Digidexo.com

vondt fettlever

Hvorfor vondt i magen ETTER TRENING

Hvorfor vondt i magen ETTER TRENING


Trening er bra for deg, så hvorfor gjør det vondt? Magesmerter etter en treningsøkt er som regel delt opp i to kategorier: muskelsmerter og mage ubehag. Verken en er behagelig, og i de fleste tilfeller, er verken spesielt farlig for helsen din. Hold deg hydrert og næring med sunn mat, tid spisingen din på riktig måte og justere intensiteten på treningen for å hindre magen fra vondt etter trening.

Dehydrering

Dehydrering kan forårsake alvorlige magesmerter, ifølge en studie publisert i 2004 utgaven av "Journal of College of Physicians og kirurger Pakistan." Svette under en treningsøkt kjøler deg av, men også øker risikoen for dehydrering hvis du ikke erstatte tapt væske. Dette gjelder spesielt når du trener i varmt vær. Forhindre dehydrering ved å drikke 16 til 20 gram vann et par timer før du starter treningen. Fortsett å drikke vann mens du trener, og følge opp din fysiske aktivitet med mer væske. The American Council on Exercise råder 16 til 24 gram for hver kilo vann tapt under trening.

DOMS og overtrening

Forsinket utbruddet stølhet er en type muskel ubehag som oppstår etter at du trener. Doms-relaterte magesmerter kan ikke vise fram til en dag eller to etter at du har engasjert magemusklene under en treningsøkt, som gjør situps. Betennelse i muskelfibre forårsaket av mikroskopiske tårer er grunnen til magen gjør vondt. Dette skjer oftest når du har jobbet muskelen forbi sin normal kapasitet. Muskelkramper - ufrivillig sammentrekning av en muskel - kan også være en indikasjon på overarbeid. Hvis du rutinemessig utvikle smerter i magen, redusere intensiteten på treningen eller bytte til en annen øvelse for en stund.

Diet

Ditt kosthold kan bidra til magesmerter etter trening. Spise store måltider eller tung mat som er stekt, høy i fett eller fet tar lengre tid å fordøye, og kan la deg følelsen oppsvulmet, gassy og kvalm under og etter en treningsøkt. Matvarer som du ikke er vant til, uansett hva de er, kan også vraket ødeleggelse på fordøyelsessystemet etter trening. MayoClinic.com anbefaler å spise en kombinasjon av hele korn karbohydrater og protein for å gi deg energi for aktiviteten. Bananer og annen frukt, kjeks, energi eller granola barer og yoghurt er ideelle snack alternativer som er usannsynlig å forlate deg med en urolig mage når du trener.

Time din Eating

Spiser for mye rett før du trener eller ikke spise noe før trening kan føre til magen å gjøre vondt. Planlegg store måltider i minst tre timer før du trener. Forbruke mindre måltider eller snacks ca to timer før trening for å gi deg energi uten trusselen om dårlig fordøyelse.

Problemer med fettlever

Problemer med fettlever


Det finnes to typer fettleverproblemer. Den første type er referert til som alkohol indusert fettlever og det andre er kjent som ikke-alkoholholdige fettleversykdom. Alkohol indusert fettlever er sett hos pasienter som har engasjert i kroniske og tung drikking av alkohol. NAFLD pasienter har ingen tidligere historie med overdreven drikking. Den NAFLD tilstanden er ofte forårsaket av insulin eller stoffskifteproblemer, og begge typer kan bli ganske alvorlig hvis venstre ubehandlet. Tidlig stadium behandlinger inkluderer endringer i kostholdet og medisiner, mens sent stadium fatty leversykdom kan medføre operasjon eller en transplantasjon.

Hva er Fatty Liver?

Ifølge American Liver Foundation, er en liten mengde av fett i leveren sunn. Den tilstand som er referert til som "fettlever" oppstår når leverceller fylles med store mengder fett. Vekten av et sunt menneske lever gjennomsnitt £ 3. Når fettnivået begynner å overstige 10 prosent av det vekt, er leveren anses å være fettstoffer.

Tretthet og magesmerter

I begynnelsen stadier av fatty leversykdom de fleste pasienter har svært få symptomer, hvis noen. Men når symptomene forekommer de ofte vage og noen ganger avvist som andre sykdommer. The American College of Gastroenterology av Bethesda, Maryland, forteller at tidlige symptomer på fettlever kan produsere smerte i midten eller øvre høyre kvadrant av magen sammen med en følelse av generell tretthet og svakhet.

Betennelse

Hos pasienter som har fettlever, vil leveren ofte blir hovne og betente. Ifølge Merck, er en lege vanligvis i stand til å føle en hoven leveren ved undersøkelse og palpasjon. Når betennelsen er oppdaget, vil legen vanligvis bestille en rekke blodprøver som kan identifisere årsaken bak hevelsen. Behandlende lege kan også bestille en MR (magnetisk resonans imaging) av magen, noe som vil gi et klarere bilde av hvor mye ekstra fett i leveren har akkumulert.

Nash

NASH (alkoholfrie steatohepatitis) blir ofte referert til som en silent killer, og ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, NASH mistenkes når nivåene av ALAT (alaninaminotransferase) eller ASAT (aspartataminotransferase) er funnet å være forhøyet i en blodprøve. Hvis venstre ubehandlet, kan den unormale celle utviklingen forbundet med NASH føre til arrdannelse i leveren. Denne arrdannelse er kjent som "fibrose" og kan bli ganske stort. En leverbiopsi er ofte nødvendig for å bekrefte fibrose.

Skrumplever

Skrumplever er en alvorlig sykdom som oppstår i de senere stadier av fatty leversykdom. The Mayo Clinic viser at når arrdannelse er minimal, er leveren stand til å helbrede seg selv gjennom regenerering. Men, når arrdannelse er kronisk, skrumplever setter inn. Skrumplever kan føre til en økning i smitte i hele kroppen og vanskelighets absorbere vitaminer og næringsstoffer. Cirrhose i leveren, kan også øke risikoen for utvikling av leverkreft, som ofte livstruende.

Fettlever Symptomer og Cures

Fedme og usunne matvaner øker sjansene for å utvikle en rekke medisinske tilstander som fatty leversykdom. Denne tilstand forekommer når fettet akkumuleres i leveren. Hvis venstre ubehandlet, kan overflødig fett i leveren redusere leverfunksjonen og føre til permanent lever arrdannelse. Heldigvis finnes det måter å kurere fettlever og forebygge fremtidige problemer.

Symptomer på Fatty Liver

Fordi symptomene er uvanlig med fatty leversykdom, noen lider er uvitende om deres tilstand. En rutinemessig blodprøve kan antyde høy leverenzymer, som er et tegn på fettlever. Hvis venstre ubehandlet, kan tilstanden forverres, og du kan ha smerter i øvre høyre side av magen eller erfaring tretthet.

Reduser Vekt

Å kurere eller reversere fatty leversykdom, redusere kroppsvekten din er avgjørende. Opprettholde en sunn vekt minsker risikoen for en mange sykdommer som hjertesykdom og diabetes. Hva mer, senker en sunn vekt blod triglyserider (fett), og blir kvitt fett opphopning i leveren.

Begynne å trene

Å miste vekt og brenne fett, starter en øvelse rutine og bruke minst 30 minutter til aktivitet tre til fem ganger i uken. Fysisk aktivitet kan omfatte idrett, ved hjelp av en treningsøkt video eller besøke treningsstudioet. Å ha en større del av magen øker risikoen for fettlever. Du kan slanke magen ved å inkludere kjerneøvelser i treningen - crunches, pilates eller bruk gym utstyr som er utformet for å tone magemusklene.

Healthy Eating

Eliminere fet mat fra kostholdet ditt og erstatte disse måltidene med lav-fett måltider og snacks - yoghurt, bakt chips, frukt, grønnsaker og magert kjøtt. Fet mat inkluderer stekt mat og rask mat. Du trenger ikke å gi opp din favoritt elementer eller snacks. Men du trenger å øve moderasjon og lære porsjonskontroll. Med regelmessig mosjon og et lavere kaloriinntak, kan du reversere fettlever og nyte en og annen godbit.

Unngå alkohol

Selv om det er trygt å konsumere en alkoholholdig drikke daglig, mennesker som lever med fettlever burde fullstendig eliminere alkohol fra kostholdet sitt - i hvert fall inntil tilstanden reverserer. Overforbruk av alkohol er en primær årsak til leverskade og drikke alkohol mens du kjemper mot fettlever kan stress leveren og langsom bedring.

Alternativ behandling av fettlever Symptomer

Når leveren begynner å akkumulere forekomster av fett, kan du begynne å lide av det som er kjent som en fettlever. Ofte referert til som ikke-alkoholisk fettleversykdom, denne tilstanden vanligvis medfører ingen problemer for folk, men kan be noen betennelse og irritasjon i orgelet. Over tid vil dette til slutt resulterer i dannelsen av arrvev, som hindrer den totale funksjon av leveren. Når dette skjer, er behandling ofte nødvendig for å avhjelpe tilstanden.

Livsstil Treatment

Siden det ikke er en standard medisinsk behandling for alkoholisk fettleversykdom, de fleste leger anbefaler "alternative" ruter til å redusere faktorer som kan være medvirkende til forekomster av fett. En av de mest vanlige er å miste overflødig vekt du kan bære. For å gjøre dette, de fleste finner en nytte av å endre sine matvaner og mosjon regime, så redusere mengden mettet fett og kaloriinntak av kostholdet ditt, samt øke mengden av fysisk trening du deltar i hver dag.

Frukt, grønnsaker og hele korn er gode kilder til vitaminer og næringsstoffer, så vel som inneholder langt færre kalorier enn de fleste kjøtt og meieriprodukter. Utveksling biff og svinekjøtt med kylling og fisk. Eliminer svært bearbeidet mat, som for eksempel måltid hjelpere, hermetisk supper og frosne middager, og velge sunn snacks, som nøtter, gulrøtter og epler, i stedet for chips eller godteri. Alle disse tingene kan gå en lang vei å senke kolesterolet og forebygge opphopning av fett i leveren.

For trening, prøv å innlemme minst 30 minutter fysisk anstrengelse hver dag. Turgåing, sykling og jogging bare ta en halvtime å virkelig nytte for din helse. Løfte vekter og konkurranseidrett, som tennis eller basketball, kan ikke bare bidra til å brenne kalorier, men også oppmuntrer til utvikling av muskler og minske potensialet av fettavleiringer. Selv enkle ting som å ta trappene på jobben eller gå på butikken kan innlemme fysisk form i det daglige liv.

Alkohol Restriction

En annen metode for behandling av fettlever, er å unngå inntak av alkohol. Når du allerede lider av fatty leversykdom, kan alkohol ytterligere irritere leveren, forårsaker den til å inflame og etter hvert utvikle arrvev. Ved å unngå alkohol, du minske potensialet for ytterligere skader, spesielt når det med kobling av livsstilsendringer, til leveren.

Antioksidant Forbruk

Det er noen tro på at bruken av antioksidanter kan lindre og potensielt motvirke akkumulering av fettavleiringer i leveren. Vitaminene A, C og E, samt karotenoid og selen, er den klart mest vanlige antioksidanter som brukes i dag. Men å ta disse i supplement form kan ikke være nok til å gjøre noen form for gunstig effekt på leveren, så oppsøke faktiske mat kilder til disse næringsstoffene.

Gulrøtter, brokkoli, tomater, squash, grønnkål, aprikos og fersken er alle gode kilder til både vitamin A og karotenoid. Grønne bladgrønnsaker (som spinat og kål), tomater, grønn paprika brokkoli, jordbær og sitrusfrukter er rik med vitamin C. Vitamin E finnes i mange nøtter og korn samt spinat, kål, Chard, grønne og vende greener og blåbær. Nøtter, fisk, kylling, kalkun og hele korn er gode matvarer for å få selen. Så i stedet for å snu til kosttilskudd for å bruke antioksidanter for å behandle din tilstand, kan du prøve å få disse næringsstoffene direkte fra kilden.

Diett for pasienter med fettlever

Fatty leversykdom, eller ikke-alkoholisk fettleversykdom (NAFLD), er en vanlig forekommende tilstand hos overvektige individer forbi alder av 30. Denne sykdommen rammer omtrent 15 til 20 prosent av befolkningen, med en mye høyere insidensrate blant dem som er allerede overvektig. Hvis du sliter med en fettlever, vet at hjelpen er mulig, men problemet kan ikke løses med konvensjonelle medisiner eller behandling.

Om NAFLD

NAFLD utvikles når fettet regulerende kapasitet av et sunt leveren blir svekket. I en frisk lever, fett er enten brukes som energi eller pumpes ut av leveren via gallen. I et individ med NAFLD, er leveren lagring av fett i stedet for å behandle den, noe som fører til oppbygging over tid. Dette kan føre til vanskeligheter med å miste vekt, utvikling av Type 2 diabetes, forhøyet kolesterol og abdominal fedme.

Herding NAFLD

Det er ingen medisinsk behandling av "raske løsninger" for en fettlever. Den eneste virkelige løsningen er gradvis og vedvarende vekttap gjennom endring av en usunn livsstil. Mens slanking metoden som er tidligere overlatt til pasienten, har ny forskning indikerte at en low-carb diett kan oppmuntre ekstra fettforbrenningen i leveren, og dermed fører til bedre resultater for personer som lider av NAFLD enn bare en lav-kalori diett.

Low-carb Anbefalinger

Du trenger ikke vedta et radikalt low-carb plan for å se fordelene. I stedet for slanking ved hjelp av tradisjonelle carb-tak (teller daglige karbohydrater), bruk en carb-restriktiv tilnærming. Med andre ord, bare konsumere karbohydrater fra visse kilder - frukt og grønnsaker. Frukt og grønnsaker er fulle av nødvendige vitaminer og næringsstoffer, og er i stand til å gi alle karbohydrater kroppen din trenger for å kjøre effektivt.

Avrunding ut Diet

For resten av kostholdet ditt, spiser rikelig med magre proteiner, som kjøtt, kylling, fisk, egg og kalkun. Dessuten, sørg for at du spiser minst 30 prosent av dine daglige kalorier fra en blanding av de ulike typer fett. Gjør dette ved å dele fettinntaket blant animalsk fett, naturlig fett (for eksempel fett som finnes i egg og kokosnøtter) og oljer (med fisk og olivenolje er to gode valg). Hvis du klarer å spise en proteinkilde, en frukt og en grønnsak, og noen sunt fett til hvert måltid, vil du sannsynligvis gå ned i vekt og administrere fatty leversykdom.

Betraktninger

Husk at gradvis vekttap er best. Du har ikke blitt overvektig over natten, og så mye som du ønsker å oppnå dine mål i dag, ta en mer langsynt tilnærming. Mål å miste 1 til 2 kg. per uke. Overvåk dette ved å holde en mat logg (inneholder matvarer og totale daglige kalorier) og veier deg ved utgangen av hver uke. Hvis du taper vekt på sporet, holde kalorier konstant. Hvis ikke, øke eller redusere kalorier med 200 daglig, deretter re-evaluere etter behov.

Hvordan bli kvitt fettlever

Dårlig kosthold og fedme bidrar til fatty leversykdom. Lær hvordan du kan reversere denne tilstanden og stoppe leverskader.

Hvordan bli kvitt fettlever

miste kroppsfett. Fedme og abdominal vekt kan føre til akkumulering av fett i leveren. Gå på en diett og vilje til å opprettholde en sunn kroppsvekt å reversere fettlever. Spis mindre fett og redusere kaloriinntaket.

Trening for å redusere fettlever. Brenner fett og kalorier og engasjerende i mage toning øvelser kan redusere eller bli kvitt en fettlever. Øvelse for 30 minutter om dagen, og inkluderer bevegelser for å redusere magefett slik som sit-ups.

Endre matvaner. En høy fett diett øker også sjansene for fettlever. Fjern fet mat fra kostholdet ditt og velge lav-fett eller ikke-fetterstatninger.

Unngå alkohol. For mye alkohol skader leveren og utløser fettlever. Slutte å konsumere alkoholholdige drikker å reversere fettlever og unngå leverskade.

Tegn og symptomer på en alkoholisk fettlever

Tegn og symptomer på en alkoholisk fettlever


Alkoholisk fettlever sykdom er en kronisk leversykdom som kan føre til arrdannelse og betennelse i leveren. Fatty leversykdom er vanlig hos mennesker som misbruker alkohol, men mellom 2 prosent og 5 prosent av amerikanerne som ikke drikker noe eller drikke svært lite alkohol har også tilstanden, ifølge National Digestive Diseases Information Clearninghouse. Tilstanden oppstår når leveren slutter å effektivt å bryte ned fett, forårsaker dem til å bygge opp i orgelet. Mange mennesker med tilstanden er uvitende de har det, men det kan føre til skrumplever og fremgang til leversvikt.

Magesmerter

Noen mennesker med alkoholisk fettlever sykdom vil utvikle magesmerter. Smerten er vanligvis følte i øvre høyre kvadrant, der leveren ligger. Smerten er vanligvis kjedelig og ubehagelig, ikke skarpe eller alvorlig.

Fatigue

Alkoholisk fettleversykdom kan føre til tretthet eller en generell følelse av uvelhet. Disse symptomene vanligvis ikke utvikles før etter at sykdommen har begynt å komme videre. I tillegg, trøtthet og illebefinnende er symptomer på mange medisinske tilstander og da opplevde alene er vanligvis ikke en indikasjon på ikke-alkoholisk fettleversykdom.

Vekttap

Et annet symptom på alkoholisk fettleversykdom er uforklarlig vekttap. I likhet med mange andre symptomer, skjønt, er vekttap vanligvis ikke merkbar før sykdommen har kommet eller skrumplever har begynt å utvikle.

Skrumplever er når sunt leveren vev er erstattet med arrvev og orgelet begynner å svikte. Personer med skrumplever også kan oppleve væskeretensjon, intestinal blødning og, til slutt, leversvikt. Men ikke alle tilfeller av ikke-alkoholisk fettleversykdom fremgang til det punktet av skrumplever.

Gjør det vondt når en nyre stein Passes?

Det er ingen vei rundt det: ja, vanligvis gjør det vondt når en nyre stein passerer. For å minimere smerte og hindre fremtidige steiner fra forming, er det nyttig å forstå hva en nyrestein er og hvordan den kan behandles.

Hva er en nyre stein?

En nyrestein er en solid samling av krystaller som kommer fra oppløste mineraler i urinen. Vanligvis er disse krystallene ikke form, fordi kjemikalier i urinen holde dem i flytende tilstand, men for en rekke årsaker, noen ganger disse kjemikaliene ikke fungere riktig.

Hvorfor gjør det vondt?

Nyrestein kan være forsvinnende liten, og da kan de beveger seg gjennom nyrene, ureter, blære og urinrøret uten å forårsake noen smerter. På den andre enden av skalaen, kan nyrestein når størrelsen av en golfball.

Når de er i størrelsesorden 2-3 mm i diameter, eller større, strekker de veggene av ureter og nyrebekken (åpningen fra nyren til ureter). Disse musklene svarer ved spasming i et forsøk på å presse nyrestein ut. Dette strekker og spasming er hva som forårsaker noen ganger uutholdelig smerte forbundet med en nyrestein. Når steinen er gjennom ureter, opphører smertene vanligvis, og kort tid etterpå, vil nyrestein være bestått, sannsynligvis ved vannlating. Dersom stenen er større enn omtrent 6 mm, kan det imidlertid behov for medisinsk intervensjon for å passere. Om én av ti nyrestein trenger en lege hjelp til å passere.

Typer

Det finnes flere forskjellige typer av nyrestein. Det mest vanlige er dannet fra kalsiumoksalat. Kalsium fosfat steiner også skje ganske ofte. Disse steinene kommer fra hverdagens næringsstoffene vi tar inn. Personer med urinveisinfeksjoner kan få struvitt, eller infeksjon, steiner, som følge av handlingen av bakterier i urinen. Personer med metabolske forstyrrelser kan også få nyrestein, som kan barn på en spesiell høy-fett diett for å hindre epileptiske anfall. Avhengig av deres makeup, nyrestein ser veldig forskjellige fra hverandre, noe som kan hjelpe lekmann å finne ut hva hans nyrestein er laget av.

Behandling

Hvis du mistenker at du har en nyre stein, bør du oppsøke lege så snart du kan. Hvis du er i en mye smerte, besøk Urgent Care eller legevakt. Når du gjør det, vil du sannsynligvis motta en CAT scan eller en ultralyd for å finne ut om du faktisk har nyrestein, og hva deres anslått størrelse er. Legen vil vanligvis ta blod-og urinprøver, for å måle nyrefunksjonen din. Du kan også få IV eller muntlig smertestillende medikamenter.

Med mindre en nyre stein er spesielt stor (vanligvis mer enn ca 6mm), leger vanligvis anbefaler at du lar det passere på egen hånd - med andre ord, la det komme ut med din flyten av urin. Hvis det er for store til å passere denne måten, er det flere alternativer for å fjerne den. Den vanligste måten er ved hjelp av sjokkbølger til å dele det opp i mindre biter, som deretter kommer ut i urinen. En lege kan også fjerne steinen kirurgisk, enten ved kirurgi eller nøkkelhull konvensjonelle midler. Det avhenger av hvor steinen er: hvis det er i nyrene, kan et snitt må gjøres i din side for å fjerne den. En stent kan også settes inn i urinleder, som vil holde den åpen, slik at steiner kan passere gjennom uten det spasming eller strekke.

Hvis legen din har anbefalt deg la steinen passere på egen hånd, kan du ta ibuprofen å hjelpe med smerte. (Spør legen din hvor mye du skal ta og hvor ofte du skal ta det.) Varme bad kan lindre smerte også, som kan varmeputer. Pass på at du også drikke mye vann. Legen din kan be deg om å urinere inn i en liten sil for å fange nyrestein når den passerer. Han vil samle stein og analysere det: avhengig av type, kan han deretter foreslå endringer i kostholdet eller annen behandling.

Time Frame

Hvis en stein er liten nok til å gå over av seg selv, leger vanligvis gi det rundt fire uker å gå før de griper inn. Hvis en stein ser ikke ut som det vil passere av seg selv, vil legene utføre handlinger for å fjerne den så snart som mulig.

Forebygging / løsning

For å minimalisere risikoen for å danne nyrestein, leger anbefaler drikking minst tre liter vann daglig. Avhengig av hvilken type nyrestein du har, vil behandlingen være annerledes. Du kan være foreskrevet en spesiell vanndrivende, noe som vil bidra til å forhindre fremtidige steiner fra forming. Det kan også være plassert på en lav-protein, lav natriumdiett eller beskjed om å spise begrensede mengder av næringsmidler inneholdende oksalsyre, slik som søte poteter.

Gjør det vondt å holde øynene åpne under Lasik?

Gjør det vondt å holde øynene åpne under Lasik?


LASIK er en medisinsk prosedyre som brukes til å korrigere synet og redusere behovet for folk å bruke briller eller kontaktlinser. Noen mennesker er bekymret for om det gjør vondt å holde øynene åpne under operasjonen. I løpet av de pre-driftsprosedyrer, vil legen behandle øynene dine slik at det ikke skader å holde dem åpne i løpet av LASIK.

Historie

LASIK står for Laser-Assisted in situ keratomileusis. En laser er brukt for å justere formen på hornhinnen som påvirker det punktet hvor den treffer netthinnen.

Kirurgi

Det er vanlig for leger å gi pasientene en beroligende før operasjonen. I tillegg er en lammende dråpe påføres øyet eller øyne som blir operert. Vanligvis vil operasjonen tar 30 minutter eller mindre for å fullføre.

Fordeler

Fordelen fra LASIK er en forbedring i din visjon som kan fjerne og / eller redusere behovet for briller eller kontaktlinser.

Misforståelse

Mens det er ingen garanti for at operasjonen vil helt eliminere behovet for briller eller kontaktlinser, de fleste pasienter opplever at deres visjon blir bedre.

Betraktninger

LASIK har blitt stadig mer vanlig, men det er fortsatt ikke tilgjengelig for alle. Alder og visse forhold kan påvirke om du er en god kandidat for det. Din øyelege kan gi spesifikke detaljer om din egen situasjon.

Hva er betingelsene og behandlinger av fettlever?

Fettlever, også kjent som steatose, er en tilstand karakterisert ved oppbygging av unormalt høye nivåer av fett i leveren. I og for seg selv, er fettlever vanligvis asymptomatisk. Men høye nivåer av fett noen ganger føre til betennelse i leveren, og skaper en tilstand kalt steatohepatitis. Ifølge American Liver Foundation (ALF), har denne betennelsestilstand to hovedtyper: alkoholiker Steatohepatitis og alkoholisk steatohepatitis.

Symptomer

Fettlever i seg selv har ingen betydelige symptomer og vil trolig gå ubemerket inntil legen merknader noen uregelmessighet i din blodprøve eller bestemmer at leveren din er unormalt stor når han palpates magen med hendene. Fettlever kan utvikle seg til steatohepatitis og fortsatt forbli asymptomatisk i årevis. Men i denne tid leverbetennelse er egnet til å manifestere seg med slike symptomer som magesmerte, tretthet, vekttap, forvirring og svakhet, i henhold til ALF.

Diagnose

Når varslet om muligheten for fettlever, vil legen bestille andre tester for å finne årsaken. Disse kan omfatte ytterligere blodprøver og ultralyd, CT eller MR skanner i leveren. Hvis disse ytterligere tester slå opp ingen tegn til en annen leversykdom, kan legen din diagnostisere fettlever. Imidlertid er det eneste definitive bevis på fettlever gjennom en biopsi, i henhold til ALF. For at testen vil legen få leverceller gjennom en nål, og deretter sende dem til mikroskopisk undersøkelse for å finne ut om fettlever er til stede.

Årsaker

Generelt er fettlever en tilstand forårsaket av overskytende --- for mye å spise og / eller drikke. Store mengder av mat eller drikke kan presentere leveren med en byrde det ikke er i stand til å håndtere, forårsaker fett det er i stand til å behandle å bygge opp i orgelet. De med høy risiko for fettlever inkluderer alkoholikere og de som er overvektige eller fete, så vel som de med diabetes eller høye nivåer av triglyserider (type fett lipid). For en uheldig få, kan fettlever utvikle seg på egen hånd, kanskje på grunn av genetiske faktorer.

Behandling

Selv om medisinske forskere jobber hardt for å utvikle metoder for behandling av fettlever, er det i dag ingen medisinsk eller kirurgisk behandling er tilgjengelig. Imidlertid antyder ALF som kan gjøres livsstilsendringer for å hindre utbruddet av fettlever eller reversere tilstanden. Disse inkluderer å miste vekt, minimere triglyserid inntak gjennom kosthold eller medisiner, kontrollere diabetes hvis du har det, økt fysisk aktivitet, spise et sunt kosthold og å stoppe eller redusere alkoholforbruket.

Skrumplever

Hvis fettlever fører til enten form av Steatohepatitis, kan den inflammatoriske karakter av den tilstand arr eller herde vev i leveren over tid. Dette vil sette deg i fare for å utvikle skrumplever, en langt mer alvorlig sykdom som til slutt kan føre til leversvikt.

Fettlever Symptomer Diagnose & Cure

Fettlever Symptomer Diagnose & Cure


Fettlever er en opphoping av overflødig fett i levercellene. Fettlever kan ha alvorlige komplikasjoner dersom mer enn 10 prosent av leverens vekt består av fett. Fettlever forårsaker ingen symptomer eller skade for folk flest. Den formen for fettlever som ikke er forårsaket av alkoholmisbruk kalles alkoholisk steatohepatitis (NASH). Alvorlige former kan føre til leversvikt.

Risiko og årsaker

Fettlever er funnet i nesten alle mennesker som er stordrikkere. Alkoholisk fettleversykdom har ingen kjente eksakte årsaken. I tillegg til alkoholmisbruk, fettlever ofte følger hurtig vekttap, fedme, diabetes, høye triglyserider og underernæring. Risikofaktorer inkluderer også visse medisiner, gastric bypass kirurgi, høyt kolesterol, metabolsk syndrom, giftstoffer og kjemikalier (dvs. plantevernmidler), type 2 diabetes og Wilsons sykdom.

Symptomer og Skjemaer

En fettlever viser ofte ingen symptomer. Mange vet ikke at de har fettlever før de har medisinske tester. Alvorlige tilfeller kan utvise tretthet, vekttap, magesmerter, svakhet og forvirring.

Alkoholisk fettlever forårsaker overflødig lever fett uten komplikasjoner. Alkoholisk fettlever er en vanlig tilstand. Alkoholisk steatohepatitis er betennelse i leveren i en liten mengde mennesker med fettlever. NASH kan påvirke leverens evne til å fungere, noe som fører til komplikasjoner. Alkoholisk fettlever sykdomsassosierte skrumplever er leverbetennelse som fører til arrdannelse i leveren vev. Arrdannelse kan bli så alvorlig at leversvikt oppstår. Alkoholholdig Steatohepatitis oppstår når fettlever følger alkoholmisbruk og er assosiert med leverskader på grunn av betennelse.

Tester og diagnose

Leverfunksjon blodprøver sjekke leverenzymer og kan hjelpe hjelpe legen i å gjøre en diagnose. Imaging eksempel ultralyd, computertomografi (CT) skanne og magnetic resonance imaging (MRI) brukes. Levervev testing er gjort via biopsi i alvorlige tilfeller av ikke-alkoholisk fettleversykdom for å se etter betennelse og arrdannelse.

Behandling

Det finnes ingen standard medisinske behandlinger tilgjengelig for fatty leversykdom. Dagens behandling er å fokusere på årsaken og på risikofaktorer. Alkoholinduserte fettlever generelt bedre når alkoholen er stoppet. Øk trening og gå ned i vekt hvis du er overvektig. Spis et sunt kosthold rikt på frukt og grønnsaker. Velg umettet fett enn mettet fett i matvarer som fisk, olivenolje og nøtter. Spis hele korn som brun ris. Holde blodsukkeret under kontroll hvis du lider av diabetes. Pasienter med høyt kolesterol bør arbeide med å senke den med medisinering og kosthold.

Forebygging

En sunn livsstil er den beste måten for å hindre fettlever. Unngå alt som stresser leveren, slik som alkohol og visse medisiner. Spis mer frukt og grønnsaker for å dra nytte av antioksidanter de inneholder. Bruk husholdning og arbeids kjemikalier med forsiktighet og følge riktig sikkerhetstiltak; noen kjemikalier kan ha en toksisk virkning på leveren.

Fettlever Øvelser

Fettlever (eller alkoholisk steatohepatitis) er en tilstand der fettcellene begynne å danne i leveren vev. Hvis ikke behandles, kan det føre til skrumplever og muligens død. Selv om det er ingen medisinsk kur for fettlever, ifølge American Liver Foundation, kan du være i stand til å stoppe eller reversere effektene ved å følge noen endringer i livsstil. Fettlever forekommer vanligvis hos overvektige og overvektige mennesker, så en innsats må gjøres for å begynne et sunt kosthold og mosjon plan for å miste vekt.

Aerobic Exercise

Deltagelse i aerobic aktivitet er en god måte å forbrenne kalorier og styrke effektiviteten i luftveiene og sirkulasjonssystemer. En enkel metode for aerobic aktivitet er å vandre. Det eneste utstyret som kreves er et par komfortable, støttende sko og det kan gjøres hvor som helst. Hvis du har hatt en stillesittende liv, starte din rutine sakte og planlegge treningen for et passende tidspunkt. Mange synes at første tingen i morgen er en god tid til trening fordi det kan "fått ut av veien." Starter dagen med en kort spasertur kan hjelpe deg å føle deg mer våken og mer som å være aktiv resten av dagen. Ved hjelp av intervalltrening, der du går raskt for en kort stund, og deretter sakte ned og gjenta dette under treningen, kan øke stoffskiftet i opptil 12 timer etter at du er ferdig. Jo mer kalorier du kan brenne, jo raskere vil du miste fett fra leveren.

Vektbærende trening

Osteoporose er en komplikasjon som kan oppstå når du har fettlever. For å bekjempe tapet av bein og til å øke stoffskiftet, legge vektbærende trening til din aerobic rutine. Legge vekter til treningen bygger bein og styrker bindevev. En vanlig rutine for å løfte vekter eller bruke motstand maskiner også bygger muskelvev. Muskelvev, selv i ro, forbrenner kalorier raskere enn fett gjør. Som dine muskelmassen øker, vil du miste inches før du merker vekttap. Det er fordi muskel veier mer enn fett. Velg en øvelse for hvert område av kroppen din slik du vil ha en generell forbedring. Dumbbell presser, leg maskin eller knebøy, leg curls, biceps curls og abdominal crunches gir en god all-around trening. Begynn med lav vekt eller bare baren. Det viktigste hensynet er å lære god form og få flytte, da som du blir sterkere kan du legge vekt. Uansett diett og treningsprogram du velger, må du være konsekvent. Ifølge forskning utført ved University of Missouri-Columbia i 2008, kan stoppe øvelsen disponere deg til å utvikle fettlever. Som du forbrenne fett, pass på å drikke rikelig med vann daglig for å holde systemet fungerer på sitt beste.

Mat som er bra for fettlever

Mat som er bra for fettlever


Fettlever er ikke normalt. Faktisk, er jobben til leveren å transportere fett og giftstoffer ut av blodet; det er kroppens blodfilter. Men når vi fyller kroppen vår full av fet mat, fettlagrene begynne å bygge opp rundt leveren, noe som gjør det stadig vanskeligere for den å gjøre jobben sin. For å bidra til å forhindre en fettlever fra å bli verre, kosttilskudd endringer er et must.

Betydning

Selv om de fleste tilfeller av fettlever anses å være godartet, hvis de blir ignorert og forebyggende tiltak ikke er tatt, kan det føre til mer alvorlige tilstander som cirrhose i leveren og leversykdom.

Grønnsaker

Du kan spise så mange grønnsaker som du vil, fordi de er fulle av vitaminer og har ingen fett. Når du ønsker å behandle en fettlever, lav-fett eller ikke-fett mat valg er optimal.

Bønner og belgfrukter

Disse mat valg faktisk bidra til å redusere mengden av LDL (dårlig kolesterol) i blodet. Dette vil i sin tur redusere mengden fett som absorberes av leveren og bidra til å avlaste hvor mye arbeid det har å gjøre i å eliminere disse fett fra kroppen vår.

Fiber

Fiber kan bli funnet i grønnsaker, frukt og hele korn, så vel som i kosttilskudd og linfrø. Fiber senker også mengden av dårlig kolesterol i blodet; satse på ca 30 g om dagen i kostholdet ditt.

Helkorn

Foods anses fullkorn er ikke raffinert; Dette betyr at de ikke behandles, ikke inneholder den samme mengden av sukker som deres motstykker hvitt brød, sukker og bearbeidet korn, og inneholder mer av deres naturlige næringsstoffer. Det er av disse grunner at de er behandlet i kroppen i et saktere tempo og slipper mindre fett gjennom blodstrømmen.

Akutt fettlever syndrom

Leveren, en fotball-sized organ som sitter i øvre høyre abdominal området, er så viktig for dagliglivet som du kan dø uten. Så når du har et leverproblem som har slått akutt (alvorlig), er det en viktig bekymring, uavhengig av årsaken til leverproblemer (fett, alkohol, giftstoffer, skader eller medisiner).

Liver

Leveren fungerer som et filter for å fjerne giftstoffer eller andre komponenter fra kroppen din som kan bevise skadelig hvis igjen i systemet. Men leveren er ikke immun mot skadelige effekter selv, og visse medisiner, alkoholbruk, giftstoffer, skader eller overflødig fett inntak kan føre til leverproblemer. Hvis disse problemene ikke er tilstrekkelig adressert, kan de til slutt føre til leversvikt.

Fatty Liver syndrom

Tilstanden kjent som fettlever syndrom kan være forårsaket av mange faktorer, inkludert de nettopp nevnte (alkoholbruk, medisiner, toksiner, eller overflødig fett i kosten), samt skade. Det er feil å anta at det er bare på grunn av fett i kosten. Men uansett hvorfor leveren ikke er i stand til å bryte ned fett oppbygging som er til stede, de fleste opplever ingen symptomer på grunn av det. Hvis de gjør det, kan symptomene være så enkelt som tretthet, vekttap eller øvre magesmerter.

Betennelse

Ifølge Mayo Clinic, et lite antall individer vise et annet symptom når leveren ikke er i stand til å behandle overflødig fett: betennelse. Betennelse har potensial til å hindre leveren fra å utføre en effektiv måte, noe som kan skape ytterligere komplikasjoner, som arrdannelse i leveren.

Arrdannelse i leveren vev

Når levervevet har blitt merket, kan arret skader også påvirke dens evne til å gi gode resultater. I tilfelle av overdreven arrdannelse, kan leveren ikke være i stand til å fungere i det hele tatt, noe som fører til akutt fettleversyndrom --- eller leversvikt.

Akutt fettlever syndrom

Før den når den akutte fasen, vil leger behandle årsaken til fettlever tilstand (hvis de kan bestemme den). Dette kan innebære å miste vekt eller medisiner endringer, om problemet ditt leveren skyldes fedme eller en reaksjon på medisinering. Men når skade på leveren når den akutte fasen, uansett årsak, blødning kan oppstå, og selv hjernen kan påvirkes (trykk til hjernen kan oppstå), ifølge Mayo Clinic.

Akutt leversvikt

Noen akutt leversvikt årsaker kan rettes medisinsk, hvis umiddelbar sykehusinnleggelse er søkt; Imidlertid, i andre levertransplantasjon er nødvendig. Da leveren svikter, er det mulighet for at nyrene vil mislykkes også, i tillegg til andre komplikasjoner som bygger seg opp væske i hjernen, økt infeksjonsrisiko, og en manglende evne til å stoppe blødninger, hvis den forekommer.

Graviditet og fettlever Risks

Graviditet og fettlever Risks


Mens akutt fettlever av svangerskapet er uvanlig, kan det få fatale bivirkninger hvis ikke nøyaktig diagnostisert og behandlet. Støttende mors omsorg og tidlig levering er nødvendig for en optimal utfall for både mor og baby.

Betydning

Ifølge March of Dimes, er akutt fettlever i svangerskapet en sjelden, men livstruende tilstand der fettet bygger seg opp i cellene i leveren. Det påvirker ca 1 av 10.000 til 1 i 15 000 gravide kvinner. Den eksakte årsaken til sykdommen er ukjent.

Risiko

Alvorlige konsekvenser kan oppstå hvis fettlever av svangerskapet ikke er anerkjent, diagnostisert og behandlet riktig og raskt. Disse inkluderer koma, organsvikt og død av mor og baby.

Symptomer

Symptomer på fettlever av svangerskapet er vanligvis lagt merke til i tredje trimester og er hodepine, vedvarende kvalme og oppkast, gulsott, smerter i magen eller øvre del av magen, og generell sykdomsfølelse.

Diagnose og behandling

Blodprøver for å måle lever og nyre-funksjoner kan diagnostisere tilstanden. Når diagnosen, en kvinne kan trenge blodoverføring for å stabilisere tilstanden hennes, og barnet vil bli levert så snart som mulig for å unngå ytterligere komplikasjoner.

Regelmessighet

Etter levering, vil kvinner med fettlever av svangerskapet ikke se lengre effekter eller lider varig skade. De som bærer et gen for en fettsyre oksidasjon defekten har en økt risiko for sykdommen tilbakevendende i senere svangerskap.

Alkoholisk fettlever Herbal Remedy Behandlinger

Alkoholisk fettleversykdom er en tilstand der leveren bygger opp avleiringer av fett når det blir overbelastet. Det kan være forårsaket av mange ting, inkludert fedme, ifølge Mayo Clinic. Mange av urtene som brukes i tradisjonell medisin systemer for leversykdommer har blitt funnet i kliniske studier for å ha betydelig effekt på leverfunksjonen og kan brukes som urte behandlinger for fettlever forhold.

Drikk grønn te

Grønn te er over nyhetene for sin bemerkelsesverdige antioksidant forbindelser, som har vist seg å hjelpe til med alt fra kardiovaskulær helse til å hemme visse former for kreft. Denne mild drikke kan være din beste allierte mot fettlever forhold også. I en studie publisert i Journal of Nutrition i 2008 av Mousumi Bose og et team av forskere, ble en grønn te stoff kalt epigallocatechin-3-gallate, eller EGCG, funnet å hemme mange av de faktorene som fører til fettlever forhold hos rotter, slik som kolesterol dannelse og fedme, og det selv redusert levervekt hos rotter som ble matet en høy-fett diett. Konklusjonene i studien var basert på studier som varte i minst fire uker og involverte høye nivåer av EGCG sammensatte. Høy kvalitet, har løs-leaf grønn te mye høyere nivåer av EGCG enn bagged grønn te og bør brukes på daglig basis for å få lignende effekter.

Bruk en Herbal Liver Formula

Vanlige root urter som løvetann og kvann har vært brukt i tusenvis av år av folk over hele verden til å avgifte leveren og fremme optimal leveren fungerer. I en studie publisert i Journal of Health Science i 2006 av et team av koreanske forskere, ulike kombinasjoner av urter, inkludert både kvann og løvetann, blandet med drue blad ekstrakt, ble vist å senke nivåene av både blod og lever fett på rotter som ble gitt en diett med høy alkohol for å indusere fettlever betingelser. Forskerne konkluderte med at det er mange urte formler som kan være nye narkotika kandidater til fettlever forhold. Drue blad, som grønn te, er en høy kilde til antioksidanter forbindelser. Mange lever-rens produkter på markedet inneholder kombinasjoner av urter som kan være i stand til å reversere eller hindre fettlever forhold.

Hvordan finne tannkrem som ikke gjør vondt ens munn

Hvordan finne tannkrem som ikke gjør vondt ens munn


Vanlig tannkrem forårsaker smerter i munnen på mange mennesker. En følsom munn, eller noen ganger kjemikalier i vanlig tannkrem kan noen ganger føre til denne smerten. Men er det noen andre måter å få munnen ren foruten å bruke vanlig tannkrem.

Bruksanvisning

•  Bestem at tannbørsten ikke er for slitende for munnen, og dermed la tannkrem forårsake smerte. Prøv en ny myk tannbørste i motsetning til en med middels eller hard bust.

Prøv gel tannkrem i stedet for en lime. Disse kan være mildere på tungen og tannkjøttet.

Få tannkrem laget for folk med sensitive tenner og tannkjøtt. Disse kan noen ganger være litt kjedelig når det gjelder smak, men sannsynligvis ikke vil skade munnen så mye.

Gå til en naturlig mat butikk eller besøke leve sunt delen av din lokale matbutikk og se på den naturlige tannkrem. Disse vil ikke ha så mange av de sterke kjemikalier og slipemidler som forårsaker ubehag for mange mennesker.

Bruk tannkrem laget for små barn. Sørg for at du får en som har fluor i det selv, for helse og styrke tennene.

Børst tennene med en våt tannbørste dyppet i natron hvis du ikke kan finne tannkrem som ikke vondt munnen ved hjelp av trinn 1 til 5. Dette vil fjerne mat og plakk fra tennene, og vil la dem følelsen ren. Følg ved å bruke barne fluor skyll.

Hint

  • Prøv å unngå matvarer med høyt syrenivå, som appelsiner og tomater. Disse kan være brennende munnen, forårsaker din tannkrem for å gjøre det vondt verre.

Hvordan spise hard mat når tennene vondt

Noen ortodontiske behandlinger eller reaksjoner på mat føre til at tennene til å gjøre vondt. Når dette skjer, gjør det hele munnen vondt. Å spise hard mat blir vanskelig, og du kan prøve å kutte ned på mat du liker å prøve å holde munnen fra skade.

Bruksanvisning

•  Bestem området av smerte. Hvis fortennene vondt, skyver maten tilbake inn i munnen og tygge med jekslene. Tygg på den ene siden dersom den andre siden gjør vondt.

Velg hard mat som forringes i munnen. Legg maten i munnen og la spytt for å myke opp det før du bite i det.

Break hardt godteri eller chips i små biter som ikke krever tygging. La smaksløkene nyte smaken før du svelger. Selv om du bruker tennene til å tygge, hjelper mindre størrelse tennene ikke vondt.

Skjær hard mat som epler og gulrøtter i biter størrelse biter. Det kan være lurt å koke gulrøtter for å myke dem. Noen ganger oppvarming mat i noen få sekunder i den mikrobølge mykner det uten å gjøre det grøtaktig.

Blend maten i en blender eller sette det gjennom en food prosessor. Akkurat som med babymat, få deg til å nyte smaken, bare ikke teksturen.

Balanser måltidene dine slik at de inkluderer et flertall av myke elementer. Begrens deg til en hard mat og veksle dine biter mellom myke og harde matvarer.

Ta en over-the-counter smertestillende medikamenter 30 minutter før du spiser. Bruk en salt vann skylle for å roe tennene før og etter måltidet.

Hvordan behandle vondt i magen med naturmedisin

Hvordan behandle vondt i magen med naturmedisin


Vondt i magen, magesmerter, urolig mage, fordøyelsesbesvær, uansett hva du kaller det vondt i magen er ubehagelig. Mens mange mennesker behandle magesmerter med over-the-counter væsker, chewable eller oppløse tabletter, noen av de beste behandlingene for vondt i magen er naturlig og kjemisk fri. Les videre for å lære hvordan man skal behandle en mage verke med naturmedisin.

Bruksanvisning

•  Spis yoghurt, som er full av naturlige sunne bakterier som kan bidra til å berolige mageknip. Ofte vondt i magen er forårsaket på grunn av mangel på bakterier som bidrar til å bryte ned maten, noe som betyr at magen syrer som bidrar til å bryte ned maten jobber over tid forårsaker smerte, kramper og sure oppstøt.

Skrell et lite stykke ingefær og sakte tygge roten, svelger de medisinske juice. Ingefær har vært brukt i naturmedisin for å behandle magesmerter, kvalme og for å hjelpe til med fordøyelsen i århundrer, og kan raskt lindre smerten naturlig.

Klem saften fra en helt fersk sitron i en kopp varmt vann og drikke. Det varme vannet hjelper til å skylle magen mens sitron bidrar til å bryte ned maten, lettelser arbeidet med magesyre og lindre en vond magesmerter naturlig og effektivt.

Legg til fem eller seks dråper lavendel eterisk olje til et par kopper ris, rør til godt kombineres. Plasser risen i en gammel tube sokk og knyt slutten. Plasser ris fylte sokk i mikrobølgeovnen bare til varme og legg sokken over smertefulle området av magen. Dette naturlig behandling vil raskt lindre kramper, og fungerer godt for menstrual symptomer i tillegg.

Hvorfor gjør det så vondt å vandre med Plantar fasciitis?

Hvorfor gjør det så vondt å vandre med Plantar fasciitis?


Plantar fasciitis er mest vanlig hos løpere, men det er en av de vanligste årsakene til hæl smerter. Pasienter med denne skaden skal hvile og unngå aktiviteter som vil sette mer press på foten. Selv gang kan også irritere denne tilstanden.

Definisjon

Du lider smerte med plantar fasciitt grunn av betennelse i plantarfascien. Plantarfascien er den tykke bånd av vev som kjører langs bunnen av foten, koble hælbenet til tærne.

Walking Pain

Plantarfascien strekker seg med hvert trinn. Det gjør vondt når du går fordi vevet er allerede overbelastet og irritert eller betent.

Risikofaktorer

Normalt støtter plantarfascien buen i foten. Men repetitive strekk og river kan forårsake skade på konseptet. Det er derfor plantar fasciitt er mest vanlig hos personer som deltar i øvelsen som setter mye stress på hælen, som løping og fotturer.
Andre risikofaktorer er å være mellom 40 og 60 i alder, fedme, fot misdannelser og kjønn, som kvinner er mer sannsynlig å bli påvirket.

Øvelser

I stedet for å gå for trening, prøve andre fysiske aktiviteter som setter mindre innvirkning på foten som svømming og yoga. Må øvelser for å strekke plantarfascien som vil hjelpe tone og styrke leggen muskler. Dette vil bidra til å stabilisere ankelen og hælen og for å forebygge fremtidige skader.

Behandling

Hvile, ising, mild strekking og bruk av anti-inflammatoriske medisiner som regel er svært effektiv i behandling av plantar fasciitt. Bruk sko med skikkelig støtte og demping for hælen for å beskytte den mot belastning og påvirkning. Iført riktig sko er også en god måte å forebygge tilstanden.