Digidexo.com

laparoskopisk total kolektomi

Delsum Vs. Total kolektomi Coding

Delsum Vs.  Total kolektomi Coding


En kolektomi er kirurgisk fjerning av den første delen av tykktarmen, også referert til som kolon. Denne omfattende prosedyre krever narkose og er utført i en innleggelse innstillingen. En colectomy kan være en åpen eller laparoskopisk prosedyre; derfor utvinning ganger variere sterkt.

Total og Subtotal

En total kolektomi, også kalt Lane Operation, er når hele tykktarmen fjernes. En subtotal eller delvis kolektomi involverer fjerning av en del av tykktarmen uten fullstendig fjerning av rektum.

Colectomy Formål

En colectomy er oftest utført for å fjerne store kreft lesjoner. Colectomies er også brukt til å kurere kreft i tykktarmen som spres utover slimhinnen eller tarmveggen, eller er sannsynlig å komme tilbake ved en senere tidspunkt.

Koding Total Vs. Delsum

Koder for colectomies varierer fra 44140 til 44160. Bruk kode 44140 for en delvis (delsum) colectomy. Kode 44141 for en delvis kolektomi med cecostomy eller kolostomi. Bruk gjeldende saksbehandlings terminologi (CPT) kode 44150 for å kode en total kolektomi uten proctectomy og med ileostomi. Kode 44 155 skulle brukes til en total kolektomi med proctectomy og ileostomi. Koder 44205-44212 brukes til å kode laparoskopiske colectomies. Koder for fakturering er valgt ved å identifisere de delene av tykktarmen som er fjernet under operasjonen.

Risiko for total kolektomi

Risiko for total kolektomi


En total kolektomi er vanligvis utføres for å kurere ulcerøs kolitt, familiær adenomatøs polypose eller Crohnâ € ™ s sykdom. Kirurgen vil enten fjerne tykktarmen og la endetarmen - en sub total kolektomi - eller fjerne både tykktarm og endetarm, som kalles en total abdominal colectomy. Tynntarmen blir deretter sluttet til rektum eller anus - avhengig av fremgangsmåten - ved bruk av en ileal posen, som er et kammer laget av et parti av den nederste del av tynntarmen. Denne posen da fungerer som et reservoar med mål om å vende tilbake til vanlige avføringsmønster.

Prosessuelle Risk

Som med alle kirurgi, er det risiko under og etter total kolektomi. Disse kan inkludere hjerteinfarkt og (sjelden) død. Pasienten kan også blødning eller utvikle blodpropp i ben og / eller lunge årer. Etter operasjonen, pasientene er i faresonen for anastomotisk lekkasjer eller sammenbrudd hvor tarmen er koblet sammen. Såret søm kan også lekke væske fra fordøyelseskanalen (posen fistel). Andre risikoer inkluderer en innsnevring for den nye delta, forårsaker vanskeligheter med å sende avføring og infeksjoner på stedet av nål punkteringer.

Dehydrering Risiko

Tykktarmen er et organ som brukes hovedsakelig til å absorbere vann og salt fra flytende avføring. En voksen kolon behandler omtrent en til to liter flytende avføring daglig. Innen den flytende avføring kommer til endetarmen, er bare ca 120 ml væske igjen som tykktarmen har absorbert mye av vannet og salt. Hvis tykktarmen er fjernet, er den personen har høyere risiko for dehydrering og hyponatremi som han ikke beholde så mye vann og salt. Mangelen på tykktarmen gjør at folk har å gjøre sitt fornødne mer og ha mer flytende avføring.

Posen Risiko

Sammen med anastomotisk lekkasjer og posen fistler, total kolektomi pasienter er også i fare for bekken sepsis og abscesser i posen. Ifølge Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition, disse oppstår i fem prosent til 20 prosent av pasientene. Posen svikt til slutt vil oppstå i 30 prosent av pasientene, med tre prosent dødelighet. Total kolektomi pasienter er også i fare for distale hindringer / blokkeringer i tarmer av fortykkede avføring.

Langtidseffekter av en kolektomi

Kirurger utføre colectomies --- delvis eller fullstendig fjerning av en pasients kolon, eller tykktarmen --- for å behandle en rekke tilstander og sykdommer, inkludert kreft i tykktarmen. En rekke kortvarige komplikasjoner er forbundet med fremgangsmåten, og det er alltid en mulighet for å få tilbakefall av den opprinnelige tilstand eller sykdom. Med hensyn til kolektomi seg selv, derimot, er langtidsprognosen for pasienter god.

Hva er en kolektomi?

Kolektomi er en prosedyre hvor en kirurg fjerner alt eller en del av pasientens kolon (tykktarmen). Kirurger utføre ulike typer av delvis kolektomi å behandle tilstander inkludert kreft i tykktarmen, divertikulitt og benigne polypper i tykktarmen. De mest vanlig å utføre total colectomies for å behandle ulcerøs kolitt.

Forskjellige former for tilgang

Kirurger få tilgang til kolon enten gjennom en enkelt lang snitt i buken (åpen kolektomi) eller gjennom flere små (mindre invasiv laparoskopisk kolektomi).

Kolostomi- Vesker

Der det er mulig at kirurgen vil koble de to øvrige ender av sunn kolon til hverandre, og pasienten vil fortsette å passere feces gjennom anus. I noen tilfeller er imidlertid dette ikke mulig: i disse og midlertidig i noen andre tilfeller, tykktarmen er portert til utsiden av legemet, hvor avfall samles i en kolostomi pose.

The Short Term

På kort sikt innebærer kolektomi en rekke alvorlig risiko. Mulige komplikasjoner ved kolektomi omfatter blødning, infeksjon, skade på andre organer, blodkar, ureter og urinblæren, lekkasje ved forbindelsen mellom de koblet til på nytt endene av colon, blodpropp, brokk og obstruksjon i tarmen. Pasienten kan også passere svært løs avføring.

På lengre sikt

Det er viktig å skille mellom de langsiktige effektene av kolektomi selv og tilbakefall av tilstanden som resulterte i kolektomi i første omgang. Selv etter en total kolektomi, kan en pasient forvente å gjenoppta normale aktiviteter etter to til tre uker, selv om tunge løft bør unngås i flere uker etter det. Prognosen for pasienter som har gjennomgått kolektomi er generelt god, og selve inngrepet vil neppe ha noen store andre enn bivirkninger hos noen pasienter, videreføring av løs avføring og behovet for å passere dem oftere; og, selvfølgelig, livsstilsendringer og ulemper på grunn av kolostomi posen. På lengre sikt vil imidlertid tilstanden som var den opprinnelige årsaken til prosedyren kan gjentas.

Hvordan utforske Kirurgi for Colon Cancer Treatment

Hvordan utforske Kirurgi for Colon Cancer Treatment


Slimhinnen i tykktarmen er utsatt for polypper som, hvis den ikke behandles tidlig, kan slå kreft. Kirurgi for å behandle både benigne og maligne tumorer er vanlig og nesten helt effektiv i behandling av kreft i tykktarmen.

Bruksanvisning

•  Ha en koloskopi hvert tredje til femte år etter at du slår 50, eller starte prosessen på en enda yngre alder hvis du har en familiehistorie med kreft eller polypper. Forstadier polypper og små grupper av ondartede kreftceller kan bli fjernet i løpet av en koloskopi, og dermed eliminere behovet for ytterligere kirurgi. Hvis du er i en høyrisikogruppe, bli vist regelmessig så noen kreft kan oppdages tidlig.

Utforsk typer tykktarmskreft kirurgi ved WebMD (se Ressurser nedenfor). Disse inkluderer en delsum colectomy, total kolektomi og laparoskopisk kirurgi på nedre tarmen.

Forskning bivirkninger av tykk- og endetarmskreft kirurgi ved Kreft Compass nettsted (se Ressurser nedenfor). Vanlige postoperative bivirkninger omfatter tretthet og smerte, selv om diaré og forstoppelse er også mulig.

Diskuter med din lege rekreasjon tid etter en operasjon. Hvis en god del av tykktarmen må resectioned, trenger du kanskje en kolostomi mens orgel helbreder. Dette vil forlenge standard rekreasjon tid.

Se kliniske studier (se Ressurser nedenfor) for alternativer til flere operasjoner. Mens kirurgi er fortsatt nummer én behandling for tykktarmskreft, noen kreftformer krever kjemoterapi også. Kliniske studier kan tilby alternative behandlinger for disse pasientene.

Se trengs postsurgical tester. Vær forberedt på å gjennomgå nøye undersøkelse for et par år for å sørge for at kreften ikke gjenta seg.

•  Slutte å røyke. Selv om du er heldig og din tykktarmskreft ble fanget opp tidlig og helt kurert med en enkel operasjon, ikke trykk lykken. Tilbakefall av tykktarmskreft er høy hvis du ikke endrer dine vaner. Røyking er en ledende årsak til kolorektal kreft. Handle nå for å unngå en annen kirurgi i fremtiden.

Tips og advarsler

  • Du har rett til å delta i alle avgjørelser om medisinsk behandling. Legen din må fortelle deg om alle former for behandling utover den han eller hun anbefaler. Utforsk noen behandlinger du bør ha i forbindelse med kirurgi.
  • Spør legen din om sannsynligheten for tilbakefall og hvor ofte du bør screenes for forstadier polypper.
  • Selv om din første operasjonen kurert kreft, rett og slett blir diagnostisert kan forårsake varig følelsesmessig stress. Vurdere å snakke med en psykiater eller andre psykiske helse profesjonell hvis du fortsetter å føle seg deprimert, selv etter at du er vellykket behandlet.

Hvordan behandle Dysenteri

Dysenteri, som forårsaker blodig diaré, kommer i flere typer som er klassifisert av den smittsomme kilde. Amebic dystentery er forårsaket av noen type amøbe, vanligvis Entamoeba histolytica. Basillær dystentery er forårsaket av bakterier, vanligvis et medlem av Shigella slekten. Dysenteri kan være svært alvorlig og er generelt behandlet av medisinsk personell.

Hvordan behandle Dysenteri

•  Sørg for umiddelbar hydrering for alle med dysenteri. Dette bør bestå av oral hydratisering med vann og elektrolytter. Medisinsk personell kan forberede elektrolytt løsninger ved å blande rent vann med pakker av salt eller sukker i nødhjelpsoperasjoner.

Ta medisiner for amebic dysenteri. Medisinen for symptomatisk dysenteri hvor cystene er tilstede er vanligvis metronidazol med tinidazole. Disse stoffene kan ikke eliminere alle de cyster og bør følges opp med diloxanide furoate, iodoquinol eller paromomycin. Unn asymptomatisk amebic dysenteri kun i ikke-endemiske områder, eller hvis pasienten har AIDS. De anbefalte medisiner for asymptomatisk dysenteri inkluderer diloxanide furoate, iodoquinol og paromomycin.

Tenk kirurgi bare for alvorlige tilfeller av amebic dysenteri. En giftig megacolon kan kreve en total kolektomi og en lever abscess kan kreve kirurgisk drenering hvis det sprekker i hjerteposen.

Administrere støttende behandling for de fleste tilfeller av smitteførende dysenteri. Behandle en høy feber hos barn, men unngå narkotiske antidiarrheal medisiner på grunn av alvorlige bivirkninger av langvarig behandling med denne typen medisiner. Gi antibiotika for de fleste tilfeller av smitteførende dysenteri.

Rådfør deg med en ekspert i gastroenterologi eller infeksjonssykdommer hvis dysenteri er langvarig eller ikke svarer på antibiotika.

Colon Cancer kirurgi prosedyrer

Coloncancere er en del av en gruppe av kreft i tarmen og tarmsystemet. De ofte har endetarmskreft og kalles kolorektal kreft. I 90 prosent av tilfellene, tykktarm kreft stammer med polypper kalt adenomer som vokser i slimhinnen i tykktarmen. Kreften er en langsom økende kreft, men kan være asymptomatiske inntil den blir avansert. Tykktarmskreft kan behandles med kirurgi, bestråling, kjemoterapi eller en kombinasjon av behandlinger.

Kirurgi alternativer

Tidlig stadium tykktarmskreft er nesten alltid behandles med en eller annen form for kirurgi. Den mest vanlige kirurgi som utføres er en segmental reseksjon, også kalt en kolektomi. Dette innebærer fjerning av kreftceller, og en liten del av de omkringliggende kolon og lymfeknuter. De gjenværende deler av tykktarmen er sydd sammen pakningen og normal tarmfunksjon er bevart, men i enkelte tilfeller en kolostomi (mage åpning for å tillate avfall å renne ned i en pose i stedet for å passere gjennom tykktarmen) er gitt på kort sikt for å tillate kolon til hælen. Generelt blir operasjonen anses å være relativt trygg og den tilhørende sykehusopphold er mellom 5 og 7 dager.

Tidlig Stage Surgery

For noen veldig tidlig stadium tykktarm kreft, er en colectomy ikke nødvendig. I stedet, ved bruk av et tynt, fleksibelt omfang kalt et kolon omfang er satt inn uten behov for et innsnitt i buken. Kreftceller som finnes på slimhinnen i tykktarmen kan fjernes med kolon omfang eller polypper kan fjernes, som en del av en polypektomi.

Colectomy

Det er to forskjellige måter å utføre en colectomy, når dette er påkrevd. Den første innebærer et langt snitt i buken, og har en lengre helbredende prosess. Dette kalles en åpen kolektomi. En nyere fremgangsmåte som reduserer utvinning tiden kalles en laporascopic kolektomi som innebærer bruk av flere mindre snitt og bruk av spesialiserte instrumenter for å utføre operasjonen gjennom disse mindre snitt.

Delvis Versus total kolektomi

Den delvise kolektomi innebærer fjerning av kun den del av tykktarmen som hadde kreftcellene, så vel som en liten omgivelsene. Dette er tilstrekkelig for små svulster, og gjør det mulig for pasienten å opprettholde normal tarmfunksjon, fordi de gjenværende deler av tykktarmen er festet sammen. En total kolektomi innebærer fjerning av hele tykktarmen. Når en total kolektomi er nødvendig, må kirurgen lage et snitt i bukveggen og lage en åpning som kalles en stomi. Den åpne ende av tarmen som brukes til å bli festet til kolon blir trukket gjennom bukveggen og denne kirurgisk festet til huden. Avfall er nå i stand til å forlate kroppen gjennom åpningen i magen, og samler i en spesiell bag du må bære, kalt en stomi bag.

Side Effects

Mulige bivirkninger av kolon kirurgi er avhengig av en rekke faktorer, inkludert pasientens helse og graden av operasjonen. Pain generelt henger etter operasjonen i flere dager, og en pasient kan oppleve et tap av interesse i å spise. Blodpropp, blødning eller organskade kan forekomme i sjeldne tilfeller. Hvis endene av tarmen ikke forbli fast sydd sammen, og i sjeldne tilfeller lekkasje kan oppstå og føre til en infeksjon. Endelig kan arrvev kalt voksn utvikle seg i magen etter operasjonen og blokkere tarmen.

Fjerning av tykktarmen

Fjerning av tykktarmen


Tykktarmen er ansvarlig for å behandle mat inn i kroppen avfall. Ca 5 meter lang, er den tykktarmen består av fire deler: blindtarm, vedlegg, tykktarm og endetarm. Med hensyn til medisinske tilstander, kan det være nødvendig å fjerne en del av eller hele tykktarmen.

Typer

Ifølge Mayo Clinic, er fjerning av hele tykktarmen kalles en total kolektomi. En subtotal eller delvis kolektomi utføres når bare en del av tykktarmen er fjernet. Fjerning av venstre eller høyre delen av tykktarmen er en hemicolectomy, og fjerning av tykktarmen og endetarmen kalles en proctocolectomy.

Årsaker

Årsaker til tykktarmen fjerning inkluderer overdreven blødning i tykktarmen, forstoppelse, en revet kolon, Crohnâ € ™ s sykdom, ulcerøs kolitt og tykktarmskreft. Tykktarmen kan fjernes som et forebyggende tiltak for tykktarmskreft.

Risiko

Risikoen for tykktarm fjerning kan være alvorlig, ifølge Mayo Clinic. Komplikasjoner er blødning, blodpropp i bena eller lungene, infeksjon, skade på organer i nærheten av kolon og revet sting gjenoppta kontakten de gjenværende delene av fordøyelsessystemet.

Resultater

Med fjerning av tykktarmen, kan de gjenværende deler sammenføyes og avføring vil forlate kroppen som normalt. I andre tilfeller kan den gjenværende tarmen være koblet til en åpning i magesekken, noe som krever en kolostomi posen som skal bæres utenfor kroppen for å samle avføring.

Hva er Primær Anastomose?

Hva er Primær Anastomose?


Primær anastomose er en kirurgisk prosedyre som kan brukes til å koble seksjoner av tykktarmen etter fjerning av sykt vev. Anastomose generelt er gjeninnkobling av to rennende bekker. I en kirurgisk sammenheng, er en primær anastomose den forbindelse av to seksjoner av et organ etter eksisjon av sykt vev. Prosedyren kan benyttes følgende seksjonering av urinveiene (urinrøret) eller svelg (spiserør), men er sett hyppigst i tarm kirurgi.

Tarmsykdom

De store og små tarmen (tarmer) koble magen til anus. Tykktarmen er en del av tykktarmen. En rekke medisinske tilstander kan påvirke funksjonen av tarmer og generell helse. Divertikulitt er en betennelse i buler som kan oppstå i tykktarmen, og i alvorlige tilfeller kan føre til brudd i tarmveggen og smertefull lekkasje i buken. Ulcerøs kolitt er en betennelse i slimhinnen i tykktarmen. Crohns sykdom er en betennelsestilstand som kan påvirke alle lag av både små og store tarmen. Tykktarmskreft er utviklingen av ondartede celler i tykktarmen. Alle disse forholdene skulle tilsi behov for en colectomy.

Den colectomy Prosedyre

En kolektomi er en kirurgisk intervensjon utviklet for å fjerne betent, kreft eller annen patologisk vev fra tykktarmen. Av og kirurger er tvunget til å utføre en total kolektomi, fjerne tykktarmen i sin helhet. Mer vanlig, omfatter en kolektomi fjerning kun av den syke delen av tarmen, slik at resten intakt. Colectomies kan utføres gjennom et snitt i bukveggen, eller i noen tilfeller gjennom minimal invasiv små snitt (laparoskopi).

Den Colostomy Option

Når den syke delen av tarmen er fjernet, må funksjonen av de gjenværende deler som skal gjenopprettes. Ett alternativ for å gjenopprette tarmfunksjonen utfører en kolostomi. I en kolostomi, er virke delen av tarmen (enden synkende fra magesekken) som er forbundet til overflaten av buken. Den resterende delen synkende til magen kan skjæres ut eller lukket. Binding av en kolostomi pose til den nylig skapte tarmåpningen tillater oppsamling av avføring.

Primær Anastomose Prosedyre

En kolostomi kan være et midlertidig tiltak, men kan være plagsom, sosialt pinlig og redusere pasientens livskvalitet. Alternativet er å utføre en primær anastomose, kirurgisk koble de resterende deler av tarmen med sting eller stifter. En fordel med primær anastomose i tilfeller hvor en kolostomi er sannsynlig å være forbigående er å unngå traumer og kostnaden av en andre operasjon for å reversere kolostomi. Den største risiko for primær anastomose er at gjeninnkobling kan bryte sammen, noe som fører til lekkasje inn i bukhulen og infeksjon. En sekundær anastomose refererer til en senere operasjon for å forsøke en Reconnective prosedyre.

Et vanskelig valg

Mens primær anastomose etter en colectomy medfører en risiko for sammenbrudd, infeksjon og død, er fordelen restaurering av tarmen som en hel og fungerende organ. En kolostomi, hvis permanent, kan være en kilde til pågående ubehag og forlegenhet. I enkelte tilfeller, og spesielt hvis en nødsituasjon kolektomi er utført, kan pasienten har noe valg, og i det minste en midlertidig kolostomi kan bli resultatet. Hvor kirurgi er planlagt, må et vanskelig valg gjøres.

Hva er en Delsum colectomy?

Hva er en Delsum colectomy?


Delsum colectomy er et kirurgisk inngrep utført på tykktarmen og brukes til å behandle en rekke sykdommer og tilstander knyttet til tykktarmen. Kolektomi refererer til en hvilken som helst kirurgisk prosedyre som involverer fjerning av hele eller en del av tykktarmen.

Identifikasjon

Delsum colectomy, også kjent som delvis kolektomi, refererer til operasjoner som bare fjerne en del av tykktarmen. Ordet «subtotal» i «subtotal kolektomi" brukes for å skille denne type operasjoner fra "total kolektomi", som betyr fullstendig fjerning av tykktarmen.

Typer

Det er flere undergrupper av delsum colectomy, ifølge boken "Clinical Oncology." Fjerning høyre colon (dvs. den proksimale kolon) er referert til som en riktig hemicolectomy. Likeledes fjernes den venstre colon er referert til som venstre hemicolectomy. Fjerning av sigmoid kolon er referert til som sigmoidectomy.

Betydning

Subtotal kolektomi blir brukt til å fjerne en del av tykktarmen påvirkes av en rekke sykdommer, inkludert kreft i tykktarmen, Crohns sykdom og ulcerøs kolitt, ifølge Mayo Clinic. Delsum colectomy er også brukt til å behandle tarmobstruksjon og tarmperforasjon.

Betraktninger

Pasienter Lynch syndrom har høy risiko for å utvikle tykktarmskreft. Delsum colectomy kan betraktes som et forebyggende tiltak for å redusere risikoen for å utvikle tykktarmskreft, ifølge en 2007 artikkel publisert i "Journal of Medical Genetics."

Komplikasjoner

Komplikasjoner av delsum colectomy inkluderer anastomotisk lekkasje, tynntarmsobstruksjon, anastomotisk striktur og fistel, ifølge Mayo Clinic. Omtrent 1 av 100 pasienter dør på grunn av komplikasjoner fra operasjonen, ifølge en 2009 gjennomgang publisert i tidsskriftet "Genetics i Medicine."

Laparoskopisk galleblæren kirurgi og Recovery

Kirurgi kan være en skremmende utsiktene for enhver pasient. De fleste pasienter frykter ikke bare kirurgi, men utvinning også. Mange operasjoner i dag, inkludert galleblæren kirurgi, utføres laparoskopisk.

Symptomer

Galleblæren kirurgi kan være nødvendig hvis du har gallestein eller hvis galleblæren ikke fungerer som den skal. Det første symptomet at de fleste pasienter merker er smerte, vanligvis i øvre høyre del av magen rett under brystkasse. Du kan også oppleve kvalme og oppkast. Disse symptomene er verre etter inntak av et fettrikt måltid.

Funksjon

Under laparoskopisk kirurgi, vil kirurgen lage tre eller fire små snitt i magen. En laparoskop, som er en tynn tente rør som gjør det mulig for kirurgen å se innsiden man uten å gjøre et stort innsnitt, er satt inn i et av innsnittene. Medisinske instrumenter som gir kirurgen å holde, klippe og fjerne galleblæren er satt inn i de andre snittene.

Fordeler

De fleste laparoskopiske operasjoner er gjort på poliklinisk basis. Laparoskopisk kirurgi har mindre risiko for komplikasjoner. Dessuten er utvinningen lettere og den totale kostnaden av operasjonen er mindre, siden det ikke er noe lengre sykehusopphold.

Risiko

Laparoskopisk galleblæren kirurgi er utført under narkose. Det er risiko forbundet med anestesi som reaksjoner på bedøvelse. Som alle operasjoner, den største risikoen forbundet med laparoskopisk galleblæren kirurgi er det risiko for infeksjon. Det er også fare for skade på tilstøtende organer.

Utvinning

Du kan vanligvis gå hjem fra sykehuset samme dag eller neste dag. Du vil få medisin for å hjelpe administrere din smerte. Du kan vanligvis fortsette et normalt kosthold umiddelbart. Du kan gjenoppta de fleste av dine vanlige aktiviteter i løpet av to til tre dager etter operasjonen.

Informasjon om en delvis kolektomi

Informasjon om en delvis kolektomi


Et kirurgisk inngrep for å fjerne tykktarmen (også kjent som tykktarmen) eller en del av tykktarmen kalles en colectomy. Det finnes flere typer colectomy prosedyrer inkludert en delvis kolektomi, som fjerner bare en del av tykktarmen.

Fakta

Delvis kolektomi er kirurgisk fjerning av arealet av tykktarmen som er rammet av sykdom sammen med en liten mengde av det friske vevet som omgir den. Kirurgen deretter rejoins endene av kolon sammen.

Typer kirurgi

Det er to kirurgiske alternativer når du står overfor en delvis kolektomi. En åpen kolektomi innebærer en stor abdominal innsnitt, mens en laparoskopisk kolektomi innebærer en rekke små snitt gjennom hvilke en liten kamera og spesielle kirurgiske verktøy brukes til å utføre operasjonen.

Hvorfor det er gjort

Grunner for en delvis colectomy inkluderer en perforering (eller rift) i tarmen, en tarmobstruksjon, tidlig stadium tykktarmskreft, divertikulitt, Crohnâ € ™ s sykdom eller ulcerøs kolitt.

Risiko

Som med alle kirurgi, er det risiko som blødning, infeksjon, tarmobstruksjon som følge av kirurgisk arr vev, skader på omkringliggende organer og utvikling av blodpropper.

Hva du kan forvente etter kirurgi

Du vil starte på en flytende diett og langsom progresjon til god mat som du kan tåle dem. Du vil ikke bli sluppet før du har fått tarmfunksjonen. Siden din sunn kolon vev har blitt sluttet, bør du være i stand til å gå på do som normalt.

Sykehusopphold

Gjennomsnittlig liggetid varierer fra fire dager til en uke, avhengig av din fremgang og eventuelle komplikasjoner. Full gjenoppretting vil ta cirka seks til åtte uker.

Laparoskopisk Supracervical Hysterektomi Graviditet Risiko

Laparoskopisk Supracervical Hysterektomi Graviditet Risiko


Laparoskopisk supracervical hysterektomi refererer til prosedyren for delsum hysterektomi ved hjelp av laparoskopiske instrumenter. Som supracervical hysterektomi innebærer forlater cervix inne i kroppen og bare fjerning av livmoren, har det en viss risiko for kvinner som gjennomgår prosedyren i forhold til fremtidige sykdommer og svangerskap. Men graviditet risikoer er slank som en kvinne er usannsynlig å bli gravid og bære etter fjerning av livmoren hennes.

Hva er laparoskopisk hysterektomi?

Hysterektomi er en vanlig kirurgisk prosedyre for fjerning av livmoren hos kvinner. Den tradisjonelle metoden for hysterektomi innebærer kirurgi gjennom et abdominalt innsnitt eller via vagina. Laparoskopisk supracervical hysterektomi, derimot, er en ikke-invasiv prosedyre som tillater leger å fjerne livmoren ved hjelp av et teleskop for å vise organ og skjære den løs fra kroppen. Et minutt snitt over skjeden blir så brukt til å fjerne den.

Hva er forskjellen mellom Hysterektomi og Supracervical Hysterektomi?

Normal hysterektomi refererer til total hysterektomi som innebærer fjerning av livmor, eggstokker og livmorhalsen. Supracervical hysterektomi forlater cervix i kroppen. Det er en god del uenighet blant leger om mer effektiv prosedyre og fordelene og / eller bivirkninger av å forlate livmorhalsen i kroppen. En systematisk gjennomgang av Lethaby A, Ivanova V, og Johnson N tittelen "Total versus delsum hysterektomi for godartede gynekologiske tilstander" publisert i Cochrane Database of Systematic Anmeldelser 2006 fant ingen signifikant helse forskjell mellom de to sakene.

Hva er de tilhørende risiko?

Tradisjonell supracervical hysterektomi ble betraktet som en mer risikabel prosedyre som det var invasiv og gjennomført muligheten for skade på andre organer, inkludert eggstokker og livmorhalsen. Laparoskopisk supracervical hysterektomi anses tryggere i forhold til disse skadene. Men en studie av leger Resad Pasic, Jeremy Scobee, og Blair Tolar og publisert i februar 2004 utgaven av Journal of American Association of Gynekologisk Laparoscopists fant at supracervical hysterektomi øker risikoen for graviditet utenfor livmoren. Mens den totale prosentandelen av forekomst av ektopisk eller vanlig graviditet er svært lav etter supracervical hysterektomi, er det høyere sammenlignet med total hysterektomi.

Hva er sjansene for å bli gravid?

Graviditet er generelt ansett fjern etter en hysterektomi som livmor har blitt fjernet. Imidlertid ikke laparoskopisk supracervical hysterektomi ikke fjerne eggstokkene eller egglederen og så eksisterer det en svært lav risiko for kvinner å bli gravid selv etter hysterektomi. Prosedyren også ikke fører til overgangsalder hos kvinner, som regnes for å være en annen risikofaktor mot mulig unnfangelse og graviditet.

Hvem bør velge laparoskopisk Supracervical Hysterektomi?

Avgjørelsen om hvorvidt du trenger en hysterektomi og metoden for hysterektomi bør ideelt sett være overlatt til kvinnen og hennes lege. Det har vært argumenter for og mot kvinner som gjennomgår en hysterektomi og enda mer på metoden for hysterektomi. Dr. JM Ayoubi og kolleger publiserte en studie i desember 2003 utgaven av European Journal of Obstetrics & Gynecology og Reproductive Biology der de fant at laparoskopisk hysterektomi tendens til å ha en mildere effekt på kvinners seksualitet enn andre metoder.

Men det er ikke tilrådelig for kvinner som er barnløs og ønsker å gjennomgå hysterektomi bare for å redusere bekkensmerter eller urinveisproblemer. Slike kvinner bør helst søke alternative behandlinger som en hysterektomi vil helt eliminere sjansene for graviditet i fremtiden.
.

Åpen kolektomi Surgery Beskrivelse

En åpen kolektomi er et kirurgisk inngrep for å fjerne hele eller en del av tykktarmen gjennom et lengre snitt i bukveggen. Tykktarmen utgjør den største delen av tykktarmen, og forbinder cecum til rektum. Tykktarmen trekker fuktighet fra matrester som passerer gjennom på sin vei til utskillelse. "Åpne" refererer til den store størrelsen av snittet gjennom hvilken fremgangsmåte utføres; delvise og fullstendige colectomies er også utført laparoskopisk gjennom flere små snitt.

Grunner for Kirurgi

Fjerning av en del av eller hele tykktarmen kan være indisert ved behandling av en rekke tilstander, i henhold til Health bibliotek nettsider av UT Medical Group. Disse inkluderer inflammatorisk tarmsykdom, inkludert Crohns sykdom og ulcerøs kolitt; kolorektal kreft; divertikkelsykdom; tarmobstruksjon; perforasjon i tykktarmen; blødning i tykktarmen; og intestinal traumer.

Preoperative Forberedelser

Hvis du skal gjennomgå en åpen kolektomi, er det en rekke viktige forberedende skritt at legen din vil bestille, ifølge Kaiser Permanente er Pasienthåndboka for kolektomi. Disse kan omfatte: å stoppe alle blodfortynnende medisiner, inkludert aspirin og andre ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAIDs), så mye som to uker før prosedyren; følge en spesiell diett; å drikke store mengder vann; ta en tarm-rensing forberedelser dagen før operasjonen; og stoppe all mat og drikke et bestemt antall timer før operasjonen er planlagt.

Anestesi

På dagen operasjonen er planlagt, vil du sjekke inn på sykehuset til avtalt time og være preparert for prosedyren, som vil bli utført under narkose. En intravenøs linje vil bli startet å tillate anestesilege og / eller kirurg for å administrere hva medisiner kan være indisert.

Kirurgisk prosedyre

I et åpent colectomy, ifølge MedlinePlus, vil kirurgen lage et enkelt snitt på om lag seks inches i lengde i bukveggen for å gi det kirurgiske teamet enkel tilgang til tykktarmen. Hvis dette skal være en delvis kolektomi, vil de påvirkede delene av kolon bli spaltet, hvoretter legen vil sy sammen de åpne ender av tykktarmen. Hvis hele kolon skal fjernes, vil kirurgen lage nye bestemmelser for utskillelse av avfall. Dette gjøres enten gjennom en kolostomi eller ileostomi. I begge fremgangsmåter, et lite snitt kalt en stoma er opprettet i den abdominale veggen, gjennom hvilken den åpne ende av den gjenværende tarmen trekkes og deretter sydd til huden. Avfall vil da passere gjennom denne åpning inn i en ostomipose utenfor kroppen.

Postoperativ Outlook

Post-kirurgi utvinning tid på sykehuset, vil avhenge av mengden av tarmen ble fjernet, og bør gjennomsnittlig fra tre til syv dager, sperring uforutsette komplikasjoner, ifølge MedlinePlus. Selv med en stor tarmreseksjon, de fleste pasientene blir helt friske fra kirurgi og er etter hvert i stand til å vende tilbake til normal aktivitet.

Hva er en laparoskopisk Sigmoid colectomy?

En colectomy er et annet navn for en tykktarmen (colon eller tykktarmen) reseksjon, som er et kirurgisk inngrep som fjerner deler av eller hele tykktarmen. Det finnes to metoder for å gjøre denne operasjonen, en laparoskopi eller åpen kolektomi.

Generelt

En laparoskopisk sigmoid colectomy er en prosedyre der legen setter et lite kamera inn i magen din, bruker den for å vise sigmoid colon, og bruker små instrumenter for å fjerne den syke delen.

Prosedyre

En serie på tre til fem små snitt er gjort i din nedre mage. Kameraet og instrumenter er ført gjennom disse innsnitt.

Potensiell

Hvis legen må legge hånden inn i magen, en ekstra kutt 02:58 inches lang må kanskje gjøres.

Neste skritt

Din kirurg vil fylle magen med gass. Dette utvider det til å gjøre det lettere å se og flytte instrumentene rundt.

Fjerning

Når kirurgen finner den syke delen, vil han ta den ut og sy de sunne delene sammen igjen. Snittene vil være stengt, og du blir nødt til å overnatte på sykehuset for tre til sju dager for å se etter infeksjon eller andre komplikasjoner.

Hva er årsakene til Total Body Kløe?

Kløe over hele kroppen kan forårsake betydelig ubehag og forlegenhet, og kan være ledsaget av andre symptomer som utslett, misfarging og hevelse. Årsakene til kløe over hele kroppen din kan omfatte eksponering for visse miljøforhold, infeksjoner og kroniske sykdommer. Vurdere denne informasjonen fra Mayo Clinic og American Academy of Dermatology om årsakene til hele kroppen kløe.

Allergier

En allergisk reaksjon på en matvare, medisiner eller fibrene i klærne dine kan få deg til å ha hele kroppen kløe.

Anemi

Hvis du har en lav mengde jern i blodet ditt, kan du oppleve kløe over hele kroppen din fra denne type anemi.

Dermatitis

Dermatitis er den medisinske betegnelsen for betennelse i huden, og kan føre til kløe over hele kroppen din sammen med hevelse og rødhet.

Tørr hud

Kløe over hele kroppen som er ledsaget av flassende hud kan være et resultat av tørr hud, som kan være forårsaket av tørr luft og overdreven bading.

Irritanter

Irritere huden din fra såper, lotion eller vaskemidler kan føre til at du klø over hele kroppen.

Liver Disease

Hele kroppen kløe kan være et resultat av sykdom i lever, og kan være ledsaget av andre symptomer, inkludert gulsott og oppkast.

Parasitter

En infisert av parasitter i din husstand, inkludert skabb, lus eller lopper kan føre til at du har total kropps kløe.

Årsaker Alopecia Totalis

Alopecia totalis er en svært sjelden tilstand som resulterer i det systematiske forsvinningen av alt håret på en persons kropp. Det er svært få kjente årsaker til alopecia totalis, og det er viktig å rapportere denne tilstanden til legen din så snart som mulig, da det kan være symptom på en mer alvorlig tilstand.

Identifikasjon

Alopecia totalis er en tilstand som fører til raskt tap av hår på hodet, så vel som på andre tilfeldige deler av kroppen. Alopecia totalis normalt slår raskt, og det vil typisk starte mer merkbart på den ene side av legemet, og deretter bevege seg til andre deler av kroppen. Dette skiller seg fra mannlig mønster skallethet i at alopecia totalis rammer menn og kvinner, og det er ikke genetisk, hvor mannlig mønster skallethet er kjent for å være genetisk.

Immune System

En av årsakene til alopecia totalis er antatt å være en autoimmun lidelse. Det er foreslått at immunsystemet i kroppen begynner å angripe hårsekkene på kroppen, ødelegge hårsekkene evne til å skape nye hår en gang døde hår er avhendet. Dette fører til at forsvinningen av kroppshår.

Genetikk

Det er følte at mens alopecia totalis ikke anses å være en arvelig tilstand som mannlig mønster baldness, er det mulig at noen kan ha en predisposisjon mot kontraktør tilstanden med riktig fysisk trigger. I mange tilfeller er det antatt at noen form for viral infeksjon kunne forårsake skade på de hvite blodlegemer, og dette ville føre til et angrep på de friske celler i kroppen ved sitt eget immunsystem.

Samtidige betingelser

Personer med en familie historie av slike tilstander som diabetes, er revmatoid artritt eller skjoldbrusk forhold kjent for å trekke alopecia totalis lettere enn de uten disse forholdene i sin slektshistorie. Siden alopecia totalis er først og fremst en autoimmun sykdom, er det mulig at personer som lider av tilstanden kan også finne seg lider av andre tilstander, slik som astma og nasal allergi.

Care

Mange mennesker prøver å bruke hårvekst medisiner for å få håret til å vokse tilbake, men hvis den autoimmune sykdommen skape alopecia totalis ikke behandles, så håret ikke vil vokse tilbake. Noen forslag til hvordan redusere effekten av alopecia totalis er å bruke en fintannet kam for håret ditt til å unngå å trekke håret ut. Det anbefales også å redusere bruken av en hårføner fordi sterk varme på skadede follikler vil føre dem til å slippe håret raskere. Siden håret er tapt over hele kroppen, er det også anbefalt at solkrem brukes når du går ute fordi at lag av beskyttende hår er tapt.

Kolektomi for behandling av ulcerøs kolitt hos eldre

Ulcerøs kolitt (UC) er en sykdom i familien av inflammatoriske tarmsykdommer. Sykdommen forårsaker smerter i magen, rektal blødning, og varierende grader av diaré. Behandlingstilbud for UC bære medisinering, IV behandling, og en endelig muligheten til en kolektomi. En kolektomi blir mer nødvendig for eldre grunn av fysisk truende side av sykdommen, og den økte risikoen for kreft i tykktarmen.

Kirurgisk Necessity

Det er av største betydning enn eldre med ulcerøs kolitt møtes regelmessig og ofte med GI lege. GI lege vil utføre en kolonoskopi årlig for å vurdere tilstanden til pasienten er tykktarmen. Det er etter flere evalueringer at GI legen kan foreslå en kolektomi hvis tykktarmen begynner å se kreft eller om en eldre person har problemer med å gjøre det til badet hele tiden.

Proctocolectomy med Ileostomioperasjon

To typer operasjoner er tilgjengelige for en kolektomi. Proktokolectomi med ileostomi er den første og mer tradisjonelle alternativ. Dette alternativet er også mer vanlig hos eldre pasienter på grunn av gjenopprettingsprosessen. Proktokolectomi med ileostomi omfatter to separate operasjoner: fjerning av tykktarmen og anus, og deretter tilsetning av en kolostomi pose som er festet til midtpartiet av legemet til å passere gjennom avføring.

Proctocolectomy med Ileostomi Recovery

Gjenopprettingsprosessen for eldre er mye raskere med proctocolectomy med ileostomi kirurgi enn med det andre alternativet. Dette er fordi det krever bare ett sett med operasjoner og ett sykehus opphold (for ca en uke). For ca fire til seks uker, må du spise en endret kosthold (se en ernæringsfysiolog eller din GI legen) fordi kroppen må venne seg til å bruke den eksterne bag. Når du er restituert, skjønt, kan du spise som normalt og ofte du vil, uten at noen av bivirkningene felles med kolitt. Vet at en kolostomi posen skal tømmes flere ganger om dagen. For eldre pasienter, kan bistand være nødvendig på grunn av fingerferdighet slik prosess krever.

Restorative Proktokolectomi Surgery

Restorative proctocolectomy er en nyere prosedyre mer vanlig hos yngre og sunnere pasienter. Men dette betyr ikke at dette alternativet ikke er tilgjengelig for eldre pasienter. Restorative proctocolectomy omfatter fjerning av tykktarmen (kolon), men tillater kroppen å passere avfall naturlig. Dette gjør det ved den utvikling som en J-posen n tarmkanalen som "forlenger" de gjenværende tarmen. Denne fremgangsmåten krever tre eller fire separate operasjoner, noe som kan være komplisert for eldre pasienter som kunne sliter med mengden av kroppen stress.

Restorative Proktokolectomi Recovery

Utvinningen for eldre er den samme som for en ung pasient. Et sykehusopphold for hver prosedyre er alt fra fire til syv dager. Den samlede utvinning perioden med for alle operasjoner kan vare opptil seks måneder. Dette vil innebære en begrenset diett, flere medisiner, og en endret livsstil. Dette er hva som viser seg vanskelig for eldre. Mange eldre pasienter har spesielle dietter, vitaminer og medisiner de må ta på daglig basis. Også på grunn av faste inntekter, kan enkelte eldre pasienter synes det er vanskelig å endre livet sitt for en slik lengre periode.

Hvordan beregne din daglige Point Total

Hvordan beregne din daglige Point Total


The Weight Watchers Programmet bruker et poengsystem for å hjelpe deg å miste vekt og holde den av. Den daglige poeng totalt er antall poeng fra mat du har lov til å spise for å holde deg på sporet. Beregningen er basert på flere faktorer, blant annet vekt, kjønn, alder og aktivitetsnivå.

Hvordan beregne din daglige Point Total

•  Skriv ned basispunkter for kjønn. Menn begynner med åtte poeng. Kvinner starter med to poeng. En ammende mor bør ha 12 poeng som hennes basen beregningen, med mindre hun er supplere med fast føde eller formel. Hvis supplere, bør en ammende mor starte med fem poeng.

Legg til poengene for alder. Noen mellom 17 og 26 år bør legge til fire poeng. For de i alderen 27-37, legge til tre poeng. Noen mellom alder 38 og 47 bør legge til to punkter. For de i alderen 48-58, legge ett punkt. Noen eldre enn 58 bør ikke legge noen poeng.

Beregn vektpunkter. De vektpunkter er basert på de to første sifrene i vekt. For eksempel, hvis du veier 170 pounds, bør du legge 17 poeng. Eneste faktoren de to første sifrene. Hvis du veier 179 pounds, er det fortsatt 17 poeng.

Legg poeng for høyden. Alle som er 5 meter høy eller kortere bør ikke legge noen poeng. Hvis du er mellom 5 meter 1 cm og 5 meter 10 inches, legge til ett poeng. Alle som er høyere enn fem meter 10 inches bør legge til to poeng.

Tenk aktivitetsnivå gjennom dagen. Alle som sitter mesteparten av dagen, for eksempel noen som jobber på et skrivebord jobb og sjelden beveger seg rundt hjemme, bør ikke legge til poeng. For de som er moderat aktive, som sitter mesteparten av dagen, men med litt stå og gå, legge til to poeng. Alle som går rundt mesteparten av tiden bør legge til fire poeng. For de personer som er ekstremt aktiv og i konstant bevegelse, for eksempel noen som er på sine føtter for hele dagen, bør legge til seks poeng.

6. Beregn den totale. Legg opp alle punktene. For eksempel, hvis du er kvinne og sykepleie, 25 år gammel, veier 130 pounds, er 5 fot 3 inches høy og moderat aktive, vil du legge til 12 + 4 + 13 + 1 + 2 for å få totalt 32 poeng for dagen .

Hint

  • Weight Watchers lar deg 35 ekstra ukentlige poeng, som du kan dele som du vil. Hvis du vil bruke de ekstra poeng i løpet av uken eller lagre dem for helgene, er du fri til å gjøre det.

Hvordan bruke en Total Gym

Hvordan bruke en Total Gym


Total Gym er et stykke treningsutstyr som brukes til å tone mange områder av den menneskelige kroppen. Det er variasjoner og forskjellige øvelser du kan gjøre for å forme kroppen din og danner musklene dine. Ved å implementere den totale treningsstudio i din livsstil et minimum av tre til fem dager i uken, vil du være på veien til bedre helse og generelle velvære.

Hvordan bruke en Total Gym

•  Kjole i behagelig antrekk og fortsette å sette opp den totale treningsstudio. Ta metallstiften og sett den inn til nivå åtte, som ligger to hakk fra toppen.

Tren armer og biceps ved å legge flatt på den totale treningsstudio, med bena godt plantet på den totale treningsstudio foten base. Ta tak i armen forlengere og begynner å trekke ned. Vent en beat og slipp med bena presser deg opp. Gjenta minst tyve repetisjoner.

Tren bena ved å gjøre ben presser med total gym. Fjern pinnen og sette nivået til det høyeste nivået. For å gjøre dette Sett inn en metallstift i den øverste hakk. Hold armene til siden og begynner å bevege seg opp og ned på den totale gym, trene dine kalver muskler. Denne øvelsen øker også de nederste magemusklene. Gjenta minst tjue repetisjoner. Fjern pinnen.

Arbeid Mage ved å sette den totale treningsstudio til nivå fire. Sett inn pin, seks hakk fra toppen av den totale treningsstudio. Hold armene foran deg som du skyver med bena og ta med overkroppen for å møte dine tær. Dette vil gjøre en abdominal crunch. Gjenta minst tjue repetisjoner.

Tone på innsiden av lårene ved å feste låret og leggen extender til toppen av den totale treningsstudio. Sikre tett. Lå på din side på den totale treningsstudio og sette en fot inn i extender. Begynn repetisjoner ved å løfte beinet opp og og ned. På dette punktet, bør kroppen være på sin side, ligger på den totale treningsstudio. Dette vil tone dine indre og ytre lårmuskelen. Gjenta minst tjue repetisjoner med hvert ben.

Styrk øvre og nedre del av ryggen ved å sette den totale treningsstudioet til den laveste posisjonen mulig. Fjern metallstiften og sett det inn i den laveste hakk. Lå på magen og plante føttene godt på undersiden av den totale treningsstudio. Grab armen trekker og trekker selv frem og tilbake mens du forsiktig motioning bena med bevegelsen. Gjenta minst tjue repetisjoner.

Hint

  • Øvelse tre til fem dager i uken for tretti minutter om gangen for å se maksimal helsemessige resultater og tonet muskler.
  • Holde håret knyttet opp slik at den ikke blir tatt på baksiden av den totale treningsstudio.
  • Bruk tett montert klær for å hindre total gym fra snagging eller fange på skivene.
  • Husk alltid å sette inn en metallstift i hvert hakk; unnlatelse av å gjøre dette kan resultere i alvorlig skade eller død.

Tegn og symptomer på infeksjon etter en total kneprotesekirurgi

Tegn og symptomer på infeksjon etter en total kneprotesekirurgi


En total kneprotesekirurgi innebærer kirurgi for å åpne opp kneet og erstatte kneet bein. Som alle andre større operasjon, har kneet kirurgi risiko. En av de mest alvorlige risikoer er postoperativ infeksjon, hvor bakterier på huden og i miljøet infisere operasjonsstedet. Mens infeksjon er sjeldent, vel vitende om tegn og symptomer er viktig, slik at infeksjonen kan behandles.

Rødhet og hevelse

Når bakterier infisere det kirurgiske området, reagerer immunsystemet ved å sende hvite blodceller til infeksjonsstedet. Som de hvite blodlegemer bekjempe de invaderende organismer, de slipper kjemikalier som kalles cytokiner som dreper bakterier. Tilfeldigvis cytokiner også ødelegge tilstøtende celler. At ødeleggelse resulterer i rødhet og hevelse.

Fever

De samme cytokiner som brukes til å bekjempe infeksjonen også utløse en økning i kroppstemperatur. Feber arbeider for å bekjempe infeksjoner siden bakteriene som forårsaker infeksjonen er ikke i stand til å overleve i den høyere temperatur miljø som sine proteiner begynner å bryte ned. Dessverre kan en vedvarende feber forårsake skade på følsomme organer slik som hjernen. Dette er grunnen til at en feber må kontrolleres med medisiner.

Sårvæske

Noen infeksjoner kan ikke resultere i noe mer enn et eksudat (puss) kommer ut av operasjonsstedet. Den eksudat består av proteiner som utskilles av kroppen, og hvite blodceller og bakterier. Mens noen oser er normalt etter operasjonen, dersom sårvæske er gul eller lukter stygt, bør det være grunn til bekymring.