Digidexo.com

er polypper i galleblæren farlig

Galleblæren Polyp Treatment

Noen leger mener at galleblæren polypper kan innvarsle begynnelsen av galleblæren kreft. Det er like mange, men som ikke er enig, siden den forbindelse er ekstremt sjeldne. Polypper på galleblæren er knuter som stikker ut fra orgelet fôr. Mens noen polypper er faktisk svulster, som kan være enten godartet eller kreft, andre er kolesterol avleiringer som pinne til orgelet veggen. Alternativ behandling avhenger av type polypp identifisert.

Laparoskopisk galleblæren kirurgi

Polypper mindre enn en centimeter i størrelse er vanligvis ikke kreft, og kan fjernes ved laparoskopisk kirurgi. Dette innebærer å gjøre små snitt i buken der karbondioksid pumpes å forlenge kirurgens visningsområde. Flere laparoskopisk video-enheter er lettet i snittene og hektet til en videomonitor for å vise det operative området. Polypper kan fjernes uten ytterligere kirurgi med mindre kreft er identifisert.

Laparoskopisk kirurgi er et populært valg fordi det er tryggere enn åpen kirurgi, er den postoperative smerter nivå lavere, er utvinning tid kortere, og en rask retur til normal aktivitet er forventet. Det kan ofte bli utført på poliklinisk basis.

Cholescystecomy (galleblæren fjerning)

Polypper større enn én centimeter i størrelse er ofte kreft. I noen tilfeller, sprer kreft fra foringen inn i galleblæren og utover. I slike tilfeller fjerning av alt det berørte området er nødvendig med kirurgiske cholescystecomy. Mens i noen tilfeller som er tilstrekkelig behandling, i andre kjemoterapi oppfølging kan være nødvendig.

En cholescystecomy er åpen kirurgi krever en to- til fire-tommers snitt i den øvre del av magen på høyre side. Vevet rundt organet og lymfekjertler sendes til laboratoriet for biopsi inntil alt cancer antas å bli fjernet fra området.

Hva kan man forvente før, under og etter operasjonen

En fysisk eksamen og x-stråler er nødvendig før operasjonen. Når de er ferdig, vil kirurgen skissere hvilken fremgangsmåte som skal brukes, og svare på dine spørsmål.

Kolon rensing er vanligvis nødvendig, og pasientene kan bli pålagt å følge en streng diett i flere dager før inngrepet. Kirurgen kan stanse bruk av betennelsesdempende legemidler, blodfortynnende, slankepiller, vil johannesurt og vitamin E. Pasienter bli bedt om å dusje før kirurgi, ved hjelp av antibakteriell såpe.

Under operasjonen pasienter gis en sykehusklær til å bære, og det kirurgiske området er sterilisert. En IV startes for å holde kroppen hydrert og å tilveiebringe en mekanisme som medisiner kan benyttes hvis nødvendig. En anestesilege vil administrere anestesi og overvåke pasienten gjennom hele operasjonen.

Etter operasjonen blir snittene sydd eller stiftet lukket, og en steril bandasje er brukt. Polikliniske klienter vil få lov til å gå hjem når bedøvelsen har slitt av, og vitale tegn tilbake til det normale. Sykehuspasienter kan forvente en eller to dager i innleggelse omsorg.

Galleblæren polypp Symptomer

Ifølge University of Maryland Medical Center (MMC), galleblæren polypper er små svulster eller vekster noen ganger oppdaget under testene. Dersom polypper er liten (mindre enn 10 mm), utgjør de ingen risiko, men hvis de er større enn 15 mm, er det vanligvis nødvendig å ha dem kirurgisk fjernet som de øker risikoen for galleblærekreft.

Små polypper

UMMC sier at polypper under 10 mm i størrelse bære ingen spesifikke symptomer, og Merck Manuals enige, sier at galleblæren polypper generelt har ingen symptomer.

Større Polypper

UMMC sier at store polypper er fjernet for å unngå mulige kreft-relaterte tilstander i galleblæren som carcinoma og cholangiocarcinom. Imidlertid er disse forholdene anses sjeldne av Merck Manuals.

Karsinom Symptomer

Merck Håndbøker stat galleblærekreft er en kreft type svulst, vanligvis sett i amerikanske indianere, folk med store gallestein (større enn 3 cm) og personer med omfattende galleblæren forkalkninger. Symptomer omfatter smerter, vekttap og abdominal masse.

Cholangiocarcinom Symptomer

Cholangiocarcinom er gallegang svulster sett i to i 100.000 mennesker. Når funnet, er de oftest ondartet. Merck Håndbøker staten bare vage symptomer for denne tilstanden i form av magesmerter, vekttap og anoreksi.

Betraktninger

Galleblæren polypper ikke direkte forårsake symptomer i de fleste, og er sjelden funnet i mennesker under testing. The Merck Manuals staten, "De er funnet i ca 5% av folk under ultralyd."

Galleblæren fjernes Problemer

Galleblæren er en ikke-essensiell organ som sitter under leveren på høyre side av magen. Orgelet er formet som en pære og inneholder fordøyelses væske kalt galle som er sluppet inn i tynntarmen. Ifølge Mayo Clinic, gallestein er solide forekomster av fordøyelsesvæske som kan utvikle seg i galleblæren. Mennesker som opplever symptomer på gallestein må ha sin galleblæren tatt ut. Noen ganger er det komplikasjoner knyttet til galleblæren fjerning kirurgi.

Gallestein

Gallestein er en relativt vanlig sykdom i USA Ifølge National Institute of Health galleblæren fjernes (kolecystektomi) er en av de hyppigst utførte operasjoner.

Hvis gallestein er ikke plagsom de ikke vanligvis krever behandling. Men hvis du opplever hyppige galleblæren angrep, legen din vil mest sannsynlig anbefale at du gjennomgår en kolecystektomi.

Kirurgi

Det store flertallet av cholecystectomies er minimalt invasive prosedyrer utført med laparoskopi (veldig små snitt).

Hvis testene indikerer galleblæren har akutt betennelse eller arrdannelse fra tidligere operasjoner, kan kirurgen bestemmer seg for å utføre åpen kirurgi for å fjerne galleblæren. En åpen kirurgi krever en ca seks-tommers snitt i øvre høyre del av magen.

Ifølge National Institute of Health, er åpen kirurgi nødvendig i bare 5 prosent av galleblæren operasjoner.

I løpet av omtrent en time operasjonen vil du være under narkose.

Anestesi Risks

NIH sier risikoen forbundet med anestesi inkluderer pustevansker, uregelmessig hjerterytme, lungebetennelse og blodpropp. Blotter blodpropp er mest sannsynlig skje i bena eller i lungene.

Bivirkninger kan også omfatte kvalme, oppkast og delirium (midlertidig mental forvirring). I sjeldne tilfeller hjerteinfarkt og hjerneslag kan skyldes generell anestesi.

Recovery

Pasienter vanligvis forblir på sykehuset for en dag etter laparoskopi og to til seks dager etter åpen galleblæren fjernes.

Under utvinning kan du bli bedt om å bære trykk strømper på bena for å forhindre dannelsen av blodpropper fra forming. Trykk strømper også oppfordre blodet å sirkulere skikkelig.

Hvis du opplever overdreven blødning, er i alvorlig smerte eller har feber, kan sykehusopphold være lengre.

Mulige problemer

De potensielle problemer i forbindelse med galleblæren fjernes kirurgi er blødning, infeksjon og mulig skade på tynntarmen eller i den felles gallegang. Den felles gallegang bærer gallen fra leveren og galleblæren inn i den øvre er av tynntarmen.

Ifølge National Digestive Disease Information Clearing House, skade på felles gallegang er den hyppigste komplikasjonen av galleblæreoperasjon. Det kan resultere i en potensielt farlig og smertefull infeksjon. Når skaden er mindre kan det behandles ikke-kirurgisk. Hvis skaden er alvorlig ytterligere operasjon kan bli nødvendig.

Galleblæren symptomer etter operasjonen

Galleblæren symptomer etter operasjonen


Galleblæren kirurgi er fjerning av galleblæren. Dette er ofte gjort når en pasient lider av gallestein, betennelse eller infeksjon i galleblæren. Folk som har hatt sin galleblæren fjernet kan leve et normalt liv, men de må være mer forsiktig med hva de spiser. Symptomer som presenterer etter galleblæreoperasjon kan variere fra smerte ved snittstedet til oppblåsthet, kvalme og oppkast, så vel som symptomer av sjeldne, men mer alvorlige komplikasjoner, slik som indre blødninger.

Operasjonen

Det er to måter å utføre galleblæreoperasjon. Den første er den tradisjonelle måten, der et stort innsnitt er gjort under høyre side av brystkassen. Galleblæren blir deretter kuttet løs og fjernes gjennom denne åpning. Det tar mellom en og to timer, og sykehusoppholdet gjennomsnitt mellom to til fem dager. Den andre måten å utføre operasjonen er gjennom theuse av laparoskopiske verktøy. Fire svært små snitt er gjort i kroppen: En under navlen, to i magen og en under ribbeina. En liten lys er satt inn gjennom en åpning, og små fjernstyrte kirurgiske verktøy er satt inn gjennom resten. En kirurg bruker disse verktøyene for å fjerne galleblæren. Operasjonen tar mellom ett til to timer, og kan også gjøres på poliklinisk basis.

Vanlige symptomer

Etter operasjonen mange mennesker har pågående symptomer, slik som smerte i magen, så vel som oppblåsthet og gass. Diaré er også vanlig og kan vare i flere uker. De fleste lider også av smerte i magen og skulderen som er et resultat av den gass som brukes for å blåse opp brysthulen (brukt i begge typer av operasjoner). Denne smerten varer vanligvis fra en til fire dager, men kan vare i opptil en uke. I tillegg kan musklene verke som en bivirkning av bedøvelsen, og du kan ha litt kvalme i tillegg.

Sjeldne symptomer

Noen ganger er det sjeldne komplikasjoner under galleblæreoperasjon. Hvis du har sterke smerter i magen etter operasjonen, kan dette være et tegn på at noen gallestein har lekket eller blitt skjøvet inn i gallegang eller bukhulen. I tillegg, hvis du utvikler en plutselig høy feber, kan dette være en indikasjon på at det var en skade på leveren, felles gallegang eller en infeksjon på innsnitt området. Slike symptomer bør få deg til å oppsøke medisinsk behandling umiddelbart.

Forebygging / løsning

Selv om din galleblæren er fjernet, kan problemer med gallen fortsatt forekomme. Produksjonen kan bremse ned, produsere tykk, svak galle, eller det kan fremskynde, forårsaker du å måtte kjøre for toalett kort tid etter hvert måltid. For å forhindre slike bekymringer, spise en godt balansert kosthold med frukt og grønnsaker, og unngå fet mat og koffein og alkohol, som alle er kjent for å utløse mer produksjon av galle i leveren.

Betraktninger

Det er noe uenighet om ikke fullstendig fjerning av galleblæren er nødvendig i enkelte tilfeller, for eksempel når problemet er polypper, som ikke skaper symptomer, eller små gallestein som kan administreres med et riktig kosthold. Noen leger mener at kirurgi er over utført, og at pasienter bør læres skikkelig vare på sine galleblæren i stedet for bare å fjerne den.

Galleblæren Betennelse Symptomer

Galleblæren kan være et lite orgel, men det er i stand til å forårsake betydelig ubehag når den ikke fungerer som den skal. Den vanligste skyldige av galleblæren ubehag er gallestein, som kan hindre flyten av galle gjennom cystisk kanalen. Når dette skjer, blir galleblæren betent, forårsaker kolecystitt, en tilstand som ofte fører til en smertefull galleblæren angrep. La oss gå gjennom de vanligste typene av galleblæren betennelse og tilhørende symptomer.

Akutt Cholecystitis

Den plutselige utbruddet av galleblæren smerte kalles akutt kolecystitt. Gallestein er til stede i 95 prosent av tilfellene. Lider vanligvis opplever uutholdelig smerte i øvre abdominal kvadrant, og ubehaget ikke avtar - en annen ledetråd at dette er en galleblæren problem. I noen tilfeller, som følger infeksjon fluid fyller organ og fører til en fortykning av sine vegger.

Av og til oppstår akutt galleblærebetennelse hos personer som ikke har gallestein. Dette er en mer alvorlig form for galleblæren problem, og som etter store fysiske traumer forårsaket av kirurgi, alvorlig sykdom, langvarig feedings gjennom en IV, og utvidet faste. Personer med nedsatt immunforsvar også kan bli offer for denne tilstanden.

Kronisk Cholecystitis

Kronisk kolecystitt er preget av en pågående betennelse i galleblæren forårsaket av gallestein eller "slam" (ørsmå partikler av gallestein). Personer med denne tilstanden vil oppleve regelmessige episoder av galleblæren smerte, kalt biliær kolikk. Venstre ubehandlet, kan galleblæren etter hvert utvikle arrvev, krymper i størrelse som det gjentatte ganger fylles med galle som blir blokkert og tykner orgel vegger.

Galleblæren angrep og Pain

Smerte er den enkelt vanligste symptomet på en galleblæren angrep, uansett om din kolecystitt er akutt eller kronisk. Det karakteristiske er galleblæren smerter som varer i timevis, og vokser i alvorlighetsgrad som tiden går. Angrep kan vare opp til 12 timer, med smerter nådde sitt høydepunkt ca 1 time etter utbruddet. Smerten vil merkes i den øvre abdominal kvadrant, som vanligvis er ganske øm ved berøring. Dyp pusting vil forverre smertene.

Andre symptomer på en galleblæren angrep

Muskelstivhet kan utvikle seg i det berørte området. Feber ledsaget av frysninger kan være til stede, også, spesielt hos dem som opplever akutt galleblærebetennelse.

Eldre folk noen ganger oppleve et angrep på en annen måte, med symptomer som er ganske vag. Disse kan variere fra generell sykdomsfølelse til kvalme, oppkast, tap av appetitt og tretthet.

Når å søke legehjelp

Smerter fra betennelse i galleblæren er vanligvis nok til å overbevise folk flest å ringe legen sin. Hvis symptomene varer mer enn en dag, og du mistenker at galleblæren problemer, bør du lage en lege avtale.

Søk medisinsk hjelp hvis smerte er plutselig og alvorlig som dette kan tyde på en potensiell ruptur av galleblæren.

Skulle en høy feber være til stede, da dette kan også signalisere farlige komplikasjoner ringe legen din med en gang. Noen tegn til gulsott, som gulfarging av øyne og hud, bør undersøkes med en gang, også.

Behandling

Sykehusinnleggelse kombinert med kosttilskudd restriksjoner, antibiotika og smertestillende medikamenter er noen av behandlingene din lege kan forskrive hvis galleblæren er betent. IV væsker kan bli gitt, så vel, og magen kan suges å holde den fri for overflødig væske bygge opp.

I akutte tilfeller kan legen anbefale fjerning av galleblæren (kolecystektomi). Dette oppnås vanligvis laparoskopisk, som krever små snitt og en utvinning tid av flere dager. Fordøyelsessystemet vil fortsatt være i stand til å fungere normalt uten galleblæren.

Symptomer på galleblæren problemer

Symptomer på galleblæren problemer


Galleblæren symptomer kan krype opp på deg plutselig, forlater subtile hint om at et problem er i sjakk. Hvis du ignorerer skiltene og ikke gjøre endringer i kostholdet, kan resultatet bli en helt ut galleblæren angrep som kan la deg vred seg i smerte. En fet kosthold, fedme, alkoholmisbruk, høyt kolesterol og arv er alle faktorer som spiller en stor rolle i helse og effektivitet i galleblæren.

Hva er galleblæren?

Galleblæren er et lite, pod formet organ som samler galle som produseres av leveren. MedlinePlus forklarer at gallen som er lagret innenfor rammen av galleblæren hjelper kroppen fordøye noen fet mat som spises; senere slippe den ut i tolvfingertarmen (øvre del av tynntarmen). Noen ganger danner kolesterol solid innskudd (gallestein) som kan danne hindringer mellom galleblæren og galle duct, eller betennelse. Resultatet er ofte en galleblæren angrep.

Høyre side

Et symptom på at galleblæren kan være å gi deg et problem er smerter i øvre høyre kvadrant av magen. Må ikke forveksles med akutt blindtarmbetennelse smerter, som ligger i nedre del av magen, melder Mayoclinic at smerten av en galleblæren angrep kan også stråle ut til skulderbladene, med smerter som varer mellom 30 minutter og flere timer.

Forstoppelse, gass, oppblåsthet og Chalky Krakker

Symptomer på overhengende galleblæren problemer kan begynne med en kontinuerlig følelse av bloat sammen med tilbakevendende gass. Kritt eller lys avføring, kan også utvikle med en merkbar endring i konsistens. Ifølge gallbladderattack.com, er den mest oversett symptom på en galleblæren problem forstoppelse --- dette symptomet kan være relatert til så mange andre fordøyelsessykdommer at hvis forstoppelse eksisterer som et eneste symptom, en tilkobling er ikke ofte gjort.

Fever

Merck Håndbøker forklarer at feber følger galleblæren smerter i omtrent en tredjedel av de diagnostiserte tilfeller av en galleblæren angrep. Feber begynner vanligvis som en lav karakter temperatur, noe som toppene over 100,4 grader Fahrenheit. På denne tiden er det viktig å ta kontakt med din lege for å hindre en farlig høy feber og mulige komplikasjoner som kan følge.

Bile Obstruksjon

En gallegang obstruksjon som er forårsaket av en opphoping av gallestein som skaper en blokkering kan være en livstruende situasjon som må behandles raskt. Ifølge University of Maryland Medical Center, kan en gallegang obstruksjon føre til gulsott, blodtrykksfall, urolig mage og oppkast, og mørk urin.

Organisk galleblæren rens

En tre-dagers organisk galleblæren rens inneholder to enkle ingredienser: olivenolje og sitronsaft. Drikker eplejuice eller spise mange økologiske epler før en rens hjelper mykne noen steiner i galleblæren, noe som gjør dem lettere å passere. Det hjelper også rense ut gallegangene som kobler leveren til galleblæren.

Starte rens

Før du starter rens, få godkjenning fra legen din. Enkelte individer kan ha store steiner i sine galleblæren, som vil være uhyre smertefullt og til og med farlig å passere på egen hånd. Har legen sjekke om det er gallestein i systemet ditt, og bestemme størrelsen.

For de to første dagene av rens, skal du spise så mange økologiske epler som du kan, eller drikke økologisk eplejuice. Ingen annen mat eller drikke er tillatt under rens, for å gjøre den mer effektiv. Hvis du velger å drikke eplejuice, må det bli presset frisk fra økologiske epler. Pre-laget organisk saften må være fri for tilsetninger, som for eksempel askorbinsyre.

Mens økologiske epler er å foretrekke, kan du bruke vanlige epler så lenge de er grundig rengjøres for å fjerne eventuelle voksaktig rester eller mulige plantevernmiddelrester. Kjerner må også fjernes, siden de kan akkumulere eventuelle pesticidspraying giftstoffer.

Galleblæren rens

På den siste av de tre-dagers rens vil du være å skape en blanding som vil skylle leveren og galleblæren. Til middag, drikke en kopp sviske juice for å hjelpe ting begynner å strømme. Før sengetid, bland 1/2 kopp extra virgin olivenolje med saften av en organisk sitron. Rist godt og drikke, deretter legge seg ned umiddelbart på høyre side slik at blandingen vil bosette seg i galleblæren.

Ligge i 30 minutter før du flytter til en annen posisjon. Til frokost neste dag, drikke en kopp sviske juice, som vil oppmuntre kroppen til å frigjøre gallestein gjennom hyppige avføringer.

Etter rens

Når du har fullført rens, introdusere mat i dietten din sakte. Start med å spise frisk frukt, og deretter gå videre til normal mat. Forhindre gallestein buildup ved å forbedre kostholdet, og unngå for mye fettrik mat. Spis hyppige, små måltider for å hindre opphoping av galle i galleblæren, noe som bidrar til stein formasjon.

Hvordan diagnostisere en galleblæren angrep

Galleblæren ligger på øvre høyre side av magen. Det fungerer som et reservoar for å lagre galle fra leveren som utskilles i tarmen for å hjelpe deg å fordøye fett. Galleblæren kan bli syk, utvikle gallestein, polypper eller kreft, eller det kan bli dysfunksjonelle. I mange tilfeller, galleblæren angrep er på grunn av det faktum at galleblæren er blitt dysfunksjonell fra gallesten som er blitt dannet. Disse steinene kan også blokkere av cystisk eller felles gallegang av galleblæren, forårsaker en alvorlig galleblæren angrep som krever øyeblikkelig legehjelp.

Hvordan diagnostisere en galleblæren angrep

Symptomer som kan tyde på en galleblæren angrep

Du kan være å ha en galleblæren angrep hvis du føler en moderat eller alvorlig smerte i øvre høyre del av magen rett under brystkassen. Smerten er vanligvis konstant og kan stråle rundt deg tilbake, som varer fra 30 minutter til flere timer. I sjeldne tilfeller kan smertene bli følt i midten av den øvre del av magen, under brystbenet, og kan forveksles med et hjerteinfarkt.

Hvis du opplever smerter i øvre del av magen etter at du har spist et fett måltid du kan ha en galleblæren angrep. Du kan også oppleve diaré, en følelse av fylde i magen, gass, kvalme, oppkast raping, og / eller magesyre backwash i halsen eller munnen.

Hvis smerten er alvorlig, invalidiserende eller du har feber, kan du ha en mer alvorlig angrep fra en infeksjon eller betennelse i galleblæren. Dette kan forårsakes av en hindring slik som en gallesten. Angrepet kan bli alvorlig smertefulle og kan vare fra 30 minutter til så lenge som 15 timer. Hvis du opplever alvorlige galleblæren smerte med feber og frysninger, bør du ringe legen din med en gang.

Hvis du oppleve en galleblæren angrep, vil du sannsynligvis oppleve mer. Dette er et annet tegn på at problemet kan være galleblæren. Det er vanligvis et mønster av angrep for hvert individ. Noen mennesker opplever hyppige angrep, mens andre har dem på tilfeldig basis.

Legen kan avgjøre om og hvorfor du har galleblæren angrep. Legen vil undersøke deg og gjøre ett eller flere av følgende tester: en blodprøve, ultralyd, røntgen, computertomografi (CT), magnetisk resonans imaging (MRI) eller hydroksyl iminodiacetic acid (HIDA) test for å måle funksjon av galleblæren. En endoskopisk retrograd cholangiopancreatography (ERCP) er en fremgangsmåte hvori et rør er plassert ned i halsen, inn i tynntarmen, for å sprøyte fargestoff inn i kanalene av galleblæren, lever og pankreas, så de kan ses på røntgen.

Slik Clear galleblæren Stones Naturligvis

Slik Clear galleblæren Stones Naturligvis


Galleblæren er en fire-tommers organ under leveren som fungerer som et reservoar for galle. Bile er avgjørende for fordøyelsen av fett i tynntarmen, slik at galleblæren, som ligner en sekk, holder på galle deretter leverer den etter behov. Gallestein har en tendens til å utvikle seg sakte over tid, i en prosess som kalles gallesten. Små gallestein ofte kommer og går med ingen smerte og ingen symptomer. Men når gallestein blir betente, kan smertene være intens og tiltak må iverksettes.

Slik Clear galleblæren Stones Naturligvis

Alternativer

•  Diskuter alternativene for behandling med legen din. Hvis dine gallestein er små og ikke forårsaker nok smerte for deg å endre din daglige rutine, med legen din kan diskutere naturlige måter prøve å fjerne steinene. Disse inkluderer vaktsom venter: noen ganger steinen passerer på egen hånd. En annen måte å prøve å skylle ut steiner er ved å drikke mye vann, eller intravenøs hydrering og oksygenbehandling.

Unngå ubekreftede påstander om tonics og metoder. The Mayo Clinic advarer at en naturlig middel, kalt en "galleblæren rens '' eller" flush "," som bruker olivenolje og saft tatt over flere timer for å prøve å rense kroppen for gallestein, har ingen pålitelig bevis for å sikkerhetskopiere den. Gastroenterolog Michael Picco av Mayo Clinic skriver: "talsmenn hevder at galleblæren rensing bidrar til å bryte opp gallestein og stimulerer galleblæren å løslate dem i avføring. Selv olivenolje kan fungere som et avføringsmiddel, er det ingen bevis for at det er en effektiv behandling." '

Bile salttabletter oppløse små kolesterol steiner sakte. Gallesalt-tabletter laget av ursodiol, et gallesyre som produseres naturlig i kroppen, arbeidet ved å redusere produksjonen av kolesterol og ved oppløsning av kolesterol i galle slik at det ikke kan danne stener. Mange leger foretrekker ursodiol for pasienter som søker ikke-kirurgiske behandlinger fordi det synes å ha færrest bivirkninger. Fordelene med ursodiol er ikke permanent, men. Gallestein tendens til å gjenta seg innen fem til ti år, så mange mennesker ta stoffet på ubestemt tid. Det blir ofte solgt under navnet Urso eller Actigall.

Hint

  • Gallestein som blokkerer cystisk duct, som tiltrer galleblæren og felles gallegang, kan være svært alvorlig og kan raskt føre til infeksjon. Infeksjon er ekstremt farlig og livstruende hvis det sprer seg til andre deler av kroppen, en tilstand som kalles sepsis. Hvis du mistenker at du har en infisert gallestein, bør du oppsøke lege umiddelbart.

Galleblæren kreft behandling

Galleveier består av organer som bidrar til transport galle, som hjelper fordøye mat, fra leveren til tynntarmen. I 2009, National Cancer Institute anslår at nærmere 10.000 nye tilfeller av galle kreft vil bli diagnostisert i USA, men bare ca 3000 av disse er galleblæren kreft. Galleblæren kreft er sjelden i USA. Galleblæren samler galle (en væske som bidrar til å fordøye fett), og er under leveren. De fleste galleblæren kreft starter i slim kjertler som linje galleblæren, noe som gjør det til et adenokarsinom, som er en kreft som starter i kjertelvevet.

Bakgrunn

Galleblæren kreft blir ofte kategorisert under galleveiskreft, sammen med kreft i gallegangene, som også kalles cholangiocarcinoma (Chabner, Lynch, og Longo, 2008). Visse etniske grupper, som indianere og latinamerikanere, har en høyere forekomst av galleblæren kreft, men årsakene bak dette er ikke fullt ut kjent.

Risikofaktorer og symptomer

Risikofaktorer for galleblæren kreft inkluderer en historie med gallestein, galleblæren polypper, har en kronisk salmonella-infeksjon og eventuelle galle cyster (Chabner, Lynch, Longo, 2008). Kvinner er mer sannsynlig å få galleblæren kreft enn menn, kaukasiere har høyere risiko enn afrikansk-amerikanere, og risiko for kreft i galleblæren øker også med alderen.

Symptomer på galleblæren kreft inkluderer gulsott, feber og magesmerter. Oppblåsthet er et vanlig symptom, og kvalme og oppkast kan være til stede. På grunn av generell karakter av disse symptomene, kan galleblæren kreft være vanskelig å diagnostisere tidlig. I de tidlige stadiene av GBC, kan det ikke være noen symptomer i det hele tatt.

Behandling

Den eneste kurativ behandling for galleblæren kreft er kirurgi, men mindre enn 30 prosent av pasientene har sykdom som kan være fullt herdet (Chabner, Lynch, og Longo, 2008). Når en diagnose av cancer i galleblæren er gjort, er den anbefalte et radikal kirurgi cholecystektomi, som er fjerning av galleblæren, pluss to centimeter eller mer av galleblæren seng (2008). Lymfeknuter bør også bli fjernet for å vurdere for spredning av sykdommen. Hvis leveren er involvert, bør den berørte del av leveren tas ut.
For personer med kreft kan ikke tas helt ut med kirurgi, stråling og kjemoterapi kan gis for å kontrollere sykdommen og gi lindring av symptomer. Flere store kreftsentre som Memorial Sloan-Kettering Cancer Center i New York utforsker biologisk terapi, som er legemidler som påvirker reproduksjonen av kreftceller. Mange større kreftsentre har kliniske studier tilgjengelig.

Prognose

Prognosen for pasienter med kirurgi for GBC avhenger av stadium av kreft. Hos pasienter som har sykdommen er helt fjernet ved kirurgi, er de fem-års overlevelse mellom 20 og 50 prosent (Chabner, Lynch, og Longo, 2008). De fleste galleblæren kreft er diagnostisert på et avansert stadium på grunn av deres uspesifikke symptomer, og prognosen for disse kreftformene er dårlig.

Fremtidige Veibeskrivelse

På grunn av den relative sjeldenhet av denne typen kreft, har det vært få omfattende kliniske studier. De fleste studier på galleblæren kreft har blitt gjort på enkeltinstitusjoner med små grupper av pasienter.

Hvordan vet du om du har galleblæren Stones?

Hvordan vet du om du har galleblæren Stones?


Gallestener, som er krystallisert stener laget av kolesterol, gallesalt og bilirubin, er forårsaket av en ubalanse av galle. Buildup fører solide steiner som reiser fra brystet og magen til tarmene. Å finne ut om du har gallestein er avhengig av tålmodighet og betaler oppmerksomhet til kroppen din. Lære å finne ut om du har galleblæren steiner kan hjelpe deg med å finne kilden til smerte og besøke en lege for å løse et potensielt farlig problem.

Bruksanvisning

Finn kilden til smerte. Galleblæren steiner forårsake smerte på høyre side av brystet eller skulderblad. Denne smerten er forårsaket av steiner i dine gallegangene.

Gni på høyre side av magen for smerte. De gallestein gni mot innsiden slimhinnen i magen til å forårsake en øm, men likevel skarp smerte som kan resultere i at du ikke er i stand til å gå.

Sjekk dine pustemønster. Gallestein kan skade så mye at pusten kan bli smertefullt. Overvåk inhaling og exhaling og gjøre oppmerksom på hvor ofte du har skarpe smerter.

Observer unormal kvalme, oppkast, gass eller kvalmen. Med irritasjon i magen, kan magen bli opprørt og starte unormal oppkast eller diaré.

Easy Galleblæren & Liver Cleanse

Å gjøre en enkel galleblæren og leveren rens et par ganger i året for å fjerne giftstoffer fra leveren og hindre stein formasjon i galleblæren er en god idé. En rens er enkel og består av ingredienser du kan enkelt finne i hjemmet eller dagligvarebutikk.

Forberedelse

For å forberede leveren og galleblæren for en rens, tilbringe to dager å spise så mange epler som du kan. Økologiske epler er å foretrekke fordi de ikke inneholder sprøytemidler. Du kan bruke vanlige epler så lenge du vaske dem grundig for å fjerne beskyttende voks som kan havnen plantevernmidler. For de som ønsker å drikke rene økologiske eple juice, se etter ferske presset, additiv-frie versjoner.
Apple juice hjelper mykne noen steiner i galleblæren og gjør dem enklere å passere under rens.
Før du starter noen rens, få legen din OK. Galleblæren steiner kan bli ganske store, noe som gjør det ekstremt smertefullt og farlig å passere dem naturlig. Legen din kan være lurt å sjekke galleblæren for steiner og bestemme deres størrelse før en rens.

Galleblæren og leveren rens

Etter to dager med inntak av epler eller fersk juice, vil du rense galleblæren og leveren. Rundt middagstid, øke bevegelse gjennom tarmen ved å drikke en kopp sviske juice. Ved sengetid, drikke en rensende blanding av saften fra en økologisk sitron og ½ kopp extra virgin olivenolje. Bland sammen grundig og drikk, ligger umiddelbart på høyre side når du er ferdig. Ligger på din side oppfordrer blandingen til å gå mot leveren og galleblæren, noe som gjør rens mer effektiv. Hold deg på din høyre side i 20 minutter før du bytter posisjoner.
Før frokost neste dag, drikke en kopp sviske juice å øke avføring for fjerning av eventuelle gallestein.
Den kvelden, har et lett måltid å sakte innlemme solid mat i kostholdet ditt. Unngå fremtidige oppbygging av giftstoffer og steiner ved å unngå fet og bearbeidet mat.

Galleblæren Flush Hjem Utbedring

Ifølge Mayo Clinic, er en galleblæren rens et middel for å fjerne gallestein; men det er ingen bevis for at en rens kan forebygge eller behandle gallestein. De som bruker en galleblæren flush hjem rette hevde at det stimulerer og fjerner steiner fra galleblæren fjernes gjennom avføring.

Forberedelse

For å gjøre et hjem rette galleblæren flush, begynner to dager før ved å spise økologiske epler. Økologiske epler er foreslått fordi de ikke inneholder sprøytemidler, men du kan også bruke vanlige epler hvis du renser dem om å fjerne voksaktig protectant som kan inneholde kjemikalier. Epler brukes til å myke steiner som ligger i galleblæren, som gjør dem mer effektivt å passere for en grundig rengjøring.

Oppsøk en lege godkjennelse før du gjør en galleblæren flush. Stones kan være store, noe som gjør dem farlig å passere på egen hånd. Legen kan være i stand til å analysere stein formasjon og finne ut om de er trygge å passere med et hjem rette.

Galleblæren Flush

Når du har fullført to dager med konsumere epler, kan en galleblæren flush hjem middel brukes til å rense den fra steiner. Etter siste måltid på dagen, drikke en kopp sviske juice å øke bevegelsen i tarmen. To timer senere, drikke en olivenolje blanding av ½ kopp olje og saften av en sitron. Når du er ferdig med å drikke blandingen, lå på venstre side umiddelbart å be oljen å kjør mot galleblæren. Lå i den posisjonen i 20 minutter før han flyttet til en annen posisjon.

Neste morgen, drikke en kopp sviske juice å be avføring. I løpet av dagen, vil du bruke toalettet mange ganger, fjerne potensielle gallestein. Til middag den kvelden, har et lett måltid til å begynne å innføre faste stoffer mat tilbake i kostholdet.

Betraktninger

Ifølge Mayo Clinic, er det noen bivirkninger som må bli anerkjent. Oppkast, diaré og kvalme fra olivenolje blanding kan påvirke noen individer gjør en galleblæren flush, så avstå fra å gjøre en rens på egen hånd i fremtiden.

Hvordan virker leveren og galleblæren Flush?

Hvordan virker leveren og galleblæren Flush?

Hvorfor er leveren og galleblæren Induced å spyle?

Tilhengere av naturmedisin hevder at leveren og galleblæren kan bli tette som følge av stress og en diett som inneholder mange kunstige ingredienser. Det er foreslått at en person bør skylle leveren og galleblæren minst en gang i året for å rense ut fordøyelsessystemet og fjerne gallestein. Hvorvidt dette er effektivt er fortsatt usikre blant det medisinske fellesskapet. En vanlig bivirkning til disse flush er eksplosive diaré og magekramper. Beviset anvendt som bevis på metodens effektivitet er tilstedeværelsen av små kuler i avføringen. Noen sier dette er gallestein som forlater kroppen. Av dette er sant, men det store flertallet av tiden disse er faktisk kleberstein. Kleberstein er tettbebyggelser av kjemikalier som brukes til å indusere flush som fordøyelseskanalen monterer og deretter passerer.

Hvordan leveren og galleblæren Flush?

Leveren og galleblæren er spylt av personen forbruker ingenting, men eplejuice, frukt og grønnsaker i to dager. På slutten av den andre dagen, personen er ment å konsumere to spiseskjeer av Epsom salter oppløst i juice, med en halv kopp olivenolje til å følge like før sengetid. Begrunnelsen for dette er at eplejuice inneholder massevis av eplesyre. Det er antatt at denne syren virker som et oppløsningsmiddel for å svekke adhesjon mellom faste globuler av avfall som finnes i leveren og galleblæren. Epsom salt er antatt å slappe av glatt muskulatur, slik at gallen kanalen utvider seg slik at større partikler, for eksempel gallestein kan avslutte. Olivenolje, som inneholder høye mengder av ikke-farlige fettoljer, er antatt å stimulere galleblæren og gallegangen i kontrahering og tømming seg inn i fordøyelseskanalen.

Er det noen farer involvert?

Mens noen gallestein er faktisk gått under flush, er det en alvorlig fare involvert. Dette er kolitt, når en gallestein forflyttes fra galleblæren, men blir sittende fast på sin vei gjennom gallekanalen, åpningen av galleblæren. Dette er en potensielt livstruende tilstand som krever umiddelbar operasjon for å korrigere. Så alle som forsøker å spyle deres lever eller galleblæren bør være klar over denne faren.

CBD & galleblæren kirurgi

CBD & galleblæren kirurgi


Galleveier omfatter den vanlige gallegang (CBD) og galleblæren, som virker til å transportere galle mellom leveren og galleblæren til å hjelpe til med fordøyelsen, ifølge Cleveland Clinic. Det er fem vanlige prosedyrer gjort på dette området, vanligvis involverer minimal invasiv eller laparoskopisk kirurgi.

Laparoskopisk galleblæren fjernes

Galleblæren selv kanskje må fjernes (kolecystektomi) hvis gallestein eller godartede svulster som kalles polypper er til stede i galleblæren, ifølge University of Southern California.

CBD Exploration

I denne fremgangsmåten, er små gallesten som har reist inn i CBD fjernes for å hindre blokkeringer av kanalen, noe som kan føre til gulsott og betennelse i bukspyttkjertelen, og muligens resultere i cholecystektomi.

Bile Duct Bypass

Hvis CBD er ikke bred nok på grunn av godartet eller kreft forhold, kan galle ikke passere inn i tarmen. I slike tilfeller kan et omløp av CBD gjøres, slik at galle kan reise fra galleblæren til tarmen.

Choledocal Cyste fjerning

Disse cystene kan blokkere flyten av galle også, og blir ofte fjernet. CBD sutureres til tarmen, slik at strømningen kan fortsette som normalt.

Fjerning av gallegang

Hos pasienter med ampullary tumorer (som rager inn i tynntarmen, hvor CBD leverer galle), kan deler av CBD, galleblære, tynntarm og bukspyttkjertel må fjernes. Dette er også kjent som en Whipple operasjon.

Prosedyrer for galleblæren fjernes

Prosedyrer for galleblæren fjernes


Galleblæren kirurgi er nødvendig i enkelte tilfeller når gallegang blir blokkert eller når en oppbygging av gallestein har forårsaket sykdom hos pasienten. I de fleste tilfeller er galleblæren kirurgi ikke er farlig, og krever bare en dag eller to på sykehuset.

Laparoskopi

Den nyeste trenden i galleblæren kirurgi er å bruke laparoskopi for å fjerne galleblæren. Det er der flere små snitt er gjort i magen og instrumenter blir satt inn gjennom hullene i bukhulen. Buken er fylt med luft for å tillate legen å ha mer av en synsfeltet. Inn i en av disse instrumentene har en kraftig kamera. Kirurgen bruker kameraet til å veilede de verktøyene som er så inn gjennom de andre hullene for å klippe ut og reparere eller fjerne galleblæren. Disse verktøyene vil også cauterize blødning fartøy og gjøre andre prosedyrer som kan være nødvendig i magen under operasjonen. Verktøyene blir deretter fjernet, snittene lukket, og pasienten overvåkes i 24 til 48 timer før de blir sendt hjem for å komme seg.

Åpen Innsnitt

I tilfeller hvor galleblæren har sprukket eller andre komplikasjoner finnes, kan kirurgen trenger å gjøre en åpen galleblæreoperasjon. Dette innebærer å lage en 5- til 7-tommers snitt på høyre side av pasientens kropp, like under ribbene, og utsette galleblæren og dets omkringliggende organer. Kirurgen vil forsiktig trykke ned på utsatte organer til å avsløre galleblæren. Galleblæren blir deretter forsiktig løftet ut og eventuelle skader repareres. Denne operasjon, særlig i tilfelle av et sprukket galleblæren eller revet gallegangene, kan ta en viss tid som i bukhulen, må være omhyggelig rengjort for å unngå en infeksjon. Buken er vanligvis oversvømmet med et antibiotikum væske som en forholdsregel. Denne operasjonen krever flere dagers restitusjon på sykehuset.

Cholangiogram

En prosedyre som kan gå forut for selve galleblæren kirurgi er en cholangiogram. Det er der et fargestoff injiseres via intravenøst ​​inn i pasienten som gjør at leger å se eventuelle gallestein innenfor gallegangene og galleblæren seg selv. Dette kan hjelpe kirurgen presisere nøyaktig hvor han trenger å gå og kutte ned på utforskende tid, samt finne noen andre problemer som kan oppstå i leveren og dens omkringliggende gallegangene.

Hva du ikke å spise etter galleblæren fjernes

Galleblæren hjelper til med fordøyelsen av maten. Bile slippes ut fra galleblæren blir brukt til å bryte ned maten i fordøyelsessystemet, slik at kroppen absorberer næringsstoffer. Når galleblæren er tatt ut, se hva du spiser, og holde seg unna mat med høyt fett.

Etter kirurgi

Etter galleblæren kirurgi, vil du bli gitt for det meste en flytende diett som væsker er lett på fordøyelsessystemet. En lav-fett diett anbefales under utvinning som når kroppen mangler galle, det kan ikke tilstrekkelig fordøye fett.

Fettrik mat

Uten en galleblæren, er galle ikke så lett produsert, og leveren kan bli overbelastet ved håndtering av store mengder av noen fett, særlig mettet fett og hydrogenert fett. Unngå fet eller stekt mat og rødt kjøtt. Hold deg unna fastfood og bekvemmelighet mat, som for eksempel prepackaged og bearbeidet mat som inneholder cut-up kylling, eske måltider, og frosne matvarer som de ofte er utrolig høy i fett. Matvarer for å unngå å inkludere andre fettrike matvarer som kaker, eggeplommer, fløte, smør, ost, ikke-meieri creamers, iskrem, og saus.

Andre Foods

Krydret mat kan presentere et fordøyelsen problem etter galleblæreoperasjon. Prøv å unngå zesty grønnsaker inkludert kål, agurk, og løk. Også holde bruken av oljer til ikke mer enn 3 ts. per dag.

Tilbake til normal

Snart vil du kunne gå tilbake til et normalt kosthold så lenge du spiser i grunn. Å ha et sunt og balansert kosthold vil ikke skape noen problemer. Hvis du ikke er overbærende og unngå overspising matvarer som kan forårsake ubehag, vil du ikke ha problemer med å spise uten en galleblæren.

Hvordan identifisere symptomer på galleblæren Infeksjon

Galleblæren forhold kan være alt fra plagsomme til alvorlig smertefullt for den lidende. Forstå dine symptomer og å kunne snakke om dem fritt med legen din vil sikre at du får en riktig diagnose og behandling.

Hvordan identifisere symptomer på galleblæren Infeksjon

Hvordan identifisere symptomer på en galleblæren Infeksjon

•  Legg merke til noen spesifikke smerter og rapportere dem til legen din. Når du arbeider med en galleblæren tilstand smertene vil vanligvis være plassert i ryggen mellom skulderbladene, under høyre skulder, eller i øvre del av magen.

Diskuter noen oppblåsthet av magen du kan oppleve med legen din. Dette er et tegn på en galleblæren infeksjon så vel som andre forhold, og bør vurderes av en lege.

Rapporter eventuelle kvalme eller oppkast med legen din, spesielt hvis du har opplevd symptomene for en stund. De kan komme og gå, men vil som regel tilbake.

Fortell legen din om eventuell uvanlig eller overdreven raping eller gass. Mens raping og gass er helt normalt for mennesker, gjør det overdrevet eller en plutselig endring er et tegn til bekymring. Selv om det er flaut, det bør diskuteres med legen din.

Fortell legen din om noen fordøyelse du opplever. Det er veldig lett å skylde dette symptom på en bestemt mat, men det kan også være et tegn på en galleblæren infeksjon.

Hint

  • Galleblæren tilstander kan bli behandlet. Det kan være ubehagelig å diskutere noen av symptomene, men det er viktig å fortelle legen din hver symptom, slik at du kan behandles riktig.

Hvordan virker galleblæren fungerer?

Hvordan virker galleblæren fungerer?

Hva gallbladders Gjør

Galleblæren er et pæreformet, mørk grønn, liten muskel sekk som holder galle før det er nødvendig av fordøyelsessystemet. Galle, som er laget i leveren, blir sendt til galleblæren fra leveren via meget små kanaler. Når maten er spist, hormonet cholecystokinin, eller CKK, er løslatt. Dette hormonet forårsaker galleblæren til kontrakt, sprut galle inn i tynntarmen, hvor den bidrar til å bryte ned fett i mat.

Plassering av galleblæren

Galleblæren kan finnes bak leveren, på høyre side. Den er koblet til tynntarmen, noe som i sin tur er koblet til leveren av små kanaler. Bile beveger seg gjennom disse kanaler, til og fra galleblæren. Den primære kanal, som er felles for galleblæren og leveren, er hensiktsmessig kalt felles gallegang. Den galle som beveger seg gjennom disse kanalene er gul i fargen, og bitter. Den inneholder avfall filtrert fra blodet i leveren.

Galle reiser fra leveren, gjennom gallegangene, og deretter noen av galle lagres i galleblæren, mens resten strømmer direkte inn i den lille intestine.The galle bidrar til å bryte ned fett i tynntarmen, men det er også en antioksidant.

Problemer med gallbladders

I noen mennesker, kan gallbladders bli irritert, hoven, blokkert eller utvikle steiner. Hvis det er en sjanse for at det kan sprekke, vil da umiddelbar fjerning av galleblæren anbefales. Når galleblæren er fjernet, strømmen av galle fra leveren og fordøyelseskanalen ikke lenger går jevnt. Dette betyr at folk som har hatt sin galleblæren fjernet må være forsiktig med hvor mye fett de spiser i deres mat, hva slags mat de spiser, og noen kan til og med må ta galle kosttilskudd for resten av deres liv.

Hva er symptomene på galleblæren Failure?

Galleblæren skiller ut galle som bidrar til sammenbrudd fett i fordøyelseskanalen. Denne gallen kommer fra leveren til galleblæren og deretter videre til magen. Hvis slangene fra leveren bli blokkert fra dannelsen av steinene, kan galleblæren symptomer som sure oppstøt, kvalme og oppkast oppstå før stenene oppløse eller passere. Galleblæren er ikke en nødvendig organ i kroppen, og kan bli fjernet og pasienten kan leve et sunt liv uten.

Symptomer

Symptomer på galleblæresykdom kan være kvalme, oppkast, en lavgradig feber, mørk farget urin, og en gulfarging av øyne og eller hud. Magesmerter er også forbundet med galleblæren steiner som de seg fast i rørene ikke slik at galle å passere gjennom. Smerten vil forbli til steinene oppløses eller passere.

Komplikasjoner

Forbruker store mengder fet mat kan utløse en galleblæren angrep siden den viktigste funksjon av galleblæren er å bryte ned fett i matvarer. Hvis gallen fra leveren blir blokkert av steiner, kan fettet ikke bli brutt ned som resulterer i dårlig fordøyelse, gass, raping og følelsen av å være full. Selv om disse symptomene kan være et resultat av andre medisinske problemer, er det lurt å føre dagbok over matvarer som påvirker deg negativt.

Galleblæren angrep

En galleblæren angrep kan oppstå etter et stort måltid, men kan også oppstå fra blokkering fra gallestein. Det kan begynne som en følelse av dårlig fordøyelse og gå videre til mer intense trykket i magen og i noen tilfeller brystsmerter som kan føles som et hjerteinfarkt. Varigheten på disse symptomene kan være noen få minutter til flere timer.

Diagnose

Hvis legen mistenker galleblæresykdom fra listen over symptomer, vil han først bestille en blodprøve for å sjekke for eventuelle unormale nivåer av lever eller bukspyttkjertel enzymer. Den blodprøve vil også vises hvis det er tegn på infeksjon. Dersom resultatene av blodprøven kommer tilbake positivt, kan din lege bestille følgende tester. Ultralyd bruker lydbølger i motsetning til røntgen for å vise bilder av dine organer. Det er en av de beste måtene for legen din for å se om gallestein er til stede. Et annet verktøy i å oppdage gallestein er en CT scan. CT scan bruker datagenerert røntgen for å se på dine organer.

Galleblæren angrep

Når en galleblæren svikter, slipper det giftstoffer i kroppen og blir en nødssituasjon. Siden smerten kan være ekstreme, vil pasienten normalt søke medisinsk behandling umiddelbart. Fremgangsmåten for å fjerne galleblæren kalles en cholecystektomi og kan utføres enten med tradisjonell kirurgi eller laparoskopisk. Fjerning av blæren hindrer dannelse av gallestein og er ikke til hinder for helsen til pasienten.

Forebygging / løsning

Selv om du ikke kan helt forhindre galleblæresykdom, kan du redusere risikoen for det. Opprettholde en sunn vekt og deltar ikke i krasje dietter. Trene regelmessig og spise en diett som er lav i fett og høy i fiber kan bidra til å avskrekke dannelsen av gallestein.