Digidexo.com

herpes kreft smitte stiv nakke

HIV Symptomer: Hodepine og en stiv nakke

HIV Symptomer: Hodepine og en stiv nakke


Humant immunsviktvirus, også kjent som HIV, er forløperen til et av de dødelige sykdommer kjent for mennesket: AIDS. Når smittet, angriper HIV T4-celler i immunsystemet. T4-celler er hva kroppen bruker til å bekjempe sykdommer. Når dine T4-celler faller under et visst beløp, blir immunsystemet utsatt for aids, noen ganger referert til som en opportunistisk infeksjon. Kjenne symptomer på HIV vil hjelpe deg å bekjempe denne sykdommen.

Tidlige symptomer på HIV

Ifølge Mayo Clinic, en ikke-for-profit som dedikert til diagnostisering av praktisk talt alle typer kompleks sykdom, vil de tidlige symptomer på HIV varierer avhengig av fasen av infeksjonen. Tidlige symptomer på HIV kan være influensalignende i løpet av de første fire ukene etter at du er infisert. Disse inkluderer feber, utslett, hodepine, muskelsmerter, sår hals og hovne lymfekjertler, hvor HIV-infeksjon ligger. Selv uten noen symptomer, er du fortsatt i stand til å smitte andre hvis du selv er smittet.

Hodepine og stiv nakke

Er en hodepine og stiv nakke symptomer på HIV? Svaret er ja og nei. Ett av tegnene på senere stadium HIV-infeksjon inkluderer vedvarende hodepine. Men ikke forveksle en mottakelighet for hodepine eller migrene med dette symptom på HIV. Andre symptomer må være tilstede i tillegg. I tillegg, er en stiv hals ikke er et tegn på HIV symptomer. Bare trener for hardt eller sover for lenge kan føre til en stiv nakke. Men, muskelsmerter er en av de tegn på HIV-infeksjon. Igjen, se etter flere HIV symptomer eller se din lege hvis du er bekymret.

Sent stadium Symptomer

Mens det kan ta år for HIV symptomer skal vises, vil viruset fortsatt være å spre seg i hele kroppen og immunsystemet ditt vil bli svekket etter år med kamper. HIV kan mistenkes dersom symptomene dine ikke kan bli diagnostisert som influensa eller noe annet. Sent stadium symptomer inkluderer feber, tretthet, diaré, endring i spiker farge, trost (eller en soppinfeksjon i munnen) og flere utbrudd av forkjølelse sår eller genital herpes.

Symptomer for kvinner og barn

Symptomer for kvinner og barn avvike noe enn for menn. Kvinner er mer utsatt for brystkreft utvidelse og hodepine. Tretthet, magesmerter og bekkenproblemer er også mer vanlig hos kvinner. Kvinner vil mer sannsynlig lider av angst og depresjon mer enn menn vil.

Barn med HIV ofte vise forsinket vekst, en forstørret milt, gjentatte tilfeller av trost og tilbakevendende bakterieinfeksjoner.

Advarsel

Hvis du tror du kan ha noen av disse HIV symptomer eller er usikker på om du er infisert, bør du oppsøke lege med en gang.

Om stiv nakke

Om stiv nakke


Nakkestivhet er et vanlig problem for mange mennesker, fordi det kan være forårsaket av sportsaktiviteter, sitter ved en pult hele dagen og snakker i telefonen uten headset. Når du ikke tar deg tid til å strekke på musklene, justere posisjonering eller beskytter nakken med en støttende pute mens du sover, kan du utvikle nakkesmerter, som kan utvikle seg videre til nakkestivhet. Når du har nakkestivhet, kan det være vanskelig å bevege hodet fra side til side, slik at det virker negativt inn på din mobilitet.

Betydning

Nakkestivhet kan påvirke din mobilitet samt humøret. Når nakkemusklene blir så stramt at du ikke kan bevege hodet fra side til side, kan du være i stand til å komme ut av sengen, for å gå på jobb og å kjøre. I tillegg kan smerte og mangel på mobilitet føre til at du blir frustrert, stresset og sint.

Symptomer

Når du har nakkestivhet, kan du oppleve en rist følelse når du prøver å snu hodet. Hvis du var i en ulykke og erfaren whiplash, kanskje du har midlertidige eller langsiktige nakkeproblemer. Noen ganger du kanskje har hovne kjertler, feber, hodepine eller kvalme sammen med nakkestivhet. Det er også vanlig å ha en kriblende eller skarp smerte som starter ved nakken og reiser nedover ryggen din.

Årsaker

Vanligvis levator scapula er muskelen forbundet med en stiv nakke. Noen ganger årsaken til nakkestivhet er rett og slett sover i en vanskelig posisjon i løpet av natten. Når du har leddene i en posisjon for en lengre periode, kan de bli stiv og verkende. En annen årsak er leddgikt, og fallulykker. Mer alvorlige årsaker er fra sykdommer som influensa, polio og hjernehinnebetennelse.

Forebygging / løsning

Hyppig stretching som ruller nakken fra side til side kan hindre halsen fra å bli stiv mens du sitter ved skrivebordet på jobben. Massasje og akupunktur kan også hjelpe målrette spesifikke muskler som har blitt knyttede og stramt. Hvis du spiller sprek sportsbil, vil du kanskje ta god tid off slik at musklene kan helbrede. Hvis du har vært i en ulykke, bør du følge legens ordre og finne ut om rehabilitering, slik at du kommer tilbake til tidligere tilstand av mobilitet. Stive nakker er vanlig, men noen ganger alt nakken din trenger er tid og avslapping for å gå tilbake til det normale.

Advarsel

Det kalde været kan påvirke musklene og få dem til å begrense enda mer, noe som kan stramme nakken din videre. Også, hvis du ikke har en skikkelig pute å støtte nakken, du vil mest sannsynlig fortsette å oppleve en stiv nakke når du våkner. Når du har en stiv nakke sammen med hovne kjertler, feber, kvalme eller hodepine, er det best å gå til en lege for å utelukke eventuelle alvorlige sykdommer som hjernehinnebetennelse.

Hvordan avlaste en stiv nakke

Hvordan avlaste en stiv nakke


Mange mennesker opplever en stiv nakke en gang i blant. Selv om en stiv nakke er vanligvis ikke noe å bekymre seg for, kan ubehag gjøre konsentrere seg om noe annet vanskelig. Følg disse enkle prosedyrer på hvordan å lindre en stiv nakke.

Hvordan avlaste en stiv nakke

•  Avlast trykket på musklene i nakken av seg en cervical spenne. I tillegg plassere en støttende pute under nakken mens du sover.

•  Bruk varmebehandling for å fjerne ubehaget ved en stiv nakke. Ta en varm dusj, eller legg et oppvarmet komprimere rundt halsen.

Be noen om å massere nakken forsiktig.

Vær oppmerksom på holdningen din. Kronisk slouching, stående og sittende feil alle kan føre til hyppige nakkesmerter.

Ta en smertestillende, for eksempel aspirin eller ibuprofen, som kan bidra til å redusere hevelse i halsen og minimere smerte.

Oppsøk lege. For nakkesmerter som ikke løser i 24 timer, kan en tur til legen være for å utelukke noen alvorlig skade.

•  Slapp av. De som er ofte stresset ofte oppleve mer nakkesmerter enn de som kan finne balanse i livet. Prøv meditative øvelser og praksis dyp pusting, begge teknikker for yoga, for å lindre en stiv nakke.

Lukk vinduet. Kaldras kan føre til at musklene i nakken for å bli stiv. Prøv å holde vinduene lukket mens du sover, og bære et lys skjerf rundt halsen når været er kjølig.

Hint

  • Hvis du opplever nakkesmerter forbundet med feber, nummenhet, tretthet eller forvirring, komme til en lege så snart som mulig. Disse kan tyde på andre medisinske tilstander som krever umiddelbar oppmerksomhet.

Stiv nakke smerte rettsmidler

Stiv nakke smerte rettsmidler


Ifølge San Francisco-baserte tilbake og kroppspleie fysioterapi tjenester, oppstår de fleste stive nakkeproblemer i voksne i alderen 20 til 40. Hvis ikke behandles, kan ubehag være en stor innvirkning på livene til dem som lider. I tillegg til smerte, kan stiv nakke forårsake en rekke lidelser inkludert angst og depresjon. Det finnes ulike typer behandlinger for en stiv nakke. Vanligvis er den type behandling knyttet til alvorlighetsgraden av smerte.

Akutte smerter og Ice-Heat Therapy

For plutselig (akutt) eller sterke smerter, må du kanskje bruke en hals krage, hvile i sengen og bruke isen. Ice-varme terapi innebærer å bruke isen til halsen flere ganger daglig de første 48 til 72 timer for å redusere hevelse. Etter isen behandling, bruker varme fra dusjvannet. En varm komprimere eller oppvarming pad er også effektive i å lindre ubehag og oppmuntre blodet å strømme til det berørte området. Sengeleie vanligvis er nødvendig i omtrent 24 timer. Denne behandling er vanligvis gjort etter en skade på grunn av en bilulykke eller traumer.

Kroniske nakkesmerter

Kroniske nakkesmerter og stivhet refererer til en gradvis økende smerte over måneder eller år. Det kan også innebære lav grad av smerter involverer en konstant kjedelig verke, noe som kan gjøre det bedre med varmebehandling. Prøv isen hvis varmen ikke gi lindring. Legen din kan forskrive medisiner for avslappende nakkemusklene. Massasje eller yoga er også brukt som behandling.

Tøyningsøvelser

Øvelser for å strekke halsen kan også bidra til å lindre smerte og stivhet. For eksempel, å holde hodet vendt fremover, sakte vippe den til side. Men vippe hodet bare halvveis til skulderen din eller til et område uten en ubehagelig belastning. Etter å ha hatt den i noen sekunder, går tilbake hodet til midten. Deretter vippe hodet mot motsatt skulder på samme måte. Gjenta denne øvelsen om fem til ti ganger, tre ganger daglig. Andre nakke tøyningsøvelser inkluderer bevege hodet i en front-til-rygg bevegelse og en side-til-side rotasjon.

Fysioterapi

Hvis du har blitt behandlet av legen din, men fortsatt har smerter, er fysioterapi vanligvis foreskrevet. Fysioterapi adresser risikofaktorer så vel som hjemme øvelser og hvordan du kan forhindre nakkestivhet og smerter.

Produkter for Lindrende Neck Pain

Oppblåsbare puter er ett av flere produkter effektive for å lindre smerte på grunn av luftcellene og dobbel handling for å få hjelp med støtte og komfort. Terapeutiske nakke puter og nakke støtte puter er også brukt for lindring. Produkter laget til hals inkluderer halsen jernbane krager og andre. Spesielt laget terapeutisk møbler som sofaer og stoler er også effektive i å lindre smerte.

Forebygging

Ved å gjøre daglige nakke øvelser som både stretch og styrke nakke og skulder muskler, kan du redusere sjansen for nakkesmerter og stivhet. Andre forebyggende tiltak er å praktisere god holdning. Lære de riktige måter å sitte på mens du arbeider, slik at du ikke vil bøye nakken. Sikre riktig rygg og nakke støtte til bilen din, samt seng, stoler og sofaer. Varm opp før trening eller delta i idrett og gjøre enkle nakke øvelser mens du reiser på fly. Også, ikke sovner mens du sitter opp, med hodet hengende nedover.

Hjem rettsmidler for en stiv nakke

Hjem rettsmidler for en stiv nakke


En stiv nakke er ubehagelig og smertefullt. Enten det kommer fra å sitte ved en datamaskin for timer, sover i en vanskelig posisjon eller å være i et utkast, hindrer en stiv nakke normal nakke bevegelse og kan utstråle oppover som en hodepine eller ned som skulder og øvre rygg smerter. Hjem rettsmidler ofte lindre en stiv nakke, slik at en person kan gjenoppta normale aktiviteter.

Cold Compress

Bruk en ispose eller is innpakket i en klut. Bruk den til hovne og ømme nakkemuskler i noen minutter.

Hot Compress

Dypp et håndkle i varmt vann og vri den ut, deretter bruker den til stiv nakke.

Varm dusj

Ta en varm dusj for å løse opp spenninger og slappe av stive skuldre og muskler.

Liniment

Påfør en muskel salve eller liniment langs ømme nakkemuskler.

Smertestillende

Bruk en over-the-counter smertestillende som for eksempel aspirin, paracetamol eller annen smertestillende for mindre smerter og plager.

Neck Rotasjon

Forsiktig rotere hode og nakke med klokken, deretter mot klokken for å strekke stive muskler.

Nakkeputen

Erstatte en standard pute med en ortopedisk pute som støtter nakken under søvn.

Hvordan å kurere en stiv nakke

Stiv nakke er et vanlig problem blant folk unge og gamle. Det er forårsaket av plutselige nakkebevegelser eller rykk eller ved dårlig holdning eller sovestilling. Du kan bli kvitt stiv nakke ved å følge disse retningslinjene. Rid Stiv nakke

Bruksanvisning

•  Sørg straks råd fra en lege for stiv nakke, spesielt når det er uutholdelig smerte.

Plasser en varmt vann pose på stiv nakke en gang hver time frem til stivhet avtar eller forsvinner.

Påfør en smertelindring salve. Få en resept fra lege, om nødvendig. Bruk salven på det berørte området for å varme den opp. Dette vil etter hvert legge til rette for enklere flytting.

Gå inn for kiropraktisk behandling etter råd fra en lege.

Få en nakke og skulderområdet massert av din partner eller av en kvalifisert massasjeterapeut.

Ta smertestillende som en kortsiktig lindring av nakkesmerter. Sørg for å spørre legen din om bivirkninger.

Tips og advarsler

  • Bruk en myk pute og madrass mens du sover. Gamle og skitne puter vil ikke gi tilstrekkelig støtte.
  • Hvis du må sitte i lange timer, er det tilrådelig å ta korte turer hver time. Det vil øke fleksibiliteten i nakkemusklene.
  • Følg Alexander Technique til bedre holdning og håndtere stress. Gå inn på linken i Resources nedenfor.

Hvordan Trene avlaste en stiv nakke?

Å være forsiktig

Halsen er en vanskelig del av legemet vurderer den er koblet til toppen av ryggraden. Det er OK å prøve og arbeide The Kinks ut av en stiv nakke, men hvis det er noe mer alvorlig som whiplash, deretter en lege bør konsulteres først. En kink i nakken er også noe som bør håndteres forsiktig. I de fleste tilfeller bør en kink bare være alene. Ikke trykk mot det ved å bevege nakken i den retningen. Hvis igjen alene, vil en kink vanligvis gå bort av seg selv.

Hvorfor fungerer det

For en stiv nakke uten fangst eller cricks, kan du strekke halsen med en enkel øvelse. Strekke halsen trekker muskler og sener og løsner dem akkurat som strekker leggmusklene etter et løp. Musklene blir mer smidig, og det frigjør spenningen som har bygget opp og forårsaket musklene til å være stram.

Exercise

For å gjøre nakken tøyningsøvelser, sitte i en stol med føttene på gulvet og skuldre avslappet. Se rett frem. Sakte beveger hodet slik at du ser over skulderen din og hold den der i ca fem sekunder. Neste sakte bevege hodet til motsatt skulder og gjenta. Fortsett med dette i minst 10 strekninger og prøver å snu hodet litt lenger hver gang. Dette vil trekke musklene ut og slappe av dem.

Herpes Symptomer på hjernehinnebetennelse

Infeksjon med både herpes simplex virus og andre herpes-virus kan føre til hjernehinnebetennelse. Denne tilstanden fører til hevelse av hjernehinnene, som er de kning av hjernen og ryggmargen. Selv om det ikke er den mest vanlige manifestering av disse infeksjoner, kan viral meningitt forårsaket av herpesvirus være en alvorlig tilstand.

Oversikt

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), er viral meningitt den ledende årsak til hjernehinnebetennelse. Generelt, viral meningitt - inkludert den som forårsakes av herpes-virus - fører til mindre alvorlige symptomer og er mindre farlig enn den som forårsakes av bakterier.

Årsaker

Infeksjon med tre ulike herpesvirus kan føre til hjernehinnebetennelse. Disse inkluderer: herpes simplex virus-2 (HSV-2), viruset er ansvarlig for de fleste tilfeller av genital herpes; varicella-zoster virus (VZV), som forårsaker vannkopper og helvetesild; og Epstein-Barr virus (EBV). Fordi herpesvirus kan bli latent og ikke forårsake symptomer på lang tid, kan utvikle mennesker herpes meningitt på et tidspunkt lenge etter infeksjon med herpesvirus. Ifølge styret i Health Promotion and Education (DHPE), er det noen ganger umulig å identifisere hvilke virus som forårsaker hjernehinnebetennelse symptomer.

Vanlige symptomer

Virus forårsaker meningitt fører til en felles gruppe av symptomer. Videre CDC rapporterer at symptomene på viral og bakteriell meningitt er like, så behandling bør søkes raskt. CDC rapporterer følgende symptomer: spedbarn har feber, blir irritabel, ikke ønsker å spise og er vanskelig å våkne opp; mens barn og voksne kan oppleve en høy feber, sterk hodepine, stiv nakke, lysfølsomhet, tretthet, kvalme og oppkast, samt tap av appetitt.

Contagiousness

Hjernehinnebetennelse er ikke smittsom, men virus som forårsaker det kan være. HSV-2 er fordelt hovedsakelig gjennom nærkontakt eller bruk av delte artikler som håndklær og kan spre seg selv fraværet av et utbrudd. VZV er bare smittsomt under et utbrudd, og bare til folk som aldri har hatt vannkopper. De fleste mennesker har vært utsatt for Epstein-Barr av voksenlivet, og kan ikke bli smittet igjen.

Behandling

Som med mange andre virus forhold, finnes ingen spesifikk behandling som kan målrette herpes viral hjernehinnebetennelse spesielt. Ifølge Washtenaw County Public Health, leger anbefaler generelt hvile, væskeinntak og administrasjon av feber redusering og smertestillende.

Symptomer på Herpes hos barn

Herpes simplex virus (HSV), eller herpes, er en uhelbredelig, smittsomme virus båret av tusenvis av voksne og barn som vanligvis spres gjennom seksuell kontakt. Girkasser, men kan også oppstå fra en gravid mor til hennes ufødte barn. I tillegg er infeksjon vanlig hos barn, som det er lett spres ved nær kontakt og deling av bestikk, leker eller andre gjenstander. Selv om det ikke alltid er gjenkjent-eller tilstede-det er symptomer på herpes som vil signalisere tilstedeværelsen av infeksjon hos barnet.

Typer

Det finnes to hovedtyper av herpes virus: HSV-1 som typisk påvirker huden og overkropp, og HSV-2, hovedsakelig produserende reaksjoner i underlivet og underkroppen. Disse virusene vil føre til livslang og gjentatte utbrudd av infeksjon og manifestasjon av herpes symptomer.

Identifikasjon

Symptomer på HSV-1 inkluderer forkjølelsessår og munnherpes i eller rundt munnen eller på leppene. Disse lesjonene er ofte mer smertefullt første gang de manifesterer men blir mindre alvorlig i senere utbrudd. Mange herpes lider oppleve visse symptomer før et utbrudd som signaliserer at nye lesjoner er snart skal vises. Disse varselsymptomer kan inkludere kriblende, ømhet, smerter, hovne kjertler, hodepine eller feber.

Effekter

HSV-2, eller genital herpes kan smitte produsere crusty blemmer eller sår i underlivet eller endetarms områder. Influensalignende symptomer (feber, hodepine, hovne kjertler) kan komme etterpå og syke kan også oppleve smerte mens urinering, utflod fra infiserte områder og kløe, svie, kribling eller andre opplevelser i lysken.

Betraktninger

Symptomer er ofte ugjenkjennelig eller ikke manifestere i det hele tatt, noe som gjør det vanskelig å vite barnet ditt er faktisk infisert med HSV.

Time Frame

Etter HSV-1-infeksjon, symptomer alt fra to dager til to uker senere. De første tegnene på HSV-2 infeksjon blir ofte fulgt innen syv dager-av tilstedeværelsen av smertefulle lesjoner som kan vare opp til ti dager, men ofte forsvinner i løpet av to uker.

Misforståelse

HSV er allment anerkjent som en voksen seksuelt overført sykdom, men HSV-1 er vanlig hos små barn, og, som en konsekvens, vil væskefylte blærer eller områder av skadet vev vises på overkroppen, spesielt i eller i nærheten av munningen. Slike forkjølelsessår er smittsom, og når den er tilstede, signaliserer at barnet kan passere smitte videre til andre.

Forebygging / løsning

Barn som lider av munnherpes, forkjølelsessår eller andre symptomer på HSV-1-infeksjon, bør holdes hjemme fra skole eller barnehage innstillinger for å hindre overføring av smitte til andre barn.

Herpes Simplex 1 hos barn

HSV-1, viruset som forårsaker forkjølelsessår, er under kontrakt vanlig og lett i barndommen. Faktisk, HSV-1 er en av de mest vanlige infeksjoner hos mennesker, og de fleste mennesker har utviklet antistoffer mot oral herpes av den tiden de er voksne. HSV-1 kan forårsake ekstra komplikasjoner hos barn, men behandlingen er tilgjengelig og effektiv.

Smitteveier

HSV-1 kan overføres enten i nærvær eller fravær av et utbrudd; selv når det ikke er noen forkjølelsessår, kalt en prosess asymptomatisk virusutskillelse tillater at viruset til å spre seg gjennom kontakt med huden i de berørte områdene. Pediatric Dental Health (se referanse 1) rapporterer at de vanligste måtene for barn til kontrakt HSV-1 inkluderer kysse en smittet person, deling kasseroller eller en tannbørste med en smittet person, og spille med eller sette munnen på leker som er delt med en infisert barnet.

Primær Herpes Gingivostomatitis

Når barn utvikler symptomer etter primær infeksjon, er det første stadiet kalles primær postherpetisk gingivostomatitis. Som i andre herpetic infeksjoner, er det første utbruddet ofte verste. Barn kan oppleve blemmer på tungen og ganen og smerte og rødhet i tannkjøttet. En av de komplikasjoner ved gingivostomatitis er dehydrering, som er forårsaket av et barn som ikke ønsker å drikke grunn munnen smerte. Ifølge Herpes Guide (Referanse 2), kan barn også utvikle en sår hals, bli irritabel, og utvikle hovne kjertler og feber.

Effekter

HSV-1 forblir sovende mellom utbrudd. Akkurat som gjør voksne, vil barna oppleve herpes prodrom, en brennende eller prikk i sensasjon der den kalde sår vil utvikle seg før det skjer. Blemmer oppstå i klynger og deretter danne sår, til slutt skorper over og bli gul. Barn kan også utvikle sår inne i munnen samt hevelse i tannkjøttet kan oppstå.

Komplikasjoner

HSV-1 har vært knyttet til erythema multiforme, en annen type av utslett. Barn med oral herpes kan smitte sine egne fingre gjennom suger; dette kalles postherpetisk whitlow. Barn kan også infisere øynene og øyelokkene gjennom rubbing. Bells parese og, sjelden, encefalitt, en potensielt dødelig infeksjon med herpes i hjernen kan oppstå, ifølge Guide Herpes.

Behandling

Forkjølelsessår klare seg på egenhånd, og, ifølge Keep Kids Sunn (se Reference 3), har de fleste barn ikke krever behandling. Den primære behandling for barn med HSV-1 er acyclovir, et antiviralt medikament. Hold Kids Sunn rapporterer at en annen antiviral, foscarnet, kan også brukes.

Er Herpes type 1 smittsomt?

Herpes type 1 (human herpesvirus-1 eller HHV-1, også kjent som HSV-1) er viruset primært ansvarlig for munnsår. Det er både vanlig og smittsom, og kan fås ved kontakt med infiserte mennesker selv når de ikke har symptomer selv.

Identifikasjon

HHV-1 overføres gjennom kontakt med huden til en smittet person til munningen eller andre slimhinnevevet i en infisert person. Selv HHV-1 fører oftest forkjølelsessår, kan en person med oral herpes spre smitte til kjønnsorganet til en annen person, ifølge Mayo Clinic.

Funksjoner

Dette kan skje mens den smittede har et forkjølelsessår eller noen ganger når ingen kald sår er til stede; denne funksjonen av viruset kalles asymptomatisk virusutskillelse, og forekommer med jevne mellomrom, ifølge American Social Health Association (ASHA).

Betraktninger

Indirekte kontakt med viruset, som gjennom felles gjenstander såsom kasseroller, håndklær og barberhøvler, er også mulig, i henhold til de Mayo Clinic.

Time Frame

Ifølge Asha, de fleste som pådrar HHV-en gjøre det som barn ved å kysse sine slektninger eller venner. Imidlertid kan en infisert individ bli smittet på noe punkt i livet hennes.

Forebygging

Den ASHA anbefaler at personer med en aktiv oral herpes utbrudd ikke kysse andre eller utføre oralsex for å unngå å spre smitte til andre.

Hvordan unngå Passerer på Herpes

Herpes er en seksuelt overførbar sykdom som rammer omtrent 45 millioner amerikanere over 12 år. Symptomer på denne sykdommen inkluderer synlige sår på munn og kjønnsorganer, influensalignende symptomer, og hovne kjertler. Men mange personer smittet med herpes utvikler ofte ingen symptomer eller svært milde symptomer.
Det er to former av viruset som er ansvarlig for å forårsake herpes, Herpes simplex virus-1 (HSV-1) og herpes simplex virus-2 (HSV-2). HSV-1 er også kalt oral herpes, og HSV-2 er referert til som genital herpes. Imidlertid kan begge stammer av viruset infiserer kjønnsorganene og forårsake de samme symptomene i både orale og genitalia.

Hvordan unngå Passerer på Herpes

Måter å unngå Transmistting og kontraherende Herpes

•  Avstå fra sex eller være seksuelt monogam med en partner som er kjent for å være ikke-infiserte med herpes virus. Dette er den eneste sikre måter å unngå kontrahering eller overføring herpes.

Bruk beskyttelse hver gang du deltar i seksuell aktivitet. Når den brukes konsekvent, kan mannlige kondomer, kvinnelige kondomer, og tann demninger redusere risikoen for overføring. Imidlertid kan herpes sår vises på steder som ikke omfattes av disse enhetene, og disse enhetene kan svikte, slik at risikoen for overføring fortsatt gjenstår.

Unngå seksuell kontakt når du eller partneren din er å ha en herpes utbrudd. Det er en større risiko for overføring eller kontrahering herpes når lesjoner eller andre symptomer på herpes er til stede.

Vask hendene etter seksuell kontakt. Herpes kan overføres til andre deler av kroppen som øyne og munn. For å unngå dette, kan du bruke såpe og varmt vann for å rense hendene etter berøring en infisert partnerens kjønnsorganer.

Mødre med genital herpes bør unngå en vaginal fødsel og har et keisersnitt levering. Herpes kan smitte fra mor til barn under fødselen som den nyfødte passerer gjennom fødselskanalen. Dette kan ha alvorlige effekter på barnet, inkludert herpes infeksjon i øynene, noe som kan føre til blindhet.

Om The Yang Herpes Cure

Omtrent 1 i fem personer har hatt en genital herpes infeksjon forårsaket av herpes simplex 2-viruset, som overføres gjennom samleie, ifølge Centers for Disease Control (CDC). Med noen 45 millioner mennesker smittet med HSV-2, Internett markedsførere Hawking falskt håp om en herpes kur har et enormt potensial kundebase som å tære. Den Yang herpes kur er et slikt produkt som hevder å herde begge genital herpes forårsaket av HSV-2 virus, så vel som oral herpes (forkjølelsessår) forårsaket av herpes simplex 1.

Yang Zhi Herbal sin Herpes Cure

Yang Zhi Herbal Produktene selges gjennom et nettsted, innhold som er strøm-pakket med søkeord utformet for å skralle området opp til toppen av søkemotoren. Konseptet med Zang Zhi produkter er attraktivt for naive forbrukere og de som ønsker å behandle herpes på en helhetlig måte, med urter, kosttilskudd og kinesisk medisin. Zang Zhi Herbals selger en aktuell "balsam", som angivelig kan brukes til å behandle HSV infeksjoner i munn og kjønnsorganer. Nettstedet påpeker at gullstandard behandling for herpes (anti-virals) er dyrt og solgt i små mengder, mens Zang Zhi produkter er et "bare" $ 16,95, pluss frakt og håndtering, og er bare tilgjengelig hvis forbrukerne betale via postanvisning . Mens nettstedet lover en 90-dagers pengene tilbake-garanti, mener at det er lettere å bestride en kostnad til et kredittkort eller debetkort enn det er å motta refusjon når et produkt er betalt i kontanter. Dette bør sende opp et rødt flagg til forbrukerne.

Yang Zhi krav

De som lider av genital herpes ønsker å tro at det finnes en kur for smertefulle utbrudd som ikke involverer en pinlig tur til legen og dyre reseptbelagte medisiner. Yang Zhi gjør en rekke umulige påstander om sin "herpes kur" produkter. Markedsførere av dette produktet hevder også at de som er smittet med viruset kan bruke produktet før og etter sex for å unngå overføring av viruset til en seksuell partner, at det å bruke kremen daglig resulterer i færre herpes utbrudd, og at Zang Zhi produktene er "superior til enkelte reseptbelagte kremer. " Men gitt det faktum at leger ikke argumentere for å bruke aktuelle programmer på herpes utbrudd, er det uklart hvilke reseptbelagte kremer markedsførere av Zang Zhi henviser.

Ingen Herpes Cure

Den uheldige faktum er at det ikke er herpes kur. Når herpes viruset går inn i kroppen gjennom små pauser i huden (f.eks, i skjeden, i saken eller genital herpes), finner den tilflukt i visse nervesentre i kroppen, der den legger dvale til den er aktivert. Genital herpes kan smitte fra en person til en annen, selv i fravær av aktive lesjoner gjennom asymptomatisk Shedding av viruset. Ifølge Mayo Clinic, er måten å hindre genital herpes sprer seg å bruke (eller har din partner bruk) en latex kondom under sex, begrense antall seksualpartnere og unngå samleie når en partner har en aktiv herpes utbrudd.

Ikke-reseptbelagte produkter

Ifølge Lois McGuire, en kvinners helse sykepleier utøveren ved Mayo Clinic, er det ingen forbrukerprodukt eller over-the counter medisiner som er effektive i behandling av herpes (selv L-lysin, en hyppig diskutert OTC herpes behandling, har bare anekdotisk støtte) . Bruke en aktuell krem, slik som det som tilbys av Yang Zhi, kan forverre herpes symptomer, som lesjoner løse raskere når det infiserte området holdes rent og tørt. McGuire foreslår iført vide klær og bomull undertøy og bruke et tørkemiddel, for eksempel maisstivelse, når du tar bad. Isposer påføres herpes lesjoner kan redusere irritasjon, og de som søker etter en mer helhetlig tilnærming til behandling av herpes symptomer kan søke fuktige teposer til området (garvesyre i svart te har beroligende egenskaper). Bruk av reseptbelagte oral medisin er aldri obligatorisk; vil imidlertid produkter som Yang Zhi urtekrem ikke beskytte din partner mot herpes. Den beste måten å hindre herpes sprer seg er gjennom undertrykkende (daglig) oral medikamentell behandling.

FDA-godkjent Herpes Treatment

Før den amerikanske Food and Drug Administration godkjenner en reseptbelagte medisiner, går stoffet gjennom omfattende laboratoriestudie og klinisk evaluering for å være sikker på at den gjør det den hevder å gjøre. Noe som ikke er godkjent av FDA, derfor bør være mistenkt. FDA-godkjente anti virals virker systemisk ved å hemme DNA-syntese som forårsaker herpes virus til å reprodusere. Det er tre muntlige anti virals godkjent av FDA for herpes behandling - acyclovir, famciclovir og valacyclovir - som går av varenavn Zovirax, Famvir og Valtrex hhv. Det er viktig å være oppmerksom på bunnen av Yang Zhi hjemmeside denne ansvarsfraskrivelsen: "The United States Food and Drug Administration har ikke vurdert dette produktet, og følgelig er (sic) ikke ment å diagnostisere, behandle, kurere eller forebygge sykdom."

Yang Zhi og Forbruker Ansvar

Du lurer kanskje på hvordan Internett-markedsførere å fremme produkter som Yang Zhi kan komme unna med å lage herpes kur påstander i sin annonsering. Forbrukerne bør være utdannet i begrepet "puffery", som lovlig beskytter selv den mest uetisk markedsfører. Puffery er en uttalelse, eller hevder at ingen fornuftig person ville tro til å være sant - for eksempel Yang Zhi påstand å selge en kur for en uhelbredelig sykdom. Før du investerer i slangeoljeprodukter, få fakta - og få dem fra en medisinsk faglig erfaring i behandling av herpes.

Homøopatisk Relief for stive muskler

Homeopati kan gi fantastisk lettelse for stive muskler. Fordi muskelsmerter kan innebære så mange områder av kroppen, er det mange remedier. Velge riktig middel kan spare tid og smerte. Begrens søket ved å påpeke smerten opprinnelse og hensyntatt eventuelle tilknyttede symptomer og bivirkninger.

Rettsmidler

Solblom er en go-to rette for alle typer muskelsmerter. Dens spesialitet er å behandle smerte som et resultat av en traumatisk sjokk til systemet. Blåmerker, forstuinger og whiplash er typer forhold som mest nytte av Arnica. Arnica arbeider også for å roe rush av følelser som kan følge med en skade. Det kan tas som et forebyggende tiltak, før og etter trening eller anstrengende aktivitet.
For muskelstivhet relatert til forstuinger og belastninger, bruke Rhus Gift. Det rette lindrer lumbago, slitasjegikt, stiv nakke, carpal tunnel syndrom og fibromyalgi. Smerte i nedre rygg, tørrhoste og et ønske for melk kan være til stede. Symptomer intensivere i morgen, med fuktighet og kulde, og etter lange perioder uten aktivitet. De blir bedre av varmen, bevegelse og stretching.
Trollbær er mer egnet for stivhet som følger kraftig mosjon eller overdreven fysisk anstrengelse. Revmatiske lidelser - de som forårsaker betennelse i ledd eller lemmer, noe som fører til muskelstivhet - kan behandles med Actaea. Andre indikasjoner for dette midlet som forvirring, depresjon, hodepine som forbedrer i frisk luft og aversjon mot kaldt vær og bevegelse. Symptomer vanligvis bedre i varmt vær og mens du spiser.
Et annet alternativ for revmatiske lidelser er causticum, som også behandler kramper i nakke og kjeve området og dype muskel tårer. Andre indikasjoner for causticum omfatte angst, vaklende underarm muskler, lokalisert lammelse og rastløse ben syndrom, som er preget av en merkelig følelse i bena som ber bevegelse og intensiverer om natten, ofte resulterer i søvnløshet. Kaldt og tørt vær forverrer symptomene, som er noe lindres av varme eller fuktighet.

Dosering

Standarden anbefalte dosering av homeopatiske medisiner er fem sublingvaltabletter pellets, tatt i løpet av dagen så lenge symptomene vedvarer. Homøopatiske geler, salver og kremer er også tilgjengelig for muskelsmerter. Aktuelt program kan bidra til raskere restitusjon.
I tilfelle av akutte tilstander, slik som stivhet som følge av skade, kan en lavere-potens av det valgte middel, slik som 6X eller 6C. For smerter forårsaket av kroniske tilstander som revmatoid artritt, prøv en høyere potens av 30x til 200c. Hvis tvil fortsatt om hvilke middel er aktuelt, bør du vurdere å kontakte en profesjonell homøopatisk lege.

Tilbakevendende Meningitt

Ifølge Meningitt Foundation of America, er godartet tilbakevendende meningitt kjent som Mollaret sin hjernehinnebetennelse. The Journal of American Board of Family Medicine beskriver Mollaret sin Meningitt som "en sjelden form for aseptisk tilbakevendende meningitt som er mild og selvbegrensende." Aseptisk meningitt er definert som alvorlig betennelse i slimhinnen i hjernen eller hjernehinnene, vanligvis ledsaget av en forhøyet antall hvite blodlegemer. Det er en sykdom som kan oppstå i alle aldre. Det er vanlig og ikke vanligvis dødelig. Men i sjeldne tilfeller kan encefalitt (hevelse i hjernen) utvikles.

Funksjoner på aseptisk meningitt

Aseptiske vendende meningitt forårsaket av epidermoid tumorer (ikke-kreft svulst i hjernen), er vanskelig å skille fra Mollaret største Meningitis ifølge UD. "Cyste brister og innholdet, som blir vanskelig å finne, inneholder celleavfall og spøkelsesceller identiske med de som ble sett i spinalvæsken til pasienter med Mollaret sin Meningitt," heter det i UD. Mens aseptisk meningitt ser ut til å være lik bakterielle former for hjernehinnebetennelse, er det viral i naturen, derfor kan du redusere risikoen for å utvikle det ved å praktisere god hygiene og å få vaksiner.

Årsaker til Vendende Meningitt

"Virus som har vært assosiert med Mollaret sin Meningitt inkluderer Epstein-Barr virus, Coxsackie virus B5 og B2, echoviruses 9 og 7 og herpes simplex virus type 1 og 2", ifølge UD. A 2004 JABFM rapport fra Beloo Mirakhur, MD, Ph.D., og Marc McKenna, MD, av Chestnut Hill Hospital, Philadelphia, Pennsylvania, heter det: "Når først beskrevet av Mollaret, denne formen for aseptisk meningitt hadde ingen identifiserbar infiserer agenten . Nye sofistikerte diagnostiske verktøy har nå identifisert Herpes simplex type 2-virus som den mest vanlige isolerte middel. " Infeksjoner, sopp, noen medisiner, flåttbårne sykdommer og tuberkulose kan føre til andre former for aseptisk meningitt.

Symptomer

Symptomer på Mollaret sin Meningitt inkluderer irritabilitet, under-normal feber, høy feber, hodepine, stiv nakke og muskelsmerter og intoleranse for sterkt lys. Symptomer komme plutselig, blir intense i løpet av få timer, og varer i dager, uker. Symptomene kan gå bort, og deretter oppstår på nytt over en periode på mange år, og deretter forsvinne. 2004 JABFM Rapporten siterer en kasuistikk av en 52-åring som opplevde tilbakevendende symptomer som uvelhet, kvalme, feber, oppkast, hodepine og fotosensitivitet. Hennes "hjernehinnebetennelse episoder varte tre til 10 dager og senere fjernet uten restsymptomer" og spredte en periode på 20 år.

Diagnose

Ifølge UD er diagnosen er gjort ved å ta en prøve av spinalvæske ved hjelp av en Spinal Tap eller spinalpunksjon. En bakteriekultur blir deretter tatt fra prøven. De etablerte diagnostiske kriterier eller kjennetegn ved Mollaret sin Meningitt, ifølge UD, omfatter gjentatte episoder med hjernehinnebetennelse, cerebrospinalvæsken pleocytose, som betyr "en forbigående økning i antall leukocytter (hvite blodlegemer)," ifølge Medical Dictionary Online, med store granulære og ikke-granulære hvite blodceller som kalles nøytrofile og lymfocytter, og angrep, etterfulgt av perioder med remisjon av symptomer for uker eller måneder. Angrepene kan eller ikke kan omfatte andre ikke-hjernehinnebetennelse symptomer på leddsmerter, myalgi, vertigo, delvis eller fullstendig tap av bevissthet, hjernenerve lammelser og koma.

Behandling

Acyclovir administreres intravenøst ​​eller oralt, og Valacyclovir gis oralt for å behandle Mollaret sin hjernehinnebetennelse. Andre terapier prøvd inkluderer steroider og kolkisin. De samme 2004 JABFM Rapporten fastslår dette om effektiviteten slike behandlinger: "Den sjeldenhet av Mollaret syndrom utelukker veldokumenterte kliniske studier som studerer effekten av ulike antivirale medikamenter Selv acyclovir er en trygg, effektiv og spesifikk anti-Herpes narkotika ... det. har ikke vist seg å definitivt endre den naturlige historie av sykdommen, mens annen behandling, inkludert østrogen, steroider, antihistamin, phenylbutazonum og kolkisin har vært mislykket i behandlingen av Mollaret hjernehinnebetennelse. "

Hva er Viral hjernehinnebetennelse?

Viral meningitt, også kalt aseptisk meningitt, oppstår når fluidet og hjernehinnene (membraner) som omgir hjernen og ryggmargen bli betent. Tilstanden er vanligvis ikke dødelig og vanligvis bare har milde symptomer. Imidlertid, bakteriell meningitt, som er forårsaket av bakterier i blodet, er den andre mest vanlige form for viral meningitt etter variasjon, og det kan være dødelig. Siden begge typer produsere lignende symptomer, er umiddelbar legehjelp avgjørende når hjernehinnebetennelse er mistenkt.

Symptomer

Tegn på viral meningitt skiller mellom voksne og svært små barn. Voksne kan lide av en høy feber, kvalme, søvnproblemer eller tretthet, nedsatt appetitt, lysfølsomhet, kraftig hodepine, stiv nakke, og oppkast. Spedbarn kan utvikle en feber og irritabilitet, og de kan bli vanskeligere å mate og våkne opp. Symptomer vanligvis vises alt fra én til syv dager etter smitte, og de er ofte feilaktig som en indikasjon på influensa (influensa).

Årsaker

Mange virus kan forårsake viral hjernehinnebetennelse, selv om den vanligste kilden i USA --- produsere 90 prosent av tilfellene, ifølge Mayo Clinic --- tilhører gruppen som kalles enterovirus. Slike virus streik i sommer og høst oftest, og de fører til symptomer som inkluderer verkende ledd, en kald, hodepine, utslett og sår hals. Svært få mennesker infisert av et enterovirus utvikler viral hjernehinnebetennelse. Andre viruser som kan forårsake viral meningitt er de som er istand til å produsere medisinske tilstander som herpes, influensa, meslinger og kusma; arboviruses spres av insekter som mygg; og den sjeldne lymfatisk choriomeningittvirus sirkuleres ved gnagere.

Risikofaktorer

Folk som ikke får de anbefalte vaksiner --- spesielt de rettet mot vannkopper, meslinger og kusma --- løpet av barndommen er på forhøyet risiko for å få virus og andre former for hjernehinnebetennelse. Barn under 5 år er mest sannsynlig å bli infisert med viral hjernehinnebetennelse. Andre grupper med høyere risiko inkludere mennesker med svakt immunforsvar på grunn av en helsetilstand som aids eller diabetes.

Behandling

For mennesker med sunt immunforsvar, symptomer på viral hjernehinnebetennelse ofte klare seg helt uten behandling i en til to uker, selv om leger vanligvis anbefaler at pasienter får nok hvile og væske. Reseptfrie smertestillende midler kan også bidra til å redusere muskelsmerter og feber, og antiviral medisiner kan være foreskrevet hvis herpes virus forårsaket hjernehinnebetennelse. I alvorlige tilfeller, for eksempel med små barn og folk som har svakt immunforsvar, kan sykehus være nødvendig.

Forebygging

Siden virusene som er ansvarlige for viral hjernehinnebetennelse ofte forårsake andre smittsomme infeksjoner, redusere sannsynligheten for å pådra viral hjernehinnebetennelse krever begrense eksponering for smittestoffer. For eksempel holde hendene rene gjennom regelmessig skikkelig vask; deler ikke bestikk, tannbørster og lignende personlige eiendeler for å unngå kontakt med andres spytt og slim; og føre en sunn livsstil med tilstrekkelig søvn, kosttilskudd ernæring og fysisk aktivitet for å opprettholde et sterkt immunforsvar.

Meningitt Beskrivelse

Meningitt, også referert til som spinal meningitt, er forårsaket av betennelse av membraner som omgir hjernen og ryggmargen. Denne sykdommen er vanligvis på grunn av spredning av et virus, bakterier eller soppinfeksjon.

Årsaker

I tillegg til infeksjoner, meningitt kan være forårsaket av legemiddelallergi, visse typer av kreft og andre sykdommer som lupus.

Risikofaktorer

Visse faktorer øker risikoen i å utvikle hjernehinnebetennelse. De inkluderer graviditet, jobbe med dyr og har et svekket immunsystem. Barn under fem år er også høyere risiko.

Symptomer

Frustratingly nær de av influensa, meningitt symptomer inkluderer en høy feber, sterk hodepine og stiv nakke. I noen tilfeller kan du også oppleve anfall eller følsomhet for lys.

Diagnose

Tidlig diagnose av hjernehinnebetennelse er avgjørende for riktig og effektiv behandling. Hvis legen mistenker hjernehinnebetennelse, vil han ta blod og spinalvæskeprøver for testing.

Behandling

Riktig behandling er avhengig av den spesifikke årsaken til tilfelle av hjernehinnebetennelse. Bakterier og sopp hjernehinnebetennelse trenger antibiotika for å bli frisk, mens viral meningitt vanligvis klarner opp på egen hånd i ca to uker.

Forebygging / løsning

Den beste måten å forebygge utviklings hjernehinnebetennelse er å følge grunnleggende hygieniske prosedyrer, slik som vanlig håndvask. Holde deg oppdatert med vaksinasjoner er også en viktig måte å holde seg frisk.

Lyme symptomer hos barn

Lyme symptomer hos barn


Lyme sykdom kan påvirke alle som er utsatt for flått; dem som tilbringer mesteparten av tiden ute i områder der det er høyt gress og tungt skogkledde områder er i en enda større risiko. De høyeste rapporterte tilfeller av Lyme sykdom oppstå med barn mellom 5 og 14 år, og voksne i alderen 45 og 54. Flått er mest utbredt i det nordøstre, Midt-Atlanteren og Nord Central stater, med månedene av juni og ut august er de med høy risiko måneder for infeksjon. Hvis de tidlige symptomene er oppdaget i tide, kan barna bli behandlet før sykdommen utvikler seg inn i de mer alvorlige stadier. Når det kommer til Lyme sykdom, forebygging og avdekking er nøkkelen.

Hudutslett

Nesten 90 prosent av alle pasienter som har Lyme sykdom vil utvikle et utslett hvor som helst mellom noen dager til en måned etter en flåtten har bitt dem. På eldre barn, vil utslett vises på overkroppen, lår eller rumpe, og på yngre barn det vil vises på deres hode eller nakke. Selv om blink utslett er antatt å være den vanligste tegn på Lyme sykdom, kan det se annerledes ut på alle. Det kan begynne som et sted som ser ut som en kvise, deretter utvide i løpet av de neste dagene, snu til en lilla sirkel som er ca 6 inches i diameter, er felgen som en dyp rød. Ofte senteret vil slå klart, eller lysere til en blålig farge, og i løpet av de neste ukene kan det vokse til å utvide opptil 20 inches tvers. Mange er beskrevet følelsen av utslett som en brennende snarere enn en kløe. Det kan forsvinner fullstendig etter en periode på 3 til 4 uker, men vises på nytt i løpet av en av de senere stadier.

Influensalignende symptomer

Disse symptomene er faktisk det vanligste symptomet av Lyme sykdom og faktisk kan oppstå uten at utslett noensinne dukker opp. De kan faktisk vare alt fra 5 til 21 dager, og symptomer å se etter hos barnet ditt har feber på 100 til 103 grader F, frysninger, tretthet, hodepine som vanligvis forekommer i bakhodet, hovne kjertler som vanligvis forekommer i området av flåttbitt og en stiv nakke. Hvis du bor i et geografisk område der flått er utbredt, og barnet er i høy risiko, bør du teste barnet for Lyme sykdom i sommermånedene hvis han opplever disse vanlige symptomene, om han viser et utslett eller ikke.

Leddgikt

Etter hudutslett har dukket opp, kan leddsmerter forekomme. Faktisk kan leddgikt smerte være det første tegn på Lyme sykdom når det ikke lenger er et utslett. Men kan denne smerten ta måneder før det utvikler seg. Noen av symptomene er smerter og hevelse i større ledd som albuer, knær og skuldre og muskelsmerter som følger med leddsmerter. Tommelfingerregel er at ikke mer enn tre leddene er rammet av sykdommen, men symptomene kan vare alt fra noen dager til noen uker. Når de avta, vil det være en lang periode av lettelse før leddgikt smerte begynner på nytt. Etter 1 eller 2 år, symptomene på leddgikt generelt Pique, begynner å minske og deretter løse seg selv, selv om barnet ikke har fått behandling.

Nevrologiske symptomer

Bare om lag 15 prosent av barn som ikke har blitt behandlet for sin Lyme sykdom vil gå på å utvikle nevrologiske symptomer. De kan imidlertid utvikle dem under alle stadier av sykdommen, og disse symptomene kan påvirke enhver del av nervesystemet. De vanligste nevrologiske symptomer inkluderer søvnproblemer, hodepine, hukommelsesproblemer og humørsvingninger. Disse vanligvis bedre, selv om barnet ikke har blitt behandlet. I en mindre andel av barn, 5 til 10 prosent, nervene i ansiktet bli skadet, noe som resulterer i Bells parese. Dette er en tilstand hvori en svakhet i møte finner sted, og den ene siden av ansiktsmusklene og øyelokk begynner å henge ned. Dette kan også påvirke nerver rundt ansikts-området, forårsaker svimmelhet, nummenhet, endringer i hørsel og dobbeltsyn. Mens observere Lyme sykdom hos barn, ble det bemerket at mer enn halvparten som hadde Lyme sykdom også led av Bells parese.

Hjerte og Øyesykdom

Hvis venstre ubehandlet, kan Lyme sykdom også påvirke den elektriske conduction av hjertet, forårsaker symptomer som inkluderer kortpustethet, hjertebank, besvimelse og svimmelhet. Det kan også påvirke øynene under alle ledd, vanligvis resulterer i rosa øye. Men som sykdommen utvikler seg, kan nevrologiske problemer ha en effekt på øynene også, noe som resulterer i smerter og en lysfølsomhet.

Forebygging / løsning

Den mest opplagte måten å unngå å bli bitt av en flått er å unngå de områdene flått samles; dette inkluderer høye gress, skog og busker. Men hvis du kommer til å være i disse områdene, sørg for å bruke en tick frastøtende og utføre en hake sjekk hver kveld før du kommer inn i huset. Hvis du fjerner en flått innen 48 timer etter sitt feste, det reduserer sannsynligheten for Lyme overføring. Du kan også redusere overføring ved å bruke en antibiotisk krem ​​til området av flåttbitt. I tillegg fjerne en unødvendig børste eller blader rundt hjemmet for å redusere overføring av så mye som 50 prosent eller mer.

Tick ​​Fjerning

Riktig tick fjerning er nøkkelen til å redusere risikoen for overføring av en enda større beløp. Først, du vil bruke en pinsett i stedet for hendene; håndtering av en hake med bar hud kan øke spre smitte. Deretter tar du tak i flåtten munn så nær den menneskelige huden som mulig. Du vil da trekke oppover med et jevnt press, tar seg ikke å knuse kroppen; dette er der organismen av infeksjonen er plassert. Når flåtten er fjernet, legg den i en krukke fylt med alkohol, som dreper flåtten. Etter fjerningen har vært full, vaske området helt med enten såpe og vann eller en antiseptisk å drepe noen mikroorganisme fra flåtten.

Symptomer på Viral hjernehinnebetennelse hos babyer

Viral meningitt, kan også bli referert til som aseptisk meningitt. Det kan være forårsaket av en enterovirus slik som coxsackie-virus som forårsaker vanligvis for hånd, munn-og klovsyke. Viral hjernehinnebetennelse kan også være forårsaket av herpes simplex virus som vanligvis bare forårsaker forkjølelsessår. Denne tilstanden fører til hjernehinnene til å bli betent. Hjernehinnene er membraner som linje ryggmargen og hjernen. Hjernehinnebetennelse er en alvorlig lidelse enn behov for å bli behandlet så snart som mulig. Det utgjør alvorlige risikoer som mental retardasjon, døvhet og død. Imidlertid er viral meningitt vanligvis mildere og mindre alvorlige enn bakteriell meningitt.

Fever

Babyer med hjernehinnebetennelse vil vanligvis ha en høy feber.

Hodepine

Babyer med hjernehinnebetennelse kan ha en hodepine. Siden barnet ikke kan fortelle pleieren at hun har en hodepine, kan barnet sett stadig mer irritabel eller kan gråte mer enn vanlig.

Stiv nakke

I tillegg kan babyer med viral meningitt også ha en stiv nakke. Pleiere kan legge merke til at babyen ikke vil snu hodet normalt.

Lysfølsomhet

Et annet vanlig symptom på hjernehinnebetennelse er lysfølsomhet. Babyer kan virke irritert av skarpt lys.

Andre mulige symptomer

Mens de tidligere symptomene er de vanligste symptomene på hjernehinnebetennelse, kan babyer har andre varierte symptomer. Noen babyer kan nekte mat, har diaré og kan spy. Babyer kan også ha et utslett eller flekkete hud som vises blek av blålig. I tillegg kan babyer har problemer med å puste. Noen ganger soft spot på babyens hode kan synes å være fast eller Bulgaria, og hendene og føttene kan føle kaldt å ta på. Babyer med hjernehinnebetennelse kan også oppleve et anfall.

Symptomer på hjernehinnebetennelse hos et barn

Hjernehinnebetennelse oppstår når slimhinnen i hjernen og ryggmargen bli betent. Denne fôr kalles hjernehinnene. Meningitis kan oppstå som et resultat av en bakteriell infeksjon eller virus. Viral meningitt vanligvis kjører sin gang og går bort av seg selv, men bakteriell meningitt krever rask medisinsk behandling. Meningitt kan bare bli diagnostisert gjennom en Spinal Tap prosedyre.

Neonatal Meningitt

Spedbarn som er diagnostisert med hjernehinnebetennelse i en alder av 2 til 3 måneder anses å ha neonatal meningitt. Uavhengig av om årsaken er viral eller bakteriell, kan betingelsen være ganske alvorlig livstruende symptomer som ekstremt høy feber. Uten behandling kan neonatal meningitt føre til mental retardasjon, blindhet, døvhet og død.

Viral hjernehinnebetennelse

Viral meningitt er vanligvis mildere at bakteriell meningitt og symptomene vanligvis klare seg på egenhånd. Personer som har viral meningitt vanligvis gjenopprette fra infeksjonen uten behandling innen 10 dager. Viral meningitt er vanligvis kontrakt fra et virus i enterovirus gruppe slik som coxsackie. Coxsackie er enteroviruse ansvarlig for viral infeksjon kjent som hånd, munn-og klovsyke, men det kan forvandle seg til viral hjernehinnebetennelse. Herpes simplex virus kan også bli viral hjernehinnebetennelse. Dessuten kan viral hjernehinnebetennelse forårsakes av mygg fødte West Nile Virus; i dette tilfellet henger sykdommen over lengre og kan være mer alvorlig enn andre former for viral meningitt.

Bakteriell meningitt

Bakteriell meningitt er vanligvis verre enn viral hjernehinnebetennelse. Symptomene kan være mer alvorlig og livstruende. Bakteriell hjernehinnebetennelse kan være forårsaket av bakterier i B streptokokker (GBS) gruppe eller av bakterier som kalles Haemophilus influenzae type B. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, ca 1400 til 2800 personer lider av bakteriell meningitt. Av disse personene, om lag 16 prosent er spedbarn. Bakteriell meningitt krever vanligvis sterke doser antibiotika for å fjerne infeksjonen. Babyer med bakteriell hjernehinnebetennelse kan kreve et sykehusopphold for så lenge som to uker.

Typiske Meningitt Symptomer

De vanligste symptomene på noen form for hjernehinnebetennelse inkluderer en høy feber, hodepine, stiv nakke og lysfølsomhet. Babyer med viral meningitt kan også være sløv eller irritabel. De kan også nekte å spise eller har mageproblemer som oppkast og diaré. Noen kan ha et utslett av flekkete hud som vises blek eller blålig. Spedbarn kan også ha problemer med å puste og deres soft spot på deres skallen kan bule.

Forebygging

Spedbarn dag motta Haemophilus (HiB) vaksine for å hindre bakteriell meningitt forårsaket av Haemophilus influenzae type B og de kan også motta konjugert pneumokokk å forhindre pneumokokk meningitt. Ungdom i alderen 11 år og eldre blir nå oppfordret til å få meningokokkvaksine for å beskytte dem fra hjernehinnebetennelse.