse i føttene kan være et symptom på en mye mer alvorlig tilstand. En lege kan gjøre en fast diagnose og angitt riktig løpet av behandlingen.

I mellomtiden, heve føttene. Noen ganger gjør dette - spesielt etter en lang dag med å være på føttene - kan bidra til å lindre den brennende og prikkende følelse.

Påfør en lotion, krem eller spray. Den brennende og prikkende følelse kan være et tegn på at du har fotsopp. En enkel løpet av behandlingen ville innebære en lotion, krem ​​eller spray som kan kurere denne typen tilstand.

Ta en reseptbelagte medisiner. For mer alvorlige tilfeller av fotsopp, må du kanskje begynne å ta reseptbelagte medisiner for å rydde opp tilstanden.

Støv føttene daglig med en anti-sopp pulver. Dette er nyttig for folk som har hatt problemer med foten i det siste, men kan bidra til å lindre den brennende og / eller prikkende følelse.

Suge føttene i en medisinert fotbad. Noen ganger, kan føttene bli irritert og betent. Et fotbad kan ofte redusere irritasjon og betennelse.

Hint

  • Bruke sandaler i din klubb eller treningsstudio, i dusj og garderobe. Dette betyr ikke nødvendigvis lindre svie eller prikking, men vil holde den fra å komme tilbake eller å dukke opp i første omgang. Slites løs, naturlige sokker. Noen mennesker opplever noen brennende og prikkende følelse fra seg dårlig utstyrt sokker eller de som er laget av syntetiske fibre.

Årsaker til Øyenbryn Håravfall

Opplever plutselige øyenbryn håravfall er ikke grunn til umiddelbar alarm. Øyenbryn skallethet eller patchiness kan bare være forårsaket av overplucking. Men det er noen alvorlige sykdommer forbundet med øyenbryn hårtap. Å miste hår på øyenbrynene kan være en indikasjon på at noe er galt. I denne artikkelen vil flere årsaker til øyebrynet hårtap bli diskutert.

Overplucking

Overplucking øyenbrynene er en av de viktigste årsakene til øyenbryn hårtap. Når håret er trukket ut ved roten, tar det lengre tid å vokse tilbake. Derfor, hvis konsistent overplucking oppstår i en lang periode, kan håret ta flere uker å vokse tilbake, eller det ikke kan vokse tilbake i det hele tatt. Øyenbryn blyanter og øyenbryn correctors kan brukes som en midlertidig fiks for øyenbryn patchiness, men den beste løsningen er å vente noen uker for håret å vokse tilbake.

Medisiner

Visse medisiner kan føre til hårtap, herunder at av øyenbryn hår. P-piller har vært kjent for å føre til hårtap hos kvinner som er genetisk disponert for hårtap. Ofte vil folk som gjennomgår cellegiftbehandling miste alle håret, både på hodet og øyenbrynene. Andre medikamenter som forårsaker hårtap inkluderer aspirin, blodfortynnende, leddgikt medisinering og beslag medisinering.

Eksem

Eksem, også kjent som atopisk eksem, kan være en gjerningsmann i tap av øyenbryn hår. Eksem er en kronisk tilstand som fører til ekstremt tørr hud, som er ofte ledsaget av kløende, røde nupper og skalering. Huden kan bryte ut i røde eller brune flekker som kan påvirke hodebunnen, ansiktet, armer, ben eller føtter. Mange ganger, kan eksem påvirke øyelokkene; dreven skrape i ansiktet eller øyelokk kan føre til øyenbryn hårtap eller øyevipper tap.

Alopecia areata

Alopecia areata er en autoimmun sykdom som forårsaker hårtap. Selv om det ikke er noen kjent årsak til alopecia areata, mange forskere mener at sykdommen er genetisk. Dette betyr at hvis det er en familiehistorie med alopecia areata, kan du være i faresonen. Forskere tror at sykdommen kan utløses av en miljø element, for eksempel et virus, i folk som er mer sannsynlig å utvikle den. Selv om håret vil mest sannsynlig vokse tilbake, kan håravfall og gjenvekst oppstår ofte.

Lupus

Lupus er en annen autoimmun sykdom som hovedsakelig rammer kvinner, og fører til at kroppens immunsystem til å slå på seg selv, skade vitale organer og vev. Den vanligste formen er systemisk lupus, som kan påvirke mange deler av kroppen, inkludert huden, ledd, blod og nyrer. Forskere er ikke sikker på hva som forårsaker lupus, men mange føler at det er forårsaket av en kulminasjon av miljøet og arvelighet. Symptomer inkluderer håravfall, hudlesjoner, stive ledd, ansikts utslett, tretthet og depresjon.

Venstre Arm Prikking Symptomer

Prikkende følelse i venstre arm kan ikke være grunn til alarm; men det er en abnormitet som må sjekkes av lege. Hvis du opplever prikking symptomer i venstre arm eller andre steder på kroppen, kan det tas som et rødt flagg advarsel om at noe ikke kan være helt rett. Jo før du sjekke ut årsaken til symptomet, jo raskere kan du hindre eventuelle ytterligere problemer oppstår.

Årsaker

Årsakene til venstre arm kriblende symptomene kan variere fra små problemer til store misdannelser. Noen av de mulige årsaker til kriblende følelse kan inneholde:

En klemt nerve i nakken eller skulderen som kan forårsake nummenhet eller prikking i huden. Press på ryggsøylen forårsaket av en herniated disk. Carpal tunnel syndrom. Den "stikking" følelsen skyldes lem sovner fra å være i en bestemt stilling i lang tid. Bivirkninger fra bestemte medisiner. Multippel sklerose. Hjerneslag. Active skjoldbruskkjertelen. Dårlig sirkulasjon, noe som kan være forårsaket av plakk og kan være et mulig tegn på hjertesykdom.

Umiddelbar Care

Hvis du har et forhåndsdefinert sykdom som carpal tunnel syndrom eller smerter i korsryggen, kan det være visse øvelser du kan gjøre for å lindre symptomene dine. Det er svært viktig at du finne årsaken til symptomene så snart som mulig og få dem behandlet av legen din. Hvis årsaken til den kriblende kommer fra diabetes, vil du bli fortalt av legen måter å justere kostholdet ditt for å holde blodsukkernivået balansert. I tillegg må du diskutere med legen din mulige bivirkninger av eventuelle medisiner du tar for å lindre den kriblende symptomer.

Emergency Care

Ingen vet kroppen din bedre enn deg. Du vil vite forskjellen mellom en arm som har sovnet forårsaker prikking i huden eller en mulig medisinsk nødstilfelle. Ring 911 hvis noen av følgende skjer:
Hvis du oppleve kriblende følelse etter treffer hodet eller falle på ryggen.
Hvis du opplever fullstendig lammelse av armen.
Hvis du, til enhver tid, mister bevisstheten.
Hvis du opplever sløret tale eller synstap.
Hvis du opplever kontinuerlige svimmelhet eller muskelspasmer.
Hvis den kriblende forverres når du beveger armen.
Hvis du opplever brystsmerter og pustevansker.

Diagnose

Det vil være viktig at legen din stille konkrete spørsmål for å finne årsaken til din venstre arm prikking symptomer. Ettersom det er mange årsaker, å få riktig diagnose er viktig ved behandling av problemet effektivt. Kjenn din egen medisinske historie for å hjelpe legen forstå hvorfor du opplever disse symptomene. I tillegg kan det være en rekke tester du kan måtte gjennomgå for at din lege for å sikre en riktig diagnose. Beskriv symptomene så konkret som mulig. Vit når symptomene begynte, og hvor lenge du har vært inne i dem.

Betraktninger

Gå til legen din selv om du tror årsaken til dine symptomer er en liten en. På grunn av de mange årsaker til venstre arm prikking symptomer, vil du ønsker å være sikker på at det du opplever er ikke starten på en alvorlig sykdom. Husk at den kriblende symptomene er en advarsel tegn på at noe er galt med kroppen din. Være proaktive i å identifisere årsaken for å hindre at problemet blir verre.

Om Prikking Hender Symptomer

Noen ganger årsakene kriblende hender er mindre. For eksempel kan du oppleve prikking hender i et minutt eller to hvis du sovnet liggende på toppen av en eller begge hendene. Men prikking hender kan også være et tegn på noe mer alvorlig - selv en snarlig medisinsk krise.

Typer

Det finnes flere ulike typer av hånd kriblende: kribling som oppstår i begge hender, kribling som oppstår i den ene hånden og kribling som oppstår i fingrene. Kribling som oppstår i den ene hånden eller bestemte fingre er vanligvis forårsaket av et problem med den hånden eller fingeren, mens prikking i begge hender eller alle fingre er vanligvis forårsaket av en underliggende tilstand i kroppen.

Prikking i begge hender

Fordi diabetes kan skade nerver, fører det ofte prikking i både hender og føtter. Alkoholmisbruk, multippel sklerose og vitamin B13-mangel også føre til nerveskader og kan føre til prikking i begge hender. I tillegg kan prikking i begge hender være et tegn på hjertesykdom og kan oppstå i løpet av et hjerteinfarkt. Carpal tunnel syndrom er en nerve problem som ofte rammer begge hender.

Prikking i One Hand

En kriblende følelse i den ene hånden kan være et symptom på et slag, som er en alvorlig medisinsk tilstand som krever umiddelbar handling. Andre mindre bekymringsfulle årsaker til prikking i den ene hånden inkluderer nerveskader som er et resultat av en håndskade eller prikking som er resultatet av en infisert kutt.

Prikking i fingrene

Prikking i en bestemt finger vil vanligvis være forårsaket av en skade på den finger som har resultert i nerveskader eller infeksjon. Frostbite er en annen vanlig årsak til prikking i fingrene.

Løsning

Fordi hånden prikking kan være han tegn på en alvorlig medisinsk tilstand som hjerteinfarkt eller hjerneslag, bør du oppsøke legen din om alle kribling som ikke kan tilskrives handlinger som å sove på armen eller å ha armen hevet over hodet. Hånd kriblende som er et resultat av carpal tunnel syndrom kan fikses med en mindre operasjon. Livsstilsendringer kan lette kriblende forårsaket av diabetes.

Hva er behandlingen for Hvite prikker på tungen?

Hvite prikker på tungen er vanligvis forbundet med oral (munnen) trost, leukoplakia og oral lichen planus, tre forskjellige orale sykdommer som har forskjellig opprinnelse. Oral trost er vanligvis forårsaket av en overproduksjon av candida albicans i munnen og kan dukke opp på tungen, kinn vegger, taket av munnen eller i halsen. Leukoplakia vises vanligvis i folk som bruker skråtobakk og kan være kreft. Oral lichen planus er vanligvis mindre alvorlig og kan være forårsaket av dårlig munnhygiene, bruk av tobakk eller drikker for mye alkohol.

Identifikasjon

Før behandling gis, bør folk med hvite flekker på tungen har sine leger eller tannleger undersøke dem for en riktig diagnose. Ifølge Mayoclinic.com, vises trøske vanligvis som "kremhvite lesjoner på tungen." Disse lesjonene ofte ha en cottage cheese-aktig utseende, og kan blø når man gnir. Imidlertid kan disse hvite flekker skrapes av, i motsetning til de som vises på grunn av leukoplakimateriale eller oral lichen planus, kan sistnevnte som produserer Lacey hvite flekker på tungen.

Betraktninger

Noen ganger hvite flekker på tungen fra leukoplakia eller muntlige lichen planus vil forsvinne hvis du slutter å drikke alkohol (for oral lichen planus) eller ved bruk av tobakk. Men siden trøske er forårsaket av overskytende candida albicans, kan det ofte dukke opp igjen til tross for arbeidet med å bare skrape dem av tungen. Noen alternative medisinske utøvere tror at dårlig kosthold, stress, kan en overforbruk av antibiotika, kortikosteroider eller p-piller anspore candida overvekst. Derfor kan endringer i kostholdet være nødvendig å fullstendig utrydde hvite flekker forårsaket av trøske.

Typer av medisinsk behandling

Leukoplakia kan forsvinne av seg selv, eller du kan trenge en tannlege for å fjerne den. Oral lichen planus behandles vanligvis med munnen skyllinger, medisiner som demper immunsystemet eller kortikosteroider. I tilfeller av trøske, er anti-sopp pastiller eller flytende medisin som vanligvis brukes til å eliminere candida sopp problem. Ifølge allmennlege Dr. John Pillinger i sin Netdoctor.com.uk artikkel, kan eksempler på medisiner for trøske inkluderer nystatin, amfotericin (f.eks Fungilin romber) eller mikonazol (f.eks Daktarin oral gel).

Effekter av endringer i kostholdet

Personer med hvite flekker på tungen sin på grunn av muntlige lichen planus kan noen ganger komme over sin tilstand ved å eliminere krydret mat. Personer med trøske er noen ganger satt på en candida reduserende diett som eliminerer visse candida-produserende matvarer. Når trøske setter det, er candida antas å formere seg raskere hvis du spiser for mye sukker eller gluten (et protein som finnes i hvete). Matvarer som inneholder disse ingrediensene kan innskrenkes eller elimineres en stund til du overvinne trøske.

Time Frame

Det er ingen fast tidsramme for å eliminere de tre viktigste sykdommer som forårsaker hvite flekker på tungen. De som korrekt identifisere deres problem og gjennomgår behandling er mer tilbøyelige til å komme raskere.

Øyenbryn Håravfall & Stress

Øyenbrynene ramme øynene, og legge definisjonen og dimensjon til ansiktet. Øyenbryn hårtap kan være traumatiserende. Plutselig tap av brynene kan føre til usikkerhet, og en person kan isolere seg selv, blir deprimert eller sint. Stress spiller en rolle i hårtap; Derfor er det viktig å finne årsaken og arbeidet med dens eliminering. Støttegrupper er tilgjengelig for folk som opplever midlertidig eller permanent hårtap kjent som alopecia.

Identifikasjon

Å miste eller Shedding hår er normalt - ca 100 hår daglig - som håret går inn i en "hvilefase." Håret er fornyet gjennom sin vekstsyklus, som består av hvile, Shedding og etterveksten. Dette gjelder hår over hele kroppen, inkludert øyenbrynene. Stress kan spille en viktig rolle i øyenbryn og andre hårtap. Prosessen med "hvile" i hårvekst syklusen kalles telogen. Stress kan føre til at håret til å bli tvunget inn i hvile scenen og kaste for tidlig. Denne tilstanden kalles telogen effluvium.

Forhold

Ifølge Mayo Clinic, er telogen effluvium den vanligste typen av stressrelatert håravfall. I noen tilfeller kan ekstrem stress føre til en tilstand som kalles alopecia areata. Alopecia areata fører til hvite blodceller til å påvirke hårsekken, dermed sluttet hårvekst. Håret begynner å falle ut i løpet av uker. Med begge forholdene, begynner håret å vokse igjen innen et par måneder, men syklusen kan gjenta.

Telogen effluvium

Telogen effluvium har mange årsaker som resulterer i øyenbryn tap. Mer vanlig, har høy feber, kronisk sykdom, alvorlig stress, fødsel, større kirurgi, infeksjoner og skjoldbrusk problemer blitt identifisert som den potensielle opprinnelse. Krasje dietter, jern og protein-mangel kan føre til øyenbryn hårtap. Andre årsaker kan tilskrives visse medisiner, for eksempel anti-inflammatoriske, antidepressiva og betablokkere. En helse-omsorg leverandøren kan fastslå årsaken gjennom undersøkelse og mulige tester.

Alopecia areata

Øyenbryn hårtap med alopecia areata følger generelt hårtap på toppen av hodet. Tegn vanligvis vises som jevne runde flekker i hodebunnen, men kan vises på øyenbrynene, også skape usammenhengende flekker. Alopecia areata er ansett som en autoimmun sykdom, og genetikk kan spille en rolle i sin utvikling. Tilstanden kan aktiveres av en utløser, slik som et virus. Ifølge National Alopecia Areata Foundation, påvirker denne tilstanden over 5 millioner amerikanere.

Betraktninger

Hormonelle ubalanser og hår behandlinger kan bidra til hårtap i hodebunnen, øyenbryn og andre områder av kroppen. Du bør kontakte din helse-omsorg leverandøren hvis du opplever plutselige usammenhengende eller mer enn normalt hårtap. Årsaken kan være en skjult medisinsk tilstand. Sykdommer som diabetes og lupus kan også være faktorer i hårtap.