Digidexo.com

vandrende nyre

Tegn og symptomer på en flytende Nyre

Tegn og symptomer på en flytende Nyre


En flytende nyre, også kjent som nephroptosis, en bevegelig nyre eller en vandrende nyre, omfatter en nedadgående bevegelse av nyrene og kan være smertefull hvis den ikke behandles på riktig måte.

Definisjon

"Flytende nyre" er en tilstand der en nyre beveger seg nedover inn i bekkenet når en person står. Det er mer vanlig hos kvinner enn hos menn. De fleste har ingen symptomer i det hele tatt, og hvis det ikke er noen symptomer, er ikke nødvendig behandling.

Årsaker

Flytende nyre er vanligvis en medfødt defekt, men det kan også være forårsaket av et hardt slag mot underlivet eller løfting av en tung gjenstand.

Symptomer

Noen mennesker faktisk får symptomer, som inkluderer kvalme, frysninger, smerter, høyt blodtrykk, eller blod eller protein i urinen. Smerten kan noen ganger være intens når personen er stående, men vanligvis avtar når hun legger seg ned.

Diagnose

Flytende nyre vanligvis ikke er diagnostisert med mindre symptomene oppstår. Leger kan gjøre fysisk eksamener, men en full diagnose innebærer vanligvis en X-ray av blære og nyrer.

Behandling

Hvis smertene vedvarer, er kirurgi nødvendig for å løse problemet.

Hvordan å behandle akutte Pyelonefritt (Nyre infeksjon)

Akutt pyelonefritt er en infeksjon i de øvre urinveiene. Denne artikkelen vil forklare ved behandling av denne sykdommen. Avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen noen pasienter kan kreve sykehusinnleggelse, mens andre kan bli behandlet som poliklinisk med oral medisiner. Les videre for noen alternativer for behandling.

Hvordan å behandle akutte Pyelonefritt (Nyre infeksjon)

Start behandlingen ved å gi antibiotika empirisk (uten å vente på lab-rapporter). Intravenøs antibiotika, spesielt aminoglycosides (Gentamycin) og fluorokinoloner (Levofloxacin), er ofte valgt for innlagte pasienter. Oral fluorokinoloner, som for eksempel ciprofloksacin (500 mg to ganger daglig) eller levofloksacin (250 til 500 mg en gang daglig) er gode første valg for polikliniske pasienter. Ciprofloxacin og levofloksacin bør ikke brukes av kvinner som er gravide eller ammende. Andre medisiner som kan brukes inkluderer: ceftriaxone (1 gram IV daglig) bare hvis Enterococcus bakterier ikke er mistenkt som årsak. For Enterococcus ampicillin (1 til 2 g IV hver sjette time) pluss gentamycin (1,0 mg / kg IV hver åtte timer er hensiktsmessig.

Send laboratorier spesielt urinanalyse, blodverdier, nyre funksjonsprøver og blodkulturer. Gjør endringer i antibiotika senere basert på resultatene av urin kultur følsomhet.

Opprettholde tilstrekkelig hydrering. Hvis pasienten er oppkast, kan intravenøs væske være nødvendig.

Bruk paracetamol (Paracet) for feber eller smerter.

Pasienter med komplisert pyelonefritt bør forvaltes aggressivt.

Hint

  • Gravide kvinner bør ikke ta floroquinolones som de kan ha alvorlige effekter på barnet.

Hvordan ta vare på huden Mens på nyre dialyse

Hvordan ta vare på huden Mens på nyre dialyse


Hudproblemer er en vanlig foreteelse i dialysepasienter. Kløe, tørr hud og misfarging ofte er uheldige bivirkninger. Heldigvis finnes det måter å bidra til å holde huden din bli så frisk som mulig under nyre dialyse.

Hvordan ta vare på huden Mens på nyre dialyse

•  Påfør lotion ofte. Kløe er ofte forårsaket av tørr hud, så holder huden hydrert vil bidra til å unngå riper og forårsaker skade. Finn en fuktighetskrem som ikke har alkohol eller unødvendige parfymer i det som dette vil bare irritere huden mer og holde bruke det hele dagen etter behov.

Start en renal kosthold. Legen din bør kunne gi deg informasjon om hvordan du gjør dette. Hensikten med dette er å kontrollere mengden av fosfor i kroppen. Prøv å opprettholde et fosfor nivå under 5.5.

Prøv antihistaminer for allergi-relaterte kløe som Benadryl, Atarax og Aril.

Ta kortere dusjer eller havremel bad. Sørg for å unngå såper med sterke kjemikalier og parfymer.

Beskytt huden mot solen ved å bruke en sunblock med en solfaktor 15 eller høyere hvis du skal være ute en stund.

Blood Test for nyre funksjoner

Nyrer gi en vital funksjon for menneskekroppen. De rense blodet og holde den kjemiske balanse. Hvis nyrene ikke fungerer på optimalt nivå, begynner avfall å bygge opp. Blodprøver kan gjøres for å avgjøre om nyrene fungerer som de skal.

Kreatinin Blood Test

En blodprøve for nivået av kreatinin i blodet er en måte å kontrollere nyrefunksjonen. Normalområdet er 0,8 -1,2 mg / dl for menn og 0,6-0,9 mg / dl for kvinner. Nyrene bidrar til å opprettholde kreatinin-nivåene i blod. Hvis nyrene ikke fungerer godt, vil det være en ubalanse i kreatinin nivåer.

Blood Urea Nitrogen

En test for blod-urea-nitrogen bidrar test for riktig funksjon av nyre. Når urea er et avfallsprodukt fra proteinmetabolisme bygget opp etter nedbryting av protein; nyrene er ansvarlig for sin riktig avhending. Nyrene kast urea ved å filtrere det og skape urin. Når nyrene ikke gir gode resultater, begynner urea å bygge opp i blodet. En blodprøve for urea-nitrogen bidrar vurdere nyrene enes funksjon når de normale områder er forhøyet.

Glukose og Urea Lagersalg

For å sjekke nivået av glukose i kroppen, kan bli gjennomført en blodprøve. En blodprøve er enkel og gir umiddelbare resultater. Glukose nivå kan kontrolleres tilfeldig eller etter faste, og dette gir et område som bidrar til å bestemme hvorvidt Nyrenes funksjon reguleres. En rekke over eller under det normale antyder avvik.

For å hjelpe den blodsukker område og gi en bedre diagnose, kan en urea klaring test også gjøres. Dette bestemmer den urea nivåer i blod og må sammenlignes med en urin-analyse så vel. Denne testen viser effektiviteten av urea blir filtrert av nyrene.

Hva er funksjonene i leveren og nyrer?

Selv lever og nyrer er en del av forskjellige systemer i kroppen, de er begge svært viktig. Uten riktig funksjon av enten lever eller nyrer menneskekroppen ikke kunne overleve.

Liver

Den største kjertel av menneskekroppen, leveren er et tilbehør struktur til fordøyelsessystemet. Leveren metaboliserer proteiner, stabiliserer glukosenivået i blodet, bryter ned fettsyrer og lagrer fett og vitaminer. Leveren detoxifies blodet ved å filtrere og fjerne legemidler eller hormoner og ødelegger gamle røde og hvite blodceller.

Utseende og beliggenhet

Leveren veier rundt 3 kg. og er plassert under mellomgulvet, i nærheten av magen.

Liver Regeneration

Leveren er en av de få deler av det menneskelige legeme som kan regenerere. Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, "en sunn leveren er i stand til å regenerere de fleste av sine egne celler når de blir skadet." En usunn leveren ikke er i stand til å fornye og kan betydelig redusere sjansene for å overleve.

Nyrer

Disse viktige organer er en del av urinveiene og arbeide for å filtrere og eliminere avfall. Homeostasis, som opprettholder konstant tilstand av det indre miljø i kroppen, også er en primær funksjon av nyrene.

Utseende og beliggenhet

Nyrene er plassert på den bakre av kroppen, like over midjen. De er to rødbrune bønneformede organer, høyre nyre og venstre nyre.

Kan du har smerter etter å ha passert en nyre stein?

Nyrestein er herdet forekomster av sure salter og mineraler som kan danne inne i nyre og passerer gjennom urinveiene. Smerte nivåer fra passerende nyrestein varierer i henhold til flere ulike faktorer.

Små Stones

The National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse (NKUDIC) bemerker at små nyrestein kan passere gjennom urinveiene uten å forårsake noen smerter. Ofte disse typer steiner gå helt ubemerket.

Større Stones

Større nyrestein kan utløse bivirkninger, inkludert nyreskader, urinveisinfeksjoner og blødninger, rapporterer Mayo Clinic. Smerte eller ubehag forbundet med disse forholdene kan potensielt nøle etter en stein passerer.

Shock Wave Treatment

Personer med store steiner kan gjennomgå en prosedyre som kalles ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy, som bruker kunstig genererte sjokk å bryte ned steinene, bemerker NKUDIC. Etter passering av steiner fra denne metoden, kan du oppleve smerter og blåmerker på ryggen eller magen.

Andre Stones

Smerte etter å ha passert en nyrestein kan også resultere fra dannelsen av ytterligere steiner. Den NKUDIC bemerker at leger vanligvis analysere passert steiner for å bestemme deres opprinnelse og å danne en plan for forebygging av fremtidige hendelser.

Betraktninger

UpToDate for pasienter bemerker at litotripsi seg selv kan utløse betydelig smerte, og noen individer som gjennomgår prosedyren kan kreve smertestillende medikamenter.

Tegn og symptomer på alvorlige nyre Infeksjon

Tegn og symptomer på alvorlige nyre Infeksjon


En nyre-infeksjon, også kjent som pyelonefritt, kan være farlig. Infeksjon oppstår når bakterier inn i urinveiene, reise gjennom urinrøret og formere seg. Bakterier fra andre steder i kroppen kan også gå inn i blodbanen og infisere nyrene. Dette kan skje sjelden etter nyresvikt. Veletablerte behandlinger finnes for nyre-smitte, og sykehusinnleggelse er nødvendig for akutte infeksjoner. Legen din vil avgjøre hvilke løpet av behandlingen som er best for deg etter diagnose.

Akutte eller kroniske infeksjoner

Tegn og symptomer kan oppstå enten svært raskt eller veldig sakte under en nyre infeksjon. En akutt nyre infeksjon starter raskt og symptomene avtar raskt. En kronisk nyre-infeksjon blir dårligere med tiden, og symptomer motstå behandling i et lengre intervall. Kronisk nyre-smitte kan føre til nyresvikt. Forhold som graviditet, diabetes, kreft, nyrestein, og abnormaliteter i urinveiene lavere immunitet og gjøre deg mer utsatt for den typen bakterier som forårsaker nyre infeksjon.

Symptomer og tegn

Symptomer og tegn kommer vanligvis svært raskt og inkluderer feber, frysninger, smerter, urolig mage, ryggsmerter, oppkast, konstant behov for å urinere eller en manglende evne til å urinere, blod eller puss i urinen og smertefull vannlating. Andre symptomer er ubehag, kvalme og magesmerter. Hvis du opplever noen av disse symptomene, bør en lege undersøke deg så raskt som mulig. Sykehusinnleggelse er nødvendig hvis du opplever en alvorlig nyre infeksjon.

Behandling

Antibiotika blir brukt først for å behandle infeksjonen. Selv om du vil begynne å føle seg bedre for noen dager inn i behandling, må du likevel ta hele løpet av antibiotika for å sikre fullstendig gjenoppretting. Under sykehusoppholdet, vil du motta medisin intravenøst. Varigheten av behandlingen avhenger av din tilstand ved ankomst. Tilbakevendende nyre infeksjoner krever omsorgen for en spesialist, enten en nefrolog eller urin kirurg (urolog). Kirurgi kan være nødvendig for fullstendig helbredelse.

Symptomer på nyre refluks hos barn

Nyre reflux er en tilstand også kjent som vesikoureteral refluks, og det oppstår når urinen sikkerhetskopierer fra blæren til nyrene. Normalt, urinlederne bare tillate urin å flyte vekk fra nyrene, men noen ganger barn er født med en defekt som gjør at urinen å flyte begge veier. Denne tilstanden kan skade nyrene over tid. Ofte nyre reflux vinner av seg selv etter den tid et barn fyller fem, men noen ganger kirurgiske inngrep er nødvendig.

Urinveisinfeksjoner

Normalt gjør barn under 5 år ikke får urinveisinfeksjoner i det hele tatt. Imidlertid vil de med nyre tilbakeløp få dem ofte.

Urin haster

Barn med nyre reflux kan plutselig føler behov for å urinere, og kan noen ganger ikke har nok advarsel for å komme til toalettet i tide.

Urininkontinens

Barn med nyre reflux kan våt sine bukser ofte.

Sildrende Urin

Urin kan piple eller drible fra blæren ofte.

Komplikasjoner

Tilbakevendende nyre infeksjoner kan føre til permanent skade nyrene og arrdannelse.

Hvordan behandle en nyre infeksjon

Hvordan behandle en nyre infeksjon


Nyre infeksjoner er oftest forårsaket av bakterier som kalles E.coli. De ofte vises etter en urinveisinfeksjon sprer bakterier til nyrene. Nyre infeksjoner kan være ubehagelig, smertefullt og ynkelig. Behandling av nyre infeksjon krever egenomsorg og ved hjelp av en lege.

Hvordan behandle en nyre infeksjon

En se en lege. En resept er nødvendig for å få antibiotika. En lege kan kjøre tester på den type bakterier ved å gjøre en urinalysis og dyrking av bakterier. Dette vil vise hvilken type antibiotika vil eliminere bakterier, og dermed fjerne infeksjonen.

Ta alle medisiner foreskrevet. Antibiotika er nødvendig for å behandle en nyre-infeksjon, og alle pillene skal tas. Selv om følelsen bedre, infeksjonen er kanskje ikke helt borte, så avslutte resept helt.

Drikk rikelig med væske. Dehydrering fører til urinveisinfeksjoner, og urinveisinfeksjoner kan føre til nyre infeksjoner. Bor hydrert også hjelper kroppen komme seg ordentlig og hjelper medisinen distribuere gjennom kroppen din mer effektivt.

Bruk over disk smertestillende midler om nødvendig. Nyre infeksjoner kan være smertefullt - hovedsakelig i nedre del av ryggen. Lindrende ubehag fra infeksjonen gir mulighet for hvile. Bruk en med feber redusering inkludert i det hvis feber er tilstede fra infeksjonen.

Få nok hvile. Resten tillater kroppen å gjenopprette fra infeksjon. Ta noen dager fri fra jobben hvis det er mulig, og la kroppen tid til å gro. Tar en pause fra trener også hjelper kroppen.

Hvordan identifisere en nyre infeksjon

Hvordan identifisere en nyre infeksjon


Nyre-infeksjoner er alvorlige bakterieinfeksjoner hos en eller begge av nyrene. Nyre infeksjoner er oftest forårsaket av bakterien E. coli, og forekommer mer hos kvinner enn hos menn. Denne bakterien kommer inn gjennom urinrøret, og kan til slutt gjøre veien opp til nyrene gjennom urinveiene. Nyre infeksjoner er ganske enkle å identifisere, og krever legehjelp.

Hvordan identifisere en nyre infeksjon

Se for ryggsmerter. Vanligvis det skjer på sidene, eller kjærlighet håndtak. Smerten er vanligvis konstant. Det kan være matt eller skarp, og på den ene side, eller begge.

Ta hensyn til eventuelle brennende eller smerter ved vannlating å identifisere en urinveisinfeksjon, som kan føre til en nyre infeksjon hvis den ikke behandles.

Ta temperatur. Enhver feber, kombinert med en hvilken som helst av de andre symptomer, kan være et tegn på en nyreinfeksjon. Som infeksjonen utvikler seg, kan bli ekstremt høy feber - fremstilling av en middels til høy feber over 100 grader.

Legg merke noen vesentlig nedgang i vannlating når identifisere en nyre infeksjon. Dette kan være et tegn på alvorlig infeksjon, og krever umiddelbar medisinsk konsultasjon. Alvorlige nyre infeksjoner kan føre til nyrene å stenge, som i sin tur slutter den nødvendige behandling for å fjerne avfall fra kroppen for å lage urin.

Se for mørk gul, brun eller sterkt luktende urin. Dette er tegn på dehydrering og mulig nyre eller urinveisinfeksjon.

Merk eventuelle følelser av ubehag, kvalme eller tretthet kombinert med de andre symptomene. De kan være viktige indikatorer på en alvorlig nyreinfeksjon. Oppkast er også et tegn på alvorlig nyre infeksjon, og utløser en rask respons, enten en tur til legen eller legevakten.

Hvordan Spør en kjær å donere en nyre

Hvordan Spør en kjær å donere en nyre


Mange mennesker går om omfattende testing som kreves for å bli en nyretransplantasjon mottaker, bare for å finne ut at de er plassert på en lang venteliste. En måte å bekjempe følelser av håpløshet og angst av å vente på en transplantasjon, er å spørre en kjær å donere en av sine nyrer. Les videre for å lære hvordan å spørre en kjær å donere en nyre.

Hvordan Spør en kjær å donere en nyre

•  Sett deg ned i person med din kjære. Prøv og være sikker på at dette er noen som har omfattende kunnskap om din kamp med nyresykdom.

•  Snakk om den nåværende tilstand av din tilstand. Fortell din kjære at på dette punktet i behandlingen, er en nyretransplantasjon det beste alternativet. Han kan regelrett tyder på at han begynner testprosessen til å bli levende nyre donor.

Be din kjære om hun ønsker å donere en av hennes nyrer til deg. Forklar at det er flere tester som må gjøres før hun kan også bli godkjent som donor. Disse testene bety at hun har tid til å vurdere å bli en donor.

Forklar at folk er i stand til å leve et sunt liv med bare én nyre. Din kjære kan ha til å endre sin diett for å imøtekomme for enkelt nyre, men han kan fortsatt leve et normalt liv uten komplikasjoner.

Dele noen suksesshistorier av levende givere av nyre. National Kidney Foundation innlegg mange historier om sine kjære vellykket donere nyrer. Se Resources nedenfor for en link.

Spør hvis din kjære vil snakke med andre slektninger om å være donorer. Forklar at flere familiemedlemmer kan ha for å bli testet før den riktige match er funnet.

Sjekk familiens medisinske poster. Disse postene bør vise hvilke typer blod av alle dine slektninger. Hvis du kjenner blodtyper, kan du begrense listen over kjære å stille.

Hint

  • Pass på at du spør på riktig tidspunkt og i riktig miljø. Dette vil variere avhengig av personligheten til den elskede hvem du spør.
  • Det er mange genetiske krav, som matchende blod og vevstype, som må være oppfylt for at noen skal være din donor. Du må kanskje spørre flere familiemedlemmer til å bli testet for donor valgbarhet.
  • Husk at både eldre og yngre slektninger kan være mulige nyredonorer.

Hvordan passere en nyre stein

Det har blitt sagt en nyre stein er den mest smertefulle opplevelsen et menneske kan ha ved siden av fødsel. Nyrestein gjør vondt når den beveger seg i nyrene og gjennom urologisk system. Jo raskere du passerer den, jo mindre smerte du må tåle. Mens noen store nyrestein kan kreve medisinsk behandling for å hjelpe dem passere, kan de fleste nyrestein bli vedtatt hjemme.

Hvordan passere en nyre stein

drikke destillert vann. Å passere nyrestein raskt, må du drikke mye væske for å stimulere urinproduksjonen. Imidlertid inneholder springvann bakterier, metaller og andre forurensninger som kan faktisk øke sedimentering av nyrestein. Destillert vann spyler ut nyrestein uten å gjøre dem større.

Bruk sitroner. Legg et par sitronskiver til hver glass vann eller annen drikke du drikker. Sitroner er høy i sitronsyre, noe som bidrar til å bryte nyrestein opp og hjelper den bevege seg gjennom systemet raskere.

Oppgave. Øvelse hjelp hindrer nyrestein fordi det ikke bare hjelper kroppen flush toksiner som forårsaker dem, men det lar nyrestein å passere raskere ved å få den til å bevege seg. Det øker også tørsten, som gjør at du drikker mer vann.

Øk inntaket av citrater. Citrater hindre kalsium fra å bygge opp, noe som vil hjelpe din nyrestein ikke øke i størrelse før du sender den. Citrater finnes i druer, gulrøtter og appelsiner. Den mest effektive måten å øke inntaket av citrater er å drikke drue, gulrot eller appelsinjuice.

Sil urinen. Hver gang du bruker på badet, bruk en urin sil for å fange noen nyrestein fragmenter som du passerer. Dette gjør at du vet du har passert stein og gir legen en prøve av den typen nyrestein du produserer. Du Legen kan gi deg en urin sil og prøven cup.

Hint

  • Se en lege hvis du tror du har en nyrestein. En lege kjører tester for å bekrefte at du har en nyre stein og avgjør om du kan passere steinen naturlig eller trenger medisinsk behandling.
  • Øl er en naturlig slimløsende og øker urinproduksjonen. Drikker en øl en dag mens du prøver å passere nyrestein gjør at den kan passere raskere.
  • Unngå koffeinholdige og kullsyreholdige drikker mens du prøver å passere nyrestein. Disse drikker dehydrerer deg og redusere urinproduksjonen.

Hvordan å opprettholde friske nyrer

Hvordan å opprettholde friske nyrer


Nyrene er ansvarlig for excreting avfall fra kroppen din. Leser denne artikkelen vil lære deg hvordan å opprettholde friske nyrer.

Hvordan å opprettholde friske nyrer

Ta vare på dine Nyrene

•  Ikke drikk brus i overkant. Ja, de er forfriskende på en varm dag (vann fungerer også), men kullsyreholdige drikker (spesielt de mørkeste) på daglig basis kan erodere nyrene, legging grunnarbeidet for nyresykdom. Det anbefales at du enten kutte ut alle kullsyreholdige drikker eller at du begrenser dem til en drink hver to eller tre dager. Du kan nyte et høyt glass lemonade i stedet for bruse.

Ikke overse en urinveisinfeksjon (UVI). Urinveisinfeksjoner er en infeksjon som kan føre til betennelse i urinveiene. Leaving disse infeksjonene ubehandlet kan føre til store problemer i urinveiene som inkluderer infeksjoner i blære og nyrer. Når fanget tidlig, kan UVI behandles med en rett og slett antibiotika medisiner og litt vennlig råd fra legen din. Du må kontakte legen din om din infeksjon for å få riktig behandling.

Ikke misbruk narkotika. Noen ganger må du kanskje ta over skranke eller reseptbelagte legemidler for smerter, forkjølelse eller annen sykdom. Tar disse stoffene som anbefalt av din lege eller apotek vil holde deg fint. Men hvis du misbruker disse stoffene du kan lide skadelige helseeffekter, inkludert lever, hjerne og selv nyreskader. Det anbefales at du tar disse stoffene (særlig høy effekt smerte og forkjølelsesmidler) som anvist av legen din. Hvis du er forvirret om dosering og / eller dosen er ikke nok, legen din er den eneste som kan gjøre en besluttsomhet og handle på dette. Aldri ta saken i egne hender.

Hint

  • Du bør ta vare på nyrene dine fordi, når nyrene dine er borte, vil du enten trenger en transplantasjon (som er vanskelig å få), eller du vil måtte gjennomgå dialyse for resten av livet ditt.

Hvordan virker en nyre stein Utvikle?

Hvordan virker en nyre stein Utvikle?

Om nyrestein

Nyrene produsere urin ved filtrering av mineraler og metabolitter fra sirkulasjonssystemet. Normalt er disse mineraler ganske enkelt oppløses i urinen, men de kan av og til crystalize og aggregere for å danne en fast masse som festes til veggen nyre. Nyrestein kan være mikroskopisk, eller så stor som en golfball. Forstyrrelser i nyre og Crohns sykdom kan øke risikoen for nyrestein. Dehydrering kan også føre til nyrestein, som deres er en høyere sannsynlighet for at mineralet vil skille fra urinen i urinveiene.

Kalsium oxalate steiner

Kalsium oksalat er en kjemisk forbindelse som består av kalsium, karbon og oksygen. Den danner nålformede krystaller, og står for om lag 80 prosent av nyrestein. Mens det tidligere ble antatt at en lav-kalsium diett kan hemme dannelsen av disse steinene, synes det motsatte å være sant. Kalsium binder seg til oksalat i fordøyelseskanalen, noe som betyr at det er mindre oksalat tilgjengelig for å bli absorbert i blodet. Mindre kalsium betyr mer oksalat filtreres av nyrene, og det kan da binde med kalsium i urinveiene, forårsaker nyrestein. Oksalat naturlig forekommer i store mengder i enkelte matvarer, for eksempel sjokolade, søte poteter, spinat og rødbeter.

Struvitt og urinsyre Stones

Struvitt steiner form på grunn av urinveisinfeksjoner. Enkelte bakterier kan konvertere urea til ammoniakk, redusere surheten i urinen og tillater magnesium, fosfat og ammonium til crystalize og danne struvitt steiner. Proteus mirabilis er en bakterie som vanligvis fører til struvitt steiner. Men store mengder av urinsyre kan også føre til nyrestein. Hvis nyrene må filtrere store mengder urinsyre fra blodet, kan det crystalize i urinveiene. Ca 5 til 10 prosent av nyrestein er urinsyre steiner og de vanligvis forekommer hos personer med underliggende sykdommer som gikt eller metabolske forstyrrelser.

Foods å spise med en nyre infeksjon

Nyre infeksjoner er ikke morsomt, og de kan være vanskelige å bli kvitt. Det er visse matvarer for å spise med en nyre infeksjon som kan hjelpe kroppen din i healing og utvinne fra en nyre infeksjon. Det er alltid viktig å sjekke med legen din, men å spise mat som er bra for nyre infeksjoner vil få deg på veien til velvære.

Agurker

Agurker hjelpe skylle kroppen for giftstoffer og agurk juice er lett for nyrene å filtrere.

Belgfrukter

Belgfrukter er bra for nyre-infeksjon og kan spises uten ubehag. Vitaminer i belgfrukter, inkludert B-vitaminer, bidra til å bekjempe nyre infeksjon.

Vitamin B Frukt

Frukt høy i vitamin B er spesielt bra for nyre-smitte. Det overskytende B-vitamin skylle gjennom nyrene og bidra til å bekjempe infeksjonen. Disse fruktene inkluderer vannmelon, bananer og papaya.

Selleri

Selleri har et høyt vanninnhold og høyt fiberinnhold. Vannet fra selleri inneholder vitamin C, og det overskytende vitamin C vil skylle gjennom nyrene og bidra til å bekjempe infeksjoner.

Asparges

Asparges er ekstremt høy i vitamin C og folat, både avanserte jagerfly av nyre infeksjon.

Nyre infeksjon symptomer

Nyre infeksjoner er både smertefullt og farlig. Smerten kan være så alvorlig at en tur til legevakten vil være nødvendig. I beste fall vil flytting være smertefullt og tranebærjuice cocktail vil være din beste venn.

Typer

Typer nyre infeksjon symptomer inkluderer ryggsmerter, hyppig vannlating, skyet urin med sterk lukt, nokturi (trang til å urinere i løpet av natten), brennende følelse ved vannlating, magesmerter eller press, feber, hematuri (blod i urinen) og lyskesmerter . Spedbarnets nyre infeksjon symptomer inkluderer irritabilitet, tap av appetitt og sengevæting (enurese). Identifisere alvorlige nyre infeksjon symptomer kan omfatte høy feber over 101 grader Fahrenheit. Utmattelse / tretthet, nattesvette, kvalme eller oppkast, frysninger / risting og forvirring kan også forekomme. Kraftig risting og frysninger garanterer en tur til ER å sjekke alvorlighetsgraden av infeksjonen.

Identifikasjon

Etter at du gjennomgår tester, inkludert ultralyd, urinprøver, urin inngang og utgang, vil legen komme fram til en diagnose, og du kan få en smertestillende på sykehuset. Han kan da foreskrive medikamenter som kalles kinoloner slik som norfloksacin, (Noroxin) og ciprofloxacin (Cipro), for å behandle nyre-infeksjon. Han kan også precribe smertestillende medikamenter i form av Vicodin og Phenergan.

Fordeler

Tranebærjuice cocktail eller tranebær kapsler er gunstig for nyre-smitte i at tyttebær er en naturlig antibiotika. Spyling av kroppen med tranebærjuice cocktail hjelper kvitt nyre infeksjon naturlig. Drikke rikelig med væske hjelper rense ut nyrene, samt holde deg godt hydrert.

Forebygging / løsning

For kvinner, tørke forfra og bakover for å unngå forurensning fra anus til urinrøret.
Ta dusj i stedet for bading for å forhindre overflødig vann forårsaker irritasjon.
Urinere ofte, spesielt etter samleie.
Ikke ta tranebærjuice hvis du tar Coumadin eller warfarin. Kombinasjonen kan forårsake blødninger.
Unngå feminine produkter, skylling, eller spray; disse produktene irritere sensitiv hud.
Vask genitalia nøye, skylle grundig med rent vann.
Hold hydrert - drikke rikelig med klare væsker. Unngå sitrus eller sukkerholdig drikke som disse kan inflame urinrøret.
Bruk en varmepute på magen eller sider for å lindre smerte.
Hvile så mye som mulig.
Ta en smertestillende for å lindre symptomene.

Betraktninger

Mange forhold kan føre til nyre infeksjoner som for eksempel graviditet, kreft, nyrestein og problemer i urinveiene. Kvinner er utsatt for nyre infeksjoner på grunn av å bli utsatt for bakterier under samleie som deretter reise gjennom urinveiene inn i blæren og fortsette til nyrene.

Nyre infeksjon symptomer hos menn

Nyre infeksjoner hos menn er forårsaket av bakterier som kommer inn gjennom urinrøret og reiser opp gjennom urinlederne, urinblæren og inn i nyrene. Infeksjoner i nyrene redusere kroppens evne til å behandle og filtrere avfall og hvis venstre ubehandlet kan føre til alvorlige nyreskader. Symptomene på nyre infeksjoner hos menn begynne med urinveisproblemer og kan spre seg til andre deler av kroppen hvis tilstanden ikke er ubehandlet.

Hyppig vannlating

Ifølge Mayo Clinic, kan nyre infeksjoner hos menn føre en hyppig behov for å urinere som er vedvarende selv etter vannlating, særlig om natten.

Smertefull vannlating

Smerte eller en brennende følelse under eller like etter vannlating er et vanlig symptom på nyre infeksjoner hos menn.

Magesmerter

Inflammasjon og trykk fra svelling og væskedannelse i og rundt nyrene kan forårsake magesmerter og distensjon.

Lyskesmerter

Smerter i lysken, setet og ryggen kan resultere fra nyre infeksjoner som sprer seg til blæren og urinlederne hos menn.

Fever

Nyre infeksjoner er forårsaket av bakterier som kommer inn gjennom urinrøret, og kroppens reaksjon på bakterier kan omfatte en høy feber og nattesvette.

Blood

Blood (hematuria) eller puss fra infeksjoner i nyrene kan gå over i urinen, som er et symptom på en alvorlig nyreinfeksjon og krever rask behandling.

Oppkast

Alvorlige nyreinfeksjoner som er igjen ubehandlet kan føre til kvalme og oppkast og resultere i tretthet og dehydrering.

Årsaker til nyre infeksjoner

Nyrene er kroppens blod, avfall og vann filtreringssystem. Når de ikke fungerer som de skal, er du utsatt for komplikasjoner - noen som kan føre til livstruende tilstander. Infeksjoner i nyre, kalt pyelonefritt, trenger å bli behandlet for å unngå alvorlige helseproblemer.

Blære infeksjoner

Den vanligste årsak til nyre-infeksjoner er en infeksjon i urinblæren som sprer. Urin kan bli infisert av bakterier og denne bakterien kan formere seg. Den infisert urin kan deretter tilbake strømme inn i nyrene.

Infeksjoner i blodet

Noen ganger bakterier frigjøres under urinveiene kirurgi, nyre kirurgi eller med infeksjoner laget av et kunstig ledd. Denne bakterien kommer inn i blodet, slik at det å bli sluppet inn i nyrene.

Andre årsaker

En forstørret prostata eller nyrestein kan forårsake infeksjoner. Begge disse kan blokkere blæren tømmes fra, fører til en nyreinfeksjon.

Katetre

Kateter kan brukes til å hjelpe tømme blæren når du ikke klarer å urinere. Hvis røret er igjen i for lang tid, og infeksjon kan forekomme.

Behandling

Antibiotika er det første skrittet for behandling for en nyre infeksjon, og de trenger å bli tatt for et par uker. Smertestillende medikamenter kan brukes også om nødvendig. Noen pasienter finner lindring ved hjelp av en varmepute. I tilfelle av en alvorlig nyre infeksjon, må du legges inn på sykehus.

Nyre infeksjon symptomer og behandlinger

Hvis du noen gang har hatt en nyre infeksjon, vet du hvor vondt og frustrerende det kan være. Nyre infeksjoner er en type urinveisinfeksjon som kalles pyelonefritt. Infeksjonen opprinnelig starter i blæren eller urinrøret, men jobber seg opp til nyrene. Noen mistenker han har en nyre infeksjon bør søke legehjelp så snart som mulig. En nyre infeksjon venstre ubehandlet kan være livstruende.

Årsaker

Nyrene er i utgangspunktet en kroppens filtreringssystem. Avhengig av hva som trengs av kroppen, de enten lagre eller kvitte seg med vann fra vårt system, samt justere nivåene av visse stoffer passerer gjennom dem blod. Urin blir så produsert, passerer gjennom våre ureter rør og inn i blæren hvor den er lagret inntil vi gi det videre gjennom vår urinrøret. En nyre-smitte skjer når bakterier kommer inn i våre systemer gjennom urinrøret, multiplisere og forårsaker en infeksjon. Det er også mulig for en annen infeksjon i kroppen din til å spre seg til nyrene gjennom blodet.

Symptomer

Det kan være flere symptomer assosiert med en nyreinfeksjon. Det er ikke uvanlig å oppleve behovet for å urinere ofte, en brennende følelse mens urinering, mage press eller smerte, skyet urin som er sterkt odored, blod eller puss i urinen, urinretensjon, smerter i enten ryggen, siden eller lyske områder, samt en feber.

Hvis nyrene infeksjonen har blitt alvorlig, kan en person oppleve høy feber, frysninger, nattesvette, ekstrem tretthet, kvalme, oppkast eller forvirring. Mange ganger i en eldre person, er det eneste symptom på en nyre infeksjon forvirring. Hvis et barn har en nyre infeksjon, vil hun noen ganger har symptomer på irritabilitet, ingen matlyst, løs avføring og kan begynne å tisse i sengen.

Diagnose

Noen ganger er det vanskelig å skille mellom en nyre-infeksjon og en blære infeksjon. Hvis du har feber og smerter i øvre del av ryggen området, kan det nesten bli antok at du lider av en nyre infeksjon. Legen din vil ta en urinprøve for å se om det er noen bakterier, blod eller puss i den. X-stråler kan bestilles hvis du finner deg selv stadig lider av nyre infeksjoner.

Behandlinger

Nyre infeksjoner er vanligvis behandles med antibiotika. Alvorlighetsgraden av infeksjonen vil avgjøre hvilket medikament og hvor lang tid du trenger for å ta det. De mest vanlige antibiotika brukt til å behandle nyre infeksjoner er Amoxil, Cipro, Noroxin, Bactrim og Septra. Du vil vanligvis se infeksjonen begynne å fjerne løpet av den første uken av behandlingen, men avslutt hele dosen. Ellers infeksjonen kan ikke bli helt utryddet. Hvis det er noe unormalt i urinveiene, kan kirurgi være nødvendig.

Risiko

Det er obligatorisk å søke legehjelp ved første tegn på en nyre infeksjon. Infeksjoner som er ubehandlet kan føre til livstruende tilstander slik som septikemi, så vel som skade nyrene permanent. Siden nyrene er et filtreringssystem for kroppen din, kan bakteriene spre seg i andre regioner gjennom blodet. Eldre voksne og små barn kan lide mest skade fra en ubehandlet nyre infeksjon. Ofte er dette fordi infeksjon ble feiltolket som en annen sykdom.

Forebygging / løsning

En nyre infeksjon kan ikke alltid unngås, men det er skritt å ta for å redusere sjansene for å få en. Drikk rikelig med væske for å skylle kroppen av bakterier, og urinere ofte. Ikke hold urinen hvis du føler behov for å gå på do. Etter å ha samleie, bør du tømme urin i blæren for å bidra til å redusere sjansen for bakterier inn i systemet ditt. Hvis du synes utsatt for nyre eller blære infeksjoner, ta en dusj i stedet for en full bath. Kvinner bør alltid tørke forfra og bakover. Dette vil bidra til å holde bakterier fra din anal regionen fra å komme inn i urinrøret og forårsaker en infeksjon. Unngå å bruke feminine deodorant spray, som kan irritere huden.

Om givere av nyre

Siden legene ved Bostons Brigham Hospital utførte den første vellykkede levende donor nyretransplantasjon i 1954, har nyretransplantasjoner blitt en akseptert og velprøvd måte å behandle kronisk nyresykdom eller terminal nyresykdom (ESRD). Det er bare to måter å bli en nyre donor. Antall levende givere av nyre har økt sammen med forbedret kirurgisk teknologi. Men flertallet av donerte nyrer kommer fra folk som er lovlig døde. De fleste mennesker med nyresykdom må plasseres på en venteliste for en nyre, noen ganger i flere år, med mindre en levende donor er tilgjengelig.

Betraktninger

Nyre givere som har inngått en organdonasjon samtykkeerklæring før deres død vil ha sine organer fjernet bare hvis den gjenlevende familiemedlemmer samtykke. The US Department of Health and Human Services og United Nettverk for orgel Sharing koordinere overføring av donert nyrer fra kadavre til resipienter. Valgene er basert på vev kampene, medisinsk prioritet og kroppsstørrelse. Kadaver donor nyrer ble brukt i ca 11.000 av mer enn 17.000 nyretransplantasjoner utført i 2006.

Funksjoner

Levende givere av nyre kan være relatert til mottakeren eller ikke-relatert. I begge tilfeller donor blodtype og kjemi, vevsprøver og andre faktorer som avgjør hvorvidt den potensielle donor er en god match. Transplantasjonen senter som tjener mottakeren vil planlegge en rekke tester for å avgjøre om donor er en fyrstikk. Ytterligere tester vil bli gjennomført for å finne ut om donor er frisk nok til å gjennomgå en operasjon for å fjerne donert organ. Levende donorer er også skjermet for HIV, hepatitt og diverse andre sykdommer som kan hindre vellykket transplantasjon av donerte nyren. Transplantasjon sentrum må også finne ut om den potensielle donor nyrefunksjon vil bli svekket etter donasjon. Mange transplantasjonssentre krever også at levende givere av nyre gjennomgå psykologiske tester.

Betydning

Selv om nesten alle religiøse organisasjoner og institusjoner godkjenne organdonasjon, øke antall nyre givere har vist seg å være utfordrende for det medisinske fellesskapet. Antall tilgjengelige levende og kadaver nyre givere er mindre enn en tredjedel av antall personer på transplantasjon venteliste. Verken en levende en nyre donor eller familien til en avdød donor er noen betale for eventuelle medisinske utgifter knyttet til organdonasjon. Mange organisasjoner som arbeider med ESRD pasienter også gi midler til å bidra til å dekke reise eller diverse utgifter som en levende donor kan medføre, hvis det er nødvendig.

Misforståelse

Hver transplantasjon sentrum har sine egne standarder for nyre givere, forutsatt at donor oppfyller medisinske kvalifikasjoner. Med forbedringer i medisinsk teknologi, mange transplantasjonssentre aksepterer levende givere opp til 65 år Risikoen for komplikasjoner er omtrent det samme som fra enhver operasjon. De vanligste problemene er smerter, infeksjoner, blodpropp og allergiske reaksjoner på anestesi. Risikoen for å dø av nyre donasjon er liten, ca 1 person i 1700.

Time Frame

Dagens kirurgiske teknikker gjør det nå mulig for en levende donor til å ha en nefrektomi etterfulgt av en 2-3 dagers sykehusopphold. De mest avanserte transplantasjonssentre bruker minimalt invasiv laparoskopisk kirurgi med mindre snitt og mindre arrdannelse. De fleste mennesker er i stand til å vende tilbake til arbeid eller andre normale aktiviteter i løpet av fire til seks uker etter å donere en nyre. En donor gjenværende nyre vanligvis begynner å gjøre arbeidet med den fjernet nyre umiddelbart. Nesten alle transplantasjonssentre overvåke levende donorer for medisinske komplikasjoner etter donasjon.