Digidexo.com

ørebetennelse hos voksne

Symptomer på ørebetennelse hos voksne

Ørebetennelser, mens mer vanlige hos barn, kan streiken voksne. Ifølge Mayo Clinic, oppstår den vanligste ørebetennelse hos voksne i det ytre øret, og er ofte kalt "svømmer øre." Denne typen infeksjon skjer når fuktighet er fanget i øregangen fra bading, bading eller eksponering for et fuktig miljø. Bakterier formere seg i slike forhold, forårsaker irritasjon og betennelse.

Typer av øreinfeksjoner

Ifølge American Academy of Øre (AAO), svømmer øre krever behandling for å redusere smerte og forhindre mulig hørselstap. Mellomøret infeksjoner, som er mer vanlig hos barn, oppstår når et virus, som en forkjølelse, skaper en grobunn for bakterier, forårsaker smerte og hevelse som også kan føre til hørselstap. I begge tilfeller vil en lege typisk vil foreskrive en serie av antibiotika for å behandle infeksjonen.

Symptomer

I tillegg til smerter og ubehag --- som kan skarpe eller kjedelig, konstant eller midlertidig --- når du beveger hodet eller tar på øret, folk med ørebetennelser kan ha feber, sier Mayo Clinic. Andre symptomer inkluderer svetting, frysninger, hode og muskelsmerter, tap av matlyst, dehydrering, svakhet og irritabilitet. Voksne kan også oppleve svimmelhet som om verden snurrer, vaklende knær og en generell følelse av ustøhet.

Komplikasjoner

Kortsiktig hørselstap kan skyldes væske fanget i øret, noe som gjør det vanskeligere for vibrasjoner å reise langs de små knoklene i mellomøret. Hvis væske forblir i mellomøret i månedsvis, kan det føre til varig skade på trommehinnen og bein i mellomøret, og langsiktig hørselstap. Noen tilfeller, ifølge Mayo Clinic, kan føre til en bihulebetennelse kjent som mastoiditis.

Tester og diagnose

Under en eksamen, ser legen for rødhet i mellomøret med et instrument som kalles en otoskop og kan bruke en pneumatisk otoskop, som vil forsiktig puff luft på trommehinnen. Dette fører til en sunn trommehinnen til å flytte, men noe væske i mellomøret vil ikke tillate at trommehinnen til å flytte. The Mayo Clinic sier det er to smertefrie tester en lege kan bruke: tympanometri, som måler trommehinnen bevegelse, og akustisk reflectometry, som projiserer lyder inn i øret for å finne ut om det er væske til stede.

Hjem Rettsmidler

Over-the-counter medisiner, for eksempel paracetamol eller ibuprofen og decongestants, kan redusere smerte. Varm komprimerer, foreslår Mayo Clinic, eller en varmepute satt på lav og anvendt over øret kan også være til hjelp.

Øresmerter hos voksne

Øresmerter hos voksne er ikke så vanlig som øresmerter hos barn. Hvis en voksen gjør opplevelsen øresmerter, behandlinger og symptomer assosiert med hans øresmerter ligner på behandlinger og symptomer for barn. Mye av øresmerter voksne har stammer fra store høyder. Det kan ofte bli løst ved å gjøre noe enkelt som å gjespe eller tyggegummi. Men voksne også kan noen ganger ha ørebetennelser som forårsaker smerte.

Symptomer

En voksen som har øresmerter kan ha en indre øret infeksjon. I tillegg til en øreverk, det er andre symptomer voksne føler når de har en indre øret infeksjon. En feber på mer enn 100 grader C, en følelse av at øret er blokkert, dempet hørsel, svimmelhet og en midlertidig tap av hørsel er alle symptomer på at en voksen kan ha en indre øret infeksjon som forårsaker øresmerter.

Årsaker

Voksne som har svakt immunforsvar er mer sannsynlig å ha øresmerter fordi ørebetennelser ofte begynne med virusinfeksjoner som forkjølelse. Likeledes, en voksen som er mindre eller som har fysiske utviklingsspørsmål som får ham til å ikke vokse til full størrelse er mer sannsynlig å ha øre problemer fordi Eustachian rør i ørene er smalere og kortere enn Eustachian rør av større voksne. Dette øker sannsynligheten for fluid å bli fanget inn i øret, og bidrar til en infeksjon og smerte i øret.

Risikofaktorer

Ørebetennelser og øresmerter er mer vanlig blant alle aldersgrupper i høst og vinter. Hvis du har problemer med sesongmessige allergier, kan du være mer sannsynlig å utvikle en ørebetennelse fordi bihulene er overbelastet. Race har også en effekt på hvem som får ørebetennelse. De av indiansk avstamning og intuits fra Alaska eller Canada er mer utsatt for å få ørebetennelser enn andre raser.

Behandlinger

Over-the-counter medisiner kan hjelpe voksne så vel som barn får noen lindring fra smertene. Legemidler med paracetamol eller ibuprofen kan være nyttig. Voksne kan ta Advil, men i sjeldne tilfeller kan det føre til en farlig lidelse hos barn, kjent som Stevens 'Johnson syndrom, i henhold til Holistisk Pediatric Association. En varm kompress plassert over øret, som er vondt kan også gi lindring. I de fleste tilfeller er det ikke mye annet som kan gjøres. Alvorlige tilfeller av øresmerter kunne kreve drenering øret; men dette er ikke vanlig hos voksne.

Forebygging / løsning

Voksne som er utsatt for øresmerter kan være lurt å bruke noen over-the-counter decongestants eller et legemiddel som brukes til behandling av allergi. Disse elementene kan være effektive fordi de bidra til å rydde opp noen overbelastning som du kan ha på grunn av allergi. Jo mindre lunger du har, jo mindre sannsynlig er det å ha indre øret smerte.

Inner Ear infeksjoner hos voksne

Indre øret infeksjoner, også kjent som mellomøret infeksjoner eller mellomørebetennelse, oppstår når øretrompeten blir infisert. Infeksjonen kan være akutt eller kronisk og er vanligvis forårsaket av væske buildup i det indre øret. Øret infeksjoner er mer vanlig hos barn enn voksne.

Årsaker

Indre øret infeksjoner er vanligvis forbundet med en forkjølelse eller andre luftveissykdom. Fluid blir fanget i hovne Eustachian rør som fører til infeksjon og smerte. En akutt indre øret infeksjon vil komme plutselig og kan forlate raskt. Kroniske infeksjoner vedvarer for en måned eller lenger med konstant betennelse i øret. Voksen indre øre infeksjoner kan være forårsaket av virale eller bakterielle infeksjoner. Adenoids ofte hovne opp under infeksjon og hevelse vil presse opp i det indre øret som forårsaker smerte.

Symptomer og risiko

Symptomer på indre øret infeksjoner hos voksne vil omfatte smerter i ørene, hørselstap, en følelse av tyngde i de berørte øret, hodepine, svimmelhet og svimmelhet. Du kan også ha pus renne ut av øret.

Forkjølelse, luftveissykdommer og sesongens allergi kan bidra til indre øret infeksjoner. Høye nivåer av smog eller luftforurensning og røyk fra sigaretter kan også øke risikoen for infeksjon.

Diagnose

Legen din vil se inni øret med et instrument som kalles en otoskop. Dette opplyste enhet vil vise noen betennelse i det indre øret. En tympanometri er en test måletrommehinnen bevegelse og en akustisk reflectometry test forteller legen din hvor mye væske er i øret.

Behandling

Legen kan ta en vente-og-se-tilnærming i 48 timer for å se om infeksjonen vil klare seg på egen hånd. Når infeksjonen ikke forsvinner, vil legen forskrive antibiotika for å drepe eventuelle bakterier som forårsaker infeksjonen. Legen kan også anbefale Advil eller Motrin for smerte. For kroniske indre øret infeksjoner, kan du bli gitt antibiotika drops å sette inn i den berørte øret. Kirurgi er sjelden, men når det er nødvendig, er den infiserte og arrete vev fjernes og eventuell reparasjon er gjort til trommehinnen.

Hjem Rettsmidler

Påfør varm komprimerer til de berørte øret for å lindre smerte. Ligge på siden med de berørte øret ned slik at enhver infeksjon kan renne ut av øret. Når utsatt for ørebetennelser, diskutere med legen din dersom allergi eller slimhinneavsvellende medisiner kan hjelpe i å senke risikoen for indre øret infeksjoner.

Cushings sykdom hos voksne

Cushings sykdom hos voksne


Cushings sykdom, en av flere lidelser mer grovt kategoriseres som Cushings syndrom, utvikler hos voksne når kroppen produserer for mye av hormonet kortisol på grunn av utvekster på hypofysen. Kortisol spiller viktige roller i å regulere immunforsvaret, holde det kardiovaskulære systemet drift og metabolizing mat. Dreven konsentrasjoner av kortisol i ens blodet kan føre til alvorlige problemer. Ubehandlet Cushings sykdom kan være dødelig, som kan forlate underliggende årsaker til Cushings ubehandlet.

Hvem får Cushings sykdom

Cushings sykdom utvikler seg vanligvis i mennesker i alderen 25 og 50. Kvinner som også lider av dårlig kontrollert type 2 diabetes, fedme og høyt blodtrykk har størst risiko for å utvikle noen form for Cushings syndrom. I tillegg til Cushings sykdom forårsaket av hypofyse-kjertelen problemer, Cushings kan resultere fra overforbruk av kortikosteroider, kreftsvulster på binyrene og veksten av tumorer som skiller ut kortisol hvor som helst i legemet.

Årsaker

Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre lidelser, utgjør Cushings sykdom den nest vanligste formen for Cushings syndrom. Det overveldende flertall av Cushings sykdom tilfeller utvikle seg når en adenom eller en cancerous svulst skjemaer på en pasients hypofysen. Adenomer, som er godartede svulster, forekommer oftere enn kreftsvulster. Et lite antall pasienter som utvikler svulster i hypofysen kan ha en genetisk abnormitet som predisponerer dem til en form for kreft som kalles multippel endokrin neoplasi type 1 som forårsaker svulster å danne på hypofysen og andre hormon-sekresjon kjertler.

Symptomer

En lang liste med Cushings syndrom symptomer omtalt i et faktaark forberedt på Medline Plus inneholder en oppblåst mage, tynne armer og ben, akne, hudinfeksjoner, uregelmessig fett deponering, impotens, opphør av menstruasjon, måneansikt (hevelse i ansiktet), lett blåmerker og røde eller lilla klatter på huden, svakhet, skjelettsmerter, utilsiktet vektøkning, tap av muskelmasse og høyt blodtrykk.

Behandlinger

Leger kan foreskrive ketokonazol (f.eks Nizoral fra Ortho McNeil Janssen), mitotane (Lysodren fra Bristol-Myers Squibb) eller metyrapone (Metopirone fra Novartis) alene eller i kombinasjon for å senke pasientens kortisol konsentrasjon. Adenomer eller kreftsvulster som forårsaker Cushings sykdom krever kirurgisk fjerning, og noen ganger stråling behandlinger. Operasjoner kan måtte utføres mer enn én gang for å fjerne vekster, og pasienter kan også bli nødt til å motta kurs av kjemoterapi narkotika. Paradoksalt nok, etter hypofysen kirurgi, kan pasienten trenger å motta injeksjoner av hydrokortison for å sikre riktig metabolske, immun og kardiovaskulær funksjon.

Prognose

Personer med ubehandlet Cushings sykdom eller ukontrollerte kortisolkonsentrasjoner kan utvikle nye eller forverret diabetes, benbrudd, nyrestein og høyt blodtrykk. Kreftsvulster som gir opphav til Cushings sykdom kan ofte drepe pasienter innen fem år hvis det ikke fjernes og bestrålt. Imidlertid er Cushings sykdom de herdbare form av Cushings syndrom hos voksne. Den har en 80 prosent rente kur når hypofysen kirurgi for å fjerne et adenom eller en kreftsvulst er utført av en meget erfaren spesialist.

Support

Pasienter og deres familie kan finne informasjon og ressurser gjennom Cushings Support & Research Foundation. Et nettsted som er anbefalt av National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer som et sted å begynne å lete etter informasjon om Cushings sykdom relaterte behandlinger er nettstedet vedlikeholdes av hypofyse Network Associates.

Hva er Gulsott hos voksne?

Hva er Gulsott hos voksne?


De fleste forbinder gulsott med nyfødte babyer, men voksne kan ha tilstanden også. Gulsott er når hud og membraner (for eksempel det hvite i øynene) slår en gulaktig eller en gul-brun farge fordi for mye av den kjemiske bilirubin sirkulerer i blodet. Hos voksne indikerer gulsott en underliggende medisinsk problem, for eksempel leverskade. Enhver person som viser tegn på gulsott bør oppsøke lege så snart som mulig.

Biologisk årsak til gulsott

Bilirubin er et avfallsprodukt som resultatene fra nedbryting av hemoglobin. Under normale omstendigheter, fjerner leveren bilirubin fra blodet. Imidlertid kan gulsott oppstå når: 1) det er for mye bilirubin for leveren å fjerne, 2) en defekt hindrer leveren fra ordentlig fjerne bilirubin, og 3) gallegang som gjør at bilirubin å renne fra leveren til tarmen blokkert.

Sykdommer som forårsaker gulsott

Gulsott hos voksne er oftest forårsaket av sykdommer eller tilstander som påvirker leveren. Typiske eksempler er hepatitt B og C, skrumplever og leverkreft. Gulsott kan også være forårsaket av gjenstander som hindrer gallegangene, for eksempel en svulst eller gallestein. Mer uvanlig, kan gulsott være forårsaket av stoffer som har samlet seg i leveren cellen. For eksempel kan akkumulering av jern (hemokromatose) resultere i gulsott, som kan akkumulering av kobber (Wilsons sykdom). Enkelte medikamenter kan også føre til gulsott, som noen medisiner kan forårsake betennelse i leveren eller gallegangen.

Problemer forårsaket av gulsott

I tillegg til å snu huden gul, kan gulsott føre en person til å bli svært kløende (den medisinske betegnelsen er "kløe"). Ifølge medicinenet, com, kan kløe være så intens at noen mennesker vil skrape huden rå, har problemer med å sove, og i sjeldne tilfeller, begå selvmord. For det meste er imidlertid problemer forbundet med gulsott oppstår fra den underliggende medisinske tilstanden forårsaker gulsott.

Diagnose

Gulsott er diagnostisert av en fysisk eksamen og observasjon av en lege. Men like viktig å vurdere at pasienten lider av gulsott er å bestemme grunnen til pasienten er gulsott. Således vil en lege sannsynlig bestille en serie blodprøver, inkludert: en "serum bilirubin", som måler mengden av bilirubin i blodet; en "komplett blodprosent" som vil gi informasjon om komponentene i de røde blodceller, hvite blodceller og blodplater; "Protrombintid", en test som måler blodets evne til å koagulere. I tillegg, kan en lege ønsker å gjøre en ultralyd av leveren for å bestemme om den er oppsvulmet eller på annen måte unormal, og / eller en biopsi av leveren, hvor et stykke av levervevet blir fjernet kirurgisk for å bli analysert i et laboratorium.

Behandling

Fordi gulsott ikke er en sykdom, men bare et symptom på en sykdom, behandling varierer avhengig av den underliggende tilstand som forårsaker gulsott. For eksempel, hvis den gulsott er forårsaket av en blokkert gallegang, vil behandlingen være å fjerne blokkeringen. Hvis medisinen er årsaken til leveren eller gallegangen for å bli opphisset, vil pasienten få beskjed om å slutte å ta medisinen.

Bukspyttkjertelen insuffisiens tegn og symptomer hos voksne

Bukspyttkjertelen insuffisiens tegn og symptomer hos voksne


Bukspyttkjertelen er et organ som ligger i øvre del av magen bak magen. Bukspyttkjertelen er ca 6 til 8 inches lang hos voksne. Det er fylt med rør som kobles sammen for å danne en enkelt åpning som går inn i tarmen. Enzymene bukspyttkjertelen produserer flyten gjennom rørene og inn i tarmen hvor de bryter ned protein, fett og karbohydrater for å bli absorbert av kroppsvevet. Når en person har en pankreatisk insuffisiens, er pankreas ikke produserer nok enzymer og kan resultere i feilernæring.

Diaré

Diaré er en av de mer vanlige symptomene med en pankreas-insuffisiens. Mens normal diaré er rett og slett en vannaktig avføring, diaré som kommer fra et enzym insuffisiens vil ha fettdråper i avføringen.

Ubehag i magen

Ubehag i magen kan oppstå fra en bukspyttkjertelen insuffisiens. Mangelen på skikkelig enzymer resultater i protein, karbohydrater og fett i maten fortært å ikke bli brutt ned skikkelig. Noen mennesker kan oppleve krampe-lignende smerter og andre kan oppleve skarpe smerter. Gastrointestinale problemer er et vanlig symptom, og kan forårsake ekstremt ubehag i underlivet.

Unormal avføring

Folk som ikke opplever diaré kan ha blek, foul smelling og klumpete avføring. Krakken vil ofte være vanskelig å skylle eller holde fast ved siden av toalettet. Det er ofte fettdråper som ser ut som oljedråper som flyter i vannet etter at avføring har spylt. Noen mennesker kan også se slim i avføringen.

Uforklarlig vekttap

Den vekttap assosiert med en bukspyttkjertelen insuffisiens vil oppstå plutselig. Mennesker som opplever vekttap vil ikke ha en grunn for vekttap å skje. De vil normalt fortsatt ha en god appetitt og spiser regelmessig, men fordi kroppen ikke er absorberende nok protein, karbohydrater og fett, vil de gå ned i vekt.

Flatulens

Flatulens er rett og slett gass. Personer som lider av bukspyttkjertelen insuffisiens kan oppleve hyppig flatulens. Ofte ganger, dette vil bli fulgt med magekramper og være svært ubehagelig. Det er over-the-counter medisiner som GasX og Beano som kan hjelpe lindre ubehag.

Årsaker til gulsott hos voksne

Gulsott er en medisinsk tilstand som vanligvis rammer nyfødte, men kan forekomme hos voksne også. Gulsott er faktisk ikke er en sykdom, men vanligvis er en indikasjon på sykdommen. Den er karakterisert ved den gule pigmentering av huden, og det hvite i øyet. Andre symptomer inkluderer en lys, nesten hvit avføring og mørk urin. Skade på leveren er en primær årsak til gulsott. Det er mange forskjellige sykdommer som kan forårsake leverskader og andre forhold som fører til gulsott hos voksne.

Bile Duct Blokkering

Gulsott skyldes oppbygging av bilirubin, som er et biprodukt av legemet forårsaket når nye røde blodceller lages. Gamle blodceller, behandles som avfall, og hemoglobin innsiden av dem blir til bilirubin, som skaper den gule pigmentering. Den bilirubin da gjør seg inn galle som reiser fra leveren til tarmene. Ved denne prosessen blir forstyrret av gallegang blokkering, kan bilirubin bygge opp, forårsaker gulsott. Vanlige plager som forårsaker gallegang blokkering er gallestein eller svulster.

Alkoholisk levercirrhose

Langsiktig alkoholmisbruk spiller en stor rolle i skrumplever eller leversykdom. I USA er alkoholisme den viktigste årsaken til utvikling av skrumplever hos voksne. Avhengig av kroppens toleranse for alkohol, er mengden av alkohol konsumert som kan forårsake skade varierer fra person til person. Den skade på leveren forårsaker bilirubin oppbygging, noe som fører til gulsott. Andre symptomer på skrumplever er diaré, kvalme og oppkast, tap av vekt og tørr, kløende hud.

Hepatitt

Hepatitt er når leveren blir betent. Det finnes mange typer hepatitt, inkludert viral hepatitt, hepatitt A, B, C og D. Hepatitt A, B, C og D er vanligvis forbundet med narkotikarelaterte komplikasjoner. Visse medisiner, inkludert paracetamol, ibuprofen og naproksen, har vært kjent for å forårsake leverbetennelse som kan føre til hepatitt. Leveren bidrar til å bryte ned medikamenter i legemet, og for noen mennesker er prosessen langsommere. I noen tilfeller kan til og med normale doser av disse medikamenter forårsake leverskader. En annen type denne sykdommen, autoimmun hepatitt, kan være gått ned genetisk og kan kreve en levertransplantasjon.

Hemolytisk anemi

Hemolytisk anemi oppstår når røde blodceller blir ødelagt for tidlig, forårsaker en alvorlig reduksjon i antallet av røde blodceller i kroppen. Når benmargen ikke kan produsere nok røde blodceller for å erstatte de ødelagte røde blodceller, blodmangel vil forekomme. Symptomer kan inkludere gulsott, frysninger, veldig blek hud, tretthet og levende hjerterytme. Det finnes flere typer hemolytisk anemi, noen av de mer vanlige å være hemoglobin SC sykdom, elliptocystosis, ovalocystosis, sigdcelleanemi, og malaria.

Bukspyttkjertelkreft

Omtrent en tredjedel av kreft i bukspyttkjertelen er forårsaket av bruken av sigaretter. Kreft i bukspyttkjertelen har en tendens til å påvirke menn mer enn kvinner, og er vanligvis mer vanlig hos røykere eller folk som er overvektige. En tumor i bukspyttkjertelen kan føre til at galleobstruksjon som kan føre til gulsott. Andre symptomer inkluderer ryggsmerter, diaré, tretthet, vekttap og brekninger. Prognosen er vanligvis negativ; i om lag 80 prosent av personene som har kirurgi for å fjerne bukspyttkjertelsvulster, har kreften allerede spredt seg til andre deler av kroppen og er ubrukelige.

Hva er årsaken til epilepsi hos voksne?

Epilepsi er en medisinsk tilstand som forårsaker anfall hos pasienter. The Epilepsy Foundation rapporterer at leger diagnostisere 200.000 nye tilfeller av epilepsi hvert år med 155 000 nye tilfeller blir diagnostisert hos personer over 15 år.

Hodeskade

Noen ganger kan en hodeskade er årsaken til epilepsi hos voksne. Slike skader vanligvis stammer fra et slag i hodet forårsaket av en bil krasjer, faller eller annen ulykke.

Demens

Ofte, hjerne demens slutt resulterer i epilepsi, slik at det er en annen hyppig årsak til sykdommen, spesielt hos eldre voksne.

Sykdommer

Sykdommer og infeksjoner som påvirker nervesystemet, spesielt i hjernen, også forårsake epilepsi hos voksne. Eksempler på slike sykdommer er meningitt, encefalitt og HIV.

Hjerteinfarkt og hjerneslag

Når et hjerneslag eller hjerteinfarkt resultat i hjerneskade, epilepsi noen ganger oppstår. Faktisk, Mayo Clinic rapporterer at hjerneslag er ansvarlig for 50 prosent av epilepsi tilfeller hos voksne over 65 år.

Betraktninger

The Epilepsy Foundation rapporterer at det i 70 prosent av alle nye epilepsi tilfeller, inkludert de som finnes hos voksne, er ingen spesiell årsak noensinne funnet.

Kawasakis sykdom hos voksne

Kawasakis sykdom - en betennelse i mellomstore arterier - ofte påvirker spedbarn og små barn. Imidlertid kan det påvirke voksne også.

Historie

De første tilfellene av Kawasakis sykdom ble identifisert blant japanske småbarn i 1960. Den er oppkalt etter den japanske barnelegen som beskrev sykdommen, Tomisaku Kawasaki (født 1925).

Årsaker

Dessverre er årsaken til Kawasakis sykdom ukjent. Imidlertid kan påvirkes folk komme seg i løpet av et par dager hvis symptomene blir oppdaget tidlig.

Symptomer

Så langt er det liten eller ingen symptom differensiering bemerket mellom barn og voksne med sykdommen. Symptomene oppstår vanligvis i etapper, først starter med en feber med tilhørende tegn som rødhet i øyet, utslett, hoven tunge og sår hals; deretter huden peeling, ledd eller magesmerter og diaré og oppkast i løpet av de neste to ukene.

Forebygging / behandling

Selv om det ikke er kjent å forebygge for Kawasakis sykdom, kan det behandles med resepter av aspirin og / eller rensede antistoffer.

Betydning

Selv Kawasakis sykdom kan forekomme i alle rasemessig eller etnisk gruppe, er det mer vanlig blant barn av japansk og koreansk avstamning. Bare 10 prosent av tilfellene oppstår hos voksne.

Behandlinger for hypogonadisme hos voksne menn

Hypogonadisme, noen ganger referert til som andropause, er en tilstand kjennetegnet ved redusert produksjonen av testosteron i kroppen. Det er på en måte som er analog hunn menopause, som ofte er karakterisert ved redusert produksjon av østrogen i kroppen. Det kan skje ved fødselen eller utvikle sent i livet, og selv om forvirrende og pinlig, er det behandling for å hjelpe reversere effekten og stimulere den normale produksjonen av testosteron i kroppen.

Årsaker / symptomer

To typer av hypogonadisme eksisterer hos voksne menn: primær, som oppstår når testiklene ikke lenger produserer testosteron som følge av en rekke faktorer som for eksempel skade eller aldring; og sekundære, som oppstår når hypotalamus eller hypofysen opphører å fungere korrekt, forårsaket av inflammatoriske sykdommer, HIV og medikamenter, blant andre. Symptomer på tilstanden hos voksne menn kan omfatte seksuell dysfunksjon, gynekomasti (forstørrede bryster), osteoporose, tretthet, hetetokter og konsentrasjonsvansker. Hvis du opplever noen av disse symptomene, bør du oppsøke lege så raskt som mulig for å utelukke noe mer alvorlig og til å begynne rask behandling.

Behandling

For voksne menn, er å behandle hypogonadisme fokusert tungt på hormonbehandling. Dersom kilden for redusert testosteron i testiklene, er testosteronbehandling anvendes. I tilfelle hypogonadisme er forårsaket av et problem med hypofysen, er utskifting hypofysehormonene brukes til å gjenopprette fruktbarhet ved å øke produksjonen av sædceller. I noen tilfeller er andre medisinske forstyrrelser er nødvendig, slik som kirurgi for å fjerne hypofysen eller en svulst som kan være årsaken til hypogonadisme. Fruktbarhet problemer som ikke kan reverseres uansett grunn kan behandles med assistert befruktning, som er fokusert på å hjelpe infertile par har barn gjennom andre enn standard samleie betyr.

Metoder

Det finnes flere metoder der de testosteron hormoner kan administreres; diskutere med legen din det beste alternativet for din enkelt tilfelle. Disse inkluderer:

Injeksjoner, som administreres i en muskel omtrent to ganger i måneden. Det er trygt og kan gjøres enten av lege eller i komforten av ditt eget hjem.

Testosteron patcher kjent som Androderm som er anvendt til ulike punkter på kroppen hver uke for å unngå risikoen for å irritere huden.

Gel, som absorberes gjennom huden når den tørker. Det er vanligvis brukt til magen, armer eller skuldre.

Munnhulen levering, som innebærer å plassere et stoff med samme konsistens som kitt, hvor den øvre leppen og tannkjøttet møtes. Den kitt mykner når det kommer i kontakt med spytt, slik at tannkjøttet til å absorbere testosteron.

Oral erstatningsterapi, noe som er ganske enkelt i form av en pille.

Bivirkninger

Testosteron erstatning er generelt ansett som trygge, men noen metoder bære potensielle bivirkninger. Hvis injiseres, er den primære bivirkning lokaliserte hudirritasjon. Dette kan også skje med flekker, spesielt hvis det brukes på samme sted mer enn en gang. Gel-applikasjoner kan forårsake bivirkninger for andre, for eksempel overdreven hårvekst hos kvinner. Siden gelen kan overføres via direkte kontakt, unngå kontakt med noen før gelen har tørket og blitt vasket. Vask hendene umiddelbart etter påføring av gel. Til slutt, er oral testosteron erstatning teori ofte ikke anbefalt på grunn av potensialet for leverskade, en topp i kolesterol og økt risiko for utvikling av hjertesykdom.

Forskjeller

Behandling for hypogonadisme hos voksne menn tjener et annet formål enn behandling som brukes i unge gutter. Behandling for en voksen mann er fokusert på å reversere eventuelle negative seksuelle effekter, for eksempel erektil dysfunksjon eller en redusert sexlyst, og gjenopprette fruktbarheten. Sistnevnte er spesielt viktig som mange menn som opplever denne tilstanden kan være ung og fortsatt håper å få barn en dag. Derimot, hos unge gutter, ved hjelp av erstatning hormoner er utformet for å etterligne virkningene av puberteten, som gir normal vekst av kroppen, hår og penis, samt å bidra til muskelmassen.

Om Fifth sykdom hos voksne

Femte sykdom er kjent som "slo ansiktet" sykdom, fordi en av sine indikerer symptomer er en lys rød kinn, mye som utseendet på nettopp å ha blitt fiket. The Mayo Clinic definerer også sykdommen som parvovirus infeksjon. Sykdommen regnes som den femte av en gruppe tidligere vanlige barnesykdommer. Mens mer vanlig hos barn, kan Fifth sykdom presentere hos voksne. Forstå tilstanden vil be enkeltpersoner til å søke diagnose og behandling, noe som vil bidra til å forebygge komplikasjoner, særlig blant kvinner som er gravide. I de svært sjeldne tilfeller, i henhold til March of Dimes, anemi forårsaket av avbrudd eller forstyrrelse av røde blodceller kan bli kjøpt opp av fosteret, og hvis ikke adressert, føre til en mulig spontanabort.

Symptomer

Den rødmet kinnet vanlig i Fifth sykdom er også ofte ledsaget av en lavgradig feber og sår hals. Vanligvis omfatter tilstanden andre forkjølelses tegn og symptomer som kvalme eller kvalme, klager over hodepine og noen ganger kløe. Etter utseendet på utslett på kinnet, spre seg til andre kroppsdeler er ofte bemerket på armer, kropp og ben. Symptomene varer vanligvis ca 7 til 10 dager om voksne kan føle gjenværende effekter som tretthet eller ømme ledd for så lenge som to uker.

Årsak

Femte sykdom er forårsaket av human parvovirus B19 heter. Det er ikke kontrahert av kontakt med dyr, men det er smittsomt mellom mennesker. Ofte, er alt som er nødvendig for håndkontakt. Den smittsom perioden er når den er til stede utslett.

Diagnose

Diagnostisering av Fifth sykdom er vanligvis gjort gjennom et personlig undersøkelse med en lege, men kan også bli bekreftet gjennom blodprøver som viser en økning i antall hvite blodceller aktivitet på grunn av kroppens forsøk på å bekjempe viruset forårsaket av B19 parvovirus belastning.

Behandling

Femte sykdom er vanligvis en mild sykdom som ikke krever direkte medisinsk behandling. Men for noen individer allerede diagnostisert med kronisk sykdom, som for eksempel sigdcelle eller andre typer anemi eller immunsystem lidelser, behandling kan være nødvendig for å håndtere symptomene på anemi. Ifølge Mayo Clinic, vil behandling av anemi bli bestemt av typen av anemi som er presentert. Vitamin eller jernmangel anemier behandles med vitamin eller jern kosttilskudd mens blod eller hormonoverføringer kan være nødvendig for dem som lider av kronisk røde blodceller mangel. I de fleste tilfeller vil det femte sykdom løse på egen hånd, og i de fleste tilfeller utslett er relativt mild og ikke krever behandling. Noen personer med svekket immunforsvar kan oppleve mer alvorlig utslett eller symptomer, i så fall sykehusinnleggelse kan bli nødvendig.

Forebygging / løsning

Mens det er ingen måte du kan absolutt beskytte deg mot Fifth sykdom, er det foreslått at håndvask er den beste måten å redusere sjansene for å pådra tilstanden fra barn eller andre voksne.

Viral hjernehinnebetennelse hos voksne

Viral meningitt er mer vanlig enn bakteriell meningitt, men det er mindre alvorlig for de to. Siden det ikke finnes noen kur for virusinfeksjoner, gjenoppretter pasienten fra støttebehandling. Hjernehinnebetennelse hos voksne har forskjellige symptomer enn hos barn. Siden små barn ikke er i stand til å beskrive hva de føler, de presenterer symptomer annerledes. For voksne, symptomene er mindre alvorlige, men sykdommen gjør for en ubehagelig tid under gjenoppretting.

Alvorlighetsgrad

Selv om infeksjon er alvorlig, er det sjelden dødelig hos voksne. Infeksjonen er klarert av et sunt immunsystem i sju til ti dager. Immunsupprimerte voksne som eldre eller de med HIV kan ha mer alvorlige komplikasjoner siden immunforsvaret er i stand til å kjempe og kontrollere sykdommen. For disse voksne, kan hjernehinnebetennelse være dødelig.

Årsaker

Årsaker til viral meningitt er fra en gruppe virus som kalles enterovirus. Disse virusene har enterovirus, coxsackievirus og echoviruses. Noen andre infeksjoner kan føre til viral hjernehinnebetennelse som herpes, kusma, meslinger eller Epstein-Barr. Disse infeksjonene reise til hjernen og spredning i hjernehinnene.

Symptomer

Symptomer hos voksne er forskjellige fra de i barn. Voksne med viral meningitt har alvorlige hodepine, stiv nakke, høy feber og problemer med å våkne opp. Mangel på energi og kronisk tretthet oppleves mens infeksjonen er klarert av immunsystemet. Symptomene kan vise brått, eller de kan gradvis bli verre før infeksjonen er fjernet.

Behandlinger

Selv om det er ingen kur for viral hjernehinnebetennelse, er støttebehandling effektivt å gjøre pasienten komfortabel mens infeksjonen forsvinner. Drikk rikelig med væske og få rikelig med sengeleie for å holde kroppen sunn. Leger kan foreskrive medisiner for å lindre noen av symptomene som stiv nakke og hodepine.

Spinal Meningitt hos voksne

Hjernen og ryggmargen er omgitt av hjernehinnene. Det er tre nivåer av hjernehinnene, som beskytter hjernen og ryggmargen. Når hjernehinnene blir betent, er det referert til som hjernehinnebetennelse. Hos voksne produserer tilstanden en rekke symptomer, og kan være livstruende.

Årsaker

Spinal hjernehinnebetennelse kan være forårsaket av enten en bakterie eller virus hos voksne. Viral hjernehinnebetennelse forårsaket av flere typer virus. Men ifølge Centers for Disease Control and Prevention, den vanligste viruset som forårsaker hjernehinnebetennelse hos voksne er enterovirus. Det finnes to hovedtyper av bakterier som forårsaker hjernehinnebetennelse inkludert Streptococcus lungebetennelse og Neisseria meningitids. Både viral og bakteriell meningitt anses smittsom.

Betraktninger

Det er viktig å finne årsaken til hjernehinnebetennelse. En spinalpunksjon er vanligvis gjøres for å få en prøve av spinalvæsken. Væsken blir analysert for å bestemme tilstedeværelse av enten virus eller bakterier. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, er bakteriell hjernehinnebetennelse ansett som mer alvorlig enn viral meningitt og annen behandling kan være nødvendig.

Symptomer

Symptomene kan utvikle seg svært raskt i en time eller to, eller gradvis utvikle seg over et par dager. Symptomer på hjernehinnebetennelse hos voksne forårsaket av enten en bakterie eller virus inkluderer feber, hodepine, kvalme, oppkast og stiv nakke. Tretthet, følsomhet for lys og søvnighet er også vanlig. Andre symptomer på hjernehinnebetennelse forårsaket av en bakterie som forvirring og beslag som sykdommen utvikler seg.

Komplikasjoner

Komplikasjoner kan oppstå med spinal meningitt, spesielt bakteriell hjernehinnebetennelse. Ifølge Mayo Clinic, kan komplikasjoner være alvorlig og livstruende. Hjerneskade kan oppstå som kan føre til en rekke nevrologiske svakheter, slik som problemer med tale og lammelser. Hørsel og synstap kan også forekomme. Søker legehjelp så snart symptomstart og får behandling tidlig kan redusere sannsynligheten for komplikasjoner.

Behandling

Behandlingen vil variere avhengig av om hjernehinnebetennelse forårsaket av en bakterie eller virus. Antibiotika vil ikke kurere viral hjernehinnebetennelse. Rikelig med resten vil bli informert, samt væske for å hindre dehydrering og over skranke medisiner for å redusere feber og hodepine. Bakteriell meningitt vil kreve behandling med antibiotika. Medikamenter kan gis intravenøst ​​eller oralt, avhengig av alvorligheten av symptomene. I noen tilfeller vil steroider gis for å redusere svelling i hjernen og hindre hjerneskade.

Tegn og symptomer på alvorlig dehydrering hos voksne

Tegn og symptomer på alvorlig dehydrering hos voksne


Alvorlig dehydrering hos voksne er et medisinsk nødstilfelle, men heldigvis det kan forebygges ved å drikke tilstrekkelige mengder væske, som er spesielt viktig for syke og eldre voksne. Alle som opplever noen av de tegn og symptomer på alvorlig dehydrering bør søke akutt medisinsk behandling så snart som mulig.

Endret atferd

Voksne som er alvorlig dehydrert vil ofte vises irritabel eller forvirret, som kan noen ganger forveksles med effekten av aldring. Så når humørsvingninger er ledsaget av andre dehydrering symptomer bør det ikke antas at irritabilitet og forvirring er forekommende på grunn av senilitet. I alvorlige tilfeller av dehydrering, delirium og bevisstløshet kan oppstå.

Tørrhet

Noen som er sterkt dehydrert har veldig tørr hud og slimhinner og tørr munn. Deres hud mangler elastisitet og går ikke tilbake til normal etter å ha blitt klemt inn i en fold. De lider av ekstrem tørste og kan ikke synes å være i stand til å få nok å drikke. Sterkt dehydrert voksne har også problemer med å svette.

Urinering

Sterkt dehydrert voksne har også problemer med vannlating, og produserer veldig mørk væske som kan ha en sterk lukt.

Vital Signs

Varselsignaler inkluderer rask hjerterytme, lavt blodtrykk og en svak, rask puls.

Advarsel

En person som er alvorlig dehydrert ikke lenger har nok væske i kroppen for å opprettholde sine vitale organer, så uten akuttmedisinsk behandling døden kan inntreffe.

Hva som forårsaker stress hos voksne?

Hva som forårsaker stress hos voksne?


Stress er en tilstand eller omstendighet som fører til fysiske og psykiske endringer i en person. Legemet, som svar på stress-situasjoner og frigir hormoner slik som kortison og adrenalin som en forsvarsmekanisme. Disse hormonene gjøre kroppen mer våken og klar. Når en person opplever kroniske stressfaktorer, hormoner bygge opp og ikke spre inn i blodstrømmen så raskt. Dette kan føre til symptomer som hodepine, høyt blodtrykk, spiseforstyrrelser og søvnløshet.

Mindre irriterende

Mange tenker på store arrangementer som stressfaktorer, men folk blir eksponert for dag-til-dag stressfaktorer i mindre porsjoner. Venter i kø i banken eller sitter i trafikken er stressors som fremkaller mindre til store fysiologiske responser. Daglige problemer, som en nabo klippe plenen klokken 6 på en lørdag eller rushing ut for å sette søppel bokser ut før lastebilen kommer, føre til at kroppen til å frigjøre adrenalin og forberede seg på flere irritanter.

Arbeid

Ifølge en 2004 undersøkelse fra American Psychological Association, 62 prosent av deltakerne sa arbeid spiller en betydelig rolle i det daglige stress. Alle føler noen form for stress på jobben. Dette er ofte ansporet av kontoret politikk, arbeidsmengde, bekymring over lønn og tidssensitive frister. Arbeidstakerne kompensasjon Årbok rapportert at innen 1995 nesten 50 prosent av arbeidstakerne kompensasjon krav var på grunn av stress på jobben. Ettersom økonomien og jobbmarkedet svinger, så gjør de stressnivået knyttet til jobbsikkerhet.

Familie

Familier takle stressfaktorer daglig, fra økonomiske bekymringer til å få barn til fotballtrening på gang. Ifølge en studie fra 2001 av National Center for Health Statistics, en femtedel av første ekteskap ender i løpet av fem år. Dette er fordi nygifte er coping med en rekke ulike stressfaktorer --- leve med noen, får vant til andres vaner og balansere arbeid og familie. En annen stor familie stressor er sykdom. Omsorg for en skrantende forelder eller familiemedlem, eller arbeider med alle typer helse problemet, fører enkelte stress samt belastning på hele familien.

Trauma

Traumer som alvorlige ulykker, død av en kjær og overgrep er alle medvirkende faktorer for stress hos voksne. Traumer som skjedde i barndommen er ofte fortsatt en stressor hos voksne og kan påvirke alle aspekter av en persons liv. Kronisk stress fra traumer, hvis venstre ubehandlet, kan føre til helseproblemer som hjertesykdommer, allergier, irritabel tarm syndrom og psykiske lidelser.

Hvordan håndtere Silent reflukssykdom hos voksne

Laryngofaryngeal reflux (LPR) er en destruktiv type syre reflux som påvirker svelget (halsen) og strupehode (tale-boksen) samt spiserøret. LPR mangler ofte de vanlige symptomene som presenterer med syre reflux hos voksne, som halsbrann. På grunn av dette, LPR også går under navn lydløs tilbakeløp. For å kunne håndtere stille reflux må du stoppe ytterligere skade fra syre og helbrede skaden at syre allerede har forårsaket.

Hvordan håndtere Silent reflukssykdom hos voksne

Miste de dårlige vaner. Nikotin og koffein stimulere syreproduksjon i magen, noe som fører overskudd av syre som kan føre til reflux. Alkohol øker også magesyre mens du slapper lukkemuskelen som lukker spiserøret. Dette avslapning gir enklere tilgang for syre for å gå inn i spiserøret.

slippe noen vekt. Ekstra vekt legger press på magen, som presser syre oppover.

Bruk kosten endres. Foods spille en stor rolle i syre reflux. Matvarer som sitrusfrukter, kaffe, tomater og sjokolade økning mage syre produksjon. Komplekse karbohydrater suge opp-syre, noe som gjør dem den beste type mat for å redusere overskytende magesyre og redusere tilbakeløpskjøling.

Endre spise tidsplaner. Spise fem eller seks små måltider om dagen i stedet for tre store. Små mengder av mat trenger mindre magesyre for fordøyelsen.

Ta en protonpumpehemmer (PPI). PPI oss stenge syre pumper i magen, og hindre dem fra å forårsake noen flere problemer. Fordi PPI arbeid for lengre perioder, har spiserøret tid å helbrede. Leger bruker ofte resept PPI er å behandle stille reflux, siden de kan øke dosen for aggressiv behandling.

Hvordan behandle ørebetennelse hos babyer

Hvordan behandle ørebetennelse hos babyer


Øret infeksjoner er en av de vanligste sykdommer blant babyer. Nesten 75 prosent av spedbarn vil lide fra minst ett før fylte tre, med om lag 50 prosent får tilbakevendende infeksjoner hvert år før du deltar førskole. Her er noen forslag til behandling av ørebetennelser hos babyer.

Hvordan behandle ørebetennelse hos babyer

gjenkjenne tegn og symptomer på en øreinfeksjon i din baby. De omfatter rykke eller skrape øret, problemer med hørselen, væske drenering, fussiness, gråt, feber, blussende kinn, kvalme, verking i øret og søvnløshet.

•  Besøk barnelege hvis du mistenker barnet lider av en øreinfeksjon. Etter å ha gjennomført en fysisk undersøkelse vil legen anbefale den beste måten å behandle barnets øre infeksjon. Vanligvis vil han foreskrive en antibiotikakur.

Tenk å ha øret rør satt inn i babyens trommehinnen hvis hun lider av tilbakevendende ørebetennelser. Utføres under generell anestesi ved øre, nese og hals kirurg, er et lite innsnitt gjort i trommehinnen og en liten tube settes inn i åpningen. Fungerende som en ventil, lindrer røret press og lar luft inn og væsken ut slik at bakterier ikke kan trives.

Administrer riktig dose av barnesmertestillende, for eksempel ibuprofen eller paracetamol, for å behandle en ørebetennelse i en baby.

Plasser flere varm øredråper i hvert øre, eller holde en varm komprimere mot øret for å behandle babyens ørebetennelse. Barnelege eller apoteket kan anbefale de beste øredråper.

Søk lettelse for babyens øre infeksjon med babyantihistaminer og decongestants om problemet er forårsaket av allergi.

lindre symptomene på en ørebetennelse ved å heve babyens hode når de blir liggende nede.

Velg en av de mange naturlige rettsmidler for å behandle babyens ørebetennelse. Som reseptbelagte medisiner, naturlige alternativer redusere smerter, betennelser og ubehag. Søk på Internett for å finne ut hvor du kan kjøpe disse produktene.

Hint

  • Mer enn 75 prosent av alle ørebetennelser hos babyer rydde opp uten reseptbelagte medisiner.
  • Ta noen foreskrevet medisin som anvist.
  • Kontakt barnelege hvis babyens tilstanden forverres eller ikke merkbart bedre i løpet av flere dager med oppstart av antibiotika.
  • Aldri gi babyen aspirin. Det kan øke mottakelighet for Reyes syndrom.

Tegn på ørebetennelse hos spedbarn

Mellomørebetennelse er den vanligste typen av ørebetennelse hos spedbarn og små barn. Øret infeksjoner er vanlige fordi Eustachian rør blir tett lett og væske bygger seg opp. Som fungerer som et hekkeområde for bakterier og virus som forårsaker infeksjonen.

Tegn på infeksjon

Ofte spedbarn som har en ørebetennelse har feber og er veldig irritabel. Barnet kan ikke sove godt, gråter mer enn vanlig, og appetitt kan være mindre enn normalt.

Årsaker

Øret infeksjoner kan være forårsaket av en kald eller bihulebetennelse, allergier, eksponering for tobakksrøyk, infiserte eller grodde adenoids, eller overdreven slimete og spytt produsert i løpet av tenner.

Risikofaktorer

Spedbarn som er flaske-matet har en høyere risiko for ørebetennelse på grunn av fastsettelse av posisjon under fôring, fremme væskeansamling i øret. Andre risikofaktorer er en fersk øret infeksjon eller sykdom, deltar en barnehage med seks eller flere andre spedbarn, smokk bruk, genetikk, endringer i høyde eller klima, og kaldt vær.

Smertebehandling

Bruke en varm klut til de berørte øret kan gi noen lettelse fra smerter forbundet med en ørebetennelse. Resept eller over-the-counter øredråper og smertelindring medisiner Tylenol kan også bidra til å avlaste noen av ubehag.

Behandling

Babyens barnelege vil avgjøre om å forskrive antibiotika for å behandle ørebetennelse. Hvis en antibiotika er foreskrevet, sørg for å fullføre hele kurset for å sikre at infeksjonen er ryddet opp.

Behandling for tilbakevendende infeksjoner

I noen spedbarn som har flere ørebetennelser i en seks måneders periode, vil leger anbefaler kirurgi for å sette i rør for å hjelpe til med drenering av væske. I noen tilfeller vil legene sette et spedbarn på antibiotika for å prøve å forhindre tilbakevendende infeksjoner.

Mellomøret infeksjon hos voksne

En infeksjon som oppstår bak trommehinnen, i den midtre delen av øret, er en mellomøret infeksjon eller otitis media. Barn er den hyppigste offer for mellomøret infeksjoner, men voksne kan utvikle mellomøret infeksjoner i tillegg.

Årsaker

Mellomøret infeksjoner hos voksne er oftest forårsaket av en bakteriell infeksjon eller virus. Disse virus eller bakterier kan først forårsake forkjølelse, sår hals eller andre luftveissymptomer, men deretter spredt seg til mellomøret.

Symptomer

Symptomer på en voksen mellomøret infeksjon inkluderer feber, øreverk, øresmerter, drenering fra øret, følelse av en blokkering i øret, svimmelhet og hørselsvansker.

Risikofaktorer

Voksne som lider av allergi eller har en ganespalte, ned unormalt syndrom eller nervesystemet er mer utsatt for å utvikle en mellomøret infeksjon.

Diagnose

Legen vil gjennomføre en fysisk undersøkelse av øret for å se etter betennelse eller væske i øret. Legen kan anbefale ytterligere tester som inkluderer en høring evaluering.

Behandling

Til tider er en mellomøret infeksjon behandlet av se-og-vent tilnærming. Hvis du etter noen dager symptomene ikke går bort, antibiotika, muntlig eller øredråper, er vanligvis foreskrevet.

Hvordan behandle ørebetennelse hos småbarn

National Institutes of Health (NIH) si at øret infeksjoner, også kalt mellomørebetennelse, er de vanligste sykdommer hos babyer og barn. Symptomer på en øreinfeksjon i småbarn kan omfatte en økning i gråt, slite på eller dra i ører, øre drenering og problemer med å sove. De fleste ørebetennelser klare seg på egen hånd og krever litt mer enn palliative tiltak.

Hvordan behandle ørebetennelse hos småbarn

Behandle en pjokk ørebetennelse

•  Gi pjokk en over-the-counter smertestillende. Paracetamol bidrar til å lindre smerte og redusere feber, og ibuprofen hjelper med smerte, feber og betennelse. The Mayo Clinic foreslår å gi barnet reseptbelagte øredråper med en bedøvelse som numbs øre til ytterligere å behandle smerte fra infeksjon. Varm dråpene litt før de legges i barnets ører. Legge barnet på et flatt underlag med den infiserte øret vendt oppover.

Legg en varm komprimere over øret for å lindre smerte. Den varme og fuktighet vil føle beroligende. Barnelege Dr. William Sears antyder også å plassere en dråpe varm, ikke varmt, oliven, grønnsaker, eller hvitløksolje i ørene som en beroligende tiltak. Test temperaturen på din egen arm først.

•  La barnet få litt søvn. Et barn med en ørebetennelse vil føle deg bedre raskere når lov til å hvile mer enn vanlig. Tilby ekstra væske for å hjelpe infeksjonen klart raskere og hindre dehydrering fra feber.

Spill med pjokk. The Mayo Clinic antyder distraherende en våken, men irritabel barn med aktiviteter som høytlesning og alderstilpassede spill.

Gå til en lege hvis du mistenker at din pjokk har en ørebetennelse som ikke rydde opp innen 72 timer. The American Academy of Family Physicians foreslår å vente i tre dager før du ser en lege så lenge barnet er over 6 måneder gammel, er ellers frisk, og har bare milde symptomer. CDC sier at mens de fleste øreinfeksjoner ikke krever antibiotika, kan legen din fortelle deg om medisinering er nødvendig. Hvis ørebetennelser er tilbakevendende, kan kirurgi til sted rør i ørene være nødvendig.

Hint

  • For å hindre ørebetennelse hos småbarn, avstå fra å utsette barnet ditt for passiv sigarettrøyk og holde pjokk up-to-date med vaksinasjoner.
  • Alternative behandlinger, for eksempel homeopati og kiropraktikk behandlinger, ikke har vært tilstrekkelig undersøkt, derfor Mayo Clinic anbefaler ikke disse praksis for behandling av ørebetennelse hos barn.