Digidexo.com

betablokker bivirkninger tørste

Atenolol betablokker bivirkninger

Hvis du har opplevd brystsmerter, svært høyt blodtrykk eller et hjerteinfarkt, kan legen din har satt deg på Atenolol. Atenolol er en betablokker, noe som betyr at det kan lindre visse hjerte-eller blodkar problemer. Samtidig kan Atenolol gi ulike bivirkninger, mange av dem alvorlig. Derfor bør en lege veie fordeler og ulemper med å gå på Atenolol før forskrivning det for en pasient.

Formålet med Atenolol

Atenolol er en del av en gruppe av reseptbelagte legemidler som kalles "betablokkere", som brukes til å behandle flere tilstander som påvirker hjertet eller blodårer. Atenolol er foreskrevet for å lindre brystsmerter, redusere høyt blodtrykk, og øke sjansene for å overleve etter et hjerteinfarkt, men det kommer sammen med mange farer og mulige bivirkninger.

Alvorlige bivirkninger

Atenolol kan føre til flere alvorlige bivirkninger, og må derfor overvåkes nøye. Disse bivirkningene inkluderer brystsmerter, besvimelser, nummenhet i ekstremiteter, forverring av astma eller hjerte problemer, forvirring og arytmi (uregelmessig hjerterytme). Hver av disse bivirkningene bør føre rask oppmerksomhet fra en lege, som vil avgjøre om du bør tas av medisinen.

Allergiske Reaksjoner

Atenolol kan føre moderate eller alvorlige allergiske reaksjoner, inkludert utslett, elveblest, hevelse, tungpustethet, kløe, eller problemer med å puste eller svelge. Disse reaksjonene bør bringes til seg oppmerksomheten til en lege for videre undersøkelse og så at alternativer kan veies.

Vanlige, Mindre alvorlige bivirkninger

Atenolol kan senke blodtrykket til et usunt nivå eller bremse hjertefrekvens. En stor andel av folk som tar Atenolol kan også oppleve tretthet, svimmelhet, kortpustethet, kalde ekstremiteter eller depresjon.

Mindre vanlige bivirkninger

Det er flere bivirkninger som er mindre vanlig, men som fortsatt forekommer i 2 til 4 prosent av folk tar Atenolol. Disse inkluderer smerter, svimmelhet, følelse ør, kvalme, diaré og økt drømme. I tillegg kan de oppleve en reduksjon i blodtrykket ved forflytning fra en liggende stilling til stående stilling.

Selektive betablokker Vs. Ikke-selektive betablokkere

Selektive betablokker Vs.  Ikke-selektive betablokkere


Betablokkere behandle høyt blodtrykk, angst, glaukom og migrene ved å blokkere effekten av adrenalin til hjertet. Selektive betablokkere og ikke-selektive betablokkere virker på forskjellige beta-reseptorer, men produserer tilsvarende behandlingseffekter.

Funksjon

Selektive betablokkere jobbe med beta-1 adrenoreceptors, som kontrollerer hjerterytmen og kraft hjerteslag. Ikke-selektive betablokkere jobbe med beta-1 adrenoreceptors og beta-2 adrenoreceptors, som kontrollerer avslapning av glatt muskulatur.

Effekter

Begge typer betablokkere redusere overføring av nerveimpulser gjennom hjertemuskelen. Dette reduserer mengden av oksygen og blod som kreves av hjertet, bremse den ned og redusere arbeidsbelastning.

Typer

Selektive betablokkere inkluderer atenolol, bisoprolol, metoprolol, betaksolol, acebutolol og esmolol. Eksempler på ikke-selektive betablokkere inkluderer karteolol, labetalol, penbutolol, pindolol, sotalol, propranolol, karvedilol, nadolol og timolol, ifølge Dr. Richard Klabunde, forfatter av den kardiovaskulære fysiologien Concepts.

Bivirkninger

Betablokker bivirkninger inkluderer døsighet, tørr munn og øyne, svakhet, kalde hender og føtter, svimmelhet, tretthet, kortpustethet, søvnproblemer og hevelse i føtter og hender.

Komplikasjoner

Begge typer betablokkere kan samhandle med antidepressiva, diabetes medisiner, allergi skudd, astma medisiner og andre høyt blodtrykk narkotika. Triglyseridnivåer kan øke litt under behandling med betablokkere.

Funksjoner og bivirkninger av betablokker

Funksjoner og bivirkninger av betablokker


Betablokkere er en type stoff som brukes til å behandle et bredt spekter av forhold. Sitt fulle medisinske navnet er "betablokker narkotika." Beta-blokkere arbeidet ved å blokkere veien for visse nevrotransmittere som sendes fra nervene til cellene i kroppen; på den måten, kan betablokkere stoppe visse kroppslige reaksjoner på nerveimpulser.

Hvordan betablokkere Work

Betablokkere virker ved å blokkere overføring av visse nerveimpulser. En nerve avgir en impuls ved å slippe en kjemisk eller nevrotransmitter. Impulsen samhandler med et organ ved å stimulere beta-adrenerge reseptorer som formidler instruksjoner om hva organ bør gjøre. For eksempel kan en nerveimpuls sendes til hjertet resulterer i stimulering av beta-adrenerge reseptorer i hjertet celler, forårsaker en økning i hjerterytmen. Ved å dekke beta-adrenerge reseptorer, betablokkere forhindre slike fysiske reaksjoner. I dette tilfelle som ville ha nytte av en pasient med et svakt hjerte.

Hjerte og blodårer betingelser

På grunn av deres evne til å blokkere visse signaler som blir sendt til hjerteceller, kan betablokkere brukes til å forhindre angina smerter, unngå overstimulering av hjertet som kan føre til hjerteinfarkt, kontrollere unormal hjerterytme, bidra til å behandle hjertesvikt, og lavere blodtrykk.

Andre betingelser

Fordi beta-reseptorer er funnet i forskjellige deler av kroppen, kan betablokkere brukes for en rekke forhold. Betablokkere kan behandle en overaktiv skjoldbruskkjertel; for denne tilstanden de brukes for å redusere rystelser og tregere en rask puls. De kan brukes til å behandle grønn stær, hvor de reduserer væskelaget i det fremre kammer av øyet, og dermed redusere trykket i øyet. Betablokkere kan lindre symptomer på angst som skjelvinger og en racing hjerte, og kan være nyttig for å hindre gjentakelse av migrene.

Bivirkninger

De fleste kan ta betablokkere uten å oppleve store bivirkninger. Imidlertid, fordi disse medikamentene virker på en rekke deler av kroppen, kan enkelte brukere oppleve uønskede effekter. Betablokkere kan noen ganger gjøre hjertet slå for langsomt, noe som kan føre til svimmelhet og besvimelse. De kan også begrense luftveiene og bør ikke brukes av pasienter med astma. Betablokkere kan også føre til kalde hender og føtter fordi de innsnevre blodårene og redusere blodsirkulasjonen til ekstremiteter. Betablokkere kan indusere tretthet, depresjon og impotens hos noen pasienter.

Bivirkninger av betablokker på eldre

Bivirkninger av betablokker på eldre


Betablokkere behandle migrene, angst, høyt blodtrykk og glaukom. Disse stoffene virker ved å blokkere effekten av adrenalin på hjertet. Dette reduserer hjertefrekvensen og gjør at hjertet til å slappe av. Fordi beta-blokkere påvirker hjertet, kan de forårsake bivirkninger. Eldre mennesker opplever disse bivirkningene annerledes enn yngre pasienter, noe som gjør forsiktighet viktig når du bruker betablokkere eldre pasienter å behandle.

Cold Følsomhet

Betablokkere gjøre eldre pasienter mer sannsynlig å oppleve kalde følsomhet, ifølge Migrene Awareness Group. Kulde intoleranse utvikles som et svar på effekten av beta-blokker. Fordi betablokkere langsom hjertefrekvens og redusere arbeidsbelastningen på hjertet, kan blodtilførselen til huden reduseres. Dette gjør eldre pasienter mer utsatt for Raynauds fenomen, som er når kalde temperaturer føre til eksponert hud for å bleke og blodårene til å stivne.

Svimmelhet

Betablokkere reduserer hjertefrekvensen og blodtrykket, noe som er viktig for personer med høyt blodtrykk og andre hjerteproblemer. Det er mulig for blodtrykket å slippe for mye mens du tar en betablokker, noe som resulterer i svimmelhet og andre hypotensjon (lavt blodtrykk) symptomer. Svimmelhet forårsaket av betablokkere øker også risikoen for fall hos eldre, øker risikoen for forstuinger, benbrudd og andre skader.

Luftveissymptomer

Eldre pasienter er mer utsatt for luftveis bivirkninger av betablokkere enn folk i andre aldersgrupper. I en studie publisert i den 24 juni 1995 utgaven av "The Lancet" (volum 345), avslørte forskerne at noen eldre pasienter som får betablokkere til behandling av glaukom utviklet obstruktiv lungesykdom i løpet av behandlingen. Når studie etterforskere avviklet betablokker og foreskrevet et annet medikament, bedret disse forholdene. Denne studien ble sitert i en 1995 artikkel publisert i vol. 79 i "British Journal of Opthalmology". Respiratoriske komplikasjoner forårsaket av betablokkere føre til kortpustethet, piping i brystet og pustevansker.

Psykiatriske Effects

Eldre pasienter er også mer utsatt for psykiske effekten av betablokkere enn folk i andre aldersgrupper. Når den brukes for angst behandling, kan betablokkere faktisk føre til økt angst og uro. Andre psykiatriske effekter inkluderer fiendtlighet, mani, aggressivitet, impulsiv atferd, raseri og hallusinasjoner. Disse bivirkninger er sjeldne, i henhold til Texas Heart Institute.

Urgeinkontinens

The American Society of Konsulent Farmasøyter rapporterer at betablokkere har kolinerge effekter på kroppen. Dette betyr at beta-blokkere forsterke effekten av acetylkolin i det sentrale eller perifere nervesystem. Denne virkningen er forbundet med urgeinkontinens skyldes dysfunksjon av detrusor-muskelen. Denne muskelen kontrakter for å presse ut urin; hyperaktivitet av denne muskelen fører til ufrivillig urinlekkasje på upassende tider. De kolinerge effektene av betablokkere er mer fremtredende hos eldre pasienter.

Hva er de første bivirkninger av å være hiv-positiv?

Hva er de første bivirkninger av å være hiv-positiv?


Den humant immunsviktvirus, ofte referert til som HIV, angriper immunsystemet og hindrer kroppens evne til å bekjempe infeksjoner. De som er smittet med hiv kan ikke oppleve symptomer i opptil 10 år, så det er viktig at de som kan stå i fare for at viruset være oppmerksom på tidlige tegn på å være hiv-positiv.

Munn Disorders

Lidelser av munningen er noen av de mest vanlige tidlige bivirkninger av HIV. Disse lidelser omfatter trøske, tannkjøttbetennelse og oral hårete leukoplaki av tungen.

Hudsykdommer

Hudsykdommer er vanlige indikatorer som HIV kan være til stede. Vanlige hudlidelser som er bivirkninger av HIV inkluderer seboreisk eksem, Molluscum contagiosum og soppinfeksjoner i hud eller negler.

Andre bivirkninger

Hvert tilfelle av HIV er unik, og derfor kan noen individer infisert med viruset oppleve et bredt spekter av bivirkninger forbundet med viruset, mens andre kan oppleve bare noen få. Vanlige tidlige bivirkninger av HIV å være klar over inkluderer overdreven svetting / nattesvette, vedvarende feber, vedvarende diaré, følelse av sykdom som ikke vil gå bort, herpes, alvorlig utmattelse, leddsmerter, perifer neuropati (manglende evne til å kontrollere musklene), uforklarlig vekttap og hovne lymfekjertler.

Økt risiko

Hvis du opplever noen av de tidligere nevnte første tegn på å være HIV-positiv, bør du søke legehjelp umiddelbart. De som har hatt ubeskyttet sex eller har delt nåler for intravenøs bruk av narkotika har økt risiko for å pådra seg virus og bør også søke legehjelp med en gang, selv om HIV symptomer ikke er tilstede.

Early Detection

Tidlig oppdagelse og diagnose er avgjørende for overlevelse av HIV. Ofte HIV-pasienter kan leve relativt lenge og sunt liv med hjelp av medisiner. I tillegg til å være klar over tidlige bivirkninger av å være HIV-positiv, bør alle som er seksuelt aktive bli testet for HIV på en jevnlig basis og praktisere sikker sex.

Hva er farene ved betablokker?

Betablokkere er hypertensjon medisiner kjent formelt som betablokkere. De fungerer ved å forstyrre handlingene noradrenalin og adrenalin og dermed lavere hjertefrekvens (de er ofte foreskrevet til pasienter som har unormal hjerterytme) og bidra til å utvide blodårene til å senke blodtrykket. Men, som alle hypertensjon narkotika, betablokker har sine egne bivirkninger og bekymringer verdt å merke seg. Generelt er det en av de sikreste hjerte legemidler tilgjengelig, men det er kraftig og bør bli forstått før du bruker den.

Advarsel

Hos noen pasienter, kan betablokkere redusere hjertefrekvensen til ekstremt lave nivåer, setter deg i fare for støt. Før du starter en diett av betablokkere, diskutere dette med legen din og lære advarselen tegn på en farlig lav puls. Fordi noen mennesker føler litt ør før de blir vant til å ta betablokkere, bør du få opp fra sengen eller sittende stilling sakte inntil kroppen justerer seg til virkningene av narkotika.

Bivirkninger

De vanligste bivirkningene av betablokkere er følelser av trøtthet. Men mens de kan gjøre deg døsig, de kan også forstyrre søvnmønster, spesielt i løpet av de første ukene av forbruk. Noen av de mer uvanlige, men mer alvorlige bivirkninger av betablokkere er diaré, magesmerter, kvalme og oppkast. Men mange pasienter tåle betablokkere uten bivirkninger.

Interaksjoner

Som alle legemidler, kan betablokkere samhandle med andre medisiner og enten bli mer eller mindre effektive. De er ofte foreskrevet med andre blodtrykket medisiner som diuretika, agiotensin-konvertering enzym (ACE) hemmere og angiotensin reseptorblokkere å maksimere blodtrykkskontroll. Likeledes kan alkohol minske effektiviteten av beta-blokkere.

Hvem bør unngå betablokker?

Pasienter med visse tidligere eller nåværende forhold kan være lurt å unngå betablokkere. The Mount Sinai School of Medicine råder pasienter med astma og diabetes spesielt å diskutere alternativer med sine leger. Betablokkere er assosiert med en forverring av astmasymptomer og med maskerings blodsukkeret hos diabetikere. Hvis du har hjertesvikt eller visse alvorlige lungelidelser, bør du også vurdere et alternativ.

Dersom du får bivirkninger

Hvis du begynner å oppleve bivirkninger fra betablokkere, ikke umiddelbart slutte å ta dem. Ring legen din kontor. På apoteket kan også være en god kilde til informasjon. Fordi betablokkere er foreskrevet for å hjelpe med din puls og blodtrykk, plutselig seponering dem kan være farlig. Alltid snakke med legen din og husk at mange mindre bivirkninger kan forsvinne når kroppen justerer til medisinering.

Bivirkninger av anxiolytika

Anxiolyticss er foreskrevet for angstlidelser som generalisert angst, tvangslidelser, panikkanfall og posttraumatisk stresslidelse. De mest kjente anxiolytika er benzodiazepiner, men nylig andre rusmidler har dukket opp for angstlidelse behandling som Buspiron, Propranolol, Propranolol, og Gabapentin. Anxiolytika, avhengig av deres styrke og dosering, kan forårsake minimal til betydelige svekkelser i brukere og må noen ganger bli overvåket kraftig for å forebygge skader, bilulykker og andre alvorlige problemer på grunn av svekkelser forårsaket særlig av benzodizepines.

Benzodiazepiner

Benzodiazepiner forbedre den inhiberende virkning av neurotransmitter GABA i hjernen, som bremser hjernefunksjon, og det sentrale nervesystemet. Sentralnervesystemet nedskrivninger inkluderer sedasjon, konsentrasjonsproblemer, psykomotorisk ytelse forsinkelse og hukommelsesproblemer. Minnefunksjoner som er spesifikke for tidligere lært oppgaver er ikke berørt, men; nydannelse og oppbevaring av informasjon er berørt i minnet og kan forårsake problemer. Effekter på sentralnervesystemet er mest merkbar i løpet av de første timene etter inntak, og i motsetning til andre bivirkninger, er det ingen toleranse for svekket hukommelse i benzodiazepiner. Dagtid sedasjon er et annet stort problem og fører til konsentrasjonsvansker, manglende evne til å holde fokus på en oppgave og en forsinkelse i reaksjonstid. Benzodiazepiner også føre til en stor trussel i forhold til avhengighet og tilbaketrekning. Benzodiazepiner er svært vanedannende og pasientene blir sinte og muligens voldelig når benzodiazepiner er fjernet fra deres behandling plan.

Buspiron

Buspiron er vanligvis brukt for generalisert angstforstyrrelse, og er en av de sikreste medikamenter som er tilgjengelige. Den har en lavere risiko for sedasjon og forvirring, de mest plagsomme bivirkninger være svimmelhet, hodepine, nervøsitet, svimmelhet, diaré, kvalme, parestesier, spenning og søvnløshet.

Propranolol

Propranolol er FDA betablokker godkjent for angst og ofte brukt som en off-label rette for prestasjonsangst i seksuell dysfunksjon. Propranolol er i stand til å blokkere autonom opphisselse systemet i tider med stress, umåtelig bidrar til å redusere tilfeller av panikk og angst angrep. Denne beta-blokker medierer hjertefrekvens og bronkial glatt muskelfunksjon, som fører til farlige bivirkninger, slik som hypotensjon, bradykardi og øket luftveismotstanden. Det kan også føre til hypoglykemi.

Gabapentin

Gabapentin brukes off-label som en anti-angst medisinering. Dets bivirkninger er økt beslag, feber, frysninger, muskelsmerter, influensa symptomer, hovne ankler eller føtter, forvirring, rask bevegelse av øynene, tremor eller risting eller blåmerker lett. Flere bivirkninger inkluderer mild akne, svimmelhet, svakhet, munntørrhet, diaré eller forstoppelse, hodepine, søvnløshet, tap av matlyst, oppkast, kvalme, manglende koordinering og tåkesyn.

Konklusjon

Anxiolyticss, til tross for deres bivirkning, gi avlastning for mennesker som prøver å takle angstlidelser som har overkjørt sine liv. Hvis bivirkningene kan tolereres, da medisinsk behandling kan være den beste i å hjelpe noen takle en alvorlig psykisk lidelse.

Hvordan avvenne Off av betablokker

Hvordan avvenne Off av betablokker


Bruken av beta-blokkere har vist seg å være effektiv i behandling av en rekke sykdommer, inkludert migrene, høyt blodtrykk, og stress og angst. Men på grunn av bivirkninger som vektøkning, tretthet og hukommelsestap, noen mennesker velger å slutte å ta narkotika. Stoppe cold turkey, men kan føre til ubehag og en akselerert hjerterytme. Dette er spesielt farlig for eldre. Når du velger å avvikle bruken av en betablokker, er det viktig å avvenne off av medisinen; men snakke med en lege eller sykepleier først.

Bruksanvisning

•  Snakk med legen din før du begynner å avvenne off av betablokkere. Legen din kan også velge å foreskrive et alternativ medisin.

Ta to tredeler av din vanlige dose for de første to til tre uker. Regelmessig sjekke blodtrykket ditt å sikre at du opprettholder din normale nivå. Informer legen din dersom blodtrykket stiger over 140/90.

Ta halvparten av normal dose for de neste to til tre uker. Informer legen om eventuelle bivirkninger som hodepine, akselerert hjertefrekvens eller angst.

Ta en tredjedel du som vanlig for de siste to til tre uker på avvenning prosessen.

Tips og advarsler

  • Sjekk inn på legevakten hvis du opplever alvorlige bivirkninger mens avvenning av av Beta blocker, slik som besvimelse, kortpustethet i pust eller problemer med å puste.

Topimax bivirkninger

Topimax bivirkninger


Topimax er merkenavnet for topimirate, laget av Ortho-MacNeil-Janessen Pharmaceuticals, som eies av konglomerat Johnson & Johnson. Når det først ble solgt i 1995, ble det opprinnelig laget for å behandle epileptiske anfall og Lennox-Gastaut syndrom, som fører til anfall hos små barn. Selv om det fremdeles klassifisert som et antikonvulsivt middel, er for det meste topiramat er foreskrevet for behandling av migrene og noen ganger som et antidepressivt middel.

Funksjoner

Topimax positive bivirkninger tendens til å inkludere vekttap, bedre søvn og mindre hodepine. En nøytral bivirkning er vekttap, noe som kan eller ikke kan være ønsket. Negative bivirkninger inkluderer fødselsskader, glaukom, nyrestein, mangel på konsentrasjon, forvirring, depresjon, mareritt, selvmordstanker og psykose. Mindre vanlige bivirkninger er kvalme, oppkast, økt urinmengde, smertefull vannlating, alvorlige ryggsmerter, besvimelse og anfall.

Advarsel

Den mest alvorlige bivirkningen er en plutselig smerte rundt øynene og synsproblemer. Dette krever umiddelbar sykehusinnleggelse fordi du kan utvikle glaukom. Men hvis du får noen av bivirkningene som er nevnt ovenfor, bør du kontakte legen din umiddelbart. Med mindre symptomene er alvorlige, ikke slutte å ta Topimax med mindre legen din forteller deg. Plutselig stopper kan føre til smertefulle abstinenssymptomer og beslag.

Time Frame

Vanligvis, hvis du kommer til å få glaukom fra Topimax, vil du utvikle øyesmerter og plutselige synsproblemer innen 1 måned for å ta den. Nyrestein kan utvikle etter måneder eller år med fortsatt Topimax bruk. De fleste av de andre negative reaksjoner kan starte umiddelbart med det første par doser. Noen symptomer som døsighet vil gå bort i et par uker. Hvis de ikke gjør det, kan du kontakte legen din.

Betraktninger

Før du begynner å bruke Topimax, la dine betrodde venner og familie vet at du vil være på denne nye, kraftige medisiner. Spør legen din kontor for å ringe på deg for å være sikker på at du høres greit. De kan se på deg, siden Topimax kan føre til selvmordstanker, et ønske om å bli isolert fra andre og mental forvirring. Med symptomer som disse, kan du ikke være klar over at du har en bivirkning. Personen ser på deg kan sørge for at du får hjelp.

Teorier / Spekulasjoner

Topimax blir studert for bruk i vekttap og for å behandle alkoholikere (se Ressurser). Dette kan gjøre Topimax mer utbredt og dermed gjøre Topimax bivirkninger oftere sett.

Størrelse

Ifølge en studie fra 2006 av Dion Greybeal, MD, bare 1,5 prosent av voksne Topimax takers få nyrestein forårsaket av Topimax. Menn er mer sannsynlig å få dem enn kvinner. Fra 825.000 pasienter, ca 23 Topimax brukere fikk glaukom.

Bivirkninger av Triptaner

Triptaner er en type av reseptbelagte medikamenter som brukes ved behandling av migrene. Triptanlegemidler fungere ved innsnevring av hjernens blodårer, og dermed beroligende hevelse og lindre hodepine. Triptaner som mål å behandle symptomene på migrene, som inkluderer hodepine, kvalme, kaster opp, og følsomhet for lys og lyd. Disse legemidlene er imidlertid ikke til hinder for at migrene skjer i første omgang. Som med alle type medisin, er det noen mulige negative bivirkninger som er til assosiert med Triptaner.

Vanlige bivirkninger

Det finnes flere vanlige bivirkninger som ofte er forbundet med å ta noen Triptaner. Generelt er disse bivirkningene anses å være mindre etter hvert som de har en tendens til å avta på egen hånd som kroppen tilpasser seg til legemidlet. De bør imidlertid forverres eller somle, kan legehjelp være nødvendig. Disse bivirkningene er sensasjonen av kulde eller varme, svimmelhet, følelse ør, prikkende, prikking og svie, kvalme, tretthet, munntørrhet, rødhet i huden (spesielt i ansiktet), og følelser av tetthet, trykk, eller tyngde (det meste rundt nakke, hals og bryst).

Alvorlige bivirkninger

Det er også noen alvorlige bivirkninger som kan oppstå som et resultat av bruk av triptaner. I tilfeller av alvorlige bivirkninger, er det viktig å søke legehjelp så snart som mulig. Disse potensielt farlige bivirkninger er synsforstyrrelser, synstap, kortpustethet, ekstrem tetthet i brystet eller verke, blodig diaré, plutselig, intens magesmerter, følelse ør, svimmelhet og besvimelse.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner er også ansett for å være alvorlige bivirkninger av Triptaner bruk. I situasjoner med allergisk reaksjon, er det viktig å oppsøke lege umiddelbart. Noen tegn på allergisk reaksjon på Triptaner er kortpustethet, unormal hevelse, tungpustethet, bryte ut i elveblest, uvanlig utslett og kløe.

Forsiktig

Ved vurderingen av om å ta triptaner eller ikke, er det viktig å rådføre seg med legen din og varsle ham / henne om din medisinske historie, inkludert alle tidligere og nåværende forhold, spesielt høye kolesterolverdier, høyt blodtrykk, diabetes, tidligere involverer TIA, hjerneslag eller blødning i hjernen, depresjon, epilepsi, eventuelle allergier, noen blodårer relaterte lidelser, leverproblemer (som for eksempel skrumplever), hjerteproblemer (spesielt angina, hjerteinfarkt eller hjertesykdom), og om du har gjennomgått overgangsalder.

Overdose

Hvis en person har mistanke om at de kan ha overdose på Triptaner, må de søke akutt medisinsk hjelp umiddelbart. Noen tegn på Triptaner overdose føler ør, døsighet, kramper, lammelser, spenninger i nakken, høyt blodtrykk, koordinering tap, ben eller armer hevelse, utvidede eller utvidet elever, rennende øyne, mer spytt, og føler deg usikker. Dersom en person opplever noen av disse symptomene etter at de mistenker at de kan ha tatt mer enn den anbefalte dosen av triptaner, må de søke hjelp så snart som mulig.

GNC Muscle Milk bivirkninger

GNC Muscle Milk bivirkninger


Muscle Milk er en proteinrik drikk laget av GNC som kommer i en rekke varianter som sjokolade og kaker 'n' krem. Selv Muscle Milk er forsterket med mange vitaminer og mineraler, kan det ha flere bivirkninger også.

Vektøkning

Ifølge GNC, har hver Muscle Milk shake ca 330 kalorier. Siden vibrering er liten, hvis du bruker dem som snacks eller drinker for etter trening, kan du faktisk være å ta i mer kalorier enn du skulle, noe som kan føre til vektøkning.

Vitamin Toxicity

Skaperne av Muscle Milk tilstand at hver shake har 1100 IE vitamin A og 88 IE vitamin D. Selv om begge disse vitaminene er generelt sunt, de er fettløselige, slik at kroppen ikke kan skille ut overflødig inntak. Den øvre nivå (UL) er maksimal tolererbar mengde av en vitamin som en person kan innta før på utbruddet av toksisitet. Den øvre nivået varierer avhengig av den enkeltes høyde, vekt, kjønn og metabolisme. Det er mulig for en person å overgå deres øverste nivå inntak av vitaminer hvis de drikker for mange Muscle Milk shakes på en dag. Dette kan forårsake bivirkninger som kvalme, oppkast og hodepine.

Tarmgass

Den første ingrediensen i Muscle Milk er krystallinsk fruktose. Ifølge Dr. Gabe Mirkin, som er styret sertifisert i fire spesialiteter inkludert idrettsmedisin og forfatter av "The sunt hjerte Miracle", krystallinsk fruktose kan forårsake oppblåsthet og tarmgass i mange mennesker.

Diaré

Krystallinsk fruktose, som utgjør majoriteten av Muscle Milk, kan også forårsake diaré hos noen mennesker. Dette gjelder spesielt for personer som allerede har irritabel tarm syndrom.

Mage kramper

Mirkin sier også at produkter med store mengder sukker fruktose, som utgjør hoveddelen av Muscle Milk, kan forårsake mage kramper. Derfor kan Muscle Milk forårsake magesmerter.

Bivirkninger av Yasminelle p-piller

Bivirkninger av Yasminelle p-piller


Yasminelle er et oralt prevensjonsmiddel med en lav dose av østradiol, et syntetisk østrogen, og drospirenon, et syntetisk progesteron. Drospirenon er nærmere naturlig progesteron enn de syntetiske progesterones brukt i andre p-piller.

Siden Yasminelle bruker en svært lav dose av hormoner, er du mindre sannsynlig å utvikle bivirkninger enn du ville gjort hvis du tar mer potente p-piller. Likevel, bivirkninger er mulig, spesielt i de første månedene etter oppstart av p-piller.

Første symptomene

Yasminelle virker ved å gjøre hormonnivået i likhet med hva de ville være i løpet av svangerskapet, som hindrer eggløsning og endringer i livmorslimhinnen. Dessverre, kan dette også føre til ømme bryster, humørsvingninger, hodepine, småblødninger og kvalme. Disse symptomene forsvinner vanligvis i løpet av tre måneder som kroppen justerer seg til hormonene.

Cardiovascular Disease

Tar supplerende østrogen setter deg på et høyere risiko for blodpropp, som kan føre til hjerteinfarkt og hjerneslag. Siden Yasminelle har en svært lav dose østradiol det er noe tryggere enn piller med høyere beløp. Likevel, hvis du er en røyker over 35 år eller har en historie med hjerte-og karsykdommer, bør du seriøst vurdere å bruke en annen form for prevensjon.

Kreft

Ifølge Mayo Clinic, tar drospirenon og østradiol øker risikoen for å utvikle blærekreft og leukemi. Studier på sammenhengen mellom p-piller og brystkreft er mangelfulle, men det er viktig å ha regelmessig mammografi og utføre månedlige selv undersøkelser mens du er på Yasminelle. Rapportere eventuelle uvanlige klumper eller utslipp til legen din umiddelbart.

Hypertensjon

Ta p-piller øker risikoen for å utvikle høyt blodtrykk. Har blodtrykket kontrolleres jevnlig mens du tar Yasminelle å sikre at det er å bo i en sunn rekkevidde. Hvis du allerede har høyt blodtrykk, kan Yasminelle ikke være for deg. Snakk med legen din om alternative former for prevensjon.

Alvorlige bivirkninger

Hvis du tar Yasminelle eller en annen type p-piller, er det visse bivirkninger du må se opp for. Bruke forkortelsen "smerter" for å huske dem: magesmerter, brystsmerter, hodepine, øyeproblemer og alvorlig smerter. Mild kramper og sporadisk hodepine er ikke en grunn til bekymring, men hvis du opplever alvorlige symptomer må du kontakte lege umiddelbart.

Neurontin og bivirkninger

Neurontin er en krampestillende medisiner foreskrevet for å behandle epileptiske forstyrrelser. Det er solgt generisk som gabapentin. Neurontin er også brukt for å redusere nervesmerter.

Mood

Noen pasienter har hatt selvmordstanker mens du tar Neurontin. Innen de første tre månedene av tar dette stoffet, vil legen din planlegge oppfølgingsbesøk for å spore medisiner effekt på humør og atferd.

Under graviditet

Neurontin er en FDA Kategori C medisiner, noe som betyr at det kan føre til komplikasjoner for et ufødt foster. Neurontin kan passere gjennom til morsmelk og påvirke barnet ditt. FDA foreslår å ta dette stoffet bare hvis fordelene overstiger sin risiko.

Central Nervous System

Neurontin har vært kjent for å redusere sikten, påvirker reaksjonstiden og begrense årvåkenhet. Gradene som individer påvirkes forskjellig fra person til person.

Allergisk reaksjon

Personer med allergi mot gabapentin bør ikke ta Neurontin. Bivirkningene kan være elveblest, svimmelhet, pustevansker og hevelse i lepper, tunge og svelg.

For barn

For barn under 12 år som har bivirkninger når du tar Neurontin, de vanligste klagene er atferdsforstyrrelser, problemer med hukommelse og konsentrasjon. Barn kan bli fiendtlig, sint og mindre oppmerksomme når du tar denne medisinen.

Bivirkninger av Cabergoline

Kabergolin er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle pasienter som har for mye av hormonet prolaktin i kroppen. I noen tilfeller kan en svulst eller svulst på hypofysen resultere i kroppen produserer for mye prolaktin, men i mange tilfeller er det ingen forklaring på høye prolaktinnivåer. Kabergolin kan også tas for å stoppe kroppens produksjon av brystmelk, men den kan ikke brukes umiddelbart etter fødsel. Andre bruksområder for kabergolin inkluderer behandling for mennesker med Parkinsons sykdom og justere hormonnivået hos kvinner med ovarian lidelser.
Kabergolin er en generisk legemiddel; det er også tilgjengelig som en merkevare-navnet narkotika heter Dostinex. Det er generelt foreskrevet for å bli tatt to ganger i uken, slik at pasienter må markere sine kalendere eller på annen måte tenke ut metoder for å sørge for at de tar medisiner på riktig dager.

Ikke-alvorlige bivirkninger

Noen pasienter som tar kabergolin vil oppleve bivirkninger som svimmelhet, hodepine, slapphet, tretthet, forstoppelse, kvalme, oppkast, halsbrann og dårlig fordøyelse. Ingen av disse bør være grunn til bekymring, men informere legen dersom de blir belastende.

Alvorlige bivirkninger

Det er sjelden at folk tar kabergolin å oppleve bivirkninger fra medisiner, men noen bivirkninger kan tyde på at en potensielt alvorlig komplikasjon har utviklet som kan nødvendiggjøre behandling. Slutte å ta medisiner og informere legen din umiddelbart hvis du opplever noen av følgende: mental forvirring; hallusinasjoner; atferd endringer, inkludert aggresjon og økt seksuelle lyster; synsforstyrrelser; depresjon; mentale eller humør endringer; besvimelse; brystsmerter; plutselig uforklarlig vektøkning; hoste; uregelmessig hjerterytme; kortpustethet; og hevelse i føttene eller hendene.

Allergiske Reaksjoner

Som med alle medisiner, i sjeldne tilfeller folk tar kabergolin kan få en allergisk reaksjon på noe i medisinen. Tegn på en allergisk reaksjon inkluderer hevelse i munn, tunge, hals og lepper; kortpustethet; tungpustethet; elveblest; og tetthet i brystet. En allergisk reaksjon bør vurderes et medisinsk nødstilfelle fordi det kan føre til at du går inn i sjokk og mister bevisstheten. Pass på å oppsøke lege umiddelbart ved første tegn på en allergisk reaksjon.

Advarsler

Kabergolin er ikke trygt for alle mennesker. Personer med høyt blodtrykk som ikke er kontrollert av medisiner eller annen behandling og de med fibrotisk, eller arrdannelse, bør sykdommer i nyrer, lunger, hjerte og mage ikke ta medisiner. I tillegg bør de som tidligere har tatt legemidler som er klassifisert som ergot-derivater og hadde en allergisk reaksjon ikke ta kabergolin fordi en lignende reaksjon kan forekomme.

Legemiddelinteraksjoner

Mange medikamenter er kjent for å forårsake interaksjoner, og kabergolin er ikke noe unntak. For eksempel pasienter som tar kabergolin med makrolidantibiotika som klaritromycin øke sjansene for å oppleve plagsomme bivirkninger fra kabergolin. I tillegg er kabergolin kjent for å være mindre effektive når de tas med metoklopramid, tioxantener, butyrofenoner og fentiaziner. Sørg for å fortelle legen og apoteket om eventuelle andre medisiner du tar.

TPN bivirkninger

TPN (total parenteral ernæring) brukes hvis du ikke klarer å få dine ernæringsmessige behov oppfylt gjennom å spise. Dette kan være på grunn av fordøyelsessykdommer, som for eksempel ulceractive kolitt, eller andre forhold som hindrer kroppen fra absorberende næringsstoffer fra maten. TPN, administrert intravenøst ​​eller via et kateter, omfatter karbohydrater, proteiner, lipider, elektrolytter og sporelementer. Forskjellige bivirkninger er forbundet med TPN bruk.

Vanlige tegn å se etter

Ring legen din dersom du opplever noen endringer i huden din, endret nattsyn, munn sår, feber, magesmerter, vektendringer, oppkast, kvalme, frysninger, økt vannlating, pusteproblemer, tretthet, hevelse, muskelsvakhet, tørste, kramper eller prikking i føttene eller hendene.

Sårinfeksjoner

En infeksjon på administrasjonsstedet kan forekomme. Symptomer inkluderer varme, drenering, rødhet, ømhet, irritasjon, smerte og hevelse. Hvis dette skjer, vil legen din må endre området og behandle infeksjonen.

Glukose Uregelmessigheter

Unormalt i blodsukkeret kan forekomme. Hypoglykemi (lavt blodsukker) kan være forårsaket av en brå stans av en druesukker infusjon, og hyperglykemi (hevet blodsukker) kan kreve insulin å administrere. Behandlingen avhenger av alvorligheten av tilstanden.

Leverproblemer

Ifølge Merck Online Medical Library, leverproblemer er mest utbredt hos spedbarn, men kan forekomme hos pasienter i alle aldre. Symptomer på leverskade inkluderer forhøyet kolesterol, vektøkning, fordøyelsesproblemer og gulsott, som gulfarging av hud og øyne.

Beinproblemer

Pasienter som får TPN lenger enn tre måneder kan utvikle metabolsk beinsykdom. Dette kan føre til store smerter i nedre ekstremiteter og rygg.

Bivirkninger av sulfa narkotika

Sulfa narkotika er en ganske vanlig behandling for bakterie-og soppinfeksjoner, og de er en av de eldste legemidler fortsatt tilgjengelig på markedet. De ble først oppdaget i 1935 av Gerhard Domagk i Tyskland. I dag, de sulfa narkotika som blir brukt er: Thiosulfil Forte, Azulfadine, Gantanol, og Gantrisin. De kommer i forskjellige styrker av disse stoffene (dobbel styrke, halv styrke, osv) og er tilgjengelig i generiske former også. Hvis du ikke har hatt en sulfa narkotika før, kan du få foreskrevet en gang i livet ditt, siden de er så vanlig. Og som med alle reseptbelagte medisiner, er det viktig å være klar over bivirkningene.

Hvordan sulfa narkotika Work

Det er foreløpig ikke noen antibiotika som kan stoppe virusinfeksjoner. Men det er mange som kan drepe bakterielle infeksjoner. Og det er akkurat hva sulfa narkotika gjør. Visse bakterier feil av sulfa for et vitamin som de trenger å spise for å overleve. De bruker den sulfa i stedet for et vitamin, og siden de nå mangler i vitamin de trenger for å overleve, klarer de ikke å formere seg og snart dø av.

Azulfadine

Azulfadine eller Sulfasalazine, er ofte brukt til å behandle ulcerøs kolitt (sår i kolon eller rektum) og for behandling av revmatoid artritt. De vanligste bivirkningene av Azulfadine er: kvalme, oppkast, mage ubehag, tap av appetitt, og en endring av farge i urinen eller hud. Hvis du er allergisk, kan du oppleve utviklingen av et utslett som kan kreve medisinsk behandling. Du kan også oppleve tung tretthet, verkende ledd og muskler, og feber. I sjeldne tilfeller alvorlige allergiske reaksjoner inkluderer en dråpe i hvit eller rød blodceller som kan føre til lett blåmerker, uvanlige blødninger, og kronisk tretthet.

Sulfametoksazol

I dag er sulfametoksazol brukes til å bekjempe bakterier, men på grunn av det faktum at folk flest har blitt immune mot den, er det vanligvis brukes i forbindelse med trimetoprim å skape Bactrim. Det kan bidra til å behandle klamydia, malaria, og urinveisinfeksjoner (UVI-tallet). Noen av de bivirkninger som er de samme som Azulfadine, herunder tap av appetitt, utvikling av hudutslett og gastrisk ubehag. Men med sulfametoksazol, kan du også oppleve svimmelhet, hodepine og diaré. I sjeldne tilfeller kan det også føre til en nedgang i hvite og røde blodlegemer, og anemi. Siden det er også kjent for å forårsake krystaller å danne i nyrene, er det viktig å drikke mye væske for å hindre blod i urinen og nyreskader.

Thiosulfil Forte

Thiosulfil Forte, som alle andre sulfa narkotika, brukes til å behandle bakterielle infeksjoner. Thiosulfil Forte har også vært kjent for å forårsake problemer med blod, noe som kan føre til en større risiko for infeksjon, tregere healing, og blødende tannkjøtt. Så det er viktig å være forsiktig når du pusser tennene og floss. Det er også svært vanlig fører fotosensitivitet, noe som betyr at du kan få et utslett fra å være ute i det virkelige eller kunstig sollys for selv korte perioder av gangen. Sjelden pasienter som tar Thiosulfil Forte kan oppleve blod i urinen eller avføring, alvorlige magekramper, humørsvingninger, hevelse foran på halsen, økt tørste, og nedre ryggsmerter.

Gantrisin

Gantrisin er en sulfa narkotika gis til barn for langsiktige urinveisinfeksjoner. Den kan også brukes til behandling av meningitt, og er noen ganger foreskrevet som et forebyggende tiltak for barn som har kommet i kontakt med meningitt. Leilighetsvis blir Gantrisin brukes til å behandle en infeksjon i mellomøret hos barn, samt. Bivirkninger kan være: magesmerter eller blødning, hevelse i ansiktet (lepper, tunge eller svelg), angst, blålig misfarging av huden, depresjon, diaré, tretthet, øresus, søvnløshet, svimmelhet, oppkast, nauseousness, hevelse, hjertebank, kortpustethet, lavt blodsukker, hudutslett, lysømfintlighet, kortpustethet, gule øyne, mangel på muskulær koordinasjon, blåmerker, og anoreksi. Hvis noen av disse symptomene, eller noen andre symptomer på bekymring, oppstår, snakke med legen din umiddelbart.

Bivirkninger etter Brystreduksjon

Brystreduksjon kirurgi er ofte gjort for å gjøre brystene mindre, lettere og mer estetisk tiltalende. For mange kvinner med større bryster, problemer som ryggsmerter og skuldersmerter er vanlig. The Cleveland Clinic tyder på at de fleste av kvinnene som velger å gjennomgå brystreduksjon finne lindring fra kroniske nakkesmerter samt få en følelse av å ha bryster som er mer i forhold til deres fysiske størrelse. Ifølge Cleveland Clinic, er brystreduksjon tilgjengelig for menn så vel som kvinner.

Første bivirkninger

Consumer Guide til plastisk kirurgi minner oss om at en brystreduksjon har potensial for de samme bivirkningene som noen annen form for kirurgi. Disse umiddelbare bivirkninger inkluderer en infeksjon fra prosedyren som ville trenge ytterligere behandling, blødning fra snittet som måtte utføres på nytt eller muligens indre blødninger fra en blodåre som ble sprengt under prosedyren og en negativ reaksjon på narkosen som kan omfatte kvalme og oppkast. The Cleveland Clinic anbefaler å ta minst en uke fri fra skole eller arbeid umiddelbart etter en brystreduksjon, og denne perioden kan være lenger hvis noen av de nevnte bivirkninger oppstår. DocShop.com indikerer at en spesiell terapeutisk bh må bæres i minst to uker etter operasjonen.

Følelse i bryst

Ifølge DocShop.com, smerte er en vanlig bivirkning etter en brystreduksjon. Støt i kroppen som nysing eller plutselig stopper mens du går kan gjøre smerten føles verre. The Consumer Guide til plastisk kirurgi påpeker at brystreduksjon kan skade nerver i brystene, eller det kan avskjære deler av blodtilførselen til brystene også. Hvis dette skjer, da noen av de bivirkninger som kan oppleves inkluderer et tap av følelse i brystvorten, kan brystvorten bli overfølsom og alt som berører det fører til en smertefull følelse eller brystet og brystvorten kan rett og slett tap delvis følsomhet. I noen tilfeller er dette endring eller tap av følsomhet i brystet eller brystvorten er midlertidig bare varer i to eller tre uker. Det er imidlertid mulig at slike endringer i bryst følelsen kan bli permanente.

Innsnitt bivirkninger

Noen av de bivirkninger som er forbundet med brystreduksjon inntreffer rundt området av snittet. Du kan oppleve noen dyp og mørk blåmerker som vil til slutt forsvinne. Innsnitt området kan bli ubehagelig og føre til at du klø området for en uke eller to. Huden rundt såret kan også begynne å hovne opp, og det kan muligens bli tørr og flassende. Hvis noen av disse bivirkningene oppstår, kontakt legen din for midlertidig lindring gjennom reseptbelagte medisiner. Også ta kontakt med legen din dersom du opplever feber eller utflod fra innsnitt området. I noen tilfeller kan snittet må repareres ved hjelp av en skin graft, og i slike tilfeller er det mulig at permanent arrdannelse kunne forekomme.

Hvordan identifisere poliovaksine bivirkninger

Hvordan identifisere poliovaksine bivirkninger


Polio er en sykdom som går inn i en persons kropp gjennom munnen. Lammelse oppstår, og lidelsen kan være alvorlig en person kan ikke kan dø. Polio var en gang en vanlig sykdom i Amerika, men er nå forebygges gjennom vaksinering. Her er noen trinn for å identifisere en polio vaksine er bivirkninger.

Hvordan identifisere poliovaksine bivirkninger

•  Se etter milde bivirkninger av poliovaksine som en verkebyll der skuddet ble gitt. Skuddet blir vanligvis gitt i den øvre arm eller øvre lår. Det er en sjanse for at vaksinen vil reagere med huden din ved å forårsake en rød flekk å vises i løpet av de første dagene etter at bildet er gitt. Dette er ikke et alvorlig problem.

Merknad uvanlige forhold fra en allergisk reaksjon. Det er få tilfeller av alvorlig allergisk reaksjon fra en poliovaksine, men hvis plass i trinn 1 blir større, ring din lege. Dette kan være et tegn på at du og medisinen ikke er enig.

Se etter en høy feber. Høy feber signaler på at kroppen din kjemper noe av. Hvis feberen er høy eller vedvarende, ring din lege. Den høy feber er sannsynlig en allergisk reaksjon som ethvert annet legemiddel allergisk reaksjon, og ikke fra polio verket.

Hint

  • Polio shot fører sjelden alvorlig legemsbeskadigelse og muligheten for døden er ekstremt lav.

Bivirkninger av Sclerotherapy

For dem som lider med åreknuter og edderkopp årer, kan sclerotherapy være en mulig løsning. Prosedyren involverer injeksjoner som irriterer det berørte vene største foring, noe som resulterer i inflammasjon, herding og falming av venen. Som alle andre medisinsk prosedyre, men dette er minimal invasiv behandling ikke uten mulige bivirkninger.

Vanlige bivirkninger

Den minimalt inngrep er generelt godt tolerert. Vanlige bivirkninger er hevelse på stedet av injeksjonene, blåmerker og mindre blødning.

Mer alvorlige bivirkninger

Flere alvorlige effekter inkluderer hematomer (samling av blod under huden din), overfladisk tromboflebitt (preget av ømhet og varme på injeksjonsstedet) og vasovagal refleks (preget av kvalme, økt svette og hjertebank).

Sjeldne bivirkninger

Sjeldne bivirkninger omfatter dyp venetrombose (blodpropp som kan føre til alvorlige helseproblemer hvis de reiser til lungene), lokalisert hypertrikose (midlertidig økning i håret vokser i injeksjonsstedet) og vasospasme (krampe i blodkar, noe som kan resultere i et sår).

Hva kan man forvente

Forvent mildt ubehag etter inngrepet. De fleste beskriver ubehag under prosedyren som føler seg lik som en bie stikk. Etterpå ubehag er forårsaket av betennelse og herding av venen. Smerte avleder vanligvis innen en dag.

Betraktninger

Før gjennomgår skleroterapi, fortelle legen din hvis du har noen medisinske tilstander eller allergi, eller hvis du er gravid eller ammer.

Depakote bivirkninger hos barn

Depakote brukes til å behandle mange typer beslag vanlige hos barn, så vel som den maniske fase av bipolar lidelse. Det er også brukt for å forebygge migrene hodepine. Sin generiske navn er divalproex natrium. Vanligvis er Depakote godt tolerert, men som noen form for medisin, det har bivirkninger, spesielt hos barn.

Fordeler

Depakote er en av de mest effektive behandlinger tilgjengelig for absenser (en gang kjent som petit mal anfall) hos barn. Det er også effektiv for infantile spasmer, styrke kloniske anfall (en gang kjent som Grand mal anfall) og anfall utløses av blinkende lys.

Bivirkninger hos barn under 2 år gammel

Barn som er yngre enn to år gammel tar Depakote har en mye høyere rate av leversvikt enn voksne eller ungdommer tar stoffet. Risikoen er høyere for svært små barn som også tar andre beslag medisiner eller har en stoffskiftesykdom eller en hjernesykdom.

Symptomer på leverskade

Leverskade oppstår vanligvis i løpet av de første seks månedene av behandlingen med Depakote. Barn som opplever leverskade har symptomer som inkluderer oppkast, tap av appetitt, treghet og gul hud og øyne.

Økte nivåer av testosteron i Girls

Mange jenter eldre enn 10 som tar Depakote har uvanlig høye nivåer av testosteron. Den mest åpenbare tegn på dette er vanligvis vektøkning. Et barns barnelege vil overvåke disse nivåene.

Irritabilitet

Noen barn tar Depakote erfaring økt irritabilitet, men det er sjelden et alvorlig problem.