Digidexo.com

ivf blødning

Blødning i en IVF graviditet

In vitro fertilisering, eller IVF, er en behandling for infertilitet. Prosedyren begynner når en kvinne tar fruktbarhet narkotika for å produsere flere egg. Etter at eggene utvikler de er høstet under narkose, befruktet i laboratoriet med sin partners sperm og plassert tilbake i kroppen hennes. Hvis en kvinne blir gravid, så hun kan oppleve blødninger. Ifølge en studie av 70 kvinner publisert i det medisinske tidsskriftet Human Reproduction av JA Goldman og J. Askenazi blødning er mer vanlig i IVF svangerskap enn i svangerskap som ble unnfanget naturlig. Det er flere årsaker til slike blødninger.

Brown Blood

Hvis en kvinne har brunt blod dette er ofte meningsløst. Brown blod vanligvis gamle blod fra en tidligere menstruasjonssyklus. Legemet kan kaste deler av endometriet etter at det begynner å etablere en levedyktig graviditet.

Pink Blood

Mange helt friske kvinner vil ha noen rosa spotting. Den spotting betyr ikke nødvendigvis svangerskapet er truet. En lege kan ha du kommer bare i tilfelle hvis det vedvarer.

Red Blood

Hvis en kvinne har røde blodstrøm etter en IVF prosedyre og etter svangerskapet har blitt bekreftet av en blodprøve, kan dette være normal eller det kan tyde på en truet abort. Hvis det er en truet abort en lege kan be kvinnen å holde seg på sengeleie for en periode for å redusere presset på henne livmorhalsen. Denne tidsperioden bestemmes av tilstanden i svangerskapet. Blødningen kan løse seg selv og betyr ingenting.

Vanishing Twin

En kvinne som gjennomgår en IVF prosedyren har en betydelig sjanse for flerlingesvangerskap. Sjansen per syklus varierer fra klinikk til klinikk. Hvis kvinnen blir gravid med mer enn ett embryo eller hennes embryo deler seg i to kan dette resultere i en tvilling graviditet. Hvis det andre svangerskapet ikke er levedyktig, kan kroppen hennes reabsorb det. Denne prosessen kan resultere i blødninger. Legen din vil gi deg råd om en ytterligere løpet av handlingen.

Abort

Hvis blødningen er tung og rød med tykke klumper dette kan bety en abort etter inngrepet. Leger vil se på graviditet tett med ultralydundersøkelser og blodprøver for å sjekke om graviditet er levedyktig. Hvis svangerskapet er klart kromosomer unormal, kan en lege anbefaler deg å vente på en naturlig abort. Legen kan gjøre en medisinsk prosedyre som kalles en dilatasjon og cutterage designet for å fullføre abort hvis det anses medisinsk nødvendig.

Komplikasjoner av IVF-behandling

Mens In vitro-fertilisering, eller IVF, er en relativt trygg prosedyre, må kvinner beveger seg fremover med denne behandlingen være klar over noen av de potensielle komplikasjoner som kan oppstå. De fleste av disse komplikasjoner er svært sjeldne, men holde et øye for symptomer og rapportere eventuelle bekymringer med din lege.

Hva er IVF?

IVF er en prosedyre hvor en kvinne er gitt doser av follikkelstimulerende hormon (FSH) og lutenizing hormon (LH), for å forårsake eggstokkene til å produsere et stort antall egg follikler. Når du har et tilstrekkelig antall modne egg follikler, vil du ta en endelig injeksjon av HCG, eller humant choriongonadotropin, for å stimulere modning av eggene.

Eggene blir deretter fjernes kirurgisk og befruktet med sperm i laboratoriet. De resulterende embryoene har lov til å vokse og utvikle seg i et bestemt antall dager, deretter en utvalgt antall tilbakeføres inn i livmoren for implantasjon og graviditet kan oppstå. Rester embryoer kan fryses for fremtidige sykluser eller forkastet, i henhold til pasientens preferanser.

I løpet av syklusen, må pasienten overvåkes ofte - ofte hver dag - for å sikre at hun reagerer på riktig måte til medisinering.

OHSS

Ovarian hyperstimuleringssyndrom, eller OHSS, er den vanligste komplikasjonen som følge av IVF. Etter at eggene er fjernet fra eggstokken, er store mengder hormoner og kjemikalier som kalles cytokiner utgitt. Disse cytokiner kan gjøre kapillærene - små blodkar - lekk, noe som fører væske til å skifte fra blodet inn i magen eller lungene. Pasienten er i størst risiko for OHSS i tiden rundt hennes siste HCG injeksjon, selv opp til graviditetstesten.

Symptomer på OHSS

De vanligste symptomer på OHSS omfatter plutselig, rask vektøkning og oppblåsthet. Overvåke vekten hver dag og umiddelbart rapportere en vektøkning på mer enn 2-3 pounds i en 24-timers periode med legen din. Vedvarende kvalme, oppkast, pustevansker eller problemer med vannlating er også symptomer og skal rapporteres i tillegg.

Behandling av OHSS

Ovarialt hyper er gradert på et spekter, alt fra mild til moderat til alvorlig, avhengig av alvorlighetsgraden av symptomene, samt mengden av overflødig væske som finnes. De fleste tilfellene er milde til moderate og krever overvåking og sengeleie. Legen din kan ønske deg å overvåke hvor mye væske du drikker, samt hvor mye og hvor ofte du urinerer. De kan også være lurt å trekke blod for å fastslå om blodet ditt er mer konsentrert enn normalt.

Alvorlige tilfeller kan kreve sykehusinnleggelse og administrering av en intravenøs medisin som heter albumin å rette opp væskebalansen. Tidlig oppdagelse og strengt sengeleie kan redusere alvorlighetsgraden.

Indre blødninger

Blødning etter egguthenting er en annen, men betydelig mye mindre vanlig, komplikasjon av IVF. Dette skjer når nålen brukes til å suge egg follikler kan nick et blodkar og forårsake indre blødninger. Symptomer inkluderer forverring magesmerter og oppblåsthet og følelse av å besvime eller svimmel. Selv om dette er svært sjeldne, rapportere eventuelle bekymringer raskt til legen din.

Tidlige tegn på en IVF graviditet

Tidlige tegn på en in-vitro fertilisering svangerskapet er akkurat det samme som tegn på en naturlig unnfanget graviditet. Imidlertid må en kvinne som har gjennomgått IVF være mer forsiktige med å lese for mye inn ubekreftede symptomer. I de fleste tilfeller bruker IVF pasienten hormon injeksjoner og kosttilskudd for å hjelpe opprettholde en graviditet bør det skje. Mens disse supplerende hormoner er absolutt nødvendig, kan de produsere noen symptomer på graviditet når unnfangelsen ikke faktisk har skjedd. Motsatt kan en kvinne oppleve få eller ingen symptomer på graviditet i det hele tatt, selv om hun er gravid.

Savnet menstruasjon

Selv når gjennomgår en IVF syklus, bør en kvinnes periode kommer ca 14 dager etter at embryoene er overført til livmoren hennes. Skulle mer enn 14 dager forløpe uten en periode, kan kvinnen bli gravid. Av og til kan en kvinne også ha en vesentlig lysere eller kortere periode enn normalt, kan dette være et tidlig tegn på graviditet også.

Ømme / hovne bryster

Når nylig gravid, kan en økning i østrogen og progesteron føre brystene blir hovne eller ekstremt øm å ta --- selv sette på en BH eller rulle over i sengen kan være ubehagelig. Noen kvinner merker også at brystvortene er såre eller tingly, eller at deres areolas har formørket. Kvinner kan merke disse forandringer i brystene selv før de går glipp av sine perioder. Kvinner som gjennomgår IVF kanskje merke litt ømme bryster når de begynner å bruke hormonet progesteron, hvorvidt de er gravide.

Fatigue

En av de tidligste tegnene på graviditet er tretthet, som er forårsaket av en bølge i hormonet progesteron. En kvinne bare et par uker gravid kan plutselig finne seg selv kommer til å være mye tidligere enn vanlig, føler ekstremt sliten etter å gjøre en enkel aktivitet, eller som ønsker å ta en lur midt på dagen. Som IVF pasienter vanligvis tar progesteron som et supplement etter embryoene blir overført til livmoren, kan de føle effekten av progesteron uten faktisk å være gravid.

Blødningen

Noen ganger når det befruktede egget implantater seg inn i livmoren, kan en kvinne oppleve liten mengde rosa eller brunt blødninger og spotting. Dette er kjent som "blødningen." Vanligvis skjer dette mellom seks og 12 dager etter eggløsning. I tilfelle av en IVF pasient, kan blødningen oppstå en uke eller så etter at eggene er kirurgisk hentes fra eggstokkene.

Kvalme

Kvalme er en av de mest kjente tegn på graviditet og er forårsaket av overspenning og endringer i kvinnens hormonnivåer. For noen kvinner kvalme kan begynne så tidlig som en uke unnfangelsen. I tilfelle av IVF-pasienter, kan det forekomme i løpet av et par dager av de befruktede egg blir overført tilbake til livmoren. Ikke alle kvinner blir kvalm, men. Noen kvinner kan få klassiske "morgenkvalme" og føle seg syk eller kvalm først i morgen. Andre blir kvalm senere på dagen, eller når de ikke har spist (eller når de har). Fremdeles andre kvinner er kvalm hele dagen, fra morgen til kveld.

Tegn og symptomer på graviditet med IVF

Tegn og symptomer på graviditet med IVF


For kvinner som har gjennomgått in vitro fertilisering, eller IVF, til de to uker brukt venter å finne ut om inngrepet var vellykket kan være møysommelig. Etter to uker, legen din trolig vil bestille en blodprøve og eventuelt utføre en ultralyd for å finne ut om embryoene har implantert og du er gravid. Mange kvinner ikke opplever noen symptomer, mens andre kan legge merke til noen tegn som tyder på at de kan være gravid. Disse skiltene kan være forårsaket av andre faktorer også, som din menstruasjon, rekreasjon fra IVF embryo eller som en bivirkning av medisiner.

Spotting

Spotting eller lys vaginal blødning kan være et tidlig tegn på at embryo etter in vitro fertilisering ble en suksess, og du er gravid. Noen kvinner opplever blødning når embryoet implantater inn i livmorveggen, men lys vaginal blødning kan også være et tegn på at mensen starter.

Ømme bryster

Noen kvinner opplever ømme bryster eller hevelse som et tidlig tegn på graviditet. Noen kvinner som gjennomgår IVF erfaring ømme bryster en uke eller to etter embryo, men mange kvinner har ikke det i det hele tatt.

Kvalme

Selv om kvalme er ofte forbundet med kvinner som er i de senere stadier av tidlig i svangerskapet, noen kvinner har morgenkvalme før deres første tapte tid. Og morgenkvalme trenger ikke å være erfaren i morgen. Mange kvinner føler seg kvalm om natten eller hele dagen. Mat motforestillinger eller cravings også kan vises tidlig i svangerskapet.

Andre Signs

Andre skilt kvinner kan oppleve i ukene etter et embryo overføring omfatte mild kramper og andre symptomer som er vanlig del av premenstruelt syndrom.

Risikoen for Fibroids & IVF

Risikoen for Fibroids & IVF


Fibroids er ikke-kreftsvulster som finnes i livmoren av et stort antall kvinner, typisk over en alder av 35. De fleste kvinner vil aldri oppstår problemer relatert til deres fibroids, men en prosentandel erfaring kraftige blødninger, smerter, kramper og andre komplikasjoner. Mange kvinner aldri engang vet at de har dem. Kirurgi er tilgjengelig for de kvinnene som lider komplikasjoner, inkludert myomectomy og hysterektomi, samt noen mindre invasive prosedyrer. Livmor fibroids har vært kjent for å påvirke en kvinnes fruktbarhet og kan øke risikoen forbundet med in vitro fertilisering, eller IVF.

Fibroids og graviditet

Fibroids vanligvis ikke forstyrre en kvinnes evne til å bli gravid, men de kan forstyrre et egg evne til å lykkes implantatet og en kvinnes evne til å opprettholde sin graviditet. Størrelsen og plasseringen av fibroid gjør en stor forskjell i risikoen for spontanabort. Jo større svulst, jo mer kan forvrenge livmoren. Dette gjør implantasjon mer vanskelig og øker risikoen for spontanabort. Hvis tumoren er plassert for nær fosteret, kan det også øke risikoen for spontanabort.

Fibroids og Implantasjon

Fibroids påvirke suksessen til IVF-behandlinger, som allerede er blandet. En 1995 studie viste at kvinner som har fibroids som forvrenger slimhinnen i livmoren har en tredjedel sjansen for implantasjon enn kvinner uten fibroids. Kvinner med fibroids som ikke forvrenge fôr har samme sjanse som de uten fibroids.

Fibroids og IVF sykluser

Mens fibroids ikke kan påvirke en kvinnes naturlige evne til å bli gravid, har de vist seg å påvirke hvor mange sykluser av IVF for å munne ut i en vellykket graviditet. I 2007, forskere ved University of Medical Science i Bari, undersøkte Italia om tilstedeværelsen av fibroids påvirket utfallet av IVF i en fire-årig studie. De fant at kvinner med svulster over 4 cm som trengs for å fullføre et økt antall sykluser for å oppnå en kontinuerlig graviditet.

Fibroids og IVF graviditet

En 2002 studie rapportert i Human Reproduction magazine funnet "... det var en tydelig trend for lavere live-levering priser og høyere abort priser ..." for kvinner med fibroids av 5 cm eller større gjennomgår IVF sammenlignet med kvinner uten svulster. Fibroids plassert i begynnelsen av fødselskanalen kan også påvirke fødsel og krever et keisersnitt levering.

Fibroids og IVF Alternativer

Kvinner med svulster over 4 til 5 cm kan ønske å diskutere alternativer med legen sin, og å ha tester gjort som identifiserer nøyaktig hvor og hvor stor deres svulster er, samt se på noen vekst mønstre for sine svulster, før under IVF.

Porady na temat udanego leczenia IVF

Zapłodnienie in vitro (IVF) jest rodzajem wspomaganego zapłodnienia, przy czym kobiety stopnia płodność jest monitorowana, bierze leki na płodność, jej jaja zbiera się i sperma, jaja miesza się razem. Zarodki zapłodnione w laboratorium, a następnie wszczepione do kobiety, aby zapewnić najlepszą szansę na poczęcie.

Zmiany w stylu życia

IVF jest często używane, gdy para ma problemy z zajściem w ciążę w przypadku braku interwencji medycznej. Z tego powodu ważne jest, aby wykorzystać każdą parę działania można zapewnić plemniki i jaja są wystarczająco opłacalne pierwszy do zapłodnienia, a po drugie, aby zapewnić nawożenie raz zarodek wszczepia.
Niektóre z pierwszych kroków kobieta może podjąć w celu zapewnienia zdrowej ciąży jest schudnąć, jeśli kobieta ma nadwagę. Badania wykazały, że cięższe kobiety mają większe trudności z zajściem w ciążę i są bardziej narażone na ryzyko poronienia, cukrzycą ciążową i wysokie ciśnienie krwi. Kobiety powinny również ograniczyć ilość smażonych, żywności, które są bogate w cukier i żywności, które są bogate w tłuszcze trans.
Dodatkowe zmiany w stylu życia, aby to zaprzestanie palenia tytoniu i picia alkoholu. Kofeina pitnej również należy unikać.

Wymagania ćwiczeń

Wykonując próbując wyobrazić jest zdrowy wysiłek, zwłaszcza dla tych, którzy chcą zmniejszyć swoją wagę. Jednak badania pokazują, że częste, duży wysiłek może zmniejszyć u mężczyzn potencję i płodność u kobiet, które nie zapewnia optymalnego plemników i jaj do zapłodnienia pozaustrojowego. Uczestnicząc w cyklu IVF, człowiek powinien uczestniczyć w niewielki wpływ ćwiczeń, takich jak chodzenie, pływanie lub jazda na rowerze. Działania takie jak bieganie lub gry sportowe pełnego wpływu, takie jak piłka nożna czy koszykówka, należy unikać. Mężczyźni powinni także unikać sauny po treningu lub wsiąka w jacuzzi, ponieważ może to zaszkodzić produkcji nasienia w organizmie.
Joga i Pilates mogą być również dobre metody ćwiczeń, jako powolne, łagodne odcinki pomaga zmniejszyć stres i zwiększyć poczucie relaksu.

Leki i suplementy

Lekarz zaleci biorąc prenatalnych witamin, które pozwolą zwiększyć układ odpornościowy kobiety i zapewnić najlepszą szansę na sukces implantacji zarodka. Kobiety, które chcą zajść w ciążę często brać kwas foliowy, aby zabezpieczyć się przed wadami cewy nerwowej. Leki na płodność będzie połączona z tych suplementów, i ważne jest, aby powiadomić lekarza o wszelkich innych przyjmowanych leków. Jeśli mają one potencjał do interakcji z leków na płodność, lekarz może zmienić albo płodności narkotyków lub leków stosowanych aktualnie przez pacjenta.

Tylko dla mężczyzn

Czasami zabiegi IVF mogą być wskazane dla mężczyzn, których plemniki count jest niski lub których nie jest ruchliwe plemniki (aktywne lub szybko pływanie). IVF może zwiększyć prawdopodobieństwo zapłodnienia, zmniejszając potrzebę ruchliwych plemników, według Journal of Andrology. Mężczyźni powinni powstrzymywać się od seksu od dwóch do siedmiu dni przed spermy darowizny. To zwiększa zarówno ruchliwość, jak również objętość nasienia, co zwiększa prawdopodobieństwo uzyskania pomyślnych okaz. Dodatkowe metody podejmowane w celu zwiększenia liczby plemników może być nie na sobie luźną bieliznę, co może zmniejszyć objętość nasienia, jak również prowadzenie gorących urządzeń elektronicznych (takich jak na komputer), z dala od kolan, które mogą uszkodzić plemniki lub zmniejszenia komórek.

Hvordan behandle en nese som ikke vil stoppe blødninger

Neseblod kan være skremmende ting, og det er flere foreslåtte måter å stoppe nesen fra blødning. Den mest aksepterte, og den eneste metoden akseptert av store medisinske eksperter er pinching metoden, som er den som brukes i denne rask steg-for-steg for å stoppe nesen fra blødning.

Hvordan behandle en nese som ikke vil stoppe blødninger

•  Hold deg rolig. Sørg for at du holder din puste selv og dyp. Du ønsker ikke å begynne å få panikk, og uansett hva du gjør, om du ikke ønsker å bøye hodet bakover mens nesen er blødning, vil du ende opp med å svelge blod og la den reise til spiserøret, noe som vil føre til at du ikke bare muligens choke, men du vil kaste opp hvis du får i deg for mye blod.

knipe Method. Denne metoden er ganske enkel, og kan lett bli praktisert av alle som har en neseblødning. Bare klype like under broen på nesen, noe som legger press på blodåre i nesen som ofte er den skyldige av en neseblødning. Gjøre det for fem til ti minutter, og prøver ikke å lette på trykket før da, fordi du kan bare starte opp å blø igjen.

Medisinsk Attention! Hvis nesen ikke stoppe blødning på det tidspunktet, så må du gå til sykehuset og søke legehjelp umiddelbart! Faktum er, hvis du klarer å bremse blødningen fra klemming, så det bør stoppe, men hvis den ikke gjør det, kan det være tegn på en mer alvorlig neseblødning som legen må se.

Hint

  • Hvis nesen ikke stoppe blødninger søke medisinsk hjelp.

Hvordan stoppe rektal blødning hos barn

Rektal blødning hos barn er en vanlig foreteelse som kan skje for en rekke grunner. Det kan utvikle seg til et alvorlig problem for barnet ditt. Hvis du oppdager blod i avføringen eller klær til barnet ditt, her er noen metoder for å stoppe rektal blødning.

Hvordan stoppe rektal blødning hos barn

•  Kjøp en over-the-counter salve eller stikkpille som behandler rektal blødning. Noen selskaper kan tilby barneversjon, men en voksen versjon kan også brukes. Kontroller retning for å se om dosen varierer eller anvendelse for barn.

Har barnet ditt drikke 8 til 10 glass vann hver dag. Dehydrering kan være en årsak til rektal blødning. Hvis dette er tilfelle, kan en jevn tilførsel av vann i flere dager kurere barnets problemer. Normalt tar kroppen mange dager til fullt rehydrere. Være vedvarende og pasient med denne behandlingen.

Bade barnet ditt regelmessig. Mange abscesser og åpne sår på endetarms området kan tilskrives dårlig hygiene. Ved å vaske med såpe og vann minst en gang annenhver dag, vil du øke ditt barns sjansene for helbredelse disse områdene uten ytterligere blødning.

Påfør vanlige mengder is til endetarms området. Ice vil ta ned eventuelle betennelser som kan siver, og dermed redusere barnets sjanse for blødninger. Endre isen så snart det smelter.

innlemme en stor mengde fiber inn i barnets kosthold. Mange ganger blødningen er intern snarere enn fra rektum selv. Legge fiber gjennom et kosttilskudd kan bidra til å regulere noen sterke passasjer i kroppen.

Om årsakene til rektal blødning Uten tarmfunksjon

Rektal blødning, også kalt hematochezia, kan finnes i avføringen etter avføring, eller det kan vises på egen hånd. Fargen og mengden av blødning hjelper legene til å oppdage årsaken.

Funksjoner

Fordi endetarmen er den siste delen av tykktarmen som ender ved anus, er det stedet hvor blødning fra enten eksterne eller interne kilder kan bli funnet.

Blod i avføringen kan stamme fra mange steder i din mage-systemet. Det kan for eksempel indikere ulcerøs kolitt eller Crohns sykdom. Blodig avføring er ofte svært mørk rød eller svart. Av og til vil det bety tilstedeværelse av en svulst i tykktarm eller endetarm.

Effekter

Som kilden til blødning beveger seg nærmere endetarmen, blod vanligvis en lysere røde. Ved rektal blødning er mindre, og forekommer i fravær av avføring, er den mest vanlige kilden hemorroider. Disse er forårsaket når venene i anus blir betent og hoven. Kløe og svie er vanlige symptomer, og lyse rødt blod kan bli funnet på toalettpapir etter tørke. Hemoroider kan være merket som intern eller ekstern, men er generelt behandlet på samme måte.

Anal sprekker er en annen vanlig årsak til rektal blødning. Disse sprekkene kan utvikle seg som vev rive med belastningen av å utvise hard avføring. Blodet fra disse er vanligvis lyse rødt. Anal sprekker forårsake smerte som øker betydelig i løpet av arbeidet med å defekt.

Identifikasjon

For å finne kilden til rektal blødning, vil legen gi deg en grundig fysisk undersøke. Avskraping av hudceller kan tas fra din anal området og sendt til et laboratorium for å finne ut om du har en infeksjon. Og legen din kan bestille en koloskopi for å være sikker på at blødningen ikke er forbundet med et kolon svulst eller polypp. Legen kan også bestille en Hemocult, som kan identifisere blod i avføringen som ofte ikke er synlig.

Hvis legen mistenker en anal fissur, kan han bestille en endoskopisk evaluering, så den indre delen kan sees å identifisere plasseringen av sprekken.

Forebygging / løsning

Hvis rektal blødning er fra hemorroider, er behandlingen som oftest en over-the-counter salve eller krem, selv om disse i hovedsak behandle symptomer som kløe eller svie.

For anal sprekker, starter behandling med en høy-fiber diett for å legge bulk til avføring og lar det passere lettere. Aktuelt anestetika kan være foreskrevet til nummen anal regionen under avføring, og steroider kan legges for å redusere betennelse. En sitz bad anbefales å bidra til å slappe av kramper i lukkemuskelen, som så ofte følger en anal fissur. Medikamenter og kirurgi er alternativer hvis konservativ behandling ikke virker.

Advarsel

Hvis du opplever rektal blødning, gjøre en avtale for å se din lege. Du kan bare ha hemoroider, men blødningen kan også være et tegn på en mer alvorlig medisinsk tilstand.

Om rektal og vaginal blødning i pensjonister

Rektal og vaginal blødning i alle aldre er en bekymring, men spesielt i pensjonister fordi det er en større sjanse for kreft. Det kan være mange årsaker til rektal eller vaginal blødning i pensjonister, men begge bør undersøkes av en lege med en gang. Ifølge online Kaiser Permanente Health Encyclopedia, "rektal blødning i små mengder er vanlig." Men det sier også at "i en kvinne som ikke har hatt en menstruasjon i 12 måneder, er vaginal blødning alltid unormalt og bør diskuteres med legen din."

Rektalblødning

Rektal blødning kommer fra anus, men kan stamme hvor som helst i tarmen. Det kan være forårsaket av flere ting. En årsak er hemoroider, som er hovne blodkar som ligger innenfor eller utenfor anus. En annen er inflammatorisk tarmsykdom, som ofte fører til rektal blødning blandet med slimete i løs avføring. Polypper, godartet eller vekster, i tykktarmen, kan føre til rektal blødning. Eller, kan det være forårsaket av magesår, som ville trolig føre til mørk avføring i stedet for lys rød blødning. Mindre vanlig er rektal blødning forårsaket av kreft.

Behandlinger for rektal blødning

Hemorroider er vanligvis ikke alvorlig og kan behandles med avføring myknere, aktuelle salver eller injeksjoner. Inflammatorisk tarmsykdom er mer komplisert å behandle, men vanligvis innebærer endringer i kostholdet og senke stress. Polypper kan vanligvis behandles ved kirurgisk fjerning. Sår kan behandles med syrenøytraliserende og kosten modifikasjoner.

Vaginal blødning

Vaginal blødning hos eldre kvinner kan være forårsaket av flere ting. Ifølge online Merck Manual of helse og aldring, hvis en kvinne er på østrogenbehandling, vaginal blødning kan være forårsaket av fortykkelse av livmor. Tynning av vaginal veggene på grunn av lavt østrogennivå kan forårsake blødninger, spesielt etter samleie. Blødning kan også være forårsaket av vaginal eller livmor infeksjon eller kreft.

Behandlinger for vaginal blødning

Hvis en kvinne er på østrogenbehandling, kan hennes resept bli endret for å stoppe blødningen. For tynning vaginal vegger, kan aktuell østrogen og smøremidler brukes på vagina før sex. Biopsier av vaginal og livmorvev, og en ultralyd kan utføres for å bestemme nærvær av andre vekster eller muligens kreft.

Advarsler

Hvis du opplever mye blødning eller besvime, kontakt legen din med en gang. Passerer store mengder lyse rødt blod og klumper, mørkere rødt blod, eller svart og tjæreaktig avføring kan, over tid, føre til lavt blodtrykk og anemi.

Hvordan stoppe blødninger fra endetarmen

Mens alarmerende, kan rektal blødning være et tegn på bare mindre problemer, slik som sprekker, hemorroider, polypper eller infeksjon. Ved hjelp av over-the-counter produkter, som for eksempel fibertilskudd og salver, kan den blødning og ubehag stoppes. Det er også viktig å følge en diett full av fiber-rik mat som bekjempe forstoppelse og gir mulighet for regelmessig avføring. I mer alvorlige tilfeller, er det viktig å oppsøke lege umiddelbart for riktig diagnose og behandling.

Hvordan stoppe blødninger fra endetarmen

•  Prøv å ta over-the-counter fiber kosttilskudd. Kjøp fiber kapsler eller et pulver som kan blandes med væske, og ta bare så ofte som anvist på pakken. The fiber hjelper mykne avføring og reduserer sjansen for blødninger på grunn av forstoppelse. Drikker opptil åtte glass vann daglig i tillegg til kosttilskudd hjelper produsere regelmessig avføring og reduserer sjansene for å utvikle sprekker eller hemorroider.

Få 25 til 35g fiber hver dag fra matvarer. Matvarer med høyt fiberinnhold inneholder bønner, artisjokker, hel-hvete pasta, bringebær, epler, kli muffins og kikerter. Fiber hjelpemidler med fordøyelsen og bidrar til å hindre diverticulosis, som kan føre til blødning fra endetarmsområdet.

Bruk medisinert kremer for å berolige området. En rekke salver og stikkpiller er tilgjengelig i drugstores som er laget for å beskytte og helbrede hemorroider. Også holde endetarms området rent og tørt. Ikke lenger irritere området ved hjelp av grov toalettpapir eller tørke for hardt.

Start antibiotikabehandling. Rektal blødning kan være et resultat av å spise forurenset mat. Ta antibiotika for hele tiden er foreskrevet, for å eliminere infeksjon og stoppe blødningen.

Vent det ut. Noen ganger vil blødningen gå bort av seg selv, på grunn av kroppens naturlige helingsprosess. Tiden vil hjelpe eventuelle sprekker - som er små rifter i anus - lukke opp og stanse blødningen. Etter noen dager, bør det ikke være mer blod.

Oppsøk lege. Din fastlege kan tilby behandlingstilbud, eller kan sende deg til en spesialist, for eksempel en gastroenterolog, for å fastslå årsaken til rektal blødning. Diagnosen dikterer riktig behandling, som for eksempel kirurgi eller cauterization gjennom koloskopi.

Hint

  • Hvis blødningen er tung eller ledsaget av smerter, oppsøke lege umiddelbart.

IVF Side Effects

Zapłodnienie in vitro jest procedurą medyczną, w której kobiety jaj i plemników mężczyzny są zjednoczeni w laboratorium, a następnie umieszczane w macicy w nadziei na osiągnięcie ciąży. Każda faza leczenia IVF może powodować skutki uboczne.

Faza początkowa

Według SharedJourney.com, początkowa faza leczenia IVF ma tłumić swój cykl menstruacyjny z lekami, umożliwiając lekarzowi do stymulacji owulacji później. Objawy to zmiany nastroju, uderzenia gorąca i bóle głowy.

Stymulowania owulacji

Kolejny etap polega na leki do stymulacji owulacji. Lupron jest powszechnie stosowane zachęty do zwiększania produkcji jaj i może powodować podrażnienie w miejscu wstrzyknięcia, bóle głowy, zmiany nastroju, zmęczenie i uderzenia gorąca.

Proces pobierania

Pobieranie zostanie zakończone poprzez wprowadzenie igły przez górnej części pochwy, często powodując łagodne skurcze potem. Będzie prawdopodobnie brać antybiotyki (takie jak tetracykliny lub keflex), aby zminimalizować ryzyko zakażenia, powodować skutki uboczne, takie jak rozstrój żołądka lub reakcji alergicznej.

Skutki uboczne leku

Gonadotropin stymulować wzrost jaj i może spowodować sensację w swoim pełnym brzuchu, huśtawki nastroju i dyskomfortu jajnika. HCG jest hormonem podawana raz jajka są gotowe do uwolnienia i może powodować działania niepożądane, takie jak ból w miejscu wstrzyknięcia lub dyskomfort w jajnikach.

Zespół hiperstymulacji jajników

Zespół hiperstymulacji jajników może niekiedy wystąpić. Objawy obejmują bóle brzucha i obrzęk, wymioty, nudności, zmniejszenie oddawania moczu, trudności w oddychaniu i nienaturalnie szybki przyrost masy ciała.

Hvordan stoppe blødninger Bruke Pressure Points

Hvem som helst kan stoppe blødninger ved bruk av trykkpunkter, muligens spare et liv. Når noen blør ukontrollert, kan han blø i hjel i løpet av minutter eller sekunder. Dette kan skje lenge før lege eller ambulanse. Når du legger trykk på trykkpunkter som involverer blodstrøm, kan du bremse blødningen og holde offeret i live til medisinsk fagpersonell ankommer.

Hvordan stoppe blødninger Bruke Pressure Points

•  Forstå hvordan blodet flyter i menneskekroppen. Hjertet pumper oksygenrikt blod gjennom kroppen gjennom et system av arterier. Legemet absorberer oksygen returnerer deretter blod til hjertet gjennom et system av årer. Når noen er blødning tungt, har de kuttet åpne en arterie eller vene. Mengden blod som tapt er en indikasjon på hvor dårlig arterie eller vene ble kuttet.

Identifisere område av legemet som er blødning og finne den tilsvarende trykkpunkt som vil kontrollere blødningen. Hver del av legemet har en stor arterie og vene mate det blod. Se etter det. Noen ganger kan du se en blå blodåre som indikerer hvor det er. Ellers føler etter puls ved hvert trykkpunkt. Dette vil indikere at du trykker riktig tidspunkt.

Hvis blødningen er på hodet over ørene, trykk på punktet rett foran øret. Du kan finne det nøyaktige stedet ved å spore en linje fra hjørnet av øyet rett tilbake til du treffer øret. Føler for en liten innrykk hvor du kan føle en puls.

Hvis blødningen er på den nedre del av ansiktet, trykk punkt på kjevebeinet halvveis mellom haken og enden av kjeven. Knip kjevebeinet mellom en finger og tommelen.

Hvis blødningen er fra halsen, trykk på punkt på siden mellom adamseplet og nakkemusklene. Det er der karotidarterien og jugularvenen --- som leverer blod til hjernen --- er plassert. Stoppe blødning fra her er et spørsmål om liv og død.

Hvis blødningen er fra skulder eller arm, bruker trykkpunkter langs brakialarterien. Hvis blødningen er høy på armen, trykk punkt like over midten av kragebein. Hvis blødningen er lav på armen, trykker det punkt i folden på motsatt side av albuen på innsiden av armen.

Hvis blødningen er fra hånden, trykker de punkter på begge sider av den indre håndleddet. Den første er under tommelen, på det stedet hvor en puls er vanlig filt. Dette er lett å finne siden det pulserer. Den andre trykkpunktet er i et lignende sted under lillefingeren.

Hvis blødningen er fra lysken eller lårene, trykk på punktet på lårarterien. Du finner den langs bikinilinjen halvveis mellom hofte og lyske. En mye blod strømmer gjennom lårarterien til å levere oksygen til bena. Du må bruke en betydelig mengde press for å stoppe blodstrømmen. Har blødning person legge seg ned og trykk nedover med hele hånden.

Hvis blødningen er fra leggen, leggen eller foten, trykk på punktet på popliteal arterien. Det er funnet i folden på motsatt side av kneskålen, på baksiden av benet.

Hint

  • Heve blødning del av kroppen over hjertet bidrar også redusere blødningen.
  • Ring lege straks når du lærer at noen blør ukontrollert. Trykkpunkter er et midlertidig tiltak for å minimere blødning til lege eller ambulanse.

Behandling for blødning hemorroider

Hemorroider er hovne og betente årer rundt anus. De skyldes strai grunn av forstoppelse, høyt blodtrykk og fra sittende for lenge. De er også vanlig under svangerskapet. Et vanlig symptom på hemoroider er blødning etter avføring.

Generelt Treatment

Behandling av hemorroider, avhenger av om de er internt eller eksternt. Siden de fleste hemorroider løse på egen hånd, er de fleste behandling rettet mot å lindre symptomer. Kremer som Forberedelse H lindre kløe og lindre området.

Redusere betennelse

En nøkkel til å håndtere hemorroider er å redusere hevelse. Sittende i et varmt bad, isposer og ta medisin som paracetamol eller aspirin er nyttige måter å kutte ned betennelsen.

Rubber Band hemorroider

Dette er en metode for fjerning av hemorroider, karakterisert ved at en lege plasserer en gummibånd rundt hemoroide, kutte av dens blodtilførsel. Etter noen dager, vil det skrumpe inn og rett og slett falle av.

Hemorrhoidectomy

Dette er når en lege kirurgisk kutt ut hemorroider ved hjelp av en kniv eller laser. Dette brukes til å behandle både interne og eksterne hemorroider.

Egenomsorg

Drikker masse vann, spise matvarer som svisker, å miste vekt og økt mosjon er måter å stoppe hemorroider fra gjenoppstå.

IVF vs IVF leczenie prywatne Leczenie NHS

Zapłodnienie in vitro lub in vitro jest ostatnią deską ratunku dla wielu par, które mają trudności z zajściem w ciążę. Dla kobiet z pewnymi schorzeniami, IVF jest tylko opcja dla zajścia w ciążę. Minusem jest to, że IVF jest kosztowne, a wyniki nie są gwarantowane. Dla kobiet w Wielkiej Brytanii, National Health Service (NHS) oferuje w pełni dotowane zabiegów IVF, ale wybór NSH IVF może być ryzykowne. Standardy usług różnią się w całym kraju, a istnieją dowody, że jest mniej skuteczne niż leczenie prywatne.

Kryteria leczenia

Aby można było uzyskać IVF na NHS, musisz spełnić pewne kryteria. Po pierwsze, żadne z rodziców nie-być powinny mieć dzieci, czy z tego związku lub poprzedniego. Musisz próbowali wyobrazić bezskutecznie przez rok przed wizyty u lekarza. Jeśli przyczyną niepłodności nie został zidentyfikowany, niż musisz spróbować poczęciu przez trzy lata, zanim zostaną zatwierdzone do IVF. Musisz być między 23 a 39 lat, a może być konieczne, aby schudnąć, rzucić palenie, lub dokonać innych zmian w stylu życia w celu poprawy ogólnego stanu zdrowia przed podjęciem leczenia. Prywatne kliniki określić swoje własne wytyczne, które sprawia, że ​​dobry IVF kandydata, ale na ogół są one znacznie mniej rygorystyczne niż wymogi NHS.

Cena

Leczenie IVF na NHS jest darmowe, choć większość kandydatów przyczyniły się do NHS poprzez podatki. Według brytyjskiego Płodności i Embriologii Człowieka (HFEA) Urzędu, ceny wahają się od prywatnych klinik 4.000 PLN do 8.000 PLN.

Różnice regionalne

Gdzie mieszkasz może mieć znaczący wpływ na zabiegi IVF NHS otrzymywanych. W niektórych miejscach, kandydaci otrzymują trzy zabiegi IVF z NHS, podczas gdy w innych miejscach, tylko otrzymują jedną. Z prywatnej kliniki, można otrzymać jak wiele zabiegów, jak można sobie pozwolić, a lekarz uzna za bezpieczne.

Wskaźnik sukcesu

2007 badania przeprowadzone przez BBC stwierdził, że NHS IVF sukces stawka jest niższa niż w prywatnych klinikach. Według BioNews to zróżnicowanie może w części ze względu na fakt, że prywatne klinikach można zbudować harmonogramy IVF, zgodnie z obecnym stanem czasie zagnieżdżenia zarodków dla każdego pacjenta. NHS jest mniej elastyczna i nie może być w stanie generować implantu zarodki jaj i w odpowiednim czasie.

Ostrzeżenia

Jeśli zdecydujesz się na poszukiwania prywatną IVF, upewnij się, że chcesz iść z klinika posiada licencję od HFEA. Możesz sprawdzić tę informację na stronie internetowej HFEA (patrz źródła). Wszystkie przychodnie NHS IVF są HFEA zatwierdzone.

Rektal blødning Symptomer

Rektal blødning Symptomer


Rektal blødning kan være forårsaket av flere ulike medisinske tilstander, noen alvorlige og andre ikke så alvorlig. Blødningen kan være lett, moderat eller alvorlig. I alle tilfelle er det viktig å snakke med din medisinske leverandøren, som det kan være et tegn på en alvorlig medisinsk tilstand. I de fleste tilfeller er rektal blødning ikke alvorlig og vanligvis løser seg raskt. De fleste medisinske intervensjoner kan håndteres uten sykehusinnleggelse.

Mild Rektal Bleed: Fysiske symptomer

Rektal blødning er først anerkjent som lyse rødt blod som kan eller ikke kan inneholde blodpropper, sammen med passering av avføring. Hvis blødningen er mild, kan det se ut etter å tørke seg selv. I andre tilfeller kan vannet i toalett vises rosa, eller å ha bare en svak blodig skjær. Noen vanlige årsaker til mild rektal blødning inkluderer hemorroider, en ripe på endetarmen, eller en anal fissur. Annet enn den minimale mengde blod er angitt, er det ikke noen andre symptomer forbundet med denne type rektal blø.

Moderat til alvorlig Rektal Bleed: Fysiske symptomer

I tilfeller av moderat til alvorlig rektal blødning, kan en person passere flere lyse røde blodpropper ofte med hver avføring. I noen tilfeller, blodet i en persons avføring mitt utseende bli på jorden, eller til og med svart ser. Dette er også et tegn på en rektal blø. Den antatte avføring kan bare inneholde blod og har en veldig sterk lukt.

Moderat til alvorlig Rektal Bleed: Andre symptomer

Hvis en person har en rektal utfall over en tidsperiode, kan de oppleve svakhet, tretthet, svimmelhet, og i nærheten av synkope som et resultat av blodtapet. Hvis en moderat til alvorlig rektal blødninger mistenkt, vil en person generelt bli innlagt på sykehus for videre observasjoner og for å bestemme plasseringen av blø. Rektal smerte kan også være til stede med en moderat til alvorlig rektal blø.

Årsaker

Det kan være en rekke forskjellige årsaker til en rektal blø. I mange tilfeller, hemorroider er den skyldige for mange milde endetarms blødninger. Andre medisinske tilstander som irritabel tarm syndrom, infeksjoner, svulster, polypper, en anal fissur eller divertikulitt er potensielle årsaker for moderat til alvorlig endetarms blødninger.

Behandling

Mild rektal blødninger, normalt krever lite inngrep. En tur til legen din kan normalt løse ethvert problem du kan ha. Hvis en person lider av en moderat til alvorlig rektal blødning, vil de bli innlagt på sykehus, og en rekke ulike tester vil bli løp til personen for å finne kilden til rektal blødning, og hvis det kommer til å trenge reparasjon. En koloskopi og testing av avføring for okkult blod kan være prøver som vil bli bestilt av helsepersonell for å undersøke rektal blø videre.

Blødning etter spiral fjerning

Blødning etter spiral fjerning


Intrauterine enheter (iuds) er plassert inne i livmoren og forhindre graviditet etter en viss tid (vanligvis ett til 10 år). Alle IUDs til slutt må bli fjernet (og skiftes ut, om ønsket).

Blødning

Noen blødning etter fjerning av IUD er helt normal, som er en moderat mengde av smerte. Tar ibuprofen før spiral fjerning avtale kan bidra til å forhindre eller redusere ubehag.

Planlegging

For å minske mengden av post-fjerning blødning, planlegge fjerning din i løpet av en uke der du ikke forventer å ha mensen.

Residual Bleeding

Når spiralen er fjernet, forventer lett blødning eller småblødninger i opptil en uke etterpå.

Kraftig blødning

Kraftig blødning er ikke normalt etter spiral fjerning, og kan tyde på at livmoren ble punktert. Kontakt helsepersonell med en gang eller besøke din lokale legevakten hvis du opplever kraftige blødninger.

Gjenopptakelse av normale perioder

Mange spiralen brukere opplever et opphør av sine perioder mens du bruker en spiral. Når en spiral er fjernet, bør vanlige blødningsmønster tilbake i løpet av de neste tre månedene.

Grunner for neseblødning

Grunner for neseblødning


Den medisinske termen for neseblødning er neseblødning. En neseblødning innebærer vanligvis bare ett nesebor og blødningen kan være mindre eller overdreven. Det er små blodkar i nesen som kan sprekke og blø lett. Nesen oftest blør fra forsiden av septum, som er vevet mellom sidene av nesen. Vanligvis kan du stoppe blødningen selv ved å klemme neseborene sammen og holde hodet over hjertet.

Temperatur og luftfuktighet

Neseblod er mer vanlig om vinteren, fordi luften er veldig kaldt og tørt. Varmere temperaturer med svært lav luftfuktighet er også bidrar til neseblod, og antagelig du holde huset varmt om vinteren. Dette betyr at i løpet av vinteren kan du bli puste kald, tørr luft ute og varm, tørr luft inne. Som et resultat kan du oppleve flere neseblod i løpet av denne sesongen.

Medisiner

Visse medisiner, for eksempel blodfortynnende eller aspirin, kan føre til neseblod. Hensikten med blodfortynnere er å redusere faren for blodpropp og som et resultat kan de forårsake overdreven blødning. Aspirin også griper inn med blodpropp. Ved hjelp av slimhinneavsvellende nesespray for ofte kan irritere slimhinnen i nesegangene og føre til en neseblødning.

Allergier

Allergi kan føre til neseblod på grunn av irritasjon og kløe i nesegangene, samt stadig nysing og blåser nesen. All denne aktiviteten kan tørke ut slimhinnen i nesen, noe som kan føre til at det å blø.

Skade

Nesen kan blø på grunn av skade, som å bli truffet i nesen eller plukke den. Hvis du tror at nesen er brukket må du søke medisinsk behandling. I å plukke nesen kan du tilfeldigvis ødelegge membraner inni neseborene ved å skrape fingerneglen over dem, forårsaker blødning.

Øvre luftveisinfeksjon

En øvre luftveisinfeksjon vil irritere dine bihuler samt nesegangene. Kombinasjonen av en rennende nese, nysing og blåser nesen kan føre til neseslimhinnen bli sår. Hvis dette skjer skal skje i løpet av vinteren, er du også puste veldig tørr luft, noe som gjør deg mer utsatt for en neseblødning.

Forebygging / løsning

Smøring nesen med vaselin eller bruke saltvann nesespray kan bidra til å forhindre neseblod, som å holde nesegangene fuktig minsker sjansen for en neseblødning. Du kan også prøve å holde ditt hjem på et kjøligere temperatur og bruke en vaporizer eller luftfukter hvis du er utsatt for neseblod.

Advarsel

Du bør søke medisinsk nødhjelp hvis nesen fortsetter å blø i mer enn 20 minutter, eller hvis det er et resultat av en hodeskade. Med fortsatt blødning, kan det hende du må ha blodårene i nesen cauterized. En hodeskade kan indikere et brudd til skallen din.

Hvordan forberede IVF nummer tre

Hvordan forberede IVF nummer tre


In vitro-fertilisering, også kjent som IVF er, i sin enkleste form, og legger til en manns sperm til sin kvinnelige partner egg i laboratoriet for å produsere embryoer. IVF er ofte den ruten som par ta når tradisjonelle metoder for å bli gravid mislykkes. Som blir sagt, IVF er ikke noe som fungerer hver eneste gang --- og hvis du har prøvd IVF og er nå på IVF nummer tre, er det noen ting du kan gjøre for å forberede seg til denne runden.

Hvordan forberede IVF nummer tre

•  Få følelsesmessig forberedt for IVF nummer tre. Du har gått gjennom IVF to ganger før, så du vet det emosjonelle toll det kan ta. En terapeut opplært til å håndtere ufruktbarhet problemer kan være spesielt nyttig i å få deg følelsesmessig forberedt for denne runden. Siden dette ikke er første gangen du bruker IVF, kan det være lurt å jobbe seg gjennom eventuelle problemer du har fra tidligere svangerskap eller tap før tidligere IVF-behandlinger.

Få fysisk forberedt. Kroppen din trenger å være forberedt, ikke bare for IVF, men for graviditet. Kutte ut koffein, tobakk og alkohol og legge lett trening før behandlingen bør fortsette akkurat som det gjorde i fortiden. En prenatal vitamin tas daglig er også foreslått før IVF prosedyren. I tillegg, kan andre forbehandlinger som for eksempel å ta en gonadotropinfrigjørende hormon (GnRH) antagonist også brukes før IVF nummer tre.

Økonomisk forberede deg. IVF er en kostbar prosess, og hvis du allerede har gjort det to ganger før dette, kan du være vondt økonomisk (med mindre det er dekket av forsikringen, og da dette trinnet ville være irrelevant for deg). Før IVF nummer tre, vil du ønsker å unngå å legge mer gjeld ved å spare opp nok penger til å dekke behandlingen og eventuelle andre tilknyttede medisinske regninger. I tillegg vil det være en god idé å betale eventuelle ekstra utestående gjeld. Du bør også vite at hvis du ikke har penger til å dekke behandlingen i sin helhet, er det muligheter for å finansiere behandlingen som lån, tilskudd og kliniske studier.

Postmenopausal blødning

Postmenopausale blødninger forekommer i om lag 25 prosent av kvinner, og det er noe som bør tas på alvor. Mens sjansene er årsaken til postmenopausal blødning er relativt små, er det bedre å være sikker, spesielt hvis mer enn 12 måneder har gått siden den siste perioden.

Postmenopausal blødning

Se din lege. Årsaken til de fleste postmenopausal blødning er mindre, men tidlig diagnose er avgjørende i tilfelle saken er mer alvorlig. Legen din vil sannsynligvis utføre en bekken eksamen, PAP smøre, og muligens en blodprøve for å måle hormonnivået.

Ta oppfølging tester som anbefales. Avhengig av resultatene av foreløpige tester, kan legen din ønske å planlegge mer kompliserte tester, for eksempel en endometrial biopsi eller en dilatasjon og utskrapning (D & C). Sonographs eller ultralyd tester kan også bestilles.

Utvikle en behandlingsplan med legen din. Når alle testresultatene er tilbake, bør du og legen din begynne en behandlingsplan basert på resultatene. Mange ganger dette vil innebære noe mindre, for eksempel hormoner eller progesteron terapi, mens den best-case scenario vil innebære å gjøre ingenting i det hele tatt med mindre postmenopausal blødning dukker opp igjen.

Seek måter å hindre en annen hendelse. Opprettholde en sunn vekt, vil riktig ernæring og stressreduksjon hjelpe, og de kan startes ved første tegn av postmenopausal blødning.

søke en ny mening hvis du har noen betenkeligheter med testresultatene eller anbefalte behandlinger. Tilbringe tid til å kjenne alle alternativer og se etter flere innspill vil gjøre deg til en mer informert pasient.

Hint

  • Hvis du skal ha en endometrial biopsi utføres, er det ofte fordelaktig å ta en anti-inflammatorisk, for eksempel ibuprofen, kvelden før og igjen kort tid før inngrepet finner sted.