Digidexo.com

grønnsaker som inneholder quercetin

Mat som inneholder quercetin

Quercetin er klassifisert som et flavonoid-en type kjemikalie som finnes i plantebasert mat. Ifølge American Cancer Society, synes det å ha antioksidant og anti-inflammatoriske egenskaper. Dette indikerer det kan være nyttig for en rekke forhold som spenner fra kreft til allergi, men krever mer dyptgående research.A bredt spekter av matvarer inneholder dette potensielt gunstig sammensatte.

Frukt

Du kan finne quercetin i Apple skins, sitrusfrukter, druer, mørke kirsebær og bær-spesielt mørke de liker blåbær, blåbær og bjørnebær.

Grønnsaker og urter

Grønnsaker og urter som inneholder quercetin inkluderer løk, fennikel, grønne grønnsaker og persille.

Andre kilder

Andre kilder til quercetin inneholder olivenolje, te av alle slag, bønner og rød vin.

Grønnsaker som inneholder plantesteroler

Grønnsaker som inneholder plantesteroler


Plantesteroler er fytokjemikalier som finnes naturlig i planten cellemembraner. De har vært aggressivt studert, og forskere tror nå at plantesteroler - også kalt fytosteroler - kan bidra til å blokkere absorpsjon av lav tetthet kolesterol (LDL - "dårlig" kolesterol) i tynntarmen uten å senke høy tetthet kolesterol (HDL - den "gode" kolesterolet). Mens noen selskaper befeste matvarer med plantesteroler, det er debatt om hvorvidt plantesteroler som finnes naturlig i hele matvarer kan gi bedre helse beskyttelse. Andre planter matvarer - for eksempel frukt, hele korn, vegetabilske oljer, frø og nøtter - er kilder til plantesteroler også.

Rosenkål

Rosenkål toppet alle friske grønnsaker med 370 mg av plantesteroler per 1 kg av grønnsaker, ifølge en finsk studie publisert i 2003 i Journal of Science of Food and Agriculture. (Ett kilo tilsvarer £ 2,2., Og det tar ca 4 kopper rosenkål å gjøre £ 1)

Brokkoli

Brokkoli var en svært nær andre til rosenkål i det samme studiet, med 367 mg per 1 kg av friske grønnsaker. Brokkoli er også høy i vitamin C og K og en utmerket kilde til kostfiber. I tillegg leverer en kopp nesten 25 prosent av vårt daglige behov for folat.

Blomkål

Fersk blomkål ble funnet å inneholde 310 mg plantesteroler per kilo, eller ca 140 mg per pund.

Grønnsaker som inneholder Silymarin

Grønnsaker som inneholder Silymarin


Silymarin er bra for leveren din. Det hjelper leveren på fire måter: Den reparerer skadet vev, det senker dårlige enzymer, det øker gode enzymer, og det beskytter leveren fra ytterligere skader. Silymarin har også blitt identifisert som en kreft forebyggende - spesielt effektive i warding av hud og tykktarm kreft. Det er vanligvis tatt som en pille eller pulver, men det kan bli funnet i noen uvanlige spiselige planter.

Milk Thistle

Melk tistel (Silybum) er den viktigste kilden til silymarin. Alle deler av anlegget inneholder silymarin med frø inneholdende spesielt høye nivåer. Medisinsk silymarin er hentet fra melk tistel frø. De spirer og unge stilkene spises i mange deler av verden - særlig i middelhavslandene. Den voksne planten er en tornefull plante med en lilla tistel og regnes som et ugress i de fleste deler av verden. På nordamerikanske gårder er det et konstant mål av plantevernmidler, som selv er en viktig kilde til leveren giftstoffer. Silymarin er til stede i de fleste medlemmer av tistel familien, men ingen andre steder i de høye konsentrasjonene som finnes i melk tistel.

Artisjokker

Den vanligste matkilde av silymarin (foruten melk tistel) er artisjokker (Cynara scolymus) som også er medlem av tistel familien. En mye sjeldnere medlem av tistel familien er cardoon (Cynara cardunculus) som også er kjent som artisjokk tistel eller vill tistel. Dette anlegget gir en felles salat ingrediens i arabiske land. Jordskokk (Helianthus tuberosus) ikke inneholder silymarin. Til tross for navnet, er jordskokk ikke er relatert til sanne artisjokker og er ikke et medlem av tistel familie - de er faktisk nært knyttet til solsikker.

Silymarin fra Krydder

Flere krydder inneholder silymarin - det meste krydder som er ukjent utenfor arabiske land, Sørøst-Asia og Brasil. Gurkemeie og koriander begge inneholder silymaric. Gurkemeie er en gul-oransje makt som brukes i karriretter og noen sørøstlige retter. Det viser også opp i noen meksikanske retter som Arroz con Pollo. Koriander (aka kinesisk persille) er en urt som er spist rå i mange thailandske og søramerikanske retter (der det er kjent av sin spanske navn: koriander).

Andre kilder

Spormengder av silymarin er funnet i eclipta (Eclipta prostrata) - et ugress som vokser i Sørøst-Asia og Brasil. Det er også spor i druer, bete greener, peanøtter, ølgjær og bær. Det er en vanlig "ekstra ingrediens" i brødprodukter som finnes i helsekostbutikker. Røtter og jordstengler av klaseormedrue (Actaea racemosa) også inneholde små mengder av silymarin. Dette anlegget ble kalt squawroot av indianere og ble brukt til å lindre menstruasjonssmerter.

Matvarer som inneholder høye nivåer av vitaminer og kalium

Matvarer som inneholder høye nivåer av vitaminer og kalium


Mange matvarer inneholder høye nivåer av både vitaminer og kalium, et mineral salt. Vitaminer og kalium-tjene en rekke funksjoner i kroppen. Vitamin A er bra for øynene dine og hjelper deg å opprettholde sunn hud og slimhinner. Det er en kraftig antioksidant som nøytraliserer frie radikaler, som angriper celler og forårsake sykdom. Vitamin C bygger immunitet i kroppen og er bra for tannkjøttet og muskler. Kalium balanserer væskenivået i kroppen, gjør at muskler til å fungere og støtter nervesystemet.

Grønnsaker

Mange grønnsaker, som for eksempel poteter, har høye nivåer av begge vitaminer og kalium. Søtpoteter har 542 milligram kalium og inneholder vitamin A, tre B-vitaminer (tiamin, riboflavin, pyridoksin), og vitaminene C, E og K. Andre poteter inneholder 751 milligram kalium, samt vitamin C, K og E og flere B vitaminer. Andre grønnsaker som inneholder høye nivåer av både kalium og vitaminer inneholder lima bønner, amaranth blader, bambusskudd, rødbeter, squash, kålrot, rosenkål, spinat, squash, selleri og gresskar.

Frukt

Så langt som frukt, avocados inneholder 975 milligram kalium og vitaminene A, B, C, E og K. Bananer er 422 milligram kalium og en stor mengde vitaminer. Andre frukter som er høy i både vitaminer og kalium inkluderer honningmelon, aprikos, nektariner, kirsebær og guava. Frukt vanligvis har mer mineraler, inkludert kalium innhold, enn grønnsaker.

En påminnelse er at folk kan få for mye kalium i deres system (hyperkalemi). Kroppen kan normalt håndtere 4,7 gram. Noen ganger vanndrivende medisiner som amilorid kan drastisk øke disse nivåene. Normalt overflødig kalium utskilles fra nyrene. Men hvis du opplever svakhet, uregelmessig hjerterytme eller kortpustethet, kan du ha for mye kalium i systemet.

Kveite og kjøtt

Kveite har mest kalium blant kjøtt (596 milligram). Det er også rik på B-vitaminer og regnes som et næringsstoff-tett mat. Torsk (460), Tyrkia (465) og kylling (458) er også høy i kalium og inneholder mye essensielle B-vitaminer. Alle disse kjøtt inneholder også vitamin C og andre viktige vitamins.Beef har en litt mindre enn kalium annet kjøtt, men det er den primære kilde for vitamin A.

Balanse

De fleste grønnsaker inneholder beta-karoten, som kroppen omdanner til vitamin A. Det er derfor det er viktig å spise en godt balanserte måltider med kjøtt, grønnsaker, frukt og korn. Du må utlede dine vitaminer og kalium fra en rekke kilder.

Liste over matvarer som inneholder vitaminer

Mange tror at å ta vitamintilskudd er tilstrekkelig for å få sin daglige anbefalte mengden. Men for optimale ytelser, vitaminer bør i hovedsak komme fra matvarer som du spiser hver dag. Det er mange matvarer som kan passe inn i enhver diett diett som ikke bare er sunt for deg, men gir deg alle vitaminene du trenger.

Vitamin A

Vitamin A er en nødvendig vitamin som brukes av legemet av mange grunner, blant annet bedre nattsyn, sunnere hud, et forbedret immunsystem og for å hjelpe i riktig fordøyelse. Vitamin A finnes i økologiske egg og smør, tran, lever, mozzarella ost og spinat. Andre grønnsaker som inneholder vitamin A er søtpoteter, gulrøtter og brønnkarse.

Vitamin C

Vitamin C er et essensielt vitamin som er nødvendig for sterke bein, sener og blodårer. Vitamin C beskytter også nervesystemet. Mange frukt og grønnsaker inneholder vitamin C. Den mest anerkjente man er appelsiner. Andre matvarer som inneholder dette vitaminet er jordbær, kål, tomater, rød paprika, sitroner, asparges, selleri og moreller.

Vitamin D

Vitamin D er best kjent for sin rolle i å holde bein og tenner sterk. Dette vitamin hjelper også forebygge høyt blodtrykk og holder immunforsvaret sunt. Vitamin D finnes i tran, sardiner, eggeplommer, melk, tunfisk og sveitserost.

Folic Acid

Gravide trenger folsyre, eller folat, mer enn andre mennesker, fordi folat er et viktig vitamin for den nevrologiske utviklingen av fosteret. Folsyre kan også bidra til å regulere søvnsyklus ved å bidra til å produsere signalstoffer som tar vare på den delen av kroppen. Folsyre finnes i mange grønnsaker, for eksempel rødbeter, brokkoli, asparges og romanosalat. Appelsiner inneholder også folsyre, som gjør kikerter, spinat og rødbeter.

Vitamin K

Vitamin K er viktig for den beste mineralisering av bein og å hjelpe blodpropp riktig. Mange matvarer inneholder vitamin K, som for eksempel spinat, blad salat, persille, erter, okra, surkål, brokkoli og brønnkarse.

Vitamin B1-Tiamin

Vitamin B1 er viktig for hukommelse og for energi. Matvarer som bærer en overflod av vitamin B1 er brun ris, blomkål, rå pekannøtter og paranøtter, rosenkål, mais, gjær og villaks.

Matvarer som inneholder Resveratrol

Matvarer som inneholder Resveratrol


Resveratrol er en naturlig antibiotika produsert av en bestemt gruppe av planter under visse omstendigheter. Det er antatt å spille en stor rolle i å forhindre en rekke medisinske tilstander, spesielt når resveratrol forbrukes i maten i stedet for i kosttilskudd. Resveratrol finnes i store mengder i fire hoved matvarer: peanøtter, bær, japansk knotweed og vin.

Aspekter av Resveratrol

Resveratrol er en kjemisk kjent som en phytoalexin. Phytoalexins er antibiotika som er produsert av en rekke planter når angrepet av visse typer av bakterier eller soppinfeksjoner. Inges planter som produserer store mengder resveratrol antas å forebygge kreft, redusere blodsukkernivået, og betydelig redusere risikoen for hjerte-og karsykdommer.

Peanuts

Peanuts - både rå og kokte - er gode kilder til resveratrol, spesielt hvis de er fortært med den tynne huden som dekker mutteren igjen intakt. Peanøttsmør beholder en forholdsvis stor mengde av resveratrol forhold til de fleste andre matvarer og spiselige planter. Enhver plante som inneholder den kjemiske opplever en skarp reduksjon i den totale resveratrol innhold når varme tilføres gjennom matlaging.

Bær

Alle typer bær, særlig bær av en dypt farget fargetone, inneholder store mengder resveratrol. Tyttebær, morbær, blåbær og bringebær alle har de høyeste resveratrol nivået blant bær, selv om - som med peanøtter og annen mat som inneholder det kjemiske - matlaging bær eller fjerne deres hud betydelig reduserer aktiv mengde av forbindelsen.

Japansk Knotweed

Japansk knotweed er en innfødt asiatisk plante som umoden stammer kan brukes som en grønnsak som inneholder store mengder resveratrol. Japansk knotweed inneholder en slik konsentrert mengde av den kjemiske forbindelse, er det en vanlig ingrediens i resveratrol kosttilskudd. Disse kosttilskudd - og japansk knotwood generelt - bør brukes med forsiktighet av personer med tilstander som gikt eller leddgikt siden anlegget inneholder store mengder oksalsyre, et stoff som kan forverre symptomene på disse forholdene.

Vin

Vin inneholder en høyere konsentrasjon av resveratrol per porsjon, og / eller milligram enn noen annen resveratrol-inneholdende mat. I de fleste tilfeller, rødvin inneholder vesentlig mer av den kjemiske enn hvitvin siden rødvin fermenteres med huden av druer intakt, mens skinnet fjernes for hvit-vin produksjon. Huden av drue, som med huden av alle resveratrol holdige frukter, inneholder den høyeste konsentrasjon av resveratrol forbindelser. Et unntak fra dette er med muscadine druer. Alle typer vin, enten rød eller hvit vin, laget muscadines inneholder svært høye mengder resveratrol.

Matvarer som inneholder kalsium

Matvarer som inneholder kalsium


Kalsium er et mineral kroppen må ha for å fungere skikkelig. En utilstrekkelig tilførsel av kalsium kan i stor grad påvirke ens helse, spesielt beinhelse. Heldigvis finnes det mange matvarer som kan gi deg kalsium du trenger. Alt du trenger å gjøre er å vite hvilke matvarer disse er og inkludere dem i kostholdet ditt hver dag for å høste sine fordeler.

Kalsium Fakta

Kalsium rolle i kroppen er å gi støtte til bein og tenner. Kalsium er også nødvendig for sammentrekning av muskler, og utvidelse og sammentrekning av blodårene. Frigjøring av hormoner og enzymer er en annen aktivitet som støttes av kalsium og kalsium påvirker funksjon av nervesystemet. Sunt blodtrykk er også opprettholdt når kalsiuminntaket er tilstrekkelig og kalsium er nødvendig for blodpropp.

Meieri Foods

Meieriprodukter er høy i kalsium innhold. En kopp vanlig, fettfattig yoghurt forsyninger nesten halvparten av den daglige verdi av kalsium (415 mg), og en kopp fettfri melk leverer litt mindre enn en tredel av den daglige verdi (302 mg) av kalsium. Andre melkeprodukter som leverer kalsium er redusert lettmelk, helmelk, kulturmelk, cheddarost, del-skummet mozzarella ost, pudding, cottage cheese, vanilje frossen yoghurt, vaniljeis, rømme, egg og kremost. Magre meieriprodukter er rikere på kalsium enn melkeprodukter med høyt fettinnhold.

Grønnsaker

Noen mennesker tror at bare melkeprodukter inneholder kalsium, men faktum er at det er noen grønnsaker som inneholder kalsium. En halv kopp spinat forsyner deg med 12 prosent av det daglige verdi av kalsium, og 1/2 kopp nepe greener forsyner deg med 10 prosent av det daglige verdi av kalsium. Flere kalsium-rik grønnsaker er grønnkål, kinakål, sennep greener, gulrøtter og brokkoli.

Kalsium i andre matvarer

Noen matvarer du aldri tror vil ha kalsium ikke inneholder dette viktige mineralet. Disse matvarer inneholder mandler, tørkede bønner, tofu, appelsiner og appelsinjuice, fiken, dadler, rosiner, mais tortillas, melasse, sardiner med bein, laks og kalsium-forsterkede matvarer som brød, frokostblandinger, kornblanding barer og pre-laget vafler .

Betydningen av mat som inneholder kalsium

Når et barn blir født og begynner å vokse, er en større mengde kalsium som trengs for å bygge sterke bein. Et annet punkt i livet da kalsiuminntaket bør økes er når kroppens evne til å absorbere kalsium avtar. Når et barns kropp har et lavt nivå av kalsium, kan barnet være mer utsatt for brudd i bein og en sykdom av bein som kalles rakitt. Voksne med et lavt kalsiuminntak kan være mer utsatt for osteoporose, høyt blodtrykk, tykktarmskreft og unormal vekt.

Mat som inneholder Trace Mineral Nickel

Mat som inneholder Trace Mineral Nickel


The Mayo Clinic viser en allergi mot nikkel som en vanlig årsak til eksem. Kroppen din kommer i kontakt med nikkel på ulike måter, blant annet smykker, mynter og selv spormengder i vann. Mange matvarer inneholder også nikkel. Å unngå matvarer som har et høyere innhold av nikkel er en måte å hindre allergiske reaksjoner, de symptomer som inkluderer rødt eller tørr hud-plastre, kløe og, i verste fall, blemmer.

Hermetikk

Hermetikk har mer nikkelinnhold enn ferske matvarer. Eksempler er hermetisk spaghetti, bakte bønner og hermetiske grønnsaker og frukt. For personer med nikkelallergi, er det best å gjøre disse matvarer fra scratch og unngå hermetisert versjoner.

Grønnsaker

Grønnsaker som inneholder nikkel spor inkluderer brokkoli, erter, gule erter, grønne bønner, hvite bønner, brune bønner, linser, purre, spinat og spirer.

Frø og nøtter

Det er flere frø og nøtter som har spor nivåer av nikkel, inkludert sesam og solsikkefrø, mandler, peanøtter og hasselnøtter.

Fiber og Grain

Multigrain brød har nikkel i det. I tillegg havregryn, bokhvete og hvetekli har spor av dette mineralet.

Andre Foods

Unngå bringebær, ananas, fiken og svisker hvis du har nikkelallergi, samt skalldyr, bakepulver og lakris.

Liste over matvarer som inneholder urinsyre

Liste over matvarer som inneholder urinsyre


Urinsyre er en viktig antioksidant i kroppen. Det bidrar til å hindre skader på blodkar. Urinsyre finnes naturlig i noen matvarer, men også produseres når nyrene bryte ned puriner som er funnet i et bredt utvalg av matvarer. Inntak av matvarer som er høy i puriner kan være problematisk for personer med nyreproblemer og kan føre til utvikling av en form for leddgikt kalles gikt. Den gjennomsnittlige person trenger ikke være opptatt av å konsumere matvarer som inneholder urinsyre og puriner. Imidlertid bør gikt lider begrense sitt inntak for å redusere effektene av sykdommen.

Animal kjøtt og sjømat

Animalske kjøtt som biff, kylling, svinekjøtt og sjømat inneholder betydelige mengder av puriner og urinsyre. Rødt kjøtt inneholder mer enn fjørfe og skinke. Men fjørfe og skinke fortsatt inneholde nok til å forårsake betennelse i gikt lider og bør spises i moderate mengder. Bacon bør unngås fordi den inneholder svært høye nivåer av puriner på grunn av måten den er behandlet. Innmat som nyrer, lever, hjerne og sweetbreads inneholder det høyeste beløpet av puriner på 1000 mg eller mer per 3,5-oz. servering. Sardiner, sild, makrell og blåskjell er seafoods som inneholder tilsvarende mengder puriner.

Alkohol og gjær

Matvarer som inneholder store mengder gjær også inneholde høye mengder av puriner. Selv om de fleste brød vi forbruker inneholder gjær, har de ikke inneholder nok til å forandre nivået av urinsyre i blodet, og trenger ikke å bli unngått. Urinsyre finnes naturlig i alkohol, og noen alkoholholdige drikkevarer som øl inneholder gjær. Dette betyr alkohol bør unngås av personer med nyreproblemer eller gikt.

Grønnsaker og belgfrukter

Visse grønnsaker og belgfrukter inneholder betydelige mengder av puriner, men er ikke så skadelig som puriner som finnes i kjøtt, fisk og gjær. Grønnsaker som inneholder 5 til 100 mg av puriner per 3,5-oz. serverer inkluderer asparges, blomkål og spinat. Belgfrukter som inneholder denne mengden puriner inkluderer kidneybønner, Lima bønner, marineblå bønner, linser og erter.

Cooking grønnsaker ser ut til å ha liten effekt på mengden av puriner. Derfor kan gikt lider spise disse grønnsakene og belgfrukter kokt eller rå, så lenge det er i moderate mengder. De som ikke har noen historie med nyreproblemer bør ikke bekymre deg for mengden av disse grønnsaker og belgfrukter de forbruker fordi plantebaserte puriner ikke påvirke nivåene av urinsyre i kroppen så mye som kjøtt-baserte puriner gjør.

Frukt og grønnsaker som er Oppfôring

Frukt og grønnsaker som er Oppfôring


Hvis du er på en lav-fett diett, kan du tror at du kan spise så mange frukter og grønnsaker som du vil. Dessverre er mange frukter og grønnsaker som inneholder høyere nivåer av fett og kan være fetende hvis spist i overkant. Det er nyttig å vite hvilke frukt og grønnsaker har høyere fettinnhold.

Oliven

Oliven er et fett frukt som vanligvis trykkes for å frigjøre olje, som brukes i salatdressing og matlaging. Fem mellomstore oliven inneholder 9 gram enumettet fett, som er kjent for å være et sunt hjerte-type fett. Når du trykker, kan oljen bli samlet inn flasker. Oliven og olivenolje blir ofte brukt i middelhavsmat.

Avokado

Avokado er en tropisk frukt som er svært høy i enumettet fett, som inneholder ca 20 til 30 gram fett per mellomstore avocado. Selv om svært høy i fett, avokado er høy i næringsstoffer som vitamin K, kalium og folat. Avokado kan spises naturell, most inn guacamole for dipping eller lagt til smoothies eller bakevarer.

Soyabønner

Soyabønner er en fettrik grønnsaker som ar ofte brukt som en kjøtt og meieri erstatning. Inneholder 6 gram fett per servering, kan soya bønner bli forvandlet til et bredt utvalg av matvarer, inkludert tofu, vegetariske burgere, vegan oster og soya iskrem.

Kokosnøtter

Kokosnøtter inneholder ca 60 gram fett per 15 gram servering. Selv om fett i kokos betraktes som mettet, er sammensetningen av fettet annerledes enn animalsk fett og reagerer sunt når de inntas i motsetning til mettet animalsk fett. Kokos kjøtt, kan kokosolje og kokosmelk brukes i baking, matlaging og kan bli omgjort til yoghurt og iskrem.

Liste over matvarer som inneholder Salicylates

Liste over matvarer som inneholder Salicylates


Salicylater er kjemiske forbindelser som er en viktig ingrediens i smertestillende medikamenter; de er også en naturlig del av planter og finnes i mange matvarer, ifølge WebMD.com. Symptomer på en allergisk reaksjon på salisylater er hodepine, tett nese, magesmerter og hevelse i ansikt, hender og føtter. Hvis du har hatt noen av disse symptomene etter inntak av mat, kan det hende du har en allergi mot salisylater.

Frukt

Frukt er en stor del av et sunt og balansert kosthold, men noen frukter inneholder salisylater og kan forårsake en allergisk reaksjon. Disse fruktene inkluderer avokado, grapefrukt, epler, blåbær, svisker, kiwi frukt, dadler, fersken, plommer, druer, fiken, kirsebær, jordbær og bringebær.

Grønnsaker

Grønnsaker er også en stor del av et sunt og balansert kosthold. Grønnsaker som inneholder salisylater inkluderer chilipepper, agurk, alfalfa, agurk, blomkål, reddiker, sopp, aubergine, squash, bondebønner, brokkoli og spinat.

Urter, krydder og tilbehør

Denne kategorien er vanskelig å begrense, siden krydder brukes i nesten all kokt mat. Tørre krydder og pulver inneholder salisylater samt eddik, soyasaus, tomatsauser og pastaer, gelé og syltetøy.

Drikkevarer

Drikkevarer som har salisylater inkluderer kaffe, te (både vanlig og urte), eple cider, appelsinjuice, sherry, øl, rum og vin. Hvis du er allergisk mot salisylater, eliminere disse drikkene fra kostholdet ditt.

Nøtter

Nøtter med salisylater inkluderer pinjekjerner, mandler, pistasjenøtter og peanøtter. Selv produkter som ikke liste nøtter som ingrediens kan gjøres og behandles på maskiner som har kommet i kontakt med nøtter. Derfor, hvis du har denne allergien, lese etiketten på produktene du kjøper for å se om de har rester av nøtter.

Konfekter

Godteri som inneholder salisylater inkluderer pust mints, mint-flavored tyggegummi, lakris og peppermints. Hvis du har en allergi mot salisylater, vær forsiktig når du går på kino, eller tygge tyggegummi og eller delta i ferie feiringer, da godteri og tyggegummi er rikelig.

Andre

Andre matvarer som inneholder salisylater inkluderer iskrem, gelatin og enkelte oster. Siden mange oster blir brukt hver dag, holde et øye ut for noen av allergiske reaksjoner som kan være forårsaket av salisylater.

Mat som inneholder Dopamin

Mat som inneholder Dopamin


Dopamin er en neurotransmitter, utbredt i hele hjernen og kroppens nervesystemet. Ved å modulere hjernens aktivitet, er dopamin primære funksjon å styre bevegelse, men det spiller også en avgjørende rolle i mange kroppsfunksjoner, inkludert sirkulasjon og stimulerende metabolisme. Videre påvirker dopamin menneskelige følelser, slippe kjemikalier som endorfiner for å fremme følelser av glede, kjærlighet og tilknytning. En dopamin mangel kan føre til en rekke fysiologiske og psykologiske helseproblemer, og mens næringsmidler ikke inneholder nevrotransmitteren, kan spise riktig fremme en økning i dopamin-nivåer i kroppen.

Proteiner

Hjernecellene som er ansvarlig for produksjon av dopamin krever aminosyren L-fenylalanin. Derfor vil et økt forbruk av aminosyrer stimulerer dopamin produksjon. Animalske proteinkilder som kjøtt, egg og meieriprodukter er kjent som "komplette proteiner," som de inneholder alle de essensielle og ikke-essensielle aminosyrer som kreves av kroppen. Hvetespirer er en annen god kilde til fenylalanin.

Frukt og grønnsaker

Spis rikelig med frukt og grønnsaker høy i antioksidanter. Dopamin er lett oksidert, så spise mat rik på antioksidanter kan bidra til å beskytte dopamin nivåer fra å bli oppbrukt.
Epler inneholder quercetin, en antioksidant funnet å redusere risikoen for neurodengenerative lidelser. Bananer inneholder tyrosin, en aminosyre neuroner bruker for å produsere dopamin.
Selleri, rødbeter, agurk, paprika, vannmelon og grønne bladgrønnsaker har også dopamin øker egenskaper.
Integrative Psychiatry sier mange helsepersonell anbefaler å supplere din diett med antioksidanter som vitamin C og vitamin E.

Fet fisk

Fisk som makrell, tunfisk, laks, sardiner og ørret alle inneholder Omega-3 fettsyrer. Disse "gode fettstoffer" spille en rolle i å regulere mange kroppsfunksjoner, inkludert produksjon av nevrotransmittere som dopamin.
I en studie utført av franske forskere, rotter som fikk en diett uten Omega-3 fettsyrer viste en reduksjon av dopamin nivåer i hjernen.

Er det grønnsaker som brenne fett?

Er det grønnsaker som brenne fett?


Ingen grønnsaker kan brenne fett. Som svært næringsrik, kalorifattig og ofte fiber-rik mat, men kan de fleste helst rekke vegetabilsk forbedre vektkontroll. Ferske grønnsaker inneholder også rike mengder vann, noe som bidrar bulk, men ingen kalorier, og gir lys alternativer til høyere kalori, lav-næringsstoff snacks, for eksempel potetgull og godteri. Mens noen grønnsaker gir eksepsjonell vekttap vennlige fordeler, innlemme en rekke inn i et sunt og balansert kosthold. Sammenkoblet med rutinemessig øvelse, gir et slikt måltid plan en trygg og effektiv måte å miste vekt og holde seg i form.

Nonstarchy Grønnsaker

Shedding overskytende pounds krever konsekvent å spise færre kalorier enn du forbrenner gjennom aktivitet. Nonstarchy grønnsaker er noen av de laveste kalori mat tilgjengelig, slik at du kan spise mer bulk mens miste vekt. To hele kopper kokt kål levere kun 70 kalorier - færre enn beløpet i en liten krem-fylt cookie. To kopper kokt pasta med saus, på den annen side, gir 360 kalorier. For å senke kaloriinnholdet og opp næringsstoffene i dine favorittpastaretter, legg grønnsaker til hele korn pasta mens matlaging. Skifte en kopp egg salat med en kopp kokt blomkål sparer du mer enn 500 kalorier. Legge smak til blomkål med naturlige urter og krydder, som er kalorifritt. Bladgrønnsaker, paprika, sopp, brokkoli, selleri, reddiker og asparges er også svært lav i kalorier. Selv om forskningsresultatene er blandet, en studie utført ved Purdue University i 2011 viste at Cayenne Peppers kan bidra til å undertrykke appetitten og rev stoffskiftet litt.

Fiberrike grønnsaker

Fiber, av hvilke det finnes to typer, er en kalori-fri karbohydrat som fremmer metning. Løselig fiber bremser fordøyelsen, hindrer høyt blodsukker og forsinkelser magen tømming, og uløselig fiber forblir i tarmen lenger - attributter som fremmer en følelse av fylde. Gode ​​kilder til løselig fiber inneholder linser, tørkede erter, agurk, gulrøtter og selleri. For verdifulle mengder uløselig fiber, velger grønne bønner, squash, mørke grønne blader, løk og agurk. De fleste grønnsaker imidlertid inneholde en viss mengde av både fiberformer. En halv kopp kokte rosenkål, søtpotet, okra eller erter leverer ca 4 totalt gram fiber. Samme størrelse del av kokte rødbeter, gulrøtter eller grønne bønner gir ca 2 gram. Belgfrukter er de rikeste naturlige fiber kilder. En kopp kokte linser eller svarte bønner gir over 10 gram.

Vekttap-Friendly Forberedelse

Har grønnsakene rå, dampet, grillet, bakt eller kokt, unngå overcooking, noe som kan redusere deres nivå av visse næringsstoffer, som vitamin C. For å hindre overdreven kalorier og usunt fett i vegetarisk retter, begrense eller unngå fete ingredienser, som for eksempel kremet sauser, cheddar ost, ranch dressing og smør. Bruk moderate mengder av sunne fettkilder, som for eksempel olivenolje, i stedet. For praktiske vekttap-vennlig snacks, holde frisk-kutt grønnsaker i single-størrelse beholdere i kjøleskapet. Bakte grønnsaker, for eksempel strimlet grønnkål og søte potetskiver krydret med urter, tilby næringsrik alternativer til pretzels og chips. Hermetiske grønnsaker er nyttige alternativer når fersk og frossen er ikke tilgjengelig, sier Centers for Disease Control and Prevention, men for å unngå for mye natrium, velg No-salt-lagt varianter.

Lage sunn balanse

Et sunt vekttap diett inneholder en balanse av alle makronæringsstoffer - karbohydrater, protein og fett. For å oppfylle resten av carb behov, spise et utvalg av frisk frukt og hele korn, som havre, brun ris og quinoa. For protein, er avhengige av mat lite mettet fett, som fisk, fettfattig yoghurt, soya eller skinn hvitt kjøtt fjærfe. Sunt fett kilder inkluderer fet fisk, som laks, avokado, nøtter og frø. For positiv blodsukker, del og vektkontroll, bruk plate metoden, fylle halvparten av måltidet plater med friske eller kokte grønnsaker, en fjerdedel med en sunn stivelse, for eksempel vill ris, og en fjerdedel med en proteinkilde, for eksempel som fisk. Fordi fett er kaloririk, beskjedne porsjoner - for eksempel en duskregn av olivenolje - med hvert måltid vanligvis tilstrekkelig. Når du unne deg godteri, lav-fiber stivelse eller stekt mat, holde små deler.

Mat kilder som inneholder vannløselige vitaminer

Vannløselige vitaminer lagres ikke i kroppen og er lett utskilles. Kroppen vår må gjøre bruk av dem når de er til stede eller mister dem gjennom urinering. Unntaket fra denne effekten er B12, som kan lagres i leveren på lang sikt.

B-vitaminer og vitamin C er vannløselige vitaminer. B-vitaminer inkluderer B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B5 (pantotensyre), B6, B12, niacin, folat og biotin.

Kilder

Citrus kan være den mest kjente kilde til vitamin C, men mange grønnsaker er også vitamin C kilder. Sitrusfrukter også gi folsyre, som gjør belgfrukter.

B-vitaminer finnes i animalske produkter, korn, belgfrukter og grønnsaker. B12 finnes bare i animalske produkter og noen sjømat, men kjøttprodukter gi alle de andre B-kompleks vitaminer i tillegg.

B1 vises i erter, belgfrukter og hele korn. B2 finnes i mørkegrønne grønnsaker og melk. Niacin er til stede i peanøtter og helkorn. Grønne bladgrønnsaker og belgfrukter inneholder B6. Pantotensyre kommer i hele korn og belgfrukter; Biotin er funnet i friske grønnsaker.

Identifikasjon

Vitamin C finnes i mange frukter og grønnsaker. Berry kilder inkluderer bringebær, blåbær og tyttebær. Papaya, mango og vannmelon alle inneholder C. Grønnsaker som blomkål, kål og rosenkål, brokkoli, paprika og mørke greener alle gir C. både søte og hvite poteter gir vitamin C.

Nøtter og appelsiner forsyning vitamin B1, asparges og brokkoli vitamin B2. Gulrøtter og spinat tilbudet B6, og gjær oppfyller behovet for B5. Folat er oppnådd ved å spise bananer, meloner, sitroner eller okra.

Beløp

Anbefalt daglig inntak av vitamin C for voksne kvinner er 75mg, mens menn trenger 90mg. For B-vitaminer, voksne trenger 30mcg av biotin, 400mcg folat og 2.4mcg av B12 daglig. Også behov er 5 mg pantotensyre og 1.3mg (litt høyere doser for de over 50 år) av B6.

Niacin kravene er noe høyere hos menn, som trenger 16mg per dag, mens kvinner trenger bare 14mg. For riboflavin, bør menn ha 1.3mg og kvinner 1.1mg. Menn bør få 1,2 mg og kvinner 1.1mg av tiamin daglig.

Advarsler

Måten maten er tilberedt og lagret kan påvirke deres vitamin innhold. Lys kan tappe de vitaminer fra melk eller korn, kan frukt miste dem gjennom mangel på kjøling og grønnsaker kan miste noen av sine vitaminer til matlaging. Hvis en grønnsak er utarbeidet i vann, bruk det vannet i en annen rett til å gjenopprette noe av vitaminer tapt.

Betraktninger

Et balansert daglige kosthold gir de fleste vitamin behov. Kosttilskudd kan bidra til å dekke midlertidige mangler i inntaket. Folk som spiser spesielle dietter, som veganere, MUS finne alternative kilder for noen av sine vitaminer (vitamin B12 finnes hovedsakelig i animalske produkter). Befestet korn og melk alternativer er gode valg.

Beriket mat har lagt næringsstoffer. Kornprodukter, frokostblandinger og brød er ofte beriket å erstatte næringsstoffene tapt under behandling eller for å legge til næringsinnholdet i produktet. Disse valgene kan bidra til å øke det daglige inntaket av vitaminer.

Hele mat kilder, spesielt hele frukter og grønnsaker, er den foretrukne måten å skaffe vitaminer da disse gir kroppen din fiber og andre sunne næringsstoffer uten å legge ekstra kalorier.

Liste over matvarer som inneholder EGCG

Liste over matvarer som inneholder EGCG


Epigallocatechin gallate (EGCG) er en del av en gruppe forbindelser som kalles katekiner. Katekiner har vært koblet til flere helsefordeler og kan redusere store helseproblemer som hjerneslag og kreft. EGCG spesifikt har blitt brukt til å behandle visse typer kreft og noen autoimmune sykdommer som Sjøgrens syndrom og HIV. Ved å forbruke matvarer som inneholder dette stoffet, kan du være i stand til å forbedre din helse og redusere forekomsten av sykdom.

Green Tea

Den viktigste kilden til EGCG er løs-leaf grønn te. Regelmessig grønn te har mellom 180 og 200 mg av catechin per kopp. Fordi hver kopp te bruker en litt annen mengde blader, er det umulig å få et eksakt beløp. Koffeinfri brygget grønn te har rundt 60 mg og flavored brygget grønn te inneholder 45 mg. Det er best å velge "ekte" grønn te over øyeblikkelig eller flaske variasjon, da disse bare har 9 mg EGCG i gjennomsnitt.

Epler

En 2007 studie av USDA undersøkt mange ulike matvarer for å bestemme sine næringsinnholdet. Det ble funnet at epler inneholdt opp til 6,26 mg EGCG per 100 g eple. Fuji variasjon velig hadde det høyeste beløpet av EGCG. Usøtet og hermetisert eplemos ble ikke funnet å ha samme nytte. Alle epler inneholder mange katekiner generelt, og man bør spise eple hud å konsumere alle potensielle mikronæringsstoffer.

Bjørnebær

Rå bjørnebær ble funnet å ha maksimalt 7,44 mg EGCG per 100 g i 2007 USDA studien. Generelt, bjørnebær er rike med næringsstoffer og inneholder opp til 312,86 mg av totalt katekiner. For å få fullt utbytte, spiser rå, hele bjørnebær i stedet for bjørnebær juice.

Carob Flour

Carob er en plante som er lik kakao, men har en smak litt mer som honning. Carob mel er høstet fra Ceratonia siliqua treet, og kan brukes som en erstatning for sjokoladepulver. Carob mel inneholder så mye som 109,46 mg EGCG per 100 g, i henhold til USDA studien. Det er ikke nevnt hvorvidt mel må forbrukes rå eller hvis det fortsetter å opprettholde dens ernæringsmessige integritet når det er kokt.

Andre Foods

Mange andre matvarer, typisk frukt og grønnsaker, har spor av EGCG. Disse matvarer inneholder jordbær, nøtter, fersken, avokado, plommer, løk og bringebær. Det er ikke kjent om disse spormengder er nok til å se de positive fordelene av catechin. Disse spesielle matvarer har mange andre næringsstoffer, men som kan føre til andre helsemessige fordeler.

Matvarer som inneholder jern

Jern er et viktig mineral som utfører et antall viktige kroppsfunksjoner. En rekke matvarer inneholder tilstrekkelig nivå av jern som trengs av kroppen. Dyre-baserte kilder til jern er kalt "heme" kilder; ikke-animalsk-baserte kilder til jern kalles "non-heme" kilder. Heme kilder er bedre absorbert av kroppen enn ikke-heme kilder.

Funksjon

Den viktigste funksjonen til jern er å frakte oksygen i hemoglobin, et stoff som finnes i de røde blodcellene. Funksjonen av hemoglobin er å transportere oksygen til resten av kroppens celler.

Kjøtt

Leveren og annet kjøtt er en utmerket kilde til jern: 2 oz. kokt leveren inneholder 5 mg jern, 2 oz. av svinekjøtt eller biff inneholder 2 mg jern og 2 oz. kylling inneholder 1 mg av jern.

Beans

Bønner er en annen god kilde til jern. En kopp kokte røde bønner, nyre bønner eller pinto bønner inneholder 5 mg jern. En kopp svart-eyed peas inneholder 4 mg jern. En kopp med linser inneholder 3 mg jern.

Korn

Beriket korn er en stor kilde til jern. Korn som Produkt 19 og Total inneholder 18 mg jern per 1-oz. servering. Kremen av hvete har 8 mg jern per 1/2 kopp servering. En påminnelse er at meieriprodukter som melk påvirke opptaket av jern.

Frukt og grønnsaker

Mørke bladgrønnsaker er en god kilde til jern. En 1/2 kopp servering av kokt spinat inneholder 2 mg jern. Tørket frukt som fiken og svisker er også en utmerket kilde til jern.

Kosttilskudd

Vegetarianere bør være spesielt forsiktig for å sikre at det er nok jern i kosten. Noen ganger kosttilskudd er nødvendig. Inntak av et supplement som inneholder ferrosulfat, sammen med en kilde for vitamin C for å hjelpe til absorpsjon, er et godt alternativ.

Mat som inneholder Magnesium

Magnesium er et mineral som er funnet naturlig i ulike matvarer. Det er viktig å transportere energi i hele kroppen. The National Institute of Health anbefaler at menn og kvinner i alderen 19-30 motta 400 og 310 mg magnesium henholdsvis, mens menn og kvinner over 31 får 420 og 320 mg per dag.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker som er høy i magnesium er spinat, poteter, bananer, avocado, rosiner, brokkoli, okra, groblad og bladbete.

Seafood

Noen typer sjømat er gode kilder til magnesium, som for eksempel kveite, østers, kamskjell og laks.

Korn

Et antall korn inneholder høye nivåer av magnesium. Disse inkluderer strimlet hvete, havregryn, kli frokostblandinger, brun ris, hvetespirer og brød.

Andre Proteiner

Andre typer protein som er gode kilder til magnesium er mandler, cashewnøtter, peanøtter og peanøttsmør, tofu og gresskar, solsikke og sesamfrø.

Beans

Bønner som soyabønner, black-eyed peas, nyrer og Pintos er rike på magnesium, sammen med belgfrukter som linser.

Dairy

Noen melkeprodukter er gode kilder til magnesium, inkludert yoghurt, melk og pudding.

Matvarer som inneholder stivelse

Stivelse er en type av komplekse karbohydrater. Mat som inneholder høye nivåer av stivelse er vurdert som høy glykemisk mat; disse kan kan påvirke blodsukkernivået hos personer med diabetes.

Grønnsaker

Små poteter som veier 170 gram inneholder 40 gram stivelse hver. Andre stivelsesholdige grønnsaker er mais, søtpoteter og agurker.

Korn og pasta

En kopp kokt hvit langkornet ris inneholder 47 gram stivelse. Andre korn inneholder store mengder stivelse er cornmeal, hvetemel, pasta, spelt og kamut.

Belgfrukter

Navy bønner inneholder ca 22 gram stivelse per kopp. Lignende beløpene finnes i pinto bønner, nyre bønner og eventuelle refried eller bakte bønner.

Nøtter

De fleste nøtter inneholder en begrenset mengde av stivelse. Men kastanjer, eikenøtter og kokosnøtter er relativt høy i stivelse.

Frukt

En kopp bananer inneholder omtrent 12 gram stivelse. Plommer, fiken og rosiner inneholder små mengder stivelse.

Seafood

Krabbe inneholder ca 15 gram stivelse per porsjon og de fleste fisk inneholder ca 12 gram stivelse per stykke.

Matvarer som inneholder zeaxanthin

Matvarer som inneholder zeaxanthin


Vanligvis finnes i naturlige matvarer med lutein, zeaxanthin lag med lutein i øyet å maksimere fint syn. Mat kilder til zeaxanthin finnes, men med få unntak, stoffet forekommer i bare små mengder av hver servering. Et økende antall av kosttilskudd inkluderer zeaxanthin.

Rollen Zeaxanthin

Forbruker nok zeaxanthin er avgjørende for å beskytte synet ditt som du blir eldre. Zeaxanthin, sammen med lutein, gir farge til makula, som er den mest følsomme del av strukturen ved den bakre del av øyet. Lave nivåer av zeaxanthin og lutein var relatert til en viktig årsak til aldersrelatert synstap kalles macula degenerasjon. Men høye daglige inntak av disse to mikronæringsstoffer --- 30 mg lutein og 30 mg av zeaxanthin --- restaurert mistet farge til makula.

Leafy Greens

Havard er en god kilde til naturlig zeaxanthin, som gir 5,1 mg av stoffet per kopp. Den nest beste grønne grønn kilde, på 1,2 mg per porsjon, er grønnkål. Andre grønne greener som inneholder målbare mengder av zeaxanthin inkluderer nepe greener og spinat.

Grønnsaker

En servering av gul mais leverer 0,9 mg av zeaxanthin, mens en porsjon oransje paprika levere 1,7 mg.

Frukt

To frukt kilder til zeaxanthin er persimmons, med 0,8 mg per porsjon, og mandariner, med bare 0,2 mg per porsjon. Tørket goji bær inneholder også store mengder zeaxanthin, med påstander som strekker seg fra 37,5 mg. en kopp til så høyt som 225 mg. per kopp.

Kosttilskudd

The National Library of Medicine sin Kosttilskudd etiketter Database lister to produkter som har "zeaxanthin" i deres navn. Alcon er Icaps Lutein og zeaxanthin gir totalt 4 mg. av begge mikronæringsstoffer, mens Natrol er min favoritt Multiple Med Coral Kalsium og zeaxanthin gir 2 mg. av zeaxanthin. En annen 54 varer i listen database zeaxanthin som en ingrediens, med doser levert alt fra 0,25 mg. til 3,33 mg.

Mat som inneholder Høy Fiber

Å få nok fiber er svært viktig for god ernæring. Fiber, hvis inge med riktig mengde væske, beveger seg lett gjennom en persons fordøyelsessystemet og hjelper det til å fungere skikkelig. Dietter som inneholder mye fiber kan også bidra til å redusere risikoen for både diabetes og hjertesykdommer. Men å velge hvilken mat som er høy i fiber kan være vanskelig og kan kreve litt forsiktig beslutningsprosesser.

Frukt

Frukt er ganske høy i fiber. En kopp bringebær gir 8 g av fiber, og en enkelt eple (med huden) har 4,4 g fiber. Andre frukter som rosiner, pærer, bananer, jordbær og fiken, er også gode kilder til fiber.

Korn

En god kilde for fiber kan bli funnet i korn og korn. En enkelt kopp kokte, hele hvete spaghetti har 6,4 g fiber. En enkelt havrekli muffins har nesten så mye, med 5,2 g fiber. Havregryn, popcorn, brun ris og hele korn brødet kan alle supplere en persons kosthold med mye tiltrengte fiber.

Belgfrukter

En av de høyeste fiberinnholdet matvaregrupper er belgfrukter, som også omfatter nøtter og frø. En enkelt kopp bakte bønner inneholder 10,4 g fiber. Den samme mengden svarte bønner har 15 g fiber. Andre high-fiber belgfrukter inkluderer Lima bønner og gule erter, med lavere fiber nøtter som pekannøtter og mandler også et alternativ for de som foretrekker å ikke spise bønner, men som fortsatt ønsker en anstendig inntak av fiber.

Grønnsaker

Grønnsaker er også en frisk kilde til fiber. En enkelt kopp kokt brokkoli har 5,1 g fiber. En lik mengde kokt nepe greener tilbyr 5 g fiber. Andre grønnsaker som rå gulrøtter, bakte poteter og til og med søt mais har også en god fiberinnhold.

Perspektiv

Mens alt dette høres bra ut, uten noen form for mål i tankene tallene for fiberinnholdet ikke bety mye. Generelt sett bør kvinner prøver å konsumere 21 til 25 g fiber hver dag. Menn trenger mer fiber, og bør satse på 30-38 g fiber daglig.