Digidexo.com

brekt tann komplikasjon

Root Canal Dental Komplikasjoner

Root Canal Dental Komplikasjoner


Folk er kanskje ikke klar når en rotfylling er nødvendig. Du kan ikke ha noen symptomer til stede. Du kan se etter visse tegn, for eksempel tann misfarging, humper på tannkjøttet, ekstrem følsomhet for varme eller kulde, ømhet og hevelse i tannkjøttet, og tannpine smerte. For en rotfylle, er det nødvendig å betale regelmessige besøk til tannlegen din. Det er viktig å vite at du kan støte på visse problemer med en rotfylling.

Urent Root Canal

Hvis du hadde mer enn én rotfylling i en tann, må tannlegen sørge for å rense alle root kanalene. En infeksjon kan oppstå hvis alle root kanalene ikke blir rengjort.

Utilstrekkelig Dental Restoration

Hvis dental restaurering fra tannlegen din ikke ble utført tilstrekkelig, kan bakterier komme innenfor tann. De nåværende bakterier kan forurense tannen området igjen.

Fordeling av Indre Tetting Material

Fordelingen av den indre tetningsmateriale kan skje over en tidsperiode, og forårsake rotfyllinger tann komplikasjoner. Bakterier kan skrive inn tann området hvis en nedbrytning av dette materialet oppstår. Det er viktig at du fortsetter å ha regelmessige kontroller etter en rotfylling.

Sprekk i Root

En sprekk i roten av tannen kan føre til komplikasjoner. Nye infeksjoner kan oppstå hvis en sprekk i tannen står ubehandlet.

Infisert vev

Hvis riktige forholdsregler er tatt lett på, kan rotfyllinger dental komplikasjoner oppstår. Infeksjoner kan dukke opp i din tann vev. Når infisert vev skjer, kan gjentatt behandling ikke være tilstrekkelig. En endodontisk kirurgi må utføres. Denne kirurgi prosedyre fjerner tannen din er infisert vev. En fylling forsegler rotfylling.

Om Flytende Fasting dietter

Flytende faste dietter har nylig kommet tilbake på moten med bruk av sports-og næringsdrikker. Ikke bare flytende faste dietter hjelpe deg hoppe starte en vekt-tap programmet, men de kan alvorlig påvirke din vekt raskt, noe som hjelper deg å bygge momentum som kan gjøre deg i stand til å opprettholde en langsiktig vekt-tap programmet. For å gjøre en flytende fasting diett riktig, må du forstå nøyaktig hvordan de fungerer og hvilken effekt de kan ha på helsen din.

Historie

På slutten av 1970-tallet, begynte flytende dietter for å falle i unåde hos dietitians og leger ikke fordi de ikke kvitte seg med pounds, men fordi langsiktig, uforsiktig bruk førte til alvorlig underernæring. Men de fortsatte å være populær rett og slett fordi de jobbet gjennom hele 1980-tallet. Men som andre slanketrender kom inn på scenen, flytende dietter fikk mindre og mindre oppmerksomhet, og opplevd en alvorlig "lull" for det neste tiåret eller så. Heldigvis, med fremskritt innen ernæringsvitenskap, kan du nå gå på en flytende fasting diett og se gode resultater uten å risikere helsen din - hvis du følger reglene.

Funksjon

For å miste £ 1, må du kutte ca 3500 kalorier fra kostholdet ditt. Flytende fastende dietter hjelpe med dette fordi de er lav kalori og hjelpe deg å kontrollere inntaket av kalorier ved å rett og slett forby fast føde. Dette kan resultere i dramatiske og umiddelbar vekttap hvis du holder deg til programmet.

Effekter

Flytende fastende dietter se gode resultater fordi du kan miste 3 til 4 kg. eller mer i henhold til en uke den første uken på diett. Men, vil du også oppleve en reduksjon i energi fordi du har kuttet kalorier så dramatisk. Etter den første uken, kan kroppen din begynne å tilpasse seg den mangel, så mest likvide fastende dietter er ment å være kortsiktige regimer.

Betraktninger

Før du starter et flytende fasting diett, bestemme nøyaktig hva du vil miste - annet enn fast føde. For eksempel, sjekk for å se om du trenger å ta ekstra vitamintilskudd for å sikre at du får nok vitaminer, mineraler og essensielle næringsstoffer. Pass også på at du gjør dietten i en tid da du kan holde oss til planen. Ellers kan du oppleve at du nettopp har lagt en væske supplement til kaloriinntaket heller enn å kutte alvorlige kalorier.

Typer

Flytende fastende dietter kommer i mange varianter. Noen er "riste" dietter, noe som betyr at du drikker en ernæringsmessig shake flere ganger om dagen i stedet for et måltid. Andre er bokstavelig "juice" dietter som ikke har mye ernæringsmessig verdi, og er ikke mye annerledes enn å drikke vann. Langsiktige flytende faste dietter bør ikke holde deg utelukkende på væsker, men på sikt bør jobbe fast føde tilbake i din daglige rutine.

Advarsel

Det er svært viktig at du ikke fortsetter en flytende fasting diett forbi den anbefalte tiden. Hvis du gjør det, risikerer du din fysiske helse. Du kan utvikle kramper, kvalme, tann komplikasjoner og alvorlig underernæring over tid.

Fordeler med Water Pik

Fordeler med Water Pik


Mange tannleger anbefaler å ta skritt utover tannpuss og bruk av tanntråd når det kommer til tann omsorg. Hvis du ønsker å legge til et ekstra trinn til din dental rutine for å øke din munnhygiene bør du vurdere en vann pik. Disse anordninger tjener som en erstatning for tradisjonelle tanntråd.

Oral Health

En vann pik renser mellomrom mellom tennene og tannkjøttet bedre enn børsting eller tanntråd. Disse enhetene bidra til å fjerne plakk og å redusere risikoen for hulrom og andre tann komplikasjoner. Vann piks kan erstatte tanntråd for pasienter som ikke liker å bruke tanntråd.

Konsistens

Mange bruker deres vann pik oftere enn de ville floss. En vann pik kan virke som mye mer moro enn bare tanntråd siden du ikke trenger å prøve å passe fingrene på baksiden av munnen din eller bekymre seg om får floss fast mellom tennene. Noen mennesker synes det er vanskelig å holde et godt grep om tanntråd. I tillegg kan en vann pik virke som moro, futuristiske enhet. Siden disse enhetene er mekaniserte mennesker kan være mindre tilbøyelig til å hoppe rengjøring på grunn av latskap.

Varierende styrke

Vann pik produkter kan du variere styrken på vannet rense tennene. Du kan redusere styrken hvis tennene eller sensitiv eller øke styrken hvis du har noe inngitt mellom tennene. Det kan være vanskelig å redusere styrken av floss eller en manuell tannbørste uten å forårsake smerte tyggegummi. En vann pik gjør dette enkelt.

Easy Movement

Personer med bukseseler eller tannimplantater kan finne tanntråd vanskelig eller umulig. En vann pik gjør en perfekt erstatning for tanntråd for personer med tannregulering. De med tann inventar eller implantater har en økt risiko for å få mat eller plakk fast i tennene. Implantater som kroner eller skallfasetter bevise spesielt lure å rengjøre ettersom bakterier kan finne veien inn i det lille mellomrommet mellom ligaen og tannen. Tannpuss og tanntråd kan gå glipp av disse stedene, mens en vann pik kan treffe dem med letthet.

Om komplikasjoner etter tann implantater

Tannimplantater ser akkurat ut som ekte tenner, og er permanent. De har flere fordeler i forhold til tradisjonelle proteser og broer, inkludert kosmetisk utseende, komfort og bekvemmelighet. De har også forhindre bentap og tannkjøttet trekker som vanligvis oppstår når tennene mangler. Men noen mennesker opplever betydelige komplikasjoner, slik at alle som vurderer tann implantater må velge en tannlege med en nesten perfekt registrering av suksess på dette området.

Identifikasjon

Tannimplantater begynne med en ankerbolt, vanligvis titan, som er kirurgisk innebygd i kjeven. Dette gjøres vanligvis under lokalbedøvelse, og etterpå, er en ventetid på opptil seks måneder kreves mens benet vokser rundt ankeret. Personen kan ha midlertidige proteser i denne tidsrammen. Deretter blir en titananslagsetter tilsatt, selv om noen ganger dette trinnet blir kombinert med den første. Til slutt blir en metallprotese med en keramisk dekk festet ved hjelp av skruer. Implantater kan erstatte en rekke av tenner og er permanente strukturer.

Typer

Den vanligste komplikasjonen fortsetter smerter, fra irriterende til ødeleggende. Dette kan ganske enkelt være et resultat av langsom helbredelse, typisk bare påvirker den ene siden av munn. Tannlegen kan gjelde bakteriedrepende løsninger og forskrive antibiotika for å hindre infeksjon eller utrydde en mild infeksjon, sammen med anti-inflammatoriske medisiner og reseptbelagte styrke analgetika om nødvendig.

Betydning

Mye mindre vanlig, kan operasjonen resultere i en lomme infeksjon, eller smerte kan være forårsaket av en mer alvorlig infeksjon i tannkjøttet eller ben. Smerte kan også være forårsaket av titan anker komprimere beinet, eller innlegget kan være for nær en nerve. I disse tilfellene, vanligvis tannlegen vil fjerne ankertangen og sett den senere, hvis det er mulig. Noen ganger en tannlege kutt den nerve som går gjennom kjevebenet, noe som kan føre til smerter og nummenhet. Smerten forsvinner vanligvis i løpet av relativt kort tid, men nummenhet kan ta flere måneder å gå bort, og kan også være permanent.

Effekter

Noen ganger kan en tann implantat forblir løs fordi beinet ikke vokser tett rundt det. I tillegg kan tannkjøttsykdom har ødelagt nok omliggende struktur som det er for lite bein for implantater til å håndtere stress av å tygge. Også, hvis en persons bite ikke er riktig justert, ekstra press kan plasseres på implantatet ved tygging, noe som kan føre til brudd.
I svært sjeldne tilfeller kan personen har en allergi mot titan.

Betraktninger

Tann implantater er nesten alltid mer komfortabel enn gebiss, men de krever flittig omsorg og renhold. Siden gummien ikke passe så tett rundt implantatet som det ville rundt en naturlig tann, er sjansen for inflammasjon er høyere enn vanlig. Den enkelte må også besøke en tannlege for profesjonelle rengjøringer flere ganger i året.

Forebygging / løsning

For å unngå komplikasjoner, bør arbeidet utføres av en spesialist - en prosthodontist, oral kirurg eller periodontist. Personen vurderer tann implantater bør gjøre forskning på hvor mye erfaring denne tannlegen har og prosentandel av vellykket utført arbeid, og om noen klager har blitt arkivert. Familien tannlege kan gi tips om hvordan du gjør dette, og kan arbeide med bestemte spesialister som er kjent for å være svært anerkjente.

Tann Implant Surgery & Komplikasjoner

Tann Implant Surgery & Komplikasjoner


Tann implantat kirurgi er en ofte brukt metode for å erstatte manglende tenner. I motsetning til en bro eller protese, er en vellykket tann permanent implantat. Det ser naturlig ut og fungerer akkurat som en ekte tann. Tann implantat kirurgi er gjort er mange stadier, og mens Mayo Clinic sier det er vanligvis vellykket, kan det ha visse komplikasjoner. Noen av dem kan korrigeres, men andre vil tvinge fjerning av implantatet.

Kirurgi

Ifølge Mayo Clinic, er tannimplantat kirurgi gjøres i flere etapper over en periode på 3-9 måneder eller lenger. Først borer tannlegen hull og setter inn et innlegg inn i kjevebenet. Hvis benet er for myk, kan hun også gjøre et bein pode. Dette er lov til å gro i flere måneder som kjevebenet vokser over innlegget, forankring i en prosess kalt osseointegrasjonen. Neste, er et anlegg plassert på innlegget slik tyggegummi kan vokse rundt det. Noen få uker senere den kunstige tann er plassert og implantatkirurgi er fullført.

Snittet Opening

En tannlege som utfører tann implantater som gjør et innsnitt i tannkjøttet, og borer et hull i benet for å plassere implantatet. Når dette er gjort, trekkes suturene han gummien sammen. Det gror vanligvis normalt, men Atlanta Dental Implantater sier at visse problemer kan føre til at snittet linjen for å åpne. Hvis blodstrømningen hemmes, kan vevet dør stedet for å vokse sammen igjen. Dette kan skje hvis tannlegen gjorde et bein pode og plassert for mye materiale i kjeven. Dette kan føre til at sting å være for trang, som begrenser blodtilførsel.

Bone Loss

Akkurat som pasienter med alvorlig tannkjøttsykdom kan miste bein og til slutt mister sine naturlige tenner, kan de med tannimplantater har det samme problemet. Folk som har hatt en tann implantat må øve god tannhygiene, tannpuss og tanntråd regelmessig. Hvis ikke, kan de bli betent tannkjøtt og problemet kan spre seg ned i benet. Hvis bein er tapt rundt implantatet, kan dette la den uten tilstrekkelig støtte. Ofte bentap kan behandles gjennom bein pode.

Avslag

Atlanta Dental Implantater sier at implanterte tennene kan bli avvist akkurat som alle andre type implantat eller transplantasjon. Du kan se dette som skjer når tannkjøttet og bein rundt implantasjonsstedet få hoven, rød og betent. Dette skjer fordi immunsystemet angriper bein og vev i området. Tann implantat vil miste støtte, og det vil løsne og bli smertefullt. Vanligvis må du ha den fjernet når dette skjer.

Failure

Tann implantater kan mislykkes hvis de blir utsatt for for mye press. Atlanta Dental Implantater sier det er faktisk innlegget som svikter. Som en person biter ned og utøver press, kan stillingen bli bøyd ut av form. Dette kan også skje med folk som kronisk skjærer tenner. Omsider innlegget kan bryte, noe som resulterer i total fiasko for tann implantatet.

Tann Implant Komplikasjoner

Alle som har til å leve med manglende tenner vet at det er en smertefull situasjon å håndtere. Imidlertid kan denne situasjonen rettes opp ved bruk av tannimplantater.

Tannimplantater

Ifølge DocShop.com, har tannimplantater endret ansiktet av tannbehandling. Det beste alternativet i dag, er å få et fast tann. Disse tennene kan brukes akkurat som dine naturlige tenner. Ikke bare gjør disse tennene fungerer akkurat som naturlige tenner, de også se ut og føles som dine egne tenner.

Komplikasjoner

De fleste som har tannimplantater aldri oppleve noen form for komplikasjoner. Men noen ganger problemer oppstår. Noen problemer kan også være alvorlig.

Infeksjon

Etter du har fått implantater, bein og tannkjøtt som er rundt implantatet kan bli infisert. Ifølge AtlantaDentalImplants.com, dette skjer vanligvis når implantatet er først skrudd inn i beinet og kan korrigeres med antibiotika.

Avvisning og Implant Load

Kroppen din kan ikke akseptere implantatet, og deretter kan du prøve å kvitte seg med fremmedlegemet, ifølge AtlantaDentalImplants. Etter at implantatet er i, kan benene bli overbelastet på grunn av den bitende trykk. Du kan hjelpe dette ved å redusere trykket inntil benene er fullstendig helbredet.

Failure

Svikt skjer når metallet holder implantatet pauser. Dette skjer sjelden, men hvis det skjer, har implantatet som skal fjernes.

Bentap og Betennelse

Bentap kan skje naturlig; Dette er periodontal sykdom. Ifølge AtlantaDentalImplants.com, kan bentap begynne å skje rundt implantatet. For å forhindre dette, fortsette å ha regelmessige røntgenbilder av implantater tatt for å observere beinet rundt implantater.

Komplikasjoner av baby tenner Knocked Out

Baby tenner faller ut for å gi plass for permanente tenner er en normal overgangsrite for barn. Imidlertid kan komplikasjoner oppstår når disse tennene kommer ut for tidlig ved å bli slått ut. Selv om disse tennene har falt ut uansett, er det likevel viktig å gå se ditt barns tannlege med en gang, som visse komplikasjoner kan oppstå fra en slått ut babyen tann.

Aspirasjon of the Tooth

Hvis et barn baby tann er slått ut, er det første som må gjøres sikre at tannen ikke ble pustet inn av barnet. Det kan bli sittende fast i barnets hals. Det er viktig å se en barnelege i tilfelle at du ikke finner tannen.

Avstandsproblemer

Baby tenner gi rom for underliggende permanente tenner. Normalt når en baby tann faller ut, kommer en permanent tann opp i stedet kort tid etter. Når en baby tann er slått ut, kan den plassen som var reservert for den permanente tannen fylles ut av de omkringliggende tennene. For å forhindre dette, vil en tannlege satt i et mellomrom vedlikehold i stedet for den slås ut tannen. Dette vil holde plassen inntil barnet permanente tannen kommer inn.

Talevansker

Midlertidige tale problemer kan oppstå hvis én av de fire foran baby tenner er slått ut. Dette gjelder spesielt hvis tennene blir slått ut før et barn har mestret tale. Men disse tale problemer er midlertidige og bør gå bort når barnets permanente tennene kommer inn.

Skade på permanente tenner

I noen tilfeller kan den underliggende permanente tannen blir skadet når babyen tann ovenfor det blir slått ut. Dette skjer vanligvis når tannen er en av fortennene. Det forekommer i så mange som 75 prosent av tilfellene, selv om andelen synker til 18 prosent hvis barnet er over fem. Også, prøver å passe slått ut babyen tann i støpselet kan skade permanent tann under.

Tann Fragments

Noen ganger er fragmenter av en tann igjen i gummien når den er slått ut. Det er viktig å se en tannlege snart etterpå slik at hun kan sørge for at hele tannen har kommet ut. Tann fragmenter kan føre til komplikasjoner når de permanente tennene prøve å presse gjennom.

Hvordan tilfredsstille dine søt tann uten sukker

Er din diett planer avsporet av sukker cravings? Synes du selv rushing gjennom måltider bare for å få til dessert? I små mengder, søtsaker er en del av et sunt og balansert kosthold. Men nøkkelordet er liten. For mye sukker kan føre blodsukkernivået til å sveve, og så krasjer, som fører til humørsvingninger og flere cravings. Og jevnt mater sukker monster er forbundet med alvorlige helsemessige komplikasjoner, inkludert overvekt, syndrom X, diabetes og hjertesykdommer. Her er noen sukker alternativer og andre måter å holde søt tann under kontroll.

Hvordan tilfredsstille dine søt tann uten sukker

Bruk stevia, en kalori-og karbohydrat-fri sukker alternativ stammer fra en busk, for å blid drikker som kaffe og te, eller matvarer, for eksempel frokostblanding. Stevia, rå honning, brun ris sirup, tagatose, dato sukker og xylitol kan brukes som sukker alternativer i matlaging og baking, selv om oppskrifts justeringer er nødvendig.

Spis regelmessige, balanserte måltider som inneholder en kilde til protein, som kjøtt, fisk, egg, bønner og ris eller en plantebasert protein, som tofu eller tempeh. Får tilstrekkelig protein til hvert måltid bidrar til å holde blodsukkeret skyter, en kjent trigger for søte cravings.

Reach for vannflasken i stedet for en candy bar når trangen for søtsaker streik. Tørste er ofte forvekslet med sult. Velg friske våren eller filtrert vann og smak den med noen dråper stevia, en kile av vannmelon, sitrus, jordbær eller en kvist fersk mynte.

Snack på en liten mengde (en halv kopp) av frisk frukt i stedet for godteri eller kaker. Hvis ingen er tilgjengelige, velge tørket frukt, som aprikoser, blåbær eller ananas.

Sesong vanlig, fettfattig yoghurt med frisk frukt, juice, økologisk eplesaus, kanel og lignende krydder eller en av de sunnere sukker alternativer for å lage en smakfull dessert.

Ta to biter av godteri du er ute og stoppe der. "To bite" trick eliminerer følelser av savn uten en betydelig økning i sukkerinntak.

Hint

 • Unngå kunstige søtningsmidler, som sukralose (Splenda) og aspartam (NutraSweet, Equal). En snart-å-være-publisert klinisk studie fant at å drikke to eller flere kunstig søtet drikke en dag økte frekvensen av nyrefunksjonen faller med to som personer som drakk ingen.
 • Gjør det til en vane å lese mat ernæring etiketter. Mange matvarer inneholder sukker i ulike kjemiske former. Som regel er en hvilken som helst ingrediens som ender i "-ose" - slik som sukrose eller fruktose - er sukker i en noe endret form.
 • Unngå produkter med høyt fruktosemaissirup (HFCS), en billig sukkererstatning som er blitt knyttet til en rekke helsemessige problemer, inkludert fedme.
 • Puss tennene etter å ha spist. En ren munn gjør det mindre fristende å nyte.
 • Fjern fristelsen ved å ikke kjøpe godteri eller andre high-sukker godbiter. Hvis det ikke er praktisk, du er mindre sannsynlig å spise den.

Hvordan behandle en påvirket tann

En påvirket tann er en som ikke gå helt gjennom tannkjøttet. Dette skjer oftest med visdomstennene, siden de er det siste settet for å komme inn. Er vanlig og ofte smertefritt med den eneste bekymringen er trengsel og press fra andre tenner Tilstanden. En påvirket tann kan imidlertid forårsake smerte, ubehag og dårlig ånde. Her er hvordan man skal behandle en påvirket tann.

Bruksanvisning

•  Besøk tannlege. Tannlegen vil finne områder med forstørret vev og tegn på infeksjon, og vil sjekke med røntgen hvis problemet er virkelig en påvirket tann.

Kjenn den største bekymringen. Den største bekymringen i behandling av en påvirket tann er å lindre ubehag og irritasjon i munn. Hvis det ikke er noen infeksjon eller betennelse, kan det ikke være behov for behandling.

lindre smerten. Over-the-counter smerte medisin og munnvann kan brukes for å lindre smerten. En enkel og effektiv hjem rette er en gurgle med varmt saltvann bruker 1/2 ts. av salt i 1 kopp vann.

Fjern tann. Til slutt vil den påvirket tann må fjernes. I de fleste tilfeller, kan tannlegen håndtere det på kontoret med lokal anestesi. Noen ganger, skjønt, tannen er så nedgravd at for å unngå komplikasjoner, vil tannlegen henvise deg til en kjevekirurg for prosedyren. Antibiotika brukes før kirurgi for å redusere risikoen for infeksjon.

En person kan gå i årevis uten problemer fra en påvirket tann. Men i tilfelle av visdomstennene, blir utvinning mer komplisert etter at du er 30 år gammel, så diskutere med tannlegen din mulighet for å ta vare på det før da.

Hvordan å lukke en tann Pocket

Hvordan å lukke en tann Pocket


Tannkjøttsykdom kan føre til en rekke komplikasjoner for tannhelse. Bortsett fra det åpenbare - blødninger, hevelse og såre, røde tannkjøtt - gingivitt kan føre til tannkjøttlommer. Tannkjøttet skal sitte tett mot tennene, men ødeleggelsen av vev fra sykdom kan utsette områder rundt tennene og danner lommer. Som disse lommene utdype, blir de vanskeligere å rengjøre selv av profesjonelle pleiere. Kvitte området av bakterier og forsegling av tannkjøttet vil ikke oppheve skader, men kan bidra til å forhindre ytterligere problemer.

Bruksanvisning

Se tannlegen din. En profesjonell bør undersøke dybden av tannkjøttlommen og finne ut om videre arbeid er berettiget.

Planlegge en avtale for skalering og høvling hvis tannlegen anbefaler det. Skalering er en dyp-rensing prosedyre ment å fjerne alle bakterier fra en dyp lomme. Høvling jevner en tann overflate for å gjøre det vanskeligere for bakterier å samle.

Diskuter muligheten for ubehag under prosedyren før det begynner. Pasienter med relativt dype tannlommer kan motta et lokalanestetikum lik den som er gitt for et hulrom. Noen kun trenger en bedøvelse gel som skal påføres periodontal-lommen; andre opplever lite smerter.

Forventer å ha flere besøk for å fullføre prosedyren. Tannlegen kan jobbe på bare en del av munnen på en gang i stedet for skalering og høvling alle tennene på en gang. Selv om du har bare en periodontal lomme, kan tannlegen råde skalering hele munnen for å eliminere bakterier.

Sett av tid for helbredelse etter inngrepet. Du kan oppleve blødning, følsomhet og enda noen smerte for en tid etterpå. Sørg for å ringe kontoret om overdreven blødning eller sterke smerter. Du kan vanligvis ta ibuprofen for ubehag og kan være foreskrevet medisiner eller gitt en gel for å søke om å fjerne bakterier. Følg spesifikke råd og veiledning av tannlegen din nøye.

Følg gode oral helse prosedyrer for tannpuss og bruk av tanntråd to ganger om dagen for å unngå lommer fra re-forming av tannkjøttsykdom.

Visdomstenner Removal & Sinus Komplikasjoner

Visdom tennene, også kalt tredje året jekslene, er som regel fjernes hvis kjevebenet er for liten til å imøtekomme dem. De fleste oral kirurger anbefaler å ha din visdom tennene fjernet en gang i tenårene. Normalt er visdom tann fjerning en enkel prosedyre, men hvis de øvre visdomstennene er i umiddelbar nærhet til din lomme hulrom det kan være komplikasjoner.

Fordeler med fjerning

Innen du er en voksen, vil du normalt ha 16 tenner i din topp kjeve og 16 tenner i bunn kjeven inkludert visdomstennene. Du kan ikke være i stand til å se din visdom tennene fordi de kan bli påvirket i kjevebenet. Siden de fleste munner rommer bare 28 tenner, kan visdomstennene presse på de andre tennene og forårsake trengsel, eller kan bare komme opp delvis og forårsake infeksjoner og tannråte.

Tidlig fjerning

Visdom tann fjerning har færre komplikasjoner når visdomstennene ikke er fullt utvokst. Visdomstenner vanligvis kommer inn etter dine 12-års jekslene, så det betyr at de bør komme i løpet av tenårene. Visdomstenner som er fullt vokst har lengre røtter og kan føre til komplikasjoner hvis disse røttene strekker seg inn i overkjeven nær sinus hulrom.

Perforert Sinus

Sinus maxillaris hulrom er over toppen kjeven bak kinnbena. Når din visdom tennene er fjernet, kan sinus hulrom bli utsatt eller perforert dersom visdomstenner roten strekker seg inn i den. Denne forekomsten er mindre sannsynlig når røttene ikke har dannet på visdomstennene ennå.

Blodpropp former

Hvis sinus hulrom er eksponert under visdom tann kirurgi vil det trolig stenge på egen hånd. Etter visdom tenner er fjernet, for en blodpropp former i hullet starter helingsprosessen, er dette normalt levre og bør ikke bli forstyrret. Når du forlater tannlege kontoret, har oral kirurg du bite ned på gasbind pads å danne blodpropp som holder sinus området avstengt fra munnen.

Etter Surgery

Den kjevekirurg sender deg hjem med beskjed om å ta vare på sinus åpningen så det vil gro normalt. Kirurgen foreskriver vanligvis antibiotika for å unngå smitte. Han kan også foreskrive en decongestant å holde bihulene klart under healing. Han vil instruere deg om ikke å drikke av et sugerør og å unngå nysing å holde fra dislodging beskyttelses blodpropp som har dannet.

Komplikasjoner

Hvis sinus ble perforert du kanskje legge merke til blod i nesen eller erfaring neseblødning. Hevelse og smerte er normalt etter visdom tann fjerning, men hvis du opplever mer smerte enn normalt i sinus området, ring din kjevekirurg. Hvis perforeringen ikke leges på egen hånd, kan oral kirurg gjøre kirurgi for å dekke åpningen med tannkjøttet.

Komplikasjoner med Rom & Root Canals

Mens en rotfylling prosedyre kan hjelpe lindre tann smerter, kan det også føre til komplikasjoner; noen som forstyrrer omfanget av bevegelse (ROM) i kjeven. Ifølge Mayo Clinic, tannleger og endodontists utføre root kanalene for å fjerne syk papirmasse fra de naturlige kamre - eller kanaler - for en tann røtter. Dette krever boring i kronen av tannen, ved hjelp av små verktøy for å rense ut kanalene, og deretter fylle disse kanalene med en bonding materiale.

Muscle Strain

Som rotkanalen ressurs nettsted Root Canal Øvelser notater, tar en rotfylling prosedyre vanligvis mellom 40 minutter og time, men kan noen ganger vare lenger. I løpet av denne tiden, holder oral kirurg pasientens hode tittelen tilbake og munnen hans holdt åpen-wide, og dermed gir enkel tilgang til tennene. Problemet med å bo i en slik posisjon over lengre tid er at det kan stamme muskler, leddbånd og sener i nakken og kjeven. Denne stamme kan gjøre det vanskelig for en pasient å tygge og ellers åpne og lukke munnen etter en rotfylling prosedyre.

Bakteriell infeksjon

Smerter og hevelse er en vanlig komplikasjon etter rotfyllinger pasienter, som New York University Langone Medical Center nevner. Imidlertid, hvis symptomene er utrolig alvorlige eller ikke forsvinne, kan det være et tegn på en bakterieinfeksjon. Når en kjevekirurg borer gjennom en infisert tann og eksponerer rotkanalen til luft, kan oksygenet utløse bakterier i munnen til å vokse og spre seg. Ifølge Sunnyvale Dental Practice, noen ganger disse bakteriene kan selv legge inn det lille hullet i bunnen av en tann rot der blodårer inn, forårsaker alvorlig betennelse. Og mens en bakteriell infeksjon vil typisk ikke direkte påvirker kjeve ROM, kan det selvfølgelig gjøre åpning og lukking av munnen vanskelig og smertefull.

Apicoectomy

Under en rotfylling prosedyre, kan spissen av en kirurg metall rengjøringsverktøyet potensielt snap off og forblir fast i tannen. I disse tilfeller kan en kirurgen være i stand til å fjerne metallavfall fra samme inngangspunkt som han brukte for den opprinnelige fremgangsmåte, som går gjennom tannkronen. Men hvis han ikke er i stand til å gjøre dette, vil pasienten sannsynligvis nødt til å gjennomgå en apicoectomy. Under en apicoectomy, gjør en kirurg en spalte i tannkjøttet, noe som gir tilgang til roten av tannen nedenfra. Han er så ideelt i stand til å fjerne rusk fra kanalen. Men som DC Endodonti bemerker, etter en apicoectomy, en pasient kan oppleve mye hevelse, noe som gjør det vanskelig å åpne munnen. I tillegg, å trekke av og å bevege leppene overdrevet kunne føre til suturene fra kirurgi til å falle ut. For disse grunner, anbefaler DC Endodonti unngå matvarer som krever kraftig tygging for de første dagene etter en apicoectomy.

Hva er farene ved tann implantater?

Tann implantater er effektive alternativer for folk som har manglende tenner. Et tannimplantat innebærer bruk av et metall "root" som en erstatning tann er festet. Denne roten kirurgisk satt inn i en pasients kjevebenet. Gode ​​kandidater for tann implantater inkluderer de med nok bein i kjeven sin for å støtte et implantat, de med sunt tannkjøtt og ikke-røykere. Selv tann implantater har en høy suksessrate, er det fortsatt potensielle farene forbundet med prosedyren.

Infeksjon

Som med alle kirurgiske inngrep, kan pasienter som får tann implantater møte faren for infeksjon. Infeksjoner kan utvikle seg i tannkjøttet rundt implantater eller i benet selv. Hvis en infeksjon utvikler seg i den nedre kjeve, kan det også infisere mykt vev i munn og hals. Infeksjon kan også utvikle seg i en pasients sinus hulrom. De fleste infeksjoner, men kan behandles med hell med antibiotika. En pasient som utvikler en infeksjon bør se sin tannlege umiddelbart.

Brekkasje

Av en tann implantat eller metall implantat "root" kan brekke. I noen tilfeller kan en hel tann implantat løsne eller komme helt ut. Tann implantater som bryter står i fare for å skape ytterligere skade. Derfor, skadet tann implantater trenger ofte å bli fjernet. For å unngå tann implantat brudd, bør pasienten avstå fra å spise hard mat som kan skade implantatet. Tannleger anbefaler at pasienter spiser bare myk mat for fem til syv dager etter tannimplantatkirurgi.

Nerve Damage

Selv om det sjeldent, er det en liten fare for at pasienter kan oppleve nerveskader under tannimplantatkirurgi. Risikoen for å pådra seg nerveskader er størst mens tannlegen arbeider på baksiden av den nedre kjevebenet. Skade på en nerve i dette området kan føre til nummenhet, en prikkende følelse eller smerte i kjeven, tannkjøtt, tenner, hake eller lepper. Avhengig av pasienten, kan disse følelsene være midlertidig eller permanent.

Osteointegration

Etter tannimplantatkirurgi, tannimplantat sikringer med det omkringliggende bein i en prosess som kalles osteointegration. Det er imidlertid mulig at et implantat kan mislykkes i å integrere ordentlig med kjevebenet og nabo naturlige tenner. Hvis et implantat ikke integrere riktig, kan det også mislykkes i å fungere riktig, forårsaker noe ubehag for pasienten. Osteointegration svikt kan oppstå hvis en pasient utøver stort trykk på kjevebenet før tann implantatet har lykkes smeltet.

Sinus Damage

Under tannimplantatkirurgi, er det mulig for tannimplantat for å strekke seg inn i en pasients sinus hulrom under boreprosessen. Dette kan potensielt skade sinus hulrom eller føre til en infeksjon. Hvis en pasient er i faresonen for en sinus relaterte komplikasjoner, kan hun gjennomgå en sinus lift før har tannimplantatkirurgi. En sinus lift innebærer å øke høyden på overkjevens bein, noe som gjør det lettere for tannlegen å sette inn tannimplantat.

Hva er symptomene på en abscessed tann på overkjeven?

En abscess i tannen din er forårsaket av bakterielle infeksjoner i munnen som fører til en opphoping av væske eller puss rundt roten av tannen din. Symptomer på en abscessed tann krever medisinsk behandling av en tannlege eller kjevekirurg, og uten behandling kan du utvikle livstruende komplikasjoner. Ifølge Mayo Clinic og National Library of Medicine, symptomer på en abscessed tann på overkjeven er smerter og følsomhet for visse matvarer.

Smerter

En abscessed tann på overkjeven kan føre til at du har tannpine som vedvarer selv om du tar over-the-counter smertestillende midler som ibuprofen.

Feber

Bakteriene som forårsaker abscess i tann kan føre til at du utvikler symptomer som feber av 101 grader C eller mer - sammen med frysninger og svette.

Fluid

Hvis abscess i tann sprekker, kan du oppleve en plutselig munnfull av væske som smaker og lukter dårlig og kan gjøre deg kneble eller oppkast.

Smerte

Du kan oppleve smerte langs øvre kjeve og gane samt i dine kinn, ører og templer grunn til å ha en abscessed tann i overkjeven.

Følsomhet

En abscessed tann i overkjeven kan forårsake følsomhet når du spiser veldig varm mat, kald drikke eller mat som er fast eller vanskelig å tygge.

Hevelse

Du kan legge merke til hevelse i ansiktet, spesielt rundt kinnene og området i nærheten av der abscessed tann er plassert, samt i lymfeknutene på halsen.

Tann erstatning alternativer

En manglende tann skaper kosmetiske problemer og tannproblemer. Andre tenner kan skifte til plassen skapt av en manglende tann, noe som gjør dem vanskeligere å rengjøre og som fører til tannråte, hulrom og ytterligere tap tann. Det er flere måter å erstatte en manglende tann.

Typer

De tre vanligste tann erstatning alternativer er tannimplantater, faste broer og flyttbare apparater. Det første skrittet til å plassere et tannimplantat er å sette inn en skrue i kjevebenet der den manglende tannen ligger. Etter ca tre måneder med healing, er en cap eller krone festet til skruen. Et fast bro innebærer kroningen de to tennene rundt den manglende tannen til å holde en falsk tann i mellom kronene. Flyttbare apparater kommer i mange former og materialer, avhengig av hvor mange tenner må skiftes, den generelle tilstanden til munnen og hvor manglende tann eller tenner er plassert.

Betraktninger

Du bør diskutere flere faktorer med din tannlege eller kjevekirurg før de bestemmer seg en passende tannerstatning alternativet. Antall tenner som må skiftes ut, og plasseringen av disse tennene er to av de viktigste faktorene for å vurdere. Generelt, jo flere tenner som trenger å bli skiftet ut, vil den mer kostbart erstatnings være. Enten du har dental forsikring og hva slags erstatning forsikringen vil dekke er en annen viktig faktor for folk flest. Det kan være nødvendig for deg å balansere den estetiske appell av en bestemt alternativer med kostnadene. Eldre pasienter kan ikke være i god nok oral helse til å gjennomgå et kirurgisk inngrep som et tannimplantat og kan finne det lettere og mindre risikabelt å gå med mindre invasive avtagbare tenner.

Sammenligninger

Selv om tannimplantater er den mest brukte tann erstatning alternativet, er de også den mest kostbare. Ifølge DocShop.com, kostnaden i 2009 for en enkelt tannimplantat varierte fra $ 2000 til $ 4000. Noen forsikringer vil dekke noen av kostnadene, og finansieringsmuligheter kan være tilgjengelige også. Implantater er vanligvis det beste valget for en manglende tann i en åpenbar plassering fordi de ser så realistisk. Dental implantater har en helbredende periode på ca tre måneder fordi plassere et tannimplantat er en kirurgisk prosess. Implantater har en lav risiko for komplikasjoner, men de kan ikke brukes hos pasienter som ikke har tilstrekkelig kjevebenet og bløtvev i å forankre implantatet.

Ifølge AboutCosmeticDentistry.com, kan en enkelt fast bro koste alt fra $ 500 til $ 900 per tann og med 2009, og dental forsikring vil vanligvis betale omtrent halvparten av prisen. Faste broer er ganske realistisk utseende. Faste broer kan være vanskelig å bruke tanntråd rundt, og pasientene må ta stor forsiktighet for å holde broen rent for å hindre bakterier fra råtnende de sunne tenner forankring falsk tann.

Flyttbare apparater er den minst kostbare metoden for tann erstatning, slik at de kan være det beste alternativet for pasienter uten tannlege forsikring. De er den minst visuelt tiltalende alternativ, som den falske tann eller tenner er vanligvis festet til enheten med metallspenner som er vanskelig å skjule. De vanligvis ikke forårsaker noen komplikasjoner så lenge de holdes rent og passer ordentlig.

Visdom tann fjerning

Visdomstennene - dine tredje jekslene, som de ofte kalles --- vanligvis bryte ut når du er mellom 17 og 25 år. Ifølge American Association of Oral og Maxillofacial Surgeons, 85 prosent av visdomstennene må fjernes eller trekkes ut. (Se referanse 1) Forstå fakta rundt visdom tennene fjerning hjelper deg å ta den beste beslutningen om utvinning av din egen visdom tenner (eller de av en kjær) når den tid kommer.

Hvorfor

Ofte, tannkjøttet, bein eller andre tenner holde visdomstennene fra utbrudd riktig, og de blir påvirket, forårsaker alvorlig munn smerte samt andre komplikasjoner, inkludert infeksjon, root skade på omkringliggende tenner og cyster.

Når

Selv om du kan bli fristet til å legge av din visdom tann fjerning før du faktisk begynner å føle smerte, American Association of Oral og Maxillofacial Surgeons anbefaler at du har din visdom tennene trukket ut av den tiden du er en ung voksen til rette for helbredelse og minimere sjansene for komplikasjoner fra påvirket visdom tennene. (Se Referanse 2)

Hvem

Du har muligheten til å velge en muntlig og maxillofacial kirurg for å trekke visdomstennene, men i de fleste situasjoner, kan familien din tannlege fjerne visdomstennene uten problemer, med mindre du har en høy risiko for komplikasjoner.

Hvordan

Flertallet av visdom tanntrekking er enkle kirurgiske prosedyrer som foregår i ett kontor besøk ved hjelp av lokal eller generell anestesi eller intravenøs sedasjon, avhengig av dine spesifikke dental situasjon. Faktorer som bestemmer hvor komplisert operasjonen selv kan være inkludere rot utvikling og grad av toppelse visdomstennene har.

Etterpå

Hevelse og liten ubehag er vanlige resultater av visdom tann fjerning, som begge kan lindres ved kalde kompresser og smertestillende medikamenter. Din tannlege eller kirurg kan også be deg om å begrense matinntaket til væsker og myk mat under den første helbredelsesprosessen.

Wisdom Teeth Utvinnings Komplikasjoner

Visdom tennene, også kalt tredje-års jekslene, fjernes vanligvis i løpet av tenårene fordi de fleste jawbones er for små til å huse disse tennene. Komplikasjoner fra visdom tenner utvinning er ikke vanlig, men kan forekomme.

Dry Socket

Smerte er normalt for et par dager etter visdom tenner utvinning; Ring tannlegen din om smertene begynner å bli verre når det hadde blitt følelsen bedre. Det kan ha en tørrkontakt, noe som er den vanligste komplikasjon. Når du har en visdomstann fjernet, fyller åpningen med en blodpropp, som ligner på en skorpe på et sår, som dekker åpningen. Dersom blodproppen er løsnet ved et uhell, dette kalles en tørr socket, og det kan føre til en smertefull infeksjon. Tannlegen kan gi deg antibiotika og instruksjoner for å hjelpe det gro raskere.

Jawbone Fracture

Fjerning av bunnvisdomstennene kan svekke kjeven dersom røttene var veldig dyp og tannlegen måtte fjerne et uvanlig stort stykke bein under utpakkingen. Svært sjelden kan en kjevebrudd oppstår.

Nerve Damage

Nummenhet og prikking i tennene, hake, underleppen eller tungen kan oppstå på grunn av språklige nerveskader. Denne tilstanden er vanligvis forbigående; i de fleste tilfeller vil nerve reparere seg selv og følsomhet vil gå tilbake i noen måneder.

Tooth Damage

I sjeldne tilfeller kan tannlegen din chip eller skade en nærliggende tann eller rot under utvinning. Du må kanskje en tann fylling, rotfylling eller tann cap å reparere den.

Osteomylitis

I sjeldne tilfeller kan du utvikle en alvorlig komplikasjon som kalles Osteomylitis. Osteomylitis er forårsaket når bakterier som kalles Staphylococcus aureus kommer inn i kjevebenet. Du kan behandles med måneder med antibiotika eller kirurgi for å fjerne infeksjonen.

Sinus Perforering

Hvis visdomstennene var høyt oppe nær sinus hulrom, er det en liten sjanse utvinning kan perforere sinus hulrom. Hvis perforeringen ikke leges på egen hånd, kan oral kirurg gjøre kirurgi for å dekke åpningen med tannkjøttet.

Slik Care for en tann Abstraction

Slik Care for en tann Abstraction


Et ofte brukt uttrykk for å beskrive noe som er svært smertefullt og vanskelig, er å si at det "er som å trekke tenner." Hvis du noensinne har hatt en tann trukket, så vet du hvor nøyaktig denne sammenligningen er. En tann abstraksjon kan være uutholdelig etter sedative har slitt av. Du bør ta visse forholdsregler og tiltak for å hindre eventuelle infeksjoner og komplikasjoner, og for å minske smerten og letter helbredelsesprosessen.

Bruksanvisning

•  Regelmessig endre gasbind at tannlegen har gitt deg å dempe blødningen.

Vask området forsiktig, om nødvendig, med rent, kaldt vann.

Trykk kald kompress dekket med et håndkle ved siden av kinnet på siden av abstraksjon.

Hold abstraksjon fri for noe mat eller drikke i minst 8 timer. En blodpropp former naturlig som abstraksjon området helbreder, og det er nødvendig at dette blodpropp forblir uforstyrret.

Ta noen medisiner godkjent av tannlegen som utførte operasjonen.

Hint

 • Prøv å unngå å berøre abstraksjon området med tungen eller fingrene.
 • Børst tennene som vanlig, men unngå abstraksjon området og tenner som omgir den.
 • Utfør trinnene som inngår i denne artikkelen for så mange dager som legen anbefaler. Blødningen skal stoppe etter en dag eller to, så du bør ikke trenger eller bruker gasbind etter det. Men hvis blødningen vedvarer lenger enn to dager, bør du kontakte legen din.
 • Ikke påfør kald komprimere direkte til kinnet, da dette kan skade nerver eller hindre helbredelsesprosessen. Dekk alltid komprimere med et tynt håndkle eller vaskeklut.
 • Ikke røyke, drikke eller tygge tyggegummi i minst 24 timer etter abstraksjon. Enhver aktivitet som kan agitere området er forbudt for en dag.

Komplikasjoner av porselen veneers

Komplikasjoner av porselen veneers


Porselens finer er tynne skall som er bundet til forsiden av en tann, som kan gjøre en dramatisk forskjell i utseendet og utseende av tannen. Skallfasetter kan endre form, lengde eller størrelsen på tann. Porselen veneers er ideelt, da de har en tendens til å se mer naturlig, og de også motstå flekker også. Mens det er mange positive til porselen veneers, kan det være komplikasjoner fra dem også.

Følsomhet

En komplikasjon fra porselen skallfasetter er følsomheten i tannen. Når tannlegen forbereder tennene for skallfasetter, hun må ofre noen av tannen, mens du prøver å fjerne så lite av tann struktur som mulig. Fordi noen av emaljen er fjernet, kan det være noen tann mindre følsomhet. Vanligvis er midlertidig og varer bare en til to uker etter å ha mottatt skallfasetter. Unngå mat som er veldig varmt eller veldig kaldt.

Skade

Skallfasetter er ikke like holdbare som ekte tenner. De kan måtte skiftes ut over tid på grunn av skade eller bare bli slitt ned. Hvis de finere sprekker eller brudd, vil tannlegen ikke kunne reparere den. Dessuten vil du måtte bære skjemmende, sprukket eller knust finer til kan erstatte den tannlegen din.

Decay

Som finerer anbringes på tannen, er det fremdeles kan være komplikasjoner på grunn av forråtnelse. Når du har porselen veneers, kan forfallet være vanskeligere å fjerne og behandle. Avhengig av mengden av forfall og hvordan det har skadet tannen og omliggende tannkjøtt, kan det hende du må ha en krone plassert over finer og tann.

Tann Implant Vs. Bro

Tann Implant Vs. Bro


Tann implantater og dental broer er to populære måter å erstatte tapte tenner. Begge har samme formål, og begge har en høy suksessrate. Hvis du mangler minst én tann og ønsker å utforske dine muligheter for å erstatte den, bør du gjøre noen undersøkelser på begge prosedyrer. Når du har fakta, kan du sammenligne tann implantater og broer og bestemme hvilket alternativ som er det beste for deg.

Formål

Hensikten med både et tannimplantat og en bro er å erstatte en eller flere manglende tenner. Når noen mister en tann på grunn av forråtnelse, en ulykke eller andre årsaker, kan den resulterende gap forårsake problemer. Rundt tennene kan skifte til plassen og til slutt løsne. Personen kan også ha problemer tygge eller snakke. En tann implantat eller bro eliminerer disse problemene ved å fylle plassen med en falsk tann.

Funksjon

Et tannimplantat og en bro både funksjonen på samme måte som en naturlig tann. Et implantat er avkortet med en krone som gjør at en person å tygge, spise og snakke normalt. En bro har en falsk tann som holdes på plass av band eller kroner på de tilstøtende tennene.

Tidsramme

Brookswood protese Clinic sier at tannimplantater vil vanligvis vare i en mannsalder. De fleste problemer skje i løpet av de første seks månedene etter at implantatet prosedyren er fullført. Når denne perioden er utløpt, bør implantater holde seg på plass uten noen store problemer. De noen ganger krever en matbit justering, men dette er mindre. Ifølge Dentistry.com, broer vanligvis vare åtte til 10 år. Men noen kan vare så lenge som 25 år eller mer. Riktig omsorg kan forlenge levetiden på broen. Dette inkluderer tannpuss og tanntråd etter å ha spist og får en profesjonell dental eksamen og rengjøring hver sjette måned.

Suksess Rate

Både tannimplantater og tannbroer har en høy suksessrate. Din odontologiske Guide sier at et implantat suksess avhenger av hvor den er plassert. Over en femårsperiode, er suksessraten for lavere kjeve implantater 95 prosent. Det er 90 prosent for overkjeven implantater, fordi benet i dette området har en tendens til å være mindre tett. Suksessraten for dental broer er nær 100 prosent hvis de tilstøtende tennene er friske og forberedt på riktig måte for å støtte broen.

Kostnad

Kostnadene kan variere mye både for tannimplantater og tannbroer, avhengig av type arbeid og tannlegen som utfører det. Ifølge Dental Resources, implantater vanligvis starter på $ 1500 til $ 3000 og kan gå så høyt som $ 15 000 til $ 30 000 hvis det er komplikasjoner eller spesielle behov, for eksempel bein grafts.

Dental broer koster $ 600 og mellom $ 1200, selv om de kan være høyere, avhengig av typen av broen og kompleksiteten av den generelle prosedyre, inkludert fremstilling av de omkringliggende tenner.

Begrensninger

Både tann implantater og broer har noen begrensninger. Din odontologiske Guide sier at tannimplantater har en lavere suksessrate hos røykere enn i den generelle befolkningen. En person som har lav beintetthet kan trenge bein grafts før du får et implantat. Broer krever minst en sunn tann som grenser til spalten som skal fylles. Ideelt sett bør broen festes til to tilstøtende tenner.