Digidexo.com

natrium diett

Nedsatt lav natrium diett

Din nyrer prosessen og bli kvitt avfall og giftstoffer som akkumuleres i kroppen din. Med nyresykdom, har de ikke riktig behandle eller kast avfall og giftstoffer, blant annet salt. Senking av salt eller natrium i kosten kan hjelpe nyrene fungere bedre og kan redusere risikoen for ødem (hevelse fra væskeansamlinger), uremi og nyresvikt.

Natrium i kosten

Normal natrium bruk er rundt 1100 til 3300 mg per dag, selv om mange av oss bruker mye mer. En lav-natrium kosthold er 400 til 1000 mg per dag. Snakk med legen din om hvor mye vann og væske du bør spise på en lav-natrium diett, og også om overvåking av kaliumnivå.

Eliminere natrium fra kosten din er ikke bare å kvitte seg med bordsalt. Natrium er også funnet i mononatriumglutamat (MSG), i matvarekonserveringsmidler som natriumbenzoat, og tilsettes til de bearbeidede matvarer.

Eat Fresh

Begynn din lav-natrium diett med masse friske grønnsaker og frukt. De fleste frukter har svært lite natrium - en grapefrukt og sitron har bare 1 mg hver. Mens natrium beløp er høyere i enkelte grønnsaker, for eksempel selleri (126 mg rå) og spinat (71 mg rå), har de fleste grønnsaker bare spor og natrium kan reduseres hvis du koker ved å dampe. I tillegg er fiber i frukt og grønnsaker hjelper kroppen prosessen avfall mer effektivt.

Unngå hermetisk og bearbeidet mat

De fleste hermetikk inneholder store mengder av natrium, inkludert mange som sier "lite salt." Natrium innhold kan reduseres ved å skylle can innholdet - som med hermetisert mais, erter og bønner - men du er fortsatt bedre med ferske råvarer eller fersk-frosne råvarer som ikke har noen saus. Mest hermetisk supper og instant supper, selv de merket lite salt, har for mye natrium i dem.

Siden kommersielt forberedt brød, bagels og muffins har både salt og konserveringsmidler i dem, er en løsning å prøve saltfrie hel-hvete matzo kjeks.

Bacon, skinke, lunsj kjøtt, bearbeidet kjøtt og frosne middager inneholder mye natrium. Det gjør mange oster - unntakene er mozzarella ost, sveitsiske og ricotta. Og holde seg borte fra salte snacks og brus, spesielt cola. Seltzer er et bedre alternativ, med en liten fruktjuice for smakstilsetning.

Bruk urter, krydder og sitron

Dine måltider trenger ikke å være blid eller kjedelig på en lav-natrium diett. Lage mat med masse hvitløk, løk og friske tomater. Urter som basilikum, oregano, gressløk, dill, salvie og rosmarin kan legge til fantastiske smaken. Og litt sitronsaft legger zing til nesten alt.

Prøvemeny for en nyre lav natrium diett

Til frokost, drikke fersk appelsinjuice med puffet hvete frokostblanding, en soft-kokt egg, kaffe (ikke instant) og melk til kaffe og frokostblandinger. Total natrium er under 200 mg.

Til lunsj, spise en tomat, agurk og salat salat med olje og eddik og 6 oz. kokt kyllingbryst. Et stykke usaltet hel hvete matzo, tranebærjuice og en frukt yoghurt er bra for dessert. Ditt måltid totalt er ca 200 mg natrium.

Til middag, prøv dampet blomkål, okra og squash, en halv krone stykke bakt laks og en kopp kokt brun ris. Legg en selters med sitron, frisk frukt til dessert og din totale natrium er under 200 mg.

Dette gjør totalt for dagen rundt 600 mg natrium og også gir mulighet for snacks i løpet av dagen som rå gulrot og stangselleri, eller en frukt smoothie i kveld.

Lav-natrium dietter og vekttap

Ved å miste vekt gjennom kosten, er det viktig å skille mellom de typer av vekt som kan gå tapt - mager masse, fettmasse og vannvekt. Det sannsynligvis har vært tider da du startet en restriktiv diett og tapt fem på ti pounds i en uke, men forstår at du absolutt ikke slippe 10 pounds av fett som raskt. Mer sannsynlig enn ikke, mesteparten av vekttapet var en nedgang i vann vekt forårsaket ved å senke inntaket av natrium.

Om Natrium

Natrium er ikke noe mer enn salt, som er en nødvendig del av kostholdet ditt for å opprettholde optimal helse. Bivirkninger fra overdrevent lav natrium inntak kan inkludere dehydrering, lavt blodtrykk og muskelkramper. The American Heart Association anbefaler at du spiser minst 400 mg, men mindre enn 2300 mg salt per dag.

Natrium og vann vekt

Natrium forbruk oppmuntrer kroppen til å beholde mer vann. Dette skjer fordi natrium inntak legger vekt på nyrene, som reagerer ved å fortynne blodet med ytterligere vann for å minimere effekten. Mens effekten er subtil, samlet kan det legge opp til fem eller flere pounds av "ubetydelig" vann vekt oppbevaring.

Vekttap

En lav-natrium diett vil fremme umiddelbare resultater. Når kroppen din ikke lenger trenger å holde på mer vann, vil det skille ut det så raskt som mulig. Dette er grunnen til at du kan finne deg selv å gå på do oftere enn normalt mens du går gjennom de innledende fasene av en diett. Dermed lav-natrium dietter føre til en falsk følelse av prestasjon der skalaen viser et lavere tall, men du er ikke noe nærmere målet ditt.

Fordeler

Til tross for falsk følelse av vekttap, noe som minsker natrium i dietten er gunstig for den samlede helsemessige grunner. Holde ditt daglige inntak av natrium ganske lav (rundt 1000 mg eller så) vil bidra til å regulere høyt blodtrykk og redusere sjansene for hjertesykdom. Se etter ferske eller frosne matvarer som ikke har tilsatt salt, hold deg til usaltet nøtter, ikke med vilje legge salt til ethvert måltid og velg magre alternativer der det er mulig.

Betraktninger

Oppklaring misoppfatninger om forskjellige typer vekttap vil hjelpe deg å være mer realistisk om din slanking mål og rollen som natrium spiller i å hjelpe deg å oppnå dem. Så når du leser om den neste "mirakel diett plan" som lover 10 pounds av tapt vekt i løpet av en uke, spør deg selv hvor stor prosentandel av det er faktisk fett og hvilken prosentandel er bare vann vekt. Nå som du ser sammenhengen mellom lav-natrium og vekttap, vil du ikke bli lurt av opprørende slanking krav.

Hvordan å opprettholde en lav natrium diett

Som samfunn er vi inges langt mer natrium enn vi bør være, og setter oss selv i fare for høyt blodtrykk, noe som kan føre til høre sykdom eller slag. Opprettholde en lav natrium diett betyr å være flittig om å lese etiketter og vite hvilken mat som er OK og som utgjør en mulig helserisiko.

Hvordan å opprettholde en lav natrium diett

•  Den største synderen er vanlig bordsalt. En teskje inneholder anbefalt daglig inntak. Hvis du er enkelt med shaker, bruk en lav-natrium salt, noe som ville være mindre enn 20 milligram natrium per 100 gram salt. Havsalt er naturlig lavere i natrium.

Kjøp mer ferske matvarer og mindre hermetisk mat. Aldri legge salt til hermetisk mat som de allerede er lastet med natrium.

Kutt ned på bearbeidet mat, inkludert røkt og gravet kjøtt som bacon eller skinke, og sauser som soya eller tamari. Hvis du kjøper dem, alltid velge lav-salt versjon.

Melk er en kilde til natrium som ofte blir oversett. En kopp av ikke-fett eller skummet melk har 127 milligram natrium, med sammenlignbare tall for en og to prosent fett, og mye høyere tall for hermetisert melk.

Les etikettene på pakket frosne matvarer som de pakke mye natrium. Og huske på at det kan være mer enn én del pr pakke slik at hvis det ikke er 500 mg. natrium per porsjon og pakken sier det inneholder to porsjoner, må du doble det tallet.

Gå lys på krydder, spesielt pickles, og erstatte dem med urter. Hvitløk, oregano, basilikum, løk, rosmarin, og svart og rød pepper har ikke mye natrium.

Hint

  • Kutte ned på natrium vil kaste smaksløkene for en sløyfe først. Men hold deg til det og du vil snart bli vant til det og ønsker det mindre.

Lav natrium dietter for personer med høyt blodtrykk

Lav natrium dietter for personer med høyt blodtrykk


Personer som har høyt blodtrykk eller hypertensjon er ofte foreskrevet lav natrium dietter. En av de mest effektive og ofte anbefalte lav natrium dietter for behandling av høyt blodtrykk er det treffende navnet DASH, eller Dietary Approaches to Stop Hypertension, kosthold. Avhengig av alvorlighetsgraden av hypertensjon, vedta en lav natrium diett kan redusere eller eliminere behovet for medisinering; imidlertid ikke endrer din diett eller medisiner uten å ha snakket med legen din først.

Foundations of DASH

DASH kosthold er basert på 2000 kalorier daglig, selv om endringer er tilgjengelig for andre kalori nivåer. Kalori nivå legen anbefaler vil hjelpe deg å finne ut hvor mange porsjoner du skal ha daglig fra de ulike matvaregruppene. DASH diett plan krever 6 til 8 daglige porsjoner med hele korn, 4 til 5 daglige porsjoner med grønnsaker, 4 til 5 daglige porsjoner med frukt, 2 til 3 daglige porsjoner med magre eller fettfri melk eller meieriprodukter, 6 eller færre daglige porsjoner med magre proteiner, 2 til 3 daglige porsjoner med sunt fett, 4 til 5 porsjoner hver uke av nøtter, frø eller belgfrukter og fem eller færre porsjoner per uke av godteri eller matvarer med tilsatt sukker. Som de fleste dietter, DASH plan anbefaler også daglig mosjon.

Unngå Natrium

Innenfor hver matvaregruppe, velger matvarer som er lavere i natrium. Vanligvis mindre bearbeidet mat er, jo mindre den inneholder natrium. Ferske og frosne grønnsaker inneholder mindre natrium enn hermetisert grønnsaker, for eksempel; kan imidlertid frosne grønnsaker som er tilberedt i en saus har høyere natrium nivåer. Melk og yoghurt har langt mindre natrium enn bearbeidet oster. Ham er ikke det beste lean protein valg fordi det er vanligvis høyere i natrium enn fersk biff, fisk eller fjærkre. Unngå kurert og brined mat, som bacon, pickles og surkål.

Ekstra fordeler

DASH kosthold er også hjertet sunt. Det kan hjelpe deg med å redusere dårlig kolesterol nivå og forbedre din gode kolesterolet nivå. Hvis du ser på kalorier, kan det hjelpe deg å miste vekt. Faktisk, om du lider av høyt blodtrykk, kan DASH kosthold danne grunnlaget for en sunn måte å spise.

Lav natrium diett for Hypertension

Høyt blodtrykk eller hypertensjon kan føre til hjerteinfarkt eller hjerneslag. Hypertensjon kosthold inneholder frukt og grønnsaker og reduserer inntak av natrium for å senke høyt blodtrykk. En lav-natrium diett tillater mindre natrium enn en vanlig diett.

Natrium

Reduser inntaket av natrium til 1500 mg daglig. Den typiske dietten inneholder 2400 mg om dagen, men senking som vil bidra til å redusere blodtrykket. Tabell salt er ikke den eneste kilde for natrium i dietten. Lese ingrediens etiketter for å telle hvor mye natrium i matvarer.

Behandlet matvarer inneholder høye nivåer av natrium, så eliminere dem så mye som mulig. Brus og kullsyreholdige drikker inneholder mye natrium. Mange velger diett brus for å redusere kaloriinntaket, men unngå disse drikkene på en lav-natrium diett.

Sesong dine måltider med urter og pepper i stedet for bordsalt. Noen lavere-natrium salt produkter er tilgjengelige for å erstatte salt som anvendes i oppskriftene.

Frukt og grønnsaker

Spis mer frukt og grønnsaker. Inkluder hele korn og magre proteiner i kosten for å forbedre mange helsemessige forhold, inkludert høyt blodtrykk.

DASH kosthold, for Dietary Approaches to Stop Hypertension, senker blodtrykket i løpet av få uker når programmet er fulgt. Dietten er vanskelig å følge i begynnelsen på grunn av økningen i frukt og grønnsaker. På denne dietten programmet, forbruker 05:56 porsjoner med grønnsaker og samme mengde frukt. Over tid kosten vil bli lettere å følge, og spise mer råvarer vil være andre natur.

Kalium

Økningen i frukt og grønnsaker vil også øke kalium inntak. Kalium senker blodtrykket. I en undersøkelse publisert i utgaven april 2005 of Hypertension, kaliumsitrat ble vist å ha den samme effekt som kaliumklorid i å senke blodtrykket. Dette betyr at kalium funnet i frukt og grønnsaker kan senke blodtrykket på samme måte som kalium som var tilgjengelig som et supplement i fortiden. Legg bananer eller mango til kosthold for å øke kalium inntak.

Virkninger av en høy-natrium diett

Virkninger av en høy-natrium diett


Hvis du liker den salte smaken av fast food eller chips, er du ikke alene i din økt inntak av natrium. Omtrent 90 prosent av amerikanerne bruker for mye natrium daglig, og gjentatte ganger å få for mye av dette mineralet fører til en rekke helsemessige komplikasjoner. Selv om kroppen din trenger natrium for sine muskler og nerver å fungere ordentlig, kutte ned inntaket kan bidra til bedre helse som du alder.

Totalt helserisiko

Regelmessig inntak av for mye natrium øker risikoen for slag, hjertesykdom og høyt blodtrykk. Høyt blodtrykk er en bemerkelsesverdig bekymring for kvinner, som den spiller en rolle i drapet på nesten 200.000 kvinner i USA hvert år, ifølge American Heart Association. Andre bivirkninger av å konsumere en høy-natrium diett inkluderer en økt risiko for osteoporose, nyrestein, nyresykdommer, hodepine og magekreft.

Fysiske utseende Effekter

Et høyt saltinntak kan også ha negative effekter på utseendet ditt. Med høye nivåer av natrium i kroppen din, kan du oppleve økt vannretensjon, som kan gi deg en oppblåst, puffy utseende. Dette hevelser kan forekomme i alle områder av kroppen din, men er vanligvis sett i hender og føtter. Vannretensjon kan også føre til generell stivhet, smerter i kroppen og varierende kroppsvekt.

Risiko for barn

Akkurat som du må være forsiktig med negativt påvirker din helse gjennom en høy-natrium diett, må du også sørge for at barna ikke bruker for mye natrium. Barn som spiser en høy-natrium diett har en økt risiko for høyt blodtrykk ikke bare som barn, men en større risiko for denne helseproblem som de gamle. Barn som spiser store mengder av natrium kan også utvikle en smak for high-natrium matvarer, noe som setter dem i fare av de utallige natrium-relaterte helseproblemer i voksen alder.

Redusere natrium inntaket

Redusere natrium inntak reduserer risikoen for dette mineralet negativt påvirket helsen. The American Heart Association foreslår å begrense natrium inntaket til mindre enn 1500 milligram per dag. For å redusere natrium i kostholdet ditt, kan du lese etikettene på matvarer, og sjekk ernæring informasjon på restauranter og i supermarkedet. Spesielt begrense eller unngå matvarer som pakkede brød, tilberedt kjøtt, pizza og suppe, som alle inneholder høye nivåer av natrium.

Retninger for en lav natrium diett

Retninger for en lav natrium diett


Natrium er et viktig mineral når det kommer til kroppens funksjon, men for mye av det kan føre til helseproblemer. En lege kan råde en lav natrium diett for en rekke årsaker, men de vanligste årsakene til å begrense natrium inkluderer høyt blodtrykk og væskeansamling. Heldigvis trenger lav natrium dietter ikke kreve å spise spesielle matvarer eller kosttilskudd - de bare begrense inntak av natrium. Mens du følger en lav natrium diett kan ved første føle komplisert, mange får taket på det raskt når de lærer hva natrium målingene betyr og hvordan å tolke dem på mat etiketter.

Natrium innhold på mat etiketter

En lav natrium diett består av ikke mer enn 2000 milligram (2 gram) natrium per dag. Mat etiketter alltid liste natrium beløp for en servering i milligram, vanligvis rett under oppføringer for fett og kolesterol. Når pasientene ikke har tid til å spore deres inntak av natrium manuelt når du leser mat etiketter, kan de bruke dette som en guide: lav-natrium er karakterisert som en natrium mengde på 140 mg eller mindre, mens "ingen natrium" er 5 mg eller mindre . Prøv å unngå mat med natrium utgjør mer enn 140 mg.

Å gjøre gode matvalg

Mens en lav natrium diett er ikke så restriktive som man kanskje tror, ​​etter en slik diett krever trene litt sunn fornuft når det gjelder valg av mat. For eksempel er enkelte bakevarer som typer croissanter og muffins vurderes som lav natrium, men dette betyr ikke at de skal bli daglige kosthold stifter. Generelt er lav natrium matvarer er frisk og helhet, ikke pakket. Hvis de er pakket, bør de spises i stor moderasjon, spesielt hvis de faller over 140 mg cut-off. Noen matvarer for å unngå å inkludere spekemat som bacon og skinke, mest frosne middager, pølser, de fleste hermetisk supper og bagged snacks som potetgull. Når du spise ute, ta en titt på spise ut guide på www.lowsaltfoods.com å ta bedre valg.

Sodium Bytter

Mange salterstatninger er tilgjengelig for de som ikke er helt klar til å gi opp vanlig bordsalt, og salterstatninger kan brukes i visse diett mat. De kan imidlertid være problematisk for visse pasienter, fordi salterstatninger som har en tendens til å erstatte natrium med kalium. Oppsøke lege for å sørge for at denne økte kalium vil ikke forstyrre noen medisiner eller forverre eksisterende medisinske forhold.

Hva som utgjør en lav natrium diett?

Kroppen trenger natrium, et viktig mineral, for å opprettholde elektrolyttbalansen. Kroppen trenger også det å produsere saltsyre, som beskytter deg mot eventuelle infeksjoner fra mat. Sodium begrensning anbefales for folk med høyt blodtrykk, noen nyresykdommer og noen leversykdommer. Siden det er et par nivåer av lav-natrium dietter, er graden av begrensning generelt bestemmes av legen basert på pasientens behov.

Normal inntak av natrium

USDA Minimumskravet er mellom 1.1g til 3.3g. Den vanligste kilden til natrium i kosten er bordsalt og bearbeidet mat. Salt (natriumklorid) inneholder omtrent 40 prosent natrium. Gjennomsnittlig amerikaner bruker mellom 6g til 15g salt per dag, hovedsakelig på grunn av bearbeidede matvarer. For lav-natrium dietter, skisserer American Heart Association tre nivåer av kosten natrium begrensning klassifisert i mild natrium begrensning, moderat natrium begrensning og alvorlig natrium begrensning.

Mild Sodium Restriction

Om 2G til 3G av natrium er tillatt i en mild saltfattig diett. På denne dietten, bør du unngå bordsalt eller bruke det med måte mens matlaging. Også unngå salte bearbeidede matvarer som pickles, oliven, salte chips og popcorn. Hold deg unna salt bevarte matvarer som pølser, saltet fisk, skinke, bacon og krydder som løk, hvitløk eller selleri salt, mononatriumglutamat (MSG), kjøtt tenderizers og de fleste sauser, som soya saus og sennep. Foruten disse restriksjonene, følger en normal godt balansert kosthold.

Moderat Sodium Restriction

Bare 1 g natrium tillates når den moderat restriksjon. Sammen med de begrensninger av en mild natrium diett, bruker absolutt ingen salt mens matlaging. Begrense noen naturlig natrium matvarer som kulturmelk og skalldyr på denne dietten nivå. Ikke drikk mer enn tre glass melk eller melkeprodukter daglig og spiser kjøtt bare en gang om dagen. Unngå også å tørre korn, puffet ris og strimlet hvete, som inkluderer for mye natrium.

Siden salt er en av de viktigste konserveringsmidler i hermetisk mat, holde seg borte fra dem også. Substitute saltfrie hermetiske grønnsaker for vanlige hermetisert seg, og bruke salt-frie bakt produkter. Prøv å bruke erstatninger for natron (natriumbikarbonat) og brus. Konsumere bare usaltet smør og margariner.

Alvorlig Sodium Restriction

Strenge natrium begrenset dietter tillater kun 0,5 g natrium per dag. Bortsett fra de slettingene under a moderat saltfattig diett, spiser ekstremt små porsjoner (mindre enn 3 oz.) Av kjøtt per dag, og mindre enn to egg per uke i denne dietten. Ikke drikk mer enn to glass melk som den inneholder rundt 100mcg natrium per glass. Begrense bruken av artisjokker, rødbeter greener, sennep greener, spinat, grønnkål og neper.

Husk at smaken av salt er en ervervet smak og ikke en fysiologisk nødvendighet. Prøv å avvenne deg ut av salt mat for bedre helse.

Hvordan Cook en lav natrium diett uten mye Kalium

Uansett om du følger en lav natrium, lav kalium diett av personlige grunner eller under legens ordre, forstå at disse to diett typene er ikke uforenlig. Mens du spiser en lowsodium tilnærming kan gjøre det mer sannsynlig at du pådrar ekstra kalium i kostholdet ditt, kan du gjøre noen enkle mat erstatninger for å minimere denne trusselen, slik at du kan oppfylle begge kosttilskudd forpliktelser i tandem.

Hvordan Cook en lav natrium diett uten mye Kalium

Velg ferske matvarer enn frosne, behandles eller hermetisert elementer for å redusere den totale mengden av natrium i kosten. Natrium er ofte brukt som konserveringsmiddel i sistnevnte poster, så unngå dem når det er mulig å holde natrium inntaket lavt. Hvis du absolutt må bruke frosset, behandles eller hermetisert elementer, vaske dem helt først å skylle bort mye av natrium før koking.

Les etiketten ingredienser på andre matvarer for å finne ut hvor mye natrium finnes i hvert element. En tradisjonell lav natrium diett er rundt 2000 mg salt per dag, så forsøke å spre det ut over alle dine daglige måltider til naturlig balansere mengden av salt i kosten.

Unngå matlaging med kalium rik mat. Kalium rik mat inkluderer følgende elementer: brokkoli, bananer, sjokolade, appelsiner, kaffe, poteter, salterstatninger, honningmelon, sopp, svisker, tomater, kli, greener, rosiner og aprikoser. I stedet bruker lav kalium alternativer som bønner, epler, ris, kirsebær, bær, druer, nudler, agurk, salat, vannmelon, brød og pærer.

Sjekk på nettet for å bestemme kalium innholdet på andre mistenkte matvarer. Konsultere lenke i Resources for å avgjøre om din valgte måltid element er faktisk innenfor kalium "budsjett".

Hvorfor ha en lav-natrium diett?

Mengden av natrium i kosten kontrollerer hvordan kroppen din balanserer væske, men også påvirker blodvolum og blodtrykk. Nyrene regulerer natrium i blodet, men forbruker for mye natrium kan gjøre det vanskeligere for nyrene å behandle. Selv natrium gir et viktig mineral for menneskekroppen som er nødvendig for å være sunn, bør du spise det i moderate mengder. En lav-natrium diett kan redusere risikoen for å utvikle alvorlige helseproblemer.

Helseproblemer og Sodium

Høyt natrium nivåene øker risikoen for å utvikle høyt blodtrykk, hjertesykdom, væskeretensjon eller ødem og nyrestein. Natrium virker som en svamp, holde væsker inne i kroppen. Høy saltinntak fører væske til å bli beholdt i blodårene, legge press på hjertet og sirkulasjonssystemet for å holde tritt. Det kan også øke blodtrykket og forårsake væskeretensjon som kan føre til hevelse eller oppblåsthet i ben, hender og føtter. Hvis du har høyt blodtrykk eller andre helsemessige forhold, begrense natrium inntak til mindre enn 1000 mg per dag vil forbedre helsen.

Natrium i Mat

Ifølge American Heart Association, bør det menneskelige legeme har et inntak av ikke mer enn 1/4 ts. salt per dag. Legge til salt til mat på bordet er fortsatt en vanlig praksis. Men mange matvarer inneholder allerede salt naturlig, og behandle matvarer legger mer. Alt dette øker din natrium inntak.

Salt og Taste

En mat kan smake salt, men fortsatt har en høy mengde natrium, spesielt hermetisert, behandlet eller rask mat. Det er mulig å sesongen matvarer annerledes med krydder, urter, sitron, appelsin, vin eller Tabasco saus til å ha en salt smak uten økningen i natrium nivåer. Du kan også erstatte redusert natrium eller salt-frie produkter, slik som lav-natrium mais-mel tortillas, for matvarer normalt ikke tillatt på en lav-natrium diett. Mange lav-natrium dietter begrense matvarer som pickles, hermetisk tunfisk eller chips. Mat distributører gir ofte ingen salt varianter av enkelte elementer. Du kan også skylle hermetisert tunfisk grundig før du spiser for å redusere natrium fra væsken. Salterstatninger som er normalt ikke et sunt alternativ. Mange inneholder kaliumklorid, som kan være skadelig for mennesker med hjerte, nyre-eller leverproblemer. Snakk med en kostholdsekspert og lege før du bruker en salt erstatning.

Sodium Kilder

Kosten natrium kommer fra mange kilder, inkludert bordsalt, natron og bakepulver. Mange bearbeidet mat er høy i natrium, inkludert bakevarer, pakket mat, supper og restaurant eller takeaway mat. Sjekk alltid mat etiketter for å se om produktet har ingen natrium eller er natriumfritt. Noen poster uten tilsatt salt er fortsatt høy i natrium, for eksempel svinekjøtt produkter, poteter og sjømat, inkludert reker og krabbe. Ved å øke din bevissthet om hva du spiser på en daglig basis, kan du redusere natriuminntaket i løpet av kort tid.

Ernæring og Livsstil

En lav-natrium diett krever ingen spesielle eller høye kostnader matvarer. Matlaging fra bunnen av med ferske frukter og grønnsaker naturlig senker natrium nivå, da disse matvarene ikke har salt tilsetningsstoffer. Unngå alkohol og myknet vann vil også redusere natrium nivåer. Lav natrium betyr ikke uten natrium. Du kan ha sunne, gode smaker mat og samtidig opprettholde et sunt inntak av natrium.

Hva er en lav-natrium diett for Mnire sykdom?

Ménières sykdom er en sykdom i øret som vanligvis fører til svimmelhet, episodisk tinnitus, og følelsen av et tett øre. Sykdommen kan behandles ved å opprettholde en lav-natrium diett og tar et vanndrivende. Pasienter trenger å gjøre noen betydelige endringer i kostholdet for å redusere virkningene og ubehag forbundet med sykdommen.

Definisjon

Ménières sykdom er en sykdom i det indre øret, og ofte fører til følelser av svimmelhet, forvirring og generelt ubehag. Årsaken er ikke kjent, men sykdommen kan forårsake betydelig skade på det indre øret fordi det sakte dreper håret lining indre øret, noe som resulterer i progressive hørselstap og deretter fullstendig døvhet. Det er fire symptomer på Ménières sykdom: invalidiser vertigo som varer alt fra 30 minutter til åtte timer eller mer; progressive hørselstap som forverres under en vertigo angrep; episodisk tinnitus; og følelsen av plugging av øret som også forverres under en vertigo angrep.

Diet Program

En lav-natrium diett kombinert med et diuretikum er ofte foreskrevet til pasienter diagnostisert med Ménières sykdom, fordi målet er å redusere væsketrykket i kroppen. En diuretisk hjelper reduserer kroppens evne til å beholde salt, og den lave-natriumdiett bidrar til å holde natriumnivået i kroppen på et minimum.

Mat å spise

En rekke lav-salt matvarer kan spises som en del av behandlingsplan for Menieres sykdom. Disse inkluderer: magre meieriprodukter; lav-natrium ost; magert kjøtt; vann-pakket tunfisk; friske eller frosne frukter og grønnsaker; lav-natrium suppe; lav-natrium hermetisert grønnsaker; lav-salt kjeks; fullkorn og beriket brød; fullkorn og beriket korn; usaltet popcorn; friske salater; lav natrium salatdressinger.

Fordeler

Lav natrium nivåer kan redusere indre ørets evne til å beholde salt som kan være årsaken til plugging sensasjon og svimmelhet. Lav-natrium dietter har også vært knyttet til lavere blodtrykk og redusert risiko for hjerte-og karproblemer. Hvis pasienten med Menieres sykdom er under operasjon som en del av sin behandlingsplan, kan den lav-natriumdiett bidra til å holde vertigo under kontroll og bedre samlede resultater av behandlingen.

Advarsler

Ifølge University of Maryland Medical Center, opprettholde en lav-salt diett innebærer å begrense natrium inntaket til mellom 1500 til 2000 milligram per dag. Dette innebærer å kutte ut mer enn bare salt i matlaging eller som et krydder. Lider av Ménières sykdom trenger å ta hensyn til den ernæringsmessige sammensetningen av dagligdagse matvarer som behandlet ost, kulturmelk, bearbeidet kjøtt, salt snacks og kommersielle salatdressinger for å sørge for at de opprettholder et lavt saltinntaket på en jevnlig basis.

Mat å spise på en lav natrium diett

Mat å spise på en lav natrium diett


Mens du legger salt kan forbedre matens smak, kan for mye av det igjen en dårlig smak i munnen når det kommer til din helse. Ifølge MSNBC, "Den gjennomsnittlige amerikaner bruker 50 prosent mer natrium enn den maksimale anbefaling." (Se referanse 1) En diett høy i natrium er en av de viktigste årsakene til høyt blodtrykk, som kan føre til høyt blodtrykk. (Se referanse 1) Faktisk omtrent 65 millioner amerikanere over 20 år har hypertensjon eller ta blodtrykksmedisin. (Se referanser 1 og 2) The American Heart Association ønsker salt bevissthet for å være en høyere prioritet, og FDA kan sette grenser for tillatte mengde salt lagt til av matprodusenter. (Se referanse 1)

Misforståelse

Enten du har høyt blodtrykk eller hjerte-problemer, eller du ønsker å gå ned i vekt, er en lav natrium diett en fin måte å redusere saltforbruket. Du tenker kanskje at betyr å spise kjedelig mat. Men mange flavorful matvarer er tilgjengelig som kvalifiserer som lav-natrium matvarer.

Lav-natrium Foods

Her er en omfattende liste over lav-natrium matvarer. (Se referanse 3)
Enhver fersk eller fryst storfekjøtt, lam, svin, fjærkre og fisk
Egg og egg erstatter
Lav-natrium peanøttsmør
Erter og bønner (ikke hermetisert)
Lav-natrium hermetisert fisk
Drenert, vann-eller olje-pakket hermetisert fisk eller fjærfe
Melk, yoghurt, iskrem og is melk
Lav natrium oster, kremost, ricotta ost og mozzarella
Brød, bagels og rundstykker uten saltet topper
Muffins og mest klar til å spise korn
All ris og pasta, men ikke legg salt når matlaging
Korn og mel tortillas og nudler
Lav natrium kjeks og brød pinner
Usaltet popcorn, chips og saltstenger
Ferske og frosne grønnsaker uten sauser
Lav-natrium hermetisert grønnsaker, sauser og juice
Friske poteter, frosne pommes frites og øyeblikkelig potetmos
Low-salt tomat eller V-8 juice.
Mest fersk, frossen og hermetisert frukt
Lav-natrium hermetisert og dehydrert supper, buljong og buljong
Hjemmelagede supper uten tilsatt salt
Usaltet smør eller margarin
Vegetabilske oljer og natriumfritt salatdressinger
Alle desserter laget uten salt

Betraktninger

Utover å spise lav-natrium matvarer, kan du påvirke din saltinntaket ved å endre dine spisevaner og få utdannelse. Du kan bruke krydder og urter i stedet for salt til sesongen maten. (Se referanse 3) Cook mat hjemme slik at du er i kontroll over mengden salt tilsettes. (Se referanse 3) Lær hvordan å lese ernæring etiketter, og følge nøye med mengden av natrium per porsjon. (Se Referanse 4) Offentlige retningslinjer anbefaler 2300 mg natrium per dag. (Se referanse 1) Det er bare 1 ts. (Se referanse 1)

Advarsel

Husk, litt natrium kan være bra for deg. Natrium kan opprettholde væskebalansen, regulere blodtrykket, overføre nerveimpulser og hjelpe musklene utvide og kontrakt. (Se referanser 1 og 3)

Fordeler

Redusere mengden salt du forbruker kan redusere risikoen for helseproblemer, inkludert hjerte-og vekt-relaterte problemstillinger. (Se referanser 1, 3 og 4) En lav-natrium kosthold i kombinasjon med trening er en fin måte å leve et sunnere livsstil. (Se referanser 1 og 4) Snakk med din lege eller en registrert kostholdsekspert for å tilpasse den planen som er best for deg. (Se Referanse 4)

Hvordan kombinere en lav natrium diett med en IBS Diet

Ifølge informasjon fra Mayo Clinic, IBS, eller irritabel tarm syndrom, er en fordøyelseskanal lidelse preget av lokaliserte smerter i mage og fordøyelsesproblemer som diaré utløst av matforbruk. Selv om symptomene på IBS kan behandles med over-the-counter og reseptbelagte medisiner, kan man følger en spesialisert diett bidra til å motvirke symptomene på denne sykdommen. Kombinere denne tilnærmingen med en lav-natrium diett er like enkelt som å gjøre noen enkle kosttilskudd erstatninger.

Hvordan kombinere en lav natrium diett med en IBS Diet

Følg en grunnleggende IBS diett for å dempe symptomene derfra. Ifølge Mayo Clinic, kan du handle for å redusere symptomer på IBS ved å følge en diett som er høy i fiber og lite gass-forårsaker matvarer som brokkoli, blomkål og kål. Mål å konsumere mellom 25 og 35g av fiber per dag, men jobbe opp til dette beløpet sakte over tid. Prøv å konsumere en ekstra 2 eller 3 g fiber per dag over normal mengde før du når målet ditt. I tillegg unngå problem-forårsaker matvarer som krydret retter, høy-fett elementer og meieriprodukter.

•  Hold deg til en lav-natrium tilnærming ved å begrense det totale natrium inntaket til mindre enn 2000 mg per dag, ifølge anbefalinger fra Cleveland Clinic. Få i vane å "telle natrium" ved alltid å gjøre det til en vane å sjekke merking informasjon og holde en løpende oversikt slik at du ikke overskrider grensen. Aldri legge salt til en annen rett, og forsøker å unngå høyt natrium elementer som snacks, hermetisk frukt og grønnsaker, og pre-pakket måltider.

Opprettholde en vanlig mat journal notering maten du spiser, deres natrium innhold, og dine IBS symptomer å spore din fremgang. Over tid vil du utvikle en følelse for hvor mye mat du kan spise uten å overskride natrium grense sammen med hvilke typer mat som du kan spise uten å irritere din IBS. Ikke vær redd for å ytterligere endre kostholdet hvis du oppdage nye matvarer som irriterer din IBS gjennom denne metoden, som eneste konstante revurdering av din diett plan kan holde symptomene dine minimert.

Høye natrium dietter

Høye natrium dietter


Høy natrium dietter kan føre til en rekke helsemessige forhold, blant annet økt blodtrykk, som igjen kan føre til hjerteinfarkt eller hjerneslag. Den gjennomsnittlige amerikaner spiser 3400 mg natrium per dag, mye mer enn det anbefalte beløpet, ifølge Harvard University forskere. Hvis du har en høy-natrium diett, er det viktig å forstå kildene til natrium i kostholdet ditt, hvor mye natrium du bør spise og hvordan du kan redusere natrium inntaket.

Kilder til høy Natrium

Over tre fjerdedeler av natrium i den gjennomsnittlige persons kosthold kommer fra bearbeidet og tilberedt mat, mens bare 12 prosent kommer fra naturlige kilder, ifølge Mayo Clinic. Du bør spise mindre av visse matvarer som er høy i natrium. Noen av disse inkluderer hermetisk supper, deli lunsj kjøtt og ost, frosne måltider, kjeks, soyasaus og andre krydder. Mange restaurant matvarer er lastet med natrium, så sjekk på nettet for å se om de restaurantene du vanker legge inn deres ernæringsmessige informasjon, og unngå retter som inneholder mye natrium. Natrium finnes naturlig i mange typer matvarer, som melk, kjøtt og grønnsaker, men fokuserer mer på de behandlet og pakket mat, fordi disse er så høy i natrium.

Sodium Anbefalinger

The Institute of Medicine anbefaler 2300 mg natrium per dag for den gjennomsnittlige person. Dette tilsvarer bare 1 ts. Hvis du er afrikansk-amerikaner, over 40 eller har høyt blodtrykk, deretter Centers for Disease Control anbefaler ikke mer enn 1500 mg per dag. Vurderer gjennomsnitt på 3,400 mg per dag, er mange amerikanere risikerer høyt blodtrykk og andre helsemessige forhold.

Tips for Cutting Natrium

Kutte ned på natrium ved hjelp av en rekke metoder. The American Heart Association anbefaler å snakke med legen din om din high-natrium diett og foreslår måter du kan motvirke det. Når du tilbereder, bruker urter og sitrus som smakstilsetning i stedet for salt. Unngå salte sauser som soya, biff saus, Worcestershire og ketchup. Renne alltid og skyll hermetisk mat som kan være høy i natrium, og velger frisk frukt og grønnsaker enn sine hermetisert kolleger. Unngå natriumfylte behandlet supper og lage din egen i stedet ved hjelp av lav-natrium kjøttkraft. Velg redusert natrium og salt-frie produkter. Spis fersk kylling og kalkun i stedet for bearbeidet kjøttpålegg som inneholder mye natrium. Bruk olje og eddik på plass av salt for smakstilsetning, så vel.

Slik unngår du diabetes insipidus Med en lav-natrium diett

Diabetes insipidus oppstår når kroppen opplever en nedgang i hormon antidiuretisk (AHD). Dette øker en persons urinmengde og endrer farge, blir mindre konsentrert og mer blek i fargen. Hvis denne tilstanden er ubehandlet, kan en person oppleve alvorlig dehydrering og hjerte-problemer. Men hvis du har en familiehistorie med diabetes insipidus, kan en lav-natrium diett oppveie risikoen. Men, før du skjærer natrium forbruk, her er noen tips for å komme i gang.

Bruksanvisning

•  Før du foretar justeringer i natrium forbruk, er det viktig å snakke med legen din. Han eller hun kan avgjøre om en diett lav i natrium er best for deg.

Finn ut hvor mye natrium å konsumere. Ifølge Cristine Trahms av University of Washington (se Ressurser), de fleste i USA forbruker ca 5000 mg natrium per dag, noe som er altfor mye. Men de som er interessert i å forebygge diabetes insipidus med en lav-natrium diett, bør snakke med legen sin om å begrense natrium til 500 mg per dag.

Forstå hvordan å identifisere høy-natrium matvarer. For eksempel, mange smaksforsterkere og matlaging krydder er høy i natrium. I tillegg, ifølge Mayo Clinic, bearbeidet mat er beryktet for å inneholde høye nivåer av natrium, inkludert lunsj kjøtt, frosne måltider og hermetiske grønnsaker. Unngå disse matvarene kan hjelpe deg å kontrollere natrium og forebygge diabetes insipidus.

Sjekk ut menyen før servering. Siden restaurant deler er svært store, de er ofte høyere i natrium enn hjemme-tilberedte måltider. Før du går ut for å spise, sjekk ut nettstedet restaurant for elementer som er lav i natrium. Hvis de ikke har sin meny på nettet, ta kontakt med restaurantsjef og be om ernæring fakta. Mange av disse etablissementene er å gjøre denne informasjonen lettere tilgjengelig for kundene.

Tips og advarsler

  • Forstå symptomene på diabetes insipidus. De som rammes av denne tilstanden kan ha symptomer inkludert: våkner ofte om natten for å late vannet, ufrivillig vannlating, sterk tørste, blek eller vann utseende til urin. Hvis du har disse symptomene, snakk med legen din umiddelbart.
  • Ikke glem å lese mat etiketter. Dessverre har ingredienser ikke åpenlyst avslører de er årsaken til diabetes; Men her er noen vanlige natrium-pakket ingredienser: mononatriumglutamat (MSG), dinatriumfosfat, bakepulver og natron.

Low-Kolesterol og lav-natrium dietter

Hvis du har blitt diagnostisert som en potensiell risiko for hjertesykdom, vil du ønsker å ta bekreftende skritt i dag for å ivareta din langsiktige helse. Variablene under din kontroll er i stor grad begrenset til kosthold og trening, med en lav-kolesterol, lav-natrium diett er best for generelle hjerte helse. Selv om du ikke har blitt diagnostisert med noen av de aktuelle helseproblemer, vedta en slik diett er en proaktiv skritt du kan fortsatt ta for å bidra til å holde deg ut av sykehuset i årene som kommer.

Om Kolesterol og Sodium

Økte kolesterol og natriumnivåer er vanligvis brukt som markører for potensiell hjertesykdom. Høye nivåer av LDL ("dårlig" kolesterol) gi et forvarsel om muligheten for hjertestans, mens høy-natrium nivåer bidra sterkt til høyt blodtrykk, noe som kan føre til hjertesykdom og slag. Dermed, og prøver å minimere både kolesterol og natrium i kosten er nøklene til din hjertehelse.

American Heart Association Diet

The American Heart Association anbefaler følgende hjertesunn (lav-kolesterol og lavt natrium) diett. Hold ditt daglige inntak av fett mellom 25 og 35 prosent av totale daglige kalorier, holde mettet fett til mindre enn 7 prosent og trans fett til mindre enn 1 prosent. Videre begrenser natrium til mindre enn 2,300mg daglig. Til slutt spiser rikelig med frukt, grønnsaker, hele korn og mat som inneholder fiber.

Kvalitet helkorn

Alle de raffinert mel i kosten bør erstattes med elementer laget av hele korn. Dette inkluderer brød, frokostblandinger, pasta og forbruket av brun ris. Vurder også legge enten havrekli eller havregryn i din vanlige frokost rotasjon. De ulike næringsstoffer og fiber som finnes i grove kornprodukter kan ha en betydelig gunstig effekt på hjerte helse og generelle kolesterolnivået.

Se for sunt fett

Ikke alt fett er dårlig. Mens du arbeider for å redusere inntaket av mettet fett og transfett, bør du samtidig være på utkikk etter måter å inkludere ekstra sunt fett i kostholdet ditt. Omega-3 fettsyrer er spesielt god på å fremme hjertet helse samtidig holde kolesterolet i kø. Du kan øke det samlede forbruket av omega-3 fettsyrer ved å inkludere villaks i kostholdet ditt minst én eller to ganger i uken, eller kjøpe en over-the-counter fiskeoljetilskudd og tar 5 til 10 gram daglig.

Look Out for Lagd Sodium

Mens på matbutikken, holde øynene skrelles for lav natrium varianter av dine favoritt mat. Skytende natrium også gjør sin vei inn i de fleste bearbeidet mat, så kjøpe naturlig mat når det er mulig og lage dine egne måltider til å ha full kontroll over natrium innhold. Et annet tips du kan bruke til å naturlig redusere natrium inntaket er å kjøpe fersk frukt og grønnsaker i motsetning til de hermetiske variantene, som de ofte inneholder mer salt.

Positivt og ulemper av lav-natrium dietter

Redusere natrium nivåer i måltider og snacks er et ønskelig mål for mange mennesker, spesielt de med visse medisinske tilstander. Måltidene vi spiser er ofte lastet med mange ganger mer natrium enn kroppen trenger i løpet av en dag. Likevel, lav natrium programmene er ikke for alle. Folk som ønsker å gå ned i vekt kan bli sunnere ved å følge lav-natrium dietter, men disse er ikke i seg selv nyttig for vekttap og kan også være farlig for noen, spesielt de med lavt blodtrykk.

Pro: senke blodtrykket

Skytende natrium i kroppen er en førsteklasses bidragsyter til høyt blodtrykk og problemer med hjerte, nyrer og lever. Kraftig kutte ens inntak av natrium kan gi betydelig forbedring i disse forholdene.

Con: Foods Vanskelig å finne

Det kan være vanskelig å finne virkelig lav-natrium matvarer i butikkene, spesielt prepackaged seg. Det er alltid mulig å kontrollere natriuminnhold ved å forberede flere retter fra bunnen av i stedet for å kjøpe varme og-spise måltider, men dette er tidkrevende. Restauranter tilbyr svært få lav-salt retter.

Pro: Fluid Retention Redusert

Tilstedeværelsen av overskudd av salt i kroppen kan føre til for mye fluid som skal beholdes. Væske kan samle seg i lungene eller magen og kan føre til hevelse i hender og ankler. Cutting natrium inntak kan redusere væskeretensjon.

Con: Dårlig Flavor

For mange mennesker som starter på en lav-natrium diett, kan den plutselige fraværet av krydder gjør mange matvarer synes veldig tørt. Over tid kan smaker endres og de subtile smaker av lav-natrium matvarer kan bli bedre verdsatt. Erstatte saltfrie krydder kan også vise seg effektive.

Pro: Low-Sodium Litteratur vrimler

Det finnes et mangfold av lav-natrium diett ideer på internett og i konsum medisinsk litteratur. Mange oppskrifter ringe for ferske matvarer som er sunnere generelt enn prepackaged seg.

Con: Side Effects

En altfor alvorlig lav-natrium diett inngått uten legens råd kan gi bivirkninger, som kan inkludere kramper, smerter, svakhet, kvalme eller demens, og kan til og med føre til anoreksi.

Hva er fordelene med en lav natrium diett?

Salt mat og noen hermetisert eller bearbeidet mat som kanskje ikke smaker salt er høy i natrium. For mye natrium kan føre til høyt blodtrykk og væskeansamlinger.

Blood Pressure

Å spise en lav-natrium diett kan bidra til å redusere høyt blodtrykk. Natrium er den faktor som opprettholder blodtrykket og fluider.

Vann Bevaring

Holde en lav-natrium diett vil bidra til å unngå vannansamlinger i kroppen.

Heart Attack

Høyt blodtrykk, som er noen ganger forårsaket av høy natrium dietter kan føre til hjerteinfarkt. Opprettholde en lav-natrium diett vil bidra til å balansere blodtrykket.

Vekt Vedlikehold

For mye natrium kan føre til vektøkning fra vann oppbevaring. En diett lav i natrium kan bidra til å regulere vekten.

Kalsium Loss

Natrium kan føre til for mye kalsium for å gå ut av kroppen med urinen, som fører til tap av beinmasse og muligens nyrestein. En lav natrium diett kan bidra til å forhindre disse forholdene.

Hvordan å følge en lav natrium diett

Hvordan å følge en lav natrium diett


Ernæringseksperter er enige om at alt av natrium kroppen trenger for helse er selvsagt tilgjengelig i en godt balansert kosthold som inkluderer korn, frukt og grønnsaker. Imidlertid er det amerikanske kostholdet lastet med salt tilsetningsstoffer og krydder som gjør det enkelt å sabotere en lav natrium diett.

Hvordan å følge en lav natrium diett

•  Bli kvitt din saltbøsse og begynne å lage mat uten salt. Mens mat kan smake tørt og kjedelig i starten, over tid smaksløkene vil tilpasse seg, og du vil begynne å nyte den fulle og naturlige smaker av maten du spiser. De første ukene av en lav natrium diett er det vanskeligste, så hvis du kan få gjennom justeringsperioden, vil du snart finne at mat som inneholder salt smaker ikke så godt som de gjorde før.

Legg andre krydder i stedet for salt når matlaging. Vurder å bruke friske urter, pepper varianter samt løk og hvitløk. Når du kjøper pakket urter, alltid lese etiketten, så mange produsenter vil legge salt.

Bruk en lav-salt kokebok for å hjelpe deg å følge en lav natrium diett. Tilgjengelig gratis på nettet, på biblioteket eller i din lokale bokhandel, vil lav natrium kokebøker bidra til å lære deg hvordan du kan kombinere mat og smak til med urter for å få best mulig smak. De fleste av disse kokebøker vil hjelpe deg til å tilpasse dine favorittoppskrifter også.

Spis så mange frisk frukt og grønnsaker som du liker, samt frisk juice, som disse elementene er naturlig nok svært lav i natrium og gjør en flott tillegg til et balansert kosthold. I tillegg, ferskt kjøtt og fisk, da krydret riktig, er også lav i natrium.

Les etiketter ved kjøp emballerte matvarer, som hermetisert bønner, pasta, frosne måltider og andre elementer er generelt svært høy i natrium. Se etter lav natrium etiketter og prøve å lage mat mer ferske og naturlige matvarer.

Vær forsiktig ved bruk sauser som salatdressinger, ketchup, majones og sennep, som disse elementene er generelt ekstremt høy i natrium. Mens mange sauser er nå tilgjengelig i lav natrium versjoner, er det viktig å alltid lese etikettene, og når det er mulig, lage din egen.

Om lav natrium dietter

Om lav natrium dietter


Gjennomsnittlig voksen amerikaner spiser minst 5 ts. av salt hver dag. Dette beløpet er nesten tyve ganger så mye natrium kroppen trenger for å fungere riktig. Høye nivåer av natrium er funnet i en rekke matvarer, både naturlige og bearbeidet mat. Overskudd av natrium er påvist å være skadelig for helsen, og kan bidra til utvikling eller forverring av en rekke alvorlige medisinske tilstander. Lav-natrium dietter virker ved å redusere daglig natrium forbruk og gjenopprette kroppens optimale salt-til-vann-forhold.

Betydning

Overdrevent inntak av natrium er blitt knyttet til en rekke sykdommer og medisinske tilstander, inkludert slag, hjerteinfarkt, høyt blodtrykk og ødem. Da kroppens natriumnivåer er for høyt, blir fluid beholdes. Dette kan føre til hevelse i føtter og ben og væskeansamling rundt lungene. Lav natrium dietter er en viktig del av behandlingen for mange mennesker med disse medisinske tilstander. Noen eksperter selv hevder at alle voksne bør redusere sitt inntak av natrium for å hindre fremtidige helse komplikasjoner fra stadig utvikling. Den anbefalte daglige dose av natrium avhenger av alder, aktivitetsnivå, etnisk og en rekke andre faktorer.

Funksjon

Natrium er et mineral avgjørende for korrekt funksjon av kroppen. Det menneskelige legeme, når det sunne, er i stand til i tilstrekkelig grad å regulere sin egen nivåer av natrium uten kost intervensjon. Men hos noen mennesker, slik som eldre og de med dårlig generell helse, spise en diett høy i natrium kan føre til at kroppen til å beholde for mye væske. Dette kan være spesielt skadelig i mennesker som lider av hjertesykdom eller høyt blodtrykk. En lav natriumdiett reduserer sannsynligheten for skadelige væskeretensjon og ødem. Ved å redusere inntaket til 3000 mg natrium per dag, vil de fleste oppleve helsemessige fordeler som lavere blodtrykk. Enkelte individer kan være nødvendig å begrense deres totale mengden av natrium til enda lavere nivåer, slik som 2000 mg per dag, før eventuelle positive helsemessige fordeler er erfarne. Formålet med en lav natriumdiett er ikke å fullstendig eliminere natrium fra kostholdet, men for å redusere den totale mengden forbrukt.

Betraktninger

Skytende natrium kan bidra til en rekke helsemessige forhold, men natrium er ikke så verst. Den styrer fluidbalansen i kroppen, og arbeider for å opprettholde blodvolum. Forholdet mellom salt og vann i kropps er kritisk for metabolisme, og saltet opprettholder balansen av elektrolytter både på innsiden og utsiden av celler. Uten natrium, kan det menneskelige legeme ikke fungere.

Misforståelse

Mange pasienter unnlater å begynne eller følge en lav-natrium diett på grunn av misforståelse at redusert salt betyr redusert smak. Dette er ikke alltid tilfelle, og mange med lav natrium matvarer er både sunn og velsmakende. En rekke av urter og krydder kan anvendes i stedet for natrium som vil øke smaken uten at det går helse. Videre en mengde av lav-natrium matvarer er nå tilgjengelig i de fleste dagligvarebutikker, og er designet for å være så smakfull som sine high-natrium kolleger.

Advarsel

Fordi natrium er avgjørende for en rekke metabolske prosesser i den menneskelige kropp, kan alvorlig begrense inntak av natrium faktisk være skadelig for optimal helse. En lav-natrium diett bør bare startes under veiledning av en lege eller ernæringsfysiolog. Er det viktig å huske at kroppen mister høyere mengder av natrium i tider med økt aktivitet og svetting, oppkast og diaré. Medisinske tilstander som forårsaker økt vannlating, som diabetes eller nyresykdom, kan også føre til økt utskillelse av natrium. Ifølge The National Academy of Sciences, bør voksne konsumere minst 500 mg per dag av natrium for å unngå potensielle problemer og opprettholde optimal helse.