Digidexo.com

slag pga diabetes

Diabetes Fotproblemer

Diabetes Fotproblemer


Diabetes er en sykdom der kroppen ikke er i stand til å filtrere blodsukkeret på riktig måte, og som fører til skader på nerver og blodårer. Når denne skaden oppstår, to hovedproblemer skje, nerveskader og dårlig blodgjennomstrømning. Disse forholdene kan føre til mange diabetiske fotproblemer.

Nevropati

Diabetisk nerveskader er også kalt nevropati. Når du har nevropati, din følelse av smerter i føttene redusert. Dette tapet av smerte sensasjon kunne lage en uvitende om en sår, blemmer, kutt eller utslett før det blir infisert. Nevropati vil påvirke mengden av fuktighet leveres til huden og kan forårsake tørre, sprukne føtter. Disse sprekkene kan også bli smittet.

Perifer vaskulær sykdom

Skade på blodårene, eller perifer vaskulær sykdom, fører til dårlig blodtilførsel til bena og føttene. Denne tilstanden påvirker hvor godt kroppen din vil være i stand til å helbrede et kutt eller blemmer. Røyking reduserer også blodstrømmen til ekstremiteter og vil sammensatte mangel på blod flyte.

Potensielle problemer

Nevropati og perifer vaskulær sykdom arbeide sammen for å skape store problemer for dine føtter. For eksempel; du har en stein i skoen, men du kan ikke føle det under tåen på grunn av nevropati. Ved slutten av dagen, du har en blemme på tå og det ikke gro godt på grunn av mangel på blodtilførsel til foten din. Blemme blir infisert, og overskytende glukose i blodet (pga diabetes) strømmer på bakteriene på den infiserte tåen. Hvis dette sår ikke leges, kan det slå til koldbrann. Hvis legen din ikke kan holde dette fra å spre seg, kan du ha din tå, fot eller deler av benet amputeres. Koldbrann er en tilstand der huden og kjøttet rundt et sår blir svart og dør.

Hard hud

Hard hud på føttene er også vanlig når du har diabetes, vanligvis på grunn av dårlig tilpassede sko. Du bør unngå hard hud fra forming i første omgang, ved forsiktig å bruke en pimpstein mens huden er våt. Gni lotion på føttene rett etter bruk av pimpstein. Hard hud trenger å bli behandlet av en lege. Hvis venstre uten forsvarlig omsorg, kan hard hud få tykt og falle av, la et åpent sår i huden, og bli smittet.

Forebygging / løsning

Hvordan kan du unngå diabetiske fotproblemer? Slutte å røyke. Kjøpe komfortable, riktig montering sko. Inspisere føttene hver dag, helst på kvelden etter en lang dag med bruk. Se etter rødhet, sår, sprekker, blemmer, hard hud, kutt og utslett. Hvis du ikke klarer å bøye seg ned for å se på føttene dine, bruke et speil, eller enda bedre, få noen til å sjekke for deg. Vask føttene hver dag i varmt vann; unngå varmt vann, som det tørker ut huden. Gni en god fuktighetskrem på dem; sørge for at foten er helt tørt før du tar på sokker og sko. Sørg for at området mellom tærne er tørr også. Bruk en pimpstein på hard hud hver dag. Trim tåneglene nøye, eller har en profesjonell gjøre det som forstår den riktige måten å unngå hud skade. Bruk sokker, sko eller tøfler for å beskytte føttene. Får riktig mengde mosjon hver dag for å holde sirkulasjonen flytte til føttene.

Du bør være under en lege omsorg for å beskytte føttene fra diabetes fotproblemer.

Risiko for en Sendetary Livsstil

Risiko for en Sendetary Livsstil

Stillesittende livsstil er vanlig, som mange enkeltpersoner opplever at jobbene sine holde dem lenket til pultene for mesteparten av dagen. Tid brukt sitter på jobben, i bilen under lange pendler og hjemme å slappe av foran fjernsynet bety at de fleste mennesker ikke får nok fysisk aktivitet.

Fedme

En stillesittende livsstil øker risikoen for fedme og overvekt. Sitte i lange perioder av gangen bremser ned stoffskiftet, og dermed redusere antall forbrente kalorier. Fedme er forbundet med helseproblemer som hjertesykdom og diabetes.

Sykdom

En stillesittende livsstil øker blodtrykket og reduserer de gode fettstoffer i blodet ansvarlig for å fjerne plakk fra arteriene, og dermed fører til en økt risiko i hjertesykdom, ifølge American Heart Association. I tillegg, blir stillesittende hele dagen øker risikoen for slag og diabetes, og kan føre til visse kreftformer.

Mental Helse

En stillesittende livsstil negativt påvirker mental helse. Personer som er stillesittende er en større risiko for å lide av angst eller depresjon. Regelmessig trening frigjør endorfiner, som er hormoner som løfter humøret og gjør at du føler deg bra. Fysisk aktivitet kan også jevne ut produksjon av hormonet Serotonin, en nevrotransmitter som er ansvarlig for å sende meldinger i hjernen. Ubalanserte serotonin kan føre til depresjon og påvirker appetitten og hukommelse, ifølge nettstedet WebMD. Fysisk aktivitet reduserer også stress.

Bein og muskler

Sitte i lange perioder kan føre til hyppige ryggsmerter, fordi musklene rundt ryggraden bli svak, ifølge publikasjonen kvinners helse. Trening styrker bein og muskler og holder leddene sunne; mangel på fysisk aktivitet svekker ben og muskler over tid.

Økt fysisk aktivitet

Legg til mer fysisk aktivitet på dagen ved å ta hyppige pauser for å stå opp og strekke på musklene, anbefaler nettstedet WebMD. Ta korte turer som du snakker i telefonen, og ta trappene i stedet for heisen. Stå for korte intervaller hele arbeidsdagen, siden stående forbrenner flere kalorier enn å sitte.

Tips om hvordan å miste vekt Fast

Fedme er på vei oppover over hele verden, og er en stor bidragsyter til forhold som hjertesykdom, slag og diabetes. Å miste vekt kan være svært vanskelig, og når du prøver å gå ned i vekt, mange bekker små. Uansett vekttap metoden, er det noen generelle tips som kan hjelpe deg å miste vekt raskt.

Spis frokost

Når stoffskiftet er treg, ikke kroppen ikke forbrenner kalorier også. For å øke stoffskiftet, spise frokost etter våkner. Kroppen din vil starte prosessen med fordøyelsen, og dermed øke stoffskiftet. Protein og komplekse karbohydrater brenne saktere enn enkle karbohydrater og vil hjelpe stoffskiftet holde høy mye lengre. Protein kan finnes i kjøtt, nøtter, ost og egg. Komplekse karbohydrater finnes i store mengder i frukt og grønnsaker. Enkle karbohydrater er oftest i form av sukkerholdige eller bearbeidet mat og høye kalori drikker. Spis en frokost høy i protein og komplekse karbohydrater daglig for å øke energi og metabolisme.

Drikk vann

Bor hydrert er svært viktig i kampen mot vektøkning. Vann er nødvendig for optimal leverfunksjon, og uten at det, ikke er i stand til å behandle fett så effektivt leveren. Vann hjelper også til å fylle magen og stoppe deg fra overspising samt hemme falske sult signaler som ofte sendes til hjernen når kroppen blir dehydrert. I tillegg, ifølge USA Today, vil dieters som drikker vann i stedet for sukkerholdige drikker mister fem ekstra pounds per år. Konsumere minst 2 liter vann daglig for sunn vekttap.

Telle kalorier

Kvinner bør spise mer enn 1800 kalorier per dag hvis de er stillesittende, 2000 hvis moderat aktiv, og 2200 hvis aktiv. Kaloriinntak for menn er noe høyere på 2400 for stillesittende menn, 2800 for menn som er moderat aktiv og 3000 for aktive menn. Disse anbefalinger, kan variere noe avhengig av høyde, vekt, alder og aktivitetsnivå. Siden en kilo fett er 3500 kalorier, må du redusere kaloriinntaket med minst 500 per dag for å miste en kilo fett per uke. Hold en journal og registrere daglige kaloriinntak og justere etter behov for å gå ned i vekt.

Høyt blodtrykk og vekttap

Ifølge en rapport utgitt av National Institute of Health, korrelerer fedme tett med hypertensjon eller høyt blodtrykk. Verdens helseorganisasjon (WHO) anslår at nesten 20 prosent av verdens befolkning lider av høyt blodtrykk og nesten 67 prosent av amerikanerne er overvektige til en viss grad. Denne kombinasjonen kan være en tikkende bombe.

High Blood Pressure

Høyt blodtrykk, eller hypertensjon, er en tilstand hvori blodtrykket er konsistent høyt. Den eksakte årsaken til høyt blodtrykk er ukjent, men det er flere faktorer som bidrar, hvorav den ene er fedme. Høyt blodtrykk fører til belastning på hele sirkulasjonssystemet, men spesielt på hjerte, nyrer og hjerne.

Vekttap

Vektreduksjon er et viktig skritt i å redusere og kontrollere høyt blodtrykk. Et tap av så lite som 10 pounds vil redusere blodtrykket i et stort antall overvektige personer med høyt blodtrykk. Vekttap kan også redusere mengden av medisiner en person trenger for å holde blodtrykket under kontroll; Dette i sin tur bidrar til å redusere risikoen for hjerteattakk, slag og diabetes.

Der vekten er lagret

Å være overvektig er ille nok, men nøyaktig hvor fettet lagres på kroppen din også teller. Hvis du har en tendens til å bære mesteparten av vekten rundt midten, så du blir henvist til som "eple" formet; hvis de fleste av vekten din er lagret i hoftene og lår du regnes som "pære" formet. Kroppsformer på grunn av fettlagring er ofte bestemt av arv. Et eple-formet person er større risiko for hjertesykdom, og å ha en epleformet kropp indikerer større fett nivåer rundt de vitale organene i buken.

Hvordan å miste vekt

Nøkkelen til å miste vekt er å spise færre kalorier enn kroppen forbrenner. Prøv å redusere ditt daglige kaloriinntak med 500 kalorier om dagen, noe som bør tillate deg å miste ca 1 kilo i uken. Sunn vekttap er en langsom prosess; tross alt, det gjorde du ikke legger vekten på over natten, og du vil ikke ta hvis av over natten. Fad dietter vanligvis ikke arbeider fordi de har en tendens til å ta av vekten for fort, og ganske snart kroppen går inn i sult modus og vekttap stopper. Deretter så snart du gi opp diett og begynner å følge dine gamle matvaner, vekten ballonger tilbake på.

Redusere Kalorier

Redusere kalorier trenger ikke å være et offer. Det kan være så enkelt som å erstatte den ettermiddagen candy bar med et lite eple eller å ha bakt kylling i stedet for stekt kylling. En annen måte å redusere og brenne kalorier på samme tid, er å ta en rask gange rett etter middag. Dette får du vekk fra bordet slik at du er mindre sannsynlig å bite på matrester, og øvelsen vil brenne kalorier. Disse enkle trinnene kan føre til en slankere og sunnere kropp og dette vil bidra til å senke blodtrykket og redusere risikoen for hjertesykdom.

Hvor drikking er dårlig for høyt blodtrykk

Hvor drikking er dårlig for høyt blodtrykk


Blodtrykket måler mengden kraft som blodgjennomstrømningen er å øve på veggene i blodårene dine. Drikke kan øke blodtrykket fordi alkohol forstyrrer strømmen av blod til og fra hjertet.

High Blood Pressure

Ifølge University of Michigan Health System, omtrent 24 prosent av befolkningen i USA har høyt blodtrykk, som er definert som en blodtrykksmåling som er større enn eller lik 140/90.

Hvor mye alkohol?

Ifølge University of Maryland Medical Center, har mer enn tre drinker per dag kan bidra til høyt blodtrykk. Ifølge University of Michigan Health System, kan mer enn to drinker per dag øke blodtrykket.

Betraktninger

Ifølge HarvardScience, moderat drikking (ikke mer enn to drinker per dag) reduserer risikoen for hjertesykdom, slag og diabetes, men fordelene er trolig oppveies av alkoholrelaterte dødsfall.

Expert Insight

Ifølge University of Maryland Medical Center, har studier vist at å kontrollere blodtrykket ditt er mye vanskeligere hvis du drikker tungt. Også redusere hvor mye du drikker kan bidra til å senke blodtrykket.

Løsning

I tillegg til å redusere drikking, andre anbefalinger for høyt blodtrykk er å slutte å røyke, redusere salt, gå ned i vekt og mosjon.

Dietter for barn med lite karbohydrater, lav sukker og High Protein

Dietter for barn med lite karbohydrater, lav sukker og High Protein


Etter en næringsrik tett kosthold med lite karbohydrater og sukker sammen med høy protein er en lovende måte å redusere vekten og øke helse. The American Heart Association tyder på at ikke mer enn 35 prosent av kaloriene kommer fra fett, så velg magre proteinkilder når du prøver noen høy-protein diett.

South Beach Diet

The South Beach dietten er delt inn i tre faser. Den første fokuserer på høy-protein matvarer som kylling, tofu, bønner og kjøtt erstatter. Faux chicken nuggets og soya bacon er noen barnevennlige måltid ideer. Rikelig med høy-fiber grønnsaker holde dietten kalori og sukker telle lav. Egg og redusert fett ost og meieriprodukter er gode proteinkilder. Dietten andre fase inkluderer frukt, noen søtere grønnsaker som søtpoteter og gresskar og hele korn for variasjon. Fase tre er den minst restriktive fase, der punkt barna vil ha lært at det er mange valg uten å spise super-søte desserter eller bearbeidet mat.

Den Dietary Approach to Stop Hypertension (DASH)

Den Dietary Approach to Stop Hypertension ble opprinnelig designet for de med høyt blodtrykk, men er nå anerkjent som en generell sunn spising plan. Et daglig inntak seks til 12 porsjoner med hele korn og 03:58 porsjoner av fett og søtsaker støtter en lavere-carb, lavere sukker livsstil. Dietten understreker plantebaserte proteinkilder, med små mengder av magert kjøtt og meieriprodukter. Siden planen er utformet for å være høy i fiber, lite kalorier og lite bearbeidet mat, vekttap uten overdreven sult er ofte et resultat.

Lær barna å lage sin egen beste valgene

Lær barna å gi avkall altfor søt mat og bearbeidet mat og skifte fokus mot sjømat, magert kjøtt og nøtter som de liker. Introdusere egg eller null-kolesterol eggehviter for høy-protein frokost. Serve tofu stir-frites og lite sukker soyamelk som vegetariske proteinkilder. Gi dem enkle regler å følge. For eksempel, fortelle dem at de kan ha to søte matvarer og fire hel-korn brød elementer i døgnet, og deretter gå over skole menyer for å styre dem mot høyere-protein valg. Spør barnets lege eller kostholdsekspert hva perfekt antall kalorier er for barn å opprettholde en sunn vekt, og sørg for å inkludere minst fem porsjoner med korn, to kopper grønnsaker, en og en halv kopper frukt, tre kopper meieri eller andre kalsium-rik mat, og fem gram protein per dag.

Sette begrensninger på Restriction

Uansett hvilken plan er tilpasset, unngå noen farene ved overdrevet low-carb eller høy-protein diett. Etter Atkins low-carb diett feide nasjonen, helsepersonell kom ut å si at høy-protein, kan low-carb dietter være skadelig for helsen. Når du spiser store mengder av kolesterol og fett, øker du risikoen for hjertesykdom, slag og diabetes. Så sørg for at proteinene kommer ikke med for mye kolesterol eller fett, og når du er å kutte ned på karbohydrater, kutte ut stivelse - poteter, brød, pasta, ris - men holde spise rikelig med grønnsaker og frukt.

Ideal Body veiledende vekt

Ideal Body veiledende vekt


Opprettholde en ideell kroppsvekt har mange fordeler. Ikke bare er det sunt og mer komfortabel, men den ideelle vekten kan beskytte deg mot slike problemer som hjertesykdom, slag og diabetes. Hvis du er ute etter å gå ned i vekt eller vedlikeholde en allerede sunn vekt, å bli informert om den ideelle kroppsvekt for din høyde kan gi deg større innsikt i bo sunt i årene som kommer.

Menns ideell kroppsvekt

Menn bør være i stand til å bo litt slankere enn kvinner. Den viktigste faktoren en mann bør ta hensyn til er hans Body Mass Index eller BMI. En sunn BMI vil være mellom 19 og 24,9. For å regne ut din BMI, multiplisere vekten din med 705, dividere med høyde (i inches), deretter dele det tallet med høyden igjen. Den idealvekt for en mann kan bli funnet i følgende områder, som disse tallene indikerer sunne BMI:

5 meter høy: 97-127 pounds
5-1: 100-132
5-2: 103-136
5-3: 107-140
5-4: 110-145
5-5: 113-149
5-6: 117-154
5-7: 121-159
5-8: 124-164
5-9: 128-168
5-10: 132-173
5-11: 135-178
6-0: 139-183
6-1: 143-189
6-2: 147-194
6-3: 151-199
6-4: 155-204

Kvinner ideell kroppsvekt

Hjertesykdom er den ledende dødsårsaken hos kvinner, så det er viktig at de opprettholde en sunn vekt og BMI. For optimale helsemessige fordeler, bør kvinner tilstrebe en BMI mellom 20-25. Det betyr at en kvinnes sunn vekt rekkevidde bør se slik ut:

5-0: 97-127
5-1: 100-132
5-2: 103-136
5-3: 107-140
5-4: 110-145
5-5: 113-149
5-6: 117-154
5-7: 121-159
5-8: 124-164
5-9: 128-168
5-10: 132-173
5-11: 135-178
6-0: 139-183

Barnas ideell kroppsvekt

Beregning av et barns ideell kroppsvekt er litt mer komplisert fordi det er et større spekter av "normal" hos barn som de vokser. Ved hjelp av en BMI kalkulator er den eneste måten å finne ut om et barn er undervektig, normal eller overvektig, siden sunn vekt rekkevidde er så stort, spesielt for barn fortsatt utvikling gjennom puberteten.

Den enkle måten å bli kvitt gjenstridig Mid-Life Belly Fat

Den enkle måten å bli kvitt gjenstridig Mid-Life Belly Fat


Å bli kvitt det vom i din midsection som du blir eldre kan være vanskelig. Folk flest få vekt som de nærmer midlife skyldes en blanding av hormoner, ikke nok mosjon og dårlig ernæring. Men det betyr ikke at du bør trekke deg til at flab rundt midjen din. Studier har vist at magefett kan øke sjansene dine å få slag, hjertesykdom, diabetes og demens. Mens det er ingen magic bullet for å kvitte deg med den sta buk fett, kan en blanding av alternativer ha deg på veien til et sunnere liv.

Den enkle måten å bli kvitt gjenstridig Mid-Life Belly Fat

kutte kalorier fra kostholdet ditt. For eksempel vil slicing at brus fra din daglige rutine kutte mer enn 100 kalorier og føre til vekttap i løpet av et år, så lenge du ikke legger kaloriene et annet sted. Ideelt sett en kvinne i hennes 40s eller 50s trenger bare 1500 til 1600 kalorier, mens en mann i samme aldersgruppe trenger 1800 til 2000 kalorier i gjennomsnitt. Med mindre vekt, vil du ha mindre rundt midsection.

inkluderer elementer som hele korn brød og frokostblandinger, frisk frukt og hjerte-sunn proteinrik mat som fisk og magert kjøtt i kosten. Noen studier har vist at å erstatte hele korn for raffinert korn kan føre til tap av fett i midsection. The Cleveland Clinic bemerker også at disse elementene vil føle deg bedre også.

Unngå transfett, som kan øke mengden fett du bærer på din midsection.

Skjær stress i livet ditt. Når du opplever stress, kan du svare ved å spise mer, noe som gjør usunn mat valg, eller ikke trener. Kroppen din reagerer også til stress ved å bremse ned stoffskiftet og lagre mer fett.

Bruk mer styrketrening under treningsøktene, og variere ditt treningsprogram. Mens stoffskiftet kan bremse etter en cardio trening, kan vekttrening føre til at kroppen til å fortsette å brenne fett selv etter treningen er over. Som en ekstra bonus, kan en god treningsøkt også bidra til å redusere stress.

Få en god natts søvn. Hvis du er lei, er det mer sannsynlig å bli stresset.

Hint

  • Hvis du ikke mister vekt gjennom kosthold og mosjon, bør du oppsøke lege for å sørge for at det ikke er andre medvirkende faktorer, som for eksempel medisiner du tar eller en medisinsk tilstand.

Hvordan spise Linfrø

Hvordan spise Linfrø


Linfrø, også kjent som linfrø, blir brukt som et kosttilskudd som olje, hele frø eller jord opp som måltid. Det er en veldig næringsrik frø, kjent for sine høye verdier av Omega-3 fettsyrer, lignans og fiber. Det har også vært spioneringen i forstudier for å bekjempe visse krefttyper, hjertesykdom, slag og diabetes. Det finnes en rekke måter å spise linfrø. Det er også funnet i enkelte bearbeidede matvarer, for eksempel vafler og kjeks; imidlertid er den ernæringsmessige verdien ikke er så høy i disse former.

Hvordan spise Linfrø

Kjøp linfrø som olje, hele frø eller bakken opp frø. Du kan slipe dem selv i en kaffekvern hvis du velger å kjøpe dem hele. Linfrø kan enten kjøpes som "golden linfrø" eller brun, som er den vanligste av de to. Det er svært liten forskjell i ernæringsmessige verdier mellom gull eller brun linfrø. Den finnes i de fleste dagligvarebutikker i organisk eller helse midtgangen, på internett, eller i helsekostbutikker.

Frys linfrø for å holde sin næringsverdi. Det kan lagres på et kjølig, mørkt sted, men vil miste nærings potens etter et år. Hele linfrø lagrer også bedre enn grunnen opp linfrø fordi fettsyreinnhold er beskyttet i frøet.

Legg linfrø i kostholdet ditt. Linfrø måltid kan legges til mat som havregryn, smoothies og bakevarer og gå nesten ubemerket. En til to spiseskjeer av bakken linfrø per dag er alt du trenger for å dra nytte av næringsinnholdet. Du kan kjøpe mat med ekstra linfrø; men kan du ikke få de samme fordelene.

Tegn og symptomer på øye problemer

Tegn og symptomer på øye problemer


Folk normalt ta deres syn for gitt. Det er først når våre øyne begynner å vann, blir rødt eller veldig sår at øyet blir et fokus av interesse. Noen ganger, folk venter for lenge med å se sin visjon spesialist og det er vanskeligere å behandle problemet. Så snart du oppdager tegn og symptomer på øyeproblemer gjøre en avtale for å ha øynene sjekket.

Rødhet

Når du er trøtt, kan øynene dine ser blodskutte eller rød. Dette normalt ikke er grunn til bekymring. Men røde øyne kan være et symptom på andre problemer enn mangel på søvn. En av de viktigste årsakene til denne fargen er "rosa øye." Dette er en meget smittsom infeksjon av det ytre lag som strøk øyet. Det kan være forårsaket av kontakt med noen andre med tilstanden, allergier, eller bakterier eller virus. Enda en årsak til røde øyne i de senere årene har vært datamaskinen belastning.

Såre øyne

Øynene dine ofte bli sår på samme tid de blir røde. Den infeksjon eller betennelse i øyet kan også forårsake en rekke ubehagelige, såre eller vonde følelser, for eksempel en brennende følelse og smerter i øyet i sollys eller sterk innendørs belysning. Noen ganger er det også en klebrig utflod fra øynene, som er mest merkbar om morgenen når du våkner. Det kan være vanskelig å åpne øynene.

Double Vision

Ser dobbelt kan være forårsaket av mange forskjellige øyeproblemer, som for eksempel hornhinnen uregelmessigheter, tørre øyne syndrom og grå stær. Det kan også være et tegn på at det er et helseproblem i en annen del av kroppen, slik som slag, hjernetumor, diabetes eller høyt blodtrykk. Dette er ikke et problem som bør ignoreres, siden det kan virkelig være en advarsel tegn på at noe mer alvorlig.

Kløe

Noen ganger øynene dine kan klø på grunn av allergi eller utmattelse. Dette er ikke alvorlige, selv om det skal behandles. Imidlertid kan kløende øyne også være et tegn på en infeksjon, en allergisk reaksjon, diabetes eller en reaksjon på medisinering. Naturligvis er det første du ønsker å gjøre gni øynene. Men hvis problemet ditt er en infeksjon, vil du ha bakterier på fingrene og kan spre det til andre mennesker. Hvis de kløende øyne er allergi, gni dem bare vil øke histaminer og kløe.

Rennende øyne

Det er viktig å holde øynene fuktige. Men noen ganger øynene begynner å vanne for mye. Dette kan være et tegn på noe så enkelt som utmattelse eller kontaktlinse irritasjon. Det kan også være et varsel om at det er et mer alvorlig problem, som for eksempel en blokkert rive kanal, tørr-øye-syndrom eller lupus.

Lege besøk

Hvis noen av disse problemene oppstår sjelden og kun kort tid, bare la din visjon spesialist vet at din årlige øye eksamen. Men hvis disse problemene vare mer enn noen få dager, og / eller er smertefulle, gjøre en avtale så snart som mulig. Hvis du mener at du har en infeksjon, fordi øyet er å snu rosa, har du en utladning og øynene dine er kløende, du likley vil trenge antibiotika for en øyeinfeksjon. Som med andre øyesykdommer, kan dette bli verre hvis du venter for lenge med å få det diagnostisert og behandlet.

Metabolsk syndrom Cure

Metabolsk syndrom er en serie av hjertesykdom risikofaktorer som øker sjansen for å få hjertesykdom, slag og diabetes. Denne tilstanden har også blitt referert til som X-syndrom eller insulin resistent syndrom. Ifølge Cleveland Clinic, fra en nasjonal helseundersøkelse, mer enn én av fem amerikanere har metabolsk syndrom. Det er mer enn 40 prosent av folk i deres 60-tallet og 70-tallet som er berørt med metabolsk syndrom.

Diagnose

Hvis du har mer enn tre av følgende symptomer du har metabolsk syndrom. Noen av disse symptomene er høyt blodtrykk, høyt kolesterol, høyt blodsukker, og høye triglyserider. Menn med waistlines over 40 inches og kvinner som waistline er over 35 inches er en annen indikasjon. Det finnes ingen spesifikk kur for metabolsk syndrom, men med endringer i livsstil, vekttap og diett mange av disse symptomene kan behandles med hell i henhold til American Association diabetiker.

Vektreduksjon

Holde vekten på et jevnt og sunt nivå er en av de viktigste tingene du kan gjøre for å unngå metabolsk syndrom. Selv moderat vekttap i størrelsesorden 5 prosent til 10 prosent av kroppsvekten din kan hjelpe deg med å gjenopprette kroppens evne til å regulere insulin ifølge Cleveland Clinic.

Trening

Gå 30 minutter hver dag, og du kan senke blodtrykket, bedre kolesterolnivået og redusere risikoen for å utvikle diabetes som er notert på Cleveland Clinic nettsiden. Hvis du føler deg veldig ambisiøs leder for gym hvor det er mye utstyr å velge mellom, og generelt en rekke aerobic klasser. Hvis du foretrekker å ha treningen hjemme bruk en øvelse video, eller kjøpe en tredemølle og frivekter.

Diet

Spis en sunn diett som er rik på frukt og grønnsaker. Velg hele korn for brød, pasta og kornprodukter. Bruk korn quinoa, bygg og hirse for variasjon. Belgfrukter som linser, erter og bønner gjør gode supper, og er svært næringsrik når du legger grønnsaker. Reduser inntaket av rødt kjøtt og fjærfe. Velg sunt fett som linfrø, olivenolje og rapsolje, og rå nøtter av noe slag er rike på vitaminer. Alle disse forslag er anbefalt av Cleveland Clinic å eliminere de mange symptomer på metabolsk syndrom.

Bivirkninger av Vitalux

Bivirkninger av Vitalux


Vitalux er et stoff laget av produsenten Novartis å fremme øye helse blant aldrende mennesker. Vitalux er en over-the-counter multivitamin beregnet for bruk som et supplement av folk som er i faresonen for aldersrelatert makuladegenerasjon (AMD). Ifølge AMD Alliance International, AMD påvirker mellom 25 til 30 millioner mennesker over hele verden. AMD kan forebygges gjennom riktig ernæring, ifølge AMD Alliance International.

Effekter

De store bivirkninger for Vitalux ble funnet blant røykere og folk som nylig hadde sluttet å røyke. En klinisk studie oppdaget at røykere og siste eks-røykere som tok en beta-karoten supplement, som er inkludert i standardformel for Vitalux, opplevde høyere forekomst av lungekreft og øket vekst av svulster på lungene, så vel som økt risiko for død kreft, lunge-sykdom og hjertesykdom. I tillegg lutein kosttilskudd, som finnes i noen varianter av Vitalux, bør ikke tas av alle som er gravid eller ammer.

Typer

På grunn av utbredelsen av store bivirkninger for røykere og eks-røykere, er Vitalux markedsført i flere typer å eliminere bivirkninger for de grupper av mennesker. En standard form for Vitalux inneholder beta-karoten, er Vitalux-S en spesiell formel utformet for røykere som ikke inkluderer en beta-karoten supplement for å eliminere risikoen for negative bivirkninger av multivitamin for røykere.

Historie

Den Vitalux multivitamin ble opprettet basert på en 1992 studie av det amerikanske National Eye Institute kjent som Age-Related Eye Disease Study (AREDS), som forsøkte å etablere en sammenheng mellom ernæring og øye funksjon blant aldrende mennesker. Studien funnet at kosttilskudd av betakaroten, vitamin C, vitamin E, sink og kobber reduseres risikoen for AMD med 25 prosent blant de høyest risiko for sykdommen. Den Vitalux AREDS formelen er den samme formel som brukes av AREDS formelen, med tillegg av lutein og zeaxanthin, to forbindelser som finnes i makula av øyet, og naturlig forekommende i matvarer, mens Vitalux-S formelen er laget senere å eliminere risikoen av negative bivirkninger for røykere.

Betraktninger

Pasientene opplever ofte AMD i forbindelse med andre alvorlige helsemessige forhold, slik som depresjon, hypertensjon, hjertesykdom, slag og diabetes. Behandling av risiko for AMD med Vitalux kan resultere i komplikasjoner knyttet til noen av disse komorbide tilstander, og pasienter som har disse forholdene bør rådføre seg med lege før du legger noen multivitamin supplement til deres daglige rutine.

Godkjenning og sikkerhet

Mens Vitalux er den eneste multivitamin formulert spesielt for AMD, FDA har benektet påstander om behandling av øyesykdommer laget av hele familien av legemidler og kosttilskudd som inneholder lutein og zeaxanthin. Fordi FDA avviser krav fra legemiddelprodusenter som produserer Vitalux og andre relaterte kosttilskudd, har ingen offisiell etterforskning blitt gjort i forhold til mulige sikkerhetsproblemer og bivirkninger.

Forskjellen mellom hvete Pasta & Regular

Forskjellen mellom hvete Pasta & Regular


Hele korn revolusjonen har tatt over matbutikk hyller og shopping for pasta akkurat mye mer komplisert. Der når du hadde det enkle valg mellom spaghetti eller penne, nå finnes det alternativer som hvit, fullkorn, glutenfri eller hel hvete. Alternativene kan være overveldende, spesielt uten noen kunnskap om forskjellen mellom hel hvete og vanlig pasta.

Pasta Basics

Pasta er laget av korn mel blandet med vann, og de fleste pasta er laget av hvete. Noen ganger andre korn blir brukt. For eksempel kan ris eller mais benyttes til å lage glutenfri pasta.

Mens de fleste pasta er laget med hvete, ikke alle pasta er like. Hver type av hvete har en annen smak, tekstur og ernæringsmessig kvalitet. Typen av hvete som brukes bestemmer næringsverdi, og hvor pastaen er merket og solgt.

"Regular" Pasta

"Regular" eller raffinert pasta er laget med beriket eller hvitt mel som er tørket, eske og selges i dagligvarebutikker.

Mest vanlig eske pasta er laget med semulegryn, Farina eller begge deler. Disse er anriket mel som er kvitt spire og kli under behandlingen. Regelmessige pasta har fått et dårlig rykte i det siste tiåret på grunn av sin høye karbohydrater teller, mangel på hele korn og begrenset næringsverdi.

Fullkornspasta

Hele hvete pasta er laget med hele korn mel. Hele korn mel levere tørre pasta med mer ernæringsmessig verdi enn beriket pasta fordi kli, kim og stivelse, eller indre meste av kjernen, er intakt.

Hel hvete og fullkorn pasta har vært i høy etterspørsel ettersom studier har knyttet fullkorn dietter med vekttap og redusert risiko for sykdommer. Ifølge Penn State forskere ved University Park og College of Medicine, dietter høy i hele korn førte til en redusert risiko for kroniske sykdommer.

Hvete vs Regular

Pastaen du velger kommer ned til personlige preferanser, men fullkornspasta er smartere valg.

Den amerikanske regjeringen anbefaler tre one-unse porsjoner fullkorn per dag. Ifølge en studie publisert i Journal of Nutrition, September 2010, forskere ved National Institutes of Health, Louisiana State og SUNY Buffalo fant at hele hvete alternativer bidra til å bekjempe magefett og produsere lavere nivåer av C-reaktivt protein som hjelpemiddel i utvikling av hjertesykdom, slag og diabetes.

Mens teksturen av fullkornspasta ikke kan etterligne den glatte, øm tekstur beriket pasta, er det fordelaktig å legge til din diett.

Hva er farene av palmeolje i mat?

Palmeolje inneholder høye nivåer av mettet fett og er lav i flerumettet fett. Mettet fett i palmeolje har vært knyttet til hjertesykdom og andre potensielt livstruende tilstander.

Expert Insight

The Palm Oil Handling hjemmeside antyder at en økning i forbruket av mettede fettsyrer er knyttet til økt risiko for koronar hjertesykdom, slag og diabetes. I sin avhandling "Cruel Oil," Ellie Brown, Ph.D., og Michael F. Jacobson, Ph.D., medgir at palmeolje er mindre skadelig enn delvis hydrogenert vegetabilsk olje, men mer som bidrar til hjertesykdom enn oliven og soya oljer.

Betraktninger

Ifølge Palm Oil Handling nettside, har det vært medieoppslag om matbutikker som hevder de har gått "trans-fett gratis", men fortsetter å lager palm-olje matvarer som er høy i mettet fett. Nettstedet antyder at folk er fortsatt forbruker mer enn Verdens helseorganisasjons anbefalte nivåer av mettet fett.

Advarsel

Ifølge American Heart Association, kan mat med høyt mettet fett som palmeolje øke kolesterolet. Derfor anbefaler det å begrense mettet fett inntak til mindre enn 7 prosent av din totale daglige kalorier.

Triglyserider Guideline

Triglyserider er en viktig energikilde for kroppen. Kalorier fra spising brukes til energi, men noen kalorier forbrukes etter det lagres i kroppen som triglyserider. Et overskudd av triglyserider kan føre til alvorlige helsemessige forhold hvis de er konsekvent uregulert.

Effekter av høye triglyserider

Triglyserider er målt som en del av en kolesterol eller hjertesykdom blodprøve for å avgjøre hvorvidt en gruppe tilstander som kalles "metabolsk syndrom" eksisterer - økt blodtrykk, forhøyede insulinnivåer, overflødig kroppsfett rundt midjen eller unormal kolesterol levels-- som opptrer sammen, øker risikoen for hjertesykdom, slag og diabetes. The American Heart Association forklarer at et overskudd av triglyserider i kroppen er skadelig fordi den fører til en tilstand som kalles hypertriglyseridemi, noe som har ført til koronar sykdom i noen tilfeller eller kan være en indikasjon på en ubehandlet form for diabetes.

The American Heart Association sluppet følgende retningslinjer for triglyseridnivåer:
Normal: mindre enn 150 mg / dL
Borderline-High: 150 til -199 mg / dL
Høy: 200 til -499 mg / dL
Svært høy: 500 mg / dL

Hvis triglyseridnivåer nå utover normal, er sannsynligvis nødvendig en endring i livsstil vaner.

Høye Triglyceride Triggers

WebMD.com fremhever flere triggere som kan heve triglyseridnivåer, inkludert fedme, en underactive skjoldbruskkjertelen, nyresykdom, forbruker flere kalorier daglig enn brent og alkoholmisbruk.

Overvåking Forbruk

Skadevirkninger av høye triglyseridnivåer kan unngås ved å forbruke anbefalt antall kalorier for din vekt og aldersgruppe. For alle aldersgrupper, anbefaler American Heart Association følgende retningslinjer for styring av et sunt triglyseridnivå:

Få 30 minutter med høy intensitet trening minst fem ganger per uke Reduser alkoholinntaket Spis frukt, grønnsaker og magre meieriprodukter Spis fisk høy i omega-3 fettsyrer i stedet for kjøtt høy i mettet fett Substitute enumettet og flerumettet fats-- slik som de som finnes i rapsolje, olivenolje eller flytende margarin - for mettet fett Reduser mettet fett, trans fett og kolesterol innhold av kostholdet ditt Opprettholde en sunn vekt

For å finne ut hvor høyt triglyseridnivåer er i dag, får en triglyseridnivå test på en lokal klinikk eller legens kontor. Ifølge det amerikanske National Library of Medicine, bør pasienter ikke spise eller drikke åtte til 12 timer før å ha blodprøver trukket og unngå alkohol eller narkotika inntak som de kan påvirke testresultatene.

Metabolsk syndrom X Treatment

Ifølge Medline Plus, kan metabolsk syndrom X også bli referert til som bare metabolsk syndrom eller insulinresistens-syndrom. Leger definere metabolsk syndrom X som en gruppe tilstander som til sammen betydelig øker risikoen for hjertesykdom, slag og diabetes.

Funksjoner

Metabolsk syndrom X kan diagnostiseres når en pasient har en kombinasjon av følgende forhold: lav HDL kolesterol, høyt LDL kolesterol, høye triglyserider, høye blodsukkeret, høyt blodtrykk og overflødig fett opphopning i mageregionen.

Livet stil Behandlinger

Leger anbefaler vanligvis å gjøre livsstilsendringer i et forsøk på å hindre komplikasjoner forbundet med metabolsk syndrom X. Slike endringer kan være å gi opp røyking, mister vekt og trene regelmessig.

Medisinering Behandlinger

Medikamentene kan bli brukt til å kontrollere blodtrykket og for å senke LDL-kolesterolnivåer. I noen tilfeller kan en daglig aspirin bli anbefalt å redusere risikoen for slag og hjerteinfarkt.

Behandlingsmålene

Ifølge National Heart, Lung and Blood Institute, behandlingsmål for metabolsk syndrom X inkluderer lavere risikoen for hjertesykdommer og hindre full blåst diabetes fra utviklingsland.

Forebygging

The National Heart, Lung and Blood Institute forklarer at metabolsk syndrom X kan forebygges ved å opprettholde en sunn body mass index eller sunn vekt. Også kvinner bør satse på en midje størrelse på 35 eller mindre, og menn bør satse på en midje størrelse på 40 inches eller mindre. Også gå til legen for regelmessige kontroller kan bidra til å forebygge metabolsk syndrom X ved å holde pasientene oppmerksomme på eventuelle helsemessige bekymringer.

Albuterol bivirkninger

Albuterol inhalers er bronkodilatorer som brukes til å behandle innsnevring av bronkial luftveiene (bronkospasmer) ved å slappe av Airway muskler. Albuterol behandler og forhindrer kortpustethet og tungpustethet. Dette stoffet er ofte brukt av lider av emfysem, astma, kronisk bronkitt, ulike lungesykdommer og anstrengelsesutløst astma. Som med alle medikamenter, er det mulige bivirkninger som er forbundet med bruk av Albuterol.

Betraktninger

Før du vurdere å bruke Albuterol, er det viktig å vurdere noen av de vanligste bivirkninger forbundet med det. Disse inkluderer kvalme, nervøsitet, hodepine, hoste, rennende nese, skjelvinger eller skjelving, irritasjon i halsen, søvnløshet, øvre luftveisinfeksjoner og bein og muskelsmerter. Ikke alle vil oppleve disse bivirkningene, men de er vanlige.

Advarsel

Det er noen flere farlige Albuterol bivirkninger, inkludert uregelmessige hjerteslag, brystsmerter, allergiske reaksjoner som hevelse i lepper, har en hard tid puste eller lukking av hals, tunge hevelse, ansikt hevelse, og utvikle elveblest. Hvis du opplever noen av disse bivirkningene er det nødvendig at du slutte å bruke Albuterol umiddelbart og få akutt medisinsk hjelp.

Teorier / Spekulasjoner

Det er også noen mer sjeldne bivirkninger forbundet med Albuterol. De mer uvanlige Albuterol bivirkninger er paradoksale bronkospasmer, gigantiske elveblest og tap av appetitt, hud misfarging (huden blir vanligvis blekere) og pounding og bankende av hjertet. Disse bivirkningene er ganske alvorlig, og du bør oppsøke lege hvis du opplever dem.

Effekter

Andre sjeldne, men ikke så alvorlig (men du bør likevel fortelle legen din) Albuterol bivirkninger er problemer med å skille smaken, midlertidig rødhet i halsen og ansiktet, munntørrhet, irritasjon i munn, smertefull vannlating, følelser av svakhet, skjelvende, svette en mye, døsighet, har problemer med å gå i dvale og hodesmerter.

Forebygging / løsning

Hvis du har hjerte plager som anfall, slag, angina, diabetes, uregelmessig hjerterytme, høyt blodtrykk eller skjoldbrusk forhold, bør du informere legen din før du begynner bruk av Albuterol. Også, hvis du har tatt MAO (Monoaminoksidase) hemmere i løpet av de siste to ukene, bør du ikke bruke Albuterol.

Brus i barnas kosthold

Virkningen av barn forbruker altfor mange brus i sine dietter har blitt funnet å være svært negativ. Forskning viser en direkte link fra brus forbruk hos barn til sykdommer som fedme, diabetes og osteoporose. Som barn har valgt brus mer og mer over melk, juice eller vann, gjennomsnittlig kroppsmasseindeks av amerikanske ungdommer også har økt. Ved forbruk økte mengder brus, er barn som ikke får de nødvendige vitaminer og næringsstoffer som er nødvendige for sunn vekst.

Fedme og brus

En Tufts University studie fant en direkte sammenheng mellom sukkerholdig brus og vektøkning og fedme. De som forbrukes brus hadde en signifikant høyere kroppsmasseindeks, er et mål på kroppsfett, enn de som drakk hovedsakelig lettmelk og 100 prosent juice. Studien fant at brus er hovedårsaker til den amerikanske fedmeepidemien. Fedme har sterke koblinger til hjertesykdom, slag og diabetes. Forskning har vist at amerikanske barn spiser i gjennomsnitt to bokser med brus daglig, og tenåringer i gjennomsnitt fire bokser. På ca 150 kalorier per vanlig boks med brus, tenåringer drikker omtrent 600 ekstra kalorier. Dette er som forbruker en ekstra måltid en dag som bidrar ikke noen vitaminer eller næringsstoffer til kroppen.

Flytende kalorier

En direkte korrelasjon til mengden av alkoholfrie drikker forbrukes og fedme nivå hos barn ble bekreftet av Tufts studien. Forskerne fant at det ernæringsmessig dårlig vane ignorerer flytende kaloriinntak er ofte lært i barndommen og ikke lett å overvinne i voksen alder. Den Tufts University forskning funnet at i 2000 vil 50 prosent av skoledistriktene hadde kontrakter med en soft drink leverandør i skolen. Studien konkluderte med at vann, fruktjuice og melk var overveldende bedre drikke valg enn brus. En North Carolina studie av overvektige barn funnet en drastisk økning i overvektige barn 1995-2000: 36.6 prosent hos barn i alderen 2 til 4 og mer enn 40 prosent i alderen 5 til 11 år.

Skole Forskrift

Selv om det amerikanske Department of Agriculture har regler på plass for å begrense salget av matvarer med lite eller ingen ernæringsmessig verdi til barn under måltid perioder - spesielt kullsyreholdige drikker, harde drops og tyggegummi - mange skoler har salgsautomater i lokalene. I 1976, North Carolina State Board of Education vedtatt en politikk som all mat og drikke som selges i skolen må bidra ernæringsmessig til barn. Men i 1991 dette forbudet ble opphevet og skoler kunne tilby minimalt næringsrik mat og drikke, slik som brus unntatt under måltider og i grunnskolen. Automater har blitt populært på skoler over hele landet som en inntektskilde.

Brus vs melk og juice

Forskning av US Department of Agriculture viser at 56 prosent av 8-åringer konsumerer minst én brus daglig. Denne hastigheten hopper til 83 prosent for 14-åringer. Den samme studien fant også at 13 prosent av barn i alderen 6 til 11 år er overvektige og 14 prosent av barn i alderen 12-19 er overvektig. Brus synes å være å erstatte melk som barndommen drikke av valget. Forbruket av juice i barn i alderen 5 og under er nesten lik sitt forbruk av brus, med en liten kant til sistnevnte.

Ernæringsmessige mangler

Utelate melk og juice, som er fullpakket med næringsstoffer, skaper store mangler i barns kosthold. Den økede forbruk av leskedrikker korrelerer til lavere inntak av magnesium, vitamin A, vitamin C, riboflavin, jern, sink og kalsium. Bare 36 prosent av guttene og 18 prosent av jentene får mengden kalsium de trenger. Ved fylte 18, er omtrent 92 prosent av en jente benmasse etablert; kalsiummangel er ikke noe som kan gjøres opp senere i livet, og det kan føre til osteoporose og skjøre bein som brytes lett.

Hvordan Juster til å sove med en CPAP

Hvordan Juster til å sove med en CPAP


Kontinuerlig positivt luftveistrykk (CPAP) ikke mer hjelpe de med søvnapné puste lettere. CPAP kan også bidra til å redusere risikoen for flere alvorlige helserisiko, blant annet hjertesykdom, slag og diabetes. I tillegg kan CPAP også gjøre noen som lider av søvnapné føler seg mer våken, konsentrere seg bedre, lider mindre depresjon og snorke mindre. En av de største klager blant førstegangs CPAP brukere er vanskeligheter å tilpasse seg seg masken under søvn. Selv justere til CPAP kan ved første være vanskelig, er det verdt din helse.

Bruksanvisning

Sett masken på plass mens du er oppreist. Hold stroppene av. Bli vant til å puste med masken på plass.

2 Sett stropper på når du blir vant til å puste med masken. Sørg for at masken sitter komfortabelt. Luften bør ikke lekke ut av masken.

Hold masken på en lav innstilling mens du gjør noe avslappende, som for eksempel å se på TV. Du begynner å bli vant til masken.

Ta en kort lur med masken på når du er komfortabel å holde masken på i lengre perioder.

Begynn å sove med masken på. Hvis du våkner opp og masken er av, bare sette den på igjen. Du vil sakte begynne å føle seg komfortabel sove med masken på i lengre perioder.

Hvordan gjenkjenne Helse Advarsel tegn på en eldre foreldre

Hvordan gjenkjenne Helse Advarsel tegn på en eldre foreldre


Ofte tror du vi ser på din eldre foreldre svært tett. Du ønsker å ta vare på sine skiftende behov akkurat som de en gang brydde seg om oss. Men vi kan noen ganger være for nær situasjonen, snarere som ikke ser skogen for bare trær. Disse tipsene kan hjelpe deg med å overvåke noen viktige helsemessige områder som ofte blir oversett.

Bruksanvisning

En gang, de var våre guider, våre lærere og trygt sted å falle. Nå befinner vi oss i posisjon for å gi tilbake det nivået av øm omsorg for dem. Når foreldre alder, deres daglige behov, samt deres helsemessige behov, endring i det som kan synes å være en håndvending. Egentlig er det vanligvis en gradvis prosess, men vi er opptatt med våre egne liv og bruke til dem å være ryggraden i familien. I alle fall når du finner deg selv i begynnelsen stadier av omsorgsperson til en forelder, hele måten å tenke på må revisited og endret på en slik måte at deres velvære blir din primære bevissthet.

Økning i å gjenta seg selv. Vi gjentar oss selv fra tid til annen, og å gjøre det av og til er nok ingenting å være altfor bekymret. Men hvis en eldre foreldre begynner å gjenta seg selv på en konstant basis, eller hvis du ser en markant økning i repetisjon, kan dette være advarsel tegn. Utdanne deg selv på hjerneslag, demens og Alzheimers sykdom, bare for å være forberedt. Diskutere dette med sin lege på neste besøk, privat hvis det er mulig. Du ønsker ikke å alarm dine foreldre, men du vil ønske en sakkyndig uttalelse om mulig. Selv om de ikke kan slippe personlig informasjon om dine foreldres helsevesenet, kan en lege gi deg generell informasjon og merk dine bekymringer i hans fil.

Misplacing elementer og glemme vanlige ting. Hvis vesken hennes ender opp i kjøleskapet eller hans bilnøklene finnes i mikrobølgeovnen, bør du definitivt ta notat. Hvis hun ikke kan huske navnet ditt, eller hvordan du kommer til hennes favoritt butikk, kan du bli seende tidlige tegn på redusert mental kapasitet, som for eksempel Alzheimers sykdom. Det finnes en rekke tidlige varselsignaler for denne sykdommen. Du bør utdanne deg selv på dem alle. Hold en privat notatbok av datoene når sammarbeids oppstå for en lege å referere hvis nødvendig. Jo før en lege kan diagnostisere og behandle Alzheimers sykdom, jo ​​bedre. Vær oppmerksom på at glemsel og svekket språk kan også indikere et slag. Hvis du har mistanke om et slag, ikke forsinkelse i å få medisinsk hjelp.

Hevelse. Hevelse kan være en godartet ting, for mye vann i kroppen og for mye står på en gang. Men det kan også tyde på mer alvorlige problemer, blant dem hjertesvikt, diabetes eller nyreproblemer. Finn ut om hevelsen er sporadisk eller hvis det har blitt vanlig. Dette bør rapporteres til legen sin, der han kan finne ut hva (hvis noen) tester må gjøres.

Dramatiske humørsvingninger. Humørsvingninger kan være noe mer enn en eldre person som har gode dager og dårlige dager som kroppene deres blir mindre pålitelig og brukervennlig. Det kan bety mer alvorlige problemer så vel som for eksempel diabetes, Alzheimers sykdom, demens, hjerneslag, hjertesykdom og andre helsemessige problemer som trenger legehjelp. Dommer humørsvingninger ved å holde dem i notatblokken en stund for å se om de blir mer konsekvent. Oppsøk alltid lege hvis du føler at dette er en dramatisk, plutselig endring.

6. Plutselig nummenhet. Aldri ignorere noen nummenhet, selv om det er tilsynelatende ingen andre symptomer. Det kan bety en rekke ting, inkludert men ikke begrenset til en klemt nerve, slag eller diabetes.

Plutselig reduksjon i energi, appetitt eller interesser. Depresjon kan treffe i alle aldre, eldre er spesielt utsatt. Disse skiltene kan bety en rekke mulige helsemessige bekymringer, men psykisk helse bør aldri bli oversett som en mulighet.

Se våre foreldre alder kan være trist og skremmende, men hvis vi er heldige nok til å ha dem i våre liv for så lenge det er en sikker vinner vi vil ha disse problemene å håndtere. Ta vare på deg selv slik at du kan ta vare på dem. Finn noen å snakke med som kan føle med deg og gjøre tid for deg selv. Vær klar til å ta ledelsen for en som har så kjærlig ledet deg.

Tips og advarsler

  • Hold forelder (e) okkupert. Foreslår at de blir involvert i en senior samfunnshus, kirkelige aktiviteter, etc.
  • Hvis du ikke kan gjøre regelmessige besøk, finne et søsken, familiemedlem eller en venn av familien hvis dom du kan stole på å sjekke inn på foreldrene dine.
  • Sørg for at ditt telefonnummer og mobiltelefon er på kortnummer for dine foreldre. Det kan hjelpe dem (og deg) være lettere å vite at de kan raskt kontakte deg.
  • Nyt hver mulighet du kan med dem.
  • Når du er i tvil, bør lege kontaktes. Mye bedre safe than sorry.
  • Bruk aldri over-the-counter produkter med eldre mindre rådet av en lege. De kan samhandle negativt med reseptbelagte medisiner.