Digidexo.com

bakteriell prostatitt

Tegn og symptomer på kronisk ikke-bakteriell prostatitt

Prostatitt er en smertefull tilstand som rammer prostata, en liten kjertel mellom blæren og endetarmen som omgir urinrøret. Det er fire former for prostatitt: kronisk prostatitt, akutt og kronisk bakteriell prostatitt, og asymptomatiske inflammatorisk prostatitt. Kronisk prostatitt er den vanligste formen av tilstanden. Å diagnostisere prostatitt, vil en lege setter inn en finger inn i endetarmen og palpere prostata for å se etter hevelse eller ømhet. For prostatitt skal fastsettes som kronisk, må andre mulige årsaker til urin symptomer utelukkes.

Urin Symptomer

Menn med kronisk prostatitt ikke forårsaket av en bakteriell infeksjon kan oppleve smerte eller brennende mens urinering. Hyppig vannlating om natten er også vanlig som er et presserende behov for å urinere, ifølge Mayo Clinic. Noen menn kan også ha problemer med vannlating, for eksempel dribling eller nølende.

Pain

Kronisk ikke-bakteriell prostatitt kan også gi smerter i nedre del av magen eller nedre del av ryggen, ifølge National Prostatitt Foundation. Smerten er ofte vedvarende og kan også være en indikasjon på en blære infeksjon, som er mer vanlig hos menn med kronisk prostatitt.

Seksuelle Symptomer

Menn med kronisk prostatitt kan oppleve seksuelle symptomer på tilstanden, inkludert smertefulle ereksjoner og smerte mens ejaculating. Det kan også være smerter eller ubehag i og rundt penis, testikler og perineum.

Hvordan å behandle ikke-bakteriell prostatitt

Prostatitt er en tilstand som påvirker prostatakjertelen, forårsaker smerter i lysken og omkringliggende områder, og smertefull og vanskelig vannlating for menn. Ikke-bakteriell prostatitt står for et flertall av tilfellene, men er ikke like godt forstått eller lett behandles som bakteriell prostatitt. Symptomene kan komme og gå, og variere i alvorlighetsgrad. Behandlinger er tilgjengelig som tar sikte på å lindre symptomene.

Bruksanvisning

•  Snakk med legen din om medisiner tilgjengelig for ikke-bakteriell prostatitt. Du kan bruke alfablokkere som virker avslappende området der prostata og blære koble til. Det kan lette symptomer, særlig smertefull vannlating. Ofte foreskrevet medisiner inkluderer Uroxatral og Cardura. Du kan oppleve hodepine og et fall i blodtrykket mens du bruker disse medikamentene. Ta alltid som anvist og ikke endre eller stoppe medisiner uten å konsultere legen din. Smertestillende medikamenter er vanligvis foreslått i tillegg; snakk med legen din om aktuelle medisiner for din tilstand som noen over-the-counter medisiner kan forverre prostataproblemer og forårsake andre negative bivirkninger.

Få en prostatamassasje. Legen din vil sette inn en smurt, dekket finger inn i rektum og massere prostata. Dette kan gi en viss lettelse.

lindre smerte ved å ta varme bad og sitter på puter eller oppblåsbare puter.

Unngå mat og drikke som vil bidra til urin problemer; disse inkluderer koffein, alkohol, krydret og krydret og syrlig mat.

Eksperimenter med naturlige kosttilskudd som har vist seg å nytte nonbacterial prostatitt. The University of Maryland Medical Center foreslår følgende behandlinger kan være nyttig. Ikke bruk naturlige kosttilskudd uten å snakke med legen din først.

Cernilton er mye brukt i Europa; ta 1,000 mg tre ganger daglig. Quercetin kan redusere smerter og betennelser; ta 500 mg to ganger om dagen. Beta sitosterol, som finnes naturlig i planter, kan lindre symptomer; ta 20 mg daglig.

Har kronisk bakteriell prostatitt gå bort over tid?

Enten kronisk bakteriell prostatitt går bort over tid avhenger i stor grad av om behandlingen er effektiv. Uten behandling er kronisk prostatitt forårsaket av bakteriell infeksjon usannsynlig å rydde opp.

Antibakteriell behandling

Antibakterielle midler brukes til å administrere kronisk bakteriell prostatitt. Ifølge National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse (NKUDIC), kan behandlingen være foreskrevet i seks måneder.

Effekter

Den lange løpet av behandling med antibiotika er utformet for å redusere sjansene for tilbakevendende bakterielle infeksjoner i prostata, i henhold til NKUDIC.

Betraktninger

Ifølge Mayo Clinic, noen av de bakterier som forårsaker kronisk prostatitt kan ikke klarert av behandling, som bidrar til den tilbakevendende natur av sykdommen.

Betydning

Fordi noen av bakteriene ikke kan fjernes av behandling med antibiotika, er det viktig å fullføre alle de antibiotika foreskrevet, selv om symptomene synes å bli bedre, ifølge Mayo Clinic.

Advarsel

Selv med antibiotikabehandling for kronisk bakteriell prostatitt, noen mennesker vil fortsette å oppleve symptomer, ifølge NKUDIC.

Bakteriell prostatitt behandling

Bakteriell prostatitt er en tilstand som kan forårsake ubehag i magen, og urin symptomer som redusert urin flow. Behandling av denne tilstanden kan noen ganger være svært enkel og bare ta noen uker, men i andre tilfeller behandling kan gå på i mange måneder.

Identifikasjon

Bakteriell prostatitt er en bakteriell infeksjon av den mannlige nedbrutt kjertel. Prostatakjertelen ligger i nærheten av urinrøret, og den regulerer strømmen av fluider under samleie. Bakteriell prostatitt er når bakterier som E.coli, infiserer prostata. Mens bakteriell prostatitt kan være et resultat av en seksuelt overført sykdom, er det også mulig at den bakterielle infeksjon er et resultat av bakterier som finnes i en annen del av kroppen og overført til prostata gjennom blodstrømmen. Noen av de vanligste symptomene på bakteriell prostatitt er ukontrollerbare skjelvinger og feber ledsaget av frysninger. Bakteriell prostatitt som lett kan behandles og viser mindre symptomer som er kjent som akutt bakteriell prostatitt. Bakteriell prostatitt som viser alvorlige symptomer og er mer vanskelig å behandle som er kjent som kronisk bakteriell prostatitt.

Kronisk bakteriell prostatitt er ofte diagnostisert når pasienten ikke reagerer på behandlinger som brukes for akutt bakteriell prostatitt. Noen av symptomene på kronisk bakteriell prostatitt inkluderer urinveisinfeksjoner som fører til magesmerter og problemer med vannlating. Andre symptomer er smerter i bekkenområdet som er preget av erektil dysfunksjon eller smerte under samleie. Siden disse symptomene er kronisk de forblir i en lengre tidsperiode, vanligvis tre måneder eller mer, men de kan heve eller senke i intensitet i løpet av den tiden.

Akutt bakteriell prostatitt

Ett av kursene behandling en lege kan ta er å forskrive antibiotika som Cipro å bidra til å redusere betennelse. Mens pasienten venter på antibiotika for å tre i kraft, vil legen også foreskrive smertestillende medikamenter for ethvert ubehag i magen, og de vil også foreslå sengeleie og drikke rikelig med væske for feber symptomer. Hvis symptomene er alvorlige da antibiotikabehandling kan begynne på et sykehus i noen dager, og deretter fortsette hjemme med oral antibiotika medisin. Denne behandlingen tar vanligvis fire uker å fullføre.

Alfablokkere

Siden kronisk bakteriell prostatitt er en mer alvorlig versjon av bakteriell prostititis, kan det være mer vanskelig å behandle. Mange av de behandlinger for kronisk bakteriell prostatitt sentrum rundt lette symptomene. En av disse behandlingene er bruk av medikamenter som er kjent som alfablokkere. Disse er muskel relaxers som er effektiv til å slippe spenningen rundt prostata og senking av smertenivået. Det er mulig at pasienten vil oppleve bivirkninger som en reduksjon i blodtrykk og alvorlig hodepine, noe som er grunnen til at en lege vil nøye overvåke en pasient på en alpha blocker regiment.

Prostatic Massasje

En prostata massasje er en terapimetode som er satt opp omtrent som en endetarms eksamen. Legen masserer prostata ved hjelp av en medisinert hanske, og dette er utformet for å redusere betennelse på prostata og redusere symptomene. Denne formen for behandling er fortsatt kontroversielt, og mange leger er uenige om hvor effektiv en prostatamassasje er på å lindre symptomene på kronisk bakteriell prostatitt.

Blære infeksjon

I noen tilfeller blæren opplever noen form for blokkering som legger press på prostata og forårsaker symptomene på bakteriell prostatitt. I tilfeller som dette, vil legen normalt foreskrive alfablokkere for å lindre blokkeringen og redusere symptomene. Alfa-adrenerge blokkere er medisiner som Flomax, som brukes for å lindre blære slike som betennelse og blokkering.

Prostatitt Relief

Prostatitt er det vanlige navnet for en gruppe av lidelser som påvirker prostatakjertelen, den lille, valnøtt-formet kjertel som omgir urinrøret og sitter under blæren. The National Institutes of Health deler prostatitt inn i fire kategorier basert på deres symptomer, årsak og forløp av sykdommen. Behandling og vellykket lindring er basert på hvilken kategori av prostatitt har blitt diagnostisert og kan inkludere foreskrevet medisiner og naturpreparater.

Typer Prostatitt og deres symptomer

Alle fire typer prostatitt deler felles symptomer som smerte mens urinering; smerter i nedre del av ryggen, lysken, magen, og perineum (området mellom penis og endetarm); hyppig vannlating og det presserende behov for å urinere; og smertefulle utløsninger. Riktig diagnose er basert på typespesifikke symptomer som er representert, og gjennom en rekke tester, for eksempel en urin og sæd test, digital endetarms eksamen og cystoskopi.

Av de fire typer av prostatitt, er akutt bakteriell prostatitt forårsaket av en infeksjon. Symptomer etterligne de som finnes i en forkjølelse eller influensa, som feber, frysninger, kvalme og oppkast.

Kronisk bakteriell prostatitt er lik akutt bakteriell prostatitt. Den primære symptomet er hyppige urinveisinfeksjoner, mens vanlige symptomer kan presentere som mild, alvorlig eller ikke i det hele tatt.

Kronisk prostatitt er ansett som kronisk dersom symptomene varer mer enn tre måneder.

Asymptomatisk inflammatorisk prostatitt presenterer med ingen symptomer og er vanligvis oppdaget bare ved en tilfeldighet under en rutinemessig fysisk undersøkelse.

Behandling for akutt og kronisk bakteriell prostatitt

Gitt at årsaken til akutt og bakteriell prostatitt er en bakteriell infeksjon, behandling er tildelingen av antibiotika som Bactrim, Cotrim og Levaquin. Disse kan tas oralt eller, i tilfelle av mer alvorlige symptomer, gjennom injeksjoner, og i løpet av behandlingen varer vanligvis to til fire uker.

For kronisk bakteriell prostatitt, antibiotika er fortsatt brukes. Imidlertid, vil i løpet av behandlingen mest sannsynlig være lengre, og en annen kurs kan være nødvendig ved gjennomføring hvis infeksjonen returnerer.

Behandling for kronisk prostatitt

Gitt mangelen på en bestemt årsak, er vanskeligere å behandle enn bakteriell prostatitt kronisk prostatitt og kronisk bekkensmerter. Som sådan, er det en rekke metoder som å behandle symptomene og til slutt gi lindring.

Mens standard medisiner som ikke-steroide anti-inflammatoriske (aspirin eller ibuprofen) anbefales å bidra til å gi mindre lindring av smerte og ubehag, bør bruken brukes under veiledning av en lege på grunn av muligheten for bivirkninger som magesmerter , intestinal blødning og magesår.

Alfablokkere som Uroxatral og Cardura brukes ofte, siden de fungerer ved å slappe av blæren nakke og muskelfibre funnet hvor blæren blir med prostata. Dette kan gi lindring av noen av symptomene forbundet med vannlating, skjønt noen vanlige bivirkninger inkluderer hodepine og en reduksjon i blodtrykket.

En annen metode for behandling, og eventuelt en mindre tilbøyelig til å bli brukt av de fleste menn, prostata er massasje. Selv trygge, MayoClinic.com sier at ekspertene er uenige om effektiviteten av denne formen for behandling.

Hjem og Alternativ Behandling

Ikke ment å være en kur, er det en rekke av hjemme-baserte og alternative behandlinger som kan brukes for å lindre smerte og ubehag forbundet med prostatitt. Disse inkluderer soaking i et varmt bad, unngå krydret mat, alkohol og koffein, og sitter på en myk pute eller pute.

To former for alternativ behandling inkluderer biofeedback og akupunktur. Biofeedback er der en lege kroker en maskin til pasienten som brukes til å måle kroppsfunksjon. Gjennom denne legen og pasienten kan se hvilke konkrete handlinger kan forverre smerten og ta riktige tiltak.

Akupunktur er en form av kinesisk medisin som omfatter innsetting av små nåler inn i huden for å kontrollere smerte. Ifølge Acufinder.com, har en rekke studier av effekten av akupunktur i behandling av prostatitt symptomer, som alle har vist det å være en effektiv og egnet komplementær behandling.

UrologyChannel.com lister opp en rekke kosttilskudd som kan tas for å lindre betennelser eller fungere som støtte til andre medisiner. Disse inkluderer bromelain (anti-inflammatoriske egenskaper), vitamin C og E, selen (en antioksidant), og linfrø måltid. En sterkt anbefalt supplement er sink, som ikke bare bidrar til å hindre infeksjon, men er også konsentreres og utgitt av prostata.

Definisjon av Prostatitt

Prostatitt er en sykdom i prostatakjertelen som vanligvis rammer unge og middelaldrende menn. Leger oppdage prostatitt bruker et symptom spørreskjema, digital endetarms eksamen, cystoskopi, urodynamiske tester og andre diagnostiske tester.

Betydning

Betennelse i prostata står for nesten 25 prosent av legekontoret besøk av unge og middelaldrende menn for urin og genital problemer, ifølge Medicine Net.

Typer

De fire typer prostatitt er akutt bakteriell prostatitt, kronisk bakteriell prostatitt, kronisk prostatitt / kronisk bekkensmerter og asymptomatiske inflammatorisk prostatitt.

Symptomer

Prostatitt symptomer er smerter og svie ved vannlating; magen, lysken og nedre ryggsmerter; og smertefull ejakulasjon.

Årsaker

Bakterier som normalt føre til akutt og kronisk bakteriell prostatitt, mens mulige årsaker til kronisk prostatitt / kronisk bekkensmerter inkludere infeksjon, psykologisk stress, og immunsystemet og nervesystemet lidelser. Det er ingen kjent årsak for asymptomatiske inflammatorisk prostatitt.

Forebygging

Avhengig av typen av prostatitt, kan en lege behandle tilstanden med antibiotika, alfablokkere, smertestillende midler og prostatisk massasje.

Den beste behandlingen for prostatitt

Den beste behandlingen for prostatitt er egentlig avhengig av type prostatitt som påvirker deg og din helse. Mens mange menn utvikler en form for denne tilstanden fra bakterier, kan de også lider av prostatitis som et resultat av en immunforstyrrelse, en nerveforstyrrelse, stress og trauma bare direkte i prostata. På grunn av kompleksiteten i sykdommen, må du kanskje prøve en rekke behandlinger for å skjelne som er best for deg, så ta kontakt med din fastlege for en riktig diagnose av tilstanden din.

Antibiotika

Med hvilken som helst type av prostatitis som er forårsaket av en bakteriell infeksjon, den beste form for behandling i siste instans avhengig av antibiotika. Hvis urin backflows inn i vevet av prostata, kan eventuelle bakterier som finnes i fluidet forårsake en infeksjon. Dette kan skape en uregelmessighet i prostatakjertelen, spørre det å bli øm og betent. Når dette skjer, vil du ofte oppleve smerte og ubehag i bekkenet og underlivet så vel som på urinering. For å motvirke disse symptomene og årsaken til infeksjon, en kurs av antibiotika, gitt over en periode på noen steder mellom 3 og 4 uker, er vanligvis ganske effektive.

Allopurinol

En annen form for behandling som har vist seg effektive, nemlig når årsaken til prostatitt er ukjent, er med et medikament som kalles allopurinol, en xantinoksidase hemmer. Hva dette betyr medikament i kroppen er å redusere mengden av urinsyre utskilt fra nyrene. Grunnen til at det kan være effektiv i behandling av denne tilstanden er at det finnes bevis på at menn som lider av ikke-bakteriell prostatitt faktisk har høyere nivåer av urinsyre i sin prostata, muligens knytte denne sekresjon til uorden. Ved å minske mengden av urinsyre i prostata, er det antatt at du vil oppleve en reduksjon i betennelse og smerter.

Massasje

Med kroniske former for prostatitt ikke forårsaket av bakterier, har en serie av prostata massasjebehandlinger også funnet noen suksess. I denne prosedyren, er prostatakjertelen manuelt massert av en lege for å redusere betennelser og eventuell tilhørende smerter. Selv om dette kan være den beste behandling for noen menn med tilstanden, vil det ikke fungere for alle, så snakk med legen din om muligheten for prostata massasje.

Thermo

Du kan også oppleve lindring fra din tilstand gjennom bruk av thermo. Ofte referert til som mikrobølge transuretral thermo, eller bare TUMT, er et kateter satt direkte inn i blæren, og en ledning kan så bli ledet til å avgi mikrobølger til varme og ødelegge enhver sykt eller skadet vev som kan være årsaken til tilstanden.

Egenomsorg

Det er også mulig at den beste form for behandling for prostatitt, særlig i mindre alvorlige tilfeller av tilstanden, er selv forsiktighet. Hva denne tilnærmingen til behandling innebærer er bruk av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) og "sitz" bad sammen med unngåelse av visse stoffer som forverrer tilstanden, slik som koffein og alkohol.

Kronisk prostatitt uten infeksjon

Prostatitt er en tilstand som oppstår når prostata blir betent eller hovne. Det regnes som en kronisk tilstand når symptomene vare i flere uker. Selv om en gang antatt å være et resultat av en bakteriell infeksjon, kan kronisk prostatitt oppstå av forskjellige grunner. Det er tre typer av kronisk prostatitt: bakteriell, ikke-bakteriell og prostadynia (symptomer, men ingen betennelse). Kronisk prostatitt uten en bakteriell infeksjon er også kalt inflammatorisk kronisk bekkensmertesyndrom.

Årsaker

Årsakene til kronisk prostatitt som utvikler uten at en infeksjon er vanskelig å forstå. Mangelen av bakterier i en urinprøve indikerer det er ikke en bakteriell infeksjon, men tilstedeværelsen av hvite blodlegemer kan fortsatt indikerer at en infeksjon er til stede (dette er ikke veldig vanlig). Ifølge ChronicProstatitis.org, en mulig årsak til kronisk inflammatorisk bekkensmerte syndrom er utett prostata syndrom, som oppstår når barrieren av prostata som forhindrer potensielt skadelige materialer i urin fra å bryte gjennom skades eller brytes ned. En annen mulig årsak er problemer med nervesystemet.

Symptomer

Symptomer på inflammatorisk kronisk bekkensmerte syndrom er lik de som er forbundet med kronisk bakteriell prostatitt. Det vil være smerte mens urinering, resultatet av hoven prostata legger press på urinrøret, som ofte er ledsaget av en brennende følelse under og etter vannlating. Andre mulige symptomer inkluderer problemer med vannlating; smerter i området av bekkenet som over penis, i ryggen, under kjønnsorganer og i området av endetarmen; en konsekvent "full" følelse i blæren; hyppig vannlating; og smerter under og etter orgasme.

Behandling

Selv om det ikke er vanlig brukt, kan antibiotika være bruk for ikke-bakteriell kronisk prostatitt, skjønt dette sjelden tjener som en kur-tatt. Andre mulige medisiner inkluderer alfablokkere, som virker avslappende på prostata muskler og kan potensielt lindre symptomer som hyppig behov for å urinere - eksempler er tamsulosin og terazosin. Hyppig utløsning, som er smertefullt, kan redusere mengden av blokkering og lindre smerte i det lange løp. Dessverre er den type behandling som er mest effektive forskjellig for alle - årsakene til ikke-bakteriell kronisk prostatitt kan være vanskelig å fastslå. Du bør snakke med legen din om de beste mulige behandlingsmetoder.

Kirurgi

I noen tilfeller kan kirurgi utføres. En transuretral reseksjon av prostata, som innebærer delvis eller fullstendig fjerning av prostatakjertelen, er et alternativ hvis konvensjonelle behandlinger mislykkes å gi lindring. Det er vanligvis henvist til eldre menn med tilstanden, da det kan føre til retrograd ejakulasjon, som oppstår når sæden kommer inn i blæren under utløsning. Dette kan føre til impotens, sterilitet og inkontinens. Hvis svellingen er for stor til å tillate riktig tømming av blæren, kan en suprapubic kateter anvendes. Dette innebærer et rør som er lagt inn i blæren gjennom magen for å tømme urin (Resources).

Komplikasjoner og prognose

Selv om det ikke er svært vanlig, i besittelse av en sterkt forstørret prostata potensial til å hindre at urinen strømmer på riktig måte gjennom urinrøret. Dette kan føre til oppbevaring av urin, noe som kan føre til skade på nyrene. Hvis du mistenker at dette skjer, bør du kontakte lege umiddelbart. Selv om forårsaket av en bakteriell infeksjon, kronisk prostatitt vanskelig å kurere. Tilstanden vanligvis oppstår på nytt, og finne riktig behandling som fungerer for deg kan virke som en uoverkommelig oppgave.

Hva gjør Prostatitt Feel Like?

Hva gjør Prostatitt Feel Like?


Prostatitt er en sykdom som fører til en manns prostata å bli betent. Denne sykdommen kan har ingen symptomer eller det kan føre til ubehagelige symptomer som kan gjentas. En pasientens individuelle symptomer bør diskuteres med lege.

Vanlige symptomer

Prostatitt inkluderer ofte smerter i kjønnsorganer og bekken-området, vannlating problemer og vanskeligheter med ejakulasjon, ifølge Mayo Clinic. Urinering kan bli smertefullt, hyppigere og nølende.

Akutt bakteriell prostatitt

Personer med akutt bakteriell prostatitt kan oppleve kvalme, oppkast eller feber på grunn av en plutselig infeksjon.

Kronisk prostatitt

Menn med kronisk prostatitt kan utvikle tilbakevendende urinveisinfeksjoner som veksler med perioder med lite eller ingen symptomer på prostatitt.

Asymptomatiske inflammatorisk prostatitt

Prostatitt kan forekomme uten symptomer eller tegn og kan bare oppdages gjennom en undersøkelse for en annen medisinsk tilstand.

Testing

En lege kan utføre en digital undersøkelse i hvilken setter han sin behanskede fingeren inn i en pasients rektum og føles overflaten av prostata for å identifisere betennelse eller utvidelse. Urin og semen testing kan brukes til å finne bakterier og andre celler som er til stede i prostatitt tilfeller.

Prostatitt Vs. BPH

Den prostatakjertelen er en valnøtt-størrelse organ som omgir urinrøret og blærehalsen. Det er ansvarlig for produksjonen av sædvæsken. Prostatitt og benign prostatahyperplasi (BPH) er to forskjellige sykdommer i denne kjertelen.

Fakta

Prostatitt er en betennelse relatert til bakteriell infeksjon. BPH er en forstørrelse av prostata forårsaket av en økning i antallet av prostataceller.

Typer

Det finnes fire typer prostatitt: kronisk, akutt bakteriell, kronisk bakteriell og asymptomatisk provoserende. Det er to typer av BPH relatert utvidelse: vekst rundt urinrøret og vekst inn i urinrøret og blærehalsen.

Identifikasjon

Prostatitt og BPH kan både føre til urinveisinfeksjon, og problemer med å tømme blæren, men prostatitt kan også føre til frysninger, feber og smerter i kjønnsorganene og nedre del av ryggen. Riktig identifisering av lidelser krever vanligvis en grundig medisinsk undersøkelse.

Behandlinger

Prostatitt er behandlet med antimikrobielle medisiner, kirurgi og medisiner som kalles alfablokkere, som slapp prostata muskelvev. BPH er også behandlet med alfablokkere, så vel som andre medisiner, kirurgi og kirurgiske teknikker for å krympe prostatavev.

Advarsel

Akutt bakteriell prostatitt er en potensielt livstruende tilstand som krever rask diagnose og behandling.

Intraprostatic behandling for kronisk prostatitt

Kronisk prostatitt er en medisinsk tilstand som forårsaker hevelse og betennelse i en manns prostata. Pasienter med kronisk prostatitt kan oppleve symptomer som utvikler seg langsomt og fortsette i en lengre tidsperiode. Leger kan bruke intraprostatic behandlingene for denne sykdommen, inkluderer transuretral reseksjon av en pasients prostata hvis mindre invasive behandlingsformer er ikke effektive.

Kronisk prostatitt

Menn med kronisk prostatitt kan oppleve nøling i vannlating, redusert urinstrøm volum og en økt frekvens av urinering. Svie eller smerter ved vannlating, blodig urin og urininkontinens kan oppstå med denne tilstanden. Kronisk prostatitt har flere årsaker, blant annet bakterielle infeksjoner, soppinfeksjoner og urin backup inn i prostatakjertelen. Menn over 30 år, pasienter med skader i området mellom anus og pungen og menn som drikker store mengder av alkoholholdige drikkevarer har en økt risiko for å utvikle kronisk prostatitt.

Transuretral reseksjon

Leger kan anbefale en intraprostatic behandlingsmetode som transurethral reseksjon av prostata, eller TURP, for menn med kronisk prostatitt. En kirurg setter inn et tynt smalt verktøy slik som en cystoscope gjennom urinrøret og inn i prostatakjertelen. Et spesielt verktøy i cystoscope fjerner en del av prostata med en elektrisk strøm. Kirurgen fjerner flere stykker av prostata for å redusere betennelse i kjertelen.

Transurethral reseksjon Risks

Transurethral reseksjon av en manns prostata har flere potensielle risikoer inkludert infertilitet, erektil dysfunksjon og urininkontinens. Retrograd ejakulasjon kan oppstå etter en TURP prosedyre og forårsake sæd å passere inn i en manns blære i stedet for gjennom urinrøret. Det kirurgiske inngrepet medfører risiko felles for andre typer kirurgi, inkludert infeksjon, blodtap og pustevansker. Pasientene får narkose eller spinalbedøvelse under en TURP prosedyre og kan oppleve en reaksjon på anestesi.

Andre behandlinger

Leger kan forskrive antibiotika til mennesker med kronisk bakteriell prostatitt. En lege kan behandle denne tilstanden med prostatamassasje, en form for terapi hvor legen masserer prostata gjennom anus med en smurt hansker finger. Pasienter kan få varmebehandling med en mikrobølgeovn enhet som behandler prostatakjertelen. Pasienter med begrenset urin flyt kan kreve et suprapubisk kateter som festes til blæren gjennom magen.

Prostatitt Testing

Leger gjennomføre en fysisk undersøkelse for å hjelpe dem med å diagnostisere kronisk prostatitt, og de ser etter tegn som for eksempel urinrøret utflod, prostataforstørrelse og forstørrede lymfeknuter i lysken. Leger samle urinprøver og sende dem et laboratorium for urin analyse. Leger kan også teste en manns sæd og prostata sekreter. Pasienter kan gjennomgå en prostataspesifikt antigen blodprøve og en ultralyd av prostata området for å identifisere årsakene til kronisk prostatitt symptomer.

Prostatitt hos barn

Prostatitt i barn bare effekter gutter, siden det er en betennelse i prostatakjertelen. Prostata er en kjertel som er størrelsen og formen på en valnøtt, og omgir urinrøret. Ved puberteten begynner prostata å produsere sædvæske, som følger med sperm når en mannlig utløsning. Prostatitt kan påvirke yngre gutter som er utsatt for urinveisinfeksjoner, men størst risiko er når menn blir seksuelt aktiv, og kan bli utsatt for seksuelt overførbare infeksjoner.

Risikofaktorer

Ifølge Mass General Hospital for Children, er den høyeste risikoen for unge menn når de blir seksuelt aktive, siden seksuelt overførbare infeksjoner og gonoré er en vesentlig årsak til prostatitt. Gutter som er utsatt for urinveisinfeksjoner kan også være i fare for tilstanden som urinrøret går gjennom prostatakjertelen. To former for prostatitt som ikke har noen kjente risikofaktorer er ikke-bakteriell prostatitt og prostatodynia.

Symptomer

Ifølge Mass General Hospital for Children, er den primære symptom på prostatitt hos barn en dramatisk utbruddet av feber og frysninger. Unge gutter kan også føle ekstreme smerter i lysken mellom pungen og anus. Nedre ryggsmerter er svært vanlig, som er smerte og problemer med vannlating. Unge gutter med ikke-bakteriell prostatitt ofte oppleve en brennende følelse ved vannlating og kan også legge merke til små mengder blod i urinen.

Evaluering

Det finnes flere metoder for evaluering for prostatitt hos barn, ifølge Mass General Hospital for Children. Disse inkluderer en grundig undersøkelse av nedre del av magen og lysken for å utelukke andre tilstander med lignende symptomer. En urinprøve er også vanlig å se etter hvite blodlegemer, som er et tegn på infeksjon. I noen tilfeller kan en lege også gjennomføre en rektal prostata eksamen og kan massere prostata å stimulere prostata sekreter.

Behandlinger

Ifølge Mass General Hospital for Children, er standard behandling for prostatitt antibiotika. Vanligvis er antibiotika foreskrevet for å målrette bestemte årsaker og bakterier. For eksempel, hvis gonoré er identifisert som årsaksfaktor, da medisiner som er rettet mot denne typen infeksjon vil bli foreskrevet. Det finnes mange forskjellige typer antibiotika som kan være foreskrevet for å håndtere infeksjoner, inkludert men ikke begrenset til sulfa narkotika, cipro og ciklosporin. Ibuprofen eller smertestillende midler kan anvendes for å lindre smerte som er forbundet med denne tilstand. Noen leger anbefaler også at mannlige pasienter som lider av denne tilstanden regelmessig ejakulere.

Forebygging

Ifølge Mass General Hospital for Children, er den beste forebygging for prostatitt bruk av kondomer for seksuelt aktive gutter. Ved hjelp av barrieremetoder hindrer overføring av seksuelt overførbare infeksjoner, som kan føre til prostatitt. En annen form for forebygging for gutter som er utsatt for urinveisinfeksjoner er nær konsultasjon og oppfølging når symptomer på en urinveisinfeksjon vises. I dette tilfellet, kan legen foreskriver en profylaktisk runde av antibiotika.

Cipro Behandling for Prostatitt

Cipro Behandling for Prostatitt


Prostatitt oppstår når prostata blir betent, noe som resulterer i en rekke symptomer som økt vannlatingsfrekvens og det haster, blodig urin, inkontinens, ryggsmerter, bekkensmerter, oppkast og lav grad av feber. Noen menn opplever ingen symptomer. Akutt prostatitt er ofte forårsaket av en bakteriell infeksjon som kan behandles med en rekke antibiotika, inkludert Ciprofloxacin (Cipro). Kronisk prostatitt er vanligvis ikke bakteriell; kan imidlertid lange kurs av antibiotika brukes til å utelukke en vedvarende infeksjon.

Cipro piller

Bakteriell prostatitt kan behandles hjemme med antibiotika. Oral Cipro er tilgjengelig i både navn merkevare og generiske former. Ifølge legens Desk Reference (PDR), den typiske dose for mild til moderat kronisk prostatitt er 500 mg oral Cipro hver 12. time i inntil 28 dager. Akutt pankreatitt er vanligvis behandles for en kortere varighet.

Ta antibiotika for hele beløpet av tid foreskrevet, selv om symptomene dine bedre eller forsvinne. Cipro, i likhet med alle medikamenter, kan forårsake en rekke bivirkninger. Se medisinen innsats for en komplett liste. Hvis du utvikler tegn til en allergisk eller overfølsomhetsreaksjon som elveblest, hevelse i ansiktet eller halsen, eller pustevansker oppsøke lege umiddelbart.

IV Cipro

I tilfeller der prostatitt er ikke svarer til oral Cipro eller hvor symptomene er alvorlige nok til å rettferdig aggressiv behandling, kan IV Cipro være foreskrevet. IV Cipro gis vanligvis på et sykehus eller poliklinikk. Ifølge PDR, er den typiske dosering av IV Cipro for kronisk prostatitt 400 mg hver 12. time i 28 dager.

Det er visse unike risiko forbundet med bruken av en hvilken som helst intravenøs medikament. Rødhet, ømhet og hevelse på IV stedet eller langs armen bør bringes umiddelbart til seg oppmerksomheten til en medisinsk faglig. Rapportere alltid eventuelle uvanlige eller plagsomme effektene du opplevd i løpet av behandlingen.

Resistent Prostatitt

Siden antibakterielle medikamenter ikke skriver prostata vev lett, kan noen infeksjon i prostata tilbake hvis antibiotika ikke er tatt for lenge nok. I tillegg er mange tilfeller av prostatitis ikke forårsaket av bakterielle infeksjoner, og vil derfor ikke reagere på antibiotikabehandling. Selv om ikke-bakteriell prostatitt er mer vanlig enn bakteriell prostatitt, de ikke-bakteriell prostatitt årsaker er fortsatt ukjent.

Prostata massasje og en teknikk for å slappe av muskelstrukturer kalt myofascial utgivelsen kan benyttes til å behandle motstandsdyktig prostatitt. Ofte er en kirurgisk prosedyre kjent som transuretral reseksjon av prostata, er den bare effektiv behandling for prostatitt som har motstått antibiotikabehandling.

Prostatitt Cures

Prostatitt - betennelse i prostata - kanskje ikke helt kureres, avhengig av type. Det finnes to typer prostatitt: bakterielle og kroniske. Bakteriell prostatitt, selv om det kan gjenta seg, er vanligvis behandles med antibiotika. Kronisk ikke-bakteriell prostatitt har et antall tilgjengelige behandlinger. Disse behandlingene vil ikke kurere prostatitt, men vil gjøre symptomene håndterlig eller eliminere symptomene helt.

Antibiotika

Hvis prostatitt er forårsaket av bakterier, antibiotika er vaksinen. Avhengig av alvorlighetsgraden av bakteriell prostatitt, kan antibiotika være foreskrevet eller pasienten kan tas opp til sykehuset for å få antibiotika injeksjoner. Antibiotikabehandling kan vare fra to til fire uker. I tilfeller av kronisk bakteriell prostatitt, kan behandling med antibiotika fortsatte forbi fire uker, eller behandlingen kan gjentas.

Livsstilsendringer

Livsstilsendringer kan bidra til å minske smerter i menn som har ikke-bakteriell prostatitt. Ta varme bad og sitter på en pute eller pute er to måter å lette prostata betennelse. Syklister kan kutte ned på sykkeltid eller installere en split sykkelsetet. Kosthold endringer kan også hjelpe, som å redusere alkohol og koffein inntak og eliminere eller kutte ned på krydret eller syreholdig mat.

Alfablokkere

Alfablokkere er en type reseptbelagte medisiner som slapper av musklene i prostata. Nærmere bestemt alfablokkere arbeide på muskelområdet hvor prostata møter opp med blæren. Avslappende disse musklene gjør det mulig å urinere uten å føle smertefulle symptomer. Bivirkninger av alfablokkere inkluderer senket blodtrykk og hodepine.

Smertestillende

Smertestillende er et nyttig våpen mot prostatitt smerte. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som ibuprofen og aspirin er spesielt nyttig, som de arbeider for å redusere betennelse samt blokk smerte. Å ta for mange NSAIDs kan være skadelig, men som de kan irritere slimhinnen i magen og forårsake blødninger når det tas i store mengder.

Prostatic Massasje

Prostatic massasje brukes som en behandling for ikke-bakteriell prostatitt, selv om det er usikkert om den metode faktisk lindrer symptomene prostatitt effektivt. Massasje er i likhet med hva en pasient opplever i løpet av en prostata sjekk-opp, med en lege sette en finger inn i endetarmen. Hansker og smøring brukes som en del av prosessen.

Om Prostatitt

Prostatitt er en relativt vanlig urologisk tilstand blant menn, men det er relativt lite kunnskap om hvordan å behandle tilstanden fullt ut. Working ut årsakene til prostata tilstand og endre deler av din livsstil som kan forverre prostatitt kan hjelpe deg å kontrollere symptomer.

Identifikasjon

Prostatitt er betennelse i prostatakjertelen. Prostatakjertelen er en valnøtt-sized kjertel som ligger under en manns blære. Denne kjertelen har en enestående hensikt - den produserer sæd. Det er ingen grunn til prostatitt - det kan være mange underliggende årsaker, og noen ganger legene kan ikke fastslå en bestemt grunn for betennelse. Likevel prostatitt er fortsatt en vanlig tilstand, med 10 til 12% av menn opplever symptomer enn deres levetid. Tilstanden rammer stort sett yngre og middelaldrende menn.

Årsaker

En årsak til prostatitt er bakteriell infeksjon. En bakteriell infeksjon kan være akutt (det varer en kort tid), eller kronisk (langvarige). Urin kan lekke ut fra urinrøret i prostata, og eventuelle bakterier i urin kan etablere seg i prostata, forårsaker en infeksjon. Kronisk infeksjon oppstår når bakteriene er ikke helt eliminert med behandling. Akutt bakteriell prostatitt kan være farlig; derimot, er noen form for bakteriell prostatitt uvanlig i forhold til kronisk prostatitt, hvor det er tegn på betennelse i prostata, og det er smerte, men ingen klar årsak. Noen mulige årsaker til kronisk prostatitt inkluderer stress, skade og en nervøs eller immunsystem uorden.

Symptomer

Noen symptomer er felles for alle former for prostatitt, som smerte og svie ved vannlatning, problemer med vannlating, haster vannlating (spesielt om natten), og smerter i magen, kjønnsorganer og perineum. Ejakulasjon kan også være smertefullt. Symptomer på akutt bakteriell prostatitt inkluderer også frysninger, feber og all-over smerter i kroppen. Kronisk bakteriell prostatitt manifesterer seg vanligvis i en serie av urinveisinfeksjoner. Pasienter kan oppleve noen vanlige prostatitt symptomer mellom urinveisinfeksjoner.

Behandling

Prostatitt behandling varierer avhengig av type. Bakteriell prostatitt er behandlet med antibiotika; i tilfelle av en akutt infeksjon, kan det hende at pasienten måtte holde seg på sykehuset, slik at disse medikamentene kan administreres intravenøst. Etter utskrivning, vil pasienten må ta antibiotika for to til fire uker. Kronisk bakteriell prostatitt kan også bli behandlet med lave doser av antibiotika. Menn med kronisk ikke-bakteriell prostatitt kan være foreskrevet alfablokkere, en type medisin som hjelper vannlating, ta smertestillende eller gjennomgå prostata massasje.

Livsstilsendringer

Livsstilsendringer og hjem rettsmidler kan bidra til å lette symptomene på prostatitt. Urinering ofte og fullt kan bidra til å forhindre symptomer, som kan unngå matvarer som irriterer blæren, for eksempel sitrus eller koffeinholdige drikker og krydret mat. Varm sitz bad kan lindre smerte hjemme, sammen med å sitte på en myk pute eller pute. Syklister kan bruke en split sykkelsetet. Sex vil ikke forverre prostatitt, men smertefull ejakulasjon kan gjøre handlingen ubehagelig.

Anbefalt behandlingstiden for behandling av prostatitt

Prostatitt kan påvirke hverdagen og hvis den forblir ubehandlet kan påvirke fruktbarheten. Forstå varighetstidene for de ulike behandlinger for prostatitt kan hjelpe deg å være tålmodig og fullføre det som din lege har bedt deg om å gjøre.

Bestemme type

Prostatitt er definert av Mayo Clinic som en sykdom i nedbrutt kjertel som kan føre til flere symptomer inkludert lyskesmerter, vanskeligheter eller smerter ved vannlating, lavgradig feber og generell sykdomsfølelse. Nedbrutt kjertel ligger rett under blæren og er omtrent på størrelse og form av en valnøtt.
Prostatitt tilfeller er klassifisert og behandlet etter type. Kategoriene er tildelt sykdommen er bakteriell, kronisk bakteriell, kronisk prostatitt med bekkensmerter og asymptomatisk prostatitt. Bakteriell prostatitt er forårsaket av en bakterie som er utført i urin som lekker tilbake inn i nedbrutt gjennom urinrøret. Kronisk bakteriell prostatitt er forårsaket av en liten mengde bakterier som ikke ble eliminert ved tidligere behandling for bakteriell prostatitt. Legevitenskapen har ikke kunnet fastslå årsaken asymptomatisk prostatitt eller kronisk prostatitt med bekkensmerter, men det er det noen mente at det kunne være knyttet til immunsykdommer, nervesystemet lidelser, traumatisk skade, infeksjon eller psykisk stress. Legen din vil avgjøre hvilken type prostatitt du har hjelp av en rekke metoder, inkludert en pasient spørreskjema, scopes og en digital endetarms eksamen. Det er viktig å bestemme typen av prostatitt, slik at riktig behandling kan bli gitt.

Behandling tidsspenn

Behandlingsvarigheten for prostatitt er avhengig av hvilken type sykdom som du har og din generelle generelle helse. Et kurs av antibiotika vil være foreskrevet for akutt og kronisk bakteriell prostatitt. Hvis symptomene er alvorlige, kan du bli innlagt på sykehus for å tillate antibiotika for å bli levert gjennom en IV. Når tilstanden din begynner å bli bedre, vil du bli utladet og foreskrevet antibiotika. Hvorvidt du er i utgangspunktet innlagt på sykehus, vil oral antibiotika selvfølgelig fortsette i to til fire uker.
Kronisk bakteriell prostatitt er behandlet med oral antibiotika, men varigheten er mellom fire og åtte uker lang. Sørg for å lese informasjonen apoteket gir med antibiotika for å oppnå optimal nytte og unngå kryss medisinering problemer.

Kronisk prostatitt har flere mulige behandlinger, inkludert en resept av alfablokkere som vil slappe av i nakken av blæren og bidra til at urinen til å flyte lettere. Disse medikamentene vil bli tatt i måneder eller år. I tillegg kan legen anbefale bruk av smertestillende midler som aspirin eller over mot anti-inflammatoriske medisiner.

Hjem Behandling Lengde

I tillegg til medisinsk foreskrevet behandling, gjenkjenner Mayo Clinic flere endringer i livsstil som kan være vellykket i reduksjon av prostatitt symptomer. Redusere mengden krydret mat som du spiser og eliminere koffeinholdige drikker fra kosten kan bidra til å redusere prostatitt symptomer. Begrense mengden alkohol du inntar så lenge symptomene fortsetter kan bidra til å redusere problemene forårsaket av prostatitt. Sittende på en oppblåsbar pute eller pute for varigheten av symptomene kan også bidra til raskere restitusjon.

Prostatitt Selv Treatment

Prostatitt er en betennelse i prostatakjertelen. Vanlige symptomer er smertefull vannlating, lyskesmerter og smerte i testiklene.

Typer

Ifølge Mayo Clinic, er 5 til 10 prosent av prostatitt forårsaket av bakterier og lett behandles med antibiotika. Det er imidlertid ikke-bakteriell prostatitt vanskelig å diagnostisere og behandle. Behandlingen er vanligvis begrenset til egenomsorg.

Effekter

Målet med egenbehandling er å kutte ned betennelse i prostata. The Mayo Clinic antyder soaking i et varmt bad i 15 minutter per dag.

Advarsel

Prøv å unngå å spise mat som er krydret eller syreholdig. De kan irritere prostata. Også begrense inntaket av alkohol og koffein som de kan forverre prostatitt.

Effekter

Riding på sykler og hester kan forverre din prostata, og det er best å unngå disse aktivitetene når du ikke føler deg frisk. Også lokalisering på en pute eller pute kan være nyttig.

Betydning

I de fleste tilfeller vil ikke-bakteriell prostatitt løse på egen hånd. Imidlertid er det felles for tilstanden å bli et kronisk problem som noen ganger gjentar seg.

Prostatitt behandling med antibiotika

Prostatitt er en smertefull infeksjon i prostata. Avhengig av alvorligheten og inflammasjon, er det fire typer av infeksjoner: akutt bakteriell, kronisk bakteriell, kronisk inflammatorisk og kronisk ikke-inflammatorisk, som krever forskjellige typer behandlinger.

Akutt bakteriell prostatitt

Behandlingen for akutt prostatitt normalt starter med en diett av antibiotika i minst et par uker. Hvis antibiotika gjør at du føler deg bedre, må du fortsette medisin for to til tre måneder. Hvis tilstanden ikke blir bedre med disse antibiotika, kan flere tester gjøres. De fleste menn komme seg raskt med en fire- til seks ukers behandling av antibiotika.

Kronisk bakteriell prostatitt

Kronisk bakteriell prostatitt behandling innebærer herding og forebygging av infeksjon andre komplikasjoner. Antibiotika blir normalt administrert i omtrent seks til 12 uker eller mer, avhengig av alvorligheten av infeksjonen. Kirurgi kan være nødvendig å fjerne infiserte prostata steiner som er kjent som den prostatiske calculi. Kirurgi kan også være nødvendig dersom det er andre urinveisproblemer, som for eksempel en smal urinrøret, som forårsaker prostatitt. Fjerning av prostata er bare et siste alternativ, og skjer for det meste i tilfelle av gjentatte infeksjoner.

Kronisk inflammatorisk Prostatitt

Behandling av kronisk prostatitt / bekkensmertesyndrom, provoserende, er litt mer komplisert og vanskelig. Behandling med antibiotika er prøvd først. Hvis det ikke er noen forbedring, er medisiner stoppet. Hvis det er et problem i urinering på grunn av muskelkramper og smerte, muskel midler og alfablokkere kan anvendes. Legemidler som Finasteride kan bremse veksten av prostata. Masserer prostata omtrent tre til fire ganger i uken er nyttig. Biofeedback, kan avspenningsteknikker og rådgivning også bidra til å redusere stress og smerte.

Kronisk inflammatorisk Prostatitt

Antibiotika fungerer ikke i behandling av kronisk noninflammatory prostatitt som denne typen prostatitt ikke har en klar årsak. Det viktigste formål er å lindre symptomene. Non-narkotiske smertestillende medikamenter sammen med muskelavslappende alfablokkere brukes. Fysioterapi, angst redusere medisiner, mosjon, kroppsmassasje terapi og stress reduksjon trening hjelp til å overvinne dette problemet. Det er også nyttig å unngå alkohol, koffein og krydrede matvarer.

Kronisk prostatitt Behandling

Kronisk prostatitt er hevelse av prostatakjertelen som utvikler seg langsomt over tid. Det finnes en rekke behandlinger for kronisk prostatitt for å lindre smerte, urin nøling og hyppig vannlating felles med inflammasjon.

Typer Prostatitt

Kronisk bakteriell prostatitt er forårsaket av tilstedeværelsen av bakterier i prostata. Det er også mulig for prostatitt å skyldes sopp, virus, parasitter, kjemikalier, nerveforstyrrelser og seksuelle overgrep.

Bakteriell prostatitt

Å behandle kronisk bakteriell prostatitt, leger vanligvis foreskrive antibiotika medisiner for å bli tatt for to til fire uker. I noen tilfeller må behandlingen gjentas på grunn av en retur av symptomer.

Funksjoner

For kronisk prostatitt at resultatene fra årsaker som ikke bakteriell, leger benytter reseptbelagte alfablokkere som alfuzosin å slappe av blæren og musklene der prostata møter blæren. I tillegg er acetylsalisylsyre og ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen eller naproxen anbefales å lindre ubehag, ifølge Mayo Clinic.

Risiko

Antibiotika som brukes til å behandle kronisk bakteriell prostatitt utgjøre en risiko for allergiske reaksjoner og pseudomembranøs kolitt, en potensielt livstruende betennelse i tykktarmen. Alfablokkere har potensial til å forårsake hodepine og fall i blodtrykket, mens ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner og acetylsalisylsyre kan forårsake sår i fordøyelsessystemet.

Betraktninger

Noen leger utnytte prostatamassasje gjennom en endetarms eksamen eller varme terapi bruker mikrobølger til å behandle kronisk prostatitt som ikke er forårsaket av bakterier. Effektiviteten av disse behandlinger for kronisk prostatitt er mye debattert og ikke klinisk bevist, advarer Mayo Clinic.

Ultralyd & Prostatitt

Ultralyd & Prostatitt


Ett av to menn i alderen 51 og 60 vil lide av en eller annen form for prostata problem, slik som benign prostatisk hyperplasi (BPH), som er en forstørrelse av prostata. Én av 12 menn i alderen 31 og 40, og mer enn åtte av ti etter fylte 80, vil også lide av BPH. BPH kan føre til prostatitt eller betennelse av hannprostatakjertelen på grunn av infeksjon. Dette lille, men likevel viktig, reproduktive kjertel ligger mellom blæren og endetarmen, og wraps rundt urinrøret. Prostatitt er vanligvis funnet hos unge og middelaldrende menn, men eldre menn kan også bli påvirket. Ifølge WebMD, vil bare fem til ti prosent av menn utvikler prostatitt i hans levetid.

Symptomer på Prostatitt

Ifølge Prostata Foundation, er prostatitt en betennelse i prostatakjertelen som kan resultere i fire betydelige symptomer: smerte, urinering vansker, seksuell dysfunksjon og generelle helseplager, for eksempel trøtt og deprimert. Hvis venstre ubehandlet, kan prostatitt føre til andre, mer alvorlige helsemessige forhold. Prostatitt kan kategoriseres som enten bakteriell (kronisk), ikke-bakteriell eller akutt. Symptomer på kronisk eller bakteriell prostatitt inkluderer vanligvis hyppige urinveisinfeksjoner, hyppig vannlating og vedvarende smerter i nedre frontal eller bakre kvadrant av kroppen (mage, rygg). Prostatakjertelen, som er på størrelse med en valnøtt, produserer komponenter av sæd, fluidet som bidrar til å støtte og transportere spermier, ifølge Mayo Clinic. Hyppig og kronisk prostatitt venstre ubehandlet kan forstyrre seksuell funksjon og / eller reproduksjon.

Diagnostisering av Prostatitt

For en standard diagnose av prostatitt, vil en urolog utføre en urinalysis og inspisere prostatakjertelen. For å gjøre det, er en digital endetarms eksamen behov for enklere tilgang til prostatakjertelen. Legen søker etter noe unormalt som ligger i nærheten av eller på kjertelen. Han eller hun kan også samle inn prøver av prostata væske, eller selv utføre en biopsi ved mistanke karsinomer. For kronisk og tilbakevend prostatitt, kan mer aggressive former for diagnoser anbefales, for eksempel en transrectal ultralyd. I dette henseende, er en smal stav med et omfang som er festet til enden innsatt i rektum for en skopisk riss av prostata direkte. En ultralyd av prostata kan avsløre mulige tumorer og cyster utvikler seg på eller inne i prostata.

Behandling og fordelene av TRUS

Behandling av prostatitt kan inkludere forskrivning av antibiotika, biofeedback og modifikasjon av kosthold. Den vanligste formen for prostatitt er ikke-bakteriell, som vanligvis er forårsaket av stress og seksuell aktivitet. For ikke-bakteriell prostatitt, kan anti-inflammatoriske være foreskrevet uten antibiotika. Bare kronisk og / eller tilbakevend prostatitt krever vanligvis en mulig CT-scan eller ultralyd. Dette avhenger av den behandlende lege og typen av prostatitt som behandles. En ultralyd av prostata er et effektivt verktøy for å utelukke prostatakreft. "Transrektal ultralyd er et nyttig klinisk verktøy for bestemte tilstander som involverer prostata, endetarm, og omgivende vev TRUS (transrectal ultralyd) er mindre kostbart enn CT- eller MRI;. Utstyret er mer mobile, og fremgangsmåten kan utføres raskere slutt. TRUS er godt tolerert av pasientene, og innebærer ingen stråling, "ifølge Aetna.

Litterære Resources

Det er flere litterære ressurser tilgjengelig på temaet prostatitt. "Kronisk prostatitt og kronisk bekkensmerter", "A Hodepine i Pelvis" og "The Prostatitt Syndrome" er noen bøker på markedet som i juli 2010 som omhandler spørsmålet om prostatitt.

Hjem og alternative rettsmidler

Ifølge Mayo Clinic, kan følgende hjelpe i behandlingen av eller minske symptomene på prostatitt: soaking i et varmt bad (sitz bad); begrense eller unngå alkohol, koffein og krydret eller syreholdig mat; sitter på en pute eller oppblåsbar pute; og unngå sykling eller bruke en "split" sykkelsetet.

Biofeedback er også brukt i alternativ medisin. Ifølge Mayo Clinic, lærer biofeedback metoder for å kontrollere ens tanker for å kontrollere ens kropp. En biofeedback spesialist bruker signaler fra overvåking enheter for å lære av visse kroppsfunksjoner og reaksjoner, inkludert muskelavslapning. Noen små studier har antydet at fordelen med denne fremgangsmåten for å administrere smerte forbundet med prostatitt.

Akupunktur, innsetting av ekstremt tynne nåler gjennom huden til "ulike dybder på strategiske punkter på kroppen din," er et annet alternativ form for medisin som brukes for prostatitt. Noen studier har vist små denne behandling kan redusere smerte forbundet med prostatitt.