Digidexo.com

symptomer på dårlige nyre

Symptomer på dårlig sirkulasjon i Feet

Dårlig sirkulasjon kan skyldes slike forhold som graviditet og høyt blodtrykk, samt fra usunne vaner som røyking og lite mosjon. Diabetikere er særlig utsatt for denne tilstanden, og noen ganger bruke spesielle sokker for å forbedre blodstrømmen.

Temperatur

EPodiatry.com bemerker at føtter med dårlig sirkulasjon vil føle kaldere enn resten av kroppen (se Ressurser).

Hevelse

Foot-Pain-Explained.com observerer at hevelse kan være til stede hvis sirkulasjonen er dårlig (se Ressurser).

Propper

FootSmart.com advarer om at dårlig sirkulasjon kan føre til blodpropp, som forårsaker store smerter i bena (se Ressurser).

Healing

Kutt, selv om de er mindre, eller brudd i huden vil ikke gro så raskt, ifølge ePodiatry.com (se Ressurser).

Pain

Foot-Pain-Explained.com sier at ubehag i føttene eller leggene etter å ha gått en kort stund er et symptom på dårlig sirkulasjon (se Ressurser).

Kramper

FootSmart.com forklarer at kramper kan oppstå i ben og føtter etter lange perioder uten aktivitet, som for eksempel å sove (se Ressurser).

Symptomer på dårlig sirkulasjon i hendene og fingrene

Dårlig sirkulasjon i hender og fingre kan være forårsaket av en rekke forhold, lidelser og sykdommer. Selvfølgelig, for å fastslå om du lider av dårlig sirkulasjon, må du forstå symptomene på denne tilstanden. Oppsøke lege for videre diagnostisering.

Prikking og prikk

En av de vanligste symptomene på dårlig sirkulasjon i hender og fingre kan innebære en viss grad av prikking eller prikkende innenfor noen av sifrene.

Nummenhet

Når de opplever dårlig sirkulasjon i hender og fingre, kan du begynne å legge merke til perioder med nummenhet innenfor sifrene i hånden eller helheten av hånden.

Misfarging

En annen ganske vanlig symptom på dårlig sirkulasjon i hender og fingre, ifølge Mayo Clinic, er en viss grad av misfarging av huden på de angrepne områder av kroppen, kan Hendene blir svært blek eller blå farge med denne betingelse .

Kulde

Dårlig sirkulasjon kan også be hender og fingre til å føle kaldere enn andre områder av kroppen.

Pain & Ubehag

Noen mennesker lider av dårlig sirkulasjon i hender og fingre kan begynne å lide av noen smerte og ubehag i de berørte områdene.

Sår

Noen ganger kan dårlige opplag bringe om dannelse av sår eller sår (åpne sår) til overflaten av huden på hender og fingre. Dette skyldes i stor grad nedgangen i blodstrømmen til disse områdene av kroppen. Det samme problem som forårsaket dannelsen av disse sår eller sår kan forlenge tiden for gjenvinning, som kroppen ikke kan være i stand til å helbrede disse områder så effektivt som de som har en normal sirkulasjon.

Tegn og symptomer på dårlig sirkulasjon til hender og føtter

Tegn og symptomer på dårlig sirkulasjon til hender og føtter


Dårlig sirkulasjon, et resultat av mange problemer i sirkulasjonssystemet og til og med valg av livsstil, er preget av blokkerte eller innsnevrede arterier. Selv om mange symptomer kan synes å være små bry, kan dårlig sirkulasjon føre til mer skadelige forhold som høyt blodtrykk, høyt blodtrykk, hjerneslag, perifer karsykdom, nyreskader, aneurismer, arteriosklerose, Raynauds sykdom, og flebitt. Det er viktig å gjenkjenne tegn og symptomer på dårlig sirkulasjon, slik at rask diagnose og behandling kan søkes. En diagnose vil bli gjort med en pasients sykehistorie, familiehistorie, og livsstil, og deretter en skikkelig behandling anbefales. Følgende vanlige tegn på dårlig sirkulasjon bør ikke ignoreres.

Fornemmelser i hender og føtter

En endring i sensasjonen av hender og føtter er en første indikasjon på sirkulasjons problemer. Nummenhet, prikking (en følelse av prikking og stikking), problemer med kresne temperatur, et tap av følelse, eller en konstant kald følelse er blant de vanligste symptomene. Mer alvorlige tegn, som misfarging, kan indikere cyanose, eller mangel på oksygen. Hvis hender eller føtter blir mørkere i fargen, eller huden tinges blå eller lilla, søke hjelp fra en lege så snart som mulig.

Smerter og kramper

Selv hendene vil vise mange symptomer på dårlig sirkulasjon, er føttene og ben ofte hardest rammet av denne tilstanden. Kramper eller en følelse av tretthet i bena, rumpe, eller føtter under aktivitet bør ikke ignoreres. Ofte kan de føtter, ankler og ben hovne opp ubehagelig. Åreknuter, edderkopp årer, og smertefulle flekker av hud er ytre tegn på at dårlig sirkulasjon er til stede.

Hud havari og Healing Problemer

En annen bivirkning av dårlig sirkulasjon, kan pasientene merke at skader i bein og føtter ikke leges så raskt som en gang før. Disse er referert til som "hud breakdowns" og virke som sår eller lesjoner på beina, eller bare kutt eller riper som ikke kan leges på egen hånd. For de med dårlig sirkulasjon, forebygge skade er viktig og krever ekstra forsiktighet. Støttende fottøy kan være slitt, liktorn og hard hud bør behandles av en medisinsk faglig, og forsiktighet må brukes for å unngå eventuelle skader på tærne.

Symptomer på dårlig

Fordøyelsesbesvær er en følelse av ubehag som kan oppstå etter å ha spist et stort måltid, spiser for fort eller blir stresset. Noen av symptomene på dårlig fordøyelse kan være pinlig og føre folk til å være selvbevisst. Symptomene på dårlig fordøyelse kan vanligvis bli løst med over-the-counter antacids, personlig atferd endringer, og ved bare å vente det ut.

Halsbrann

Halsbrann er en brennende smerte i halsen og magen forårsaket av backup av syre fra magesekken til spiserøret.

Kvalme

Kvalme er et symptom på dårlig fordøyelse som kan være forårsaket av å spise for mye mat for raskt eller spise mange sterkt-flavored mat.

Oppblåsthet

Oppblåsthet kan resultere fra å spise fet mat som krever mye tid for kroppen å fullt fordøye.

Rap

Rap er forårsaket av et overskudd av luft i magen, noe som kan være forårsaket ved å spise for fort eller snakke mens du spiser.

Gass

Gass er et symptom på fordøyelsesbesvær som kan være forårsaket av forstoppelse, spise fibrøse matvarer som er vanskelige å fordøye eller spiser for raskt.

Brystsmerter

En brennende følelse eller tetthet i brystet forårsaket av dårlig fordøyelse kan bli løst ved raping eller ta syrenøytraliserende.

Advarsel

Symptomer inkludert svart tjæreaktig avføring, blodig oppkast, vekttap og pustevansker kan være mer alvorlig enn dårlig og bør vurderes av en lege.

Flere Symptomer på dårlig ånde

Dårlig ånde er en tilstand der en person produserer en ubehagelig lukt fra deres nasal eller muntlig regioner. For noen vil normal munnhygiene teknikker ikke løse det. Halitosis er et annet begrep som brukes for dårlig ånde.

Symptomer

Det er vanlig for folk med dårlig ånde til å ha en hvit eller gul pels på sine tunger. Dette er forårsaket av en opphopning av bakterien og slimete. Personer med dårlig ånde kan også legge merke bitter, sur eller metalliske smak i munnen. Et annet symptom på dårlig ånde er tørr munn. Etter å ha mindre spytt i munnen kan føre til mer bakterien til å akkumulere.

Årsaker

En årsak til dårlig ånde er sinus drenering på grunn av det faktum at det forårsaker slim å renne fra sinus regioner i den bakre delen av halsen. Spise visse matvarer, for eksempel hvitløk og løk, kan også forårsake midlertidig dårlig ånde. Dårlig tannhygiene kan også være en årsak.

Diagnose

Self-diagnose av dårlig ånde kan gjøres ved å slikke håndleddet, la det tørke i et par sekunder, og deretter lukte området. Det kan også gjøres ved å bare kopping hendene over munnen og sniffing pusten.

Risikofaktorer

Å ha vedvarende dårlig ånde kan være et tegn på et annet helseproblem. Ett av symptomene på tannkjøttsykdom er dårlig ånde. Noen andre medisinske tilstander som er assosiert med dårlig ånde omfatter diabetes, sure oppstøt, og bronkitt. Ta kontakt med en tannlege hvis dårlig ånde vedvarer.

Forebygging

Børste og tanntråd to ganger daglig for å forhindre dårlig ånde oppstår. Tygging sukkerfri tyggegummi bidrar til å hindre tørr munn fordi det stimulerer spyttproduksjon. Ved hjelp av antibakterielt munnvann kan hjelpe så godt.

Om symptomer på dårlig blodsirkulasjon

Ifølge Mayo Clinic, er dårlig sirkulasjon ofte forårsaket av sykdom i arteriene som kan påvirke armer, ben, hender og føtter - så vel som hjertet og hjernen. Symptomene på dårlig sirkulasjon avhenge av hvilke arterier er berørt. De omfatter smerter, nummenhet, sår og hudproblemer. Personer med symptomer på dårlig blodsirkulasjon bør søke rask medisinsk vurdering for å unngå livstruende komplikasjoner.

Intermittent Claudicatio

Claudicatio intermittens er et symptom på dårlig blodsirkulasjon i bena eller armene som involverer smerter ved bevegelse som går bort etter hvile.

Nummenhet

Ifølge Mayo Clinic, nummenhet og svakhet i musklene i bena - spesielt mens du sitter eller står - er symptomer på dårlig blodsirkulasjon.

Kulde

The Mayo Clinic sier at hud som er kaldt å ta på er et symptom på dårlig sirkulasjon. Det er vanlig i nese, ører, tær, fingre og ben.

Sår

Kroniske sår på føtter og ben som tar lang tid å helbrede eller bli verre over tid er et symptom på dårlig sirkulasjon. De kan være verre hos personer som har diabetes.

Hår og negler

Dårlig sirkulasjon kan føre til tap av proteiner, mineraler og andre næringsstoffer som trengs for hår og spiker vekst. Som kan resultere i hårtap og tynning, peeling og sprengning av neglene.

Hjertesykdom

Dårlig sirkulasjon kan redusere mengden av blod og oksygen tilgjengelig til hjertet og hjernen, som - ifølge Mayo Clinic - kan føre til en livstruende hjerteinfarkt.

Iskemisk Rest Pain

Ifølge Mayo Clinic, er iskemisk hvilesmerter et symptom på alvorlige problemer med blodsirkulasjonen. Intens smerte kan oppstå mens du hviler eller sover.

Tegn og symptomer på dårlig blodsirkulasjon i bena

Tegn og symptomer på dårlig blodsirkulasjon i bena


Hjertet pumper blod gjennom kroppen og blodet bringer næringsstoffer som de ulike kroppsdeler trenger så vel som fjerner urenheter, som det tar tilbake for avhending. Noen av årsakene til dårlig blodsirkulasjon er dårlig ernæring vaner, usunn livsstil valg og sykdommer. Dårlig blodsirkulasjon til beina kan føre til ubehag i bena, eskalere til smerte og til slutt føre til koldbrann, noe som kan resultere i amputasjon av benet. Den gode nyheten er at det er mange tegn og symptomer på dårlig blodsirkulasjon i bena for å hjelpe en å identifisere dette problemet før det blir mer alvorlig.

Fysiske tegn

En fysisk tegn på at du kan ha dårlig blodsirkulasjon i bena er misfarging. Hvis du oppdager en blå (ofte referert til som en svart og blå spot), lilla eller blek flekk eller område på benet, så dette kan være et tegn på at blodet ikke flyter fritt til stedet. Langsom tilheling, noe som betyr at du vil se et åpent sår på benet for en lengre periode, kan følge misfarging. Slow healing er et annet symptom på dårlig blodsirkulasjon.

Sensations

Dårlig sirkulasjon i bena resulterer vanligvis i uvanlige fornemmelser i bena, for eksempel prikking eller pinner og nåler. Ofte dette skjer fordi du har sittet på benet eller holdt den i en stilling for lenge. Men ikke avfeie denne følelsen hvis det dukker opp med noen av de andre tegn på dårlig blodsirkulasjon. Du kan også føle leggkramper, for eksempel en Charley hest, når det er dårlig blodsirkulasjon i bena.

Movement

Når bena vondt etter å ha gått et lite stykke, etter annen mild trening eller fra stående for en kort periode, kan alle disse være tegn på dårlig blodsirkulasjon. Man bør være i stand til å utføre rutinemessige bevegelser med benet uten å oppleve smerte eller ubehag.

Fatigue

Trøtthet i løpet av dagen eller i morgen når man først våkner kan være et tegn på dårlig sirkulasjon til bena. Hvis du opplever smerter mens du prøver å sove eller bena sparke og trekk uten din kontroll, kan dette være et annet syndrom som kalles rastløse ben syndrom. Dette vil også føre til tretthet. Fortell din lege hvis din trøtthet vedvarer utover noen få dager slik at han kan kjøre tester for å se om dårlig blodsirkulasjon til beina forårsaker dette problemet.

Nummenhet

Hvis bena dine føles nummen, kan dette være et tegn på dårlig blodsirkulasjon. Selv om det er bare et sted eller et område av beina, er dette et alvorlig tegn på at du bør rapportere til helsepersonell. Det kan være andre grunner til nummenhet i bena slik, så kaldt vær, men hvis denne tilstanden vises uten noen åpenbar grunn er det vanligvis knyttet til dårlig blodsirkulasjon i bena.

Forstå Symptomer på dårlig sirkulasjon

Om dårlig blodsirkulasjon

For å forstå de vanligste symptomene på dårlig blodsirkulasjon, er det viktig å forstå årsakene til dårlig sirkulasjon. Innsnevret sirkulasjon i kroppen blir noen ganger kalt perifer vaskulær sykdom eller perifer arterie sykdom; tilstanden er karakterisert ved arterier som er innsnevret eller tilstoppet på grunn av fettoppbygning. Disse fet buildups kan oppstå i en person, men de har en tendens til å være mer utbredt hos personer som røyker, har høyt blodtrykk, høyt kolesterol og diabetes. De med en familie historie av sirkulasjonsproblemer har høyere risiko, som er de av høy alder. Hvis venstre ukontrollert, kan perifer karsykdom føre til alvorlige medisinske tilstander som hjerteinfarkt og hjerneslag.

Fornemmelser i bena

Siden blodet sirkulerer fra hjertet, dårlig blodsirkulasjon oftest påvirker ekstremitetene som er lengst vekk fra hjertet og det er vanskeligst å forsyne med blod. De første tegn på dårlig sirkulasjon er ofte følelser av smerte, nummenhet eller ømhet i leggene og føttene, spesielt under trening. Siden trening øker musklenes behov for blod, er mangelen på blod lettere merkbar under trening. Som begrenset blodgjennomstrømningen blir mer uttalt, kan du oppleve kramper og smerter under mindre anstrengende aktivitet som å gå eller gå i trapper. På mer avanserte stadier, kan disse symptomene også være til stede på anledningen mens resten. Beina kan også føle seg kald i forhold til hendene, armene eller andre deler av kroppen.

Endringer i Utseende av Legs

Sammen med ulike følelser i beina, kan dårlig sirkulasjon føre til ulike endringer i utseendet på bena. Blekhet eller blueness av huden er et vanlig symptom på dårlig blodgjennomstrømning, som er en redusert vekst på negler eller hår på føtter eller ben. Til slutt kan du også miste hår på bena, og tåneglene kan bli endret i form og farge. Et annet vanlig symptom er dannelsen av sår eller sår på føtter og ben som er vanskelig å helbrede. Noen av disse endringene i utseendet på bena som oppstår i konsert med merkelige fornemmelser i bena er en advarsel tegn på at mer alvorlige komplikasjoner kan være på horisonten. Hvis du opplever disse symptomene, er du lurt i å oppsøke lege og ta åpenbare tiltak for å forbedre sirkulasjonen, som for eksempel å slutte å røyke og å senke kolesterol ved å spise sunn mat.

Tegn og symptomer på høyre nyre lidelser

Tegn og symptomer på høyre nyre lidelser


Nyrene er bønneformede organer, som ligger like under baksiden av brystkasse, er ansvarlig for filtrering avfall ut av blodet. Avfallet og overflødig vann ledes inn i blæren, hvor de blir urin. Eventuelle skader på nyrer resulterer i en kroppens manglende evne til å fjerne giftstoffer fra blodet, noe som kan føre til alvorlig sykdom. Begge nyrer fungere like, selv om tapet av en ikke hemmer den andre fra å virke.

Urinering

En av de mest åpenbare tegn på feil på nyrene er en endring i urin. Hvis nyrene ikke er i stand til å filtrere avfall ut av blodet så effektivt som de skal, kan en person oppleve økt natten vannlating, økt mengde urin og økt haster. Motsatt kan vannlating reduseres betydelig og blir mer vanskelig. Konsistensen av urin kan også endres, og være skummende, sprudlende, blek eller mørk.

Hevelse

Nyrer som er syke eller opplever problemer ikke filtrere så mye væske inn i urinveiene som de skal. Denne væsken reiser til ankler, føtter, ansikt og / eller hender, produserer oppblåsthet og press.

Fatigue

Sviktende nyrer forårsake ekstrem trøtthet og energitap. Erytropoietin, et hormon som produseres i nyrene, utløser kroppen for å produsere de røde blodlegemer og transporterer oksygen fra lungene til resten av kroppen. Nyrer som er syke slutte å produsere hormon, hvilket resulterer i mangel på oksygentilførsel til kroppen. Dette strekker seg til konsekvent kortpustethet også.

Hudproblemer / metallsmak

Fordi sviktende nyrer er ikke lenger filtrere giftstoffer fra blodet, kan en person oppleve flere fysiske symptomer. Huden kan bli kløende med et utslett mens ammoniakk i blodet forårsaker dårlig ånde og en stygg smak i personens munn.

Pain

Smerter i bena og flankene er et symptom på sviktende nyrer. Noen nyresykdommer føre til væske buildup i nyrene, med tilhørende betennelse og følsomhet. Denne hevelsen gjør det enkelt å diagnostisere et problem i enten nyre venstre eller høyre.

Tegn og symptomer på en UTI & nyre infeksjon

Tegn og symptomer på en UTI & nyre infeksjon


Urinveiene, som består av blæren og nyrene, produserer urin og bærer den ut av kroppen. Bakterier kan komme inn i urinveiene, noe som fører til en urinveisinfeksjon (UVI). Blære infeksjoner, den vanligste formen for UTI, er lett behandles. Imidlertid, hvis infeksjonen når nyre, kan det føre til permanent skade.

Årsaker

Bakterier inn i urinveiene gjennom urinrøret, røret som fører urinen fra blæren. Vanligvis bakterier fra tykktarmen, som finnes i avføring, kan de fleste lett bli skjøvet inn i urinrøret under sex. Fordi kvinner har kortere urinrør enn menn, de er mer utsatt for å få UVI.

Symptomer

Hvis du merker at du har trang til å urinere ofte, men kan ikke utvise nok urin, kan du ha en UTI. Dessuten, hvis det brenner når du går på do, og urinen har en dårlig lukt til det, bør du oppsøke lege.

Andre symptomer er smerter i magen og ryggen der nyrene ligger. Hvis du opplever disse symptomene og har også feber, kvalme eller oppkast, bør du oppsøke lege umiddelbart. Du bør også oppsøke lege med en gang hvis du har en nyresykdom, diabetes, nedsatt immunforsvar eller er gravid.

Blod i urinen, feber, kvalme og oppkast er symptomer som din UTI har nådd nyrene. Hvis du har en nyre infeksjon, må du øyeblikkelig legehjelp. Venstre ubehandlet, kan infeksjonen komme inn i blodet og bli dødelig.

Behandling

Legen din vil forskrive antibiotika når en UTI er bekreftet gjennom en urinalysis. Ta full dose for så lenge legen din anbefaler. Ikke slutte å ta antibiotika selv om du føler deg bedre. Det vil også hjelpe å drikke mye væske, som det vil skylle ut infeksjon og skade mindre når du tisser.

For å hindre å få UVI, husk å urinere før og etter sex. Urinere så snart du har å gå. Også drikker tranebærjuice å opprettholde optimal urin helse.

Nyre infeksjoner kan kreve sykehusinnleggelse for å administrere antibiotika intravenøst. Hvis du lider av kroniske nyreinfeksjoner, kan legen anbefale deg til en urin spesialist for å fastslå om en mer alvorlig, underliggende tilstand som forårsaker dine infeksjoner.

Tegn og symptomer på en flytende Nyre

Tegn og symptomer på en flytende Nyre


En flytende nyre, også kjent som nephroptosis, en bevegelig nyre eller en vandrende nyre, omfatter en nedadgående bevegelse av nyrene og kan være smertefull hvis den ikke behandles på riktig måte.

Definisjon

"Flytende nyre" er en tilstand der en nyre beveger seg nedover inn i bekkenet når en person står. Det er mer vanlig hos kvinner enn hos menn. De fleste har ingen symptomer i det hele tatt, og hvis det ikke er noen symptomer, er ikke nødvendig behandling.

Årsaker

Flytende nyre er vanligvis en medfødt defekt, men det kan også være forårsaket av et hardt slag mot underlivet eller løfting av en tung gjenstand.

Symptomer

Noen mennesker faktisk får symptomer, som inkluderer kvalme, frysninger, smerter, høyt blodtrykk, eller blod eller protein i urinen. Smerten kan noen ganger være intens når personen er stående, men vanligvis avtar når hun legger seg ned.

Diagnose

Flytende nyre vanligvis ikke er diagnostisert med mindre symptomene oppstår. Leger kan gjøre fysisk eksamener, men en full diagnose innebærer vanligvis en X-ray av blære og nyrer.

Behandling

Hvis smertene vedvarer, er kirurgi nødvendig for å løse problemet.

Tegn og symptomer på en Giftig Nyre

Giftig nyre, også referert til som nefrotoksisitet, er en tilstand som oppstår når eksponering for aristolochic syre forårsaker personskade eller skade på nyrene. Aristolochic Syre er en kjemisk sies å ha anti-inflammatorisk egenskaper som har blitt brukt i ulike urter og urteblandinger, i henhold til American Association of Oriental Medicine. Hvis nyreskader er mild, kan pasienten ikke opplever noen symptomer eller bare noen få, og tegn på tilstanden kan bare dukke opp i blod-og urinprøver. Dersom nyreskader er alvorlig, kan flere symptomer være til stede, og nyresvikt ofte forekommer.

Urin Signs

Nyrene bidra til å skylle ut giftstoffer gjennom urinen, så når de ikke fungerer som de skal, for eksempel på grunn av giftig nyre, kan visse urin symptomer være til stede. Ifølge feil diagnose, disse inkluderer proteinuri og enzymuria. Enzymuria er en tilstand der det er enzymer som er tilstede i urin. Proteinuri er en tilstand i hvilken store mengder av protein utskilles i urinen.

Blod Signs

Det finnes flere forskjellige blod tegn på giftig nyre. Disse inkluderer økt blod-urea nivåer, økte nivåer av elektrolytter i blodet, økt blod-hydrogen ion nivå, økt blodtrykk og anemi, sier feil diagnose. Anemi oppstår når antallet av røde blodlegemer som er tilstede i blodet nedsettes.

Nyre Signs

Giftig nyre påvirker nyrene, så det er visse tegn og symptomer eksklusive til nyrene. Ifølge feil diagnose, disse inkluderer nyreskader, tubulær nekrose og nyre dysfunksjon. Nyreskader er rett og slett skade påvirker nyrene. Nyre dysfunksjon oppstår når nyrene ikke fungerer på sitt optimale nivå. Tubulær nekrose er en tilstand der nyrenes tubulære celler blir skadet på grunn av nyre vev får mindre oksygen enn de trenger for å fungere normalt. Tubulær nekrose slutt fører til akutt nyresvikt, ifølge Medline Plus, som kan føre til redusert urinmengde, væskeretensjon, kvalme, tretthet og forvirring.

Ubalanser og Fatigue

Vann ubalanse, elektrolyttforstyrrelser og tretthet er også tegn til giftige nyre. Disse tre tegnene oppstår som et resultat av nyrene ikke fungerer som den skal. En vann ubalanse oppstår når kroppens natriumkonsentrasjonen er enten for lavt eller for høyt, ifølge Discovery Health. Når mengden av vann i kroppen enten øker eller avtar, kan en elektrolytt ubalanse oppstå. Disse ubalansene kan føre til muskelkramper, tørst, irritabilitet, endringer i hjertefrekvensen og blodtrykket og beslag.

Giftig nyre kan også føre til tretthet. Når en person er trøtt de pleier å ha en mangel på både motivasjon og energi, sier MedlinePlus. De kan også oppleve apati og tretthet.

Symptomer på dårlig sirkulasjon

Dårlig sirkulasjon er også kjent som perifer arteriell sykdom (PAD) og er en type hjertesykdom som forårsaker problemer med blodstrømmen. Ifølge Mayo Clinic, personer med diabetes og andre typer hjertesykdommer som høyt blodtrykk, har en økt risiko for å utvikle PAD. Noen mennesker med dårlig sirkulasjon kan ikke ha noen symptomer, og alvorlighetsgraden av symptomene kan forverres over tid og varierer fra person til person.

Kramper

Claudicatio intermittens er smertefullt kramper i leggen av beinet hos personer med dårlig sirkulasjon. Det skjer vanligvis etter gang eller trapp klatring.

Nummenhet

Personer med PAD kan ha nummenhet i ben og fot som kan komme og gå, og kan være i ett eller begge ben, ifølge Mayo Clinic.

Pain

PAD kan føre til smerter i bena under trening, mens resten eller liggende, og kan være belastende nok til å forårsake søvnforstyrrelser.

Kulde

Dårlig sirkulasjon til bena kan føre til kulde i føttene og forekommer ofte i bare ett ben av gangen.

Sår

PAD kan forårsake sår på bena og føttene som leges sakte eller bli verre over tid på grunn av utilstrekkelig sirkulasjon, og personer med diabetes kan ha enda større risiko for sår og sår på føttene.

Hår og negler

Tap av hår på beina og problemer med tåneglene som sprekkdannelser, deling eller faller av kan skyldes dårlig sirkulasjon.

Infeksjoner

Personer med PAD kan være mer sannsynlig at lider av hudinfeksjoner og andre typer infeksjoner på grunn av en forsinkelse i evnen til hvite blodlegemer til å svare på fremmede celler i kroppen. Ifølge Cleveland Clinic, er disse infeksjoner er vanlig hos mennesker som har hatt dårlig sirkulasjon i lang tid.

Tegn og symptomer på dårlig sirkulasjon

Dårlig blodsirkulasjon i kroppen kan være en midlertidig tilstand, for eksempel fra å forlate en etappe i en stilling for lenge, eller tegn på problemer med blodsirkulasjon. Når arteriene er blokkert eller om det andre problemer, kan resultatet bli en potensielt livstruende tilfelle av dårlig blodsirkulasjon, spesielt når ledsaget av hjertesykdom eller diabetes. Det finnes en rekke symptomer forbundet med dårlig blodsirkulasjon.

Sensation

Kribling, brennende eller nummen følelse i kroppen er store tegn på dårlig blodsirkulasjon. Disse vanligvis skje i hender, armer, føtter og ben.

Emosjonelle Signs

Hukommelsesproblemer og lav entusiasme eller energi ledsaget av noen av de andre fysiske symptomer kan være et tegn på dårlig blodsirkulasjon.

Dårlig Healing

Et tegn på dårlig sirkulasjon er sår som ikke er healing riktig, særlig i armer, føtter og ben.

Color Endringer

Dårlig blodsirkulasjon kan føre til en opptreden av blueness eller voksaktig blekhet i ens hudfarge, ifølge Mayo Clinic. I alvorlige tilfeller av dårlig sirkulasjon, kan en del av lemmer blir lilla eller svart.

Pusteproblemer

Kortpustethet og uregelmessig hjerterytme kan også følge andre tegn på dårlig blodsirkulasjon.

Behandling

Økt mosjon, å miste vekt og kontrollere blodtrykket og kolesterol under en lege tilsyn kan lindre dårlig blodsirkulasjon, ifølge Foot Smart.

Medisinsk & Encyclopedia Symptomer på en sviktende Nyre

Nyresvikt eller nyresvikt, kan klassifiseres som enten kronisk eller akutt. Akutt nyresvikt oppstår når nyrene plutselig svikter, som kan være på grunn av hjertesvikt, sirkulatorisk sjokk, legemidler, toksiske kjemikalier, obstruksjon, eller nyresykdom. Kronisk nyresvikt er problemer som bygger eller vedvarer over lang tid.

Urin Symptomer

I de tidlige stadier av kronisk nyresvikt, er det en økning i frekvens og volum av urin. Dette fører ofte til en person trenger å urinere flere ganger om natten, på grunn av den manglende evne til nyrene til å absorbere vann, noe som også forårsaker en økning i urinvolum. I akutt nyresvikt, men det kan bli redusert urinmengde.

Blod Symptomer

Kronisk nyresvikt årsaker økte nivåer av urea, et metabolsk avfall, i blodet, og i henhold til "Merck Manual of Medical Information". I akutt nyresvikt, nivåer av både urea og kreatinin øker blod, som gjør konsentrasjoner av fosfat, parathyroid hormon, og kalium (litt). I mellomtiden nivåer av vitamin D og kalsium nedgang. Blood surhet er også økt.

Fordøyelsessymptomer

Opphoping av giftstoffer forårsaket av kronisk nyresvikt kan ha mange effekter på fordøyelseskanalen, inkludert tap av matlyst, kvalme, oppkast, betennelse i slimhinnen i munnen, og en ubehagelig smak i munnen. Disse symptomene kan føre til feilernæring og vekttap. Intestinal magesår og gastrointestinal blødning er også vanlig.

Hud-relaterte symptomer

Ved kronisk nyresvikt, kan huden bli gul-brun. Av og til ureakonsentrasjon er så høy at det krystalliserer fra svette, og danner et hvitt pulver på huden, kjent som uremisk frost. I noen tilfeller er det ubehagelig generalisert kløe. Ved akutt nyresvikt, noen mennesker utvikler hudutslett.

Sekundære betingelser

På grunn av den manglende evne til nyrene å fjerne overflødig salt og vann, høyt blodtrykk ofte utvikler seg, noe som kan føre til slag, hjertefeil eller feilfunksjon hjernen, noe som resulterer i kramper eller anfall. Akutt nyresvikt fører ofte lungeødem, ifølge Dr. Benjamin F. Miller, forfatter av "Encyclopedia og Dictionary of Medicine, Nursing, og Allied Health."

Andre symptomer

I avanserte stadier, nyresvikt forårsaker giftstoffer å bygge opp i blodet, forårsaker en person til å føle seg trette, dekk lett, og blir mindre mentalt. Med økt giftig buildup, nerve og muskelsymptomer utvikle, inkludert muskelrykninger, muskelsvakhet og kramper. En følelse av prikking og stikking kan utvikle seg i ekstremiteter, eller følelse kan gå tapt helt.

Foods å unngå med dårlige nyrer

Foods å unngå med dårlige nyrer


Nyrene er primært ansvarlig for å behandle avfall og hjelpe flush giftstoffer fra kroppen vår. De kan også regulere blodtrykket og vår natriumbalansen. Opprettholdelse lyd nyre-funksjonen er viktig for å opprettholde en god helse. Hvis nyrene ikke fungerer som de skal, eller du har en identifisert nyresykdom, justere kostholdet og unngå visse matvarer vil gå noen måte å fremme sunn funksjon.

Animalske proteinkilder

Animalske proteinkilder er vanskelig å fordøye og plassere stress på nyrene. Reduser inntaket av fisk, rødt kjøtt, fjærkre og meieriprodukter og erstatte med vegetariske kilder som soya.

Foods høy i natrium

Prøv å redusere natrium forbruk. Cut bearbeidet mat fra kostholdet ditt, alltid velge for ferske råvarer. Andre matvarer høy i natrium inkluderer supper, sauser, chips, bearbeidet ost og kjøtt erstatter som vegetar burgere og pølser.

Foods høy i kalium

The American Association of nyrepasienter (AAKP) antyder bare redusere kalium forbruk hvis nyrefunksjonen din er redusert til mindre enn 20%. To tredjedeler av kosttilskudd kalium kommer fra frukt og grønnsaker. Den AAKP anbefaler å begrense inntaket til fem porsjoner per dag.

Foods høy i fosfor

Mat med høyt konsentrerte fosfor er best unngås for å redusere stress plassert på nyrene. Meieriprodukter er den viktigste kilden til konsentrert fosfor så prøv å kutte melk, ost og fløte fra kostholdet ditt. AAKP fastslår at en del av meieri per dag er akseptabelt.

Gode ​​dietter for dårlige nyrer

Nyrene er en stor del av avfallssystemet i kroppen, som er ansvarlig for å behandle visse typer av næringsstoffer og regulere væskebalansen i kroppen, blant andre oppgaver. Når sykdom eller kronisk infeksjon kompromisser effekten av nyrene, bør det treffes tiltak for å forbedre deres levetid ved å redusere det samlede volumet av deres arbeidsmengde. Dette gjøres ved å redusere forbruket av næringsstoffer som altfor stresser nyrene, inkludert proteiner, natrium, fosfor og kalium.

Protein Reduction

Redusere de samlede protein forbruket til det som tilsvarer ikke mer enn fem minutter på syv gram kjøtt per dag, ifølge helse nettstedet Peacehealth.org. Dette funker til omtrent 40 til 60 gram protein. Mens kroppens primære kilde til protein er kjøtt og meieriprodukter, husk at mange matvarer inneholder spor (nedre) mengder protein i tillegg, som kan legge opp over tid. Derfor må du være flittig i å undersøke mat etiketter for alle matvarer for å bo under denne grensen. Videre tror ikke at "less is more", fordi kroppen krever en viss grad av protein for å bygge og reparere vev, så tar sikte på å treffe protein grensen og ikke med vilje skyte under den.

Sodium Reduction

Tar sikte på å begrense det samlede natrium forbruk til mindre enn 2000 mg per dag. I tillegg til å ta stress ut av nyrene, kan dette bidra til å løse problemer med hypertensjon (høyt blodtrykk) i tillegg. For å redusere mengden av natrium i kosten naturlig, unngå matvarer som er pre-forberedt (behandlet), hermetisk elementer, salt økende elementer som chips og pretzels og saltet kjøtt som skinke, bacon og lunchmeat.

Kalium og fosfor Reduction

Utføre enkle mat erstatninger for å begrense det samlede inntaket av både kalium og fosfor. Unngå inntak av meieriprodukter, nøtter, mutter Butters, linser, frø, cola, øl, bananer, tomater, rosiner, appelsiner, sjokolade og brokkoli. I stedet for de nevnte elementer, konsumere melkeerstatning, squash, epler, pærer, ris, bønner, salat, vannmelon, kirsebær og tyttebær. Disse matvarer vil bidra til å gi kroppen din med vitaminer og mineraler samtidig unngå høye nivåer av enten kalium eller fosfor.

Dårlig nyrefunksjon Symptomer

Dårlig nyrefunksjon Symptomer


Hvis legen mistenker at nyrene ikke fungerer som de skal, vil han trolig foreslå at du har en blodtest utført som vil måle kreatinin nivåer. Kreatinin er et avfalls biprodukt som er produsert av nyrene. Hvis dine nivåer av kreatinin er ute av normalområdet, kan det betegne dårlig nyrefunksjon. Resultatene av blodprøve og symptomer som du opplever vil alle bli tatt hensyn til ved fastsettelse av en medisinsk behandlingsplan.

Endringer i vannlating

Endringer i vannlating er vanligvis det første tegn på dårlig nyrefunksjon. Selv om noen vannlating symptomer kan tilskrives andre problemer som en nyre eller blære infeksjon, bør endringer som er unormal bli behandlet av en lege. US National Library of Medicine forklarer at en nedgang i urinproduksjon eller manglende evne til å passere urin kan være et avslørende tegn på at nyrene er ødelagt.

Fatigue

Nyreproblemer kan noen ganger være kombinert med sekundære tilstander som anemi. Hormonet erytropoietin spiller en viktig rolle i å hjelpe benmargen i bein produsere røde blodceller. Anemi er ganske vanlig hos pasienter som har dårlig nyrefunksjon fordi nyrene ikke produserer nok erytropoietin. Ifølge National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse (NKUDIC), er anemi ansvarlig for noen av tretthet som føles av pasienter med dårlig nyrefunksjon.

Kvalme, oppkast og tap av appetitt

Nedsatt under-perfusjon, eller uremia, er en tilstand som er assosiert med dårlig nyrefunksjon. Tilstanden er forårsaket av en opphoping av giftige avfallsstoffer i blodet. Nyrer som fungerer dårlig ikke filtrere blodet skikkelig, og dermed forårsaker andre kroppslige organer svikter og produsere giftige biprodukter. Dette scenariet kan føre til alvorlig magesyke og kvalme. Vekttap er vanligvis en sekundær bivirkning av uremi.

Hudforandringer

Ifølge American Association of nyrepasienter, kan dårlig nyrefunksjon resultere i hudforandringer som hyper-pigmentering. Den hyper-pigmentering tilstand fører til at huden blir gule, og deler av kroppen som er regelmessig eksponert for solen kan endre til en dypere gul - nesten orange - utseende. Noen pasienter opplever motsatt effekt og utvikle blek hud som lett får blåmerker. Kronisk kløe som følge av tørr hud er også et symptom på dårlig nyrefunksjon, slik at påføring av en daglig fuktighets er avgjørende.

Muskelkramper

Muskelkramper er vanlig hos pasienter som opplever dårlig nyrefunksjon. Når nyrene ikke fungerer som den skal, kan kroppsvæsker og elektrolytter bli ubalansert. Denne ubalansen, kombinert med blod flow problemer, kan føre til muskel kramper, spesielt i bena. Davita.com antyder at trening og massasje kan lindre symptomene på smertefulle muskelkramper. Iført sko som er komfortable og gir støtte kan også være nyttig for etappe krampe lider.

Alvorlig nyre infeksjon symptomer

En nyre infeksjon oppstår oftest når en urinveisinfeksjon (UVI) har spredd seg utover blæren til nyrene. Nyre infeksjoner kan være svært alvorlig, og Mayo Clinic advarer om at en alvorlig nyre infeksjon kan føre til nyreskader, nyresvikt og død. Besøk din lege eller legevakten umiddelbart hvis du merker noen av symptomene nevnt nedenfor.

Vanlige symptomer

Alvorlige nyreinfeksjoner vil inneholde noen av symptomene på mindre alvorlige UVI infeksjoner, ifølge Mayo Clinic. Disse symptomene er smertefull vannlating, skyet eller illeluktende urin og en hyppig behov for å urinere.

Høy feber

En svært høy feber kan være et symptom på en alvorlig nyre infeksjon. The National Institutes of Health (NIH) advarer om at alvorlige infeksjoner kan forårsake en kroppstemperatur som overstiger 102 grader F og varer i mer enn noen dager.

Frysninger og nattesvette

Pasienter som lider av en alvorlig nyre infeksjon kan ha frysninger som forårsaker kroppen til å riste i løpet av dagen, etterfulgt av nattesvette om natten.

Kvalme og oppkast

NIH har funnet at symptomene på UVI kombinert med oppkast kan tyde på at smitten har spredd seg til nyrene og bli alvorlig.

Nedre ryggsmerter

Alvorlige nyreinfeksjoner kan forårsake intens smerte i nedre rygg, eller langs siden av kroppen, i henhold til NIH. Hele lysken kan også føle smertefullt.

Forstørrede Nyre Symptomer

En forstørret nyre kan være en smertefull og tilbakevendende tilstand som krever spesialisert behandling. I de fleste tilfeller en forstørret nyre påvirker mennesker over 30 år, og behandling kan være en livslang prosess.

Identifikasjon

En forstørret nyre er symptomatisk for polycystisk nyresykdom, en overveiende arvelig sykdom hvor et stort antall cyster vokse i nyrene. Disse cyster forårsake blokkeringer som resulterer i en opphoping av væske, og dette buildup fører til at nyrene til å forstørre og bli infisert.

De vanligste symptomene

De to mest vanlige symptomer på polycystisk nyresykdom er hypertensjon, også kjent som høyt blodtrykk og blod i urinen. Blokkering i nyrene hindrer blodet fra å strømme til nyrene som det skal, og når sirkulasjonssystemet registrerer at nyrene ikke får nok blod vil det øke hjertefrekvensen, tvinge pumping av mer blod. Dette skaper høy blod pressure.The nyrer er en del av systemet som skaper urin, og hvis nyrene er støttet opp med blod, så noe av det blodet vil dukke opp i urinen.

Ryggsmerter

Som nyrene forstørre, begynner de å legge press på bukhulen og ryggen. Av denne grunn, noen av de mer alvorlige symptomer på polycystisk nyresykdom er magekramper og smerter, sammen med skarp ryggsmerter. Det er normalt den ryggsmerter ledsaget av magekramper som indikerer forstørrede nyrer.

Nyrestein

Polycystisk nyresykdom kan være preget av nyrestein og / eller nyresvikt. En diagnose før disse symptomene viser seg er mulig, men nyrestein og nyresvikt er sent stadium symptomer på sykdommen. Nyre infeksjoner som forårsaker magesmerter og smerter ved vannlating også kunne oppstå.

Behandling

I de fleste tilfeller leger velger å behandle symptomene av polycystisk nyresykdom stedet for å fjerne cyster. Fordi nyrefunksjonen kan reguleres med riktig kosthold og medisiner, og på grunn av de mange cyster som normalt danner gjennom årene, fjerne cyster er sjelden et alternativ. En lege vanligvis vil velge å behandle symptomene, og deretter holde et tett øye på nyrefunksjonen og pasientens fremgang. Det er også viktig å kontrollere infeksjoner, slik at den forstørrede nyre ikke forårsaker andre organer til å bli infisert. I ekstreme tilfeller kan det være nødvendig å fjerne avfall fra blodet ved dialyse, eller hvis dialyse ikke er effektiv, vil deretter fjerne nyre eller en nyretransplantasjon være nødvendig. En transplantasjon ville være nødvendig bare hvis begge nyrer blir påvirket, eller hvis pasienten har kun en nyre og det er utvidet.