Digidexo.com

epilepsi og arbeid

Hvordan arbeide med epilepsi

For millioner av amerikanere som er rammet med epilepsi, kan arbeids være vanskelig. Anfall kan oppstå på nesten enhver tid, noen ganger uten advarsel. I tillegg kan noen av medisiner foreskrevet for å behandle epilepsi føre sin taker å bli døsig og sløv. For de som lider av epilepsi, er det et spørsmål om stolthet å behandle seg selv som om de ikke er deaktivert, uavhengig av deres tilstand. Arbeider, vanskelig om det kan være noen ganger, er en måte å føle seg som om ingen betingelse enda eksisterer.

Bruksanvisning

•  Ta en jobb med lite stress. For de som har epilepsi, stress er ansett som en viktig årsak for et anfall. Derfor er det i beste interesse for den epileptiske å søke etter jobber som tilbyr en noe stressfritt miljø. For eksempel kan det være tryggere å holde en jobb som resepsjonist i stedet for en servitør.

Ta medisinen din til å jobbe med deg. I noen tilfeller epileptikere kan ha et faresignal eller en aura før et anfall oppstår. Avhengig av typen av epilepsi noen har, kan de være i stand til å forhindre anfall inntreffer hvis de tar et medikament slik som Klonopin å avlaste sin angst. Selv om det ikke alltid fungerer, vil det ikke ha en sjanse til å jobbe med mindre du har den med deg.

Velg timer nøye. Hver epileptisk vet hva deres spesifikke triggere er, og en merkelig søvn mønster som forårsaker tretthet er en av dem. De kan også være tilbøyelige til å ha anfall på bestemte tider av dagen slik som tidlig på morgenen. Av denne grunn er det viktig å jobbe bare de timene du vet at du er mindre sannsynlig å ha et anfall, og å ikke jobbe flere timer enn du kan håndtere.

Snakk med din arbeidsgiver. På grunn av Americans with Disabilities Act, er det ikke nødvendig for en ansatt å avsløre sin medisinske tilstand til sin arbeidsgiver. Men i tilfelle av epilepsi, er det bedre å avsløre din tilstand til din potensielle arbeidsgiver, slik at det kan være til hjelp bør et anfall skje.

Informer dine medarbeidere. Mens mange som lider av epilepsi liker ikke å rope det fra det høyeste fjellet, det er i deres beste interesse å la sine medarbeidere vet at de har epilepsi, og fortelle dem hva de skal gjøre bør de ha et anfall mens på jobb. Det er mange misoppfatninger om hvordan ta vare på et epileptisk under og etter et anfall; hvis omsorgen ikke er riktig administrert, kan det føre til skade på epilepsi.

Postiktal hodepine behandling

Alle opplever smerte av en og annen hodepine. Personer med epilepsi vanligvis opplever hodepine før, under og etter et anfall. For de som opplever hodepine klassifisert som postiktal, er det flere behandlingstilbud tilgjengelig.

Fakta

Postiktal hodepine er den vanligste typen hodepine oppleves av pasienter med epilepsi. De oppstår like etter en anfall ender og kan vare fra 6 til 24 timer. Smerten kan de forårsake banke med pulsen eller være jevn med graden av smerter som varierer fra moderat til alvorlig, slik som å være arbeidsufør. Opptil 45 prosent av epilepsipasienter opplever dem etter at de fleste beslagene. Postiktal hodepine behandlinger enten fokusere på å lindre smerten når en hodepine har satt i eller forebygge hodepine skjer.

Over-the-Counter

En behandlingsalternativ for postiktal hodepine er å ta en over-the-counter hodepine smertestillende. Paracetamol, aspirin og ibuprofen er alle tilgjengelige uten resept. Lett tilgjengelig og relativt billig, de er en løsning for mennesker som opplever mindre alvorlige postiktal hodepine som ikke varer i flere timer.

Resept

For de som opplever mer intense postiktal hodepine enn over-the-counter smertestillende medikamenter kan håndtere, er det reseptbelagte medisiner som kan hjelpe. Som over-the-counter smertestillende midler, blir de tatt etter at hodepinen har satt inn. De inkluderer naproxen og en kombinasjon av butalbital og aspirin. En person med epilepsi kan arbeide med sin lege for å finne den som gir den mest effektive behandlingen for hennes postiktal hodepine.

Migrene medisiner

Postiktal hodepine er ofte umulig å skille fra migrene og noen pasienter ha nytte av å bruke behandlinger opprinnelig utviklet for å gi avlastning for migrenepasienter. Sumatriptan er en av de mest foreskrevet medikamentell behandling for migrene. Den triptan familien av narkotika er tilgjengelig i en rekke former, noe som gir en pasient lider postiktal hodepine og hans lege alternativer når det gjelder å finne den som passer best til hans behov.

Forebyggende

Noen mennesker velger å behandle postiktal hodepine ved å stoppe dem før de starter. Dette betyr vanligvis at en person må ta medikamenter hver dag, å holde et nivå mengden av medisin i sitt system. Noen mennesker tar beslag medisiner valproat. Antidepressiva, betablokkere og kalsiumblokkere er også foreskrevet for å hindre utbruddet av postiktal hodepine.

Hva Blood arbeid er nødvendig for medikamenthåndtering av epilepsi?

Epilepsi, en tilstand som oppstår når elektriske signaler i hjernen feiltenning, krever medisinsk behandling. Vanligvis er epilepsi kontrolleres med antiepileptiske reseptbelagte medisiner. Leger bruker rutineblodprøver for å overvåke medisinering nivåer og for å sikre at medisiner ikke gir farlige bivirkninger.

Betydning

Leger krever blodprøver for å måle natrium og kalium nivåer, for å sjekke blodceller, for å sjekke for normal nyre- og leverfunksjon og for å måle mengden av medisiner i blodet.

Time Frame

Leger vanligvis krever blod arbeid før du setter en pasient på en ny antiepileptikumet slik at de kan sammenligne fremtidige blod arbeid til grunnlinjen prøven. Blood testing vil da bli gjennomført med jevne mellomrom for å overvåke pasientens helse. Vanligvis leger krever nytt blod arbeid hvert halvår.

Funksjon

Rutine blod arbeid for epileptikere fungerer som en sikkerhetsforanstaltning. Det hjelper leger foreskrive riktig dosering av medisin med minst mulig bivirkninger. Den varsler også leger av noen alvorlige bivirkninger.

Betraktninger

Hvis du mistenker at du har en negativ reaksjon på ethvert epilepsi medisiner, bør du oppsøke lege som kan bestille ekstra blod arbeid for å se etter problemer.

Advarsel

Epilepsi medisiner kan ha negativ innvirkning og kan også føre til alvorlige komplikasjoner som leverskader. Derfor er det viktig å samarbeide med legens anmodninger om oppfølgingsblodprøver.

Sysselsetting Med Epilepsi

Sysselsetting Med Epilepsi


Mange mennesker med epilepsi kan fortsatt opprettholde tilfredsstillende arbeid, men de har ofte jobbe hardere for å gjøre det. Noen ganger trenger de spesiell innkvartering og, til tider, må overvinne fordommer eller frykt fra sine medarbeidere.

Problemer i å ansette

Hvis du har epilepsi, er det fire utfordringene du møter når vi leter etter en stabil jobb. Hvis du mangler opplæring eller ferdigheter fordi du har anfall eller bivirkninger fra medisiner, kan du være ubetinget for en bestemt stilling. Hvis du ikke kan kjøre på grunn av anfall eller hvis andre er motvillige til å kjøre deg til jobb, kan din jobbsøking bli hindret. Du jobber oppmøte også kunne bli påvirket bør du skaffe sysselsetting. Noen arbeidsgivere kan bekymre seg for sine selskapers ansvar i å ansette deg. Også kan andre ansatte være ubehagelig å jobbe med deg fordi de ikke forstår tilstanden.

Hjelp til å finne en jobb

For å hjelpe deg med å finne arbeid, list og bestemme dine kvalifikasjoner for en bestemt type jobb. Du kan også snakke med en yrkesveileder med erfaring i å hjelpe epileptikere eller finne jobbklubber gjennom Epilepsy Foundation i ditt område. Lokale offentlige tjenestegruppene kan tilby å transportere de med lidelser eller sykdommer som forhindrer dem fra kjøring. Utdanne en potensiell arbeidsgiver om epilepsi kan også hjelpe deg i å få en ønsket jobb.

Rettigheter i arbeidslivet

Americans with Disabilities Act, som ble vedtatt i 1990, gjør det ulovlig å diskriminere en person basert på hans eller hennes funksjonshemning. Før du søker på en jobb, bør du snakke med noen fra den lokale grenen av Epilepsy Foundation eller en sosialarbeider hvis spesialitet er sysselsettingsspørsmål. Hvis du under enten en søknadsprosess eller tiden av faktiske sysselsetting, du føler deg som om du har vært utsatt for diskriminering, kan disse menneskene gi deg råd og hjelpe deg med å sende inn en sak mot arbeidsgiver.

Hvordan identifisere Epilepsi Risikofaktorer

Hvordan identifisere Epilepsi Risikofaktorer


Det er generelt svært vanskelig å finne årsaken til epilepsi, men å vite risikofaktorer kan tillate deg å ta tiltak for å unngå visse typer oppførsel som kan føre til epilepsi. Likevel er det mulig å utvikle epilepsi uten å ha disse risikofaktorene. Les videre for å lære hvordan å bedre identifisere epilepsirisikofaktorer.

Hvordan identifisere Epilepsi Risikofaktorer

skjelne om du har opplevd eller er utsatt for traumer til hjernen, både interiør eller eksteriør, enten som kan føre til anfall. Disse typer av hjerneskader omfatte traumer til hodet, alvorlig mangel på søvn eller oksygen, slag, nyre eller hjertesvikt og tumorer. Visse infeksjonssykdommer kan også føre til hjerneskade som øker sjansene for å utvikle epilepsi, slik som viral encefalitt, meningitt og AIDS.

Kjenn din familiehistorie med epilepsi til å identifisere din personlige risiko. Genetiske forhold gått ned fra tidligere generasjoner er ofte årsaken til epilepsi, så har familiemedlemmer med epilepsi kan bety at du har større risiko. Forhold knyttet til stoffskiftet, for eksempel høyt eller lavt blodtrykk, er ofte genetisk og også vurdert risikofaktorer for epilepsi.

Identifisere årsaker til epilepsi som er spesifikke for din aldersgruppe. For eksempel, dårlig ernæringsmessig vaner og høy feber er spesielt vesentlige risikofaktorer for barn. I pensjonister, Alzheimers sykdom og slag er av større bekymring.

Vær oppmerksom på miljøforholdene i de stedene du bor og arbeider, som de kan også være risikofaktorer for epilepsi. Tung eksponering for giftstoffer som karbonmonoksid eller bly kan føre til anfall. Overdreven bruk av og abstinenssymptomer knyttet til stoffer som kokain og alkohol er også vurdert risikofaktorer for utvikling av epilepsi.

Redusere risikoen for å utvikle hjerte-og karsykdommer som kan føre til hjerneskade. Spis en næringsrik, godt balansert kosthold og mosjon på regelmessig basis for å opprettholde en sunn vekt. Begrense mengden alkohol du drikker og unngå sigarettrøyk.

Hint

  • Hvis du har noen av risikofaktorer for epilepsi, snakk med legen din eller fastlegen om måter å redusere risikoen.
  • Bruk en sikkerhetsbelte når man kjører i eller kjøre biler for å hindre hodeskader, noe som kan føre til anfall. Bruk alltid hjelm under sykling og motorcycling aktiviteter, samt mens ski og snowboard.
  • Alkohol, kan føre til avhengighet, noe som i sin tur kan resultere i abstinenssymptomer. Disse abstinenssymptomer er blitt vist å forårsake skade på hjernen, noe som kan forårsake anfall. Snakk med legen din hvis du tror du et problem med alkohol.

Måter å hindre Epilepsi

Epilepsi er en lidelse forårsaket av unormal elektrisk signalering i hjernen. Det er preget av svært varierende symptomer på tilbakevendende anfall, og kan skyldes en rekke årsaker, blant annet hjerneskader, sykdom, misdannelser i hjernen ledningsnett og kjemiske ubalanser i hjernen. Selv om det ikke er strengt mulig å hindre epilepsi, dets symptomer er kontrollerbar reversibel eller i et betydelig antall tilfeller.

Medisinering

Ifølge Mayo Clinic, er medisinering vanligvis det første alternativet i behandling av epilepsi. Hvis du er diagnostisert med sykdommen, vil legen din sannsynligvis begynne ved forskrivning en lav dose av et enkelt krampestillende som er mest sannsynlig å ha en positiv effekt på dine spesielle symptomer. Han vil da ta litt tid å bedømme medisinering effekter. Hvis startdosen er utilstrekkelig, vil han øke dosen og foreta en ny observasjon av dine symptomer. Vær oppmerksom på at i noen tilfeller det første stoffet alternativet vil ikke være i stand til å kontrollere din epilepsi. Hvis dette er sant for deg, legen din vil prøve et annet medikament, eller om nødvendig bruke en kombinasjon av to ulike medikamenter.

Rapportering potensielle bivirkninger

Uansett medisinering valgt, vil du oppleve noen mengde bivirkninger fra deres bruk. Vanlige relativt milde bivirkninger er vektøkning, svimmelhet, tretthet, hudutslett, bentetthet tap og tale og koordinasjonsvansker. Mindre vanlige, men mer alvorlige potensielle bivirkninger er alvorlig utslett, depresjon, selvmordstanker eller handlinger, og betennelse i bukspyttkjertelen eller andre organer. Du må arbeide med legen din for å minimere virkningen av farlige komplikasjoner. Først og fremst, rapportere eventuelle selvmords lyster eller endringer i humør eller atferd umiddelbart. Følg alle retninger for å ta medisinen, og fortelle legen din før du tar andre medisiner, enten resept eller over-the-counter. Ikke slutte å epilepsi medisiner uten legens klare instrukser.

Medisinering Outcomes

Hvis du følger alle medisiner retningslinjer og forholdsregler, er det en god sjanse dine epilepsi symptomer vil være helt kontrollert. Faktisk mer enn halvparten av pasientene få total lindring med sin første medisinen. Hvis du fortsatt anfallsfrie i to år eller lenger, kan legen vurdere å seponere legemidlet. I noen tilfeller er dette stans i behandlingen er permanent, og pasienter kan leve resten av livet uten å oppleve noen ytterligere beslag. Hvis barnet har epilepsi, det er mer enn en 50 prosent sjanse for at permanent beslag lettelse på dette innlegget-medisinering stadiet vil oppstå.

Andre behandlingstilbud

Hvis epilepsi ikke er godt kontrollert av medisiner, kan legen din foreslå bruk av et par alternative behandlingsformer. Vagus nerve stimulering innebærer implantasjon av en enhet under huden på brystet som sender elektriske støt til hjernen via vagusnerven. Denne metoden kan gi så mye som 30 eller 40 prosent reduksjon i symptomer. Din lite barn kan være i stand til å delvis kontrollere symptomer ved å spise det som kalles en ketogen diett, som er lav på karbohydrater og høy på fett.

I noen tilfeller kan operasjon være nødvendig for å kontrollere dine symptomer. Spør legen din om detaljene i noen prosedyre han kan utføre.

Hvem Oppdaget epilepsi?

Hvem Oppdaget epilepsi?


Epilepsi rammer mer enn 18 millioner mennesker i USA. Det er en funksjonshemming som negativt påvirker mange aspekter av deres liv, og leve med denne funksjonshemming kan være frustrerende og pinlig. Hadde det ikke vært for arbeidet med mange flotte nevrologer, dette funksjonshemming kanskje aldri blitt forstått, eller ville store fremskritt er gjort i sin behandling.

Historie

Epilepsi er den eldste kjente forstyrrelse i hjernen, og kan dateres tilbake til bibelsk tid. Men i disse tidlige tider, folk forstod ikke epilepsi eller dens årsaker, og de påførte ble ofte ansett besatt. Det var ikke før arbeidet med Dr. John Hughlings Jackson i 1870 at alle forsto hva epilepsi var eller hvorfor beslagene gjort. Dr. Jackson er best husket for å finne ut hvorfor epileptiske anfall finne sted, hvor de starter og de mange formene de kan ta på seg. Han var den første personen til å si at unormale psykiske tilstander kan skyldes et strukturelt problem i hjernen, spesielt i hjernebarken der anfall ofte finner sted. I 1892 ble han, sammen med to av sine kolleger, grunnla National Society for Ansettelse av Epileptikere, nå kjent som The National Society for epilepsi. Det var Dr. Jacksons arbeid i nevrologiske lidelser som banet vei for fremdriften dagens leger har gjort i diagnostisering og behandling av epilepsi.

Betydning

Hadde Dr. Jackson aldri utforsket verden av epilepsi, kan de som lider av det fortsatt være stereotype som blir styrt av demoner. Hans forskning og skriverier om emnet har hjulpet vitenskapen med et middel for å diagnostisere epilepsi og utvikle medisiner for å forebygge og behandle anfall lidelser. Dr. Jackson arbeid har bidratt til å redde livet til mange epileptikere; Han ble inspirert til å gjøre det etter å ha mistet sin egen kone til et epileptisk krampe. Han var en pioner i dette feltet av medisin og hans arbeid har etterlatt seg en varig innflytelse i verden av nevrologi.

Funksjoner

Dr. Jackson forskning viste at anfall oppstår vanligvis i frontallappen i hjernen som kalles hjernebarken. Han dokumenterte at et epileptisk anfall var ikke en sykdom, men snarere et symptom. Mens han dykket dypere inn i sine studier, oppdaget han at de unormale elektriske impulser som finner sted i frontallappen beveget seg gjennom kroppen, forårsaker spasmer og rykninger bevegelser oftest identifisert med anfall. Han oppdaget også at det var ulike typer epilepsi, alle med sine egne symptomer og behandlinger. En grand mal anfall er den mest alvorlige typen anfall, påvirker hele kroppen. De som opplever grand mal anfall vil miste bevisstheten, forårsaker dem til å kollapse til bakken. En avstivning av legemet vil skje og deretter en ukontrollerbar, voldsomme rykk vil finne sted. De som lider av myoklone anfall vil oppleve en serie av sporadiske rykk. I noen tilfeller vil rykking bli voldelig, og de vil slippe eller kaste en gjenstand de holder. Abscence anfall vil resultere i en kortvarig bortfall av bevissthet og kan presentere seg med bare noen få, om noen, symptomer. Den epileptisk er kanskje ikke klar over at dette har skjedd. Under lengden på denne anfall, vil epileptisk stirre tomt ut i rommet.

Betraktninger

Det er mange variabler som er involvert som bidrar til et epileptisk har et anfall. Noen anfall oppstår på grunn av raske lysglimt, mens andre opplever dem fordi de er utmattet eller altfor stresset. Noen mennesker opplever det som kalles en aura, en advarsel av former som indikerer et anfall er i ferd med å skje. Ikke alle opplever en aura om, i så fall utbruddet er plutselig og uventet. Hvis du er i nærheten en epileptiker som han begynner å gripe, det beste du kan gjøre for ham er å senke ham sakte til bakken i et område der han ikke vil bli skadet. Prøv å plassere noe under hodet hans, og vente på episoden til slutt. Når anfallet er over, lå ham på hans sider for å komme seg. Det kan ta noen minutter å komme seg rundt, og du trenger å bo sammen med ham til han er våken igjen. Hvis du er en epileptiker, sørg for å varsle dem du er i hyppig kontakt med og gi råd til dem hva de skal gjøre i tilfelle du noen gang opplever et anfall mens du er med dem.

Advarsel

Det er mange ting som ikke bør gjøres mens en person opplever et anfall, så det kan bare gjøre episoden verre eller forårsake skade på både deg og ham. Plasser aldri noe i epileptisk munn. For mange år siden var det tenkt at å plassere et objekt på tungen ville hindre ham i å svelge den. Det er umulig å svelge tungen, og når et objekt er plassert i munnen, kan det resultere i en skade på deg og kan muligens bryte kjeven av epilepsi. Det er også viktig å ikke gi ham noe mat eller drikke fullt restituert, for å unngå kvelning. Aldri jag ham ut av restitusjonsperioden. La ham komme rundt på egen hånd og deretter sakte begynne å stille ham spørsmål, som vil hjelpe ham til å innse hvor han er. Hvis du er en epileptiker, sørg for å unngå eventuelle stimuli eller miljøer som kan utløse anfall. Sørg for at du utdanne deg selv, også, når du har blitt diagnostisert av nevrologen. Jo mer du vet om din spesielle tilstand, jo tryggere blir du.

Menneskelig Epilepsi

Menneskelig Epilepsi


Epilepsi er en ofte misforstått fysisk tilstand som påvirker hjernens kjemi av en person. En bedre forståelse av tilstanden hjelper de som har epilepsi, så vel som de som kjenner kanskje noen som lider av epilepsi. Det er mulig å behandle med medikamenter, men tilstanden er pågående.

Hva Epilepsi er

Som et nervesystem tilstand, er epilepsi best kjent for beslag at det fører til. Svært få mennesker faktisk ser noen med en pågripelse i dag på grunn av forebyggende behandling, men det er ofte vises på TV eller i filmer i en eller annen form. Denne imaginære skildring kan fordreie sannheten om epilepsi.
Epilepsi manifesterer seg mest synlig med fysiske beslag. Årsaken til beslaget er på grunn av en plutselig økning i elektrisk aktivitet i hjernen. The Mayo Clinic sier epilepsi kan være et resultat av genetikk, et nervesystem skade eller en underliggende medisinsk tilstand og ofte den eksakte årsaken er ikke identifisert. Når det skjer, kan epilepsi fortsette og bli utløst av helse, kosthold eller en reaksjon på en miljø trigger.

Epileptiske anfall

Beslaget i seg selv er kroppens fysiske reaksjon på den elektriske bølge kommer inne i hjernen. Beslaget har en tendens til å forveksles med epileptisk tilstand, men det er bare et symptom. Beslag kommer i varierende intensiteter. De kan variere fra knapt bli lagt merke til av personen med tilstanden eller noen andre, til en full blåst kropps arrest der motivet faller ned og thrashes rundt uberegnelig. Den spesifikke elektriske aktiviteten bursts rundt cortex av hjernen som igjen påvirker nervesystemet nedover ryggmargen.

Fare for Forekomst

Når diagnostisert med en sann epileptisk anfall som bekreftes av en lege, vil om lag 50 prosent av disse pasientene oppleve en annen anfall igjen innen et år, ifølge Epilepsi nettside. Hvis den underliggende medisinsk grunn er et kjent hjerneskade, statistikken doble i risiko sannsynlighet. Etter oppstår det andre beslaget, fysisk synes mønsteret å etablere seg som en pågående symptom tilstand. For å bekrefte disse sannsynlighetene, leger vil vurdere en pasient via en nevrologisk undersøkelse, inkludert en rekke tester for å fastslå tilstedeværelsen av epilepsi.

Den Seizure Cycle

Epilepsi hjemmeside beskriver epileptisk anfall etter en trefaset prosess: begynnelsen, midtpunktet, og sluttfasen.
I begynnelsen kommer på med symptomer som ligner på hva migrenepasienter kan noen ganger føler. Det kan være en slags visuell aura eller økt følsomhet som kroppens nervesystem begynner å piffe opp. Men dette er ikke alltid tilfelle, og noen lider gå rett til en middelfase uten advarsel.
Den midterste fasen fortsetter den sensoriske følelse av begynnelsen fase og det høyner til en full pågripelse tilstand, inkludert fysiske kramper. Uten begynnelse advarsel den lidende kan plutselig oppleve mellomfasen på samme måte. Dette er ledsaget av den plutselige tap av kroppsbeherskelse.
Enden fasen er en avslutning av den elektriske aktivitet og å gjenvinne normal kropps kontroll. Det kan være veldig rask eller utvinning kan ta en stund, avhengig av individuell tilstand. Bevissthet kommer tilbake lik en prosess med å våkne opp og noen hukommelsestap under anfallet kan forekomme.

Befolknings Sannsynlighet

Epilepsi er ikke begrenset til en bestemt aldersgruppe. De som har lidd hodeskader som fotballspillere, boksere og motorsykkel ulykke ofre ser ut til å oppleve tilstanden mer. Ifølge US Centers for Disease Control, 2,5 millioner mennesker i USA får behandling, som arbeider ut til mindre enn 10 personer ut av hver 1000.

Epilepsi og læring

Omtrent 40 prosent av barn i alderen fire til 15 med epilepsi også lider av en eller flere ekstra nevrologiske lidelser som resulterer i en lærevansker eller vanskeligheter, i henhold til lærevansker Association of America. Disse kan variere fra mindre konsentrasjonsproblemer til ekstrem svekket hukommelse og kan drastisk påvirke et barns faglig omdømme og selvbilde. Forstå hvordan epilepsi påvirker læring kan hjelpe foreldre og lærere å bli bedre forberedt på å håndtere problemer når de oppstår.

Fakta om epilepsi

Epilepsi er en nevrologisk lidelse som rammer omtrent en til to prosent av alle mennesker og er preget av tilbakevendende anfall forårsaket av overflødig elektrisk aktivitet i hjernen, ifølge Epilepsy Foundation. Barn står for om lag en tredel av alle tilfeller diagnostisert hvert år. Epilepsi kan være forårsaket av genetikk, hodeskade, prenatal skade, medisinske tilstander eller sykdommer som hjernehinnebetennelse eller AIDS. I omtrent halvparten av tilfellene er årsaken ukjent. Beslag er vanligvis behandles med antiepileptiske medisiner.

Typer lære Forstyrrelser

Hukommelsesproblemer forbundet med epilepsi er en av de vanligste forstyrrelser til læring, i henhold til lærevansker Association of America. De kan variere fra mindre glemsel å fullføre desorientering. Læring kan bli forstyrret på mange andre måter. Barn kan ha vansker med ett eller flere områder av matematikk, lesing og skriving eller problemer med tale og forståelse. Andre funksjonshemninger kan eksistere hos barn med epilepsi, inkludert ADHD, autisme eller utviklingsmessige forsinkelser.

Epilepsi-relaterte årsaker

Lærevansker relatert til epilepsi kan være forårsaket av flere ulike faktorer. Grand mal anfall kan føre til svekket hukommelse og midlertidig tap av bevissthet. Under et fravær, kan anfall hindre en student fra å høre hva læreren sier. Natte anfall kan øke tretthet på dagtid, noe som gjør det vanskelig for barnet å fokusere. Anti-anfall medisiner kan føre til talevansker, døsighet, rastløshet, konsentrasjonsvansker og nedsatt kognitiv funksjon, spesielt hvis mer enn én medisiner brukes.

Psykologiske effekter

Lærevansker påvirker mer enn et barns faglig nivå. Barn med lærevansker kan lide av kronisk lav selvfølelse og frustrasjon. De kan føle seg flau eller utstøtt og har vanskeligheter med eller holde på venner. Den daglige kampen kan føre til atferdsproblemer i skolen og hjemme. Effektene kan grenen ut til hele familien, forstyrre hele rutiner og forårsaker belastning på ekteskap, ifølge National Center for lærevansker.

Hjelpe et barn med lærevansker

Dra nytte av tidlig intervensjon programmer som kan være tilgjengelige gjennom ditt barns skole. Arbeid med fagfolk for å utvikle en plan, sette klare regler og forventninger til barnet og legger vekt på sine sterke sider. Hold en åpen linje for kommunikasjon og lar barnet til å uttrykke frustrasjoner. The National Center for Learning Disabilities antyder foreldre bruker spilletid som et pedagogisk verktøy ved å oppmuntre nye interesser som musikk, sport eller dyr for å hjelpe barnet å utvikle nye ferdigheter og øke selvtilliten.

Stem Cell behandling for epilepsi

Stem Cell behandling for epilepsi


Epilepsi er en forstyrrelse i hjernen som involverer gjentatte og spontane anfall. Epilepsi er også kalt anfall lidelse. Et anfall oppstår når en bølge av elektrisk aktivitet påvirker en del av hjernen. Anfall kan ha mange symptomer, og kan vare fra noen få sekunder til flere minutter. De kjennetegnes vanligvis av en bevisstløshet og kramper. Embryonale stamceller kan bidra til hjernevev regenerering og kan redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av anfall, ifølge en studie presentert for den europeiske kongressen om epileptologi i Wien, Østerrike.

Stamceller

Det finnes tre forskjellige typer stamceller, inkludert voksen, vev-spesifikke og embryonale, ifølge National Institutes of Health. Stamceller har evnen til å spesial inn i en rekke celletyper. Embryonale stamceller er de mest allsidige og kan utvikle seg til en hvilken som helst annen type av celler i kroppen.

Stem Cells for Epilepsi

Ifølge en studie ved University of California Davis, har ca. 30 prosent av pasienter med epilepsi ikke svare på dagens antikonvulsive medisiner. Dette har ført forskere til å arbeide for å finne alternative behandlinger, inkludert de som involverer stamceller.

Neuropeptide Y

Neuropeptid Y (NPY), et antikonvulsivt middel som finnes i den friske menneskelige hjernen, er blitt funnet å være mangelfull i en stor andel av epileptiske pasienter. Ifølge en studie av American Epilepsy Society, har NPY blitt funnet å være assosiert med elektrisk regulering i hjernen. I en ny forskning forslaget fra University of California Davis, håper forskerne å ingeniør stamceller til å uttrykke NPY, og deretter introdusere konstruerte stamceller til epileptisk hjerne.

Ytterligere forskning

Forskere ved University of California har funnet ut at plastisitet av embryonale stamceller kan bidra til å reparere hjerneceller som har blitt skadet av gjentatte anfall. Anfallslidelser er preget av hypereksitabilitet forskjellige typer hjerneceller, noe som betyr at de er mer utsatt enn friske hjerneceller til tordenvær. Vi presenterer friske stamceller har vist seg å roe dette elektriske hjerneaktivitet hos rotter.

Fremtidige utfordringer

Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag forskerne fortsatt ikke fullt ut forstår hvordan cellene blir spesialiserte. Det er fortsatt mange problemer med spesialisering stamceller i laboratoriet. Spesialisering stamceller til å utføre bestemte funksjoner som er nødvendig for mange stamcelle terapier. Immunavstøtning er også et vanlig problem med stamcelleterapi, selv om denne risikoen minimeres med embryonale stamceller. Dessverre, til embryonale stamceller er lett tilgjengelig for forskning, sine fordeler og bruksområder kan ikke realiseres fullt ut.

Hvilken betydning har Epilepsi Ha på et barns utvikling?

Ifølge Epilepsy Foundation, de fleste barn som har epilepsi lever normale liv og utvikler seg normalt. Imidlertid vil deres liv være litt annerledes ved at de må ta medisin hver dag og besøke leger ofte. Noen barn kan oppleve utviklingsproblemer knyttet til deres evne til å lære når anfallene forekommer ofte.

Typer

Typer av utviklingsproblemer som kan oppstå hos barn med epilepsi omfatter akademiske vanskeligheter i skriving, lesing og matematikk. Noen barn med epilepsi, kan ha problemer med tale og kommunikasjon i tillegg. Læring kan være svekket av problemer med oppmerksomhet, hukommelse og hyperaktivitet.

Effekter

Et anfall lidelse kan påvirke barnets evne til å opprettholde oppmerksomheten; Dette kan variere fra dag til dag. Barn kan ha problemer med å betale oppmerksomhet på grunn av trøtthet som oppstår som følge av natta anfall. Dessuten kan noen barn har flere petit mal anfall i løpet av dagen, noe som forstyrrer deres evne til å behandle og huske informasjon presenteres. Anti-anfall medisiner kan også forårsake problemer med mental prosessering og kan føre til tretthet.

Misforståelse

Ifølge Merck, har de fleste anfallslidelser ikke føre til varig hjerneskade. Anfall som fortsetter i flere timer kan skade hjernen; imidlertid anfall sjelden vare så lenge. Langvarige anfall er spesielt farlig hvis de er ledsaget av høy feber.

Betraktninger

Utdanning innkvartering kan være nødvendig for barn med krampeanfall. Noen overnattingssteder som kan være nyttig inkluderer sitteplasser barnet på forsiden av klasserommet, å redusere mengden av skriftlige arbeider, og gir visuelle hjelpemidler når det er mulig og overvåke barnets forståelse ofte.

Intervensjon

Barn med et anfall lidelse trenger tidlig intervensjon for å ta lærevansker og for å bestemme sine akademiske svakheter. Barn med epilepsi vil typisk lærer best i en strukturert setting og med direkte instruksjon. En-til-en undervisning trolig vil gi de beste resultatene. Barn med epilepsi kan kreve spesialpedagogiske tjenester til adressen deres individualiserte behov.

Medisin som brukes mot depresjon og epilepsi

Medisin som brukes mot depresjon og epilepsi


Mens depresjon ikke kan føre til epilepsi, blir diagnostisert med epilepsi kan føre til alvorlig depresjon. Heldigvis finnes det en rekke medisiner tilgjengelig som behandler begge.

Statistikk

Ifølge eksperter på epilepsy.org.uk, depresjon er kjent for å være til stede hos personer med epilepsi mer enn noen annen type tilstand.

Advarsler

Aldri bestemme om noen metode for epilepsi og depresjon behandling uten først å konsultere en lisensiert medisinsk lege.

Narkotika

Behandlinger ofte foreskrevet av leger for å håndtere depresjon og epilepsi inkluderer antidepressiva. Rådgivning anbefales også i håndteringen av depresjon.

Therapy

I tilfeller der depresjon forårsaket av epilepsi er alvorlig, er elektrokonvulsiv terapi ofte anbefalt av leger.

Bivirkninger

Visse typer antidepressiva kan føre til at folk som arbeider med epilepsi å få anfall. Det er derfor det er alltid viktig å oppsøke lege før du tar noen medisiner.

Epilepsi og bipolar lidelse

Epilepsi og bipolar lidelse


Personer som lider av epilepsi er ofte plaget med affektive lidelser i tillegg. Bipolar lidelse, en stemning lidelse preget av perioder med depresjon som veksler med perioder med mani, er vanlig i epileptikere.

Hva er epilepsi?

Også kalt "anfall lidelse," epilepsi er en medisinsk tilstand som resulterer i anfall, som påvirker både mentale og fysiske funksjoner.

Hva er Bipolar lidelse?

Bipolar lidelse er en stemning lidelse preget av perioder med ekstrem depresjon veksler med perioder med manisk aktivitet, blant annet uro, søvnløshet, og mye energi.

Årsaker til Mood Disorders i Epileptikere

Humørforstyrrelser hos de som lider av epilepsi kan være forårsaket av fysiske faktorer, medisinering, eller andre årsaker.

Fysiske faktorer

Epilepsi relatert til hjerneskade, for eksempel en hodeskade, infeksjon, slag eller en tumor kan også påvirke humør, noe som resulterer i humørforstyrrelser.

Medisinering

Medisiner tatt for å lindre symptomene på epilepsi kan være ansvarlig for bipolare og andre stemningslidelser, som noen av disse medikamentene har vært forbundet med depresjon.

Andre faktorer

Å leve med epilepsi kan føre til stemningslidelser, på grunn av frustrasjon forårsaket av de begrensninger som stilles til dem som lider anfall, som for eksempel å være ute av stand til å kjøre bil eller arbeid, og av utsiktene til å få anfall.

Hvordan behandle epilepsi Naturligvis

Hvordan behandle epilepsi Naturligvis


Epilepsi er en alvorlig tilstand som påvirker sentralnervesystemet og forårsake anfall og kramper. Oftest epilepsi er en genetisk lidelse; men det kan bli brakt på eller utløses av ytre elementer, inkludert alkoholmisbruk, matallergier, utilstrekkelig mineral absorpsjon og stress. Mens tradisjonell medisin ikke skal nektes i behandling av epilepsi, kan naturlig behandling i hjemmet bidra til å redusere anfallsfrekvens, redusere stress forårsaket av tilstanden og bidra til å lette symptomene på epilepsi.

Bruksanvisning

•  Drikk grønnsaksjuice, særlig gulrot blandet med rødbeter og agurk for å bidra til å eliminere giftstoffer som kan utløse epileptiske anfall. Drikk 500 ml daglig ved å kombinere 300 ml av gulrot juice med 100 ml av agurk og 100 ml av bete juice.

Ta tilskudd av vitamin B6 eller supplere din diett med naturlige mat kilder til dette viktige B-vitamin. B6 arbeider for å opprettholde det kritiske funksjon av sentralnervesystemet. Fordi epilepsi er en lidelse som påvirker sentralnervesystemet, kan opprettholde riktig funksjon gjennom Vitamin B6 bidra til å redusere hyppigheten av anfall. Mat som er rik på vitamin B6 inkluderer ølgjær, melk, ris, grønne bladgrønnsaker, peanøtter, gulrøtter og korn.

Inkluder frukt i kostholdet ditt som har vist seg effektive i å redusere beslag naturlig i epilepsipasienter. Fordelaktig frukt inneholder fiken, epler og spesielt druer. Drikker 500 ml fersk drue juice daglig kan redusere hyppigheten av anfall.

Redusere angst, som kan utløse epileptiske anfall. Praktisere yoga, meditasjon, Tai Chi eller pilates kan bidra til å redusere stress på kroppen og sentralnervesystemet, noe som reduserer de triggere som forårsaker anfall. Å lære å leve med epilepsi kan være traumatisk og vanskelig, så skaper en fredelig og avslappende miljø for deg selv er nøkkelen i å håndtere sykdommen.

Tips og advarsler

  • Disse ideene er på ingen måte ment å erstatte tradisjonelle epilepsi medisiner eller behandling. Disse forslagene er kun en veiledning for naturlige måter å supplere tradisjonell terapi og videre redusere hyppigheten av anfalls angrep og minske belastningen på sinnet og kroppen forårsaket av epilepsi.

Hva bør Epilepsi pasienter ikke?

Hva bør Epilepsi pasienter ikke?


Epilepsi er en forstyrrelse i hjernen som forårsaker kramper eller anfall. I de fleste tilfeller er disse beslagene er uventet, og kommer uten varselsignaler. I tilfelle av en anfall, kan noen normale aktiviteter bli farlig. Epilepsipasienter kan leve relativt vanlige liv med behandling, men de trenger å ta hensyn til vaner og aktiviteter som kan være farlig.

Kjøring

Et anfall mens du kjører, kan det føre til at du mister kontroll over bilen, og skaper en fare for deg selv og andre på veien. Av denne grunn, vil mange stater ikke tillater epilepsipasienter å kjøre med mindre de har ikke tidligere anfall, ifølge MedlinePlus. Manglende evne til å kjøre kan alvorlig begrense aktivitetene dine, noe som gjør det fristende å sette seg bak rattet. Men med mindre legen din sier at det er trygt for deg å kjøre, er denne aktiviteten farlig.

Vannaktiviteter

Epilepsipasienter bør aldri bade uten tilsyn. Dusjer er generelt ansett for å være trygge, men sitter i et badekar bærer risikoen for drukning, bør et anfall skje. Foreldre til barn med epilepsi bør ikke tillate dem å bade uten tilsyn. Epilepsipasienter bør aldri svømme alene, på grunn av økt risiko for drukning. Dykking er også et problem sport for epilepsi lider, men svømming og snorkling i grupper er vanligvis trygt.

Sport

Noen epilepsipasienter unngå sport helt, på grunn av risikoen for anfall. Imidlertid har øvelse blitt vist å redusere risiko for anfall. Epilepsipasienter kan delta i de fleste idretter, men bør passe på å bruke egnet verneutstyr. Unngå solo sport, som fallskjermhopping og hanggliding; høytliggende sport, som fjellklatring eller strikkhopping; og kontaktsport, som boksing og bryting med mindre anfallene dine er godt kontrollert. Hvis du gå, sykle eller jogge, la noen vite ruten du skal ta.

Trapper

Personer som lider av anfall som svekker deres motorstyring eller føre dem til å miste bevisstheten kan også bli nødt til å unngå trapper og bratte bakker. Alvorlige skader kan oppstå hvis denne type anfall skjer på en trapp. Epilepsipasienter som får en aura før de har et anfall kan bruke trapper, men trenger å sitte ned umiddelbart hvis et anfall er sannsynlig å skje. Pasienter som ikke får auraer bør bruke heisen til enhver tid.

Ukontrollerte Beslag

Epilepsipasienter som har ukontrollerte anfall må unngå et ekstra sett av aktiviteter, på grunn av de økte sjansene for et anfall. Disse inkluderer ridning, turn, ski, motorsport, noen aktivitet på isen, og vannsport gjøres alene - som vindsurfing og solo seiling. Sykling på veien kan også være et problem. Disse aktivitetene er tryggere for pasienter med anfall er kontrollert av antiepileptika, selv om disse stoffene kan påvirke sportslige resultater.

Tegn og symptomer på epilepsi hos mennesker Only

Tegn og symptomer på epilepsi hos mennesker Only


Epilepsi er en nevrologisk lidelse som fører elektriske impulser i hjernen som kan føre til anfall. Når epilepsi treffer et menneske, kan en distinkt sett av symptomer bli lagt merke sammen med avslørende anfall. Det finnes ingen kjent årsak for epilepsi hos mennesker, ifølge Mayo Clinic. Den vanligste formen for behandling av epilepsi hos mennesker er anti-krampe medisinering. Hvis tilstanden kan spores tilbake til en bestemt del av hjernen som trygt kan fjernes, kan så kirurgi benyttes.

Hallusinasjoner

Hallusinasjoner er et tegn på epilepsi som bare er sporbar hos mennesker. Ifølge Nevrologi Channel, kan disse hallusinasjoner inkluderer lysglimt, ser solide bilder av ting som ikke er der, snakke med folk som ikke er i rommet og høre lyder som ingen andre kan høre.

Tale

En person med epilepsi kan finne det vanskelig å snakke enten på tilfeldige øyeblikk, eller rett før et anfall. Stemmebåndene blir midlertidig lammet og personen ikke er i stand til å lage noe lyd i det hele tatt.

Kvalme

Et symptom som er eksklusiv for mennesker med epilepsi er kvalme som kan føre til oppkast. Kvalmen er ofte følte rett før et anfall, og kan bli svært voldelig som det fører til beslaget.

Psykologiske symptomer

I noen tilfeller et menneske som lider av epilepsi vil se ut som om han dagdrømmer og kan ikke fokusere. Personen vil være ute av stand til å forstå tidens gang, og han vil begynne å miste oversikten over de timer og dager. Det kan også være en sterk følelse av hva som er kjent som "deja vu". Dette er følelsen av at en person har opplevd en hendelse eller besøkt et sted i det siste, men i virkeligheten har han ikke.

Hva er Focal epilepsi?

Hva er Focal epilepsi?


Elektriske feiltenninger i hjernen kan forårsake enten generalisert epilepsi eller fokal epilepsi, også kalt partiell epilepsi. Generaliserte anfall involvere hele hjernen og hele kroppen krampetrekninger. Fokal beslag starter fra en bestemt del av hjernen og påvirke en bestemt del av kroppen eller tankene. Focal eller lokale anfall kan bare føre til en rykning arm eller en merkelig visuelt bilde eller en plutselig endring av humør. Focal epilepsi kan imidlertid føre til generaliserte anfall og bli mer alvorlige.

Alvorlighetsgrad

Fokal epilepsi, kan også bli referert til som kortikal dysplasi, som beskriver en misdannelse av hjernebarken, det ytterste lag av hjernevev, som kan føre til pediatrisk epilepsi. Benign fokus epilepsi i barndommen (BFEC) er veldig mild og vanligvis går unna med puberteten. Det er oftest diagnostisert i alderen mellom fem og åtte. Imidlertid er fokal kortikale dysplasi en vanlig årsak til intraktabel epilepsi hos barn, og er en hyppig årsak til epilepsi hos voksne.

Årsaker

Focal epilepsi er medfødt, det vil si til stede ved fødselen. Under utviklingen av embryo og foster, kan nevronene ikke flytte til den riktige, ytterste grå materie i hjernen, noe som krever en helt bestemt struktur lag. Nerveceller kan også bli for stor ("ballong-celler") med en forskjøvet kjernen og mangel på dendritter eller axoner å sende riktige signaler. Science Daily lister vanligste årsakene til fokus epilepsi som temporal sklerose, kortikale misdannelser, vaskulær sykdom, svulster, infeksjoner og skader.

Symptomer

Ifølge Oxford Journals, symptomer på mer alvorlige fokus epilepsi inkluderer et stort hode, reduserte dype senereflekser, språk regresjon etter utbruddet av beslag, hyperaktivitet, impulsivitet, aggressiv atferd, psykisk utviklingshemming eller utviklingsforstyrrelser. Hvis barneepilepsi har resultert i utviklingsmessige forsinkelser, deretter fysioterapi og andre korrigerende aktiviteter kan være nødvendig i tillegg til behandling for anfall.

Tradisjonell behandling

Noen ganger kan ingen behandling er nødvendig for fokal epilepsi, spesielt for BFEC. Dersom behandlingen er nødvendig, er det rettet mot symptomer, nemlig beslag. Hvis anti-anfall medisiner ikke fungerer, kan tilstanden bli kalt umedgjørlig Focal Epilepsi og leger vil vurdere andre behandlinger. Kirurgi kan være mulig, avhengig av hvor det kortikale dysplasi er plassert. Den unormalt kan fjernes, eller den kan kobles fra resten av hjernen.

Andre behandlings

Kirurgi resultater i god anfallskontroll i om lag 60 prosent av pasientene. Andre løsninger kan bringe lettelse for de resterende 40 prosent. "Umedgjørlige Focal Epilepsy," anmeldt i New England Journal of Medicine, beskriver nyere behandlinger som gammakniv. Implanterbare enheter, som kan oppdage et anfall og levere et lite elektrisk støt for å stoppe det, er et alternativ i tilfeller kommer. Behandlingen kan resultere i en kur eller bare i reduksjon av symptomene.

Minne og epilepsi

Minne og epilepsi


Minne er evnen til å holde på og hente informasjon og kunnskap. Epilepsi, ofte referert til som en anfall lidelse, er en tilstand av det sentrale nervesystemet. Misfires i hjernen forårsake epileptiske anfall. Dette unormal hjerneaktivitet forstyrrer mange fysiologiske aktiviteter, for eksempel minne. Det er flere grunner til at epilepsi lider har problemer med hukommelsen.

Epileptisk Amnesia

Epileptiske anfall, spesielt de som starter i tinninglappen, påvirker hippocampus, som er den delen av hjernen som bidrar til å regulere minne. Hvis beslagene ikke er behandlet, vil hippocampus stivne og krympe. Hvis dette skjer, at all informasjon som hjernen lagrer vil være uorganisert og vanskelig hente. Det finnes flere typer epileptiske hukommelsestap. En er anterograd amnesi, hvor personen ikke kan beholde ny informasjon. Det er også ictal amnesi, hvor personen kan holde en samtale og handle normalt, men har ingen erindring av å ha gjort det.

Hjernens struktur og Beslag

Epilepsipasienter som opplever anfall som starter i ett område av hjernen har ofte problemer med hukommelsen. De beslag påvirker den delen av hjernen ansvarlig for en bestemt funksjon, slik som hukommelse. Tinninglappen i hjernen er der minnet er lagret. Hvis et anfall gjentatte ganger oppstår i at lapp, så minnet er redusert eller berørt. Hvis det oppstår vevsskade på venstre side av hjernen, kan personen lider tap av verbal hukommelse. Hvis det oppstår vevsskade på høyre side, ville den personen har problemer med sin visuelle hukommelse.

Tap av bevissthet

Når noen mister bevisstheten, er normal hjerne aktivitet uteblir i en viss tid. Noen epileptikere mister bevisstheten under et anfall, som negativt påvirker tinninglappen. Når et epileptisk gjenvinner bevisstheten, de noen ganger opplever forvirring. Denne forvirringen hemmer også minne. Imidlertid er denne typen hukommelsestap vanligvis forbigående.

Hjernesvulst, skader og lesjoner

Epileptikere opplever ofte beslag fra en hjernesvulst eller lesjoner. Hvis hjernesvulst eller lesjon ligger i tinninglappen området, sjansene er gode for at minnet vil bli berørt. Noen som lider en traumatisk hodeskade kan oppleve anfall. Denne typen anfall fører også til hukommelsesproblemer, avhengig av hvor skaden er lokalisert.

Epilepsi medisiner og Minne

Anti-anfall medisiner, for eksempel Dilantin, har potensial til å påvirke hukommelsen. Medisiner tjene til å bremse hjernen ned, hindrer det fra bearbeiding av informasjon riktig. Hvis informasjonen ikke er behandlet på riktig måte, og pasienten kan ikke være i stand til å hente den.

EEG Spiking & Epilepsi

EEG Spiking & Epilepsi


Betegnelsen "epilepsi" beskriver et sett av symptomer snarere enn årsaken til disse symptomer. En pasient er epileptisk når han eller hun viser tendens til å ha beslag. Til å diagnostisere epilepsi forhold, kan en lege utføre en elektroencefalografi, eller EEG.

Etymologi

Mens fremgangsmåten er kalt "elektroencefalografi," instrumentet brukt til å utføre fremgangsmåten kalles en "elektroencefalogram." Physicians bruke "EEG" for å referere til begge disse. "Electro" viser at det er noe som involverer elektrisitet, mens "encephalo" kommer fra et gresk ord som refererer til hodet, og "gram" kommer fra et gresk ord som betyr "noe skrevet."

Historie

I 1929, nevrologen Hans Berger oppfant elektroencefalogram, som beviser at en maskin kunne måle og registrere de svake elektriske strømmer i den menneskelige hjerne. Berger også var den første til å vise at nevrologiske forstyrrelser slik som epilepsi resulterte i unormale elektriske mønstre i hjernen.

Betydning

Epilepsi har alltid vært en vexing abnormitet for leger å behandle. Selv om det er klart at situasjoner som alkohol tilbaketrekning, lavt blodsukker, hodeskade, og arvet forhold kan føre til epilepsi, er årsaken til mange tilfeller av epilepsi fortsatt uklart. Men til tross for den pågående mysterium av tilstanden, gjør eksistensen av EEG hjelpe leger til å finne mer klarhet i noen konkrete saker.

Funksjon

EEG bestå av elektroder som en lege steder på pasientens hodebunn og en sentralenhet i hvilken disse elektroder i kontakt med ledningene. Aktivitet i en sunn menneskelig hjerne vil vises som en jevn strøm av pigger og daler, som forekommer innenfor et moderat utvalg av amplitude. I tilfeller av epilepsi, men vil pasienter viser ekstreme pigger av aktiviteten som forekommer med ujevne mellomrom. Slike unormale pigger er et klart tegn på en epileptisk tilstand. Ved å bestemme plasseringen av en slik spiking aktivitet, kan nevrologer fastslå om problemet finnes i en bestemt del av hjernen eller i hele hjernen.

Misforståelse

Selv spiking aktiviteten er nesten alltid et tegn på epilepsi, vil ikke alle epileptikere vise en slik spiking aktivitet i en EEG avlesning. Ofte er den eneste gangen at toppene oppstå under eller umiddelbart etter et epileptisk anfall.

Om en Service hunden for epilepsi

Om en Service hunden for epilepsi


En tjeneste hund kan gi nødvendig og verdifull hjelp til mennesker som opplever et epileptisk anfall. Ofte referert til som "anfall hunder," disse utdannede ledsagere har vært kjent for å beskytte sine herrer fra skader og til og med ran forsøk. Noen av disse hundene har forbløffende evne til å forutse en møtende anfall. Fremfor alt, de tilbyr komfort og en grenseløs følelse av trygghet.

Fordeler

Usikkerheten om når eller hvor et anfall vil streiken kan være stressende og ubehagelig med en epileptisk. Det er betryggende å vite at du har noen på din side klar til å få hjelp umiddelbart bør du ha et anfall. Disse hundene er trent til å sitte sammen med deg under et anfall, for å tilkalle hjelp, henter et telefonnummer eller til og med ligge på toppen av deg før anfallet avtar. Noen hunder kan forutsi når et anfall kommer ved å anerkjenne en duft som ofte slippes ut av epileptikere før et anfall.

Trening

Trenere ikke velg hunder basert på rase; heller de skjermen ved personlighet, temperament og generell helse. Når den er valgt, valpene gjennomgå timer med trening. Siden 1987 Assistance Dogs International Inc., en liga av ideelle organisasjoner som utdanner og sted førerhunder, har satt industristandarder for tjenesten hundetrening. Hundene må oppfylle de nødvendige kravene til lydighet og atferd for å bli inngått samarbeid med en mottaker. Hvis du allerede har en hund som oppfyller Tjenesten Companion standarder, kan du få sertifisering slik at hunden kan følge deg på offentlige steder der hunder vanligvis er forbudt.

Betraktninger

Hvordan hunden og eieren samhandle er nøkkelen til en vellykket emisjon. Selv om hundene er tenkt som vaktmestere, de trenger fortsatt mange bryr seg. Riktig daglig mosjon bidrar til å redusere stress i dyret og øker sitt fokus. Veterinær helsen og et sunt kosthold er nødvendig også. Mens du har en hund som spår anfall er optimal, studier tyder på at disse hundene er sjeldne. Hundene som har oppnådd denne ferdigheten har hatt et langt forhold med sine eiere og er i stand til å oppfatte noen endring i atferd.

Innhenting av en Service hunden

Gjennom frivillig innsats og veldedige donasjoner, vil mange organisasjoner plassere hundene i en mottakers hjem på liten eller ingen kostnader. Valper er ofte donert av frivillige oppdrettere. Trenerne er finansiert gjennom veldedige og donasjoner. Når en anerkjent organisasjon er funnet, er det bare et spørsmål om å søke. Vanligvis blir du satt på venteliste. Når den er valgt, går du til treningssenteret og arbeid med hunden din alt fra to uker til en måned. Etter at hunden er sendt hjem med deg, vil en trener gjøre "hjemmebesøk" med noen måneder for å sørge for at ting går bra for deg og din nye følgesvenn.

Lover

Americans with Disabilities Act slår fast at tjenestehunder må gis adgang til hvor som helst behandleren går, blant annet restauranter, butikker, drosjer, hoteller, dyreparker og teatre. Etablering eiere har rett til å spørre om hunden er en tjeneste hund, men de har ikke rett til å be om noen form for identifikasjon. Dessuten er de ikke lov til å kreve en ekstra avgift for dyret. Du vil bli bedt om å fjerne kjæledyret bare hvis det er ute av kontroll eller fare for andre.