Digidexo.com

ubalanse i hypofysen

Typer av hormonelle ubalanser

Hormoner er stoffer som er opprettet av kroppens endokrine system, som er ansvarlig for den delikate balansen av funksjoner som metabolisme, vekst, reproduksjon og kroppens reaksjon til skade, stress og miljø. Hormone ubalanse kan oppstå av mange grunner, blant annet sykdom eller eksponering overfor eksterne elementer slik som kjemikalier og forurensning. Genetikk spiller også en rolle. Som våre organer alder, cellene begynner å bryte ned som en del av normal aldring og hormonnivåer endring.

Hormoner

Hormoner utskilles fra skjoldbruskkjertelen, nyre, testikler, eggstokker, bukspyttkjertel, thymus, pineal, hypothalamus, binyrene, parathyroid og hypofysen. Noen typer hormoner er insulin, adrenalin, vasopressin, calcitonin, trijodtyronin (T3) og tyroksin (T4).
Insulin styrer hvordan kroppen bruker glukose og er skapt av bukspyttkjertelen. Adrenalin er skapt av binyrene og hjelper kroppen å takle stressende situasjoner ved å øke oksygennivået til musklene og hjernen, pluss undertrykke unødvendige funksjoner som fordøyelse. Vasopressin kommer fra hypothalamus og regulerer elektrolytter og blodtrykk. Skjoldbruskkjertelen produserer kalsitonin, T3 og T4 hormoner.

Insulin Ubalanse

Bukspyttkjertelen er ansvarlig for insulin produksjon og hvordan den brukes. Dersom insulin er ute av balanse, diabetes kan forekomme. Uten riktig nivå av insulin i kroppen kan ikke riktig behandle sukker den tar inn. Denne alvorlig sykdom føre til nyresvikt, hjertesykdom og blindhet. Diabetes er en progressiv sykdom som starter med en pre-diabetes nivå som viser ingen symptomer. Til slutt, kan legemet slutter å produsere insulin, og må behandles med injeksjoner av dette hormonet.

Adrenaline Ubalanse

Evnen av kroppen for å reagere på stress påvirkes av binyrene og hormoner den produserer. Disse kjertlene gi krise drivstoff kroppen trenger i situasjoner som krever en rask reaksjon, for eksempel kjører i sikkerhet eller svare på en nødssituasjon. Når kroppen blir utsatt for langvarig og kronisk stress, binyrene begynner å bryte ned under belastningen for å måtte svare ofte til en oppfattet trussel. Noen symptomer på denne ubalansen er allergi, manglende evne til å sove skikkelig, over-normal blodsukkernivået, hodepine, høyt blodtrykk og tretthet.

Growth Hormone Ubalanse

Hypofysen er også ofte referert til som det endokrine system er "master-kjertel," produsere veksthormon som er ansvarlig for å fremme normal vekst og utvikling. Veksthormonmangel kan hindre normal høyde og kroppsutvikling. Dreven vekst hormon, som er sjeldne, fører gigantism hos barn og akromegali hos middelaldrende voksne.

Østrogen og progesteron Ubalanse

Menoragi, som er en tilstand preget av uvanlig lang menstruasjonsperioder, rammer mange kvinner som ikke har nådd overgangsalderen. Ubalanser av østrogen og progesteron kan påvirke livmorslimhinnen, hvilke linjer livmoren, i løpet av menstruasjonssyklusen, forårsaker en opphoping som kan føre til tyngre enn normal menstruasjonsblødning.

Vasopressin Ubalanse

Vasopressin regulerer kroppens elektrolytter, og hvor det brukes vann og fordelt over hele kroppen. Hypothalamus produserer vasopressin, som samhandler med hypofysen til å frigjøre sine hormoner. Vasopressin er antidiuretisk, fordi det påvirker hvor mye vann er utgitt av nyrene i urinen. Overproduksjon av vasopressin fører til at kroppen til å holde tilbake vann, noe som resulterer i under normale natrium nivåer som kan føre til tretthet, hodepine, muskelkramper og oppkast. Omvendt, underproduksjon av vasopressin fører til at kroppen for å frigjøre for mye vann. Natrium nivåer blir høy og kan forårsake symptomer som mental forvirring og koma.

Thyroid Hormonell ubalanse

Skjoldbruskkjertelen produserer kalsitonin, T3 og T4 hormoner, som arbeider sammen for å regulere bein vekst, metabolisme, reproduksjon og riktig sirkulasjon og aktiviteten i hjertet. Hypotyreose er en tilstand der disse hormonene er ute av balanse og fører til depresjon, siden hjernen er også påvirket. Huden blir tykkere og tørre, negler og hår blir sprø, og det kan ta lengre tid for et sår å gro fordi sirkulasjonen ikke fungerer som den skal.

Svulster i hypofysen og erektil dysfunksjon

Svulster i hypofysen er uvanlige vekster inne i hypofysen, som i stor grad styrer kroppens produksjon av hormoner. Noen personer med disse svulstene opplever erektil dysfunksjon som et symptom på visse endringer inne i hypofysen.

Fakta

Ifølge University of Maryland Medical Center, produserer hypofysen hormoner som utøver bestemmende innflytelse på andre strukturer i det endokrine (hormon) system. Disse strukturene inkluderer testiklene, eggstokkene og skjoldbruskkjertelen og binyrene.

Svulster i hypofysen

De fleste svulster i hypofysen er ikke kreft, ifølge Mayo Clinic. Imidlertid kan disse vekster produserer hormoner på egenhånd, og skaper ubalanse som berører forskjellige deler av kroppen.

Prolactinomas og Ereksjonsproblemer

Svulster som produserer hormonet prolaktin (prolactinomas) kan utløse en tilstand som kalles hypogonadisme (lavt testosteron). Symptomer på hypogonadisme inkluderer erektil dysfunksjon (impotens), sammen med infertilitet, mangel på seksuell interesse og unormal brystutvikling (gynekomasti).

Medisiner

Merck Manuals Online Medical Library og Mayo Clinic liste flere medisiner for lindring av prolactinoma symptomer, inkludert kabergolin (Dostinex), bromokriptin (Parlodel) og pergolid. Disse forbindelsene oppnå sin effekt ved å redusere prolaktin produksjon og krymper svulsten.

Betraktninger

Kvinner kan også utvikle prolactinomas, med symptomer som melkeaktig brystsekresjon og uregelmessig eller ikke-eksisterende menstruasjon.

Naturlig behandling for hormon ubalanse

En hormonell ubalanse forårsaker slike symptomer som hetetokter og nattesvette, irritabilitet og depresjon, uforklarlig vekttap eller gevinst, og tretthet. Reseptbelagte medisiner er tilgjengelige for behandling av hormonelle ubalanser, men du foretrekker å bruke naturlige rettsmidler i stedet for syntetisk hormon erstatning terapi. Selv om ikke alle ubalanser kan behandles uten bruk av erstatning hormoner, kan symptomene bli administrert gjennom naturlige behandlinger.

Historie

Før advent av syntetiske hormoner, ble naturlig rettsmidler som brukes. Blant disse var urter klaseormedrue, brennesle, dong quai og soya. Disse urter inneholder fytoøstrogener. Fytoøstrogener er plantesammensetninger som etterligner østrogen finnes i menneskekroppen. Når kroppen ikke produserer nok østrogen, den vanligste årsaken til hormonell ubalanse, disse urtene forsyne kroppen med østrogenlignende stoffer, og dermed "lure" kroppen til å tro at hormonnivået er i balanse.

Typer

Men fytoøstrogener som finnes i disse plantene ikke "reset" skjoldbruskkjertelen eller stimulere hormonproduksjonen. De gjør lindre symptomer på overgangsalder, men hvis målet er å gjenopprette fruktbarheten, som i tidlig eggstokksvikt, kan urten mecafem være effektive.

Mecafem ikke inneholder fytoøstrogener. Det gjør imidlertid stimulere hypofysen og endokrine kjertler i produksjon. Østrogennivået er naturlig hevet, og så fruktbarheten kan bli gjenopprettet.

Men urter er ikke den eneste behandling for hormonell ubalanse. Akupunktur arbeider for å gjenopprette kroppens systemer ved å banke inn i kroppens energibaner. Den nøyaktige plassering av nåler realigns kroppens energier og gjenoppretter naturlige hormonnivåer. Fordi akupunktur er en vanskelig teknikk å kvantifisere, men vitenskapelige studier ikke bære dette ut. Bevisene av effektivitet er anekdotisk.

Meditasjon kan brukes til å behandle symptomer på hormonelle ubalanser, men det er ikke en kur. Mye som yoga og massasje terapi, kan meditasjon deg kontrollere påvirker av tilstanden. I tilfelle av menopause, kan dette være alt som er nødvendig.

Betraktninger

Menopause er en naturlig forekommende tilstand hos kvinner. Dette er naturens måte å beskytte eldre kvinner fra stress og krav av svangerskapet. Symptomene på menopause er en bivirkning av tilstanden. Administrerende symptomene er en passende behandling; menopause trenger ikke bli kurert.

Funksjon

Håndtere symptomer på hormonell ubalanse krever vanligvis en kombinasjon av behandlinger. Urteekstrakter og te ofte gi umiddelbar lindring, men noen, som klaseormedrue, kan bare brukes i opp til 6 måneder.

Hvis målet er langsiktig forvaltning og lindring av symptomer forårsaket av hormonell ubalanse, kan endringer i livsstil og kosthold være nødvendig.

Time Frame

Det mest naturlige behandling for hormonelle ubalanser begynner med diett. En diett av fisk, økologisk frukt og grønnsaker, fullkorn og rå matvarer opprettholder kroppens naturlige tilbøyelighet mot god helse og systemisk balanse.

Ved hjelp av riktig kosthold som baseline, legge til urtete og stress management teknikker til din daglige rutine. Stress management teknikker inkluderer trening, meditasjon og avslapping.

Disse valg av livsstil vil hjelpe til å redusere søvnløshet og tretthet, som i sin tur lindrer depresjoner og irritabilitet. De fremme riktig vekt og sirkulasjon, noe som i sin tur reduserer hyppigheten av hetetokter.

Over tid, et sunt kosthold og en diett av naturlige behandlinger undertrykke symptomer på hormonelle ubalanser.

Hvordan å rette hormon ubalanser

Det finnes mange flere typer hormoner i kroppen enn folk er klar over. Den hormonelle systemet er en av de mer delikat i kroppen. Små endringer som for eksempel et svekke immunforsvaret, en endring i dose hormonell prevensjon eller utbruddet av visse sykdommer eller tilstander kan alle føre til ubalanser. Hormonproduserende kjertler som skjoldbruskkjertelen eller hypofysen kan bli treg eller kan begynne å overprodusere hormoner. Selv maten du spiser og hvor mye søvn du får kan påvirke dette systemet. Arbeide med legen din, bør du være i stand til å identifisere kilden og lindre symptomene dine.

Hvordan å rette hormon ubalanser

utelukke det åpenbare. Menopause er en vesentlig årsak til hormonuregelmessigheter. Så er graviditet. Legen din vil sannsynligvis ønske å utelukke disse tingene ut først for å være på den sikre siden.

•  Få testet. Funksjonsfeil binyrene og skjoldbruskkjertelen er vanlige kilder til hormonelle ubalanser. Hormon ubalanser kan også være forårsaket av andre medisinske tilstander som poly cystisk ovarial lidelse. Legen din vil vite hva lidelser å teste for basert på dine symptomer og hennes eksamen. Finne årsaken til hormonell ubalanse er nøkkelen til å korrigere det. Selv diabetes er en form for hormonell ubalanse, da insulin er et hormon.

Undersøk dine rutiner. Et svekket immunforsvar kan kaste av hormonell ubalanse. Så kan ikke få nok søvn. Dårlig kosthold, mangel på mosjon og tretthet er alle ting som kan svekke immunforsvaret og sabotere din skjøre hormonsystemet. Sørg for å få nok hvile og mosjon.

Undersøk kostholdet ditt. Du kroppen produserer naturlig hormoner, men også behandler hormoner som finnes i maten. Det har vært mange rapporterte tilfeller av mennesker som har enorme bivirkninger fra hormoner i maten deres, alt fra konstant trøtthet og vektøkning til tidlig pubertet. Planter produkter som påvirker det blant annet soya. Soya inneholder fytoøstrogener, et stoff som fungerer som østrogen produseres av kroppen din. Meieri-og kjøttprodukter kan komme fra kyr eller dyr som ble matet hormoner mens de vokste. Begge disse kan ha en effekt på hormonnivået, og de kunne være medvirkende til dine symptomer.

Ta hormon terapi. Når en hormonell ubalanse er diagnostisert - og kilden er identifisert - legen din kan forskrive en hormonbehandling som består av hormoner som vil enten erstatte henhold produsert hormoner eller balansere ut overprodusert seg. Denne behandling er ikke uten bivirkninger. Du må bli overvåket av legen din og ta opp noen endring i symptomer, selv om du tror de er uviktig. Observere ting som tørr hud eller sprøtt hår. Alle disse tingene skape et komplett bilde for legen din å vurdere ditt tilfelle.

Bruk hormonell prevensjon. I noen tilfeller kan hormonell prevensjon regulere en kvinnes hormonelle syklus. Denne løsningen er ikke alltid hensiktsmessig for alle typer hormonell ubalanse, så det kan også føre til for mye av en bestemt hormon i kroppen din. Det er heller ikke et levedyktig alternativ for kvinner over 35 som røyker sigaretter fordi det kan øke hjerneslag og hjerteinfarkt risiko. Nøye overvåkning av blodkjemi vil avgjøre om dette er et alternativ for deg. Det bør også bemerkes at enkelte hormonelle ubalanser kan være forårsaket av start eller stopp hormonell prevensjon. Kroppen din kan vanligvis korrigere disse ubalanser over tid.

Gjennomgå andre medisiner du tar for interaksjoner og bivirkninger. Det kan være at du opplever en reaksjon på en bestemt medisiner du tar. Hvis alle andre veier er blindveier, prøve å spørre legen din for å endre medisiner for å teste om dette bidrar til å lindre symptomene dine. Dette kan være farlig og bør kun gjøres under tilsyn av lege.

Utforsk urter. En erfaren naturmedisin utøveren kan være i stand til å utvikle et regime av urte behandlinger for å balansere hormonsystemet. Mange har funnet suksess ved hjelp av disse metodene. Det kan være utrygt å prøve denne metoden uten råd fra en erfaren utøver, som feil doser av urter kan være like farlig som feil doser av medisiner. Urter er veldig kraftig og bør brukes med ærbødighet og en full forståelse av hvordan de fungerer i kroppen.

Hint

  • Gjør aldri noen radikale endringer i din helse plan uten først å rådføre deg med legen din.

Hva er årsaken til Hormonell ubalanse hos kvinner?

Hva er årsaken til Hormonell ubalanse hos kvinner?

Grunnleggende

Kvinner stadig tåle endringer i hormonbalansen i hele sin levetid. Fra tidlig ungdom til sene stadier av overgangsalderen, den skjøre balansen mellom østrogen og progesteron skift og kvinner opplever milde til ødeleggende bivirkninger. En rekke kjertler frigjør hormoner i henhold til miljø, liv-scenen og genetiske faktorer. Behandling av hormonelle ubalanser i kvinner varierer og ofte bærer sitt eget sett med bivirkninger som spenner fra kreft til hjertesykdom og depresjon. Ifølge leger ved Mayo Clinic, en av de største årsakene til hormonell ubalanse hos kvinner i alle aldre er stress, som kan behandles naturlig i de fleste tilfeller. Mens hormonene svinger naturlig gjennom en kvinnes liv, vil senket stressnivå bidra til å minimalisere virkningene.

Oppvekst

I tillegg til begynnelsen av menstruasjonssyklusen, noe som fører til sitt eget sett av hormonelt induserte endringer i kropps, nesten 1 prosent av unge piker lider av amenoré, eller kjertelforstyrrelser. Genetikk ofte er årsaken til sykdommen, noe som kan føre til egg å være unormal. Anoreksi og bulimi kan føre til unormale hormonbalansen. Overdreven trening og ekstremt lav kroppsvekt kan skape en ubalanse som stopper menstruasjonssyklusen helt. En underaktiv skjoldbruskkjertel, svulster på hypofysen og tidlig overgangsalder også er vanlige årsaker til hormonell ubalanse hos yngre kvinner.

Middelaldrende

Kvinner i midten alder, 20-45, kan oppleve hormonell ubalanse fra en rekke kilder. Spiseforstyrrelser, hypertyreose og stress kan påvirke den skjøre balansen og er vanligvis behandles med kosthold, mosjon og medisiner. Cervical lidelser og sykdommer som livmorkreft, unormal cervical mucus og eggløsningsforstyrrelser spille ødeleggelse med hormoner. Når en lege kan fastslå noen åpenbar årsak gjennom livsstils spørsmål, kan hormonell ubalanse hos middelaldrende kvinner kontrolleres gjennom en enkel spytt test eller ved mer dyptgående blodprøver.

Menopause

De fleste tenker på overgangsalder og aldring når man diskuterer ubalanse i hormoner og de resulterende bivirkninger. Hetetokter, humørsvingninger og nattesvette er vanlige samtaleemner blant eldre kvinner. Mangelen på eggløsning forårsaker en ubalanse som kroppen til slutt justeres til. Vektkontroll, trening, alternative urteterapi, avspenningsteknikker og resept hormonbehandling (HRT) er vanlige behandlinger som brukes for å redusere bivirkningene av menopausal hormonubalanse.

Miljø

Miljømessige påvirkninger som luft-og vannforurensning kan bidra til unaturlig hormon ubalanser i kvinner. En diett tung i bearbeidet mat, kombinert med en endring i livsløpet, kan bidra til en allerede delikat balanse mellom østrogen og progesteron. Høyt stressnivå forårsaket av arbeid, familie og personlige krav, sammensatte eventuelle eksterne faktorer som bidrar til hormonelle ubalanser.

Hvordan kontrollere Hormonell ubalanse

Hvordan kontrollere Hormonell ubalanse


Hormonell ubalanse kan føre til akne, vektøkning, tretthet, håravfall, hirsutisme og uregelmessig menstruasjon, men den gode nyheten er at disse ubalansene kan kontrolleres. Hos kvinner er polycystisk ovariesyndrom ofte ansvarlig for hormonforstyrrende effekter, men også andre forhold, som skjoldbrusk lidelser og svulster i hypofysen, også føre til hormonelle avvik. Nøkkelen er å få en riktig diagnose for din spesielle hormonell ubalanse.

Hvordan kontrollere Hormonell ubalanse

Gjør en avtale for å se din generelle lege hvis du utvikler nye symptom ut av det blå, som tretthet, akne, vektøkning, overskytende ansikts-og kroppshår, depresjon eller uregelmessig menstruasjon. Be om en fullblods workup som vil sjekke TSH, T3 og T4, samt dine kolesterol, triglyserider, glukose og jern nivåer.

Ta medisinen legen forskriver. Hvis dine blodprøveresultater vise at du har en lite aktiv skjoldbruskkjertelen (hypotyreose), bør et hormon erstatning pille som levotyroksin tas daglig. En overaktiv skjoldbruskkjertel (hypertyreose) kan behandles med anti-skjoldbrusk medisiner som Tapazole, eller radioaktivt jod tas gjennom munnen. I ekstreme tilfeller kan skjoldbrusk kirurgi være nødvendig.

Endre ditt kosthold hvis du mistenker at du har polycystisk ovarialsyndrom, fordi denne hormonelle ubalansen er ofte knyttet til insulinresistens. Sats på magre proteiner, grønnsaker og helkorn, og unngå raffinert sukker. Mat som soyabønner, fisk høy i omega 3-fettsyrer (f.eks laks) og linfrøolje kan også bidra til å regulere hormoner.

Se en reproduktiv endokrinolog (RE) hvis du er kvinne og dine symptomer fortsette. En RE spesialiserer seg på kvinnelige hormonelle ubalanser og kan kjøre tester for å se om eggstokkene produserer riktig mengde hormoner. P-piller er effektive når du prøver å kontrollere symptomer som hirsutisme, akne og uregelmessig menstruasjon; men hvis du prøver å bli gravid, kan legen sette deg på medisiner for insulinresistens som Metformin.

Hint

  • Hold en journal av dine symptomer for å se om de forverres under visse tider av måneden. Ikke vær redd for å gå til legen med dine mistanker; du kjenne kroppen din best, så hvis du føler at dine hormoner er ute av klask, så fortell ham.

Sykdommer forårsaket av en hormonell ubalanse

En hormonell ubalanse kan føre til mange ulike fysiske plager, syndromer og sykdommer, fra kreft og autoimmune sykdommer til en overaktiv skjoldbruskkjertel. Å være godt informert kan bidra til å korrigere en hormonell ubalanse før den har tid til å lage alvorlige medisinske problemer.

Kreft

Kvinner med et hormon ubalanse er mer sannsynlig å utvikle livmor, cervical eller brystkreft, mens menn med et hormon ubalanse er mer sannsynlig å utvikle nedbrutt kreft.

Autoimmune sykdommer

Ifølge Hormone Foundation, kan lupus og andre autoimmune sykdommer være forårsaket eller forverret av en ubalanse i hormoner (se Ressurser).

Cushings syndrom

Cushings syndrom skyldes kroniske høye nivåer av kortisol i kroppen, enten som produseres av kroppen, eller ved å ta kortisol-lignende medikamenter slik som prednison. Det kan føre til en rekke problemer, slik som vektøkning, høyt blodtrykk, diabetes, beinskjørhet, infertilitet og nedsatt sexlyst, blant andre problemer.

Akromegali

Denne sykdommen forekommer når det er noen overproduksjon av veksthormoner fra hypofysen, som forårsaker bein å vokse med en unormalt rask hastighet. Ifølge Mayo Clinic, vanligvis påvirker det middelaldrende voksne. Det er også kjent som gigantism når det rammer barn (se Ressurser).

Hypertyreose

Hypertyreoidisme (også kjent som en overaktiv skjoldbruskkjertel), kan forekomme som et resultat av en overproduksjon av hormonet tyroksin. Hypertyreose kan føre til problemer som hurtig vekttap eller gevinst, en rask hjerterytme, skjelving, nervøsitet, tretthet og struma. Det kan også være en indikasjon på en annen autoimmun tilstand, slik som Graves sykdom.

Advarsel

Hvis du mistenker at du har en hormonubalanse, gjøre det til en prioritet å se din lege. Du trenger kanskje en henvisning til en endokrinolog som kan bidra til å få hormoner balansert før noen store helsemessige problemer oppstår.

Hva er behandlingen for hormon ubalanse?

Når menn og kvinner nå slutten av 40-årene og begynnelsen av 50-tallet, er det en risiko for å oppleve hormonell ubalanse. Hormonelle endringer er vanlig hos mennesker som vi blir eldre. Den skift i disse endringene er så små at de har liten symptomatiske effekter. Men noen ganger store kjemiske ubalanser kan oppstå. I disse tilfellene vil lider oppleve store endringer i hans eller hennes kropp, produsere symptomer som er på gang ubehagelig og ødeleggende, noe selv forårsaker risiko for ens fysiske og mentale helse. Det finnes en rekke måter lider kan behandle hormonelle ubalanser å lindre symptomer assosiert med dem og føre mer balansert liv.

Definisjon

Hormonell ubalanse oppstår når det er svingninger i mengden av hormoner i kroppen produserer, forårsaker dramatiske endringer i kroppslige og nevrologiske funksjoner. Symptomer for hormonell ubalanse er varierte, men vidtrekkende. Noen av de mer vanlige symptomer inkluderer humørsvingninger, kvalme, tretthet, depresjon, hetetokter hos kvinner, vektøkning eller tap, hårvekst eller tap, etc. Mer alvorlige plager, som for eksempel osteoporose, bentap, erektil dysfunksjon eller impotens, minne tap, etc., er også vanlige symptomer. Helsepersonell har generelt ulike behandlinger for hormonelle ubalanser, avhengig av hva som er riktig for hver pasient.

Hormonbehandling

For mange kvinner er hormonbehandling en vanlig behandling for å lindre symptomene på hormonell ubalanse. For eksempel er kvinner som mister betydelige mengder av østrogen og progesteron i overgangsalder behandles med hormon erstatning medisiner, som oppnår en kjemisk balanse i kroppen sin. Terapeuter tror også at ved å øke mengdene av østrogen hos kvinner, kan hjertesykdom og osteoporose forhindres. Dette bidrar til å forbedre pasientenes livskvalitet og holde dem følelsen unge, selv om studier har diskontert noen av disse tidligere påstander. Kvinner oppfordres til å konsultere sine leger før du bestemmer om hormonbehandling er det beste valget i behandling av hormonelle ubalanser.

Livsstilsendringer

Andre former for behandling for hormonelle ubalanser som er gunstig for alle som lider omfatter endringer i livsstil. Ansett som den minst risikable av alle behandlinger, livsstilsendringer likevel krever mest disiplin og selvbeherskelse. Disse endringene kan omfatte alt fra stress-lettelse øvelser, for eksempel yoga eller meditasjon, til forbedringer i ens kosthold og mosjon. Noen av de mer konkrete endringer man kan gjennomføre inkludere eliminere koffein og alkohol; å få en god natts søvn; regelmessig inntak av vitamin B, C, D, E; praktisere pusteøvelser; spiser balanserte måltider; trener regelmessig; drikke rikelig med væske for å unngå dehydrering, samt øke mengdene av mat som er rik på Omega-3 og Omega-6 fettsyrer. Matvarer, for eksempel linfrø, gresskarfrø og solsikkefrø, er høy i Omega-3 fettsyrer, mens egg, fjørfe og nøtter er også høy i Omega-6 fettsyrer.

Alternativ medisin

Ved hjelp av alternative legemidler er et annet alternativ for de som lider av hormonelle ubalanser. Alternativ medisin kan være alt fra å bruke urtemedisiner til å bruke andre teknikker, som for eksempel akupunktur, biofeedback, massasje, aromaterapi, eller hypnose. Avhengig av hva som fungerer best for hver enkelt pasient, kan hver av disse rettsmidler har varierende resultater. For kvinner, urtemedisiner synes å ha de mest effektive middel for å lindre symptomer forbundet med overgangsalder eller andre hormonelle ubalanser. Det finnes to typer urte rettsmidler tilgjengelig til lider: phytoestrogen og ikke-estrogenic urter. Phytoestrogen urter, for eksempel svart cohosh, inneholder østrogen som produseres av planter. Ved bruk av disse urter, blir den plantebaserte østrogen innført i kroppen for å erstatte tapet av østrogen kvinner erfaring i overgangsalderen. Non-østrogen urter fungerer rett og slett for å stimulere hypofysen og endokrine kjertler å øke frekvensen av hormoner i kroppen vil naturlig produserer, og dermed skape en kjemisk balanse som vil lindre menopausale symptomer.

Sammenligne og kontrast i Behandlinger

Hormonbehandling er, selvfølgelig, den dyrere av de ulike behandlinger tilgjengelig for hormonell ubalanse lider. Det er også den mest risikable av behandlinger tilgjengelig. I en 2002 klinisk studie, den største av sitt slag, kvinner Health Initiative (WHI) oppdaget at det var betydelige økninger i helserisiko for langsiktig hormonbehandling. Innføringen av syntetiske hormoner øker risikoen for eggstokkreft og brystkreft, hjertesykdom, blodpropp og slag. Etter undersøkelsen ble frigjort, i det minste to tredjedeler av leger i dette feltet avbrytes bruken. Hormonbehandling er fortsatt i bruk, men bare for kortsiktig lindring fra noen menopausale symptomer.

Imidlertid er hormonbehandling fremdeles ansett å ha noen fordeler, for eksempel forebygging eller en redusert risiko for å pådra i sykdommer slik som osteoporose, kolorektal kreft, og hjertesykdommer. Den minst risikable og mest kostnadseffektive behandlinger for hormonelle ubalanser forblir livsstilsendringer og alternative medisiner. Men, i tilfelle av urtemedisiner, er det noen risiko å vurdere. En eventuell sideeffekt for bruk av phytoestrogen urter, for eksempel, er at de kan påvirke en kvinnes evne til å produsere østrogen naturlig. På den annen side er ikke-østrogen urter regnes blant helse eksperter som den minste risikofylt av de to urtene som brukes for hormon behandlinger.

Behandlinger for Hormonell ubalanse

Hormonell ubalanse er en medisinsk tilstand der kroppen produserer for lite eller for mye østrogen, progesteron, eller testosteron. Tilstanden er ofte forbundet med overgangsalderen, men også påvirker ungdom i puberteten, de som vinner eller taper for mye vekt i løpet av en kort tidsperiode, og de opplever stress. Symptomer kan være kvalme, humørsvingninger, og tretthet. Hormonbehandling pleide å være behandling av valget for en ubalanse i hormoner, men denne behandlingen forårsaket sykdommer som hjertesykdommer, kreft i eggstokkene, brystkreft, og blodpropper. Det er nå bedre metoder for å behandle hormonell ubalanse.

Herbal rettsmidler

Noen urter, for eksempel svart cohosh, ha østrogen effekt i kroppen, på grunn av det høye nivået av østrogen-lignende stoffer som plantene produserer. Når det tas internt, stimulere de endokrine og hypofysen, og dermed gir disse kjertlene til å produsere hormoner naturlig. Normalisering av nivået av østrogen balanserer testosteron og progesteron-nivåer i tillegg, for derved å stabilisere alle nivåer av hormoner.

Acupunture

Akupunktur er en teknikk hvor små, tynne nåler er satt inn i huden. Nålene er strategisk plassert av en utdannet akupunktør. Plassering av nålene avhenger av sykdommen og den enkelte pasient. Noen mennesker lider av hormonell ubalanse har blitt behandlet med akupunktur.

Biofeedback

Biofeedback bruker instrumenter som måler vasokonstriksjon, muskelspenninger, blodtrykk og hjernebølger, blant annet. Med hormonell ubalanse behandling, forsøker biofeedback å omskolere kroppen til å få kontroll over hormonnivået til endring. Biofeedback er momentant. Enten hormonnivåene endres eller ikke, vil pasientene vite umiddelbart om ikke denne behandlingen vil fungere for dem eller ikke.

Aromaterapi

Aromaterapi bruker oljer fra planter til å påvirke fysisk endring. For eksempel har duften av lavendel en beroligende effekt på mennesker. Aromaterapi har vært brukt til å behandle de hormonelle ubalanse symptomer på depresjon, stress, irritabilitet, humørsvingninger, og angst. Hormonelle symptomer ubalansen som oppstår i hjernen, slik som depresjon og angst, er umiddelbart lettet av den beroligende lukter levert gjennom aromaterapi. Aromaterapi senker nivået av hormoner som produserer symptomene på hormonell ubalanse.

Botemidler for hormon ubalanse

Det endokrine systemet er ansvarlig for produksjon, lagring og funksjon av hormoner. Hormoner er kjemikalier som er syntetisert i endokrine kjertler deretter sirkulert i hele kroppen til å binde med reseptorer, hvor de regulerer aktiviteter, for eksempel energi, vekst og reaksjon på stress. Det er mer enn 60 hormoner øve innvirkning på forskjellige deler av kroppen. Noen kur for hormonelle ubalanser må løse de spesifikke hormonet.

Endokrine kjertler

De store endokrine kjertler er hypofysen, pineal, skjoldbruskkjertelen, binyrene, bukspyttkjertelen og gonadene. Hypofysen regulerer mange forskjellige kroppsaktiviteter, fra vekst og reproduksjon til urinvolum og blodtrykk. Pinealkjertelen produserer melatonin, som styrer søvn / våkne syklus. Skjoldbruskkjertelen styrer forbrenningen og opprettholder et konstant nivå av kalsium i blodet. Binyrene gir adrenalin og noradrenalin, som kontrollerer de mange fysiske reaksjoner knyttet til "fight-or-flight" respons. Bukspyttkjertelen produserer de hormoner som styrer blodglukose. Gonadene administrere alle hormoner knyttet til reproduksjon og seksualitet.

Hormon ubalanse

Hormoner opprettholde balansen som kreves for kroppens helse. For eksempel utløser de en økning i glukose hvis kroppen trenger mer energi, eller de frigir et annet hormon for å redusere nivåene, dersom de er for høy. Hormoner utføre jobbene sine ved å endre fysiologiske aktiviteter på cellenivå. En ubalanse kan bety enten for mye eller for lite av hormonene er tilgjengelig. Det er mange mulige årsaker. Kjertelen seg selv kan bli skadet eller organ som har ansvar for å varsle kjertelen til å produsere og skille ut hormoner kanskje ikke fungerer ordentlig. Hormon ubalanse kan forårsake sykdom, men noen sykdommer føre forstyrre hormonbalansen. Hormonforstyrrende - kjemikalier som finnes i hverdagsprodukter - kan forstyrre produksjonen eller aktiviteter av hormoner. Botemidler for hormon ubalanser må rettes mot årsaken, enten det er underliggende sykdom eller andre faktorer.

Medisinsk behandling

Leveren sklerose, hjerneskade og kreft er eksempler på fysiske lidelser som kan føre til en ubalanse av hormoner. Hvis et fysisk problem som forårsaker problemet, så det må tas opp som et skritt mot herding hormon ubalanse. Når det er for lite hormon som produseres eller skilles, kan reseptbelagte medisiner brukes til å erstatte den manglende hormonet. En annen eventuell behandling ikke tilførsel av næringsstoffer som spiller en rolle i syntesen av hormonet.

Alternativ medisin

Avhengig av årsaken og hvilke hormon er ubalansert, kan alternative behandlingsformer, som for eksempel naturmidler og kosttilskudd, være tilgjengelig. The University of Maryland Medical Center har en komplementær medisin seksjon på sin hjemmeside. Det kan søkes ved hjelp av en spesifikk diagnose, noe som resulterer i nærmere informasjon om anbefalte alternative behandlinger.

Livsstilsendringer

Endringer i livsstil kan være alt som er nødvendig, eller de kan anvendes sammen med andre behandlinger. Teknikker som reduserer stress, et sunt kosthold, regelmessig mosjon og nok søvn alle bidra til å opprettholde en balanse av hormoner. I tillegg til et sunt kosthold, vil kosttilskudd bidra til å sikre det endokrine systemet har støtte den trenger for å fungere skikkelig.

Cure Versus Treatment

Det er noen hormon tilstander som kan behandles, men ikke kureres. Det endokrine systemet er så komplisert at helsepersonell bør konsulteres for å målrette det hormonet som opplever ubalanse og for å finne det beste løpet av handlingen.

Hormon ubalanse Remedy

Hormoner kan være din beste venn eller din verste fiende. Når du vil ha dem til å jobbe, har de ikke; når de er ute av sporet og skaper sorg, du unnlater å realisere de er å klandre. Du kan utjevne dette ujevn spiller feltet, skjønt. Enten du velger den naturlige ruten for kosthold og trening eller den medisinske ruten for hormonbehandling, alternativer eksisterer for å gjøre livet ditt gladere en.

Årsaker og symptomer

Hormon ubalanse kan begynne når en kvinne er i hennes 20-årene eller kan ikke begynne før hun når hennes 40-årene - den pre-menopausal alder. Uansett hvor gammel en kvinne er når symptomene presenterer seg selv, er en føre krig mellom østrogen og progesteron vanligvis den skyldige.

Løpet av en menstruasjonssyklus, både hormoner har sin rolle å spille; østrogen er å regjere i første halvår, mens progesteron regler over hele kroppen for andre halvår. En ubalanse oppstår når østrogen forsøker å ta over helt. Denne ubalansen oppstår også under årene som pre-menopause og overgangsalder oppstå.

Vanlige symptomer assosiert med hormonelle ubalanser er hodepine, tretthet, lav sexlyst, PMS, vektøkning, depresjon, angst og svimmelhet. Disse symptomene bør ikke ignoreres, som hormon ubalanser selv kan være et symptom på en underliggende helsetilstand.

Endre Diet

Å gjøre enkle endringer i kostholdet ditt kan hjelpe lindre symptomene som er forårsaket av hormonelle ubalanser. Mat som inneholder animalsk fett, for eksempel rødt kjøtt og meieriprodukter, kan forstyrre din saldo på grunn av de kjemikaliene som finnes i dem.

Fettsyrer slik som omega-3 og omega-6 kan bidra til å opprettholde sunne hormonbalansen, og kan finnes i matvarer, slik som fisk, nøtter og malt linfrø, så vel som i form av kosttilskudd.

I tillegg til endringer i kostholdet, bidra til å avlaste stress forårsaket av hormonelle ubalanser ved å praktisere yoga og meditasjon på en jevnlig basis. Trene daglig kan også redusere antall humørsvingninger du erfaring; når du trener, endorfiner (eller den "lykkehormoner,") er utgitt. Ikke bare vil din mentale outlook bedre, men du kan finne energinivået har økt i tillegg.

Herbal rettsmidler

Det er to hovedtyper av urte rettsmidler for hormonforstyrrende effekter: phytoestrogenic og ikke-østrogen. Urter, for eksempel klaseormedrue, inneholder østrogen forbindelser som har blitt produsert naturlig av planter. Fordelen med å ta en phytoestrogenic urt er at den gjenoppretter østrogen til kroppen naturlig mens frastøter overflødig østrogen; dette gir balanse kroppen din trenger. Ulempen er at over tid, kan kroppen din begynne å stole på denne urten, til slutt resulterer i manglende evne av kroppen din til å produsere noen østrogen på egen hånd.

Ikke-estrogenic urter, for eksempel Macafem, inneholder ikke østrogen. De gjør imidlertid ernære både hypofysen og endokrine kjertler, noe som resulterer i stimulering av kroppens egen hormonproduksjon. Dette balanserer både østrogen og progesteron, sammen med testosteron nivåer.

Både phytoestrogenic og ikke-estrogenic urter kan finnes på din lokale helsekost butikk.

Hormonbehandling

Selv om dette er en av de mest populære behandlinger som brukes for kvinner i USA, er det også ansett for å være en høy alternativ risiko. I disse tilfellene er kvinner gitt syntetisk fremstilte hormoner for å erstatte hormonene sine egne kropper er ikke lenger produserer. Sikkerheten ved dette alternativet er diskutabelt.

I 1991, den største kliniske studien - kalt kvinner Health Initiative - ble utført av National Health Institute. Denne studien ble gjennomført for å besvare ubesvarte spørsmål om fordelene og risikoen ved hormonbehandling (HRT). Studien ble avsluttet, uten å være avsluttet, i juli 2002, på grunn av studien etter å ha vist seg å være på det punktet at HRT økt risiko for utvikling av hjertesykdom, blodpropp, eggstokk-og brystkreft. Til denne dag, funnene i denne studien er ubestridt.

Signaler om en hormon ubalanse hos barn

Signaler om en hormon ubalanse hos barn


Barn med hormonelle ubalanser har blitt en bekymring de siste årene. For å forstå hva en hormonell ubalanse er først forstå hva et hormon er, og deretter vurdere hvordan en ubalanse oppstår.

Definisjon av et hormon

Et hormon er en kjemisk fremstilt på ett sted i kroppen, men virker i en annen. Hormoner aktivere cellene i kroppen til å kommunisere for å opprettholde og regulere forskjellige funksjoner i kroppen, inkludert vekst og utvikling, metabolisme og vev funksjon.

Endokrine systemet

Hormoner er en del av et komplekst nettverk innenfor det endokrine systemet. Det endokrine systemet består av kjertler som produserer hormoner - som hypofysen og skjoldbruskkjertelen - og vitale organer, inkludert bukspyttkjertel, nyrer og lever.

Effekter av hormon ubalanse

En hormonell ubalanse er rett og slett "manifestasjon av noe galt med en kjertel," som beskrevet av Robert Lustig, MD, en endokrinolog ved University of California, San Francisco. Et hormon ubalanse (enten for mye eller for lite) kan ha alvorlige effekter på kroppsfunksjoner. Dessverre kan barn være utsatt for hormonell ubalanse på grunn av en rekke faktorer, inkludert arvelighet, og i noen tilfeller, miljømessige stoffer.

Vanlige symptomer hos barn

Symptomer på hormonell ubalanse hos barn omfatter angst, overdreven vektøkning, manglende evne til å konsentrere seg og fokusere, tretthet, humørsvingninger, dårlig sosiale vaner og hyperaktivitet. Denne tilstanden kan også være årsaken til en faktisk lidelse som kalles oppmerksomhet Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

Expert Insight

Barn med et hormon ubalanse kan vokse saktere enn andre barn deres alder. Ifølge ChildrensHospital.org ", både gutter og jenter kan ha for mye eller for lite thyroid hormon, kortisol, insulin og andre hormoner." Vekst hormonbehandling kan brukes som behandling for å bringe balanse tilbake til hormoner. Dette gis vanligvis som en injeksjon, og barn bør evalueres hvert tre til seks måneder for å overvåke deres fremgang samt eventuelle bivirkninger.

Tegn og symptomer av kortisol hormon ubalanse

Tegn og symptomer av kortisol hormon ubalanse


Hormoner i menneskekroppen er delikat balansert med handlingene til forskjellige kjertler. Hoved kjertel av menneskekroppen er hypofysen i bunnen av hjernen, og hormoner det frigjør styre funksjonen av andre kjertler i hele kroppen (derav uttrykket "master kjertel"). Hypofysen utgivelser et hormon som heter ACTH som stimulerer binyrene, som ligger på toppen av hver nyre, for å produsere kortisol. Cortisol hjelper kroppen takle stress ved å regulere immunfunksjon, blodglukose (sukker) nivåer og blodtrykk. En ubalanse i produksjon av kortisol kan føre til flere forhold, hver med sitt eget sett av tegn og symptomer.

Fatigue

Hvis kortisol er for høy, vil det utløse frigjøring av høyere-enn-normal nivåer av glukose i blodet. Denne økte blodsukker fører til symptomer som ligner på de som er sett hos personer med type 2 diabetes, inkludert tretthet. Dette er fordi glukose i blodet betyr ikke nødvendigvis at den er tilgjengelig som drivstoff for muskler og andre organer.

Hyppige infeksjoner

Cortisol reduserer funksjonen av immunsystemet som respons på stress. Faktisk er et kortisol-lignende medikament kalt prednison brukes for å behandle autoimmune sykdommer som reumatisme. Personer med overskytende nivåer av kortisol i kroppen vil ha immunforsvar som har praktisk talt stengt ned, noe som fører til hyppige infeksjoner, spesielt bakterielle infeksjoner.

Svimmelhet og besvimelse

Lave nivåer av kortisol føre til en reduksjon i blodtrykket. Da kroppens blodtrykket synker under det normale, i blodet ikke er i stand til å nå hjernen så effektivt, noe som fører til en følelse av svimmelhet og kanskje til og besvimelse.

Må Thyroid Ubalanser Årsak skallethet hos kvinner?

Må Thyroid Ubalanser Årsak skallethet hos kvinner?

Mange årsaker til kvinnelig hårtap

Thyroid ubalanser kan føre til hårtap hos både menn og kvinner. Men kommer ikke alle hårtap som følge av skjoldbruskkjertelen ubalanser, og skjoldbrusk ubalanser vanligvis ikke føre til skallethet, men heller thinning av håret, og kanskje en vikene. Andre faktorer kan inkludere siste fødsel, starte eller stoppe p-piller, vitamin eller mineral mangler, overdrevent inntak av vitamin A, anoreksi, bulimi, hudinfeksjoner, kjemoterapi, narkotika toksisitet, forhold som påvirker eggstokkene, binyrene eller hypofysen, nyre sykdom, leversykdom, høy feber og til og med høyt stress. Dermed bør det ikke automatisk antatt at kvinnelig hårtap må være et resultat av skjoldbrusk ubalanser. Imidlertid, når det er en ubalanse i skjoldbruskkjertelen, det generelt vil ha en ugunstig effekt på hårveksten.

Hypertyreose

Skjoldbruskkjertelen produserer hormoner som regulerer stoffskiftet, produserer proteiner og regulerer kroppens følsomhet for andre hormoner. Hypertyreose refererer til en overaktiv - eller hyper - tilstand i skjoldbruskkjertelen. Når skjoldbruskkjertelen er overaktiv, håret faller av raskere, erstatter ikke seg selv så raskt og vokser tilbake i tynnere tråder. Hårsekkene dør ikke ut som i mannlig mønster skallethet, men heller håret rett og slett ikke vokser tilbake så raskt og dermed mindre hår er på hodet til enhver tid.

Hypotyreose

Hypotyreose, som refererer til underaktivitet - og dermed hypo - i skjoldbruskkjertelen er en mye mer vanlig tilstand enn hypertyreose. Med hypotyreose, vokser håret saktere og er mindre spenstig, å miste sin typiske glans og blir sprø. Med begge forholdene, kan hårtap reduseres og reverseres når den underliggende thyroid dysfunksjon er behandlet. Siden det finnes mange andre problemer som kan forårsakes av tyreoidforstyrrelser, så vel som så mange andre forhold som kan være indikert av kvinnelig hårtap, er det viktig å ta kontakt med en lege når en hårtap problem oppstår.

Symptomer på en Thyroid Ubalanse

Når skjoldbruskkjertelen er humming sammen, vil alt annet i kroppen fungere godt. Skjoldbruskkjertelen, formet som en sommerfugl, er plassert bak strupehodet i halsen. Hypofysen, lokalisert i hjernen, sender viktige meldinger til skjoldbruskkjertelen for å aktivere hormoner som bidrar til å stabilisere energinivået av de kroppssystemer.

Den følgende artikkelen er en oversikt over denne lidelsen, dens symptomer og noen tankevekkende meninger om opprinnelsen til thyreoiditt. Denne informasjonen skal ikke ta plassen til lege. Det spiller også representerer ikke en diagnose av noen profesjonelle utøveren.

Thyroid Disease

Det finnes to former for skjoldbrusk sykdom: genetisk og autoimmune. Den autoimmun thyroid ubalanse kommer i to former: hypotyreose og hypertyreose. Hypotyreose (Hashimotos tyreoiditt) er navnet gitt til en langsom eller inaktiv skjoldbruskkjertelen. Hypertyreose (Graves 'sykdom) er akkurat det motsatte. Kjertelen er hyperaktive og spytter ut hormoner konsekvent.

Noen fagfolk --- både leger og forskere --- tror at den autoimmune formen utvikler seg fra fravær eller overflod av jod. Begge forholdene er utløst av stress. Disse thyroidisms har vist lenker til posttraumatisk stresslidelse (PTSD) da legene oppdaget at stress endrer hormonnivået i systemet.

Hypothyroid symptomer

Symptomer på en skjoldbrusk ubalanse er ganske subtil og ofte oversett og kan selv gå ubehandlet. Resepten for vektøkning med manglende evne til å gå ned i vekt er vanligvis en tur til ernæringsfysiolog for kosthold rådgivning (som ikke vil hjelpe). Behandling for å sove lengre perioder uten å nå restorative søvn nivåer er vanligvis en tur til søvnlaboratorium (snorking, kanskje ...).

Treghet, tretthet og kortpustethet fører til en psykiater sofaen for behandling av depresjon. Ingen av disse profesjonelle trekke blod for å bestemme hormonnivåer. Endokrinologi er den grenen av medisin som ville behandle hypothyroid pasienter.

En blod lab analyse kan avsløre ubalanse i skjoldbruskkjertel hormon teller, som påvirker funksjonen til andre systemer i kroppen. Hypotyreose reagerer på hormonsubstitusjonsbehandling, så vil de andre system ubalanser.

Hyperthyroid symptomer

Disse symptomene er ikke så subtil, men de er som regel ukjent og underbehandlet. Vekttap, hårtap, endringer i synet og en garantert tilfelle av angst er alle drenering på "forfengelighet genet." Søvnløshet og trøtthet er uforenlige symptomer. Men hjertebank og rask hjerterytme betyr cardiac helse er i fare fra å være på høy-oktan hormoner.

Hyperthyroid er ikke vanlig. Begrepet refererer til en overdreven mengde thyreoideahormoner sirkulerer gjennom våre mange kroppens systemer. En øyelege, hudlege og søvnlaboratorium kan bli diagnostiske verktøy igjen. Denne pasienten kan selv gå med en kardiolog. Det ville være sjelden at noen av disse fagfolk til å gjøre en blod uavgjort spesielt for skjoldbruskkjertelen. Endokrinolog ville være det profesjonelle valget til disse pasientene, også.

Jod-mangel

Diet dypt påvirker funksjonen av skjoldbruskkjertelen hormon. Merkelig, de to landene som har den høyeste forekomsten av skjoldbruskkjertelen ubalanse fører til sykdom er USA og Japan.

Dietter høy i mais og Brassica planter resultere i treg skjoldbruskkjertelen. Nippelen er ute av stand til å frigi den nødvendige mengde av hormoner når det er nødvendig. Brassica planter inkluderer kål, brokkoli, spinat, visse nøtter og rosenkål. Alternativt kan dietter høy i sjømat spille en rolle i utviklingen av en skjoldbrusk ubalanse.

Den japanske kostholdet er rikt på sjømat, som er høy i jod. Den amerikanske diett er basert på jod salt, og jod anvendes som et maskinvask i næringsmiddelindustrien.

Genetiske Lenker

Hvis Graves 'sykdom og Hashimotos tyreoiditt er genetisk, må det være et gen med koden for hver enkelt. Lenker må foreligge mellom genom og sykdommen. Alt peker på en sammenheng mellom disse formene for skjoldbruskkjertelen ubalanse, spesielt hvis andre familiemedlemmer har sykdommen eller symptomene.

Graves 'sykdom har antistoffer som piggyback på enzymet T4. Antistoffer holde enzymet aktiv. Dagens behandling er rettet mot å undertrykke eller fjerne skjoldbruskkjertelen til å rette opp situasjonen.

Det motsatte skjer med Hashimotos tyreoiditt. Denne prosessen forblir den samme med et annet resultat. I dette tilfellet, enzymet blokkerer funksjonen til denne kjertel og til slutt fører til skjoldbruskødeleggelse. Skjoldbruskkjertelhormon er gjeldende behandling for Hashimotos tyreoiditt.

Både forskere og medisinske fagfolk fortsette den genetiske søk håper at en dag vil de være i stand til å identifisere og korrigere thyroid ubalanse ved kilden. Ingen er villig til å betale for behandling hvis en korreksjon er tilgjengelig.

Naturlig rettsmidler for en hormonell ubalanse

Naturlig rettsmidler for en hormonell ubalanse


I det siste har syntetiske hormoner vært standarden for å korrigere en hormonell ubalanse. Dessverre er mange av disse syntetiske produkter også komme med heftig bivirkninger. For mange kvinner som vil heller ikke innføre disse syntetiske kjemikalier i kroppen sin, er muligheten tilgjengelig for å bruke naturlige rettsmidler for å prøve og korrigere hormonell ubalanse. Naturlig rettsmidler tillate deg å beskytte kroppen mot de sterke kjemikalier ofte finnes i syntetiske hormoner, mens du fortsatt returnere kroppens hormonnivåer til det normale.

Agnus Castus (Chasteberry)

Opprinnelig brukt av romerske ektemenn som en måte å holde sine kvinner trofaste mens de var borte i krig, er agnus castus urt nå mye brukt til å bidra til å regulere problemer med menstruasjon på grunn av hormonelle ubalanser. En romersk mann ville spre bladene av planten på sofaen, i den tro at lukten av urter ville undertrykke sin kones seksuelle lyster til han kom hjem. Selv om ikke effektive for dette formålet lenger, gjør bladene lage te og urte kosttilskudd som studier nå viser kan bidra til å regulere hormonelle endringer. Anlegget stimulerer hypofysen til å løslate Leutenizing hormoner, som har samme effekt som progesteron.

Cimicifuga racemosa (klaseormedrue)

Cimicifuga racemosa, når forberedt på riktig måte, er antatt å hjelpe med mange gynekologiske problemer forbundet med hormonell ubalanse. Urten antas å etterligne østrogen, og kan bidra i lindring av menopausale og premenstruelle symptomer. Denne planten kan bli funnet i mange urte kosttilskudd spesielt markedsføres til kvinner.

Eleutherococcus Senticosis (Siberian Ginseng)

Eleutherococcus senticosis, noen ganger referert til som sibirsk ginseng, har vært brukt i Kina som en fruktbarhet urt i århundrer. Urten er antatt å ha aphrodisiacal egenskaper, men det har også vist noen begrensede fordeler for hormon ubalanser. Det kan også hjelpe med problemer knyttet til menstruasjonssyklusen og overgangsalder.

Diett

Ditt kosthold kan også påvirke hormonbalansen. Hold deg til en diett rik på frukt og grønnsaker, som inneholder mange av de vitaminer og næringsstoffer som trengs for å opprettholde kjertlene forbundet med hormonproduksjon. Redusere mengden av kjemisk dyrket og syntetiske matvarer kan også holde hormoner balansert. Sats på mindre kjøtt og mer økologisk mat i kosten for å bidra til å regulere alle viktige prosesser i kroppen, ikke bare dine hormoner.

Trening

Trening kan være til nytte både kvinner og menn når det brukes for å bekjempe en hormonell ubalanse. For kvinner, fremmer trening produksjon av 17 beta østradiol, en aktiv form for østrogen. Dette hormonet bidrar til å forbrenne fett, samt øke din energi. Når du nærmer deg overgangsalderen, produserer kroppen betydelig mindre 17 beta østradiol. Men hvis du fortsetter å trene, kan du beholde eller øke produksjonsnivået, selv opp gjennom overgangsalder.
For menn, mosjon påvirker i hovedsak testosteron nivåer. Øvelse øker dine testosteronnivå, så lenge treningsøkten varer i minst 30 minutter, så det kan ta så lang tid for kjertlene å begynne å produsere hormonet. Nivåene vil holde seg forhøyet i opptil fire timer etter treningsøkten. Trening øker også testosteronnivå hos kvinner.

Hormon ubalanser i kvinner

Under en kvinnes liv, sjansene er gode for at hun vil oppleve hormon ubalanser. Mest automatisk tenke at hormon ubalanser skyldes overgangsalder, men det er andre faktorer som kan kaste et organ av og forårsake hormon ubalanse.

Premenopause

Kvinner i 20- og 30-årene kan oppleve den "gleden" av hormon ubalanse, i en prosess som kalles premenopause. Premenopause er tiden før overgangsalderen, når kvinner fortsatt har sine menstruasjonssykluser, men opphøre eggløsning. Når en kvinne slutter å eggløsning, vil kroppen hennes ikke produserer hormonet progesteron, som bidrar til å holde østrogen i sjakk. Når progesteron ikke er produsert, vil østrogen bygge opp og forårsake en hormon ubalanse.

Menopause

Mens menopause ikke pleier å bli gjenkjent før kvinnene er i 40-årene og 50-årene, kan noen kvinner går inn i overgangsalderen så tidlig som 30-årene. Menopause er når kvinner slutter å sykle, noe som fører til to av de tre primære østrogen hormoner og testosteron for å ikke bli produsert. Etter en viss tid, når eggstokkene ikke produserer disse hormonene, vil mensen opphører, slik at kroppen til hormonubalanse.

Regulering av hormoner

Hormonene blir produsert av endokrine og hypofysen systemer ligger i hypothalamus. Hypothalamus er en primær system i hjernen som styrer bestemte nervefunksjoner. Sin kontroll av impulser til hypofysen bistår kjertler i riktig hormonproduksjon. Når impulsene blir forstyrret, på grunn av skade eller alder, kan hormonene begynne å opphøre.

Hypotalamus regulerer hormonproduksjon, noe som betyr at den er ansvarlig for regulering av blodtrykket, tørste, sult, kroppstemperatur og metabolisme. Med hypothalamus så nært knyttet til slike viktige funksjoner, blir symptomene på hormon ubalanser forståelig.

Symptomer på hormon ubalanse

Når hypothalamus er feil, spesielt i overgangsalderen kvinner, vil kvinner se vektøkning, hetetokter og nattesvette, blant andre symptomer. Siden hypothalamus er ansvarlig for regulering av kroppstemperatur, vil et hormon ubalanse resultere i den plutselige utbruddet av hetetokter og nattesvette, som kroppen reagerer uberegnelig til hormon ubalanse.

Hormon ubalanse bidrar også til plutselig vektøkning hos kvinner. Med hypothalamus ansvarlig for stoffskiftet og kroppstemperatur, når hypothalamus ikke fungerer som den skal, kan stoffskiftet sakte, forårsaker thermogenic prosessen for fettforbrenning å bremse også, forårsaker betydelig vektøkning.

Annet hormon ubalanse

Noen kvinner kan oppleve et hormon allergi som kan føre til et hormon ubalanse. Prepubescent jenter kan oppleve et hormon allergi eller følsomhet, noe som kan føre til vektproblemer, tretthet, alvorlige hudproblemer, tynning hodehår, leddgikt, kronisk utmattelsessyndrom og migrene. Hormon allergi er kroppens reaksjon når hormonene begynner å sykliske råvarer. Når en jente treffer puberteten, kan symptomene bli mer alvorlig og syklisk. De fleste leger ikke gjenkjenner symptomene som symptomer på hormon allergier, og anser det som symptomer på mensen.

Rememdies for hormon ubalanser

Når hormon ubalanser oppstår i premenopausale og postmenopausale kvinner, leger vil løse problemet med hormonbehandling. Premenopausale kvinner kan ha eller få p-piller som er høyere i østrogen og progesteron for å sikre at hormonene er i balanse. Menopausale kvinner vil motta hormonbehandling for å øke hormoner og lindre menopausale symptomer.

Hva er Stress kjemisk ubalanse?

Ubalanse i stressrespons system innebærer primært feilregulering av hypothalamus-hypofyse-binyre-aksen (HPA). I praksis er kortisol produsert i enten unormalt lave eller for høye mengder, avhengig av etiologi.

Normal fysiologi

I første respons på ulike stressfaktorer, hypothalamus og hypofysen slipper regulatoriske hormoner som stimulerer binyrene frigjøring av kortisol, adrenalin og noradrenalin. Når alarmen fasen avsluttes, adrenalin og noradrenalin tilbake til normale nivåer, mens kortisol forblir forhøyet i noen tid. Når denne sekundære motstand reaksjonen ikke lenger er nødvendig, blir kortisolproduksjonen også downregulated til pre-stress-kapasitet.

HPA Hyperaktivitet

I HPA aksen forstyrrelse av denne art, det er overproduksjon av hormonet CRH og kortisol, uavhengig av eventuelle faktiske stress. Dette kan gi opphav til humørforstyrrelser, deprimert immunitet, søvnløshet, tap av appetitt, nedsatt libido, høyt blodtrykk, vektøkning og dyslipidemi.

HPA Suppression

Redusert HPA-aktivitet er karakterisert ved reduserte nivåer av både CRH og kortisol, så vel som en dempet generelle stressrespons. Noen av symptomene på utilstrekkelige kortisolnivå kan være bemerkelsesverdig lik de av sitt overskudd, men kan i tillegg manifest som fibromyalgi, betennelsestilstander og upassende immunreaksjoner.

Etiologi

Flere faktorer kan forstyrre HPA, inkludert adrenal hyperplasi, hypofyseadenom, cytotoksiske midler, hemmere, kontinuerlig bruk av kortikosteroider, autoimmune sykdommer og langvarig stress.

Diagnose

Undersøke mistenke HPA feil, kortisol, er DHEA, og ACTH konsentrasjoner rutinemessig vurdert. Adrenal cortical ACTH følsomhet og deksametason undertrykkelse tester er også utnyttet.

Typer av homeostatiske Ubalanser

Typer av homeostatiske Ubalanser


Homeostatisk ubalanse oppstår når det er en tilstand av ulikevekt i kroppens indre miljø på grunn av et avbrudd i samspillet av kroppens reguleringsprosesser. Det kan være forårsaket av en ytre forstyrrelse, for eksempel en varm dag, som kan føre til tap av kroppsvæsker og de mineraler som de inneholder. Det kan også være forårsaket av en intern avbrudd, for eksempel et fall i blodsukkernivået hvis du glemmer å spise frokost, eller en psykologisk forstyrrelse, for eksempel stress.

Sodium Ubalanse

Sodium spiller flere viktige roller i å støtte en sunn kropp. Den regulerer væskenivåer, bidrar til å kontrollere blodtrykket og bistår nerver og muskler for å fungere fullstendig. Lav natrium ubalanse, kalles hyponatremi, fører til hevelse ved at for mye vann inn i cellene. Det er mange årsaker til denne tilstanden, inkludert bivirkninger av ulike medisiner, HIV / AIDS, kirurgisk eller emosjonelt stress, hodeskade og hjerneslag. Høyt natrium ubalanse, kalt hypernatremia, oppstår som et resultat av manglende tilgang til vann eller en svekket mekanisme som forteller kroppen den er tørst. Dette skjer ofte med spedbarn og eldre voksne. Andre årsaker er overflødig salt inntaket, vann underskudd eller vanntap og bivirkninger av ulike medisiner.

Ubalanser i huden

Homeostatiske ubalanser i huden kan være mild til livstruende og alle er lett synlig. De omfatter fotsopp, hudinfeksjoner og allergier, forkjølelsessår, psoriasis, kontakt impetigo, brannskader, koker og carbuncles. Alvorlige brannskader forårsake forstyrrelser i homeostatic balansen i huden når kroppsvæsker som inneholder elektrolytter og proteiner er tapt, fører til dehydrering og elektrolyttforstyrrelser.

Elektrolyttforstyrrelser

Elektrolytter, blant kalium, natrium, kalsium magnesium klor og fosfat, er mineraler som er tilstede i kroppsvæsker som blod, plasma og urin. De kan bære en elektrisk ladning og er nødvendige for nerver og muskler til å fungere effektivt. Den riktige balansen av elektrolytter kan påvirkes av varierende væskenivået i kroppen. Mangel på vann etterfylling eller overdreven svetting kan føre til lave væskenivå eller dehydrering, forårsaker lave elektrolyttforstyrrelser som er potensielt livstruende. På den annen side kan overskytende mengder av kalium og kalsium i blodet forstyrre den totale funksjon av muskler, nerver og det kardiovaskulære systemet.

Metabolsk Ubalanse

Enzymer er proteiner katalysatorer som produseres av alle levende organismer som fremskynde kjemiske reaksjoner i kroppen. Metabolske enzymer fungere ved å konvertere maten vi spiser til energi i en prosess kjent som metabolisme. Bukspyttkjertelen, leveren og galleblæren er et viktig element i produksjonen av disse enzymene. Metabolske ubalanser eller forstyrrelser kan være forårsaket av en rekke interne og eksterne faktorer. Symptomer kan inkludere lav energi eller kronisk tretthet, kronisk diaré, kronisk betennelse og dysfunksjonelle fordøyelsen, inkludert forstoppelse, gass eller oppblåsthet.

Hormonell ubalanse

Hormoner er stoffer som produseres av kjertler og organer, som har spesifikke effekter på utviklingen eller funksjon av en annen del av kroppen. Menstrual uregelmessigheter som premenstruelt syndrom, fravær av en vanlig periode og livmor fibroids er indikasjoner på en ubalansert hormonsystemet hos kvinner. Menn er berørt, vanligvis etter en alder av 40, etter prostata problemer som kan påvirke vannlating, libido og erektil funksjon.

Hvordan å rette muskel ubalanser å forebygge skader

Hvordan å rette muskel ubalanser å forebygge skader


Det er mange årsaker til ryggsmerter. Muskel ubalanser er en av de mindre bivirkninger av feil bruk, holdning, belastning og skader, og er ofte årsaken til smerter og plager forbundet med ryggsmerter. Dessverre har de fleste leger ikke diagnostisere muskel ubalanser før det er for sent. Så hva er egentlig en muskel ubalanse? En muskel ubalanse er akkurat som det høres ut, en "ubalanse" eller ulikhet som eksisterer innenfor musklene. Det oppstår når to eller flere muskler i kroppen som er i mot hverandre er uforholdsmessig. Den mest vanlige muskel ubalansen fører til ryggsmerter er uforholdsmessig mage til rygg ratio. Tenk på det som en dumphuske som ikke er balansert fordi den ene enden er kortere enn den andre. Det vil fortsatt fungere, men ikke optimalt. Ikke trene magen kan føre til alvorlige ryggsmerter fordi magen støtter ryggen.

Hvordan å rette muskel ubalanser å forebygge skader

Du kan trene svakere muskler til å fange dem opp til sterkere seg og arbeide for å korrigere ubalanser og opprettholde stabiliteten.

Du kan vurdere om motstridende muskler er ute av balanse ved å teste din løfte styrke. Prøv å løfte maksimalt din på den ene siden og deretter other.For eksempel, hvis du kan løfte en 10-kilos vekt i løpet av en bicep curl på venstre side, men en 30-kilos vekt på høyre, har du en muskel ubalanse.

Du bør verve hjelp av en trener når jeg tester muskel ubalanser. Ved å jobbe med en trener, kan du utvikle et treningsprogram som ikke bare tar for muskel ubalanser men forbedrer den generelle tonen og styrke.

vanligvis en kombinasjon av styrketrening og fysisk terapi eller kiropraktisk terapi kan brukes til å korrigere muskel ubalanser.

Forebygging er kritisk når det gjelder muskel ubalanser og ryggsmerter. En av de beste tingene du kan for å rette opp og forhindre fremtidig skade er oppsøke hjelp av en profesjonell trener. En instruktør kan utføre en fysisk evaluering og teste den relative muskelstyrke du har på hver side av kroppen. Du kan deretter arbeide sammen for å utvikle en styrke treningsprogram som gir generell styrke og eliminerer potensielle problemområder.

Hint

  • Den gode nyheten er at trening kan bidra til å redusere og eliminere muskel ubalanser. Hvis ikke er forsiktig kan imidlertid feilaktig trening også føre til muskel ubalanser.