Digidexo.com

overgangsalder og antidepressiva

Overgangsalder og migrene

Overgangsalder og migrene


Ifølge boken "Menstrual migrene" av Susan Hutchinson, kvinner lider av migrene tre ganger så mye som menn. Dette kan være på grunn av endringer i hormonene en kvinne kroppen går gjennom under menstruasjon og overgangsalder. Men en av de vanlige symptomer på menopause er hodepine, slik at diagnose av en menopausal migrene kan være vanskelig.

Årsak

Det er ukjent nøyaktig hvorfor noen kvinner kan få overgangs migrene og ikke andre. Ifølge boken «Migrene For Dummies", noen kvinner kan være genetisk disponert for å ha hjerne som lett kan føre til mistanke om kjemiske aktivitet som kan initiere migrene smerte. Fallet i østrogen er antatt å være årsaken hos kvinner med den genetiske sammensetningen for migrene. Søvnløshet og nattesvette kan også spille en rolle i å utløse migrene.

Symptomer

Migrene har en tendens til å sette alvorlige smerter på den ene siden av hodet, mens hodepinen en tendens til å bli følt på begge sider av hodet. Imidlertid vil ikke alle kvinner som lider av migrene under menopause føle smerte på bare den ene siden av hodet. Andre symptomer ofte følger hodet smerte, inkludert kvalme, svimmelhet og ekstrem følsomhet for lys og lyd.

Behandling

Profylaktisk eller forebyggende medisiner håper å stoppe eventuelle migrene angrep fra utviklingsland. Vanlige medisiner inkluderer østrogen hormonbehandling, høyt blodtrykk medisiner og antidepressiva. Dette er imidlertid off-label anvendelser av disse medikamentene, fordi det ikke er legemiddel tilgjengelig spesielt for forebyggelse av migrene i overgangsalderen.

Good News

Ifølge US Department of Health and Human Services, om lag to tredjedeler av kvinner som lider av migrene før de begynner overgangsalder finne sin migrene smerte minsker når overgangsalderen begynner. Noen kvinner også slutte å ha migrene når overgangsalderen slutter.

Advarsel

"Migrene For Dummies" advarer om at alle over 65 år (mann eller kvinne) som får sin aller første migrene bør gå umiddelbart til sykehuset, fordi dette kan være et tegn på et slag, glaukom, hjerne aneurisme eller annen alvorlig tilstand. Enhver kvinne som får en migrene som føles langt mer alvorlig enn vanlig bør ringe en ambulanse.

Om Hysterektomi og tidlig overgangsalder Fatigue

Selv om en hysterektomi kan være livreddende, fører det ofte til ytterligere vanskeligheter i en kvinnes liv på grunn av utbruddet av tidlig overgangsalder og tidlig menopause tretthet. Disse to prosessene er ofte misforstått. Hysterektomier er en skremmende ting for en kvinne å gå gjennom, og en gang tidlig menopause treff, kan hun føler at det er ingenting hun kan gjøre, men lide. Men å forstå hva en kvinne kroppen går gjennom i overgangsalder og forstå hvordan å behandle symptomene kan gjøre det en mye enklere prosess å takle.

Hva er en hysterektomi?

The Mayo Clinic definerer en hysterektomi som "... et kirurgisk inngrep som fjerner livmoren gjennom et snitt i nedre del av magen. Noen ganger prosedyren omfatter også fjerning av en eller begge eggstokkene og egglederne." Den klinikken bemerker at livmoren også kan fjernes gjennom et snitt i vagina. Vaginal rute er den foretrukne metoden, som det er mindre invasiv enn å åpne buken. Operasjonen tar vanligvis omtrent to timer og er ofte en innleggelse prosedyre. Å behandle smerter etter inngrepet, er det viktig å ta all din smerte medisin, bruk en varmepute, begrense ytterpunkt av dine fysiske bevegelser og spise sunt. Fullstendig gjenoppretting tar vanligvis 4-8 uker.

Hvorfor gjør en kvinne Få en hysterektomi?

Hysterektomier utføres av ulike grunner. De vanligste er gynekologisk kreft, fibroids, endometriose, livmor prolaps, vedvarende vaginal blødning og kroniske bekkensmerter. Gynekologisk kreft er noen kreft som påvirker en kvinnes reproduktive organer. Fibroids er godartede svulster i livmoren som kan forårsake vedvarende blødninger, anemi, bekkensmerter og blæretrykket. Endometriose er når vevet foring livmoren ekspanderer utover i livmoren og på eggstokkene. Livmor prolaps er når livmoren synker inn i vagina, noe som kan føre til inkontinens og problemer med avføring. Disse alvorlige forhold er ofte kureres kun med en hysterektomi.

Hva er overgangsalder?

Menopause er prosessen en kvinnes kropp går gjennom som hun kommer til slutten av hennes fruktbarhet. The Mayo Clinic definerer overgangsalder som "... permanent slutten av menstruasjon og fruktbarhet ..." Dette skjer når den begrensede mengden av egg i en kvinnes eggstokker renner ut. Dette tap av fruktbarhet forårsaker østrogen i en kvinnes kropp for å minske langsomt. Dette fører til en rekke vanskelige symptomer. En kvinne som lider gjennom overgangsalderen kan oppleve kramper, plutselige humørsvingninger, en dypere stemme, depresjon, smerter og plager, lett tretthet, økt hårvekst - også på leppen, og en følelse av tap. Dette skjer vanligvis under et kvinne midten alder, men en hysterektomi utløser ofte tidlig overgangsalder. Dette er en plutselig og noen ganger ødeleggende utbruddet av overgangsalder symptomer på en mye yngre alder enn normalt.

Hva er tidlig overgangsalder Fatigue?

Tidlig menopause tretthet er en rekke symptomer og tilstander som forårsaker en kvinne å bli lei lettere og føler seg svakere enn normalt. Symptomene på tidlig overgangsalder tretthet er i hovedsak de samme som symptomer på overgangsalder tretthet generelt. Fysiske symptomer inkluderer nattesvette, hetetokter, søvnløshet, hodepine og ledd eller muskelsmerter. Ofte vil en kvinne opp i vekt i overgangsalderen, spesielt rundt magen. Vannretensjon er svært vanlig. Emosjonelle symptomer kan omfatte angst, depresjon, intense cravings, og hukommelsestap. Disse symptomene vil være mer alvorlig i tidlig overgangsalder tretthet. Dette er fordi østrogennivået i kvinnens kropp ikke har mulighet til å minske langsomt over en periode på flere år. Med en hysterektomi, blir østrogen nivå i en kvinnes kropp avskåret plutselig og fullstendig, noe som fører til en hurtig og kraftig angrep av menopause symptomer.

Hva er behandlingen for tidlig overgangsalder Fatigue?

Umiddelbart etter en hysterektomi, bør kvinnen få østrogen så raskt som mulig. Dette vil bidra til å holde symptomene ned til et minimum. Hvis østrogen ikke er gitt umiddelbart, vil hun vanligvis lide gjennom depresjon, angst, hjertebank, hetetokter, svetting, irritabilitet og mer. Den vanligste behandlingen en lege vil foreskrive for tidlig overgangsalder er hormonbehandling. Denne behandlingen introduserer hormoner som forsvinner på grunn av en hysterektomi, som østrogen. Ettersom tiden går, vil legen redusere doser sakte for å hjelpe etterligne naturlig overgangsalder.
Ikke alle kvinner kan håndtere hormonbehandling. Hvis HRT er utilgjengelig, kan en lege foreskrive antidepressiva for å håndtere depresjon forårsaket av tidlig overgangsalder. Han kan også foreskrive medisiner som Neurontin og klonidin å hjelpe med hetetokter. Hvis en kvinne ønsker mer naturlige behandlinger, er det mulig å behandle disse symptomer ved å forbruke soya, alfalfa, fenikkel og andre planter. Disse plantene inneholder forbindelser som kalles fytoøstrogener. Bernie Noe, ND, av Green Mountain Natural Health rapporterer at disse forbindelsene kan bidra til å avlaste hetetokter, kramper og andre menopause-relaterte symptomer. Avspenningsteknikker som yoga og meditasjon også kan bidra til å berolige en tanke engstelig fra hormonubalanse.

Om svart cohosh og overgangsalder

En av de vanligste klagene blant kvinner i overgangsalderen er de uventede bølger av kroppsvarme, eller hetetokter. Kvinner som opplever alvorlige hetetokter tendens til å svette voldsomt. I noen tilfeller er det mulig å ha en følelse av ikke å være i stand til å fange pusten eller å føle en følelse av panikk.
Mens det er mange legemidler på markedet i dag for å redusere hetetokter, noen foretrekker en mer naturlig rute og velger å ta klaseormedrue.

Hva er black cohosh

Klaseormedrue er en urte supplement særlig brukt for hetetokter brakt videre av menopausal hormonsvingninger.
Klaseormedrue (Actaea racemosa og / eller Cimicifuga racemosa) er en flerårig plante knyttet til soleiefamilien og innfødt til Nord-Amerika.
En vanlig klaseormedrue preparatet er laget av røttene og underjordiske stengler. "En kommersiell standardisert klaseormedrue forberedelse er Remifemin, som inneholder klaseormedrue ekstrakt tilsvarende 20 mg av rot per tablett." Dette er en av de mer undersøkte preparater.

Historisk bruk

Klaseormedrue var en populær behandling for lindring av menstruasjonssmerter og overgangsalder som ble brukt av amerikanske indianere og amerikanske kolonister.
Indisk medisin brukes klaseormedrue for ubehag, nyresykdom, malaria, revmatisme og sår hals. I det 19. århundre Amerika, "black cohosh var et hjem middel som brukes for revmatisme og feber, som et vanndrivende, og for å bringe på menstruasjon."

Kliniske studier

Tidlige tyske studier som viste klaseormedrue forbedret menopausale symptomer, som angst, hetetokter, nattesvette og tørr skjede.
Og i en klinisk studie av 120 kvinner, klaseormedrue var mer effektive i å lindre hetetokter og nattesvette enn antidepressiva Prozac, ifølge University of Maryland Medical Center. Som sådan, eksperter konkluderer med at svart cohosh kan være et trygt og effektivt alternativ for kvinner som ikke kan eller vil ikke ta hormonbehandling for overgangsalderen. "

Betraktninger

Det har vært et betydelig antall rapporter touting farene ved hormonbehandling. Det amerikanske Food and Drug Administration har sagt at alle produkter som brukes for postmenopausale kvinner som inneholder østrogen må inneholde en advarsel etikett som sier at "langvarig bruk av disse hormonene kan øke risikoen for hjerteinfarkt, slag, blodpropp og brystkreft for noen kvinner. "
Hetetokter er ubehagelig, og til tider, pinlig. Andre menopausale symptomer, men ikke alltid like åpenbare, kan være like irriterende og inconveniencing. Som et alternativ behandling, har klaseormedrue vært en bevist lindrende middel for noen av disse klagene. Forske alternativer og uformelle diskusjoner med legen vil bidra til å gjøre overgangsalder gå litt mer jevnt.

Advarsel

Ikke bruk klaseormedrue hvis du er gravid eller ammende; ha en hvilken som helst type lever problemet; eller hvis du drikker alkohol i overkant.
Hold klaseormedrue unna barn og kjæledyr.
Før du tar klaseormedrue, eller noen annen urt eller medisin, bør du oppsøke lege.

Behandling av symptomer på overgangsalder

Overgangsalder er opphør av menstruasjon over en periode på 12 måneder og når eggstokkene slutter å fungere. En kvinnes kropp gjennomgår hormonelle endringer i overgangsalderen som forårsaker fysiske og følelsesmessige symptomer. Behandlinger er tilgjengelig for å gjøre overgangen mer utholdelig.

Ufrivillig barnløshet

Hormonbehandling (HRT) innebærer å ta østrogen eller østrogen og progesteron kombinert - hormoner som oppveier for fallende østrogennivå. Lavt østrogennivå kan forårsake hetetokter og vaginal tørrhet, og HRT kan lindre disse symptomene. HRT, mens effektive, har vist seg å øke risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag og brystkreft. På grunn av slike risikofaktorer, vil den enkelte og hennes lege trenger å få tilgang til risikoen og fordelene av HRT. Østrogen kremer er tilgjengelige for å bekjempe vaginal tørrhet. De kremer brukes daglig i to uker, deretter en gang eller to ganger i uken etter å opprettholde fuktighet.

Medisiner

Antidepressiva som Prozac og Zoloft kan være foreskrevet for å bidra til å dempe hetetokter og hjelp med emosjonelle problemer forbundet med fallende østrogennivå. Lavt østrogennivå kan føre til tap av beinmasse, slik at leger kan foreskrive medisiner som Boniva å bekjempe osteoporose. Klonidin kommer i pille eller lapp form og kan bidra til å redusere hetetokter. Stoffet brukes hovedsakelig for høyt blodtrykk og kan ha ubehagelige bivirkninger.

Hjem Rettsmidler

Hetetokter kan utløses av visse vilkår eller matvarer som varme drikker, krydret mat, alkohol og varmt vær. Unngå disse forholdene eller matvarer kan hjelpe avverge hetetokter. Å spise sunt og trene regelmessig kan lindre symptomer på overgangsalder ved å redusere stressnivået. Bruk over-the-counter vaginal smøremidler som KY jelly for vaginal ubehag under samleie. Vitamin E og Black cohosh har blitt brukt til å redusere hetetokter, men ingen vitenskapelige bevis er tilgjengelig for å bekrefte deres effektivitet. Diskutere eventuelle treningsprogrammer, kostholdsendringer eller supplement inntak med legen din først.

Behandlinger for overgangsalder

Ifølge Mayo Clinic, er overgangsalder ikke en medisinsk sykdom. Menopause naturlig oppstår på omtrent 51 år, selv om det kan forekomme før eller senere, avhengig av kroppens produksjon av progesteron. Mange symptomer kan oppstå med menopause, og det er disse symptomer som kan ha behov for behandling for å redusere deres virkninger på den enkelte.

Symptomer

Flere symptomer er forbundet med overgangsalderen. Dette kan omfatte økt vekt og magefett, hetetokter, tørr skjede, endringer i humør og tynt hår. Imidlertid, fordi menopause er vanligvis koblet til aldringsprosessen, kan andre alvorlige helsemessige komplikasjoner eksisterer i forbindelse med overgangsalderen. Disse komplikasjoner kan omfatte bentap, osteoporose, kardiovaskulær sykdom og urininkontinens. Ved symptomer på disse helseproblemer blir oppdaget, kan den enkelte behandling være mer omfattende enn behandlinger ment å adressere bare menopause.

Behandlinger

Behandlinger for overgangsalder finnes i en rekke former. Hormonbehandling er kanskje den mest kjente behandling for overgangsalder. The Mayo Clinic sier at det er den mest effektive tilgjengelige behandling for hetetokter i overgangsalderen kvinner.

Østrogenet som brukes i hormonterapi er gitt i doser så lave som mulig for å adressere menopausale symptomer som foregår. Medisin Plus indikerer at dette er fordi det er kjente bivirkninger forbundet med hormonbehandling, HRT, som negativt påvirke noen kvinner, avhengig av deres familie og personlige helse historie. Bivirkninger av hormonbehandling kan omfatte en økt risiko for brystkreft og en større sjanse for å få slag og / eller hjertesykdom.

SSRI

SSRI eller selektive serotonin reopptakshemmere er lavdose antidepressiva. Noen SSRI har vært kjent for å være effektive i behandling av menopausale symptomer. Disse inkluderer venlafaksin (Effexor), Prozac, Sarafem, Paxil, Celexa og Zoloft.

Klonidin og Gabapentin

To medisiner som er kjent for å redusere hetetokter i overgangsalderen kvinner er Klonidin og Gabapentin. Klonidin er vanligvis foreskrevet for bruk i behandling av høyt blodtrykk, samtidig som Gabapentin er tradisjonelt anvendes ved behandling av anfall. Likevel har både medisiner blitt effektivt brukt til å adressere symptomer på overgangsalder.

SERM

SERM er selektive østrogenreseptormodulatorer. SERM kan være foreskrevet i stedet for hormon-erstatningsterapi fordi de inneholder raloksifen, som fungerer som østrogen, men har ikke de samme potensielle bivirkninger av østrogenbehandling.

Vaginal Kremer

Vaginale kremer kan være foreskrevet av lege til å behandle vaginal tørrhet forbundet med overgangsalderen. Vaginale kremer inneholder en liten mengde av østrogen.

Hjem Rettsmidler

Noen kvinner er i stand til å behandle symptomer på overgangsalder gjennom hjem rettsmidler som inkluderer endring livsstil. For eksempel kan spesifikke faktorer innenfor eksistensen av en person som har en tendens til å forårsake hetetokter å oppstå. Hvis den enkelte er i stand til å oppdage hva disse faktorene er, så hun kan potensielt eliminere dem fra livet hennes.

Kosthold og mosjon er viktige endringer i livsstil som ofte vil redusere overgangsplager. Å sørge for at balanserte måltider som inneholder sunne ingredienser er fortært, og at et treningsprogram er opprettet og forpliktet til vil avhjelpe symptomer på overgangsalder.

Serotonin og overgangsalder

Serotonin og overgangsalder


Hvis du er kvinne i overgangsalderen, kan du bli lider av symptomer, inkludert depresjon, angst, humørsvingninger, hårtap, slapphet, manglende libido og tap av klar tenkning og samordning, som kan være forårsaket av en mangel på serotonin. Det finnes måter å øke eller regulere kroppens produksjon av serotonin, som kan bidra til å lindre noen av symptomene forbundet med overgangsalderen.

Serotonin

Serotonin er et signalstoff som bærer nerveimpulser fra hjernen til kroppen din. Lave nivåer av serotonin kan føre til depresjon, lav energi, manglende libido og søvnforstyrrelser. Fordi høye nivåer av serotonin skape følelsen av glede, og mangel på serotonin kan opprette en mangel på glede, kan en serotonin ubalanse også være en medvirkende faktor i avhengighetslidelser.

Østrogen

Østrogen er det hormonet ansvarlig for kvinnelig seksualitet. Det er tre typer av østrogen i kroppen - østron, østradiol og østriol. Under overgangsalderen, nivåer av østradiol nedgang, noe som bidrar til symptomer som hetetokter, depresjon, angst og tretthet.

Effekter av Mangel på østrogen på Seratonin

Fordi østrogen er nødvendig i produksjonen av serotonin i hjernen, reduksjonen av østrogen som oppstår under menopause forårsaker lavere nivåer av serotonin, så vel som symptomer assosiert med lave serotonin. Skjoldbrusk nivåer i kroppen er også nært knyttet til østrogen og kan reduseres i overgangsalderen. Når skjoldbrusk nivåer er redusert, kan serotoninnivået raser nedover, forårsaker symptomer som etterligner depresjon og andre nevrologiske lidelser.

Behandlinger

Hvis du lider av depresjon, angst, mangel på sexlyst, humørsvingninger, søvnforstyrrelser eller andre fysiske tilstander forårsaket av senket østrogennivå i overgangsalderen, kan legen forskrive antidepressiva medisiner for å øke nivåene av serotonin produksjonen i hjernen din. Andre behandlinger inkluderer lysterapi, noe som kan øke mengden av melatonin produksjon i hjernen din. Melatonin er et hormon som bidrar til å øke serotonin-produksjon. Det er påvirket av eksponering for lys, slik at daglig lyskasse bruk kan bidra til å øke melatonin. Hormonbehandling (HRT) kan også være foreskrevet av legen din for kortvarig bruk for å lindre noen av symptomene på overgangsalder, men fordi behandlingen kan øke forekomsten av visse kreft i reproduktive system, må bruken være nøye overvåket av legen din og er ikke foreslått som en langtidsbehandling.

Herbal rettsmidler

I tillegg til tradisjonelle medisinske behandlinger for å øke serotonin i overgangsalderen, er det også urte-behandlinger som kan fungere. Johannesurt er en av de mer populære urte rettsmidler for å øke nivået av serotonin i hjernen og bidrar til å lindre symptomer på depresjon. En studie i 2000 ved St. Johns episkopale Hospital i Far Rockaway, New York, fant at 47 prosent av pasientene som fikk urten hadde en bedring av sine symptomer på depresjon, sammenlignet med bare 40 prosent av de som fikk en antidepressant medisinering. Tryptofan kosttilskudd også bidra til å øke serotonin og melatonin i hjernen, men du kan også finne tryptofan i mat, inkludert soya, gresskarfrø, valnøtter, erter, sesamfrø, hele korn, frukt og magre meieriprodukter. Hvis du spiser disse matvarene med høy kvalitet karbohydrat matvarer, er tryptofan forbruket økt.

Hårvekst under overgangsalder

Overgangsalder kan føre til endringer i hårvekst. Dette kan omfatte både håravfall på hodet og overskytende uønsket hår. Endringer i Hårtap kan også skyldes forhold som er vanlig i kvinner i overgangsalderen. En lege bør være i stand til å finne ut nøyaktig hva som forårsaker endringen i hårvekst.

Håravfall

Alle opplever noen hårtap som de blir eldre. Men tynt hår kan øke med overgangsalder og kan bli forverret av enkelte medisiner (blodfortynnende, antidepressiva, høyt blodtrykk medisiner) eller et dårlig kosthold.

Hormonelle Levels

Noen av hormonnivået ansvarlig for hårvekst er østrogen, progesteron, testosteron og skjoldbruskkjertelen. Hormonell substitusjonsterapi kan bidra til å regulere disse nivåene.

Andre årsaker

Endringer i hårvekst er ikke alltid et symptom på overgangsalder. Hypotyreose, eller en lav skjoldbrusk-funksjon, er den vanligste årsaken til hårtap hos kvinner i overgangsalderen. Visse medisiner og stressnivå kan også føre til en endring i håret.

Behandling

Over-the-counter hårvekst produkter (som Rogaine) kan hjelpe kvinner med tynt hår. En balansert diett høy på protein og vitaminer kan også hjelpe.

Uønsket hår

En reduksjon i østrogen kan forårsake overflødig hårvekst på overleppen, haken og kinnene. Det kan fjernes midlertidig med barbering, voksing eller tweezing, eller mer langsiktige resultater kan oppnås gjennom laser hårfjerning eller elektrolyse.

Post-overgangsalder følelsesmessige endringer

Emosjonelle endringer eller humørsvingninger er blant de vanligste symptomene kvinner har i løpet av overgangsalderen. Begrepet overgangsalder er ofte brukt for å identifisere hele prosessen, fra perimenopause gjennom post-overgangsalder, men det faktisk refererer til datoen for en kvinnes siste periode. Post-overgangsalder begynner med en kvinnes siste perioden og varer resten av livet hennes. Selv om hormoner balansere ut og humørsvingninger etter hvert avta, opplever disse følelsesmessige endringer kan være ganske urovekkende.

Følelsesmessige endringer og humørsvingninger

Humørsvingninger er definert som "ekstreme eller brå svingninger i humøret. I løpet av humørsvingninger, kvinner ofte opplever drastiske endringer i deres emosjonelle tilstand." Mens midt oppe i overgangsalder overgang, en kvinne kan av og til ikke selv føler at selv. Mennesker, selv kjære, kan få henne på nervene mer enn vanlig, og den minste ting kan føre til tårer eller sinne. Mange kvinner rapporterer å være lykkelig ett minutt, trist neste og rasende et øyeblikk senere. Alt dette emosjonelle omveltning kan føre til en følelse av hjelpeløshet og usikkerhet. Når en uforklarlig eller uventet følelser oppstår, hjelper det å erkjenne at det er en stemning swing og å minne seg selv på at det vil passere.

Symptomer

Menopause er en tid med uforutsigbare og kraftige hormonelle endringer. Disse endringene oppstår vanligvis hos kvinner mellom 45 og 55, og kan påvirke følelsesmessig så vel som fysiologisk stabilitet. Ifølge The Menopause Impact Survey, utført av Dr. David Portman, direktør for Columbus Center for Women Health Research, "87 prosent av kvinnene opplever angst, depresjon og humørsvingninger, som deretter påvirker deres relasjoner, familie liv og karriere." De fysiske symptomer forbundet med overgangsalder, som hetetokter, søvnløshet og tretthet, kan forverre sinne, irritasjon, tristhet eller angst. Symptomer på overgangsalder kan være svært intense, noe som gjør dag-til-dag liv ekstremt stressende for noen kvinner.

Vanlige symptomer på humørsvingninger inkluderer hyppige humørsvingninger, uforklarlige følelser, depresjon, tristhet, mangel på motivasjon, sinne, irritabilitet, aggresjon, utålmodighet, økt stress, angst, nervøsitet og melankoli.

Årsaker til følelsesmessige endringer

Ingen er sikker på hva som forårsaker kvinners følelser å svinge i overgangsalderen, men de stadig varierende hormonelle nivåer av østrogen, progesteron og androgener påvirke ens mentale tilstand. Resultatene av studien "Effekt av østrogen-serotonin Interaksjoner på Mood and Cognition", utført av forskere ved Stony Brook University og Yale University, tyder på at "østrogen ser ut til å spille en stor rolle i hjernens produksjon av serotonin, stemningen regulerende nevrotransmitter . "

Under overgangsalderen, hormon ubalanser midlertidig forstyrre serotoninproduksjonen i hjernen, og dette fører til en økt sjanse for humørsvingninger, depresjon og andre psykiske forstyrrelser. Hormonelle svingninger kombinert med livsbelastninger, kan bekymringer om aldring, kroppsbilde, seksualitet, infertilitet, helse og familie problemer forårsake emosjonelle nød, som fører til humørsvingninger eller depresjon.

Måter å håndtere humørsvingninger

Det finnes en rekke måter å håndtere stemninger svinger, fra urte kosttilskudd til trening og kosthold endringer, til psykoterapi, alternativ behandling og medisinering.

Trene 20 minutter om dagen, tre ganger i uken, kan bidra til å redusere angst, redusere depresjon og selv stoppe panikkanfall. Øvelsen ikke bare hjelper heve stemningen, den har en langvarig beroligende effekt og bistår i å gjenopprette forstyrret søvnmønster. Det er ikke nødvendig å gå til treningsstudio eller bruke fancy utstyr; det som er viktig er konsistens. For eksempel er gang en utmerket form for trening som vil bidra til generelle helse og redusere intensiteten av menopausale symptomer.

Spise små, sunne måltider og snacks hele dagen gir energi som trengs for å takle varierende følelser. Visse matvarer, for eksempel komplekse karbohydrater (se Ressurser), kan øke serotoninnivået i hjernen din ..

Noen kvinner finner alternative behandlingsformer for å være nyttig i deres forsøk på å takle humørsvingninger. Naturlig rettsmidler som yoga, meditasjon, massasje og akupunktur gi kvinner med personlig tid samt lindring fra stress. Fordi depresjon kan utløses av redusert nivå av vitamin B6 og B12, kan folat og vitamin D, ta tilskudd av disse vitaminer og næringsstoffer bidra til stemningen stabilisering. Urte rettsmidler som kava kava og klaseormedrue kan også bidra til å balansere stemninger, men det er viktig å sjekke med en helsepersonell før du legger urter eller kosttilskudd til ens daglige diett.

Profesjonell hjelp

Om en kvinne lider av små humørsvingninger eller følelsesmessige endringer som indikerer noe mer alvorlig, er hjelp å få.

The National Institute of Mental Health anbefaler at kvinner møtt med mild til moderat depresjon gjøre noen endringer i livsstil (dvs. dele store oppgaver i små, håndterbare seg, sette realistiske prioriteringer, og delta i morsomme aktiviteter). Kvinner kan forvente sine stemninger å forbedre, men dette vil skje gradvis, ikke umiddelbart. Inntil depresjon har løftet, bør kvinner unngå å gjøre betydelige overganger eller beslutninger som for eksempel å skifte jobb, gifte seg eller skilt, eller flytting.

Antidepressiva kan bli foreslått å hjelpe korrigere kjemisk ubalanse. Mange kvinner opplever lindring med disse medikamentene, som er mest effektiv når den kombineres med psykoterapi eller rådgivning.

Noen primærhelsetjenesten ikke er spesielt trent til å håndtere psykiske lidelser, inkludert overgangsalderen humørsvingninger og depresjon. Konsultere med en mental helse profesjonell eller kvinners helse ekspert kan være mer hensiktsmessig.

Overgangsalder og forstoppelse

En av de sjelden diskutert komplikasjoner av overgangsalder er forstoppelse. Forstoppelse oppstår i overgangsalderen for en rekke årsaker, men først og fremst på grunn av hormonelle svingninger og det faktum at din mage-tarmkanalen er bremse ned, noe som også påvirker fordøyelsessystemet noen ganger resulterer i dårlig fordøyelse.

Hva du spiser

Hvis du spiser for mye eller feil ting, vil dette bidra til forstoppelse. Hopp over sukkerholdig mat og de matvarer som inneholder mye karbohydrater.

Herbal Relief

Menopauseatoz.com anbefaler å bruke naturlige produkter som inneholder lobelia, goldenseal rot, gentian, bukkehornkløver frø, mjødurt og fennikel frø til å gi deg forsiktig lettelse.

Spis sakte og tygge godt

Når du spiser, spise sakte og tygge maten godt. Dette gjør at fordøyelses enzymer for å bryte ned innholdet i måltidet og dirigere hvilket innhold som skal lagres i lever og muskler der de trengs.

Fordelene ved Fiber

Få mer fiber i kosten din, foreslår Menopauseinsight.com. Spise korn og hele korn brød. Drikk minst åtte glass vann hver dag, spise frukt og grønnsaker og drikke fruktjuice.

Medisiner kan være constipating Du

Medisin for høyt blodtrykk, for eksempel klonidin, samt narkotiske smertestillende, antidepressiva, kalsium og jern kosttilskudd kan alle resultat i forstoppelse. Diskuter dette med legen din og finne ut den beste måten å nærme dine forstoppelse problemer.

Fremgangsmåte for å forebygge depresjon og overgangsalder

For mange, men ikke alle, kvinner, perimenopause og menopause kan være en svært vanskelig tid. Hormoner nivåer er varierende, noe du har hetetokter og nattesvette. Du er ikke å sove godt. Du er utmattet. Men du er forventet å fungere som alltid, å ta vare på familien din, muligens jobbe heltid. Mange kvinner i denne aldersgruppen er klemt i mellom sine egne barns behov og behovene til sine eldre foreldre. Alle disse tingene kombinert kan ta sin toll og forårsake depresjon.

Stuper Hormoner

Når en kvinnes østrogennivået stuper, er det tenkt at dette kan utløse en endring i hennes hjerne, noe som kan knyttes til depresjon, ifølge Menopauseexpert.co.uk.
Noen medisinske eksperter mener at hormonbehandling - tar østrogen eller østrogen og progestin, som er en syntetisk versjon av progesteron - vil bidra til å avlaste mindre humørsymptomer. Men andre eksperter, ifølge Cleveland Clinic tror at hormonbehandling alene ikke vil ha en betydelig effekt på warding av depresjon. Antidepressiva må tas i tillegg. En kvinne også kan vurdere psykoterapi hvis hennes depresjon er alvorlig.

Overveldet

Hvis en kvinne søvn blir avbrutt natt etter natt etter natt svette, uro, bekymring og / eller smerter, kan dette føre til depresjon samt tretthet. Hvis en kvinne har en hysterektomi og eggstokkene blir fjernet i prosessen, kan dette føre til umiddelbar utbruddet av overgangsalder, med enda mer alvorlige symptomer enn at oppleves av kvinner som naturlig går gjennom overgangsalder. En av disse symptomene inkluderer en endring i kvinnens humør.

Kvinner er mer sannsynlig å være deprimert

Kvinner er en ulempe når det kommer til å bli målrettet av depresjon, ifølge Mayo Clinic. De er dobbelt så sannsynlig som menn for å utvikle depresjon og depresjonsrelaterte lidelser. Kaste i kvinnens kultur, hennes livssituasjon, som kan være forferdelig, og hennes unike biologi, bland i noen villfaren hormoner og symptomene - varm svette, natt blinker, såre bryster, verkende ledd - at disse symptomene føre til, sammen med å være overarbeidet og underbetalt, og du har den perfekte oppskriften for en deprimert kvinne.

Symptomer

Symptomene på depresjon kan være utbredt og variert. De inkluderer følelsen av verdiløshet, håpløshet og å være trist; tappes for energi; gråte, manglende evne til å ta beslutninger; manglende evne til å konsentrere seg; tap av glede; søvnløshet; sover for mye; vekttap eller gevinst; endring i appetitt; irritabilitet; og suicidale tanker og selvmordsforsøk. En deprimert kvinne (eller mann) kan oppleve hodepine, magesmerter, vedvarende, men uforklarlige smerter, seksuell dysfunksjon eller disinterest, og / eller fordøyelsesproblemer.

Hva å gjøre?

Ett alternativ er å vurdere å ta antidepressiva. Rådfør deg med legen din for å finne ut hvilken som er best for deg. Menopauseexpert.co.uk anbefaler at du begrenser alkoholforbruket; slutte å røyke; finne en ny hobby eller kreativ utfoldelse som vil engasjere deg; og mosjon på regelmessig basis - bli en yoga eller pilates klasse eller ta opp svømming på YMCA. Holde kontakt med venner og familie, og husk å spise godt.
Noen kvinner velger urte rettsmidler for å bidra til å roe sine overgangsplager. Johannesurt fungerer visstnok bra i warding av depresjon, ifølge All4naturalhealth.com (se Ressurser). Andre urter gunstig for kvinner i overgangsalderen inkluderer klaseormedrue, kyske treet, damiana, løvetann, dong quai, falske unicorn root, ginko biloba, ginseng, lakris, livet rot, maca, bringebær, rødkløver, salvie, så Palmetto, gjeterens pai, vill yam og sann unicorn root.
Vurdere gjennomgår hormonbehandling (HT), men vær klar over farene. Det er en økt risiko for å få brystkreft, blodpropp og / eller hjertesykdom hvis du tar HT. Noen kvinner har funnet ut at HT hindrer depresjon og quells sine andre menopausale symptomer i tillegg.

Få hjelp

Bestemme på riktig løpet av handlingen kan være vanskelig. Akkurat som du må veie fordeler og ulemper med hormonbehandling, bør du gi alvorlige hensyn til bruk av antidepressiva, ifølge Organizedwisdom.com (se Ressurser). Hvis en kvinne har opplevd depresjon før overgangsalderen, eller hvis hun har en alvorlig depresjon i løpet av overgangsalderen, kan antidepressiva være det beste løpet av handlingen. Men hvis en kvinne har blitt deprimert på grunn av hennes menopausale symptomer og har ingen tidligere historie med depresjon, kanskje hennes lege vil anbefale andre teknikker, slik som de tidligere har oppført.
Hvis du kjenner noen, eller kanskje alle, av disse symptomene hos deg selv, snakke med legen din eller en terapeut og finne ut den beste måten å løse disse helsemessige bekymringer.

Overgangsalder Medisin for Night svette

Når en kvinne går gjennom perimenopause og når full overgangsalder hun kan bli plaget med nattesvette og hetetokter som er et resultat av ekstreme hormonelle svingninger. Hvis du føler at du ikke kan ri den ut på egen hånd det finnes behandlinger tilgjengelig.

Expert Insight

The Mayo Clinic bemerker at østrogenbehandling er den mest effektive behandlingen for nattesvette og hetetokter, samt vaginal kløe og tørrhet. Men det er godt kjente risikoer forbundet med å ta hormonbehandling.

Forsiktig

Langtids hormonbehandling ikke lenger er anbefalt av de fleste leger fordi det øker risikoen for brystkreft og kardiovaskulær sykdom. Kortsiktig bruk kan gi deg lettelse, men ikke true deg.

Alternativer

Womenshealth.gov påpeker at antidepressiva og epilepsi (anfall) medisiner er noen ganger brukt til å lindre nattesvette og hetetokter.

Alternativ rute

Hvis du foretrekker å gå den alternative ruten, anbefaler Holisticonline.com at sepia er bra for å lindre nattesvette og hetetokter som er den urt belladonna, som vil målrette hetetokter som gjør ditt ansikt lyse rødt. Valeriana er en annen urt som brukes til å behandle hetetokter som er Pulsatilla og Lachesis mutus.

Din Diet

Spise mat som inneholder fytoøstrogener kan lindre dine nattesvette og hetetokter, ifølge National Institutes of Health (NIH). Fytoøstrogener er østrogen-lignende stoffer som finnes i belgfrukter (soya), urter, grønnsaker og korn.

Advarsel

NIH advarer at du må fortelle legen din hvis du kommer til å konsumere mer fytoøstrogener enten via mat eller kosttilskudd fordi fytoøstrogener kan forstyrre andre medisiner som du tar.

Overgangsalder og symptomer på hormonubalanse

Enhver kvinne vil oppleve overgangsalder senere i livet. Dette markerer slutten på hennes reproduktive år, som ofte utløser en rekke emosjonelle og fysiske symptomer. Disse er ofte forårsaket av ubalanse av hormoner i kroppen, men heldigvis, de er lett å identifisere, og det finnes en rekke behandlingstilbud for å lette symptomer 'effekter.

Hormon ubalanse

Hormon ubalanse er svært utbredt hos kvinner som når overgangsalder på grunn av endringer i reproduksjonssyklusen. Hos kvinner, de primære hormoner er østrogen og progesteron. Før menopause, kun østrogen er produsert av den første del av menstruasjonssyklusen før eggløsning signaliserer produksjonen av progesteron. Disse to hormonene er i balanse på dette punktet og i fravær av svangerskapet, kommer hormonproduksjonen stopper opp og utløser utbruddet av menstruasjon. Syklusen begynner igjen med produksjon av bare østrogen. I overgangsalderen, men eggløsningen skjer aldri, og dermed progesteron er aldri produsert for å motvirke og balansere østrogen produseres. Denne mengde av østrogen blir giftig i legemet og fører til en rekke symptomer hos kvinner i overgangsalderen.

Symptomer

En ubalanse av hormoner kan skape en rekke symptomer og kan variere for hver enkelt kvinne. Vanlige symptomer er hetetokter, håravfall, akselerert aldring, humørsvingninger, hukommelsestap, depresjon, hodepine, lav sexlyst, vektøkning og væskeansamlinger. Mer alvorlige tilstander som brystkreft, beinskjørhet, livmor fibroids og skjoldbrusk dysfunksjon kan føre også.

Undertrykkelse av symptomer

Østrogen og progesteron er nødvendig sammen for å hindre uønskede symptomer forårsaket av ubalanser. For eksempel østrogen ofte fører til vekt, mens progesteron benytter faktisk fett for energi. Overflødig østrogen kan føre til depresjon, mens progesteron fungerer som en naturlig antidepressant. Østrogen kan utarme bentetthet, men progesteron stimulerer beintetthet. I hovedsak er det to hormoner har motsatt virkning og utfyller hverandre for å skape en balanse uten noen symptomer.

Behandling

Den vanligste behandlingen i lindrende symptomer på hormon ubalanse er hormonbehandling. Overflod av østrogen er ofte balansert med foreskrevet progesteron kosttilskudd. Disse kosttilskudd kan være i form av piller eller kremer. Det kan ta opptil fire måneder for kroppen å nå en total likevekt med hormoner, men de fleste symptomene er borte i løpet av få uker. Mens hormonbehandling fungerer svært godt, er det ikke anbefalt for kvinner med en familie historie av brystkreft eller livmorkreft, leversykdom, hjertesykdom, blodpropp eller uvanlig vaginal blødning. For disse kvinnene, til behandlinger adressere de enkelte symptomer som antidepressiva for depresjon eller klonidin for hetetokter, anbefales.

Livsstil endringer

Selv om generelle endringer i livsstil vil ikke nødvendigvis ha en effekt på hormonnivået i kroppen, vil en sunnere kropp være bedre forberedt på å håndtere og redusere virkningene av eventuelle symptomer det må møte. Røyking og alkohol bør reduseres betydelig eller fjernes helt. Mosjon og et sunt kosthold er også anbefalt å opprettholde en sunn vekt og redusere risikoen for andre sykdommer eller tilstander. Leger også råde kvinner til å få årlig klinisk bryst eksamener til skjermen for brystkreft.

Tap av energien forbundet med overgangsalder

En vanlig innvending at leger høre fra sine kvinnelige pasienter som nærmer, eller er i, er overgangsalder at de har ingen energi; de er slitne. Tap av energi er ofte oppleves av kvinner i overgangsalderen. Ifølge ET Poehlman, fra University of Vermont College of Medicine, er det fortsatt opp til debatt om østrogenmangel i kombinasjon med aldring fører til forverring helse for kvinner, inkludert tap av energi, men det absolutt synes den måten.

Vicious Cycle

Menopause er knyttet til redusert energiforbruk. Kvinner som er i overgangsalderen pleier ikke å være så fysisk aktive som de en gang var, kanskje fordi de er utmattet og kan ikke innkalle energi til å engasjere seg i en rask joggetur eller trening. På den tiden i livet ditt når du mest trenger for å holde seg aktiv, er du minst sannsynlig til å gjøre det.

Ulempen

Selv om det er sikkert perks å være overgangsalderen, som ikke lenger menstruerer og bekymre graviditet, det er en klar ulempe å denne fasen i en kvinnes liv. Risikoen for å få hjertesykdom blir så høyt som en mann på denne tiden. Osteoporose (porøse bein sykdom) kan oppstå dersom kalsiumnivåer og bentetthet er ikke tilstrekkelig. Menopause ser ut til å utløse kardiovaskulære og metabolske prosesser som setter kvinner opp for en rekke problemer, inkludert de ovennevnte, samt vektøkning, skjoldbrusk problemer og brystkreft. Når du tar alt i betraktning og par som med de daglige påkjenninger at kvinner denne alderen kan regelmessig møter, er det ingen overraskelse at mange kvinner i overgangsalderen er oppbrukt.

Energitap versus Døsighet

Dr. David S. Bell, en kronisk tretthet forsker ved Harvard Medical School og Cambridge Hospital i Massachusetts, bemerker at kvinner beskriver tretthet som en nådeløs følelse av senket nivå energi, tretthet og svakhet, selv om det er forskjellig fra døsighet, noe som indikerer en behov for søvn. Tretthet betyr mangel på energi i motsetning til å være søvnig. Når en person opplever tap av energi, kan dette også føre til irritabilitet, apati og en redusert oppmerksomhet span, ifølge Dr. Bell.

Hormoner

Når en kvinne går inn i overgangsalderen, sirkulerer kroppen hennes mindre østrogen, noe som kan få henne til å oppleve søvnforstyrrelser. I tillegg kan hun finne det vanskeligere å sovne og mer vanskelig å holde seg i søvn, noe som betyr at hun kan være veldig sliten dagen etter, ifølge Everydayhealth.com og en artikkel skrevet av Madeline Vann, MPH. Hvis en kvinne er søvn fratatt og stadig trøtt som et resultat, kan dette føre til høyt blodtrykk, økt risiko for skade fordi hun kan være uklar brained i løpet av dagen, og hjerneslag.

Opsjoner

Hvis tap av energi er plager deg, bør du vurdere å endre matvaner. Ikke spis et stort måltid rett før du går til sengs, fordi dette kan føre til halsbrann og andre faktorer som ytterligere kan svekke din søvn. Utøve tidligere i dag, i stedet for i kveld. Trene iherdig for nær leggetid kan gjøre det enda vanskeligere for deg å sovne. Noen kvinner bruker urtemedisiner, som kan redusere overgangsalder symptomer. Andre har valgt å unngå sentralstimulerende midler, som for eksempel koffein, alkohol og nikotin, fordi de bidrar til dårlig søvnkvalitet. Noen kvinner finner stor lettelse ved å gjennomgå hormonbehandling (HRT), selv om det er betydelige helserisikoen forbundet med dette, blant annet en økning i risikoen for brystkreft. Kanskje ta antidepressiva kan hjelpe deg. Snakk med legen din om dette.

Den beste behandling for overgangsalder

Menopause er tiden i en kvinnes liv som i hovedsak markerer slutten på hennes fruktbarhet. Det begynner som regel med overgangsfasen kjent som perimenopause og fører til den offisielle slutten av menstruasjon identifisert som overgangsalder. I løpet av denne tidsrom, tegn på overgangsalder begynner ofte, og du begynner å oppleve menstrual uregelmessigheter, hormonelle svingninger, hetetokter, humørsvingninger og søvnforstyrrelser. For mange kvinner, som arbeider med disse symptomene er svært vanskelig, og det kan tvinge deg til å oppsøke behandling for å redusere ubehaget. Som med nesten alt, noen former for omsorg er langt bedre enn andre.

Hormonbehandling

Av alle behandlinger for overgangsalder, er hormonbehandling ofte den mest effektive, spesielt når du arbeider med hetetokter, humørsvingninger, vaginal tørrhet og andre tilknyttede symptomer. Østrogen er langt den vanligste, men legen kan anbefale en kombinasjon av hormoner, inkludert både østrogen og progestin, for å få lindring. Terapi er vanligvis administreres daglig i den komforten av ditt hjem med oppfølging besøk til legen din for å føre tilsyn med effekten av medisiner.

Selv om denne formen for terapi regnes som den mest effektive behandlingen for overgangsalder, det er mange potensielle helserisiko. Egentlig er det nå antatt at helserisikoen kan oppveie fordelene, spesielt når en kombinasjon av hormoner er brukt, øker sjansene for hjertesykdom, brystkreft og hjerneslag. Men dette betyr ikke at alle kvinner som bruker hormonbehandling vil oppleve disse bivirkningene; det bare plasserer deg på et høyere risiko, så sørg for at du og legen din snakke om dine spesifikke risikofaktorer.

Andre former for behandling

Hvis du er komfortabel med å bruke hormonbehandling for å behandle symptomer på overgangsalder, bør du vurdere å slå til andre former for behandling. Noen kvinner reagerer positivt på visse antidepressiva eller til og med blodtrykket medisiner i behandling av symptomer på overgangsalder. Aktuelt østrogen kremer brukes i og rundt skjeden tørrhet og brennende kamp.

Andre kvinner finner det nødvendig å ansette alternative moduser av omsorg, for eksempel endringer i kostholdet som inkluderer mat som inneholder fytoøstrogener (soyaprodukter, kikerter, lin og belgfrukter). Selv tar et tilskudd av vitamin E, lakris eller nattlysolje kan redusere overgangsplager. Progesteron kremer laget av wild yam er også antatt å få lindring.

Self-Care Treatment

Når du ønsker å unngå å utsette deg selv for medisiner og kosttilskudd i behandling av overgangsalder, bør du vurdere å bruke noen egenomsorg tiltak for å motvirke symptomene. Dette inkluderer dressing for hetetokter, holde rommene kjølig og vinduer åpne, kjører en svingte fan og unngå potensielle triggere (som alkohol og krydret mat). Regelmessig mosjon og et sunt kosthold kan gå en lang vei å minske noen symptomer. Selv tar del i et røykesluttprogram (hvis du røyker tobakk) kan lindre symptomer og føle deg bedre.

Medisiner for overgangsalder og humørsvingninger

Menopause er en normal del av en kvinnes liv, ikke en sykdom. Medisinsk behandling er nødvendig bare for kvinner hvis symptomene bli ubehagelig eller alvorlig. Før du begynner på et behandlingsregime, møte med din primære helsepersonell eller gynekolog for å få en full sjekk-up og for å bekrefte at du faktisk opplever menopausale symptomer. På dette punktet, kan legen din foreskrive medisiner for å hjelpe administrere negative symptomer på overgangsalder.

Medisiner Brukes under overgangsalder

Vanlige medisiner som brukes til å behandle negative menopausale symptomer inkluderer østrogen og hormonbehandling, bioidentical hormonbehandling, antidepressiva, høye blodtrykket medisiner og anti-anfall medisiner.

En rekke ikke-tradisjonelle medisiner, urter, vitaminer og andre kosttilskudd brukes i forbindelse med eller som alternativer til reseptbelagte medisiner.

Østrogen & Hormonbehandling

Inntil nylig var mange kvinner startet på østrogenbehandling eller hormonbehandling (en kombinasjon av østrogen og progesteron). Den langsiktige NIH-sponset Women Health Initiative (WHI) forskningsprosjekt presenterte bevis for at det er alvorlig risiko for langsiktig hormon og østrogen erstatning terapi. Skifte hormoner kan bidra til å redusere noen av de symptomer og bivirkninger som hetetokter og vaginal tørrhet forårsaket av en kvinnes endret kjemisk balanse, men bevis fra WHI-studien "peker på økt risiko for å utvikle hjertesykdom, livmorkreft, eggstokkreft og brystkreft , blodpropp og hjerneslag. "

Som svar på funnene i WHI Project, mange kvinner og helsevesenet utøvere nå mener at risikoen for langsiktig hormonbehandling oppveier fordelene. Hvis hormonbehandling er valgt som et alternativ, bør det brukes på laveste effektive dose for kortest mulig tid. For eksempel, noen leger er nå anbefale lokalt anvendt rettsmidler som "low-dose vaginal østrogen (krem, tablett eller ring) [som] reduserer vaginal og urethral tørrhet ... uten å innføre høye nivåer av østrogen i kroppen."

Humørsvingninger, depresjon og antidepressiva

Noen kjennetegn ved depresjon og humørsvingninger oppleves av noen, men ikke alle, kvinner i løpet av de stadier av overgangsalder inkluderer: en redusert interesse i livet, tretthet, søvnløshet, tap av matlyst, håpløshet og selvmordstanker. Noen kvinner opplever også angst symptomer som økt puls, pustevansker og følelser av å være ute av kontroll.

Antidepressive medisiner kan være foreskrevet for å hjelpe korrigere ubalanser forårsaket av varierende serotoninnivået. De fleste av de ofte foreskrevet antidepressiva som fluoksetin (Prozac), sertralin (Zoloft), paroksetin (Paxil), citalopram (Celexa) og venlafaksin (Effexor), en knyttet til de selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI), arbeid ved å regulere et stoff kvinnes serotoninnivået og øke tilgjengeligheten av serotonin. Antidepressiva er mest effektive når de brukes i forbindelse med rådgivning eller psykoterapi. Noen antidepressiva også lindre hetetokter.

Hetetokter

Det finnes reseptbelagte medisiner som gir litt lindring for hetetokter selv deres spesifikke formål er ikke behandling av hetetokter. Medisiner som gabapentin (Neurontin) en antiseizure narkotika, og klonidin (catapres), et stoff som brukes til behandling av høyt blodtrykk, har gitt noen kvinner med lindring av hetetokter. Alle disse stoffene har bivirkninger, og kvinner bør diskutere med sine leger fordeler og ulemper ved å bruke dem. Kvinner som bestemmer seg for å ta disse stoffene for å lindre hetetokter bør overvåkes nøye.

SSRI har også vist seg å bidra til å kontrollere hetetokter hos opptil 60% av kvinnene. Men noen antidepressive medisiner forbundet med bivirkninger, som redusert libido eller seksuell dysfunksjon.

Naturlig kosttilskudd

Noen kvinner foretrekker å stole på reseptfrie kosttilskudd for å lindre negative symptomer på overgangsalder, men meninger er blandet om hvorvidt eller ikke disse kosttilskudd virkelig hjelpe. Soyaprodukter, vitamin E, og Black cohosh er noen av de oftest brukte "naturlige kosttilskudd" kvinner bruker for å administrere menopausale symptomer som bein tap, hetetokter og stemningssvingninger. Noen studier, som en utført av Health Canada i 2006, har foreslått det kan være noen risiko forbundet med bruk av visse naturlige kosttilskudd

Hvis en kvinne bestemmer seg for å prøve en alternativ medisin eller urtemedisin, bør hun sørge for å diskutere det med henne helsepersonell. Selv om disse produktene er naturlig eller urte, er de fortsatt i stand til å forårsake ubehagelige eller farlige bivirkninger.

Symptomer på overgangsalder

Symptomer på overgangsalder


Menopause er den tiden i en kvinnes liv når menstruasjonen stopper og evnen til å unnfange ender. Produksjonen av hormoner bremser ned forårsaker irriterende symptomene for den aldrende kvinnen. Hetetokter er en av disse symptomene. Ifølge WebMD, vil 75 til 85 prosent av kvinnene opplever hetetokter som de kommer inn overgangsalder. Hetetokter kan vare fem år eller mer forårsaker en kvinnes kropp termostat å variere betydelig. Sammen med hetetokter er søvnforstyrrelser, vektøkning, tørr skjede, humørsvingninger, tørr hud og hår tynning for å nevne noen. Hver kvinne er forskjellig, men alle vil oppleve noen endringer i kroppen.

Identifikasjon

Menopause er slutten av menstruasjon og evnen til å bli gravid. Det er en naturlig prosess som skjer ett år etter siste menstruasjon, som er omtrent alder 51. frem til overgangsalderen, vil eggstokkene tregere gjør to hormoner, østrogen og progesteron. Denne endringen vanligvis begynner rundt 45 år.

Effekter

Det vanligste symptomet på overgangsalder er hetetokter. Dette er når kroppen plutselig føles varmen sprer seg over hele den øvre delen. Hetetokter vil føre til svetting og deretter frossenhet. Kvinner kan føle en trang til å ta av en genser eller åpne et vindu, og da føler et behov for å sette genseren tilbake på. Noen kvinner vil bare føle nattesvette. De vil våkne til å finne seg gjennomvåt av svette. Andre vil føle hetetokter i løpet av dagen.
Søvnforstyrrelse er en annen vanlig symptom på overgangsalder. Det kan begynne fem til syv år før overgangsalderen med avbrutt søvn. Du kan våkne en eller to ganger eller kontinuerlig gjennom hele natten.

Vaginal tørrhet er forårsaket av tynning i slimhinne. Dette kan gjøre samleie ubehagelig.
Når du nærmer deg overgangsalderen, vil menstruasjonen blir uregelmessig. Syklusen kan forkorte eller forlenge. De kan være tyngre eller lettere. Dette begynner vanligvis i midten av førtiårene.

Betraktninger

Foruten hetetokter, nattesvette, søvnforstyrrelse, vaginal tørrhet og uregelmessige perioder, kvinner opplever mindre subtile endringer som begynner før overgangsalderen. Du kan legge merke til mer hår i børsten. Fordi hårsekkene trenger østrogen, er det vanlig å oppleve tynt hår. Østrogen svingninger kan føre til en overveldende følelse av tretthet. Det kan komme plutselig får deg til å lure på hva som gjør deg så sliten. Hukommelsestap og konsentrasjonsvansker kan forekomme. Du kan glemme en avtale eller navnet på en film, person, eller tittelen på en bok. Kroppens stoffskifte begynner å avta, slik at vektøkning kan forekomme. Frustrasjon kan skje når vekten ikke går av så lett som det gjorde i tjueårene eller trettiårene.

Alle disse symptomene kan manifestere seg til større problemer for de som ikke er villige til å akseptere aldringsprosessen.

Forebygging / løsning

Overgangsalderen kan ikke stoppes, men symptomene kan lindres. Noen mennesker velger hormonbehandling mens andre velger tilnærminger som er mer naturlig. HRT eller østrogenbehandling brukes til å erstatte hormoner i kvinnens kropp. Det vil lindre symptomene på overgangsalder og beskytte kroppen mot osteoporose, et tap av bentetthet vanlig hos postmenopausale kvinner. HRT kommer med risiko og er ikke et godt valg for alle kvinner. Beslutningen om å ta HRT er mellom legen og pasienten.
Naturlig rettsmidler inkluderer soyaprodukter i kostholdet for hetetokter, tar Johannesurt for depresjon og humørsvingninger, og Black Cohash for nattesvette. Andre produkter inkluderer Evening Primrose og Ginseng. Leger anbefaler også trening til hjelpe hetetokter selv om pasienten tar HRT.

Advarsel

Menopause kan føre til dyp depresjon hos noen kvinner og ekstreme humørsvingninger. Stresset av kroppen endringer, manglende evne til å tenke, og en historie med affektive lidelser kan påvirke en kvinnes mentale tilstand. Behandlinger for alvorlig depresjon og humørsvingninger kan inkludere HRT, antidepressiva og rådgivning.

Overgangsalder, depresjon og angst

Menopause kan føre til mange fysiske problemer. Og på toppen av det, kan det også påvirke humøret, slik at du i en tilstand av depresjon og angst. Hvis du opplever disse stemningslidelser, det finnes behandlinger tilgjengelig.

Hormoner

De kvinnelige hormonene bidra til å balansere visse nevrotransmittere i hjernen, som serotonin og dopamin, som er involvert med den følelse av glede eller velvære. Nedgangen og svingningene av disse hormonene i overgangsalderen kan føre til mange typer stemningslidelser som depresjon, angst, humørsvingninger og panikklidelse.

Ufrivillig barnløshet

Hormonbehandling kan bidra til å gjenopprette hormonbalansen samt redusere mange fysiske menopausale symptomer, som igjen forbedrer humøret.

Antidepressiva

Det finnes mange typer av antidepressiva. Lexapro er vanligvis brukes i menopausale kvinner, da det ikke forstyrrer hormonnivåer. Noen antidepressiva, slik som Effexor XR og Pristiq, er foreskrevet for å behandle både depresjon og hetetokter.

Kosttilskudd for bedre Mood

Dr. Holly Thacker, en kvinners helse spesialist og forfatter av "The Cleveland Clinic Guide til overgangsalder," anbefaler at alle kvinner med menopausale stemningslidelser ta vitamin B-komplekset, folsyre, omega-3 syre og SAMe kosttilskudd.

Psykoterapi

Ifølge Dr. Thacker, mange kvinner fant at kognitiv atferdsterapi hjulpet dem lette opp og overvinne negative tanker. Noen av dem hadde ikke engang å bruke hormonbehandling eller antidepressiva i det hele tatt.

Legemidler som brukes for overgangsalder

Menopause er en vanskelig tid for kvinner. Symptomer inkluderer uregelmessige perioder, nedsatt eller tap i fruktbarhet, vaginal tørrhet og libido tap, de beryktede hetetokter, søvnløshet, humørsvingninger, tap av hår og bryst fylde og økning i magen fett. Kvinner kan føle seg trøtt og lite energi. Ganske mange forskjellige typer narkotika er foreskrevet for overgangsalder, fra SSRI til hormonbehandling, men utfordringen er å finne den beste for personlige forhold.

Ufrivillig barnløshet

Hormonbehandling er fortsatt en av de mest brukte og vellykkede behandlinger på overgangsalder. Målet med hormonbehandling er å re-introdusere hormoner som østrogen i kroppen siden deres nivåer kan raser nedover i overgangsalder. Avhengig av din helse og familie historie av sykdommer, kan Østrogen være foreskrevet for deg som begynner på det laveste doser.

Antidepressiva

Lave doser av antidepressiva har vist seg å bidra til å regulere humørsvingninger, depresjon og også hetetokter i overgangsalderen. Faktisk Gabapentin, også kjent som Neurontin, brukes av enkelte psykiatere som en "stemning stabilisator" for å kontrollere bipolare manier og angst. Det er kjent å betydelig redusere hetetokter hos kvinner. Men som de fleste rapporter om Gabapentin, sin gunstige bruksområder kan observeres, men er ennå ikke forstått. Effexor er en tradisjonelle antidepressiva og antianxiety medisiner som behandler hetetokter også. SSRI, en annen form for antidepressiva, kan hjelpe med symptomer i tillegg. Noen SSRI som hjelper er Prozac, Paxil, Zoloft og Celexa.

Vitamin E og clonidine

Klonidin, et stoff som vanligvis brukes mot høyt blodtrykk og narkotika eller alkohol detox, kan bidra til å redusere hetetokter når de blandes med vitamin E. Men mange kvinner rapporterer ubehagelige bivirkninger, så dette duoen av narkotika ikke er sterkt anbefalt som det beste og heller ikke først streng med narkotika for å bekjempe menopause og relaterte problemer.

SERM

SERM, kjent som selektive østrogen-reseptor-modulatorer, er syntetiske stoffer som etterligner østrogen rolle i kroppen, hvorav den ene er å styrke bentetthet og forebygge osteoporose og benbrudd etter menopause. Andre legemidler som brukes til å bremse bentap, men er ikke-hormonelle medisiner inkluderer bisfosfonater som raloksifen, Fosamax, Actonel, Boniva og kalsitonin.

Konklusjon

Det finnes medisiner som kan hjelpe enhver situasjon. Kvinner med overgangsalderen bør holde optimistisk og være sine egne advokater i behandling. Det er håp, og medisiner sikkert kan redusere symptomene. Fortsette å prøve medisiner, selv om man ikke fungerer. Etter hvert vil du finne den rette. Nøkkelen er å ikke gi opp for fort.

Effexor som behandling for overgangsalder

Med hormonbehandling raskt synker i popularitet, er legene nå ute etter å antidepressiva som Effexor å behandle menopausale symptomer, nemlig hetetokter. Mens noen leger og pasienter ser dette som et medisinsk gjennombrudd, andre som er mer skeptiske minne samfunn som menopause er ikke en psykisk lidelse. De har også advare om en tid tiår siden, da kvinner var dopet med Valium for angst og humørsvingninger.

Menopause

Kvinner som opplever perimenopause og overgangsalder kan finne seg selv å oppleve et bredt spekter av følelser og stemninger. Men noen leger advarer om at disse stemningene er ikke det samme som klinisk depresjon, mens andre leger ser dette symptomet som noe som kan behandles med antidepressiva. Sagt på en annen måte, mens noen leger ser antidepressiva som en kreativ mulighet til å behandle eldgamle symptomer, andre leger se denne praksisen som en overprescribing av antidepressiva, som de mener bør gis bare til dem med alvorlige psykiske helseproblemer.

Om SSRI

En klassifisering av antidepressiva som blir brukt til å behandle menopause er Selektive serotoninreopptakshemmere (SSRI), hvorav Effexor tilhører. Disse stoffene samhandle med signalstoffet 5-HT (serotonin), som bidrar til å regulere ting som humør, appetitt, søvn og kroppstemperatur. Noen folks hjerner ikke absorberer nok serotonin, og dermed behovet for reopptakshemmere.

Ifølge Dixie Mills, en lege som skriver for kvinner å Women.com, forskrivning antidepressiva for noe annet enn beroligende midler, dvs. "off-label", reiser flere etiske spørsmål, men er ikke ulovlig.

Hetetokter

En annen grunn Effexor er et ønskelig mål for menopause, er at den kan brukes til behandling av hetetokter. Hetetokter fortsatt er et poeng av mystikk i den medisinske verden, og det motstridende teorier om hvor de kommer fra. Noen leger den teori at hetetokter er en funksjon av en reduksjon av østrogen i kroppen, noe som kan påvirke serotonin-reopptak. Som sådan, forsk antidepressiva er blitt brukt som en måte å behandle dette menopausale symptomer.

Menopausale Drug?

Et medikament som er på markedet, kalt Pristiq, blir utviklet spesielt for overgangsalderen. Mens det ikke er en SSRI, gjør det inkluderer suksinat, som er et derivat av den aktive Effexor ingrediens, venlafaksin. Medisinen er for tiden avventer godkjenning av Food and Drug Administration.

Andre rettsmidler

I tillegg til SSRI, serotonin og noradrenalin reopptakshemmere (SNRI) også er foreskrevet for å behandle menopausale symptomer. De behandler symptomer som søvnløshet, hetetokter og humørsvingninger som finnes i kvinner i overgangsalderen. De omfatter merkenavnene Prozac og Paxil.

Hva skjer under overgangsalder?

Hva skjer under overgangsalder?

Menopause

Menopause markerer ettårsdagen for en kvinnes siste menstruasjon, og i slutten av hennes fruktbarhet. Menopause symptomer starte lenge før den dagen. Noen heldige kvinner opplever bare milde symptomer hvis noen i det hele tatt. Andre kvinner opplever prosessen med overgangsalder å være ødeleggende. En kvinne kan begynne å oppleve noen symptomer på overgangsalder så tidlig som hennes midten av trettiårene. Disse symptomene kan vare helt til hun når 12-måneders milepæl som definerer overgangsalderen. Ifølge Mayo Clinic Online, er gjennomsnittsalderen at amerikanske kvinner nå menopause 51.

Perimenopause

Kvinner vil føle de første stikk av overgangsalder en gang mellom 35 og 45 når hun trer inn perimenopause. Kvinner kan være perimenopausal for opp til ti år. Det første symptomet er vanligvis endringer i menstruasjonssyklusen. Det er ikke lenger mulig å forutsi når eggløsning eller menstruasjon vil skje basert på siste menstruasjon. Perioder vil også bli mer uberegnelig, noen ganger lengre og noen ganger kortere. Dette er på grunn av en ubalanse av hormoner som brukes til å regulere disse sykluser. Siden det ikke er noen tester som effektivt kan diagnostisere begynnelsen av perimenopause, vil legen teste skjoldbruskkjertelen til å være sikker på at ikke er årsaken til problemet og foreskrive p-piller eller progesteron for å regulere menstruasjonssyklusen. Hvis menstruasjonen er svært tung, kan kvinner selv vurdere å ha foring av deres livmor, endometrial laget, fjernet for å sterkt redusere eller stoppe menstruasjonsblødning.

Fysiske endringer

Selv med menstruasjonssyklusen i sjakk, vil kvinner opplever andre symptomer forbundet med perimenopause. Disse symptomene kan omfatte hetetokter, angst, søvnløshet og humørsvingninger. Disse symptomene kan behandles symptomatisk. Legen kan foreskrive hormonet østrogen til røykfrie kvinner som ikke har en familie historie av brystkreft for å lindre disse symptomene. Hvis østrogen er ikke et alternativ, visse antidepressiva kalles Selektive serotoninreopptakshemmere, SSRI, for å hjelpe. SSRI er svært trygt, og kan hjelpe med co-forekommende depresjon. Prosessen med menopause kan tømme kroppen av kalsium. Å bidra til å bekjempe osteoporose, bør alle kvinner i perimenopausal demografiske ta regelmessige kalsiumtilskudd.

Emosjonelle endringer

Noen kvinner finner tanken på å ikke lenger være fruktbar veldig deprimerende. Det er mange usannheter og myter rundt overgangsalder som gjør prosessen virke ganske nedslående. Kvinner har blitt indoktrinert til å tro at overgangsalderen signaliserer slutten av sin ungdom, skjønnhet, og sexliv. Dette er rett og slett ikke sant. Kvinner rett og slett slutte å menstruere; Dette har ingen virkning på det faktum at de er kvinner. Tid kan endre utseende på en kvinne, men manglende menstruasjon vil ikke. Heldigvis er det ingen utløpsdato på en kvinnes sexlyst. En annen vanlig myte er at kvinner i overgangsalderen vil ta på seg et maskulint utseende. Det er sant at noen kvinner kan utvikle overflødig hår, men dette kan kontrolleres med hormonbehandling (HRT), eller til og med elektrolyse. Til slutt er det myten om at overgangsalderen gjør deg feit. Hvis en kvinne gevinster vekt under perimenopause, bør hun undersøke hva hun spiser, så hun kan være overspising på grunn av depresjon. Endelig er kvinner lever lengre og sunnere enn noensinne. Menopause er bare en overgang fra en sesong av livet til den neste. Menopause er ingen refleksjon på sensualitet, kvinnelighet, skjønnhet, eller verdi som person.