Digidexo.com

engangs bekken

Instruksjoner for et bekken

Bekken er designet for bruk av sykehuspasienter eller andre mennesker som ikke kan få ut av sengen på grunn av ulike forhold. Fordi folk som trenger å bruke bekken ofte har et begrenset utvalg av bevegelse, de krever ofte hjelp fra helsepersonell, venn eller familiemedlem. Når hjelpe noen bruker et bekken, er det viktig å lytte til personens behov og å være opptatt av personens rett til privatliv. Pass på å bruke riktig sanitær teknikker for å holde deg selv og pasienten fri for sykdommer.

Bruksanvisning

•  Lukk dørene og dekke vinduene for å gi pasienten litt privatliv.

Plasser en vanntett pad under baken til pasienten som skal bruke den bekken. Dette vil holde sengetøy tørr og unsoiled. Pasienten må kanskje slått på hans side eller løftet opp, hvis han ikke er i stand til å bevege seg på egen hånd.

Flytt pasientens sykehusklær eller pyjamas bunner ut av veien.

Dryss baby pulver på kanten av sengen pan-bassenget for å gjøre det lettere å skyve bassenget under pasienten.

Vask hendene med håndsåpe og sette på engangshansker.

6. Støtte den nedre del av ryggen til pasienten med den ene hånden, mens plassere den buede kant av bekken under pasienten med den andre hånden.

La pasienten i personvernet i et par minutter, hvis du blir bedt om å gjøre det. Ikke la noen alene som er svakt eller hardt skadde.

Be pasienten om å reise opp, hvis de er i stand til, slik at du kan skyve bekken tilbake ut fra under dem. Ellers må du rulle pasienten til siden og skyv bekken ut.

Still bekken på en stol eller på gulvet og dekke det med et håndkle.

Roll pasienten til siden eller har dem flytte til side slik at du kan forsiktig rense baken med toalettpapir. For kvinner, vil du også trenger å tørke forsiktig av genital området, ved hjelp av et eget stykke toalettpapir.

Fukt en vaskeklut med varmt vann og vaske pasientens rumpe og / eller genital området, hvis det er nødvendig. Bruk en mild såpe hvis pasientens hud er spesielt skittent eller illeluktende.

Tørk de områdene du nettopp vasket av dabbing området med et håndkle. Hvis du oppdager rødhet eller sårhet, sørg for å varsle pasientens lege eller omsorgsperson.

Hjelp pasienten løse sine pyjamas eller sykehusklær tilbake til utgangsposisjon.

Dab et håndkle i varmt vann og påfør en sprut av såpe. Gi dette til pasienten, slik at de kan vaske hendene med den.

Tøm den brukte bekken i et toalett.

Skyll ut bekken med desinfiserende såpe og varmt vann.

Fjern plasthansker og vaske hendene med håndsåpe grundig.

Kast hanskene i den angitte beholderen, hvis det er én. Ellers vil du ønsker å være sikker på å kvitte deg med hanskene et sted der lukt ikke vil fester.

Tips og advarsler

 • Du kan kjøpe engangs bekken på apotek og på nettet.
 • Hvis du bruker et metall bekken, være oppmerksom på at metall bekken beholde varmen godt. Sjekk temperaturen i bekken før du bruker den; trenger du ikke vil at den skal være for varmt eller for kaldt for pasienten.
 • Hvis en pasient er godt nok til å sitte opp, ha dem gjøre det, da dette bidrar til å øke en persons evne til å eliminere avfall.
 • Du kan kjøpe en spesiell urinal-stil bekken designet spesielt for menn.
 • Ikke la et bekken på plass under en pasient for en lengre periode.

Typer av bekken

Typer av bekken


Sykehus bruker bekken som bærbare baderomsløsninger for sengeliggende pasienter som lider av inkontinens eller andre sykdommer som hindrer dem fra å bruke et vanlig bad. Bekkener kan brukes til urin eller avføring, og er laget i flere former, størrelser og materialer. De to vanligste typene er standard kontur bekken og brudd bekken.

Regelmessig bekken

Jevn bekken er profilert for å passe til den fysiske form av en pasients bakende. Den pan har et grunt bolle under for å samle flytende og fast avfall. Regelmessige bekken kan skyve under en pasient med full eller begrenset mobilitet.

Fracture bekken

Brudd bekken har en samlet kileform med et lavere samling panne. Den kileform er i stand til å gli under pasienter med begrenset eller ingen mobilitet. Vanlige pasienter for brudd bekken inkludere pasienter med beinbrudd, manglende lemmer, lammelser eller annen sykdom som tungt begrense bevegelsen.

Urinaler

Urinaler samle flytende avfall fra pasienter. Typiske urinaler består av en profilert inngangspunkt for genitalia og en nedre reservoar for urin samling. Urinaler har blitt designet for både mannlige og kvinnelige pasienter, med ulike former for hvert kjønn.

Variasjoner

Bekken materialer varierer avhengig av bruk. Vanlige materialer omfatter plast og metall. Plast gi et billigere alternativ til metall bekken og gi rom for engangs bekken. Disponibel bekken kan kastes etter én gangs bruk. Flerbruks bekken kan vaskes og desinfiseres etter hver bruk.

Kjemoterapi og sykepleie Standards

Kjemoterapi og sykepleie Standards


Riktig bruk av legemidler er svært viktig for å lykkes med behandling for en kreftpasient. Sykepleiere arbeider i onkologi må trenes for å sikre at kjemoterapi er riktig administrert og pasienter omsorg på riktig måte.

Administrering av kjemoterapi

Kun registrere sykepleiere som har dokumentert kompetanse i onkologi omsorg kan administrere kjemoterapi, i henhold til Louisiana State University Health Sciences Center. Sykepleiere må være sertifisert for å overvåke pasienter som får kjemoterapi i tillegg. Sykepleiere forventes å opplyse pasienter og deres familier på de formål, drift, forvaltning og bivirkninger av cellegift. Sykepleiere overvåke vitale tegn og varsle leger i noe unormalt.

Håndtering kjemoterapi narkotika

Sikkerhetsmessige forholdsregler må tas ved håndtering kjemoterapeutisk avfall sammen med pasienten ekskrementer og oppkast. Sykepleiere må bruke hansker, vernebriller og kjoler. Alt avfall relatert til kjemoterapi pasienten må kastes i chemo-safe beholdere. Hvis en sykepleier kjole, hansker eller vernebriller blir skitten, bør hun kast dem og re-kjole i nytt verneutstyr.

Standardutstyr

Før administrering og overvåking kjemoterapi bør en sykepleier ha chemo-sikker Latex hansker, en chemo sikkerhet kappe, advarer klistremerker for å varsle folk om at det finnes kjemoterapeutisk avfall, en kjemoterapi avfallspose, og briller. Engangs bekken, urinaler og rent sengetøy bør også være på hånden.

Bekken muskelsmerter

Mange bekken musklene er på innsiden slimhinnen i bekkenet bein, inkludert pubococcygeus, piriformis, obturator internus og externus muskler. Eksterne muskler er vanligvis festet til bekkenet, samt andre bein. Noen av disse inkluderer de tenor fasciae latae (hofte), sartorius (hofte til kne), gluteus maximus (baken) og vastus lateralis (lår). Det er også mage- og ryggmusklene som festes til bekkenet. Bekkenmuskelsmerter kan påvirke noen av disse musklene, og smerten kan stråle ut fra disse musklene og forårsake bekkenmuskelsmerter. Behandling for bekkenmuskelsmerter kan inkludere hvile, medisiner og rehabilitering øvelser.

Betraktninger

Det nøyaktige innholdet i bekkenmuskelsmerter kan være vanskelig å fastslå. Smerte kan ikke engang være forårsaket av bekken eller tilstøtende muskler i det hele tatt. Kvinner kan noen ganger ha infeksjoner eller smerter i blæren, eggleder eller eggstokkene som stråler til dette området. Du kan også ha lavere ryggsmerter fordi noen av ryggvirvlene strekker seg inne i bekkenområdet. De samme spinal nerver som påvirker indre organer også kontrollere impulser fra bein og muskler, så du må kanskje ha MRI gjort for å gjøre en riktig diagnose.

Identifikasjon

Bekkenmuskelsmerter kan vanligvis bli identifisert med visse egenskaper eller aktiviteter. Hvis du har en historie med denne typen smerte, er sjansen smertene er muskuløs. Du kan også ha fått en idrettsskade i bekken muskel (som løpere ofte gjør). Dessuten er smertene vanligvis muskuløs hvis fysisk aktivitet forverrer det berørte området. Hvis enkelte posisjoner (dvs. sittende eller liggende) lindre eller forverre smerten, er skaden trolig muskuløse i naturen. Bekkenmuskelsmerter kan noen ganger føre til en svakhet eller lammende følelse som kan variere i løpet av dagen.

Effekter av Rest, Ice and Heat

Resten kan bidra til å stabil musklene og hindre ytterligere skade eller økt smerte. Is forårsaker vasokonstriksjon, noe som reduserer inflammasjon og smerte følge ved å begrense strømmen av blod og lymfe væske til området. Ice er mest effektiv når den er komprimert til den nøyaktige plasseringen av smerte ved 20-minutters intervaller i løpet av dagen. Når hevelse eller smerter har sunket litt, varme (varmeputer eller varme bad) kan fremme blodtilførselen til området.

Andre typer behandling

Anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen og naproxen kan bidra til å lindre bekkensmerter og redusere betennelser. For mer alvorlig bekken-muskel smerter på grunn av en dårlig skade, kan visse steroider gis gjennom munnen eller injeksjon. Fysioterapi kan være nødvendig for bekken-muskel smerter. Vanligvis vil terapeuter starter du med noen grunnleggende tøyningsøvelser for å løsne musklene og få dem vant til bevegelse. Til slutt kan lett vekt løfting eller styrketrening iverksettes for å fremme den helbredende prosessen. Massasje kan også hjelpe slappe muskler og løse opp spenninger. Dessuten kan biofeedback og transkutan elektrisk nervestimulering (TENS) bidra til å avlaste mer kroniske smerter.

Time Frame

Det er ingen fast tidsramme for å overvinne smerter i bekken muskel. Smerter forbundet med en idrettsskade eller ulykke kan ta måneder å fullstendig leget. Imidlertid kan de som tar en mer proaktiv tilnærming til deres behandling sannsynligvis forventer å leges raskere.

Hvordan Plasser en pasient på et bekken

En bekken er en nyttig enhet som gjør det mulig for en person å urinere eller eliminere avfall mens i sengen. Ofte er bekken brukes av pensjonister og folk som ikke kan gå på grunn av sykdom eller skade. De vanligste typene av bekken er standard, brudd og engangs varianter. Standard bekken er vanligvis laget av heavy-duty plast og kan vaskes og brukes om igjen. Brudd bekken er konstruert på samme måte som vanlige bekken, bortsett fra at de er spesialdesignet for pasienter med brudd. Både standard og brudd bekken er designet for å være praktisk og komfortabel når det brukes riktig.

Bruksanvisning

•  Vask hendene og sette på et par engangs sykepleie hansker for sanitære formål.

Plasser en vanntett madrass pad på senga i tilfelle en ulykke.

Rull pasienten på hennes side og plassere bekken mot hennes rumpe.

Hold på bekken med den ene hånden og forsiktig rulle pasienten på ryggen slik at baken hviler på bekken.

Støtt pasientens rygg og forsiktig lede henne inn i sittestilling. Pasienten er nå klar til å urinere eller ha en eliminering.

Tips og advarsler

 • Hvis du strø litt baby pulver på kanten av bekken, kan det gjøre det lettere for pasienten å skyve på den.

Hvordan bistå med et bekken

Hvordan bistå med et bekken


Bærbare toaletter, kjent som bekken, blir brukt til å hjelpe pasienter med bevegelseshemninger som ikke klarer å nå et toalett anlegg. Folk som kan kreve hjelp med et bekken inkluderer lammet og eldre. De mest brukte moderne bekken kalles "ergonomiske" bekken. I motsetning til eldre modeller, som er laget av metall, ergonomiske bekken er mindre og laget av plast. De gir mer privatliv for pasienten med funksjonen av en uttrekkbar håndtak for avhending.

Bruksanvisning

•  Vask hendene grundig og sette på et par av steriliserte latekshansker.

Varm opp bekken i varmt vann og tørk den av med en engangs papirhåndkle. Plasser et toalettsete papirdekselet på bekken.

Løft eller nivå pasientens seng etter behov. Dette vil avhenge av den komforten av pasienten.

Trekk tilbake seng dekselet. Fjern eventuelle støtte puter og senk knelist. Løft pasientens pyjamas jakke over midjen.

Be pasienten om å rulle til nær side av sengen. Plasser bekken ved siden av pasientens rumpe, og hjelpe pasienten med å rulle tilbake på bekken. Sjekk plasseringen av bekken og foreta eventuelle nødvendige justeringer.

Løft hodet av pasientens seng for å tillate dem å sitte opp. Gi toalettpapir og en signalkabel innenfor pasientens rekkevidde. Tillat hennes privatliv, med mindre pasienten krever konstant assistanse.

Ta med en vedovn til pasienten etter å ha blitt signalisert at han er ferdig.

Fjern bekken ved å instruere og hjelpe pasienten med å rulle til hennes side. Rens pasientens anal område med en engangs håndkle med varmt vann og såpe. Tørk pasienten grundig.

Rull pasienten tilbake igjen og hjelpe ham med å justere sin pyjamas jakke og sengetøy. Juster pasientens seng i henhold til hans komfort.

Kast avfallet fra bekken i en skitten lin kurv og rengjør bekken grundig.

Siste stadier av bekken Cancer

Bekkenkreft er et vidt begrep som gjelder for en rekke ulike kreftformer forekommer i bekkenet. Mens individuelle tegn og symptomer varierer i henhold til hvilken type kreft du har blitt diagnostisert med, de sene stadier av sykdommen bringe vanlige symptomer og løsninger. Før du utforsker det, er det viktig å forstå litt mer om kreft bekken.

Hva er bekken kreft?

Den pelvis er et knokkelhulrom hvor ben og hofter slutte til den nedre region av kroppen. Bekkenkreft er en samlebetegnelse brukes på alle kreft oppstår i bekkenet. Dette inkluderer livmorhals, eggstokkene, blære, livmor, vagina, livmor og prostatakreft. Symptomer på kreft bekken er smerter i bekkenet, inkontinens, klumper, vaginal blødning, forstørrede lymfeknuter, magesmerter, vekttap, kvalme og oppkast. Sørg for å snakke med legen din om alle dine symptomer.

Hvordan er Stages Bestemmes?

Staging er betegnelsen som brukes for å beskrive alvorlighetsgraden av pasientens kreftsykdom. Det er bestemt ut fra størrelsen på svulsten, og hvis den har spredd seg til andre områder av kroppen. Basert på vitenskapelig kunnskap om den måten at kreft utvikler seg, bestemme stadium av kreft kan hjelpe leger bestemme en prognose og behandlingsplan. Det er et komplekst system for å bestemme stadium av en svulst (TNM-systemet avgjør størrelsen på svulsten, hvor mye det har spredd seg til lymfeknuter og om det er spredning), men grunnleggende er stadier fra null til fire.

Stadier

I stadium null, er kreft tidlig og er inneholdt i laget av celler der den startet. Dette er ofte referert til som "carcinoma in situ". Etappe en gjennom tre indikerer progresjon av sykdommen, størrelsen av tumoren, og mulig spredning på organer som er tilstøtende til det primære tumor og / eller til lymph noter. Trinn fire indikerer at sykdommen har spredt seg til andre områder av kroppen, og som regel ikke kan kontrolleres eller kureres ved behandling.

Advanced Cancer

I de siste stadier av kreft bekken, har legen din sannsynligvis fortalt deg at tilstanden din ikke reagerer på behandling eller at han har gått tom for behandlingstilbud. Det er viktig å huske at sykdommen påvirker alle forskjellig, og mange mennesker med sent stadium kreft (eller avansert kreft) lever lenger enn forventet. På dette punktet, vil du lære alt du kan om dine muligheter, fortsetter å motta kvalitet medisinsk behandling, nå ut til familie, venner og støttegrupper for ekstra støtte og få mest mulig ut av hver dag.

Hva nå?

Mange med avansert kreft fortsette å forfølge behandling. Vær sikker på at du er klar over målet for behandlingen og den tiltenkte påvirke sammen med eventuelle bivirkninger. Palliasjon inkluderer behandling eller forebygging av symptomer på cancer, så vel som eventuelle bivirkninger av behandling. Dette er et viktig fokus for behandlingen plan på alle stadier av kreft, men blir spesielt viktig i de senere stadier ("komfort tiltak"). De sene stadier av kreft bekken varierer i henhold til hvilken type kreft (prostata, eggstokk, blære) du har blitt diagnostisert med, men alle deler noen vanlige effekter som smerter, tretthet, kvalme og angst.

Hva kan man forvente i de siste stadiene

I de sene stadier av kreft bekken, vil du sannsynligvis begynne å bli svakere og oppleve mer tretthet. Kreft påvirker måten at kroppen er i stand til å konvertere mat til energi og hindrer kroppen i å jobbe som det normalt gjør. Appetitt reduksjon, vekttap og en aldrende utseende er alle felles for sent stadium bekkenkreft. I de siste dager, vil du sannsynligvis sove mye og føler meg veldig svak. Endringene som skjer i kroppen din vil trolig påvirke din mentale status også --- du kan bli forvirret, har drømme-liknende tanker, og enda noen hallusinasjoner. Trøtthet og søvnige følelsen vanligvis utvikler seg i koma. På dette punktet, er du ikke spise eller drikke. Når du slutter å drikke, vil du sannsynligvis bare fortsette i løpet av noen dager.

Betraktninger

Det er viktig å huske at alle opplever litt forskjellige symptomer og reaksjoner like alles kreft reagerer forskjellig på behandlingen. Dette er ikke ment som en blå-print for hva de sene stadier av kreft bekken vil sikkert bringe, men som en idé om hva du kan forvente. Det er viktig å omgi deg med god støtte og kvalitet medisinsk behandling.

Hva er årsaken til bekken lunger?

Bekken lunger syndrom er en relativt vanlig tilstand som rammer kvinner oftest etter en graviditet. Selv om den generelle årsaken til sin utvikling er ukjent, er det likevel en rekke effektive behandlinger som er tilgjengelige. Det kan behandles med medikamenter, kirurgi eller en kombinasjon av de to.

Identifikasjon

Bekken lunger syndrom er en tilstand karakterisert ved lokaliserte smerter i nedre mageregionen kombinert med unormale blødninger, utflod og varig smerte etter sex. Bekken lunger syndrom er relativt vanskelig å fastslå, ettersom symptomene speile flere andre vanlige forhold som livmor prolaps og muskelknuter.

Bekken lunger syndrom fører

Bekken lunger syndrom er forårsaket av overflødig press på bekkenet brakt videre av utviklingen av åreknuter i regionen. Problemet er imidlertid at leger er fortsatt usikker på nøyaktig hvorfor eller hvordan åreknuter utvikle. Oftest venene begynner å utvikle seg i løpet av svangerskap, og stopper ikke øker i størrelse, til slutt fører til uttalt ubehag og de nevnte symptomer.

Åreknuter

Åreknuter utvikle hvor blodgjennomstrømningen i ordinært årer er midlertidig omdirigert bakover, øker presset på vein vegger og forårsaker utvidelse. Denne strekking av årer øker deres samlede masse, som fører til overstimulering av nærliggende nerver som begynner å sende ut smertesignalene slik de er forstyrret av de voksende blodårer.

Varicose vein Årsaker

Når man diskuterer den eksakte mekanismen som utløser blodet å strømme i revers, initiere varicose vein utvikling, legene på Veindirectory.org posit tre hypoteser. Først kunne åreknuter være forårsaket av økt press fra vektøkning under svangerskapet. For det andre kan venene være forårsaket av økte nivåer av østrogen som svekker vein vegger og mulighet for utvidelse. Endelig kunne venene bare endre naturlig over tid, noe som øker sannsynligheten for å utvikle seg til åreknuter.

Behandling

Reseptbelagte medisiner vil kun bli brukt til å behandle den resulterende smerte fra bekken lunger syndrom. Embolisering er den foretrukne non-invasiv behandling metoden, som består av "plugge" den blodårene til å redusere utvidelse og gjenopprette dem til normal størrelse. Denne prosedyren tar vanligvis bare flere timer, og krever minst én natts opphold på et sykehus.

Slik unngår du at bekken Adheranser Med Interceed

Slik unngår du at bekken Adheranser Med Interceed


Bekken operasjoner, som keisersnitt, svangerskap utenfor operasjoner, myomectomies, åpne laparatomies, adhesiolyses og eggstokkene operasjoner, kan forårsake hud med arrvev i bukhulen å holde seg til bekken eller abdominal organer etter operasjonen. Denne klebing av vev til organene er referert til medisinsk som et bekken adhesjon. Ifølge Gynecare, 75 prosent av pasienter som har eggstokkreft kirurgi erfaring bekken sammenvoksninger. Den Interceed barriere er påvist klinisk å redusere denne forekomsten med 47 prosent. Anvendelsen av Interceed barrieren kan bare utføres av en kirurg som det er en indre prosedyre.

Slik unngår du at bekken Adheranser Med Interceed

•  Kutt Interceed barriere til størrelsen på operasjonsstedet. Interceed bør påføres umiddelbart før lukking av operasjonsstedet.

•  Påfør Interceed barriere i et enkelt lag til kirurgiske arr nettsteder. Sørg barrieren er helt tørt. Hvis det kommer i kontakt med blod, kastes umiddelbart da dette kan fremme adhesjon i stedet for å hindre den. Ikke dekk to områder, som for eksempel eggstokkene og egglederne, med ett lag Interceed fordi dette kan også føre til de to nettstedene for å holde sammen. Barrieren festes godt til tynne lag av cellemembraner, hindrer behovet for suturer.

Fukt Interceed barriere med ett femtinitti ml kirurgisk skyllevæske for å sikre etterlevelse. Hvis barrieren flyter av ved et uhell under fukteprosessen, bør det umiddelbart kastes og erstattes med en ny tørr. Hold Interceed barriere på plass. Denne handling vil også sikre overholdelse av barrieren til den arrete vev side.

Sjekk stedet av Interceed barriere visuelt om ett eller to minutter etter påføring. Hvis Interceed barriere blir svart eller mørk brun, indikerer dette infiltrasjon av blod og betyr at produktet vil ikke være effektiv. Blodig Interceed barrierer vil nederlaget formålet av søknaden og kan i stedet fremme dannelsen av bekken sammenvoksninger. Den ineffektive barrieren bør fjernes og kasseres og blødning vil måtte stoppes før en ny barriere kan brukes om igjen. Når hemostase, arrestasjonen av blødning, er oppnådd, en ny Interceed barriere kan være nytt.

Hint

 • Interceed barrierer måle tre av fire inches og er tilgjengelig i sterile niumfolie 10 til en sak.
 • Interceed barrieren skal ikke benyttes til å stoppe blødninger og skal ikke benyttes i nærvær av infeksjon. Folding, vatt eller lagvis Interceed barriere vil fremme dannelsen av bekken sammenvoksninger og er dårlig råd.

Hvordan bruke en Fracture bekken

Hvordan bruke en Fracture bekken


Bekken er ikke alle skapt like. Standarden bekken er formet som et toalett sete og er store, omtrent fire inches tykke med en litt lavere klasse i front. Brudd bekken er laget for å gli under pasienten, og er mye mindre enn den standard størrelse. Det er fire inches høy i den ene enden og gradvis avsmalner til en tomme i den andre enden.

Hvordan bruke en Fracture bekken

Monter de nødvendige materialer, inkludert brudd bekken, pad, toalettpapir eller rensing håndklær og hansker ved sengen. Lukk gardinene rundt sengen for personvern. Vask hendene, legger hanskene på og hjelpe pasienten med å fjerne alle klær fra området der den pan vil gå.

Strø pulver på pannen slik at den vil gli lett. Sett kjelen under brukerens rumpe, legger hånden under pasientens korsryggen for støtte. Slutten med håndtaket går i front og den flate enden mot baksiden.
Dersom pasienten ikke kan løfte hans baken av sengen så forsiktig rulle pasienten til side og skyv fat under baken. Fortell pasienten til å holde på de rekkverk før kokekaret settes.

Hev hodet av sengen slik at pasienten er i sittende stilling, hvis det er mulig. La gardiner området og venter på å bli innkalt dersom pasienten ønsker privatliv.

Hånd pasienten toalettpapir eller fuktige engangshåndklær. Hvis pasienten ikke er i stand til grunnleggende hygiene sykepleier må utføre oppgaven med rengjøring av perineum etter evakuering. Hold pasienten på sin side etter å ha fjernet pannen for å tørke. Sjekk området for rødhet eller hud brudd og følg sykepleie protokoll for behandling.

Gi pasienten en fuktig håndkle eller washrag å rengjøre hendene, og et håndkle for tørking. Senk hodet av sengen og ta bekken og puten fra under pasienten, støtter ryggen med hånden din.

Tøm innholdet i pannen og rengjør den med antibakteriell såpe. Deretter fjerner hansker og vask hendene.

Hint

 • For svært overvektige pasienter en andre sykepleieren kan være nødvendig for å hjelpe til med å rulle pasienten.
 • Les pasientens journal eller gjennomgang sykepleierens notater å være forberedt på eventuelle spesielle medisinske behov.
 • Plasser en pute mellom beina for hip justering når rulle pasienten til side, hvis det er nødvendig.

Hvordan diagnostisere bekken inflammatorisk sykdom

Hvordan diagnostisere bekken inflammatorisk sykdom


Bekken inflammatorisk sykdom (PID) påvirker anslagsvis én million kvinner hvert år. Det er en alvorlig og dessverre vanlig infeksjon som involverer en kvinnes reproduktive organer. Når en kvinne ikke behandle bekkeninfeksjon symptomer, kan flere komplikasjoner oppstår. I alvorlige tilfeller kan føre til sterilitet eller død.

Hvordan diagnostisere bekken inflammatorisk sykdom

•  Vær oppmerksom på uvanlig ubehag i nedre mageområdet. Bekken inflammatorisk sykdom symptomene er milde. Ikke avfeie dem som "verk og smerter." Ta med noen uvanlige ubehag til din gynekolog oppmerksomhet.

Fortell legen din dersom du opplever smerte mens urinering eller å ha samleie. Smerten oppstår for en grunn. Kroppen forteller deg at noe er galt. Smerte er et alvorlig symptom du må aldri ignorere.

Merk eventuelle uvanlige endringer i menstruasjonssyklusen. Dette er spesielt viktig hvis syklusen følger normalt et forutsigbart mønster.

Se legen din dersom du opplever en kombinasjon av feber, smerter i korsryggen eller uvanlig utflod med en stygg lukt.

Vet at PID-symptomer kan være så subtile at du er uvitende om de eksisterer. Gynekologisk testing kan bidra til å diagnostisere PID selv når ingen symptomer er tydelig. Regelmessige besøk til din gynekolog er en nødvendig del av en sunn diett.

forfølge noen tester legen anbefaler. Diagnose av PID kan være vanskelig på grunn av den subtil natur av symptomene. Det er ingen definitive test for sykdommen på dette tidspunktet. Snarere leger stille en diagnose ved å evaluere en kombinasjon av symptomer og testresultater. Snakk med legen din dersom du har noen symptomer i det hele tatt. Det er mer fornuftig å utelukke PID enn å ignorere symptomene, og håpe på det beste.

Hint

 • Aldri vente å se legen din fordi du frykter diagnosen. Hvis noe er galt, er det best å satse på behandlingstilbud tidlig.

Hvordan endre et bekken

Hvordan endre et bekken


En bekken brukes når en person, som er syk eller funksjonshemmet, er ute av stand til å stå eller gå. Kan ikke gå på do, bruker hun bekkenet å avlaste kroppen hennes av avfall. Gode ​​sanitære forhold og forsiktig håndtering av bekken må følges, både for å forebygge smitte og for å gjøre prosessen så behagelig som mulig for funksjonshemmede enkelte. Før du bytter bekken, sørg for at du vet om personen har noen restriksjoner på å bli flyttet eller plassert på sengen.

Hvordan endre et bekken

•  Vask hendene med såpe og rent, rennende vann. Ta på gummihansker.

•  Plasser hodet av sengen i en flat posisjon, hvis den enkelte har hevet det. Grip bekkenet med en hånd for å forhindre at innholdet renner ut. Hjelpe den enkelte til å rulle inn på hennes side (vender bort fra deg) med den andre hånden.

Fjern bekken fra sengen og sett det til side. Hvis hun ikke er i stand til å tørke seg selv, tørk den enkeltes rumpe og kjønnsorganer med en vev, tørke fra forsiden til baksiden. Bruk en ny vev for hver front-to-back tørk.

Rull den enkelte på ryggen, eller i en komfortabel posisjon på sengen, i henhold til sine preferanser. Gi henne en fuktig klut til å rengjøre hendene.

Tøm innholdet i bekkenet inn på toalettet. Vask bekken ut med såpe og vann. Hell vannet i toalettet. Fullføre rengjøring bekkenet med et desinfeksjonsmiddel.

6. Fjern og kast de gummihansker. Vask hendene grundig med såpe og vann.

Hvordan diagnostisere Anterior Superior bekken Spine Utriving

Hvordan diagnostisere Anterior Superior bekken Spine Utriving


En avulsion fraktur er en rive eller tvungen separasjon av et fragment av ben fra hovedmassen som et resultat av fysisk traume. Den fremre overlegen iliaca ryggraden er et felles nettsted for avulsion frakturer fordi det er vedlegget for lyske leddbånd og sartorius muskel og er utsatt for mye stress. Her er hvordan å diagnostisere avulsion brudd i fremre overlegen iliaca ryggraden.

Bruksanvisning

Skaff pasientens sykehistorie. Tenårings idrettsutøvere er spesielt sårbare for Utriving brudd i bekkenet på grunn av den relative svakheten i apophysis. Den raske, eksplosive bevegelser av bena som kreves i fotball, Hekkeløp, hopping og sprint gi disse idrettene en høy risiko for avulsion brudd i fremre overlegen iliaca ryggraden.

Følg den vanligste utbruddet å være et plutselig utbrudd av smerter i hoften på slutten av en sprint. Pasienten kan også bli halting ved tidspunktet for presentasjon.

Har pasienten utføre provoserende manøvrer. En avulsion brudd i iliaca anterior superior ryggraden vil forårsake smerte, spesielt når sartorius- muskelen er strukket.

Ta vanlig røntgen av bekken som avbildningsteknikk av valget. En X-ray kan vise avrevne bein fragment og er effektiv i å differensiere en avulsion brudd med en forkalket sene.

Bruk magnetisk resonansavbildning (MRI) kun hvis det er nødvendig for å eliminere muligheten av et bein tumor. Røntgen resultatene også kan være tvetydig når skaden ikke er akutt.

Bekken Cancer Prognose

Bekken Cancer Prognose


Bekken kreft kan utvikle seg i en nyre eller en ureter. Prognosen for denne form for kreft avhenger av plassering og spredning av tumoren. Kreft i bekkenet kan behandles med kirurgi eller kjemoterapi.

Symptomer

Ifølge det amerikanske National Library of Medicine, kan pasienter med kreft bekken oppleve blodig urin, ryggsmerter og ubehag ved vannlating. Pasienter bør rapportere symptomer til en lege, fordi vellykket kreftbehandling er mer sannsynlig hvis en svulst oppdages tidlig.

Diagnose

Leger kan utføre en urin cytologi test for å finne bekken kreftceller, eller de kan bruke tester som en abdominal computertomografi scan, en nyre ultralyd eller magnetisk resonans imaging test av magen for å finne en svulst.

Beliggenhet

Bekkenkreft som er begrenset til en nyre eller urinleder er vanligvis kureres med kirurgi.

Kirurgi

En kirurg kan behandle kreft i en nyre ved å fjerne hele eller en del av det berørte nyre og partier av blæren og omgivende vev. En tumor i en urinleder kan behandles ved kirurgisk fjerning av ureter.

Spread

Kreft som har spredd seg utover nyrene og urinlederne er mer vanskelig å kurere, og denne typen kreft kan behandles med cellegift. De fem-års overlevelse for de med invasiv ureter kreft er 25 prosent. For de med invasiv nyrekreft, er den fem-års overlevelse 5 til 15 prosent.

Generelt Prognose

Pasienter med kreft bekken kan utvikle nyresvikt og økende smerter fra svulsten. De fem-års overlevelse for pasienter med nyrekreft er 60 til 70 prosent. Også 60 prosent av pasientene som utvikler ureter kreft overlever i fem år eller mer.

Slik unngår du at bekken inflammatorisk sykdom

Slik unngår du at bekken inflammatorisk sykdom


Seksuell helse er viktig for alle. Å være bedre informert om hvordan å opprettholde en sunn livsstil har gjort det mulig personer til å unngå mange livstruende sykdommer så utbredt i dag. Holde opp med fremskritt av moderne medisin har vist seg å hjelpe mange til å avverge sykdommer forbundet med seksuell aktivitet. Bekkeninfeksjon, en av mange slike sykdommer, er forebygges ved å ta de forholdsregler som er oppført her.

Bruksanvisning

•  Praksis avholdenhet som den beste måten å forebygge bekkeninfeksjon.

Plan for å alltid bruke kondom riktig. Uriktig bruk er åpne døren til en rekke risikoer. Diskuter med kompis din beslutning om å overholde denne sikkerhetsforanstaltning for å sikre at du er både på samme side. Har denne samtalen lenge før øyeblikket oppstår å bruke en.

Diskuter med partneren din viktigheten av å opprettholde et monogamt forhold. Hold deg til det. De mer seksualpartnere enten av dere har, jo høyere er risikoen.

Planlegg regelmessige screenings med legen din. Tidlig påvisning er svært viktig. Ikke får riktig behandling fører til komplikasjoner som infertilitet eller graviditet utenfor livmoren.

Avstå fra skylling. Skylling sender bakterier opp i en kvinnes bekken området, og dermed øke risikoen for infeksjoner.

Tips og advarsler

 • Nedre magesmerter, feber og stygg utflod sammen med smerter under sex er alle symptomer relatert til bekkeninfeksjon. Snakk med legen din så snart disse symptomene vises for riktig diagnose og behandling.
 • Hvis du mistenker at du har bekkeninfeksjon, planlegge en avtale for deg og din kompis til å bestemme riktig behandling. Begge må testes for å hindre overføring på nytt.

Bekken Ustabilitet & Back Pain

Bekkenet er sammensatt av leddene i bekkenet. Kvinner kan utvikle en ustabilitet i dette området gjennom fødsel eller ulykke som kan skape varige problemer og smerte. Bekken ustabilitet kan opprette en smertefull tilstand som gjør gåing og andre aktiviteter ekstremt vanskelig. Erstatning i bevegelse som følge av smerte kan føre til andre problemer å bevege seg opp inn i ryggraden og tilbake.

Bekken ustabilitet Årsaker

Det er tre bekkenledd som er avslappet under fødsel: venstre og høyre iliosakralledd og symfyse pubis felles. Hormonet relaxin øker fleksibiliteten i disse leddene ved å dempe leddbånd under fødsel. I noen tilfeller, blir denne mykning for mye, noe som resulterer i leddene blir for løs. Selv om dette er den dominerende årsak til bekken ustabilitet, kan det forekomme som et resultat av et fall hvis de blir skadet leddbånd og ikke gro på riktig måte.

Bekkenet og ryggraden

Bekkenet og ryggraden er integrert relaterte. Basen av ryggraden inneholder fem sammenvokste ryggvirvler i sacrum og 03:58 smeltet ryggvirvler i halebenet. Disse to deler av ryggraden sitte direkte på baksiden av bekkenet. Hvis det er ustabilitet i bekkenområdet, vil det være kompensasjon i stilling. Selv en millimeter i erstatning eller postural endring kan føre til press reiser opp halebenet og sacrum gjennom resten av ryggraden. Dette er starten på mange nivåer av ryggsmerter.

Isjias

Et annet vanlig problem med tilbake som følge av bekken ustabilitet er isjias. Isjiasnerven er den lengste nerve i kroppen. Den går gjennom hoftene og ned i bena. Ustabilitet i bekkenområdet, særlig av sakroiliakalledd, kan plassere trykket på nerven, som resulterer i agitering og smerte. Dette kan føre til nummenhet og utstrålende smerter som reiser ned i benet og gjøre walking vanskelig.

Behandling

De fleste kvinner vil gjenopprette fra bekken ustabilitet i løpet av få måneder med fødsel. Treningsprogrammer som styrker området, men reduserer belastningen på leddet fremme helbredelse. Disse inkluderer pilates, yoga og svømming. Det er viktig å hvile med jevne mellomrom med føttene støttet opp, fjerner stress fra bekkenet. Legen kan også anbefale mageøvelser som vil bidra til å fremme blære og tarm kontroll, da disse kan bli påvirket. Det er viktig å riktig omsorg for kroppen din etter fødsel for å fremme helbredelse. Dette inkluderer å begrense løft, rengjøring og unødvendig anstrengelse.

Tilbake Prognose

Mens det er vanlig å oppleve smerte tilbake som et resultat av bekken ustabilitet, kan man redusere den. Innse at din holdning påvirker ryggen, og starter med hvordan du plasserer tærne når du står og går, hele veien til hvordan du holder hodet opp. Minor forskyvning legger stress til ryggraden og tvinger musklene til å kompensere. Hvis du har blitt diagnostisert med bekken ustabilitet innser at du har muligheten til å forhindre mange andre ryggsmerter problemene gjennom selvbevissthet. Opprettholde riktig holdning, løfte ting med knærne og beina, og forbedre styrken i magemusklene og ryggmusklene. Dette vil ikke bare hindre at noe av ryggsmerter kan oppstå fra bekken ustabilitet, men bidrar til å forbedre styrken av bekkenet i tillegg.

Riktig bruk av et sykehus-Style bekken

Bekken brukes av pasienter som ikke klarer å komme seg ut av sengen på grunn av skade, sykdom, kirurgi eller fysiske begrensninger. De er mye brukt på sykehus for å holde pasienter med jevne eliminering program og unngå komplikasjoner forårsaket av forstoppelse eller dårlig tarmfunksjon.

Forberedelse

Vask hendene og ta på hansker før du hjelper en pasient med et bekken. Hvis pasienten er stor eller ikke kan snu og støtte hoftene på egen hånd, får en assistent. Strø baby pulver på bekken kant for å gjøre det lettere å skyve under pasienten.

Placement

Instruere pasienten til å rulle mot den siden er lettere for henne. Hun skal hvile på hennes hoftebeinet for den beste plasseringen. Sentrer bekken på hennes rumpe og ha henne rulle tilbake mens du holder bekken på plass. Sørg for at det er sentrert og ikke for høyt i ryggen, for å unngå tilsøling sengen. Pasienter som lett kan løfte hoftene kan løfte av sengen og la bekken skal plasseres under dem. La dem senke seg på bekken, bistå med plassering hvis det er nødvendig.

Personvern

Hev hodet av sengen litt om lov til å tillate en mer naturlig eliminering posisjon. La pasienten privatliv, og sette samtalen lett innen rekkevidde. Fortell pasienten at hvis han ikke ringe i noen få minutter, vil du gå tilbake til å se på ham. Forlate rommet, men er fortsatt langt unna. Etter at pasienten har ringt, eller du har kommet tilbake for å se på ham, sørg for å spørre om han er ferdig, eller trenger litt mer tid. Ikke la pasienter på bekken i mer enn noen få minutter av gangen, som hudskader kan forekomme, spesielt hos overvektige eller diabetikere.

Opprydding

Hvis en pasient ikke kan løfte hoftene, har henne rulle mot siden for å la bekken å fjerne forsiktig. En assistent kan være nødvendig for å holde pasienten i posisjon mens du tørke, enten ved hjelp av vev eller baby kluter. Umiddelbart dekke bekken med et håndkle og skyll innholdet. Skyll bekken. Kontroller at pasienten ikke trenger noen ekstra rengjøring i underlivet. Pass på at huden er tørr i både foran og bak. Om nødvendig kan hudpleieprodukter påføres reddened områder eller områder med sammenbrudd.

Frekvens

Pass på at pasienten er flyttet ordentlig i sengen. Fjerne hanskene og vask hendene grundig med varmt vann og såpe. Dokumentere produksjonen om nødvendig. Husk å tilby bekken minst hver to timer til sengs bundne pasienter. Pass på at bekken er ren og klar for neste gangs bruk.

Bekken øvelser for graviditet

Bekken vipping og Kegels er enkle bekken øvelser for graviditet som du kan gjøre hjemme eller i en prenatal yoga klasse. Ved forsiktig å styrke din kjerne og din perineum, vil disse øvelsene hjelpe deg å lindre ubehag og har et tryggere levering.

Ryggliggende bekken Vipper

Ryggliggende bekken vipper lindre ryggsmerter under svangerskapet og å opprettholde god holdning.

To-Knee Spinal Twist

To-kne spinal vendinger lindre smerter og stivhet i korsryggen og hoftene. Under graviditet, holde en pute mellom knærne for å minske presset på magen når du senker knærne til den ene siden, holder overkroppen flat.

Katt og ku

Katt og ku strekninger løse opp spenninger i nakke og rygg og styrke interkostalrom muskler (mellom ribbeina). Hvis babyen er posterior, kan katt og ku strekninger oppmuntre barnet til å snu.

Kegels

Bekkenbunnsmusklene er hva du føler når du stopper flyten av urin. Bekkenbunnsøvelser, kalt Kegels, hjelpe forkorte den andre fasen av arbeidskraft og påskynde postpartum healing.

Betraktninger

Alltid snakke med din helse-omsorg leverandøren før du starter en ny øvelse rutine under svangerskapet. Unngå høy effekt trening under svangerskapet og søke hjelp hvis du opplever unormal smerte eller blødning etter trening.

Hvordan plassere et bekken

Bekken brukes til pasienter som er lamme eller utvinne fra kirurgi, eller for alle som har problemer med mobilitet. En pasient kan føle seg flau hvis hun må bruke bekken, fordi lindrende seg selv er en så personlig sak. Her er noen tips som vil hjelpe deg å opprettholde pasientens verdighet.

Bruksanvisning

Plasser elementer som toalettpapir, vaskeklut, håndkle, engangshansker og en bøtte med varmt vann i nærheten av pasienten slik at du enkelt kan nå dem.

Varm en metall bekken ved å kjøre varmt vann over den, og tørk den. En varm bekken vil gjøre det lettere for pasienten å avlaste seg. Kontroller at bekken ikke er for varmt før bruk.

Dryss baby pulver på kanten av bekken overflate slik at det vil lett gli under pasienten. Ta på engangshansker.

Rull pasienten vekk fra deg på hans side. Plasser en vanntett absorberende pute under pasientens baken for å unngå søl på sengen.

Skyv bekken mot pasientens baken med hånden. Hold bekken på plass. Rull pasienten på ryggen og opp på bekken.

Løft hodet av sengen litt hvis det er mulig. Pasienten kan finne det lettere å ha avføring eller urinere i sittende stilling.

La pasienten litt privatliv med mindre hun er for svakt.

Senk hodet på senga når pasienten er ferdig lindrende selv. Rull pasienten forsiktig på hennes side, slik at du kan nøye skyver ut bekken. Lå et håndkle over bekken og legg den på en stol. Aldri plassere den på sengen bord eller sengen stå.

Rengjør pasientens baken med toalettpapir. Bruk en våt vaskeklut og såpe og vann for å rense området om nødvendig. Tørk rommet mellom brukerens ben.

Gi pasienten en fuktig vaskeklut slik at hun kan vaske hendene når hun er ferdig.

Graviditet Bekken Bone Pain

Mange gravide kvinner forvente å føle kvalme eller humørsvingninger, men er overrasket over å oppdage at deres tilstand kan bringe på en rekke smerter og plager i tillegg, spesielt i bekkenområdet. Denne spesielle sykdom, kalles symfysen kjønnshår dysfunksjon (SPD), er et ganske vanlig problem blant gravide kvinner.

Hva er årsaken til SPD?

Symfysen kjønnshår dysfunksjon er forårsaket av et hormon som heter relaxin, som en kvinnes kropp vil produsere i løpet av svangerskapet. Relaxin løsner mange ulike leddene i kroppen for å tillate det å imøtekomme en voksende fosteret.

Hvordan virker Relaxin påvirke bekken ben?

Spesielt fungerer relaxin å myke leddbånd i bekkenbeinet slik at under fødselen, det er mer rom for barnet som den kjemper for å komme ut. Som et resultat, vil mange kvinner får følelsen at beina er løsne fra kroppen sin. For noen kvinner som leddbånd blir for løs, får følelsen så sterk at det begynner å bli smertefullt.

Symptomer

SPD vanligvis manifesterer seg som smerter i bekken-området, som kan variere fra mild til alvorlig, spesielt når du beveger bena i forskjellige retninger. Skille bena for å komme ut av en bil, rulle over i sengen ved å kaste det ene benet over på en gang eller bare vandre rundt kunne bringe på smerten. De fleste kvinner opplever SPD under sitt andre trimester. Smerten er ikke alltid finnes i bekken-området; i enkelte tilfeller kan det stråle ned til lysken og rumpe.

Behandlinger

Hvis du opplever mye smerter i bekken-området, ta kontakt med helsepersonell for mulige behandlinger. Du kan bli bedt om å gjøre enkle bekken øvelser, for eksempel Kegels og bekken tilter, for å styrke bekkenmuskulaturen. (Men pass på at du utfører bekken tilter veldig nøye for å unngå å skade deg selv videre.) Det kan bli foreslått at du bære en bekkenstøttebelte, noe som bidrar til å holde beina på plass. Eller helsepersonell kan foreskrive noen smertestillende medisiner. (Aldri ta noen medisiner uten leverandørens samtykke, som ingredienser kan ha negative effekter på barnet.)

Vil Pain Ever Go Away?

Etter å ha vært gravid for et par måneder, mange kvinner glemmer hvordan det føles å være normal og begynner å frykte at de plager de opplever vil aldri gå bort. Men vær trygg på at bekken ben smerte du opplever vil opphøre. Du kan fortsette å føle smerte for et par måneder etter levering, som leddbånd trekke og kroppen din sliter med å vende tilbake til sin prepregnancy form, men du vil til slutt føler at ditt gamle jeg igjen.