Digidexo.com

dysfunksjonell voiding

Ubehandlet UVI hos barn

Selv om mer vanlig hos voksne enn hos barn, urinveisinfeksjoner, eller UVI, forekommer i om lag tre prosent av barn i USA hvert år. Ubehandlet UVI hos barn kan føre til farlige infeksjoner og potensielle nyreskader.

Fakta

UVI oppstår når bakterier inn i urinveiene. Bakteriene infisere urinrøret og urinblæren, forårsaker den til å bli betent vev. UVI føre til hevelse og smerter i nedre del av magen og langs et barns side. De har også resultere i smertefulle, vanskelig urinering. Som infeksjonen forverres, kan et barn med en UTI også får feber og kvalme. Ubehandlet UVI hos barn er et problem fordi de er vanskelige å diagnostisere. Hvis venstre ubehandlet, kan en UTI forårsake varig skade på et barns kropp.

Vanskeligheter Diagnose

UVI er ikke lett å diagnostisere hos barn, og dette kan være en av hovedårsakene til forsinkelse av behandlingen. Barn også unge til å snakke er ikke i stand til å beskrive den smerten de føler, slik at disse symptomene blir kjent. Andre symptomer på en UTI i et barn inkluderer irritabilitet, manglende appetitt og feber. Disse kan alle være symptomer på andre sykdommer og fordi UVI forekommer relativt sjelden hos barn, de kan ikke være riktig identifisert.

Nyre infeksjon

Hvis en UTI står ubehandlet, kan bakterier i urinlederne reise til nyrene og spre smitte til dem. En nyre infeksjon fører til smerte, feber, puss og blod i urin og oppkast. Hvis nyre infeksjon går ubehandlet i tillegg, kan infeksjonen reise fra nyrene i blodet. Dette fører til en potensielt dødelig infeksjon kalt sepsis. Det er også en risiko for at barnet vil oppleve akutt nyresvikt, som også kan være dødelig.

Nyreskader

Selv om en ubehandlet UVI hos et barn ikke skal føre til en nyre infeksjon, kan det likevel føre til langsiktige nyreskader. Denne skaden kan inkludere arrdannelse i nyrene, tilbakestående nyre vekst og redusert nyrefunksjon. Skade på nyrene kan føre til et barn å ha høyt blodtrykk senere i livet.

Underliggende faktorer

UVI hos barn er ofte forårsaket av underliggende helseproblemer. Hvis UVI går ubehandlet, så gjør den underliggende faktoren som utløste det. Vesikoureteral reflux er en tilstand der urin renner tilbake fra urinlederne til nyrene. Det kan føre til tilbakevend UVI. En urinveisobstruksjon som en nyre stein eller en ureter som tiltrer nyre eller blære i feil sted kan også forårsake UVI og andre problemer med vannlating. Dysfunksjonell voiding som forsinke vannlating for lenge kan føre til UVI og også utilsiktet lekkasje senere i livet.

Dysfunksjonelle Galleblære Symptomer

Galleblæren er en liten, pæreformet organ festet til leveren som lagrer galle som produseres i leveren. Bile fra galleblæren er ansvarlig for å bryte ned fett i tynntarmen. Hvis en lege mistenker galleblæren er dysfunksjonelle, kan han bestille imaging tester som en X-ray, ultralyd eller CT scan, sammen med enkle blodprøver for å bidra til å gjøre en diagnose. Behandlingen er avhengig av årsaken til problemet og hvilken type sykdom en person har. I noen tilfeller kan operasjonen for å fjerne galleblæren være nødvendig. Fjerning av organet kan gjøres gjennom en minimal invasiv prosedyre laparoskopisk.

Magesmerter

Noen mennesker som har galleblæren ikke fungerer som den skal vil oppleve magesmerter som et symptom. Smerten, som kan være alvorlige, har en tendens til å utvikle seg plutselig. I alvorlige tilfeller kan smerten strekker seg til baksiden og skulderen.

Kvalme

Kvalme og ubehag i magen er flere symptomer på en dysfunksjonell galleblæren. Dette kan være spesielt belastende for noen mennesker.

Oppkast

I tillegg til kvalme, kan utbrudd av oppkast være et tegn på at galleblæren ikke fungerer som den skal.

Gass

Noen mennesker med en dysfunksjonell galleblæren vil oppleve gass eller luft i magen, spesielt etter å ha spist spesielt fet mat.

Oppblåsthet

Oppblåsthet i magen og generelt ubehag i magen kan være tegn på en dysfunksjonell galleblæren. Disse symptomene er mer tilbøyelige til å oppstå etter at du har spist mat med høyt fett.

Brystsmerter

Noen mennesker med galleblæren sykdom vil oppleve brystsmerter, spesielt under brystbenet. Denne spesielle symptom er ofte misforstått til å være et tegn på en annen tilstand.

Vekttap med en dysfunksjonell Hypothalamus

Ifølge opplysninger fra Washington University, er hypothalamus den del av hjernen som er dedikert til å regulere et antall delsystemer i kroppen, inklusive opprettholde blodtrykk, kroppsvekt, temperatur, tørst og sult. Når hypothalamus blir dysfunksjonelle, kan vekttap blitt vanskeligere, så vil du ikke lenger kunne stole på biofeedback blir gitt av kroppen din om sult signaler og lignende. Men med litt flid på din del, fremdrift kan fortsatt gjøres.

Kosttilskudd Means

Diett ved å holde grundige registreringer hvis du ellers ikke kan stole på den informasjonen som blir oppgitt av hypothalamus. Dette betyr å spise på et stramt og regulert tidsplan, i motsetning til å spise basert på sult. Likeledes må du forhånds regulere deler som du vil være i stand til å vite om kroppen din er virkelig mett fra måltidet, eller om din hypothalamus er rett og slett dårlig oppførsel. Angi et daglig kalorigrensen for vekttap (vanligvis mellom 1500 og 1800 kalorier per dag) og spre at inntaket ut over fem eller seks måltider inntas på 2:58 timers mellomrom. For eksempel, hvis du er forbruker 1800 kalorier per dag i seks måltider, tar sikte på å spise små porsjoner som inneholder 300 kalorier hver to eller tre timer, uavhengig av hvordan kroppen føles på den tiden. Hver del bør ideelt inneholde en frukt eller grønnsak, en liten mengde av hele korn, en liten del av magre proteiner og noen sunne umettet fett.

Øvelse Anbefalinger

Promoter ytterligere vekttap på tross av tilstedeværelsen av en dysfunksjonell hypotalamus gjennom bruk av et treningsprogram. For ideelle resultater mens slanking, bør du bestrebe seg på å bruke en blanding av hjerte-arbeid og styrketrening. Dette vil tillate kroppen å kaste fett i en akselererende hastighet mens slik at du kan beholde så mye lean mass som mulig mens slanking. Mål å utføre tre eller fire cardio økter (maskinarbeid, rask gange, lett løping, svømming) på 30 til 45 minutter per uke, sammen med to eller tre vekt kurs (eller noen annen form for styrketrening). Under hver motstand treningsøkt, tar sikte på å jobbe hele kroppen gjennom bruk av sammensatte heiser som knebøy, utfall, markløft, benkpress, overhead pressing, dips, pushups og pullups. Utføre tre eller fire sett med seks til ti repetisjoner per øvelse, utføre minst én øvelse per store muskelgruppene (rygg, ben, bryst, skuldre, abs, biceps, triceps og kalver).

Typer av homeostatiske Ubalanser

Typer av homeostatiske Ubalanser


Homeostatisk ubalanse oppstår når det er en tilstand av ulikevekt i kroppens indre miljø på grunn av et avbrudd i samspillet av kroppens reguleringsprosesser. Det kan være forårsaket av en ytre forstyrrelse, for eksempel en varm dag, som kan føre til tap av kroppsvæsker og de mineraler som de inneholder. Det kan også være forårsaket av en intern avbrudd, for eksempel et fall i blodsukkernivået hvis du glemmer å spise frokost, eller en psykologisk forstyrrelse, for eksempel stress.

Sodium Ubalanse

Sodium spiller flere viktige roller i å støtte en sunn kropp. Den regulerer væskenivåer, bidrar til å kontrollere blodtrykket og bistår nerver og muskler for å fungere fullstendig. Lav natrium ubalanse, kalles hyponatremi, fører til hevelse ved at for mye vann inn i cellene. Det er mange årsaker til denne tilstanden, inkludert bivirkninger av ulike medisiner, HIV / AIDS, kirurgisk eller emosjonelt stress, hodeskade og hjerneslag. Høyt natrium ubalanse, kalt hypernatremia, oppstår som et resultat av manglende tilgang til vann eller en svekket mekanisme som forteller kroppen den er tørst. Dette skjer ofte med spedbarn og eldre voksne. Andre årsaker er overflødig salt inntaket, vann underskudd eller vanntap og bivirkninger av ulike medisiner.

Ubalanser i huden

Homeostatiske ubalanser i huden kan være mild til livstruende og alle er lett synlig. De omfatter fotsopp, hudinfeksjoner og allergier, forkjølelsessår, psoriasis, kontakt impetigo, brannskader, koker og carbuncles. Alvorlige brannskader forårsake forstyrrelser i homeostatic balansen i huden når kroppsvæsker som inneholder elektrolytter og proteiner er tapt, fører til dehydrering og elektrolyttforstyrrelser.

Elektrolyttforstyrrelser

Elektrolytter, blant kalium, natrium, kalsium magnesium klor og fosfat, er mineraler som er tilstede i kroppsvæsker som blod, plasma og urin. De kan bære en elektrisk ladning og er nødvendige for nerver og muskler til å fungere effektivt. Den riktige balansen av elektrolytter kan påvirkes av varierende væskenivået i kroppen. Mangel på vann etterfylling eller overdreven svetting kan føre til lave væskenivå eller dehydrering, forårsaker lave elektrolyttforstyrrelser som er potensielt livstruende. På den annen side kan overskytende mengder av kalium og kalsium i blodet forstyrre den totale funksjon av muskler, nerver og det kardiovaskulære systemet.

Metabolsk Ubalanse

Enzymer er proteiner katalysatorer som produseres av alle levende organismer som fremskynde kjemiske reaksjoner i kroppen. Metabolske enzymer fungere ved å konvertere maten vi spiser til energi i en prosess kjent som metabolisme. Bukspyttkjertelen, leveren og galleblæren er et viktig element i produksjonen av disse enzymene. Metabolske ubalanser eller forstyrrelser kan være forårsaket av en rekke interne og eksterne faktorer. Symptomer kan inkludere lav energi eller kronisk tretthet, kronisk diaré, kronisk betennelse og dysfunksjonelle fordøyelsen, inkludert forstoppelse, gass eller oppblåsthet.

Hormonell ubalanse

Hormoner er stoffer som produseres av kjertler og organer, som har spesifikke effekter på utviklingen eller funksjon av en annen del av kroppen. Menstrual uregelmessigheter som premenstruelt syndrom, fravær av en vanlig periode og livmor fibroids er indikasjoner på en ubalansert hormonsystemet hos kvinner. Menn er berørt, vanligvis etter en alder av 40, etter prostata problemer som kan påvirke vannlating, libido og erektil funksjon.

Hva er Sural Nerve nevropati?

Hva er Sural Nerve nevropati?


Som andre vev i kroppen, nerver er utsatt for sykdom eller traumer. Dette er spesielt sant i perifere nerver, som fungerer som en kommunikasjons highway forbinder hjernen og ryggmargen med resten av kroppen. Som en subtype av perifer neuropati, har Sural nerveskade viktige egenskaper relatert til anatomien og funksjon av de strukturer som er involvert.

Neuron Typer og anatomi

Nevroner, eller nerveceller, får plass i tre hovedkategorier: sensorisk, motor eller interneurons. Sensoriske neuroner plukke opp signaler og overføre dem til hjernen og ryggmargen. I kontrast, motoriske nevroner motta kommandoer fra hjernen og ryggmargen, som de relé til muskler eller kjertler. Uansett funksjon, nevroner dele visse strukturelle komponenter: en cellekroppen, axon og dendritter. Cellen Kroppen inneholder kjernen, og er sete for et neuron stoffskifte. Den axon er en lang nervefiber som bærer elektriske signaler fra cellelegemet, mens de korte, flere anslag kalt dendritter bære innkommende signaler. En isolerende myelin slire ofte strøk aksonet.

Typer

En nerve er i hovedsak en snor-lignende bunt av axoner. Uttrykket mono-neuropati refererer til en nevrologisk forstyrrelse som resulterer fra en enkelt feil nerve. Når flere nerver samtidig blir dysfunksjonelle, er den resulterende sykdoms polynevropati. Forskere og klinikere generelt enige om at utbredt perifer neuropati --- eller polynevropati --- innebærer ofte Sural nerve. Men isolert Sural nevropati --- eller ekte mono-nevropati --- er svært sjeldne.

Beskrivelse

I en 2006 utgave av "Muscle & Nerve" journal, leger beskrev Sural nerve som et rent sensorisk nerve med en anatomisk bane som gjør det spesielt utsatt for skade. Dette er på grunn av sin nedadgående korrugert selvfølgelig å innerverer ankelen og ytre del av foten. Faktisk oppstår Sural nerve fra tibial nerve i baksiden av leggen, passerer mellom lederne for de største leggmuskelen og reiser dypt i vevet før du kjører overfladisk, i nærheten av akillessenen.

Årsaker

Kliniske data omtalt i "Muscle & Nerve" Journal peker på traumer som den vanligste årsaken til Sural nerve nevropati. Mulige kilder til traumer omfatter: ankel brudd, ankel forstuing, vene stripping, kne kirurgi, langdistanse løping, ankel sårskader, skudd og ekstern kompresjon. I en 2009 utgaven av Ortopedi og Trauma, leger bemerket at nerve komprimering kan resultere fra kalv muskel tårer samt muskelvekst. Andre årsaker til Sural nevropati kan omfatte: vaskulitt, eller blodåre betennelse; ganglion cyste; Sural nerve biopsi og diabetes.

Tegn og symptomer

Nerveskader --- og derfor symptomer --- kan oppstå hvor som helst i fordelingen av Sural nerve. Sural nevropati settes vanligvis i smerte og unormale følelse i huden av foten og ankelen, for eksempel nummenhet og kribling. Ifølge Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, nevropatisk smerte vanligvis forverres om natten, til poenget med å forstyrre søvnen.

Diagnose

The National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag viser flere diagnostiske prosedyrer for perifer nevropati, inkludert grundig nevrologisk testing, generell fysisk undersøkelse, detaljert anamnese, blodprøver, nerve eller hud biopsier og bildediagnostikk. I American Journal of Physical Medicine & Rehabilitation journal, Dr. Manouchehr og kolleger oppmerksom på at isolerte Sural nevropati utgjør ofte en større diagnostisk utfordring enn andre typer perifer neuropati og krever elektro-fysiologisk evaluering.

Behandling

For Sural nevropati at resultatene fra nerve entrapment eller kompresjon, viser Ortopedi og Trauma journal kirurgisk utgivelse som den beste behandling. Sural nevropati knyttet til ankelen problemer kan kreve fysioterapi, oppkvikkende eller gjenoppbygging. Totalt sett er nøkkelen til sykdom ledelse å fjerne eller kontrollere de spesifikke årsaker, behandle underliggende sykdommer og adresse atferd som kan føre til ytterligere skade.

Symptomer på MS

Multippel sklerose (MS) er en alvorlig tilstand som angriper kroppens sentralnervesystemet (CNS), det området av legemet som styrer evnen til å fungere. Til tross for at det er utallige mulige symptomer, er det viktig å huske på at ingen av symptomene på MS er spesifikke for sykdommen alene. Å ha en av disse symptomene, eller enda mer, betyr ikke nødvendigvis at du har MS. Disse symptomene er alle alvorlig, skjønt, og garanterer oppmerksomhet av en helse-omsorg leverandøren dersom de presenterer seg selv - enten alene eller sammen med andre.

Optiske Symptomer på multippel sklerose

Symptomene på MS kan deles inn i en rekke forskjellige kategorier. Den første vil vi se på er de visuelle symptomer, eller symptomer på MS som påvirker øynene. De optiske symptomer på MS kan inkludere optikusnevritt (tåkesyn, blindhet, fargeblindhet eller øyesmerter); dobbeltsyn (dobbeltsyn); og nystagmus (plutselige krampetrekninger øyebevegelser).

Du kan også oppleve en tilstand som kalles afferent pupillen defekt (unormale responser i elevene), har problemer med bevegelse og lyd phosphenes (der du ser blinkende lys når du hører en plutselig lyd eller beveger øynene for fort) eller til og med utvikle inter oftalmoplegi (der øynene ikke kan koordinere med hverandre).

Motor Symptomer på MS

Fordi multippel sklerose angriper sentralnervesystemet, vil effektene på dine motoriske evner være veldig tydelig. De som lider av MS, kan lide av en rekke tilstander som påvirker muskelkontrollen og motorikk.

Noen av de motoriske symptomer på MS inkluderer paraparesis (svakhet i underkroppen), quadriparesis (svakhet i begge armer og begge ben), monoparesis (påvirker en lem) og hemiparese (enten høyre eller venstre side av kroppen), alle som bidrar til muskel svakheter som kan utvikle seg enten mild eller delvis lammelse. Forhold som plegia (lammelser), hemiplegi (den ene siden av kroppen er lammet), quadraplegia (begge armene og begge bena er lammet), paraplegi (påvirker bare ben) og tetraplegi (lammelse av alle fire ekstremiteter samt torso ) er mer alvorlige forhold som påvirker muskelstyrke og kan forårsake alvorlige eller total lammelse.

Andre vanlige symptomer er spastisitet (tap av muskeltonus, forårsaker smerte og stivhet), dysartri (talevansker), muskelatrofi, muskelkramper, muskelkramper, rastløse ben syndrom, droppfot, hypotoni eller clonus (holdningsproblemer) og dysfunksjonelle refleks lidelser .

Sensoriske symptomer på multippel sklerose

De sensoriske symptomer på MS kan være ganske skremmende. Noen vanlige sensoriske symptomer på MS omfatter parestesi (delvis nummenhet, summende eller prikking, og noen ganger også vibrasjoner, vanligvis følte i ekstremiteter); L'Hermitte tallet (summende eller elektrisk støt følelser ved hodebevegelser); og trigeminusnevralgi (ansikts smerter). Du kan også oppleve anestesi (komplett nummenhet i deler av kroppen) eller nervesmerter (plutselige smerter uten identifiserbar årsak).

MS symptomer som påvirker koordinasjon og balanse

På grunn av sitt engasjement med det sentrale nervesystemet, kan MS ha en betydelig innvirkning på din evne til å holde balansen og vedlikeholde din koordinasjonsevne.

Vanlige symptomer som påvirker disse evner inkluderer ataksi (manglende evne til å forbli koordinert), dysmetri (bevegelser som under-eller over-shoot), svimmelhet (en form for svimmelhet som kan forårsake oppkast eller kvalme), tale hindringer, risting, skjelving og tap av evne til å bevege seg i en rytmisk måte.

Reproduktive & Elimination Symptomer

Multippel sklerose kan ha en alvorlig innvirkning på din reproduktive system (spesielt på din sexlyst) samt på blæren og tarmene.

Vanlige symptomer på MS påvirker din evne til å eliminere avfall inkluderer urininkontinens, problemer med vannlating, forstoppelse, et presserende behov for å gjøre sitt fornødne eller fekal inkontinens.

Vanlige seksuelle symptomer på MS inkluderer impotens, en manglende evne til orgasme, mannlig utløsning tilbake i blæren og en manglende evne til å bli seksuelt opphisset.

Kognitive eller emosjonelle symptomer

Bare blir diagnostisert med MS kan ha en betydelig innvirkning på en persons tankesett. Som andre symptomer, spesielt i de senere stadier av sykdommen, kan du finne deg er å utvikle flere kognitive symptomer.

Disse symptomene er depresjon, humørsvingninger og angst, alle relatert til stress og bekymring forbundet med selve sykdommen. Du kan også utvikle hukommelsesproblemer, talevansker, demens eller til og med bipolar lidelse.

Hvordan behandle gulsott

Hvordan behandle gulsott


Gulsott er ikke et problem, men et symptom på et problem. Det bør ikke bli ignorert. Gulsott er den gul misfarging av huden eller hvite delen av øynene som signaliserer en dysfunksjonell leveren. La oss se på hvordan å behandle gulsott hos nyfødte og voksne.

Hvordan behandle gulsott

•  Plasser nyfødt barneseng nærheten av et vindu som får mye sollys. Den gulaktig farge på huden betyr at pigmentene fra gamle røde blodlegemer ikke blir utskilt i gallen og i stedet er akkumuleres i blodet og vev. Sollys bidrar til å absorbere disse pigmenter.

vet at i mer alvorlige tilfeller av gulsott, kan det være nødvendig å bruke fototerapi eller bililight terapi for å behandle gulsott. Dette er spesielle lamper som legen bestillinger nyfødte som skal plasseres under i perioder. Beskyttende øye belegget blir brukt og lysene absorbere huden pigmenter til leveren virker normalt.

Kontroller at barnet ditt tar inn rikelig med væske. Du må amme 8 til 12 ganger om dagen minst. Hvis du er flaske-fôring, følg legens instrukser som til mengder av formel per dag. Å behandle gulsott riktig, er tilstrekkelig væskeinntak ekstremt viktig.

Unn gulsott hos en voksen ved å søke legehjelp. Gulsott hos en voksen kan være mye mer alvorlig enn i en nyfødt. En voksen kan kreve en ultralyd for å se etter tegn på obstruksjon, spesielt hvis magesmerter er til stede. En hindring kan kreve kirurgi. Gulsott hos en voksen kan også være forårsaket av et virus og kan kreve reseptbelagte medisiner.

Spis sunt hvis du er en voksen med symptomer på gulsott. Massevis av frisk frukt og grønnsaker sammen med hel-korn brød kan hjelpe. Selvfølgelig, for å kurere gulsott det underliggende problemet må korrigeres. Men sunn mat kan bidra til å behandle gulsott.

Hint

 • For voksne, prøve å drikke en varm glass vann med sitronsaft så snart du våkner opp om morgenen.
 • Ved tegn på gulsott vedvare i det nyfødte etter 14 dager, ring din lege. Blodprøver kan være nødvendig å sørge for at det ikke er noen alvorlig leversykdom.

Hvordan Les en blodtrykksmansjett

Hvordan Les en blodtrykksmansjett


Blodtrykket (BP) er den kraft som utøves av mengden av blod presser mot veggene av arteriene. Tar blodtrykket omfatter måling av to tall, det systoliske trykket og det diastoliske trykket. Systoliske trykket er det høyeste blodtrykk når hjertet slår mens pumpe blod; diastoliske trykket er lavest blodtrykk når hjertet er avslappet før det begynner å pådra igjen. Blodtrykks innspillinger presenteres på en måte hvor systoliske trykket er skrevet over det diastoliske trykket. Blodtrykksmansjett eller sphygmomanometer er apparatet som brukes til å oppdage blodtrykket, og er uten tvil, den mest brukte blant alle skjermer. Det drives manuelt og dens deler inkluderer en arm cuff, en gummi blåse pære med et vedlagt luftventil, en innebygd stetoskop brukes for auskultasjon (ikke alle modeller har et stetoskop, noen ganger må du levere den separat), og et måleur . Måleuret har en peker som beveger seg med klokken når mansjetten er oppblåst, og mot klokken når mansjetten er deflatert, som deretter gir deg tallene for blodtrykket lesing.

Hvordan Les en blodtrykksmansjett

la pasienten sitte eller ligge komfortabelt på en stol eller sengen i minst tre minutter før du tar blodtrykket. Etter noen minutters hvile, la pasienten supinate (håndflatene vendt opp) en arm for å avsløre brakialarterien ligger på innsiden av den grunne krøll mellom underarmen og upperarm (cubital fossa). Kontroller at armen er på samme nivå som hjertet og er riktig hvilte på bordet eller på sengen.

Place mansjetten over området av arteria brachialis som er omtrent 1 cm på toppen av bretten av armen (cubital fossa). Hvis du bruker sphygmomanometer med en innebygd stetoskop, kan du plassere mansjetten på det samme området av brakialarterien.

Fest mansjetten ved å lukke borrelåsen godt rundt overarmen. Ikke lukk det for stramt eller det kan hindre nøyaktigheten av lesingen. Du kan sjekke for å vite om du er innpakning det akkurat ved slipping en finger i rommet mellom mansjetten og overarmen. Hvis fingeren glir lett inn, betyr det at du gjør det riktig. Men hvis du ikke er i stand til å gli fingeren i mellom, det er et signal om at du må justere tetthet av mansjetten.

Sett øretelefonene av stetoskopet i ørene og plassere sin disk på det området av brakialarterien som er litt over innsiden av cubital fossa eller bretten mellom underarmen og overarmen. Sikre disken ved å holde den med tommelen eller fingre.

Lås luftventilen av inflating pære og deretter presse pære raskt å blåse opp mansjetten. Mens du gjør dette, følge nøye med pekeren på måleur. Når pekeren når 150, kan du slutte å pumpe luft på mansjetten.

Løsne luftventilen gradvis å deflatere luften utenfor cuff. Som du gjør dette, følger nøye med på både lyd i stetoskopet og pekeren på måleur. Ikke tømme mansjetten for fort eller du kan ikke høre lyden av trykket. Bare gjør det gradvis ved omtrent 2 til 3 mm hg pr sekund.

Lytt til stetoskop og se pekeren på måleur når den beveger seg mot klokken når du tømme mansjetten. I noen få sekunder, vil du høre en pulserende lyd på stetoskop. Pekeren på måleur vil litt rykk på et bestemt nummer på samme gang du hører den første lyden. Slike lyden kommer fra blodet susende gjennom arteriene etter åpning lukket brakialarterie - dette kalles det systoliske trykket.

Fortsett å deflatere luftventilen gradvis og fortsatt holde et øye med pekeren på måleur. Lyden i stetoskopet vil sakte visne til du ikke kan høre det lenger. Legg merke til hvor pekeren på måleur er i vater når du hører den siste lyden. Dette vil være det diastoliske trykket.

9. La all gjenværende luft fra mansjetten. Noter trykket blod til pasienten med det systoliske trykket skrevet ovenfor det diastoliske trykket for eksempel: 120/80 (120 som systolisk og 80 som diastolisk).

Hint

 • Være klar over noen unormale blodtrykket opplesninger å oppdage tegn på en altfor høy eller altfor lavt blodtrykk:
 • • Forhånds høyt blodtrykk indikeres når det systoliske trykket er 120-139 og det diastoliske trykket er 80-89.
 • • Et tegn på hypertensjon indikeres når det systoliske trykket er så høyt som 140 og oppover, og det diastoliske trykket er 90 og oppover.
 • • En indikasjon på hypotensjon eller lavt blodtrykk er kjent når det systoliske trykket synker til 100 og det diastoliske trykket faller til 60. Det er enkeltpersoner som fortsatt føler normalt med denne blodtrykket. Men hvis en slik blodtrykk er ledsaget med svimmelhet og ha trang til å kaste opp, ta kontakt med lege med en gang.
 • Sjekk alltid blodtrykket ditt utstyr for å sikre et nøyaktig resultat. En liten punktering på overflaten av produksjonsrøret eller en dysfunksjonell måleur, vil i stor grad påvirke den totale resultat av lesingen.
 • Pasientenes arm skal alltid være jevnet med hjertet når du tar hans / hennes blodtrykk. En arm lavere enn nivået av sentrum kan føre til en unøyaktig høyt blodtrykk lesing; og en arm plassert høyere enn hjertenivå kan føre til en unøyaktig lavt blodtrykksmåling.

Lever dysfunksjon behandling

Leveren er kroppens største organ og er ansvarlig for mer enn 200 forskjellige prosesser i kroppen. Det filtrerer en liter blod hver time, fjerning av giftstoffer som ammoniakk fra systemet. Det bidrar også til å regulere blodtrykket, lagre vitaminer, regulere blodsukkeret samt opprettholde elektrolyttbalansen. Selv om leveren er ganske solid, kan mange ting føre til at det å bli dysfunksjonelle som høy-fett diett, alkoholmisbruk, medisiner og noen sykdommer som hepatitt.

Milk Thistle

Melk tistel er kanskje den mest kjente av de urtene som brukes for detoxing og tonifying leveren. Silymarin er den aktive ingrediensen i melk tistel som faktisk håndterer avgiftningsprosessen. Milk thistle har kraftige antioksidantegenskaper. Leveren, i likhet med alle andre organer, blir påvirket av en rekke forurensninger. Leveren bidrar til å fjerne frie radikaler som kan være skadelige leveren gjennom oksidasjonsprosessen. Pare med uparede elektroner i de frie radikaler, hjelper melk tistel å eskortere dem fra kroppen og minimere skaden. Melk tistel binder seg til levercellene til å beskytte dem mot medisiner og gifter som kan gjøre ubotelig skade hvis venstre ukontrollert. En diett høy i fett kan produsere en tilstand som kalles fettlever. Det er veldig sammenlignbar med tilstanden av ender og gjess som fôres en fettrik diett for å produsere foie gras. Milk thistle har vært instrumental i å snu denne tilstanden. Anbefalt dosering er 200-280 mg per dag.

Gurkemeie

Gurkemeie er et krydder i ingefær familien. Det ligner i fargen til safran og er en viktig ingrediens i karriretter. Gurkemeie sies å være i stand til å krympe kanalene i leveren som kan bli betent og oppblåst fra overarbeid i å filtrere ut giftstoffer. Det fungerer på samme måte som melk tistel. Det er en naturlig antibakteriell og antimikrobielle egenskaper beskytte leveren fra parasitter som kan utgjøre en fare. Det øker også galle produksjon. Mer galle produksjon bidrar til å fjerne mer kolesterol fra leveren. I en 1999 studie som dukket opp i Journal of Biovitenskap, bioteknologi og biokjemi, ble gurkemeie vist seg å beskytte muse lever fra karbon-tetraklorid-indusert skade. I Journal of Experimental Biology, en 1998 studie syntes å vise at gurkemeie kan være effektive i å senke kolesterol i leveren. Den anbefalte Aryuvedic dosering er 1/2 teskje i en kopp varmt vann for å forynge leveren og utvise giftstoffer.

Yellow Dock

Gul dock fremmer galleproduksjon, noe som bidrar til å løse opp fett som samler seg i leveren. Fjerning av dette fettet kan bidra til å senke det dårlige kolesterolet. Det er også en kraftig blod detoxifier som, når den brukes i forbindelse med borre, leverer detoksifisert blod til leveren og nyrene. Den diuretiske virkning øker urinproduksjonen og støter toksiner renset fra blod. Det stimulerer også tarmene til å bevege seg, og dermed fjerne ekstra avfall giftstoffer fra tarmen. Gult dokken inneholder jern for å bygge opp blodet etter rensing.

Burdock

Burdock er en blod purifier. Det hjelper å filtrere giftstoffer ut av blodet. Den har en vanndrivende effekt og giftstoffer er utvist fra kroppen som urin. Burdock har vist seg å være gunstig for det endokrine systemet samt øke leveren helse. Det anbefales å tas som en te sammen med andre urter, spesielt sarsparilla. Fersk burdock root kan også legges til oppskrifter. For oppskrifter som inkluderer burdock rot, se Resources.

Sarsaparilla

Sarsaparilla har lenge vist seg å ha styrkende egenskaper for sirkulasjonssystemet. Det anbefales i forbindelse med burdock root for maksimal effektivitet som en lever tonic. Sarsaparilla angriper mikrober i blodet og gjør dem ufarlige. Det har også sterke vanndrivende egenskaper som bidrar til å fjerne giftstoffer fra kroppen. Fjerne avfall fra blodet har også vært effektiv for nyre foryngelse.

Hva er farene ved for mye kalsium?

Kalsium er den mest rikelig mineralet i kroppen. Den finnes i noen matvarer og er tilgjengelig som et kosttilskudd. Kalsium har mange funksjoner, men er trolig best kjent for å bevare tenner og bein. Kroppene våre trenger kalsium for å fungere skikkelig. Det hjelper i overføring av signaler i nerveceller, og spiller en rolle i muskelkontraksjon. Men når et overskudd av kalsium er til stede, kan kroppen har en rekke negative responser.

Target mengder kalsium

The National Institute of Health sier tolerabelt daglig mengde kalsium for voksne menn og kvinner varierer fra 1000 til 1300 mg.

Hyperkalsemi

Ved ekstremt høye nivåer av kalsium er i blodet, en tilstand som kalles hyperkalsemi kan utvikle og svekke nyrefunksjonen. Men, National Institute of Health sier hyperkalsemi er sjelden forårsaket ved å ta kalsiumtilskudd. Det er vanligvis forbundet med avanserte tilfeller av kreft eller massive doser av vitamin D og hyperparathydroidism.

Hyperparatyreoidisme

Hyperparatyreoidisme er definert som en overdoser av kalsium i blodet på grunn av over-aktivitet i en eller flere av de fire parathyroid kjertler som sitter på halsen.

Disse små kjertlene produserer parathyreoideahormon, noe som bidrar til å opprettholde riktig nivå av kalsium i blodet og vev som er avhengige av mineralet å fungere fullstendig.

Hyperparatyreoidisme kan skyldes dysfunksjonelle parathyroid kjertler. Det kan være lite tegn på at du har hyperparatyreoidisme, men symptomene kan omfatte nyrestein, magesmerter, bein og leddsmerter, osteoporose, depresjon, glemsomhet, kvalme og mangel på matlyst.

Hvis du er diagnostisert med denne tilstanden legen din kan velge å ta en vente-og-se-tilnærming, foreskrive medisiner, eller, i noen tilfeller, er kirurgi anbefales.

Tidlige indikasjoner Kalsium Overdose

The Mayo Clinic viser flere mulige reaksjoner som kroppen din kan ha til overskudd av kalsium. De omfatter alvorlig forstoppelse, en pågående hodepine, tretthet, tørrhet i munnen og eller en metallisk smak i munnen. Noen ganger overskytende mengder kalsium kan føre til depresjon, irritabilitet og tap av appetitt.

Sene advarsel tegn på Calcium Overdose

De senere tegn på kalsiumdosering kan bli alvorligere i naturen. Ifølge Mayo Clinic de kan omfatte høyt blodtrykk, uregelmessig hjerterytme, alvorlig døsighet og en økning i mengden og / eller frekvens av urinering.

Ta kalsiumtilskudd

Med mindre annet er regissert av legen din, er det best å ta et kalsiumtilskudd en time til en og en halv time etter å ha spist. Du bør ta det vil et fullt glass vann eller juice.

Ta kontakt med legen

Hvis du tror du kan ha tatt for mye kalsium, kan du oppleve andre symptomer som ikke er oppført. Hvis du føler at noe ikke er riktig, varsle legen din med en gang.

Patofysiologien Artrose sykdom

Osteoartritt, også referert til som en degenerativ leddsykdom, er den mest utbredte form av artritt. Artrose utvikler seg gradvis over tid som brusk i leddene slites ned. Artrose kan forårsake ledd til å bli smertefull, stiv og virke større. Det slår oftest ledd i ryggrad, hofter, knær og hender. Behandlinger er tilgjengelige for å bidra til å lindre smerten ved slitasjegikt.

Effekter

UMMC sier i de tidlige stadier av slitasjegikt utsiden av brusk blir betent og hoven. Til slutt sprekker (splitting) og groper (små hull) utvikle seg i brusk.

Som osteoarthritis forverres ytterligere vev er tapt og brusken stivner. Denne dysfunksjonelle kombinasjonen gjør området mer utsatt for skader. Over tid er betydelige mengder brusk ble ødelagt, med tips av bein i leddet forsvarsløs.

Komplikasjoner

Ytterligere problemer kan utvikle seg som kroppen prøver å reparere skadet brusk. For eksempel kan grupper av skadde celler eller væskefylte cyster samles rundt bony områder nær sprekker i brusk. Små sekker med væske kan også vokse i benmarg seg selv og føre til hevelse.

Beinceller kan reagere på herjinger slitasjegikt ved å multiplisere og skape tykke, misdannede plater rundt utsatte områder.

Risikofaktorer

Majoriteten av mennesker som utvikler slitasjegikt er over 40 år ifølge Mayo Clinic kvinner er mer tilbøyelige til å utvikle sykdommen, men årsaken til dette er ikke kjent.

Skader som følge av en ulykke eller når du spiller sport kan øke sannsynligheten for å få slitasjegikt. Noen ganger folk er født med unormale ledd eller feil brusk, noe som kan øke risikoen for artrose.

Symptomer

Symptomene på slitasjegikt ofte utvikles gradvis og intensivere over tid. De vanligste er smerter, ømhet og / eller stivhet i de berørte felles. En rist følelse kan oppstå ved bruk av skjøten. Det kan være mindre fleksibilitet i leddet og i noen tilfeller bein spurs (harde klumper) og hevelse kan forekomme.

Diagnose

Legen din vil utføre en fysisk eksamen og vil trolig ta røntgen og blodprøver for å hjelpe diagnosen artrose.

I noen tilfeller kan legen bruke artroskopi (et lite kamera som kan se inne i leddet) for å diagnostisere kilden til smerte.

Behandling

Mens det er ingen kur for artrose, kan behandlinger redusere smerte og bevare felles bevegelse, slik at du kan gå om din daglige rutine. Når smerten er moderat, kan over-the-counter-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som ibuprofen (Advil, Motrin, andre) og naproxen natrium (Aleve) hjelpe.

Hvis Artrose smerte blir alvorlig, reseptbelagte smertestillende piller, inkludert kodein og propoxyphene (darvon), kan være nødvendig for å få lindring. Når smertestillende medikamenter ikke klarer å tilby tilstrekkelig lindring, kan kirurgi som protesekirurgi (ledderstatning) være et alternativ.

Hvordan håndtere sorg Når Your Mother Dies

Hvordan håndtere sorg Når Your Mother Dies

Uansett alder, varig død din mor bringer alle slags følelser, sorg vanligvis i forkant. Mødre vanligvis beskytte og gi næring til deres avkom, og nå, når barnet mest trenger at sikkerhet, er mor ikke lenger er der. Men du kan takle sorgen av dette tapet, overveldende som det kan i utgangspunktet virke, ved å følge flere trinn.

Hvordan håndtere sorg Når Your Mother Dies

•  Innrøm dine følelser, uansett hvor vanskelig de kan være til ansikt. Du kan ha anger over ting som du har eller ikke si eller gjøre som de forholder seg til moren din. Du kan føle konflikt over din mors oppførsel, hvis familien var spesielt dysfunksjonell. Prosessen gjennom disse følelsene. Hold en spesiell journal bare for å håndtere dine følelser om din mor og hennes død i minst ett til to år. Selv om du aldri har journalført før, er dette en perfekt tid å begynne! Bruk journal for å arbeide gjennom dine følelser. Snakk med din ektefelle eller en betrodd venn, så vel. Noen ganger din venn trenger bare å lytte mens du gråter og huske de gode og dårlig om din mor.

Embrace din åndelighet eller tro. Åndelighet gir håp for fremtiden, selv når du behandler gjennom avhør Gud. Gjenspeile din avhør og kjemper i journalføring.

•  Innse at sorgprosessen tar fra ett til to år. En sveitsisk lege, Dr. Elisabeth Kubler-Ross, gjorde omfattende arbeid på stadier av sorg, og funnet at fem etapper kjennetegne denne overgangen. Disse inkluderer fornektelse, sinne, forhandling, håpløshet og aksept. Selv om du ikke opplever hver og en av disse fasene, erkjenner at prosessen tar tid. Du kan også overgangen gjennom stadier i en annen rekkefølge. Ta den tiden du trenger til å sørge, inkludert å ta fri fra jobb når du kan, selv så lenge som seks måneder til et år etter din mors bortgang.

Bli en sorg støttegruppe når du er klar til å gjøre det. Støtte fra andre i lignende situasjoner gjør det mulig å se utenfor deg selv og oppmuntre andre. Som du hjelpe dem på deres reise, kan du gjenkjenne de forhold som særlig bry deg.

Søk profesjonell rådgivning hvis din sorgarbeidet ser ut til å vare svært lenge, fører til ødeleggende depresjon eller lammer din daglige fungering.

Risikofaktorer for Complicated Grief

Risikofaktorer for Complicated Grief

Sorg og de påfølgende følelser kan overraske selv den mest følelsesmessig stabil person. Ifølge Harvard Medical School, opptil 50 prosent av de som mister en ektefelle får symptomer på alvorlig depresjon i løpet av månedene etter dødsfallet og kan også hallusinere. Hvis sorg symptomene forblir uløst og forstyrre daglige aktiviteter, har tilstanden utviklet seg til komplisert sorg. Funksjonene ligne på posttraumatisk stresslidelse (PTSD) og depresjon. Medisinsk personell har identifisert flere risikofaktorer for komplisert sorg.

Manner of Death

Måten døden bringer med seg en økt risiko for komplisert sorg. Når det gjelder selvmord, kan den elskede føler ansvar og bære den medfølgende byrde av skyld og skam. Plutselig eller voldelig død også bærer ekstra risiko. Den kjære føles uforberedt, og uløste forholdet problemer med den avdøde personen øke risikoen for komplikasjoner.

Emosjonell Void

Kompliserte sorg risiko også øke hvis de etterlatte ikke har sterke vennskap eller et solid støtteapparat, for eksempel en kirke eller nær familie og venner. Ytterligere komplikasjoner kan følge hvis de etterlatte avtaler med en generell mangel på spenst eller evne til å tilpasse seg forandringer i livet.

Childhood Trauma

Tilstedeværelsen av traumer i barndommen, inkludert forsømmelse eller misbruk, ytterligere fag en person til risiko for komplisert sorg. Foreldre eller andre som skulle ha vært omsorgspersoner sviktet den enkelte på påvirkelige aldre, som påvirker personens senere evne til å takle sorgen.

Psykiske lidelser

Personer med en historie med psykiske lidelser kan ha dårlig klimaendringer ferdigheter som ikke forbereder dem til å takle død eller tap. Spesifikke psykiske lidelser kan inkludere personlighetsforstyrrelser, depresjon eller angstlidelser, og disse kan også øke risikoen for utvikling av PTSD etter noen form for traumatisk opplevelse.

Nærhet bekjentskap

Jo nærmere forholdet mellom de etterlatte person til den avdøde personen, jo høyere er risikoen for komplisert sorg. Eksempler inkluderer ektefeller, foreldre eller barn, søsken eller svært nære vennskap. En avhengighetsforhold, for eksempel et barn eller voksen omsorgsperson, kan også komplisere sorgprosessen.

Antall barn

Når det gjelder foreldre tap av et barn, er risikoen for komplisert sorg øker med færre gjenlevende barn som forblir. Med andre ord, er risikoen for komplisert sorg høyest for foreldre som lider døden av enebarn.

Definisjon av unormal livmor blødning

Dysfunksjonell eller unormal livmor blødning (AUB) er blødninger som oppstår mellom perioder, etter sex, eller etter overgangsalderen. Ifølge American Congress of Fødselsleger og Gynekologer, er det en av de vanligste årsakene til en kvinne besøker hennes lege.

Årsaker

AUB er ofte forårsaket av en hormonell ubalanse. For eksempel, hvis eggstokkene ikke slipper et egg, påvirker dette hormonnivået og kan forårsake blødninger.

Symptomer

Symptomer på AUB inkluderer blødning på andre enn ganger i løpet av en menstruasjonssyklus eller å ha kraftigere blødning enn normalt i løpet av en menstruasjonssyklus. En kvinne med AUB kan også passere blodpropp, har hetetokter, eller har humørsvingninger.

Diagnose

Leger kan utføre en fysisk eksamen, ta blodprøver, ta en biopsi, eller ta bilder med en ultralyd for å diagnostisere problemet forårsaker blødninger.

Behandling

Leger kan foreskrive medisiner, hormoner, eller utføre kirurgi for å kontrollere eller stoppe blødningen.

Betraktninger

Du bør oppsøke lege umiddelbart hvis du opplever AUB; hvis venstre ubehandlet, kan du bli blodfattig eller utvikle problemer med livmorslimhinnen.

Tegn og symptomer legemiddelindusert leverskader

Tegn og symptomer legemiddelindusert leverskader


Leveren er en av de viktigste organer i menneskekroppen. Det er en avgiftende organ som rids kroppen av skadelige materialer. Den produserer også en rekke proteiner som hjelper i riktig sirkulasjon. Det er velkjent at overdreven alkoholforbruk kan føre til alvorlige skader på leveren. Imidlertid kan noen mennesker ikke skjønner at narkotika kan være skadelig for leveren også. Narkotiske stoffer er bare en del av problemet: reseptbelagte piller, over-the-counter medisiner og til og med vitaminer kan forårsake legemiddelindusert leverskader.

Gulsott

En av leverens mange viktige funksjoner er fjerning av bilirubin, et avfallsprodukt fra blodet. Da leveren er dysfunksjonell, bilirubin kan begynne å bygge seg opp i kroppen. Overflødig bilirubin vil føre til at huden og det hvite i øynene å gulne - en tilstand som kalles gulsott.

Easy Blåmerker / Nosebleeds

Spesielle proteiner nødvendig for å koagulere blodet blir produsert i leveren. Når leveren blir syk eller skadet, begynner det å produsere mindre av disse essensielle agenter. Som et resultat, kan overdreven blåmerker oppstå på kroppen sammen med hyppige neseblødning.

Itchy Skin

Som en av kroppens hoved avgifte midler, leveren er ansvarlig for fjerning av et bredt utvalg av irriterende stoffer fra systemet, inkludert parasitter, sopp og kjemikalier. Når leveren blir kompromittert, kan mindre av disse irritanter bli filtrert, slik at de kan bli følt over hele kroppen i form av overdrevent kløende hud.

Fatigue

Leverskade vanligvis resulterer i en oppbygging av giftige kjemikalier i kroppen. Da disse materialene samles opp, kan de forårsake en person til å oppleve langvarig utmattelse samt en generell følelse av ubehag.

Ødem / Ascites

Den primære protein i blodet er albumin, og det er produsert av leveren. Da leveren er syk eller skadet, er albumin produksjonen reduseres. Mangel på albumin i kroppen kan føre til væskeopphopning i beina (ødem) eller magen (ascites). Dette behandles vanligvis med diuretika.

Helse og leverfunksjon

Helse og leverfunksjon


Leveren er en av de mest vitale organer i kroppen. Den har en myriade av funksjoner og uten det døden er uunngåelig. Det er mange årsaker til nedsatt leverfunksjon og mange tegn på en dysfunksjonell leveren. Når leveren unnlater å gjøre jobben sin hele kroppen lider på en rekke måter. Leversvikt er den verste fall scenario og er en tilstand som krever umiddelbar intervensjon.

Leverfunksjon

Leveren er kroppens detoxifier. Det forbrenner og utskiller narkotika, alkohol og miljøgifter i kroppen. Det gjør også proteiner, herunder albumin (for å opprettholde volumet av blodet) og blod koagulasjonsfaktorer. Det syntetiserer, lagrer og behandler fett, inkludert fettsyrer og kolesterol. Leveren metaboliserer og lagrer karbohydrater, som brukes som kilde for sukker i blodet som brukes av røde blodceller og hjernen. Det eliminerer de potensielt skadelige biokjemiske produkter laget i kroppen, som for eksempel bilirubin fra nedbrytningen av gamle røde blodceller og ammoniakk fra nedbryting av proteiner.

Alkoholisk leversykdom

Alkoholisk leversykdom er tap av leverfunksjon på grunn av bruk eller misbruk av alkohol. Den mildeste form av alkoholisk leversykdom er kjent som fettlever. Fettlever kan skje etter bare noen få dager med tung drikking. I en fettlever, som også kan forårsakes av å spise fet mat, er det ofte ikke noen symptomer. Leveren bare får en fet og gulaktig utseende, i motsetning til den normale rosa-brun farge i leveren. Fettlever er 100% reversibel hvis den underliggende årsaken er adressert.
Hvis det er symptomer de vanligvis manifest som en generell følelse av tretthet, oppblåsthet, og en endring i avføring.

Hepatitt

Hepatitt bokstavelig talt betyr betennelse i leveren. Dette er den andre fasen av alkoholisk leversykdom og ofte er det første tegnet noe er galt med leveren. Dette er forårsaket av overdreven eller overstadig drikking og igjen kan variere fra milde symptomer, til mer alvorlige problemer, inkludert en hoven mage, gulsott, tap av matlyst, og i verste fall psykiske lidelser kalt lever encaphalopathy som fører til stor forvirring.

Alkoholisk hepatitt behandles vanligvis med enkel unngåelse av alkohol og er vanligvis reversibel, men det antas at hepatitt er en forløper til cirrhose.

Skrumplever

Det er to former av cirrhose, ett kalles kompensert og den andre er dekompensert. I kompensert cirrhose en pasient kan leve i årevis med riktig ernæring og medisinsk behandling. Dekompensert cirrhose kan bringes tilbake til kompensert cirrhose, men har en mye høyere dødelighet. De med kompensert cirrhose som unngår alkohol kan leve normale liv for år å spise spesielle dietter med proporsjonal inntak av protein, rå mat, frukt og grønnsaker og unngå giftstoffer.

Et unntak fra ovennevnte er Gilbert sykdom som også fører til nedsatt leverfunksjon med alle de samme manifestasjoner av alkoholiker eller annen leversykdom samt en skrumplever. Dekompensert cirrhose krever nesten alltid en levertransplantasjon for å overleve.

Paracetamol og andre rusmidler

Den mest akutte form for leverskade kan oppstå når folk spiser sopp som er gift til leveren eller ta store mengder paracetamol eller paracetamol. En overdose av denne medisinen kan føre til umiddelbar skade på leveren som resulterer i alvorlig arrvev og død innen 72 timer hvis den ikke behandles med et medikament som heter N-acetylcystein. Dette er gitt intravenøst ​​på sykehuset.

Hypothyroid hos barn

Hypothyroid hos barn kan være av stor bekymring for foreldrene. Ofte symptomene på sykdommen vises, men kan forveksles med dårlige matvaner og depresjon. Hypothyroid hos barn kan påvirke både gutter og jenter, og kan lett bli behandlet av en pediatrisk endokrinolog. Den skjoldbrusk er kjertelen som utskiller hormonet som styrer metabolisme og kroppens energinivå. Det ligger i halsen og ser ut som en sommerfugl som omgir luftrøret og stemmeboks.

Hva er Hypothyroidism?

Ifølge Medline Plus, en hypothyroid hos barn er en sykdom som påvirker skjoldbruskkjertelen. Skjoldbruskkjertelen er formet som en sommerfugl og omgir stemmebåndet og luftrøret, som er vinden pipe som går fra munn til lungene. Selv hypothyroid kan oppstå i alle aldre, er det av spesiell bekymring hos barn, siden skjoldbrusk styrer stoffskiftet og energinivå. Hypothyroid er under-aktivitet i skjoldbruskkjertelen, noe som betyr at den ikke produserer nok thyroid hormon til å regulere energinivået i kroppen.

Hvem er berørt?

Hypothyroid hos barn påvirker barna på nesten hvilken som helst alder. Svært ofte det ikke blir et problem før et barn når sine ungdoms år, når kroppen går gjennom en vekst sprute og energinivåer er spesielt viktig og svinge. Imidlertid kan hypotyreose påvirke nesten alle i alle aldre. Ifølge eHealthMD, kan en underactive skjoldbruskkjertelen i svært små barn være av spesiell interesse fordi det kan påvirke deres fysiske vekst og hos eldre barn hypothyroid kan ikke bare føre til fysiske symptomer, men også forstyrre læring og akademisk suksess.

Årsaker

Hypothyroid er en under-aktiv eller dysfunksjonell skjoldbruskkjertelen. Ifølge eHealthMD, er det to årsaker til utvikling av hypothyroid hos barn - sen opptreden av medfødte problemer, og en inhibering av produksjonen av thyroid hormon. Medfødte defekter i skjoldbruskkjertelen er tilstede på det tidspunktet barnet er født, men noen ganger mangler ikke blir aktive eller vises før senere i livet, inkludert barndommen. Inhibering i thyroid produksjon kan være resultatet av skade på skjoldbruskkjertelen, tilstrekkelige mengder jod i kosten eller en bivirkning av medikamenter.

Tegn og symptomer

Ifølge WebMD, tegn og symptomer på hypothyroid hos barn er tretthet, depresjon symptomer, svakhet, vektøkning, tørr negler og forstoppelse. Selv om lav energi kan tilskrives alder i tenåringer som trenger mer søvn og hvile enn i andre tider i barndommen, er det bekymringsfullt når en tenåring ser ut til å ha forsinket starten av puberteten eller når ikke gjennomsnittlig eller forventet høyde. Depressive symptomer kan inkludere uvanlig gråte eller tearfulness, ned humør, uro og irritabilitet. Lærere kan legge merke til at barnet har problemer med å fullføre lekser eller oppgaver. Endelig kan uforklarlig vektøkning som ikke kan koples til dårlig kosthold være et symptom av hypotyroidisme.

Behandling

Ifølge ehealthMD, behandling av hypothyroid hos barn smalner ned for å forsyne kroppen med den nødvendige thyroid hormon. Dette oppnås ofte gjennom medisinering; i mange tilfeller vil barn som er diagnostisert med hypothyreose må ta thyroid hormon medisiner resten av livet. En erfaren lege som arbeider med barn med hypotyreose vil kunne bistå med å justere medisiner som nødvendig siden thyroid hormonnivået kan svinge periodisk i løpet av barndommen.

Hvordan diagnostisere Albuminuria

Hvordan diagnostisere Albuminuria


En av rollene til nyrene er å fjerne avfall og overflødig væske fra kroppen. Albuminuria resultater fra nyreskader, ofte fra en kronisk sykdomsprosess. Når nyrene ikke fungerer som de skal, søl dreven albumin protein i urinen. Tidlig påvisning av nyresykdom er viktig å stanse videre skade som kan føre til nyresvikt. Les videre for å lære å diagnostisere albuminuri.

Hvordan diagnostisere Albuminuria

•  Kjenn risikofaktorer for albuminuri. Diabetisk nyresykdom, høyt blodtrykk og hjertesykdom kan føre til albuminuri.

Spør legen din for en bestemt albuminuri urinprøve. Rutinemessige urinprøver ikke se etter albuminuri.

Initiere screening for albuminuri umiddelbart etter mottak av en diagnose av type to diabetes. Litteraturen aksjer som lag syv prosent av type to diabetes pasienter som allerede viser tegn på albuminuri.

Få testet for albuminuri en gang i året hvis du har diabetes. Hvis testen viser mer enn 30 mg albumin pr g av kreatinin, har en andre test utføres for å bekrefte albuminuri.

samtykke til en enkelt urinprøven test hvorved lege benytter en målestaven til å sjekke for overdreven albumin. Legen skal administrere denne testen på den første urin void av dagen.

Kontroller albumin til kreatinin-ratio hvis en albumin spesifikke peilepinnen test gir positive resultater. Albuminutskillelse prisene varierer, men kreatinin utskillingshastigheten er jevn, noe som gir legen en mer pålitelig indikator på nyrefunksjon.

•  Vurdere muligheten for en skjev albuminuri test. Feber, kan tung trening og urinveisinfeksjoner føre til en midlertidig økning i albumin nivåer.

Hint

 • Denne artikkelen er ikke en erstatning for medisinske råd. For en nøyaktig diagnose av albuminuri, må du se en lege.

Adenoids og øreinfeksjoner

Adenoids og øreinfeksjoner


Adenoids er våpen i kroppen din arsenal mot skadelige patogener. Disse vev, som ligger på baksiden av halsen, hjelper kroppen til å bekjempe infeksjoner. Imidlertid kan adenoids bli problematisk hvis infeksjon og hevelse gjengi dem dysfunksjonell eller skadelig.

Formålet med Adenoids

Adenoider inneholder lymfatiske vev som er nyttig i forebygging av infeksjon. Imidlertid er adenoider kun anses å være fordelaktig for å bekjempe infeksjoner i barn. Hos voksne, adenoids atrofi og miste sin effektivitet.

Problemer

Adenoids kan bli forstørret og skape bihulebetennelse, problemer med å puste, søvnapné, og kroniske øre eller hals infeksjoner. Når problemene begynner å oppveie de potensielle fordelene, er adenoid fjerning (adenoidectomy) vanligvis anbefales.

Øreinfeksjoner

Øret infeksjoner kan bli kroniske hvis de adenoids forblir hovne eller kontinuerlig smittet. Øretrompeten funksjon kan bli negativt påvirket av forstørret, infiserte adenoids, som fører til væskeansamling i mellomøret og påfølgende infeksjon.

Når du fjerner Adenoids

Leger anbefaler ikke fjerning av adenoids med mindre de er å skape kontinuerlige helseproblemer. Hvis ørebetennelser er kilden til fortsatt helseproblemer, til rør bistå med væske drenering er tradisjonelt anbefalt før adenoidectomy. Men hvis infeksjoner fortsette, er adenoidectomy neste løpet av handlingen.

Adenoidectomy

I tilfelle at en adenoidectomy anses nødvendig, kan du forvente at barnet skal gjennomgå en fem til 15-minutters prosedyre under narkose. En adenoidectomy anses å være mye mindre smertefullt enn en mandlene, vanligvis krever ingen postoperativ smerte medisinering.

Hvordan behandle Nyre reflukssykdom i Infant

Nyre refluks (vesikoureteral refluks eller VUR) er observerbare i små barn. Det oppstår når urin i blæren går tilbake i urinlederne, og noen ganger i nyrene. Symptomene er ikke unikt for VUR. Slik at sykdommen må være diagnostisert med en voiding cystourethrogram (VCUG) eller en nedsatt ultralyd. Sykdommen kan også bli diagnostisert med en ultralyd før birth.The type behandling er basert på en karakterskala fra 1-5. Det er arvelig, og mer vanlig hos gutter under barndom og jenter i tidlig barndom. Dessuten er det mer vanlig i kaukasisk enn afro-amerikanske barn.

Hvordan behandle Nyre reflukssykdom i Infant

Behandling

•  Ta kontakt med en lege hvis barnet er urinering ofte, alltid gråter mens urinering, har problemer med vannlating, som dribbling (små mengder passert ofte), utseende av en abdominal masse, dårlig vektøkning og / eller en kombinasjon av en eller flere betingelser.

Urinanalyse vil bli gjort av legen til første test for urinveisinfeksjon. Andre tester vil bli gjort eller planlagt av lege, hvis en abdominal masse er til stede eller en kombinasjon av andre symptomer.

VUR er klassifisert av en karakterskala fra 1-5, basert på alder, generelle helse, personlige og familiens medisinske historie. Grades 1-3 ikke krever intens behandling, og vanligvis løse seg selv innen en periode på fem år. Karakterer 4 til 5 mai krever en kirurg å skape en klaff-ventil anordning i ureter, for å hindre at urinen i å strømme tilbake inn i nyrene. I alvorlige tilfeller vil legen kirurgisk fjerne arrete nyre og urinleder.

antibiotika er foreskrevet for tilbakevendende feber og infeksjoner for barn med klasse 1-3 reflux.

Hint

 • Det er ikke noen hjemme rettsmidler for VUR. Ta barnet til legen så snart infeksjonen blusser opp. Urin infeksjoner er smertefullt, og antibiotika er nødvendig umiddelbart å behandle tilstanden. Risikofaktorene inkluderer familie og personlige historie reflux, urinveis unormalt, og en historie med urinveisinfeksjoner (UVI).
 • VUR kan forårsake permanent skade på nyrene. Hvis bare én nyre er skadet den andre kan fortsette å fungere. Kirurgi blir brukt for å forbedre tilstanden og medfører risiko for noen annen operasjon.