Digidexo.com

topimax språk

Topimax Forholdsregler

Topimax er en reseptbelagte medisiner som brukes til å administrere og forhindre epilepsi (anfall). Topimax er klassifisert som en antikonvulsive. Det er også ofte brukt for å forebygge migrene (det kan ikke brukes for å behandle migrene hodepine som allerede er forekommende). Det er flere forholdsregler assosiert med Topimax.

Medical History

Det er viktig å sørge for at legen er klar over din fulle medisinske historie før han foreskriver Topimax. Dette er spesielt viktig for de som har eller har hatt med øye-, nyre- eller leverproblemer; problemer med stoffskiftet (som metabolsk acidose); og ekstreme puste eller lungeproblemer. De på bestemte dietter, som ketogen eller høy protein, må også melde sine leger på forhånd.

Legemiddelinteraksjoner

Brukere bør også utvise forsiktighet når det gjelder legemiddelinteraksjoner med Topimax. Legen må gjøres klar over absolutt alle medisiner (reseptbelagte og reseptfrie) og urte kosttilskudd som pasienten tar, spesielt risperidon, amitriptylin, metformin, valproinsyre, diuretika (som acetazolamid og hydroklortiazid), pioglitazon, karbamazepin, fenytoin, og noen stoffer som kan føre til redusert svette (for eksempel visse antihistaminer og antikolinergika).

Vanlige bivirkninger

Topimax kan også føre til flere vanlige og vanligvis mindre bivirkninger. Disse inkluderer problemer med konsentrasjon, forvirring, desorientering, svakhet, utmattelse, tretthet, impotens, vekttap, diaré, tap av appetitt, og tingly hender eller føtter.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger av Topimax er uvanlig. Mulige de inkluderer humør eller mentale forandringer (for eksempel angst eller problemer med hukommelse); problemer med tale eller språk; ustødig eller sakte film; rask pust, bein brudd eller verkende; tap av bevissthet; uregelmessig, langsom eller rask hjerterytme; smertefull vannlating; brystsmerter; rosa eller blodig urin; ekstrem side eller ryggsmerter; og magesmerter. Disse bivirkningene ringe etter ambulanse, som de kunne være skadelig.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner på Topimax er sjeldne, men kan ha farlige konsekvenser, så øyeblikkelig medisinsk hjelp er avgjørende. Symptomer inkluderer problemer med å puste, ekstrem svimmelhet, kløe, utslett og hevelser.

Bivirkning av Topimax

Topimax er et stoff som brukes spesielt for å behandle sentralnervesystemet tilstander som epilepsi og migrene. Topiramat kan også anvendes i behandling av anfall som en medhjelper medisin, det vil si, et legemiddel som brukes i forbindelse med et annet legemiddel. Off label bruk av Topimax er for fedme behandling, anfall hos spedbarn, bipolar lidelse, alkoholisme, absenser, diabetisk nevropati og atoniske anfall. Det kan anvendes for å behandle barn og voksne. Ved hjelp av Topimax kan sette deg i fare for å utvikle eller opplever noen alvorlige eller mindre alvorlige bivirkninger, avhengig av hvordan kroppen din reagerer på medisinen.

Vanlige bivirkninger

Vanlige bivirkninger er merkelige fornemmelser i kroppen som en "brennende" følelse, svimmelhet, tretthet, langsom kognitiv og fysisk reaksjon, døsighet, angst, øvre luftveisinfeksjon, koordinasjonsproblemer, vekttap, tap av matlyst, endringer i smaken av mat eller drikke elementer eller endringer i følelsen av berøring, forvirring, impotens, problemer med konsentrasjon og oppmerksomhet og kvalme.

Andre bivirkninger

De mindre bivirkninger bemerket er diaré, ganglag endringer, bihulebetennelse, språk eller tale avbrudd, søvnløshet, hukommelsestap eller svekkelse, ryggsmerter, endringer i humør, dårlig fordøyelse, virusinfeksjoner, tørr munn mage, leddsmerter, sår hals, svakhet, søvnighet (å være i en tilstand nærheten av å være sover), parestesi (følelse av kribling, prikking eller nummenhet), smerter, hypertoni (tetthet i muskler og problemer med å strekke), libido nedgang, urinveier, anemi, reduksjon i å spise eller anoreksi og ataksi (problemer i sentralnervesystemet med kroppsbevegelse).

Barnas bivirkninger

Noen bivirkning symptomer voksne erfaring kan forekomme hos barn også, men; noen symptomer på Topimax er eksklusive for barn. Disse symptomene er blåmerker, hårtap, bronkitt, økt spyttproduksjon, aggresjon, forstoppelse, feber og rennende nese.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger av topiramat vil typisk kreve medisinsk behandling hvis de intensivere eller fortsette i en lang periode. Den alvorlig bivirkning av Topimax omfatter depresjon, selvmordstanker eller suicidal atferd, hallusinasjoner, paranoia, blodpropp, nyrestein, lavt eller høyt blodtrykk, pustevansker eller svelge (noe som kan føre til en lungeemboli), besvimelse, brystsmerter , rask pust (som kan føre til metabolsk acidose) og redusert svett med eller uten høy feber.

Alvorlige allergiske reaksjoner

Allergiske reaksjoner kan være dødelig, og fremgang raskt over tid. Det er viktig å søke medisinsk behandling dersom du får en allergisk reaksjon på Topimax. De allergiske reaksjoner symptomer er elveblest, utvikle et utslett, hevelse, kløe, tungpustethet og vanskeligheter med å puste eller svelge.

Kortsiktige og langsiktige mål i språkforstyrrelser

Kortsiktige og langsiktige mål i språkforstyrrelser


En person med en språkforstyrrelse har vanskelig for å uttrykke sine tanker og følelser eller forstå andre. En felles språkforstyrrelse, afasi, er forårsaket av hjerneskade og påvirker en persons evne til å snakke, skrive og forstå andre. Demenslidelser som for eksempel Alzheimers sykdom påvirker også språk og kommunikasjon. Kortsiktige mål for språk lidelser omfatter logopedi og praksis. Langsiktige mål vanligvis bygge på tidligere suksesser og involvere deltakelse i dagligdagse aktiviteter og samtaler.

Eksempler

Kortsiktige mål for afasi er vanligvis fokusert på enkle språklige oppgaver som å lytte til og forstå korte, enkle setninger. Et langsiktig mål vil være å produsere enkle setninger. Kortsiktige mål for demenslidelser, som for eksempel Alzheimers sykdom, er vanligvis fokusert på å kompensere for mangel på minne eller kognisjon. Et eksempel kan være en dagbok der en person kunne notere ned ord han ofte glemmer. Langsiktige mål, er imidlertid vanskelig å sette fordi de fleste typer demens er preget av en gradvis tap av hukommelse og kognitive funksjoner som kommunikasjon og følgende retninger.

Fordeler

Kortsiktige og langsiktige mål i språkforstyrrelse behandling gi pasienten og / eller hans medhjelper en idé om hva som kan forventes av behandlingen. WebMD viser noen mål av tale terapi: å være i stand til å kommunisere både verbalt og nonverbalt og forstå verbal og ikke-verbal kommunikasjon.

Betydning

Sette mål er en betydelig måte å jobbe mot bedring i språkforstyrrelser. Vanligvis oppnå enda et kortsiktig mål er betydelig, og langsiktige mål kan bygges på vellykkede kortsiktige mål. For eksempel kan et kortsiktig mål innebære å kunne nevne visse objekter. Det langsiktige målet vil være å beskrive hvert objekt i detalj.

Funksjon

Kortsiktige og langsiktige mål i språkforstyrrelser kan fungere som markører for fremgang og forbedring. Oppnå kortsiktige mål kan gi en person tillit til å fortsette videre mot langsiktige mål. Hvis en person er i stand til å holde en enkel samtale med en betrodd venn, kan han føle en følelse av seier som vil hjelpe ham med det langsiktige målet om å holde en kompleks samtale.

Typer

De typer av kortsiktige og langsiktige mål avhenge sterkt på språkforstyrrelse. For eksempel, gjøre noen språkforstyrrelser snakke i fullstendige og grammatisk korrekte setninger vanskelig. En kortsiktig mål for denne type lidelse kan være å skrive ut korrekte setninger. Et langsiktig mål kan være å bruke hele setninger i en samtale.

Topimax bivirkninger

Topimax bivirkninger


Topimax er merkenavnet for topimirate, laget av Ortho-MacNeil-Janessen Pharmaceuticals, som eies av konglomerat Johnson & Johnson. Når det først ble solgt i 1995, ble det opprinnelig laget for å behandle epileptiske anfall og Lennox-Gastaut syndrom, som fører til anfall hos små barn. Selv om det fremdeles klassifisert som et antikonvulsivt middel, er for det meste topiramat er foreskrevet for behandling av migrene og noen ganger som et antidepressivt middel.

Funksjoner

Topimax positive bivirkninger tendens til å inkludere vekttap, bedre søvn og mindre hodepine. En nøytral bivirkning er vekttap, noe som kan eller ikke kan være ønsket. Negative bivirkninger inkluderer fødselsskader, glaukom, nyrestein, mangel på konsentrasjon, forvirring, depresjon, mareritt, selvmordstanker og psykose. Mindre vanlige bivirkninger er kvalme, oppkast, økt urinmengde, smertefull vannlating, alvorlige ryggsmerter, besvimelse og anfall.

Advarsel

Den mest alvorlige bivirkningen er en plutselig smerte rundt øynene og synsproblemer. Dette krever umiddelbar sykehusinnleggelse fordi du kan utvikle glaukom. Men hvis du får noen av bivirkningene som er nevnt ovenfor, bør du kontakte legen din umiddelbart. Med mindre symptomene er alvorlige, ikke slutte å ta Topimax med mindre legen din forteller deg. Plutselig stopper kan føre til smertefulle abstinenssymptomer og beslag.

Time Frame

Vanligvis, hvis du kommer til å få glaukom fra Topimax, vil du utvikle øyesmerter og plutselige synsproblemer innen 1 måned for å ta den. Nyrestein kan utvikle etter måneder eller år med fortsatt Topimax bruk. De fleste av de andre negative reaksjoner kan starte umiddelbart med det første par doser. Noen symptomer som døsighet vil gå bort i et par uker. Hvis de ikke gjør det, kan du kontakte legen din.

Betraktninger

Før du begynner å bruke Topimax, la dine betrodde venner og familie vet at du vil være på denne nye, kraftige medisiner. Spør legen din kontor for å ringe på deg for å være sikker på at du høres greit. De kan se på deg, siden Topimax kan føre til selvmordstanker, et ønske om å bli isolert fra andre og mental forvirring. Med symptomer som disse, kan du ikke være klar over at du har en bivirkning. Personen ser på deg kan sørge for at du får hjelp.

Teorier / Spekulasjoner

Topimax blir studert for bruk i vekttap og for å behandle alkoholikere (se Ressurser). Dette kan gjøre Topimax mer utbredt og dermed gjøre Topimax bivirkninger oftere sett.

Størrelse

Ifølge en studie fra 2006 av Dion Greybeal, MD, bare 1,5 prosent av voksne Topimax takers få nyrestein forårsaket av Topimax. Menn er mer sannsynlig å få dem enn kvinner. Fra 825.000 pasienter, ca 23 Topimax brukere fikk glaukom.

Hvordan virker Topimax arbeid?

Hvordan virker Topimax arbeid?

Hva er Topimax?

Topimax, også kjent som topiramat, er reseptbelagte medisiner best kjent for sin effekt på migrene. Topiramat er en del av sulfamat-substituert monosakkarid familien. Selv om det er mer kjent for sin bruk med migrene, er Topimax også brukes til å behandle monoterapi og tilleggsbehandling epilepsi og anfall.

Slik fungerer det

Topimax fungerer før en migrene skjer, heller enn å ta medisiner etter de første tegn på en hodepine. Brukes som et forebyggende tiltak, fungerer Topimax ved å holde kjemikalier under kontroll som opphisse nervesystemet ditt. En av de antas årsakene til migrene er nerveceller som blir ivrige, forårsaker sterke smerter. Topimax jobber for å holde disse cellene under kontroll. Med beslag, denne medisinen fungerer ved å ikke tillate nervecellene til å bli så opphisset som å forårsake et anfall.

Vanlige bivirkninger

Vanlige bivirkninger kan være tretthet, forvirring, svimmelhet, depresjon, tretthet, tap av appetitt og nervøsitet. Andre bivirkninger kan også være til stede. For en fullstendig liste over bivirkninger, se Resources nedenfor.

Alvorlige bivirkninger

Hvis du opplever noen av følgende bivirkninger etter å ha tatt Topimax, kontakt lege umiddelbart: blodig avføring, acidose, oppkast, problemer med å bruke toalettet, uskarpt syn, alvorlig utslett og smerter i øyet.

Tilleggsinformasjon

En i 50 mennesker som tar Topimax utvikle nyrestein. (Epilepsy.com)
Utslett er vanlige bivirkninger av Topimax. Se legen din dersom et utslett oppstår å være sikker på at det er ikke et tegn på en mer alvorlig bivirkning.
Barn som tar Topimax for anfallene kan ha problemer med svetting. Barn som tar denne medisinen bør overvåkes nøye når du er utendørs i varmere vær slik at de ikke overopphetes.

Hvordan å komme ut av Topimax

Hvordan å komme ut av Topimax


Så du ønsker å få ut av Topimax? Kanskje du gjør dette valget fordi bivirkningene er uutholdelige. Eller kanskje du har besluttet å håndtere migrene hodepine smerter på en annen måte. Uavhengig av årsak, husk at å få av Topimax (topiramat) oppnås best i regi av lege eller smertebehandling spesialist. Lag en forpliktelse til å ta godt personlig vare på deg selv gjennom prosessen. Lov deg selv å ikke gå cold turkey og bruke disse forslagene for å bidra til å få ut av Topimax.

Hvordan å komme ut av Topimax

•  Møt med legen din. Diskuter årsaker til at du ønsker å slutte å ta Topimax. Gjennomgå historien på stoffet og fortelle legen om eventuelle migrene du har hatt i løpet av de siste månedene. Inkluder detaljer om hodepine utbruddet, intensitet og varighet. Fortell legen om din nåværende generelle helse.

•  Be legen etter en bestemt plan for å redusere doseringen i løpet av en tidsperiode. Lytt nøye og merk tidslinjen på kalenderen din. Be om en annen resept for å imøtekomme lavere doser, slik at du ikke trenger å splitte høyere dose piller.

Skriv inn et tidsskrift daglig. Legg merke til nøyaktig dosering av Topimax og når på dagen du tar det. Rapportere eventuelle endringer i søvnmønster, appetitt og utholdenhet. Se for hudirritasjon, forhøyede nivåer av angst, gastrointestinale plager eller andre ekstraordinære endringer og notere dem.

Gå gjennom dine journalnotater på slutten av hver uke og i slutten av måneden. Legg merke til noen mønstre som dukker opp og ringe legen din umiddelbart med eventuelle bekymringer.

Gå til legen igjen på slutten av tidslinjen til å gå av Topimax helt. Ta din journal for enkel referanse når vi diskuterer din fremgang. Spør legen for spesifikke tegn og symptomer du bør se opp for i løpet av de neste månedene nå som du er av av Topimax.

Hint

  • Hold deg regelmessig søvn, mosjon og sunn mat under hele tiden mens du går bort Topimax bruk.
  • Aldri slutte å ta Topimax cold turkey eller uønskede effekter kan skje som krever umiddelbar medisinsk hjelp.

De vanligste bivirkningene av Topimax

Migrene er alvorlig smertefull hodepine som kan vare i timer eller dager. Medisiner som Topimax kan lindre smerten av migrene og gjøre dem forekommer sjeldnere. Som med alle medikamenter er det potensielle bivirkninger forbundet med anvendelse av topiramat.

Parestesier

Ifølge Ortho-McNeil-Janssen Pharmaceuticals, nummenhet og kribling, også kjent som parestesi, er den mest vanlige bivirkningen. Denne bivirkningen skjer vanligvis i løpet av de første stadiene av behandlingen.

Fatigue bivirkninger

Brukere av Topimax har rapportert følelser av tretthet og utmattelse mens du tar medisinen.

Effekter på Taste

En annen vanlig bivirkning av Topimax opplever endringer i måten mat og drikke smaker. Topimax brukere har rapportert denne bivirkningen mens du drikker kullsyreholdige drikker.

Vekttap

Vekttap har blitt rapportert mens du tar dette stoffet. Men ifølge Topimax hjemmeside, de rapporterte vekttap brukere opplevde var knyttet til de dosene de tok.

Konsentrasjon og hukommelse bivirkninger

Topimax brukere har rapportert problemer med å konsentrere seg. Andre brukere har rapportert spørsmål om hukommelse husker fungerer.

Betraktninger

Topimax brukere kan oppleve andre vanlige bivirkninger som kvalme, diaré og tap av matlyst. Hvis du opplever noen av disse vanlige bivirkninger konsultere legen din for mer informasjon.

Hva er Topimax foreskrevet for?

Topimax er merkenavnet for reseptbelagte medisiner topiramat, som er foreskrevet for å behandle migrene hodepine. Denne medisinen er tatt hver dag for å hindre migrene før det oppstår.

Funksjon

Topimax arbeider for å berolige nervecellene som sender smertesignaler til hjernen under en migrene.

Time Frame

Det tar vanligvis ca 1 måned for å føle effekten av Topimax redusere migrene, og mange leger anbefaler at denne medisinen gis en prøveversjon av minst 2-3 måneder før bestemme sin effektivitet.

Betraktninger

Topimax er foreskrevet for ekte migrene, som bare virkelig bli diagnostisert av lege. Spenningshodepine og Sinus hodepine, i kontrast, kan vanligvis behandles med over-the-counter medisiner.

Bivirkninger

Noen mer alvorlige bivirkninger av å ta Topimax har vært hårtap, tap av matlyst og synsproblemer. Rådfør deg med lege dersom du bruker denne medisinen, og opplever noen av disse bivirkningene.

Advarsel

Hvis du bruker p-piller mens du tar Topimax, bruke en annen form for prevensjon, som denne medisinen har vist seg å forstyrre enkelte prevensjon medisiner.

Bivirkninger av Topimax medisiner

Topimax er merkenavnet for topiramat, en anti-anfall medisiner som vanligvis brukes til å behandle migrene. Ifølge New York University Langone Medical Center, de fleste pasienter som tar Topimax opplever ingen eller få bivirkninger.

Hvem bør ta Topimax

Topimax er trygt for de fleste pasienter. Hvis du er utsatt for nyrestein eller lider av nyresykdom, bør du ikke ta Topimax.

Vanlige bivirkninger av Topimax

Vanlige bivirkninger av Topimax er tretthet, nummenhet og kribling, oftest i armer og ben, vekttap, forandringer i evnen til å smake mat, konsentrasjonsvansker, hukommelsestap, synsproblemer, klossethet, døsighet, menstruasjons endringer eller smerte, nervøsitet, og talevansker.

Ifølge lagone Medical Center, oppstår disse problemene oftere hos pasienter som tar høyere doser av Topimax.

Mindre vanlige bivirkninger av Topimax

Mens du tar Topimax, kan noen mennesker oppleve ytterligere bivirkninger som hørselstap, kløe, dårlig blærekontroll, øyesmerter eller rødhet, hevelse eller utslett. Disse bivirkningene er sjeldne, men pasienter bør overvåke dem i tilfelle bivirkninger indikere en alvorlig tilstand.

Alvorlige bivirkninger av Topimax

Opplever alvorlige Topimax bivirkninger er sjeldne. Det er likevel viktig å være klar over disse alvorlige bivirkninger når du tar Topimax. Forsiktig årvåkenhet resulterer i tidlig oppdagelse og behandling bør en av følgende situasjoner oppstår.

Orto-McNeil-Janssen Pharmaceuticals, selskapet som produserer Topimax, advarer om at noen mennesker kan oppleve selvmordstanker og en økning i angst, panikkanfall og depresjon. Dette skjer på mindre enn én prosent av pasientene.

Topimax kan også føre til reduserte nivåer av bikarbonat i blodet. Dette fører til en økning i blod surhet, noe som kan føre til nyrestein eller bensykdom.

I noen tilfeller kan Topimax forårsake en Glaukom lignende tilstand der visjonen blir uskarp. Tilstanden oppstår vanligvis raskt og er ledsaget av smerter i det berørte øyet. Tidlig påvisning er viktig; hvis tilstanden ikke behandles, kan permanent synstap medføre.

Advarsler

Hvis du opplever bivirkninger når du tar Topimax, bør du diskutere situasjonen med helsepersonell. Ikke slutte å ta Topimax uten å snakke med legen din først, siden dette kan føre til ytterligere helseproblemer.

Topimax kan også redusere effekten av p-piller. Kvinner som bruker denne metoden for prevensjon bør diskutere situasjonen med sine leger.

Neurontin vs Topimax for migrene hodepine

Neurontin vs Topimax for migrene hodepine


Neurontin og Topimax er to legemidler som er foreskrevet for daglig bruk for å forhindre migreneanfall. I ordningen med migrene narkotika, begge disse er relativt nye. Som mange forebyggende medisiner, de fungerer ikke for alle.

Neurontin

Neurontin eller gabapentin, er godkjent av amerikanske Federal Drug Administration for å forebygge anfall og nerve smerte, for eksempel smerter forårsaket av helvetesild. En off-label bruk av medikamenter som er en migrene forebyggende.

Topimax

Topimax, eller topiramat, er en anti-anfall medisiner som er godkjent av FDA som en migrene forebyggende. Slik fungerer det akkurat å forhindre hodepine er ukjent, men det ser ut til å hjelpe noen nevrotransmittere.

Bivirkninger av Neurontin

Bivirkninger av Neurontin inkluderer kvalme, brekninger, svimmelhet, ustøhet, tretthet og vektøkning. Det har også noen psykiske bivirkninger som humørsvingninger, angst, fiendtlighet og selvmordstanker.

Bivirkninger av Topimax

Bivirkninger av Topimax omfatter svakhet, tretthet, svimmelhet, forvirring, søvnighet, konsentrasjonsvansker, prikking i hender og føtter, tap av appetitt og vekttap. Det kan også ha noen psykiske bivirkninger som humørsvingninger og angst.

Betraktninger

Begge medisiner har bivirkninger som kan være problematisk. Men den eneste måten å vite hvordan en medisin vil påvirke deg - enten i ødeleggende bivirkninger eller for å forebygge migrene - er ved å prøve det under legens tilsyn.

Jaki jest najlepszy czas, aby spróbować Wprowadzenie w ciąży?

Zajście w ciążę może wydawać się wielką tajemnicą. Niektóre kobiety wydają się zajść w ciążę z łatwością, podczas gdy inni próbują na długo zanim są w stanie wyobrazić sobie wyobrazić --- jeśli w ogóle. Będziesz zwiększyć swoje szanse na posiadanie dziecka, jeśli znasz momencie cyklu miesiączkowego, kiedy najlepiej próbować zajść w ciążę. Wymaga to tylko kilku obliczeń.

Owulacja

Tylko kobieta może zajść w ciążę w okresie jej cyklu zwanym owulacją. Owulacja jest, gdy jajniki prasowa jajko do zapłodnienia. Według Amerykańskiego Stowarzyszenia Ciąża, czas owulacji jest inny dla każdej kobiety.

Rozrządu

Owulacja występuje w środku cyklu menstruacyjnego. Zgodnie z Amerykańskiego Stowarzyszenia Ciąża, cykle miesiączkowe większości kobiet są między 28 i 32 dniowe, umieszczając owulację w 12 do 16 dni po rozpoczęciu jej ostatniego okresu.

Jajko

Zapłodnionych jaj spotykany w organizmie przez około 12 do 24 godzin. W tym czasie może być nawożone przez ciąży występuje. Jeśli nie jest zapłodniona, można spróbować wyobrazić następny cykl owulacji. Jeżeli zostanie zapłodniona, trwa sześć do 12 dni, aby zaszczepić.

Owulacja śledzenia

Najprostszym sposobem, aby śledzić owulacji jest nagrać datę miesiączki na kalendarz na kilka miesięcy, aby ustalić, jak długo cykl menstruacyjny jest. Niektóre kobiety śledzić zmiany w organizmie, które występują w owulacji, jak śliskie, jaj-biały konsekwencji w ich rozładunku lub wzrost podstawowej temperatury ciała. Istnieją również testy podobne do testów ciążowych, które mogą pomóc śledzić owulacji.

Żywotność plemników

Plemniki mogą żyć w organizmie od trzech do pięciu dni, co zwiększa nieco okno płodności. Jeżeli jajo nie jest jeszcze obecna w dniu stosunku plemniki już wewnątrz korpusu można jeszcze zapłodnienia komórki jajowej, jeśli uwalnia się wkrótce potem.

Współżycie

By zwiększyć szanse na koncepcji, stosunku lub inseminacji powinno nastąpić kilka dni przed, w trakcie i kilka dni po owulacji. Są to jedyne razy podczas cyklu miesiączkowego, że kobieta może zajść w ciążę.

Om Topimax

Topimax er merkenavnet for topiramat medisinering. Det er kun tilgjengelig gjennom en resept skrevet av en lege. De fleste leger fore Topimax å behandle nevrologiske tilstander. Det har vært tilgjengelig siden 1995, og til tross for dets bivirkninger er bevist trygt for de fleste individer.

Identifikasjon

Topiramat er en sirkulær pille merket med "OMN" på den ene side, og den milligram størrelsen på den motsatte side. Den 25 mg pillen er kremfarget, 50 mg pillen er beige, 100 mg pille er gul og 200 mg pillen er rosa.

Betydning

Topimax er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle migrene hodepine før de starter. Topimax brukes også til å behandle nevrologiske smerter, og det er foreskrevet for å behandle anfall assosiert med epilepsi.

Betraktninger

På grunn av døsighet bivirkninger forbundet med Topimax, mange mennesker på en enkelt daglig dose ta medisiner om natten. Vekttap er ofte en bivirkning av Topimax, men undervektige individer må sørge for å konsumere nok kalorier til å opprettholde sin vekt.

Dosering

Den maksimale dose av topiramat er 800 mg per dag. De fleste pasienter som krever langt mindre enn dette, men dosen er svært avhengig av den individuelle toleranse for legemidlet og alvorlighetsgraden av den underliggende sykdommen.

Advarsel

Bivirkninger fra Topimax kan være alvorlige. De vanligste bivirkningene er nummenhet eller prikking i armer eller ben, vekttap, tretthet og kognitive vansker. De fleste pasientene tåler bivirkningene og fortsett å ta Topimax. Aldri slutte å ta en medisin uten å diskutere det med en lege.

Hva er språkterapi verktøy?

Voksne og barn noen ganger har talevansker. Talevansker kan være et resultat av ting som fødselsskader, hørselsproblemer, genetikk eller slag. Disse problemene kan løses gjennom korrigerende behandling planlagt av en logoped. Tale og språk terapeuter har mange verktøy som brukes til å hjelpe pasienter i alle aldre med ulike talevansker.

Munn Muskler

Logopeder ofte bruker munnen øvelser for å hjelpe sine pasienter. Disse øvelsene er laget for å bidra til å styrke musklene i munnen. En slik øvelse er gjort med barn ved å plassere et lag av klebrig mat (peanøttsmør, for eksempel) rundt munnen og ber dem om å slikke det av med sin tunge.

Leker

Spille spill er en annen øvelse som hjelper barnet til å uttrykke seg selv og sine ideer. Noen leker som ofte brukes for denne metoden inkluderer kjente leker som barnet kan vet eller har hjemme og ukjente seg. Ukjente leker er nyttig for denne øvelsen som den ber barnet til å stille spørsmål om leketøy, og også svare på spørsmålene som stilles av terapeuten.

Brettspill

Et verktøy som mange terapeuter bruker når du arbeider med barn er bruk av brettspill. Noen barnas brettspill kan ha reglene endret av terapeuten for å lette et mål å nå med barnet. For eksempel, ved å velge et brev at barnet trenger arbeid i uttale, et ord som begynner på bokstaven må sies før en sving er tatt.

Oral Play Practice

Terapeuter noen ganger kommer over unge pasienter som er sjenerte. Når dette skjer, må terapeuten å finne en måte å utvikle barnets tillit for å begynne å hjelpe henne. Ett verktøy som brukes til å starte dette forholdet er lekne lyder og handlinger med munnen. Å ha barnet stikke ut tungen, gjør blåser lyder eller suge en late halm kan hjelpe en nervøs barnet føler seg mer komfortabel.

DVDer

Det finnes en rekke DVD-er tilgjengelig for bruk hjemme for å hjelpe som et verktøy i språkterapi. DVDer ofte har en terapeut regi trening og metoder for noen som søker ekstra trening for henne eksisterende språk terapi.

Afasi

Noen mennesker som lider av et hjerneslag utvikle en tale problem som kalles afasi. Et verktøy som kan brukes for folk som har afasi kalles SoundHelper. SoundHelper bidrar til å vise hvordan å uttale visse lyder som kan være problematisk for personen som lider av afasi.

Stamming Verktøy

Flere verktøy brukes til å hjelpe dem som har et problem med stamming. Et av verktøyene er undervisning personen til å ha mer positive følelser om å snakke med andre. Et annet verktøy er for personen å minske spenningen ved start av sin tale med en dypere pust.

Topimax acidose Symptomer

Topimax er et medikament foreskrevet for å hjelpe både med epilepsi og migrene. Det har risiko, for eksempel acidoserisikoen. Du bør være oppmerksom på symptomer på acidose når du tar denne medisinen, slik at du vet hva du skal se etter. Symptomene variere med individet. Hvis du merker noen av disse symptomene eller andre bivirkninger av medisiner, bør du kontakte din medisinske leverandøren umiddelbart.

Tap av appetitt

Hvis du finner ut at du ikke har matlyst, kan dette være på grunn av acidose. Selv om dette kan være forårsaket av mange andre ting også, er det viktig å se på dette i forbindelse med andre symptomer.

Uregelmessig hjerterytme

Du kan merke at hjertet slår raskere eller langsommere enn normalt. Dessuten kan du legge merke til ditt hjerte er ikke slo rytmisk til alle tider. Det kan hoppe over et slag eller rase deretter avta raskt. Det er ikke uvanlig å føle hjertet slo hardt i brystet.

Hyperventilering

Hyperventilering er det lov å puste mye dypere enn nødvendig som resulterer i å bli ør og noen ganger panikkanfall. Når du hyperventilere, vil du oppdage at du ikke kan slutte å puste dypt. Dette skjer fordi kroppen prøver å kvitte seg med overflødig karbondioksid i kroppen.

Problemer med Årvåkenhet

Hvis du synes du har problemer med å holde fokus eller bevisst du kan lide av acidose. Årvåkenhet har å gjøre med din evne til å holde seg våken, så vel som din evne til å konsentrere seg om en gitt oppgave. Du kan også oppleve forvirring.

Tretthet

På grunn av endringen i surhetsgraden i blodet, hvis du har acidose vil du sannsynligvis finne du er unormalt sliten, selv når det ikke er noen grunn til å være.

Ansikts massasjeteknikker for tale språk patologer

Ansikts massasjeteknikker for tale språk patologer


Evnen til å kommunisere er en viktig del av den menneskelige tilstand, men mange mennesker lider av muntlige funksjonshemninger. Ifølge American Speech-Language Hearing Association (ASHA), en logoped for adresser tale, kommunikasjon og språk forsinkelser og funksjonshemninger. Massasje er en effektiv behandlingsform for pasienter med en rekke tale patologier. Tale-språk patologer bruker terapeutiske ansikts massasje teknikker med andre tale terapi for å behandle språkrelaterte forhold.

Sammenhengende muskelmassasje

Massere musklene berørt av talen språkforstyrrelse som tannkjøtt, lepper, tunge og kinn. For eksempel kan små barn som har problemer med å svelge mat nytte milde munnen massasje med en liten finger tannbørste. En NUK massasje pensel er også et verktøy terapeuter bruker for å hjelpe barn og voksne bedre oral bevissthet. Ved hjelp av fingrene for lett massasje gjennom en rekke strukturerte kluter kan bidra til å stimulere huden og ansiktsmusklene til barn som har kommunikasjonsproblemer fra en sensorisk lidelse.

Oral Normalisering

Taleforstyrrelser er påvirket av sammenbrudd i systemer i hele kroppen. Hvis direkte oral massasje er ikke mulig på grunn av taktilt forsvar, vil logoped for lett massere armene og bena til pasienten og gradvis bevege seg nærmere ansiktet og muntlig området. Over tid pasienter er ofte i stand til å tolerere massasje av leppene og på innsiden av munnen.

Laryngeal Massasje

Påfør moderat trykk med tommelen og pekefingeren rundt områder av halsen som støtter strupehodet. Massasje i små sirkulære bevegelser. Tale-språk patologer bruker laryngeal manipulasjon for å redusere tetthet av strupen muskler.

Hvordan Fyll en sprøyte fra et hetteglass

Hvordan Fyll en sprøyte fra et hetteglass


Medisiner kommer i mange former: piller, kapsler, tabletter, inhalerte damper, væsker og injeksjoner. Injeksjoner kan administreres subkutant, intramuskulært eller intradermalt. Mange injiserbare legemidler som brukes til å behandle hormoner, blodsykdommer, diabetes, infertilitet, migrene, leddgikt og mange andre betingelser er tilgjengelig på resept og administreres hjemme. Injeksjoner nettsteder er vanligvis magen, øvre rumpe, overarm eller øvre del av låret. Hvis medisinen ikke kommer i ferdigfylte sprøyter, må du fylle sprøyten med medisinering.

Hvordan Fyll en sprøyte fra et hetteglass

•  Samle elementene som trengs for å fylle sprøyten. Du trenger to injeksjonstørk, sprøyte, fyll nål, nålen og hetteglass. Når du har forsyninger klar, vaske hendene.

Kontroller hetteglasset for å sørge for at du tar riktig medisinering og riktig dosering. Komme i vane å alltid sjekke etiketten kan hindre feil.

•  Sett fyll nålen på sprøyten ved å skru bunnen av nålen på toppen av sprøyten. La hetten på nålen. Et fyll nål brukes for å stikke hull gjennom ampullen og trekke opp medikamentet, men endres før injeksjonen med en frisk nål som vil trenge gjennom huden.

Åpne en alkohol pad, og tørk av toppen av hetteglasset. Toppen av flasken vil være et gummimateriale. La alkohol tørke før utarbeidelse av medisinering.

Ta hetten av nålen, og trekke tilbake sprøyten til samme mengde medisiner du vil trekke seg. Hvis du skal ha en cc av medisinen, trekk stempelet tilbake til en cc mark. Ta tak i hetteglasset med den andre hånden. Snu hetteglasset opp ned, og pierce nålen gjennom gummibelegget.

Trykk ned stempelet for å injisere luft inn i hetteglasset. Dette skaper en lik press og vil tillate deg å ta ut medisinen. Pass på at spissen av kanylen befinner seg under nivået av medisiner, og sakte trekke tilbake stempelet før du har trukket tilbake en cc av medisinen. Trekk sprøyten, og plasser hetten over kanylen.

•  Skru av kanylen og erstatte med den friske nål du skal bruke for selve injeksjonen. Hold sprøyten oppreist og trykk på kanten av sprøyten for å bringe noen bobler til toppen av sprøyten. Trykk ned stempelet veldig sakte og forsiktig å skyve bobler ut av sprøyten og kanylen.

Fullfør injeksjon følge instruksjonene gitt av legen din eller medisinske leverandøren.

Hvordan Smør gummidelen i en sprøyte

Hvordan Smør gummidelen i en sprøyte


Sprøyter brukes for dispensering av medikamenter og andre fluider gjennom en smal åpning som vanligvis avkortet med en hul nål. En sprøyte er bygd for å holde på væske og skyv åpne og lukkede enkelt. Smøring bidrar til å gjøre gummitoppen på stempelet glatte nok til å bevege seg enkelt gjennom den hule sylinderen. Sprøyte produsenter bruke smøremiddel til passende sprøyte deler under masseproduksjon prosessen.

Hvordan Smør gummidelen i en sprøyte

•  Hell medisinsk silikon olje i en tåke sprøyter med et lite munnstykke. Trekk stempler ut av alle sprøytene du ønsker å smøre.

•  Plasser munnstykket i løpet av den større åpning av sylinderen av en injeksjonssprøyte som er i kontakt med gummiproppen på stempelet. Spray silikon olje i fat til lett strøk innsiden.

•  Spray olje på de avrundede sider av gummiproppen på toppen av stempelet. Unngå å belegge den kjegleformede toppen av stopperen. Sprøyte produsenter normalt spray hele stempelet, men prøver å finne en måte å sprøyte grupper av stempler uten å få silikon på toppene.

Forsinket språkutvikling hos småbarn

Forsinket språkutvikling hos småbarn


Språkforsinkelser i en pjokk kan tyde på en midlertidig "fartsdump" i utviklings gangsti eller en stor hindring. Ifølge American Speech-Language-Hearing Association (ASHA), selv om vi kan forutsi milepælene i språkutvikling, miljømessige og medfødte faktorer hindre oss fra å forutsi nøyaktig når en person pjokk vil nå dem. Observere nøye din pjokk lytting og muntlige ferdigheter kan i stor grad hjelpe en profesjonell i diagnostisering av barnas situasjon.

Tapte Milepæler

Vær klar over språk milepæler at småbarn kan ha gått glipp. Ifølge University of Michigan Health System, etter alder to, bør en pjokk snakke i to-ord setninger, uttrykte behov gjennom ord som "mer", og forstå ordet "nei". Mellom to og tre, bruker en typisk pjokk pronomenet "meg", utvikler et ordforråd på ca 450 ord, bruker fag og verb i korte setninger, og nyter å høre favoritt historier gjentatte ganger.

Årsaker

Ifølge University of Michigan Health System, først må pjokk hørsel sjekket for å oppdage en mulig hørselstap. Språkforsinkelser kan også skyldes komplikasjoner av for tidlig fødsel, kognitive funksjonshemninger, autisme, nevrologiske problemer og ganespalter. I tillegg, miljømessige faktorer, som for eksempel omsorgssvikt, kan spille en rolle. ASHA bemerker andre eksterne faktorer: kvalitet og kvantitet av språk en pjokk hører og de positive eller negative reaksjoner en pjokk mottar når du kommuniserer.

Risikofaktorer

Visse faresignaler kan tyde på at sen-snakker småbarn, til tross for normal IQ, vil fortsette å ha språkproblemer, ifølge ASHA. Språkproblemer for småbarn mangler normal mottakelig språk (ikke forstå hva de hører) ofte vedvarer, mens sent bloomers med disse mottakelige ferdigheter tendens til å vokse problemet. Også småbarn som bruker flere gester tendens til å utvikle flere alderstilpasset språkferdigheter. Tidlig diagnose av forsinkelse språket kan forbedre barnas mulighet for forbedring.

Søker hjelp

Hvis du mistenker en språkforsinkelse, søke hjelp så snart som mulig --- før pjokk begynner å snakke, ifølge University of Michigan Health System. En barnelege, audiograf eller logoped kan starte prosessen med vurdering og behandling. ASHA forklarer at en logoped kan teste barnas tale og forståelse, analysere årsaker til forsinkelsen og gi råd til foreldre om behandling, herunder språkstimulering eller en mer formell program av tidlig intervensjon.

Stimulerende Development

University of Michigan Health System gir forslag til å stimulere småbarn språkutvikling: Lytt oppmerksomt, holde øyekontakt når de snakker og tillate god tid for dem å svare. Gi en verbal beskrivelse av sine aktiviteter og utdype sin tale. For eksempel, hvis barnet sier, "eple", svare med "Vil du spise et eple med lunsj?" Utvide sine språkopplevelser gjennom lesing, se på familiebilder, sang, gestikulerer og går på familieutflukter.

Ting som påvirker språkutvikling hos barn

Ting som påvirker språkutvikling hos barn


Språkutvikling gjelder evnen til å forstå betydningen av ord og bruke dem effektivt i ulike situasjoner. Barn utvikler mange ferdigheter i ulike aldre og hastigheter, inkludert evnen til å tolke og bruke språket riktig.

Misbruk

Barn krever kontinuerlig eksponering for språket til å bli kjent med det og å lære å bruke den. Misbrukt og forsømte barn som er isolert fra andre mennesker kan aldri få anledning til å høre språket. Som et resultat, kan de ikke utvikle tilstrekkelige kunnskaper.

Kognitive problemer

Forstå og bruke språket krever skikkelig en viss intelligens. Barn med nedsatt funksjonsevne og lidelser som påvirker deres intellektuelle ferdigheter kan oppleve problemer med å utvikle språkferdigheter. Eksempler på kognitive forhold som kan påvirke språkutviklingen inkluderer autisme, utviklingshemming og lærevansker.

Fysiske forhold

Et barns fysiske utvikling og fysiske problemer kan påvirke hennes Hastigheten og graden av språkutvikling. For eksempel har barn som er født for tidlig ofte forsinket utvikling på områder som vektøkning som ikke påvirker barn som var fullbårne babyer. Hørselstap er en annen vanlig fysisk tilstand som kan forstyrre et barns evne til å utvikle språk og tale ferdigheter med en normal hastighet.

Barrierer for språkutvikling

Barrierer for språkutvikling


Tusenvis av barn lider av læring, fysiske og språkutvikling forsinkelser på grunn av årsaker utenfor deres kontroll. Medisinske tilstander, fødselsdefekter og barnemiljøer har mye å gjøre med måten barn utvikler seg. De med ganespalter, hørselstap, auditive lidelser og barn som er internasjonalt vedtatt avtale med mange barrierer for språkutvikling.

Ensidig hørselstap

Ensidig hørselstap beskriver en tilstand, ofte fra fødselen, viser en døvhet på enten høyre eller venstre side. Betydelige språk forsinkelser er vanlig hos de barna med funksjonshemming. Det er ikke bevist at alle barn med hørselstap har en språkbarrieren, men de med alvorlig ensidig inaudibility gjorde vise utviklingsmessige forsinkelser.

Auditiv Processing Disorder

Auditory Processing Disorder er en tilstand hindrer lyder, ofte presentert i talen, som skal konverteres til korrekt informasjon til barnets hjerne. Tidlig påvisning av sykdommen kan bidra til å holde språkutvikling på sporet, men hvis venstre ubemerket kan også forårsake akademiske forsinkelser.

Internasjonale Orphans

Barn plassert i barnehjem venter amerikansk adopsjon har ofte språkutvikling forsinkelser. Barnehjem omsorg ikke motivere barna til å lære språkferdigheter. Fysisk vekst forsinkelser, delvis på grunn av lav fødselsvekt og mangel på svangerskapskontroll, er delvis ansvarlig for den manglende språkutvikling.

Ganespalte

Barn født med ganespalte er utsatt for mange utviklingsmessige forsinkelser inkludert språk. Tilstanden må behandles med lege, tannlege, terapeutisk og auditiv intervensjon. En tale patolog er ofte tildelt barnet for ytterligere individualisert behandling, inkludert uttale, artikulasjon, og språkferdigheter fokusert på vokale uttrykk og årvåkenhet.