Digidexo.com

kolposkopi nøyaktighet

Kolposkopi retningslinjer og prosedyrer

Kolposkopi retningslinjer og prosedyrer


Kolposkopi hjelper skjerm pasienter for livmorhalskreft med en mye høyere nøyaktighet rate enn standard celleprøve, som kan gi falske positive resultater opp til 80 prosent av tiden, ifølge en posisjon papir av American Academy of Family Physicians (aafp). Leger utfører colposcopies basert på anerkjente indikasjoner for deres bruk, og de må gjennomgå omfattende opplæring mens forhåpentligvis delta i en pågående gjennomgang og utdanning prosessen.

Beskrivelse

The Mayo Clinic beskriver en kolposkopi som en medisinsk prosedyre for å sjekke for sykdommer i livmorhalsen og skjeden. Hvis pasientens celleprøve har indikert mulig problemer, kan legen anbefale dette mer grundig prosedyre. Legen bruker et spekulum til å åpne skjeden og observerer livmorhalsen gjennom en tent forstørrelses enhet som kalles en colposcope. Legen gjelder deretter en svak oppløsning av eddiksyre til pasientens kjønnsorgan, så ser vevet gjennom et grønt filter for å se etter unormale utseende celler, i henhold til aafp. Hvis han ser mulige avvik, kan han fjerne små prøver for videre testing.

Indikasjoner

Sammen med dobbelt-sjekker en unormal celleprøve, den aafp sier at vanlige grunner for å utføre en kolposkopi inkludere unormale utseende genital vev eller livmorhalsen, mulig voldtekt eller overgrep mot barn, forhøyet livmorhalskreftrisiko, eller checkup følgende kreftbehandling.

Opplæring og utdanning

Den aafp diskuterer sine pedagogiske metoder vedrørende kolposkopi og andre prosedyrer i sin posisjon papir. I tilknytning til American College of Fødselsleger og Gynekologer, har akademiet skapt og implementert et sett med retningslinjer for å hjelpe sykehusdirektører og beboere gjennomføre sin opplæring. Den kolposkopi Kurset omfatter et bredt spekter av materialer fra etablerte familien leger. Skolen oppfordrer også sykehusene å bruke proctoring, eller evaluering av et peer medarbeider, for å sikre lege kompetanse.

Tilgjengelighet

Den aafp mener at dersom antallet fastleger tilbyr colposcopy øker, kan frekvensen av livmorhalskrefttilfellene putte så folk får readier tilgang til forebyggende eksamener og tidlig oppdagelse. Telecolposcopy tillater nå pasienter i avsidesliggende områder for å motta colposcopies av video. Som beskrevet i en søknad til National Cancer Institute, tar en lege høyoppløselige digitale bilder av livmorhalsen og deretter sender dem til en colposcopist for gjennomgang. Denne prosedyren ser i dag benytter som et rettsmedisinske verktøy i overgrepssaker i Williamson County, Texas, ifølge en artikkel i Austin American-Statesman.

Betraktninger

Mens aafp og Mayo Clinic både stat at en lege kan godt bestille en kolposkopi direkte på bevis av en celleprøve, sitert Medical News Today en rekke studier fra British Medical Journal avhør effektiviteten av denne politikken. Disse studiene, kjent under samle Trial of Management of Borderline og andre lav-grade Unormale Flekker, hevdet å finne noen fordel i umiddelbar kolposkopi løpet normal overvåking over tid, enten medisinsk eller i form av kostnadseffektivitet.

HIV Test Nøyaktighet

Å ha en HIV-test kan være nerve wracking for alle. Lurer om nøyaktigheten av testen bør ikke være et problem, men det er for mange mennesker. Her er noen av de hensyn som kan påvirke nøyaktigheten av tilgjengelige HIV testing.

Hvordan HIV-testing Works

En test for å avgjøre hvorvidt en person er HIV + tester ikke for å se om det er HIV finnes i blodet. Snarere det tester for å fastslå hvorvidt vedkommende kropp er å lage antistoffer for å bekjempe HIV. Antistoffnivåer kan påvirke nøyaktigheten.

Ulike Testtyper

Det er tre tester som vanligvis brukes for å undersøke for tilstedeværelse av HIV-antistoffer; Eliza, Western Blot testen og HIV Rapid test. Hver test bruker litt forskjellige metoder for å oppnå et resultat.

ELIZA og Western Blot Nøyaktighet

For å sikre nøyaktighet, er ELIZA blodprøve gitt først. Hvis det gir et positivt resultat, er en Western Blot deretter utført. Sammen har de to testene er mer enn 99% nøyaktig.

HIV Rapid Test Nøyaktighet

Den HIV rask test er en oral vattpinne test hvor resultatene kan finnes i 20 til 40 minutter. Det er en viss feilmargin, men gjør denne testen mest unøyaktige. Et positivt resultat nødvendiggjør en bekreftelse med en ELIZA eller Western Blot.

Falske positive resultater

Det er svært få falske positiver, men de gjør skje. Falske positiver skje med en hastighet på omtrent 1 til 5 ute av 100.000 testene gitt.

Om Nøyaktighet øretermometre

Trommehinnen har vist seg å være en pålitelig måling for kroppens kjernetemperatur. Øre termometre, også kalt tromme eller infrarøde termometre, har blitt svært populære fordi de raskt gi en temperatur. De bruker infrarød stråling for å bestemme temperatur. Nøyaktighet er avhengig av å bruke dem riktig.

Merker

De fleste merker arbeide innenfor akseptabel rekkevidde hvis den brukes riktig. Valget av merker avhenger av garantien, brukervennlighet, holdbarhet og andre funksjoner, som for eksempel å spare siste målingene.

Age

Øre termometre er ment for folk som er eldre enn 1 år. Spedbarn kan ha for lite av øregangen for riktig lesing med vanlige hjem meter, og presser for hardt kan skade sine øreganger.

Riktig bruk

Øre termometer Instruksjonene varierer avhengig av alder på bruker og merke. For å få nøyaktige målinger, følg instruksjonene på plassering, enten øreflippen eller toppen av øret må trekkes, eller andre retninger.

Betraktninger

Ta temperaturen hvis du har vært i veldig kalde eller veldig varme forhold kan ikke være nøyaktig. Vent til det ytre øret er nær romtemperatur. Hvis du har voks buildup, kan det være nødvendig å rense øret.

Medisinsk bruk

Hvis personen tar din temperatur ser ikke ut til å ha enheten i korrekt, be dem om å gjenerobre i det andre øret, eller å la deg gjøre det selv.

Advarsel

Pushing øre termometer for hardt inn i øregangen kan forårsake skade spesielt for svært unge eller svært gamle mennesker. Harsh plassering er ikke nødvendig for nøyaktighet.

Hvordan sjekker jeg Pasientinformasjon for nøyaktighet?

Hvordan sjekker jeg Pasientinformasjon for nøyaktighet?


I et sykehus, er det viktig å holde nøyaktig oversikt, inkludert pasientopplysninger. Pasientinformasjon inkluderer personlig kontaktinformasjon, en liste over medisinske forhold, familiehistorie, nåværende medisiner og forsikring informasjon. Siden pasienter kan flytte, endre deres telefonnumre eller ha ny forsikring informasjon, er det viktig å kontrollere informasjonen for nøyaktighet. Også, noe som gjør at pasientens informasjonen er korrekt hjelper deg å finne mulige årsaker til sykdom og sykdom og behandle pasienten mer effektivt ifølge National Institute on Aging; samtidig sikre at du får betalt for dine tjenester.

Bruksanvisning

•  Be pasienten når han gjør en avtale hvor lenge det er siden hans siste besøk. Få sin nåværende telefonnummer og noterer på utnevnelsen skjermen eller patientâ € ™ s diagrammet for å be om informasjon om nødvendig.

Be en oppdatert pasient dersom pasienten ikke har besøkt anlegget i løpet av de siste seks månedene, eller om noe, informasjon, slik en sykehistorie eller medisiner, har endret seg. Dette sikrer at du får oppdaterte personlig, medisinsk og forsikring informasjon og ha nøyaktige registreringer.

Få en kopi av en form for legitimasjon med bilde, slik som førerens € ™ s lisens. Sammenligne informasjonen på identifisering med den informasjonen pasienten gis på henne oppdatert pasient skjema.

Lag en kopi av forsiden og baksiden av patientâ € ™ s forsikring kortet. Kontakt forsikringen ved å ringe nummeret som er oppført på baksiden av kortet. Bruk leverandør linje for å bekrefte hans forsikring informasjon er riktig.

Tidlig Graviditetstest Nøyaktighet

Par som forsøker å bli gravide er ofte over-engstelig for å finne ut om de er gravide, vanligvis velger å ta graviditetstester før en savnet perioden. Heldigvis for disse par og andre som ønsker å finne ut om de er gravide så tidlig som mulig, er det mange pålitelige tidlig graviditetstester på markedet i dag. Av testene som er tilgjengelige, har nyere studier vist at First Response produserer tidlig graviditet test med den største nøyaktighet.

Time Frame

Tidlig graviditet test nøyaktighet er vanligvis trykt på pakken og støttet av laboratorietester. Disse tidlige graviditetstester hevder at testing kan utføres begynner fem dager før datoen for den forventede savnet perioden.

Funksjon

Tidlig graviditet test nøyaktighet er basert off av testene 'evne til å oppdage graviditetshormonet hCG, og tidlig graviditet tester er opprettet for å oppdage svært lave nivåer av hCG i kroppen begynner å produsere selv før en savnet perioden.

Funksjoner

First Response og de fleste andre tidlig graviditetstester på markedet kan oppdage graviditet hormonnivåer i 69 prosent av kvinnene fire dager før forventet periode, i 83 prosent tre dager før menstruasjonen, i 93 prosent begge to dager og en dag før forventet periode , og er 99 prosent nøyaktig på å oppdage graviditetshormonet på dagen av en savnet perioden.

Forebygging / løsning

Tidlig graviditet test nøyaktighet kan bli sterkt påvirket av brukerfeil. Av denne grunn, de fleste tidlige graviditetstester kommer med svært detaljerte instruksjoner for bruk, og de fleste merker stå ved sine nøyaktighetskrav når testen brukes som forutsatt.

Betraktninger

Fordi tidlig graviditet tester er opprettet for å oppdage en lavere mengde graviditetshormonet enn tradisjonelle graviditetstester, kan de være mye dyrere.
Tidlig graviditetstester, til tross for deres nøyaktighet, kan produsere nedslående resultater for de som håper å bli gravid. Bare fordi testene kan gi nøyaktige positive resultater fem dager før en savnet perioden ikke garantere at testen taker ikke vil være i at 31 prosent av kvinnene at testen ikke oppdager graviditetshormonet i, selv om hun er gravid.

Hvordan sjekke Coding Nøyaktighet

Hvordan sjekke Coding Nøyaktighet


Sykeforsikring koding er avgjørende for faktureringsprosessen i noen medisinsk anlegget. Sette legens diagnose og prosedyrer inn de riktige kodene er ikke bare viktig for refusjon av legekontoret for tjenester og forsyninger, men det er også viktig for coder nøyaktighet. Rene påstander, eller forsikringskrav uten feil er nødvendig for å holde en vanlig flyt av betalinger. Revisjoner årlig for å hjelpe Office of Inspector General (OIG) til å vurdere nøyaktigheten av koding krav.

Bruksanvisning

•  Besøk Coding Network (se ressurs-delen). Denne organisasjonen tilbyr gratis konfidensiell koding revisjoner for å forbedre nøyaktigheten og refusjon fra tredjeparts betalere (Forsikringsselskapenes). Medisinsk anlegget kontor leder kan også planlegge en koding tilsynet med Office of Inspector General. Dette er nødvendig for å bli gjort av alle medisinske fasiliteter minst en gang per år.

Fyll ut skjema med de nødvendige opplysningene. Skjemaet vil be om ditt navn, navnet på den medisinske anlegget hvor du er ansatt, e-post, telefonnummer, postnummer, og eventuelle kommentarer du måtte ha.

Klikk på "Kom i gang nå" for å sende inn skjemaet og starte prosessen med å be om en gratis koding samsvar revisjon av dine saker.

Vent å motta din gratis koding samsvar revisjon via e-post. Denne prosessen kan ta alt fra fire til åtte uker for å motta resultatene av koding samsvar nøyaktighet revisjon.

Hvordan fikse Unøyaktigheter i medisinsk informasjon

Hvordan fikse Unøyaktigheter i medisinsk informasjon


Medisinsk koding og medisinsk informasjon unøyaktigheter fra dataregistrering eller pasient gitt opplysninger har ført til mange unødvendige dødsfall. Om 44.000 til 98.000 sykehusdødsfall ble rapportert av Institute of Medicines (IOM) i sin studie 1999, noe som gjør medisinske feil den åttende største dødsårsaken i USA, slo ut motorkjøretøy dødsfall. Ifølge loven er helseinstitusjoner skal holde nøyaktig data for revisjon formål, forsikringskrav, medisinske påstander og juridiske forpliktelser. Korrigere eventuelle unøyaktigheter forblir på toppen av listen for å unngå dødsfall, malpractice dresser og ulike juridiske forpliktelser.

Bruksanvisning

•  Få en kopi av din journal fra alle sykehus, testing av anlegget eller annen klinikk du har besøkt. Dette kan enten være en papirkopi eller en nedlasting dersom din lege har medisinsk informasjon tilgjengelig på linje gjennom deres avanserte elektroniske journalsystem. Sørg også for dine poster med Medical Information Bureau (MIB) få en friskmelding, som denne informasjonen er gitt til helse og livsforsikringsselskapene og andre aktører som tar interesse i din helse og kredittinformasjon.

Gjennomgå helseleverandørenes notater knyttet til besøk og resultater fra tester eller prosedyrer. Pass på at forsikrings faktureringer og koder matche opp riktig til de tjenester som ytes av dine helsetilbydere. Også sjekke for å se om identifikasjon informasjon er oppdatert.

Ring helsepersonell og avgjøre om en endring skjemaet er nødvendig for å fikse feil og be om det hvis det er nødvendig. Etter å ha gjort en kopi av poster, høydepunkt og mark med rød penn eventuelle unøyaktigheter. Send endringen med kopi av unøyaktigheter til din leverandør.

Dersom en endring form er ikke nødvendig, ta kontakt med den personen som gjorde feilen og få dem fikse det umiddelbart. De vil godkjenne og dater informasjon. Mens unøyaktig informasjon kan holde på fil, vil den bli overstyrt med den nylig korrigerte opplysninger. Før og etter endringen data er nødvendig når det gjelder å reviderer ved datamaskinen medisinsk programvare (for ansvarlighet formål).

Dokument personen du jobbet med å gjøre rettelser. Inkludere datoen og klokkeslettet du snakket med henne og feste notatet til din kopi av unøyaktige poster for fremtidig referanse.

faks en kopi av dine unøyaktige poster til leverandøren om nødvendig og registrere dato og tid på faksen. Bekrefter at opplysningene ble mottatt og dokumentere at personens navn og tid for postene.

Kontakt forsikringsselskapet ditt hvis unøyaktigheter var relevante for din sykeforsikring. Ha Forklaring av ytelser (EOB) og medisinsk fil med deg når du ringer.

Tips og advarsler

  • Her er noen tips fra AHRQ å bedre sikre din helsevesenet: Spør legen din spørsmål og være sikker på at du fullt ut forstår svarene; liste opp alle dine foreskrevet og ikke-foreskrevne medisiner og gi det til din lege lege eller apotek; få resultatene fra alle test / prosedyrer; ha samtale med legen din om hva slags sykehus ville best passer dine behov; og til slutt, forstår alle implikasjonene fra å ta del i kirurgi bør det bli informert av legen din.
  • Hvis du sender i en endring, er leverandøren som kreves for å svare innen 60 dager, muligens utvide det med ytterligere 30 hvis varsle deg ved å skrive. Hvis dine forespørsler ikke er oppfylt, sende et brev av uenighet. Dette er nødt til å bli lagt til filen din. Hvis leverandøren mener alvor at du ikke er mentalt stabil å håndtere medisinsk informasjon om filen, kan de nekte forespørselen for å få en kopi av din journal.

Hvordan kan du sammenligne Nøyaktighet of Blood Sugar Skjermer

Hvordan kan du sammenligne Nøyaktighet of Blood Sugar Skjermer


Blodsukker skjermer tillate diabetikere å sjekke blodsukkeret. Selv om alle de forskjellige meter på markedet gir samme grunnleggende funksjon, har hver skjerm forskjellige funksjoner som forbrukerne bør vurdere når du foretar et valg. Den viktigste betraktning, er imidlertid nøyaktigheten.

Online Forskning

Det beste alternativet til å finne en nøyaktig meter er å gjennomføre noen grunnleggende forskning på nettet. Du vil finne massevis av informasjon som gir deg en idé om hva blodsukkeret meter du bør kjøpe. Du vil også finne at blodsukkermålere er vanligvis ganske nøyaktig, og når de ikke er det, er det sannsynlig et resultat av brukerfeil.

Kontrolltest

For å teste nøyaktigheten av blodsukkermåler, kan du kjøpe en spesiell væske kontrolløsning for å gjennomføre en nøyaktighet test. Noen ganger apparatet vil komme med en testløsning, men de kan også kjøpes på ditt lokale apotek eller apotek. Løsningen vil ha en forventet lesing som den skal vise, og hvis avlesningen er for langt unna, kan det være et problem med målerens nøyaktighet.

Lab Test Sammenligning

Mange diabetikere bringe sine blodsukkermålere med dem når de besøker legen. Mange pasienter også ofte foreta en blodprøve før du ser legen. De meter som brukes i legekontoret er vanligvis kalibrert på en daglig basis for å sikre at de gir en nøyaktig lesing. Du kan gjøre en rask blodprøve på din egen måler for å sammenligne resultatet du får fra legens kalibrert meter. Hvis resultatene avviker for mye, kan det være på tide å kjøpe en ny blodsukkeret monitor.

ETT Sannsynlighet & Nøyaktighet i hjertesykdommer

Legene er uenige om verdien av treningstoleranse testing (ETT,) også kjent som stresstesting, som en prediktor for koronarsykdom og hjerteinfarkt. Konkurrerende studier har motstridende bevis om nytten av ETT resultater, spesielt hos pasienter som er asymptomatiske. Det er anslått at om lag to millioner amerikanske menn har betydelige koronar arterie hindringer, men ingen symptomer, en tilstand som kalles stille myokardiskemi.

Nytten Spurte

For mange år, var brystsmerter forbundet med angina pectoris antas å nøyaktig signaliserer sannsynligheten for koronar hjertesykdom. Men i en studie som dukket opp i desember 1991 utgaven av Archives of Internal Medicine, anslått PC Deedwania at mer enn 75 prosent av de med koronar obstruksjon opplevde ingen angina eller angina-lignende symptomer. Studien har også observert at "det mest stillegående iskemiske episoder oppstår under minimal eller ingen fysisk anstrengelse," et funn som setter spørsmålstegn ved nytten av ETT som en prediktor.

Nytte affirmed

En positiv vri på ETT prediktiv verdi dukket opp fra en studie som dukket opp i 1986 utgaven av Circulation, et tidsskrift som utgis av American Heart Association. Den studien, som gjennomgikk ETT resultatene av mer enn 3600 hvite menn, konkluderte med at en positiv ETT test --- definert som en depresjon på minst 1 mm i ST segment av elektro lesing --- var en mer nøyaktig prediktor " kardiovaskulær død enn var høye plasmanivåer av low-density lipoprotein kolesterol, lav plasmanivået av high-density lipoprotein kolesterol, røyking, hyperglykemi eller hypertensjon. "

Ingen Konklusjon

Forskere fra University of North Carolina og RTI International, en North Carolina-baserte forskningsinstituttet, studerte verdien av ETT i "identifisere asymptomatiske pasienter med høy risiko for koronar hjertesykdom hendelser." Studien, forpliktet seg til å gi veiledning for den amerikanske Preventive Services Task Force, fokusert på en gjennomgang av eksisterende funn og ikke klarte å komme til en endelig konklusjon på nytten av ETT data. Forskerne observerte: "Selv om screening treningstoleranse testing oppdager alvorlig koronar obstruksjon i en liten andel av personer screenet og kan gi uavhengig prognostisk informasjon om risikoen for koronar hjertesykdom hendelser, effekten av denne informasjonen for klinisk behandling og sykdoms utfall i asymptomatisk pasienter er uklart. "

Mer Doubt

En fransk studie, publisert i august 2009 utgaven av aterosklerose, konkluderte med at ETT hadde en "tvilsom utility" i påvisning av latent koronar hjertesykdom, men antydet at det kan bidra til å forutsi fremtidig hjertesykdom.

Bottom Line

I lys av de mangelfulle funn om nøyaktigheten av ETT i å forutsi fremtidig hjertesykdom og selv identifisere eksisterende hjertesykdom av den tause variasjon, bør ETT kombineres med andre kardiale diagnostiske tester for å produsere de mest nøyaktige resultater. Andre slike tester inkluderer ekkokardiografi, computertomografi (CT) skanner, og koronar angiografi.

Nøyaktighet av oppblåsbare blodtrykksmålemansjetter Vs. Elektronisk

Nøyaktighet av oppblåsbare blodtrykksmålemansjetter Vs.  Elektronisk


Blodtrykk mansjetter er instrumenter som brukes i diagnostisering og behandling av blodtrykk og hjertesykdommer. Et par ulike typer manuelle blodtrykk mansjetter og mange merker av digitale eller elektroniske blodtrykk skjermer er tilgjengelig. Noen er solgt for hjemmebruk, noen brukes i klinikker og andre typer administreres i sykehus og andre typer helseinstitusjoner.

Typer

De fleste digitale eller elektroniske blodtrykksmålere er solgt for hjemmebruk av forbrukeren, blant annet fordi teknikken for manuelt å måle blodtrykket er noen ganger litt komplisert for den gjennomsnittlige forbruker. Det tekniske navnet for en manuell blodtrykksmansjett er en sphygmomanometer. De manuelle blodtrykk mansjetter brukes av helsepersonell, som lærer å bruke dem i skolen.

Funksjon

Selv om digitale blodtrykksmålere er lettere for bruker, er de ikke vanligvis den mest nøyaktige maskin for å måle blodtrykket. Blodtrykks tallene endres på grunn av avvik, for eksempel, en uregelmessig hjerterytme eller en forandring i kroppens bevegelser. Dette er grunnen til at når du går til en offentlig elektronisk blodtrykksmansjett sentrum på en butikk i apotek delen, forteller maskinen deg at testing ble avbrutt hvis du flyttet.

Venstre Arm Bruk

Et annet problem i offentlig digital blodtrykksmålere er at mansjetten er utformet for venstre arm alene. Den venstre armen er et avslørende tegn eller indikasjon på hjerteproblemer. Smerter i venstre arm forut vanligvis et hjerteinfarkt. Noen ganger ubehag i venstre arm kan tyde på blodpropp i kroppen, så vel. Likevel, det er et problem med venstre bruk arm hvis en kvinne har hatt en venstre-side mastektomi eller en person har hatt en shunt satt i venstre arm. Det er også et problem for en person som ikke har en venstre arm.

Betraktninger

Nøyaktigheten er også avhengig av størrelsen av mansjetten. Hvis mansjetten størrelsen er liten, og du har en stor arm uansett grunn, vil lesing av systolisk løpet diastolisk være galt. Og vice versa, hvis mansjetten er for stor og armen er veldig tynn, lesing vil være unøyaktig. Det er viktig at den riktige mansjetten anvendes for å oppnå en nøyaktig avlesning.

Manuelle Reading Betraktninger

Når helsepersonell tar blodtrykket, spiller det ingen rolle hvor mye du beveger deg, så lenge dine bevegelser er stille nok for helsepersonell å høre lydene av blodtrykket. Dine bevegelser påvirker ikke lesing. Hva vil endre lesing er din diett, medisiner og noen ganger emosjonelle tilstand. Hvilke endringer også lesing er tolkningen av lesningen av helsepersonell. Det er derfor de trenger å gå på skole for å lære å administrere og lese blodtrykksmålinger.

Forskjellen mellom Dilusions og demens

Forskjellen mellom Dilusions og demens


Vrangforestillinger er falske tanker med ingen logisk grunn for deres eksistens. Den viktigste funksjonen i en vrangforestilling er i hvilken grad personen er overbevist om at troen er sann. Vrangforestillinger er et symptom på enten en medisinsk, nevrologisk eller psykisk lidelse. Noen mennesker med demens har vrangforestillinger.

Demens er et begrep som beskriver en rekke forhold som er forårsaket av problemer som påvirker hjernen. Det vanligste symptomet med alle demens er kortsiktig hukommelsestap.

Typer

Ifølge en artikkel i "Psychiatry Research," det finnes to typer av vrangforestillinger som er anerkjent. Oppstår Primære vrangforestillinger plutselig uten noen forbindelse til en persons normal tankeprosess. De fleste vrangforestillinger av denne typen er sett i sammenheng med andre "psykotiske" symptomer som hallusinasjoner eller uforståelig tale. En vrangforestilling kan være en del av en mental lidelse som manisk depresjon, schizofreni eller generalisert hjernesykdommer som demens. Sekundære vrangforestillinger er sett hos personer som ikke har noen psykiatriske symptomer. De påvirkes av personens bakgrunn (etniske, seksuell legning, religiøs tro, overtroiske) eller en aktuell stressende bosituasjon. Personen har vrangforestillinger som en del av en mestringsmekanisme i en vanskelig tid i livet sitt. Sekundære vrangforestillinger kan også være et resultat av fysisk sykdom, eller en bivirkning av et medikament.

Det finnes flere typer demens: Alzheimers sykdom (mest vanlig), vaskulær demens, frontotempotal og Lewy legeme demens (minste felles).

Årsaker til Delusions

Ifølge Merck Manual of Healthy Aging, alvorlige fysiske sykdommer som en dårlig infeksjon kan forårsake sekundære vrangforestillinger. Hjerneavvik fra demens, hjerneslag eller svulst, overdrevent inntak av alkohol eller søvnmangel kan føre til primære vrangforestillinger. En bivirkning forbundet med noen medikamenter opplever vrangforestillinger.

Ifølge Karl Jaspers, psykiater og filosof, som er den første til å definere de tre viktigste kriteriene for en tro for å bli vurdert psykotisk, er primære vrangforestillinger (også kalt ekte vrangforestillinger) beskrevet ved å liste flere typer. En type kalles delusional intuisjon, der vrangforestillinger har ingen utenfor årsak eller innflytelse. En annen type er delusional oppfatning der en normal konsert har en delusional mening. Det er også delusional atmosfære hvor verden ser ut onde og delusional person kan liksom bli kvitt den ondskap ved å ha denne vrangforestilling. En annen type, delusional minne, er der en delusional tro er basert på tilbakekaller av en falsk minne om en tidligere erfaringer.

Årsaker til demens

Ifølge Alzheimers Association, er demens en samlebetegnelse som brukes til å beskrive en gruppe sykdommer som påvirker en persons hukommelse og tenkning ferdigheter. Årsakene til alle typer av demens er ikke helt forstått. Forskere vet at oppbyggingen av unormal protein som utvikler seg i hjernen til mange mennesker med demens påvirker kommunikasjon av en hjernecelle til en annen; men hvorfor disse proteinene utvikle seg i noen mennesker er fremdeles på spørsmål av den medisinske profesjon.

I Alzheimers sykdom, dannelse og akkumulering av unormale proteiner synes å være ved roten av denne sykdommen. Det er uklart hvorfor disse unormale proteiner utvikle seg i første omgang.

I vaskulær demens, blodårene i hjernen bli hard og lite fleksibel på grunn av høyt blodtrykk, dårlig kosthold eller røyking. Dette fører så dårlig blodgjennomstrømning i hjernen som fører til hukommelsestap og forvirring.

I frontotemporal lapp demens, kan unormale proteiner dannes. Dette fører til forvirring og bisarr atferd. Den frontotemporal delen av hjernen blir påvirket. Dette er den eneste indikasjonen på at noen kan ha denne sykdommen, så funksjoner som denne delen av hjernen kontroll, for eksempel personlighet, evne til å konsentrere seg, sosiale ferdigheter, motivasjon og resonnement er unormal.

I Lewy Body demens, unormale strukturer kalt Lewy Bodies utvikle. Dette fører til at informasjonen går gjennom hjernen til å bli forstyrret, fordi nerveceller i hjernen ikke fungerer på riktig måte.
Det kan være mer enn en type demens påvirker en person på samme tid.

Onset

Vrangforestillinger kan utvikle seg sakte eller raskt avhengig av årsaken. Den raskt innsettende vrangforestillinger i en person med demens betyr ofte at det er en underliggende medisinsk problem.

Ifølge artikkelen, "Perspektiver på Onset of Delusions", i klinisk psykologi Psykoterapi, er det mange beskrivelser i forskningslitteraturen om utbruddet av vrangforestillinger. Det er fortsatt uklart om det er en spesifikk mekanisme eller flere for en person å utvikle vrangforestillinger. Rollen som sosiale vansker tar fortsatt tvilsom.

Demens i seg selv har en langsom start med en usikker utgangspunkt. Ofte en person kan ikke forstå at han har demens i utgangspunktet. Det er først etter hans minne forringes over tid at han innser at noe er galt. En person bør søke lege når hans minne problemer forstyrre hans daglige liv.

Den eneste riktige måten å diagnostisere demens er ved å gjøre en obduksjon. Legene har utviklet noen måter å bidra til å identifisere demens med en viss grad av nøyaktighet mens pasienten fortsatt lever. For det meste, leger utelukke treatable forhold ved å gjøre et fysisk og nevrologiske og nevropsykologiske eksamener, samt kjøre flere blodprøver og en hjerne scan.

Behandling

Ifølge Merck Manual of Sunn aldring, behandling av vrangforestillinger innebærer å finne årsaken. Hvis årsaken er en underliggende medisinsk problem som en urinveisinfeksjon, og deretter behandle problemet eliminerer ofte den vrangforestilling. Hvis årsaken er en slags mental sykdom som demens da helsepersonell, familie og venner må berolige personen i stedet for å konfrontere ham om hans vrangforestillinger. Disse personene får ofte bedre hvis de tar anti-psykotiske medisiner.

Ifølge Alzheimers Association, kan personer med demens behandles med legemidler som er klassifisert som kolinesterasehemmere Disse stoffene langsom nedbryting av signalstoffet acetylkolin, som er redusert i hjernen til personer med demens. Disse stoffene bare hindre forverring og ikke kurere demens. Etter omtrent ett år, medikamenter er mindre effektive i å bremse ned progresjon av demens, fordi selv om nivået av acetylcholin avtar mindre enn den ville ha uten medisinering, når den et nivå hvor hjerneceller ikke kan kommunisere med hverandre for effektivt. Noen ganger er det nødvendig for en demens offer for å ta medikamenter som kontrollerer bestemte uønskede atferds symptomer. Disse stoffene kan være antidepressiva, angstdempende eller anti-psykotiske medisiner.

Riktige teknikker for å måle et persons høyde

Riktige teknikker for å måle et persons høyde


Å vite hva din høyde kan være en viktig indikator på din helse og utvikling. For eksempel kan overvåke høyde hos barn bidra til at de vokser med en normal hastighet. Tilsvarende, dersom en persons høyde reduseres, kan dette være en indikasjon på en fysisk tilstand slik som osteoporose. Derfor er det viktig å få høydemålinger så nøyaktig som mulig ved hjelp av riktige teknikker.

Verktøy

Den beste verktøyet for måling av en persons høyde er en målestang, i henhold til osteoporose Society of Canada. Denne maskinen skal være sikkert festet til en vegg og har en horisontal arm stikker ut i 90 graders vinkel, som kan beveges opp og ned i henhold til høyden av den person som skal måles. Alternativt kan du bruke en blyant og en linjal for å markere stedet på en vegg der toppen av personens hode når, .Deretter måle avstanden mellom merket og gulvet med et målebånd. Når man gjør dette linjalen bør plasseres i en rett vinkel mot han vegg, direkte over toppen av personens hode.

Nøyaktighet

For å sikre den mest nøyaktige resultatet mulig, klapp ned håret og fjerne eventuelle store klær, sko, hår stykker eller flettet frisyre. Alle disse kan forvrenge avlesningen. Pass også på gulvet du måler på er ikke tepper og du bruker en flat vegg,

Stilling

Be personen som måles til å stå oppreist med hælene sammen og berøre veggen eller bunnen av målestang. Skuldrene bør være nivå, armer av hans side, hodet vendt forover, rumpe berøre veggen og pusten hans i et avslappet tempo. Når du tar målingen, bør øynene dine være på høyde med den horisontale armen av stangen eller linjal som brukes til å markere sin høyde.

Innspilling

Høyde bør registreres til nærmeste millimeter. Høydemålinger bør også tas tre ganger på rad for å oppnå den mest nøyaktige resultatet ved å opprette et gjennomsnitt fra de tre målinger innhentet, sier Osteoporose Society of Canada. Dette er fordi høydemålinger kan variere hver gang de tas voldtektsofre fenomen ofte henvist til som "Precision feil". Ved å gjenta målingen, kan du redusere denne feilmargin. Ved måling av en person tre ganger, må du be dem om å gå bort fra veggen for å bli omplassert hver gang. Den gjennomsnittlige høyde oppnås blir deretter klassifisert som den mest nøyaktige avlesning.

Problemer med karyotyping

Problemer med karyotyping


En karyotype er et øyeblikksbilde av en persons genetikk. Den er laget med et bilde av alle 23 par av humane kromosomer, som omfatter 22 par av autosomer og et enkelt par av kjønns kromosomer. De kromosomer av en karyotype er anordnet etter størrelse med den største kromosompar merket 1, og den minste merket 23. Selv om det ikke analysere de spesifikke gener eller DNA i seg selv, kan en karyotype identifisere genetiske sykdommer slik som Downs syndrom, Kleinfelter syndrom, Trisomy 18 og Turner syndrom.

Online karyotyping

Karyotyping er tradisjonelt utført av en persons lokale medisinske fagfolk med legens forbundet laboratorium. Men med advent av Internett, har noen selskaper begynt å tilby direkte-til-forbruker testing arrangert online. Forbrukerne kan ta en vevsprøve seg selv og sende det til en tjeneste som vil analysere det i en lab. Innen 2006, tillates mer enn halvparten av statene i Amerika online genetisk testing, og det er svært lite føderale tilsyn med disse testene og prosedyrer. I 2006 tilbød Federal Trade Commission et varsel til forbrukerne mot direkte-til-forbruker online genetisk testing av flere grunner, blant annet mangel på rette sammenheng og rådgivning, tvilsomme laboratoriepraksis og overdrevne påstander.

Kontekst og rådgivning

Noen medisinsk test, spesielt noen form for genetisk testing, bør utføres i den rette sammenheng med en kunnskapsrik medisinsk faglig. Mens en karyotype kan bidra til å diagnostisere en genetisk kromosomfeil, kan det bli misforstått eller feiltolket. En tilstrekkelig opplært genetisk veileder skal være til stede for å forklare konsekvensene av testen, inkludert opsjoner pasienten har. For eksempel kan en gravid kvinnes foster teste positivt for et kromosom sykdommer som kan sette henne på et høyere risiko for spontanabort. En genetisk veileder kan veilede pasienter gjennom denne informasjonen, mens en direkte-til-forbruker test tilbyr rett og slett det faktum at det kan være en lidelse.

Laboratory Quality

Når en pasient har hans eller hennes lege kjøre en genetisk test for eksempel en karyotype, er legen resultatene bearbeides av en anerkjent laboratorium. Direkte-til-forbruker tester som leveres over Internett utføres i ukjente laboratorier. Mens alle laboratorier i USA er nødvendig for å screene personell og opprettholde et nivå av kvalitetskontroll, er det liten eller ingen veiledning med hensyn til analytiske gyldighet, som er variasjoner i testene selv. Dette kan føre til unøyaktige eller villedende resultater. I tillegg overvåker Food and Drug Administration kvaliteten på hjemmetestsett, men det betyr ikke overvåke laboratorietesting selv.

Nøyaktighet av krav

The Federal Trade Commission har undersøkt direkte til forbruker genetiske testing selskaper og utstedte en forbruker varsling om dem i 2006 Noen av selskapene bruker medisinsk personvern som en salgsteknikk, og hevdet at det å bruke deres tjeneste gjør det mulig for forbrukeren å holde dette personlig medisinsk informasjon fra deres generelle medisinske historie. Dette betyr ikke nødvendigvis at informasjonen er mer nøyaktig eller pålitelig. Resultatene utenfor påvirkning av en lege eller genetisk veileder kan føre forbrukerne til å gjøre livsforvandlende, emosjonelle og irreversible beslutninger, for eksempel om å avbryte svangerskapet, eller velge å ikke gjennomgå behandling for en sykdom.

Om Natural Family Planning

Om Natural Family Planning


Etter hvert som flere og flere kvinner blir lei av å ta p-piller eller bruker rotete barrierer for å hindre graviditet, er naturlig familieplanlegging stadig mer populært. Dette familieplanlegging metoden, som er den eneste tolerert av den romersk-katolske kirke, lærer en kvinne til å ta ansvar for sin fruktbarhet ved å lære å gjenkjenne tegn på eggløsning kroppen hennes gir hver måned.

Identifikasjon

Naturlig familieplanlegging er en metode for prevensjon som involverer ingen hormoner eller barrierer. I utgangspunktet lærer naturlig familieplanlegging par å unngå samleie i løpet av de ca 100 timer når kvinnen er fruktbar. Ved ikke å ha samleie under fruktbare perioder, graviditet unngås. Trikset er å oppdage når de fruktbare perioder er, da dette kan endre seg fra måned til måned. Når praktisert riktig, har naturlig familieplanlegging om en 90 prosent effektivitet rate.

Historie

Naturlig familieplanlegging, eller noe lignende, dateres tilbake til antikken. Men høye barnedødeligheten og mange kulturer å ha oppfordret menn til å ha flere koner gjort familieplanlegging mindre av en nødvendighet enn det er i moderne tid. I det 20. århundre, men behovet for familieplanlegging rose som barnedødeligheten redusert. Den romersk-katolske kirke ble den forkjemper for naturlig familieplanlegging, som kirkens lære indikerte at andre former for prevensjon var umoralsk. I dag, par som ønsker å unngå stresset av barrieremetoder og potensielle bivirkninger av hormonell prevensjon ofte til naturlig familieplanlegging.

Funksjon

Par som ønsker å utsette graviditet ved hjelp av naturlig familieplanlegging lære å gjenkjenne tegn på fruktbarhet i en kvinnes kropp og månedlig syklus og unngå å ha samleie i denne perioden. Kvinner kan bare bli gravid etter eggløsning når egget er i egglederne eller livmor. Egg som ikke er befruktet leve for bare ca 12 timer, så unngår samleie i løpet av denne tiden eliminerer sjansen for en uønsket graviditet. Siden sædceller kan leve i kvinnens kropp i flere dager, krever naturlig familieplanlegging om tre til fem dager med avholdenhet rundt tidspunktet for eggløsning. Naturlig familieplanlegging innebærer også bruk av ammingen for å forsinke fertiliteten etter å ha en baby.

Typer

Det er tre hovedmåter å bestemme tidspunktet for eggløsning. Mange par bruker en kombinasjon av disse metodene for å øke nøyaktigheten. Den første metoden er å sjekke cervical mucus. Under fruktbare tider, blir slimet i livmorhalsen stretchy, klar og glatt, omtrent som en ukokt egg. På alle andre ganger er det mer kremaktig i fargen. Den andre metoden er å ta kvinnens basal kroppstemperatur. Om morgenen kvinnen tar sin temperatur, og ved tidspunktet for eggløsningen temperaturen vil øke litt, vanligvis øke med i underkant av en grad. Den tredje og minst nøyaktige metode er å spore fruktbarheten basert på kalenderen alene. Dette fungerer ikke bra, men fordi de fleste kvinners sykluser varierer fra måned til måned.

Time Frame

På en typisk 28-dagers syklus, vil de fleste kvinner har eggløsning 14 dager før starten av deres neste periode. De som bruker kalenderen metode for å spore fruktbarhet vil merke sine perioder i flere sykluser, telle tilbake 14 dager, og deretter prøver å bruke disse datoene til å forutsi når deres neste eggløsning vil skje. Dette gir seg til unøyaktighet mindre kombinert med de andre fruktbarhet bevissthet metoder. Ammende kvinner som utelukkende amme og som babyer ikke sove gjennom natten kan bruke amming som en form for naturlig familieplanlegging i inntil seks måneder.

Advarsel

Mens naturlig familieplanlegging har en feilrate på 1 til 3 prosent per år, når det brukes riktig, er det ikke alltid lett å bruke metoden perfekt. En mer nøyaktig estimat av strykprosent av naturlig familieplanlegging hvert år er 25 prosent. Med andre ord, hvis naturlig familieplanlegging utføres slik de fleste par gjør det, vil 25 prosent av tiden paret vil bli gravid. Av denne grunn kan de som trenger å unngå graviditet medisinske grunner ønsker å vurdere en annen form for prevensjon.

Om Kalender Prevensjon

Om Kalender Prevensjon


Kalenderen prevensjon er en måte å utnytte kroppens naturlige syklus rytmer å forutsi fruktbarhet og enten oppnå eller unngå graviditet. Det er ikke en feilsikker metode, med en av de høyeste graviditet priser i alle fruktbarhet bevissthet metoder for prevensjon, men det er en nyttig teknikk for de som kan ha religiøse innvendinger til barriere eller kjemiske metoder eller er følsomme for hormonell prevensjon . I tillegg oppdaterte versjoner av kalenderen prevensjon gi deg enda flere muligheter og høyere suksessrate for å hindre graviditet.

Historie

Rytmen - eller kalender - prevensjonsmiddel ble popularisert, og sanksjonert av den katolske kirke, etter at det ble beregnet i 1920 at en kvinne har vanligvis hennes menstruasjon ca to uker etter eggløsning. Derfor var det mulig å unngå graviditet hvis et par avsto fra samleie i løpet av flere dagers periode rundt eggløsning.

Typer

Det finnes to metoder for å spore fruktbarhet ved hjelp av kalenderen. Den eldre rytmen metoden er forankret i tre teorier: sædceller kan leve i opp til tre dager, en kvinnes egg kan leve i opptil 24 timer og eggløsning ca 2 uker før menstruasjon. Denne metoden for kalenderen prevensjon har en strykprosent på 20 til 26 prosent, oversette til en rekke én av fem til en i fire kvinner å bli gravide hvert år bruke kalenderen metoden.
Den oppdaterte versjonen av kalenderen prevensjon er kjent som standard Days Method, eller SDM. Dette er en lignende form for naturlig prevensjon til rytmen metoden unntatt en ring av perler brukes til å holde styr på fruktbar eller sykkel dager for bedre nøyaktighet. Standard Dager Method bør bare brukes av kvinner med menstruasjonssykluser, som er mellom 28 og 32 dager, og tilbyr en høyere suksessrate enn rytmen metoden, med en 12 prosent graviditet rate.

Time Frame

Ved bruk av rytmen metode for kalender prevensjon samleie må unngås i noen dager før og noen få dager etter eggløsning, slik at sæden ikke er til stede i reproduksjonskanalen når eggløsning. Med SDM, flytter du en ring rundt din sett av sykkel perler som er fargekodet for å fortelle deg hvilke dager som er trygt for samleie og som ikke er. Avholdenhet må praktiseres på dagene 8 til 19 for å maksimere effektiviteten av denne fremgangsmåte.

Betraktninger

Kalenderen metoder for prevensjon anses utdatert på grunn av deres høye feilrater. Hvis du trenger en mer effektiv metode for naturlig prevensjon, kan du vurdere andre naturlig familieplanlegging teknikker som Sympto termiske metode eller Billings-metoden, som er basert på konsistensen av cervical slimete.

Fordeler

Bruke kalenderen prevensjon ikke tilbyr noen fordeler. Kroppen din er ikke utsatt for kjemikalier som kan ha bivirkninger som er potensielt farlig. Den lar en engasjert par å koble til via samleie uten forstyrrelser av barrieremetoder. Det er ingen lege avtaler er nødvendige for å få kalenderen prevensjon, og du får intimt kjent med kroppen og dens fruktbarhet tegn.

Hvordan Test for PKU

Hvordan Test for PKU


Fenylketonuri, forkortet til PKU, er en genetisk forstyrrelse som er merket med en mangel på enzymet som brukes til å forbrenne essensielle aminosyrer. Tidlig påvisning og riktig behandling, men kan effektivt kontrollere sykdommen. Lucky pasienter kan selv tilnærming full kontroll til poenget med en kur.

Hvordan Test for PKU

Oppdage PKU

gjenkjenne symptomer på PKU. De vanligvis begynner å vise når et spedbarn har nådd to-tre måneder gammel. En muggen lukt i barnets hår, hud og urin vil komme foran oppkast, diaré og vekttap. Foto og hudproblemer, vanligvis eksem, også føre.

Vet at et alvorlig tilfelle av PKU vil snart føre til episoder av skrikende, vugger frem-og-tilbake og arm biting hos eldre barn. Vekst og utviklingsmessige problemer, både fysisk og psykisk, ledsage en alvorlig eller ubehandlet tilfelle.

Test spedbarn ved fødselen, uavhengig av hvorvidt symptomer på PKU er til stede. Tidlig påvisning er avgjørende for å hindre irreversible fysiske og mentale mangler. I USA er de fleste babyer testet innen to til tre dager etter fødselen.

Vet at en "heel test", der en blodprøve er tatt fra barnets hæl, vil bli gjort for å screene for PKU og andre metabolske forstyrrelser. Det vil ikke skade barnet ditt, og det er vanligvis ingen komplikasjon som følge av tegning av blodprøven.

Forbered barnet ditt for en PKU test ved å sikre den bruker noe annet enn morsmelk eller morsmelkerstatning i 24-48 timer før testen utføres. Testresultatene er mye mer nøyaktig når denne protokollen er nøye.

Vær oppmerksom på at barn i overkant av seks ukers alder vil bli testet for PKU via en urinprøve i stedet for en krengeprøve. En urinprøve består av anvendelsen av en spesiell test væske eller stripe som brukes til frisk urin samlet i et spedbarn bleie. Merk at, i motsetning til hælen test, er det ingen forberedelse protokoll som må følges før en urinprøve.

forstå at en test for PKU kan utføres to ganger (eller mer enn to ganger) for å sikre nøyaktigheten. Oppfølging testing vil normalt bli utført hvis den første testen kom tilbake positivt. Den PKU test er svært følsom, og nøyaktighet problemer er ikke uvanlig.

Hint

  • Hvis PKU er uoppdaget eller venstre ubehandlet, kan det føre til alvorlige nevrologiske skader, inkludert alvorlige anfall, samt svekket kognitiv utvikling og funksjon.

Fargen på urinen Bånd til Ketose

Fargen på urinen Bånd til Ketose


Ketose oppstår når kroppen går tom for karbohydrater for energi. Som et resultat, begynner kroppen til å behandle kosten og legemlig fett å utføre nødvendige funksjoner; nærvær av ketoner i urinen indikerer således metabolisme av fett. Keton teststrimler evaluere tilstedeværelsen og konsentrasjonen av ketoner ved hjelp av en urinprøve. Ketosis er dokumentert av en kjemisk reaksjon på testplaten, noe som vil endre farge basert på konsentrasjonen av ketoner.

Tilstedeværelse av Ketoner

Tilstedeværelsen av ketoner i urinen kan bli antatt ved en enkel urintest. Noen teststrimler har videre evaluering av tilstedeværelsen av glukose, proteiner eller andre materialer i urin. Men ved testing av ketose, strimler trenger bare å teste for nærvær av ketoner.

Bruk av Test Strip

Urin Ketostix (eller reagens strimler) er enkle å bruke. Testingen puten, på en ende av strimmelen, er utsatt for urin; det kan føres gjennom en urinstrøm eller dyppet i en urinprøve. Testingen puten inneholder et kjemisk stoff som reagerer i nærvær av ketoner, endrer farge, avhengig av konsentrasjonen.

Keton Readings

For ytterste nøyaktighet, bør keton avlesninger utføres nøyaktig 15 sekunder etter eksponering for urin. På testflasken vil være et lite utvalg av fargede kvadrater som viser (i stigende rekkefølge) hvilke farger testputen vil slå i det tilfelle at ketoner er til stede.

Test Strip Readings

Ketostix generelt har fem kategorier forbundet med keton konsentrasjon i blodet. En negativ avlesning indikerer ingen ketoner er til stede i urin. Trace (5 mg / dL), liten (15 mg / dl), moderat (40 mg / dL) og store (80 til 100-plus mg / dl) er de fire positive områder, angitt med en blek rosa (trace) gjennom dyp burgunder (stor) farge på testputen.

Nøyaktighet

Testingen puten ikke nødvendigvis stemme overens med konsentrasjonen av ketoner i urinen. Forskjellige forhold - som dehydrering eller diett svingninger - kan påvirke resultatene av en urin-reagens-test. Mens ketose er generelt trygge for en frisk person, kan det oppstå ketoacidose hvis ketoner dannes i en diabetisk system.

Hvordan fortelle om en basal termometer er defekt

Hvordan fortelle om en basal termometer er defekt


En basal kroppstemperatur termometer brukes til å påvise eggløsning hos kvinner som forsøker å bli gravide. Termometeret nøyaktighet er basert utelukkende på metoden som brukes til å kartlegge din syklus, noe som betyr at hver avlesning må tas konsekvent, ifølge BabyHopes.com. Basal temperaturen er tatt muntlig, vaginalt eller rektalt. Basal temperatur er base temperaturen der kroppen hviler når ingenting blir krevd av den. En defekt termometer kan være årsaken til vilt varierende temperaturer, men å avgjøre om dette er sant er en elimineringsprosess.

Hvordan fortelle om en basal termometer er defekt

•  Planlegg en konsistent tid på morgenen skal ta temperaturen. For en nøyaktig avlesning, bør det være så nær samme tid hver morgen som mulig som temperaturen blir lavere jo tidligere er det og stige sakte utover dagen. Still vekker, og ta temperaturen når den går av.

Ta temperaturen før du gjør noe. Dette inkluderer risting ned termometeret hvis du bruker et glass modell; gjøre det kvelden før, så selv denne lille bevegelsen vil øke temperaturen og gjøre ditt termometer leser unøyaktig.

•  Bruk samme fremgangsmåte hver gang, enten oralt, vaginalt eller rektalt. Konsistens vil øke nøyaktigheten av lesingen.

Figur resultatene. Dette er den beste måten å bruke termometer nøyaktig og bidra til å finne ut om termometeret er defekt. Som hver persons kroppstemperaturen er forskjellig, bør termometeret lese konsekvent innenfor 0,5 av en grad gjennom syklusen. For eksempel, hvis du begynner på 97,6 grader på den første dagen av mensen, bør den stige og falle 0,2 til 0,4 av en grad rundt eggløsning. Erstatt et termometer som viser mer variasjon enn det eller en inkonsekvent variasjon fra måned til måned.

Hint

  • Alltid ta temperaturen på samme sted i munnen eller på samme dybde vaginalt og rektalt, ifølge BabyHopes.com.
  • Selv om du bare mistenker termometeret er unøyaktig, erstatte den med en ny.

Natural Family Planning Teknikker

Natural Family Planning Teknikker


Naturlig planleggingsmetoder er mer enn teknikker for å hindre graviditet; de er også brukt til å øke sannsynligheten for unnfangelse når et par bestemmer seg for at de er klare for et barn. Det er mange fordeler med å bruke naturlig familieplanlegging teknikker: de koster lite eller ingenting og ikke krever bruk av hormoner. Men ikke naturlig planlegging teknikker ikke beskytte mot seksuelt overførbare sykdommer og deres pålitelighet som et middel for å hindre uønsket graviditet er generelt lavere enn andre metoder.

Tilbaketrekking

Ellers kjent som avbrutt samleie, er tilbaketrekning det lov å flytte en manns penis bort fra kvinnens vaginal området før han får utløsning. Uttaksmetoden er ikke betraktet som en pålitelig metode for å hindre graviditet, ifølge Mayo Clinic, som pre-ejakulere kan inneholde spermier og prosessen er avhengig av ekstrem selvkontroll.

Basal Body Temperature

Når en kvinne ovulates, hennes basal kroppstemperatur (BBT), eller hviler temperaturen øker noe. Ved å vite når hun er mest sannsynlig å eggløsning, kan en kvinne unngå seksuell aktivitet i denne perioden hvis hun prøver å hindre graviditet, eller engasjere seg i det hvis hun prøver å bli gravid. Stole på BBT som en metode for å forhindre graviditet krever disiplin og perioder med avholdenhet. Typiske brukere av BBT har en 20 prosent sjanse for en uønsket graviditet.

The Rhythm Method

Bruke rytmen metoden som et middel for familieplanlegging krever en kvinne å spore henne menstruasjonssyklus med forsiktig poster for å finne ut når hun er fruktbar. Det er anslått at kvinner har eggløsning ca 14 dager før starten av sine perioder. Å fastslå hennes fruktbarhet, må hun regne tilbake 14 dager fra da hennes menstruasjonssyklus begynner, og, for eksempel, hvis den dagen er 2. februar hun deretter antar at hun vil eggløsning regelmessig på eller i nærheten av den andre dagen i hver måned. Rytmen metoden anses upålitelig fordi få kvinner opplever en streng 28-dagers syklus. Ifølge Palo Alto Medical Foundation, er sjansene for uønsket graviditet ved hjelp av rytmen metoden er omtrent 25 prosent.

Slimet i livmorhalsen Method

En kvinnes slimet i livmorhalsen endrer konsistens gjennom syklusen hennes. Under eggløsningen, blir det mer glatt og klar. I løpet av perioder av infertilitet, er mindre slim tydelig. Ved å teste hennes slim regelmessig, kan en kvinne forutsi hennes eggløsning og bruke informasjonen til å forebygge eller hjelpe graviditet. For å bruke denne metoden med nøyaktighet, må en kvinne være dyktig på å skille subtile endringer i hennes slim. Én av fem kvinner som bruker cervical mucus prevensjonsmetode kan forvente en uønsket graviditet.

Hvordan beregne datoen for en Baby Creation

Hvordan beregne datoen for en Baby Creation


Ved beregning av datoen for unnfangelsen av barnet ditt, er det viktig å forstå at det er ingen måte å fastslå den eksakte dagen da han ble unnfanget. Den eneste måten å ha en absolutt datering av dagen for unnfangelsen er hvis du har gjennomgått in vitro fertilisering, blitt kunstig inseminert eller har overvåket fruktbarheten med kartlegging. Det er også mulig å bli gravid dager etter samleie siden sædceller kan overleve i en kvinnes kropp opp til fem dager. Den første dagen av den siste menstruasjonsperioden brukes til å bestemme en alder av barnet. For mer nøyaktighet, kan en ultralyd brukes tidlig i svangerskapet for å bekrefte alder.

Hvordan beregne datoen for en Baby Creation

Ved hjelp av siste menstruasjon

•  Beregn den første dagen i din siste menstruasjon. Kvinne med regelmessige perioder unnfange vanligvis innen 11-21 dager etter den dagen.

Legg til ytterligere to uker fra denne dato. Menstruasjon er kroppen forbereder seg for graviditet så disse to ukene anses som en del av svangerskapet, selv om de pre-date den faktiske datoen for unnfangelsen. Dette gir et relativt nøyaktig estimering av dato for unnfangelse.

•  Beregn forfallsdato ved å legge til 40 uker fra første dag av siste menstruasjon. Forstå at dette er bare et bredt anslag som bare ca 5 prosent av nyfødte kommer på denne datoen.

Ved hjelp av en ultralyd

Ta datoen for din første ultralyd og fosterets alder av babyen som indikert av ultralyd. Dette måles i uker og dager, og er bestemt ved måling av størrelsen av barnet.

Count tilbake til uke to av svangerskapet dato for å finne den antatt unnfangelse dato. For eksempel, hvis datoen for ultralyd var 28 februar og alder på babyen ble bestemt til å være 6 uker, 5 dager, ville du trekke fra fire uker, fem dager fra den datoen for å komme frem til to ukers punktet. Dette vil resultere i en forestilling dato 26. januar.

Bekreft datoen for den siste perioden ved å sammenligne den med måling av babyen tatt av ultralyd. Hvis de ikke samsvarer, kan det bety siste menstruasjon datoen er feil. I dette tilfellet er det nødvendig å bestemme riktig dato for å finne et mer nøyaktig anslag av dato for unnfangelse.