Digidexo.com

deponering sprøyter

Sikker Deponering av sprøyter

På grunn av farene som brukte sprøyter bringe i form av overføring av blodbårne sykdommer, særlig HIV og hepatitt, trygt avhending av sprøyter er en viktig bekymring for offentlig helse og sikkerhet. Kobling disse farene med volumet av sprøyter som brukes hvert år for medisinsk og selv ulovlig narkotikabruk, den feilaktig bruk av sprøyter utgjør utbredte risiko for usikre gjenbruk og utilsiktede nålestikk. Kaste brukte nåler i papirkurven er ikke en ufarlig alternativ. The Environmental Protection Agency har retningslinjer for trygg avhending av sprøyter.

Bruksanvisning

Samle alle brukte sprøyter i en punktering motstandsdyktig husholdning beholder, for eksempel en klorinflasken. Pakk beholder lokket med elektrisk tape og skrive "Ikke for Recycling" på beholderen, ved hjelp av en svart markør. Det må ikke fylles beholderen.

Ta beholderen til en lokal drop-off eller samling nettsted, som du oppfordres til å gjøre av Environmental Protection Agency. Disse nettstedene kan omfatte en lokal brannstasjon, legekontor, sykehus, helsemyndigheter eller apotek. Ta kontakt med din lege eller apotek for å lære av noen begrensninger på hvor mye sprøyter du kan levere på en gang. De innsamlede sprøyter vil bli plukket opp og kastes på riktig måte av.

Delta i en post-back program. I dette programmet, plasserer du brukte sprøyter i en spesiell beholder og sende denne beholderen gjennom US Postal Service til en samling stedet, hvor det vil bli ødelagt. Dette programmet er tilgjengelig for både enkeltpersoner og samling sprøyte nettsteder. Programmer vil ofte gi deg bevis, for eksempel et manifest, som forsvarlig disponering ble gitt for sprøyter. Finn en post-back program ved å kontakte din lege eller lokale offentlige helsemyndigheter.

Delta i en sprøyte utvekslingsprogram, som lar deg utveksle brukte sprøyter for nye. For å få mer informasjon om sprøytebytteprogrammer eller finne et program i staten, ta kontakt med nordamerikanske sprøyte Exchange Network.

North American sprøyte Exchange Network

535 Dock St.

112

Tacoma, Washington 98402

253-272-4857

253-272-8415 (faks)

nasen.org

Kast brukte sprøyter i spesielle "Sharps" beholdere, som brukes mye som et hjem gjenvinning container. Ring din lokale eller regionale husholdning farlig avfall etaten for å lære om de samler sprøyter på sine anlegg. Ring din lokale fast avfall avdeling for å lære av enhver husholdning farlig avfall samlinger.

Hvordan Kast brukte Insulin sprøyter og Lansetter At Home

Hvordan Kast brukte Insulin sprøyter og Lansetter At Home


I 2004 utstedte The Environmental Protection Agency nye anbefalinger for deponering av sprøyter og lansetter. Inntil da var de fleste insulin brukere anbefales å bare kaste sine brukte kryss og lansetter i søpla. EPA retningslinjene nå anbefaler at nåler og skarpe gjenstander ikke bør settes i søpla, siden de kan skade waster arbeidere eller utgjøre en helserisiko ved å overføre sykdommer som HIV og hepatitt.

Hvordan Kast brukte Insulin sprøyter og Lansetter At Home

•  Ta kontakt med din kommune, lokale helsestasjon eller sanitær avdeling for å finne ut den godkjente metoden for avhending for byen eller byen der du bor.

Snakk med apoteket eller helsepersonell om miljøstasjoner. De kan være plassert på sykehus, legekontor, apotek, eller andre områder i samfunnet. Hvis det ikke er returpunkt i ditt område, kan du bruke en post-back program. Spør legen din eller søk på nettet etter programmer.

Ring den nordamerikanske sprøyte Exchange Network på 253-272-4857 for å lære mer om utveksling av brukte nåler for nye nåler.

Finn ut om lokale avhendings programmer ved å kontakte Coalition for Safe Community Needle Deponering på 1-800-643-1643.

Kjøp en sharps ødeleggelse enhet. Disse enhetene svingen, klipp eller smelte den skarpe, noe som gjør det trygt for vanlig søppel disposisjon. Å finne en, sjekk med ditt lokale apotek eller Internet narkotika butikker og medisinsk forsyning selskaper.

Hvordan Kast Insulin sprøyter

Hvordan Kast Insulin sprøyter


Personer som har diabetes injisere insulin til å kontrollere sine (glukose) blodsukkernivået. Fordi insulin injiseres subkutant, diabetikere bruker sprøyter. En diabetiker bruker også lansetter å punktere huden når du måler blodsukkeret. Stor forsiktighet bør utvises ved avhending av brukte lansetter og insulinsprøyter for å sikre de brukte nåler ikke skade noen eller spre sykdom.

Hvordan Kast Insulin sprøyter

•  Finn en beholder som kan holde de skarpe sprøyter eller lansetter uten å tillate dem å rote gjennom beholderen. Et godt eksempel er en tom såpebeholder, men den beste container er en "skarpe gjenstander" eller "biohazard" container, som kan fås gjennom helsepersonell eller muligens på ditt lokale apotek.

Plasser brukte sprøyter eller lansetter i beholderen etter bruk.

•  Skrue eller på annen måte feste hetten på beholderen når den er full. Bruk sterk pakketape for å feste lokket hvis du mistenker noe ustabilitet.

Ta beholderen til legens kontor eller et sykehus eller apotek. Hvis de ikke kan disponere over beholderen, vil de henvise deg til en egnet deponi.

Hint

  • Glass produkter er ikke egnet for insulinsprøyter eller lansetter. Glass er easly brutt, og risikoen for eksponering er høy.
  • Ikke kast sprøyter eller lansetter i papirkurven. De fleste stater og / eller fylker har eksplisitte regler for avhending av brukte sprøyter, nåler, eller lansetter.

Hvordan du skal Kast diabetiker Sprøyter

Brukte diabetessprøyter utgjøre en stor helserisiko for de som kommer i kontakt med dem hvis de ikke er skikkelig forkastet. De kan føre til spredning av sykdom eller infeksjon og kan forårsake personskader. Hvis du bruker diabetessprøyter i hjemmet ditt, beskytte deg selv og andre ved å ta vare å kvitte deg med sprøyter riktig.

Hvordan du skal Kast diabetiker Sprøyter

Finn et hardt plast- eller metallbeholder med lokk. Kaffe bokser fungerer godt så lenge som de har et lokk som kan være sikret.

Oppbevar beholderen i stedet der du skal bruke sprøyter. Sørg for å plassere den utenfor rekkevidde for noen små barn eller dyr. Brukte sprøyter i beholderen etter bruk. Ikke prøv å skru korken, bøye eller brekke nålene; du kan skade deg selv i prosessen. Sett lokket på beholderen.

Fyll beholderen med en desinfiserende oppløsning av en teskje blekemiddel lagt til en halvliter vann, når beholderen er tre fjerdedeler av veien full av sprøyter.

Fest lokket med duct tape og merke beholderen med ordene "Farlig avfall" eller "Ikke Resirkulerbar Brukt Sharps". Vær sikker på at advarselen er godt synlig og skrevet i permanent blekk.

Plasser beholderen i en plastpose festet med tape for å forhindre lekkasje av den desinfiserende løsning. Kast container sammen med resten av søppelet.

Hint

  • Sharps beholdere kan kjøpes gjennom post eller medisinsk forsyningskjeder. Noen av disse leverandørene tilbyr post bort tjeneste for sikker deponering av brukte sprøyter.
  • Noen stater har spesifikke lover ved salg av skarpe gjenstander. Sjekk med din statens lover å sørge for at du ikke er i strid med vedtektene.

Avhending av brukte sprøyter

Avhending av brukte sprøyter


Feilaktig avhending av brukte sprøyter truer andre mennesker, dyr og miljø. Renovasjonsarbeidere, for eksempel, er plassert i fare for sykdommer når løse nåler blir kastet bort. Trygg kaster brukte nåler holder hele samfunnet trygt.

Medisinsk avfall Regler

Kontakt din lokale Department of Public Health eller Renovasjonsetaten for å lære hva sprøyte avhending metoder har blitt godkjent for ditt område. Noen steder har strenge bestemmelser for avhending av medisinsk avfall. Maryland, for eksempel, krever at sprøyter pakkes inn i papir og forseglet i et hardt plastflaske før de blir plassert i papirkurven. Andre stater, som Arkansas, har ingen formelle krav.

Sted i Plastic Bottle

Plassere brukt recapped sprøyter inn en # 1 plastflaske som er tydelig merket "Ikke resirkulere." Ikke fyll beholderen. Hvis lokale lover tillater det, plasserer sikkert forseglet flaske inn i søppel.

Sharps Destruction Device

Noen skarpe gjenstander ødeleggelse enheter bruker varme til å smelte nålen inn en liten ball, som trygt kan kastes i husholdningsavfallet. Andre klippet nålen av og lagre den i en punktering tett beholder for senere avhending.

Fjerning Centers

Koalisjonen for Safe Community Needle Deponering gir mer informasjon om lokalsentre for å slippe av brukte sprøyter. Sin hjemmeside, safeneedledisposal.org, har en søkefunksjon som lokaliserer din nærmeste verket.

Exchange Programs

North American sprøyte Exchange Network lar deg utveksle brukte sprøyter for nye. Nasen.org gir mer informasjon.

Sikker Avhending av kanyler og sprøyter

Sikker Avhending av kanyler og sprøyter


Nåler og sprøyter anses medisinsk avfall. Følgelig må det tas spesielle forholdsregler når du kaster disse elementene. Å vite hvordan du skal kvitte seg med brukte kanyler og sprøyter er viktig hvis du, et medlem av husstanden, eller et kjæledyr krever medisinsk behandling som innebærer bruk av nåler. Riktig avhending av nåler og sprøyter ikke bare beskytter din husstand, den beskytter også andre som kan komme i kontakt med elementene.

Bruksanvisning

•  Umiddelbart plassere brukte kanyler og sprøyter i beholderen. Godt på plass lokket på beholderen etter innlegging av elementet. Du kan bruke en hard, plastbeholder, hvis du ikke har tilgang til en beholder for skarpe gjenstander. Velg en beholder som har en liten åpning på toppen med et lokk og punktering motstandsdyktig og ugjennomsiktig. Plast blekemiddel eller vaskemiddel containere er gode eksempler.

Bruk duct tape til tett forsegle beholderen, når den er full. Bruk markøren til å skrive "Ikke Recycle" på emballasjen eller bruke et farlig materiale etikett.

Oppbevar beholderen i et område barn og dyr kan ikke komme, til du kan kvitte deg med den. Plasser beholderen i søppelkassen på søppel dag, eller ta det til et deponi. Ikke plasser beholderen inn med resirkulering. Videre unngå å bruke resirkulerbare beholdere hvis det er mulig.

Ta kontakt med din lokale helsestasjon eller fast avfall avdeling og be om anbefalte deponier før du kaster nåler i søpla. Noen områder har spesifikke steder for gjenvinning av medisinsk avfall.

Hvordan Kast nåler og sprøyter

Hvordan Kast nåler og sprøyter


En utilsiktet dytt fra en skjemt nål kan begynne en situasjon som kan permanent endre noens liv med lidelse og sykdom. På grunn av alvoret i denne situasjonen, er riktig disponering av sprøyter kritisk. Når du bruker sprøyter, apprise deg av statens avhendings lover, som unnlatelse av å følge dem kan sette helse og andres sikkerhet i fare.

Bruksanvisning

•  Besøk Sikker Needle Deponering nettside og finne spesifikk informasjon om statens avhendings lover. Finn statene oppført i alfabetisk rekkefølge med deponering, tydelig beskrevet. Les informasjonen nøye for å sikre at du forstår det. Alternativt, kan du ringe 1-800-643-1643 for å spørre om statens lover.

Bruk en avfallsbeholder som følger statens spesifikke krav. Noen stater krever at du bruker en metallbeholder; andre krever enten metall eller hard plast. De fleste stater forbyr bruk av glass eller myke plastbeholdere. De fleste stater krever at lokkene av beholdere til avhending skru på tett.

Skriv heller "Biohazard", "Ikke for Recycling" eller "Sharps" tydelig på avfallsbeholder i henhold til statens instruksjoner.

Plasser nåler og sprøyter inn i avfallsbeholderen umiddelbart etter at du bruker dem, og forsegle beholderen tett hver gang du er ferdig med å legge en nål. Fyll beholderen omtrent halvfull.

Fest lokket av beholderen med duct tape når du er klar til å kvitte seg med det.

Kast beholderen ved hjelp av transportmetode som er fastsatt av staten. Noen stater tillater deg å plassere de sorte direkte inn i din egen søppel (ikke resirkulering). Andre stater krever at du kvitte deg med de sorte på en registrert sted skapt for skarpe gjenstander samling.

Hva er filtrering sprøyter?

Hva er filtrering sprøyter?


Når du arbeider med injeksjon medisiner, kan selv en liten forurensning som en partikkel av støv være dødelig. Sprøytefiltre bidra til å forhindre disse typer forurensninger fra å blande med injiserbare medisiner.

Størrelse

Filtrering sprøyter er tilgjengelig i forskjellige størrelser. De vanligste størrelsene er 0,20 mikron og 0,45 micron. Disse størrelsene gjør at sprøyten vil filtrere ut noe større enn 0,20 mikron og 0,45 mikron, henholdsvis. Dette er liten nok til å eliminere de fleste forurensninger og partikler samtidig gir medisin for å komme gjennom.

Kostnad

Kostnaden for sprøytefilter varierer fra leverandør til leverandør, men de vanligvis selger for fem dollar per filter eller mindre. De kan også kjøpes i bulk, noen ganger til en redusert pris.

Fordeler

Den store fordelen med å bruke en sprøyte filter er redusert sannsynligheten for å pådra en infeksjon fra en forurensning i medisinering. En sprøyte filter fjerner mest skadelige partikler fra injiserbare legemidler.

Typene klyster sprøyter

Typene klyster sprøyter


Leger foreskrive klyster for å rense en pasients tarmer, behandle ulike tilstander som forstoppelse og tarmparasitter, og også administrere visse reseptbelagte legemidler som brukes for direkte behandling av tykktarmen og endetarmen. Gjennom historien, var forskjellige sprøyter utviklet for å gjøre klyster prosessen tryggere, mer effektiv og mer behagelig for både sykehus og hjemme-bruk.

Klystér sprøyte

Først utviklet av lege, Avicenna, tidlig på 11-tallet, klyster sprøyte, eller klystér sprøyte, nådde en topp i popularitet i det 17. århundre. Den har et stempel eller stempel, at når presset, setter klyster væske. Dyser forskjellige størrelse var lett skrus løs og byttes ut, i henhold til forskjellige fremgangsmåter og behov. Den klystér sprøyte falt ut av bruk med utviklingen av pære sprøyter og klyster poser, som gjorde overføring av væske mer enhetlig og sikker.

Pære sprøyte

Forskjellige størrelser av gummi pære sprøyter gi klyster alternativer for barn og voksne. Disse sprøytene rette på hjemme-bruk og krever pasienten eller administrator å presse pære å dispensere væske. Engangs pære sprøyter er ofte forhåndssmurt, men flerbruks pære sprøyter er også tilgjengelig.

Enema Bag

Ikke bare kan en klyster posen og røret dispensere mer væske enn pæren sprøyten, men er også beskytter mot administrering av luft sammen med fluidet, et vanlig problem med pæren sprøyten. Enema poser for hjemmebruk, også kjent som en fontene sprøyte, er ofte laget av gummi og er gjenbrukbare, mens sykehusene kan bruke standard, engangs, plast væsken poser. En klemme på røret kan raskt stoppe prosessen hvis pasienten føler ubehag og kramper.

Forhåndsutfylt

Ferdigfylte klyster sprøyter, for eksempel en Fleet Enema, tilbyr klyster løsninger i en engangs plastflaske. Spissen på flasken er vanligvis pre-smurt noe som gjør det lettere å sette inn. Forhåndsutfylt Klyster er for engangsbruk; plast klyster sprøyte er disponibel.

Slik deaktiverer Insulin sprøyter

Slik deaktiverer Insulin sprøyter


Diabetespasienter ta insulin injeksjoner 1-3 ganger hver dag for å stabilisere blodsukkernivået. Insulinsprøyter brukes vanligvis hjemme av pasientene selv. Diabetes forsyninger at apotekene dispensere inkluderer engangssprøyter eller en auto-disable type insulinsprøyte. Pasienter er i stand til å beskytte seg mot gjenbruk av en nål ved å deaktivere sprøyter etter bruk. Dette hindrer også brukte sprøytespisser i å skade eller smitte andre.

Slik deaktiverer Insulin sprøyter

Skyv insulinsprøyte stempelet helt inn i fatet mens levere medisiner. Fjern sprøytespissen fra huden.

Trekk stempelet helt til baksiden slutten av løpet. Den permanent festet sprøytenål ​​vil trekkes inn i tønne hvor det er forhindret fra piercing noe.

•  Trekk stempelet ut av sylinderen eller bryte stempelet utenfor den bakre ende, avhengig av typen av engangssprøyten. Det er mulig måte for sprøyten for å brukes om igjen etterpå.

Hint

  • Bruk en beholder for skarpe gjenstander for å trygt avhende en insulinsprøyte som ikke er laget for å bli deaktivert etter bruk.

Merk Krav til Pediatric Sprøyter

Merk Krav til Pediatric Sprøyter


Riktig merking metoder for pediatriske sprøyter sikre nøyaktighet i måling av medisiner. Pediatriske sprøyter er tilgjengelig i en rekke størrelser, i motsetning til voksne sprøyter, og må merkes ordentlig slik at barn får trygge doser av medisiner. Sykehus og farmasøyter må forholde seg til krav til merking for å sikre denne metoden for medisinering levering er nøyaktig og korrekt til enhver tid.

Strekkoder

Pediatriske sprøyte etiketter må koble pasienten til medisinering. Vanligvis strekkoder brukes til å koble en spesiell sprøyte til den enkelte pasient. Strekkoden bør knyttes til både pasient og medisinering. Denne unike strekkoden gir spesifikke dose beløp for den enkelte pasient. Hvis en strekkode mismatch vises, kan leverandører bekrefte at enten feil pasient eller feil medisinering er involvert.

Etikett Informasjon

Ifølge felles kommisjon om akkreditering av helsetjenester organisasjoner, må pediatriske sprøyte etiketter inkludere medikamentnavn, konsentrasjon, forberedelse dato som viser en 24-timers vindu eller mindre, utløpsdato og en brukeridentifikasjon.

Beregning

En spesifikk for barn beregning bladet skal brukes til å beregne sprøyte doser for pasienter i en kritisk tilstand og sprøyter som brukes for generelle medisiner. Noen ansatte som arbeider direkte med barn sprøyter bør være godt trente og dyktige på å utarbeide disse medisiner for pasienter og forstå at doser varierer i henhold til pasientens behov. Ansatte bør få opplæring i neonatale og pediatriske apotek tjenester. Pediatriske sprøytene skal beregnes i henhold til alder og vekt av den pediatriske pasienten.

Lagring Merking

Pediatriske sprøytene skal oppbevares atskilt fra voksne sprøyter. Dette vil eliminere enhver sammenblanding hvori voksen sprøyter er brukt i stedet for en angitt dose-spesifikke pediatrisk sprøyte.

Hvor lenge bør Sprøyter Vær Open?

Åpning av emballasjen

Mange sprøyter selges i pakker på 10 eller mer. Sprøytene kan komme i en plastpose som inneholder, som en mengde av dem. Åpning av plastemballasje skal ikke påvirke sterilitet av nålene, så lenge de forblir tett avkortet.

Uncapping Needles

Ifølge BD, en leverandør av insulinsprøyter gjennom Saginaw VA Hospital er diabetiker Clinic, er væskebanen av sprøyten garantert å være steril mindre åpnet eller skadet på annen måte. Når nålen har vært uten lokk, bruker du sprøyte så snart som mulig og kast den.

Bottom Line

Omsorg for nye, avkortet sprøyter ved å plassere dem i en forseglet plastpose etter å fjerne dem fra den originale emballasjen. Oppbevar på et rent, tørt område. Ifølge BD, er det ingen utløpsdato for sprøyter som forblir avkortet. Når sprøytene har vært uten lokk, råder selskapet som du bruker dem i løpet av få minutter, siden væskebanen kan bli forurenset når nålen er utsatt.

Typer Medisinsk Sprøyter

Typer Medisinsk Sprøyter


Det finnes mange forskjellige typer av sprøyter som benyttes på det medisinske området. Noen kan være kjent, andre litt mer obskure. De grunnleggende deler av en sprøyte består av en sylinder med en injeksjonsport, og et stempel. De kommer i ulike størrelser og har forskjellige bruksområder, men generelt er det fire vanlige typer sprøyte.

Insulin sprøyter

Du vil være i stand til enkelt å identifisere en insulinsprøyte. De har en tønne som måler ut insulin i enheter fra 50 til 100. Denne type sprøyte holder 1 cc av væsken, og har vanligvis en 27 gauge, halv tomme kanyle. Den insulinsprøyte, som de fleste andre typer, er konstruert for å brukes en gang og deretter kastes. Den brukes for insulin bare.

Tuberkulin Sprøyter

Denne sprøyten har en tønne som rommer 1 cc. Det er designet for å gi tuberkulose tester, som er en subkutan injeksjon som brukes til å diagnostisere sykdommen. PPD test (renset protein derivitive) bruker en 0.1 cc dose. Dette er et lite beløp som ikke kan bli nøyaktig meaasured i andre sprøyter. Den tuberkulinsprøyte kan brukes til andre injiserbare medikamenter som måler små mengder. De vanligvis ikke har en nål festet, slik at brukeren kan velge en passende pinne for oppgaven.

Medisinsk Sprøyter

Disse sprøytene varierer i størrelse fra tre cc til 120 cc, og har to typer tips. Den Luer-Lock typen har tråder på spissen for å sikkert feste nåler eller andre vedlegg, for eksempel intravenøse slanger eller saltvann låser. Den andre er den Cath-Tip, som har en glatt, avlang dyse hvorpå medisinske vedlegg kan kobles slik som Foley-kateter, mate rør og nasogastrisk rør.

Glass Sprøyter

Glassprøyter er dyre og som vanligvis anvendes for legemidler som ikke er kompatibelt med plastsprøyter. De kommer i størrelser fra 1 cc til 120 cc. De blir sett på kirurgisk suite, men er raskt blitt foreldet. De kan enten ha Luer-Lock eller kateterspissen. Deres viktigste fordelen er evnen til å bli sterilisert i en auto-hang og gjenbrukes. Store ulemper er utgift, og det faktum at de kan brekke.

Hvordan desensitize jeg gjøre med Gel sprøyter?

Hvordan desensitize jeg gjøre med Gel sprøyter?


Det er ingen grunn til å gå rundt med snusket gule tenner. Det finnes mange alternativer tilgjengelige for bleke smilet ditt. Men en bivirkning av bleking ising i tennene. Selvfølgelig, det er en rekke årsaker til denne tilstanden, men hvithet, spesielt bleking, er en sikker sak. Ved hjelp av gel sprøyter for å lindre tann følsomhet kan ta noen timer, men det er ikke vanskelig.

Bruksanvisning

•  Påfør en liten mengde desensibiliserende gel fra sprøyten til din tann-bleking skuffen.

Spre gel rundt med sprøyte, konsentrerer det i områder som er mest sensitive.

Sett bleking skuffen inn i munnen din. Skyv skuffen opp mot dine tenner og sikre riktig passform. Dentist.net anbefaler iført skuffen i to til fire timer. Svært følsomme tenner kan kreve en lengre behandling. Etter at du har fullført behandlingen, skyll munnen og rengjør skuffen for lagring.

Tips og advarsler

  • Gå til tannlegen hvis tannen din følsomhet problemet blir uutholdelig.
  • Ikke plasser bleking og desensibiliserende agenter på bleking skuffen samtidig.
  • Ikke svelge noen av desensibiliserende gel.

Hvordan kjøpe Insulin sprøyter på apotek

Kjøp av insulinsprøyter på apotek er regulert lover og forskrifter, samt politikken til apoteket. Flere stater har avkriminalisert besittelse av sprøyter (se ressurser), og ingen resept eller bevis for diabetes er nødvendig i disse jurisdiksjonene.

Mer vanlig er statlige og lokale lover som søker å hindre sprøyter fra å bli kjøpt av narkotikabrukere. Mange kjeden apoteker har også retningslinjer for å nekte sprøyte kjøp til kundene de er usikker på.

En resept fra helsepersonell eliminerer noe av dette usikkert.

Sprøyter er tilgjengelig i flere størrelser og dosering alternativer.

Hvordan kjøpe Insulin sprøyter på apotek

•  Bestem insulintypen du har fått foreskrevet. Insulin er mest tilgjengelige i U100, som betyr den har 100 enheter insulin per milliliter. Men insulin er også tilgjengelig i U500 og U40, selv om disse er uvanlig. U40 er ofte brukt for kjæledyr.

Insulin sprøyter må passe på insulintypen for å sikre korrekt dose. U100 sprøyter er vanligvis merket med en oransje topp.

•  Bestem din typiske insulindosen, og samsvarer med størrelsen sprøyten til det. U100 sprøyter er tilgjengelig i 25, 30, 50 og 100 enhetskapasitet. Velg den minste sprøyten som vil tillate deg å ta insulin dose i en enkelt injeksjon. Lavere kapasitet sprøyter vil tillate deg å måle mindre doser mer nøyaktig.

Bestem passende nål lengde. Den vanligste nålen er 1/2 tomme (12,7 mm), og dette er av nålens for de fleste pasienter.

Insulin er vanligvis injiseres i magen, og overmåte tynne pasienter kan bruke kortere nåler for å unngå å injisere insulin inn i musklene i stedet for kroppsfett.

Velg en nål tykkelse. De vanligste insulin sprøyte nåler er 30 gauge, men de er også tilgjengelig i 28, 29, og 31 måler. Jo høyere tallet er en mindre diameter nål.

Tynnere nåler er ikke alltid mindre smertefull, og det er litt av en individuell preferanse avhengig av huden din og injeksjonsteknikk. Det er lett å bøye 31 måle nåler under injeksjon, noe som kan føre til ubehag.

Hint

  • Sørg for at insulintype (U100, U40, U500) matcher sprøyte markeringene. Bruker feil nål kan føre til en overdose av insulin, noe som kan føre til alvorlige helsemessige konsekvenser, herunder koma og død.

Hvordan er Insulin sprøyter kalibrert?

Hvordan er Insulin sprøyter kalibrert?


Insulin, et menneskelig hormon, er tatt av diabetikere for å kontrollere blodsukkernivået. Insulin ikke kan svelges fordi det ikke vil overleve fordøyelse, og er mest vanlig injisert subkutant (under huden) i magen.

Tilgjengelig i en rekke sterke sider, er det svært viktig å matche kalibrering av sprøyten med insulintypen du tar. Feil dosering av insulin kan føre til bevisstløshet, koma og død.

Insulin Dose

Insulin doseres i enheter, ikke på volumbasis som de fleste andre stoffer. Din helsepersonell vil typisk gi en dosering tidsplan for et visst antall enheter per dag.

Insulin Strengths

Det er tre styrker av insulin vanligvis tilgjengelig. De er U40, U100 og U500. Av disse, er U100 den mest brukte for mennesker, mens U40 brukes vanligvis i kjæledyr. U500 brukes kun for svært høye insulindoser.

Forskjellen mellom disse styrker er antallet insulinenheter pr milliliter (ml) av insulin væske. U100 har 100 enheter insulin pr ml, mens kun inneholder U40 40. U500, med 500 enheter insulin pr ml, tillater høye doser som skal gis i en enkelt injeksjon.

Disse insulin karakterer er uavhengig av insulintyper. Alle typer insulin (langtidsvirkende, korttidsvirkende, etc.) er tilgjengelig i flere styrker.

Matching sprøyte

En ml av insulin kan inneholde et forskjellig antall enheter insulin. Derfor insulinsprøyter må matches til insulin styrke.

U100 sprøyter vanligvis har en oransje topp på pinnen.

Alle insulinsprøyter vil ha sin assosiert insulin typen tydelig merket på fat av sprøyten. Insulin vil også være tydelig merket. Bruk bare den riktige sprøyte for den typen insulin du injiserer.

Måle Injection

Med sprøyten og insulin riktig avstemt, er det ingen omdannelse nødvendig. Tallene på sprøytens sylinder representerer antall enheter insulin i den dose.

Forsiktighetsregler

Injisere for lite eller for mange enheter insulin kan ha alvorlige konsekvenser.

Den hyppigst rapporterte uhell oppstår når mennesker og dyr blir behandlet med forskjellige styrker av insulin på samme tid.

Hold forskjellige insulin styrker og tilhørende sprøyter separat, og spørre om fargekodede nåler med på apoteket.

Hvordan er Sprøyter laget?

Design

En sprøyte eller kanyle, er en hul nål festet til et rør og stempel-lignende anordning. Enden av nålen er slipt for å tillate en enkel inngang til huden. Stempelet kan trekkes for å trekke ut væske, for å sette inn eller skyves væsker. Sprøytene blir oftest assosiert med det medisinske feltet, og vanligvis konstruert for å sette inn nøyaktige mengder av væsker i spesifikke områder. Røret er klart til å tillate folk å se innholdet inni den, og nålen er ofte dekket med et lokk når den ikke er i bruk for å forhindre ulykker. De fleste sprøyter, uavhengig av bruk, følg denne design.

Base Materialer

Som nålene kommer i kontakt med hud og ofte trenge under den, det er strenge krav til sprøytematerialer. De er pålagt å være biokompatible, steriliserbare og ikke-giftig. Nålene selv er vanligvis laget av rustfritt eller karbonstål, og belagt med nikkel. De viktigste rør er laget av glass eller plast, og syntetiske gummier er gjort for stempelhodet.

Sprøyte Creation

Nålen i seg selv er laget av oppvarmede stål som er valset og formet til en lang, hul ledning. Disse ledninger blir deretter kuttet i forskjellige lengder for å danne nålen. Røret er laget på en lignende måte. De plast eller glass materialer leveres i pulverisert form, blir oppvarmet så presset gjennom en dør. Dette danner en lang rør som da også kuttet i nødvendige lengder.

Mer spesielt formede materialer, så som stemplene, er laget ved å oppvarme plast i flytende form, og deretter sette dem inn i en form. Når disse formene er avkjølt, kan de være festet til resten av delene, noe som skaper sprøyten. Lederne for stemplene kan også fremstilles ved støping.

Typer diabetiker Sprøyter

Mange typer av sprøyter benyttes av diabetikere for å injisere insulin. De skiller seg i mengden av insulin og holdt i størrelsen av nålen. Insulintypen benyttes, og doseringskravene kan bestemme hvilken type anvendes sprøytene.

Historie

Insulin ble oppdaget i 1923 og de første sprøytene som brukes til å injisere det var glass. Disse sprøytene ble oppfunnet på midten av 1800-tallet og hadde nåler som var hul og var i stand til å bli slipt for kontinuerlig bruk. Når de ble for kjedelig, de ble erstattet, men glass-sprøyten ble gjenbrukt på ubestemt tid. Den engangssprøyte ble utviklet i 1950 å dispensere poliovaksine. Disse sprøytene, produsert av Becton, Dickinson og Co, ble også brukt av diabetikere for insulin injeksjoner.

Betydning

Uten injeksjoner av insulin for å motvirke nedbryting av mat i en diabetiker, vil blodsukkeret treffer farlige og selv fatale nivåer. Oppfinnelsen og bruk av sprøyten er lagret millioner liv og har forandret måten sykdommen blir håndtert. Før oppfinnelsen av insulin og sprøyter, mange diabetikere ledet korte liv og møtte mange helseproblemer.

Typer

To hovedtyper av insulinsprøyter er tilgjengelig for diabetikere i dag. Den vanligste er den U100. Den brukes til å injisere U100 insulin, som er 100 enheter insulin per milliliter. Det vil si at konsentrasjonen av insulin i flytende form. Den andre, mindre vanlig type er U500, som brukes til å injisere insulin som inneholder 500 enheter per milliliter. Det er svært konsentrert, og det er viktig å bruke riktig type sprøyte for insulin type som blande dem opp kan være dødelig.

Størrelser

Foreta en forsiktig valg i størrelsen av sprøyten man bruker. De viktigste typene er 3/10 cc, 1/2 cc og en cc. De kan holde 30, 50 og 100 enheter insulin, henholdsvis. De har også forskjellige lengder og målere med hensyn til p for hver variasjon. De fleste nålene er enten 1/2 tommers eller 5/16 av en tomme i lengde og kan være alt fra en 28 gauge, som er ca 0,014 av en tomme i diameter til en 31 måler som er ca 0,012 av en tomme i diameter .

Betraktninger

Avhengig av hvor mye insulin du injiserer daglig, kan du velge en hvilken som helst størrelse du ønsker. Hvis du er veldig tynn, kan det være lurt å vurdere en kortere nål; insulin fungerer best når injiseres i fett laget. Også, hvis du tar to typer insulin, kan det være lurt å få en større sprøyte og kombinere insulin i ett enkelt skudd i stedet for to.

Hvordan måle ved hjelp av sprøyter

Hvordan måle ved hjelp av sprøyter


Sprøyter kommer i en rekke størrelser, men flertallet av klinisk brukt sprøyter måle i milliliter per kubikkcentimeter. En klinisk sprøyte som er unntaket fra denne regelen er den spesialiserte, oransje-tipped, insulinsprøyte. Total, fire kategorier av sprøyter finnes, hver med sin egen metode for måling som er avhengig av dens volum eller kapasitet. Lære å måle fullstendig ved hjelp av en sprøyte er viktig å administrere den riktige mengde av fluid eller medikament.

Bruksanvisning

•  Velg riktig sprøyte for ditt formål, enten injeksjon av medikamenter eller administrasjon av en tube fôring. Husk, ved administrering av en tykk væske eller store mengder væske, velg et større volum sprøyte. Avgjøre om formålet for bruk av en sprøyte krever en nål eller tube, og i så fall, hvilken størrelse er hensiktsmessig. For eksempel, å administrere en tuberkulinprøve krever hjelp av en vassen tuberkulin agent og bruker en liten halv-tommers, 25- til 27-gauge nål; imidlertid å samle inn en blodprøve, som er tykk, krever å bruke en større 16- til 17-gauge nål.

Bruk en standard 3 milliliter per kubikkcentimeter sprøyte. Dette er den mest vanlige sprøyten brukes i klinisk setting for intramuskulære og andre typer injeksjoner. Disse sprøytene måle i tidels milliliter per kubikkcentimeter.

Bruk en 1 milliliter per kubikkcentimeter sprøyte. Dette er sprøyten som vanligvis brukes til å injisere insulin, til å administrere tuberkulose hud tester, og å administrere kraftige medisiner som det blodfortynnende heparin. Disse sprøytene alltid måle i hundredels milliliter per kubikkcentimeter.

Bruk en sprøyte med et volum større enn 3 milliliter per kubikkcentimeter. Disse sprøyter kommer i fire størrelser (5, 6, 10, og 12 milliliter pr kubikkcentimeter), og blir ofte brukt, med en nål, for injisering av store doser av medisiner eller uten en nål, for å gi spedbarn orale medisiner. Uavhengig av størrelsen og volumet formål, disse sprøyter måle i to tiendedeler av et milliliter per kubikkcentimeter.

Bruk av en sprøyte med et volum på 20 ml per kubikkcentimeter eller mer. Disse sprøytene blir ofte brukt for å mate individer som er avhengige av fôring rør og tiltak i en milliliter per kubikkcentimeter. Når anvendes sprøytene for mating er det viktig å fjerne stempelet, helle væsken inn i sprøyten, og tillate tyngdekraften å bevege fluid gjennom foringsrøret. Pushing fôring væsker med stempelet kan forårsake alvorlige mageproblemer.

6. Les sprøyten fra toppen av gummistemplet inne i sprøyten. Juster dette stempelet med den mengde fluid man ønsker å administrere. For eksempel, hvis du bruker en 3 milliliter per kubikkcentimeter sprøyte, og du trenger for å injisere 2,5 milliliter per kubikkcentimeter, trekk stempelet tilbake til toppen av stempelet er på linje med merket for 2,5 milliliter per kubikkcentimeter.

Typer øret Sprøyter

Typer øret Sprøyter


Ørevoks, ørebetennelser og væske i øret kan være både irriterende og farlig. Et nyttig verktøy du trenger for å bekjempe disse problemene er øret sprøyte. Øre sprøyter, som aldri inkluderer nålen funnet i andre sprøyter, er ideelle for medisin, voks fjerning væsker og for å fjerne væske fra øregangen. Ulike typer av øret sprøyter er tilgjengelig slik at den passer størrelsen og type program du trenger.

Metal

Metal øret sprøyter består av et metallrør med en metallhette, vanligvis utstyrt med to ringer der du setter fingrene. Stopperen har også en liten ring på toppen for å gjøre det lettere å presse gjennom røret. Metal øret sprøyter ofte har flyttbare tips og tips som kommer i forskjellige stiler, enten koniske eller oppsvulmede. Noen kommer også med en avtagbar skjerm som er festet over spissen for å sørge for at du ikke presser sprøyten for langt inn i øret. Metal sprøyter kommer i forskjellige kapasiteter, noen holder opp til 4 oz., Og er den dyreste på markedet. Avhengig av størrelsen og funksjoner, kan metallsprøyter varierer fra ca $ 20 til mer enn $ 100, basert på prisene i 2010.

Plast

Plastsprøyter bestå av et plastrør med en avsmalnende ende og en åpen ende gjennom hvilken en gummitupp proppen er innsatt. Den spisse enden har vanligvis en gummi spissen at du kan fjerne for enkel rengjøring. Noen av gummitupper har en "tri-stream" design, noe som betyr at de skyter væske i tre retninger når stopperen er deprimert. Plastsprøyter kommer også i forskjellige størrelser, men vanligvis holder en oz. eller mindre. Disse sprøytene er billig, alt fra $ 6 og opp, basert på prisene i 2010.

Pære

Bulb sprøyter består av en bøyelig, rund pære er festet til en konisk ende. Bulb sprøyter er ett stykke og vanligvis laget av gummi eller vinyl. De vanligvis holde 2 eller 3 oz. I stedet for å skyve væske gjennom et rør med en propp, pære sprøyter fungere som en kalkun Baster. Du presse væske inn i pæren ved å trykke ned pære for å la det suger opp fluidet og blåses opp, og deretter presse den boblen igjen for å frigjøre væske inn i øret. Noen bulb sprøyter kan også anvendes som sugepumper for å suge væske ut av øret. Noen bulb sprøyter utstyrt med en sikkerhetsvakt, som er et bredere parti av den avsmalnende ende, for å sikre at den ikke er satt inn for dypt. De enkleste pære sprøyter, som vanligvis er disponibel, starter på $ 1 eller mindre, basert på prisene i 2010.

Barn

De mest populære sprøyter for spedbarn og barn er pære sprøyter i mindre størrelser med mindre kapasitet. I tillegg til dobling som et øre aspirator, noen kan også brukes i det nasale hulrom. Mens mange barn pære sprøyter er en mindre versjon av den voksne design, de er også tilgjengelig i morsomme farger og former, som rosa eller blå elefanter. Prisene er lik voksne øret sprøyter, med elefantene priset høyere på ca $ 3, basert på prisene i 2010.