Digidexo.com

heel pain syndrom forebygging

Innrykk & Heel Pain

Innrykk & Heel Pain


Bunnen av foten har et ligament kalles plantarfascien som forbinder ballen av foten til hælen. Dette ligament reagerer som en gummistrikk for å hjelpe foten flytte, og støtter buen.

Foot Innrykk

Buen er innrykk på den indre delen av foten din. Skade på denne innrykk og ligament kan resultere i hæl smerter.

Flatet eller Høy Innrykk

Hvis foten innrykk (arch) flater for mye, til slutt svekker det ligament ved hælen bein, forårsaker smerte, ifølge Centers for Foot & Ankle Care. Altfor høye buer bidra til hæl smerter også.

Symptomer

Avhengig av årsaken til hæl smerter, kan foten bli stiv, spesielt om morgenen. Du kan også føle en brennende, stikkende eller verkende smerter i hælen som strekker seg mot buen, eller innrykk. Det kan være svært smertefullt å gå.

Commons Årsak til Heel Pain

De vanligste årsakene til hæl smerter er plantar fasciitis-- en betennelse i plantarfascien - eller en stress brudd i hælen eller komprimerte nerver i kroppen.

Andre årsaker til Heel Pain

Heel smerte er også et tegn på andre typer medisinske tilstander som tarsal tunnel syndrom, entrapment av lateral plantar nerve, plantar fascial brudd, calcaneal stress brudd, calcaneal apophysitis, Bekhterevs sykdom og ulike systemiske lidelser.

Diagnose og behandling

En podiatrist eller en ortopedisk lege kan undersøke foten din, og ta røntgenbilder for å utelukke tretthetsbrudd, bein svulster og bløtvev skader. Stretching kalv og foten flere ganger daglig reduserer smerte ved å strekke plantarfascien ligament.

Hva er årsaken til Heel Pain?

Heel smerte er et vanlig symptom for mange voksne, særlig de som jogge, løpe eller på annen måte er fysisk aktiv ofte. Selv hæl smerter kan være forårsaket av en rekke faktorer, er det ofte et symptom på en større tilstand, inkludert et beinbrudd eller anstrengt muskel, så det er viktig å snakke med legen din hvis du opplever smerter i hælen.

Symptomer

Symptomer på hæl smerter er smerter av noe slag når du går eller på annen måte å legge press på foten. Smerten kan stråle på bunnen eller baksiden av foten, og kan forverres når du kjører, gå i trapper eller gå. Pasienter kan finne gå på tærne lindrer smerte, og hælen kan skade ved berøring.

Vanlige årsaker til Heel Pain

Heel smerte er generelt en veldig vanlig skade, spesielt i de som er atletisk. Dessverre, kan hæl smerter være forårsaket av en rekke faktorer, slik diagnostisering årsaken til hæl smerter krever vanligvis et besøk til en lege kontor. Imidlertid er hæl smerter oftest forårsaket av muskelspenninger, overanstrengelse, frakturer eller en skade på akillessenen. I tillegg kan hæl smerter være forårsaket av en tilstand som kalles bryte sykdom, som er forårsaket ved stress er gjentatte ganger påført på hælen. Det stress forårsaker betennelse i hælen vekstplaten og den resulterende smerte oppstår når utvendig trykk påføres til det betente området. Sever sykdom er relativt lett å behandle, men, og kan forekomme i en eller begge føtter.

Tendo-Achilles bursitt

En ytterligere årsak til hæl smerter hos voksne er en tilstand som kalles Tendo-Achilles bursitt. Denne tilstanden er en betennelse i en væskefylt sekk i foten langs akillessenen og hælbenet. Selv om tilstander slik som reumatoid artritt kan øke en pasients risiko for Yamagata-Achilles, kan også oppstå skader på grunn av dårlig demping i skoene eller gjentatt belastning til området ved løping, hopping eller på annen måte hamrende foten langs en hard overflate. Idrettsutøvere som spiller spor, basketball eller fotball er mer utsatt for denne skaden.

Diagnose

Leger regelmessig anbefaler sine pasienter til fot og ankel spesialister, og ytterligere testing kan være nødvendig. Ofte, leger bruker en X-Ray, MR eller CAT scan for å finne ut hva som forårsaker lidelse. En lege kan også spørre om siste fysisk aktivitet.

Behandling / løsning

Hæl smerter kan behandles ved å avstå fra anstrengende aktiviteter og begrense fysisk bevegelse. I tillegg, sko med solid bue støtte og demping er viktig. Medisiner kan være foreskrevet i moderate tilfeller av hæl smerter, og i alvorlige tilfeller kan kirurgi brukes til å korrigere den underliggende medisinsk tilstand. Dette innebærer ofte forlenge senen eller på annen måte strekke hælen plate.

Kosttilskudd for å helbrede Plantar fasciitis & Heel Pain

Kosttilskudd for å helbrede Plantar fasciitis & Heel Pain


Vanlig hos idrettsutøvere og løpere, påvirker plantar fasciitt alle som er på beina hele tiden eller ikke har riktig støtte for sine føtter. Behandling kan gjøres hjemme, eller med hjelp av en podiatrist.

Hva er årsaken til Heel Pain?

Intens slitasje på føttene og vevet i hælene forårsaker hæl smerter. Plantar fasciitis oppstår når det er små rifter i vevet i hælen din, forårsaker skyting smerter og betennelser. Hælspore også forårsake smerte, og de oppstår når bein fragmenter strekker seg fra hælen til nerver og vev.

Over-the-counter kosttilskudd

De fleste leger vil anbefale å ta anti-inflammatoriske medisiner for å hjelpe med smerte. Ibuprofen er den mest vanlige av disse.

Foreskrevet Supplements

Hvis sterke smerter eksisterer, kan en lege forskrive en høyere dose anti-inflammatorisk. I noen tilfeller, leger også gi pasienter som lider av smerte hælen kortikosteroider. Ifølge Mayo Clinic, disse kommer i form av en aktuell salve eller injeksjon, og de hjelper til raskere utvinning og bli kvitt den smertefulle betennelser.

Fysiske Therapies

I de fleste tilfeller krever hæl smerter en liten endring i livsstil. De fleste pasienter som opplever plantar fasciitus må hvile og gjøre flere strekninger for å holde sin vev løs og hindre mer rive. Mange rapporterer periodisk hæl smerter, og strekker området bidrar til å styrke vevet.

Alternatives

Leger kan også anbefaler orthotics, eller sko inserts, for å gi støtte og myke slaget til hælen. De kan også lære deg hvordan å tape ankelen og hælen slik at det minimerer smerte, og kan sette deg i natt splinter slik at hælen er immobilisert i løpet av natten og helbreder bedre.

Om Complex Regional Pain Syndrome

Om Complex Regional Pain Syndrome


Complex Regional Pain Syndrome (CRPS) er en kronisk, progressiv smerte lidelse som påvirker nervesystemet. CRPS er fortsatt et relativt ukjent lidelse, men det er anslått å påvirke 1,5 til 3.000.000 amerikanere, og kvinner står for 75 prosent av personer med CRPS i henhold til Reflex Sympatisk dystrofi syndrom Association.

Historie

Complex Regional Pain Syndrome ble først beskrevet av Dr. Silas Weir Mitchell under borgerkrigen. Soldater som hadde blitt skutt klaget over en brennende smerte uker etter fjerning av kulene. Dr. Mitchell kalte det kausalgi, som er gresk for "brennende smerte." Gjennom årene har CRPS vært kjent under mange navn inkludert Sudeck sin atrofi, neurovascular dystrofi og refleks sympatisk dystrofi (RSD). I 1995, International Association for Study of Pain (IASP) endret det til Complex Regional Pain Syndrome for å mer nøyaktig gjenspeiler kompleksiteten i sykdommen fordi RSD ikke tilstrekkelig beskrive alle de tegn og symptomer.

Funksjoner

De viktigste symptomene på CRPS er alvorlig smerte og svie. Misfarging av huden og temperaturendringer oppstå på grunn av mangel på blod flyte. Dette fører til at huden til å føle seg kald eller varm, og å vises en farge fra lilla-blå, til nyanser av rødt. Hår og negler kan vokse raskere eller langsommere enn normalt. Allodynia er følsomhet for stimuli som normalt ikke er smertefullt, forårsaker den letteste berøring eller minste bris å resultere i økt smerte. Langsom tilheling tid og hyppige infeksjoner er et tegn på immunsystemet påvirkes.

Diagnose

Diagnostisering av CRPS er basert på sykehistorie, nevrologisk undersøkelse og fysiske funn. Komplekst regionalt smertesyndrom kan starte etter en forstuing, brukket bein eller kirurgi blant andre. Smerter som fortsetter og forverres etter en skade eller operasjon utover normal healing tid kan være en indikasjon på CRPS. En lege ser for nevrologiske endringer som for eksempel muskelsvakhet, unormale reflekser og en reaksjon på ikke-smertefulle stimuli som gir smerter. Fysiske endringer legen ser etter inkluderer atrofi av de berørte lem, forandringer i hudens farge og temperatur, hevelse og stivhet i leddene.

Behandling

Behandlingen består av en mangesidig tilnærming ved hjelp av en kombinasjon av terapi for å finne ut hva som fungerer for hver person. Fysioterapi er beordret til å holde lem fleksibel og opprettholde omfanget av bevegelse. Desensitivisering terapi kan også være inkludert for folk som har ekstrem følsomhet. Medisiner gitt inkluderer smertestillende medikamenter, anti-inflammatorisk medisin for hevelse, anti-depressiva, anti-convulsants og muskelavslappende. Sympatiske nerve blokker er gjort for å forsøke å avbryte smerte syklus, og for å bedre blodsirkulasjonen. Andre behandlinger inkluderer ryggsøylen stimulator (SCS) og lidokain infusjoner en TENS enhet, morfin pumpe,.

Expert Insight

Når en person har CRPS, de har det for livet. Det finnes ingen kur for CRPS, men det er en sjanse for remisjon. Hvis remisjon oppnås, kan CRPS komme tilbake som et resultat av en annen skade, og noen ganger uten grunn i det hele tatt. CRPS kan spre seg til hele kroppen så vel som indre organer. Ice bør aldri brukes på en person med CRPS fordi det fører til ekstrem smerte for folk med kald hud. De med varm hud vanligvis finne lindring ved hjelp av isen uten en økning i smerte. Utløser slik som høy lyd, endringer i været, stress og vibrasjoner følte når man kjører i en bil kan føre til en økning i smerte.

Pelvic Pain Syndrome hos kvinner

Pelvic Pain Syndrome er et navn gitt til kronisk smerte som oppstår under navlen. Smerten er kronisk i som vedvarer den for mer enn seks måneder. Pelvic Pain Syndrome påvirker både menn og kvinner, men er mest vanlig hos hvite kvinner. Den type og alvorlighetsgrad av smerten er forskjellig for hver kvinne, og kan være forårsaket av en rekke problemer. I noen tilfeller er den eksakte årsaken til smertene ikke merkbar, men når det kan fastslås, kan bekken smerte syndrom hos kvinner skal behandles.

Symptomer

Smerten forbundet med bekkensmerter syndrom kan variere fra mild til alvorlig og fra en kjedelig verke til en plutselig stikkende smerte. Mange kvinner som har bekkensmerter syndrom opplever sterke kramper under menstruasjonen, og merker at bekkensmerter er verre i løpet av uken før menstruasjonen. Kvinner som lider av syndromet også beskrive smerter under samleie eller når de tisser eller har avføring. Pelvic Pain Syndrome kan også føre til depresjon, noe som kan gjøre kvinner føler seg trist og håpløst. Depresjon forårsaket av bekkensmerter syndrom kan også føre til søvnproblemer.

Årsaker

En rekke forhold kan bidra til bekken smerte syndrom. Endometriose er en lidelse der vevet cellene som vanligvis linje livmoren vokser utenfor livmoren i bukhulen og i eggstokkene og egglederne, som fører til bekkensmerter. En lignende tilstand som kan føre til bekkensmerter syndrom er adenomyosis, som innebærer de samme livmor vev celler som vokser inn i musklene i livmor vegger. Noncancerous svulster i livmoren som fibroids kan også utløse kroniske bekkensmerter samt kreftsvulster av det kvinnelige reproduksjonssystemet. Andre årsaker inkluderer livmor arrvev, irritabel tarm syndrom, og urinveisproblemer.

Risikofaktorer

Det er flere kjente risikofaktorer for utvikling av bekkensmerter syndrom hos kvinner. Den vanligste risikofaktoren er en tidligere graviditet som har understreket pasientens rygg og livmor. Når graviditet bidrar til bekkensmerter syndrom, er det vanligvis på grunn av en vanskelig fødsel, spesielt en utført med tang eller et vakuum. Bekken inflammatorisk sykdom, stråling av livmor, og kirurgiske prosedyrer utført på den kvinnelige reproduktive system all utgjøre en risiko for utvikling av bekkensmerter syndrom, som de kan resultere i arrvev. Selv om det ikke er enighet om hvordan, seksuelt misbruk hos en pasient fortid bidrar til forekomsten av bekkensmerter syndrom; ifølge WebMD, blir nesten 50% av alle kvinner med syndromet rapporten seksuelt misbrukt en eller annen gang i sitt liv. I tillegg er alkohol eller stoffmisbruk annen risikofaktor for bekkensmerter syndrom.

Diagnose

Det første skrittet mot å diagnostisere bekkensmerter syndrom hos kvinner er et bekken eksamen og en pasient intervju. En celleprøve vil vanligvis utføres for å se etter tegn på unormale celler, som kan tyde på endometriose, adenomyosis eller kreft. I tillegg vil legene normalt samle urin og blod for en screening for å utelukke infeksjon og seksuelt overførbare sykdommer. Hvis ingen årsak bestemmes gjennom foreløpige tester, kan legene bruke ultralyd, MR og CT-skanning på bekken og vaginal området. Laparoskopi, et snitt i nedre del av magen for å undersøke de kvinnelige kjønnsorganer, kan også benyttes.

Behandlinger

Hvis bekkensmerter syndrom er fast bestemt på å bli assosiert med menstruasjonssykluser, kan p-piller være foreskrevet for å bidra til å regulere pasientens perioder. Kirurgi kan også anvendes for å fjerne en svulst, vekst eller cyste som er årsaken til syndromet. Over-the-counter naproxen eller ibuprofen kan bli foreslått, eller leger kan foreskrive sterke versjoner av disse smertestillende midler. Trisykliske antidepressiva som Elavil og Adapin kan gis til pasienten, og rådgivning eller biofeedback kan brukes til å behandle de følelsesmessige og psykologiske aspekter ved bekken Pain Syndrome.

Behandling for Bakre Heel Pain

Posterior hæl smerter, eller smerter i baksiden av hælen, har en rekke mulige årsaker, inkludert Achilles senebetennelse, retroachilles bursitt, retrocalcaneal bursitt, bein støt og brudd av Talos eller calcaneus bein. Mens noen kan lide denne typen smerte, er det spesielt fremtredende blant idrettsutøvere og andre fysisk aktive voksne. Avhengig av typen av skade til stede, for behandling bakre hæl smerter i området fra konservative anvendelse av hvile og smertestillende til kirurgi.

Forstå årsakene til Posterior Heel Pain

Mens noen posterior hæl skader skyldes enkelttraumatiske hendelser, er smerte oftere et resultat av repeterende handlinger som løping, hopping, raskt skiftende fot posisjoner og gjøre raske sidebevegelser ("skjærende"). Din skade kan være resultatet av disse handlingene selv, eller en kombinasjon av repeterende bevegelser med dårlig montering eller feil fottøy. I noen tilfeller kan feil fottøy forårsake hæl smerter i hverdagen nonathletic aktivitet. Fedme kan også være en faktor.

Behandling av Achilles senebetennelse

Achilles senebetennelse er en betennelse i akillessenen på det punktet der den festes til calcaneus eller hæl bein. Legen din vil begynne behandling for denne skaden ved å anbefale hvile, isposer og suspensjonen for enhver virksomhet som forårsaker smerte. Han kan også foreslår bruken av et ikke-steroid anti-inflammatorisk (NSAID) medikamenter. Høyere nivåer av smerte kan kreve bruk av en resept kortikosteroidtabletter som prednison. Injisert kortikosteroider kan direkte skade akillessenen, og bør aldri brukes. Riktig justering av fottøy er en viktig del av de fleste hæl smerte behandlinger, og legen din kan henvise deg å bruke sko med en hæl hakk for å minske friksjonen på senen. En fysioterapeut kan anbefale øvelser for å strekke og styrke din sene etter at smertene er under kontroll.

Behandling Bursitt

Retroachilles bursitt er en betennelse i den beskyttende sac (bursa) som ligger på baksiden av akillessene. Retrocalcaneal bursitt er en betennelse i bursa som ligger mellom calcaneus og akillessene. I sine mindre former, er begge av disse skadene behandles på samme måte som Achilles senebetennelse. Hvis du lider av vedvarende hæl bursitt, kan legen anbefale kirurgisk fjerning av hvilken bursa som forårsaker smerte.

Behandling Bone Contusions og frakturer

Bone støt er slagskader i beinet overflate og underliggende lag. Hvis du har en hæl kontusjon, legen din vil behandle deg med en passende smertestillende og passer deg med noen form for walking kastet å kvele hælen under hverdagsaktivitet. Det kan ta flere uker for disse skadene å helbrede fullt.

Benbrudd av bakre hæl er typisk tretthetsbrudd. Hvis du er diagnostisert med en stress brudd, vil behandlingen være den samme som for et bein kontusjon.

Kirurgiske alternativer

Kirurgi er reservert til hæl smerte som ikke responderer på andre former for behandling. I tillegg til bursa fjerning, prosedyrer inkluderer fjerning av calcaneus bein spurs og fjerning av kalkavleiringer i akillessenen. For å tilveiebringe lettere bevegelse av akillessenen, kan leger også forlenge den del av senen er koblet til gastrocnemius leggmuskelen. Hvis du har vedvarende uløste bakre hæl smerter, konsultere legen din om aktuelle kirurgiske alternativer.

Hvordan diagnostisere Heel Pain

Smertefulle områder rundt hælen er svært vanlig og kan forårsake betydelig ubehag. Bortsett fra leddgikt, infeksjoner eller traume forårsaket bein skader, andre smertefulle punkter forårsaket av betennelse eller irritasjon i sene overtrekk og bursa (sacs av ​​betent hæl vev eller plantarfascien) involverer os calcis (hæl bein), særlig calcaneal spurs. Disse hælspore som vanligvis er spiss og i direkte kontakt med plantarfascien leddbånd er ikke den viktigste kilden til smerte i de fleste tilfeller. De smertefulle symptomer er faktisk på grunn av bursitt forårsaket over en periode av den benete utveksten. Med riktig diagnose og riktig behandling, vil tilstanden avta i tid, med kirurgi bare betraktes som en siste utvei.

Bruksanvisning

Diagnostisering av Heel Pain

•  Sjekk nyere medisinsk historie med plager og sykdommer. Systemiske infeksjoner, for eksempel influensa, ofte utfelles i forholdene som påvirker føttene.

Se etter kilder til lokal hælen og foten irritasjon for eksempel feil montert sko eller gjentatte traumer til foten.

Sjekk for vektøkning. Plutselige økninger i kroppsvekt forårsake overdreven belastning på vekten bærende konstruksjoner av foten.

Palpate foten. Hjerteklapp kan avsløre den harde, spisse eller kroklignende hæl anspore som ville forårsake smerte med trykket.

Hint

  • Egenbehandling, når riktig diagnose, består av sengeleie, fuktige varme applikasjoner, stropping, polstrede innleggssåler og vev-tøyningsøvelser er veldig enkelt å gjøre og vellykket i de fleste tilfeller.
  • Konsultere en ortopedisk lege eller podiatrist for diagnostisering og behandling hvis noen av disse symptomene oppstår: hevelse, limp, rødhet eller blå-svart, brenning, nummenhet eller kribling.

Symptomer på Fibromyalgi & myofacial Pain Syndrome

Fibromyalgi er en tilstand som forårsaker kroniske muskelsmerter i hele kroppen. Muskelsmerte, i kontrast, påvirker fascia, eller bindevev som dekker musklene, i bestemte områder. De fleste mennesker opplever myofascial smerte en gang i sitt liv, som det kan være forårsaket av overforbruk eller anstreng av muskler, men myofascial smerte syndrom er en kronisk type smerte. Det er forskjellig fra fibromyalgi, men de to forholdene ofte forekommer sammen.

Tender Points

Fibromyalgi kjennetegnes av ømme punkter i muskler, sener og ledd sammen med generalisert smerter i hele kroppen. Ømme punkter er bestemte steder på kroppen som er unormalt følsom for berøring hos personer med fibromyalgi. Atten punkter er identifisert, i et symmetrisk mønster med ni på hver side.

Triggerpunkter

Muskelsmerte har triggerpunkter der smerten oppstår i spesifikke muskler, men ikke forårsaker andre områder for å gjøre vondt. Myofascielle triggerpunkter kan forårsake smerter overalt i kroppen, fra hodet til føttene. De ofte kan føles under huden, og folk ofte kaller dem muskel knop. Muskelsmerte syndrom fører vanligvis kronisk matte smerter i det berørte området, men smertene har også blitt beskrevet som brennende, stikkende eller bankende.

Andre Myofascial Pain Syndrome Symptomer

Personer med myofascial smertesyndrom rapporterer ofte andre symptomer som kan virke relatert til triggerpunkt smerte. Disse omfatter svimmelhet, søvnløshet, muskelsvakhet, kvalme, nummenhet i armer eller ben, øresus og synsproblemer.

Andre Fibromyalgi symptomer

Fibromyalgi har også mange andre symptomer i tillegg til smerter, selv om utbredt smerte er den definitive faktor. Fibromyalgi pasienter vanligvis rapporterer irritabel tarm syndrom, nummenhet eller prikking i hender og føtter, rastløse ben syndrom, alvorlig utmattelse og stivhet, spesielt når den først våkner.

Betraktninger

Symptomer på fibromyalgi og muskelsmerte syndrom kan bli forverret av angst og stress. Vær- og temperaturendringer også kan føre til smerteepisoder, med plutselige kulden å være et typisk problem, samt ekstreme i lav eller høy luftfuktighet.

Hvordan behandle en Archilles Heel Pain

Akilleshælen er den sene som går fra soleus muskelen (lavere kalv) til bunnen av calcaneus (heel). Smerter i dette området er vanligvis forårsaket av overforbruk av leggene (dvs løping, sport). Achilles smerter kan være forårsaket av flere forhold, inkludert senebetennelse, retrocalcaneal bursitt og paratenonitis (se refs. 1 og 2 nedenfor for mer informasjon). Behandling er nesten den samme for alle forhold og vanligvis inkluderer hvile, immobilisering, hæl inserts, is, varme, medisiner og mosjon.

Bruksanvisning

Behandling Din Achilles Heel Pain

•  Stopp all fysisk aktivitet som påvirker din akilleshæl umiddelbart. For mer alvorlige smerter, bære en fot og ankel støpt når du trenger å bevege deg rundt. Kjøpe og bruke hæl inserts for skoene dine.

Ta to ibuprofen eller naproxen piller hver fire til seks timer i løpet av dagen. Gjenta prosedyren hver dag frem til din akilleshæl smertene er borte.

Sett isen i en ispose eller inne i et håndkle. Stropp eller knytte ispose eller hånd håndkle (bruk ett bad-størrelse håndkle for å binde) rundt din akilleshæl slik at isen presses direkte mot din kilde til smerte. La isen på plass i 15-20 minutter og gjenta prosedyren hver tredje til fjerde time. Fortsett daglig is behandlingen til din betennelse og hevelse er blitt vesentlig redusert.

Når betennelse og hevelse er under kontroll, kan du bruke en varmepute flere ganger per dag i 15-20 minutter. Bruk varmeputen daglig frem til din akilleshæl smertene er borte.

Utfør følgende øvelser daglig: Sitt på en stol og vikle et bad-størrelse håndkle rundt tærne og ballen av foten. Trekk tilbake på håndkleet og sakte strekke foten tilbake. Hold denne posisjonen i 15-30 sekunder, deretter slappe av. Gjenta denne bevegelsen tre ganger. Deretter plasserer hendene mot en vegg, med en fot frem og din skadet fot tilbake. Sakte bøye armene og lene seg inn i veggen til du føler en strekk i nedre kalv. Hold denne posisjonen i 15-30 sekunder, deretter slappe av. Gjenta øvelsen tre ganger.

Tips og advarsler

  • Sørg for at du får is på din akilleshæl i løpet av de første 48-72 timene etter utbruddet av smerte. Ice forårsaker vasokonstriksjon (innsnevring av blodårer) som minimerer betennelse og smerter ved å begrense flyten av blod til akilleshæl. Når betennelsen er under kontroll, vil varmen fremme blod (med helbredende egenskaper som oksygen og vitamin C) strømme til skadde området. Stretching og motstand øvelser også øke blodgjennomstrømningen. Tøyningsøvelser vil øke fleksibiliteten i din akilleshæl. Motstand øvelser (med vekter) vil bidra til å styrke og øke stabiliteten i din akilleshæl sene (se refs. 3 for mer informasjon om øvelser).
  • Bruk aldri isen direkte mot huden, da dette kan forårsake frostskader. Også, ikke start noen rehabilitering øvelser inntil betennelse og hevelse er blitt vesentlig redusert. Trene for tidlig kan forverre din akilleshæl problem.

Heel Pain Cures

Heel smerte er en lidelse av hælen som resultat når plantarfascien vev på bunnen av føttene bli betent eller irritert. Bortsett fra smerte, kan du oppleve hevelse og nummenhet rundt hælen. Heel smerte kan være forårsaket av dårlig montering og ubehagelig sko eller står for lenge timer. Et par enkle fot øvelser eller hæl omsorg teknikker kan bidra til å kurere din hæl smerter.

Heel Pain Cures

Strekke fascia vev ved å rulle føttene på en tennisball eller kjevle et par ganger om dagen. Da slapper fascia og lindrer irritasjon.

Legg inn en bue eller hæl støtte i skoen. De vanligvis kommer i polstret eller gel puter og vil gi ekstra demping når du står på føttene.

Suge føttene i en balje med varmt vann med sennep frø.

Dekk en ispose med et håndkle. Gni føttene sekken over 20 minutter om dagen.

Påfør en ispose og varmepute til hælen din, alternerende mellom varmt og kaldt terapi hvert tiende minutt.

Strekk leggene, så stramme kalver kan være årsaken til smerter i hælen.

Utøve dine føtter ved å ta en kort spasertur barbent eller vrir på tærne for å få blodet flyter.

Plasser fingrene i mellom tærne. Presse håndflaten mot buen på foten og massere området.

Plasser føttene under rennende varmt til varmt vann. Massere føttene så vannet spruter over dem.

Plasser føttene og hælene i løpet masserer bobler i en badestamp eller over en fot massasjeapparat.

Masser hælen din, legge press på de områdene som gjør vondt mest i ca fem minutter. Deretter holder føttene ved ankelen og riste foten.

Hold føttene hevet i 40 minutter. Deretter massere føttene i ti minutter.

Suge føttene i badesalt i fem til ti minutter. Tørk føttene og massasje med fuktighetskrem eller olje.

Ta en anti-inflammatorisk slik som aspirin eller ibuprofen.

Hva bør en turner gjøre med Heel Pain?

Hva bør en turner gjøre med Heel Pain?


Ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons, for hver kilometer du går du setter ca 60 tonn med stress på hver fot. For turnere, som forvrenge kroppen sin og hoppe gjentatte ganger, pounding gulvet, gjelder dette enda mer. Gymnasts er mer utsatt for skade - særlig hæl smerte. Når dette skjer, er det viktig å treffe tiltak som fremskynder helbredelse og hindre ytterligere skade.

Diagnose

Hvis du føler hæl smerter, stanse all fysisk aktivitet og fjerne dine apparater eller hvelv sko. Hvis du oppdager en hoven rød jordhaug rundt hælen, heve foten og is det før hevelsen avtar. Prøv å hvile foten og ikke legge noe ekstra press på den. Planlegge en avtale med en orthopedist eller podiatrist så snart som mulig. Heel skader vanligvis faller inn i to kategorier: smerter under hælen eller smerter bak hælen. Legen kan diagnostisere hvilken som gjelder for deg og foreskrive en behandling plan.

Pain Beneath The Heel

Det er flere mulige årsaker til smerter og ubehag på fotsålen. En stein blåmerke er vanligvis et resultat av konstant pounding på en hard overflate. Puten av hælen din kan også være litt misfarget. Du kan bøte på dette ved å hvile foten. En annen mulighet er en tilstand som kalles plantar fasciitt, ​​eller subcalcaneal smerte, et resultat av overdreven løping og hopping, som setter press på bandet av fascia forbinder hælen til tærne. Vanligvis er smertene lokalisert under hælen. Men etter hvile over natten, vanligvis blusser det opp i morgen når du tar et skritt. En lege kan anbefale terapeutiske øvelser og foreskrive medisiner for å redusere hevelse, sammen med å ha du bære en pad for å beskytte hælen. Hvis smertene fortsetter i lang tid, kan du utvikle en hæl anspore, en kalsium formasjon på hælen bein som kan variere i størrelse. Behandlingen for en hæl anspore er vanligvis det samme som for plantar fasciitt.

Smerter bak på hælen

Denne typen smerte er i området der akillessenen er festet til hælbenet. Denne tilstanden er et resultat av overdreven løping og feil fottøy. Over tid, smertene øker, sammen med rødhet og betennelse. Vanligvis er hevelsen så stor at iført sko er smertefullt. Gymnaster bør sørge for at deres svevende eller apparater sko støtte føttene riktig og ikke er for stramt. Behandling for denne tilstanden innebærer hvile, medisiner og øvelser som strekker akillessenen. En lege kan også anbefale iført en 3/8 tommer eller ½-tommers hæl innsats og glasur hælen når smerten oppstår.

Behandling for Plantar fasciitis Heel Pain

Plantar fasciitis er en vanlig årsak til hæl smerter. Betegnelsen "plantar" refererer til fotsålen, og fascia er et flatt bånd av bindevev som omslutter muskler og skiller lag av vev. Plantarfascien er festet på midten av hælen bein, og strekker seg langs bunnen av foten, koble hælbeinet til tærne og støtte buen. Kronisk hæl smerter er noen ganger kalt plantar fasciosis.

Historie

Plantar fasciitt pleide å bli kalt "hæl anspore syndrom" på grunn av bein spurs som kan danne. Bein sporer er bare et resultat av problemet er imidlertid ikke årsaken til hælen smerte. Smerten av plantar fasciitis er forårsaket av opprivning av fascia der den kobles inn i hælbenet.

Identifikasjon

Det viktigste symptomet på plantar fasciitis er en stikkende smerte i hælen som vanligvis er verre i morgen, eller i løpet av de første skritt du tar etter å ha stått opp. Det kan også være noe hevelse og smerte når du dytte bort med tærne mens du tar et skritt. Det utvikler vanligvis gradvis, og kan bare være i en fot, eller verre i den ene foten enn i den andre. En lege kan diagnostisere plantar fasciitt, ​​og kan bestille en X-ray eller MR for å utelukke andre mulige årsaker til hæl smerter som isjias, tarsal tunnel syndrom, Achilles senebetennelse eller plantarfascien ruptur.

Årsaker

Plantarfascien støtter normalt buen på foten som en bue-streng og fungerer som en støtdemper under gange og kjører. Den rullende bevegelse av foten litt innover under et trinn som kalles pronasjon. Noen mennesker overpronate, eller rulle innover for mye, under gange eller løping. I løpet av denne overdreven pronasjon, eller "overpronasjon", buen på foten flater ut, forårsaker fascia å strekke for langt og foten for å bli ustabil. Plantar fasciitis er også mer vanlig hos menn over 40, muligens fordi deres plantarfascien er mindre elastisk, og gravide kvinner.

Andre faktorer kan bidra til plantar fasciitt. En del av risikoen for å utvikle plantar fasciitt er genetisk, relatert til hvordan foten din og ankler er dannet. Å være overvektig kan føre til overdreven stress på plantarfascien, som kan iført sko som bøyer foran tå ledd eller er for fleksible i buen. Drastisk øke varigheten av løpene dine kan bidra til plantar fasciitt også.

Behandlinger

Hvis man utvikler hælen smerte etter en økning i lengden, intensitet eller frekvens av løpe, kuttet tilbake aktiviteten. Når utvinnes, gradvis bygge opp intensiteten på treningsøktene dine, og kjøpe joggesko som gir mer stabilitet og korrekt overpronasjon.

Milde daglige kalv strekninger kan hjelpe, også. Lean hendene mot veggen og holde det ene beinet litt bøyd foran deg, og det andre benet bak deg og rett, Hold strekken i 10 sekunder, deretter bytter ben. Aldri sprette mens du strekker. Utfør 10 repetisjoner to ganger om dagen. Også prøve "tå krøller" for 20 sekunder to ganger om dagen for å styrke foten muskler (se Ressurser).

Enheter som hellinger eller halvmåneformede hjul kan bistå med en fot strekk, men sørg for å følge instruksjonene, og stoppe hvis det gjør vondt. Det er også plantar fasciitis sokker som bruker en stropp til å dra forsiktig tærne tilbake til å strekke foten mens du sover om natten.

Andre ting du kan gjøre hjemme for å lindre plantar fasciitt er til is foten to ganger om dagen i 15 minutter hver gang. Du kan også kjøpe over-the-counter orthotics å gi mer bue støtte og stabilitet, og unngå å gå barbeint, selv rundt i huset, for seks uker etter en oppblussing av plantar fasciitt. Hvis hjem behandlinger ikke er effektive, kan du se en podiatrist. En fotterapeut kan vurdere din gangart, og ta stående røntgen av føttene og foreskrive en fysioterapi regime.

Forebygging / løsning

En god måte å hindre plantar fasciitis og andre sportsrelaterte skader er å øke varigheten og intensiteten på treningsøktene gradvis og forsiktig. Bruk en god sko med god bue støtte og støtdemping. Hvis du kjører regelmessig eller lange avstander, er det viktig å ha en sko som er laget for dette formålet.

Løpere ofte utvikler dreven tetthet i leggene og hamstrings, så de må strekke regelmessig for å hindre eventuell ubalanse. Cross-trening med en rekke aktiviteter kan også bidra til å forhindre de repetitive-bevegelser skader som kan utløse plantar fasciitt.

Viktigst, lytt til kroppen din. Følg nøye med på hvilke aktiviteter som fører til hæl smerter. Hold en trening journal for å spore eventuell årsak og virkning av foten smerte.

Heel Pain Relief

Heel Pain Relief


Forskning har fastslått noen svært spesifikke måter å lindre ofte uutholdelig hæl smerter, noe som kan påvirke bein og rygg også.

Typer

Det er varierende typer hæl smerter. Hælspore er en vanlig bidragsyter til hæl smerter. Når det er for mye stress har blitt satt på plantarfascien ligament, kan en hæl anspore danne hvor hælen bein og plantarfascien møtes. Sporen i seg selv er faktisk en krokformet benfragment som vokser oppover fra bunnen av hælen, forårsaker omfattende smerte. Sporen arbeider seg gjennom den skjøre vev på undersiden av foten.

Typer

Plantar fasciitis er trolig den vanligste årsaken til alvorlig hæl smerter. Når plantarfascien ligament blir betent på grunn av ligament belastning, blir vevet revet. Dette kan være forårsaket av flere ulike situasjoner, blant annet vektøkning, overdreven løping, overdreven trening eller iført unsupportive sko.

Forebygging / løsning

Hindre hæl smerter er trolig den beste måten å sikre hæl smertelindring. Wear støttende sko med komfortable såler og innleggssåler. Besøk en podiatrist før og under noen overdreven fysisk trening som å spille sport eller kjører noen avstander. Vær oppmerksom på å øke støtten i skoene dine hvis du finner du er økende vekt. I tilfelle av graviditet vektøkning, diskutere foten og hælen omsorg med legen din.

Bruk av Ice

Ice kan gi betydelig hjelp når søker hæl smertelindring. En god tommelfingerregel er å ise den elendige hælen i 20 minutter og deretter fjerne isen i ytterligere 20 minutter. Gjenta denne prosessen så ofte som mulig til å oppnå den ønskede lettelse. Anti-inflammatoriske medisiner kan brukes når glasur området er ikke praktisk. Sørg for å følge anvisningen på pakken.

Orthodics

Orthodics utvilsomt gi den beste og lengste lettelse for folk som lider med hæl smerter. Orthodics kan yte den nødvendige støtte for å hindre smerten av plantarfascien. Hver orthodic kan være spesielt utviklet for å gi accupressure til eksakte steder på hælen, tar vektskiftninger og trykkpunkter i betraktning.

En podiatrist vil ta en form av foten og analysere formen for å fastslå plasseringen av trykk punkter hvor ytterligere støtte er spesielt nødvendig. Formen deretter blir sendt til en orthodic produsenten.

Fordeler

Iført orthodics vil gi hæl smertelindring, men det kan ikke være umiddelbar. Mens pasientene først bli vant til følelsen av de nye orthodics, kan de fortsatt ønsker å bruke et anti-inflammatorisk og is hælen på anledningen. Når kroppen tilpasser seg de orthodics, vil hæl smerter være lettet.

Pasienter som lider av alvorlig hæl smerte vil oppleve at når hælen smerter er lettet, vil deres generelle fysiske helse føler betydelig bedre. Heel smerte kan slitasje på et legeme, forårsaker tretthet og hodepine i tillegg til den alvorlige hæl smerte. Heel smertelindring vil være begynnelsen på helt ny følelse av velvære.

Hvordan stoppe Heel Pain i Din Sko

Heel smerte er en svært vanlig fot problem. Om lag 2 millioner amerikanere opplever det årlig (se Referanse 2). Ifølge Stephen M. Pribut, "Plantar fasciitis er den mest ofte spurte årsaken til plantar hæl smerter." Doctor of podiatric medisin Hvis du opplever ekstra hæl smerter i morgen, og det er vanskelig å gå eller det er smertefullt når du trykker den myke delen under hælen, har du sannsynligvis PF. Andre årsaker til hæl smerter er calcaneal stress brudd, insertional Achilles senebetennelse, leddgikt, plantarfascien brudd, gikt, isjias, og tarsal tunnel syndrom (se referanse 1).

Bruksanvisning

•  Gå til legen din for å få en riktig diagnose av din hæl smerter. Du har sannsynligvis plantar fasciitt, ​​men det er alltid best å være sikker. Hvis din hæl smerter stammer fra isjias, leddgikt, eller noen andre av de ovennevnte lidelser, må du nærmer deg din smerte annerledes.

Cushion skoen til å absorbere støt. Ifølge nettstedet Foot.com, "Dette kan gjøres med en hælkappe, visko hæl vugge, eller en orthotic utformet med materialer som vil absorbere sjokk og skjærkrefter." Hvis du har harde orthotics, prøv mykere orthotics.

Strekk leggen og plantarfascien forsiktig (se Ressurser for en utmerket kalv, plantar fasciitis strekk, og tå curl øvelsen). Gjør øvelser hver dag. Ta anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen hvis smertene er ille.

Sjekk dine joggesko. Er de utslitt? Har de bøyes i midten? Det eneste stedet hvor atletisk sko bør bøye er på ballen av skoen. Sørg for at alle skoene dine er støttende, ikke bare joggesko. Ifølge nettstedet Foot.com, "fottøy utvalget er et viktig kriterium ved behandling hæl smerter. Sko med en fast hælkappe, god bue støtte, og passende hælhøyde er det ideelle valget." Unngå flip-flops.

Tips og advarsler

  • Vurdere kirurgiske alternativer hvis du fortsatt har hæl smerter etter seks måneder med fysioterapi, passende sko valg, og konservativ trening.

Årsaker og symptomer på Heel Pain

Årsaker og symptomer på Heel Pain

Plantar fasciitis

En av de vanligste årsakene til hæl smerter kalles plantar fasciitt. Plantar fasciitis oppstår når vevet som forbinder tærne for å helbrede bein, kalles plantarfascien, blir betent. Det vanligste symptomet på dette problemet er en stikkende smerte i det øyeblikket du går ut av sengen om morgenen. Som vevet løsner opp, avtar vanligvis smerten.

Tendinitt

Senebetennelse er en annen vanlig årsak til hæl smerter, mer spesifikt, Achilles senebetennelse. Achilles tendinitis er forårsaket av en konstant irritasjon i senen som går opp bak på ankelen. Dette fører til at sene blir betent og øm. Mest vanlig er dette sett i de som spiller sport eller delta i aktiviteter som setter en konstant belastning på akillessenen. Symptomer på Achilles senebetennelse er smerter på baksiden av hælen (spesielt der senen innstikk i hælen bein), og mangel på fleksibilitet i ankelen.

Calcaneal Stress frakturer

Calcaneus er det vitenskapelige navnet for din helbrede bein. De som setter inn store mengder stress på dette benet, slik som løpere og marsjerende, kjøre en høy risiko for calcaneal tretthetsbrudd, eller stressbrudd i hælbeinet. Symptomer på disse bruddene omfatter hæl smerter når du legger vekt på foten og smerter når du klemmer på sidene av hælen.

Tarsal Tunnel Syndrome

Tarsal tunnel syndrom ligner på carpal tunnel syndrom av hånden, men den angriper nervene i ankelen. I tarsal tunnel syndrom, blir kanalen som huser posterior tibial nerve komprimert, forårsaker smerter i ankel og fot, inkludert hælen. Tarsal tunnel symptomer inkluderer nummenhet, skyting smerter fra hælen opp på baksiden av ankelen, og nummenhet og prikking i ankel og hæl.

Heel Pad Atrofi

Heel pad atrofi oppstår når den naturlige pute av vev under hælen begynner å slites bort. Dette er vanligvis et resultat av forstyrrelser slik som plantar fasciitis. Symptomer på hælen pad atrofi er smerter når du plasserer vekten på hælen og en merkbar tap av pute på hælen.

Den beste medisinen for Central Pain Syndrome Relief

Sentral smerte syndrom er en nevrologisk tilstand, hvor kronisk smerte er erfarne på grunn av skader på-av-dysfunksjon eller sentralnervesystemet (CNS), i henhold til American Pain Association. CNS består av hjernen, hjernestammen og ryggmargen. Det finnes ingen kur for sentrale smertesyndrom, men enkelte medisiner er vellykket i lettelser i smerte som er den primære symptom på denne tilstanden.

Årsaker og symptomer

Mulige årsaker til sentrale smertesyndrom, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag (ninds), inkluderer traumatisk skade på hjernen eller ryggmargen; Parkinsons sykdom; både godartede og ondartede svulster; multippel sklerose; og epilepsi. Hvis man har sentral smertesyndrom, er innholdet av smerte det oppstår sannsynligvis vil være diktert av den spesifikke årsaken til syndromet. Mens noen mennesker klager over utbredt, systemisk smerter, ifølge ninds, andre rapporterer ubehag begrenset til bestemte kroppsdeler, for eksempel føtter eller hender. Imidlertid, uavhengig av området hvor smerten er erfarne, er det generelt konstant, selv om den kan variere i intensitet fra moderat til alvorlig.

Diagnose

Www.PainOnline.org hevder at diagnosen sentrale smertesyndrom "er en av de enkleste i medisin." PainOnline foreslår å bruke Bowsher kriterier, først skissert av David Bowsher, MD, i en artikkel i en 1990 utgave av American Journal of Hospice & Palliativ medisin. Bowsher tre kriteriene er en brennende smerte utløst av en lett berøring, men ikke dypt press; en følelse av kulde som en komponent av smerte; og en forverring av smerter forårsaket av berøring eller friksjon av klær.

Behandling

Fordi det er ennå ikke en kur for sentral smerte syndrom, består behandlingen hovedsakelig av medisiner for å lindre konstant smerte som er det primære symptom. Den beste medisinen for deg er ikke nødvendigvis det beste for en annen pasient med syndromet, fordi årsakene til sykdommen og arten av sin smerte varierer fra pasient til pasient. For å finne medisiner som er best for deg, samarbeider tett med legen din eller smertebehandling spesialist for å begrense søket gjennom prøving og feiling.

Den ninds rapporterer at smertestillende medikamenter gi noen-men ikke komplett-lindring fra syndromet konstant smerte. Selv narkotiske smertestillende er den mest effektive, de er sterkt vanedannende, og du bør veie fordelene ved å bruke dem mot de potensielle ulemper. Den ninds rapporterer at noen pasienter har funnet lindring ved bruk av slike antiepileptika som Neurontin (gabapentin) og trisykliske antidepressiva, slik som nortriptylin.

I et kapittel av 2009 's Stroke Recovery og Rehabilitering, rapporterte Fatemeh Milani skuffende resultater i letingen etter en smertestillende medisiner for å lindre symptomene på sentrale smertesyndrom forårsaket av hjerneslag. Modest lettelse ble innhentet gjennom bruk av trisykliske antidepressiva og antiepileptika sitert tidligere.

Hva er Anterior Knee Pain Syndrome?

Du kan lide av fremre knesmerter syndrom hvis klatring trapper, sitter i en kinosal eller gå for en kjøre resulterer i smerter i og rundt kneet. Du hvile den, is det og prøve å strekke, men ikke klarer å finne en løsning på ubehag. Dette problemet er en av de vanligste klagene av eliteutøvere og hver dag utøvere likt, og kan også bli kalt patellofemoral smertesyndrom eller runner kneet. Det er en tilstand uten en bestemt årsak, og er vanskelig å vurdere. Behandlingsalternativene er varierte og avhenger av individuelle faktorer.

Årsak

Fremre knesmerter syndrom kan være et resultat av ulike interne eller eksterne problemer. Vanlige årsaker er overforbruk, svake og lite fleksible quadriceps og hamstrings, en plutselig endring i intensiteten på trening regime, overvekt og flate føtter. Noen mennesker kan aldri oppleve fremre knesmerter syndrom, mens andre lider på daglig basis. Det er ikke klart hva som forårsaker smerte og medisinske fagfolk er i stand til å peke på en bestemt aktivitet eller bio-mekanisk problem som fører til fremre knesmerter.

Tegn og symptomer

Fremre knesmerter syndrom er ikke som et brukket bein når du vet umiddelbart at noe er galt. Fremre knesmerter er gradvis. Du kan begynne å legge merke til murrende smerte etter å ha sittet i en lengre periode, kan kneet pop oftere, eller du kan oppleve skarpe, skyting smerter. Til slutt smertene er vedvarende når aktivitetene er forsøkt som resultat i en overbelastning på kneleddet, slik som vektløfting eller kjører, eller kreve kneet å forbli bøyd over en lengre periode.

Behandling

Behandling er vanskelig, ettersom det ikke er en klar årsak til smertene. Vanligvis er behandling konservativ og kirurgi er ikke anbefalt. En lege kan forskrive anti-inflammatoriske legemidler, anbefaler styrke og fleksibilitet øvelser for quadriceps og hamstrings, støtter buen for skoene dine, mister vekt, og / eller midlertidig avstå fra trener. Når smertene er mindre vedvarende kan du gradvis begynne å trene med mer vekt på ikke-impact aktiviteter som svømming eller elliptisk maskin.

Forebygging / løsning

Fremre knesmerter er vanlig blant de som trener ofte eller med høy intensitet. Det er vanskelig å hindre fremre kneet smerte. Senene rundt kneet er som støtdempere, men er ikke uforgjengelig. For å minske skader på kneet, hvis du deltar i sportslige aktiviteter, ha skikkelig fottøy, stretch og lytt til kroppen din, ettersom hver persons evne terskelen er annerledes. Hvis du har smerter i kneet, is etter trening og redusere intensiteten for et par dager for å se om smertene avtar. Hvis ikke for tiden trener, kan årsaken være bio-mekanisk eller du kan være overvektig. Å diagnostisere symptomene dine, søke hjelp fra en lege.

Betraktninger

Som med noen smerte eller skade, er det best å søke råd fra en lege og ikke selv diagnose. Mens fremre knesmerter er ikke livstruende, er det viktig å utelukke andre alvorlige problemer. Hvis du tror du kan være lider av fremre knesmerter, gjøre en avtale med legen din.

Kronisk Abdominal Funksjonell Pain Syndrome

Kronisk Abdominal Funksjonell Pain Syndrome


Kronisk mage funksjonell smertesyndrom-også kalt funksjonelle magesmerter syndrom eller FAPS-er en tilstand karakterisert ved langvarig magesmerter som vises relatert til matinntak eller generell tarmfunksjonen.

Fakta

Begrepet kroniske magesmerter beskriver smerte som vedvarer enten konstant eller periodisk for en periode på mer enn tre måneder, ifølge Merck Manuals Online Medical Library. I personer med FAPS, vedvarer smerter i mer enn seks måneder, har ingen klar fysisk årsak og grad forringer hverdagen.

Pain Perception

FAPS ser ut til å føre til endringer i den normale oppfatning av smerte (nociception), de Merck Håndbøker online bibliotek rapporter. Potensielle faktorer i disse perseptuelle endringer inkluderer stress, depresjon og kulturell bakgrunn.

Abdominal Injury

I noen tilfeller kan FAPS vises etter gjentatt fysisk skade på mage nerver forårsaker unormal abdominal følsomhet, i henhold til American College of Gastroenterology. Gjennomgår flere mage operasjoner kan utløse dette svaret.

Medisiner

Behandlinger for FAPS generelt søke å kontrollere smerte, siden en kur er lite sannsynlig. Medisiner som brukes for behandling kan inkludere trisykliske antidepressiva, acetylsalisylsyre, ikke-steroide anti-inflammatoriske, protonpumpehemmere eller H2-reseptorblokkere, ifølge Merck Manuals online bibliotek.

Psykologiske behandlinger

Psykologiske behandlinger som brukes til å styre FAPS inkluderer stressmestring, hypnose, kognitiv atferdsterapi og holde et symptom dagbok, American College of Gastroenterology rapporter.

Hva bidrar til å lindre Foot Heel Pain?

Hva bidrar til å lindre Foot Heel Pain?


Heel smerte er en vanlig klage. Det er ofte på grunn av plantar fasciitis og kan være svært ødeleggende. Smerten noen ganger varer i flere måneder. Tidlig behandling fører vanligvis til rask restitusjon.

Årsaker

Du kan få hæl smerter fra en rekke årsaker. Ifølge heel-that-pain.com, "Oftest det ikke resulterer fra en enkelt skade, for eksempel et fall eller skadet ankelen. I stedet hæl smerter oppstår vanligvis som et resultat av overdreven eller kontinuerlig stress eller repetitive pounding på hæl. "

Betraktninger

Mens du hæl smerter kan vedvare i flere måneder, er det mange ting du kan gjøre for å unngå å forverre smertene. Ifølge Cameronmedical.com, "å gå opp og ned trapper, gå eller løpe på åser, huk, løfte tunge gjenstander og
gange på ujevnt terreng all forverre denne tilstanden. "

Behandlinger

Strekk leggene og foten fascia, is hælen etter aktivitet og få nok hvile. Tenk å få erke støtter og hæl kopper. Gå ned i vekt, spesielt hvis du er en kvinne.

Medisinering

Ta anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen og naproksen. Fortsett behandlingen til å helbrede årsaken til smertene dine. Medisinen vil bare maskere smerte og bidrar til å kontrollere betennelse, men vil ikke kurere kilden.

Expert Insight

Prøv ballen trick for smertelindring. Ifølge Cameronmedical.com, "Ta en tennisball, myk ball eller en kjevle og rull foten over det å hjelpe strekke ut plantarfascien." Ikke fortsett hvis det er smertefullt.

Hvordan behandle Heel Pain

Hvordan behandle Heel Pain


Heel smerte er et vanlig problem for mange mennesker. Smerten kan være forårsaket av overforbruk eller ved tilstander som plantar fasciitt. Mange tilfeller av hæl smerter kan behandles hjemme med enkle hjelpemidler og hvile. Følgende er noen måter å behandle helbrede smerte.

Hvordan behandle Heel Pain

•  Hvil foten. Heel smerte forårsaket av overforbruk, feil montert sko eller stramme kalv muskler nytte av resten. Limit stående, løping eller andre aktiviteter på føttene til smertene avtar.

Bruk is til det smertefulle området. Ice reduserer betennelser og smerte. Ice området i 10 til 15 minutter om gangen minst to ganger om dagen. I de første dagene, is oftere.

Bruk riktig montering, støttende sko. Se etter sko med god bue støtte, spesielt hvis hæl smerte er et resultat av plantar fasciitt eller overpronasjon. Hvis du oppdager en bestemt par sko fører til smerte, slutte å bruke dem. Noen mennesker lider av hæl smerter fra for høye hæler eller de med liten bue støtte.

Pute og støtte føttene med inserts eller orthotics. Avhengig av årsaken til smertene dine, velger hæl pads eller kopper, full-lengde innsatser eller bue støtter. Litt heve hælen din med en hæl pad eller kopp lindrer noe av presset på plantarfascien og reduserer smerte.

Strekk dine føtter og ben. Stretching bidrar til å slappe av foten og leggmusklene og redusere smerte. Stramme kalv muskler er en vanlig årsak til hæl smerter slik at de er en viktig muskel å fokusere på.

6. Gå ned i vekt. Heels tåle mye press i løpet av dagen, spesielt hvis du bruker mye tid på hardt underlag som betong, fliser og fortau. Å miste noen vekt reduserer stress og press på føttene.

Hint

  • Hvis du fortsatt har smerter eller hvis smertene er alvorlig, konsultere en medisinsk faglig.