Digidexo.com

ketotisk anfall

Ketotisk hypoglykemi hos barn

Ketotisk hypoglykemi, også kalt "barnas hypoglykemi," er en hyppig årsak til hypoglykemi hos små barn i alderen atten måneder og ti år gammel. Det har en tendens til å påvirke tynne, kaukasiske menn mer enn andre grupper. Ifølge Mayo Clinic, ketotisk hypoglykemi
oppstår når barn hopper over måltider - vanligvis etter en sykdom. Tilstanden oppstår fordi ikke nok karbohydrater lagres i kroppen til å lage energi; når disse butikkene er lavt, tvinger lavt blodsukker kroppen for å konvertere fettsyrer i karbohydrater for å produsere energi. Ketoner er en bivirkning av denne prosessen, og dermed "ketotisk hypoglykemi." The Mayo Clinic sier at en opphopning av ketoner i blodet kan føre til koma og andre alvorlige problemer.

Symptomer

Det første tegnet på ketotisk hypoglykemi kan være et alvorlig hypoglykemisk episode: et barn kan virke blek og slapp, kan besvime eller få et anfall. Hussein og Aynsley-Green, forskere ved Great Ormond Street Hospital for Children, rapporterer at hypoglykemiske episoder kan være uforutsigbare, men ofte oppstår etter en sykdom. Ketotisk hypoglykemi har lignende symptomer til mange andre former for hypoglykemi. Disse inkluderer: irritabilitet, svetting, kvalme, hjertebank, tretthet, svakhet, slapphet, rask pust, svimmelhet og i alvorlige tilfeller tap av bevissthet og anfall.

Årsaker

Som i 2009, den eksakte årsaken til ketotisk hypoglykemi er fortsatt ukjent. Ifølge Huidekoper et. al, kan ketotisk hypoglykemi ikke engang være en reell sykdom; antagelsen er at noen barnekropper ikke kan være i stand til å tolerere faste så vel som andre. Andre mulige årsaker inkluderer lever glykogen synthase mangel, acetoacetyl-CoA thiolase mangel, og hypoalinemia.

Diagnose

Ketotisk hypoglykemi er diagnostisert av eksklusjon; Det er for øyeblikket ingen tester som kan fortelle om et barn har tilstanden. I stedet vil legen utelukke andre sykdommer som glykogen lagring lidelser eller karnitin stoffskifte lidelser før en diagnose. Vær forberedt på å gi legen så mye informasjon som mulig om de forholdene som fører opp til ditt barns angrep. For eksempel, visste hun har en sykdom i ukene før angrepet? Hva gjorde hun må spise? Hva gjorde barnet ditt se ut? Jo mer informasjon legen din har, jo lettere vil det være å gå videre med riktig diagnose.

Behandling

The Mayo Clinic anbefaler at barn med denne tilstanden spise hyppige måltider og snacks. Hvor mange snacks og måltider barnet ditt behov vil avhenge av hvor raskt kroppen bruker energi. Et hjem blodsukkeret monitor vil tillate deg å teste ditt barns blodsukkeret til å bestemme hvor lenge han kan gå uten måltider. Som en røff guide, en balansert snack (dvs. peanøttsmør og wholewheat kjeks, eller hummus og gulrøtter) mellom måltidene bør avverge hypoglykemi.

Advarsler

Hypoglykemi kan være et medisinsk nødstilfelle. Hvis du mistenker at barnet ditt har en hypoglycemic angrep, bør du se en medisinsk faglig umiddelbart. Et barn som har en hypoglycemic angrep kan se blek og slapp, klager over vondt i magen eller si at han ikke føler seg bra. I et alvorlig angrep, kan barnet ditt besvime og har en Grand mal anfall (i så fall, vil øynene rulle tilbake i hodet hans og hans lemmer vil stivne og rist).

Hvordan behandle anfall med Bach rettsmidler

For alle som ikke er kjent med Bach remedier, are100 de prosent naturlig blomsteressenser som kan brukes for en rekke helsemessige forhold. Av de rettsmidler tilgjengelig fra Bach for beslag, Scleranthus og Rescue Remedy er den mest brukte. Rescue Remedy er laget av fem Bachs blomsteressenser inkludert stein rose, clematis, impatiens, kirsebær plomme og Betlehemsstjernen. Mange case-studier har vist Bach blomst rettsmidler for å være vellykket i behandling av anfall forårsaket av nervesystemet lidelser, stress og nevrologiske lidelser som epilepsi.

Hvordan behandle anfall med Bach rettsmidler

•  Vær forberedt. Fordi et anfall kan skje plutselig uten forvarsel, holde Bach Rescue Remedy hendig i flere steder som din bil, kjøkken og nattbordet. Gjør et mentalt notat å alltid vite hvor du har plassert en flaske. Hvis du er den som lider av anfall, fortelle dine kjære du skal bruke Bachs Rescue Remedy for behandling, og la dem vite hvor du vil holde en tilførsel og hvordan du bruker den. Dette vil lette administrasjon dersom en anfall inntreffer.

For akutte situasjoner, administrere Bachs Rescue Remedy umiddelbart etter det første tegn på et anfall. Dette er svært viktig, ettersom en person er mer utsatt for The Remedy fordeler under utbruddet av et anfall. Før du bruker, må du huske å riste flasken forsiktig ca åtte ganger for å aktivere essensen iboende helbredende egenskaper.

Plasser fire dråper direkte i munnen eller i nærheten av tannkjøttet. Som et alternativ kan fire dråper plasseres nær øret, eller på håndleddet. Den rette vil bli raskt absorbert gjennom huden. Hvis smaken er usmakelig, kan du blande den med vann eller juice. For pågående nervesystemet støtte, ta Bach Rescue Remedy fire ganger om dagen.

Ta Scleranthus, en annen blomst essensen fra Bach som er svært nyttig for beslag og andre nevrologiske problemer. Bruk på samme måte som du bruker Bachs Rescue Remedy for akutte situasjoner og for løpende støtte.

Bach rettsmidler kan også brukes trygt og hell brukes til kjæledyr! Dosering og bruksinstruksjoner er de samme som for voksne. Men for anfall hos kjæledyr, kan du finne det spray eller krem ​​alternativet enklere å administrere. Bare spray på tungen, eller foran kjæledyret nese.

Hint

  • Bachs rettsmidler har ingen bivirkninger, og regnes som trygge for bruk i mennesker i alle aldre, også barn. Gravide kvinner, derimot, bør rådføre seg med lege før bruk.

Tonisk-kloniske anfall hos barn

Tonisk-kloniske anfall hos barn


Tonic-kloniske, eller grand mal, kramper forekommer hyppigst hos små barn. Beslagene vanligvis føre barna til å miste bevisstheten, jord seg selv og bevege seg ukontrollert i flere minutter. Foreldre og andre omsorgspersoner må forstå hvordan å holde barn trygt under en tonic-kloniske anfall og vite når du skal søke medisinsk hjelp utover førstehjelp for et barn som har hatt et anfall.

Årsaker

Alle tonisk-kloniske anfall oppstår når en stor del av nettverket av synapser som sender elektriske signaler over, og fra hjernen feil. Årsaken til dette utbredt feil varierer fra person til person, og den spesifikke årsaken til en enkelt tonic-kloniske kanskje aldri fant frem. Leger klassifisere anfall uten kjent årsak som "idiopatisk". Anerkjent årsaker til tonisk-kloniske anfall inkluderer høy og raskt stigende feber (dvs. feberkramper), epilepsi, hjerneskade, infeksjoner, hjerneslag, nyresvikt, hjernesvulster, elektrolyttforstyrrelser, underernæring og alkohol eller narkotika overdose, eller akutt tilbaketrekning.

Prevalens

Statistikk utarbeidet av Epilepsy Foundation viser at barn er mest utsatt for idiopatisk, epileptiske og feberkramper. Av de 300.000 amerikanere som lider av en første anfall hvert år, 120.000 er barn yngre enn 18 år, mens så mange som 100.000 er barn yngre enn 5 år som opplever en febril anfall. Noen 45.000 barn under 15 år får diagnosen epilepsi hvert år, men ikke en eneste av disse barna lider tonisk-kloniske anfall. The Epilepsy Foundation påpeker at tonisk-kloniske anfall forekommer hyppigst hos barn yngre enn 10 år gammel.

Aura

Før utbruddet av et anfall, kan et barn klager over matvarer smaker eller lukter morsomt, blir svimmel eller ha tåkesyn. Leger kategorisere disse sensoriske endringer, samt milde hallusinasjoner, som "aura". Når et barn utvikler en aura, foreldre og omsorgspersoner må begynne å gjøre forberedelser for forekomsten av et anfall. Beslaget kan ikke forebygges, men barnet skal, om mulig, bli flyttet til et privat sted fritt for gjenstander som kan forårsake skade.

Anfall Symptomer

En tonic-kloniske anfall har to distinkte faser. I løpet av kort --- vanligvis mindre enn et minutt - tonic fase, et barn vil pusten langsomt og kan til og med slutte å puste. Dersom barnet gjenopptar puste etter beslaget, ingen resuscitative tiltak er nødvendig. Barnet vil også bli stiv til poenget med stivhet og vil nesten alltid gå ut. Tapet av muskelkontroll kan føre til et barn tisser eller avføring på seg selv.

Den kloniske fasen av et anfall er preget av raske, skarpe sammentrekninger av forskjellige muskler. Et barn kan bite tungen eller innsiden av munnen hans. Dette kan fortsette i to eller tre minutter, med krampetrekninger bevegelser blir mindre hyppige og mindre alvorlig som tonic fase passerer. Barnet kan forbli bevisstløs i flere minutter etter at han har sluttet å gripe.

Post-Anfall Symptomer

Et barn vil vanligvis ikke husker hva som skjedde med ham under en tonic-kloniske anfall og vil nesten alltid være trøtt, svak og forvirret når han kommer til bevissthet. Generell svakhet kan vare i opptil to dager, og barnet kan klage over hodepine etter et anfall.

Førstehjelp

The Epilepsy Foundation advarer sterkt foreldre og omsorgspersoner unna å sette inn objekter i et barns munn under en tonic-kloniske anfall. Alt plassert i et gripe barnets munn med den hensikt å holde luftveiene åpne eller hindre biteskader er en kvelningsfare. Den beste metoden for å beskytte et barn under en tonic-kloniske anfall er å posisjonere ham på hans side, løsne noen tettsittende klær, kjempe mot trangen til å holde ham og sørge for munnen er uten hindringer --- ved å sette fingrene, hvis det er nødvendig. Utføre eneste redning puste hvis han ikke har gjenopptatt puste på egen hånd når den kloniske fasen har gått. Til slutt, som Epilepsy Foundation råder, "Vær betryggende og støttende når bevisstheten tilbake."

Søker Medical Care

Foreldre eller omsorgspersoner bør søke medisinsk behandling for alle barn som nettopp har opplevd sin første tonic-kloniske anfall. Et barn med en historie med anfall bør se en lege hvis hans anfall varer lenger, eller bli mer alvorlig enn vanlig, hvis han opplever nye symptomer som oppkast eller hårtap, eller om han har mer enn ett anfall i rask rekkefølge.

Enkle og komplekse partielle anfall

Enkle og komplekse partielle anfall


Hovedforskjellen mellom en enkel partielle anfall, og en kompleks delvise anfall er nivået av bevissthet hos en pasient. Begge er et resultat av elektrisk "feiltenning" i hjernen, men i løpet enkle partielle anfall, er fortsatt klar over hva som skjer på den enkelte. Under en kompleks partielle anfall, mister personen bevisstheten og kan virke "out of touch» og kan stirre ut i verdensrommet.

Enkle partielle anfall

Opplevelsen av en enkel partielle anfall varierer fra person til person. Noen mennesker hevder å ha glede av dem, siden de noen ganger få følelsen av déjà vu og skjerpe sansene. Andre finner enkle partielle anfall å være svært ubehagelig. Ofte er en enkel partielle anfall en forløper til andre beslag, slik som komplekse partielle anfall eller sekundært generaliserte anfall. Dette skjer når anfall sprer seg til andre deler av hjernen. Enkle partielle anfall varer vanligvis to minutter eller mindre, og er kategorisert som motoranfall, sensoriske anfall, autonome anfall og psykiske anfall.

Motor Beslag

Motor beslag forårsake en endring i muskelaktivitet. Den persons finger, kan nappe eller del av kroppen kan stivne. Personen kan også oppleve svakhet, noe som kan påvirke automatiske håndbevegelser og til og med latter.

Sensoriske Beslag

Sensoriske beslag få til endringer i noen av sansene. Personen kan lukte og smake ting som ikke eksisterer, eller høre ting som også ikke er der. Disse typer anfall kan være ubehagelig og med smertefull fordi de gir ofte personen følelsen av pins og nåler blir sittende fast i dem, og noen mennesker føler at de er flytende eller spinner i verdensrommet. Illusjoner, for eksempel en parkert bil beveger seg bort, er også vanlig.

Autonome Beslag

Autonome anfall påvirker kroppens funksjoner. Personen kan føle merkelige opplevelser i hode, bryst eller mage. De noen ganger oppleve en endring i puls eller pust. De kan svette eller har gåsehud.

Synsk Beslag

Synsk anfall påvirker måten en person tenker, føler og opplever ting rundt dem. Disse er preget av talevansker, hukommelsesproblemer, manglende evne til å finne de riktige ordene og vanskeligheter med å forstå skriftlig eller muntlig språk. De kan føle plutselige overveldende følelser og kan føle at de er utenfor sin egen kropp.

Komplekse partielle anfall

Komplekse partielle anfall, som vanligvis varer mellom 30 sekunder og to minutter, starter i et lite område av tinninglappen eller frontallappen i hjernen, og spredte seg raskt til å involvere andre deler av hjernen som påvirker årvåkenhet og bevissthet. Selv om noen har denne typen anfall kan ha øynene åpne, og kan være på vei i en målrettet måte, de er i virkeligheten, ikke "med den." Det kan også være så subtil som noen synes å være dagdrømmer.

Røkelse og epileptiske anfall

Røkelse og epileptiske anfall


Epilepsi er en relativt vanlig nevrologisk problem blant folk i alle aldre, og også i mottakelige dyr og kjæledyr. Epilepsi er mer sannsynlig blant unge barn og unge, eller for personer som har opplevd hodeskade. Selv om individuelle opplevelser av epilepsi varierer sterkt, noen mennesker med epilepsi finne sine anfall kan utløses av røkelse.

Epilepsi Bakgrunn

Selv om en hvilken som helst person kan ha en anfall eller beslag (også kjent som passer), vil et mønster av tilbakevendende anfall føre til en diagnose av epilepsi. Et anfall skjer når det er en plutselig storm av ekstra elektriske aktiviteten i en persons hjerne. Det finnes mange forskjellige typer epileptiske anfall, noe som inkluderer et tap av bevissthet.

Røkelse som potensielle Seizure Trigger

Ulike dufter, parfyme, kjemikalier og oljer har potensial til å utløse et anfall i en mottakelig individ. Røkelse kan endre en persons absorpsjon av oksygen, og en redusert strøm av oksygen til hjernen kan forårsake en anfall. Alternativt til visse kjemikalier i røkelse selv kan virker direkte på hjernen forårsake epileptiske symptomer.

Forholdsregler

Brenne røkelse i en uventilerte eller dårlig ventilert område er mer farlig for alle med en tendens mot duft-utløst anfall. Sørg for god ventilasjon når du brenner røkelse, og være klar over eventuelle familiemedlemmer, besøkende, venner eller kjæledyr med kjent epilepsi, slik at du kan sikre røkelsen ikke forårsaker et anfall.

Røkelse Varianter mest sannsynlig til å føre til beslag

Spesielle dufter er ansett som mer tilbøyelige til å fremkalle anfall for enkelte personer med epilepsi. Disse inkluderer rosmarin, salvie, isop, fennikel og malurt. Med unntak av malurt, de elementene som er nevnt ovenfor er sikker i mat - de bare er potensielt farlig, med hensyn til anfall, i form av en aromatisk olje eller parfyme.

Hvis et anfall oppstår

Hvis en person begynner å få et epileptisk anfall, det er skritt du kan ta for å minimere risikoen for skader. Snus ut og fjern røkelse pinne fra rommet. Plasser tepper eller klær mykt rundt personen, inkludert under hodet hvis mulig. Snakk beroligende til den personen, og holde dem borte fra fysiske farer som tunge møbler, ild, vann og hvor som helst person kan falle. Ring en ambulanse for en første anfall, eller hvis noen anfall varer mer enn fem minutter før bevisstheten er gjenvunnet.

Hva er meningen med anfall?

Hva er meningen med anfall?


Et anfall inntreffer når hjernen oppviser unormale elektriske impulser. Dette fører til unormal oppførsel og bevegelse i kroppen. I noen tilfeller er beslag relatert til en sykdom som kalles epilepsi.

Generaliserte anfall

Generaliserte anfall er anfall som involverer hele hjernen. Når folk tenker på anfall, de vanligvis ser for seg den enkeltes miste bevisstheten og krampetrekninger. Dette kalles en grand mal anfall og faller inn i denne kategorien.

Partielle anfall

Partielle anfall bare påvirke en mindre del av hjernen. Disse anfallene kan resultere i endring av et sensorisk funksjon som forårsaker uvanlig syn eller auditive opplevelser eller kan føre til ufrivillige bevegelser eller fikle.

Symptomer

Mange beslag forårsake ufrivillige bevegelser. Dette kan manifestere seg som kramper eller en liten hake. De har også ofte føre til tap av bevissthet som resulterer i personens miste bevisstheten eller en kort spell under der personen stirrer ut i rommet. Ifølge University of Maryland Medical Center, symptomene vanligvis vare lenger enn 15 minutter.

Årsaker

Anfall kan være forårsaket av en rekke forhold. Ofte er de blir brakt videre av tilstander som påvirker hjerne slik som hjerneskade, hjernetumor, eller sykdommer så som demens, meningitt eller epilepsi. Alkoholabstinens og narkotikabruk kan også føre til anfall.

Epilepsi

Epilepsy er en sykdom karakterisert ved tilbakevendende anfall. Det er ofte mulig å behandle med medisiner og kosttilskudd endringer. I noen tilfeller kan det være nødvendig hjernekirurgi for behandling.

Anfall forårsaket av Sound

Anfall forårsaket av Sound


Selv om det er velkjent at anfall kan utløses av blinkende lys, de også kan bli utløst fra repeterende høye lyder, for eksempel bilalarm, levende musikk konserter og videospill. Det finnes flere typer anfall som kan utløses av lyder, fra den dramatiske grand mal til de korte kloniske anfall som hovedsakelig påvirker sovende mennesker.

Anfall Årsaker

Det er mange ulike anfallslidelser fra forgiftning, narkotikamisbruk, svært høy feber, hodeskader, indre organ svikt og alvorlige sykdommer som epilepsi og lupus. Alle disse forhold påvirker hvordan hjernen kommuniserer med kroppen. Hjernen overproduces nevrotransmittere & ndash; de kjemikalier som hjelper fortelle kroppen hva de skal gjøre. Den sunne hjernen bare fyrer ca 80 nevrotransmittere per sekund. En hjerne i et anfall fyrer av 500 per sekund. Kroppen kan ikke holde tritt med flommen av nevrotransmittere.

Typer

repeterende lyder forårsake tre hovedtyper av anfall. Den ene er en musicogenic anfall, der bare huske en favoritt melodi kan utløse et grand mal eller et kompleks partielle anfall. Ifølge Epilepsy Ontario, kan til og med drømmer om favorittlåter utløse et anfall. En annen type anfall utløses av lyden kalles en kloniske anfall, noe som skjer i ca 10 til 15 sekunder under søvn. Men det kan sjelden skje med mennesker som er våken. De kan ikke miste bevisstheten, men vil miste all koordinering. Den tredje typen er epilepsi utløst av lys, lyd eller tygging og kalles refleks epilepsi.

Symptomer

Anfall forårsaket av lyder oppstår kort tid etter eller i løpet av tiden som pasienten lytter til lyder. Disse reaksjonene kan inkludere å miste blære og tarm kontroll, ukontrollerte muskelspasmer over hele kroppen eller bare i en del av kroppen, tap av bevissthet, gjenta meningsløse ord, plutselig stirrer ut i verdensrommet, blir ikke svarer og prøver å bekjempe alle som forsøker å hjelpe .

Behandling

Behandlingen er todelt. Det innebærer å identifisere kildene til lyder utløser anfall og eliminere dem når det er mulig. Terapi har involvert en person å lytte til et musikkstykke eller en lyd så ofte at hjernen hennes til slutt bli vant til det eller bli lei av den. Medisinering inkluderer antiepileptika som karbamazepin og fenytoin, selv om gravide kvinner ikke bør ta disse medisinene.

Advarsel

Enhver anfall varer lenger enn fem minutter bør behandles som et medisinsk nødstilfelle fordi beslaget kan forårsake hjerneskade. Ring en ambulanse umiddelbart. Pasienten ville trenge antikonvulsiva gitt intravenøst ​​og eventuelt et rør som er lagt inn i halsen for å hjelpe ham med å puste.

Symptomer på et anfall i hvile

Symptomer på et anfall i hvile


Lengde og alvorlighet av anfall kan brukes for å diagnostisere en rekke forskjellige former av epilepsi. Epilepsi og søvn har et komplekst forhold på grunn av den store mengden av hjerneaktivitet, spesielt under den raske øyebevegelser (REM) søvnen. Det finnes noen typer epileptiske forstyrrelser som utløser under søvn, og de fleste av de som begynner i barndommen. Noen mennesker opplever disse og vet ikke det. Hvis du mistenker at du eller en du er glad opplever anfall under søvn, planlegge en avtale med en lege, nevrolog eller en søvnspesialist.

Nattlige anfall

Nattlige anfall begynner vanligvis i løpet av barndommen. Årsaken er ukjent, men de kan ha alvorlige effekter på dagliglivet ved å avbryte søvnmønster. Det finnes flere symptomer på nattlige anfall, men de er ikke uavhengig brukes til å diagnostisere denne formen for epilepsi. Inkontinens er et vanlig symptom; som er tunge bite og siklende. Mange pasienter vekke for ingen spesiell grunn og har en tendens til å bli forvirret eller aggitated; ofte de opplever korte anfall av hukommelsestap. Mer alvorlige symptomer inkluderer tonisk-kloniske bevegelser, eller hva er vanligvis referert til som "epileptiske anfall." Mange av disse angrepene oppstår under søvn, men har vært opplevd mens våken.

Benign Rolandic Epilepsi

En annen form for epilepsi som ofte oppstår under søvn er godartet rolandic epilepsi (BRE) eller godartet epilepsi med centro-temporale spikes (BECTS). De regnes godartet fordi de fleste pasientene vil "vokse" denne formen for epilepsi. De anses partielle anfall, fordi bare den rolandic området av hjernen blir påvirket. De fleste barn som opplever denne formen for pågripelse er ellers frisk og oppleve liten eller ingen utviklingsmessige problemer. Symptomer i alderen 3 og 10 år og omfatter en rekke former. Rykning eller stivhet kan oppstå ofte kombinert med inkontinens. Talevansker eller forvirring og hukommelsestap kan skje ved plutselig våkner. Andre symptomer kan være hva er referert til som sensoriske anfall, nummenhet eller prikking i ansikt, tunge eller svelg.

Andre epileptiske forstyrrelser

Diagnostisering av epileptiske forstyrrelser krever observasjon av en profesjonell. Det finnes et stort utvalg av symptomer i epileptiske forstyrrelser, epilepsi og kan være forårsaket av en rekke grunner, eller noen ganger uten grunn. Epilepsy som ser ut til å ha noen observerbar årsak eller trigger betegnes som idiopatisk epilepsi. Vanlige årsaker til epilepsi kan inkludere hodeskade, infeksjon og feber, narkotika eller alkohol, narkotika eller alkohol tilbaketrekning, genetiske eller medfødte tilstander og hjernesvulster. Men igjen er det viktig å forstå, noen ganger er det ingen identifiserbar årsak.

Tegn på anfall aktivitet

Tegn på anfall aktivitet


Selv om beslag påvirker kroppen ved å forårsake kramper og kroppslig risting, National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag sier at de faktisk er symptomatisk for en forstyrrelse i hjernen. De ukontrollerte kroppsbevegelser som følger et anfall oppstår når hjernen sender ut defekte elektriske signaler. Selv om beslag er uforutsigbare og ukontrollerbare, kan gjenkjenne symptomer på et anfall hjelpe deg søke behandling du trenger.

Varselskilt

Selv om det er umulig å forutsi når anfall vil inntreffe, kan visse symptomer advare folk om at de kan ha en passe snart. Disse inkluderer forvirring, følelse spacey eller enebolig, en kribling i magen, seeing flekker eller opplever merkelige smaker og lukter, ifølge nettsiden til klinisk nevropsykolog Glen Johnson. Erkjennelsen gjentakende faresignaler kan hjelpe deg med å forberede for anfall og føler seg mer i kontroll av din tilstand, men Johnson advarer om at mange anfall oppstå uten forvarsel.

Under anfallet

Noen beslag er knapt synlig, slik som en ufrivillig håndbevegelse eller et kortvarig tap av bevissthet. Disse episodene kan vare i bare noen få sekunder av gangen, selv om anfall kan gå på i to til fem minutter, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag. I andre anfall, kroppen ufrivillig stiver eller slapper av. Den lidende noen ganger opprettholder bevisstheten for varigheten av beslaget, men kan ikke kontrollere de berørte musklene.

Grand-Mal Anfall Symptomer

Den mest lett gjenkjennelige anfall er grand-mal anfall, som innebærer full-body kramper og bevisstløshet. Dette fører ofte til personen til å falle på gulvet, ute av stand til å kontrollere hans bevegelser. Vanligvis anfallet skjer i etapper. For de første 30 sekunder til ett minutt, den lidende kollapser, går bevisstløs og stivner. For de neste 30 sekunder til ett minutt, de lidende rykk ukontrollert. Disse anfallene kan føre til uforutsette problemer, for eksempel urinering ulykker og tunge sår fra biting ned for hardt. Hvis den lidende har problemer med å puste under anfallet, kan han eller hun begynner å snu blå.

Post-Seizure

Etter hvert beslag leveres en periode med intens tretthet, i henhold til Johnson. En artikkel av National Institutes of Health sier at andre post-anfall symptomer inkluderer mild forvirring, midlertidig svakhet i den ene siden av kroppen og hodepine. Den lidende kan være ute av stand til å huske hendelser som skjedde like før anfallet. Etter en grand-mal anfall, den lidende vanligvis faller inn i en dyp søvn, og de fleste mennesker føler seg søvnig eller døsig i minst en time etterpå.

Anfall aktivitet Symptomer

Anfall aktivitet Symptomer


Epilepsi er en nevrologisk tilstand som kan gjøre lider miste kontroll over sine kroppslige funksjoner. Tilstanden er forårsaket av unormal celle-aktivitet i hjernen som påvirker hjernenerve. Lider erfaring beslag som endrer sine sensoriske og muskulære funksjoner. Beslagene kan også indikere en hjerneskade, mangel på oksygen eller høy feber, ikke nødvendigvis epilepsi. The Epilepsy Foundation sier at nesten tre millioner amerikanere er påvirket av tilstanden, med omkring 200.000 nye tilfeller diagnostisert hvert år.

Sensoriske symptomer

Epileptikere kan oppleve sensoriske symptomer. Dette er symptomer som påvirker sansene. Lider ofte oppleve svimmelhet, synsreduksjon som blinkende lys eller farger, ørhet, summende eller unødig støy og ubehagelig lukt eller smak. Disse kan bli følt enkeltvis eller alle på en gang. Sensoriske symptomene vanligvis indikerer en delvis anfall som rammer en del av hjernen. Lider kan bli altfor følelsesmessig og føle seg forvirret. De kan også ha nummenhet i en del av kroppen, sikle, utvikle øye rykninger eller har en krypende følelse over deres hud. Pasienten vil ikke miste bevisstheten.

Autonome symptomer

Autonome symptomer er kontrollert av det autonome nervesystemet. Dette regulerer kroppsfunksjoner inkludert hjertet, kjertler og tarmkanalen muskler. Autonome symptomer som varmt flushing, oppkast, inkontinens, svette, gåsehud og rask puls er normalt tegn på en tinninglappen anfall. Dette påvirker deler av kroppen som er styrt av temporallappene som tale, hørsel, lukt, syn og følelser. Pasienter kan også lide flashbacks, føler redd eller panikk, hallusinere eller smake ikke-eksisterende smak.

Synsk Symptomer

Synsk symptomer hovedsakelig påvirker følelser. Pasienter kan bli drømmende, erfaring deja vue, løsne eller vise ekstrem lykke, sinne, depresjon eller tristhet. Synsk symptomene vanligvis indikerer utbruddet av en kompleks partielle anfall. Pasienten kan også vise koordinerte men ufrivillige bevegelser som leppe smacking, uro eller tygging.

Symptomer på absensanfall

Absensanfall påvirke barn og kom raskt. Barnet kan bli bevisstløs eller ikke svarer. De vil synes å være dagdrømmer og være klar over sine omgivelser. Epilepsi Handling hevder at barn kan oppleve hundrevis av absenser en dag. Tegn å se etter inkludere blank stirrer, endre ansiktsuttrykk, rykninger, mangel på bevissthet, famlende, leppe slikker og griner.

Hvordan behandle noen som har et epileptisk anfall

Hvordan behandle noen som har et epileptisk anfall


Hvis familiemedlem eller en venn har epilepsi, må du vite hvordan du kan hjelpe behandle denne personen i tilfelle et anfall for å forhindre ytterligere risiko. Følgende tips kan gjøre en forskjell mellom liv og død.

Hvordan behandle noen som har et epileptisk anfall

Løsne alle klær, slips eller skjerf som er stramt rundt personens nakke. Cushion hodet og rulle kroppen hans på sin side å forby kvelning. Det kan være nødvendig å plassere noen med hodet presset tilbake slik at luftveiene er fortsatt åpen for å puste.

La persons kropp for å flytte og ikke prøve å stoppe epileptisk anfall med begrensninger, som det vil være umulig. Bare flytte noen hvis det er noen form for fare i umiddelbar nærhet, som for eksempel dypt vann eller åpen flamme. Fjern alle skarpe gjenstander fra området for å hindre at personen som har beslaget fra å treffe dem.

Ikke ta personens munn eller sette noe i det, inkludert vann eller medisin brukes til å behandle anfall, da det kan føre til at personen til å kvele. Mennesker som har anfall kan ikke svelge tungen, til tross for det mange tror.

Sett en myk gjenstand under personens hode, hvis mulig. En pute, jakke eller genser kan være et godt alternativ for å hindre ytterligere traumer mot hodet.

Hold styr på hvor lenge anfallet varer og se etter noen spesifikke symptomer som pustemønster. Personens lege eller ambulansepersonell er sannsynlig å ønske å kjenne detaljene i beslaget du best kan behandle henne.

Spør andre mennesker som er rundt for å holde ro og gi personen masse plass. Forklare at personen har en anfall, som er ute av sin kontroll.

Vær rolig og holde ved personens side til anfallet er over, og hun har kommet til bevissthet. Personen kan bli forvirret og sliten eller kan føle seg flau. Berolige personen og være tålmodig mens hun hviler og gjenvinner styrke.

Hint

  • Sjekk for å se om personen har noen medisinsk identifikasjon lett tilgjengelig som indikerer at hun har epilepsi. Noen mennesker bruke spesielle smykker, for eksempel armbånd, som er godt synlig for disse situasjonene.
  • Ring 911 umiddelbart hvis du tror dette er første gang personen noensinne har hatt et epileptisk anfall, hvis personen er i umiddelbar fysisk fare, for eksempel i et svømmebasseng eller kroppen av vann, eller hvis personen er gravid. Du bør også søke øyeblikkelig hjelp for personen hvis beslaget lengde er lengre enn fem minutter, eller hvis en annen anfall oppstår mens vedkommende er fortsatt bevisstløs.

Om Grand mal anfall

En grand mal anfall er en full-body anfall. Med grand mal anfall, kan enkeltpersoner oppleve voldelige og alvorlige muskelsammentrekninger, stivhet og fullstendig tap av bevissthet. Grand mal anfall oppstår vanligvis på grunn av feil av elektrisk utladning av hjernens nerveceller. På grunn av unormal elektrisk aktivitet i hele hjernen, opplever tegn på anfalls gjennom hele kroppen. Grand mal anfall er også ofte kjent som tonisk-kloniske anfall.

Onset Symptomer

Symptomer som individer opplever mot begynnelsen av et grand mal anfall er stive muskler, stivhet, rask puls, blekhet i ansiktet og kroppen og faller. Den første fasen av grand mal anfall er den tonic fase, som inkluderer tap av bevissthet og muskelkontraksjon. På dette tidspunkt kan en person faller ned i tillegg. Den andre fasen er kloniske fase, hvor musklene gå inn rytmiske kontraksjoner, vekselvis avslappende og bøyning. Kramper varighet er generelt mindre enn to minutter.

Vanlige symptomer

Noen vanlige symptomer som de fleste, men ikke alle mennesker erfaring med grand mal anfall inkluderer aura (varselskilt) før anfallene starter, tap av blære og tarm kontroll, bevisstløshet etter kramper (som varer i noen minutter), søvnighet og tretthet, sterk hodepine og desorientering og forvirring.

Årsaker

I omtrent halvparten av grand mal anfall situasjoner, de nøyaktige årsakene er ukjent. Men det er mange situasjoner der grand mal anfall utløses av underliggende helsemessige forhold og problemstillinger, som traumer mot hodet, lavt blod nivåer av glukose, kalsium, magnesium eller natrium, narkotikabruk eller tilbaketrekning fra narkotika (som alkohol) , infeksjoner som hjernehinnebetennelse eller meningitt, hjernesvulster, slag eller blodkar misdannelser i hjernen.

Risiko

Det er noen andre tilfeller eller situasjoner som kan sette en person på et høyere risiko for å oppleve en grand mal anfall. Noen risikofaktorer inkluderer familiehistorie med kramper, alvorlige medisinske problemer som er knyttet til elektrolytter, narkotikabruk, overdrevent alkoholforbruk og hjerneskade som følge av traumer, hjerneslag, infeksjoner og ulike andre årsaker.

Behandling

Den vanligste type behandling for grand mal anfall er anti-anfall medisiner. Men i situasjoner der anti-beslag medisiner ikke gir tilfredsstillende resultater, to andre vanlige behandlingstilbud er ketogen diett (en lav-karbohydrat diett som bidrar til å redusere anfall) og vagus nerve stimulering (nervestimulering inn under kragebeinet som kan slås av og på).

Typer epileptiske anfall

Typer epileptiske anfall


Epilepsi er en tilstand som oppstår når det er unormal elektrisk aktivitet i hjernen. Denne økningen i elektrisk aktivitet gir milde eller alvorlige anfall. Hvis du har to eller flere anfall du kan bli diagnostisert med epilepsi. Det finnes ulike typer anfall, som varer bare noen sekunder eller mye lenger. Symptomer inkluderer kramper og tap av bevissthet ukontrollerte bevegelser i kroppen så vel som andre.

Klassifisering

Beslagene er klassifisert av det området av hjernen som er involvert, og hvor mye av hjernen blir påvirket. Det er tre hovedkategorier: generaliserte anfall, partielle anfall og status epilepticus.

Typer

Beslag er videre klassifisert basert på om tap av bevissthet oppstår, hvis det er sporadisk ukontrollert bevegelse eller hvis bevegelsene er repeterende. En annen bekymring er hvis det er et tap av muskelmasse eller ikke.

Generaliserte anfall

Denne typen anfall inntreffer når det er utbredt elektrisk utladning som omfatter begge sider av hjernen på samme tid. Arvelige faktorer er ofte knyttet til disse typer anfall. De er videre klassifisert i absenser, atypiske absenser, myoklone anfall, atoniske beslag, tonic anfall kloniske anfall og tonisk-kloniske anfall.

Partielle anfall

Når det er unormal elektrisk aktivitet i et begrenset område i hjernen, så er det en delvis anfall. De er mest vanlig hos de med en hodeskade, hjerneinfeksjon, slag eller svulst eller årsaken er fortsatt ukjent. De er videre klassifisert i Enkle partielle anfall, Komplekse partielle anfall, subsidiært generaliserte anfall.

Status epilepticus

Denne type av beslaget er identifisert som en episode hvor det er minst tretti minutter uavbrutt anfallsaktivitet. Dette er et medisinsk nødstilfelle som kan føre til dødsfall. The Epilepsy Foundation tyder på at behandling bør gis i alle fall der et anfall har fortsatt fem minutter.

Nyfødte Anfall Symptomer

Et anfall inntreffer når en elektrisk bølge forstyrrer aktiviteten i noen eller alle av hjernen. Det kan være forårsaket av en rekke faktorer, blant annet betingelse for eksempel epilepsi, høy feber eller hodeskade, og kan vare fra mindre enn et minutt i en halv time. Det kan være skremmende å se noen, spesielt en nyfødt, har et anfall, og enda mer skremmende hvis du ikke vet hva som skjer med barnet ditt. Hvis barnet ditt er å ha et anfall, er det viktig å holde ro og søke medisinsk behandling om nødvendig.

Manglende respons

Noen nyfødte som har en anfall blir ikke svarer eller starte stirrer vacantly for varigheten av beslaget. En baby har et anfall vil ikke være i stand til å snappe ut av denne tilstanden.

Bevisstløshet

I noen tilfeller kan babyer som har anfall faller inn i bevisstløshet. Dette kan skje i forbindelse med en episode av rykninger eller brekke seg. Det er viktig å merke seg at de fleste beslagene ikke fører til bevisstløshet.

Falling

I noen tilfeller vil babyer som har anfall gå halte, noe som resulterer i et fall eller slumping over.

Rykninger

For noen nyfødte, kanskje et anfall være preget av en serie med rykninger bevegelser eller muskelspasmer.

Flailing

Flailing bevegelser, eller vilt beveger armer og ben som om barnet ikke har kontroll over dem, er noen ganger tegn til beslag i en baby.

Milde Anfall Symptomer

Milde beslag er vanligvis de beslag som bare påvirker en ganske liten del av hjernen. Petit Mals er en av de mer vanlige "mild" typer anfall, men du kan også lider av en tinninglappen eller enkle partielle anfall, som begge er vanligvis mye mindre alvorlig enn andre beslag. Siden disse beslag kan være ganske subtil natur, kan det være vanskelig å vite hvorvidt en person er faktisk opplever en. Det finnes imidlertid en rekke synlige symptomer.

Auras

For noen mennesker, er et anfall ofte innledes med det som kalles en aura, som er en plutselig, noen ganger overveldende følelse. Auraen kan manifestere seg som et skifte i din følelsesmessige tilstand, forårsaker du å oppleve en uforklarlig frykt eller panikk. Det kan også bli tydelig gjennom en følelse av déjà vu, eller følelsen av at dette har skjedd før. Du kan selv begynne å oppdage en merkelig eller stygg lukt som ikke er der eller en merkelig eller ubehagelig smak langs tungen eller baksiden av munnen.

Etter anfallet har gått, kan du begynne å lide andre kognitive endringer. En kortvarig følelse av forvirring er trolig en av de mest vanlige, men du kan også lide en liten hukommelsestap, nemlig om eventuelle hendelser som finner sted under anfallet, eller en manglende kjennskap til anfall selv. Du kan selv oppleve en kort manglende evne til å holde fokus.

Ukontrollerte bevegelser

Et annet vanlig symptom på en mild anfall innebærer noen grad av ukontrollerte bevegelser. Disse kan være isolert til fingre eller hender, spørre dem til å nappe, tremor eller plukke. De kan også påvirke dine armer, forårsaker dem til å nappe, tremor eller rist.

Andre bevegelser

For noen mennesker, en mild anfall fører til andre kroppslige bevegelser bortsett fra fingre, hender og armer. Med nesten alle milde anfall, kan du oppleve en flagre av øyelokkene. Du kan også starte smacking dine lepper, tygge eller svelge kontinuerlig. Og som med noen av de andre symptomene, kan disse bevegelsene vare alt fra noen få sekunder til et par minutter.

Kognitiv Change

Selv om en kognitiv endring kan skje både før og etter en mild anfall, er det også et symptom på beslaget selv. Mange ganger, vil du miste noen grad av bevissthet eller anerkjennelse av thawhat er rundt deg - folk, gjenstander eller selve rommet.

Fravær av bevegelse

Det er heller ikke uvanlig for en mild anfall, spesielt en petit mal, for å utløse et fravær av bevegelse. Du kan plutselig bli nesten helt stille. Dette er ofte ledsaget av en kort episode av stirrer, som varer alt fra noen få sekunder til et par minutter.

Hvorfor folk få anfall?

Anfall kan være forårsaket av flere faktorer. Om du har hatt anfall fra fødselen, eller de startet senere i livet, vil årsaken bestemme behandling. Beslag vanligvis kan kontrolleres av medisiner, mens enkelte typer vil stoppe like plutselig som de dukket opp.

Epilepsi

Epilepsi er den vanligste årsaken til anfall og påvirker mer enn 3 millioner mennesker. Epilepsi fører til at elektriske impulser i hjernen brann for fort, noen ganger så fort som 500 ganger per sekund.

Genetikk

Anfall kan være relatert til en genetisk lidelse. Angelmans syndrom og Nevrofibromatose er genetiske feil som kan forårsake anfall aktivitet.

Trauma

Etter en hodeskade, vil en person være 12 ganger mer sannsynlig å ha et anfall. Under hodeskade, hjerne elektriske impulser er avbrutt, i motsetning epilepsi, hvor signalene er ujevn.

Sykdom

Visse sykdommer som Alzheimers og progressiv hjernesykdom kan føre til anfall. Nevrologiske sykdommer og arvelige sykdommer er også vanlige årsaker til kroniske anfall.

Infeksjoner

Visse infeksjoner som bakteriell hjernehinnebetennelse, nyresvikt eller hjernebetennelse kan føre til anfall. Kronisk nyresvikt også kan forårsake anfall som kan en hjerne abscess eller svulst.

Petit mal anfall hos barn

Mens hvert barn stirrer ut i verdensrommet og til, kan foreldre bli bekymret hvis de merker hyppige Staring magi. Petit mal anfall, et epileptisk type anfall, forekommer hyppigst hos små barn og etterligne stirrende staver, så det viktig at foreldre kan se forskjell.

Alder

Petit mal anfall, ofte referert til som absenser, typisk forekommer hos barn 4 til 12 år, ifølge Lucile Packard Children Hospital i Stanford. The Mayo Clinic porter som barn generelt vokser ut av disse typer anfall av voksenlivet.

Symptomer

Under et fravær anfall, kan et barn stirrer ut i rommet, mens blinke raskt og knuser hennes lepper i hyppig rekkefølge. Når hun kommer ut av episoden, kan hun ikke engang klar over hva som skjedde.

Alvorlighetsgrad

Mens absenser vises mild siden de bare vare noen få sekunder, den Epilepsy Foundation sier at et barn kan lide av opptil 100 episoder en dag før du får hjelp fordi de skjer så fort og så barnet virker fint.

Komplikasjoner

Ifølge Mayo Clinic, kan noen barn opplever absensanfall senere oppleve grand mal eller en annen type anfall lidelse. Barn med absenser sliter med restriksjoner i fritidsaktiviteter, slik som aldri svømmer av seg selv, i frykt for at de kan blank ut og drukne.

Behandling

Epilepsy.com sier at de fleste barn nevrologer starte behandling av absenser med stoffet Zarontin. Dette stoffet virker ved å stabilisere elektrisk aktivitet i barne hjernen å eliminere absenser. Zarontin har senket mengden anfall hos barn med mer enn 50 prosent, ifølge Epilepsy.com.

Ikke-epileptiske anfall Behandling

Ikke-epileptiske anfall er en type anfall som forekommer uten tilstedeværelse av unormal elektrisk aktivitet i hjernen. Det er flere behandlingstilbud tilgjengelig for denne tilstanden.

Årsaker

Ikke-epileptiske anfall er forårsaket av et psykologisk problem. Dette resulterer i en forstyrrelse i hjernefunksjonen. Denne type av beslaget kan være på grunn av ekstreme mengder av stress eller depresjon, eller kan stamme fra en traumatisk begivenhet i pasientens tidligere.

Diagnose

Leger bruker visse diagnosekriterier for å skille mellom anfall, for eksempel hva som skjer under anfall, hva som skjer etterpå, hvor lenge de varer og hvor intense de er.

Behandling

Den primære behandlingsmålet for ikke-epileptiske anfall er terapi. Terapi hjelper berolige forstyrrelser i hjernen, om forstyrrelser stammer fra en traumatisk hendelse, depresjon eller stress. Anti-depresjon medisiner kan også være foreskrevet.

Time Frame

Ifølge Epilepsy Foundation of America, pasienter med ikke-epileptiske anfall har en sjanse til aldri lider et anfall igjen hvis de får riktig behandling. Behandlingen kan vare så lite som et år.

Misforståelse

Ikke-epileptiske anfall tyder ikke på at personen er falsk et anfall. Beslagene er faktisk forekommende - det er bare en annen grunn for at de inntreffer.

Hva er noen mulige årsaker til ikke-epileptiske anfall?

Hva er noen mulige årsaker til ikke-epileptiske anfall?


Ikke-epileptiske anfall er definert som anfall som ikke forekommer på grunn av unormal elektrisk aktivitet i hjernen. Ikke-epileptiske anfall ligner epileptiske anfall, men årsakene er mye annerledes.

Fysiske årsaker

I henhold til Epilepsy fundamentet, slike anfall oppstå på grunn av plutselig forandring eller forstyrrelse i hjernefunksjonen. Dette kan omfatte metabolske forstyrrelser eller hjertearytmi.

Følelsesmessige årsaker

Ikke-epileptiske anfall oppstå på grunn av følelsesmessige traumer. Den ekstreme angst og depresjon fra emosjonelle traumer utløse forstyrrelser i hjernens funksjon som forårsaker den første anfall.

Risikofaktorer

Pasienter som har opplevd traumatiske livshendelser, som for eksempel voldtekt, fysisk mishandling, incest, død av en kjær og skilsmisse, er på et høyere risiko for å utvikle ikke-epileptiske anfall.

Betraktninger

Ikke-epileptiske anfall kan utløses av minnet om den traumatiske opplevelser. Høye mengder av angst og depresjon kan også fungere som triggere for anfallene.

Behandling

Fordi ikke-epileptiske anfall forårsakes vanligvis av traumatiske opplevelser, er pasienter foreskrevet terapi for å hjelpe dem med å håndtere disse hendelsene. Pasienter med slike anfall ikke svare på epilepsi medisiner.

Hva Legemidler kan forårsake anfall?

Hva Legemidler kan forårsake anfall?


Ifølge Robert S. Fisher, Ph.D, og ​​redaktør-In-Chief of Epilepsy.com kan ulike medisiner, alt fra anti-depressiva til anti-epileptiske medisiner provosere anfall. Epilepsi Health and Hope organisasjon advarer pasienter til å ta sine medisiner nøyaktig som anvist for å unngå eventuelle interaksjoner eller andre problemer.

Abstinenssymptomer

Dr. Fisher sier at visse psykiatriske og sove medisiner, slik som Xanax, Valium, Ambien, og Lunesta kan provosere et anfall når pasienter sliter med abstinenssymptomer ved å slutte en medisin veldig plutselig.

Herbal rettsmidler

Ifølge helse-delen av Oregonian avisen, kan ginkgo biloba kosttilskudd provosere anfall fordi ginkgotoxin, et kjemikalie i bladene, utløser anfall og forstyrrer anti-anfall medisiner. Steven C. Schachter, MD og medlem av Epilepsy Foundation Advisory Board, legger til at johannesurt lavere er pasientenes blod nivåer mens på anti-anfall narkotika karbamazepin.

Antiepileptika

Dr. Barbara Koppel, MD i nevrologi sier at karbamazepin kan forverre barndommen petit mal eller absenser og Lennox-Gastaut syndrom, en barndom lidelse, preget av psykisk utviklingshemning og flere anfall som ikke responderer godt på behandlingen. Hun legger til at fenobarbital kan også utløse tonic anfall som forekommer med Lennox-Gastaut syndrom.

Risikofaktorer

Dr. Koppel sier at pasienter som tar høye doser av anti-anfall medisiner kan forverre deres sjanser for å provosere et anfall, anskaffe hjerneskade eller en uberegnelig EEG aktivitetsmønster.

Alkohol

Inntak av alkohol kan påvirke effektiviteten av anti-beslag medisiner, noe som gjør deg sliten og svimmel. The Epilepsy Foundation sier at å drikke en overskytende beløp av alkohol raskt øker risikoen for å oppleve for en "tilbaketrekning anfall" seks til 72 timer etter at du slutter å drikke.