Digidexo.com

kolikksmerter voksen

Hvordan komme over en identitetskrise som voksen

Hvordan komme over en identitetskrise som voksen


En identitet krise oppstår ofte når det skjer noe som rister din følelse av hvem du er. Identitetskriser er vanlig hos ungdom som har behov for å prøve på mange identiteter før du oppdager hvem de egentlig er, men de har også regelmessig oppstå i voksen alder. Noen faktorer som kan fremkalle en identitetskrise i en voksen inkluderer jobb tap, barn å forlate hjemmet, og utroskap.

Hvordan komme over en identitetskrise som voksen

Revurder livet ditt. Se på hvilke ressurser du har og hva evner du har. Bare fordi din situasjon kan ha endret betyr ikke at du har mistet alt, og minner deg selv om hva du har hjelper deg å finne ut hvem du er.

godta endringene som har skjedd. Etter en stor endring som fører deg til å stille spørsmål identiteten din, kan du bli fylt med en trang til å gå tilbake til slik livet var. Selv om dette er en normal reaksjon, akseptere at det er umulig, og innse at det er på tide å bevege seg fremover.

Utforsk dine andre interesser. For eksempel kan en tapt jobb være rask du trenger å utforske andre profesjonelle muligheter.

Snakk det ut. En identitetskrise kan la deg følelsen tapt og drift, slik at folk du kjenner og stoler på, forankre deg. Snakk med dine venner og familie og sprette ideer på dem, og la dem trøste deg. En identitetskrise er grovt, så åpner deg til de kjære som er der for deg.

Oppsøke profesjonell hjelp om nødvendig. En identitetskrise kan alvorlig forstyrre livet ditt, og en utenforstående observatør kan være i stand til å gi deg den innsikten du trenger for å løse problemet.

Grunner for voksen seng Wetting

Grunner for voksen seng Wetting


Voksen sengevæting, eller nattlig enurese, oppstår når du ufrivillig sengevætere om natten. Ifølge National Association for Continence, minst to prosent av voksne lider av denne tilstanden. De fleste individer som utvikler primær nattlig enurese (barndom sengevæting) vokser denne tilstanden. Sekundær enurese, eller når voksne begynner å ha nattlig enurese, er en tilstand som bør sjekkes av en lege, da det kan være en underliggende årsak som diabetes eller kreft.

Genetikk

Genetikk kan spille en rolle i sjansene for å ha nattlig enurese. Det er ikke nødvendigvis en faktor i mange mennesker, men ifølge National Association for Continence, hvis et barn har begge foreldre som sengevætere i barndommen, deres sjanse for å tisse i sengen økt med 77 prosent. Tisse i sengen som barn kan også bli en faktor senere i voksen alder.

Alkohol

Når du drikker alkohol, et hormon (vasopressin) som produseres i kroppen din reduseres. Som et resultat, vil du begynne å legge merke til at du må annullere mer. Ettersom blæren begynner å fylle seg, vil den trenge å bli tømt på et høyere nivå. Hvis du faller inn i en dyp søvn eller ikke klarer å vekke lett å gjøre det til toalettet i tide, kan det føre til sengevæting.

Diabetes

Kroppen vår produserer et hormon som kalles antidiuretics eller ADH, som forteller våre nyrer når vi trenger å redusere produksjonen av urin. Mer av dette hormonet blir produsert om natten for å redusere mengden av urin. Hvis du har type II diabetes, blir dette hormonet unormal, noe som kan føre til en overdreven mengde urin for å bli opprettet. Noen ganger legemet kan gjøre hormon, men nyrene ikke behandler informasjonen, og en strøm av urin finner sted.

Liten blære

Ideen om å ha en liten blære betyr ikke at blæren er faktisk liten, men at kapasiteten på blæren er liten. Din funksjonell blærekapasitet kan bare holde så mye urin. Dersom beløpet overstiger kapasiteten du er i stand til å holde, kan musklene i blæren ikke slappe av, som deretter fører deg til å urinere mer.

Medisiner

The National Association for Continence sier at psykiatriske medisiner (tioridazin, klozapin) kan føre til nattlige enuresis. Nattlig enurese vanligvis er en bivirkning av medisinen, og skiftende medikamenter kan vanligvis reversere tilstanden.

Andre årsaker

Andre årsaker til sengevæting er urinveisinfeksjoner, nyrestein, prostataforstørrelse og søvnapné. Noen ganger angst eller emosjonelle forstyrrelser kan også føre til sengevæting, men i disse tilfellene, gjør symptomene ikke vare. Blærekreft kan også føre til sengevæting. Hvis du opplever sengevæting, er det viktig å søke legehjelp for å få testet i tilfelle årsaken kan være noe så alvorlig som kreft.

Behandling

Minimere mengden av væske du drikke før du går til sengs kan bidra til å redusere mengden av væske i blæren. Begrense mengden alkohol eller koffein kan også hjelpe. Du kan også prøve blærevolum trening, hvor du drikker svært små mengder væske og avstå fra vannlating i minst opptil tre timer. Dette vil bidra til å øke funksjonell blærekapasitet. Hvis du er en dyp sovende, noen ganger å sette en alarm for å vekke deg midt på natten for å late vannet kan også bidra til å redusere sjansene for sengevæting.

Hvordan å forutsi et barns voksen høyde

Hvordan å forutsi et barns voksen høyde


Mange foreldre lurer på nøyaktig hvor høy deres barn vil bli. Mens forutsi et barns voksen høyde er ikke en eksakt vitenskap, det er mange måter å få et grovt anslag. Den viktigste medvirkende faktor i høyden er gener. Barn er vanligvis rundt samme høyde som foreldre, selv om det er noen unntak. Les videre for å lære hvordan å forutsi et barns voksen høyde.

Hvordan å forutsi et barns voksen høyde

•  Vurdere høyden av begge foreldrene. Generelt vil en sunn barns høyde være rundt foreldrene høyde. Hvis det er en jente, vil hun være nærmere høyden på mor, og hvis det er en gutt, vil han være nærmere høyden på far.

Legg merke til barnets høyde på sin andre bursdag. Et barn når omtrent halvparten full høyde rundt sin andre bursdag. Ved å doble barnets høyde på sin andre fødselsdag, kan et estimat av deres voksen høyde beregnes.

Ta hensyn til noe som kan ha redusert vekst. Prematuritet, bruk av kortikosteroider, dårlig ernæring eller dårlig helse kan alle bidra til en voksen høyde mindre enn man ellers kan forvente.

Bestem hvor barnet er i form av vekst. Barn går gjennom en rask vekst fra fødsel til to år. Fra fylte to før puberteten er det en langsom vekst, men en jevn en, med omtrent to og en halv inches lagt per år. Under puberteten, er veksten på tre til fem inches per år normen.

Få en X-ray for barnet gjort. Ved å ta et røntgenbilde, kan en lege bestemme hvor mye vokser som er igjen ved å undersøke ben slik som femur og analysere dem.

Effekt av klumpfot på voksen høyde

Klumpfot er en fødsel defekt som forårsaker unormalt i formen eller plasseringen av et babyens fot, forlater foten med en klubb-lignende utseende. Hvis venstre ubehandlet, kan tilstanden ha en effekt på voksen høyde.

Høyde Endringer

Den endrede vinkelen på ankelen ofte funnet i klumpfot kan gjøre det umulig for voksne med ubehandlede tilfeller av sykdom å gå normalt på fotsålene, rapporterer Mayo Clinic. For å kompensere for dette, kan det påvirkede individ gå på ballene, utenfor eller toppen av foten, noe som fører til relativt små endringer i høyden.

Messige konsekvenser

Konsekvenser av disse endringene i normal gangart kan omfatte vanskelige bevegelser, leddgikt, dårlig kalv utvikling og sår på de berørte områdene av foten, bemerker Mayo Clinic.

Forebyggende behandlinger

Behandlinger for barn som kan bidra til å forhindre de voksne komplikasjoner av klumpfot inkluderer bruk avstøpninger å holde foten i riktig posisjon, strekker foten mellom støpte programmer, bruk av en spenne og kirurgi, ifølge Medline Plus.

Betraktninger

Behandling kan ikke fullt ut rette feilen, men vanligvis resulterer i forbedret foten funksjon, rapporterer Medline Plus.

Tilleggsvurderinger

Tilstedeværelsen av ytterligere fødselsskader kan redusere suksessen klumpfot behandlinger, bemerker Medline Plus.

Voksen Diapering & plast bukser

Voksen Diapering & plast bukser


Du kan bære velsittende voksen diapering og plast bukser under klærne, og de fleste vil ikke engang merke til. Disse plaggene ikke bare beskytte deg fra en pinlig ulykke, men også gi deg selvtillit til å delta i normale aktiviteter i livet, inkludert reise og din favoritt hobbyer.

Identifikasjon

Voksen diapering og plast bukser gi beskyttelse for personer med blæreproblemer. Bleier kommer i en rekke stilarter fra pull-ups for å forhåndsbrettet, og har pustende stoffer som myk frotté eller flanell, som tillater frisk luft å sirkulere fritt og fuktigheten fordampe, beskytte mot bleie utslett. Ekstra absorpsjon bleier kan bestilles. Plast vanntette bukser gi deg ekstra beskyttelse for tyngre inkontinens, og har vanntett sidesømmene som forhindrer lekkasje.

Årsaker til Inkontinens

Inkontinens som ikke kan være helt kontrollert er den viktigste grunnen for seg voksen bleier og plast bukser. "Folk som har en nevrologisk lidelse som Parkinsons & rsquo; sykdom, slag eller rygg skade kan lide av inkontinens, og rdquo; ifølge Mayo Clinic Hvis en kvinne har reproduktive kirurgi, for eksempel en hysterektomi, og bekkenbunnsmuskulaturen er skadet. urinlekkasje kan føre til.

Bleier

Mens du & rsquo; re søker etter den riktige voksen bleie for dine behov, spør en pålitelig forhandler hvis du kan prøve en liten prøvepakke til en redusert pris. Velg en bleie som & rsquo; s kompatibel med det du & rsquo; re seg. Premium-bleier som tilbyr bedre beskyttelse kan være mer effektive, men kan også være bulkier. & Ldquo; Hvis klærne er løs, kan du ikke tankene ekstra bulk, & rdquo; ifølge ConsumerSearch.com. Voksen bleier kommer i en rekke størrelser, men hvis man faller mellom størrelser, er en mindre størrelse som er mindre kostbart, men en større størrelse gir en høyere kapasitet oppdemning.

Plast Pants

Plast bukser laget av vanntett vinyl fungerer godt for tung vannlating, ved bruk over inkontinens tøybleier. Disse buksene har en sjenerøs volum, kan også bæres over voksen bleier laget med materialer som flanell eller terry, og fungerer spesielt godt hvis du lider av tung inkontinens om natten.

Problemer

Voksen bleie wearers ofte lider av bleie utslett. & Ldquo; Huden kan virke blemmer og sprakk, eller rød, hoven og irritert, og rdquo; ifølge LLMedico.com. Endre bleie ofte, slik at huden din til å tørke helt mellom endringer, og vaske området med en mild såpe. Bruke produkter med sink oksid, som medicated pulver, kan holde fuktighet vekk fra huden og beskytter huden mot irritasjon. Iført plast bukser enn voksen tøybleier vil også beskytte deg mot voksen bleie utslett.

Hva er tegn og symptomer på voksen seng-wetters?

Mens ansett som et problem forbundet primært med barn, kan sengevæting påvirke voksne også. Voksen sengevæting er vanligvis et tegn på en underliggende fysisk eller psykisk helsetilstand, som krever behandling for kjerneproblemet før sengevæting kan være riktig adressert. I noen tilfeller kan også voksne lider av inkontinens under dagtid timer i tillegg, avhengig av typen av tilstanden.

Identifikasjon

Voksen sengevæting er preget av en manglende evne til å inneholde trang til å urinere mens du sover. Ifølge National Association for Continence (NAFC), 2 prosent av alle voksne sliter med dette problemet. Mens "sengevæting" er den mest brukte betegnelsen, det offisielle navnet på denne lidelsen er nattlig enurese. Den kan deles opp i to underkategorier: vedvarende primær nattlig enurese, som starter i barndommen og ikke løser seg selv etter den tid pasienten har kommet inn i voksenlivet og voksen angrep sekundær enurese, som er sengevæting som starter i voksen alder.

Genetiske årsaker

Årsaker til voksen sengevæting inkluderer arvelighet lenker, som de som har foreldre med sengevæting problemer er mer sannsynlig at lider av sengevæting også, som et resultat av en abnormitet av ADH, eller antidiuretisk hormon, som gjør at nyrene til produserer mindre urin i løpet av natten. I voksen seng-wetters, kan dette hormonet ikke sende de korrekte signaler til hjernen, noe som resulterer i den samme mengde av urin som produseres i løpet av natte timer som i løpet av dagen. Ifølge NAFC, har en person med to sengevæting foreldre en 77 prosent sjanse for også å ha voksen sengevæting problemer, og en person med en forelder med sengevæting problemer har en 40 prosent sjanse for å bli rammet av tilstanden.

Underliggende sykdom

Mayo Clinic nevner tallrike mulige underliggende sykdommer som kan forårsake voksen seng-fukting, inkludert type 2-diabetes (som er assosiert med ubalanse av ADH), søvn apnea, prostata-og blærekreft, urinveisinfeksjon og nevrologiske lidelser. Andre mulige årsaker inkluderer emosjonell / angstlidelser og visse medisiner, særlig søvn hjelpemidler som hjelper deg til å sove dypere enn du er vant til. Å løse sengevæting, bør den underliggende årsaken rettes for å hjelpe kroppen din begynne å fungere normalt igjen.

Midlertidige løsninger

En permanent løsning på voksen sengevæting er å løse den underliggende helsetilstand forårsaker denne handlingen. Men i mellomtiden, er det flere grep du kan ta --- eller hjelpe en elsket en å ta --- å avstå fra å tisse i sengen. Disse inkluderer bruk av voksne disponibel truser, pads for undertøy eller større pads for sengen. Du kan også stille inn en alarm for å våkne opp om natten for å bruke badet til å minimere sjansene for å tisse i sengen.

Medisinske behandlinger

Medisin alternativer for å behandle voksen seng-fukting er Desmopressin, som etterligner ADH hormon, og imipramin, som er et anti-depressivt som kan brukes for å redusere nattetid bed-fukting (imidlertid NAFC advarer at på grunn av de bivirkninger som er forbundet med denne medisinen, bør det være en siste utvei). Andre legemidler som brukes til å behandle dette problemet inkluderer Darifenacin, som behandler overaktiv blære; Oxybutynin, som slapper av musklene i blæren; og trospium klorid, noe som reduserer en ustabil blære.

Voksen Bendelorm Behandlinger

Voksen Bendelorm Behandlinger


Bendelorm infeksjoner skyldes inntak av mat eller drikke som inneholder bendelorm egg eller larver. Modne bendelorm feste seg til veggen av den nedre tarmen og produsere egg. Ifølge Mayo Clinic, de fleste bendelorm infeksjoner gå ubemerket hen, og ikke skape helseproblemer for den smittede. Imidlertid kan invasive infeksjoner bendelorm som vandrer utenfor tarmen føre til komplikasjoner slik som cyster på lever og lunger.

Praziquantel

Praziquantel er i en gruppe legemidler som kalles "anthelmintics", som brukes til å drepe parasittiske ormer, melder PubMed Health. Praziquantel kommer vanligvis i tablettform. En tablett tre ganger daglig, er vanligvis tilstrekkelig for å kurere infeksjonen bendelorm. Bivirkninger er relativt milde og kan inkludere hodepine, svimmelhet, tretthet, magesmerter, kvalme og feber. Merk at praziquantel bare rettet mot en voksen bendelorm og ikke bendelorm egg. Avføringsprøver tatt etter vellykket behandling vil vise om noen bendelorm egg forblir i kroppen.

Anti-inflammatoriske

Hvis bendelorm larver migrere utsiden av tarmen, blir de sies å være "invasive", og kan føre til ytterligere symptomer som cyster. Cyster kan bli betent, noe som krever anti-inflammatorisk behandling. eMedicine rapporterer at leger kan foreskrive en klasse for anti-inflammatoriske, kortikosteroider, for å redusere betennelse. Ifølge Mayo Clinic, orale kortikosteroider påvirker hele kroppen, og har vært kjent for å forårsake bivirkninger inkludert forhøyet trykk i øynene, væskeretensjon, økt blodtrykk og humørsvingninger.

Kirurgi

Bendelorm-indusert cyster kan fjernes kirurgisk, avhengig av deres størrelse og plassering. Typiske steder cyster som krever kirurgi inkluderer leveren, lungene og øynene. Cyster som ikke fjernes kan til slutt true organfunksjon og helse. Cyster som krever kirurgi kan skape symptomer som magesmerter, kronisk hoste, hodepine og brystsmerter. Under operasjonen, kirurger identifisere den nøyaktige plasseringen av cyste gjennom røntgen og fjerne cyste ved hjelp av en sterk sugeenhet, indikerer eMedicine.

Forebygging

Når behandlet, bør pasientene bruke forebyggende tiltak for å sikre bendelorm infeksjon som ikke skjer igjen. Forebyggende metoder foreslått av Mayo Clinic inkluderer alltid vaske hendene etter håndtering av mat og bruk av toalett, grundig matlaging kjøtt ved temperaturer på minst 125 grader Fahrenheit og unngå kontakt med avføring fra husdyr. Også alltid vaske maten din når du reiser i områder der bendelorm infeksjon er mer vanlig.

Hvordan unngå Voksen Thrush

Hvordan unngå Voksen Thrush


Voksen trost er en soppinfeksjon som betyr at det er også ansett som en soppinfeksjon. Som du kanskje vet soppinfeksjoner trives i fuktige mørke omgivelser. Enten det er din munn, føtter eller kjønnsorganer symptomene er like, og lesjonene ser nesten identiske.

Hvordan unngå Voksen Thrush

voksen trost er et vanlig problem, og kan unngås hvis du vet hva du skal gjøre og hva ikke å gjøre. Det er også smittsom til andre og til deg selv som det kan spre seg til andre deler av kroppen din. For eksempel, hvis en person har en tånegl sopp da soppen kan spre seg til de andre tærne.

Mange ganger soppinfeksjon forårsaket av et svekket immunsystem som noen som har diabetes, kreft eller HIV. Voksen trost kan også bli kalt munn eller tunge trost, siden det er så ofte funnet i munnen.

Av denne grunn er det viktig å bli så frisk som mulig. På denne måten immunsystemet ditt er sunt og vil være i stand til å bekjempe sopp bakterier som angriper kroppen din. Kosthold er først og fremst viktig og det er anbefalt å redusere eller kutte ut sukker siden sopp strømmer på sukker.

I tillegg, hvis du tar antibiotika øker risikoen for voksen trost. Men hvis du spiser minst én porsjon usøtet yoghurt en dag du kan være i stand til å unngå det. Ingen sukker huske! Acidophilus er en annen stor soppningsmiddel og er tilgjengelig i butikker overalt i meieriprodukter og kapsel form.

Naturligvis eldre er førsteklasses kandidater til voksen trost, siden de har svakt immunforsvar. Derfor må de ta ekstra forholdsregler ved å holde god munnhygiene, som inkluderer børsting daglig, tanntråd og bruke en antiseptisk munnvann som Listerine.

Videre bør protese wearers ta spesiell omsorg for å børste og suge tennene i en protese renere som Efferdent eller Poligrip. Det er også en god idé å erstatte tannbørster ofte samt bruk hansker når du håndterer tenner. Hyppig håndvask er også anbefalt.

kvinner som kontrakten voksen trost vanligvis får det i form av en vaginal gjær infeksjon. For å unngå dette kvinner bør unngå tettsittende bukser eller strømpebukse som forårsaker fuktige forhold som gjær / sopp trives i.

Til slutt er det også en god idé å vaske kun med såpe og vann, samt unngå Douches og andre irritanter. Bomull truser er anbefalt over nylon og andre tekstiler som ikke absorberer svette. Med andre ord, holde området tørt.

Hva Er rekreasjon Tid for en voksen mandlene?

Hva Er rekreasjon Tid for en voksen mandlene?


Legene anslår recuperation tid fra en voksen mandlene å være to til tre uker. Noen voksne kan ta over en måned å fullstendig leget. Voksne gjenopprette fra tonsillectomies i faser, og bør se en lege umiddelbart hvis det oppstår blødninger etter operasjonen.

Sykehusopphold

Pasienter trenger ofte ikke å overnatte på sykehuset etter en mandlene. Leger observere pasienten i fire til seks timer før de går hjem.

Effekter av Anestesi

Narkose er ofte brukt i en mandlene. Effektene av anestesi somle så lenge som 24 timer. Voksne kan føle utmattet og kvalm. Oppkast kan forekomme.

Throat Pain

Hals smerte er vanligvis alvorlig for den første uken etter en mandlene. Isposer under kjeven kan begrense hevelse. Foreskrevet smertestillende medisiner kan bidra til å lette smerter, men vil ikke eliminere den.

To uker senere

Smerte bør begynne å avta for de fleste voksne etter den første uken. Innen to til tre uker, blir smerten gått helt for mange pasienter. Fysisk aktivitet bør være minimal i løpet av de to første ukene av rekreasjon for å redusere risikoen for blødning fra halsen.

Spise og drikke

Drikk rikelig med væske for å kjøle halsen din og holde et glass vann ved sengen for å hindre halsen fra å bli for tørr over natten. Leger råder pasienter til å holde seg med en væske-bare kosthold først. Legg myk mat til kosthold sakte og vente på smerte og hevelse avtar før du går tilbake til et normalt kosthold.

Hvordan komme på en voksen Vekttap Group på TV

Hvordan komme på en voksen Vekttap Group på TV


Vekttap reality TV-show er alle raseri akkurat nå, med alle fra bo-at-home moms til kjendiser hoppe på bandwagon. En del av grunnen til populariteten av disse viser er det faktum at mens miste vekt er en av de vanskeligste oppgaver å gjøre, den støtte som individer heldige nok til å bli omtalt på voksen vekttap gruppe TV-programmer får er utrolig. Få deg kastet på en av disse TV-programmer er vanskelig, men ikke umulig hvis du gjør deg kjent med støpeprosessen av showet du ønsker å fremstå på.

Hvordan komme på en voksen Vekttap Group på TV

Forskning flere vekttap show og bestemme hvilken som ville best passer dine behov og livsstil før du søker å vises på messen. Hvis du allerede er en ivrig seer av showet du ønsker å være på, bør du være kjent med hvilke typer personligheter som er kjennetegnet på showet.

Forsøk på å bli kastet på showet du velger å bruke en av to alternativer. Du kan velge å opptre helt naturlig, eller du kan justere elementer av din personlighet tror du ville hjelpe sjansene for å bli kastet. For eksempel har noen vekttap grupper på TV, for eksempel forestillingen "The Biggest Loser," gjøre en appell til "utgående mennesker med personlighet" under deres avstøpning samtaler. Hvis du er en sjenert introvert, kan du ønsker å portrettere seg selv som mer utadvendt.

Forskning på støpe krav til showet du vil skal vises på. Mest mulig informasjon for støping forskrifter, auditions, innleveringer eller avstøpning samtaler er lagt ut på nettsiden til hvert TV-program (et enkelt søk bør lede deg til riktig nettside hvis du ikke er kjent med det allerede).

Spørre om hvorvidt eller ikke du trenger å møte personlig for å bli kastet. Mange programmer krever at du delta på åpne auditions hvor en produsent vil intervjue deg i utgangspunktet før du er avanserte videre. Andre, slik som vekttap showet Dance Your Ass Off, kan du sende inn videoprogrammer hvis du ikke er i stand til å delta på åpne samtale auditions for plassering eller timing grunner.

Øv noen åpning uttalelser, øve intervju spørsmål og generelt forberede seg til å svare på noen av spørsmålene du tror kan bli spurt av deg å bli kastet på showet. Hvis du sender inn en video i stedet for audition eller intervjue i person, øve hva du vil si i video mange ganger før de faktisk filme det.

artikulere dine grunner for å ville dukke opp på showet til et publikum av venner og familie. Kontroller at du har konkrete og gyldige grunner for å ville være på messen, og sørg for at du er i stand til å oppgi dem på en veltalende måte. Ha et mål i tankene (for eksempel hvor mange pounds du ønsker å miste, som ønsker å se bra ut for en bestemt hendelse) for å være sikker på at den som gjennomfører intervjuet eller gjenn innsending vet at du er en seriøs kandidat for showet.

Noen programmer, som for eksempel "De siste ti pund Bootcamp," selv krever at du identifisere målområder av kroppen din som du ønsker å jobbe med når du søker. Forberedelse er nøkkelen, og kan meget vel være den faktoren som får deg kastet på en voksen vekttap TV-serien.

Hint

  • Kontroller at alle delene av programmet er fullført. Enkelte programmer blir avvist på det enkle grunnlag av at de mangler informasjon.
  • Hvis du er alvorlig overvektig, bør du kontakte legen din før du prøver å bli kastet på en av disse viser. Legen kan ha sine grunner til hvorfor du bør utforske andre alternativer på veien til vekttap mål.

Hva er normal puls på en voksen?

Oksygenert blod inn i hjertet gjennom lungevenene. Blodet blir deretter pumpet ut gjennom aorta-ventilen etter å ha passert gjennom den venstre ventrikkel i hjertet. Pulsen kan bli følt på grunn av ekspansjonen av aorta som ventrikkelen utvider seg for å la blodstrømmen. Pulsen kan hjelpe fastslå hvor hardt hjertet arbeider.

Hvor befinner pulsen

Du kan best finne pulsen sammen en arterie. Du kan føle radial arterie som ligger i håndleddet. Telle hver beat i ett minutt eller telle beats i 15 sekunder, deretter multipliseres med 4 for å få den totale slag per minutt.

Normal Range

Den normale puls for en voksen er mellom 60 og 100 slag per minutt.

Takykardi

Når pulsen er over 100 slag per minutt, kalles det takykardi. Hvis du er under stress eller har nettopp ferdig med å trene, kan dette puls anses normalt.

Bradykardi

Hvis pulsen er under 60 slag per minutt, det kalles bradykardi. Idrettsutøvere ofte opprettholde hvilepuls under 60 slag per minutt.

Avvik

Pulsen kan gå så lavt som 40 slag per minutt mens du sover, og det kan klatre så høyt som 200 slag per minutt under hard trening.

Target pulsfrekvens

En generell tommelfingerregel er at puls er om lag 70 prosent av din maksimale hjertefrekvens. Du kan finne din maksimale hjertefrekvens ved å trekke 40 fra din vekt. Multipliser dette tallet med 70 prosent for å få målet puls.

Tegn og symptomer på atrieseptumdefekt som voksen

Atrieseptumdefekt (ASD) er i utgangspunktet et hull i hjertet. Denne tilstanden er til stede ved fødselen, men kan forbli udiagnostisert inntil en person er godt inn i voksenlivet. I noen tilfeller, lukker et lite hull på egen hånd i spedbarnsalder. Men hvis en person kommer til voksenlivet før feilen er funnet, er vanligvis feilen større. Når symptomene begynner å oppstå, er åpen hjertekirurgi vanligvis nødvendig å reparere skaden. Det er vanligvis utvikling av symptomer som voksen som fører til oppdagelsen av ASD.

Hjerteproblemer

De viktigste tegn og symptomer på en ASD er hjerteproblemer. Disse problemene varierer fra person til person. Små defekter vanligvis ikke forårsaker noen symptomer. Men større atrial septal defekter gjør. Et symptom på en mulig ASD er bilyder. Dette er en "susende lyd som kan høres gjennom et stetoskop" rapporterer Mayo Clinic i sin artikkel "atrieseptumdefekt." Heart hjertebank kan også forekomme. Arytmier er også et mulig tegn. Med arytmier, hjertet slår uregelmessig. The American Heart Association sier at hjertesvikt kan være et tegn på ASD. Hvis defekten er blitt uoppdaget i mange år, er det sannsynligvis skade på hjertet. I noen tilfeller kan skaden være omfattende.

Lungeproblemer

Hoved lunge symptom på en mulig ASD er kortpustethet. Dette kan være spesielt merkbart mens du trener eller delta i andre aktiviteter, rapporterer Mayo Clinic. Å ha mange lungeinfeksjoner i løpet av årene er et annet tegn. Ifølge Mayo Clinic, er pulmonal hypertensjon et annet tegn på en atrial septumdefekt. Med en udiagnostisert ASD "økt blodstrøm til lungene øker blodtrykk i lungearteriene", og dette er pulmonal hypertensjon. I sjeldne tilfeller, folk med langsiktig pulmonal hypertensjon utvikle irreversibel lungeskade. Denne tilstanden kalles Eisenmenger syndrom.

Andre symptomer og tegn

Fatigue er et vanlig symptom på de med ASD. En person blir lei etter noen aktivitet, uansett hvor mild. The Mayo Clinic sier at hevelse i magen, hender og føtter og en blålig farge på huden er også tegn på en atrieseptumdefekt. Besvimelse er et annet tegn på ASD, melder American Heart Association. Selv et slag kan være et tegn på en atrieseptumdefekt, ifølge Mayo Clinic.

Voksen stilk cellen Technologies i hjertesykdommer

Voksen stilk cellen Technologies i hjertesykdommer


Adulte stamceller er stamceller i kroppen din som er udifferensiert - de har ennå ikke spesialisert til å utføre en bestemt funksjon - og kan dele for å erstatte utslitte eller døde celler. Mens voksne stamceller ikke er like allsidig som embryonale stamceller (ESCs), de har andre fordeler som gjør dem til et lovende område av forskning. Blant behandlingene noen forskere håper voksne stamceller vil til slutt vike er en ny tilnærming til behandling av hjertesykdom.

Hjertesykdom

Ifølge Centers for Disease Control, er hjertesykdom den ledende dødsårsaken i USA, og står for rundt en fjerdedel av alle dødsfall hvert år. En av de viktigste gjerningsmennene er en tilstand som kalles koronarsykdom hvor plakk samler seg på de indre veggene i blodårene som forsyner blod til hjertemuskelen. Det overskytende plakk kan forårsake en blodpropp å danne, som fører til et hjerteinfarkt som vanligvis forårsaker uopprettelig skade på hjertemuskelen vev. Hvis legene kunne erstatte skadet hjerte vev med nye hjertemuskelcellene (cardiomyocytes) de kan være i stand til å reversere denne skaden og redde flere liv.

Stamceller

Mesteparten av cellene i kroppen din er spesialisert til å utføre bestemte funksjoner. Stamceller, derimot, forblir udifferensiert - de har ennå ikke forpliktet seg til en bestemt funksjon. Når de dele, gjør de det asymmetrisk, ved at en av de to datterceller er en stamcelle mens den andre er en mer spesialisert (differensiert) celle. I prinsippet kan stamceller dele, uten begrensning til å erstatte andre celler eller generere forskjellige vevstyper under vekst og utvikling.

Embryonale og voksne stamceller

Embryonale stamceller (ESCs) er avledet fra den indre cellemasse av en blastocyst (et tidlig stadium embryo) og kan utvikle seg til hvilken som helst celletype i kroppen, en evne kalt pluripotence. Denne bemerkelsesverdige allsidighet kan gjøre ESCs en spesielt effektiv måte å erstatte eller reparere skadet vev hos pasienter med tilstander som ryggmargsskader. Denne forskningen har skapt kontrovers fordi menneskeembryoer har blitt brukt til å skaffe cellene. Immunsystemet kan avvise og angripe transplanterte ESCs i veldig mye på samme måte det avviser noen organtransplantasjoner. Voksne stamceller, på den annen side, er avledet fra voksne vev, hvor de er forholdsvis sjelden, men utfører en viktig funksjon ved å erstatte døde eller utslitte celler. Voksen stamceller er mindre tilbøyelige til å fremkalle en immunsystemrespons, siden pasientens egne stamceller, i stedet for en donor, blir brukt for å erstatte skadet vev. Voksen stamceller er mindre fleksible enn ESCs, men siden det synes at de bare kan generere et begrenset antall celletyper, og kan således ha færre anvendelser.

Adulte stamceller og hjertesykdom

Hvis forskerne kunne finne måter å kultur pasientens voksne stamceller til å produsere flere stamceller og gjeninnføre dem inn i pasientens hjertemuskelen, ville legene få en kraftfull teknikk for å reparere skader etter et hjerteinfarkt. En studie av publisert i tidsskriftet Nature i 2001 viste at det er mulig å gjøre det i rotter, og en rekke senere studier har utforsket denne muligheten videre både i dyremodeller og hos mennesker som en del av ulike kliniske studier.

Nåværende status og fremtidsutsikter

Dessverre, til tross for voksne stamceller 'enormt potensial, har utviklingen til nå vært beskjeden og mange utfordringer gjenstår. En studie publisert i Journal of Clinical Investigation i 2010 bemerket at "behandling av hjertesykdom med benmargceller og skjelettmuskelstamfedre har hatt kun marginale positive fordeler i kliniske studier, kanskje fordi adulte stamceller har begrenset plastisitet." Forskere arbeider med ulike tilnærminger, ved hjelp av stamceller fra ulike kilder, og arbeider for å forstå mer om de faktorene som bestemmer når stamceller dele seg og skille i håp om denne forskningen vil identifisere bedre behandlinger for hjertesykdom, Amerikas ledende dødsårsaken.

Hvordan behandle Flekkvis hårløse flekker i en voksen

Hvordan behandle Flekkvis hårløse flekker i en voksen


Flekkvis hårløse flekker i en voksen kan oppstå på grunn av en rekke årsaker. Riktig behandling av flekkvis hårløse flekker krever riktig identifikasjon av det underliggende problemet. De tre vanligste årsakene er alopecia areata, trichotillomania og tinea capitis. Alopecia areata er en autoimmun lidelse der immunforsvaret angriper hårsekkene. Trichotillomania er en psykiatrisk lidelse som resulterer i trang til å trekke ut ens eget hår. Tinea capitis er en soppinfeksjon i hodebunnen som fører til flekkvis flekker av håravfall.

Hvordan behandle Flekkvis hårløse flekker i en voksen

•  Bestem årsaken til flekkvis hårløse flekker. Dersom håravfall er forbundet med skalering og kløe i hodebunnen, tyder dette på en soppinfeksjon (tinea capitis) som årsak. Hvis de hårløse flekker er runde områder på hodebunnen og forekommer på andre hår-bærende deler av kroppen i tillegg, er dette forenlig med alopecia areata. Hvis de hårløse flekker inneholde korte hår fortsatt i hårsekken, indikerer dette at håret ble trukket ut og brutt ned kort, noe som tyder trikotillomani.

Gå til legen din. Alle de ovennevnte årsakene usammenhengende skallethet er alvorlige og krever utredning og behandling av lege. Systemisk soppdrepende behandling er nødvendig for å bli kvitt tinea capitis. Alopecia areata vil kreve systemiske, aktuell eller injisert steroider for å kontrollere og vil trolig ikke bli kurert. Trichotillomania krever omsorgen for en psykiater. Noen mennesker kan effektivt behandles for trikotillomani med trisykliske antidepressive medisiner.

Fortsett å overvåke symptomene. Mange ganger, til tross for behandling av det usammenhengende skallethet forbundet med alopecia areata, tinea capitis og trikotillomani, vil det være nødvendig å gjennomgå ytterligere behandling for å kontrollere symptomene.

Voksen Skjeling Botox behandling

Skjeling er en tilstand der musklene rundt øyet ikke fungerer riktig, forårsaker øynene å unnlate å stille opp skikkelig når du fokuserer. Skjeling fører til et individ blir cross-eyed (ett eller begge øyne slår innover) eller vegg-eyed (ett eller begge øyne slår utover).

Voksen Skjeling

Voksen skjeling kan oppstå av flere grunner. I mange voksne, oppstod behandling for tilstanden i løpet av barndommen, men klarte ikke å korrigere tilstanden permanent. Voksen skjeling kan også være forårsaket av skade, diabetes, grå stær eller forholdene inne i hjernen som for eksempel svulster. Din lege vil bestille en rekke tester for å finne årsaken til skjeling og behandle eventuelle underliggende forhold for å se om skjeling vil løse uten behandling øyet.
Uansett hvilken tilstand fører til det, den umiddelbare årsaken til skjeling er en ubalanse i styrken på musklene som kontrollerer snu øynene. Enten ett sett av musklene er for svak, noe som fører til øyet for å trekke mot den sterkere set, eller ett sett av musklene er for sterk, og trekker øyet for langt.

Nonsurgical Behandling for Skjeling

Den første behandlingen av skjeling er generelt nonsurgical og involverer øyet øvelser som styrke og samordne musklene rundt øynene. Hvis bare ett øye er å snu, kan legen be deg om å plassere en lapp over øyet som arbeider på riktig måte for å tvinge snu øye å få styrke.
Legen kan også foreskrive spesielle briller. Disse brillene bruke en trekantet eller prismatisk linse for å refokusere lyset (og dermed bildene) kommer inn i ett eller begge øyne, og tvinger dem til å slå skikkelig. Avhengig av hvor ofte og hvor alvorlig øynene snu, kan det hende du trenger å bruke briller hele tiden eller bare når problemer med skjeling oppstår.

Kirurgisk behandling for Skjeling

Hvis nonsurgical alternativer er ikke nok til å korrigere skjeling, kan legen velge å korrigere tilstanden med kirurgi. Skjeling kirurgi innebærer forkorte ett eller flere av de øyemusklene som slår øynene. Kortere muskler, på grunn av større spenning, er sterkere og gi større kontroll. I tilfelle av et øye (eller øyne) dreie innover, vil kirurgen forkorte de ytre muskler, hjelper øyet å være sentrert. I tilfelle av en ytre sving, kan de indre muskulaturen reduseres. Noen saker vil kreve alle settene med muskler som skal justeres.

Ved hjelp av Botox for å behandle Skjeling

En av de første FDA-godkjente medisinske bruksområder for Botox-injeksjoner var for behandling av skjeling hos voksne og barn 12 og over. Botox-injeksjoner bruke botulinum toxin, som lammer muskelfibre. I skjeling behandling, er Botox injeksjoner brukes på øyet muskler som antas å være sterkere trekke øyet.
Selv om Botox-injeksjoner kan være effektive i behandling av skjeling, deres effekter generelt vare i ca tre måneder. Hos noen pasienter kan dette gi svakere øyemusklene tid til å bygge opp styrke og permanent korrigere tilstanden. Andre pasienter kan ha å gjenta prosedyren.
Fordeler med Botox-injeksjoner for skjeling inkluderer en lavere risiko for kirurgiske komplikasjoner, en kortere utvinning perioden fra prosedyren og en høyere grad av kontroll over hvor mange muskler påvirkes av behandling enn med kirurgi. Botox behandling av myse kan også benyttes i pasienter som allerede har hatt kirurgi og har hatt tilbakefall.

Ear infeksjon behandling for en voksen

En ørebetennelse er et generelt begrep som brukes for å beskrive betennelse, smerte og ubehag i øret. Selv om en vanlig barndom lidelse, en blokkering i mellomøret, kjent som auditiv tube, kan føre til bakterier for å bygge opp og bli infisert. Voksne sjelden lider av denne formen for infeksjon. Men svømmer øre, noe som påvirker øregangen, forekommer oftere i voksen alder.

Diagnostisering Problem

Ifølge Mayo Clinic, kan svømmer øre oppstår når bakterier kommer i øregangen fra et svømmebasseng, innsjø eller hav. Du kan også få svømmer øre ved å sette en forurenset gjenstand i øret eller med bare en ripe i kanalen. Det er viktig å vite at svømmer øre er ikke begrenset til svømmere - hvem som helst kan utvikle denne tilstanden. Ikke nøl med å ha øret undersøkt av legen din. Utsettelse av behandlingen vil sette deg i fare for å utvikle alvorlige komplikasjoner.
Symptomer på en øreinfeksjon er kløe og rødhet i kanalen, ubehag eller smerte, eller en luktfri væske drenering fra øret. Tegn på at infeksjonen har kommet er overflødig væske drenering, pus, forverring smerte, en følelse av press og problemer med hørselen.

Behandling av en øreinfeksjon

For svømmer øre, anbefaler Mayo Clinic holde ørene rene og fri for rusk --- som sand fra stranden eller smuss fra hagen din. Hvis du føler at du har irriterende ørevoks buildup, kan legen bruke en suge verktøy for å fjerne eventuelle utslipp og flaked hud. Øret vil ikke absorbere medisiner hvis det er for mye buildup. Legen din kan forskrive en sur løsning som speiler den normale syrlig og antibakteriell miljø øret. En resept steroid vil bidra til å redusere betennelse. Antibiotika brukes til å bekjempe infeksjonen, og en soppdrepende stoffet vil drepe sopp.

Forebygging

Mens du har en øreinfeksjon, vil du ønsker å unngå å fly og svømming. Dersom øret slippe utflod, avstå fra å bruke ørepropper og spør legen din om det er greit å bruke høreapparatet. Du bør aldri sette inn et objekt inn i øregangen. Ikke bare kan det ødelegge den skjøre strukturen i mellomøret, men det kan også innføre bakterier som vil forsterke en eksisterende tilstand. Etter bading og dusjing, holde ørene tørre ved å forsiktig swabbing med et håndkle eller bomull. Hvis du føler deg vann i øret, tips hodet til siden og forsiktig bob den opp og ned til du kjenner at vannet utgivelsen. Den beste måten å unngå irriterende kjemikalier som hårfarge og hårspray fra å komme inn i ørene er ved å sette bomullsdotter i øregangen.

Hvor mye protein bør en voksen spise?

Konsultere Kosttilskudd Referanse inntak for Protein

Mellom 10 og 15 prosent av det totale kaloriinntaket bør komme fra protein, ifølge Institute of Medicine. Anbefalt daglig inntak av protein er 46 gram per dag for voksne kvinner og 56 gram for voksne menn. Imidlertid bør sunne, moderat aktive voksne tar sikte på å forbruke minst 0,8 gram protein for hvert kilo kroppsvekt. For eksempel kan en voksen mann få hans totale proteinbehov fra: en kopp melk (8g protein), 3 oz. kjøtt (21g), en kopp tørre bønner (16g) og en yoghurt (11g).

Fokus på sunne kilder til protein

De fleste amerikanere har ingen problemer med å møte sine protein behov. Fokusere på å spise sunne kilder til protein som en del av et balansert kosthold med lite mettet fett. Magert kjøtt som topp runde og ytrefilet, fjærfe, fisk, egg, nøtter, frø og belgfrukter som linser, kikerter og kidneybønner er gode kilder til protein, ifølge NIH. Vegetarianere bør spise egg eller mat kombinasjoner - som ris og bønner - som leverer komplett protein.

Bottom Line

Sjansene er gode for at hvis du spiser et balansert kosthold, er du allerede får nok protein til å gi de essensielle aminosyrene en sunn kropp trenger. Fokusere på å få protein fra næringsrik, lav-fett kilder som magert kjøtt og belgfrukter. Standard inntak anbefalinger for protein gjelder kanskje ikke for gravide eller ammende kvinner, den svært fysisk aktive og personer med diabetes eller tidlig stadium nyresykdom. Konsultere legen din eller en registrert kostholdsekspert for individualiserte protein anbefalinger.

Hvor mye kolesterol bør en voksen ha per dag?

Sunn Voksen

Generelt bør friske voksne bruker ikke mer enn 300 mg kolesterol per dag, ifølge American Heart Association. Matvarer som fet kjøtt, meieriprodukter med høyt fettinnhold og egg inneholder høye nivåer av kolesterol og voksne bør spise dem i begrensede mengder.

Voksne med kolesterol problemer

Voksne som allerede har kolesterol problemer bør forbruker ikke mer enn 200 mg kolesterol per dag. Folk i denne kategorien omfatter de med koronar hjertesykdom eller diabetes, og de som nylig kolesterolet tester viser 100 mg / dL eller høyere for LDL kolesterolnivået.

Bottom Line

Å spise mer enn American Heart Association anbefalte 200 til 300 mg per dag av kolesterol per dag kan føre til høyt kolesterol og føre til hjerteproblemer. Fordi forholdet mellom en persons kolesterol og kolesterolet varierer, noen mennesker kan spise mer kolesterol uten problemer.

Hva kan du gjøre hvis du har en voksen barn som er en alkoholiker & trenger hjelp?

Alkoholisme er vanskelig å behandle og takle, ikke bare for den personen med alkoholavhengighet, men for menneskene rundt den enkelte som bryr seg og se hvordan de blir negativt påvirket. Den enkelte med avhengighet absolutt påvirker livene til sine kjære. Det er ofte vanskelig å vite hva de skal gjøre eller hvordan du selv bli involvert, spesielt med unge voksne som er alkoholikere. Men det er skritt du bør ta for å hjelpe den enkelte, så vel som deg selv.

Alkoholisme

Alkoholisme er definert som en sykdom i hvilken legemet er avhengig av alkohol. Avhengighet blir tydelig når den enkelte ikke er i stand til å kontrollere sitt forbruk, og det begynner å påvirke andre områder av livet, for eksempel familie, jobb eller skole.

Ungdom

Unge voksne er ofte vanskelig å nærme seg om sin alkoholisme. På grunn av sin livsstil, er de ofte satt i situasjoner der det er alkohol rundt og overstadig drikking kan virke "normal" til dem på grunn av visse sosiale sammenkomster de delta. Yngre voksne kan bli defensiv når hjelp er tilbudt; kanskje insistere de ikke har et problem, men hvis du merker tegn på overdreven drikking gjør blir involvert.

Handling

Det er flere skritt du må ta for å hjelpe en ung voksen med en alkohol avhengighet. Fordi dette er et vanskelig problem for alle som er involvert, anbefales det at du selv får hjelp. Begynn med første møtende Anonyme Alkoholikere møter og besøk med og avhengighet rådgiveren, slik at du får den støtten og informasjonen du trenger for den viktige kurs du er i ferd med å ta. Du trenger å iscenesette en intervensjon for den enkelte med avhengighet, men sørg for å ha en avhengighet spesialist der for å hjelpe deg hvert steg på veien. Ved inngrep i seg selv, har folk der ute som bryr seg om personen, og som kan uttrykke hvordan alkoholisme har påvirket dem negativt. Mens du må være sannferdig i intervensjonen, er det ekstremt viktig at du er støttende i tillegg. Dette er for å sikre at den enkelte med alkohol avhengighet vet de ikke blir angrepet, men hjulpet av dem de elsker. Etter intervensjonen og når den enkelte har sagt seg villig til å ta imot hjelp, plukke et behandlingssenter og transportere den enkelte til anlegget. Pakke sekkene sine for dem og drive dem der. Det er svært viktig at du tar kontroll over situasjonen.

Hvordan ta vare på en voksen med Down syndrom

Omsorg for en voksen med Down syndrom er unik for hver enkelt og familie. Det er viktig at hver person som har blitt diagnostisert leve et liv som ligner på andre mennesker deres alder. Begrensningene samfunn steder på mennesker med Down syndrom og andre utviklingshemming kan føre til at atypisk livsstil. En aksept av forskjeller og være respektfull for den enkelte vil hjelpe deg til å ta vare på den voksne i ditt liv med Downs syndrom.

Hvordan ta vare på en voksen med Down syndrom

Identifisere og fjerne barrierer i hjemmet som hindrer ditt voksne med Downs syndrom fra å utføre sin egen personlige hygiene. Å ha evnen til å ta vare på seg selv vil bidra til hans selvfølelse og gjøre jobben med vaktmester mye enklere. Noen ganger kan en barriere kan være vaktmester frykter for å miste kontrollen. Vurdere å la den voksne flere valg over egen grooming, klær valg og dekorere smak. Selv om du føler at de er stygge eller usmakelig husk, alle har sine egne liker og misliker.

Gi en daglig tidsplan for ting å gjøre. Dette vil hjelpe den voksne med Downs syndrom husk å gjøre renhold husarbeid, husk å se favoritt TV-show, eller husker å bli klar for bestemte hendelser. Rutetider kan være i ord eller de kan være bilder.

Utvikle transport alternativer for den voksne. Lær den voksne med Downs syndrom å bruke offentlig transport eller å ringe venner som kjører når de trenger eller ønsker å gå et sted.

Løft av den voksne og ta dem til butikken for å gjøre sine egne shopping. Personer med og uten nedsatt funksjonsevne liker å ha kontroll over egne innkjøp valg. Selv om det kan være lettere for deg å gjøre innkjøp og levere varene selv, vil den voksne være lykkeligere og leve et mer givende liv når du kan vie tid til å ta dem på shopping.

Bistå med økonomi. Mens den voksne med Downs syndrom bør ha kontroll over egen økonomi, kan du være i stand til å hjelpe dem å balansere sjekkhefte og budsjett pengene sine. Ekstra penger skal være i kontrollen av den voksne med Downs syndrom.

Vurdere behovet for hjelpeteknologi som vil hjelpe den voksne bli mer selvstendige. Hun kan være i stand til å gjøre sine egne handlelister med en notatbok og blyant.

Ingen er helt uavhengig. Ikke forvent den voksne i din omsorg for å være uavhengige heller. Identifisere måter å hjelpe henne utføre vanskelige oppgaver eller oppgaver hun ikke liker.

Hint

  • Personer med Down syndrom har samme interesse som andre mennesker.