Digidexo.com

hva er kontrastvæske

Bivirkninger av kontrastvæske

En pasient som får en CT scan er vanligvis nødvendig for å ta en kontrastvæske som gjør organer, blodårer og vev mer merkbare under avbildning. Selv om bivirkninger er vanligvis mild, i sjeldne tilfeller kan de være alvorlige.

Milde bivirkninger

Milde bivirkninger forbundet med kontrastvæske omfatter en varm følelse i hele kroppen og metallisk smak i munnen fra jod i fargestoffet. Kløe og elveblest kan forekomme, noe som kan vare noen minutter til noen timer.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger, men mye mindre sannsynlig, kan omfatte pustevansker, hevelse i svelg, eller hevelse i andre deler av kroppen.

Risiko

I de fleste situasjoner fordelene med kontrastvæske oppveier risikoen forbundet med det, selv om du bør la legen vite om du er allergisk mot eller sensitiv for medisiner, kontrastvæske, jod eller skalldyr.

Potensiell fare

MR kontrastvæske kan være knyttet til nefrogen systemisk fibrose (NSF) og nefrogen fibrosing dermopathy (NFD). Begge disse sykdommene er sjeldne og involverer fibrose av ledd, øyne, hud og indre organer.

Andre bruksområder

Kontrast fargestoff er ikke alltid nødvendig for en CT-skanning, men det må brukes for å påvise spredning av malignitet i hjernen eller lever. Se Resources.

MR kontrastvæske bivirkninger

Kontrastvæske brukes ofte under en MR. Ved å bruke kontrastvæske, det gir et klarere bilde som skal analyseres.

Betraktninger

Det er flere faktorer en lege vil vurdere før du bestiller en MR med kontrast. Bivirkningene er kanskje ikke verdt risikoen hvis pasienten er gravid, ammer eller har andre medisinske problemer.

Administrasjon

MR-kontrast administreres ved å injisere det direkte inn i blodåren.

Vanlige bivirkninger

Følgende bivirkninger kan forekomme, men sjelden krever legehjelp: hodepine, kvalme, mat smaker annerledes, føler en følelse av varme, skylles eller kulde på injeksjonsområdet.

Mindre vanlige bivirkninger

Følgende bivirkninger vanligvis ikke krever medisinsk oppmerksomhet, men hvis de blir plagsom, ringe en lege: forkjølelseslignende symptomer, mage eller tarm ubehag, smerte eller hevelse på injeksjons synet, eller hevelse i ansikt, hender, leggene eller føtter. Andre kan være tretthet, feber, angst eller øresus.

Potensial

Bivirkninger av MR kontrastvæske kan være forskjellig avhengig av den enkelte. Pasienter kan oppleve en, ingen eller flere av bivirkninger. Noen mennesker selv opplever bivirkninger som er annerledes enn de som er oppført.

Advarsel

Følgende bivirkninger kan kreve behandling: uvanlig blåmerker eller blødninger, ekstrem tretthet eller svakhet, endringer i vannlating, svart avføring, anfall, brystsmerter, svimmelhet, tung pust, hevelse i ansiktet, hevelse av tungen, hals kramper, økt hjertefrekvens, besvimelse, hoste opp blod og elveblest.

Hva Natural Væske Renser tilstoppede arterier?

Apple cider eddik kalles "Wonder Drug" i den medisinske verden. Men eple cider eddik er ikke et rusmiddel i det hele tatt. Apple cider eddik er et naturlig "kur-all" for en rekke medisinske problemer som kan tas vare på med bare en slurk av denne naturlige væske hver dag.

Hva Apple Cider Eddik gjør

Apple cider eddik, når det brukes i sin mest naturlige form, er ufiltrert og brunt tinged. Med andre ord, spyler det ut mange giftstoffer fra kroppen din, inkludert kolesterol.

Apple Cider Eddik har vært brukt siden 400 f.Kr.

Hippokrates, far til moderne medisin, begynte å bruke eple cider eddik for medisinske formål rundt 400 f.Kr. Han brukte dette miraklet væske samt honning å gjøre folk friske igjen.

Utseende er villedende

Apple cider eddik er et naturlig væske og inneholder et helsefremkallende pektin. En fiber, hjelper pektin å redusere dårlig kolesterol i blodårene dine og bidrar til å regulere blodtrykket også.

Sunne næringsstoffer som finnes i Apple Cider Eddik

Eplecider eddik inneholder vitaminer og mineraler så som beta-karoten, kalium, kalsium, jern og magnesium. Disse fantastiske næringsstoffer hjelpe en person i å bli frisk.

Hvordan Apple Cider Eddik Works

Apple cider eddik bidrar til å bryte ned fett. Dette betyr at det kan også hjelpe deg å miste vekt.

Hvordan Drikk Apple Cider Eddik

Bare drikke eple cider eddik hver morgen ved å blande 2 ss. av det med honning og vann.

Hva typer væske Foods inkludert på en Intake & Output Record?

Hva typer væske Foods inkludert på en Intake & Output Record?


Væskebalansen i kroppen er delikat: for mye - flytende utgang; for lite - forstoppelse. Ubalansen kan føre til dehydrering, som kan føre til mindre tarmproblemer, selv døden. Når du er syk, helsevesenet team holder ofte oversikt over din inngang og utgang for å holde væskebalansen optimal. Intravenøs (parenteral) ernæring, etter kirurgi, fulle flytende overgangs dietter og klare flytende dietter alle krever flittige inntak og utmating spiller, helst utgjorde til samme tid hver dag.

Klar væske dietter

Foods tas oralt eller intravenøst ​​som begynner som eller smelter til flytende form ved spising er inkludert i den klare væsken diett. Klare væsker lette eller omgå kvalme, oppkast og diaré, og som har appetitt tap for å få nødvendig næring. Eksempler er: buljong, klar buljong, smakstilsatt vann, fruktjuice uten fruktkjøtt, koffeinfri svak te, gelatin, popsicles, måltid erstatning drinker og IV ernæring.

Full flytende dietter

Full flytende dietter er gitt muntlig og inkluderer kremen av hvete, anstrengt eller blandet supper, kaffe, smoothies, vanlig eller vanilje yoghurt, pudding, vaniljesaus, måltid erstatninger og kosttilskudd. Full væsker overgangs pasienter etter kirurgi for å jevne eller endrede mat dietter. De bidrar også i vekttap og er lettere å holde ned når kvalme og oppkast oppstå under sykdom.

Måle Intake

Mål inntak av kubikkcentimeter (ccm). En kubikkcentimeter er lik en milliliter. En ts. tilsvarer 5 cc. En oz. tilsvarer 30 cc. Den gjennomsnittlige liten juice glass har 2 oz. eller 60 cc av væsken. Tre ts. av gelatin tilsvarer 15 cc. En kopp klar kjøttkraft tilsvarer 8 oz. eller 240 cc. Registrere all inntak over den tildelte perioden og telleapparat opp totalt i cc og skrive i den bærbare datamaskinen eller pasienten diagram.

Måle Output

Utgang måles i cc. Urinmengde, sår sigevann, flytende avføring eller tap av væske fra kroppen kan måles som utgang i henhold til legens instruksjoner. Mengden av inntaket vil ikke tilsvare beløpet på produksjonen som menneskekroppen absorberer væske for å holde sin vev sunt, blodkar åpne og systemer fungerer optimalt. Måle all produksjon ved hjelp av det angitte utgangs fartøy, enten det er et kateter bag eller et målebeger.

Kan du ha en Cat Scan Uten kontrastvæske?

Kan du ha en Cat Scan Uten kontrastvæske?


Beregnet aksial tomografi, også kjent som et CAT scan, er en høyt utviklet diagnostisk prosedyre som krever bruk av et kontrastmateriale i de fleste pasienter. Andre ordninger kan gjøres for pasienter som ikke kan ta kontrasten materiale.

Hvorfor Kontrast materialet er brukt

Kontrast-material blir brukt til å forsterke kroppens evne til å vise på denne diagnostisk avbildning test.

Typer av Contrast

Det er tre typer av kontrast materiale som brukes: en jod-basert fargestoff som injiseres intravenøst, en kalkholdig væske som er inntatt, og en har fått gjennom endetarmen som klyster, ifølge Medline Plus, den elektroniske bibliotek av det amerikanske National Institute of Helse.

Som må ha Contrast

De fleste pasienter som må ha minst en av de kontraster som administreres, men noen ganger injeksjonen og drikkbar væske vil begge bli benyttet.

Hvem er unntatt

Johns Hopkins Medicine vil gjøre andre ordninger for pasienter som har multippel myelom eller er diabetikere med nyresvikt. Andre forholdsregler er tatt med pasienter som er allergisk mot jod.

Når en CAT Scan er nødvendig

En CAT scan er et meget sofistikert fremgangsmåte som kan brukes for å påvise kreft, små brudd i bein og størrelsen av tumorer og infeksiøse masser, blant annet, sier radiologyinfo.org.

Hva skyldes væske rundt hjertet?

Hva skyldes væske rundt hjertet?


For mye væske rundt hjertet kalles perikardvæske. Den hjerteposen er en væskefylt sekk som omgir hjertet. Det er vanligvis en liten mengde av væske i dette mellomrom. Overflødig væske, inkludert blod, kan bygge opp i dette området og legge press på hjertemuskelen. Dette kan føre til kortpustethet, brystsmerter, hoste, svakhet, uregelmessig hjerterytme og feber. I noen tilfeller, kan årsaken være bestemt, men i andre tilfeller er årsak er ukjent.

Sykdommer som forårsaker væske rundt hjertet

Overflødig væske rundt hjertet kan være på grunn av en sykdom som forårsaker betennelse. Dette kan omfatte revmatoid artritt, lupus, HIV / AIDS og enkelte typer kreft. Viral, bakterier, sopp eller parasitter kan også lage ekstra væske.

Thyroid Disease: forårsaker væske rundt hjertet

Å ha en underaktiv skjoldbruskkjertel, som kalles hypotyreose, kan også bidra til denne tilstanden. Redusert aktivitet av skjoldbruskkjertelen kan føre til økte nivåer av total kolesterol og lav-densitet lipoprotein-kolesterol og en eventuell endring i high-density lipoprotein kolesterolet, som plasserer en belastning på hjertet.

Medisinske prosedyrer forårsaker væske rundt hjertet

Betennelse i hjerteposen kan oppstå etter et hjerteinfarkt eller hjertekirurgi. Behandlinger slik som stråling og kjemoterapi har også vært knyttet til perikard effusjon.

Medisiner kan føre til væske buildup rundt hjertet

Visse medisiner kan sette deg på et høyere risiko for væske rundt hjertet. De mest vanlige medisiner for å se etter er hydralazine (brukes til behandling av høyt blodtrykk), isoniazid (brukt for tuberkulose) og fenytoin (brukes til å kontrollere epileptiske anfall).

Andre årsaker til Fluid bygge opp rundt hjertet

En tilstand som kalles uremi kan føre til for mye væske bygge opp. Uremia oppstår når avfallsstoffer hoper seg opp i blodet på grunn av nyresvikt. Perikarditt synes også å forekomme hos noen pasienter i dialyse.

Hva er frossen skulder?

Frossen skulder, noen ganger kalt frossen skulder syndrom, er en ekstremt smertefull tilstand som sterkt begrenser omfanget av bevegelse i skulderleddet (glenohumeral socket). Denne tilstanden er vanligvis ensidig, men én av fem mennesker vil oppleve det i begge skuldrene.
Den medisinske termen for FFS, selvklebende capsulitis, er en god beskrivelse av hva som skjer på felles nivå. Når den brukes medisinsk, ordet "limet" betyr stikker eller holde fast. Slimhinnen i glenohumeral socket er kapselen. Når kapselen blir irritert og betent, kalles det capsulitis. Det er inflammasjon i kapselen, noe som forårsaker fortykkelse rundt skulderleddet. Musklene rundt leddet holde og begrense bevegelsen.

Hva som forårsaker det?

Frossen skulder syndrom er noen ganger konsekvensen av traumer til skulderleddet, bursitt eller tendinitt. I noen tilfeller er årsakene til FSS ikke fullt ut forstått.
De som har hatt lengre perioder med skulder immobilitet grunn av kirurgi, har større risiko for å utvikle FSS enn de som aldri har opplevd noe som ville hindret skulder mobilitet.
Ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons, "medisinske problemer forbundet med økt risiko for frossen skulder inkluderer hypotyreose, hypertyreose, Parkinsons sykdom, hjerneslag og hjertesykdom." Frossen skulder syndrom er fem ganger hyppigere hos diabetikere befolkningen. Grunnen til at fortsatt ukjent.

Hvem blir berørt?

Frossen skulder syndrom er sjelden i de under en alder av 40. Det er mer utbredt hos kvinner enn menn. To prosent til 3 prosent av befolkningen er berørt av dette syndromet, ifølge estimater.

Hvordan er det diagnostisert?

Når omfanget av skulderbevegelse er betydelig begrenset i alle retninger på undersøkelse av en lege, er FSS mistenkt. Legen vil ta blodprøver og en X-ray av skulderen. Til tider er kontrastvæske (kontrastmiddel) sprøytes inn i skulderleddet for å hjelpe med visualisering av vev. Magnetic resonance imaging (MRI) kan også brukes som et diagnostisk verktøy.

Hvordan er det behandles?

Behandling av FSS inneholder kortison injeksjoner i skulderleddet plass, ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner og en aggressiv rutine av fysioterapi. Fysioterapi besøk er vanligvis tre ganger i uken og inkluderer ultralyd, elektrisk stimulering, aktive og passive range-of-motion øvelser, stretching, is eller varme terapi og til slutt styrke øvelser. Øvelser er tildelt for hjemme tid. Det er viktig at øvelse diett følges eller varig nedsatt funksjonsevne kan resultere. Det kan ta seks til ni måneder med terapi for å se forbedring.
Selv når terapi er strengt fulgt, omfanget av bevegelse kan ikke være betydelig restaurert uten kirurgisk inngrep eller manipulasjon av skulderen under narkose. Ved manipulering av skjøten blir brukt, er det mulighet for frakturering av overarmsbenet (humerus). Pasientene som har FSS sluppet gjennom kirurgisk inngrep vil ha artroskopisk kirurgi. Uavhengig av om manipulering eller kirurgisk intervensjon er nødvendig for å øke omfanget av bevegelse hos personer med motstandsdyktig FSS, er det viktig at behandlingsplanen gitt av legen blir fulgt for å oppnå de beste resultatene.

Betraktninger

Det er viktig for personer som gjennomgår FSS behandling for å unngå tunge løft, rykking eller brå bevegelser. For de som gjennomgår FSS behandling eller som har hatt FSS, er det avgjørende å være forsiktig for å unngå ytterligere skade på skulderleddet og omkringliggende vev.
Uten behandling, frossen skulder vil generelt bedre på egen hånd, kan det ta opptil to til tre år. Behandlingen er rettet mot smertekontroll og gjenopprette bevegelse. Selv med aggressiv terapi, er det et permanent tap av spekter av bevegelse i 10 prosent av den behandlede populasjon. På grunn av risiko for varig skade, er det viktig for alle personer med smerter og stivhet i skulderleddet som skal evalueres og behandles så snart som FSS er mistenkt.

Hva er Magnetic Resonance angiografi?

Angiografi er en ikke-invasiv test i det medisinske feltet som hjelper leger diagnostisere og behandle en rekke medisinske tilstander. Fremgangsmåten i angiografi bruker avbildningsteknikker, radiografi og et kontrastmateriale som fungerer som et fargestoff middel for å tilveiebringe bilder av blodkar gjennom hvilken som helst del av kroppen. Magnetisk resonans angiografi bruker et magnetfelt og datamaskin bildebehandling for å produsere detaljerte bilder som normale angiographies ikke er i stand til å gi.

Søknader

Forskjellige deler av kroppen nytte av å bruke en magnetisk resonans-angiografi, inkludert hjerne, nyrer, bekken, lunger og hjerte. Ved bruk av fremgangsmåten i magnetisk resonans-angiografi av disse kroppsdeler, leger er i stand til å overvåke og å vise et mer oversiktlig bilde av kroppen ikke er mulig med noen annen avbildningsteknologi.

Utstyr

Når du utfører en magnetisk resonans angiografi, leger ofte bruke felles magnetic resonance imaging (MRI) enhet. Den tradisjonelle MR-enheten er sylindrisk-formet og ligner en tubelike sirkulær magnet. Mange av disse enhetene er en kort-boring system hvor magneten ikke helt omgir deg.

Visualisering

Noen ganger, forbereder magnetisk resonans angiografi tykke skiver av hele blodkar av interesse. Dette er en tre-dimensjonal analyse. Men en dataskjerm er et todimensjonalt medium. Derfor må noen rende teknikker bli utviklet for å vise denne 3-D datasett på en dataskjerm. Blant de mest brukte rende teknikker er maksimal intensitet projeksjon (MIP), direkte volumgjengivelse og rask tid VR.

Vanlige Practices

Physicians bruke magnetisk resonans angiograms å detektere et utall av sykdommer og forstyrrelser å diagnostisere fullstendig og grundig. En vanlig lidelse oppdaget mens du bruker denne prosedyren er aneurismer, som innebærer en svekket blod åreveggen. Denne fremgangsmåten er også brukt til å detektere aterosklerotisk sykdom, som innsnevrer blodårene i benet og bidrar til de samlede blodstrømningsproblemer. Hovedsakelig er magnetisk resonans angiographies brukes til å oppdage vanlige problemer med blodstrøm gjennom store deler av hjernen.

Forberedelse

Noen få skritt er nødvendig for å sikre en vellykket prosedyre. Først, sjekk med legen din for å være sikker på hva bestemt prosedyre krever. La noen metaller, smykker eller andre attraktive materialer hjemme, som magneten vil ødelegge elementene eller skade deg under bruk. Varsle radiologen før prosedyren av eventuelle helsemessige problemer eller operasjoner du kan ha hatt som kan hindre kontrastvæske fra å bli brukt på noen kroppslig organ.

Hva er risikoen og fordelene av røntgenstråler?

Hva er risikoen og fordelene av røntgenstråler?


X-stråler er verktøy som brukes for å diagnostisere pasientens medisinske tilstand. De virker ved å sende stråling gjennom pasientens kropp. Den stråling absorberes forskjellig, avhengig av om den er passert gjennom ben, muskler eller luft. Dette tillater leger å se om det er noen medisinske problemer. X-stråler er smertefri og rask. Det er noen risiko forbundet med stråling; Imidlertid råder Medline Plus at de potensielle fordelene vanligvis oppveier risikoen.

Diagnose

X-stråler er nyttig for å gi en pasient med en nøyaktig diagnose. De kan oppdage sprekker, tannråte og leddgikt. De kan, selv, finne en infeksjon i ben, tenner eller lunger. X-stråler kan fortelle deg om du er i faresonen for osteoporose, eller hvis du har utviklet bein kreft. Noen x-stråler kan bidra til å oppdage problemer med blodårene. De kan også fortelle legen din hvis du har en forstørret hjerte. Kvinner kan ha en x-ray kalles en mammogram, noe som bidrar til å oppdage brystkreft.

Røntgen kan også hjelpe ditt kjæledyr. Hvis hunden din har svelget en nøkkel eller annet uspiselig objekt, kan dyrlegen finne sin plassering med en x-ray.

Stråling

X-stråler bruke stråling til å oppdage misdannelser. Stråling kan resultere i celle mutasjoner, som øker risikoen for kreft. Men, forsikrer Mayo Clinic sine pasienter at risikoen skyldes stråling er svært liten. Mulig skade på cellene er minimal, på grunn av den meget lille mengden av stråling som benyttes. Ifølge NHS Choices, en x-ray målretting hodet gir deg en en i en 100.000 til en million sjanse for resulterer i kreft. Imidlertid NHS valg advarer at et røntgenbilde som bruker en kontrastvæske har en høyere risiko for å resultere i cancer (en i 1000 til 10.000 sjanse).

Kontrastvæske

Noen x-stråler kan bruke en kontrastvæske for å bidra til å oppdage noe unormalt. Ikke alle mennesker opplever bivirkninger fra dem. Viser imidlertid Mayo Clinic disse mulige bivirkninger: kvalme, elveblest, kløe, varme eller flushing, svimmelhet, og en metallisk smak i munnen. Mer alvorlige reaksjoner er sjeldne; De kan inneholde hjertestans, ekstrem lavt blodtrykk og anafylaktisk sjokk.

Graviditet

Ifølge Mayo Clinic, røntgen utgjøre en liten risiko for stråling til et ufødt barn. Dette er vanligvis ikke en grunn til bekymring. Imidlertid kan en lege prøver å unngå ved hjelp av en røntgen på livmoren eller abdomen-området. Hun kan bruke en ultralyd test i stedet. Før å ha en x-ray, informere legen din dersom du er gravid.

Hva er farene ved Balloon utvidelse av en arterie?

Hva er farene ved Balloon utvidelse av en arterie?


Angioplasti er dilatasjon av en arterie med en ballong. Kontrast fargestoffer er først injisert slik at kirurgen kan lede et kateter gjennom blodårene. Ballong dilatasjon brukes ofte med stent, for posisjonering av netting bidra til å holde en arterie åpen. Angioplastikk er bare et midlertidig tiltak, og ikke en kur for blokkerte arterier. Med hver gjentatte ballong dilatasjon, risikoen øke.

Allergiske Reaksjoner

Du kan oppleve en allergisk reaksjon når du har en ballong utvidelse av en arterie. Du kan være allergisk mot kontrastvæske, stent materiale (hvis du & rsquo; re ha en stent satt inn) eller legemidler som brukes for anestesi eller de for å hindre blodpropper. Nettstedet ressurs & ldquo; RadiologyInfo.org, & rdquo; utviklet av American College of Radiology og Radiologi Society of North America, forklarer at kontrasten materialet som brukes for å hjelpe kirurgen identifisere blokkering og veilede kateteret gjennom fartøy kan forårsake nyreproblemer. Det kan redusere nyrefunksjonen eller forårsake nyresvikt. Dr. Damien Mosquera, på nettsiden & ldquo; Vascular.co.nz, & rdquo; sier at allergiske reaksjoner på dette fargestoffet er uvanlig og oftest forekommer hos personer med allerede ødelagte nyrer. Andre allergiske reaksjoner på fargestoff omfatter astma, hjerte slo endringer, lavt blodtrykk, utslett og oppkast.

Blødninger og Blodpropper

Harvard University & rsquo; s Dr. Larry Weinrauch forklarer at blødning eller blodpropp kan oppstå på det punktet av innsetting for kateteret, innenfor en stent, eller i blodårene. Du & rsquo; ll gis blodfortynnende for å redusere risikoen for blodpropp, fordi de kan føre til hjerteinfarkt og slag. Dr. Mosquera sier at en falsk aneurisme kan utvikle seg på innstikkstedet i arterien. Denne pulserende klump er et koagel med blod på innsiden som utvikler etter at kateteret er fjernet og blodet pulser gjennom det lille hullet igjen av kateteret. Det er lett behandles med blodpropp midler som blokkerer hullet.

Skade på blodkar

& Ldquo; RadiologyInfo.org & rdquo; forklarer at kateteret kan blåmerke eller punktere blodkar det reiser gjennom. Dr. Mosquera sier at dette gjelder spesielt når en arterie er dårlig syk. Kateteret kan også stripe foring av blodkar.

Infeksjon og rekreasjon

Enhver prosedyre som punkterer huden bærer med seg risiko for infeksjon, forklarer & ldquo; RadiologyInfo.org, & rdquo; men denne risikoen er lavere med ballong dilatasjon enn det er med bypass kirurgi. Ikke bare er kostnadene ved angioplasti mye mindre enn kirurgi, er det bare nødvendig lokal anestesi. Ingen store innsnitt er gjort og du & rsquo; re i stand til å gjenoppta normale aktiviteter kort tid etter ballongen utvidelse.

Ikke en Cure

Dr. Weinrauch og «RadiologyInfo.org" reke at ballongen utvidelse av en arterie er ikke en kur. Kosthold og mosjon, stressmestring og medisiner er alle behandlinger for blokkerte arterier som kan ha langsiktige fordeler. Restenose refererer til gjentatt blokkering av den samme arterie og angioplasti kan gjentas. Angioplastikk bare hjelper omtrent halvparten av pasienter med nedsatt vaskulær hypertensjon på grunn av aterosklerose, sier "RadiologyInfo.org." Balloon utvidelse av arteriene involvert i perifer arteriell sykdom (PAD) er ikke like vellykket når mange blodkar blir smalere eller når svært små fartøy er involvert. Det er fortsatt uklart hvor gunstig angioplastikk i arteria carotis er.

En fersk studie ved Cleveland Clinic har funnet ut at når det kommer til høyrisikopasienter, de med mange blokkerte fartøy og tilhørende diabetes, høyt blodtrykk eller hjertesvikt, er bypass kirurgi mye mer gunstig enn angioplastikk. Høyrisikopasienter var dobbelt så stor sjanse for å dø etter ballong dilatasjon eller stenting som de som hadde bypass kirurgi.

Hva gjør MR står for?

MR står for "magnetic resonance imaging." En MR brukes i det medisinske feltet og gir en sterk kontrast av mykt vev som mest medisinsk utstyr som en CT eller røntgen ikke kan gi. En sterk og kostbar magnet blir brukt til å skanne kroppens sunne og syke vev. Disse maskinene kan koste i millioner og vil ha varierte styrker avhengig av det medisinske behovet for skanningen.

Historie

Den første MR ble brukt på et menneske i 1977, noe som gjør denne teknologien en av de nyeste i medisinsk billedspråk.

Funksjon

Siden legemet er laget for det meste av vann, det magnetiske felt skapt av MRI skanner protoner og hydrogenkjerner av kroppens vannmolekyler med retningen av det magnetiske felt. Protonene deretter absorbere energien til en annen radiofrekvens elektro og utgivelser en radiofrekvens som kan påvises ved MR-skanner.

Betraktninger

Vurder å bruke en "åpen MR" hvis du har en frykt for lukkede rom eller er svært overvektig. Den magnetiske bildebehandling er ikke så sterk, men du vil ha mer plass til å puste i close quarters.

Fordeler

MR kan diagnostisere forhold, inkludert kreft, vaskulær sykdom og andre interne unormalt. MR kan vise syke vev som kan være skjult fra bein. Syke vev som svulster er identifisert som protonene skannede retur til sin likevekt i et annet tempo enn friskt vev.

Advarsel

Varsle legen din hvis du har noen metallgjenstander innebygd i kroppen din, eller er gravid. Hvis sedasjon brukes, er det en sjanse på over sedasjon og risiko for dine pusteevne. Noen pasienter har rapportert en allergisk reaksjon på den injiserte kontrastvæske. Varsle legen din hvis du har alvorlige hodepine, kløe eller andre allergiske symptomer.

Skulderskader Diagnose

Det finnes mange typer av skulderskader og flere årsaker for hver type. En skulderskade kan være et resultat av flere faktorer, inkludert ulykke, overforbruk, aldring og sykdom. På grunn av de mange varianter av skulderskader, bør du oppsøke lege for en diagnose og behandlingsplan.

Typer skulder skader

De vanligste skulderskader inkluderer bursitt, forstuinger, tårer, dislokasjoner, separasjoner, leddgikt, senebetennelse og rotator cuffs. I alle skulder skader den vanlige prosessen med diagnose er tre trinn, som involverer en detaljert medisinsk historie, fysisk undersøkelse og tester.

Medical History

En medisinsk historie er grunnleggende. Hvis legen din vet at du spiller sport eller delta i noen form for aktivitet som kan anstrenge skulderen din, vil dette indikere hva slags tester for å utføre, og hva du skal se etter på en fysisk eksamen. Dersom, på den annen side, fører dere en stillesittende livsstil, legen vil forsøke å identifisere andre potensielle årsaker til skade.

Symptomer

Symptomer er fortsatt den sikreste indikator på skulderskade. Symptomer varierer avhengig av typen av skade. Hvis skulderen er ute av ledd, kan den forstuet bein bøye seg fremover, bakover eller nedover, og forstuet delen vil vises ut av proporsjoner. Når det er separeringen av ben skuldersmerter eller ømhet er ledsaget av en hump. I tilfelle av tendinitis og bursitis, er langsom og gradvis økning av smerte i den øvre skulder eller øvre tredjedel av armen og søvnproblemer på den siden. Med rotator cuff skade er det smerter over hele deltamuskelen. Denne smerten kan bli alvorlig forverret av handlinger som dressing. Med en frossen skulder er det uutholdelig smerte, noe som resulterer i problemer med å gjøre selv grunnleggende ting. Den sikreste tegn på et brudd er hevelse, rødhet og blåmerker som følger den.

Fysisk eksamen

En fysisk undersøkelse vil gi en vurdering av smerte, plassering og grensene for bevegelsen og omfanget av forvridning. Vurdering kan innebære å observere du flytter skulderen eller delta i enkle aktiviteter. Det kan også innebære flere medisinske tester.

Tester for diagnostisering

Medisinske tester er ofte nødvendig for å diagnostisere en skulderskade. Disse testene består vanligvis av røntgen, arthrogram, ultralyd og magnetisk resonans tomografi scan. Med røntgen, blir et lavt strålingsnivå passert på kroppen for å bidra til å lokalisere arten av skade. Et røntgen er nyttig for diagnostisering av bare noen typer skulder skader, slik som frakturer.

En arthrogram er et bilde som kan sees etter kontrastvæske påføres på skulderleddet i strukturer slik som rotatorkuff eller noen skader.

En ultralyd er en prosedyre der en håndholdt skanner holdes på huden og føres over hele området av skaden. Bildet av det indre av skulderen er reflektert på dataskjermen. Dette gjør at ortopedisk kirurg eller lege for å få en ganske klar idé om hva som kan ha gått galt med skulderen. Dette er spesielt nyttig i diagnostisering skulder cuff skader.

MR eller magnetisk resonanstomografi regnes som den mest avanserte diagnostiske hjelpemiddel i skulderskader. Dette gir en mer detaljert tverrsnitt sett av bilder av skaden.

Bruk av MR for å oppdage Eye Problemer

Hvorfor en MR?

Mens tegn og symptomer kan føre en lege for å danne en medisinsk vurdering, tester og diagnostisk utstyr er nødvendig for å bekrefte og gjøre en definitiv diagnose. Etter en grundig synsundersøkelse, kan legen anbefale en magnetisk resonans imaging scan, bedre kjent som en MR. MRI er vant til å se etter noe som kan være årsaken til dine symptomer som en svulst nær øyet eller væske legge press på øyet. En MR er bare ett av mange biter av bildediagnostikk utstyr hos lege disposisjon for å bekrefte en diagnose.

Forstå Technology

En MR-undersøkelse er i stand til å gi detaljerte bilder av din øyets mykt vev ved hjelp av en datamaskin, radiobølger og magneter. Et sterkt magnetfelt er opprettet ved å sende en elektrisk strøm gjennom ledningen looper, mens magnet spoler er samtidig sende og motta radiobølger for å få kroppens protoner til å samordne seg. Når øyets protoner blitt justert, vil de absorbere radiobølger og begynner å frigjøre energi og avgir energi signaler. Disse signalene som er plukket opp av spolen og leses av MR datamaskin.

Signalene danner et mønster av hva øyet vev ser ut, og datamaskinen oversetter den til et tredimensjonalt bilde som legen din kan riktig forstå.

Forstå Process

Før start av skanningen, er en kontrast fargestoff kalt gadolinium injiseres i venen din og til slutt kommer til din øyets blodårer. Dette kontrastvæske hjelper MR danne et skarpere, mer detaljert bilde.

Under en MR-undersøkelse, vil hodet ditt (og muligens kroppen din basert på den type MR-maskinen på legen din disposisjon) plasseres inne i en stor sylindrisk rør som vil gjøre høyt summende og banket lyder som magnetene er slått av og på. Mens prosedyren ikke vondt på noen måte, er tålmodighet absolutt en dyd som kan ta så lenge som en time å fullføre eksamen.

Tester for Ulcerøs kolitt

Ulcerøs kolitt er en sykdom som påvirker slimhinnen i tykktarmen og endetarmen, forårsaker betennelse og sår. Tykktarmen utvikler sår der cellene har blitt ødelagt av betennelsen. Disse sårene blø og inneholder puss, og betennelse vil føre til kolon for å tømme raskere, noe som resulterer i diaré. Det finnes ingen kur for ulcerøs kolitt, men behandlinger er tilgjengelige for å kontrollere symptomer. Flere tester som må bli administrert for å bekrefte diagnosen.

Blodprøver og avføringsprøver

Blodprøver vil bli utført for å utelukke infeksjon eller anemi. Blodprøver også se etter visse antistoffer, som kan bidra til å diagnostisere hva slags inflammatorisk sykdom du har, men de kan ikke bekrefte diagnosen endelig. En avføringsprøve vil utelukke lidelser forårsaket av bakterier eller virus. Prøven kan vise hvite blodceller tyder på inflammatorisk tarmsykdom.

Koloskopi

I en koloskopi, legen din vil sette inn en lang, fleksibel slange med en lys og kamera på enden av det som kalles et endoskop inn i anus og opp i tykktarmen. Denne muligheten er koblet til en datamaskin og skjerm, og legen din vil oppdage betennelse, magesår og blødninger på innsiden av kolon veggen. Han kan også ta en vevsprøve fra tarmveggen til biopsi. En biopsi kan være i stand til å bekrefte diagnosen.

Barium Enema

En barium klyster test er normalt utføres når en koloskopi ikke kan være. I denne prosedyren, er en barium kontrastvæske plassert i tykktarmen gjennom et klyster. Den barium fargestoff oppretter deretter et markert bilde av tykktarm, endetarm og en liten del av tynntarmen på en X-ray. Legen kan da vurdere tilstanden din kolon er i.

Røntgen og CT Scan

En X-ray vil vise noen perforeringer i tarmveggen. En CT-scan av magen og bekkenet vil gi informasjon til legen din hvis han mistenker det kan være betennelse i tynntarmen, noe som tyder på Crohns sykdom.

Behandling

Medikamentbehandling er normalt den første behandling for ulcerøs kolitt. Azulfidine reduserer betennelse og symptomer på ulcerøs kolitt, men det har bivirkninger av kvalme, oppkast, diaré og hodepine. Ikke ta dette stoffet hvis du er allergisk mot sulpha medisiner. Asacol, Rowasa og Dipentum er tatt i tablettform eller som klyster, avhengig av hvilket område av tykktarmen er berørt. Disse medikamentene har mindre bivirkninger enn Azulfidine og kan anvendes hver for seg eller i kombinasjon med hverandre eller i en kombinasjon av former som tablett sammen med et klyster. For moderat til alvorlig kolitt, kan kortikosteroider brukes til å redusere betennelse. Disse stoffene brukes for kortvarig bruk bare på grunn av alvorlige bivirkninger.

Kirurgi kan være et alternativ når annen behandling ikke virker, men hele tykktarmen måtte fjernes, og du vil bli utstyrt med en pose til å samle avføringen. Prosedyren er ganske involvert, og noen mennesker kan ikke føler deg komfortabel med denne type prosedyre. Du og legen din vil være i stand til å komme til et behandlingsalternativ best egnet for deg.

Fjerne Flat kolon polypper

Kolon polypper ofte ikke gir symptomer. De blir ofte oppdaget når pasienten er testet for noe annet. Imidlertid kan legen ønsker å fjerne polypper hvis de er kreft eller har potensial til å slå seg til kreft. Flate eller store polypper er mer sannsynlig å forårsake tykktarmskreft enn andre typer. Det er viktig å få disse fjernet for å redusere kreftrisikoen.

Hva er kolon polypper?

I henhold til National Digestive Diseases informasjon clearinghouse (NDDIC), er en kolon polypper en vekst på overflaten av tykktarmen eller i tykktarmen. En polypp kan heves eller flat, og noen mennesker har mer enn én polypp. Polypper kan være godartet eller kreft eller har potensial til å utvikle seg til kreft. Den NDDIC sier folk som er eldre enn 50 er mer sannsynlig å ha polypper, samt pasienter som har slektninger som har hatt tykktarmskreft eller polypper. Du er også sannsynlig å utvikle polypper hvis du drikker alkohol, røyk, spise fet mat, ikke trener eller er overvektige. Mens mange mennesker ikke viser symptomer, noen ganger polypper kan forårsake blod i avføring eller blødning fra anus. Ifølge en artikkel på John Hopkins Health varsler, en "analyse avdekket at de flate lesjoner var mer enn fem ganger så høy sannsynlighet for å være kreft som samme størrelse vanlige polypper."

Fjerne Polypper

Polypper blir fjernet under en koloskopi. Under en koloskopi, legen din vil sette inn en lang, fleksibel slange inn i rektum og inn i tykktarmen. Han vil være i stand til å undersøke hele tykktarmen. Røret har et kamera på enden, samt et instrument for å fjerne polypper. Du vil bli bedøvet under denne prosedyren.

Forberedelse for en koloskopi kan være en ubehagelig opplevelse. Pasienter får medisiner en dag eller to før prosedyren for å kontrollere at tykktarmen er spyles ut slik at legen kan få et klart syn. Flate polypper er vanskelig å se om kolon ikke er helt rent. De medisiner ofte føre til diaré. Det er viktig å følge legens instruksjoner om å holde seg hydrert og også å sørge for utarbeidelse fungerer slik at du ikke trenger å gå gjennom det igjen. Det er også viktig å holde seg hydrert etter inngrepet.

Risiko

Av og til fjerning av store polypper kan føre til overdreven blødning i tykktarmen. I noen tilfeller, selv om sjeldne, kolon kan bli revet. Dette kan kreve operasjon eller sykehusinnleggelse. Det er også en risiko for allergiske reaksjoner på medisiner, infeksjon eller hjerteproblemer. Noen pasienter rapporterer også magesmerter, skarpe smerter, kramper og oppkast etter en koloskopi.

Forebygging

Ifølge NDDIC, er det ingen sikker måte å forhindre polypper. Du kan redusere risikoen ved å miste vekt, unngå alkohol, ikke røyke, spise mindre fet mat og mer frukt og grønnsaker og starte et treningsprogram.

Andre tester og prosedyrer

Laparoskopisk kirurgi kan anvendes for å fjerne større polypper. Ifølge Mayo Clinic, hvis legen har mistanke om tykktarmskreft, kan hun kjøre andre enn koloskopi for å bekrefte og bestemme behandling ytterligere tester. Legen din kan kjøre blodprøver for å bestemme organfunksjon og andre faktorer. Du kan også bli bedt om å ha en barium klyster for å gi legene en annen visning av tykktarmen din. Barium, en kontrastvæske, injiseres i tarmen i en klyster skjema. En CT-skanning, kan også anvendes.

Forskjellige typer radiografi

Forskjellige typer radiografi


Radiografi, eller medisinsk bruk av elektromagnetisk energi, begynte i 1895 med oppdagelsen av roentgen ray, eller X-ray. Forskerne fant at disse strålene kan passere gjennom bløtvev og la et bilde av de tettere strukturer på en fotografisk plate. Siden den gang har denne teknologien utviklet seg til flere typer diagnostiske verktøy, differensiert etter måten bildet blir oppdaget, sett og tatt til fange.

Projeksjon radiografi

Av alle de moderne typer radiografi, ligner mest projeksjonsradiografi den opprinnelige praksisen med å bruke røntgen. I projeksjon radiografi, røntgenstråler passerer gjennom faget og blir fanget på den andre siden av enten fotografisk film eller en sensor koblet til en skjerm. Som X-stråler passere gjennom faget, de enten scatter eller bli absorbert. Mindre vesentlige vev tillate flere røntgen for å passere gjennom, snu filmen svart. Tette materialer, som bein, absorberer den elektromagnetiske energien, slik filmen viser varierende nyanser av hvitt eller grått. Når datamaskiner og overvåke skjermene brukes, elektroniske sensorer registrerer mengden energi som passerer gjennom vev og konvertere denne til bilder i svart, hvitt og gråtoner.

Radiografi Med Contrast

Prosedyrer som bildebehandling fordøyelses eller urinveiene, utføre ballong angioplastikk eller plassere stenter bruke kontrast materiale som blokkerer røntgen. For eksempel, urinblæren og nyrene kun vise seg godt i røntgenstråler når de holder en væske som blokkerer røntgenstråler. For sirkulasjons-og urinveiene prosedyrer, inneholder kontrastvæske generelt jod. For fordøyelsessystemet arbeid, materialer kontrast inneholder bariumsulfat blandet med andre ingredienser, som kan gis oralt eller rektalt. Kontrastmidlene skissere hva strukturen inneholder dem.

Gjennomlysning

I gjennomlysning, står pasienten mellom en røntgenkilde og en fosforbelagt skjerm. Kontrastmidlene kan eller kan ikke brukes. De fluoroskopiske bilde dannes når røntgenstrålene som passerer gjennom faget aktivere fosfor. Gjennomlysning skjermer har en elektronisk brighte funksjon som bruker teknologi fra militære night-vision utstyr. Dette gjør det mulig å se på skjermen uten å mørkere i rommet. Leger bruker ofte gjennomlysning å se på mellomgulvet, hjertet og bryst massene.

Dual Energy X-Ray Absorptiometry

Dual energi X-ray absorptiometry, også kalt DEXA eller DXA, oppdager bentetthet og bidrar til å diagnostisere osteoporose. Bentetthet blir evaluert ved å føre røntgenstråler gjennom vev ved to forskjellige energinivåer. En energinivå blir absorbert det meste av bløtt vev, og det andre nivået er absorbert det meste av tett vevet. Dataprogram sammenligner resultatene fra det myke vevet energi og tett vev energi for å beregne bentetthet. Leger bruker to typer DXA maskiner - store seg for å skanne torso og mindre bærbare seg for skanning vedheng.

Datatomografiscanning

Computertomografi, bedre kjent som CT scanning, sysselsetter en spesialisert skanning maskin som beveger pasienten gjennom røntgen i en jevn hastighet. Datastyrt grensesnitt detektere X-stråler som passerer gjennom pasientens kropp på flere forskjellige punkter. Dette gir en sekvens av bilder som ser ut som flere skiver gjennom den avbildede område på pasientens kropp. En radiograf kan kombinere disse bildene for å lage 3-D bilder av skannede strukturer. Spiral CTS opp bilder i en spiral sti, noe som gir en kontinuerlig bånd i stedet for skiver. CT-skanning kan også skje med eller uten kontrastmidler.

Kortison for Back Pain

Kortison er et hormon som produseres naturlig i binyrene når kroppen er under stress, og er en viktig kjemisk for å redusere betennelse. Syntetisk-produsert kortison er ofte sprøytet inn i kroppens bløtvev, områder rundt ledd og sener, eller epidural regioner av ryggraden for å gi kortsiktig lindring av sene og felles ubehag eller smerter i neste og tilbake. Ifølge Gerard Melanga, MD, 60 prosent av pasientene krever bare en kortison injeksjon for å oppleve en viss grad av gunstig smertelindring.

Epidural Steroid Injection

Selv om det er tre hovedtyper av kortison injeksjoner, leger fore epidural steroid injeksjon for å lindre ryggsmerter. Den kortison steroid, som er annerledes enn de steroider misbrukt av idrettsutøvere, virker på betente nerveender snart etter en lege injiserer den inn i epidural regionen av ryggraden som omgir dura, en sekkliknende membran som omslutter ryggmargen og spinalnerver. Ved å redusere hevelse av spinal nerver, er det redusert smerte forbundet med forhold som isjias, spinal stenose, leddgikt og degenerative plate sykdom.

Prosedyre

Selv om detaljene i hver injeksjon prosedyren kan variere i forhold til pasienten og legen administrere skutt, er det noen alminneligheter om hva pasienten kan forvente. Pasienten kan ligge på magen, krøllet på hans side, eller sitte oppreist på X-ray tabellen. Legen så renser og anesthetizes injeksjonsstedet og bruker en live X-ray, kalt en gjennomlysning, for å hjelpe direkte nålen til epiduralrommet. Når du er der, legen først injiserer en kontrastvæske for å se etter nålen nøyaktighet og deretter injiserer kortison løsning. Etter prosedyren, hviler pasienten og blir overvåket i 15 til 20 minutter før du går hjem.

Fordeler og ulemper

Injeksjonen, administrert på stedet av smerte, er ofte en forebyggende første skrittet til kirurgi og kan gi pasienten akkurat nok mobilitet å fortsette med alternative terapeutiske og rehabiliterende programmer. I tillegg kan poliklinisk prosedyre bli utført ved hjelp av et lokalbedøvelsesmiddel som gir nesten umiddelbar lindring med minimale bivirkninger. Nervøse pasienter kan kreve IV sedasjon under inngrepet, noe som resulterer i en lengre rehabiliteringsperiode etter injeksjonen. Noen sårhet og lokale blødninger kan oppstå, så vel som en midlertidig økning i den innledende smerte. Ulemper ved langvarig bruk av kortison injeksjoner kan også inkludere vektøkning, økt blodtrykk og redusert bentetthet.

Risiko

Pasienter som ikke skal ha en kortison-injeksjon er de som lider av en lokal eller systemisk infeksjon, gravide kvinner, eller de med noen form for blødningsforstyrrelser eller tar blodfortynnende medisiner. Folk som bør være forsiktige når de vurderer prosedyren er de som kan være allergisk mot kortison løsning, har eksisterende hjertesykdommer eller har en pågående medisinsk tilstand som diabetes eller nyresykdom.

Betraktninger

Selv om smertelindring assosiert med kortison injeksjoner kan vare alt fra en måned til ett år, er det fortsatt bare en kortsiktig løsning på hva som kan være kroniske smerter. Sjelden kortison injeksjoner alene "fikse" det underliggende problemet. Når det er hensiktsmessig, bør pasientene bruke dem i forbindelse med noen form for terapeutisk program for å motta maksimal effekt.

Guide til Hjertekateterisering

Guide til Hjertekateterisering


Hjertekateterisering er en diagnostisk prosedyre utført på et sykehus eller sykehus-aktig setting av en erfaren kardiolog. Dette invasiv test er gjort for å se etter blokkeringer i koronararteriene, for å sjekke funksjonen av hjerteklaffene og for å overvåke hjertets pumpefunksjon. Basert på funnene i hjertekateterisering, kan en kardiolog fastslå hvilken behandling alternativer er best for pasienten.

Forberedelse

Å ha en hjertekateterisering er en stor beslutning. En av de viktigste oppgavene en lege og annet helsepersonell har er å riktig opplyse pasienter om prosedyren. Utdanning omfatter hva du kan forvente før og under prosedyren, samt postprocedure omsorg.

Pasienten og hans familie må helt forstår risiko, fordeler og komplikasjoner før du fortsetter. En samtykkeskjemaet må være undertegnet før prosedyren kan begynne, unntatt i nødstilfeller.

Før inngrepet er pasienten barbert og preparert med en antibakteriell løsning, slik som betadine. En beroligende gis til pasienten for å slappe av henne, men hun er fortsatt våken nok til å snakke med lege eller sykepleier.

Prosedyre

Hjertekateterisering er delt inn i to trinn: en høyre hjerte cath og en venstre hjerte Cath. Retten hjertet cath informerer legen av presset i hjertet og er svært nyttig for å diagnostisere hjertesvikt og hvor sterk hjertet er å pumpe. Den venstre hjerte cath viser blokkeringer i arteriene som forsyner blod til hjertemuskelen.

Prosedyren blir utført ved å sette inn et hult rør eller en kappe inn i arterien i lysken (lårarterie) eller armen (brakialarterien) og passerer den fleksible kateter gjennom denne kappe inn i hjertet. Kateterets spiss har en ballong som kan blåses opp og tømmes med en sprøyte ved den annen ende av kateteret, slik at det til å passere gjennom blodkarene.

Når kateteret er på plass, er et kontrastvæske injiseres inn i hjertet. Prosedyren for å injisere dette fargestoffet kalles også en arteriogram eller angiografi. Fargestoffet strømmer som blodet strømmer gjennom blodkarene og ventiler i hjertet, og muliggjør for legen å visualisere strømningen på en monitor. Innsnevring eller blokkering sammen med lekker ventiler kan ses på skjermen.

Komme tilbake til rommet

Legen kan eller ikke kan fjerne skjede plasseres i arterie i hjertekateterisering lab. Hvis han ikke gjør det, vil det bli fjernet av sykepleier eller tech etter at du har kommet tilbake til rommet ditt. Det kan ta en stund for blodfortynnende i systemet for å slites av, slik at sykepleieren kan vente en periode for å fjerne dette røret for å redusere risikoen for blødninger.

Etter at den er fjernet, kan manuelt trykk holdes på stedet og en trykkbandasje kan brukes. Hyppig overvåking er nødvendig for å sørge for at det ikke er blødning på stedet. Mange ganger er pasienter som kreves for å ligge på ryggen i flere timer. Smertestillende midler og tiltak kan iverksettes for å avlaste rygg og ben ubehag.

Risiko og komplikasjoner

Mens en hjertekateterisering er en vanlig prosedyre, risikoer og komplikasjoner finnes. Mange av disse er mindreårig, inkludert den vanligste komplikasjonen som blåmerker rundt innstikkstedet, på grunn av punktering av nålen og blodfortynnende om bord.

Andre komplikasjoner kan omfatte blødning rundt området, indre blødninger som følge av skade av lårarterien som kan forårsake en hematom, skade på koronararteriene som resulterer i en tåre, unormal hjerterytme som oppstår under inngrepet og selv nyresvikt fra kontrast eller fargestoff som blir injisert inn i arteriene. De mest alvorlige komplikasjoner som kan oppstå, selv om sjeldne, er hjerneslag og død.

Resultatene

Avhengig av resultatene av en hjertekateterisering, pasienten og hans lege bestemme behandling. Hvis blokkeringer er tilstede, kan legen bestemme seg for å behandle pasienten med medisiner, angioplasti (strekke fartøyet med en ballong), stenting (konstruert for å holde fartøyet åpen) eller koronar arterie bypass kirurgi. Hvis hjerteklaffene er defekt, kan pasienten kreve medisinering, videre overvåking eller ventil reparasjon eller erstatning kirurgi.

Mange kardiologer vil utføre en angioplastikk og / eller sette inn en stent for å korrigere eventuelle blokkeringer mens deres pasienten er i cath lab, i stedet for å bringe dem tilbake for en ekstra prosedyre.

Hvilke tester kan gjøres for å se blokkerte eggledere?

Hvilke tester kan gjøres for å se blokkerte eggledere?


Egglederne er slanke rør som strekker seg fra eggstokkene til en kvinne til hennes livmor, og gjennom hvilke egg passere. Blokkerte eggledere vil hindre denne prosessen fra forekommende og føre til sterilitet. Det er to tester som er mest brukt for å avgjøre om en kvinnes egglederne er blitt blokkert.

Effekter

Opptil 1/4 av ufruktbarhet tilfeller er resultatet av blokkerte egglederne. Tubal blokkering, sammen med tubal arrdannelse, kan være forårsaket av slike faktorer som infeksjoner i bekkenet, arrvev dannet etter et bekken kirurgisk prosedyre, eller en tilstand som kalles bekken endometriose. Dette er en sykdom som ser noen av vevet som linjer i livmoren sprer seg til eggstokkene eller til andre deler av en kvinnes reproduktive system. Statistikk viser at så mange som 40 prosent av infertile kvinner har dette problemet.

Betydning

Den hysterosalpingogram er normalt den første testen som vil bli benyttet for å oppdage om egglederne er blokkert. Den er utført i sykehus som bruker røntgen og en kontrastvæske. Fargestoffet vil bli injisert gjennom en kvinnes livmorhals under en hysterosalpingogram og inn i hennes livmorhulen; all den stund, hun blir overvåket via en serie av røntgenstråler. Åpne egglederne vil tillate dette fargestoff til å passere gjennom til bukhulen, som X-stråler gjør at teknikeren å se.

Betraktninger

Selv om det hysterosalpingogram viser at egglederne er åpne, betyr det ikke nødvendigvis at de fortsatt er normal og fungerer riktig. Slimhinnen inne egglederne kan sterkt skadet, men fortsatt tillate kontrastvæske for å gjøre det gjennom. Hvis de er alvorlig arrete, kan de ikke fungerer som den skal, og kan være ute av stand til å transportere et egg inn i livmoren. Arrete eggledere kan føre til det som kalles et svangerskap utenfor livmoren, der det befruktede egget sitter fast i røret og begynner å utvikle seg - en potensielt farlig situasjon.

Typer

Den andre vanlige test for å oppdage skader og blokkeringer i egglederne er laparoskopi. En svært lite snitt vil bli gjort i kvinnens navlen, og en slank, teleskoprør med et kamera på slutten vil bli satt inn i henne. Kameraet er i stand til å vise legene hva slags skade er til stede i livmoren og egglederne som kunne blokkere dem. Legene vil være på utkikk etter slike typer feil som arrvev, svulster, abnormiteter og effektene av endometriose,

Advarsel

Hvis en kvinne har en blokkert egglederen, kan en hysterosalpinogram bli en svært smertefull prosedyre. Dessuten er flere og flere leger utfører laparoscopies i sine kontorer for å kutte kostnader. Mens prosedyren skal bli billigere på denne måten, hvis det oppstår problemer eller tubal skade oppdages, vil en ny en sannsynligvis måtte gjøres på et sykehus innstilling uansett.

Forstørret prostatakjertel Informasjon

Forstørret prostatakjertel Informasjon


Prostatakjertelen er en mannlig reproduktive organ som ligger under blæren, foran endetarmen og som omgir urinrøret. Urinrøret er røret hvor urinen strømmer gjennom fra blæren. En forstørret prostatakjertel kan føre til press på urinrøret, noe som resulterer i urinering vanskeligheter. Den medisinske termen for forstørret prostata er benign prostatahyperplasi.

Symptomer

Symptomer på en forstørret prostata inkluderer problemer med å starte ditt flyten av urin og en svak strøm, hyppige stopp og start ved vannlating, dribbling på slutten av urin flow, anstrenge, en hyppig og presserende behov for å urinere, unnlatelse av å tømme blæren helt, urinveisinfeksjoner og blod i urinen.

Årsaker

Etter den tid en mann er 25 år gammel, hans prostata er omtrent på størrelse med en valnøtt og er helt utviklet. Selv om legene er ikke sikre på hva som forårsaker utvidelse, er det antatt at hormonendringer hos menn kan be sin vekst. Det oppstår vanligvis i eldre menn. Ifølge National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse, kan det også være forårsaket av dihydrotestosteron (DHT), et stoff som kommer fra testosteron. Selv om menn produserer mindre testosteron som de blir eldre, fortsetter de å akkumulere DHT, som kan fremme cellevekst.

Diagnose

Diagnose kan gjøres ved informasjon om dine symptomer, en digital endetarms eksamen og en urinprøve. Andre tester som kan brukes for å bekrefte en forstørret prostata inkluderer transrectal ultralyd (en ultralyd probe settes inn i endetarmen), urodynamiske trykk-flow studier (mens du urinerer en måling er tatt av blæretrykk og funksjon), cystoskopi (a tynn slange med en tent objektivet er plassert inn i urinrøret) og intravenøs pyelogram eller CT urogram (røntgen med kontrastvæske).

Komplikasjoner

Komplikasjoner kan skyldes en forstørret prostata. Akutt urinretensjon er en smertefull tilstand hvor du plutselig ikke kan urinere. Det kan kreve et kateter for å tømme blæren. Hyppige urinveisinfeksjoner kan forekomme, og kirurgi kan være nødvendig for å hindre dem. Blærestein er små mineralmasser som dannes i blæren og føre til irritasjon, infeksjoner, blodig urin og kan hindre flyten av urin. Veggen av blæren kan svekke grunn av gjentatt manglende fullstendig tømme blæren. Hydronefrose er en tilstand av hevelse i nyrene på grunn av urin som ikke blir drenert.

Behandling

Behandling kan innebære medisiner som alfablokkere (Hytrin, Floxmax, Uroxatral og Cardura), hemmere (Proscar og Avodart) eller en kombinasjon av disse legemidlene. Mikrobølgeovn terapi er en prosedyre som bruker varme for å fjerne den indre delen av forstørret prostata. Transurethral nål ablasjon er radiobølger for å fjerne den delen som blokkerer flyten av urin. Interstitiell laser terapi eradicates prostata vev som er overgrodd.

Kirurgi

Kirurgi kan være et alternativ hvis symptomene er alvorlige eller hvis komplikasjoner er involvert. Det finnes flere typer kirurgi inkluderer transuretral reseksjon, der overflødig prostata er fjernet; transurethral snittet, der små snitt er gjort i prostata; laserkirurgi, hvor forstørret vevet ødelegges; og åpen prostatektomi, der kirurgen fjerner den indre delen av prostata.

Livsstil endringer

Du kan gjøre endringer som kan bidra til å lindre symptomene på en forstørret prostata og for å holde hvis fra å bli verre. Begrense kveld drikker, koffein, alkohol, diuretika, antihistaminer og decongestants. Gå på do så snart du har trang til å urinere og planlegge dine besøk med jevne mellomrom. Du bør også holde deg aktiv og holde varmen. Mangel på mosjon og kulde kan forårsake urinretensjon.